NOTAT. Opsamling på høringssvar Helhedsplan på Idrætsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Opsamling på høringssvar Helhedsplan på Idrætsområdet"

Transkript

1 NOTAT KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN Opsamling på høringssvar Helhedsplan på Idrætsområdet Nærværende notat opsamler samtlige 11 høringssvar indsendt under høringsperioden for helhedsplanen for idrætsområdet. Styregruppens kommentarer og/eller anbefalinger er gengivet umiddelbart efter hvert høringssvar. Kultur, Miljø & Vækst Kultur- og Fritidsafdelingen Fritidskonsulent: Morten Michaelsen Sagsnr.: 15/3381 Doknr.: 36544/16 Dato: /oic Høringssvarene foreligger i følgende rækkefølge: 1. Sejlklubben Suset 2. Rideklubben Stemma 3. Hvidovre Volleyball Klub 4. Handicaprådet 5. Ældrerådet 6. Frydenhøjskolen 7. Hvidovre Ishockey Klub 8. Hvidovre Svømmeklub 9. Idrætsrådet 10. Hvidovre Judo og Jiu-Jitsu Klub 11. Borger Ammi Stein Pedersen

2 Ved en gennemlæsning af Hvidovre Kommunes Helhedsplan på idrætsområdet, er der med Hvidovre Sejlklub Suset øjne en vigtig del der mangler, og det vil vi i det følgende gøre rede for. Sejlklubben er ikke nævnt og det på trods af at vi snart har eksisteret i 100 år. Sejlklubben er ikke nævnt på trods af at vi er den klub i Hvidovre, der har vundet flest Danske mesterskaber, har flest Nordiske mesterskaber, har flest Verdensmesterskaber og har vundet flest Olympiske medaljer. Havnen, som nok også er et af de steder der trækker flest borgere til, som kommer for at sejle, få en snak med bådfolket, eller bare skal lufte familien, er også kun nævnt, under udendørs faciliteter, meget sporadisk. Alt dette på trods af at vi nok er en af de idrætsfaciliteter, der trækker mindst på kommunens konti, da vi selv ejer og betaler for vore faciliteter, men gerne stiller dem til rådighed for kommunens borgere. Vi kan også fortælle, at vi idag har 353 medlemmer hvoraf 35 er mellem 0 og 12 år og 18 mellem 13 og 18 år der alle er under uddannelse til sejler. Vi kunne lave en hel roman, men et møde var måske bedre, inden rapporten er endelig. Vi har spekuleret hvorfor vi ikke er med, måske har vi ikke være gode nok til at gøre opmærksom på os selv, måske fordi der sammenlignes med kommuner der ikke har en havn, eller måske fordi at DGI ikke har noget med sejlads at gøre. Vi ønsker også i fremtiden at være en del helheden i Hvidovre, og derfor vil vi da også gerne gøre opmærksom på os selv, og vi mangler i fremtiden mulighed for at kunne lave vore joller og klubbåde indendørs i varmen, for at forlænge vores sæson. Og så må vi vel også sige at mange af vore huse på havnen burde være gået på pension og det er ikke fordi vi er bange for at lave noget eller mangler kapital, det er mere mulighederne for at få lov. Vi påtænker i 2016 at samle alle klubber på Havnen, for at se om vi kan lave nogen fælles løsninger. Med venlig hilsen Hvidovre Sejlklub Suset Kommentar fra styregruppen: Helhedsplanen for Idrætsområdet er en plan for alle idrætsfaciliteter og områder med motionsmuligheder i Hvidovre Kommune. Havneområdet er indtænkt i planens anbefalinger som fyrtårn for udendørs motion. Styregruppen vil gerne kvittere for, at Sejlklubben Suset sammen med Havnens øvrige interessenter gerne vil deltage i fremtidigt udviklingsarbejde omkring havnen.

3 Vi har med interesse læst oplægget til en helhedsplan på idrætsområdet i Hvidovre Kommune og selv ved to gennemlæsninger fandt vi intet om ridning og heste: Hverken rideskole, motionsridning for private eller ridning i naturen for begge typer ryttere var nævnt. Det må vi naturligvis protestere mod, da netop legitimiteten af at vi bare vil ride rundt og være i fred uden dyre anlæg politikere eller andre kan profilere sig på formindskes ved at vi end ikke nævnes (På trods af at vi inden for de sidste par år har haft ryttere som deltagere både til DM og større stævne på Sjælland) På s.10 i Pixi-bogen nævnes begrebet udemotion noget vi i høj grad dyrker og kan få styrket ved enten at blive nævnt eller få egl. ridestier udbygget; situationen med Quark, der ironisk nok hæmmer ridningen i naturen er endnu ikke løst endsige behandlet fra forvaltningsside. Formuleringerne s. 12 kan vi rigtig godt lide: Inde og ude- aktiviteter, Bevægelse og begejstring, Borgere i alle Livsfaser, BORGERNES AKTIVITET FORMER.IKKE OMVENDT og endelig tradition og trend bringes sammen Hvidovre har lang tradition for heste i bybilledet og kan ikke lade sig nøje med et center for baneridning.bevægelsen i naturen giver mulighed for begejstring for samspillet med hesten og oplevelsen af harers løb på Avedøresletten; dét får man ikke i en hal eller i en fascilitet : Vi vil altså nævnes og tages med i dialog Mvh Hanne Dueholm, Stemma Kommentar fra styregruppen: Styregruppen vil gerne kvittere for indsparket og lade ridning indgå som mulig prioritering på udemotionsområdet. Der er til dette formål afsat et beløb til analyse i prioriteringskataloget. Forvaltningen har fokus på at skabe muligheder for at flere stier kan anvendes til ridning og har løbende dialog med andre forvaltninger og nabokommunerne i forbindelse med muligheder og udfordringer.

4 Tlf website Cvr.nr Danske Bank Input til workshop om faciliteter i Hvidovre Vi har rigtig mange frivillige og initiativrige klubber og personer i Hvidovre og alt for få kvadratmeter til at udfolde aktiviteterne på. Da både befolkningstætheden, skolereformer og andre politiske tendenser går i retning af at flere initiativer og aktiviteter igangsættes, vil risikoen for ressourcespil øges, hvis der ikke omgående investeres i flere kvadratmeter halgulv til multianvendelse, bygget i forbindelse med eksisterende anlæg eller som erstatning for mindre anvendelige faciliteter. De allerede etablerede foreninger slås hvert år om haltider, hvilket må konstateres er hæmmende for udviklingen og derved og mindsker den frivillige verdens meget værdifulde bidrag til bl.a. folkesundhed, øget indlæringsevne, social integration, eliteudvikling, vidensdeling (f.eks. sparring med idrætslærere) og byens tilbud generelt. Især hæfter vi os ved det store antal foreningsløse og de mange skoler der ikke har en multihal, men må nøjes med de små gymnastiksale hvis kapacitet er alt for lille til en hel klasse. Det er langt mere attraktivt at være idrætslærer i optimale rammer, og derved motiveres elever i langt højere grad til at dyrke idræt. Hvidovre Volleyball Klub foreslår at der prioriteres midler til følgende investeringer og at brugerne inddrages markant i etableringen af: 1. Ny trænings-/multihal i forbindelse med Frihedens Idrætscenter 2. Ny trænings-/multihal Langhøjskolen 3. Ny trænings-/multihal Risbjergskolen 4. Ny trænings-/multihal Præstemoseskolen 5. Ny trænings-/multihal Gungehusskolen 6. Opvisningshal med tilskuerkapacitet Et rigtig godt eksempel på en trænings-/multihal løsning er Sønderkærhallen, som opfylder de fleste skolers og idrætsgrenes behov for en moderne, lys og fleksibel hal. Den fremstår multianvendelig og kan inddeles via skydedøre. Dette prisvenlige eksempel på hvordan man kan få mange kvadratmeter ud af eksisterende gymnastiksale, og derved tilføre både skole og foreningsverden mange nye udfoldelsesmuligheder. Denne løsning eller lignende burde etableres flere steder i byen som illustreret herefter:

5 1. Ny trænings-/multihal i forbindelse med Frihedens Idrætscenter Med moderne skillevægge eller skillenet vil man med fordel kunne udnytte multifunktionen i hallen til flere forskellige idrætsgrene samtidig. Forslag 1 Indvendige mål: længde meter, bredde 25 meter, højde 8 meter Fordele: En markant udvidelse af kvadratmeterantallet for multianvendelig halgulv i byen. Det vil give mulighed for at kunne afholde DM- og landskampsarrangementer samt store ungdomsstævner. 6 volley-tværbaner, 2 volleylangbaner, 10 badminton/kidsvolleybaner, 1 håndboldbane og mange andre muligheder for multianvendelighed. Omklædingsfaciliteter kan evt. deles med eksisterende i idrætscenteret Konsekvenser: Cykelsti og buskads fjernes til fordel for projektet heldigvis er der en cykelsti langs Gammel Køge Landevej parallelt med eksisterende Forslag 2 Indvendige mål: længde 100 meter, bredde 30 meter, højde 9 meter Fordele: En markant udvidelse af kvadratmeterantallet for multianvendelig halgulv i byen. Det vil give mulighed for at kunne afholde DM- og landskampsarrangementer samt store ungdomsstævner. 8 volley-tværbaner, 2 volleylangbaner, 12 badminton/kidsvolleybaner, 2 håndboldbaner og mange andre muligheder for multianvendelighed. Omklædingsfaciliteter kan evt. deles med eksisterende i idrætscenteret Konsekvenser: Fodboldbanen må rykkes lidt, men som det fremgår af tegningen kan det lade sig gøre

6 2. Ny trænings-/multihal Langhøjskolen Forslag til Langhøjskolen Ny trænings-/multihal etableres i stil med Sønderkærhallen. Med fordel kunne de eksisterende gymnastiksale ofres til fordel for en ny og mere brugbar halløsning. Beliggenheden kan selvfølgelig diskuteres, men her er to forslag, et som alternativ til eksisterende lokaler og et som nybyg. Indvendige mål: længde 40 meter, bredde 25 meter, højde 8 meter Fordele: En markant udvidelse af kvadratmeterantallet for multianvendeligt halgulv i byen. 3 volley-tværbaner, 1 volleylangbaner, 5-6 badminton/kidsvolleybaner, 1 håndboldbane og mange andre muligheder for multianvendelighed.

