Livets store spørgsmål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Livets store spørgsmål"

Transkript

1 Livets store spørgsmål - Lidt lommefilosofi Bliver fisk nogensinde tørstige? Da man første gang opfandt uret, hvordan vidste man så, hvad det skulle stilles til? Er det en succes, hvis en bog om fiasko ikke sælger så godt? Er det i orden at teste insektspray på dyr? Er det ikke ondt, at der er "s" i ordet "læspe"? Er det modsatte af bagsvær fornem? Er det modsatte af en ulempe en "lempe"? Er dyre-shampoo testet på mennesker? Er en læge med speciale i næser næsvis? Er man racist, hvis man hader racister? Er sexbombers sengetøj lavet af sprængstof? Er sterilitet arveligt? Findes der et andet ord for synonym? Får tudser vorter af at røre ved hinanden? Har du nogensinde forestillet dig en verden uden hypotetiske situationer? Har du nogensinde set en padde på en paddehat? Har zebraer stribet flæsk? Hvad er en "molevit" og hvor stor er den? Hvad gør man, hvis man ser et udrydningstruet dyr spise en giftig, udrydningstruet plante? Hvad gør to guldfisk i en bowle, hvis de bliver uvenner? Hvad hedder de små plastikrør, der sidder for enden af et snørebånd? Hvad hedder det, når man trykker på en kuglepen for at få den til at skrive? Hvad kalder man en kaffepause på en te-fabrik? Hvad kaster man efter brudeparret til bryllupper i Østen? Hamburgere? Hvad tæller får, når de ikke kan sove? Mennesker? Hvad ville der ske, hvis man punkterede luftsækken under en frøs hoved? Ville den fløjte ud gennem hullet, eller hvad? Hvad ville der stå på skiltemalernes skilte, hvis de strejkede? Hvem er en paranoid skizofren bange for? Hvem er General Failure, og hvorfor læser han min harddisk? Hvem i alverden var den første person, som så på en ko og sagde: "Jeg tror, jeg vil klemme lidt på disse dinglende dimser og drikke det, der kommer ud"? Hvem sidder inde i vaskemaskinen og stjæler den ene sok? Hvilken farve har albino-får?

2 Hvilken farve har kaffebønner, før de bliver malet? Hvis alle landets journalister strejkede, ville vi så få det at vide? Hvis blikfløjter er lavet af blik, hvad er tågehorn så lavet af? Hvis der er nul grader udenfor i dag, og det bliver dobbelt så koldt i morgen, hvor koldt bliver det så? Hvis der er skinke i skinkesalat og kylling i kyllingesalat, hvad er der så i russisk salat og i sommersalat? Og hvad med spejderhagl? Hvis der ikke er noget, der klæber på teflon, hvordan får de så teflon til at sidde fast på stegepanderne? Hvis det er sandt, at vi er her på jorden for at hjælpe andre - hvad præcist er alle de andre her så for? Hvis det er så skønt at arbejde, hvorfor bliver man så betalt for det? Hvis dine knæ sad på den anden side af benet, hvordan ville en stol så se ud? Hvis du kører med lysets hastighed, hvad sker der så, når du tænder forlygterne? Hvis en harefod bringer held, hvad skete der så med haren? Hvis en jogger kunne løbe lige så hurtigt som lydens hastighed, kunne vedkommende så stadig høre sin walkman? Hvis en snegl mister sit sneglehus, er den så nøgen eller hjemløs? Hvis en synkronsvømmer drukner, hvad gør de andre synkronsvømmere så? Hvis Gud er almægtig, kan han så lave en sten så tung, at han ikke kan løfte den? Hvis kærlighed gør blind, hvorfor er frækt undertøj så så populært? Hvis livet er et skuespil, hvor sidder så publikum? Hvis majsolie er lavet af majs, hvad er så babyolie lavet af? Hvis man drikker hvidvin til fisk, spiser man så druer til Sushi? Hvis man ejer et stykke land, ejer man det så helt ned/ind til jordklodens kerne? Hvis man er bange for at flyve, er man så lettet, når man er landet? Hvis man forsøger at bevise Murphy's lov, vil det så gå galt? Hvis man har været halvdød af skræk 2 gange, hvad sker der så? Hvis man kvæler en smølf, hvilken farve får den så i ansigtet? Hvis man smelter tør-is, kan man så tage bad uden at blive våd? Hvis man snurrer en person fra Orienten rundt og rundt, bliver vedkommende så desorienteret? Hvis man spilder tiden, hvordan fejer man den så op? Hvis man spiser pasta og derefter anti-pasta, er man så stadig sulten? Hvis mænd kan få tilfredsstillet deres seksuelle behov ved at kigge i et pornoblad, hvorfor sender man så ikke kogebøger til u-landene? Hvis piger så godt ka' li' dyr, hvorfor ka' de så ikke li' gamle grise? Hvis svømning er så sundt, hvorfor ser hvaler så ud, som de gør? Hvis universet er altomspændende, hvordan kan det så udvide sig? Hvor bliver det hvide af, når sneen smelter?

