Passagerpuljen. Trafikstyrelsens vurderinger af de indkomne ansøgninger til 4. runde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Passagerpuljen. Trafikstyrelsens vurderinger af de indkomne ansøgninger til 4. runde"

Transkript

1 Gammel Mønt København K Telefon Fax info@trafikstyrelsen.dk Notat Dato Passagerpuljen Trafikstyrelsens vurderinger af de indkomne ansøgninger til 4. runde Side 1 (17)

2 P Fredericia Kommune Elektronisk passagerinformationssystem Fredericia Kommune Fredericia Kommune ansøgte om kr., hvilket svarer til 85 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at opsætte to Touch-skærme ved Fredericia Banegård og i bymidten, der skal vise køreplanoplysninger for busser og tog, opslag i rejseplanen.dk, bykort, vejrudsigt, regler om og priser på billetter og kort, oplysninger om Fredericia m.v. Oplysningerne skal kunne videresendes til brugerens mobiltelefon. Herudover udvikles en mobil hjemmeside med mulighed for opslag i køreplaner, som kan tilgås af smartphones. Desuden skal telefonens GPS kunne benyttes til at vurdere startpunktet for opslaget. Der er i dag årlige passagerer ved de to stoppesteder, og ansøger forventer at projektet vil generere en passagervækst på passagerer årligt. P Lyngby-Taarbæk Kommune Shuttlebus i Lyngby- Taarbæk Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 67 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at udarbejde en plan for omlægning af busruterne mellem Lyngby Station, DTU og Lundtofteerhvervsområdet, herunder undersøge muligheden for at etablere shuttlebusbetjening. Formålet med projektet er at øge antallet af buspassagerer ved at gøre det hurtigere og mere attraktivt at komme til Lyngby Station med tog og derfra tage bussen derfra til uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Forprojektet skaber i sig selv ingen passagervækst. Der er i dag ca. 1 mio. passagerer med de linjer, der tænkes omlagt, som vil få gavn af et kommende hovedprojekt. P Randers Kommune Forbedring af passagerinformation på Randers Busterminal (forprojekt) Randers Kommune ansøgte om kr., hvilket svarer til 100 % af det samlede budget, der således udgør kr. Side 2 (17)

3 Formålet med forprojektet er at lave en plan for forbedringer af informationsniveauet for passagerne på Randers Busterminal. Informationen på terminalen er ifølge Randers Kommune utilstrækkelig og skaber ofte forvirring blandt passagererne, hvilket er til gene og kan medføre forsinkelser. I projektet indgår udvikling af et informationssystem, der kan afbøde en til tider forvirrende terminalstruktur. Dette skyldes bl.a. en køreplan med fuld korrespondance, hvor alle bybusser ankommer til busterminalen samtidig. Forprojektet vil ikke i sig selv skabe forbedringer i den kollektive trafik, men ansøger forventer, at et kommende hovedprojekt vil kunne skabe forbedringer for 1,37 mio. årlige påstigere, og tiltrække flere passagerer til bustrafikken. P Fanø Kommune Forprojekt til ny busservice på Fanø Fanø Kommune ansøgte om kr., hvilket svarer til 80 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at udvikle et nyt betjeningskoncept der skal forbedre busbetjeningen for både beboere og turister på Fanø. Projektet gennemføres i samarbejde med en række brugergrupper og Sydtrafik, og indbefatter etablering af ændrede ruteføringer, et takstforsøg målrettet øens turister samt en informationskampagne om det kommende nye betjeningskoncept. Der er i dag ca årlige på- og afstigninger på øen. Projektet er et forprojekt, og der foreligger dermed ikke effektvurderinger af projektet. P Nordjyske Jernbaner Højere informationsniveau i togene på privatbanerne i Region Nordjylland Nordjyske Jernbaner tildeles kr., hvilket svarer til 68 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at forbedre informationsniveauet i de nordjyske privatbaner. Der installeres TV-skærme i samtlige tog på strækningerne Hjørring-Hirtshals og Frederikshavn-Skagen, hvor der vises reelle køretider, forventede ankomsttider, realtider ved korrespondancer med busser og tog, ændringer, relevante tilbud, særlige/ekstra afgange og ture samt nyhedsformidling og reklamer. Endvidere skaber Side 3 (17)

4 projektet bedre mulighed for at annoncere fremtidige ændringer i rejsetider m.v. Der er i dag årligt 1,8 mio. påstigninger, der vil få gavn af projektet. Ansøger forventer, at projektet vil skabe en passagervækst på påstigninger årligt. P Glostrup Kommune Forbedring af stoppesteder i Glostrup Kommune Glostrup Kommune ansøgte om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at forbedre cykelparkeringen ved to stoppesteder på Ndr. Ringvej i Glostrup, der ligger tæt ved større erhvervsområder og betjenes af flere buslinjer, herunder 300S. Projektet omfatter anlæg af overdækket cykelparkering med plads til 40 cykler hvert sted. Det forventes, at projektet forbedrer mulighederne for kombination af cykel- og busrejse, og ventes at højne tilfredsheden hos de eksisterende brugere. Der er i dag årlige påstigninger på de udvalgte stoppesteder, og ansøger forventer at projektet skaber en passagervækst på 5-10 %. Ansøgningen er trukket tilbage. P Rudersdal Kommune Omlægning af Holte Stationsforplads Rudersdal Kommune ansøgte om kr., hvilket svarer til 78 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et resultat af et forprojekt om Holte Station, der har fået støtte fra Passagerpuljen i 2. runde. Formålet med projektet er at fremme Holte Station som trafikknudepunkt ved at lette tilgængeligheden til og skiftet mellem transportmidlerne. Projektet omfatter en totalomlægning fra de nuværende smalle busperroner til en samlet ø-perron, og skaber desuden forbedringer af venteforhold, skifteveje, belægninger for bedre tilgængelighed, og informationsniveauet samt et æstetisk løft af stationsforpladsen. Desuden financierer kommunen en udvidelse af parkeringskapaciteten på stationen. Side 4 (17)