7 3. Ny trænings-/multihal Risbjergskolen Ny trænings-/multihal etableres i stil med Sønderkærhallen. Med fordel kunne de eksisterende gymnastiksale ofres til fordel for en ny og mere brugbar halløsning. Beliggenheden kan selvfølgelig diskuteres, men her er to forslag, et som alternativ til eksisterende lokaler og et som nybyg. Indvendige mål: længde 40 meter, bredde 25 meter, højde 8 meter Fordele: En markant udvidelse af kvadratmeterantallet for multianvendeligt halgulv i byen. 3 volley-tværbaner, 1 volleylangbane, 5-6 badminton/kidsvolleybaner, 1 håndboldbane og mange andre muligheder for multianvendelighed.

8 4. Ny trænings-/multihal Præstemoseskolen Ny trænings-/multihal etableres i stil med Sønderkærhallen. Med fordel kunne de eksisterende gymnastiksale ofres til fordel for en ny og mere brugbar halløsning. Beliggenheden kan selvfølgelig diskuteres, men her er to forslag, et som alternativ til eksisterende lokaler og et som nybyg. Indvendige mål: længde 40 meter, bredde 25 meter, højde 8 meter Fordele: En markant udvidelse af kvadratmeterantallet for multianvendelig halgulv i byen. 3 volley-tværbaner, 1 volleylangbane, 5-6 badminton/kidsvolleybaner, 1 håndboldbane og mange andre muligheder for multianvendelighed. Hvidovre Friluftsbad har mulighed for at udvide bassinet til et 50 meterbassin som er et højt ønske for svømmeklubben. Dette kræver også at bassinet overdækkes. Beachvolleybanerne som vil blive ramt af en eventuel udvidelse kan med fordel genetableres i Strandparken.

9 5. Ny trænings-/multihal Gungehusskolen Ny trænings-/multihal etableres i stil med Sønderkærhallen. Beliggenheden kan selvfølgelig diskuteres, men det vil være god synergi i at placere den mellem HBC hallen og skolen, til gavn for begge. Indvendige mål: længde 60 meter, bredde meter, højde 8 meter Fordele: En markant udvidelse af kvadratmeterantallet for multianvendelig halgulv i byen. 4 volley-tværbaner, 1 volleylangbane, 8 badminton/kidsvolleybaner, 1 håndboldbane og mange andre muligheder for multianvendelighed.

10 7. Opvisningshal med tilskuerkapacitet Da Hvidovres nuværende Idrætshaller blev etableret, blev der af forskellige årsager ikke prioriteret tilskuerkapacitet i nævneværdigt omfang. Nuværende store arenaer som vi ser dem i Farum, Ballerup, Herning m.fl. misundelsesværdige da de bringer byerne og navnlig befolkningen store oplevelser og muligheder. Vi kan i Hvidovre godt nøjes med mindre multifunktionelle anlæg til sport, messer, koncerter og andre spændende arrangementer. En tilskuerkapacitet på vil give mange foreninger og virksomheder i byen mulighed for at afholde større arrangementer. Mulighed for udvidelse med tiden er en god øvelse, og danner grundlag for drømme om vækst og udvikling. En sådan opvisningshal skal selvfølgelig være fleksibel i morderne forstand så både tilskuerafsnit og guld kan inddeles alt efter typen og omfanget af arrangementet. Placeringen kunne med fordel være i forbindelse med eksisterende anlæg f.eks. Frihedens Idrætscenter hvis pladsen tillader det. Alternativt kunne den placeres i forbindelse med Strandmarksskolen hvor mange foreninger i forvejen holder til, og muligheden for mange nye parkeringspladser også tæller på plussiden. Kommentar fra styregruppen: Styregruppen kvitterer for høringssvaret. Volleyballklubbens bidrag har givet anledning til, at Idrætsrådet i deres høringssvar foreslår Frihedens Idrætscenter som fremtidens idrætsmekka ift. indendørs idræt i Hvidovre Kommune (jf. høringssvar 9).

11 Høringssvar over Helhedsplan for Idrætsområdet Den 17. december 2015 har Hvidovre Kommune, Børne & Velfærd for Kultur- og Fritidsafdelingen sendt Helhedsplan for idrætsområdet med tilhørende bilag i høring hos Handicaprådet. Det er Handicaprådets opfattelse, at helhedsplanen giver et godt udgangspunkt for kommunens arbejde på idrætsområdet for ikke-handicappede borgere. Handicaprådet kan tilslutte sig dette fokus, men beklager stærkt, at Helhedsplanen ikke medtager noget om de specielle udfordringer handicappede har i forhold til at deltage i idræts- og fritidslivet. Helhedsplanen berører kun meget overordnet behovet for handicaplifte i Avedøre og Frydenhøj samt Avedøre Rideklubs udforinger i forhold til ny lovgivning om hestehold. Handicaprådet mener, at Helhedsplanen ikke lever op til kommunens Handicappolitik, som har en overordnet målsætning for kultur og fritid om, at alle borgere har lige muligheder for at deltage aktivt i aktiviteterne på området. Allerede i forbindelse med høring af den Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen budgetanalyse i forbindelse med Budget i balance i 2014 gjorde Handicaprådet opmærksom på disse udfordringer og opfordrede til at både Danske Handicaporganisationer og Handicapidrættens Videnscenter, som har stor viden om disse udfordringer, blev inddraget i det videre arbejde med Helhedsplanen. Som omtalt i høringssvaret fra 2014 viser nyere forskning, at mennesker med nedsat funktionsevne deltager i markant mindre grad i alle samfundets fællesskaber end ikkehandicappede mennesker, bl.a. på grund af fysiske og kommunikative barrierer og negative holdninger. Der er evidens for, at tre faktorer har stor betydning for, om personer med fysisk handicap kan bruge sine evner og færdigheder i et socialt fællesskab som fx et job eller fritidsaktiviteter. For det første at andre mennesker i fællesskabet giver den hjælp og støtte, som personen behøver for at hans/hendes evner og færdigheder kan komme i spil. For det andet at situationen lægges tilrette, så personen kan bruge sine færdigheder og sin krop, som den er. Og sidst men ikke mindst at personen tilbydes redskaber, herunder fysisk tilgængelighed, der kan gøre det muligt for personen at udfolde sig i fællesskabet på lige fod med andre. Borgere med kognitivt nedsat funktionsevne vil på samme måde kunne profitere af støtte til at deltage aktivet i idræt. Handicaprådet vil derfor igen opfordre Kultur- og Fritidsafdelingen til, at medtage bl.a. Danske Handicaporganisationer og Handicapidrættens Videnscenter i det videre arbejde, således at deres viden kan inddrages til fordel for kommunens handicappede borgere. Kommentar fra styregruppen: Det er vigtigt, at Helhedsplanen for Idrætsområdet opleves som en samlet plan for hele kommunen, alle foreninger og alle borgere. Handicaprådets svar har givet anledning til, at dette præciseres i indledningen af Helhedsplanen.

12 31. januar 2016 Høringssvar nr.7/2016 Helhedsplan på idrætsområdet Hvidovre Ældreråd har den 18. januar 2015 udtalt sig om Hvidovre Kommunes Kultur- og Fritidspolitik , hvor vi bl.a. efterlyste, at der i større omfang blev inddraget områder og aktiviteter, der var målrettet den ældre del af befolkningen. Vi gjorde opmærksom på, at det er vigtigt, at de færdigheder arbejdet med børn og unge resulterer i, fastholdes, når man bliver ældre. Det kan medvirke til, at de ældre i længere tid kan være selvhjulpne. I det fremsendte materiale, er der ikke meget, der peger i den retning, og vi er kun bekendt med det forskningsprojekt, DGI står for sammen med to lokale gymnastikforeninger, hvor man henvender sig til de over 60-årige, der ikke er vant til at motionere/bevæge sig. Det støtter vi fuldt ud, ligesom vi også støtter op om det seniorarbejde, der foregår i de fleste idrætsforeninger, og det arbejde bør være en del af helhedsplanen. Birthe Mingon Formand for Hvidovre Ældreråd. Kommentar fra styregruppen: Det er vigtigt, at Helhedsplanen for Idrætsområdet opleves som en samlet plan for hele kommunen, alle foreninger og alle borgere. Ældrerådets svar har givet anledning til, at dette præciseres i indledningen af Helhedsplanen. Helhedsplanen for Idrætsområdet er som udgangspunkt en plan for udvikling af idrætsfaciliteter. Ældrerådets ideer og bemærkninger til aktivitetsskabende udviklingspotentialer vil blive en del af det fremadrettede arbejde med helhedsplanen.