3 Hvor bred er en snæver vending? Hvor får man fat i kernerne til appelsintræer med kernefri appelsiner? Hvor går skovridere hen for at komme væk fra det hele? Hvor længe skal en kogebog koge? Hvor mange uger er der i et lysår? Hvor stor er mørkets hastighed? Hvor tisser pølsemanden? Hvordan betalte Nationalbanken for deres første seddelpresse? Hvordan fejrer nudister fastelavn? Hvordan finder man ud af, om et ord i ordbogen er stavet forkert? Hvordan kan der være selvhjælpsgrupper? Hvordan kan det være, at der aldrig er optaget, når man ringer forkert? Hvordan kan det være, at det kun er voksne, der har problemer med børnesikrede flasker? Hvordan kan en blyant skrive på et viskelæder? Hvordan kan en bog både have en ryg og en bagside? Hvordan kan man vide, om lyset i køleskabet slukker, når man lukker lågen? Hvordan kommer fyren, der kører sneploven, på arbejde om morgenen? Hvordan kommer man af en non-stop flyrejse? Hvordan pakker man styroporkugler ind, når man skal forsende dem? Hvordan ved de vilde dyr, at de kun må krydse vejen, dér hvor der står skilte? Hvordan ved en termokande, om indholdet skal holdes varmt eller koldt? Hvordan ved man, at det er på tide at stemme sin sækkepibe? Hvordan ved man, hvornår man løber tør for usynligt blæk? Hvordan ved man, om kefiren er sur? Hvordan smider man en skraldespand væk? Hvorfor betyder overskue og overse ikke det samme? Hvorfor bliver en person, der spiller på klaver kaldt pianist, når en, der kører racer, ikke bliver kaldt racist? Hvorfor danser balletdansere på tæerne? Ville det ikke være nemmere at ansætte nogle højere dansere? Hvorfor er alfabetet i den rækkefølge, det er? Hvorfor er der en dromedar uden på Camel-cigaretpakkerne? Hvorfor er der et dyr der hedder et "firben"? Der er da mange dyr, der har fire ben.. Hvorfor er der kun ét monopoltilsyn? Hvorfor er det næsen, der løber og fødderne, der lugter? Hvorfor er en pegefinger præcis samme størrelse som et næsebor? Hvorfor er ordet "dysleksi" så vanskeligt at læse?

4 Hvorfor er ordet "forkortelse" så langt? Hvorfor er ordet "ordbog" i en ordbog? Hvorfor findes der ikke kattemad, der smager af mus? Hvorfor gør Dyrenes Værn ikke noget for lerduer? Hvorfor går lynlåsen op, når den går ned? Hvorfor har Atamon en sidste holdbarhedsdato? Hvorfor har en døgnbutik lås på dørene? Hvorfor har ordet enstavelse flere stavelser? Hvorfor havde kamikaze-piloterne hjelm på? Hvorfor hedder det høfeber, når man nu ikke har feber, men nyser? Hvorfor hedder det myldretid, når alle bilerne kører langsomt? Hvorfor hedder det månedsløn, når der kun er penge til 14 dage? Hvorfor hedder det turistsæson, hvis vi ikke må skyde dem? Hvorfor henretter man mordere for at vise, at det er forkert at dræbe? Hvorfor klæber lim ikke fast på indersiden af limtuben? Hvorfor klør det altid på næsen, når man har snavsede hænder? Hvorfor kommer bussen kun til tiden, når man er sent på den? Hvorfor krymper får ikke, når det regner? Hvorfor kører banestyrelsen rundt i biler? Hvorfor ser man aldrig overskriften: "Synsk person vinder i Lotto"? Hvorfor læner man sig 10 cm frem, når man kører på motorvejen og skal læse et skilt? Hvorfor siger man "Jeg skriver det lige op", når man skal huske noget, men "Jeg skriver det lige ned" for ikke at glemme noget? Hvorfor skal man have en aftale for at besøge en synsk? Hvorfor skal kølepasta opbevares på køl? Hvorfor skal man trykke på Start for at slukke for Windows? Hvorfor skriver man dødsattester på genbrugspapir? Hvorfor smasker man ikke ind i væggen, når man hopper i et tog, der kører med 100 km i timen? Hvorfor staves palindrom ikke ens forfra og bagfra? Hvorfor steriliserer de nålen, inden en dødsdømt får sin sprøjte? Hvorfor stopper fodgængere altid i døråbninger, for enden af rulletrapper og på de smalleste steder på fortovet, hvor de er mest i vejen? Hvorfor sømmer man låget fast på en kiste? Hvorfor trykker man altid hårdere på fjernbetjeningen, når den er ved at løbe tør for batterier? Kan høns gå i gåsegang? Kan en blind hund få et førermenneske? Kan en mand med tyk mave have tynd mave?

5 Kan en neger blegne? Kan en neger få et blåt mærke? Kan en ordblind falde i staver? Kan et stykke sæbe blive snavset? Kan katolikker protestere uden at blive til protestanter? Kan man blive gennemblødt af gaveregn? Kan man brække benet i en håndevending? Kan man læse skriften på væggen, hvis man står med ryggen mod muren? Kan man nedlægge forbud mod forbud? Kan man sige om en fortravlet bedemand, at han er inde i en død periode? Kan man stole på statistikken, som siger, at 83% af alle statistikker er opdigtet? Kan man surfe på en hedebølge? Kan man tage noget imod kleptomani? Kan man være skabs-klaustrofob? Lever ægtefolk længere, eller er det bare noget, de synes? Må flugtvejene blokeres i et fængsel? Må man godt vedhæfte en fil, når man mailer til en indsat? Når blinde mennesker bruger mørke solbriller, hvorfor bruger døve så ikke ørevarmere? Når der er redningsveste under sæderne i flyet, er der så faldskærme i ubåde? Når en person med personlighedsspaltning truer med at tage livet af sig, er det så en gidselsituation? Når et rodet skrivebord tyder på et rodehoved - hvad tyder så et tomt skrivebord på? Når et spisested skilter med, at de har børnemenu, hvad består denne så af? Børn i karry? Lillebrorost? Når julemanden altid er glad, er det så fordi, at han ved, hvor alle de slemme piger bor? Når krokodiller har spist, skal de så vente i en time før de må komme op af vandet? Når man kører 120 km/t på landevejen og ikke kan læse, hvad der står på det næste skilt - hvorfor læner man sig så frem? Når politiet arresterer en stum, fortæller de så vedkommende, at han har ret til ikke at udtale sig? Når skaldede mænd vasker ansigtet, hvor langt går de så op? Og hvis folk går i hundene, hvor går hundene så hen? Opfinder man nogensinde en lommelygte med solceller? Skader det evigheden at slå tiden ihjel? Små børn mades ofte med bittesmå skeer og gafler. Men hvad bruger mon kinesiske mødre - tandstikkere? Strør man sne i ørkenen for at få et bedre vejgreb? Synes kannibaler, at klovne smager sjovt? Tager man på, hvis man jogger baglæns? Tæller taxametret baglæns, når taxien bakker?

6 Var det ikke kedeligt at opfinde den første telefon? Ville Jesus blive våd, hvis han snublede, mens han gik på vandet? JNbassen.co.cc

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch ONDSKABEN Jan Guillou ONDSKABEN Bearbejdet af Kirsten Kirch Special-pædagogisk forlag Ondskaben Bearbejdet af: Kirsten Kirch ISBN 87 7607 001 8 Lay-out af omslag: Torben Madsen Foto omslag: Fra filmen

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender Familie Snak om, hvem I er i familie med; morfar, kusine og onkel. Hvad hedder de, og hvor gamle er de? Hæng billeder op af mor, far, lillesøster, storebror eller andre familiemedlemmer. Under billedet

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren)

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren) Lektion 1 (Pottemageren) MÅL Børnene skal forstå, at alle mennesker er skabt af Gud og er vigtige og værdifulde for Ham. TIL LEDEREN Menneskene er helt specielle i forhold til alt det andet Gud har skabt.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen 4 4 I denne bog kan du læse om nogle af de forskellige måder, man kan være dreng, pige, få venner, være venner, få kærester, være kærester, slå op og være forældre til teenagere. Samtidig kan du læse en

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

12-årige Min troede, han skulle drukne. s.19. s.4 DILEMMA: s.16. s.10. s.28 FLYGTEDE FRA VANDET: s.8. Hvad vil DU redde?

12-årige Min troede, han skulle drukne. s.19. s.4 DILEMMA: s.16. s.10. s.28 FLYGTEDE FRA VANDET: s.8. Hvad vil DU redde? FLYGTEDE FRA VANDET: 12-årige Min troede, han skulle drukne KLAR TIL NÆSTE OVERSVØMMELSE Jeg skal redde naboens datter s.16 s.4 VANDET STIGER - DRUKNER DANMARK? DILEMMA: Hvad vil DU redde? s.19 s.10 INTERVIEW

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Vi gør det sammen -2

Vi gør det sammen -2 Vi gør det sammen -2 Sammen med Gud har vi mere end nok. Mål: Tillid til Gud vokser i børnene. Gud er på barnets side. Han vil altid give dem det, som de har brug for, hvis de holder sig til ham. Bibeltekst:

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Vi kan hjælpe andre til at være trygge.

Vi kan hjælpe andre til at være trygge. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 2 En voldsom storm Ugens tekst og referencer: Luk 8,22-25. Mark 4,35-41. Den Store Mester, kap.35. Huskevers: Herren er hos mig, jeg frygter ikke. (Sl 118,6) Hovedformålet

Læs mere

Hvis Jesus kom i dag, ville han blive efterlyst af:

Hvis Jesus kom i dag, ville han blive efterlyst af: Diverse lister Hvis Jesus kom i dag, ville han blive efterlyst af: Boligministeriet for at bygge herskabsvillaer uden tilladelse Danmarks Lærerforening for at undervise uden en uddannelse Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Videre mod dansk repetitionskort

Videre mod dansk repetitionskort Videre mod dansk repetitionskort Generel vejledning Kortene på de følgende sider kan bruges i forbindelse med repetition af grammatik og dialoger tll de forskellige kapitler i bogen. Kortene til det enkelte

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt.

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt. GPS 37-43 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m.fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 37: Salomon Nøglesætning: Gud kan hjælpe dig Bibelvers 1 Petersbrev

Læs mere

SMIL HLUSTUNAR- ÆFINGAR

SMIL HLUSTUNAR- ÆFINGAR SMIL HLUSTUNAR- ÆFINGAR I SMIL Hlustunaræfingar Smil til verden og verden smiler til dig Smil til verden og verden smiler til dig NÁMSGAGNASTOFNUN 9052 Efnisyfirlit Smil Verkefnabók A 1 Vikingerne...3

Læs mere

Gør dit barn klogere på 101 MÅDER. .dk - Lærende og udviklende legetøj. Fitness for små hjerner Baseret på de populære Kloge Åge sms er.

Gør dit barn klogere på 101 MÅDER. .dk - Lærende og udviklende legetøj. Fitness for små hjerner Baseret på de populære Kloge Åge sms er. Gør dit barn klogere på 101 MÅDER en e-bog med 101 (sjove) spørgsmål og facts, som du og dit barn kan undre jer over sammen... Fitness for små hjerner Baseret på de populære Kloge Åge sms er..dk - Lærende

Læs mere

KAJ HIMMELSTRUP. Kaj Himmelstrup PERSONERNE. Fyrsten. Hellebardisten. Condottieren. Bajadsen. Manden i sort

KAJ HIMMELSTRUP. Kaj Himmelstrup PERSONERNE. Fyrsten. Hellebardisten. Condottieren. Bajadsen. Manden i sort KAJ HIMMELSTRUP Kaj Himmelstrup PERSONERNE Fyrsten Hellebardisten Condottieren Bajadsen Manden i sort 1. AKT Der er lys i salen. Tæppet er stadig for. Så lyder der skingre skrig og trampen. Lyset i salen

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere