Vækstforums Fødevareråd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vækstforums Fødevareråd"

Transkript

1 Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Vækstforums Fødevareråd Tel Dagsorden til fødevarerådets 7. møde, den 31. marts 2011 Hermed vedlagt dagsorden med bilag til fødevarerådets møde torsdag 31. marts kl Mødet holdes hos rådsmedlem Peter Holm Pedersen på Hvalpsund Færgekro, Sundvej 87, 9640 Farsø. Tlf Dato Sagsbehandler Anja Elisa Rasmussen Tel Sagsnr Mødet indledes med frokost kl. 12, krydret med et oplæg ved værten. Side 1 Dagsorden 1. Orientering v/ formanden 2. International profilering af det regionale fødevareerhverv i forbindelse med U21 EM i fodbold 3. Halvårsstatus vedrørende FFI 4. Halvårsstatus vedrørende FØDEVAREmidt 5. Uddannelsesanalyse på fødevareområdet 6. Vedrørende strategiseminar for fødevarerådet 7. Punkter til næste møde 8. Evt. 9. Behandling af indkomne projektidéer under Vækstforums Innovationspulje (behandles som lukket punkt) Giv venligst besked om evt. afbud senest 29. marts. Venlig hilsen Anja Rasmussen

2 Punkt 1. Orientering 1.1. Klog hverdagsmad åbningsarrangementer 8. og 9. marts Fødevaresatsningen Klog hverdagsmad blev ved to åbningsarrangementer - henholdsvis Holstebro den 8. marts og Aarhus den 9. marts skudt i gang. Programmet omfattede bl.a. oplæg om innovation i fødevarebranchen ved Anders Drejer, oplæg om fødevaresatsningen Klog hverdagsmad ved Erik Sejersen, præsentation af konsortier og tilbud hos FFI og FØDEVAREmidt, et oplæg om at komme fra idé til forretning - om Grønne Fiberflasker ved Jesper Servé. Der var omkring 50 deltagere til Holstebro-arrangementet og godt 100 deltagere til arrangementet i Aarhus. Side 2 Oplæg fra åbningsarrangementerne kan ses på FFI s hjemmeside her: Vækstforums temamøde om fødevarer den 26. april Som orienteret om på rådsmødet 9. marts har Vækstforum på sit møde den 26. april indlagt et temamøde om fødevarer. Tanken er at præsentere fødevaresatsningens centrale indsatser FFI og FØDEVAREmidt og give et indblik i arbejdet med uddannelsesanalysen på fødevareområdet som et eksempel på et bredt samarbejde med de øvrige regioner, erhvervet, ministerier og uddannelsesinstitutioner Grøn Vækst Programansøgning under kommunal/regional pulje Sekretariatet orienterer på mødet om seneste nyt i forhold til udmøntningen af puljen.

3 Punkt 2. International profilering af det regionale fødevareerhverv i forbindelse med U21 EM i fodbold i samarbejde med F.O.O.D. Formål - at rådet får en orientering om planerne for en international gastronomi- og fødevareevent i forbindelse med U21 EM i fodbold i juni Bilag Ingen Baggrund Årets helt store sportsbegivenhed i Danmark U21 EM i fodbold afvikles i juni 2011 i Herning, Viborg og Aarhus (samt Aalborg!). I den forbindelse har Region Midtjylland indgået et samarbejde med F.O.O.D. konsortiet, der som Grøn vækst-initiativ har til formål at brande Danmark som gastronomi og fødevareland. Idéen er at koble en række fødevareevents på sportsarrangementerne i de tre midtjyske byer og udnytte det store opbud af internationale journalister (ca ) til at markedsføre danske fødevareoplevelser og kvalitetsfødevarer i Region Midtjylland. Side 3 Følgende aktiviteter planlægges: Startarrangement En minifestival med Malling og Schmidt i Aarhus som det kreative omdrejningspunkt, hvor udenlandske og danske topkokke skaber oplevelser med de jyske fødevarer og den jyske natur. Festivalen (2 dage ultimo maj), som arrangeres i samarbejde med den internationale organisation Omnivore, skal ikke kun formidle regionens gastronomiske formåen, men i høj grad også regionens muligheder som turistmål. Markedsføringsmæssigt sikrer F.O.O.D., at topjournalister og madskribenter fra internationale A-medier deltager i hele arrangementet med henblik på at skabe omtale af fødevarerne og Midtjylland som gastronomisk destination i verdensklasse. Startarrangementet skal desuden bruges til at markedsføre de kommende fødevareevents i forbindelse med U21 EM og rekruttere journalister med en fødevareinteresse til denne begivenhed. F.O.O.D. er i samarbejde med SOP & Co tovholder på denne event. Nations Cup for ungdomskokkelandshold: Konkret afholdes en række ungdomslandskampe mellem nationale kokkehold fra Danmark og to af de andre deltagende nationer. De mest egnede lande vurderes at være Spanien og England. I begge lande er der meget stor interesse for både fodbold og gastronomi. England er desuden interessant turismemæssigt, da der er direkte forbindelse til flere jyske destinationer.

4 Kokkelandskampene (3 stk.) afholdes med en i hver af de tre midtjyske byer i forbindelse med landenes fodboldkampe. Lokale ressourcer, eksempelvis de lokale tekniske skoler og lokale fødevareleverandører/-netværk, vil blive inddraget. Øvrige aktører: Udenrigsministeriet, DBU mfl.. F.O.O.D. forestår i samarbejde med SOP & Co detailplanlægning, projektledelse, markedsføring og internationale kontakter. Gadeevents Klog hverdagsmad: Der afholdes en lokal fødevarefestival i tilknytning til kokkelandskampene i hver af de tre midtjyske byer. Det bliver de lokale turist- og handelsstandsforeninger, der sammen med lokale fødevarenetværk, som eksempelvis Vestjyske fødevarer og oplevelser og Viborgegnens fødevarenetværk, skal stå for planlægningen af disse. Udover markedsaktiviteter, kan fødevarefestivalen danne rammen om workshops, lokale kokkekonkurrencer, livetransmissioner på storskærm fra ungdomskokkelandsholdenes konkurrencer etc. F.O.O.D., Region Midtjylland og evt. sponsorer medfinansierer de fysiske faciliteter i forbindelse med festivalerne (telte, boder, mobile køkkener mv.). Fødevareture med bus for udenlandske journalister: I forbindelse med de lokale fødevarefestivaler arrangeres busture for udvalgte udenlandske journalister med henblik på at give dem noget andet at skrive hjem om end blot fodboldkampene. Turene (1-2 pr. by) skal fremvise og fortælle den gode historie om de regionale kvalitetsfødevarer og nordisk madkultur med rod i den vilde natur, bæredygtighed, egenart og håndværkstraditioner. Til turene tilknyttes en spændende og farverig guide (en kok, madskribent eller lign.), ligesom journalisterne vil møde engagerede fødevarefortællere og blive budt på smagsoplevelser på de forskellige lokaliteter. Side 4 Aktiviteterne vil blive markedsført fælles, og mulighederne for at få plads i det officielle U21-program vil blive undersøgt. Det foreløbige samlede budget er ca. 1,1 mio. kr., hvoraf Vækstforum vil blive ansøgt om kr. Det regionale bidrag søges finansieret gennem Vækstforums indsats for tiltrækning af større sportsevents, men initiativet skal i lige så høj grad ses i sammenhæng med - og som et bidrag til - fødevaresatsningen Klog hverdagsmad og Vækstforums nye turismesatsning. I den forbindelse vil FFI selvfølgelig også blive inddraget. Resterende medfinansiering leveres af F.O.O.D. og evt. sponsorer. F.O.O.D. bliver initiativets overordnede projektholder, mens SOP & Co ved Sonja Poulsen vil fungere som projektleder og overordnet koordinator i tæt samarbejde med de lokale aktører.

5 Punkt 3. Halvårsstatus vedrørende FFI Formål - at rådet får en orientering om status og fremdrift i FFI s aktiviteter v/lars Visbech Sørensen. Bilag - Resultatkontrakt vedrørende FFI Baggrund Regionens og EU's medfinansiering af FFI faldt på plads i slutningen af 2010 og de konkrete aktiviteter i projektet er nu i gang. FFI leverer halvårligt en status for projektet i forbindelse med afrapportering til bevillingshaver (Region Midtjylland og EU s Regionalfond dvs. Erhvervs- og Byggestyrelsen). Denne afrapportering sker henholdsvis i marts og september. Side 5 I forbindelse med den halvårlige statusrapport præsenteres fødevarerådet og Vækstforum for status med hensyn til mål, resultatkrav og budget.

6 Punkt 4. Halvårsstatus vedrørende FØDEVAREmidt Formål - at rådet får en orientering om status og fremdrift i FØDEVAREmidts aktiviteter v/dorte Storper Bilag - Resultatkontrakt vedrørende FØDEVAREmidt Baggrund Regionens og EU's medfinansiering af FØDEVAREmidt faldt på plads i slutningen af 2010 og de konkrete aktiviteter i projektet er nu i gang. FØDEVAREmidt leverer halvårligt en status for projektet i forbindelse med afrapportering til bevillingshaver (Region Midtjylland og EU s Regionalfond dvs. Erhvervs- og Byggestyrelsen). Denne afrapportering sker henholdsvis i marts og september. Side 6 I forbindelse med den halvårlige statusrapport præsenteres fødevarerådet og Vækstforum for status med hensyn til mål, resultatkrav og budget.

7 Punkt 5. Uddannelsesanalyse på fødevareområdet Formål - at rådet drøfter New Insights rapport Uddannelsesbehov i fødevareerhvervet med henblik på anbefalinger af det videre forløb med udbredelse af rapporten. Bilag - Rapport fra New Insight Uddannelsesbehov i fødevareerhvervet, (marts 2011). - Sekretariatets resumé af rapporten Baggrund New Insight rapporten (se bilag) er trin 2 i det analyseforløb, der blev igangsat med gennemførelse af den kvalitative COWI analyse i Rapporten beskriver perspektiver for udviklingen i det danske fødevareerhverv, på baggrund af en kvantitativ landsdækkende analyse af fødevareerhvervet. Analysen er gennemført, så resultaterne er tilstræbt repræsentative for antal beskæftigede i erhvervet og ikke - som normalt - for antal virksomheder. Side 7 Analysen er opdelt i to: 1) En analyse af virksomhedernes innovationspraksis, fremtidsforventninger og heraf afledte strategiske indsatsområder. 2) En afdækning af de kompetencebehov virksomhederne forventer i fremtiden, som konsekvens af svarene i første del. Den landsdækkende repræsentativitet er valgt for at give mulighed for at påvirke udvikling af uddannelsesudbuddet på alle niveauer. Ved præsentation af trin 1 (COWI-rapporten) på fødevarerådets møde 28. januar 2010 anbefalede rådet, at det videre analysearbejde især skulle fokusere på: Højværdimarkeder Sikre det gode grundlag vi har Fokus på høj konkurrencedygtig kvalitet Vælge hvilke områder vi skal fokusere på Forbrugerinvolvering skal øges Uddannelsesfokus er forudsætning for fremtidens værditilvækst Den primære styrkeposition er gode råvarer Produktion er stadig vigtig Fokus på innovation kreativiteten er der Opskalering er en udfordring Udvidet deklaration er en vej til forbruger- uddannelse Fokus på markedsføringsuddannelser

8 Universiteter og handelshøjskoler skal fokusere mere på videre-/efteruddannelser Den foreliggende New Insight analyse er tilrettelagt under hensyn til fødevarerådets anbefalinger og analysedesignet er udviklet i samarbejde med repræsentanter for en række samarbejdspartnere, som har vist interesse i og ønske om at medvirke til at videreudvikle uddannelser til fødevareerhvervet. Det drejer sig om: Undervisningsministeriet Landbrug og fødevarer Dansk Erhverv DI LO VIAUC Øvrige regioner Danske Regioner Side 8 Anbefaling Drøftelse i rådet af nedenstående forslag til det videre forløb: Udsendelse af rapport til de samarbejdspartnere, der deltog i indledende workshop i efteråret 2010, med invitation til en workshop om resultater af og perspektiver på analysen. - Skal kredsen suppleres med yderligere deltagere? Mål for workshoppen: - Klarlægge konklusioner og fokusområder - Kommunikationsplan og pressestrategi - Designe nationalt seminar/konference om fremtidens fødevareuddannelser Tidsplan: Workshoppen gennemføres inden udgangen af maj, med henblik på at påbegynde udrulningen af pkt. b. og c. inden udgangen af juni.

9 Punkt 6. Vedrørende strategiseminar for fødevarerådet Formål - at rådet drøfter behovet for evt. strategiseminar om fødevaresatsningen og det videre arbejde. Bilag Ingen Baggrund De forskellige programmer og aktiviteter i fødevaresatsningen Klog hverdagsmad er nu i gang. Der vil med aktiviteterne i den kommende periode komme tilbagemeldinger, vinkler og perspektiver, bl.a. fra operatørerne, som kan være med til at tegne billedet af hvilke behov og udfordringer, der præger fødevareområdet. Fødevarerådet får i den kommende periode brug for at samle op på tilbagemeldingerne og skabe retning for det videre arbejde. Side 9 Det giver en anledning for fødevarerådet til en drøftelse af værdier og muligheder for rådets arbejde.

10 Punkt 7. Næste møde i fødevarerådet Næste møde holdes den 26. maj kl hos Rose Poultry, v/ rådsmedlem Anne Gitte Elbronn. Foreløbige punkter til mødet: Innovationspuljen. Behandling af den/de ansøgninger, der i nærværende ansøgningsrunde opfordres til at arbejde videre med deres projektidé til en egentlig ansøgning. Fødevareuddannelsesanalyse evt. opfølgning på workshop mv. Side 10

11 Punkt 8. Evt. Side 11

12 Punkt 9. Behandling af indkomne projektidéer under Vækstforums Innovationspulje Behandles som lukket punkt. Side 12

Vækstforums Fødevareråd

Vækstforums Fødevareråd Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 7. møde,

Læs mere

Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd

Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd Regionshuset Viborg Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 17. møde,

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd Møde nr. 13. Dagsorden til fødevarerådets møde den 19. juni 2012

Vækstforums Fødevareråd Møde nr. 13. Dagsorden til fødevarerådets møde den 19. juni 2012 Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Møde nr. 13 Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets møde den 19.

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd

Vækstforums Fødevareråd Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 15. møde, den 7. november

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Vækstforums Fødevareråd Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 Mødet holdes onsdag 28. september kl. 9.00

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets møde 15. september 2010 Gl. Skovridergaard, Silkeborg, kl

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets møde 15. september 2010 Gl. Skovridergaard, Silkeborg, kl Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Vækstforums Fødevareråd Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets møde 15. september 2010 Gl. Skovridergaard, Silkeborg, kl. 10-15.30 Til

Læs mere

Regionshuset Referat fra fødevarerådets 16. møde, den 1. februar Oplæg om FoodNetwork- Fødevaresektorens Innovations- netværk

Regionshuset Referat fra fødevarerådets 16. møde, den 1. februar Oplæg om FoodNetwork- Fødevaresektorens Innovations- netværk Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 16. møde, den 1. februar 2013

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets møde nr. 16 den 1. februar 2013, kl

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets møde nr. 16 den 1. februar 2013, kl Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets møde nr. 16 den 1. februar

Læs mere

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Disposition Bag om Klog hverdagsmad.. Profil Igangsatte initiativer Fødevarerådet - baggrund og rolle De nuværende

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 11. møde, 30. januar 2012

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 11. møde, 30. januar 2012 Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 11. møde,

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 12. møde, 17. april 2012 Mødet blev holdt i Nupark, Holstebro.

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 12. møde, 17. april 2012 Mødet blev holdt i Nupark, Holstebro. Vækstforums Fødevareråd 1 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 12. møde, 17. april 2012 Mødet blev holdt i Nupark, Holstebro. Dato 27-04-2012 Deltagere:

Læs mere

Første resumé af kvantitativ Uddannelsesanalyse til Fødevarerådet. Udarbejdet på baggrund af:

Første resumé af kvantitativ Uddannelsesanalyse til Fødevarerådet. Udarbejdet på baggrund af: Første resumé af kvantitativ Uddannelsesanalyse til Fødevarerådet. Udarbejdet på baggrund af: Trin 2 - Uddannelsesbehov i fødevareerhvervet NewInsight, marts 2011 1 Indhold Formål 3 Baggrund 3 Metode 4

Læs mere

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ

Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Fra regional styrkeposition til nationalt klyngeinitiativ Svensk RegLab besøg, Agro Food Park, 3. september 2014 Chefkonsulent Lars Haahr Jensen www.regionmidtjylland.dk Menu Case: Agro Food Park og Danish

Læs mere

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Kriterier og ansøgningsproces 1. Indledning En af de primære udfordringer for det regionale fødevareerhverv ligger i at etablere

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

Vækstforum NOTAT. Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til den regionale udvikling

Vækstforum NOTAT. Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til den regionale udvikling Regionshuset Viborg Vækstforum Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk NOTAT Grøn Vækst Hovedindhold og sammenhænge til

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 kl

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 9. møde, 28. september 2011 kl Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 9. møde,

Læs mere

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund

Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter. Baggrund Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vækstforums indsatsområde Landdistrikter -Iværksætteri og virksomhedsudvikling i landdistrikter Baggrund En af forudsætningerne

Læs mere

www.futurefoodinnovation.dk

www.futurefoodinnovation.dk Værdi Hvilken værdi vil vi skabe: At styrke den innovationsbaserede vækst i fødevarebranchen, hvor viden, virksomheder og brugere bringes sammen på nye måder, så de kan udvikle, afprøve og dokumentere

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 11. møde, den 30. januar Mødet blev afholdt hos Arla Foods i Viby.

Vækstforums Fødevareråd. Referat fra fødevarerådets 11. møde, den 30. januar Mødet blev afholdt hos Arla Foods i Viby. Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra fødevarerådets 11. møde,

Læs mere

Annoncering efter operatør

Annoncering efter operatør Regionshuset Viborg Regional Udvikling Annoncering efter operatør Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Operatør til initiativet: Øget samspil og synergi

Læs mere

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet

Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 9. maj 2016 Forretningsudvikling og øget branding - fødevareområdet Etablering af en lokal udviklingsplatform for forretningsudvikling

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/ /12/2014. Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/ /12/2014. Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014 Journalnummer: 1152761008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr:

Læs mere

Kommissorium og udvalg for etablering af et MadExperimentarium

Kommissorium og udvalg for etablering af et MadExperimentarium Kommissorium og udvalg for etablering af et MadExperimentarium Den 16 juni 2009 indgik regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om Grøn Vækst, hvis formål er at fremme et grønnere og mere konkurrencedygtigt

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

Oplæg til evaluering af ikraft

Oplæg til evaluering af ikraft Oplæg til evaluering af ikraft Baggrund Der skal gennemføres en ekstern evaluering af projektet ikraft inden udgangen af 2010. ikraft har til formål at skabe vækst og udvikling i Region Midtjylland ved

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer - Ansøgning til Vækstforum i Region Midtjylland om støtte til afvikling i 2012 og 2013 Baggrund Der er i øjeblikket en enestående

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD KOLOFON Midtjysk Turisme Eventboost er skrevet og udgivet

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business ReUse Waste Ressources Aarhus (REWARA)

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business ReUse Waste Ressources Aarhus (REWARA) Resultatkontrakt Vedrørende Rethink Business ReUse Waste Ressources Aarhus (REWARA) Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr: 5 798 002 763 850 Kontaktperson: Christian

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland Resultatkontrakt Vedrørende Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland 1. december 2008-30. november 2010 Journalnummer: 1-33-76-21-17-08 Kontraktens parter

Læs mere

Resultatkontrakt Flere og bedre studerende på elektronikingeniøruddannelsen Oktober 2008 ultimo 2010.

Resultatkontrakt Flere og bedre studerende på elektronikingeniøruddannelsen Oktober 2008 ultimo 2010. Resultatkontrakt Flere og bedre studerende på elektronikingeniøruddannelsen Oktober 2008 ultimo 2010. Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr:

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Det virtuelle studentervæksthus. 1. januar 2008 28. februar 2010 Journalnummer: 1-33-76-21-3-08. Kontraktens parter

Resultatkontrakt. Vedrørende. Det virtuelle studentervæksthus. 1. januar 2008 28. februar 2010 Journalnummer: 1-33-76-21-3-08. Kontraktens parter Resultatkontrakt Vedrørende 1. januar 2008 28. februar 2010 Journalnummer: 1-33-76-21-3-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr: 5 798

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. JOBmidt Resultatkontrakt Vedrørende Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft JOBmidt [11. september 2008-1. august 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-9-08 Kontraktens parter Region: Operatør: Region

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Fastholdelse af udenlandske studerende Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 7 Fastholdelse

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014 Journalnummer: 1152761008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr:

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet arbejdskraft Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 18 arbejdskraft Regionshuset Viborg Regional

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette nes modtagelse og integration af udenlandsk arbejdskraft samt at understøtte og

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune. - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune. - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014 Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro Kommune - VIFUs rolle i fødevaresatsningen mandag den 31. marts 2014 VIFU SÆTTER NORDVESTJYLLAND PÅ LANDKORTET Viden skaber vækst VIFU knytter tråde til Universiteter

Læs mere

Programskitse Syddansk Grøn Vækst program. Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum

Programskitse Syddansk Grøn Vækst program. Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum Programskitse Syddansk Grøn Vækst program Oplæg til KKR Syddanmark, KKU Syddanmark, Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum Særlig pulje til kommuner og regioner Fødevareministeriet har afsat en særlig

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Oplysninger om ansøger Vestjyske Fødevarer og Oplevelser er et projekt under Region Midtjyllands indsats vedrørende profilering af små fødevareproducenter og netværk

Læs mere

Uddannelsesanalyse. Oplæg til debat om proces for videre forløb v/ Jan Dalskov Fødevarerådets møde 31. marts.

Uddannelsesanalyse. Oplæg til debat om proces for videre forløb v/ Jan Dalskov Fødevarerådets møde 31. marts. Uddannelsesanalyse Oplæg til debat om proces for videre forløb v/ Jan Dalskov Fødevarerådets møde 31. marts www.regionmidtjylland.dk Mål for punktet Etablere en fælles reference Debat om det videre forløb

Læs mere

Opfølgning på Resultatkontrakt 1. marts 2009

Opfølgning på Resultatkontrakt 1. marts 2009 Opfølgning på Resultatkontrakt 1. marts 2009 Sæsonforlængelse frem mod helårsturisme i Midtjylland 01.01.08 31.12.09 Journalnummer: 1 33 76 23 29 08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Netværk Limfjorden på vej mod 2010 Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1150761207 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 Eannr:

Læs mere

Region Midtjylland har indgået en samarbejdsaftale med Erhvervsstyrelsen om at fremme Grønne Industrielle Symbiosesamarbejder mellem virksomheder i

Region Midtjylland har indgået en samarbejdsaftale med Erhvervsstyrelsen om at fremme Grønne Industrielle Symbiosesamarbejder mellem virksomheder i Region Midtjylland har indgået en samarbejdsaftale med Erhvervsstyrelsen om at fremme Grønne Industrielle Symbiosesamarbejder mellem virksomheder i regionen. Initiativet er en fortsættelse af et pilotprojekt

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Netværk Limfjorden på vej mod 2010 Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1150761207 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Opfølgning på Resultatkontrakt 1. september 2009

Opfølgning på Resultatkontrakt 1. september 2009 Opfølgning på Resultatkontrakt 1. september 2009 Sæsonforlængelse frem mod helårsturisme i Midtjylland 01.01.08 31.12.09 Journalnummer: 1-33-76-23-29-08 Kontraktens parter Region: Operatør: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne

NOTAT. Landdistriktsprogrammet organisering og økonomi for den regionale og lokale indsats for udvikling i landdistrikterne Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk NOTAT Landdistriktsprogrammet 2007-2013 - organisering

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N.

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 27. oktober 2015 kl. 9.00 11.00 hos Væksthus Midtjylland, Åbogade 15, 8200 Aarhus N. I mødet deltog både ny observatør fra Erhvervsstyrelsen,

Læs mere

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser

GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og. forretningsudvikling i din virksomhed. grønne regionale madoplevelser gro gro GRO er et banebrydende fødevareprojekt, der kan skabe vækst, innovation og forretningsudvikling i din virksomhed grønne regionale madoplevelser Deltagelse kræver at din virksomhed ligger i Region

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Studenterhus Århus [1. marts februar 2011] Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Studenterhus Århus [1. marts februar 2011] Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Studenterhus Århus [1. marts 2009 28. februar 2011] Journalnummer: 1-33-76-23-4-08 Kontraktens parter Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr:

Læs mere

Midtvejsevaluering, forlængelse af og merbevilling til. innovationsmiljøet Future Food Innovation

Midtvejsevaluering, forlængelse af og merbevilling til. innovationsmiljøet Future Food Innovation Midtvejsevaluering, forlængelse af og merbevilling til innovationsmiljøet Future Food Innovation Feb. 2013/GB Indledning Som led i Vækstforums strategiske indsats for at skabe gode vilkår for innovation

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland Resultatkontrakt Vedrørende Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland 1. december 200831. januar 2011 Journalnummer: 13376211708 Kontraktens parter Region

Læs mere

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 10. møde, 23. november 2011

Vækstforums Fødevareråd. Dagsorden til fødevarerådets 10. møde, 23. november 2011 Regionshuset Viborg Vækstforums Fødevareråd Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 10. møde,

Læs mere

Opfølgning på Resultatkontrakt 1. september 2009

Opfølgning på Resultatkontrakt 1. september 2009 Regional Udvikling Opfølgning på Resultatkontrakt 1. september 2009 Sund turisme forretningsmuligheder for turismen i den sunde Region Midtjylland. [01.01.08 31.12.09] Journalnummer: 1-33-76-23-30-08 Kontraktens

Læs mere

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution FOOD ORGANISATION OF DENMARK Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution Vil du være med til at sikre Danmarks position som et af verdens gastronomiske hotspots, arrangere og afvikle presseture

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende Udviklingen af MCH TimeWorld. 1. maj december 2013 Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende Udviklingen af MCH TimeWorld. 1. maj december 2013 Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Udviklingen af MCH TimeWorld 1. maj 2011 31. december 2013 Journalnummer: 1-33-76-23-14-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26

Læs mere

Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt

Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt Vedrørende EnergiTEKmidt 1. december 2008 31. december 2010 Journalnummer: 1-30-76-5-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014. Journalnummer: 1-15-2-76-10-08. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Enterprise Europe Network 01/01/2013 31/12/2014 Journalnummer: 1152761008 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr:

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. [Oplevelsesudvikling langs kysterne på Djursland] [1. september april 2015] Journalnummer:

Resultatkontrakt. Vedrørende. [Oplevelsesudvikling langs kysterne på Djursland] [1. september april 2015] Journalnummer: Resultatkontrakt Vedrørende [Oplevelsesudvikling langs kysterne på Djursland] [1. september 2013 30. april 2015] Journalnummer: 1-33-76-23-7-13 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE --o--

PARTNERSKABSAFTALE --o-- PARTNERSKABSAFTALE --o-- UDVIKLING OG AFSÆTNING AF BORNHOLMSKE KVALITETSFØDEVARER 1. PARTERNE Der er mellem parterne Gourmet Bornholm en del af regional madkultur Tornegade 4, 2. 3700 Rønne CVR-nr.: 27270859

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Opfølgning. Resultatkontrakt. Vedrørende EnergiTEKmidt. 1. december december 2010 Journalnummer: Kontraktens parter.

Opfølgning. Resultatkontrakt. Vedrørende EnergiTEKmidt. 1. december december 2010 Journalnummer: Kontraktens parter. Opfølgning Resultatkontrakt Vedrørende EnergiTEKmidt 1. december 2008 31. december 2010 Journalnummer: 1-30-76-5-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Opstart af Danish Food Cluster Journalnummer: Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Opstart af Danish Food Cluster Journalnummer: Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Opstart af Danish Food Cluster 1.1.2014 31.12.2015 Journalnummer: 1151761813 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2012 Vedrørende Entreprenørskab i VIA s Uddannelser 1. august december 2013 Journalnummer:

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2012 Vedrørende Entreprenørskab i VIA s Uddannelser 1. august december 2013 Journalnummer: Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2012 Vedrørende Entreprenørskab i VIA s Uddannelser 1. august 2011 31. december 2013 Journalnummer: Kontraktens parter Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014.

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014. Notat 23. januar 2014 Kommunikationsplan Aarhus som breddeidrætskommune Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers Indledning Kulturstyrelsen har i forbindelse med sit

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende Future Food Innovation Megasatsning fødevarer 18. december 2009 28. februar 2013 Journalnummer: 1 33 76 23 18 09

Resultatkontrakt. Vedrørende Future Food Innovation Megasatsning fødevarer 18. december 2009 28. februar 2013 Journalnummer: 1 33 76 23 18 09 Resultatkontrakt Vedrørende Future Food Innovation Megasatsning fødevarer 18. december 2009 28. februar 2013 Journalnummer: 1 33 76 23 18 09 Region: Region Midtjylland (RM) Regional Udvikling Skottenborg

Læs mere

Opfølgning på Resultatkontrakt per 1.september 2008

Opfølgning på Resultatkontrakt per 1.september 2008 Opfølgning på Resultatkontrakt per 1.september 2008 Vedrørende Sæsonforlængelse frem mod helårsturisme i Midtjylland 01.01.08 31.12.09 Journalnummer: 1-33-76-23-29-08 Kontraktens parter Region: Region

Læs mere

Økonomiopfølgning pr. 1. marts 2012

Økonomiopfølgning pr. 1. marts 2012 Økonomiopfølgning pr. 1. marts 2012 1 Denne økonomiopfølgning er en del af den samlede opfølgning på Vækstforums handlingsplan og de otte indsatsområder pr. 1. marts 2012. Rapporten ledsager statusrapporten

Læs mere

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland Informations- og kommunikationsstrategi for Fødevareplatformens mål er at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videninstitutioner samt at fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet

Læs mere

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Regionshuset Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Et Midtjysk dialogforum og syv konsortier til varetagelse af Vækstforums

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Opfølgning pr. 1. marts 2009 på resultatkontrakt

Opfølgning pr. 1. marts 2009 på resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2009 på resultatkontrakt Vedrørende Ny veje til Vækst Oplevelsesbaseret forretningsudvikling [01.03.08 01.03.11] 1-33-76-23-6-08: Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional

Læs mere

Præsentation Fødevarerådet

Præsentation Fødevarerådet Præsentation Fødevarerådet Britt Sandvad bs@vifu.net 9612 7624 Nupark 17. marts 2012 PRÆSENTATION AF VIFU Videncenter for fødevareudvikling VIFU er generator for innovation og vækst ved at bygge bro imellem

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Nyt værktøj til aktiv innovation i fødevarebranchen. 20. juni september 2013 Journalnummer:

Resultatkontrakt. Vedrørende. Nyt værktøj til aktiv innovation i fødevarebranchen. 20. juni september 2013 Journalnummer: Resultatkontrakt Vedrørende Nyt værktøj til aktiv innovation i fødevarebranchen 20. juni 2011 30. september 2013 Journalnummer: 13376231911 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland (RM) Regional Udvikling

Læs mere

Notat med resumé og vurdering af modelprojekter. Modelprojekter landsbyfornyelse. Projekt: Faster Andelsmejeri. Resume:

Notat med resumé og vurdering af modelprojekter. Modelprojekter landsbyfornyelse. Projekt: Faster Andelsmejeri. Resume: Notat med resumé og vurdering af modelprojekter Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Modelprojekter

Læs mere

Informationsmøde. Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland. 5. september

Informationsmøde. Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland. 5. september Informationsmøde Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 5. september 2016 www.regionmidtjylland.dk Informationsmøde Program 1. Kort om bioøkonomiprogram

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Regionalt-statsligt Program for grønne forretningsmodeller. [1. december december 2015]

Resultatkontrakt. Vedrørende. Regionalt-statsligt Program for grønne forretningsmodeller. [1. december december 2015] Opfølgning pr. 1. september 2014 på Resultatkontrakt Vedrørende Regionalt-statsligt Program for grønne forretningsmodeller [1. december 2013 31. december 2015] 1-33-87-4-13 Kontraktens parter Region: Region

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Referat af regionalt strategiseminar om Foodbest/Food KIC den 26. januar 2012

Referat af regionalt strategiseminar om Foodbest/Food KIC den 26. januar 2012 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat af regionalt strategiseminar om Foodbest/Food KIC den 26. januar 2012

Læs mere

Besøg af fødevareminister Aarhus d. 10. februar 2014

Besøg af fødevareminister Aarhus d. 10. februar 2014 Program Besøg af fødevareminister Dan Jørgensen i Aarhus d. 10. februar 2014 Side 1 af 5 deltager i besøget fra kl. 9. Oplægsholdere er skraveret med gråt. Overordnet tema: Udviklingen af Danmark som et

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts KLYNGEmidt Vækst via Visualisering. 1. september december 2013 Journalnummer:

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts KLYNGEmidt Vækst via Visualisering. 1. september december 2013 Journalnummer: Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2013 KLYNGEmidt Vækst via Visualisering 1. september 2011 31. december 2013 Journalnummer: 1-33-76-21-4-11 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland (RM) Regional

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Region Midtjylland Regional Udvikling

Region Midtjylland Regional Udvikling Region Midtjylland Regional Udvikling Viborg, den 17. juni 2008 /DORNIE Referat af mødet i kl. 16:00 i Viborg Lounge Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Projekt Landsbyfornyelse 1 2 Projekt Profilering

Læs mere