Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund."

Transkript

1 Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 29. september 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Karin Nørholm og Bente Steffensen Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Afbud: Jan Ankerstjerne Referent: Peter Cederstrøm Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Referat af møde 26/ , inkl. underskrift 3. Sommeroptag og aktivitet på AVU og det gymnasiale område herunder de nye EUD og EUX-forberedende forløb i samarbejde med erhvervsskolerne 4. Foreløbige tanker om budget 2016 og kommende år i lyset af de varslede besparelser (bilag 1) 5. Kvartalsrapport 2. kvartal 2015 (bilag 2 og 2a) 6. Orientering om arbejdet med overtagelse og ombygning af Dalgas Avenue 2, herunder samlet, foreløbig oversigt over byggeøkonomien og indstilling om valg af ombygningslån (bilag 3, lukket punkt) 7. Plan for konkurrenceudsættelse af serviceydelser (bilag 4) 8. Rektors resultatkontrakt Beslutning om udmøntning (bilag 5) 9. Godkendelse af rektors resultatkontrakt (bilag 6) 10. Orientering om aktiviteten på Samsø 11. Eventuelt

2 Hans Halvorsen orienterede indledningsvis om, at bestyrelsesmedlemmet udpeget af Aarhus Universitet, Marianne Ping Huang, grundet stillingskift på Aarhus Universitet er udtrådt af bestyrelsen. Rektor er i proces med at få udpeget nyt medlem, og vender tilbage til bestyrelsen herom. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Punkt 2. Referat af møde 26/ , inkl. Underskrift Referat fra mødet den 26. maj 2015 blev godkendt og underskrevet. Punkt 3. Sommeroptag og aktivitet på AVU og det gymnasiale område herunder de nye EUD og EUX-forberedende forløb i samarbejde med erhvervsskolerne Poul Lautrup orienterede om sommeroptaget på HF. Der er stagnation i søgningen efter konstant stigende søgetal siden HF-enkeltfag har god søgning, men stort set ingen aftenflade tilbage, og en del hold der blot er halvt fyldt. EUX forløb på Aarhus Business College er kommet godt i gang. HF-Flex har også god søgning, men gennemførelsesprocenten skal forbedres. Der er et mindre fald i HF2, men faldet er markant mindre end ved de øvrige udbydere af HF2 i regionen. Det nyoprettede forløb, HF Stage, er kommet rigtig godt fra start med god søgning, og der er oprettet et hold med 26 kursister. Den nye HF ordblindeklasse har ikke helt den forventede søgning, men klassen er i gang med 14 tilmeldte. Sommerkurser (GS) havde et markant fald og ligeledes færre der gennemfører og består. Der er ikke nogen entydig forklaring på dette. Søgningen til GS i efterårssemestret er uændret. Skolen afventer den kommende HF reform. De politiske forhandlinger forventes genoptaget kort efter årsskiftet. Michael Sandberg orienterede om søgningen til AVU. Søgningen er over det budgetterede og AVU kommet godt i gang. Der er en stigning på Flex på 49% sammenlignet med sidste år. Tendensen er flere lave niveauer end tidligere (basis og F). Holdene er forholdsvis fyldte og dermed ingen stor ledig kapacitet. Der er flere kursister på enkeltfag og færre i klasser. OBU er ligeledes kommet godt i gang og har på DA2 fået rigtig gode lokaler. Reformen har medført øget samarbejde eksternt med fx Aarhus Business College.

3 Punkt 4. Foreløbige tanker om budget 2016 og kommende år i lyset af de varslede besparelser Sagsfremstilling fra bilag: I den nuværende situation, er det af stor betydning, at der tilrettelægges en bevidst og længerevarende proces, der skal startes tidligst muligt og køre igennem hele forløbet. Det er desuden vigtigt, at medarbejderne involveres mest muligt i processen. Nedenstående tanker skal udelukkende ses som foreløbige tanker om processen. De nævnte besparelser og forbedringer skal således udelukkende opfattes som eksempler ud af flere mulige, ligesom måltallene p.t. kun er vejledende, da budgetarbejdet endnu kun er i sin vorden på skolen (budgetarbejdet får for alvor fart i oktober og november frem mod bestyrelsens godkendelse af budgettet på decembermødet). VUC Aarhus har i runde tal en omsætning på ca. kr. 200 mio. Det betyder, at vi i de næste fire år bliver beskåret med ca. kr. 4 mio. pr. år, således vores budget i 2019 vil være 184 millioner til i princippet den samme aktivitet, som vi i dag råder over 200 mio. til at gennemføre. Det er desuden en mulighed, at der vil komme yderligere besparelser i løbet af de næste 4 år som følge af best practice analyser gennemført af et konsulentfirma for Undervisningsministeriet i 1. halvår Skolens budget er domineret af omkostninger til den primære aktivitet, undervisningens gennemførsel (73% af budgettet). Lønomkostninger udgør ca. 80 % af det samlede budget. Ledelsen påtænker at inddele arbejdet med besparelser og effektiviseringer i tre hovedområder: 1. Område 1: Ledelsen/direktionen. Overordnede besparelser og effektiviseringer på skoleniveau. Ansvar for den samlede indsats for alle tre områder. 2. Område 2: Samarbejdsudvalget. Forslag, drøftelse og rådgivning om besparelser og effektiviseringer på skoleniveau, herunder personalegoder og generelle konsekvenser for medarbejderne. 3. Område 3: Skolens 5 afdelingsudvalg samt områdeudvalget for det gymnasiale område. Forslag, drøftelse og rådgivning om besparelser og effektiviseringer på afdelingsniveau og områdeniveau. Område 1. Ledelsen/direktionen - Måltal, f.eks. 1 mio. årligt Ledelsen laver indledende analyser og gennemfører dele af besparelserne, f.eks. besparelser, der ikke direkte påvirker medarbejdernes dagligdag væsentligt eller er af tværgående karakter. Det kunne være områder som: digitaliseringsgevinster, Ny-løn midler, servicekontrakter, konkurrenceudsættelse af eksterne omkostninger, indskrænkning i vikardækning i serviceafdelingen, etc.

4 Ledelsen analyserer og udarbejder katalog for forbedringer/besparelser inden for alle øvrige områder. Kataloget deles op i f.eks.: personalegoder, justeringer i serviceniveauer, konkurrenceudsættelse af områder, der ikke direkte påvirker målopfyldelse, forbedrede indtjeningsmuligheder i kerneområdet (nye aktiviteter, bedre gennemførsel), løn- og personale omkostninger i de enkelte afdelinger. Kataloget skal indeholde et forbedringspotentiale/ sparepotentiale på mere end det ønskede, så afdelingerne har mulighed for at vælge alternativer. Bortset fra mulighederne for alternative indtægter, vil alle besparelsesområder påvirke medarbejdergrupper i et eller andet omfang. Alt efter valg af strategi, vil de enkelte grupper mere eller mindre direkte være omfattet. Inddragelse af medarbejderne i prioriteringen er derfor væsentlig. Det er derfor også væsentligt at alle muligheder skitseres og analyseres. Område 2. SU Måltal, f.eks. 0,5 mio. årligt SU drøfter de overordnede måltal for forbedringer og målene for de enkelte områder. SU drøfter alle forslag, der vedrører de generelle besparelser, som f.eks. konkurrenceudsættelse af serviceområder, efteruddannelse og besparelser på personalegoder etc. Konkurrenceudsættelse af serviceområderne, skal under alle omstændigheder behandles i SU, også selv om de evt. besluttes i afdelingsudvalgene, da der er tale om en væsentlig ændring af forholdene for bestemte arbejdsgrupper. Område 3. Områderne/Afdelingerne. Måltal, f.eks. 2,5 mio. årligt Afdelingerne har ansvar for at drøfte og rådgive om de specifikke besparelser/forbedringer i de enkelte afdelinger gennem afdelingsudvalgene og HF-områdeudvalget og ad-hoc grupper, der kommer med forslag til den faktiske udmøntning. Forbedringerne/besparelserne fordeles mellem afdelingerne efter en overordnet drøftelse i SU, men kunne tage udgangspunkt i en nøgle, der baseres på afdelingernes lønomkostning, hvor alle afdelinger i princippet har samme potentiale. I afdelingsudvalgene har både mellemledere og medarbejdere ansvar for at der laves handlingsplaner, og at målene nås. Men de enkelte afdelinger kan vælge forskellige tilgange, som f.eks. primært at gå efter produktivitetsforbedringer eller f.eks. besparelser på undervisningsmidler eller kombinationer heraf. Forbedringerne bør fastlægges som måltal i mellemledernes resultatlønskontrakter. Såfremt afdelingerne ikke når deres mål, vil ledelsen have ansvar for at målene nås gennem pålagte forbedringer (f.eks. mindre tid til forberedelse, mindre udmøntning af ny-løn midler, besparelser på undervisningsmidler, etc.). Processen skal fra starten have fokus på en planlægningshorisont på 4 år og hvert år revurderes planerne i lyset af de opnåede forbedringer og evt. ændringer i udmeldinger fra ministeriet.

5 SU vil i slutningen af oktober/primo november blive indkaldt til et ekstraordinært møde om strategi for budget 2016 og de følgende budgetår. Erik Ernø-Kjølhede indledte drøftelsen med orientering om, at der i Forslag til Finanslov for 2016 varsles betydelige besparelser. Der skal effektiviseres/spares 16 millioner over en periode på 4 år. Ledelsen indstiller 4 hovedprincipper for den foranstående proces: 1. Så vidt muligt ingen fyringer på grund af besparelserne. Der gives selvfølgelig ingen jobgaranti det har vi heller ikke i dag, hvis grundlaget for et ansættelsesforhold eller en jobfunktion af den ene eller anden grund falder bort. Ved naturlig afgang vil stillinger ikke nødvendigvis blive genbesat. 2. Stor medarbejderinddragelse i at finde de besparelser der gør mindst ondt og i at finde ideer til besparelser og effektiviseringsforbedringer. 3. Reduceret overskudsgrad. Vi har i de senere år budgetteret med overskudsgrader på 4-5% for at finansiere DA2. I de kommende år vil vi budgettere med overskudsgrader på 1,5 2% (vi vil ikke budgettere til 0, da dette gør os for sårbare i forhold til uforudsete hændelser). 4. Vi har et fire-års sigte i vores budgetarbejde, men vi indfaser besparelser og effektiviseringer etapevis i takt med indfasningen af reduktionen i taksterne. Der skal være mulighed for at ændre undervejs, hvis der sker ændringer i vilkårene. Per Lund orienterede om det vedlagte bilag og de 3 beskrevne hovedområder samt hvad de indeholder. Det er naturligvis ledelsens ansvar at træffe de nødvendige beslutninger, men tanken er, at bruge de 3 platforme til dialog i arbejdet frem mod prioritering. På baggrund af spørgsmål fra Søren Gubi Axelsen om det kunne tænkes, at regeringens varslede besparelser ville blive taget af bordet, svarede Erik Ernø-Kjølhede, at det er højst usandsynligt. Rygterne lyder, at der nærmere kan blive tale om yderligere besparelseskrav til sektoren. Der var en undersøgelse af best practice i foråret på en række VUC-områder, og det kan frygtes, at disse best practice undersøgelser vil blive brugt som begrundelse for at spare yderligere på VUC erne. Derfor kan der udover grønthøsteren på 8%, tillige komme yderligere takstnedsættelser. Mogens Birkebæk og Bente Steffensen bemærkede, at hovedprincip 1 kan blive en bremse og vise sig at være problematisk, hvis det bliver nødvendigt med afskedigelser for at stå stærkest muligt efter besparelserne. Bente Steffensen bemærkede endvidere, at det er vigtigt, at ledelsen er opmærksom på at forsøge at bevare en så god stemning som muligt, og sikre et samarbejde og åbenhed, hvor medarbejderne bidrager med forslag til de bedste løsninger for skolen som helhed.

6 Erik Ernø-Kjølhede uddybede overvejelserne bag hovedprincip 1 og bemærkede, at der naturligvis ikke kan gives en jobgaranti, men at ledelsen som udgangspunkt vil gøre, hvad vi kan for at løse reduktionen i økonomien uden afskedigelser, hvis det er muligt i forhold til en sund drift. Søren Gubi Axelsen var enig i reduktionen i overskudsgrad, og spurgte om der var andre veje til effektivisering end mindre forberedelse, da der allerede er effektiviseret på netop tiden til forberedelse. Poul Lautrup og Michael Sandberg svarede, at der på HF er effektiviseret med 3% som følge af den nye overenskomst og på AVU er der lagt 2 ekstra timer ind ugentligt. De kommende besparelser ligger udover det der allerede er effektiviseret. Der arbejdes for, at vi sammen skal finde de steder hvor det rammer mindst muligt ind i undervisningen, men der er ingen tvivl om, vi alle kommer til at mærke det som en øget arbejdsbelastning. Beslutning Bestyrelsen bakker op om ledelsens hovedprincipper for arbejdet med besparelserne jf. drøftelse samt det fremlagte bilag. Der var enighed i bestyrelsen om at gennemføre besparelserne med de varslede 2% årligt samt en opfordring til medarbejderne om at gå konstruktivt og aktivt ind i udfordringen med besparelserne og dermed bidrage til at bevare en velfungerende skole. Punkt 5. Kvartalsrapport 2. kvartal 2015 Sagsfremstilling fra bilag I budgettet for 1. halvår 2015 forventedes, jfr. kvartalsrapport for 2. kvartal (bilag 2), et samlet resultat på kr Det endelige samlede resultat blev på kr , dvs. en forbedring på kr Driftsresultatet for perioden var budgetteret til kr og blev på kr , svarende til en forbedring på kr mio. Indtægter Antallet af årskursister i første halvår er faldet med 23 i forhold til det budgetterede. Dette dækker over en mindre aktivitet i den gymnasiale afdeling (alle uddannelser) på 32 årskursister og en større aktivitet i AVU-afdelingen på 9 årskursister. Samlet er undervisningsindtægterne faldet med ca. kr. 3 mio. Serviceafdelingen har haft en mindre nedgang i indtægterne, grundet et mindre antal GS- årskursister og lidt færre handleplankursister end budgetteret. Udgifter De samlede lønudgifter og udgifter til undervisningens gennemførsel er næsten faldet i takt med faldet i undervisningen og dækningsbidraget fra undervisningen er dermed kun faldet med ca. kr. 0,4 mio. Samlet set har det gymnasiale område haft et fald i resultatet på ca. kr. 0,6 mio. og AVUafdelingen en forbedring på ca. kr. 0,2 mio. Serviceafdelingen har haft et mindre forbrug til øvrige udgifter på ca. kr. 1,5 mio. der dog primært skyldes periodeforskydninger til ekstraordinære driftsomkostninger i forbindelse med flytning til DA2. Desuden har der været ikke realiserede kursustab på obligationsbeholdningen på ca. kr. 0,5 mio.

7 Ledelsen ser med bekymring på det faldende kursisttal, men er tilfreds med, at det har været muligt, stort set, at reducere omkostningerne i takt med faldet i aktiviteten. Det samlede resultat for 1. halvår 2015 ligger på det forventede niveau. Men prognoserne for antallet af årskursister viser, at VUC Aarhus formentlig også i efteråret 2015 vil opleve en vigende tendens. Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling udmeldte i foråret 2015 en dispositionsbegrænsning (besparelse med tilbagevirkende kraft) på 1 %, svarende til en manglende indtægt for VUC Aarhus på ca. kr. 1,3 mio. På baggrund af disse forhold forventer ledelsen p.t. at årets resultat kan ende med et underskud på ca. kr. 2,0 mio. Ledelsen indstiller At bestyrelsen godkender kvartalsrapporten Per Lund gennemgik sagsfremstillingen og tilføjede, at underskuddet kan blive større end de oplyste 2 millioner. Vil ikke blive overrasket, hvis det ender på 3 millioner. De nævnte renter er et ikke realiseret kurstab, men det er ikke endeligt, hvor det lander. Det kan gå hen og vise sig bedre. Beslutning Bestyrelsen tog kvartalsrapporten til efterretning. Punkt 6. Orientering om arbejdet med overtagelse og ombygning af Dalgas Avenue 2, herunder samlet, foreløbig oversigt over byggeøkonomien og indstilling om valg af ombygningslån (lukket punkt) Lukket punkt. Nedenfor refereres den åbne del af drøftelsen. Per Lund orienterede om punktet med overtagelse og ombygning af DA2. Den sene færdiggørelse fra hovedentreprenørens side har medført betydelige meromkostninger, og skolen har derfor ind til videre stoppet alle yderligere forbedringer og vurderer nu alle ønsker om forbedringer enkeltvis og i en samlet prioritering. Herefter var der gennemgang af mulige lånetyper og drøftelse af risiko, herunder vilkår for indog udtræden samt refinansiering. Beslutning Bestyrelsen fulgte ledelsens indstilling om valg af lånetype. Bestyrelsen underskrev låneaftale. Bestyrelsen udtalte samtidig meget stor anerkendelse for den kæmpestore indsats, der er lagt i forhold til at flytte til og få gjort DA2 klar til kursusstart. Alt sammen under et ekstra stort tidspres med forsinkelser i afleveringen af bygningen fra sælger.

8 Punkt 7. Plan for konkurrenceudsættelse af serviceydelser Sagsfremstilling fra bilag: Alle statslige institutioner er forpligtet af Cirkulære om udbud af statslige drifts- og anlægsopgaver og almindelig god skik om sparsommelig adfærd. Desuden er skolen forpligtet til med jævne mellerum at vurdere, om det stadig er økonomisk fordelagtigt at drive kantine selv. VUC Aarhus anvender i væsentligt omfang SKI-aftaler og aftaler hos IFIRS (indkøbsfællesskab), som f.eks. indkøb af rådgivningsydelser, fødevarer, el, måtteservice, telefoni, møbler og IT-udstyr. Set i lyset af de kommende års besparelser vil ledelsen gerne intensivere arbejdet med at konkurrenceudsætte såvel indkøb som serviceydelser. Ledelsen vil desuden gerne undersøge mulighederne for at konkurrenceudsætte større opgaver, der løses in-house. Desuden skal mulighederne for at anvende SKI-aftaler eller IFIRS-aftaler på alle indkøb undersøges. Målsætningen er at alle indkøb og serviceydelser med en gennemsnitlig årlig volumen på mere end kr inden for 3 år er gennemgået og konkurrenceudsat, enten i form af egentlig udbud, hjemtagning af 2-3 tilbud eller overført til aftaler på SKI eller IFIRS aftaler. I forbindelse med konkurrenceudsættelse af interne opgaver (egne medarbejdere), ønsker ledelsen, at arbejde for at gøre egne medarbejdere klar til at byde på opgaven og at de skal have den nødvendige tid og støtte til at kunne komme med et konkurrencedygtigt bud. Det er ikke en målsætning i sig selv at udlicitere nogen opgaver, men det er et mål at sikre, at skolen til enhver tid får sine ydelser til en konkurrencedygtig pris og kvalitet. Det betyder også, at evt. udbud ikke gennemføres udelukkende som billigste tilbud, men som hovedregel som det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Desuden vil alle udliciteringer være omfattet af reglerne om virksomhedsoverdragelse. Oversigt over konkurrenceudsættelse med kommentarer og forventet tidsplan Art Kommentar Forventet tidspunkt Større in-house serviceopgaver Kantinedrift Rengøring Skal ikke nødvendigvis i egentligt udbud, men der skal hjemtages 1-2 tilbud, der kan måles op mod de nuværende omkostninger. Kantinen skal have frem til sommeren 2017 til at etablere en fornuftig forretning i de nuværende lokaler Rengøringen skal konkurrenceudsættes, med mulighed for at egne medarbejdere byder på opgaven. Af hensyn til medarbejderne, skal de have frem til 2017 til at etablere en fornuftig tilrettelæggelse og arbejdsplan, der gør dem rustet Sommer/efterår 2017 Fra efteråret 2016 til sommeren 2017

9 Løn - Lønfunktionen IT drift/service til udbuddet. Tidsmæssigt skal det koordineres med udløb af overenskomsten på området, der udløber 1. april En evt. ny arbejdsgiver skal give 6 måneders frist til at varsle ændringer i løn og arbejdstempo. En aftale skal på den baggrund være på plads i god tid inden efteråret 2017 og arbejdet skal derfor påbegyndes i løbet af efteråret Kan i princippet udliciteres, men med tab af nærhed og formentlig uden større økonomisk gevinst. Alternativt et tættere samarbejde, administrativt fællesskab (f.eks. med base hos VUC Aarhus) Mulighederne for samarbejde med andre eller indgå i Servicefællesskaber skal undersøges Arbejdet påbegyndes næppe før 2017 Foråret 2016 Eksterne serviceleverandører Løn - lønsystemleverandør Revision IT konsulenter Håndværkerydelser Kopi og print Forbrugsmaterialer Den nuværende leverandør af lønsystem har været anvendt i en årrække (SD). Der findes to andre udbydere, der kan anvendes uden udbud. Aftalen skal vurderes på både pris, funktionalitet og service. Skolen har haft samme revisions firma i en årrække og vi er meget tilfreds med samarbejdet. Men det skal konkurrenceudsættes Hænger sammen med IT drift/service. Sideløbende undersøges muligheder for brug af SKI-aftaler eller IFIRS aftaler Der skal udbydes håndværkerydelser for en 3-5 årig periode med fast timepris og øvrige vilkår Den nuværende leverandør har været brugt i mange år. Udbud skal afstemmes med kontraktudløb af aftaler. Det skal undersøges om SKI-aftaler eller IFIRS aftaler kan anvendes Foråret 2016 til start januar 2017 Foråret 2016 Efteråret 2015 Påbegyndes 2016 Papirvarer Kan formentlig indgå i en IFIRS aftale 2016 Tryk Kan formentlig indgå i en IFIRS aftale 2016 IT forbrugsmaterialer Kan formentlig indgå i en IFIRS aftale 2016

10 Bøger, undervisningsmaterialer og I-bøger Markedet skal undersøges og muligheder for at indgå i samarbejde med f.eks. IFIRS skal undersøges 2016 Bank/kreditinstitut/advokat Har været konkurrenceudsat inden for de seneste år Per Lund gennemgik sagsfremstillingen og det vedlagte bilag. Skolen er gennem arbejdet med overtagelse af DA2 blevet kompetenceudviklet i at gennemføre udbud og er blevet endnu skarpere til at forhandle gode vilkår. Det kommer skolen til at få gavn af i arbejdet med konkurrenceudsættelse af serviceydelser. Hvis bestyrelsen godkender det fremlagte, så drøftes det i samarbejdsudvalget i december. Søren Gubi Axelsen mente, at det er bedst at have funktionerne i huset, frem for udliciteret, og at krav om effektiviseringer også kan medføre stress. Per Lund supplerede sin fremlæggelse med, at det ikke nødvendigvis ender med udliciteringer, men at der konkurrenceudsættes som beskrevet. Ledelsen vil i forbindelse med konkurrenceudsættelsen støtte op om at medarbejdere kan positioneres så stærkt som muligt i eget bud. Alle berørte medarbejdere vil blive inddraget. Beslutning Bestyrelsen tog fremlæggelsen til efterretning og godkendte, at der arbejdes videre som beskrevet. Punkt 8. Rektors resultatkontrakt Beslutning om udmøntning. Erik Ernø-Kjølhede indledte punktet, og gennemgik de seks indsatsområder i kontrakten. En væsentlig del af lønnen til rektor er via resultatkontrakten tidsforskudt og udmåles til udbetaling én gang årligt. Rektor forlod mødet under bestyrelsens drøftelse af opfyldelsesgraden af resultatlønskontrakten for 2014/2015. Efter en drøftelse hvor der også blev sammenlignet til sidste år for et af indsatsområderne, var bestyrelsen enige om udmålingen. Beslutning Bestyrelsen besluttede en udmøntning på 89,58% af kontaktsummen.

11 Punkt 9. Godkendelse af rektors resultatkontrakt Erik Ernø-Kjølhede fremlagde forslag til resultatkontrakt for 2015/2016 for rektor. I forhold til den foregående kontrakt er der reduceret i kompleksiteten og antallet af målepunkter, og der er således lidt færre men større projekter i kontrakten. Dermed en simplificering, men fortsat de samme overskrifter og den samme overordnede ramme, herunder de punkter som Undervisningsministeriet har besluttet skal være obligatoriske i resultatkontrakterne. Mogens Birkebæk spurgte om det er muligt at indføje en sætning i kontrakten om, at der skal afsøges nye uddannelsesområder der kan skabe nye indtægter til skolen. Rektor svarede, at det løbende bliver undersøgt om skolen kan tjene penge andre steder end de nuværende. Men demografien er lidt imod os og det er desuden vanskeligt at opdyrke helt nye uddannelsesområder, da det jo fastsættes centralt, hvilke uddannelser vi må og skal udbyde. Men der arbejdes hele tiden med at undersøge hvor vi kan øge vores indtjening. Poul Lautrup bemærkede, at der ligger et ret stort potentiale i punkt. 2.2 om bedre brobygning mellem AVU og HF. Beslutning Bestyrelsen godkendte resultatkontrakten og bemyndigede rektor til at indgå resultatkontrakter med skolens øvrige ledere. Bestyrelsen opfordrede til, at der hele tiden er øje for nye uddannelsesområder der kan opdyrkes. Punkt 10. Orientering om aktiviteten på Samsø Erik Ernø-Kjølhede orienterede om aktiviteten på Samsø. VUC Aarhus har efter aftale indgået i maj med Samsø Kommune om huslejenedsættelse tilbudt fortsat videotransmitteret HFundervisning ind til videre og under forudsætning af et tilstrækkeligt kursistantal. Desværre er der p.t. blot 6 HF-kursister i alt på Samsø og de er desuden fordelt på forskellige fag. Det er skolens vurdering, at det vil være meget uhensigtsmæssigt at gennemføre videotransmitteret undervisning til Samsø med så få kursister. Skolen har derfor tilbudt de 6 HF-kursister et udvidet flextilbud samt tilbudt, at de kan bruge lokalerne på Samsø som arbejdsplads. Uddannelseschefen for HF-enkeltfag har desuden været til møde med kursisterne. Der gennemføres udover HF-enkeltfagsundervisning også et enkelt hold med FVU dansk i 4-6 timer ugentligt, og den daglige leder af Samsøafdelingen er til stede 2 dage ugentligt. I forbindelse med budgettet for 2016 vil bestyrelsen på mødet til december skulle tage stilling til den fortsatte drift af afdelingen på Samsø.

12 Beslutning Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og bemærkede, at det er ærgerligt og bekymrende for fremtidsudsigterne, at der ikke er flere kursister. Punkt 11. Eventuelt Søren Gubi Axelsen spurgte om status på forhandlingerne om adgangsgivende karakterniveauer til de gymnasiale uddannelser. Rektor oplyste, at det politisk tegner til en mulighed for et karakterkrav på 4, men at det endnu ikke er besluttet. Der kommer muligvis differentierede adgangskrav til de forskellige gymnasiale retninger ligesom det heller ikke er klart, om HF-enkeltfag vil blive omfattet. De politiske forhandlinger ventes genoptaget efter nytår. Bente Steffensen roste medarbejdere og ledelse for at være nået så langt med den nye skole. Det er glædeligt for Aarhus at have et VUC som VUC Aarhus. I bestyrelsen: Hans Halvorsen Claus Christensen Mogens Birkebæk Formand Næstformand Erhverv Aarhus Aarhus Kommune - B&U Erhvervsskolerne/Uddannelsessamarbejdet Sanne Bjørn Afventer udpegning Bente Steffensen Aarhus Byråd Aarhus Universitet Personligt udpeget Selvsupplering Jan Ankerstjerne Personligt udpeget Selvsupplering Karin Nørholm Medarbejderrepræsentant uden stemmeret Søren Gubi Axelsen Afventer valg Afventer valg Medarbejderrepræsentant Kursistrepræsentant Kursistrepræsentant med stemmeret med stemmeret uden stemmeret Erik Ernø-Kjølhede Rektor

Afbud: Marianne Ping Huang, Bente Steffensen, Michael Sandberg, Amanda Sejr og Carola Kaaris

Afbud: Marianne Ping Huang, Bente Steffensen, Michael Sandberg, Amanda Sejr og Carola Kaaris Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 26. maj 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Jan Ankerstjerne, Sanne Bjørn, Søren Gubi

Læs mere

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 23. september 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Inger-Margrethe Jensen, Marianne Ping Huang, Sanne Bjørn, Mogens Birkebæk, Maria Simonsen

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 24. marts 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Bente Steffensen, Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Karin Nørholm

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 30. maj 2017 kl. 14.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Karin Nørholm,

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF og VUC s bestyrelse tirsdag den 29. maj 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Bente Steffensen, Louise Schmidt, Kirsten Bundgaard, Morten

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus, bestyrelse tirsdag den 16. december 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Jan Ankerstjerne, Bente Steffensen, Sanne Bjørn, Mogens

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 15. marts 2016 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Berit Eika (pkt. 3-7), Jan Ankerstjerne,

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF & VUC s bestyrelse mandag den 25. marts 2019 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard, Bente Steffensen, Jens

Læs mere

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 13. december 2016 kl

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 13. december 2016 kl Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Jan Ankerstjerne, Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard,

Læs mere

Afbud: Sanne Bjørn, Berit Eika, Bente Steffensen, Jan Ankerstjerne og Poul Lautrup

Afbud: Sanne Bjørn, Berit Eika, Bente Steffensen, Jan Ankerstjerne og Poul Lautrup Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl. 14.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Søren Gubi Axelsen, Karin

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse onsdag den 13. december 2017 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Peter Moesgaard, Bente Steffensen, Jan Ankerstjerne,

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 27. september 2016 kl

Referat af møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 27. september 2016 kl Referat af møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 27. september 2016 kl. 14.00-16.00 Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Jan Ankerstjerne, Peter Moesgaard, Søren Gubi Axelsen og Karin Nørholm.

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 28. marts 2017 kl. 12.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Mogens Birkebæk (pkt. 1 7 (deltog dog også i noget af punkt 8), Peter Moesgaard,

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 27. maj 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Marianne Ping Huang, Sanne Bjørn (pkt. 7-16), Søren Gubi

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 15. december 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Berit Eika, Sanne Bjørn, Søren Gubi

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 26. september 2017 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund. BS møde 32 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Marianne Ping Huang, Peter Hegner Bonfils, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. september 2018 19. september 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF & VUC s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard, Bente Steffensen,

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Afbud: Hans Halvorsen (formand), Jan Ankerstjerne, Karin Nørholm, Frederik Toftdal, Poul Lautrup og Michael Bentzen Sandberg

Afbud: Hans Halvorsen (formand), Jan Ankerstjerne, Karin Nørholm, Frederik Toftdal, Poul Lautrup og Michael Bentzen Sandberg Møde i Aarhus HF og VUC s bestyrelse tirsdag den 20. marts 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Peter Moesgaard, Mogens Birkebæk, Bente Steffensen, Søren Gubi Axelsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau REFERAT Bestyrelsesmøde 7. december 2018 6. december 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Lars Tonø, Roskilde kommune Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser Detaljeret gennemgang af finanslovsforslag 2011 samt dispositionsbegrænsning 2010 Regeringens forslag til finanslov 2011 blev offentliggjort tirsdag den 24. august 2010. Der er ingen egentlige overraskelser

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 31. august 2016

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 31. august 2016 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 31. august 2016 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Økonomi... 2 2.1 BR2015... 2 2.2 Formueplejevurdering... 2 2.3 FL2016... 2 2.4 B2016... 4 3 Fagudbud... 4 3.1 Fagudbud i januar 2016... 4 3.2 Godkendelse af fagudbud...

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Josefine Bastrup Jensen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond

Læs mere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere 15. november2018 Resultatlønskontrakt for rektor på Skive-Viborg - gældende for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 HF&VUC Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Ministeriet for

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Skive-Viborg HF & VUC

Skive-Viborg HF & VUC Skive-Viborg HF & VUC Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. september 2018 Tilstede: Peter Møller Pedersen, Mads Holm Christensen, Grethe Kirkeby Poulsen, Henning Poulsen, Cirsten Justesen, Kaj O.

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Torsdag den 4. oktober2018, kl. 16.15-18.15 Mødelokale 318 (på 2. sal) Dagsorden Punkt 0. Underskrift på referat fra bestyrelsesmøde den 19.6.2018 Bilag 1. Referat fra

Læs mere

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet.

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet. Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........ 96 27 62 00 Fax:........ 97 12 97 25 herninghfogvuc@herninghfogvuc.dk www.herninghfogvuc.dk 27. februar 2008 Sagsbehandler: Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen Resultatkontrakt 2017 2018 for rektor Erik Ernø-Kjølhede Kontrakten dækker perioden 1/8 2017 31/7 2018. Udmålingen af kontraktsummen skal senest være indberettet til Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland 16. sept. 2015 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 9. september 2015 kl. 15-17 Forud for bestyrelsesmødet rundvisning af netop indviede lokaler og hal på Fem Høje,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019 Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014 Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug. 13 til 31. juli 14 FORMÅL Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter

Læs mere

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014 Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand) (Pkt 1-9), Mogens Birkebæk, Marianne Ping Huang, Merete

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 20. marts 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Gregers Christensen, og Anne Sørensen (rektor)

Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Gregers Christensen, og Anne Sørensen (rektor) Til stede: Afbud: Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Gregers Christensen, Niels Humble (medarbejderrepræsentant), Anette Holm (medarbejderrepræsentant), Inge Voller (vicerektor), René

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken 16 18 på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Holstebro den 9. september 2014 1. Velkomst af 2 nye kursistrepræsentanter i bestyrelsen.

Læs mere

Resultatlønskontrakt Rektor

Resultatlønskontrakt Rektor Resultatlønskontrakt Rektor 2016-2017 Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og øvrige

Læs mere

Bilagsmateriale - bestyrelse

Bilagsmateriale - bestyrelse Bilagsmateriale - bestyrelse Budget 2015 VUC Aarhus Forudsætninger til budget 2015 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Bilag 6.A. Samlet budget VUC

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 17-09-2018 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 21. juni 2018 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017

Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017 Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten er udformet på baggrund af retningslinier for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Dagsorden: Bestyrelsesformanden bød velkommen til nyt bestyrelsesmedlem for kursisterne, Jon Maribo Jensen.

Dagsorden: Bestyrelsesformanden bød velkommen til nyt bestyrelsesmedlem for kursisterne, Jon Maribo Jensen. Referat af bestyrelsesmøde for Herning HF og VUC tirsdag den 8. september 2009 kl. 16.00 i konferencelokalet. I mødet deltog: Willy Grøn, Nils Hedegaard (punkterne 3,4 og 9), Carsten Kissmeyer, Torben

Læs mere

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Per Lund og Michael Sandberg. Afbud: Carsten Riis (næstformand), Merete Ipsen og Rune Bak Hansen.

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Per Lund og Michael Sandberg. Afbud: Carsten Riis (næstformand), Merete Ipsen og Rune Bak Hansen. Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen, Peter Bonfils, Mogens Birkebæk, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen Andreasen, og Daniel Olling. Fra

Læs mere

Leif Luxhøj Pedersen, Gregers Christensen, Anette Holm (medarbejderrepræsentant),

Leif Luxhøj Pedersen, Gregers Christensen, Anette Holm (medarbejderrepræsentant), Til stede: Afbud: Andre deltagere: Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Nedim Yasar (kursistrepræsentant), Jonas Reinwald Sørensen (kursistrådsrepræsentant) Niels Humble (medarbejderrepræsentant),

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december Kottesgade 6-8 i M304 kl

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december Kottesgade 6-8 i M304 kl Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 8.12.14 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december 2014. Kottesgade 6-8 i M304 kl. 17-19. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Steen Møller

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 18. marts 2014 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 30. november 2015 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC Holbæk, 29.11.17 Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC 28.11.17 Til stede: Jakob Thykier, Jens Kronborg, Turid Eikeland, Sine Agerholm, Sarah Buskbjerg (personalerepræsentant), Ida

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. december 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. december 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. december 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse den 17. december 2013 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Marianne Ping Huang (pkt. 4-8), Merete Ipsen,

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 20. september 2016 kl. 16.00 i lokale A121, Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni 2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 12. juni 2012 kl. 16.00 I konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Bilag 7. Punkt 11. Status på arbejdet med implementering af FGU-loven, 2018 Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Status fra UVM Ministeriet er ved at komme op i fart

Læs mere

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 44 for VUC Djursland den kl i Hornslet, Rosenholmvej 51. Indholdsfortegnelse

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 44 for VUC Djursland den kl i Hornslet, Rosenholmvej 51. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Velkommen til to nye kursistrepræsentanter... 2 2 Referat... 2 3 Godkendelse af regnskab 2015... 2 4 Rigsrevision og sparsommelighed... 2 4.1 Rigsrevision... 2 4.2 Sparsommelighed

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC Bilagsmateriale Budget 2018 Aarhus HF & VUC Forudsætninger til budget 2018 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget Aarhus HF & VUC Oversigt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Herning HF&VUC den 25. september 2018

Referat fra bestyrelsesmøde Herning HF&VUC den 25. september 2018 Referat fra bestyrelsesmøde Herning HF&VUC den 25. september 2018 Tilstede: Christian Aagaard, Lone Børlum, Dorte Østergaard Lorentzen, Henriette Slebsager, Dorte West, Karin Bjerregaard, Anders Fuglsang

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 10. september 2012 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00

Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF. Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Referat af møde nr. 30 i bestyrelsen på VUF Mandag den 13.9. kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Jesper Clausen, medlem udpeget af bestyrelsen

Læs mere

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen.

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. juni 2019 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 www.vucstor.dk CVR: 29541868 9. september 2019 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Jens Gredal, Jan

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl

Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 19-21 Deltagere: David Møller (DM) form. Lars Bang (LB) - næstform Susanne Markussen (SM) Kim Kristensen (KK) Sebastian Torst Iversen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Bestyrelse. Referat af møde tirsdag den 4. september kl

Bestyrelse. Referat af møde tirsdag den 4. september kl Til stede: Andre deltagere: Gregers Christensen, Martin Vendel Nielsen, Claus Nielsen, Tina Jensen, Steen Hansen, Maria Bjørn (medarbejderrepræsentant), Anette Holm (medarbejderrepræsentant), Rebekka Kollmorgen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2016 Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Efter bestyrelsen havde besigtiget forbedringer af inde og udearealer

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Godkendelse af regnskab 2014... 2 3 Konsolidering og bygningsstrategi. LUKKET... 2 4 Personale. LUKKET... 2 5 Overenskomst OK13. LUKKET... 2 6 Ændringer i tilstedeværelse...

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Lasse Lundsteen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau

Lars Tonø, Roskilde kommune Lasse Lundsteen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau REFERAT Bestyrelsesmøde 28. juni 2019 6. juni 2019 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant, GL Ulla Skaarup,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved den selvejende institution Langkaer Gymnasium STX / HF og IB World School

Referat af bestyrelsesmøde ved den selvejende institution Langkaer Gymnasium STX / HF og IB World School Referat af bestyrelsesmøde ved den selvejende institution Langkaer Gymnasium STX / HF og IB World School Mødedato: 5/9/16 kl. 16.00 til 18.00. Sted: Mødelokale 1, Langkaer Gymnasium. Deltagere: Bo Sejer

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. december 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Dagsorden. Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd. Den 14. dec. 2011 kl. 15.00. I mødelokalet ved direktørens kontor

Dagsorden. Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd. Den 14. dec. 2011 kl. 15.00. I mødelokalet ved direktørens kontor Dagsorden Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Den 14. dec. 2011 kl. 15.00 I mødelokalet ved direktørens kontor Medlemmer Formand Ebbe Lilliendal, Landsformand for de frie skoler, udpeget

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted I A R U N G S T E D G Y M N A S I U M Referat marts 2014 Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted Til stede Fraværende Referent Bo Hilsted, Svend

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro,

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro, Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken 15.30 18.30 på VUC i Holstebro, Der serveres lidt mad ca. 17.30 Holstebro den 26. november 2014 1. Underskrivelse af referat fra sidste møde. 2. Drøftelse

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. 1. Godkendelse af referat

Læs mere