AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar 13. februar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse..."

Transkript

1 AKTUELLE SAGER nr. 2/ januar 13. februar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: Telefax: Website: kto@kto.dk. Ud for hvert emne er angivet initialerne på den eller de sagsbehandlere i KTO, der arbejder med det pågældende område: JH Jørgen Holst, sekretariatschef, tlf HC Henrik Carlsen, chefkonsulent, tlf HKB Helle K. Basse, vicesekretariatschef tlf LD Lars Daugaard, chefkonsulent, tlf HW Henrik Würtzenfeld, seniorchefkonsulent tlf HH Henrik Højrup Hansen, chefkonsulent, tlf EA Eva Agerlin, konsulent, tlf VP Vibeke Pedersen, chefkonsulent, tlf HEB Henning Bickham, chefkonsulent, tlf HV Henrik Vittrup, chefkonsulent, tlf

2 - 2 -

3 - 3 - Løn- og pensionsvilkår Løntabeller VP Der er udarbejde løn- & pensionstabeller for både det kommunale og det regionale område pr. 1. april Udsendt til medlemsorganisationerne den 22. januar 2009: Kommunale og regionale løn- og pensionstabeller pr. 1. april Statistik VP KTO har sammen med KL, RLTN og Sundhedskartellet rettet henvendelse til Danmarks Statistik med ønsket om, at den nuværende offentliggørelse af lønudviklingstal suppleres med lønudviklingstal for henholdsvis den kommunale sektor og den regionale sektor. Udsendt til medlemsorganisationerne den 19. januar 2009: Sektoropdelte lønudviklingstal. Pension HEB KTO har udsendt den underskrevne Aftale om Pensionsordning for visse ansatte i kommunerne (opsamlingsordningen). I forhold til den tidligere fælles aftale fra 2005 indeholder den nye aftale alene redaktionelle ændringer som følge af, dels at der nu er tale to selvstændige aftaler på henholdsvis RLTN s og KL s områder, dels at tidligere nu forældede (overgangs)bestemmelser er fjernet. Udsendt til medlemsorganisationerne den 19. januar 2009: Pensionsordning for visse ansatte i kommunerne (opsamlingsordningen). Gruppeliv HEB KTO har udsendt Aftale om gruppelivsforsikring pr. 1. oktober 2008 for tjenestemænd og visse andre ansatte. I aftalen er indarbejdet de ved OK-08 aftalte ændringer, herunder aftalte ændringer i forhold til begrebet nærmeste pårørende, jf. i øvrigt også KTO s brev af 2. juli 2008 til medlemsorganisationerne. Udsendt til medlemsorganisationerne den 19. januar 2009: Gruppelivsforsikring for visse ansatte i kommuner og regioner.

4 - 4 - Øvrige ansættelsesvilkår AKUT-udbetaling VP Der er udbetalt 151 mio.kr. i AKUT-midler pr. 1. februar 2009 Udsendt til medlemsorganisationerne den 6. februar 2009: AKUT-udbetaling pr. 1. februar Seniorpolitik HH Den 11. november 2008 udsendte KTO til medlemsorganisationerne Vejledning omrammeaftale om seniorpolitik. I afsnit 6 er det anført, at Timelønnede kan alene vælge mellem bonus og - i det omfang de har en pensionsordning en pensionsforbedring. I forlængelse heraf anføres det i afsnit 6.5.1, at For så vidt angår timelønnede, typisk tilkaldevikarer, udbetales bonus løbende med lønudbetalingen for hver ansættelse. Det betyder, at lønnen i hvert enkelt ansættelsesforhold forhøjes med 0,4 % pr. seniordag. KL har - på anmodning fra KMD - overfor KTO tilkendegivet, at denne ordning er vanskelig at håndtere for kommunerne, og KL og KMD har derfor anmodet om, at seniorbonus til timelønnede kan håndteres på en måde, der gør det lettere at administrere ordningen. På den baggrund har KTO meddelt KL, at KTO accepterer en tilpasning af det aftalte omkring udbetaling af seniorbonus til timelønnede, således at bonus til timelønnede udbetales som én samlet årlig udbetaling sammen med årets sidste kørsel (eller når kommunen afgangsfører den pågældende). Udsendt til medlemsorganisationerne den 6. februar 2009: Udbetaling af seniorbonus til timelønnede.

5 - 5 - Ansættelsesbreve HH KTO orienterede ved brev af 10. maj 2007 medlemsorganisationerne om, at der mellem KTO og de regionale og kommunale arbejdsgivere var opstået uenighed om forståelsen af den ved OK-05 aftalte formulering af aftalens 5, stk. 4 (om godtgørelse), og at KTO agtede at videreføre spørgsmålet ved faglig voldgift. Ved opmandskendelse af 16. januar 2009 har KTO tabt den omtalte voldgiftssag. I lyset af voldgiftssagen havde KL og KTO og RLTN og KTO ved OK-08 aftalt en ny formulering af aftalens 5, stk. 4, som indebærer, at den godtgørelse en lønmodtager kan tilkendes, hvis kommunen/regionen ikke har overholdt sin oplysningspligt, svarer til den til enhver tid gældende godtgørelse efter lov om arbejdsgiverens pligt til at underrette lønmodtageren om vilkårene for ansættelsesforholdet. For tiden 6 i lovbekendtgørelse nr af 15. august Bestemmelsen har virkning for krav på godtgørelse, der rejses den 1. april 2008 eller senere. Fremadrettet har voldgiftskendelsen således ingen betydning. Udsendt til medlemsorganisationerne den 20. januar 2009: Voldgiftskedelse om godtgørelsesniveauet i aftale om ansættelsesbreve i OK-05 perioden. Kompetenceudvikling LD Den kommenterede udgave af aftale om kompetenceudvikling er sendt til medlemsorganisationerne. Pjecen indeholder kommentarer til aftaleteksten, der er identisk på KL s og RLTN s område. Pjecen indeholder desuden protokollat om udmøntning af trepartsmidler til kompetenceudvikling på både KL s og RLTN s område med tilhørende fælles KL/KTO og fælles RLTN/KTO vejledninger. Udsendt til medlemsorganisationerne den 23. januar 2009: Kommenteret udgave af Aftale om kompetenceudvikling pr. 1. april 2008.

6 - 6 - Medbestemmelse Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse EA/LD Bilagene til MED-rammeaftalen og TR/SU-aftalen, der indeholder oversigter over opgaver for MED/SU-udvalg i relation til generelle (ramme)aftaler er redigeret, idet oversigterne nu også indeholder opgaver i hht. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal. Organisationerne har fået mulighed for at efterbestille MED-håndbøger på KL s område. MED-håndbogen på RLTN s område er sendt til KTO s medlemsorganisationer. Udsendt til medlemsorganisationerne den 20. januar 2009: MED-håndbogen på RLTN s område. Udsendt til medlemsorganisationerne den 22. januar 2009: Redigerede oversigter over opgaver for MED/SU-udvalg i relation til generelle (ramme)aftaler. Udsendt til medlemsorganisationerne den 28. januar 2009: Efterbestilling af MED-håndbøger på KL s område. Personalepolitik Væksthus for ledelse LD Væksthus for ledelse har i løbet af det sidste års tid blandt andet gennemført følgende projekter: Ledelsesevaluering, Ledelse uden grænser, Kodeks for god ledelse i kommuner og regioner, Ledelse af ledere og Innovation i hverdagen.

