HALLØJ PÅ INDLANDSISEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HALLØJ PÅ INDLANDSISEN"

Transkript

1 HALLØJ PÅ INDLANDSISEN af Jesper Hyldegaard og Nikolaj Cederholm en komedie i 3 akter Uropført på Dr.Dante 31.marts 1995 Dette manuskript er gjort tilgængeligt for offentligheden med den klare hensigt at det skal kunne bruges i undervisnings-sammenhæng eller som lystlæsning. Det er ikke tilladt at benytte manuskriptet til offentlige fremførelser af nogen art (eks. teaterforestillinger, radio/tv etc.) uden forfatterens/forfatternes skriftlige tilladelse.

2 Dog er det tilladt at opføre stykket som skolekomedie el. lign., hvis der ikke forekommer nogen form for entrébetaling.

3 Rolleliste - in order of appearence: FORTÆLLER, grønlænder....jesper Hyldegaard 10 GRØNLÆNDERE TORBEN, dansker, junkie.. Thomas Bo Larsen AVIAJA, grønlænder, alkoholiker, Torbens kæreste......lotte Andersen MILLE, dansker, sagsbehandler......tammi Øst AASE SCHOU, dansker, pensionist Jørgen Schou's mor....pauli Ryberg RENÈ, dansker, pusher.....martin Brygmann SLIME, dansker, narkotikahandler.....lars Brygmann FUCK, dansker, narkotikahandler....rasmus Haxen SCHOU, dansker, tidl. urobetjent, udstationeret i Grønland...Ulrich Thomsen TAXACHAUFFØR, dansker......ulrich Thomsen JONATHAN, grønlænder, rejefisker... Rasmus Haxen FLEMMING MUNKHOLM, grønlænder, Aviaja's far, pamper.....lars Brygmann PITAQ, grønlænder, rejefisker.....martin Brygmann OTTO, grønlænder, rejefisker. Jesper Hyldegaard NINO, grønlænder, i huset hos Flemming..Maria Wilton DJ-NUUK, grønlænder, disc-jockey...jesper Hyldegaard KELL, grønlænder lars Brygmann EN ISBJØRN Martin Brygmann BOB BREZINSKY, amerikaner, wingcommander på Thule Airbase Martin Brygmann BOB, amerikaner, hans adjudant....jesper Hyldegaard H.J.N. A MIKKELSEN, kaptajn i Siriuspatruljen...Lars Brygmann SIRIUSSOLDAT.....Rasmus Jangaard/Bo Schäffer VANDRER, dansker, medlem af Dansk Vandrerlaug..Rasmus Haxen VARMESØGENDE MISSIL Jesper Hyldegaard

4 PROLOG (11 grønlændere sidder i rundkreds med bare maver) FORTÆLLEREN: Sidder I godt allesammen? Får I spæk nok? Så skal jeg fortælle en RÆDIG GO historie ude fra Indlandsisen, som vi nok kender de fleste af os. Og den er meget morsom, for der er en masse danskere med i den 2.GRØNLÆNDER: Vil du fortælle historien om ham den dansker som fór vild på Indlandsisen? FORTÆLLEREN: Uha Nej nej! Danskeren der går hvileløst rundt på isen, fordi han kom væk fra de andre i Dansk Vandrelaug, ham vil jeg ikke tale om, for han går rundt derude endnu...i dette øjeblik... (ALLE gyser) Min historie handler ikke bare om ånder og spøgelser. Der var engang en dansker som havde en kone. Men hun var Inuit, så han syntes ikke rigtig det var noget ALLE: Buuuuh!! 3.GRØNLÆNDER: Jeg tror det er historien om Aviaja og Jonathan! ALLE: (ophidset mumlen) FORTÆLLEREN: Ja, måske er det den (ophidset mumlen) FORTÆLLEREN: Hvis I ellers har lyst til at høre den! ALLE: Ja ja ja uhaja!! (ophidselse) 3.GRØNLÆNDER: Jeg blir så vred allerede! FORTÆLLEREN: Ja, ja, ja.

5 (Han sidder i lang tid og rokker frem og tilbage, mens han ånder dramatisk ind og ud mellem tænderne, endelig nyser han) FORTÆLLEREN: Aaaahh der kom den! Der var engang en dansker der havde en kone som var Inuit. Hun hed Aviaja. Og de var begge to rigtig kede af den, fordi de offentlige myndigheder havde taget deres lille barn fra dem. De kunne slet ikke blive lykkelige igen, før de havde fået deres lille Heidi tilbage.

6 1.AKT. Vesterbro, København Scene 1 FORTÆLLEREN: Historien starter langt borte nede i Danmark, - landet hvor de brænder kødet før de spiser det. Vi er i den værste del af den verden de kalder deres. Der går Torben rundt nede og ikke har mere dope og bliv mere skæv af! Så skal I bare se, hvad han finder på (En FYR kommer) Må jeg låne nogle penge? FYR: Næ gu må du ej Går det godt? (ALLE griner) FORTÆLLEREN: Nejnejnej nu må I ikke såen lave grin...de kan godt lige snakke sammen som danskere, hva faen de har ikke set hinanden i et halvt år eller hva? Nå, hva så? FYR: Ja hva så? Går det godt? FYR: Næ Nå, men hej hej FYR: Hej hej

7 Hej forresten, kan du ikke låne mig nogle penge til engang efter næste weekend? FYR: Næ, gu ka jeg ej FORTÆLLEREN: Men nå, her kommer vores lille Aviaja gående henad gaden. Hun tog til Danmark i 1981 for at blive sygeplejerske, men det blev hun aldrig. Uha, nu skal hun over til Torben på det andet fortorv. Kan hun finde ud af det? (Alle dytter som biler. Folk på gaden, trafik. AVIAJA er lige ved at blive kørt ned, men undgår det med nød og næppe) EN DANSKER: (ruller ned og råber) Se dig for din skide grønlænder!! (ALLE buuhher) Du ka' selv være en skide grønlænder!! (ALLE griner lystigt) FORTÆLLEREN: Nå, Torben, hva så? Jo hva med dig? FORTÆLLEREN: Tak, det er værre med hende her. Du må hellere overtage. Hvorfor? FORTÆLLEREN: Er det ikke din kæreste? Næ. FORTÆLLEREN: Nå men alligevel. Hej hej. Forresten ka du ikke låne mig nogle penge til engang efter næste weekend?

8 FORTÆLLEREN: Næ. (Går) Rejs dig dog op, din åndssvage eskimo! Det er dog satans a' man skal rende og samle dig op altid. (mumler et eller andet) Jajaja...og ka du sige tak? Ikke en skid! En dansk pige ville sige tak. Så find dig en dansk pige... Ja, det er sgu da ikke fordi jeg ikke kan finde en, at jeg er nødt til at nøjes med dig. Har du skaffet nogen penge eller hva? Ikke en skid. Og jeg vil ikke høre et ord! Det er mig der er narkomanen, du ka sgu bare samle nogen flasker. Så står jeg med ørerne i postkassen der, fordi du skal have penge til dope, fordi du ikke kan tænke på andet... Nå ska jeg skaffe nogen kontanter til os eller hva!!?

9 Scene 2 FORTÆLLEREN: SÅ var det tid at komme hen på Bistandskontoret. Uh, der var så fint henne på Bistanden, for kommunen havde lige sat hele bygningen i stand for 3 millioner kroner. Se bare den nye svingdør f.eks. (De kommer i klemme i den) Og sagsbehandleren, hun sagde altid det samme. Det kan sagtens la sig gøre, bare ikke nu Nej, prøv lige at hør engang, mand, det ser total sort ud for os lige i øjeblikket Jeg har ikke nogen penge til jer Hvad med hovedpiinspiller? Kan du klare sådan een? Vi har været den her situation igennem 1000 gange (TORBEN og AVIAJA taler i munden på hinanden) Vi har ikke mere at snakke om...øh, Torben, har du lidt hash jeg ka købe af dig? Næ Ka du så måske komme hjem til mig med noget...i aften? Jeg sir jo, mand, at vi er totalt på spanden. Vi kommer fame her på mine grædende knæ og ber om hjælp Jeg beklager, Torben, jeg er jo nødt til at følge reglerne Ja, for et øjeblik siden ville då sgu da køve hash af mig

10 Pas liiige på, Torben!! En ting er hvad jeg gør som privatperson, men det er en helt anden ting, når jeg er myndighedernes repræsentant. Så er jeg skam nødt til at følge reglerne Der må sgu da væare noget sikkerhedsnet når man pludselig bare pludselig sidder og spræller i nettet, mand I har fået jeres penge i den her uge, Torben Systemet svigter bare, -det er iskold racisme, det er. Alle folk er bare skide ligeglade med hinanden i det her syge samfund Skal I forresten ikke spørge, hvordan Heidi har det? Nåja, det var lige en anden ting. Hvodden har Heidi det? Jeg kan glæde jer med at hun har det mægtigt. Hun elsker at lege i skoven og hun har også fået sin egen hest. Hun trives i børnehaven og er afholdt af sine legekammerater og sine pædagoger. Men det allerbedste er at hun omsider har overvundet den modvilje, hun havde mod sine plejeforældre. Hun er så utrolig tillidsfuld og kærlig overfor dem begge to Vi er meget opsat på at få hende hjem igen ALLE: Det kan osse sagtens lade sig gøre. Bare ikke nu. Hvad vil det sige? Det betyder at du skal være fuldstændig stoffri, Torben og Aviaja skal bevise at hun kan holde sig fra flasken... hvis I skal ha' Heidi hjem igen! Jeg ka stoppe anytime

11 Har I fået den "husker" angående weekenden? Hvaffor en "husker"? Så kommer det i morgen...et brev, Torben. Helt ærligt altså...jeg er ligeglad med at du lyver mig op i mit åbne ansigt, men hvorfor lyver du for dig selv? Det kan jeg simpelthen ikke bære Det skal jeg fortælle dig, du: Hvis jeg ikke snart får et fix, så kan jeg ikke tænke på en skid og al det jeg vil lave om i mit liv, vel, for når jeg ikke er høj, så kan jeg kun tænke på at skaffe noget stof, men når jeg er høj, så må jeg ikke få Heidi, hvad fanden er det for en situation at sætte folk i? Det er en bundløs skrue!

12 Scene 3 (En ældre dame kommer. TORBEN går på hende, men kan ikke klare hende, fordi han er for svag, det ender med, at hun gir ham bank) Hva faen, ka du ikke bare gi mig tasken, gamle kælling? AASE SCHOU: De er godt klar over, at jeg blir nødt til at melde Dem for det her? (TORBEN rager en kanyle op fra jorden og truer med den) Gi mig nu bare den taske! AASE SCHOU: Det gør De ikke, det der. (TORBEN truer) AASE SCHOU: Ikke tale om (TORBEN stikker hende i benet og tager tasken) AASE SCHOU: AV!...der er åbenbart selvbetjening... AASE SCHOU: Hvad er det De gør! Har De gjort det! Du ville jo ikke gi mig tasken Altså, det er jo ikke sikkert der er noget på den! Du dør jo ikke af det alligevel! Du er jo så gammel! Så undskyld for helvede. (TORBEN beholder tasken)

13 Scene 4 (HJEMME. TORBEN undersøger Aase Schou's taske, det eneste han finder er et skrabekort) Se der er kommet et brev... Her med det...det er fra kommunen. Hov, se jeg har en skrabeplade! Det holder! Det holder! Jeg savner Heidi. (rykker tættere på TORBEN) Vi må se og få sendt Heidis sutsko. Det har vi lovet Hva faen, blir då nå kælen, mand? Overhovedet ikke, for helvede Ja, jeg gider altså heller ikke...hvor fanden blev brevet nu af? Puha nu får jeg det virkelig skidt... Hvorfor faen sku de osse ta Heidi fra os Ja, det er helt ulogisk, når man tænker på, hvor meget de skal spare. Nogengange kommer jeg til at tænke på den der søndag hvor vi tog ud i Dyrehaven og kælkede og det var blæsevejr, ka du huske det, mand? Hvad er det her for nogen? Det ved jeg ikke, men de sorte der er skide fede. Jeg åd en gang en og så sov jeg i 4 dage. Pas på, dét er tyndskidspiller. Vi må altså se at komme ud af byen ud i den friske luft, då... Det er vores eneste chance... Væk fra stenbroen...

14 (æder piller) Heidi Heidi Heidi... Det må være muligt at finde nogle penge i det her samfund. Hej mand, hvor mange af de guldbajere har du kævet for helvede inden jeg er kommet hjem!? Du har drukket dem allesammen!! Hvad fanden sku jeg ellers lave, mens då pisker rundt i hele byen efter et fix!! Slap nu, jeg prøver at være sød for helvede. Nå men så tar jeg tar lige nogen af de der piller, hvad er det her for nogen? Det ved jeg ikke, men de sorte det er skide fede. Jeg åd engang en, og så sov jeg i 4 dage. Det der er tyndskidspiller...åhr, det skide brev...hvor fanden blev nu den skrabeplade af? Øj, der er kraftstejlma så mange bolde i luften, då. Her er den... (TORBEN gør nogle underlige øvelser og fagter i luften) Ja, det hjælper ikke en skid det der La nu vær med at ødelægge koncentrationen Der er ikke en skid på den skrabeplade, og det er der aldrig når då skraber... Bare vent og se...

15 Scene 5 (RENÉ kommer ind med øller i en plastik-pose) Hvor har du været, jeg har gået rundt her som en løve i et bur! RENÉ: Jeg sku først ned og sælge flasker og så manglede der alligevel 3 kroner til at jeg ku - så vi ku få lige mange...vil du osse ha' en, Aviaja? Nå, shit mand, så er der jo ikke lige mange til hver alligevel. Så er der bare en, der kun får to. RENÉ: Nå, mig rundt og...jeg ville ikke komme uden... Ja fuck det, nu er du her jo. Vi har været helt ødelagt... RENÉ: Fanden skulle rende rundt og lede efter flasker for at få sig en bajer... Men sådan er det. RENÉ: Ja nu får vi se. Skål... Nåmen hvad bringer dig hid? Har du noget dope? RENÉ: Ja, nu ska du høre: jeg har bare fundet en fidus så overfed Har du penge eller hvad? RENÉ: Jeg har ikke noet...at the moment, men bare vent, snart, meget snart er far måske en rig mand Torben kan bare ikke li' Wibroe, ved du ikke det, fedtøre.

16 RENÉ: Ei, hør nu for helvede lige efter...altså...jeg har mulighed for at komme ud af det her... Elefanter, mand, - det er det eneste jeg kan få ned, ik? Alle andre mærker, så kommer psoreasissen, ikk'? RENÉ: Det må jeg hellere huske til en anden gang, men hør nu..fidusen er at jeg har fået tilbudt, at... Hør her, skipper, du har ikke nogen penge og du har ikke noget dope, og hvis du havde ville du garanteret ikke sige det, skide god ven, mand. Skrup af og la far være! Solong, arriverdetji (gir ham en lussing) RENÉ: Hva faen laver du kælling! Sir du det til mig? (gir ham en lussing) RENÉ: Av! Jeg sir hold dog op og la vær med og bland dig. Det er min dame du taler til. RENÉ: Ja tak, det ved jeg godt. Hvad mener du med det? RENÉ: Hun skal ska bare ikke blande sig Du ska da ikke tro du ka sige hvadsomhelst til hende, bare fordi hun er grønlænder!

17 RENÉ: Næ men hun er sgu da grønlænder! Så holder du lige, du! Pis af med dig! Skrid, racist! RENÉ: Jamen, jeg skal faktisk skynde mig, jeg skal huske og ringe til een... Vi ses. Nåmen, så er der jo lige mange til hver alligevel. (AVIAJA vil til at gå rigtig til den med øllerne) Nu skrupper du kraftstedeme ud å skaffer kontanter så vi ka slappe lidt af, mand, ellers skrider jeg bare, då!! Så skrid bare med dig for helvede, så slipper jeg osse for at glo på det sure fjæs, Skrid dog selv, jeg har lisså meget ret til at stå her som dig Hvis vi skal tale om hvem der har mest ret til at stå her!!!!! Nu skrider jeg. Ja ska sgu nok bestemme hvem der skrider her. Og det gør jeg. Skrid

18 Scene 6 FORTÆLLEREN:...og 4 timer senere møder han sin gamle ven René igen... RENÉ: Hvad er der los? Jeg er lige til at lukke op og skide i RENÉ: Det er jeg ked af. Men, Torben, ka du holde tæt? Om JEG kan holde tæt? RENÉ: Okay, Ice! Sir det dig noget? Næ. Altså er det den der... RENÉ: Nej, det er syre, mand, den RENÉste, fineste syre du overhovedet ka forestille dig! Hurtig, hurtig, mand, hvor er den? RENÉ: Lad da vær, stodder! Jeg har den sgu da ikke! Jeg har fået et tilbud om at pushe det Hvon det? RENÉ: STORpushe...Det er min chance, Torben Hvon det? RENÉ: De er loaded, de har bare så meget. Min teori er, at de vil overtage hele markedet, - og derfor skal de bare ha det ud på gaden NU.

19 Hvornår får du det hjem? RENÉ: Det ved jeg ikke, jeg skal møde en vigtig fyr om lidt ovre på Centralen, som kan gi mig informations Så har du penge! RENÉ: Gu har jeg det Lån mig nogen RENÉ: Nux du, jeg ska sgu selv bruge dem Hør her, RENÉ, gamle ven, det er okay at du gir en øl,...men...(piver) Jeg savner mit barn, jeg ved ikke om du kender den fornemmelse. Ikke at vide hvad det laver og tænker, og hvem det snakker med, og hvon det har det og alt sådan noget. (græder) Det er jo ikke det samme for sådant et lille barn at være i pleje, slet slet ikke det samme. Men jeg har bare ikke de klejner der skal til for at få hende hjem... RENÉ: Hvorfor har du heller ikke det? Hun skal jo ha nogen fasciliteter. RENÉ: Hva er det? Ja, då kan jo nok forestille dig, hvad sådan et lille barn kræver, ikke!? Tøj og bleer og legeting og barnevogne og trehjulede og et værelse! Og jeg ku blive ve. RENÉ: Du låner af mig. Så kan du få malet det værelse og du kan købe nogen små børnemøbler...det skal sgu nok gå. Tak det er en nydelig gestus. Vi ku' måske lige starte med 2000? RENÉ: Sure...

20 Hei, du har ikke 3, bare for at være på den sikre side. RENÉ: Sure...no problem. Så investerer jeg bare lidt mindre i første omgang (får pengene) RENÉ: Du, jeg blir lige nødt til at smutte nu. Der er en, jeg skal møde, du ved.

21 Scene 7 FORTÆLLEREN: Har du det godt nu, Torben? Ja, for jeg ska ud og handle FORTÆLLEREN: Men puha, se, nu kommer sine to gamle venner, der hedder Slime og Fuck, hvad de hedder SLIME: Er du nervøs? Hvorfor sku jeg være nervøs? SLIME: Tror du ikke osse, det er mig, der stiller spørgsmålene her? Hvis jeg var mere afslappet end jeg er nu, så ville jeg skide i bukserne. SLIME: (u) Den er bare sjov hver gang (griner med) Hvad så Fuck, hvad med dig? SLIME: Han er i skidt humør. Han har leveret en masse varer og så kan han ikke få sine penge Nå? Er det dårlige varer? FUCK: Hva faen mener du med det! SLIME: Rolig nu. Hvor får du dit dope fra? Jeg har overhovedet ikke fået noget i 3 døgn. SLIME: Du svarer ikke på spørgsmålet. Har du ingen penge?

22 Jojojojo, du ka fame tro jeg har penge, jeg hele foret fyldt med kontanter SLIME: Du skylder Fuck (overrasket) Gud det havde jeg glemt hahaha! Nej, hvor meget er det, det er? SLIME: Kan du ikke huske hvor meget det er? Jojo. Hvor meget er det nu, at han skal ha? SLIME: Var det ikke 2000? Jo, det er rigtigt, ja. 2000, ja. Men jeg har altså ikke nogen penge SLIME: Du husker dårligt. Det var 3000 Nå, for pokker, men altså helt ærligt, lige i øjeblikket har jeg ikke en rød... (FUCK stikker hånden i TORBENs lomme og tømmer den)...reje...nei det er bare for meget, er du aldrig på røven, Slime? SLIME: Jeg roder mig aldrig ud i sådan noget med penge, - det ved du godt, Torben. 3000, det er meget fint, værsgod, et kedeligt brev retur OG Deres skrabekort, min herre - vi er jo ikke uretfærdige, vel? Ved du forresten, hvor René gik hen? Han sku ned på Centralen SLIME: Aha. (de går hurtigt)

23 Scene 8 (TORBEN begynder at gumle og gnaske og forme på rugbrødet) Det her er bare det fedeste kinesiske hash, du kan drive op. Aha. Kommer du alene, Torben? Du blir bare så baske skæv at du ikke drømmer om det - det er ren pollen. Det er meget sødt af dig, Torben. Det er så godtnok også lige lidt dyrere, ikk'? Du sku ta med mig hjem og få et bad! Du ka osse låne noget rent tøj jeg har af Karstens, min exmands, og noget godt at spise. Det sku du gøre, Torben Alt hvad jeg ber om er i Jesu navn 200 kr Uh, jeg har ingen kontanter på mig...ka jeg ikke skylde? Nej, det er klart. Eller...du ka gå med hjem omkring og få dem? (pause) Hør engang, har vi overhovedet nogen udsigter til at få hende hjem igen? Nej, det tror jeg ikke Nå okay...jeg ville bare spørge Nu må du ikke få det dårligt. Jeg har det som en ål i vand.

24 I må tænke positivt. Start med at gøre nogle små ting, der ku øge jeres selvtillid lidt Jamen det gør vi sådan set osse. Læg mærke til andre mennesker. Læg mærke til at der faktisk er andre, der holder af jer Og hvem faen sku det være? Ja, jeg holder da f.eks. vældig meget af dig, nej - du skal ikke være bange for mig. Jeg syns at du er noget, kom her med din hånd (han gir hende hånden, hun kærtegner sig med den) Det er bare... Ka du ikke se, at hvis Heidi ikke kommer hjem, så blir det bare ved og ved at være umuligt at ha noget at koncentrere sig om Opfat hende som en gulerod. Som en gulerod? Som en slags gevinst, hvis I kan vinde kampen over jer selv. Okay sig noget, anything, sig hvoddan man gør. Prøv at tørre bordet af dér. Næ, gu vil jeg ej! Så, rygrad, Torben Næ gu vil jeg ej. Jeg gider ikke gøre rent, fordi du sidder og spilder tebirkes ud over hele skrivebordet, syns du ikke lige du blander tingene lidt sammen!

25 Bland mine tebirkes udenom, - hvis du ikke vil ha hjælp så forget the whole business! Hjælp?! Hvad snakker du om? Det er ikke spor svært at forklare. Hvis jeg skønner, at I er i stand til at tilbyde Heidi nogle acceptable rammer at vokse op i, kan jeg skrive en rapport, der bringer hende lige hjem i favnen på jer sådan her (knipser). Prøv igen. (TORBEN tørrer bordet af) Det var fint, tak for idag Jamen hallo! Hva med peng... (holder rugbrødsklumpen op mod TORBEN) Torben! Vil du ikke ha en rugbrødsmad, inden du går? Fuck you.

26 Scene 9 Torben, Torben...! Nu kan jeg se en ende på det hele, to cm foran mine næsetip sidder enden. Gi mig noget narko NU!! René har dope. Masser. Du ka få det gratis. Du sku bare komme hen til ham i eftermiddag... Fy for helvede. Hvad er det nu? Det ved jeg ikke, men det er lyst Altså...jeg fiser derhen med det samme. Og hvis han ikke er der, så venter jeg... Skynd dig hjem, så kommer jeg med varerne... (helt kåd, han kysser hende og fløjter)

27 Scene 10 Deep shit... SCHOU: Haps, Torben... Schou? Det er kraftstejlma længe siden man har set noget til lovens lange arm SCHOU: Jeg er blevet forflyttet... og jeg er ikke i tjeneste i dag Hvorfor fanden står du så og hasler mig? SCHOU: Det gør jeg heller ikke Jeg tog jo heller ikke en skid fra kællingen SCHOU: Nej, det er fint Torben, normalt ville jeg jo overhovedet ikke blande mig, når jeg er i civil, men... Du tager mig ikke med på stationen, vel? SCHOU: Rolig, jeg tar dig ikke med Jeg ved ikke hvor du er blevet flyttet hen, Schou, men du er sgu blevet en del venligere af det...hvad laver du så her i byen? SCHOU: Det rager ikke dig hvad jeg laver Næ, næ, men tak for det, du SCHOU: Lige et øjeblik Der var lige een ting...

28 Ja? SCHOU: (helt stille) Næste gang du overfalder nogen, så lad vær med at overfalde min mor, for så dør du Din mor? SCHOU: Ja. Min egen søde lille mor, Aase... Aaaj SCHOU: Jooh Undskyld, Aase øh..fru Schou...Værsgod her er det skrabekort, som var i tasken SCHOU: Værsgod mor AASE SCHOU: Tak, og gi ham nu de prygl, Jørgen, så vi kan komme hjem til far og drikke kaffe, inden du skal rejse (rigtig mange tæsk til TORBEN) AASE SCHOU: Juhuuuuuu!! Tralalulalilala!! SCHOU: Hvad er der, mor?! AASE SCHOU: danske kroner! Det var kraftknusema en overraskelse! SCHOU: Jamen, mor, jeg sender dig jo masser af penge hele tiden, du skal bare sige hvad du skal bruge AASE SCHOU: (mens de går) Det er jo ikke det samme som at vinde, i vores familie har vi jo ikke tradition for at vinde. Fætter Stefan havde engang nummeret lige under hovedgevinsten i FRU SCHOU: (fortsat) Klasselotteriet Et enkelt nummer, Jørgen, så kort er afstanden mellem rig og fattig her i landet.

29 Scene 11 René!!? Reeenéeee!!? (han åbner døren og finder RENÉ stranguleret) Fy for helvede, det er sgu ikke lige det, man har brug for!! Han sku ha holdt nallerne væk! (undersøger RENÈs lommer) Det ville René ikke have haft noget imod. Ikke en krone, hvad er det for en verden, mand?

30 Scene 12 Jeg kommer der i den værst tænkelige tilstand man kan forestille sig overhovedet, og så får man smasket sådan et syn i synet. Jeg kan ikke HA det, jeg kan simpelthen ikke HA det. Så ligger jeg her, og har besluttet mig for at dø, - og tror du så at man kan? Jeg er så langt ude at jeg ikke kan dø, når jeg skal. Du sku ha fulgt lidt bedre med i skolen, måske? Jeg er dødssyg, mand!! Okay, okay, hvis du kan holde liv i gnisten en halv time endnu, så skaffer jeg nogen penge for helvede Jeg ligger bare her TAXACHAUFFØREN: (ser ikke TORBEN i sengen) Forhelvede, huglig lejlighed - hvorfradan du fået den? (begynder at tage på AVIAJA) Nejnej pengene først. TAXACHAUFFØREN: Du osse ha penge? Ellers smider min fyr dig ud! TAXACHAUFFØREN: Jeg gi dig tilbud - Ska vi trække taxa fra? Det er din egen taxa, stodder. TAXACHAUFFØREN: Jeg gir dig 150? 650.

31 TAXACHAUFFØREN: Jeg ikke har 650, jeg kone og barn Okay 500. TAXACHAUFFØREN: Du få TAXACHAUFFØREN: 150 sagde jeg! (fra sengen) Nu gir du damen 200, makker! TAXACHAUFFØREN: Er det din mand, jeg ikke bange for ham (springer op, truer TAXAMANDEN) Du gir hende pengene nu, eller jeg flækker skallen på dig, din taxachauffør TAXACHAUFFØREN: Du kalde mig taxamand, du blive dræbt (han vipper TORBEN et par lussinger og smider ham ud. Så knepper han AVIAJA og smider et par hundrede) Fedt mand!

32 Scene 13 FORTÆLLEREN: Så kan det nok være at Torben kom afsted og købe sig et lille fix, - for nu var det som om lykkens gudinde atter smilede over det lille hjem... (TORBEN fixer, leder efter en lighter i lommen og finder brevet fra kommunen. Han lægger det fra sig. AVIAJA ligger og har det rigtig dårligt. TORBEN mixer) Prøv at se: det er Ice, -det er noget nyt noget, og ve du hva? Man får det til halv pris! Det er introduktionstilbud! Jeg tar et dobbeltskud. Hvorfor helvede ligger du nu der og er uhyggelig, når vi lige skal til at ha det godt? Sure løg, mand. Hallo?? Nå. Han var egentlig fra Thisted. Hvem? René. Hvem er det? Ja, René. Han har også engang været med i Eleva2ren. Hvor Thisted? Ovre i Jylland. Hvor det? Hold kæft, det har jeg fortalt dig! Hold selv kæft. Jeg ved sgu da godt hvor Jylland ligger!! Hvor så?

33 I Århus. Ja! Men hvor i Århus? Torben, skal vi aldrig væk herfra og slappe lidt af? Jojo, det har jeg jo sagt. (Han er færdig med at mixe og fixer) Jo for faen, nu må vi snart over og se nogen friske marker og noget havluft, væk fra stenbroen og alt det lort der trækker een ned. (TORBEN tar en slurk mælk og stiller kartonen oven på brevet) Jajaja... A hva? Hvafornoet? A hva jajajaja? Jeg forstår ikke hvad du snakker om. Jeg sir a hva jajajaja? (pause) Jeg sir a hva var det... Fordi jeg godt vil væk herfra Det vil jeg sgu da osse godt.

34 Tænk hvis Heidi kunne komme med Ja så ku vi komme lidt væk... Det ville være så godt for os. At komme lidt væk (AVIAJA sprætter brevet op) Torben. MMMmmm. Det var i går vi skulle være sammen med Heidi. Vi skulle ha hentet hende på Hovedbanegården kl 10 i går formiddags! Nej, nej, nej, hva dag er det idag? Så har lille Heidi bare stået der helt alene og ventet på sin far og mor nede på perronen, mens vi bare... (de græder sammen) Vi havde hele eftermiddagen sammen med hende! Vi må prøve igen i næste måned Vi kommer aldrig ud af det, hvis ikke vi kommer væk herfra. Vi får aldrig Heidi igen! Hold kæft, et dårligt trip

35 Scene 14 (Døren går op, og der står en farlig grønlænder i modlys og er en stolt kriger) Jonathan? Hvad fanden laver du her? JONATHAN: Immaqa akornusiivunga? Ja du gør! JONATHAN: Oqaloqatigerusuppakkit Nej gå igen JONATHAN: (går ind) Din far ved ikke at jeg er her. Men han savner dig, Aviaja. Du skriver aldrig til ham og du besøger os aldrig. Jeg forstår ikke hvorfor du aldrig kommer igen... (åbner køleskabet) JONATHAN: Og der er ikke nogen mad i dit køleskab. Nej, men så kan jeg sætte mig derind, når jeg har hjemvé JONATHAN: Kakkaak manna silaanalummat Hva faen rager det dig? Du kommer bare her i mit hjem og begynder at... JONATHAN: Hjem? Du har ingen ordentlige ting her. Du ska bare ikke komme her, makker, skrid med dig (JONATHAN begynder at nynne en grønlandsk sang (åh jajaja, åh jajaja) for AVIAJA. Hun blir rolig)

36 Jeg savner Grønland. Men jeg kan ikke holde ud at tænke på, at far skulle se... JONATHAN: Lad være at sige noget. Jeg kan ikke li at se, du skammer dig Du er kommet ud af fængsel... JONATHAN: Ja. 5 år (pause) Jeg har et barn. JONATHAN: Ja. Hun er i pleje nede på Lolland. JONATHAN: Hvorfor sluger du ikke din stolthed og kommer med mig hjem Jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Din far ville blive lykkelig, du ville blive lykkelig og... Nej, jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Ja. Sig nu ja. Nej, jeg kan ikke komme derop mere, Jonathan JONATHAN: Du kunne komme væk fra det her hundeliv. Det lyder altsammen godt, men jeg kan ikke komme derop mere

37 JONATHAN: Tag nu dit tøj og kom med mig. Jeg kan ikke komme derop mere JONATHAN: Jeg går nu. Jeg ska nå en fly om en time Okay, så tar jeg med alligevel JONATHAN: Jeg vidste det. Jeg vidste det Men vi skal altså ha Torben med JONATHAN: Torben?! Min mand. Dér. JONATHAN: Hvad skal vi med ham? Jeg har et ansvar for ham. Han er inde i en svær periode. Du vil godt ku li ham. JONATHAN: Jeg ved ikke Aviaja, jeg har altså ikke lyst til at han skal med. Og en flybillet er også meget dyrere. Jeg rejser ingensteder uden ham

38 Scene 15 (lavt til TORBEN) Vi kan komme ud af det helt gratis. Vågn op! (mumler) (de rejser) JONATHAN: Aasanna Nunarput Hva sir han? Du skal til Grønland! (musik og storslået landskab)

39 2. AKT. Nuuk, Grønland. Scene 1 Så gælder det. Og nu opfører du dig eddermama ordentligt. Hvodden er han? Hvad ved jeg hvodden han er. Jeg har ikke snakket med stodderen i 100 år. Men jeg har fame da aldrig snakket med ham, - hvad siger man heroppe? Lad bare mig snakke. Husk og smil (AVAIJA, TORBEN og JONATHAN træder ind af døren. THE GREAT DADDY FISHERMAN, fra nu af kaldet FLEMMING, sidder med ryggen til og ser TV sammen med to grønlændere. De spiser råt spæk. NINO går rundt og sørger for dem. Hun hilser på Jonathan) NINO: Hrm...Flemming...Hallo Flemming Sssh, der er en meget vigtig sneboldkamp i fjernsynet NINO: Men det er Jonathan, der er kommet tilbage fra Danmark 16 tons! 16 tons! Se, drenge, Jonathan er kommet hjem! (omfavner ham kærligt) Aviaja? Far! (FLEMMING tøver lidt. De omfavner hinanden)

40 Ser du ikke rigtig blegnæbbet ud? Det er flyveturen... Du ser ikke ud til, hvad du har været. 11 år er rigtig lang tid, lille Aviaja, og der har været rigtig langt mellem dine breve. Men det skal vi ikke tale om nu. Du er blevet så tynd Ja, det tog hårdt på mig, da din mor døde. Far, det er jo mange år siden... Jeg har tænkt på dig hver eneste dag, men jeg har da lille Nino til at passe på mig, er det ikke rigtig Nino? Hvis det ikke var for dig, min lille ven, så var jeg nok gået hen og var død af sult. Så er det jo nok heller ikke værre NINO: Jeg køber mad ind...hver dag, og jeg gør også rent på politistationen og på diskoteket! Ka I huske Aviaja, drenge? Aviaja, ka du kende Otto og Pitaq. De kommer og besøger sådan lige pludselig JONATHAN: Skal du ikke også hilse på din svigersøn Det er så Torben Goddav, Torben, rigtig velkommen til Grønland? Ja, jeg er selv ligeså overrasket som dig Over hvad?

41 Ja, og stå her med Aviajas far, og, ja, jeg ved ikke, men jeg havde faktisk på en eller anden måde glemt at du også måtte være grønlænder, eller du ved, en svigerfar er jo ikke...altså...forstår du hvad jeg mener? (pause, så pludselig) Nu sir du velkommen til Grønland, men det er vel når alt kommer til alt stadigvæk en del af Danmark, ikke. Så velkommen selv. Tak ska du ha min dreng. Nå, men I kommer vel ikke bare for at besøge din gamle far? Jo, det er lige hvad vi gør. Jeg mødte Jonathan og han overtalte os. Jonathan skal være storfangerfar i stedet for storfangerfar, når jeg dør, ikke sandt? Han er blevet som en søn for mig. Jeg ka huske da vi fejrede hans første tand. Torben, du står og sveder, skal jeg få Nino til at åbne vinduet... Nej for satan mand, så dør jeg Jamen, har du det ikke for varmt? Nej, nej, jeg har det som blommen i et æg, du. Er du sikker på at du ikke er syg Nej nej, har du ikke et toilet? (lang pause) Om jeg har et toilet? Ja, for jeg ska...

42 Selvfølgelig har jeg da toilet. Jeg har 5. Jeg er kommet højt på strå, Torben. Jeg sidder i Landsstyret, men det ved I vel. Og så har jeg mine rejetrawlere og coastere og filetfabriken og rigtig mange bestyrelsesposter i Grønlandsfly og i Royal Greenland og masser af andre og en dag bliver jeg landsstyreformand i stedet for landsstyreformanden. Hvordan går det på hospitalet? Hospitalet? Sidst du skrev, for tre-fire år siden var du på Hvidovre hospital, ikke? Jojo, jeg er på fødselsafdelingen. Og Torben er du også indenfor sundhedsvæsnet? Ahr, det ville sgu være synd at sige. Torben er narkoselæge. Nå ja, det er jeg også. Og så er jeg skidetrængende Åh ja undskyld Torben (TORBEN går) Hvor er dit lille barn? Torbens forældrer passer hende. Nå det var synd, hende ville jeg godt ha set. Øjeblik, far... (Hun går ud på toilettet til TORBEN)

DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996. medvirkende

DØDT KØD. af Jesper Hyldegaard. komedie i 2 akter. uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996. medvirkende af Jesper Hyldegaard komedie i 2 akter uropført på Dr.Dantes Aveny november 1996 medvirkende SØREN RIEGH, softwareudvikler...jesper Hyldegaard, A KEVIN BEAST, hans partner.henrik Prip, B OLE ENGELBRECHT,

Læs mere

ROLLELISTE: Fru Jacobsen (sekretær): Diamond: Mathilde J. Politimand Nielsen: TV-HOLD. HC (kamera-kvinde): Liv (journalist): Laki Suvilaki:

ROLLELISTE: Fru Jacobsen (sekretær): Diamond: Mathilde J. Politimand Nielsen: TV-HOLD. HC (kamera-kvinde): Liv (journalist): Laki Suvilaki: DREAMLAND 1 2 ROLLELISTE: Big Daddy: Tony: Smeden: Fru Jacobsen (sekretær): Magnus Espenhain Lasse Luna Honey: Martine Shirley: Olivia Stella: Laura Diamond: Mathilde J. Billy: Politimand Eriksen: Politimand

Læs mere

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem

Musicalen. Sort/hvid og alt derimellem 1 Musicalen Sort/hvid og alt derimellem 1 2 1. Akt Sang: Åbningsnummer Scene 1 Scenen er delt i to. I KS står et symfoniorkester (bl.a Susanne, Laura og Ida) og i DS står et rockband (Linda, Mette, Marianne

Læs mere

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch

Jan Guillou ONDSKABEN. Bearbejdet af Kirsten Kirch ONDSKABEN Jan Guillou ONDSKABEN Bearbejdet af Kirsten Kirch Special-pædagogisk forlag Ondskaben Bearbejdet af: Kirsten Kirch ISBN 87 7607 001 8 Lay-out af omslag: Torben Madsen Foto omslag: Fra filmen

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Hvem er det der banker? Hun har en han-kanin Og hvis den så får unger Så døer vi af grin Og hvis den så får flere Så sender vi dem til

Hvem er det der banker? Hun har en han-kanin Og hvis den så får unger Så døer vi af grin Og hvis den så får flere Så sender vi dem til Hvem er det der banker? \\: Hvem er det, der banker? Hvem er det, der banker? På klosterporten her ved midnatstid :// \\: Det er en gammel og ussel kvinde Der gerne vil i klost'ret lukkes ind :// \\: Nej,

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE.

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE. POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER Kaj Himmelstrup Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE Herskeren Den håndgangne Kassemesteren Elle, en klog kone Kvinden Danne

Læs mere

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys.

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. Interview med Maria M: Jeg blev først gravid ved nummer ni gang faktisk. I: Når for søren. 5 M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. I: Okay.

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

LIBRETTO. Musik: Lars Klit Libretto: Jesper Lützhøft

LIBRETTO. Musik: Lars Klit Libretto: Jesper Lützhøft LIBRETTO Musik: Lars Klit Libretto: Jesper Lützhøft Personer: Angelo Vitale: Ung mand Isabella Vitale: Angelos mor Rita Alcalde: Tjenestepige Angelos ven Jesus Morales: Lucias bror Lucia Morales: Brud

Læs mere

Den sorte skarabæ DEN SORTE SK AR ABÆ MEDALJONEN 1

Den sorte skarabæ DEN SORTE SK AR ABÆ MEDALJONEN 1 Den sorte skarabæ 1 Af samme forfatter Bitchen imellem os Skeletter i skabet Dødsbørn Skeletter i skabet 1 Blodtåge Skeletter i skabet 2 Medaljonen Den sorte skarabæ Medaljonen 1 Det blødende sår Medaljonen

Læs mere

Det kommer også dig ved

Det kommer også dig ved Else Berenth Det kommer også dig ved mellemgaard Det kommer også dig ved 2012 Else Berenth og Forlaget mellemgaard Sat med Book Antikva Redaktør: Jens Eichler Lorenzen Grafisk produktion: KWG Design, Odense

Læs mere

FAUST OG REKLAMEKABARETEN

FAUST OG REKLAMEKABARETEN FAUST OG REKLAMEKABARETEN Et tilbud til dig der tror teater gør en forskel Af Christian Lollike Nordiska Strakosch Teaterförlaget info@nordiska.dk Forord Stykket kan spilles på en tom scene. Således at

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor

Læs mere

sv: Jeg er uddannet som socialpædagog, og har haft 2½ år på Sam-Basis på RUC,

sv: Jeg er uddannet som socialpædagog, og har haft 2½ år på Sam-Basis på RUC, sp: ja! sp: Nåh ja, det ved jeg ikke, om du har lyst til lige at læse de der spørgsmål igennem, så du ved, hvad det er vi er interesseret i at spørge dig om? sv: Joh, det kunne jeg godt gøre. Pause sv:

Læs mere

KAJ HIMMELSTRUP. Kaj Himmelstrup PERSONERNE. Fyrsten. Hellebardisten. Condottieren. Bajadsen. Manden i sort

KAJ HIMMELSTRUP. Kaj Himmelstrup PERSONERNE. Fyrsten. Hellebardisten. Condottieren. Bajadsen. Manden i sort KAJ HIMMELSTRUP Kaj Himmelstrup PERSONERNE Fyrsten Hellebardisten Condottieren Bajadsen Manden i sort 1. AKT Der er lys i salen. Tæppet er stadig for. Så lyder der skingre skrig og trampen. Lyset i salen

Læs mere

FASTAVAL 2000. It s just a question of time. Before I lay my hands on you...

FASTAVAL 2000. It s just a question of time. Before I lay my hands on you... Nikolaj, gymnasietiden Det øjeblik man indser, at alle de andre er så pisse usikre på dem selv, er det sgu let at være overlegen. Og sjovt. Og hvorfor ikke være overlegen, når man er tjekket. Det blev

Læs mere

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer Den fødte leder Kurven for karrieren er stadigt stigende for den 34-årige underdirektør Peter Thøgersen, men alligevel har han planer om en brat omlægning af sit professionelle liv. Han tror på, at alting

Læs mere

ON A CLEAR DAY (You Can See For Ever)

ON A CLEAR DAY (You Can See For Ever) ON A CLEAR DAY (You Can See For Ever) En historie om tre mennesker, som for sent opdager, at målet for deres handlinger og attrå ikke eksisterer. Den ene søger kærligheden, den anden søger indad, og den

Læs mere

Bilag 3. Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde.

Bilag 3. Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde. Bilag 3 Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde. Feltnoter for Julie Bergdal Kolath: Feltnoter for mandag d. 07.04.14: Københavns

Læs mere

PASSPORT! af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger. Alle rettigheder i Danmark: Gustavo Ott. gustavott@yahoo.com.

PASSPORT! af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger. Alle rettigheder i Danmark: Gustavo Ott. gustavott@yahoo.com. PASSPORT/ Gustavo Ott www.gustavoott.com.ar 1 PASSPORT! Et skuespil for 3 skuespillere af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger Alle rettigheder i Danmark: Thomas Hauger, thomas@hauger.dk Gustavo

Læs mere

SANG: Åbningsnummer?? SCENE 1 Clement

SANG: Åbningsnummer?? SCENE 1 Clement SANG: Åbningsnummer?? SCENE 1 Clement En sofa på hjul bliver rullet ind midt for. En journalist, Clement, står alvorligt og kigger på publikum. To personer står med applaus-skilte i siderne. CLEMENT Godaften.

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

LITTLE SHOP OF HORRORS

LITTLE SHOP OF HORRORS 1 ******* LITTLE SHOP OF HORRORS MUSICAL DIALOG OG SANGE: HOWARD ASHMAN MUSIK: ALAN MENKEN DANSK OVERSÆTTELSE: JESPER KJÆR (1984, REV. 2000) 2 ROLLERNE: KRELBOURN MR. SCRIVELLO CRYSTAL RONNETTE CHIFFON

Læs mere

Hvad siger du?! Haven slipper sin muffin, den med pink glasur, rødt drys og sølvskørt. Hendes øjne, som har et temmelig tykt lag makeup på, prøver at

Hvad siger du?! Haven slipper sin muffin, den med pink glasur, rødt drys og sølvskørt. Hendes øjne, som har et temmelig tykt lag makeup på, prøver at et Hvad siger du?! Haven slipper sin muffin, den med pink glasur, rødt drys og sølvskørt. Hendes øjne, som har et temmelig tykt lag makeup på, prøver at fange mine, men jeg har travlt med at se mig nervøst

Læs mere