HALLØJ PÅ INDLANDSISEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HALLØJ PÅ INDLANDSISEN"

Transkript

1 HALLØJ PÅ INDLANDSISEN af Jesper Hyldegaard og Nikolaj Cederholm en komedie i 3 akter Uropført på Dr.Dante 31.marts 1995 Dette manuskript er gjort tilgængeligt for offentligheden med den klare hensigt at det skal kunne bruges i undervisnings-sammenhæng eller som lystlæsning. Det er ikke tilladt at benytte manuskriptet til offentlige fremførelser af nogen art (eks. teaterforestillinger, radio/tv etc.) uden forfatterens/forfatternes skriftlige tilladelse.

2 Dog er det tilladt at opføre stykket som skolekomedie el. lign., hvis der ikke forekommer nogen form for entrébetaling.

3 Rolleliste - in order of appearence: FORTÆLLER, grønlænder....jesper Hyldegaard 10 GRØNLÆNDERE TORBEN, dansker, junkie.. Thomas Bo Larsen AVIAJA, grønlænder, alkoholiker, Torbens kæreste......lotte Andersen MILLE, dansker, sagsbehandler......tammi Øst AASE SCHOU, dansker, pensionist Jørgen Schou's mor....pauli Ryberg RENÈ, dansker, pusher.....martin Brygmann SLIME, dansker, narkotikahandler.....lars Brygmann FUCK, dansker, narkotikahandler....rasmus Haxen SCHOU, dansker, tidl. urobetjent, udstationeret i Grønland...Ulrich Thomsen TAXACHAUFFØR, dansker......ulrich Thomsen JONATHAN, grønlænder, rejefisker... Rasmus Haxen FLEMMING MUNKHOLM, grønlænder, Aviaja's far, pamper.....lars Brygmann PITAQ, grønlænder, rejefisker.....martin Brygmann OTTO, grønlænder, rejefisker. Jesper Hyldegaard NINO, grønlænder, i huset hos Flemming..Maria Wilton DJ-NUUK, grønlænder, disc-jockey...jesper Hyldegaard KELL, grønlænder lars Brygmann EN ISBJØRN Martin Brygmann BOB BREZINSKY, amerikaner, wingcommander på Thule Airbase Martin Brygmann BOB, amerikaner, hans adjudant....jesper Hyldegaard H.J.N. A MIKKELSEN, kaptajn i Siriuspatruljen...Lars Brygmann SIRIUSSOLDAT.....Rasmus Jangaard/Bo Schäffer VANDRER, dansker, medlem af Dansk Vandrerlaug..Rasmus Haxen VARMESØGENDE MISSIL Jesper Hyldegaard

4 PROLOG (11 grønlændere sidder i rundkreds med bare maver) FORTÆLLEREN: Sidder I godt allesammen? Får I spæk nok? Så skal jeg fortælle en RÆDIG GO historie ude fra Indlandsisen, som vi nok kender de fleste af os. Og den er meget morsom, for der er en masse danskere med i den 2.GRØNLÆNDER: Vil du fortælle historien om ham den dansker som fór vild på Indlandsisen? FORTÆLLEREN: Uha Nej nej! Danskeren der går hvileløst rundt på isen, fordi han kom væk fra de andre i Dansk Vandrelaug, ham vil jeg ikke tale om, for han går rundt derude endnu...i dette øjeblik... (ALLE gyser) Min historie handler ikke bare om ånder og spøgelser. Der var engang en dansker som havde en kone. Men hun var Inuit, så han syntes ikke rigtig det var noget ALLE: Buuuuh!! 3.GRØNLÆNDER: Jeg tror det er historien om Aviaja og Jonathan! ALLE: (ophidset mumlen) FORTÆLLEREN: Ja, måske er det den (ophidset mumlen) FORTÆLLEREN: Hvis I ellers har lyst til at høre den! ALLE: Ja ja ja uhaja!! (ophidselse) 3.GRØNLÆNDER: Jeg blir så vred allerede! FORTÆLLEREN: Ja, ja, ja.

5 (Han sidder i lang tid og rokker frem og tilbage, mens han ånder dramatisk ind og ud mellem tænderne, endelig nyser han) FORTÆLLEREN: Aaaahh der kom den! Der var engang en dansker der havde en kone som var Inuit. Hun hed Aviaja. Og de var begge to rigtig kede af den, fordi de offentlige myndigheder havde taget deres lille barn fra dem. De kunne slet ikke blive lykkelige igen, før de havde fået deres lille Heidi tilbage.

6 1.AKT. Vesterbro, København Scene 1 FORTÆLLEREN: Historien starter langt borte nede i Danmark, - landet hvor de brænder kødet før de spiser det. Vi er i den værste del af den verden de kalder deres. Der går Torben rundt nede og ikke har mere dope og bliv mere skæv af! Så skal I bare se, hvad han finder på (En FYR kommer) Må jeg låne nogle penge? FYR: Næ gu må du ej Går det godt? (ALLE griner) FORTÆLLEREN: Nejnejnej nu må I ikke såen lave grin...de kan godt lige snakke sammen som danskere, hva faen de har ikke set hinanden i et halvt år eller hva? Nå, hva så? FYR: Ja hva så? Går det godt? FYR: Næ Nå, men hej hej FYR: Hej hej