7 - 7 - Lederweb.dk, der er væksthusets hjemmeside samler og formidler viden og værktøjer om ledelse ledere modtager hver uge det elektroniske nyhedsbrev og i oktober måned 2008 nåede antallet af unikke besøgende på lederweb.dk en foreløbig rekord på knap Udsendt til medlemsorganisationerne den 29. januar 2009: Væksthus for ledelse status januar Andet Høringssvar HW/HH KTO har den 20. januar 2009 afgivet høringssvar på udkast til lovforslag til ændring af barselsudligningsloven. KTO har den 21. januar 2009 afgivet høringssvar til justitsministeriet på betænkning om udveksling af oplysninger inden for den offentlige forvaltning. I betænkningen anbefales, at adgangen til både elektronisk og manuelt at videregive personoplysninger mellem forskellige forvaltningsmyndigheder reguleres af persondataloven. Udvalget har på den baggrund udarbejdet et forslag til ændring af forvaltningsloven, hvor forvaltningslovens 28, stk. 1-5 ophæves, og erstattes af bl.a. en henvisning til de relevante bestemmelser i persondataloven. I høringssvaret tilkendegiver KTO, at KTO overordnet set er enig i formålet med at fremkomme med et forslag til en ny samlet regulering af adgangen til at udveksle oplysninger inden for den offentlige forvaltning. KTO er således enig i, at betingelserne for forvaltningsmyndigheders udveksling af oplysninger i videst muligt omfang bør være de samme, uanset hvordan udvekslingen finder sted. Det bør efter KTO s opfattelse ikke være afgørende for betingelserne for videregivelse, om et dokument videregives i papirform, eller scannes og videregives elektronisk.

8 - 8 - KTO har noteret sig fire konsekvenser af denne model, som KTO har bemærkninger til. Bemærkningerne knytter sig til følgende overskrifter: Svækkelse af samtykkekravet. Nødvendigt for den modtagende myndigheds sagsbehandling. Datatilsynet som tilsynsmyndighed. Brugervenlighed. Herudover bemærkes, at KTO s bemærkninger er afgivet med henvisning til de potentielle konsekvenser for mulighederne for videregivelse af personalesager/personoplysninger. Udsendt til medlemsorganisationerne den 20. januar 2009: Høringssvar til udkast til lovforslag om ændring af barselsudligningsloven. Udsendt til medlemsorganisationerne den 21. januar 2009: Høringssvar i anledning af høring over betænkning om udveksling af oplysninger inden for den offentlige forvaltning. Den Kommunale og Regionale Tjenestemandsret HKB Der er udsendt en revideret oversigt over medlemmer pr. 1. januar 2009 af Den Kommunale og Regionale Tjenestemandsret. Medlemmerne er beskikket for perioden frem til den 30. juni Udsendt til medlemsorganisationerne den 12. februar 2009: Revideret oversigt over medlemmer af Den Kommunale og Regionale Tjenestemandsret pr. 1. januar Kan-institutioner HH Der foreligger nu et udkast til en aftalepakke om vilkår for regionalt ansatte, der overgår til kommunal ansættelse i forbindelse med en kommunes overtagelse af en såkaldt kan-institution (overtagelse som sker i medfør af 186 i lov om social service), som er indstillet til politisk godkendelse i KTO. Et antal kommuner har pr. 1. januar 2009 overtaget en række institutioner, og aftalepakken udsendes derfor allerede nu med henblik på, at der mellem KL og de berørte organisationer kan påbegyndes drøftelser om udmøntning af aftalens principper, herunder fastlæggelse af eventuelle særvilkår for de allerede overførte medarbejdere.

9 - 9 - Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, når aftalepakken har været politisk behandlet i både KTO og KL. Aftalen bygger i udgangspunktet på de samme principper som aftalen om vilkår for ansatte i amter, HUR eller H:S som blev overført til en kommune i forbindelse med kommunalreformen. På enkelte punkter adskiller det foreliggende aftaleudkast sig dog fra denne, i det der har været behov for at finde særlige løsninger omkring seniorrettigheder, aftalens ikrafttræden og ophør og om lokal løndannelse både i 2009 og i Der er mellem RLTN og KTO enighed om, at når udkast til aftalepakke på KL-området er godkendt, vil parterne igangsætte drøftelser om en parallel aftale med RLTN. En sådan aftale vil skulle sikre ansættelsesvilkårene for de ansatte på en kan-institution, som er overtaget af en kommune, og som skal tilbageføres til regional ansættelse, som følge af at kommunen ikke længere ønsker at varetage opgaven. Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, når der er nyt fra drøftelserne med RLTN. Udsendt til medlemsorganisationerne den 12. februar 2009: Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte i regionerne, der overgår til ansættelse i en kommune som led i kommunernes overtagelse af regionale tilbud efter lov om social service ( kaninstitutioner ). Overførsel af jobcentre pr. 1. august 2009 HKB Af aftalen om finansloven 2009 følger, at der med virkning fra 1. august 2009 etableres et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem. Det har blandt andet som konsekvens, at de statslige medarbejdere i jobcentrene samt en række medarbejdere fra driftsregionerne, de statslige regnskabsenheder og Arbejdsmarkedsstyrelsen med virkning fra denne dato overgår til kommunal ansættelse. KL og KTO ønsker at sikre afklaring af ansættelsesvilkårene og har derfor ultimo december 2008 udsendt et fælles brev om, at forhandlinger om indgåelse af en generel aftale om vilkårene for medarbejdernes overførsel til kommunal ansættelse nu er i gang. CFU deltager også i forhandlingerne. Når den generelle aftale er på plads, vil der blive indledt forhandlinger med de enkelte personalegruppers forhandlingsberettigede organisationer om vilkår ved overgangen til kommunal ansættelse på de enkelte overenskomstområder. Forhandlingerne har baggrund i, at KL har tilkendegivet, at man ikke vil indtræde i generelle aftaler, overenskomster, kutymer lokale aftaler mv. indgået mellem de forhandlingsberettigede parter i staten, jf. virksomhedsoverdragelseslovens 4 a.