5 Holte Station har et samlet passagertal på 3 mio. årligt. Projektet vil direkte berøre 1,1 mio. årlige passagerer, og forventes at skabe en passagervækst på 10 %. P Rejseplanen Det digitale stoppested - pilotprojekt Rejseplanen tildeles kr., hvilket svarer til 79 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med pilotprojektet er at afprøve ny teknologi, for at bane vejen for nemmere og billigere vedligeholdelse af den statiske (trykte) information ved stoppesteder. Dette giver flere ressourcer til at skabe et bedre produkt for passagerne samt et mere opdateret informationsniveau. Der vil med projektet blive udviklet og afprøvet to systemer. Dels brugen af 2D barcodes (en ny art stregkoder) til at give mobil information til slutbrugeren, og dels et telefonsystem til oplæsning af de næste afgange og øvrig information ved stoppestedet. Disse to systemer tænkes endvidere afprøvet i kombination med det eksisterende SMS-din-næste-afgang -system. Da projektet er et pilotprojekt, vurderes antallet af potentielle nye passagerer ved projektet ikke. Ansøger forventer, at der er et stort potentiale for besparelser i brugen af den trykte information ved stoppestederne, såfremt projektet udbredes til et helt trafikselskab. P Trafikselskabet Movia Pendlernet på Sjælland forprojekt til etablering af nyt sammenhængende bus- og tognet til længere regionale pendlerrejser Trafikselskabet Movia tildeles kr., hvilket svarer til 56 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at vurdere hvilke nye højklassede buslinjer, der sammen med toget vil have det største kundepotentiale og være mest konkurrencedygtige overfor privatbilismen. Hensigten er at skabe et forbedret kollektivt trafiktilbud til pendlere mellem København og det øvrige Sjælland. DSB deltager som medansøger for projektet. I dag pendler ca personer dagligt til Storkøbenhavn og centralkommunerne i bil og ca i kollektiv Projektet vil tiltrække nogle af bilpendlerne til den kollektive trafik og levere et Side 5 (17)

6 bedre kollektiv trafiktilbud til pendlere, som allerede benytter kollektiv P FynBus Individuel kundepleje FynBus ansøgte om kr., hvilket svarer til 58 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at fastholde FynBus passagerer i den kollektive trafik gennem individuel kundepleje. Projektet omfatter udvikling af kundeplejeprogrammet Min FynBus, der skal tilbyde information, markedsføring og forskellige former for aktiviteter til brugerne. Projektet forventes at styrke passagerernes loyalitet og fastholde dem i den kollektive Fynbus har cirka regelmæssige brugere. Heraf forventes at tilmelde sig Min FynBus. Det fremgår ikke af ansøgningen hvorvidt projektet har potentiale til at tiltrække nye passagerer til den kollektive P FynBus Forbedret trafikinformation på Odense Banegård Center FynBus ansøgte om kr., hvilket svarer til 98 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at forbedre borgernes oplevelse af en sammenhængende kollektiv Projektet omfatter opsætning af en række informationsskærme på Odense Banegård Center, der ved hjælp af realtidsinformation om hvor og hvornår busserne kører, vil sikrer at togpassagererne i stigende grad benytter bussen frem for taxa eller personbil. Skærmene skal endvidere sikre at passagerer fra indgående busser hurtigt og nemt kan skifte til anden bus på Odense Banegård Center. Der er årligt 2,6 mio. påstigninger ved Odense Banegård Center. Ansøger forventer at projektet vil generere yderligere påstigninger om året. P FynBus Forbedret SMS billetsystem Fynbus tildeles kr., hvilket svarer til 87 % af det samlede budget, der således udgør kr. Side 6 (17)

7 Formålet med projektet er at videreudvikle SMS-billetten på Fyn. Det skal dels blive hurtigere og nemme at bestille billetten, dels blive muligt at købe billet til mere end en person og dels blive muligt at forudbestille en billet på internettet gennem rejseplanen.dk. Herudover bliver det muligt at købe billet fra mobiltelefoner fra fire operatører, hvor det i dag kun er muligt at købe billet fra TDC s mobiltelefoner. Slutteligt forbedres kontrolmulighederne, så sikkerheden omkring SMSbilletten øges. Ansøger forventer, at projektet vil generere nye påstigninger om året svarende til en passagertilvækst blandt SMSbilletbrugerne på 50 %. Trafikstyrelsen vurderer at projektet lever op til Passagerpuljens formål P FynBus Bedre stoppesteder på Fyn og øerne FynBus tildeles kr., hvilket svarer til 64 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at skabe et bedre møde med den kollektive trafik i form af en ensartet og høj standard i udformning af stoppesteder og terminaler. Projektet fokuserer på bustrafikkens infrastruktur i form af stationer, stoppesteder og terminaler igennem en kortlægning af tilstanden for projektområdets stoppesteder og 20 terminaler, samt udvikling af en økonomisk fordelagtig metode til vedligehold og opdatering. Der skal udvikles et webbaseret indberetningssystem for fejl og mangler, og et fælles fleksibelt design for skiltning, læskure og trafikinformation. Forprojektet vil ikke i sig selv skabe en passagertilvækst, men ansøger forventer at en højere kvalitet på længere sigt vil medvirke til at fastholde og tiltrække passagerer til den kollektive Trafikstyrelsen vurderer at projektet lever op til Passagerpuljens formål og tildelingskriterier. Projektet anses for at højne kundetilfredsheden, men kun i nogen omfang for at kunne tiltrække flere passagerer til den kollektive P Rejseplanen A/S RejseGuiden Rejseplanen tildeles kr., hvilket svarer til 75 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med pilotprojektet er at teste og udvikle de nyeste teknologiske muligheder inden for mobil kollektiv rejseplanlægning. En række nye funktionaliteter vil således blive afprøvet hos et brugerpanel, hvorefter de tilrettes og stilles til rådighed i hele landet. Brugerpanelet vil endvidere, som en del af projektet, udbygge listen med forslag til Side 7 (17)

