HALLØJ PÅ INDLANDSISEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HALLØJ PÅ INDLANDSISEN"

Transkript

1 HALLØJ PÅ INDLANDSISEN af Jesper Hyldegaard og Nikolaj Cederholm en komedie i 3 akter Uropført på Dr.Dante 31.marts 1995 Dette manuskript er gjort tilgængeligt for offentligheden med den klare hensigt at det skal kunne bruges i undervisnings-sammenhæng eller som lystlæsning. Det er ikke tilladt at benytte manuskriptet til offentlige fremførelser af nogen art (eks. teaterforestillinger, radio/tv etc.) uden forfatterens/forfatternes skriftlige tilladelse.

2 Dog er det tilladt at opføre stykket som skolekomedie el. lign., hvis der ikke forekommer nogen form for entrébetaling.

3 Rolleliste - in order of appearence: FORTÆLLER, grønlænder....jesper Hyldegaard 10 GRØNLÆNDERE TORBEN, dansker, junkie.. Thomas Bo Larsen AVIAJA, grønlænder, alkoholiker, Torbens kæreste......lotte Andersen MILLE, dansker, sagsbehandler......tammi Øst AASE SCHOU, dansker, pensionist Jørgen Schou's mor....pauli Ryberg RENÈ, dansker, pusher.....martin Brygmann SLIME, dansker, narkotikahandler.....lars Brygmann FUCK, dansker, narkotikahandler....rasmus Haxen SCHOU, dansker, tidl. urobetjent, udstationeret i Grønland...Ulrich Thomsen TAXACHAUFFØR, dansker......ulrich Thomsen JONATHAN, grønlænder, rejefisker... Rasmus Haxen FLEMMING MUNKHOLM, grønlænder, Aviaja's far, pamper.....lars Brygmann PITAQ, grønlænder, rejefisker.....martin Brygmann OTTO, grønlænder, rejefisker. Jesper Hyldegaard NINO, grønlænder, i huset hos Flemming..Maria Wilton DJ-NUUK, grønlænder, disc-jockey...jesper Hyldegaard KELL, grønlænder lars Brygmann EN ISBJØRN Martin Brygmann BOB BREZINSKY, amerikaner, wingcommander på Thule Airbase Martin Brygmann BOB, amerikaner, hans adjudant....jesper Hyldegaard H.J.N. A MIKKELSEN, kaptajn i Siriuspatruljen...Lars Brygmann SIRIUSSOLDAT.....Rasmus Jangaard/Bo Schäffer VANDRER, dansker, medlem af Dansk Vandrerlaug..Rasmus Haxen VARMESØGENDE MISSIL Jesper Hyldegaard

4 PROLOG (11 grønlændere sidder i rundkreds med bare maver) FORTÆLLEREN: Sidder I godt allesammen? Får I spæk nok? Så skal jeg fortælle en RÆDIG GO historie ude fra Indlandsisen, som vi nok kender de fleste af os. Og den er meget morsom, for der er en masse danskere med i den 2.GRØNLÆNDER: Vil du fortælle historien om ham den dansker som fór vild på Indlandsisen? FORTÆLLEREN: Uha Nej nej! Danskeren der går hvileløst rundt på isen, fordi han kom væk fra de andre i Dansk Vandrelaug, ham vil jeg ikke tale om, for han går rundt derude endnu...i dette øjeblik... (ALLE gyser) Min historie handler ikke bare om ånder og spøgelser. Der var engang en dansker som havde en kone. Men hun var Inuit, så han syntes ikke rigtig det var noget ALLE: Buuuuh!! 3.GRØNLÆNDER: Jeg tror det er historien om Aviaja og Jonathan! ALLE: (ophidset mumlen) FORTÆLLEREN: Ja, måske er det den (ophidset mumlen) FORTÆLLEREN: Hvis I ellers har lyst til at høre den! ALLE: Ja ja ja uhaja!! (ophidselse) 3.GRØNLÆNDER: Jeg blir så vred allerede! FORTÆLLEREN: Ja, ja, ja.

5 (Han sidder i lang tid og rokker frem og tilbage, mens han ånder dramatisk ind og ud mellem tænderne, endelig nyser han) FORTÆLLEREN: Aaaahh der kom den! Der var engang en dansker der havde en kone som var Inuit. Hun hed Aviaja. Og de var begge to rigtig kede af den, fordi de offentlige myndigheder havde taget deres lille barn fra dem. De kunne slet ikke blive lykkelige igen, før de havde fået deres lille Heidi tilbage.

6 1.AKT. Vesterbro, København Scene 1 FORTÆLLEREN: Historien starter langt borte nede i Danmark, - landet hvor de brænder kødet før de spiser det. Vi er i den værste del af den verden de kalder deres. Der går Torben rundt nede og ikke har mere dope og bliv mere skæv af! Så skal I bare se, hvad han finder på (En FYR kommer) Må jeg låne nogle penge? FYR: Næ gu må du ej Går det godt? (ALLE griner) FORTÆLLEREN: Nejnejnej nu må I ikke såen lave grin...de kan godt lige snakke sammen som danskere, hva faen de har ikke set hinanden i et halvt år eller hva? Nå, hva så? FYR: Ja hva så? Går det godt? FYR: Næ Nå, men hej hej FYR: Hej hej