10 - 10 -

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.51 AKTUELLE SAGER nr. 1/2009 28. november 2008 16. januar 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ oktober 28. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.48 AKTUELLE SAGER nr. 5/2008 25. oktober 28. november 2008 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 7 Andet... 8 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9

AKTUELLE SAGER. nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3. Løn- og pensionsvilkår... 3. Personalepolitik... 6. Andet... 9 AKTUELLE SAGER nr. 3/2013 17. august 11. oktober 2013 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København K. Telefon: 33 11 97 00.

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.13 AKTUELLE SAGER nr. 3/2006 14. marts 18. april 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.14 AKTUELLE SAGER nr. 4/2006 19. april 2006 9. juni 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 3 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ juni august Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... bilag 3.1 AKTUELLE SAGER nr. 4/2005 11. juni 2005 19. august 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ oktober 7. december Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.34 AKTUELLE SAGER nr. 7/2007 20. oktober 7. december 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 OK-08... 9 Kommunalreform... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.17 AKTUELLE SAGER nr. 5/2006 10. juni 2006 18. august 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet...11 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ maj 25. august 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.41 AKTUELLE SAGER nr. 3/2008 15. maj 25. august 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 7 Medbestemmelse... 13 Personalepolitik... 14 Andet... 15 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 5/ juni 14. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.29 AKTUELLE SAGER nr. 5/2007 13. juni 14. september 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 8 Personalepolitik... 9 OK-08... 10 Andet... 12 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts - 8. juni 2012 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.105 AKTUELLE SAGER nr. 3/2012 10. marts - 8. juni 2012 OK-13... 3 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 9 110.105 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... AKTUELLE SAGER nr. 2/2005 9. april 2005 6. maj 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.24 AKTUELLE SAGER nr. 2/2007 13. januar 19. februar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager.

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1215.1 JH/jb

Læs mere

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet KL 13-03-06 21:54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet Tid Den 13. marts 2006 Sted Emne Deltagere KL Tilpasningsforhandlinger amter til kommuner Repræsentanter for Kommunale

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 6. november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik Andet... 110.66 AKTUELLE SAGER nr. 6/2009 21. august 6. november 2009 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Personalepolitik... 6 Andet... 11 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468 København

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ februar 20. april Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.26 AKTUELLE SAGER nr. 3/2007 20. februar 20. april 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 5 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 8 Andet... 10 KTO Adresse:

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006. Løn- og pensionsvilkår... 3. Øvrige ansættelsesvilkår... 4. Medbestemmelse... 110.9 AKTUELLE SAGER nr. 1/2006 26. november 2005 13. januar 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 4 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 6 Kommunalreformen... 9 Andet...14 KTO

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ november januar Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.22 AKTUELLE SAGER nr. 1/2007 25. november 2006 12. januar 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen... 9 Andet...11 KTO

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE 4. oktober 2012 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2013 af aftaler