8 flere nye funktionaliteter. Projektets resultater vil blive stillet til rådighed for alle, således at samtlige danskere med en smartphone kan få gavn af projektet. Der er på landsplan ca. 350 mio. årlige påstigninger i den kollektive trafik, og heraf forventes mindst 40 % i umiddelbar fremtid at benytte smartphones. Rejseplanen forventer at projektet skaber en passagervækst på 2,8 mio. påstigninger på årsbasis. P Region Syddanmark Den sønderjyske trafikkorridor Region Syddanmark tildeles kr., hvilket svarer til 53,3 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at udarbejde en handlingsplan, der skal forbedre den kollektive trafik i trafikkorridoren mellem Kolding/Middelfart i nord og Padborg i syd, så der opnås flere rejsende. Det er et væsentligt fokusområde i projektet, at udbygningen af den sønderjyske længdebane til dobbeltspor skal udnyttes bedst muligt, bl.a. ved at skabe forbedret sammenhæng mellem bus og tog. Projektet gennemføres i samarbejde mellem Region Syddanmark, de 5 kommuner i området samt DSB og Syd Der er i dag 10,7 mio. passager pr. år i projektområdet og ansøger forventer, at et kommende hovedprojekt vil skabe en passagervækst på 3,7 %.. Dog vurderes der at være en vis risiko for at den omtale handlingsplan kun i begrænset omfang vil blive brugt af de pågældende kommuner. P Nordjyllands Trafikselskab Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X-Busser Nordjyllands Trafikselskab tildeles kr., hvilket svarer til 60 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at skabe tryghed om forventede ankomsttider, hvilket vil gøre det mere attraktivt at tage X-bussen frem for bilen. Der opsættes skærme i alle X-busser, der viser realtidsinformation om forventede ankomsttider til kommende stop (som i IC3- togene), og angiver i de tilfælde hvor det er muligt realtid for skiftemuligheder ved det kommende stop. Derudover vil systemet sende realtidsdata om X-bussen til rejseplanen.dk, der kan tilgås fra mobiltelefoner, web samt en del informationsskærme på trafikknudepunkter. Projektet er et samarbejde mellem Nordjyllands Trafikselskab, Side 8 (17)

9 Midttrafik og Sydtrafik, og erfaringerne kan anvendes i den kollektive trafik i hele landet. Der er i dag årlige påstigninger i X- busserne, og ansøger forventer at projektet skaber en passagertilvækst på årlige påstigninger. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til passagerpuljens formål P Nordjyllands Trafikselskab Implementering af indholdstjeneste i X-Busserne Nordjyllands Trafikselskab ansøgte sammen med Midttrafik og Sydtrafik om kr., hvilket svarer til 60 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at stille en ekstra indholdsservice til rådighed for passagerne i X-busserne. Det bliver muligt at tilgå underholdning i form af film, lydbøger, musik og podcasts ved hjælp af egen computer, mobiltelefon eller anden form for elektronik med trådløst netværk i X-busserne. Der vil efter en gratis testperiode være tale om en model, hvor indholdet delvist er reklamefinansieret. Indholdstjenesten vil bidrage til at fastholde X-bus image som en højklasset busløsning med ekstra services for brugerne. Ansøger forventer, at 9 % af 1,7 mio. buspassagererne i X-busserne vil benytte tjenesten. Endvidere forventes det, at projektet kan skabe en passagertilvækst på buspassagerer i X-busserne. P BAT Gruppe - og cykelreservation BAT tildeles kr., hvilket svarer til 75 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at udvikle en internetplatform, hvor der skal kunne bestilles og betales for gruppebilleter og cykelbilleter til bussen. Baggrund for projektet er, at grupper og cykellister ofte fravælger bussen, da de på forhånd ikke er sikret plads. Ved at købe plads på forhånd, sikres de plads på bussen, og systemet kan udvides med pladsbestilling til handicappede, barnevogne, stor bagage m.v, hvis dette findes relevant. Ansøger forventer, at systemet vil kunne øge kundetilfredsheden hos alle brugere af den kollektive transport på Bornholm, da system indebærer at der spares tid ved håndtering af grupper og cykler ude på ruten, hvormed forsinkelser undgås. Grupperejsende og passagerer med cykel udgør i dag ca passagerer om året på Bornholm. Projektet forventes at generere yderligere passagerer i disse to kategorier. Side 9 (17)

