DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN"

Transkript

1 UGE 22 * 2015 DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN VEJDIREKTORATET GÅR I DIALOG OM MILLIARDUDBUD Vejdirektoratet regner med at sende sine drifts- og vedligeholdelsesopgaver ud i et stort samlet udbud i Nu inviterer vi entreprenørerne til at give input til, hvordan det kommende Vejdirektoratets drifts- og vedligeholdelsesudbud skal designes. Vejdirektoratet vil gerne i dialog med en række entreprenører for at høre, hvordan de har oplevet de to forrige samlede udbud. Input fra entreprenørerne skal være med til at forme rammerne for Vejdirektoratets drifts- og vedligeholdelsesudbud i Vi vil gerne designe et udbud, der er optimalt i forhold til markedet, og som giver os - og dermed også samfundet - mest muligt for pengene, siger drifts- og vedligeholdelseschef i Vejdirektoratet Michael Ebbesen. Vejdirektoratet vil nemlig gerne give entreprenørerne størst mulig fleksibilitet, så de kan udnytte virksomhedens produktionsapparat bedst muligt. - Det er entreprenørerne, der bedst ved, hvordan de enkelte vejarbejder skal udføres. Derfor bør de naturligvis spille en central rolle i udformningen af udbuddet, fortæller Michael Ebbesen. Men af hensyn til trafikafviklingen sætter Vejdirektoratet nogle begrænsninger for, hvornår og hvor hurtigt det enkelte vejarbejde skal udføres. Vejdirektoratet kan udbyde de mange kontrakter samtidigt, fordi de eksisterende drifts- og vedligeholdelseskontrakter udløber med udgangen af kontrakter Det nye udbud vil indeholde mellem 400 og 500 kontrakter, og Vejdirektoratet regner med, at kontrakterne vil have en samlet værdi af ca. 1,2 mia. kroner om året. Det endelige beløb afhænger af den politiske bevilling. Vejdirektoratet opfordrer alle interesserede entreprenører til at sende deres input til: Når Vejdirektoratet er kommet nærmere det kommende udbud i 2017, vil vi igen involvere de relevante aktører i form af informations- og orienteringsmøder. Fakta: Vejdirektoratet forventer, at udbudsstrategien vil ligge klar frem mod årsskiftet, og at udformningen af udbudsmaterialet vil tage det meste af Primo 2017 udbydes arbejderne med licitation medio 2017, og kontraktindgåelse vil ske derefter. Kontrakterne starter op den 1. januar Du kan læse mere om udbuddet på Vejdirektoratets hjemmeside.

2 NEDSAT BROTAKST PÅ DAGSORDENEN Slagelse Kommune forbereder sig til folkemødet Om tre uger bliver klippeøen Bornholm indtaget af Slagelse Kommune. Sammen med blandt andre Visit Vestsjælland og Slagelse Erhvervscenter a/s slår kommunen lejr i den skræddersyede #Camp4200, hvor der bliver afholdt åbne debatmøder om brotakster og provinsens betydning for vækst. Satsningen skal ses i et langt perspektiv og holdet, der drager af sted, består af politikere og embedsfolk, der tilbringer mellem to og seks travle dage på klippeøen. Både Rasmus Prehn (S) og Stén Knuth (V) sad i Panelet på konferencen om Brotakster på TRANSPORT 2015 i Herning. På Folkemødet får Rasmus Prehn selskab af partifællen Lis Tribler Det første debatarrangement på plads og Slagelse Kommune er én blandt kun 14 kommuner, der drager til Bornholm med egne arrangementer. Der har været bred enighed i byrådet om at deltage. - Vi tager derover, fordi der er brug for, at nogen sætter ord på de udfordringer, der findes i provinsen. Det er vigtigt at få en debat om den vækst, som vi her på Vestsjælland faktisk kan bidrage til. Og så vil vi have nedsat taksten for at køre over Storebæltsbroen, for den høje takst skader vores erhvervsliv, siger Troels Christensen (I). Netop brotaksten er nøgleordet for det debatarrangement, Slagelse Kommune har arrangeret fredag den 12. juni, kl Hvis taksterne på Storebæltsbroen reduceres, vil det gavne samfundsøkonomien. Har vi råd til at beholde afgiften? lyder spørgsmålet til folketingspolitikeren Rasmus Prehn og de øvrige debattører i teltet. En langsigtet investering - På Folkemødet er hele meningsdanmark forsamlet, og vi tager blandt andet af sted for at skabe kontakter og aftaler, der kan komme kommunen til gavn i de kommende år. Det er vigtigt at se det her som et langsigtet projekt, hvor 2015 er året, hvor vi opbygger relationer og afprøver mulighederne, siger borgmester Stén Knuth (V). Der er blevet arbejdet på højtryk for at få programmet på plads: - Der er rigtig mange aftaler og praktiske detaljer, der skal falde på plads ved sådan et arrangement. Men vi har nogle gode kontakter på øen, og der er lagt et kæmpe arbejde fra administrationens side for, at det hele skal falde i hak første gang, vi tager derover, siger Lis Tribler (A). Alle, der besøger Folkemødet på Bornholm i dagene juni er velkommen i #Camp4200, der ligger ved Hotel Sandvig lige nord for selve festivalpladsen. Bliver man hjemme, kan man følge Folkemødet på kommunens hjemmeside og på VDOnline, hvor der begge steder løbende bliver vist levende billeder fra Slagelse Kommunes lejr. Læs mere på:

3 MALMÖ LIVE NYE HOTELLER OG KONGRESCENTRE PÅ VEJ I ØRESUNDSREGIONEN Det er ikke kun i Malmø at kapaciteten udvides også i Lund og Helsingborg planlægges der kongrescentre, begge tæt på centralstationerne. I Helsingborg har der længe været planer om et kongrescenter, men de er blevet overklaget af beboere og stoppet af Länsstyrelsen. I marts trådte en ny plan i kraft og byggeherren Midroc forventer at et kongrescenter i Helsingborg kan være klart omkring 2019 og have plads til i alt personer samt et hotel med 250 værelser. I Lund er planerne ikke nået så langt endnu, men ifølge Lunds Convention Bureau er forhåbningen at kunne indvie et kongrescenter for cirka personer og et hotel med 250 værelser i Tivoli kongrescenter På den danske side bygger Tivoli kongrescenter ud. 38 nye mødelokaler og 282 flere værelser åbner i år og får dermed samlet kapacitet for møder på personer, fordelt på 55 mødelokaler samt 679 hotelværelser. I Ørestad bygges en multiarena med plads til op til tilskuere. På Bornholm blev det miljøvenlige konferencecenter Green Solution House indviet i april med en konferencesal med plads til 350 deltagere. Malmö Convention Bureau, som arbejder for at få flere kongresser til byen, oplever en stigning af kongresser og møder i forhold til tidligere år. Malmömässan - Vi har helt klart mærket en forandring. Vi har fået flere spontane forespørgsler eftersom vi har bygget nyt og det er spændende. Vi har jo lige pludselig to nye steder, for Malmömässan har også bygget ud, siger Sara Andersson, projektleder på Malmö Convention Bureau. Med en kongressal til personer og yderligere 23 mindre konferencelokaler er Malmö Lives bidrag til mødekapaciteten i Malmø stort. I september sidste år udvidede Malmömässan også sin kapacitet for kongresser til deltagere. Messen, som blev indviet 2012, har nu plads til både udstillinger, konferencer og kongresser. Nordic Choice Hotel Hotelkapaciteten stiger også i Malmø. I bydelen Hyllie er et hotel ved Malmö Arena netop blevet indviet og i januar 2016 åbner et Nordic Choice Hotel. På Malmö Live er der også et hotel og ikke langt derfra er endnu et hotel, Story Hotel, under opførelse.

4 På Event in Skåne ser Sofie Broomé ikke nogen risiko for overetablering i dag. Skåne har et stort potentiale og der er mange internationale kongresser at byde ind på, men det kræver ressourcer tillægger hun. - At der bliver bygget mere øger naturligvis kravene på destinationerne at arbejde hårdere for at tiltrække folk til hoteller og kongrescentre, siger Sofie Broomé, projektleder for møder og kongresser på Event in Skåne. Danske arkitekter Hele byggeriet ved Malmö Live omfatter kontor, boliger, hotel samt koncert- og kongrescenter i alt m2. Det er de danske arkitekter Schmidt/Hammer/Lassen som har tegnet og Skanska har bygget hele kvarteret. Nordic Choice Hotels Clarion driver hotellet og kongrescentret. Malmö SymfoniOrkester med 100 orkestermedlemmer flytter fra den gamle koncertsal til Malmö Live og spiller en koncert en gang om ugen. Kongrescentret har kapacitet til deltagere og har i alt 23 konferencelokaler med plads til cirka 700 personer. Koncertsalen har plads til personer. Hotellet med 25 etager har 444 værelser, to restauranter og en skybar. Malmö Live åbnede den 2. maj og hele kvarteret indvies officielt den 4. juni Kongresser på Malmø Live I Malmö Convention Bureaus officielle kalender er der 25 kongresser på Malmö Live. Halvdelen har mere end 500 deltagere, eksempelvis European College of Sports Science med deltagere i tre dage som afholdes i juni, Kirugveckan 2016 med deltagere i tre dage i august 2016 og længere fremme International Vacuum Congress 2019 med deltagere i fem dage. Kilde: News Øresund L FOR LETBANE S for S-tog, M for Metro og L for noget helt nyt! Hovedstadens Letbane ruller ud på sin første tur i Den strækker sig over 27 km. mellem Lyngby og Ishøj og får 27 stationer undervejs. Letbanen vil for det meste køre adskilt fra trafikken. Her i Gladsaxe Kommune. Letbanen kører hvert 5. minut i hver retning i dagtimerne og hvert 10. minut om aftenen og i weekenden. Letbaner er efterhånden velkendte i flere europæiske storbyer, mens det er en helt ny transportform i Danmark. Nu har den kommende letbane i hovedstadsområdet fået sit eget L som kendingsmærke. Hovedstadens Letbane, der skal køre på tværs af S-togsnettet med afgange hver 5. minut mellem Lyngby og Ishøj, har nu fået sit eget kendingsmærke på linje med S-tog og metroen i København. Mærket er et grønt L, der skiller sig ud fra S-tog og busser, som man forbinder med rød og gul. Kører på el Samtidig er letbanen et grønt transportmiddel, da den kører på el. I et letbanetog kan der være 230 mennesker, hvilket svarer til passagererne i ca. tre bybusser. - Som transportmiddel vil letbanen minde om metroen i København, hvor du ikke behøver at se på en køreplan, fordi den kører hele tiden med afgange hvert femte minut, fortæller formand for bestyrelsen i Hovedstadens Letbane, Anne Grete Holmsgaard.

5 Anne Grete Holmsgaard Erfaringerne fra andre europæiske storbyer som Stockholm, Amsterdam og Paris viser, at letbaner kører meget pålideligt, og der er stor passager-tilstrømning. - Her i hovedstaden oplever vi, som i resten af verden, at stadig flere mennesker søger mod byen. Derfor er der brug for at være fremsynet, så der bliver plads til alle i trafikken. Det skal letbanen være med til at løse, så vi hjælper både passagererne i den offentlige transport og billisterne, siger Anne Grete Holmsgaard. Borgerhøring og borgermøder Borgerne vil begynde at møde det nye L, når arbejdet med Hovedstadens Letbane for alvor går i gang i de kommende år. Det forventes, at borgerhøringen om VVM-redegørelsen (miljøundersøgelse) for letbanen vil gå i gang omkring midten af maj, og fra slutningen af maj og ca. en måned frem vil der være borgermøder i kommunerne om VVM-redegørelsen. På den nye hjemmeside for Hovedstadens Letbane - dinletbane.dk - kan man også følge letbaneprojektet. Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane er ejet af Staten ved Transportministeriet, Region Hovedstaden og de 11 kommuner: Lyngby Taarbæk, Gladsaxe, Herlev, Albertslund, Rødovre, Glostrup, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj og Høje Taastrup. Selskabet Hovedstadens Letbane har fået til opgave at bygge Hovedstadens Letbane, mens der endnu ikke er valgt entreprenører. Selskabet deler organisation med Metroselskabet, men de to selskaber har hver deres ejere og egne bestyrelser. Fakta Kører hvert 5. minut i dagtimerne og hvert 10. minut om aftenen og i weekender Stopper tæt på vigtige destinationer som Herlev og Glostrup Hospitaler samt DTU Togene kører på el og er støjsvage og miljøvenlige Togene minder om metroen, men kører i gadeplan og har en chauffør Der kan være 230 mennesker i et letbanetog. Det svarer til passagerne i ca. tre bybusser Du kan læse mere om Hovedstadens Letbane på dinletbane.dk Netværksmøde 2. juni 16:20-19:30: KOM I DIALOG MED BYGHERRER OG ENTREPRENØRER PÅ VESTEGNEN Hør bl.a. om Letbanen fra Lundtofte til Ishøj til en værdi af 3.7 milliarder. Arrangementet indledes med den overordnede udvikling af Glostrup kommune med særligt fokus på området omkring Glostrup Station. Metroselskabet giver unik viden om den kommende Letbanes udformning design, tidsplan og anlægsfase med særlig fokus på Vestegnen. Letbanen skal binde S-togs strækninger sammen og medvirke til at skabe et sammenhængende transportsystem for hele hovedstadsområdet. Efter indlæggene vil der være mulighed for individuel dialog med de enkelte gæstetalere. Medbring visitkort og evt. flyer da vi inviterer en række lokale og regionale bygge-, anlægs- og servicevirksomheder. Læs mere og meld dig til på: NB! ØRSUNDSMAGASINET ER I BARCELONA 1. TIL 3. JUNI FOR AT SE PÅ LETBANER OG METRO

6 Metro, Ports & Railways GIANT TUNNEL-DRILLING MACHINE FOR RIYADH METRO LAUNCHED A giant tunnel-boring machine (TBM) for the Riyadh metro was launched in Riyadh recently. Launching the TMB at a meeting here, Riyadh Gov. Prince Faisal bin Bandar said it would speed up the metro work. Seven TMBs have been manufactured especially for the project, and will create tunnels of 35 km in length at a depth of 30 meters. He also honored winners of a competition, which was organized by the Higher Committee to Develop Riyadh, to choose a name for each of the giant TBM machines. The contest was meant to familiarize Riyadh residents with the project s equipment and plans. Over 66,000 people entered and came up with over 420,000 names. Prince Faisal gave the seven winners their prizes at the gathering. A member of the Higher Committee to Develop Riyadh and president of the project and planning center, Ibrahim A. Al-Hammad, said the committee held its 14th meeting to discuss various aspects of the project. Construction is taking place at several important locations including the stations in Al-Olaya, Qasr Al-Hakam, King Abdullah Financial Center, and at King Khalid International Airport. He said work has started on parking lots, infrastructure and concrete rings for drilling machines and bridges. The work taking place on the routes of the rapid bus system that will operate alongside the metro, across several major areas in the city. The 178km-long Riyadh metro will have six lines and 85 stations including underground, elevated and atgrade sections. The Blue Line will run from Olaya Street to Al-Hayer Road. It will be 44 km and cover 39 stations. The Green Line will connect King Abdullah Road to King Fahad Stadium. It will have 14 stations and be 22 km. The Red Line will run from Madina Al-Munawara to Rahman Al-Awal Road. It will be the longest line of the metro, at 45 km. The Orange Line will run from King Khaled International Airport to the new King Abdullah Financial District. The Yellow Line will start from King Abdul Aziz Road. It will be 26 km and have 26 stations. The Purple Line will connect Abdul Rahman bin Ouf Street to the Shaikh Hassan bin Hussain bin Ali Street. It will be 30 km and feature nine stations. AN Text & Photo: BUSINESS DEPEND ON EFFICIENT SHIPPING AND WELL-FUNCTIONING PORTS European companies need strong and efficient maritime, shipping and ports sectors, for instance to export their goods or import raw materials. At the same time, these sectors are facing great challenges from the expected rise in demand and continuous drive for sustainability. It is key to have EU rules better implemented and enforced in this area and to reduce administrative burdens on shipping further. Opening up markets further to competition, while building an international level playing field based on common standards and procedures, is also fundamental. In a new position paper, BUSINESSEUROPE offers its views for the future of EU maritime, inland waterways and ports policy in the context of the European Commission ongoing mid-term review in this area. BUSINESSES WANT MORE EFFICIENT RAILWAY SERVICES ACROSS EUROPE Barriers to market entry and burdensome administrative procedures in the rail sector need to be addressed decisively to increase efficiency and reduce costs. The 4th railway package presented by the European Commission contains important proposals that can contribute to achieving this. As discussions at the EU Council level are going on, BUSINESSEUROPE

7 again calls on the transport ministers to make progress on the outstanding issues related to cross-border competition, tendering and governance structures. Finding a final agreement on the package is important also to trigger much needed investment in rail infrastructure, which is fundamental to create a better connected Europe. Read more: MEDIAKONSULENT / SÆLGER TIL VORE MAGASINER: ØRESUNDSMAGASINET * LEVNEDSMIDDEL & FØDEVAREDEBAT * OMNIBUS PRIVAT Vi ønsker at evaluere vore tre e-magasiner samt forberede vort nye, trykte engelsksprogede magasin, EUROPE CONNECTED, der er planlagt til udgivelse i foråret Vi søger derfor, pr. 1. september 2015, eller efter aftale,kontakt med en person eller en mindre medievirksomhed, der kan varetage salget af annoncer, Virksomhedsportrætter, mm. Din alder, køn og etniske baggrund er underordnet, men det er en klar forudsætning, at du er forhandlingsvant på lederniveau og taler og skriver dansk på forretningsniveau samt udviser et tillidsvækkende og nobelt ydre. Der kan påregnes en særdeles attraktiv indkomst, i størrelsesordenen 30. til pr. måned, ved en målrettet, energisk indsats. Stillingen er udelukkende provisionsafregnet, men med en aftalt garanti de første tre måneder. Kontakt til: chefredaktør Knud Meldgaard på: ÖRESUNDSMAGASINET Udgiver: Meldgaard Media & Marketing s.m.b.a. * CVR-nr Redaktion & Annoncer * Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard Ønsker du ikke at modtage vort Ugebrev, så send os venligst en mail, så Afmeldes du straks

TREND REPORT KONGRESMARKEDET I ØRESUNDSREGIONEN. Kraftig kapacitetsudvidelse for mødefaciliteter og hoteller

TREND REPORT KONGRESMARKEDET I ØRESUNDSREGIONEN. Kraftig kapacitetsudvidelse for mødefaciliteter og hoteller TREND REPORT KONGRESMARKEDET I ØRESUNDSREGIONEN Kraftig kapacitetsudvidelse for mødefaciliteter og hoteller MAJ 2015 Sekretariat Adm. direktør og chefredaktør: Johan Wessman Analytikere: Jenny Andersson

Læs mere

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN FEMERN-FORBINDELSEN: ET STORT PROBLEM, MEN EN STØRRE OPGAVE Den planlagte forbindelse er IKKE truet Af chefredaktør

Læs mere

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR U G E 11 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FOKUS PÅ GODS: BANE OG HAVN VI INVESTERER MARKANT I INFRASTRUKTUR - OGSÅ TIL FORDEL FOR GODSTRANSPORTEN Den

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR UGE 39 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FEMERN-TUNNEL STYRKER KØBENHAVNS LUFTHAVN Den kommende tunnel er ingen konkurrent, tvært imod, mener Københavns

Læs mere

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR U G E 18 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR EU-kommissær Kallas: FEMERN BÆLT-TUNNELEN ER VIGTIG FOR EUROPA Den faste forbindelse over Femern Bælt er

Læs mere

TREND REPORT KONGRESSMARKNADEN I ÖRESUNDSREGIONEN. Kraftig kapacitetsökning med 19 nya anläggningar sedan 2000

TREND REPORT KONGRESSMARKNADEN I ÖRESUNDSREGIONEN. Kraftig kapacitetsökning med 19 nya anläggningar sedan 2000 TREND REPORT KONGRESSMARKNADEN I ÖRESUNDSREGIONEN Kraftig kapacitetsökning med 19 nya anläggningar sedan 2000 MAJ 2015 Sekretariat Vd och chefredaktör: Johan Wessman Chefanalytiker: Britt Andresen Analytiker:

Læs mere

Copenhagen Campus. Forstudie til. Campus boliger. læsesal. fitness. spisehus. plads. bibliotek. internet café. folkekøkken.

Copenhagen Campus. Forstudie til. Campus boliger. læsesal. fitness. spisehus. plads. bibliotek. internet café. folkekøkken. læsesal bibliotek fitness Forstudie til Copenhagen Campus sportsfaciliteter folkekøkken internet café Copenhagen Campus boliger spisehus vaskeri café park plads juli 2010 Grafisk tilrettelægning: nina

Læs mere

DANMARKS INFRASTRUKTUR 5TIPS TIL BEDRE

DANMARKS INFRASTRUKTUR 5TIPS TIL BEDRE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Nr.1/Feb. 10 DANMARKS INFRASTRUKTUR 5TIPS TIL BEDRE INFRASTRUKTUR Signalprogram København- Ringsted projekt gentænker dansk togdrift F OTO: JAHN TEIGEN/SCANPIX

Læs mere

Portræt af studiebyen Kolding 2014. Jagten på det

Portræt af studiebyen Kolding 2014. Jagten på det Portræt af studiebyen Kolding 2014 Jagten på det særlige DNA JAGTEN PÅ det særlige DNA! Portræt af en studieby anno 2014 er en status på relevante områder, der har indflydelse på Kolding som studieby.

Læs mere

DIVERSITETEN ER AFGØRENDE

DIVERSITETEN ER AFGØRENDE U G E 12 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR DIVERSITETEN ER AFGØRENDE Transport fra A til B er kun en lille del af opgaven for Schenker A/S Henrik Dam

Læs mere

BALLADE I BAGGÅRDEN Kina driller USA igen!

BALLADE I BAGGÅRDEN Kina driller USA igen! UGE 21 * 2015 DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN BALLADE I BAGGÅRDEN Kina driller USA igen! Trafikpolitisk Kommentar af chefredaktør Knud Meldgaard Den kinesiske premierminister,

Læs mere

Tænk frem. Tænk sammen. Tænk

Tænk frem. Tænk sammen. Tænk 3 Tænk frem. Tænk sammen. Tænk videre Stærke forbindelser holder vores samfund i bevægelse. Sammen med vores kunder og partnere arbejder vi hver dag med at udvikle sammenhængende og langsigtede løsninger

Læs mere

Høring for Borgerrepræsentationen i København om: Københavns Cityring. Torsdag den 30. marts 2006 kl. 16.00 20.30 Festsalen, Københavns Rådhus.

Høring for Borgerrepræsentationen i København om: Københavns Cityring. Torsdag den 30. marts 2006 kl. 16.00 20.30 Festsalen, Københavns Rådhus. Høring for Borgerrepræsentationen i København om: Københavns Cityring Torsdag den 30. marts 2006 kl. 16.00 20.30 Festsalen, Københavns Rådhus. 1 Indholdsfortegnelse Program... 4 Høringens spørgepanel...

Læs mere

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN NytårsVisioner: MERE PLADS OGSÅ TIL DE BLÅ MOTORVEJE Danske Havne har fået en direktør med kant Chefredaktør

Læs mere

Forretningsudvalgets møde den 4. marts 2008. Sag nr. 1. Emne: Forslag til den regionale udviklingsplan til udsendelse til offentlig debat og høring

Forretningsudvalgets møde den 4. marts 2008. Sag nr. 1. Emne: Forslag til den regionale udviklingsplan til udsendelse til offentlig debat og høring REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 4. marts 2008 Sag nr. 1 Emne: Forslag til den regionale udviklingsplan til udsendelse til offentlig debat og høring 4 bilag Regional Udviklingsplan Marts

Læs mere

København, London og Madrid Metro

København, London og Madrid Metro Magasinet Brancheforeningen for den Danske Jernbane Nr 1 marts 2010 GreenSpeed 500 Jernbaneingeniører søges - Uddannelse inden for jernbane Signalprogrammet Malmø C: Skandinaviens største stationsombygning

Læs mere

Nr. 1 marts 2012/64. årgang

Nr. 1 marts 2012/64. årgang Nr. 1 marts 2012/64. årgang Nr. 1 April 2012/64. årgang byplan Udkommer med 4 numre om året Redaktion Dennis Lund (ansvarshavende) Christina Hoffer Christina Lohfert Rolandsen Redaktionsudvalg Dennis Lund,

Læs mere

Strategisk regnskabsanalyse og værdiansættelse af Parken Sport & Entertainment Ved hjælp af Break Up Value metoden

Strategisk regnskabsanalyse og værdiansættelse af Parken Sport & Entertainment Ved hjælp af Break Up Value metoden Strategisk regnskabsanalyse og værdiansættelse af Parken Sport & Entertainment Ved hjælp af Break Up Value metoden Forfatter: Mikkel Baunegaard Antonsen Vejleder: Henning Skov Jensen Copenhagen Business

Læs mere

Forord. Modtageren af dette projekt er underviser Jeppe Juncker.

Forord. Modtageren af dette projekt er underviser Jeppe Juncker. Forord Dette projekt udarbejdes i forbindelse med uddannelsen som markedsføringsøkonom AK på Erhvervsakademi Dania, Randers. Projektet har til formål at vise hvilke færdigheder, vi har erhvervet os på

Læs mere

+ København = Melodi Grand Prix i Malmø

+ København = Melodi Grand Prix i Malmø EKSPANSIV STORBYREGION Lover stor indsats mod grænsehindringer Dansk og svensk økonomi taber hvert år milliarder på svært overkommelige grænsehindringer. Nu lover Danmarks og Sveriges ministre for nordisk

Læs mere

BELLA SKY COPENHAGEN. The story about scandinavia s largest hotel. in the worlds top 10. Bella Center Copenhagen

BELLA SKY COPENHAGEN. The story about scandinavia s largest hotel. in the worlds top 10. Bella Center Copenhagen BC LIVE BELLA SKY The story about scandinavia s largest hotel COPENHAGEN in the worlds top 10 Bella Center Copenhagen Official Bella Center Live magazine 2011 5 6 12 32 40 58 44 16 05 Tænk stort Think

Læs mere

UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN NytårsVisioner: VELKOMMEN TIL 2015 Vi har passeret årsskiftet og det er tid til nytårsudtalelser fra politikere,

Læs mere

2 0 0 8 b r i e f o p e n i n t e r n at i o n a l ideas competition copenhagen 2008. nordhavnen. program åben international

2 0 0 8 b r i e f o p e n i n t e r n at i o n a l ideas competition copenhagen 2008. nordhavnen. program åben international ordha 2 0 0 8 b r i e f o p e n i n t e r n at i o n a l ideas competition copenhagen 2008 nordhavnen program åben international idékonkurrence københavn 2008 cph city and port development The City of

Læs mere

MALMØ ÅRETS VÆKST KOMMUNE 2009

MALMØ ÅRETS VÆKST KOMMUNE 2009 MALMØ ÅRETS VÆKST KOMMUNE 2009 Bæredygtig udvikling: Den grønne by SIDE 4-5 Mødestedet Malmø: Nyt kongres- og koncerthus i Malmø SIDE 6-7 Entreprenørskab: Forretningerne blomstrer i Medeon SIDE 10-11 ANNONCETILLÆG

Læs mere

DANISH MARITIME MAGAZINE 1-2009. EMUC Europas Maritime Udviklingscenter 10 års jubilæum

DANISH MARITIME MAGAZINE 1-2009. EMUC Europas Maritime Udviklingscenter 10 års jubilæum DANISH MARITIME MAGAZINE EMUC Europas Maritime Udviklingscenter 10 års jubilæum 1-2009 1 WÄRTSILÄ is a registered trademark. NO BOARDROOM CONVERSATION WILL BREAK THIS ICE. The world has enough talkers.

Læs mere

VELKOMMEN TIL EN NY MEDARBEJDER OG ET NYT NAVN!

VELKOMMEN TIL EN NY MEDARBEJDER OG ET NYT NAVN! U G E 10 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR VELKOMMEN TIL EN NY MEDARBEJDER OG ET NYT NAVN! Der er med stor glæde vi byder velkommen til salgschef Bo

Læs mere

Asset management ESTATE MAGASIN. Høje-TAAstrup tiltrækker flere nye virksomheder. 80.000 kvm. ny generation af aktører myldrer frem

Asset management ESTATE MAGASIN. Høje-TAAstrup tiltrækker flere nye virksomheder. 80.000 kvm. ny generation af aktører myldrer frem ESTATE MAGASIN Høje-TAAstrup tiltrækker flere nye virksomheder Læs side 40 Magasin om byggeri, ejendom og investering udgives i samarbejde med Byggesocietetet Nr. 04 2013 6. årgang Eksklusivt i Estate:

Læs mere

Økonomi, finans og IT

Økonomi, finans og IT NORDIC INDUSTRIAL PARK EASY CHINA ENTRY Etablering og udvikling af din forretning i Kina Opstarts- og Etableringsvejledning Miljøgodkendelser Rekruttering Økonomi, finans og IT Indkøb, Salg og Logistik

Læs mere

Denne temaavis er en annonce fra DI Transport. Kortere rejsetid og flere tog > Samspil mellem tog og bus >

Denne temaavis er en annonce fra DI Transport. Kortere rejsetid og flere tog > Samspil mellem tog og bus > Annonce Denne temaavis er en annonce fra DI Transport Annonce Pia Olsen Dyhr, Danmarks nye transportminister. Fremtidens Infrastruktur For bæredygtig transport og mobilitet Hurtigere til og fra arbejde

Læs mere

Projektudviklere er i gang igen: 1.650 boliger på vej på Amager

Projektudviklere er i gang igen: 1.650 boliger på vej på Amager MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING udgives i samarbejde med Byggesocietetet Nr. 6 juni 2012 5. årgang Projektudviklere er i gang igen: 1.650 boliger på vej på Amager Læs side 12 Tænk nyt: Kontorer

Læs mere