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. J.nr.: 9.02.02.1 9. november 2004 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Indledning

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april 12. juni Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.28 AKTUELLE SAGER nr. 4/2007 20. april 12. juni 2007 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Kommunalreformen... 9 OK-08... 10 Andet... 14

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN KTO sagsnr.: 2604.35 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er at: beskrive proceduren for behandling

Læs mere

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.49 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 3. maj 2007 Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav I dette brev omtales tre forhold i

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE Dato: 5. maj 2010 2062.35 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2011

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.:9.02.01-01 17. februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Med henvisning

Læs mere

Forhandlingsfællesskabet

Forhandlingsfællesskabet KL Forhandlingsfællesskabet 8. oktober 2014 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv.

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Arbejdsmarkedsstyrelsen Att.: Birgitte S. Staffeldt Njalsgade 72A 2300

Læs mere

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd.

Der er vedlagt et bilag med alle generelle aftaler. Bilaget indeholder endvidere en oversigt over generelle bestemmelser vedrørende tjenestemænd. KL Forhandlings fællesskabet 22. juni 2017 AFTALE mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster om løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1349.1 JH/jb

Læs mere

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet Medlemsudsendelse 21. august 2007 Organisationsudsendelse Til KTO's medlemsorganisationer Sagsnr.: 732.12 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 20. august 2007 Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.: 9.02.02-2 7. januar 2005 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik...

AKTUELLE SAGER. nr. 1/ december 14. marts 2008 OK Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Personalepolitik... 110.36 AKTUELLE SAGER nr. 1/2008 8. december 14. marts 2008 OK-08... 3 Løn- og pensionsvilkår... 5 Øvrige ansættelsesvilkår... 8 Personalepolitik... 10 Kommunalreform... 13 Andet... 13 KTO Adresse: Løngangstræde

Læs mere

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004

Til J.nr.: KTO's medlemsorganisationer Direkte tlf.nr.: juni 2004 Til J.nr.: 7.01.01-1 KTO's medlemsorganisationer HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0625 17. juni 2004 Vedr.: Overenskomstforhandlingerne i 2004/2005 Medlemsorganisationerne blev i et brev af 17. maj 2004 orienteret

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 17. november 2011 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den første forhandling

Læs mere

Reguleringsordningen i det offentlige

Reguleringsordningen i det offentlige Reguleringsordningen i det offentlige aftalesystem Fakta Jesper Due, Jørgen Steen Madsen og Nana Wesley Hansen Formålet med reguleringsordningen er at sikre en tilnærmelsesvis parallel lønudvikling i den

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 7/ september november Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.20 AKTUELLE SAGER nr. 7/2006 16. september 2006 24. november 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 5 Medbestemmelse... 7 Personalepolitik... 8 Kommunalreformen...11 Andet...15

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til:

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til: Skatteudvalget 2010-11 L 79 Bilag 7 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: maria.eun@skat.dk 25. november 2010 Vedrørende høring over udkast til forslag til lov

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 og 10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 21. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den tredje forhandling

Læs mere

Side 1 RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

Side 1 RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK 2008 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1. INDLEDENDE BESTEMMELSER...4 1. HVEM ER OMFATTET AF AFTALEN...4 2. GYLDIGHEDSOMRÅDE...5

Læs mere

AFTALE OM UDMØNTNINGSGARANTI AF NYE MIDLER TIL LOKAL LØNDANNELSE PÅ SUNDHEDSKARTELLETS OMRÅDE

AFTALE OM UDMØNTNINGSGARANTI AF NYE MIDLER TIL LOKAL LØNDANNELSE PÅ SUNDHEDSKARTELLETS OMRÅDE REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET 11.20.7 Side 1 AFTALE OM UDMØNTNINGSGARANTI AF NYE MIDLER TIL LOKAL LØNDANNELSE PÅ SUNDHEDSKARTELLETS OMRÅDE = Nyt i forhold til tidligere gældende

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE

REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN DANSK METAL FOA FAG OG ARBEJDE LEDERNE SOCIALPÆDAGOGERNE FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMSTER OG AFTALER PR. 1. APRIL 2018 FOR LEDENDE VÆRKSTEDSPERSONALE

Læs mere

Herved bekendtgøres lov om arbejdsgiverens pligt til at underrette lønmodtageren om vilkårene for ansættelsesforholdet,

Herved bekendtgøres lov om arbejdsgiverens pligt til at underrette lønmodtageren om vilkårene for ansættelsesforholdet, LBK nr 240 af 17/03/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2010-0004327 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Ledernes Hovedorganisation Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet

Læs mere

Illustration I det kalenderår den ansatte fylder 60 2 61 3 62 og derover 4

Illustration I det kalenderår den ansatte fylder 60 2 61 3 62 og derover 4 Seniordage 2. oktober 2008 Ved trepartsaftalerne indgået mellem Regeringen, KL, LO, FTF og AC blev der afsat 538 mio. kr. til seniorpolitiske initiativer i kommunerne. Midlerne er et engangsbeløb til brug

Læs mere

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr

Sagsnr.: VP Direkte tlf.nr.: august Til KTO s medlemsorganisationer. Tastefejl er korrigeret pr KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3451.15 VP Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse Indledende bemærkninger Efter drøftelse med KTO udsender de kommunale og amtslige arbejdsgiverparter hermed nedenstående administrationsgrundlag til rammeaftalen

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

Ved den tredje politiske forhandling den 25. januar 2008 mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blev der indgået et nyt delforlig.

Ved den tredje politiske forhandling den 25. januar 2008 mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blev der indgået et nyt delforlig. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1212.3 JH/jb

Læs mere

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor

Vedr.: Lønudviklingen i den kommunale og regionale sektor KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 3547.10 VP

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 6/ august 15. september Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.19 AKTUELLE SAGER nr. 6/2006 19. august 15. september 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 5 Kommunalreformen... 8 Andet...12 KTO Adresse:

Læs mere

Aftale om udmøntningsgaranti af nye midler til lokal løndannelse

Aftale om udmøntningsgaranti af nye midler til lokal løndannelse Side 1 Aftale om udmøntningsgaranti af nye midler til lokal løndannelse KL Sundhedskartellet Indholdsfortegnelse Side 09.30 Side 2 Kapitel 1 Område, definition og formål... 3 1. Aftalens område...3 2.

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Regionernes Lønnings- og Takstnævn Side 1 Regionernes Lønnings- og Takstnævn Juni 2016 AFTALE OM ARBEJDSGIVERENS PLIGT TIL AT UNDERRETTE ARBEJDS- TAGEREN OM VILKÅRENE FOR ANSÆTTELSESFORHOLDET (ANSÆTTEL- SESBREVE) EF s ministerråd vedtog

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Sundhedskartellet 08.21 47/2011 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 08.21 47/2011 Side 2 Kapitel 1 Indledende bestemmelser... 3 1 Hvem er omfattet af aftalen... 3 2 Gyldighedsområde...

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Sundhedskartellet Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1 Indledende bestemmelser... 3 1 Hvem er omfattet af aftalen... 3 2 Gyldighedsområde... 3 3 Seniorsamtaler... 4 4 Lokal

Læs mere

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge

I. Ændring vedr. ansatte med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge Varigt ansatte timelønnede bliver månedslønnede Med virkning fra 1. august 2014 overgår medarbejdere med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer pr. uge fra timeløn til månedsløn forudsat at de er

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2 Skatteudvalget L 130 - Bilag 4 Offentlig Skatteministeriet J.nr 2004-711-0030 Den Bilag 2 Til Folketingets Skatteudvalg L 130/131 Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven og Lov om ændring af en række

Læs mere

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side 44.02 Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13

Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET AC FOA FAG OG ARBEJDE Køreplansaftale mellem RLTN og KTO, SUNDHEDSKARTELLET, AC OG FOA for OK-13 Regionernes

Læs mere

2) Frivillig overførsel på overenskomstmæssige vilkår. Enkelte steder har tjenestemænd givet afkald på deres tjenestemandsstatus og er gået over til ansættelse i den private virksomhed, hvorefter aflønning

Læs mere

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL)

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) KTO Sekretariatet 10. oktober 2007 Sagsnr.: 1127.27 KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-08

Læs mere

23.10 O.15 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension

23.10 O.15 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension Side 1 Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension Side 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Formål... 3 1... 3 Kapitel 2. Aftaler om supplerende pensionsordning...

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Side 1 af 5. ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej København Ø

Side 1 af 5. ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej København Ø ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø Ref. LRH Dok.nr. 304181 9. oktober 2007 Krav til fornyelse af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2008 Hermed indsendes

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN KTO sagsnr.: 505.1 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er, at beskrive proceduren for behandling

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle

Læs mere

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Lederne Socialpædagogernes Landsforbund Side 2 Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd:

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd: N O TAT Virksomhedsoverdragelse ved tilbagetagelse af opgaver Dette notat redegør for virksomhedsoverdragelseslovens anvendelse ved den offentlige ordregivers hjemtagelse/tilbagetagelse af opgaver, der

Læs mere

KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at:

KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de Dok. ID: fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at: 1(1 Til Forhandlingsfællesskabet KL's kravsbrev til 0.18 med kommentarer KL's overordnede målsætninger for forhandlingerne i 2018 er, at de fornyede aftaler og overenskomster bidrager til, at: sikre et

Læs mere

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

Som en del af trepartsaftalerne mellem Regeringen, KL, KTO, FTF og AC, blev der aftalt seniordage med virkning fra den 1. januar 2009.

Som en del af trepartsaftalerne mellem Regeringen, KL, KTO, FTF og AC, blev der aftalt seniordage med virkning fra den 1. januar 2009. Til: Sagsnr.: 008/07 Dato: 0-09-009 Sag: Sagsbehandler: Vejledning om seniordage Kjeld Bartels Som en del af trepartsaftalerne mellem Regeringen, KL, KTO, FTF og AC, blev der aftalt seniordage med virkning

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007.

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1202.10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 18. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem RLTN og KTO. /. Også ved den første politiske forhandling på det

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ januar marts Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... 110.11 AKTUELLE SAGER nr. 2/2006 14. januar 2006 13. marts 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 6 Medbestemmelse...10 Personalepolitik...10 Kommunalreformen...12 Andet...15 KTO

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder 2008/1 LSF 131 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 07-231-1 Fremsat den 5. februar 2009 af finansministeren (Lars

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

Seniordage For ansatte i kommuner træder retten til seniordage eller seniorbonus i kraft 2009.

Seniordage For ansatte i kommuner træder retten til seniordage eller seniorbonus i kraft 2009. Kommuner (KL) Seniordage For ansatte i kommuner træder retten til seniordage eller seniorbonus i kraft 2009. KL-området: Den generelle KL-regel: 60 årige = 2 dage 61 årige = 3 dage 62 årige og ældre =

Læs mere

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser

Udsendt på ny på grund af reviderede bilag vedrørende grundsatser REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tlf. 35 29 81 00 OK-Nyt Løn nr. 0017-2017 Udsendt på ny på grund af reviderede

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72 C 2300 København S. Sagsnr.: 2823.11 SR/HEB Direkte tlf.nr.: 3347 0627 15.

Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72 C 2300 København S. Sagsnr.: 2823.11 SR/HEB Direkte tlf.nr.: 3347 0627 15. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Beskæftigelsesministeriet Feriekontoret Njalsgade 72

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE AKADEMIKERNE FOA FAG OG ARBEJDE RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale

Læs mere

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og Socialpædagogernes Landsforbund Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og Socialpædagogernes Landsforbund KL s krav til organisationsforhandlingerne med Socialpædagogernes

Læs mere

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster for BUPLs forhandlingsområde

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster for BUPLs forhandlingsområde Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster for BUPLs forhandlingsområde KL s krav til organisationsforhandlingerne med BUPL er oplistet

Læs mere

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK

RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE AC FOA FAG OG ARBEJDE RAMMEAFTALE OM SENIORPOLITIK **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT**

Læs mere

07.72 O.13 19/2014 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension

07.72 O.13 19/2014 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension Side 1 Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension KL Sundhedskartellet Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Formål... 3 Kapitel 2. Aftaler om

Læs mere