10 og vil forbedre den kollektive P Nordjyllands Trafikselskab Bedre service i små bybus-systemer i Region Nordjylland Nordjyllands Trafikselskab ansøgte om kr., hvilket svarer til 98 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at beholde de nuværende og tiltrække nye passagerer til bybussystemerne i seks mindre byer i Region Nordjylland. Dette gøres ved at opsætte realtidsstandere ved de i alt 50 mest benyttede stoppesteder, ved at udvikle en særlig SMS-billet og en applikation til smartphones med personlig trafikinformation og SMSbilletkøb, samt ved at kontakte større virksomheder i nærheden af bybussystemerne, for at få medarbejdere til i højere grad at benytte bus. Bybussystemerne i de seks byer har i alt ca. 1,7 mio påstigere om året. Ansøger forventer, at der kan skabes yderligere påstigninger med projektet. P Nordjyllands Trafikselskab Offensiv salgsstrategi Nordjyllands Trafikselskab tildeles kr., hvilket svarer til 73 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at gennemføre et salgsforsøg for at øge antallet af erhvervspendlere og kunder med automatisk betalingsaftale, og lette overgangen fra det nuværende billetsystem til Rejsekortet, der implementeres i Nordjylland i Nordjyllands Trafikselskab vil benytte en offentsiv salgsstrategi overfor både virksomheder og privatpersoner, hvor der gøres brug af virkemidler som takstnedsættelse, kampagner, mobil salgsvogn og kundedialog. Succeskriterierne for projektet er at øge antallet af erhvervskort med 1000 nye brugere og antallet af kunder med automatisk betalingsaftale med stk. Endvidere forventes nye kunder på automatisk overgang til Rejsekortet.. Der tildeles som udgangspunkt ikke støtte fra Passagerpuljen til rene markedsføringsprojekter, men i dette tilfælde er der tale om markedsføring af konkrete produkter, der vurderes at kunne tiltrække flere passagerer til den kollektive Side 10 (17)

11 P Nordjyllands Trafikselskab Forprojekt til forbedring af mulighederne for at benytte kollektiv trafik i forbindelse med cyklen Nordjylland Trafikselskab ansøgte om kr., hvilket svarer til 91 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at udarbejde et idékatalog med forslag til cykelparkering ved busstoppesteder samt cykelmedtageordninger i busser i Nordjylland. Kataloget skal udarbejdes af en konsulent, under løbende sparring med Nordjyllands Trafikselskab og Dansk Cyklistforbund. Forprojektet vil ikke i sig selv generere nye passagerer, men kataloget vil inspirerer til konkrete projekter som ansøger forventer, vil skabe ca ekstra påstigninger om året i Nordjylland. P Nordjyllands Trafikselskab Faktabaseret vækststrategi - Opbygning af viden om drivkræfter bag passagervækst og etablering af vækstbaseret strategi hos Nordjyllands Trafikselskab (NT) Nordjyllands Trafikselskab ansøgte om kr., hvilket svarer til 80 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at opstille en analysemodel ud fra eksisterende og nye data, hvorfra der kan uddrages viden om hvor meget forskellige faktorer bidrager til at tiltrække passagerer til den kollektive Modellen skal omfatte Nordjylland Trafikselskabs område og eventuelt i et senere projekt det øvrige land. Forprojektet vil ikke i sig selv skabe en passagervækst, men ansøger forventer at et kommende hovedprojekt kan skabe 5 % nye passagerer, svarende til en passagertilvækst på 1,4 mio. påstigninger. P Sydtrafik Prøv regionalbussen gratis Sydtrafik tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Sydtrafik vil i forbindelse med implementeringen af trafikselskabets nye trafikplan give eksisterende og potentielle passagerer mulighed for at prøve regionalbussen gratis i en periode. Projektet er henvendt til borgere i udvalgte landområder, hvor der vurderes at være potentiale til at overflytte passagerer til den kollektive De ansøgte midler skal ikke finansiere de gratis ture, men derimod financierer konceptudvikling hos konsulenter samt intern projektledelse i Syd Projektet gennemføres på nye ruter, hvorfor det ikke er muligt at Side 11 (17)

12 anslå det eksisterende passagertal. Ansøger forventer, at projektet kan tiltrække 5 % flere passagerer til den kollektive bus. P Sydtrafik GPS-analyse af fremkommelighedsproblemer Sydtrafik ansøgte om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at opnå bedre viden om hvor på vejene busserne forsinkes, for dels at sikre en bedre kontraktopfølgning dels at lave tilrettelse af kørerplanerne og dels at give kommunerne et bedre grundlag til at prioritere fremkommelighedstiltag. Der udvikles et PC-program, der skal kunne indlæse data fra håndholdte GPS er, som kan tages med i busserne. Da projektet er et for- og analyseprojekt genererer det ingen nye passagerer. P Sydtrafik Forbedrede forhold for cyklister ved stoppesteder - analyseprojekt Sydtrafik tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er, at øge sammenhængen mellem cykel og bus (især regionale busruter), og derigennem tiltrække flere passagerer til den kollektive Sydtrafik vil med projektet analysere forholdene for cyklister ved en række større stoppesteder, for at kunne rådgive kommunerne om, hvor det bedst kan betale sig at forbedre forholdene for cykeltrafikken. Da der er tale om et analyseprojekt, der i princippet dækker hele Sydtrafiks område, er der hverken oplyst passagertal eller forventet passagertilvækst. og tildelingskriterier. Projektet forventes at højne kundetilfredsheden, men vurderes kun i nogen omfang at kunne tiltrække flere passagerer til den kollektive P Sydtrafik Stoppestedsforhold analyseprojekt Sydtrafik tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at analysere de eksisterende stoppestedsforhold i Sydtrafiks område, for at understøtte det regionale hur- Side 12 (17)

13 tigbuskoncept og skabe bedre sammenhæng mellem den kollektive og den øvrige Analysen skal anvendes til at rådgive kommunerne om potentialet for forbedringer af stoppesteder, hvad angår ventefaciliteter, cykelstativer og kys&kør. Gennemførelsen af analyseprojektet skal ses i lyset af at Sydtrafik ændrer køreplan og ruter ved køreplanskiftet i juni 2011, hvilket indebærer at flere mindre byer ikke vil blive betjent. Dette giver behov for en ny stoppestedsstruktur. Sydtrafik forventer, at der på længere sigt sker en stigning i antallet af passagerer, som følge af den mere direkte betjening og de forbedrede stoppestedsforhold. og tildelingskriterier. Projektet forventes at højne kundetilfredsheden, men vurderes kun i nogen omfang at kunne tiltrække flere passagerer til den kollektive P Esbjerg Kommune Ribe Esbjerg Varde Nærbane Esbjerg Kommune ansøgte om kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at udarbejde et beslutningsoplæg om etablering af en nærbane i Esbjerg og Varde kommuner. Projektet skal afdække potentialet for en nærbaneløsning, vis art og type dog ikke er nærmere beskrevet. Projektet vil i vidt omfang indbefatte statslige banestrækninger og dermed også den statslige togbetjening, men staten er ikke nævnt som deltager i projektet. P Nordjyllands Trafikselskab Øget fokus på incitamentsaftaler i Region Nordjylland - Herunder øget incitament sammenlægning af nuværende aftaler Nordjyllands Trafikselskab ansøgte om kr., hvilket svarer til 40 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at forøge busentreprenører og buschaufførers økonomiske incitament til at forbedre kvaliteten af busbetjeningen. Dette skal gøres ved at forhøje bonussen i incitamentskontrakterne mellem trafikselskabet, der bestiller, og busentreprenørerne, der udfører kørslen. Ansøger forventer, at projektet vil skabe en passagervækst på 1-2 %, svarende til passagerer årligt. Side 13 (17)

14 P FynBus Audio identifikation af busser - hjælp til blinde og svagtseende FynBus tildeles kr., hvilket svarer til 91 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at skabe bedre muligheder for blinde og svagtseende buspassagerer. Der udvikles en prototype for audioidentifikation af busser, der direkte gennem den svagtseende/blindes mobiltelefon kan fortælle hvilken bus de står ved. Dette er især relevant ved terminaler og superstoppesteder, hvor der er flere busruter ved samme stoppested. Projektet er et forprojekt, og skaber i sig selv ingen passagervækst i den kollektive Et kommende hovedprojekt vil kunne tiltrække flere passagerer i busserne, målgruppen af blinde og svagtseende udgør på landsplan personer, som hverken har adgang til handicapbefordringen af svært bevægelseshæmmede eller til at køre i egen bil.. P Metroselskabet Tværgående trafikinformationskoncept på knudepunkter - Pilottest på Flintholm Station Metroselskabet I/S tildeles kr., hvilket svarer til 47 % af det samlede budget, der således udgør kr. Dette projekt gennemføres på baggrund af et forprojekt om information på Flintholm Station, der har fået støtte fra Passagerpuljen i 3. ansøgningsrunde. Formålet med projektet er at teste et fælles koncept for trafikinformation, så passagererne nemt kan finde rundt på Flintholm Station, danne sig overblik over de forskellige transportmuligheder og få information om hele rejsen. Ansøgningen skal ses i sammenhæng med projekt F , hvor Københavns Kommune søger om støtte til fremkommelighedsforbedringer på Flintholm Station. Der er i dag 3,6 mio. årlige påstigninger på Flintholm Station. Ansøger forventer, at projektet kan skabe nye årlige påstigninger, samt et væsentligt løft i kundetilfredsheden. P Midttrafik Sammenhæng i Silkeborg Midttrafik tildeles kr., hvilket svarer til 65 % af det samlede budget, der således udgør kr. Side 14 (17)

15 Formålet med projektet er at styrke Silkeborg som trafikknudepunkt. Projektet omfatter tre delelementer: 1) Samkørsel af realtidsinformation, herunder gratis internet, infoskærme, standere og overvågningskameraer. 2) Forbedring af services på Silkeborg Station, herunder etablering af en bemandet servicestand. 3) Introduktion af den intelligente bycykel, herunder indkøb af 50 forsøgsbycykler og anlæg af cykelparkeringspladser. Der er i dag 2,7 mio. årlige påstigninger i bus og tog i Silkeborg. Ansøger forventer, at projektet vil skabe en passagervækst på 2 %. Dog vurderer Trafikstyrelsen, at delelement 2) Services på Silkeborg Station omfatter leverancer som Arriva Tog allerede er forpligtet til at levere. Derudover vurderes Trafikstyrelsen, at delelement 3) Den intelligente bycykel falder udenfor Passagerpuljens formål. P Sorø Kommune Trafik- og busplan for kommunens kollektive trafik Sorø Kommune ansøgte om kr., hvilket svarer til 100 % af det samlede budget. Formålet med projektet er at udarbejde en samlet løsning for den kollektive trafik i Sorø Kommune, der inden for de nuværende økonomiske rammer kan øge antal af passagerer. Løsningen skal indbefatte bedre korrespondance mellem tog- og bustrafikken i Sorø (hvor DSB planlægger at indføre ½-timesbetjening), Dianalund, Stenlille, Ruds Vedby, Fjenneslev mv. Det eksisterende passagertal for projektet er på årsbasis. Idet der er tale om et forprojekt, er der ikke foretaget vurderingen af eventuel passagertilvækst for dette projekt. P Rejseplanen A/S Forprojekt om forbedret trafikinformation på hospitaler Rejseplanen A/S tildeles kr., hvilket svarer til 54 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et innovativt pilotprojekt, der afprøver et informationskoncept til hospitaler med udgangspunkt i Herlev Hospital. Formålet med projektet er at få flere til at anvende den kollektive trafik og derved mindske trafikpropper og parkeringsproblemer ved hospitalet, da disse i nogle tilfælde påvirker ambulancekørsel m.v. Projektet indeholder bl.a. et modul til hospitalets IT-system, der automatisk fremsender en udskrift fra rejseplanen.dk sammen med patientindkal- Side 15 (17)

16 delsen med et forslag til hvorledes den kollektive transport kan benyttes til at komme frem til hospitalsaftalen. Der er årligt et potentiale på ca. 2,5 mio. rejser med kollektiv transport i forbindelse med Herlev Hospital, og det forventes at projektet årligt vil generere nye årlige rejser. P Helsingør Kommune Integreret A-buspakke i Helsingør Helsingør Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 70 % af det samlede budget, der således udgør kr. I forbindelse med at Helsingør Kommune etablerer et A-busnet for Helsingør By søger kommunen om midler til forbedring af stoppestedsforholdene langs A-busrutenettet, etablering af automatisk stoppestedsannoncering i A-busserne, en kommunikationsstrategi samt til information om implementeringen af A-busnettet. Det eksisterende bybussystem benyttes af 2,2 mio. passagerer årligt, og ansøger forventer at A-bussystem vil give en passagervækst på 10 %, og at de forbedringer, der ansøges om midler til, vil bidrage med yderligere 3 % passagervækst. P Rejseplanen A/S Korrespondancesikring - pilotprojekt Rejseplanen tildeles kr., hvilket svarer til 80 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et resultat af et forprojekt, der tidligere er blevet tildelt midler fra Passagerpuljen. Formålet med projektet er at vurdere og teste korrespondancesikring i fire pilotprojekter. Der testes løsninger, hvor bussen/lokalbanen automatisk informeres om at vente med at køre/sejle, såfremt korrespondancen er forsinket inden for et på forhånd defineret tidsinterval. Informationen gives tillige til passagererne i korresponderende busser/tog/færger. Efter de fire pilotprojekter er tilendebragt, vil teknologien blive stillet til rådighed for alle parter i den kollektive Der er årligt ca. 25 mio. påstigninger, der berøres af de fire pilotprojekter. Side 16 (17)

17 Det forventes, at det årlige antal påstigninger stiger med Når korrespondancesikring indføres flere steder i Danmark, må det forventes at projektet genererer endnu flere passagerer. Side 17 (17)

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens 4. runde Notat Dato 3.12.2010

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 4. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 4. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljens 4. runde 29. november 2010 3 Tilsagnsnotat 4. runde P2010-4-02 Lyngby-Taarbæk Kommune - Shuttlebus i Lyngby- Taarbæk Kommune 4 P2010-4-05 Nordjyske Jernbaner - Højere informationsniveau

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 31. august 2010 1. Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser ansøgning til passagerpuljen resumé Realtidsinformation er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik attraktiv

Læs mere

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Præsentation TØF 2. oktober 2012 1. Om projektet -forudsætninger Interviews med involverede parter(fynbus, kommuner, operatører, DSB, AFA) 2.904 stoppesteder, ca. 1.400

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen

Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Bilag 1: Administrationens Vurdering af trafikselskabernes ansøgninger til Mobilitetspuljen Informationstavler i Sydtrafiks regionale busser Projektdata Ansøgt beløb fra 2.1 mio. kr. mobilitetspuljen Indstilling

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Flere passagerer 2014-2015

Flere passagerer 2014-2015 FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2014-2015 1 Indholdsfortegnelse Strategi for flere passagerer 2010-2015... 3 Status 2010-2013... 4 Gennemførte aktiviteter 2010-2013... 5 Strategi 2014... 7 1. Sikker

Læs mere

Puljerne årsrapport for 2012

Puljerne årsrapport for 2012 september 2013 3 Indhold Forord En bedre kollektiv trafik 4 Så mange midler er uddelt 4 Fremkommelighed 5 Effekter ved afsluttede projekter 6 Aarhus Kommune: 5 fremkommelighedsprojekter 7 Køge Kommune/

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 3. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 3. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljens 3. runde 25. juni 2010 3 Tilsagnsnotat Indledning Indledning Tilsagn i 3. ansøgningsrunde Til Passagerpuljens 3. ansøgningsrunde er modtaget 19 ansøgninger og ansøgt om et

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Fremkommelighedspuljens 4. runde

Fremkommelighedspuljens 4. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljens 4. runde 29. november 2010 3 Tilsagnsnotat 4. runde F2010-4-01 Aalborg Kommune - Etablering af Universitetskorridorens etape 1 5 F2010-4-03 Randers Kommune - Busfremkommelighed

Læs mere

Trafikknudepunkter og skiftemuligheder i Hovedstadsområdet

Trafikknudepunkter og skiftemuligheder i Hovedstadsområdet Trafikknudepunkter og skiftemuligheder i Hovedstadsområdet Special Session på Trafikdage 2014 tirsdag den 26.8. kl. 15:10 til 16:20 3. linje Lokale 4, 110, Kroghsstræde 3 DSB, Movia og Metroselskabet I/S

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Navigation på rejsen 2. Resumé Projektet skal medvirke til at sikre kunderne i den kollektive trafik en god rejseoplevelse ved at forsyne

Læs mere

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen Projektbeskrivelse, Passagerpuljen 1. Projekttitel Tværgående trafikinformationskoncept på knudepunkter - Pilottest på Flintholm station. 2. Resumé Projektet Tværgående trafikinformationskoncept på knudepunkter

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING DET SKAL VÆRE NEMT Det skal være nemt at rejse med FynBus. Det er visionen i FynBus nye strategi for årene 2018-2020. FynBus ledelse har i samarbejde med trafikselskabets mange interessenter og medarbejdere

Læs mere

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Passagerpuljen Indhold Indledning 4 P2009-1-1: Pendlerbus 7 P2009-1-2 Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 8 P2009-1-3

Læs mere

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT Stadig DET SKAL VÆRE NEMT I 2018 formulerede FynBus en flerårig strategi for årene 2018-2020 med visionen Det skal være nemt at rejse med FynBus. Intet er ændret i den forbindelse her i 2019. FynBus har

Læs mere

Mixtur Den sammenhængende rejse

Mixtur Den sammenhængende rejse Mixtur Den sammenhængende rejse Hovedpunkter fra projektforløbet 2010-2012 Britta Indraccolo, Business Developer, Arriva Danmark A/S Formål Et samarbejde mellem Midttrafik og Arriva, hvor formålet er at:

Læs mere

Baggrundsrapport om digital trafikinformation i den kollektive trafik

Baggrundsrapport om digital trafikinformation i den kollektive trafik Trafikinformation Baggrundsrapport om digital trafikinformation i den kollektive trafik 6. august 2012 3 Trafikinformation Indhold Indhold Digital trafikinformation 5 Realtidsinformation 6 Elektronisk

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 ? Hvem er Rejseplanen? Samarbejde på tværs af udbyderne af kollektiv trafik i Danmark påbegyndt i 1997 (med data fra HT og DSB) Aktieselskab (fra 2003) ejet af

Læs mere

Transportminister Lars Barfoed NOTAT. Bussen i trafikinvesteringsplanen. Kære Lars Barfoed

Transportminister Lars Barfoed NOTAT. Bussen i trafikinvesteringsplanen. Kære Lars Barfoed Transportminister Lars Barfoed NOTAT Trafikselskaberne i Danmark 9. januar 2009 Bussen i trafikinvesteringsplanen Kære Lars Barfoed Siden regeringens plan for fremtidige investeringer i den trafikale infrastruktur

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

Implementering af korrespondancesikring i X Bus

Implementering af korrespondancesikring i X Bus Implementering af korrespondancesikring i X Bus 1. Projekttitel Implementering af korrespondancesikring i X Bus 2. Resumé Projektet formål er, at implementere en proces og et system for korrespondancesikring

Læs mere

Forbikørsler; 1. kvartal 2009

Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Højbjerg d. 19. maj 2009 /mic Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Nedenfor følger en oversigt over klager over forbikørsler i 1. kvartal 2009. Oversigten er fordelt på rutetype og rutenr. Klager over udgåede

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder

Læs mere

Projektet vil i den sammenhæng nyttiggøre den stigende generering af realtidsdata i den kollektive trafik, der formidles til Rejseplanen.

Projektet vil i den sammenhæng nyttiggøre den stigende generering af realtidsdata i den kollektive trafik, der formidles til Rejseplanen. Projektbeskrivelse, Passagerpuljen 1. Projekttitel: Korrespondancesikring - pilotprojekt 2. Resumé Projektets formål er at afsøge mulighederne for øget kundetilfredshed og dermed øget passagertal i den

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Flere passagerer

Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2013-2015 1 Indholdsfortegnelse Strategi for flere passagerer 2010-2015... 3 Status 2010-2012... 4 Gennemførte aktiviteter 2010-2012... 5 Strategi 2013... 7 1. Sikker

Læs mere

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog Fremtidens rejser De gode rejseoplevelser i centrum Bus & Tog Det skal være en god oplevelse at rejse med den kollektive trafik Bus & Tog samarbejdet er en række parter, der samarbejder for den gode rejseoplevelse.

Læs mere

Velkommen i trafikken. Per Als, Center for Byudvikling, Københavns Kommune

Velkommen i trafikken. Per Als, Center for Byudvikling, Københavns Kommune Velkommen i trafikken Per Als, Center for Byudvikling, Københavns Kommune Københavns Kommunen vil gerne have mange investeringer, jvf KIK, Havnetunnel mv. Den Kollektive Trafikverdenens 3 Kategoriske Imperativer:

Læs mere

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden 1. Projekttitel RejseGuiden 2. Resumé Projektet RejseGuiden fokuserer på at teste de nyeste teknologiske muligheder for at give målrettet information til

Læs mere

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Baggrund i projekter for Region Hovedstaden Hvilken rolle spiller den kollektive trafik i betjeningen af de eksisterende sygehuse og hvilke udfordringer

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009 Rejseplanen Trafikkonference 2009 29. april 2009 Agenda Hvem er Rejseplanen? Organisering Hvad er Rejseplanen (nuværende services)? Traditionel internet information, mobile løsninger, Frk. Rejseplanen

Læs mere

FORORD. I begge tilfælde er bedre kollektiv trafik en naturlig del af løsningen.

FORORD. I begge tilfælde er bedre kollektiv trafik en naturlig del af løsningen. FORORD Den kollektive trafik i Danmark har det skidt. Passagerne fravælger bus og tog til fordel for stigende privatbilisme. Det er en udfordring for os at få vendt denne udvikling. Danske Regioner har

Læs mere

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Hvem taler Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Erfaring fra Trafikselskaber i Nord og Midtjylland Ansvar for implementering af ny kørsel Ansvar for PLANET og internetbestilling Medansvarlig for udvikling

Læs mere

Kollektiv trafikplan - Mål og strategi for busserne i Randers Kommune

Kollektiv trafikplan - Mål og strategi for busserne i Randers Kommune Kollektiv trafikplan - Mål og strategi for busserne i Randers Kommune 2009 1 Forord I Randers Kommune bruger mere end 8.000 personer hver dag den kollektive transport, heraf bruger de fleste bus. Mange

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Notat: Betjening af Karup lufthavn

Notat: Betjening af Karup lufthavn Notat: Betjening af Karup lufthavn Generelt: Bestyrelsen for Karup Lufthavn har bedt Midttrafik udarbejde notat med forslag til betjening af lufthavnen fra hovedbyer indenfor ejerkredsen. Notatet skal

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR. Syddansk Mobilitetsråd. Principper for bustrafik

25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR. Syddansk Mobilitetsråd. Principper for bustrafik 25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR Syddansk Mobilitetsråd Principper for bustrafik INFRASTRUKTUR I SYDANMARK De væsentligste udfordringer: Stigende trængsel Stigende udledning af CO2 fra trafikken

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

Rettidighed for busser NOTAT

Rettidighed for busser NOTAT Rettidighed for busser NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé 4 3. Rettidighedstal for busser 6 3.1 Movia 6 3.2 Fynbus 8 3.3 Sydtrafik 10 3.4 Midttrafik 10 3.5 Nordjyllands

Læs mere

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER 29 09 2008 VISIONER FOR BUS&TOG - Bus & Tog - Mission, visioner og strategier - Handlingsplan 2009 Fremtidens rejser/ 2 Fælleskontoret For Kollektiv Trafik Rejseplanen

Læs mere

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Projektet omhandler en opgradering af stoppestedsfaciliteter ved hovedstoppestederne i alle de

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013.

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013. Notat Til: Jeppe Gaard Kopi til: Thomas Damkjær Petersen, Carina Botoft Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6.

Læs mere

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder Involvering

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. maj 2012 Thomas Damkjær Petersen 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013 Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE 20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE 3 DEN SAMLEDE REJSE 4 5 DEN SAMLEDE REJSE, TEST DATA Test på data I Ringkøbing Skjern kommune 2 test, 1 med få skiftesteder, 1 mange skift.

Læs mere

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Søren Jacobsen sj@moviatrafik.dk Dok.nr. 000000 12.05.2011 / København Baggrund for incitamentsaftaler - Faldende passagertal - Den negative spiral - Afprøve

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil. Mrk. Passagerpuljen

Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil. Mrk. Passagerpuljen Projektbeskrivelse Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil Fra: Til: Metroselskabet I/S puljer@trafikstyrelsen.dk Mrk. Passagerpuljen Dato: 30. september 2009 Resumé Projektet

Læs mere

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler fra Vejregelgruppen Kollektiv trafik på veje Mogens Møller mm@viatrafik.dk Ingeniør og partner

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010 Principper for natbusbetjening - Høringsudgave Oktober 2010 Høringsudgave oktober 2010 Resumé Natbuskørsel er en lille, men vigtig del af Sydtrafiks tilbud af kollektiv trafik. Knap 500 personer benytter

Læs mere

Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 17. februar 2009

Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 17. februar 2009 REGION HOVEDSTADEN Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 17. februar 2009 Sag nr. 1 Emne: Effektivitet i regionens lokalbaner og regionale busruter Bilag: 1 Koncern Regional Udvikling Kongens

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Indhold Baggrund for forslaget Formål hvad vil vi nå med principperne? Et regionalt rejsemål hvad er det? 2 Overordnede principper Den kollektive

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Rejseplanen. trafikinformation via Rejseplanen

Rejseplanen. trafikinformation via Rejseplanen Rejseplanen Bedre kundeoplevelser l med trafikinformation via Rejseplanen Agenda Rejseplanens nuværende kanaler Rejseplanen i tal Hvordan understøtter Rejseplanen nu og i j p g fremtiden bedre trafikinformation

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gladsaxe

Læs mere

Bedre Bus til Nørre Campus Den kvikke vej. IAA Prisen 2014 Bedre Bus til Nørre Campus

Bedre Bus til Nørre Campus Den kvikke vej. IAA Prisen 2014 Bedre Bus til Nørre Campus IAA Prisen 2014 Bedre Bus til Nørre Campus Baggrund for Bedre Bus til Nørre Campus Copenhagen Science City er området omkring Københavns Universitet, Professionshøjskolen Metropol og Rigshospitalet. Det

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. FAKTAARK Dato J. nr. 22. maj 2015 2015-223 Udmøntning af pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Nedenfor præsenteres de projekter, der får tilskud fra Pulje til forbedring af kollektiv

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 Notat Til: Gladsaxe Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Juni 2013 Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 I

Læs mere