7 Hej forresten, kan du ikke låne mig nogle penge til engang efter næste weekend? FYR: Næ, gu ka jeg ej FORTÆLLEREN: Men nå, her kommer vores lille Aviaja gående henad gaden. Hun tog til Danmark i 1981 for at blive sygeplejerske, men det blev hun aldrig. Uha, nu skal hun over til Torben på det andet fortorv. Kan hun finde ud af det? (Alle dytter som biler. Folk på gaden, trafik. AVIAJA er lige ved at blive kørt ned, men undgår det med nød og næppe) EN DANSKER: (ruller ned og råber) Se dig for din skide grønlænder!! (ALLE buuhher) Du ka' selv være en skide grønlænder!! (ALLE griner lystigt) FORTÆLLEREN: Nå, Torben, hva så? Jo hva med dig? FORTÆLLEREN: Tak, det er værre med hende her. Du må hellere overtage. Hvorfor? FORTÆLLEREN: Er det ikke din kæreste? Næ. FORTÆLLEREN: Nå men alligevel. Hej hej. Forresten ka du ikke låne mig nogle penge til engang efter næste weekend?

8 FORTÆLLEREN: Næ. (Går) Rejs dig dog op, din åndssvage eskimo! Det er dog satans a' man skal rende og samle dig op altid. (mumler et eller andet) Jajaja...og ka du sige tak? Ikke en skid! En dansk pige ville sige tak. Så find dig en dansk pige... Ja, det er sgu da ikke fordi jeg ikke kan finde en, at jeg er nødt til at nøjes med dig. Har du skaffet nogen penge eller hva? Ikke en skid. Og jeg vil ikke høre et ord! Det er mig der er narkomanen, du ka sgu bare samle nogen flasker. Så står jeg med ørerne i postkassen der, fordi du skal have penge til dope, fordi du ikke kan tænke på andet... Nå ska jeg skaffe nogen kontanter til os eller hva!!?

9 Scene 2 FORTÆLLEREN: SÅ var det tid at komme hen på Bistandskontoret. Uh, der var så fint henne på Bistanden, for kommunen havde lige sat hele bygningen i stand for 3 millioner kroner. Se bare den nye svingdør f.eks. (De kommer i klemme i den) Og sagsbehandleren, hun sagde altid det samme. Det kan sagtens la sig gøre, bare ikke nu Nej, prøv lige at hør engang, mand, det ser total sort ud for os lige i øjeblikket Jeg har ikke nogen penge til jer Hvad med hovedpiinspiller? Kan du klare sådan een? Vi har været den her situation igennem 1000 gange (TORBEN og AVIAJA taler i munden på hinanden) Vi har ikke mere at snakke om...øh, Torben, har du lidt hash jeg ka købe af dig? Næ Ka du så måske komme hjem til mig med noget...i aften? Jeg sir jo, mand, at vi er totalt på spanden. Vi kommer fame her på mine grædende knæ og ber om hjælp Jeg beklager, Torben, jeg er jo nødt til at følge reglerne Ja, for et øjeblik siden ville då sgu da køve hash af mig

10 Pas liiige på, Torben!! En ting er hvad jeg gør som privatperson, men det er en helt anden ting, når jeg er myndighedernes repræsentant. Så er jeg skam nødt til at følge reglerne Der må sgu da væare noget sikkerhedsnet når man pludselig bare pludselig sidder og spræller i nettet, mand I har fået jeres penge i den her uge, Torben Systemet svigter bare, -det er iskold racisme, det er. Alle folk er bare skide ligeglade med hinanden i det her syge samfund Skal I forresten ikke spørge, hvordan Heidi har det? Nåja, det var lige en anden ting. Hvodden har Heidi det? Jeg kan glæde jer med at hun har det mægtigt. Hun elsker at lege i skoven og hun har også fået sin egen hest. Hun trives i børnehaven og er afholdt af sine legekammerater og sine pædagoger. Men det allerbedste er at hun omsider har overvundet den modvilje, hun havde mod sine plejeforældre. Hun er så utrolig tillidsfuld og kærlig overfor dem begge to Vi er meget opsat på at få hende hjem igen ALLE: Det kan osse sagtens lade sig gøre. Bare ikke nu. Hvad vil det sige? Det betyder at du skal være fuldstændig stoffri, Torben og Aviaja skal bevise at hun kan holde sig fra flasken... hvis I skal ha' Heidi hjem igen! Jeg ka stoppe anytime

11 Har I fået den "husker" angående weekenden? Hvaffor en "husker"? Så kommer det i morgen...et brev, Torben. Helt ærligt altså...jeg er ligeglad med at du lyver mig op i mit åbne ansigt, men hvorfor lyver du for dig selv? Det kan jeg simpelthen ikke bære Det skal jeg fortælle dig, du: Hvis jeg ikke snart får et fix, så kan jeg ikke tænke på en skid og al det jeg vil lave om i mit liv, vel, for når jeg ikke er høj, så kan jeg kun tænke på at skaffe noget stof, men når jeg er høj, så må jeg ikke få Heidi, hvad fanden er det for en situation at sætte folk i? Det er en bundløs skrue!

12 Scene 3 (En ældre dame kommer. TORBEN går på hende, men kan ikke klare hende, fordi han er for svag, det ender med, at hun gir ham bank) Hva faen, ka du ikke bare gi mig tasken, gamle kælling? AASE SCHOU: De er godt klar over, at jeg blir nødt til at melde Dem for det her? (TORBEN rager en kanyle op fra jorden og truer med den) Gi mig nu bare den taske! AASE SCHOU: Det gør De ikke, det der. (TORBEN truer) AASE SCHOU: Ikke tale om (TORBEN stikker hende i benet og tager tasken) AASE SCHOU: AV!...der er åbenbart selvbetjening... AASE SCHOU: Hvad er det De gør! Har De gjort det! Du ville jo ikke gi mig tasken Altså, det er jo ikke sikkert der er noget på den! Du dør jo ikke af det alligevel! Du er jo så gammel! Så undskyld for helvede. (TORBEN beholder tasken)

13 Scene 4 (HJEMME. TORBEN undersøger Aase Schou's taske, det eneste han finder er et skrabekort) Se der er kommet et brev... Her med det...det er fra kommunen. Hov, se jeg har en skrabeplade! Det holder! Det holder! Jeg savner Heidi. (rykker tættere på TORBEN) Vi må se og få sendt Heidis sutsko. Det har vi lovet Hva faen, blir då nå kælen, mand? Overhovedet ikke, for helvede Ja, jeg gider altså heller ikke...hvor fanden blev brevet nu af? Puha nu får jeg det virkelig skidt... Hvorfor faen sku de osse ta Heidi fra os Ja, det er helt ulogisk, når man tænker på, hvor meget de skal spare. Nogengange kommer jeg til at tænke på den der søndag hvor vi tog ud i Dyrehaven og kælkede og det var blæsevejr, ka du huske det, mand? Hvad er det her for nogen? Det ved jeg ikke, men de sorte der er skide fede. Jeg åd en gang en og så sov jeg i 4 dage. Pas på, dét er tyndskidspiller. Vi må altså se at komme ud af byen ud i den friske luft, då... Det er vores eneste chance... Væk fra stenbroen...

14 (æder piller) Heidi Heidi Heidi... Det må være muligt at finde nogle penge i det her samfund. Hej mand, hvor mange af de guldbajere har du kævet for helvede inden jeg er kommet hjem!? Du har drukket dem allesammen!! Hvad fanden sku jeg ellers lave, mens då pisker rundt i hele byen efter et fix!! Slap nu, jeg prøver at være sød for helvede. Nå men så tar jeg tar lige nogen af de der piller, hvad er det her for nogen? Det ved jeg ikke, men de sorte det er skide fede. Jeg åd engang en, og så sov jeg i 4 dage. Det der er tyndskidspiller...åhr, det skide brev...hvor fanden blev nu den skrabeplade af? Øj, der er kraftstejlma så mange bolde i luften, då. Her er den... (TORBEN gør nogle underlige øvelser og fagter i luften) Ja, det hjælper ikke en skid det der La nu vær med at ødelægge koncentrationen Der er ikke en skid på den skrabeplade, og det er der aldrig når då skraber... Bare vent og se...

15 Scene 5 (RENÉ kommer ind med øller i en plastik-pose) Hvor har du været, jeg har gået rundt her som en løve i et bur! RENÉ: Jeg sku først ned og sælge flasker og så manglede der alligevel 3 kroner til at jeg ku - så vi ku få lige mange...vil du osse ha' en, Aviaja? Nå, shit mand, så er der jo ikke lige mange til hver alligevel. Så er der bare en, der kun får to. RENÉ: Nå, mig rundt og...jeg ville ikke komme uden... Ja fuck det, nu er du her jo. Vi har været helt ødelagt... RENÉ: Fanden skulle rende rundt og lede efter flasker for at få sig en bajer... Men sådan er det. RENÉ: Ja nu får vi se. Skål... Nåmen hvad bringer dig hid? Har du noget dope? RENÉ: Ja, nu ska du høre: jeg har bare fundet en fidus så overfed Har du penge eller hvad? RENÉ: Jeg har ikke noet...at the moment, men bare vent, snart, meget snart er far måske en rig mand Torben kan bare ikke li' Wibroe, ved du ikke det, fedtøre.

16 RENÉ: Ei, hør nu for helvede lige efter...altså...jeg har mulighed for at komme ud af det her... Elefanter, mand, - det er det eneste jeg kan få ned, ik? Alle andre mærker, så kommer psoreasissen, ikk'? RENÉ: Det må jeg hellere huske til en anden gang, men hør nu..fidusen er at jeg har fået tilbudt, at... Hør her, skipper, du har ikke nogen penge og du har ikke noget dope, og hvis du havde ville du garanteret ikke sige det, skide god ven, mand. Skrup af og la far være! Solong, arriverdetji (gir ham en lussing) RENÉ: Hva faen laver du kælling! Sir du det til mig? (gir ham en lussing) RENÉ: Av! Jeg sir hold dog op og la vær med og bland dig. Det er min dame du taler til. RENÉ: Ja tak, det ved jeg godt. Hvad mener du med det? RENÉ: Hun skal ska bare ikke blande sig Du ska da ikke tro du ka sige hvadsomhelst til hende, bare fordi hun er grønlænder!

17 RENÉ: Næ men hun er sgu da grønlænder! Så holder du lige, du! Pis af med dig! Skrid, racist! RENÉ: Jamen, jeg skal faktisk skynde mig, jeg skal huske og ringe til een... Vi ses. Nåmen, så er der jo lige mange til hver alligevel. (AVIAJA vil til at gå rigtig til den med øllerne) Nu skrupper du kraftstedeme ud å skaffer kontanter så vi ka slappe lidt af, mand, ellers skrider jeg bare, då!! Så skrid bare med dig for helvede, så slipper jeg osse for at glo på det sure fjæs, Skrid dog selv, jeg har lisså meget ret til at stå her som dig Hvis vi skal tale om hvem der har mest ret til at stå her!!!!! Nu skrider jeg. Ja ska sgu nok bestemme hvem der skrider her. Og det gør jeg. Skrid

18 Scene 6 FORTÆLLEREN:...og 4 timer senere møder han sin gamle ven René igen... RENÉ: Hvad er der los? Jeg er lige til at lukke op og skide i RENÉ: Det er jeg ked af. Men, Torben, ka du holde tæt? Om JEG kan holde tæt? RENÉ: Okay, Ice! Sir det dig noget? Næ. Altså er det den der... RENÉ: Nej, det er syre, mand, den RENÉste, fineste syre du overhovedet ka forestille dig! Hurtig, hurtig, mand, hvor er den? RENÉ: Lad da vær, stodder! Jeg har den sgu da ikke! Jeg har fået et tilbud om at pushe det Hvon det? RENÉ: STORpushe...Det er min chance, Torben Hvon det? RENÉ: De er loaded, de har bare så meget. Min teori er, at de vil overtage hele markedet, - og derfor skal de bare ha det ud på gaden NU.

19 Hvornår får du det hjem? RENÉ: Det ved jeg ikke, jeg skal møde en vigtig fyr om lidt ovre på Centralen, som kan gi mig informations Så har du penge! RENÉ: Gu har jeg det Lån mig nogen RENÉ: Nux du, jeg ska sgu selv bruge dem Hør her, RENÉ, gamle ven, det er okay at du gir en øl,...men...(piver) Jeg savner mit barn, jeg ved ikke om du kender den fornemmelse. Ikke at vide hvad det laver og tænker, og hvem det snakker med, og hvon det har det og alt sådan noget. (græder) Det er jo ikke det samme for sådant et lille barn at være i pleje, slet slet ikke det samme. Men jeg har bare ikke de klejner der skal til for at få hende hjem... RENÉ: Hvorfor har du heller ikke det? Hun skal jo ha nogen fasciliteter. RENÉ: Hva er det? Ja, då kan jo nok forestille dig, hvad sådan et lille barn kræver, ikke!? Tøj og bleer og legeting og barnevogne og trehjulede og et værelse! Og jeg ku blive ve. RENÉ: Du låner af mig. Så kan du få malet det værelse og du kan købe nogen små børnemøbler...det skal sgu nok gå. Tak det er en nydelig gestus. Vi ku' måske lige starte med 2000? RENÉ: Sure...

20 Hei, du har ikke 3, bare for at være på den sikre side. RENÉ: Sure...no problem. Så investerer jeg bare lidt mindre i første omgang (får pengene) RENÉ: Du, jeg blir lige nødt til at smutte nu. Der er en, jeg skal møde, du ved.

21 Scene 7 FORTÆLLEREN: Har du det godt nu, Torben? Ja, for jeg ska ud og handle FORTÆLLEREN: Men puha, se, nu kommer sine to gamle venner, der hedder Slime og Fuck, hvad de hedder SLIME: Er du nervøs? Hvorfor sku jeg være nervøs? SLIME: Tror du ikke osse, det er mig, der stiller spørgsmålene her? Hvis jeg var mere afslappet end jeg er nu, så ville jeg skide i bukserne. SLIME: (u) Den er bare sjov hver gang (griner med) Hvad så Fuck, hvad med dig? SLIME: Han er i skidt humør. Han har leveret en masse varer og så kan han ikke få sine penge Nå? Er det dårlige varer? FUCK: Hva faen mener du med det! SLIME: Rolig nu. Hvor får du dit dope fra? Jeg har overhovedet ikke fået noget i 3 døgn. SLIME: Du svarer ikke på spørgsmålet. Har du ingen penge?

22 Jojojojo, du ka fame tro jeg har penge, jeg hele foret fyldt med kontanter SLIME: Du skylder Fuck (overrasket) Gud det havde jeg glemt hahaha! Nej, hvor meget er det, det er? SLIME: Kan du ikke huske hvor meget det er? Jojo. Hvor meget er det nu, at han skal ha? SLIME: Var det ikke 2000? Jo, det er rigtigt, ja. 2000, ja. Men jeg har altså ikke nogen penge SLIME: Du husker dårligt. Det var 3000 Nå, for pokker, men altså helt ærligt, lige i øjeblikket har jeg ikke en rød... (FUCK stikker hånden i TORBENs lomme og tømmer den)...reje...nei det er bare for meget, er du aldrig på røven, Slime? SLIME: Jeg roder mig aldrig ud i sådan noget med penge, - det ved du godt, Torben. 3000, det er meget fint, værsgod, et kedeligt brev retur OG Deres skrabekort, min herre - vi er jo ikke uretfærdige, vel? Ved du forresten, hvor René gik hen? Han sku ned på Centralen SLIME: Aha. (de går hurtigt)