13 Høring af helhedsplan på Idrætsområdet fra Skolebestyrelsen Frydenhøjskolen Skolebestyrelsen har flg. bemærkninger til materialet: Vi ønsker at skolen som helhedsskole efter den nye skolestruktur bliver tænkt ind i helhedsplanen. Vi savner vi en behandling af skolernes implementering af Skolereformen s bevægelses del integreret i helhedsplanen. Her tænker vi på følgende områder Bevægelse i 45 min om dagen Idræt som prøvefag Flere idrætstimer Mulighed for samarbejde med det lokale foreningsliv Integration af idræt og bevægelse i de boglige fag Talentklasser Idræts- og bevægelses-sfo Profilskole (fx sundhedsskole, bevægelsesskole) Sluttelig vil vi gerne kommentere på vi i skolebestyrelsen i hørring angående skolemad har foreslået at inddrage pauserummet til en skolekantine, hvorfor vi gerne ser at pauserummet ikke tænkes ind til andre formål. På vegne af Skolebestyrelsen Frydenhøjskolen Jon Schou Kommentar fra styregruppen: Styregruppen vil gerne pointere, at generel og fleksibel udnyttelse af kommunens idrætsfaciliteter både for skoler og for foreninger er en meget vigtig pointe, som vi mener meget tydeligt fremgår af Helhedsplanen. Dette gælder også fleksibel brug af pauserummet. I forhold til den indholdsmæssige implementering af skolereformen må styregruppen henvise til andre relevante styringsdokumenter som f.eks. Børne- og Ungepolitikken, idet helhedsplanen primært drejer sig om udvikling af Kommunens idrætsfaciliteter samt potentialerne i forhold til at udnytte de eksisterende faciliteter bedre. 1

14 Hvidovre d. 31. januar 2016 Høringssvar til Helhedsplan på idrætsområdet, Forslag version 2 Hvidovre Ishockey Klub (HvIK) sender hermed høringssvar til rapport udarbejdet af DGI Faciliteter & Lokaludvikling, ift. Helhedsplan på idrætsområdet i Hvidovre Kommune. Klubbens svar er opdelt i 2 emnegrupper: 1. Bemærkninger til de faciliteter som er stillet HvIK til rådighed, herunder hvilke udviklingsmuligheder HvIK ser i relation til at optimere forholdene for udøverne, men også ift. hvor HvIK kan forbedre den daglige drift, bl.a. i forbindelse med afvikling af kampe og træning i det følgende kaldet Nuværende faciliteter. 2. Vores bemærkninger til hvilke samarbejds / og udviklingsmuligheder vi ser med andre lokalforeninger i Hvidovre herunder specifikt i Frihedens Idrætscenter (FIC) i det følgende kaldet Udviklingsmuligheder. Ad 1: Nuværende faciliteter Udnyttelsesgrad I rapporten på side 29 omtales udnyttelsesgraden af Frihedens Idrætscenters to skøjtehaller. I rapporten er man på baggrund af besøg i skøjtehallen nået frem til, at opvisningshallen og træningshallen har en udnyttelsesgrad på hhv. 94% og 93%. Vi mener dog ikke, at disse tal kan bruges til ret meget, ej heller giver et retvisende billede af de udfordringer, som HvIK står over for. HvIK s største udfordring er at få tid til at afvikle de kampe, som kræves i henhold til de turneringer, som klubben deltager i. Dette ser man naturligvis ikke ved at besøge hallen en tilfældig uge. Det ville have været ønskeligt, hvis man havde valgt aktivt at spørge klubbens sportslige ledelse til råds ift. måden, hvorpå vi foretager isplanlægning herunder en drøftelse af de konkrete udfordringer, der er i denne sammenhæng. Kampafvikling flyttes permanent til opvisningshallen I den kommende sæson får vi helt nye omklædningsrum i opvisningshallen, som kommer til at betyde rigtig meget for vores dagligdag. Men for at kommunens investering i nye og flere

15 omklædningsrum skal have den ønskede effekt bør de ledsages af en omfordeling af istiden, således at HvIK s kampe afvikles i opvisningshallen. I forbindelse med afvikling af kampe, er det klart mest optimalt, at dette sker i opvisningshallen som har de nødvendige faciliteter både hvad angår omklædningsrum, tilskuerfaciliteter og de tekniske faciliteter. For at sikre den sportslige udvikling, deltager HvIK i den svenske ishockeyturnering også kaldet Skåne turneringen med holdene U15, U18 og Dameholdet. Disse kampe skal afvikles i weekenden, hvilket giver et voldsomt pres på istiderne, dels fordi der er anden kampaktivitet (de danske turneringer), men også fordi der er offentligt skøjteløb i opvisningshallen, som der skal tages hensyn til (indtægtsgrundlag til den daglige drift af FIC samt muligheden for at tilgodese kommunens borgeres adgang til skøjtebanen). Endvidere vil der i løbet af sæsonen, med de nuværende forhold, opstå interessekonflikter mellem HvIK og FIC/forpagteren af skøjteudlejningen, når HvIK afholder cups og større stævner (fx DM for kvinder, som vi meget gerne vil afvikle i Hvidovre, når vi får omklædningsfaciliteter til det). Sådanne interessekonflikter vil kunne undgås, hvis træningshallen havde bedre forhold for offentlig skøjteløb. HvIK har et ønske om, at træningshallen forbedres/ombygges, så den dels kan bære det nuværende besøgsantal på gode dage (ift. brandmyndighedernes krav) og samtidig også fortsætte som en vigtig indtægtskilde for FIC og forpagteren af skøjteudlejningen. Vi ønsker, at omdanne den nuværende træningshal til Danmarks bedste skøjtehal til offentligt skøjteløb. På denne måde vil det blive muligt at flytte det offentlige skøjteløb permanent til træningshallen. Vi forestiller os, at der skal følgende til: Siddearealer og adgangsforhold til isen skal forbedres Der skal udbygges med en café, et loungeområde eller lign. evt. ved tilbygning til hallen Flugtveje skal forbedres Alternativt kunne en anden løsning være at kompensere FIC for den manglende indtægt, da besøgsantallet skal begrænses til den godkendte kapacitet. Gratis adgang til skøjtehal for klubbens medlemmer Gode skøjtekundskaber er naturligvis altafgørende for en ishockeyspiller. Det eneste sted hvor vores udøvere kan øve sig på sin sport, er i skøjtehallen. HvIK mener, at det bør være gratis for klubbens medlemmer at gå til offentligt skøjteløb. Vi mener naturligvis, at samme mulighed bør gælde Hvidovre Skøjteklubs medlemmer. Ishockey og skøjteløb koster i forvejen mange penge for medlemmerne, samtidig med at medlemmerne ikke kan træne deres sport hjemme på vejen eller på græsplænen hjemme i haven.

16 Det er vores opfattelse, at gratis adgang ikke vil påvirke FICs indtægtsgrundlag i særlig høj grad, men det vil være medvirkende til at give medlemmerne en ekstra træningsmulighed. Adgangskravet kunne være billedlegitimation på et klubmedlemskort. Manglende klubfaciliteter (klubrum) HvIK har et ønske om, at opvisningshallen udvides og at der skabes plads til et klubrum til alle klubbens medlemmer. Det kunne som ex. være i den ende af hallen, hvor isgården/ materielgården ligger. Klubrummet skulle indeholde stort fælleslokale, køkkenfaciliteter samt toiletforhold. I denne sammenhæng kunne også indtænkes overnatningsmuligheder for tilrejsende hold. Vi forestiller os, at klublokalerne kunne bygges ovenpå isgården, dvs. ved at anvende eksisterende murværk mv. I denne forbindelse kunne hele isgården blive overdækket, isoleret mv. Ad 2: Udviklingsmuligheder Fælles udendørs træningsarealer Der er flere uudnyttede områder omkring FIC. HvIK ønsker, at der udvikles et område som kan anvendes som fysisk træningsareal (evt. overdækket) det kunne eksempelvis være der hvor de midlertidige pavilloner står pt. Her kunne der bygges et parkour lignende område med materialer af beton/jern, hvor ishockeyklub, svømmeklub, volleyklub osv kunne træne ex. henover sommeren. På vegne af Hvidovre Ishockey Klub Jesper Bønløkke Formand Kommentar fra styregruppen: Både Kultur- og Fritidsudvalget og Kultur- og Fritidsafdelingen er meget opmærksomme på, at det er vigtigt at undersøge alle muligheder omkring den mest optimale brug af ishallerne i kommunen. Dette vil være et opmærksomhedspunkt i de videre drøftelser af udviklingen af Frihedens Idrætscenter. Ishockeyklubben er, præcis som Svømmeklubben, afhængige af en specifik facilitetstype, der udover at være en kommunal idrætsfacilitet også er en attraktiv facilitet for borgere i den almene åbningstid. Forholdet mellem tider til foreningsbrug og tider til kommerciel udlejning skal indrettes, så vi i videst muligt omfang tilgodeser alle parter, herunder både organiserede og uorganiserede.

17 I Hvidovre svømmeklub er vi overordentlig glade for, at initiativet om en helhedsplan er iværksat, og vi lovpriser projektet. I Hvidovre svømmeklub har vi en vision om at lære hele Hvidovre at svømme. Det vil sige vi skal have plads til alle lige fra baby til pensionist, og fra motionist på alle punkter til elite svømmere på højt niveau. Det er en meget kompleks og romantisk vision, som kræver mange ressourcer, men den er ikke umulig. Vi har denne vision af flere grunde, og nedenstående vil jeg prøve at klargøre disse i punktform: Svømning er en af de eneste sportsgrene man kan dø af ikke at kunne! Intet sted i Danmark er der over 50 km til vand. Hvidovre grænser op til både strand og havn derfor ekstra vigtig at lære at svømme Alle skal være trygge ved vand og kunne rede sig selv! I Hvidovre kommune findes nogle rigtig fine svømmerhaller nemlig Friheden, Avedøre, Langhøj og Præstemosen. Nedenstående har vi prøvet, at komme med nogle forskellige udfordringer og løsningsforslag i de forskellige haller, som ville kunne gavne, ikke bare Hvidovre Svømmeklub, men ligeledes andre foreninger og borgere i byen. Avedøre Avedøre svømmehal er en svømmehal med mange muligheder, og de dage og tidspunkter vi råder over den er den meget velbesøgt. Specielt det mindre bassin for enden af 25 meter bassinet er utrolig eftertragtet, og her har vi lange ventelister. Vi har dog den udfordring, at vi har svært ved at holde på børnene da det bliver nogle meget sene tider vi kan tilbyde dem i hverdagene. Den feedback vi får af medlemmerne er, at de tider vi kan tilbyde er når børnene skal sove. De første hold vi kan tilbyde mandag og onsdag er kl En tidligere åbning af bassinerne ville gøre det langt mere attraktivt for byens borgere, at blive bekvemt med vand i en tidlig alder. Den samme feedback får vi fra vores babyhold. Vi kan tidligst starte 17.45, og for rigtig mange er det sengetid eller lige op over. Vores vision er bred, og med over indbyggere kræver det også relativ meget vand. Vi har derfor et meget stort ønske om, at åbne op for Avedøre svømmehal tirsdag, torsdag og lørdag. Vi mener nødvendigvis ikke hele bassinet, men en deling af bassinet således vi kan tilgodese alle Hvidovres borgere. Friheden Hvidovre svømmeklub har reelt 3 afdelinger, som er Undervisningsafdeling, Swim4Life (ældre børn, voksne og medlemmer med specielle behov) og konkurrenceafdelingen. I svømmehallen i Friheden holder det meste af vores Swim4Life og konkurrence afdeling til. Den eneste dag vi har undervisningsafdelingen er lørdag fra kl.15, da svømmehallen er lukket. De udfordringer og muligheder vi står med i Friheden drejer sig om banefordelingen. Vores konkurrenceafdeling vokser i takt med, at vi rykker os fremad på den nationale scene i dansk svømning, og vi ønsker at skabe en bæredygtig konkurrenceafdeling hvor der både er plads til f.eks. studier eller arbejde, og samtidig kan dyrke elite svømning på højt niveau. Dette kræver et meget stort fundament da den naturlige selektion er meget stor i svømmesporten. Svømmeklubbens bedste konkurrence hold, A-holdet, tæller pt. 22 svømmere, og med 2 kortbaner 2 gange om ugen til morgentræning, kan vi ikke tilbyde en Hvidovre Svømmeklub Frihedens Idrætscenter 2650 Hvidovre Kontakt: kontor@hvsk.dk Side 1 af 3

18 ordentlig kvalitet. Vi ønsker derfor at åbne op for nogle flere baner, når vi deler bassinet med de offentlige. I Friheden er der kommet nogle nye nødudgangen, som gør det muligt at holde stævner i svømmehallen. Dette er vi i Hvidovre naturligvis begejstret for, og skal i 2016 allerede søsætte det første rigtige stævne i mange år, i Hvidovre Svømmeklub. I Hvidovre svømmeklub har vi snakket med de resterende brugere af Frihedens idrætscenter, og talt om muligheder for multianvendelse af forskellige faciliteter. Vi har blandt andet været i dialog med Volleyball, som ønsker sig nogle muligheder for mere tilskuerplads til deres liga kampe, og her er der stor mulighed for multianvendelse, da vi i svømmehallen også ville kunne benytte disse, og rent faktisk tilbyde tilskuere og forældre en siddeplads. Der kan købes nogle transportable tilskuerpladser, som ikke fylder alverdens, og ville kunne opbevares langs tribunerne i den store sal, når de ikke benyttes, uden at brugerne bliver generet. Langhøj Svømmehallen på Langhøj skolen er en svømmehal, som de fleste svømmeklubber kæmper får at få, da den er perfekt til undervisningshold fra 5 år og opefter. Hvidovre Svømmeklub og Langhøjskolen har fået et rigtig godt samarbejde op og stå, og dette giver nogle rigtig gode muligheder, men selvfølgelig med nogle få begrænsninger da bassinet ikke er større. Vi har gangske overkommelige udfordringer i svømmehallen på Langhøjskolen, og de drejer sig primært om rengøring, både i omklædningsrummene og i selve svømmehallen. Der ses desværre tit alger på kanten, og er beskidt i bassinet. Bassin rensningen kan løses ganske simpelt ved, at benytte en selvkørende støvsuger, som de sidste brugere tilslutter inden de lukker, og køre til næste morgen. Vi har fået meget feedback fra vores medlemmer omkring bruserne i omklædningsrummene, da de ofte er meget kolde. Mandag til søndag kommer der langt over 100 børn igennem bruserne om dagen, og dette sætter vandsystemet under stort pres. Om søndagen kommer der over 300 børn igennem bruserne! Bruserne bliver så kolde, at vi har svært ved at sikre at alle vasker sig. Vi får klager fra forældre om, at vi ikke kan forlange at børnene vasker sig, når bruserne er så kolde. Det er et stort ønske for os, at få gennemtjekket systemet og føre det up to date, således at vores medlemmer kan vaske sig ordentlig, og ikke skabe yderligere komplikationer. Præstemosen I præstmosen ser Hvidovre svømmeklub store muligheder, som ikke kun berører svømmeklubben. Dette kræver dog, at der bliver sat nogle penge af til projektet. Måden der bliver bygget svømmehaller på, på verdensplan, har ændret sig drastisk gennem de seneste år, og den byggeform er endelig kommet til Danmark. For omkring 9-10 millioner kan der reelt set bygges et 7x51,4 meters bassin med en Airdome. Airdomes har ligesom bassinerne udviklet sig rigtig meget de sidste 10 år, og i dag kan de laves så godt, at de fungere ligeså godt som en almindelig svømmehal. Grunden til, at vi tænker på en Airdome er simpel, da vi forsat ønsker, at give Hvidovres borgere den mulighed at nyde et Friluftsbad om sommeren. De nye Airdomes tager 1 dag, at sætte op og tage ned, og dermed ville Præstemosen kunne benyttes som friluftsbassin de samme 3 måneder om året, som den gør nu, og samtidig ville hallen kunne bruges 12 måneder om året i stedet for 3. Grunden til at bassinet er 51,4 meter langt er, at der er en transportabel væg, som fylder 1,4 meter. Den kan køres ud til midten således, at der kommer 2 bassinet af 25 meter, eller 1 bassin af 50 meter. Sådan en løsning kunne gøre følgende: Hvidovre svømmeklub ville kunne tilbyde vores konkurrence svømning på højeste niveau. Vi ville kunne tilbyde både offentlig svømning og forening samtidig uden disse bliver generet af hinanden. Side 2 af 3 Hvidovre Svømmeklub Frihedens Idrætscenter 2650 Hvidovre Kontakt: kontor@hvsk.dk

19 Multianvendelse af bassinet således, at der kunne startes flere foreninger, eller de eksisterende foreninger i Hvidovre kommune kunne benytte den, som fx Triatlon, Vandpolo, Kajakpolo, Synkron svømning osv. Det ville være mulighed for nationale mesterskaber, som fx Danske mesterskaber. Mange af vores over 140 hold ville kunne flyttes derud således, at de andre svømmehaller kunne benyttes af offentlige. Det er en løsning, som helt klart bør indgå i jeres helhedsplan da den ville kunne løse mange af vandsportens udfordringer i Hvidovre kommune, og samtidig er det en meget overkommelig løsning rent økonomisk. Generelt Generet er der nogle fine faciliteter i Hvidovre kommune for vandsporten, men vi mener at de kan benyttes endnu smartere, og nedenstående er de vigtigste pointer: 1. Adgang til Avedøre tirsdag, torsdag og lørdag for foreninger, deling af bassinet. 2. Adgang til Avedøre fra kl.16 mandag og onsdag. 3. Dele banerne når både offentlige og svømmeklubben benytter svømmehallen samtidig specielt i Friheden. 4. Mulighed for mere morgentræning i Friheden og Avedøre fra kl Renovering af Præstemosen til et 50 meter bassin med airdome, så det kan benyttes hele året i stedet for 3 måneder. Denne løsning koster mellem 9-10 millioner ud fra den nye måde at bygge bassinter. 6. Mobile tribuner til multianvendelse i Firhedens idrætscenter. 7. Gennem tjekke vandsystemet i Langhøj så bruserne får en acceptabel temperatur, og vi kan sikre at alle vasker sig. Punkt 1-4 ville kunne løse rigtig mange af Hvidovre Svømmeklubs udfordringer i dag, således, at vi kan opfylde vores vision om at lære hele Hvidovre at svømme fra baby til pensionist, og samtidig ville vi kunne have en anstændig konkurrenceafdeling. Punkt 5 er en mere visionær løsning, som ville kunne føre Hvidovre svømmeklub og Hvidovre kommune op på et helt nyt niveau inden for vandsport, og samtidig tilgodese alle borgene i Hvidovre kommune. Vi håber meget at i vil tage vores høringssvar som et frisk indspark, og vi glæder os til at følge udviklingen og processen omkring helhedsplanen nøje. Med sportslig hilsen Hvidovre Svømmeklub Kommentar fra styregruppen: Styregruppen vil foranledige, at forholdene på Langhøjskolen bliver undersøgt. Endvidere vil Svømmeklubbens forslag ang. Præstemosebadet blive taget med i det videre arbejde, som anbefalet i prioriteringskataloget. Hvis/når muligheden viser sig, vil der blive udarbejdet en konkret analyse af omkostningerne ved den foreslåede omdannelse, hvorfor der er fastholdt 35 mio. kr. i prioriteringskataloget. Svømmeklubben er, præcis som ishockeyklubben, afhængige af en specifik facilitetstype, der udover at være en kommunal idrætsfacilitet også er en attraktiv facilitet for borgere i den almene åbningstid. Forholdet mellem tider til foreningsbrug og tider til kommerciel udlejning skal indrettes, så vi i videst muligt omfang tilgodeser alle parter, herunder både organiserede og uorganiserede.

20 Høringssvar til Idrættens Helhedsplan Idrætsrådets høringssvar er baseret på møde afholdt med medlemsforeningerne den 6. januar, hvor 21 foreninger var tilstede med 44 personer. Idrætsrådet har samlet de input og forslag der kom, og fremlægger dette i høringssvaret, som måske nok er en lidt utraditionelt måde at gøre det på. Der var en række flere forslag, som vil komme senere under arbejder med udviklingen af kultur og fritidspolitikken. Helhedsplan i 3 trin: Vi vil endvidere pege på, at helhedsplanen for idrætten ikke kan stå alene med kun udvikling inden for facilitets området, en helhedsplan dækker flere områder, som i henhold til Kultur og Fritidspolitikken bør kobles på, vi ser helhedsplanen som en taburet med tre ben, hvor det er nødvendigt at alle ben er lige lange for at der kan komme balance i udviklingen af idrætten, se nedenstående: Idrætsrådet står klar med modellen og planen for det videre helhedsarbejde sammen med politikkerne og og Kultur og Fritid, vi foreslår, at vi i foråret udarbejder en handlingsplan for opgaven, og idrætsrådet stiller sig til rådighed for at udarbejde et oplæg til dette. 1 Idræt og bevægelse fra vugge til krukke

21 Visioner og fokus på udviklingen af idrætsforeningerne Generelt var foreninger positive over for rapporten, men var noget forundret over, at visionerne og udvikling af idrætsforeningerne ikke var mere i fokus idenfor de kommende 10 år, det er derfor hovedpunkterne i de svar som kommer fra Idrætsrådet. Optælling af haller Rigtig mange af foreningerne kunne ikke genkende billedet af den optælling der er beskrevet, og stillede stort spørgsmålstegn ved sandheden om, at tallene er valide. Foreningerne undrede sig endvidere over, at der ikke havde været nogen kontakt eller samarbejde omkring disse optællinger, i det flere pegede på, at der i optællingsperioden havde været udekampe og andet. Uorganiseredes brug af haller og gymnastiksale Foreningerne er positive over, at andre end foreningslivet benytter kommunens lokaler, men håber meget på, at foreningerne har en form for første prioritet, således at aktiviteterne kan udføres optimalt. Endvidere er der en del foreninger som har aktivitetsudstyr stående i lokaliteterne med en stor værdi, som foreningerne selv har investeret i. En række klubber har udstyr stående for op til kr ,-, som de selv har investeret i. I dag opleves det, at lokaler udlånes til institutioner, aftenskoler m.v. som gør brug af dette, men desværre er det kun foreningerne der har udgifterne til vedligeholdelse og nyanskaffelser, hvilket er en økonomisk byrde for foreningerne. Derfor kan foreningslivet ikke anbefale udlån til enkeltpersoner eller grupper UDEN der er indgået aftale om, at der skal være en plan over hvem der skal DELE vedligeholdelsesudgifterne og anskaffelserne med foreningerne. Visioner og ønsker til handlinger for faciliteter til gavn for både bredden og eliten. Følgende henføre til alle punkter i Kultur og Fritidspolitikkens overskrifter som: Vi vil bruge det vi allerede har og bruge det bedre og mere. Vi vil udvikle talenter. Vi vil udvise mod og gå nye veje Vi vil understøtte begejstring. 2 Idræt og bevægelse fra vugge til krukke

22 med fokus på foreningsidrætten, således at både bredden og eliten har fremtids- og udviklingsmuligheder til gavn for synergien, kompetencer, engagement og synliggørelse af Hvidovre s fantastiske idrætsliv på både lokalt- og landsplan. Hvidovre skal have status af idrætskommune som vil betyde meget positivt for udviklingen, markedsføringen og tiltrækning samt fastholdelse af borgere i Hvidovre. Idrætsrådet har på sit møde konstateret, at foreningslivet vil være med til at tage både del og ansvar for en sådan udvikling. Hovedessensen er, at der bl.a. for synergiens skyld tænkes i nogle sportsmekka, der kan samle en række idrætter inden for områder, se nedenfor, i Hvidovre, der således har store muligheder for at give borgerne nogle fantastiske muligheder og oplevelser. Vi ved at dette ikke kan udføres indenfor 2 år, men en velgennemtænkt og struktureret plan vil hjælpe på vej inden for en overskuelig tid, når vi ligeledes ser på at få mest og bedst ud af kommunen penge. Skoler Alle skoler bør have en hal til gavn for processen om, at børn og unge skal have mere motion og bedre sundhed, dette vil være en kæmpe mulighed for udviklingen af foreningslivet og samarbejdet mellem foreninger og skoler. Til gavn for udendørsmuligheder oprettes mindre kunstgræsbaner til gavn for både skoler, foreninger og borgere i øvrigt. Idrætsmekka er Frihedens Idrætscenter hal og parkeringspladser Friheden har i dag en række gode muligheder, men på baggrund af den centrale beliggenhed, ligeledes omkring den offentlige transport, vil en ny hal med tilskuerfaciliteter op til 3.000, give en del idrætter mulighed for at deltage i forbundenes turneringer og tiltrække arrangementer til Hvidovre både på nationalt og internationalt plan. At der ligeledes er 2 haller i forbindelse med hinanden, vil dette give rigtig mange muligheder for stævner og andre arrangementer. Klubber der kunne have sameksistens i Friheden for erfaringsudveksling samt kampe der kan være med til at skabe begejstring for mange tilskuer er: Floorball Håndbold Volleyball Indefodbold Badminton Nævnte foreninger udgør en stor del af medlemmerne i Hvidovre (både børn og voksne). Vedr. Skytterne, så vil de gerne have en 25 m og 50 m skydebane, den de har i dag overholder ikke helt målene. Parkeringspladser ved friheden er en STOR mangelvare, se forslaget fra Volleyball klubben. 3 Idræt og bevægelse fra vugge til krukke

23 Hvidovre Stadion Der er i helhedsplanen fremlagt en visionsplan for dette område, men Frihedens Idrætscenter og Hvidovre Stadion ligger så tæt på hinanden, at der vil være mulighed for, ved kreativ tænkning, at få disse 2 enheder til at arbejde sammen om større aktiviteter som Skole OL med mage flere. Avedøre Idrætscenter Som beskrevet i planen, kan dette center godt bruges mere optimalt end i dag. Klubberne foreslår, at der udarbejdes en analyse for optimering og brugen for evt. flere idrætter der kan komme til. Der skal desuden arbejdes på, at gøre området og centret interessant at bruge, en del borgere kan ikke lide at komme i området Man har jo hørt så meget om uro, dette høres meget tit, så markedsføring af, at området er ok er en nødvendighed. Avedøre Stadion Dette ønskes til et mekka for udendørs bold i samarbejde med Hvidovre Stadion, med flere kunstgræsbaner, og træningsfaciliteter som udendørs fitness og løbebaner som både idrætten og borgerne i øvrigt kan bruge. Kampcenter Selvom det er i rapporten, er det nødvendigt at vi genskriver det her, efter ønske fra foreningerne, som har et stort behov, og nogle af klubberne, i dag, har problemer med faciliteter. Kampsportscenter kan bruges af mange i dagtimerne, skoler, genoptræning og senioridræt m.m. Ridecenter Rideklubben har stort behov for en ridehal mere, i det de har problemer med at fastholde deres medlemsniveau, specielt inden for deres gode ryttere, som har brug for at udvikle sig, de søger til andre klubber. Hvidovre Marine Hvidovre er unik med den havnefront der er. Dette område skal udvikles til at være et kreativt og brugervenligt område for både foreninger og borgere. Oprettelse af fittnessområder, løbebaner, orienteringsbaner, legeplads, også for institutioner. Klubhuse med fælles muligheder og samling for klubberne. Grill og spiseplads og evt. et åbent teater område. Mulighederne er enorme, og udbygningen kan ske over en år overrække når planen er klar. Opsummering vedr. faciliteter ud over det er står i planen: Friheden: En ekstrahal med tilskuerpladser optil Skydebane 25m og 50m Bedre parkeringsforhold Økonomi: Gøre erhvervslivet interesseret i at være med investorer 4 Idræt og bevægelse fra vugge til krukke

24 Avedøre Idrætscenter: Optimering af interessen for at komme og bruge centret Avedøre Stadion: Økonomi: Kunstgræs, fitness og løbebaner Klubberne foreslår at de indgår vedr. fremskaffelse af penge igennem fonde Ridecenter: En ekstra ridehal Marine: Stort fælles klubhus og faciliteter for foreningerne på havnen. Udendørs fitness, løbebaner, orienteringsbaner m.v. Spisepladser og aktive områder til borgerne evt. udendørs teater muligheder Kommentar fra styregruppen: Styregruppen opfatter Idrætsrådets handleplan i tre trin som en naturlig fortsættelse af arbejdet med udviklingen af idrætten i Hvidovre Kommune. Kommentarerne indgår i det fremtidige arbejde på området. Idrætsrådet har givet udtryk for, at de sammen med Kulturog Fritidsafdelingen vil arbejde for et udvidet samarbejde med Folkeoplysningsudvalget omkring udviklingspotentialer og perspektiver. Det er vigtigt for styregruppen, at alle foreninger forstår, at tallene for udnyttelsesgraden i hallerne er et udtryk for et øjebliksbillede, der skal bruges som pejlemærke for det videre udviklingsarbejde. Der er således ingen enkeltstående foreninger, der bliver forholdt evt. lav udnyttelse. I forhold til udvikling af skolefaciliteter skal det ske i tæt samarbejde mellem de ansvarlige udvalg: Børne- og Undervisningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget. Frihedens Idrætscenter som Idrætsmekka er på sigt en spændende ide, som kan videreudvikles indenfor rammerne af anbefalingerne i helhedsplanens prioriteringskatalog. Der lægges op til en generel drøftelse af brugen og udviklingen af Frihedens Idrætscenter og Hvidovre Stadion. Eventuelt i en samlet drifts- og organiseringsmodel. Idrætsrådets ideer angående Avedøre Idrætscenter indgår i helhedsplanens anbefalinger, og vil indgå i drøftelser om helhedsplanen fremadrettet. Styregruppen har fokus på de lovlighedsmæssige udfordringer, der er omkring ridecentret. Der er i prioriteringskataloget afsat kr. i forhold til en foranalyse på området. Styregruppen er glade for, at Idrætsrådet kan se udviklingspotentialer i havneområdet, og at rådet vil medvirke til at få skabt et tættere samarbejde om perspektiverne for de mange muligheder for udendørs motion blandt brugerne på havnen.

25 I helhedsplanen for Idrætsområdet i Hvidovre Kommune bliver der stillet forslag til etablering af et kampsportscenter. Dette er et fantastisk initiativ og vil give kommunen en unik placering på kampsportens Danmarkskort. Dette høringssvar beskriver Hvidovre Judo og Jiu-jitsu Klubs (HJJK) nuværende træningsfaciliteter med tilhørende udfordringer. Nedenfor er en opsummering af hvad et kampsportscenter optimalt set skal/bør indeholde. Sidst i høringssvaret er dette nærmere uddybet. Kampsportscenter skal indeholde: En eller flere træningssale med godkendte kamparealer til judo. Faste måtter på gulvet. Omklædningsrum for hhv. drenge og piger. Klublokale (-r) med køkkenfaciliteter. Depotrum til opbevaring af træningsredskaber. Fitnessrum til fysisk træning. Hvem er vi? HJJK er en af Danmarks ældste kampsportsklubber og vi er den ældste judo-klub. Vi blev etableret i 1945 og kunne derfor fejre vores 70 års jubilæum i Dette markerede vi med et stort judo-stævne i Frihedens Idrætscenter. Der deltog klubber fra hele Sjælland og fra Sverige og borgmester Helle Adelborg uddelte medaljer. Vi træner til daglig i Strandmarkens Fritidscenter og vi har hold for judo, jiu-jitsu og aikido. Vi har pt. ca. 80 medlemmer i alle aldre fra 3 år til 60 år. Nuværende faciliteter: Da vores normale træningssal på 2. sal blev lukket på grund af skimmelsvamp for nogle år siden, har vi siden trænet i en midlertidigt indrettet sal på 1. sal i det tidligere IT-lokale. Vi har kun ét omklædningsrum, da det andet også blev også lukket på grund af skimmelsvampen. Hvad bidrager vi med: HJJK giver børn, unge og voksne mulighed for at træne flere forskellige typer af kampsport. Vi lægger vægt på, at der er plads til alle og at alle kan vælge om man ønsker, at komme og hygge sig i klubben. Eller om man ønsker en mere elitepræget træning med deltagelse i stævner og mesterskaber. Men frem for alt lægger vi vægt på fællestræning på tværs af alder. Side 2 af 5

26 Kampsportstræningen giver en grundig fysisk træning af hele kroppen. Dette bidrager til en bedre sundhedstilstand i befolkningen. Kampsportstræning giver også udøverne en større sikkerhed når de færdes i samfundet. Det giver dem mulighed for at forsvare sig hvis de bliver overfaldet. Men måske er den allervigtigste faktor i dette, at udøverne får en større selvsikkerhed, som virker afskrækkende på mulige overfaldsmænd. Vi har et tæt samarbejde med Brøndby Judo Klub (BJK). Vores 70-års jubilæumsstævne blev afholdt sammen med BJK, som selv kunne fejre deres 50-års jubilæum. Der var deltagende klubber fra hele Sjælland og også fra Sverige. Dette giver mange forbindelser på tværs af kommuner og landeskel. Som noget unikt har vi tumlingehold for 3 6 årige hvor de kan komme og lege judo. Og vi har forældre/børn-hold. Vi har medlemmer med særlige udfordringer (ADHD, Aspergers). Og fra forældre hører vi, at hvis deres børn ikke gik hos os, ville de ikke kunne opretholde en normal skolegang. Vi har medlemmer med fysiske udfordringer. Som eksempel børn med svær gigt, underudviklede arme og nedsat hørelse. Vi tager selv til stævner og træningslejre i Danmark, Sverige og Tyskland. Og vi har opnået medaljer ved både Sjællands- og ved Danmarksmesterskaber. Vores udfordringer: Vores nuværende træningssal i det tidligere IT-lokale er for lille til at rumme et godkendt kampareal til judo. Dette betyder, at det er meget vanskeligt for vores elitemedlemmer at træne optimalt. Alligevel lykkes det næsten altid at få medaljer ved de stævner vi deltager i. Den lille sal er en sikkerhedsrisiko da man skal passe på ikke at ramme væggene. Da vi kun har en drengeomklædning kan vi ikke tilbyde vores piger og kvinder rimelige forhold. Det betyder, at vi har svært ved at fastholde disse medlemmer. Omklædningen og klublokalet ligger adskilt af en trappe fra træningssalen. Og det betyder, at det er umuligt at holde opsyn med omklædningen, og vi har desværre oplevet flere tilfælde af tyveri. Vores gode samarbejde med Brøndby Judo Klub er også nødvendiggjort af vores ringe træningsmuligheder. Især vores elitemedlemmer er nødt til at tage til Brøndby for at kunne træne under forhold, der svarer til konkurrencevilkår. Side 3 af 5

27 Kampsportscenter: Det allervigtigste er, at der skal være træningssal med et eller flere godkendte kamparealer til judo. Dette vil også give god plads til vores 2 andre kampsportsgrene (jiu-jitsu og aikido). Der skal minimum være et gulvareal på 14 x 14 plus gangareal. Hvis salen er stor nok til at rumme flere kamparealer ved siden af hinanden kan salen opdeles af mobilvægge således, at der til daglig kan være flere adskilte træningssale. Det vil give mulighed for flere paralle træningsforløb af vores forskellige kampsportsgrupper. Vi har både judo, jiu-jitsu og aikido og disse kan ikke træne samtidigt i samme sal. Det er også vigtigt, at der er nok træningssale til at alle klubber kan få tilstrækkelige træningstider. Det er især i tidsrummet i hverdagene at alle klubber har hold. Der skal være faste måtter på gulvet. Det er et stort tidsspilde at skulle lægge måtter ud før hver træning. Og det er også et tungt arbejde. Der skal være mindst to omklædningsrum. Der skal være klublokale (-r) til sociale arrangementer og til ventetid før træning og afslapning efter træningen. Der må meget gerne være køkkenfaciliteter, der kan understøtte de daglige sociale aktiviteter. Der skal være depotrum til opbevaring af træningsredskaber. Der må meget gerne være fitnessrum til fysisk træning. Som eksempler til inspiration til gode faciliteter kan nævnes Amager Judoklub. Og i Halsnæs og i Odense har kommunerne indrettet meget fine faciliteter til kampsport. Pt. har andre kampsportsklubber, Shinson Hapkido og Hvidovre Karateklub, træningsfaciliteter på Sønderkærskolen. Det vil være naturligt at indrette et kampsportscenter så flere klubber kan træne der. Og så er der Hvidovre Budoklub og Hvidovre Bokseklub, som også kunne være relevante for et kampsportscenter. Vi er ikke bekendt med andre kampsportsklubber i kommunen, men det kan jo være at det kan kommer. Facilliterne i et kampsportscenter vil kunne bruges af mange andre foreninger/borgere i Hvidovre Kommune. Både Shinson Hapkido og HJJK har vores hold om aftenerne og derfor vil faciliteterne i et kampsportscenter sagtens kunne bruges til dagtimerne til gymnastik, mødregrupper, daginstitutioner, skoler osv. Fremtidige muligheder Et kampsportscenter vil give optimale træningsmuligheder for Hvidovre Kommunes borgere. Men det vil også give klubberne i centeret mulighed for at invitere andre klubber til fællestræning og mindre stævner. De helt store stævner vil fortsat med fordel kunne afholde i Frihedens Idrætscenter, som har meget fine faciliteter. Vi ville igen kunne deltage i divisionsturneringen for judo-klubberne. Dette har vi fravalgt, da vi ikke kan holde det i egne faciliteter, og det gav for meget bøvl og arbejde at arrangere det ude i byen. Side 4 af 5

PIXIBOG INITIATIVER DER FORESLÅS IVÆRKSAT. DGI Faciliteter & Lokaludvikling

PIXIBOG INITIATIVER DER FORESLÅS IVÆRKSAT. DGI Faciliteter & Lokaludvikling PIXIBOG INITIATIVER DER FORESLÅS IVÆRKSAT DGI Faciliteter & Lokaludvikling 1 HELHEDSPLAN PÅ IDRÆTSOMRÅDET HVIDOVRE KOMMUNE Kultur, Miljø og Vækst i Hvidovre Kommune har igangsat en analyse af idrætsområdet

Læs mere

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Kommunalbestyrelsen godkendte 28. februar 2017 at sende udkast til kommunens nye eliteidrætspolitik i høring. Høringsperioden udløb 1. maj og der er indkommet i alt

Læs mere

Realiseringen af samtlige projekter i Helhedsplanen beløber sig til en samlet estimeret udgift på ca. 250 mio. kr.

Realiseringen af samtlige projekter i Helhedsplanen beløber sig til en samlet estimeret udgift på ca. 250 mio. kr. Projektkatalog Helhedsplan I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2015 blev det besluttet at udarbejde en helhedsplan for idrætsområdet med det formål at fremtidssikre rammerne for bredde- og eliteidrætten

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Til Kultur og Fritidsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar - Udviklingsplan for Valby Idrætspark 2028

Til Kultur og Fritidsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar - Udviklingsplan for Valby Idrætspark 2028 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Til Kultur og Fritidsudvalget Høringssvar - Udviklingsplan for Valby Idrætspark 2028 Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at udsætte

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad.

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad. Get2Sport/Herning Fremad 2014-2107 Herning kommune og Get2Sport Boldklubben Herning Fremad, Ringkøbingvej 78 i Herning har i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) for perioden 2006-09, 2010-13 og

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 11. december 2014 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: I dette

Læs mere

STATUSRAPPORT 2008/2009. En beskrivelse af idrætsforhold i Gentofte Kommune

STATUSRAPPORT 2008/2009. En beskrivelse af idrætsforhold i Gentofte Kommune STATUSRAPPORT 2008/2009 En beskrivelse af idrætsforhold i Gentofte Kommune Statusrapportens formål Medvirke til at skabe et samlet overblik over idrætsforhold i Gentofte Kommune Belyse en række centrale

Læs mere

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park Idrætsbyen Valby Valby Lokaludvalgs Idrætsstrategi 2011-2013. Vision Valby skal være en bydel med et aktivt og attraktivt idrætsliv, der både skaber plads til bredden og rummer mulighed for, at talenter

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

Beskriv de faciliteter jeres forening mangler og ønsker:

Beskriv de faciliteter jeres forening mangler og ønsker: Forening: nasl-i Beskriv de faciliteter jeres forening mangler og ønsker: 1. Mere og bedre plads til vores redskaber! Den billige løsning kunne være en container uden foran hallen eller et system, hvor

Læs mere

Vedr. høring om placering af ny SUNDskole.

Vedr. høring om placering af ny SUNDskole. 1 Vedr. høring om placering af ny SUNDskole. Tak for invitationen. Toreby Sundby Gymnastikforening (TSG) ønsker at komme med følgende bemærkninger til de 3 fremsendte forslag. Forslag 5: Ny SUNDskole på

Læs mere

Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen

Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen Beskrivelse af Sjælsøhallen Sjælsøhallen er beliggende på Ravnsnæsvej 103 A, 3460, over for Sjælsøskolen. Sjælsøhallen er fra 1970 erne og den første egentlige idrætshal

Læs mere

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Udbygningsplan for Idrætsfaciliteterne i Tuse-området. Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Planens fokus: Denne plan ønsker primært at sætte fokus på at etablere nogle motions- og bevægelsesspor

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune

Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 23. januar 2014 Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune DGI har med stor interesse læst

Læs mere

Gladsaxe Ishockey Oplæg til Eliteudvikling Udarbejdet af Gladsaxe Ishockey

Gladsaxe Ishockey Oplæg til Eliteudvikling Udarbejdet af Gladsaxe Ishockey Oplæg til Eliteudvikling Udarbejdet af Gladsaxe Ishockey Baggrund for konceptet: At ledelsen i Gladsaxe Ishockey har erfaret at det er svært at holde de gode talenter i sporten i gang, når de både skal

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Indledning Aulum Fritidscenter kan i 2006 fejre sit 20 års jubilæum, og det har været 20 år, der på mange måder har været præget af fremgang. Bestyrelsen

Læs mere

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget.

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kultur og arbejdsmiljø Da man i 1995 startede klubben op, var det fra starten af vigtigt at den kom til at ligge i forbindelse med Hørning hallen,

Læs mere

Fritids- og idrætspolitik 2008

Fritids- og idrætspolitik 2008 Fritids- og idrætspolitik 2008 Forslag Indledning Fritids- og idrætslivet er under forandring i disse år. Tilslutningen til foreningslivet er stagnerende og befolkningen vælger i stigende grad aktiviteter

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Idrætspolitik Idrætten har en egenværdi, som det er vigtigt at tage udgangspunkt i. Idræt bygger på demokrati, samvær og gode oplevelser.

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 9.december 2009 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: Notatet

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut IDRÆT I GRØNLAND Analyse og anbefalinger Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 17. august 2016 Oversigt Kort om baggrunden for analysen Analysens resultater

Læs mere

Bilag 1. Anvisning af lokaler og udendørsanlæg på Idrætsområdet. Supplerende fordelingsprincipper

Bilag 1. Anvisning af lokaler og udendørsanlæg på Idrætsområdet. Supplerende fordelingsprincipper Bilag 1. Anvisning af lokaler og udendørsanlæg på Idrætsområdet Supplerende fordelingsprincipper I tillæg til fordelingsprincipperne i 3 er der fastsat supplerende fordelingsprincipper for lokaler og udendørsanlæg

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 28-02-2018 17:00 1 (Åben) Præsentation

Læs mere

ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE

ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE Hovedpointer fra rapporten: ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE Rapport / September Idrætsområdet, Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 2 Idrætsdeltagelsen i Gladsaxe Kommune...

Læs mere

Idrætten i Solrød. Kort resumé af møde den 25. november 2008 i SIC

Idrætten i Solrød. Kort resumé af møde den 25. november 2008 i SIC Idrætten i Solrød Kort resumé af møde den 25. november 2008 i SIC Tovholder: Marianne Høyer, SGF Følgende foreninger deltog: Solrød Shotokan Karate, Solrød Gymnastik Forening, Havdrup Idrætsforening, Jersie

Læs mere

Formandsmøde 24. nov. 2015

Formandsmøde 24. nov. 2015 Formandsmøde 24. nov. 2015 Program for mødet: 17:00 Velkomst og præsentation Information om FIU s plan for udrulning af FIU s idrætsvision for Frederiksberg frem mod 2025 Inspiration til idrætstilbud til

Læs mere

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv.

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv. Aarhus d. 10. oktober 2017 Sport & Fritid Fjordsgade 2 8000 Aarhus C. Høringssvar Idrætssamvirket Aarhus Idrættens Hus Vest Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Tlf.: 8614 5252 E-Mail: info@isaarhus.dk www.isaarhus.dk

Læs mere

SPORT OG SUNDHED FORENINGER - KLUBBER - BORGERE - HOLBÆK BY - HOLBÆK KOMMUNE

SPORT OG SUNDHED FORENINGER - KLUBBER - BORGERE - HOLBÆK BY - HOLBÆK KOMMUNE Holbæk Arena SPORT OG SUNDHED FORENINGER - KLUBBER - BORGERE - HOLBÆK BY - HOLBÆK KOMMUNE Hvad er baggrunden? Ideen til Holbæk Arena kommer fra en række foreninger i Holbæk. En stor del af de nuværende

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering

Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering Revurdering af trafiklys kategorier Kategorierne og deres indhold deres er gennemgået en ekstra gang, revurderet og der er herefter flyttet på enkelte projekter

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Idrætspolitik. for Lyngby-Taarbæk Kommune

Idrætspolitik. for Lyngby-Taarbæk Kommune Idrætspolitik for Lyngby-Taarbæk Kommune Skole- og Fritidsudvalget vedtog i 2000 at nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle udarbejde forslag til en Idrætspolitik - arbejdsgruppens kommissorium blev godkendt

Læs mere

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG IRH-konference 20. november 2015 Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG john@sxrensen.dk 20. november 2015 Erfaringer Facilitetsanalyse - Gladsaxe Baggrund for analysen Processen

Læs mere

Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune

Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune har engageret Idrættens Analyseinstitut (IDAN) og Center for forskning i Idræt, Sundhed

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE Vedtaget af Folkeoplysningsudvalget 27.marts 2008 Kriterier i forbindelse med fordeling af timer i

Læs mere

Attachments: Fordele ved nye lokaler for karate.docx, Til Kommunen bokseklub.docx

Attachments: Fordele ved nye lokaler for karate.docx, Til Kommunen bokseklub.docx From: Frank Peter Reeckmann Sent: 26 Aug 2016 09:28:05 +0200 To: Lone Klinge Christensen Cc: Pia Foldager Subject: VS: Karate og Boksning Attachments: Fordele ved nye lokaler for karate.docx, Til Kommunen

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Udviklingskonsulent, Dansk Svømmeunion 180000 170639 178047 160000

Læs mere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Introduktion I Hovedstadens Svømmeklub har vi nordens bedste potentiale for at skabe konkurrencesvømmere på højt internationalt

Læs mere

Modeller for kapacitetsudvidelse Klub Tempeltræet

Modeller for kapacitetsudvidelse Klub Tempeltræet Modeller for kapacitetsudvidelse Klub Tempeltræet Interessenterne omkring udvidelsen af Klub Tempeltræet har drøftet fordele og ulemper ved tre forskellige modeller for kapacitetsudvidelser: Byggeri på

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Forslag til renovering af Jetsmark Idrætscenter.

Forslag til renovering af Jetsmark Idrætscenter. Jetsmark Idrætscenter Bredgade 145 9490 Pandrup Styregruppen for renoveringsprojekt Pandrup, den 17.01.2015 Forslag til renovering af Jetsmark Idrætscenter. På vegne af Jetsmark fremsendes hermed et forslag

Læs mere

4. Februar 2016, kl. 19:00

4. Februar 2016, kl. 19:00 4. Februar 2016, kl. 19:00 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. 7. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen. Formandens beretning 1/6: Endnu et år er gået for Vordingborg svømmeklub og det er tid til

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan?

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? Der skal to til et møde Mennesker med handicap er sjældent medlemmer af foreningerne. Det er der mange årsager

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen Handicappolitik 2018 Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018 Handicappolitik 2018 INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken i Horsens Kommune Målgrupper Handicapbegrebet Handicapkonventionen fra De Forenede Nationer Vision, værdier og menneskesyn Fokus o Børn,

Læs mere

Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for

Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for Basketball Beachvolly Bevægelse Fitness Fodbold Gymnastik Hockey Håndbold Leg Løb Parkour Paddle tennis Seniormotion Skoleidræt

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i 7080 10.09.2018 Idræt og fritid Hvad synes du er fedt at lave i din fritid? Være sammen med vennerne Hvor er de fede steder i byen? Hvorfor er det

Læs mere

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter Renoveringsprojekt for Auning Idræts- og Kulturcenter Ansøgning til fase 1 i en samlet udviklingsplan for et moderne idrætscenter til gavn for kommunens borgere og til profilering af Norddjurs Kommune

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

SAMMEN OM SUNDHED. med omtanke for den enkelte. Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik

SAMMEN OM SUNDHED. med omtanke for den enkelte. Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 1 SAMMEN OM SUNDHED med omtanke for den enkelte Hvidovre Kommunes Sundheds- og forebyggelsespolitik 2015-2018 2 3 Indhold Forord side 5 Den sunde forstad side 6 Attraktive byrum side 8 Sundhed i hverdagen

Læs mere

Svømning idræt for alle! FOTO: Peter Kock Hansen

Svømning idræt for alle! FOTO: Peter Kock Hansen Svømning idræt for alle! FOTO: Sonja Iskov FOTO: Peter Kock Hansen FOTO: Brian Rasmussen Svømning idræt for alle! Den folder du sidder med i hånden har til formål at være en øjenåbner for alle landets

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Att.: Fritids- og Folkeoplysningsudvalget og Byrådet Hjørring, d. 29. august 2018 Baggrund Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Læs mere

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc.

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Lejre Bevægelsesanlæg Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Inde- og udendørs Cafe Styrketræning/ spinning Fitness Motorikbane/Crossfit Ankomstplads Projektoplæg til styrkelse

Læs mere

Kommunale facilitetspolitikker. Hvad, hvorfor, hvordan?

Kommunale facilitetspolitikker. Hvad, hvorfor, hvordan? Kommunale facilitetspolitikker Hvad, hvorfor, hvordan? DISPOSITION Hvorfor politik, strategi plan for idrætsfaciliteter? Hvad er en facilitetspolitikog strategi? Hvordan kommer vi i gang? Hvad betyder

Læs mere

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub Tune IF Idrætsfritidsklub 1. Indledning: Tune IF har, i forbindelse med vor visionsudarbejdelse for alle vore aktiviteter, igen drøftet mulighederne for at etablere en Tune IF Idrætsfritidsklub. Tune IF

Læs mere

Ringsted som Danmarks floorball-mekka

Ringsted som Danmarks floorball-mekka Ringsted som Danmarks floorball-mekka Ansøgning til Ringsted Kommune Floorball sætter Ringsted på Danmarkskortet 1 Til Ringsted Kommune Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted August 2018 Ringsted og Benløse som

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Investeringer i idrætsfaciliteter i fremtiden. Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet September 2009

Investeringer i idrætsfaciliteter i fremtiden. Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet September 2009 Investeringer i idrætsfaciliteter i fremtiden Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet September 2009 Forskningsprojekt i fire kommuner Kortlægning af eksisterende

Læs mere

Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre.

Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre. Kegler for alle 2020 Keglesporten i Danmark er udfordret bl.a. fordi de unge prioriterer andre former for samvær og træning, herunder fodbold, håndbold og fitnesscentre. KKUs baner i Nørrebrohallen er

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE 2019-21 VISION AKTIVE FÆLLESSKABER GENNEM HELE LIVET GØRE BORGERNE TIL MEDSKABERE Fritidspolitikken skal udvikles med

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Opsummering af samlet strategidokument HILLERØD SVØMMEKLUB December 1, 2012 HDP Vision Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Visionen for

Læs mere

FægteKlubben Trekanten Vordingborg

FægteKlubben Trekanten Vordingborg FægteKlubben Trekanten Vordingborg Det vil vi kunne tilbyde : Fægtetræning for - B&U, bredde, talent og elite. ( mindst 2 træningspas om ugen for alle grupper ) Træning i Moderne 5-kamp - løb/skydning,

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, 30.8.2018 Oplæg 1. Hvor kom vi fra? 2. Visionen for Holbæk Sportsby samling af hele byens idrætsliv 3. De nye rammer hvad får vi? 4. Organisatoriske rammer 5. Opsamling

Læs mere

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 S i d e 2 Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Målsætninger... 4 Politik... 4 Service... 4 Udvikling... 4 Interessenter... 5 Værdikæde... 6 Idrætsrådet Silkeborg Kommunes

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Børnesvømning Revideret maj 2010

Børnesvømning Revideret maj 2010 Børnesvømning Revideret maj 2010 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 2 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 2 Hygiejne... 2 Svømning... 2 Badetøj... 2 Omklædning og ordensregler i svømmehallen...

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

September Monsi Nyt

September Monsi Nyt September 2017 Monsi Nyt VELKOMMEN Efteråret er over os, og det betyder at det er tid til svømning. Jeg vil med dette lille velkomst skriv, byde både nye og tidligere medlemmer velkommen til sæsonen 2017/2018

Læs mere

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF Nedslidt sandbane Klubhus Sumpet femmands træningsbane Nedslidt

Læs mere

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE Lyngby-Taarbæk Kommune udlåner idræts- og bevægelseslokaler/-faciliteter til folkeoplysende foreninger efter nedenstående

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN APRIL 2018 KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE

HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN APRIL 2018 KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN 10-11. APRIL 2018 Kan man designe et inkluderende og bredt favnede idrætsmiljø helt fra bunden og samle hele byens idrætsliv om ideen? Visioner og udfordringer for

Læs mere

Jette, vi holder fortsat fire møder om årligt og jeg melder alle fire datoer ud for møderne på en gang. Datoerne bliver sendt ud, med referatet.

Jette, vi holder fortsat fire møder om årligt og jeg melder alle fire datoer ud for møderne på en gang. Datoerne bliver sendt ud, med referatet. Vedrørende Brugermøde Dato 28. november 2013 REFERAT Hvidovre Kommune Sted Deltagere Kopi til Næste møde Strandmarkens Fritidscenter Kim, SF Peter, AOF Louise, Hvidovre Ungdoms Teater Noel Jensen, Friheden

Læs mere