7 Hej forresten, kan du ikke låne mig nogle penge til engang efter næste weekend? FYR: Næ, gu ka jeg ej FORTÆLLEREN: Men nå, her kommer vores lille Aviaja gående henad gaden. Hun tog til Danmark i 1981 for at blive sygeplejerske, men det blev hun aldrig. Uha, nu skal hun over til Torben på det andet fortorv. Kan hun finde ud af det? (Alle dytter som biler. Folk på gaden, trafik. AVIAJA er lige ved at blive kørt ned, men undgår det med nød og næppe) EN DANSKER: (ruller ned og råber) Se dig for din skide grønlænder!! (ALLE buuhher) Du ka' selv være en skide grønlænder!! (ALLE griner lystigt) FORTÆLLEREN: Nå, Torben, hva så? Jo hva med dig? FORTÆLLEREN: Tak, det er værre med hende her. Du må hellere overtage. Hvorfor? FORTÆLLEREN: Er det ikke din kæreste? Næ. FORTÆLLEREN: Nå men alligevel. Hej hej. Forresten ka du ikke låne mig nogle penge til engang efter næste weekend?

8 FORTÆLLEREN: Næ. (Går) Rejs dig dog op, din åndssvage eskimo! Det er dog satans a' man skal rende og samle dig op altid. (mumler et eller andet) Jajaja...og ka du sige tak? Ikke en skid! En dansk pige ville sige tak. Så find dig en dansk pige... Ja, det er sgu da ikke fordi jeg ikke kan finde en, at jeg er nødt til at nøjes med dig. Har du skaffet nogen penge eller hva? Ikke en skid. Og jeg vil ikke høre et ord! Det er mig der er narkomanen, du ka sgu bare samle nogen flasker. Så står jeg med ørerne i postkassen der, fordi du skal have penge til dope, fordi du ikke kan tænke på andet... Nå ska jeg skaffe nogen kontanter til os eller hva!!?

9 Scene 2 FORTÆLLEREN: SÅ var det tid at komme hen på Bistandskontoret. Uh, der var så fint henne på Bistanden, for kommunen havde lige sat hele bygningen i stand for 3 millioner kroner. Se bare den nye svingdør f.eks. (De kommer i klemme i den) Og sagsbehandleren, hun sagde altid det samme. Det kan sagtens la sig gøre, bare ikke nu Nej, prøv lige at hør engang, mand, det ser total sort ud for os lige i øjeblikket Jeg har ikke nogen penge til jer Hvad med hovedpiinspiller? Kan du klare sådan een? Vi har været den her situation igennem 1000 gange (TORBEN og AVIAJA taler i munden på hinanden) Vi har ikke mere at snakke om...øh, Torben, har du lidt hash jeg ka købe af dig? Næ Ka du så måske komme hjem til mig med noget...i aften? Jeg sir jo, mand, at vi er totalt på spanden. Vi kommer fame her på mine grædende knæ og ber om hjælp Jeg beklager, Torben, jeg er jo nødt til at følge reglerne Ja, for et øjeblik siden ville då sgu da køve hash af mig

10 Pas liiige på, Torben!! En ting er hvad jeg gør som privatperson, men det er en helt anden ting, når jeg er myndighedernes repræsentant. Så er jeg skam nødt til at følge reglerne Der må sgu da væare noget sikkerhedsnet når man pludselig bare pludselig sidder og spræller i nettet, mand I har fået jeres penge i den her uge, Torben Systemet svigter bare, -det er iskold racisme, det er. Alle folk er bare skide ligeglade med hinanden i det her syge samfund Skal I forresten ikke spørge, hvordan Heidi har det? Nåja, det var lige en anden ting. Hvodden har Heidi det? Jeg kan glæde jer med at hun har det mægtigt. Hun elsker at lege i skoven og hun har også fået sin egen hest. Hun trives i børnehaven og er afholdt af sine legekammerater og sine pædagoger. Men det allerbedste er at hun omsider har overvundet den modvilje, hun havde mod sine plejeforældre. Hun er så utrolig tillidsfuld og kærlig overfor dem begge to Vi er meget opsat på at få hende hjem igen ALLE: Det kan osse sagtens lade sig gøre. Bare ikke nu. Hvad vil det sige? Det betyder at du skal være fuldstændig stoffri, Torben og Aviaja skal bevise at hun kan holde sig fra flasken... hvis I skal ha' Heidi hjem igen! Jeg ka stoppe anytime

11 Har I fået den "husker" angående weekenden? Hvaffor en "husker"? Så kommer det i morgen...et brev, Torben. Helt ærligt altså...jeg er ligeglad med at du lyver mig op i mit åbne ansigt, men hvorfor lyver du for dig selv? Det kan jeg simpelthen ikke bære Det skal jeg fortælle dig, du: Hvis jeg ikke snart får et fix, så kan jeg ikke tænke på en skid og al det jeg vil lave om i mit liv, vel, for når jeg ikke er høj, så kan jeg kun tænke på at skaffe noget stof, men når jeg er høj, så må jeg ikke få Heidi, hvad fanden er det for en situation at sætte folk i? Det er en bundløs skrue!

12 Scene 3 (En ældre dame kommer. TORBEN går på hende, men kan ikke klare hende, fordi han er for svag, det ender med, at hun gir ham bank) Hva faen, ka du ikke bare gi mig tasken, gamle kælling? AASE SCHOU: De er godt klar over, at jeg blir nødt til at melde Dem for det her? (TORBEN rager en kanyle op fra jorden og truer med den) Gi mig nu bare den taske! AASE SCHOU: Det gør De ikke, det der. (TORBEN truer) AASE SCHOU: Ikke tale om (TORBEN stikker hende i benet og tager tasken) AASE SCHOU: AV!...der er åbenbart selvbetjening... AASE SCHOU: Hvad er det De gør! Har De gjort det! Du ville jo ikke gi mig tasken Altså, det er jo ikke sikkert der er noget på den! Du dør jo ikke af det alligevel! Du er jo så gammel! Så undskyld for helvede. (TORBEN beholder tasken)

13 Scene 4 (HJEMME. TORBEN undersøger Aase Schou's taske, det eneste han finder er et skrabekort) Se der er kommet et brev... Her med det...det er fra kommunen. Hov, se jeg har en skrabeplade! Det holder! Det holder! Jeg savner Heidi. (rykker tættere på TORBEN) Vi må se og få sendt Heidis sutsko. Det har vi lovet Hva faen, blir då nå kælen, mand? Overhovedet ikke, for helvede Ja, jeg gider altså heller ikke...hvor fanden blev brevet nu af? Puha nu får jeg det virkelig skidt... Hvorfor faen sku de osse ta Heidi fra os Ja, det er helt ulogisk, når man tænker på, hvor meget de skal spare. Nogengange kommer jeg til at tænke på den der søndag hvor vi tog ud i Dyrehaven og kælkede og det var blæsevejr, ka du huske det, mand? Hvad er det her for nogen? Det ved jeg ikke, men de sorte der er skide fede. Jeg åd en gang en og så sov jeg i 4 dage. Pas på, dét er tyndskidspiller. Vi må altså se at komme ud af byen ud i den friske luft, då... Det er vores eneste chance... Væk fra stenbroen...

14 (æder piller) Heidi Heidi Heidi... Det må være muligt at finde nogle penge i det her samfund. Hej mand, hvor mange af de guldbajere har du kævet for helvede inden jeg er kommet hjem!? Du har drukket dem allesammen!! Hvad fanden sku jeg ellers lave, mens då pisker rundt i hele byen efter et fix!! Slap nu, jeg prøver at være sød for helvede. Nå men så tar jeg tar lige nogen af de der piller, hvad er det her for nogen? Det ved jeg ikke, men de sorte det er skide fede. Jeg åd engang en, og så sov jeg i 4 dage. Det der er tyndskidspiller...åhr, det skide brev...hvor fanden blev nu den skrabeplade af? Øj, der er kraftstejlma så mange bolde i luften, då. Her er den... (TORBEN gør nogle underlige øvelser og fagter i luften) Ja, det hjælper ikke en skid det der La nu vær med at ødelægge koncentrationen Der er ikke en skid på den skrabeplade, og det er der aldrig når då skraber... Bare vent og se...

15 Scene 5 (RENÉ kommer ind med øller i en plastik-pose) Hvor har du været, jeg har gået rundt her som en løve i et bur! RENÉ: Jeg sku først ned og sælge flasker og så manglede der alligevel 3 kroner til at jeg ku - så vi ku få lige mange...vil du osse ha' en, Aviaja? Nå, shit mand, så er der jo ikke lige mange til hver alligevel. Så er der bare en, der kun får to. RENÉ: Nå, mig rundt og...jeg ville ikke komme uden... Ja fuck det, nu er du her jo. Vi har været helt ødelagt... RENÉ: Fanden skulle rende rundt og lede efter flasker for at få sig en bajer... Men sådan er det. RENÉ: Ja nu får vi se. Skål... Nåmen hvad bringer dig hid? Har du noget dope? RENÉ: Ja, nu ska du høre: jeg har bare fundet en fidus så overfed Har du penge eller hvad? RENÉ: Jeg har ikke noet...at the moment, men bare vent, snart, meget snart er far måske en rig mand Torben kan bare ikke li' Wibroe, ved du ikke det, fedtøre.

16 RENÉ: Ei, hør nu for helvede lige efter...altså...jeg har mulighed for at komme ud af det her... Elefanter, mand, - det er det eneste jeg kan få ned, ik? Alle andre mærker, så kommer psoreasissen, ikk'? RENÉ: Det må jeg hellere huske til en anden gang, men hør nu..fidusen er at jeg har fået tilbudt, at... Hør her, skipper, du har ikke nogen penge og du har ikke noget dope, og hvis du havde ville du garanteret ikke sige det, skide god ven, mand. Skrup af og la far være! Solong, arriverdetji (gir ham en lussing) RENÉ: Hva faen laver du kælling! Sir du det til mig? (gir ham en lussing) RENÉ: Av! Jeg sir hold dog op og la vær med og bland dig. Det er min dame du taler til. RENÉ: Ja tak, det ved jeg godt. Hvad mener du med det? RENÉ: Hun skal ska bare ikke blande sig Du ska da ikke tro du ka sige hvadsomhelst til hende, bare fordi hun er grønlænder!

17 RENÉ: Næ men hun er sgu da grønlænder! Så holder du lige, du! Pis af med dig! Skrid, racist! RENÉ: Jamen, jeg skal faktisk skynde mig, jeg skal huske og ringe til een... Vi ses. Nåmen, så er der jo lige mange til hver alligevel. (AVIAJA vil til at gå rigtig til den med øllerne) Nu skrupper du kraftstedeme ud å skaffer kontanter så vi ka slappe lidt af, mand, ellers skrider jeg bare, då!! Så skrid bare med dig for helvede, så slipper jeg osse for at glo på det sure fjæs, Skrid dog selv, jeg har lisså meget ret til at stå her som dig Hvis vi skal tale om hvem der har mest ret til at stå her!!!!! Nu skrider jeg. Ja ska sgu nok bestemme hvem der skrider her. Og det gør jeg. Skrid

18 Scene 6 FORTÆLLEREN:...og 4 timer senere møder han sin gamle ven René igen... RENÉ: Hvad er der los? Jeg er lige til at lukke op og skide i RENÉ: Det er jeg ked af. Men, Torben, ka du holde tæt? Om JEG kan holde tæt? RENÉ: Okay, Ice! Sir det dig noget? Næ. Altså er det den der... RENÉ: Nej, det er syre, mand, den RENÉste, fineste syre du overhovedet ka forestille dig! Hurtig, hurtig, mand, hvor er den? RENÉ: Lad da vær, stodder! Jeg har den sgu da ikke! Jeg har fået et tilbud om at pushe det Hvon det? RENÉ: STORpushe...Det er min chance, Torben Hvon det? RENÉ: De er loaded, de har bare så meget. Min teori er, at de vil overtage hele markedet, - og derfor skal de bare ha det ud på gaden NU.

19 Hvornår får du det hjem? RENÉ: Det ved jeg ikke, jeg skal møde en vigtig fyr om lidt ovre på Centralen, som kan gi mig informations Så har du penge! RENÉ: Gu har jeg det Lån mig nogen RENÉ: Nux du, jeg ska sgu selv bruge dem Hør her, RENÉ, gamle ven, det er okay at du gir en øl,...men...(piver) Jeg savner mit barn, jeg ved ikke om du kender den fornemmelse. Ikke at vide hvad det laver og tænker, og hvem det snakker med, og hvon det har det og alt sådan noget. (græder) Det er jo ikke det samme for sådant et lille barn at være i pleje, slet slet ikke det samme. Men jeg har bare ikke de klejner der skal til for at få hende hjem... RENÉ: Hvorfor har du heller ikke det? Hun skal jo ha nogen fasciliteter. RENÉ: Hva er det? Ja, då kan jo nok forestille dig, hvad sådan et lille barn kræver, ikke!? Tøj og bleer og legeting og barnevogne og trehjulede og et værelse! Og jeg ku blive ve. RENÉ: Du låner af mig. Så kan du få malet det værelse og du kan købe nogen små børnemøbler...det skal sgu nok gå. Tak det er en nydelig gestus. Vi ku' måske lige starte med 2000? RENÉ: Sure...

20 Hei, du har ikke 3, bare for at være på den sikre side. RENÉ: Sure...no problem. Så investerer jeg bare lidt mindre i første omgang (får pengene) RENÉ: Du, jeg blir lige nødt til at smutte nu. Der er en, jeg skal møde, du ved.

21 Scene 7 FORTÆLLEREN: Har du det godt nu, Torben? Ja, for jeg ska ud og handle FORTÆLLEREN: Men puha, se, nu kommer sine to gamle venner, der hedder Slime og Fuck, hvad de hedder SLIME: Er du nervøs? Hvorfor sku jeg være nervøs? SLIME: Tror du ikke osse, det er mig, der stiller spørgsmålene her? Hvis jeg var mere afslappet end jeg er nu, så ville jeg skide i bukserne. SLIME: (u) Den er bare sjov hver gang (griner med) Hvad så Fuck, hvad med dig? SLIME: Han er i skidt humør. Han har leveret en masse varer og så kan han ikke få sine penge Nå? Er det dårlige varer? FUCK: Hva faen mener du med det! SLIME: Rolig nu. Hvor får du dit dope fra? Jeg har overhovedet ikke fået noget i 3 døgn. SLIME: Du svarer ikke på spørgsmålet. Har du ingen penge?

22 Jojojojo, du ka fame tro jeg har penge, jeg hele foret fyldt med kontanter SLIME: Du skylder Fuck (overrasket) Gud det havde jeg glemt hahaha! Nej, hvor meget er det, det er? SLIME: Kan du ikke huske hvor meget det er? Jojo. Hvor meget er det nu, at han skal ha? SLIME: Var det ikke 2000? Jo, det er rigtigt, ja. 2000, ja. Men jeg har altså ikke nogen penge SLIME: Du husker dårligt. Det var 3000 Nå, for pokker, men altså helt ærligt, lige i øjeblikket har jeg ikke en rød... (FUCK stikker hånden i TORBENs lomme og tømmer den)...reje...nei det er bare for meget, er du aldrig på røven, Slime? SLIME: Jeg roder mig aldrig ud i sådan noget med penge, - det ved du godt, Torben. 3000, det er meget fint, værsgod, et kedeligt brev retur OG Deres skrabekort, min herre - vi er jo ikke uretfærdige, vel? Ved du forresten, hvor René gik hen? Han sku ned på Centralen SLIME: Aha. (de går hurtigt)

23 Scene 8 (TORBEN begynder at gumle og gnaske og forme på rugbrødet) Det her er bare det fedeste kinesiske hash, du kan drive op. Aha. Kommer du alene, Torben? Du blir bare så baske skæv at du ikke drømmer om det - det er ren pollen. Det er meget sødt af dig, Torben. Det er så godtnok også lige lidt dyrere, ikk'? Du sku ta med mig hjem og få et bad! Du ka osse låne noget rent tøj jeg har af Karstens, min exmands, og noget godt at spise. Det sku du gøre, Torben Alt hvad jeg ber om er i Jesu navn 200 kr Uh, jeg har ingen kontanter på mig...ka jeg ikke skylde? Nej, det er klart. Eller...du ka gå med hjem omkring og få dem? (pause) Hør engang, har vi overhovedet nogen udsigter til at få hende hjem igen? Nej, det tror jeg ikke Nå okay...jeg ville bare spørge Nu må du ikke få det dårligt. Jeg har det som en ål i vand.

24 I må tænke positivt. Start med at gøre nogle små ting, der ku øge jeres selvtillid lidt Jamen det gør vi sådan set osse. Læg mærke til andre mennesker. Læg mærke til at der faktisk er andre, der holder af jer Og hvem faen sku det være? Ja, jeg holder da f.eks. vældig meget af dig, nej - du skal ikke være bange for mig. Jeg syns at du er noget, kom her med din hånd (han gir hende hånden, hun kærtegner sig med den) Det er bare... Ka du ikke se, at hvis Heidi ikke kommer hjem, så blir det bare ved og ved at være umuligt at ha noget at koncentrere sig om Opfat hende som en gulerod. Som en gulerod? Som en slags gevinst, hvis I kan vinde kampen over jer selv. Okay sig noget, anything, sig hvoddan man gør. Prøv at tørre bordet af dér. Næ, gu vil jeg ej! Så, rygrad, Torben Næ gu vil jeg ej. Jeg gider ikke gøre rent, fordi du sidder og spilder tebirkes ud over hele skrivebordet, syns du ikke lige du blander tingene lidt sammen!

25 Bland mine tebirkes udenom, - hvis du ikke vil ha hjælp så forget the whole business! Hjælp?! Hvad snakker du om? Det er ikke spor svært at forklare. Hvis jeg skønner, at I er i stand til at tilbyde Heidi nogle acceptable rammer at vokse op i, kan jeg skrive en rapport, der bringer hende lige hjem i favnen på jer sådan her (knipser). Prøv igen. (TORBEN tørrer bordet af) Det var fint, tak for idag Jamen hallo! Hva med peng... (holder rugbrødsklumpen op mod TORBEN) Torben! Vil du ikke ha en rugbrødsmad, inden du går? Fuck you.

26 Scene 9 Torben, Torben...! Nu kan jeg se en ende på det hele, to cm foran mine næsetip sidder enden. Gi mig noget narko NU!! René har dope. Masser. Du ka få det gratis. Du sku bare komme hen til ham i eftermiddag... Fy for helvede. Hvad er det nu? Det ved jeg ikke, men det er lyst Altså...jeg fiser derhen med det samme. Og hvis han ikke er der, så venter jeg... Skynd dig hjem, så kommer jeg med varerne... (helt kåd, han kysser hende og fløjter)

27 Scene 10 Deep shit... SCHOU: Haps, Torben... Schou? Det er kraftstejlma længe siden man har set noget til lovens lange arm SCHOU: Jeg er blevet forflyttet... og jeg er ikke i tjeneste i dag Hvorfor fanden står du så og hasler mig? SCHOU: Det gør jeg heller ikke Jeg tog jo heller ikke en skid fra kællingen SCHOU: Nej, det er fint Torben, normalt ville jeg jo overhovedet ikke blande mig, når jeg er i civil, men... Du tager mig ikke med på stationen, vel? SCHOU: Rolig, jeg tar dig ikke med Jeg ved ikke hvor du er blevet flyttet hen, Schou, men du er sgu blevet en del venligere af det...hvad laver du så her i byen? SCHOU: Det rager ikke dig hvad jeg laver Næ, næ, men tak for det, du SCHOU: Lige et øjeblik Der var lige een ting...

28 Ja? SCHOU: (helt stille) Næste gang du overfalder nogen, så lad vær med at overfalde min mor, for så dør du Din mor? SCHOU: Ja. Min egen søde lille mor, Aase... Aaaj SCHOU: Jooh Undskyld, Aase øh..fru Schou...Værsgod her er det skrabekort, som var i tasken SCHOU: Værsgod mor AASE SCHOU: Tak, og gi ham nu de prygl, Jørgen, så vi kan komme hjem til far og drikke kaffe, inden du skal rejse (rigtig mange tæsk til TORBEN) AASE SCHOU: Juhuuuuuu!! Tralalulalilala!! SCHOU: Hvad er der, mor?! AASE SCHOU: danske kroner! Det var kraftknusema en overraskelse! SCHOU: Jamen, mor, jeg sender dig jo masser af penge hele tiden, du skal bare sige hvad du skal bruge AASE SCHOU: (mens de går) Det er jo ikke det samme som at vinde, i vores familie har vi jo ikke tradition for at vinde. Fætter Stefan havde engang nummeret lige under hovedgevinsten i FRU SCHOU: (fortsat) Klasselotteriet Et enkelt nummer, Jørgen, så kort er afstanden mellem rig og fattig her i landet.

29 Scene 11 René!!? Reeenéeee!!? (han åbner døren og finder RENÉ stranguleret) Fy for helvede, det er sgu ikke lige det, man har brug for!! Han sku ha holdt nallerne væk! (undersøger RENÈs lommer) Det ville René ikke have haft noget imod. Ikke en krone, hvad er det for en verden, mand?

30 Scene 12 Jeg kommer der i den værst tænkelige tilstand man kan forestille sig overhovedet, og så får man smasket sådan et syn i synet. Jeg kan ikke HA det, jeg kan simpelthen ikke HA det. Så ligger jeg her, og har besluttet mig for at dø, - og tror du så at man kan? Jeg er så langt ude at jeg ikke kan dø, når jeg skal. Du sku ha fulgt lidt bedre med i skolen, måske? Jeg er dødssyg, mand!! Okay, okay, hvis du kan holde liv i gnisten en halv time endnu, så skaffer jeg nogen penge for helvede Jeg ligger bare her TAXACHAUFFØREN: (ser ikke TORBEN i sengen) Forhelvede, huglig lejlighed - hvorfradan du fået den? (begynder at tage på AVIAJA) Nejnej pengene først. TAXACHAUFFØREN: Du osse ha penge? Ellers smider min fyr dig ud! TAXACHAUFFØREN: Jeg gi dig tilbud - Ska vi trække taxa fra? Det er din egen taxa, stodder. TAXACHAUFFØREN: Jeg gir dig 150? 650.

31 TAXACHAUFFØREN: Jeg ikke har 650, jeg kone og barn Okay 500. TAXACHAUFFØREN: Du få TAXACHAUFFØREN: 150 sagde jeg! (fra sengen) Nu gir du damen 200, makker! TAXACHAUFFØREN: Er det din mand, jeg ikke bange for ham (springer op, truer TAXAMANDEN) Du gir hende pengene nu, eller jeg flækker skallen på dig, din taxachauffør TAXACHAUFFØREN: Du kalde mig taxamand, du blive dræbt (han vipper TORBEN et par lussinger og smider ham ud. Så knepper han AVIAJA og smider et par hundrede) Fedt mand!

32 Scene 13 FORTÆLLEREN: Så kan det nok være at Torben kom afsted og købe sig et lille fix, - for nu var det som om lykkens gudinde atter smilede over det lille hjem... (TORBEN fixer, leder efter en lighter i lommen og finder brevet fra kommunen. Han lægger det fra sig. AVIAJA ligger og har det rigtig dårligt. TORBEN mixer) Prøv at se: det er Ice, -det er noget nyt noget, og ve du hva? Man får det til halv pris! Det er introduktionstilbud! Jeg tar et dobbeltskud. Hvorfor helvede ligger du nu der og er uhyggelig, når vi lige skal til at ha det godt? Sure løg, mand. Hallo?? Nå. Han var egentlig fra Thisted. Hvem? René. Hvem er det? Ja, René. Han har også engang været med i Eleva2ren. Hvor Thisted? Ovre i Jylland. Hvor det? Hold kæft, det har jeg fortalt dig! Hold selv kæft. Jeg ved sgu da godt hvor Jylland ligger!! Hvor så?

33 I Århus. Ja! Men hvor i Århus? Torben, skal vi aldrig væk herfra og slappe lidt af? Jojo, det har jeg jo sagt. (Han er færdig med at mixe og fixer) Jo for faen, nu må vi snart over og se nogen friske marker og noget havluft, væk fra stenbroen og alt det lort der trækker een ned. (TORBEN tar en slurk mælk og stiller kartonen oven på brevet) Jajaja... A hva? Hvafornoet? A hva jajajaja? Jeg forstår ikke hvad du snakker om. Jeg sir a hva jajajaja? (pause) Jeg sir a hva var det... Fordi jeg godt vil væk herfra Det vil jeg sgu da osse godt.

34 Tænk hvis Heidi kunne komme med Ja så ku vi komme lidt væk... Det ville være så godt for os. At komme lidt væk (AVIAJA sprætter brevet op) Torben. MMMmmm. Det var i går vi skulle være sammen med Heidi. Vi skulle ha hentet hende på Hovedbanegården kl 10 i går formiddags! Nej, nej, nej, hva dag er det idag? Så har lille Heidi bare stået der helt alene og ventet på sin far og mor nede på perronen, mens vi bare... (de græder sammen) Vi havde hele eftermiddagen sammen med hende! Vi må prøve igen i næste måned Vi kommer aldrig ud af det, hvis ikke vi kommer væk herfra. Vi får aldrig Heidi igen! Hold kæft, et dårligt trip

35 Scene 14 (Døren går op, og der står en farlig grønlænder i modlys og er en stolt kriger) Jonathan? Hvad fanden laver du her? JONATHAN: Immaqa akornusiivunga? Ja du gør! JONATHAN: Oqaloqatigerusuppakkit Nej gå igen JONATHAN: (går ind) Din far ved ikke at jeg er her. Men han savner dig, Aviaja. Du skriver aldrig til ham og du besøger os aldrig. Jeg forstår ikke hvorfor du aldrig kommer igen... (åbner køleskabet) JONATHAN: Og der er ikke nogen mad i dit køleskab. Nej, men så kan jeg sætte mig derind, når jeg har hjemvé JONATHAN: Kakkaak manna silaanalummat Hva faen rager det dig? Du kommer bare her i mit hjem og begynder at... JONATHAN: Hjem? Du har ingen ordentlige ting her. Du ska bare ikke komme her, makker, skrid med dig (JONATHAN begynder at nynne en grønlandsk sang (åh jajaja, åh jajaja) for AVIAJA. Hun blir rolig)

36 Jeg savner Grønland. Men jeg kan ikke holde ud at tænke på, at far skulle se... JONATHAN: Lad være at sige noget. Jeg kan ikke li at se, du skammer dig Du er kommet ud af fængsel... JONATHAN: Ja. 5 år (pause) Jeg har et barn. JONATHAN: Ja. Hun er i pleje nede på Lolland. JONATHAN: Hvorfor sluger du ikke din stolthed og kommer med mig hjem Jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Din far ville blive lykkelig, du ville blive lykkelig og... Nej, jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Ja. Sig nu ja. Nej, jeg kan ikke komme derop mere, Jonathan JONATHAN: Du kunne komme væk fra det her hundeliv. Det lyder altsammen godt, men jeg kan ikke komme derop mere

37 JONATHAN: Tag nu dit tøj og kom med mig. Jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Jeg går nu. Jeg ska nå en fly om en time Okay, så tar jeg med alligevel JONATHAN: Jeg vidste det. Jeg vidste det Men vi skal altså ha Torben med JONATHAN: Torben?! Min mand. Dér. JONATHAN: Hvad skal vi med ham? Jeg har et ansvar for ham. Han er inde i en svær periode. Du vil godt ku li ham. JONATHAN: Jeg ved ikke Aviaja, jeg har altså ikke lyst til at han skal med. Og en flybillet er også meget dyrere. Jeg rejser ingensteder uden ham

38 Scene 15 (lavt til TORBEN) Vi kan komme ud af det helt gratis. Vågn op! (mumler) (de rejser) JONATHAN: Aasanna Nunarput Hva sir han? Du skal til Grønland! (musik og storslået landskab)

39 2. AKT. Nuuk, Grønland. Scene 1 Så gælder det. Og nu opfører du dig eddermama ordentligt. Hvodden er han? Hvad ved jeg hvodden han er. Jeg har ikke snakket med stodderen i 100 år. Men jeg har fame da aldrig snakket med ham, - hvad siger man heroppe? Lad bare mig snakke. Husk og smil (AVAIJA, TORBEN og JONATHAN træder ind af døren. THE GREAT DADDY FISHERMAN, fra nu af kaldet FLEMMING, sidder med ryggen til og ser TV sammen med to grønlændere. De spiser råt spæk. NINO går rundt og sørger for dem. Hun hilser på Jonathan) NINO: Hrm...Flemming...Hallo Flemming Sssh, der er en meget vigtig sneboldkamp i fjernsynet NINO: Men det er Jonathan, der er kommet tilbage fra Danmark 16 tons! 16 tons! Se, drenge, Jonathan er kommet hjem! (omfavner ham kærligt) Aviaja? Far! (FLEMMING tøver lidt. De omfavner hinanden)

40 Ser du ikke rigtig blegnæbbet ud? Det er flyveturen... Du ser ikke ud til, hvad du har været. 11 år er rigtig lang tid, lille Aviaja, og der har været rigtig langt mellem dine breve. Men det skal vi ikke tale om nu. Du er blevet så tynd Ja, det tog hårdt på mig, da din mor døde. Far, det er jo mange år siden... Jeg har tænkt på dig hver eneste dag, men jeg har da lille Nino til at passe på mig, er det ikke rigtig Nino? Hvis det ikke var for dig, min lille ven, så var jeg nok gået hen og var død af sult. Så er det jo nok heller ikke værre NINO: Jeg køber mad ind...hver dag, og jeg gør også rent på politistationen og på diskoteket! Ka I huske Aviaja, drenge? Aviaja, ka du kende Otto og Pitaq. De kommer og besøger sådan lige pludselig JONATHAN: Skal du ikke også hilse på din svigersøn Det er så Torben Goddav, Torben, rigtig velkommen til Grønland? Ja, jeg er selv ligeså overrasket som dig Over hvad?

41 Ja, og stå her med Aviajas far, og, ja, jeg ved ikke, men jeg havde faktisk på en eller anden måde glemt at du også måtte være grønlænder, eller du ved, en svigerfar er jo ikke...altså...forstår du hvad jeg mener? (pause, så pludselig) Nu sir du velkommen til Grønland, men det er vel når alt kommer til alt stadigvæk en del af Danmark, ikke. Så velkommen selv. Tak ska du ha min dreng. Nå, men I kommer vel ikke bare for at besøge din gamle far? Jo, det er lige hvad vi gør. Jeg mødte Jonathan og han overtalte os. Jonathan skal være storfangerfar i stedet for storfangerfar, når jeg dør, ikke sandt? Han er blevet som en søn for mig. Jeg ka huske da vi fejrede hans første tand. Torben, du står og sveder, skal jeg få Nino til at åbne vinduet... Nej for satan mand, så dør jeg Jamen, har du det ikke for varmt? Nej, nej, jeg har det som blommen i et æg, du. Er du sikker på at du ikke er syg Nej nej, har du ikke et toilet? (lang pause) Om jeg har et toilet? Ja, for jeg ska...

42 Selvfølgelig har jeg da toilet. Jeg har 5. Jeg er kommet højt på strå, Torben. Jeg sidder i Landsstyret, men det ved I vel. Og så har jeg mine rejetrawlere og coastere og filetfabriken og rigtig mange bestyrelsesposter i Grønlandsfly og i Royal Greenland og masser af andre og en dag bliver jeg landsstyreformand i stedet for landsstyreformanden. Hvordan går det på hospitalet? Hospitalet? Sidst du skrev, for tre-fire år siden var du på Hvidovre hospital, ikke? Jojo, jeg er på fødselsafdelingen. Og Torben er du også indenfor sundhedsvæsnet? Ahr, det ville sgu være synd at sige. Torben er narkoselæge. Nå ja, det er jeg også. Og så er jeg skidetrængende Åh ja undskyld Torben (TORBEN går) Hvor er dit lille barn? Torbens forældrer passer hende. Nå det var synd, hende ville jeg godt ha set. Øjeblik, far... (Hun går ud på toilettet til TORBEN)

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

FILM: ERNST & LYSET, 1996

FILM: ERNST & LYSET, 1996 ERNST OG LYSET dialogliste FILM: ERNST & LYSET, 1996 FILM MEDIER UNDERVISNING Producent: Kim Magnusson Instruktører: Anders Thomas Jensen og Tomas Villum Jensen Manus: Anders Thomas Jensen Fotograf: Jens

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard)

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) På den allerførste skoledag fik de farver og papir. Den lille dreng farved arket fuldt. Han ku bare ik la vær. Og lærerinden sagde: Hvad er

Læs mere

Et stoleformet seksualliv

Et stoleformet seksualliv Artikel fra Muskelkraft nr. 6, 2001 Et stoleformet seksualliv Jeg vil i hvert fald hellere beholde Claus end tænke, at vi gør det måske ikke fem gange om ugen. Af Jørgen Jeppesen Man får nemt øje på forskellene.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Rene Petersen*) og Jørgen Grandt

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Rene Petersen*) og Jørgen Grandt Side 1 af 5 Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Rene Petersen*) og Jørgen Grandt JG skrev 7.3.2009 kl. 23:55 Hej Jeg må virkelig sige, at du har haft den store saks langt fremme og i brug på mine

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen.

Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. Her er samlet alle de indsendte vers fra skoleelever i hele landet. - udvalgte vers blev sunget i Aktionsugen. I landet skinner solen, og himlen den er blå. Der drømmer børn om skolen, der ønsker de at

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Heksen Helga Håndvask

Heksen Helga Håndvask Historien om hvorfor Heksen Helga Håndvask lærte at vaske hænder Historie: Lisa Spangby Illustration: Daniel, Dubba PIIIISSSTTT. Ja, det er dig jeg kalder på kom og sæt dig ned, så skal jeg fortælle en

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen Side 1 af 5 Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen JG skrev 7.3.2009 kl. 23:55 Hej Jeg må virkelig sige, at du har haft den store saks langt fremme og i brug på mine

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression!

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Vores datter Emma blev født i okt. 2003. Vi havde været gravide før men jeg aborterede i 7. uge af graviditeten. Graviditeten med Emma var præget af angst

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Van virker fra starten ret nervøs. Hun sidder fremadlænet med foldede hænder, mens hun nervøst kigger på skiftevis interviewer og informant. Før optageren

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner Ingvild Sandnes Hjerterystelse 24 refleksioner Indhold Hej og velkommen!... 7 Mellem steder... 11 Livet i limbo... 15 Uro... 19 But I still haven t found what I m looking for... 23 Du må bare satse...

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 85 tilmeldte både. Det er stadig lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Tilmeldingen er åben

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

»En gave i en virkelig grim indpakning«

»En gave i en virkelig grim indpakning« »En gave i en virkelig grim indpakning«hiv er i dag ikke en sygdom, man dør af, men den er fuld af tabu og skam. Den er stadig præget af uvidenhed, der gør det til en kamp at leve med hiv. Mads Damgaard

Læs mere

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den 1. Masser af penge Det er mandag. Bølle-Bob står foran Sjokkes hus. Han ringer på døren. Han har købt mælk til Sjokke. Det gør han tit, for Sjokke er gammel. Der går lang tid, før Sjokke åbner døren.»er

Læs mere

Sociale relationer blandt børn

Sociale relationer blandt børn Sociale relationer blandt børn FOLA d. september 2010 Pernille Hviid Institut for Psykologi Københavns Universitet Børnestemmer Rasmus: Jeg er næsten lige så meget sammen med Christian, som jeg er med

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

SPILLET INDEHOLDER 1 spilleplade 6 spillefigurer 1 terning Spilleregler

SPILLET INDEHOLDER 1 spilleplade 6 spillefigurer 1 terning Spilleregler SPILLET INDEHOLDER 1 spilleplade 6 spillefigurer 1 terning Spilleregler SPILLETS GANG The Brætgame kan spilles af 2-6 spillere. Inden spillets start vælger hver spiller en spillefigur (Fritz, Hansi, Gynther,

Læs mere

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN KVINDE 26 ÅR KONVERTERET TIL ISLAM BÆRER TØRKLÆDE NYUDDANNET JURIST ANSÆTTELSESSAMTALEN (Scene 1) Introduktion til scenen: Fahilla har

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet

Vil skolen lege med? Leg i skolen. Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Vil skolen lege med? Leg i skolen Pernille Hviid Institut for psykologi Københavns Universitet Hvorfor leg i skolen? - Hvad skal legen befordre? Comenius (1592-1670) omtalte skolen som legens værksted,

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen 5 PROLOG Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen sit pensionatsværelse og gik ned til torvet. Her stillede han sig op og så på menneskene. Han så straks at det er kærligheden der er vidunderet.

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Interviewguide. - af tidligere kriminelle

Interviewguide. - af tidligere kriminelle Interviewguide - af tidligere kriminelle Tema Præsentation af os og vores projekt m.v. Interviewspørgsmål Vi hedder Rune og Allan og læser socialvidenskab på RUC sammen med Anne Mette og Sara, hvor vi

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

FREMTIDSFORSKNING: SÅDAN LÆRER DU AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE FREMTIDEN AF FUTURE NAVIGATOR

FREMTIDSFORSKNING: SÅDAN LÆRER DU AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE FREMTIDEN AF FUTURE NAVIGATOR FREMTIDSFORSKNING: SÅDAN LÆRER DU AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE FREMTIDEN AF FUTURE NAVIGATOR KURSUS I FREMTIDSFORSKNING 1 VELKOMMEN - TIL DIN MENINGSFULDE FREMTID Kapitel 1, som du sidder med, byder på

Læs mere