23 Scene 8 (TORBEN begynder at gumle og gnaske og forme på rugbrødet) Det her er bare det fedeste kinesiske hash, du kan drive op. Aha. Kommer du alene, Torben? Du blir bare så baske skæv at du ikke drømmer om det - det er ren pollen. Det er meget sødt af dig, Torben. Det er så godtnok også lige lidt dyrere, ikk'? Du sku ta med mig hjem og få et bad! Du ka osse låne noget rent tøj jeg har af Karstens, min exmands, og noget godt at spise. Det sku du gøre, Torben Alt hvad jeg ber om er i Jesu navn 200 kr Uh, jeg har ingen kontanter på mig...ka jeg ikke skylde? Nej, det er klart. Eller...du ka gå med hjem omkring og få dem? (pause) Hør engang, har vi overhovedet nogen udsigter til at få hende hjem igen? Nej, det tror jeg ikke Nå okay...jeg ville bare spørge Nu må du ikke få det dårligt. Jeg har det som en ål i vand.

24 I må tænke positivt. Start med at gøre nogle små ting, der ku øge jeres selvtillid lidt Jamen det gør vi sådan set osse. Læg mærke til andre mennesker. Læg mærke til at der faktisk er andre, der holder af jer Og hvem faen sku det være? Ja, jeg holder da f.eks. vældig meget af dig, nej - du skal ikke være bange for mig. Jeg syns at du er noget, kom her med din hånd (han gir hende hånden, hun kærtegner sig med den) Det er bare... Ka du ikke se, at hvis Heidi ikke kommer hjem, så blir det bare ved og ved at være umuligt at ha noget at koncentrere sig om Opfat hende som en gulerod. Som en gulerod? Som en slags gevinst, hvis I kan vinde kampen over jer selv. Okay sig noget, anything, sig hvoddan man gør. Prøv at tørre bordet af dér. Næ, gu vil jeg ej! Så, rygrad, Torben Næ gu vil jeg ej. Jeg gider ikke gøre rent, fordi du sidder og spilder tebirkes ud over hele skrivebordet, syns du ikke lige du blander tingene lidt sammen!

25 Bland mine tebirkes udenom, - hvis du ikke vil ha hjælp så forget the whole business! Hjælp?! Hvad snakker du om? Det er ikke spor svært at forklare. Hvis jeg skønner, at I er i stand til at tilbyde Heidi nogle acceptable rammer at vokse op i, kan jeg skrive en rapport, der bringer hende lige hjem i favnen på jer sådan her (knipser). Prøv igen. (TORBEN tørrer bordet af) Det var fint, tak for idag Jamen hallo! Hva med peng... (holder rugbrødsklumpen op mod TORBEN) Torben! Vil du ikke ha en rugbrødsmad, inden du går? Fuck you.

26 Scene 9 Torben, Torben...! Nu kan jeg se en ende på det hele, to cm foran mine næsetip sidder enden. Gi mig noget narko NU!! René har dope. Masser. Du ka få det gratis. Du sku bare komme hen til ham i eftermiddag... Fy for helvede. Hvad er det nu? Det ved jeg ikke, men det er lyst Altså...jeg fiser derhen med det samme. Og hvis han ikke er der, så venter jeg... Skynd dig hjem, så kommer jeg med varerne... (helt kåd, han kysser hende og fløjter)

27 Scene 10 Deep shit... SCHOU: Haps, Torben... Schou? Det er kraftstejlma længe siden man har set noget til lovens lange arm SCHOU: Jeg er blevet forflyttet... og jeg er ikke i tjeneste i dag Hvorfor fanden står du så og hasler mig? SCHOU: Det gør jeg heller ikke Jeg tog jo heller ikke en skid fra kællingen SCHOU: Nej, det er fint Torben, normalt ville jeg jo overhovedet ikke blande mig, når jeg er i civil, men... Du tager mig ikke med på stationen, vel? SCHOU: Rolig, jeg tar dig ikke med Jeg ved ikke hvor du er blevet flyttet hen, Schou, men du er sgu blevet en del venligere af det...hvad laver du så her i byen? SCHOU: Det rager ikke dig hvad jeg laver Næ, næ, men tak for det, du SCHOU: Lige et øjeblik Der var lige een ting...

28 Ja? SCHOU: (helt stille) Næste gang du overfalder nogen, så lad vær med at overfalde min mor, for så dør du Din mor? SCHOU: Ja. Min egen søde lille mor, Aase... Aaaj SCHOU: Jooh Undskyld, Aase øh..fru Schou...Værsgod her er det skrabekort, som var i tasken SCHOU: Værsgod mor AASE SCHOU: Tak, og gi ham nu de prygl, Jørgen, så vi kan komme hjem til far og drikke kaffe, inden du skal rejse (rigtig mange tæsk til TORBEN) AASE SCHOU: Juhuuuuuu!! Tralalulalilala!! SCHOU: Hvad er der, mor?! AASE SCHOU: danske kroner! Det var kraftknusema en overraskelse! SCHOU: Jamen, mor, jeg sender dig jo masser af penge hele tiden, du skal bare sige hvad du skal bruge AASE SCHOU: (mens de går) Det er jo ikke det samme som at vinde, i vores familie har vi jo ikke tradition for at vinde. Fætter Stefan havde engang nummeret lige under hovedgevinsten i FRU SCHOU: (fortsat) Klasselotteriet Et enkelt nummer, Jørgen, så kort er afstanden mellem rig og fattig her i landet.

29 Scene 11 René!!? Reeenéeee!!? (han åbner døren og finder RENÉ stranguleret) Fy for helvede, det er sgu ikke lige det, man har brug for!! Han sku ha holdt nallerne væk! (undersøger RENÈs lommer) Det ville René ikke have haft noget imod. Ikke en krone, hvad er det for en verden, mand?

30 Scene 12 Jeg kommer der i den værst tænkelige tilstand man kan forestille sig overhovedet, og så får man smasket sådan et syn i synet. Jeg kan ikke HA det, jeg kan simpelthen ikke HA det. Så ligger jeg her, og har besluttet mig for at dø, - og tror du så at man kan? Jeg er så langt ude at jeg ikke kan dø, når jeg skal. Du sku ha fulgt lidt bedre med i skolen, måske? Jeg er dødssyg, mand!! Okay, okay, hvis du kan holde liv i gnisten en halv time endnu, så skaffer jeg nogen penge for helvede Jeg ligger bare her TAXACHAUFFØREN: (ser ikke TORBEN i sengen) Forhelvede, huglig lejlighed - hvorfradan du fået den? (begynder at tage på AVIAJA) Nejnej pengene først. TAXACHAUFFØREN: Du osse ha penge? Ellers smider min fyr dig ud! TAXACHAUFFØREN: Jeg gi dig tilbud - Ska vi trække taxa fra? Det er din egen taxa, stodder. TAXACHAUFFØREN: Jeg gir dig 150? 650.

31 TAXACHAUFFØREN: Jeg ikke har 650, jeg kone og barn Okay 500. TAXACHAUFFØREN: Du få TAXACHAUFFØREN: 150 sagde jeg! (fra sengen) Nu gir du damen 200, makker! TAXACHAUFFØREN: Er det din mand, jeg ikke bange for ham (springer op, truer TAXAMANDEN) Du gir hende pengene nu, eller jeg flækker skallen på dig, din taxachauffør TAXACHAUFFØREN: Du kalde mig taxamand, du blive dræbt (han vipper TORBEN et par lussinger og smider ham ud. Så knepper han AVIAJA og smider et par hundrede) Fedt mand!

32 Scene 13 FORTÆLLEREN: Så kan det nok være at Torben kom afsted og købe sig et lille fix, - for nu var det som om lykkens gudinde atter smilede over det lille hjem... (TORBEN fixer, leder efter en lighter i lommen og finder brevet fra kommunen. Han lægger det fra sig. AVIAJA ligger og har det rigtig dårligt. TORBEN mixer) Prøv at se: det er Ice, -det er noget nyt noget, og ve du hva? Man får det til halv pris! Det er introduktionstilbud! Jeg tar et dobbeltskud. Hvorfor helvede ligger du nu der og er uhyggelig, når vi lige skal til at ha det godt? Sure løg, mand. Hallo?? Nå. Han var egentlig fra Thisted. Hvem? René. Hvem er det? Ja, René. Han har også engang været med i Eleva2ren. Hvor Thisted? Ovre i Jylland. Hvor det? Hold kæft, det har jeg fortalt dig! Hold selv kæft. Jeg ved sgu da godt hvor Jylland ligger!! Hvor så?

33 I Århus. Ja! Men hvor i Århus? Torben, skal vi aldrig væk herfra og slappe lidt af? Jojo, det har jeg jo sagt. (Han er færdig med at mixe og fixer) Jo for faen, nu må vi snart over og se nogen friske marker og noget havluft, væk fra stenbroen og alt det lort der trækker een ned. (TORBEN tar en slurk mælk og stiller kartonen oven på brevet) Jajaja... A hva? Hvafornoet? A hva jajajaja? Jeg forstår ikke hvad du snakker om. Jeg sir a hva jajajaja? (pause) Jeg sir a hva var det... Fordi jeg godt vil væk herfra Det vil jeg sgu da osse godt.

34 Tænk hvis Heidi kunne komme med Ja så ku vi komme lidt væk... Det ville være så godt for os. At komme lidt væk (AVIAJA sprætter brevet op) Torben. MMMmmm. Det var i går vi skulle være sammen med Heidi. Vi skulle ha hentet hende på Hovedbanegården kl 10 i går formiddags! Nej, nej, nej, hva dag er det idag? Så har lille Heidi bare stået der helt alene og ventet på sin far og mor nede på perronen, mens vi bare... (de græder sammen) Vi havde hele eftermiddagen sammen med hende! Vi må prøve igen i næste måned Vi kommer aldrig ud af det, hvis ikke vi kommer væk herfra. Vi får aldrig Heidi igen! Hold kæft, et dårligt trip

35 Scene 14 (Døren går op, og der står en farlig grønlænder i modlys og er en stolt kriger) Jonathan? Hvad fanden laver du her? JONATHAN: Immaqa akornusiivunga? Ja du gør! JONATHAN: Oqaloqatigerusuppakkit Nej gå igen JONATHAN: (går ind) Din far ved ikke at jeg er her. Men han savner dig, Aviaja. Du skriver aldrig til ham og du besøger os aldrig. Jeg forstår ikke hvorfor du aldrig kommer igen... (åbner køleskabet) JONATHAN: Og der er ikke nogen mad i dit køleskab. Nej, men så kan jeg sætte mig derind, når jeg har hjemvé JONATHAN: Kakkaak manna silaanalummat Hva faen rager det dig? Du kommer bare her i mit hjem og begynder at... JONATHAN: Hjem? Du har ingen ordentlige ting her. Du ska bare ikke komme her, makker, skrid med dig (JONATHAN begynder at nynne en grønlandsk sang (åh jajaja, åh jajaja) for AVIAJA. Hun blir rolig)

36 Jeg savner Grønland. Men jeg kan ikke holde ud at tænke på, at far skulle se... JONATHAN: Lad være at sige noget. Jeg kan ikke li at se, du skammer dig Du er kommet ud af fængsel... JONATHAN: Ja. 5 år (pause) Jeg har et barn. JONATHAN: Ja. Hun er i pleje nede på Lolland. JONATHAN: Hvorfor sluger du ikke din stolthed og kommer med mig hjem Jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Din far ville blive lykkelig, du ville blive lykkelig og... Nej, jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Ja. Sig nu ja. Nej, jeg kan ikke komme derop mere, Jonathan JONATHAN: Du kunne komme væk fra det her hundeliv. Det lyder altsammen godt, men jeg kan ikke komme derop mere

37 JONATHAN: Tag nu dit tøj og kom med mig. Jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Jeg går nu. Jeg ska nå en fly om en time Okay, så tar jeg med alligevel JONATHAN: Jeg vidste det. Jeg vidste det Men vi skal altså ha Torben med JONATHAN: Torben?! Min mand. Dér. JONATHAN: Hvad skal vi med ham? Jeg har et ansvar for ham. Han er inde i en svær periode. Du vil godt ku li ham. JONATHAN: Jeg ved ikke Aviaja, jeg har altså ikke lyst til at han skal med. Og en flybillet er også meget dyrere. Jeg rejser ingensteder uden ham

38 Scene 15 (lavt til TORBEN) Vi kan komme ud af det helt gratis. Vågn op! (mumler) (de rejser) JONATHAN: Aasanna Nunarput Hva sir han? Du skal til Grønland! (musik og storslået landskab)

39 2. AKT. Nuuk, Grønland. Scene 1 Så gælder det. Og nu opfører du dig eddermama ordentligt. Hvodden er han? Hvad ved jeg hvodden han er. Jeg har ikke snakket med stodderen i 100 år. Men jeg har fame da aldrig snakket med ham, - hvad siger man heroppe? Lad bare mig snakke. Husk og smil (AVAIJA, TORBEN og JONATHAN træder ind af døren. THE GREAT DADDY FISHERMAN, fra nu af kaldet FLEMMING, sidder med ryggen til og ser TV sammen med to grønlændere. De spiser råt spæk. NINO går rundt og sørger for dem. Hun hilser på Jonathan) NINO: Hrm...Flemming...Hallo Flemming Sssh, der er en meget vigtig sneboldkamp i fjernsynet NINO: Men det er Jonathan, der er kommet tilbage fra Danmark 16 tons! 16 tons! Se, drenge, Jonathan er kommet hjem! (omfavner ham kærligt) Aviaja? Far! (FLEMMING tøver lidt. De omfavner hinanden)

40 Ser du ikke rigtig blegnæbbet ud? Det er flyveturen... Du ser ikke ud til, hvad du har været. 11 år er rigtig lang tid, lille Aviaja, og der har været rigtig langt mellem dine breve. Men det skal vi ikke tale om nu. Du er blevet så tynd Ja, det tog hårdt på mig, da din mor døde. Far, det er jo mange år siden... Jeg har tænkt på dig hver eneste dag, men jeg har da lille Nino til at passe på mig, er det ikke rigtig Nino? Hvis det ikke var for dig, min lille ven, så var jeg nok gået hen og var død af sult. Så er det jo nok heller ikke værre NINO: Jeg køber mad ind...hver dag, og jeg gør også rent på politistationen og på diskoteket! Ka I huske Aviaja, drenge? Aviaja, ka du kende Otto og Pitaq. De kommer og besøger sådan lige pludselig JONATHAN: Skal du ikke også hilse på din svigersøn Det er så Torben Goddav, Torben, rigtig velkommen til Grønland? Ja, jeg er selv ligeså overrasket som dig Over hvad?

41 Ja, og stå her med Aviajas far, og, ja, jeg ved ikke, men jeg havde faktisk på en eller anden måde glemt at du også måtte være grønlænder, eller du ved, en svigerfar er jo ikke...altså...forstår du hvad jeg mener? (pause, så pludselig) Nu sir du velkommen til Grønland, men det er vel når alt kommer til alt stadigvæk en del af Danmark, ikke. Så velkommen selv. Tak ska du ha min dreng. Nå, men I kommer vel ikke bare for at besøge din gamle far? Jo, det er lige hvad vi gør. Jeg mødte Jonathan og han overtalte os. Jonathan skal være storfangerfar i stedet for storfangerfar, når jeg dør, ikke sandt? Han er blevet som en søn for mig. Jeg ka huske da vi fejrede hans første tand. Torben, du står og sveder, skal jeg få Nino til at åbne vinduet... Nej for satan mand, så dør jeg Jamen, har du det ikke for varmt? Nej, nej, jeg har det som blommen i et æg, du. Er du sikker på at du ikke er syg Nej nej, har du ikke et toilet? (lang pause) Om jeg har et toilet? Ja, for jeg ska...

42 Selvfølgelig har jeg da toilet. Jeg har 5. Jeg er kommet højt på strå, Torben. Jeg sidder i Landsstyret, men det ved I vel. Og så har jeg mine rejetrawlere og coastere og filetfabriken og rigtig mange bestyrelsesposter i Grønlandsfly og i Royal Greenland og masser af andre og en dag bliver jeg landsstyreformand i stedet for landsstyreformanden. Hvordan går det på hospitalet? Hospitalet? Sidst du skrev, for tre-fire år siden var du på Hvidovre hospital, ikke? Jojo, jeg er på fødselsafdelingen. Og Torben er du også indenfor sundhedsvæsnet? Ahr, det ville sgu være synd at sige. Torben er narkoselæge. Nå ja, det er jeg også. Og så er jeg skidetrængende Åh ja undskyld Torben (TORBEN går) Hvor er dit lille barn? Torbens forældrer passer hende. Nå det var synd, hende ville jeg godt ha set. Øjeblik, far... (Hun går ud på toilettet til TORBEN)

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk - Essentielle Kan du hjælpe mig, tak? At spørge efter hjælp Snakker du engelsk? At spørge efter om en person snakker engelsk Can you help me, please? Do you speak English? snakker du _[language]_? At spørge

Læs mere

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk - Essentielle Can you help me, please? At spørge efter hjælp Do you speak English? At spørge efter om en person snakker engelsk Kan du hjælpe mig, tak? Snakker du engelsk? Do you speak _[language]_? At

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 1 SCENE 1 SORT 1 Sort skærm. Jonas?!!! (Skriger) 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 Amalie står ude på gangen og snakker med Caroline og Louise. Hun stopper med at følge med i samtalen da Jonas kommer

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Mek. Anna Brynskov (& Vanja Holmaa)

Mek. Anna Brynskov (& Vanja Holmaa) Mek af Anna Brynskov (& Vanja Holmaa) SCENE 1. EXT. UNDER RINGGADEBROEN, EFTERMIDDAG (17) er ude med sine to venner (16) og (18). står med en graffitidåse i hånden til højre for de to andre og sprayer

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Undskyld, men du har læbestift på tænderne, nu skal jeg slikke det af! Hej, stemmerne i mit hoved sagde, du ville tale med mig!

Undskyld, men du har læbestift på tænderne, nu skal jeg slikke det af! Hej, stemmerne i mit hoved sagde, du ville tale med mig! Jeg modtog idag en email fra en gammel ven med dette som han var for flov til at ligge på sin egen siden: Hvad så Mik, Kan du ikke lige sætte nedenstående ind på dit site? - de er svære at finde på nettet

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels En maskeret løgn (5. udkast) af Veronika, Cecilie, Emma & Niels SCENE 1: INT. I KLASSEVÆRELSET Asger og Olivia sidder ved bord sammen i timen, læren (ELISA) skriver på tavlen. Olivia læner sig over til

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed I en kokos nøddeskal Af Mathias Sanderhage og William Smed INT. SFO, FÆLLESRUM - EFTERMIDDAG FADE IN: Ludwig sidder alene ved et bord og tegner fugle. ULTRANÆR/POV: Ludwigs hånd tegner fugle med oliefarver,

Læs mere

MALTE: Er det ikke på tide, at du snart får dame på? FREDERIK: Øhhh.. Det har jeg da allerede... MALTE:

MALTE: Er det ikke på tide, at du snart får dame på? FREDERIK: Øhhh.. Det har jeg da allerede... MALTE: Væddemålet Romantisk komedie/drama Af Kunstlinjen - Sønderskovskolen 2016 SC 1. - MIDT I FESTEN. Der er mørkt med farvestrålende diskolys. Frederik, Malte og nogle andre drenge står med en øl i hånden,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Manusudkast - Version 3. Gribskov Efterskole

Manusudkast - Version 3. Gribskov Efterskole Manusudkast - Version 3 af Gribskov Efterskole SCENE 1 - INT. ANKOMST TIL HYTTEN - DAG Klassen ankommer til lejrskolen. De myldrer ind i hytten med jakker, tasker og andet oppakning, som de smider rundt

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

MAKING IT - dummy-manus

MAKING IT - dummy-manus MAKING IT - dummy-manus INT. RESTAURANT - DAG (32) og (43) sidder på den ene side af et bord på en restaurant. Amir smiler påklistret og forventningsfuldt, mens Jakob sidder og spiser en salat. De venter

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Heksen Helga Håndvask

Heksen Helga Håndvask Historien om hvorfor Heksen Helga Håndvask lærte at vaske hænder Historie: Lisa Spangby Illustration: Daniel, Dubba PIIIISSSTTT. Ja, det er dig jeg kalder på kom og sæt dig ned, så skal jeg fortælle en

Læs mere

Unge Piger. Kortfilm/Drama Varighed: 8 min. Final draft Marts 2008. Skrevet af: Mikkel Vithner Hansen

Unge Piger. Kortfilm/Drama Varighed: 8 min. Final draft Marts 2008. Skrevet af: Mikkel Vithner Hansen Unge Piger Kortfilm/Drama Varighed: 8 min. Final draft Marts 2008 Skrevet af: Mikkel Vithner Hansen SC. 1 INT. PIGEVÆRELSE DAG Pigeværelse med seng. Tøj er smidt ud over det hele. Scene skifter mellem

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere