Win win med Brian. Gode råd til et hospice i Sdr. Stenderup Læs side 29. Bjert-Stenderup Avis er lagt i arkivet Læs side 9.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Win win med Brian. Gode råd til et hospice i Sdr. Stenderup Læs side 29. Bjert-Stenderup Avis er lagt i arkivet Læs side 9."

Transkript

1 Nummer 2, 18. årgang, februar 2012 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Win win med Brian Læs side 3 Gode råd til et hospice i Sdr. Stenderup Læs side 29 Bjert-Stenderup Avis er lagt i arkivet Læs side 9

2 2

3 3 Meget mindre madspild og bedre økonomi Grøntsager skal vejes for at mindske madspild, siger REMA købmand Brian Andersen, der håber på god opbakning fra kunderne Af Poul Erik Nørgaard REMA 1000 går nu aktivt ind i kampen mod det skjulte madspild, hvor gode, friske grøntsager kasseres alene af den grund, at de ikke har den rette størrelse til at kunne sælges i de danske supermarkeder. I en prøveperiode vil REMA 1000 tage alle størrelser på udvalgte grøntsager ind og sælge dem efter vægt. Det vil give flere valgmuligheder for kunderne og forhåbentligt mindre spild af mad, siger købmand Brian Andersen. I den danske detailhandel er det blevet almindeligt at sælge frugt og grønt efter stykpriser. Det kræver ens størrelser på varen, så forbrugerne er sikre på, at de får, hvad de har betalt for. Derfor stilles der strenge krav til grøntsagers størrelse. For små eller for store grøntsager sorteres fra til fordel for de perfekte størrelser, og der er eksempler på, at hele marker med grøntsager pløjes ned, hvis afgrøderne ikke lever op til minimumsstørrelsen. Win - win - Et stort, unødigt spild af god mad, siger købmanden, som har gjort grøntafdelingen klar til prøveperioden, hvor butikken sælger rødkål, hvidkål og selleri efter vægt i stedet for en forudbestemt stykpris. Det er ikke købmand Brian Andersen der til daglig vejer grøntsagerne. - Når vi tager alle størrelser ind, bliver der flere valgmuligheder for kunderne. De kan købe den størrelse af varen, som de behov for og stadig betale samme lave pris pr. halvkilo. Dermed kan kunderne både spare på pengepungen og samtidig bidrage til at reducere madspildet, derhjemme og på marken, siger Brian Andersen. Indsamler erfaringer Initiativet er et forsøg, hvor REMA 1000 i en prøveperiode indsamler erfaringer med at sælge grøntsager efter varens vægt. - Vi lægger ud med at afprøve enkelte grøntsager i butikken, for vi ved, at det kræver tilvænning for kunderne, hvor vi nok kommer til at skulle minde kunderne om at veje disse varer. Men vi gør det her i den gode sags tjeneste, og jeg håber, at kunderne vil være med til støtte op om initiativet, siger købmanden. Butikken har gjort meget ud af at informere kunderne om det nye initiativ. Kunderne kan finde informationsmateriale i butikken, som forklarer om det skjulte madspild, og hvordan de kan være med til at mindske madspildet. Mindre madspild Kampen mod det skjulte madspild er REMA 1000s seneste initiativ i kampen mod madspild. I 2008 afskaffede discountkæden mængderabatterne og indførte etstyks-priser. Siden da har kunderne i REMA 1000 kunne nøjes med at købe et styk af varen og stadig få varen til samme lave pris frem for at skulle købe tre eller fem styk.

4 4 Nyrenoveret lejlighed i Bjert Lækker 4-værelses lejlighed på 1. sal i stor villa på Gl. Bjært med udsigt til marker, kirke og ådal. Totalrenoveret i 2010 med nyt HTH-køkken, Versace-badeværelse med tør/våd sauna samt spa og stort soveværelse med skabsvæg. Et værelse eller kontor, stor stue, spisestue og stort spisekøkken. Alle rum med massive mahognigulve. Udgang fra køkken til syd/vestvendt tagterrasse og redskabsrum. I alt 35 kvm. opbygget i massivmahogni. Mellem stue og køkken udgang til bryggers med vaskemaskine og tørretunmbler samt ekstra toilet. I køkkenet går loftet i kip, hvor der er indgang til et stort loftrum. Egen parkeringsplads til to biler. En lejlighed, der henvender sig til det modne par, der gerne vil bo i landlige omgivelser men stadig med flere dagligvarebutikker, kro m.v. indenfor få hundrede meter og kun 7 km til Koldings centrum. Køb eller forkøbsret er også en mulighed, idet lejligheden er ved at blive udstykket som ejerlijlighed. Henvendelse kan ske på tlf A conto-forbrug 1000 kr. pr. mdr. Husleje 8000 kr. pr. mdr. Indskud kr. Ledig pr. 1. marts.

5 5 To postkasser på to uger - Jeg ved ikke, hvad der foregår i hovederne på sådanne vandaler, men det er i hvert fald noget, som jeg overhovedet ikke kan sætte mig ind i. Sådan siger Sven Rørbæk, som i løbet af bare fjorten dage i januar måned fik smadret to postkasser på sin adresse overfor hallen i Bjert. - Jeg har fulgt anvisningerne om at placere min postkasse i skel ud mod vejen, men det er åbenbart for fristende for forbigående hærværksmænd, som tilsyneladende mener, at den skal smadres, når den står lige der, hvor de går forbi, siger Sven Rørbæk. - Hidtil har min postkasse hængt på husvæggen ved min fordør, og der har jeg i 20 år ikke været udsat for hærværk. - Nu har jeg på bare fjorten dage fået smadret to postkasser, så jeg kan frygte, at Postvæsenets nye bestemmelser om placeringen af postkasser kan blive en meget dyr fornøjelse for mig, siger Sven Rørbæk. Hærværket er begge gange sket om natten i en weekend, og man kan formode, at det er berusere under vandring på strøget i Bjert, der morer sig med lidt I løbet af bare fjorten dage blev to postkasser smadret overfor hallen i Bjert. hærværk på en ellers kedelig vandretur i det nattemørke Bjert, men det er selvfølgelig ikke nogen undskyldning. - Jeg er udemærket klar over, at jeg bor i et område af Bjert ved skolen og hallen, hvor der er stor risiko for hærværk, og derfor er det også billige postkasser i kroners-klassen, jeg hidtil har sat op, men det kan alligevel hurtigt blive dyrt, hvis hærvæket fortsætter i samme tempo, siger Sven Rørbæk. Så sent som i det seneste nummer af denne avis kunne man læse om vandaler, der har knækket er række æbletræer, der var nyplantede foran skolen i Bjert, så man er ikke ukendt med meningsløs hærværk i området, - Men jeg må indrømme, at jeg har meget svært ved at forstå, hvad det er for en tilfredsstillelse, man opnår, når man går i gang med at ødelægge og destruere de ting, man render ind i på sin vej. På mig virker det sygt, siger Sven Rørbæk. -pen Nyt fra Bjert Pensionistforening D. 17. januar havde Sdr. Bjert Pensionistforening Åbent Hus i Kærnehuset for, at høre medlemmernes ønsker om aktiviteter. Det var et rigtig godt møde, hvor der fremkom mange gode forslag. Disse forslag vil foreningen arbejde videre på. Der kom så mange forskelligartede forslag så det kan blive svært, at få plads til alle, men vi prøver. Hvis der er ønske om det kan nogle af aktiviteterne foregå om aftenen. Dog ikke tirsdage. Der vil være åben for tilmelding til de forskellige aktiviteter, de nedennævnte dage i uge 7. Vi vil gerne vide hvor stor interessen er for de forskellige aktiviteter. Så mød op den første dag, så vi kan se hvor stor interessen er for de enkelte aktiviteter. Kan du ikke møde første dag skal vi bede dig ringe til en fra bestyrelsen og oplyse hvilken aktivitet du gerne vil deltage i. Alle aktiviteter er både for damer og herrer samtidig. Mad for mænd er nok mest, kun for mænd. Da foreningen ikke ligger inde med alle spil af forskellig art bedes du i første omgang tage med hjemmefra. Alt efter interessen finder vi en løsning. Billardbord er ikke indkøbt. Vi vil først se tilslutningen, så er du til billard så ring venligst. Vi har pt. 2 tilmeldinger. Vi har følgende foreløbige program med start mandag d. 13. februar og resten af ugen. Alt efter interessen vil vi straks igangsætte de aktiviteter med tilstrækkelig tilslutning straks. Se fremover opslag i Brugsen, Statoil, Rema 1000, Egebo og opslagstavler på Havevej, Solkær og Engdalen samt i Bjert-Stenderup Avis og Mandage: - Musik: Mellem Du møder op med dit musikinstrument. Det kan både være øvede, som uøvede. Når Husorkestret er etableret bliver der også mulighed for Syng med arrangementer. - Kort- og brætspil samt dart: Mellem ca Tirsdage: - Let motionsgymnastik: Mellem ca For både damer og herrer. Onsdage: - Mad for mænd : Mellem Curling: Mellem ca Torsdage: - Mad for mænd : Mellem Der er hold pt. - Håndarbejde af forskellig art: Mellem ca Fredage: - Holdes åben for aktiviteter. Vedr. Krolf: Der var 2 tilmeldinger til Krolf, men der skulle gerne være flere. Vi vil ikke lægge os fast på hvor mange der skal være tilmeldt, men som minimum bør der være 10 personer. Husk på der skal investeres i oprettelse af bane. Bestyrelsen: Laurits Bjerg tlf , Erik Piihl tlf , Gunner Nielsen tlf , Bodil Sørensen tlf og Angela Winter tlf Husk D. 21. februar kl i Kærnehuset vil Eva og Erik Piihl vise billeder fra deres krydstogt i Grønland. Fra Kangerlussuaq (Sønderstrømfjord) til Ilulissat (Jacobshavn) til Qeqertarssuaq (Godhavn) på Diskoøen til Uummmannaq og tilbage til Kangerlussuaq. Sejltur mellem isbjerge, helikoptertur over gletseren Eqip Sermia på Hvaljagt med kamera op at gå på indlandsisen. Af hensyn til kaffen bedes du tilmelde dig senest 17. februar på tlf eller

6 6 Discount med holdning Danmarks billigste butik Meget mere åbent... Mandag Fredag Lørdag Hver Søndag

7 7 Bolig søges Vi søger: Leje-bolig i Sdr.Stenderup. Vi er: 1 kirkesanger, 1 bibliotekar og 1 kat. Vi ønsker: Fred og ro, en have og 80 -??? kvm. Karsten og Eva Marie tlf : eller Generalforsamling Der holdes generalforsamling i Bjert-Stenderup Medieforening d. 21. februar 2012 kl i redaktionslokalet i Bjert-Hallen. Dagsorden i henhold til vedtægterne. Bestyrelsen Træpiller Til folk med stokerfyr kan vi tilbyde træpiller af god kvalitet og med en god brændeværdi. Vi har både småsække, storsække og løsvare. Der er mulighed for selv at hente. Medbring evt. selv emballage. Man bedes ringe inden afhentning. Ring, hvis der ønskes priser på løsvare og levering. Sønder Stenderup Maskinstation Gammel Ålbovej 1 A 6092 Sønder Stenderup Tlf.: Bøgebrænde sælges savet/kløvet og tørt Leveres i Bjert-Stenderup området Henvendelse Jens Barsøe tlf

8 8 Kuhrt & Pedersen Tømrer- og Snedkerforretning ApS Stenderupvej 226, 6092 Sdr. Stenderup Ombygning Nybygning Reparation Isolering Tilbygning

9 9 Avisen i lokalarkivet Bjert-Stenderup Avis er nu også kommet i arkivet. Onsdag den 25. januar mødte redaktøren, Sven Rørbæk, op i Lokalarkivet på Egebo i Bjert med to flyttekasser. De indeholdt en komplet samling af Bjert-Stenderup Avis, som udkom første gang i februar Dermed er de første 17 årgange af den lille lokale nyhedsformidler sikret for eftertiden. - Det er vi meget glade for, siger Morten Bøge, formand for Lokalhistorisk Forening. Bjert-Stenderup Avis er ret enestående for et lille lokalsamfund som vores. Den er en lokalhistorisk perle, som fortæller meget om udviklingen i samfundet. Ikke bare gennem journalistikken med avisens artikler om aktiviteter, foreninger og portrætter af enkeltpersoner, men også i kraft af de mange lokale annoncer, som løbende fortæller deres egne små historier om foreninger og virksomheder. - Avisens ildsjæl fra starten har været og er stadigvæk Sven Rørbæk, som har formået at samle en lille flok omkring sig, som måned efter måned i nu 17 år har sørget for, at borgerne i Bjert og Stenderup får lagt en avis med sidste nyt fra lokalområdet i postkassen. Det er utroligt flot og værdifuldt, siger Morten Bøge. Bestyrelse på kursusbænken Samme dag, som avisens redaktør mødte op i Lokalarkivet, var bestyrelsen for Lokalhistorisk Forening på kursusbænken. Det handlede om EDB og elektronisk registrering af de mange arkivalier, dokumenter, foreningsprotokoller, fotografier og meget mere, som lokalarkivet har modtaget fra foreninger og enkeltpersoner siden starten for bare fem år siden. Underviser på kursus var stadsarkivar Bestyrelsen i Lokalhistorisk Forening på kursus med stadsarkivar Birgitte Dedenroth- Schou som lærer. Birgitte Dedenroth-Schou fra Stadsarkivet i Kolding. Registreringen af de mange arkivalier ligger i en database, som har til huse hos Sammenslutningen af Lokalarkiver i Vejle. Mød slotsherren Lokalhistorisk Forening har generalforsamling onsdag den 22. februar på skolen. Som optakt fortæller museumsdirektør Poul Dedenroth-Schou om sine 35 år som leder af Koldinghus, om slottets fantastiske historie og den unikke restaurering af sydfløjen. Måske giver han også et bud på slottets fremtid som museum i en verden, hvor elektronik fylder enormt meget. Den del af mødet er åbent for alle. Foreningens første arrangement i det nye år var en billedaften. Trods hård konkurrence fra de danske håndbolddrenge, som samme aften måtte se sig slået af polakkerne ved EM, fandt knap 40 interesserede vej til skolens aula. Her fortalte en veloplagt Anne-Margrethe Staugaard om "livet på gårdene i Sønder Bjært Sogn op gennem tiderne. Hendes fortælling var ledsaget af en masse gode billeder. Mødet var samtidig en opfølgning på temaet i Bjert Kalender 2012, som indeholder billeder af 12 gårde i sognet, og den nye plancheudstilling i lokalarkivet. Udstillingen viser før og nu billeder af 30 gårde i lokalområdet, ledsaget af en kort fortælling om ejendommenes historie og ejerforhold. Udstillingen kan ses i lokalarkivets åbningstid torsdag kl Den nye kalender kan stadigvæk købes i lokalarkivet, på Statoil og i Danske Bank på Skartvedvej. Prisen er 100 kr. -au Redaktør Sven Rørbæk bærer Bjert-Stenderup Avis i lokalarkivet. Anne-Margrethe Staugaard - fortalte om livet på gårdene.

10 10 Nyhedsbrev Hvad er en landsby? Jeg sad forleden og så magasinet Penge på DR1. Det handlede om udkantslandsbyer med butiksdød, forfaldne huse, nedlagte skoler og børnehaver og til stadighed masser af til-salg-skilte. Ikke landsbyer, man kunne tænke sig at flytte til, selv om borgerne der kender hinanden og tager vare på hinanden. Pointen i udsendelsen var, at disse landsbyer faktisk var for dyre i drift fx mht. hjemmepleje, busdrift, postvæsen osv. og det på trods af, at servicen var ringe og resultatet ikke noget at råbe hurra for. Disse landsbyer har ingen fremtid. Landsbyer i Kolding Det er ikke sådan en landsby, vi bor i. Jeg har lige været til møde i kommunens Landsbyforum, som samler Koldings 20 landsbyer i et samarbejde. Formanden kaldte vist landsbyerne i Kolding Kommune for baglandslandsbyer. Vi samarbejder landsbyerne imellem, men vi konkurrerer også. Hvilken landsby vil man gerne flytte til? Vi skal tage imod de udviklingstilbud, som kommer, fx fjernvarmen, som nu heldigvis ser ud til at blive en realitet. Kun aftaler med de store forbrugere mangler at komme på plads. Faktisk tager Kolding hånd om landsbyerne. Desværre ikke nok, for bevillingerne er små, ca. 1,2 mill. til 20 landsbyer. Vi har lige haft fordelingsmøde, og jeg vil sige, vi plejer at være hensynsfulde og tage ansvar for hinanden, men knivene sidder altså i ærmet. Det lykkedes, og alle, som søgte, fik lidt. Resultatet skal bare lige konfirmeres politisk, inden det meldes ud. Hvordan skal her være? Hvad kan man ellers forvente i en landsby? Det er OK, at man ikke kender alle, men det er hyggeligt at hilse. Det er fint, at der er fortov nogle steder (og så skal de helst ikke være i stykker som nu), men de må såmænd gerne være med grus, og der må gerne se lidt landby-agtigt ud. Der skal være foreninger og frivillige, som tager sig af sport, historie, børnenes fritid, pensionister osv. og folk skal bakke op. Der må gerne være pænt uden at være friseret (og det går nok ikke i fremtiden uden frivillighed også her). Der skal være fremdrift og initiativ, og selvfølgelig er skole, butikker og håndværkere vigtige. De skal også bakkes op. Hvordan skal her være? Hvis du er interesseret i den debat, så kom til beboerforeningens generalforsamling onsdag den 29/2 kl på skolen. Lisbet Friche

11 11 Unge spillede i Ålborg Flere unge fra Stenderup-halvøen var sammen med deres musiklærer Per Horup til alle tiders weekend i Ålborg, hvor Ungdomsringens Musikfestival blev afholdt. Her spillede 260 ungdomsskolebands fra Danmark, Norge, Polen, Sverige og Færørerne. Her følger lidt om deres oplevelser: Fredag d. 20/1. Igen i år drog de to hold fra ungdomsskolens banddoktor hold til Aalborg. 13 elever fra Bjert og Stenderup og tre elever fra Christiansfeld var spændte og for nogle af elevernes vedkommende var det 2. gang de skulle opleve den kæmpe festival i Aalborg Congress Center. Mere end 200 bands og mellem 10 og 20 tusinde mennesker besøger festivalen i løbet af weekenden. Sigurd, Sigurd, Johan og Jakob fra Sdr. Bjert er de første, der skal trykke den af på en af de 10 scener. Det andet hold når desværre ikke at spille, men er fuldt ud tilfredse med at være med til dette storslåede arrangement. Efter en aften med mange indtryk begiver vi os ved midnat ud til skolen, hvor vi indlogeres sammen med hundredvis af andre. Enkelte elever sover først ved 4- tiden og er lidt svære at vække næste morgen. Lørdag står på massevis af koncerter, møde med ligesindede og bands som de mødte året før. Slik, is og sodavand indtages i rigelige mængder. Ungdomsringen afholdt dette år festivalen for 30. år i streg, og derfor slutter dagen af med et brag af en koncert med et af Danmarks bedste live-bands Blue Van, som selv har spillet på festivalen i 1994 som et ungdomsskolehold og siden har fået stor succes i Tyskland, USA og Danmark. Alle var enige om, at de havde en kæmpe oplevelse og på trods af de mange indtryk var der først ro i bussen, da den nærmede sig Kolding ca. kl søndag morgen. Der var gang i den, da 13 elever fra Stenderup og Bjert var til musikfestival i Ålborg.

12 12 Forkæl dig selv -og dem du holder af Tlf.:

13 13 To nye instruktører Det gav pote, da Bjert-Hallen her i avisen annocerede efter nye instruktører til hallens motionscenter. Rentfaktisk meldte der sig to meget kompetente instruktører, som er indstillet på at gøre en frivillig indsats for borgerne i lokalsamfundet. Anette Rasmussen er indehaver af klinikken Bjert Body Zone på Bjert Vestervang med speciale i massage, akutpunktur og zoneterapi, så hun ved en hel masse om, hvordan kroppen skal plejes og trænes. Lige så kapabel er den anden frivillige, der meldte sig. Kenneth Pedersen er uddannet fysiote - rapeut - og arbejder som sådan til dagligt i Haderslev. Kenneth er nytilflytter og ser sit nye instruktør-job som en chance for at skaffe sig et netværk og bekendtskaber i sin nye hjemby. Brugerne af Bjert-Hallens Motionscenter kan frit trække på de nye instruktører. Deres telefonnumre findes i motionscenteret - eller man kan finde dem på hallens hjemmeside. rør- Generalforsamling 2012 Onsdag d. 29/2 kl i skolens aula. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Kassererens reviderede regnskab til godkendelse 5. Indkomne forslag (afleveres 8 dage før) 6. Forslag til budget og fastsættelse af kontingent 7. Valg til bestyrelsen. På valg er: Jette Hvidtfeldt, Ane Odgaard, Peter Ring, Jørn Ole Gubbertsen Valg af suppleanter. Valg af revisorer (vælges hvert år) 8. Eventuelt Der serveres kage, kaffe/te og øl/vand Velmødt! Venlig hilsen fra bestyrelsen.

14 14 Vi byder gamle og nye kunder velkommen Sdr. Stenderup Kirke Søndag den 19. feb. kl Fastelavns-gudstjeneste med dukketeater. Børnene må gerne møde udklædte op i kirken. Efter gudstjenesten slås katten af tønden og der er fastelavnsboller og saftevand/kaffe i konfirmandstuen. Onsdag den 6. marts kl Tirsdagsklub Påskens billeder Sognepræst Tine Illum viser, hvordan påskens begivenheder er blevet fortolket af kunstnere op gennem tiden. Hun kommer også ind på, hvad de betyder for os nu. Kaffe / brød for 20,00 kr. Alle er velkomne. PROFESSIONELT ARBEJDE UDE SOM INDE! østergaard sammentømrer gerne et uforpligtende tilbud,på alt tømrer- og snedkerarbejde. Tlf.: TøMRER- OG SNEDKERMESTER

15 15 Lejlighed udlejes i Sdr. Stenderup Ca 135 kvm. med dejlig have og terrasse. Mdl. leje kr el og vand inkl. + varmeforbrug. Henvendelse Barsøe el Bolig søges Vi søger: Leje-bolig i Sdr.Stenderup, Vi er: 1 kirkesanger, 1 bibliotekar og 1 kat. Vi ønsker: fred og ro, en have og 80-??? kvm. Karsten og Eva Marie tlf: eller Klaver-spiller søges Vi er gruppe ældre der synger sammen 2 eftermiddage om måneden. Vi søger en pianist, ung eller ældre, til at spille almindelige danske sange. Henvendelse til Axel Hjort-Enemark Tlf.: Charmerende lejlighed ledig I det gl. mejeri i Sdr. Stenderup Bus til Kolding lige ved døren. Husdyr tilladt. 2 værelse 85 m2 i 2 plan. Husleje 4000 kr. + forbrug. Depositum kr. Forudbetalt leje 4.000,- kr. Henvendelse Computerforeningen Generalforsamling tirsdag d. 28. fabruar 2012 kl i Netcaffeens nye kaffestue i Mejeriet, Sdr. Bjert. Dagsorden iflg. vedtægerne. Husk, forslag skal fremsendes til formanden senest 8 dage før generalforsamlingen. Overvej gerne nye emner til bestyrelsen. Medlemmerne påvirker selv udviklingen. Kære medlemmer, bak op om foreningens arbejde og mød talstærkt frem. Bestyrelsen Foreningen er vært ved en øl/vand

16 16

17 17 God opbakning til nyt løbehold Tirsdag den 24. januar 2012 var denne vinters første kuldedøgn og samtidig også dagen, hvor løbeklubben PULS 6091 havde første træning for nye løbere på begynderholdet. Derfor var initiativtagerne også ekstra spændte på tilslutningen, men blev heldigvis positivt overraskede, da cirka nye 20 løbere mødte op for at få information om løb og deltage i den første træning. "Vi er meget glade for at se så mange løbere", siger de to træningsvejledere Gert Mølgaard og Gunnar Kjergaard og fortæller: "Vi starter stille og roligt op, så alle kan være med. Nybegynderne starter med at skifte mellem gang og løb, mens de mere erfarne løbere selvfølgelig tager hele ruten i løb. Planen er, at vi tilrettelægger vores ruter, så man kan vælge til og fra, efter hvor længe og hvor langt man kan løbe."puls 6091 blev dannet af lokale løbeentusiaster i Bjert, som gerne ville dele glæden ved løb med andre. PULS 6091 ønskede at organisere sig mere og dele løbeglæden med endnu flere, og klubben valgte derfor pr. 1. januar 2012 at blive en del af Bjert Idrætsforening.Der er løbetræning om tirsdagen kl (begynderhold) og fællesløb om torsdagen kl og om søndagen kl Mødestedet er ved Bjert Hallen. Der er løbende tilmelding, så interesserede kan bare møde op. Løbekontingentet er 150 kr. for et år.for yderligere information kontakt de to træningsvejledere Gert Mølgaard på tlf eller Gunnar Kjergaard på tlf eller læs mere på Astrid Skovmand og Barbro Kuypers ved mixerpulten. I skrivende stund er deres præstationer ved at blive mixet og klippet sammen, så det endelige resultat er klar til at komme ud til rigtig mange af landets skoler. Fra Bjert-Stenderup til Chicago via Randers Astrid Skovmand fra Agtrupskov og Barbro Kuypers fra Sdr. Stenderup fik sig en lille oplevelse, da de var med musiklærer Per Bertelsen i Randers for at indspille sange til en cd, som til foråret skal udkomme sammen med et musikmateriale. Pigerne kastede sig frisk ud i opgaverne Billedet er lidt opstillet, for der er kun en pige inde ad gangen, når der indspilles. Mange sekvenser blev taget om mange, når den rigtige tone ikke lige blev ramt. i studiet Macværk, som ligger i Randers midtby. Der skulle i alt indspilles seks sange, hvoraf pigerne skulle medvirke på de fem af numrene. Da handlingen i stykket foregår i 30 ernes Chicago, så er musikken også inspireret deraf. Der er bl.a. blues og charleston numre. I et af numrene indsang pigerne på skift tre forskellige stemmer. Når det hele så bliver lagt oven i hinanden mange gange, kommer stemningen frem som i de gamle Andrew Sisters indspilninger. Begge piger synger meget i deres hverdag i skolen og i alle mulige andre forskellige sammenhænge, så de var ikke så nervøse for opgaven. Lidt sommerfugle i maven, men de blev hurtigt skudt i sænk med nødder, rosiner og burgere fra MacD. Der skulle have medvirket en tredje pige, nemlig Andrea Heick Gadeberg, men hun var desværre syg med halsbetændelse på indspilningsdagen. Musicalen udkommer til foråret under titlen Chicago Cartoon. Den er skrevet af Per Bertelsen, Sdr. Bjert og John Halskov, Randers. Der er en helt speciel historie bag denne udgivelse, som vi her i avisen vil skrive om, når bogen udkommer. Bjert-Stenderup Avis - lige ned i din postkasse

18 18

19 19

20 20 Små palæer i kornmarken Stafetten indehaves denne gang af Gudrun Dam, Binderup Villavej, Binderup. STAFETTEN Den 1. september 1995 var der en artikel i JydskeVestkysten skrevet af Niels Chr. Larsen med ovennævnte overskrift: Midt ude på landet ligger Binderup Villavej. Få meter grusvej - og fire små palæer, bygget først i århundredet som aftægtshuse for de store proprietærer på egnen. Det virker næsten naturstridigt, som de ligger der i det blødt kuperede østjyske landskab. Solide pompøse bygninger - som normalt kun ses i de fine gamle patricierkvarterer i landets købstæder. Men dér ligger de altså - og gemmer sig lidt bag bevoksningen - umiddelbart over for landsbyen Binderup og øst for vejen fra Sdr. Bjert til Sjølund. Med fine navne. Det ene hus hedder Gratia, det andet Hynding, det tredje Paaskehøj efter højen, som ligger i baghaven. Det fjerde er, så vidt vides, navnløst. Gravhøj i haven Påskehøjene er oprindelig navnet på tre høje øst for Binderup. De indgik i gamle tider i en gruppe på 12 høje, der lå som muldvarpeskud i landskabet. Allerede midt i sidste århundrede var flertallet af højene jævnet af ploven - og i dag er kun en enkelt bevaret: Paaskehøj, som er et synligt fast minde om befolkningen i Bronzealderen for ca. tretusinde år siden. Gravhøjene var begravelsessteder for fremragende mænd og kvinder, der har levet her som de største og bedste blandt ligemænd. Og ved foden ligger så de fire små palæer. Alle med tilknytning til de gamle Uldall-, Juhl- og Bogh-slægter på egnen. Historien er, at Falle Uldall udstykkede marken Tyreløkke med 50 tønder land fra Binderupgård og byggede et af husene. Det gik ham vist ikke så godt, og i de følgende år blev de øvrige huse bygget - og fungerede som aftægtshuse for proprietærer og enker i Binderup. Det var fra gårde som Binderupgård og Kellerup. Et passende sted var de med udsigt til både Lillebælt og Skamlingsbanken. Og ganske standsmæssige hus for de store proprietærer på egnen med den fede jord. Og så har årene ellers formet sig efter et indviklet mønster med gårdene ud og ind af slægterne indtil i dag, hvor samtlige fire huse er på»fremmede hænder - og stadig en lille overraskelse i landskabet. Torben Lindegaard, som er formand for Foreningen Stråtag (en forening under paraplyorganisationen Bygningskultur Danmark) skriver: Lige øst for Binderup landsby ligger Binderuplund, som er en lille villabebyggelse fra starten af 1900 tallet. Disse villaer er opført som aftægtsvillaer for nogle af de store gårde i Binderup. Der er tale om meget store og fornemme villaer med betydelige arkitektoniske ambitioner. Villaen Paaskehøj, som er opført 1912 i en slags jugendstil, er den mest bemærkelsesværdige. Denne lille villaby er et kulturhistorisk interessant træk, som viser de store gårdes sociale position på egnen. I Paaskehøj 1995 stil og størrelse minder de mest af alt om et borgerligt villakvarter i udkanten af en større købstad men de ligger altså midt ude på landet og vidner om en gårdejerstand, der ikke på noget område vil stå tilbage for velhavende byfolk. I Fortidsminder på Kolding-egnen er "Påskehøj" bl.a. beskrevet som meget anselig, men stærkt omdannet høj. Nærmest af aflang trekantet form m i nordsyd, m i ø-v (mod nord) afsmalnende mod syd til 6-7 m, indtil 5 ½ - 6 m høj. Stejle sider mod vest, nord og øst. En fodsti fører i højens længde fra syd op over og omkring toppen. Høj bevokset med græs, krat, birke og bøgetræer; mest i højens periferi. Stien er opad nordsiden stabiliseret med grene fæstede med nedrammede tynde pæle. Langhøj, Oldtid (3950 f. Kr f. Kr.) Stensætning, Oldtid (3950 f. Kr f. Kr.) Gravhøjen Paaskehøj Min mand, Asger og jeg overtog Paaskehøj i marts 1996 efter Agnete Neergaard- Holm. Vi flyttede fra Arnum ved Gram, hvor min mand havde haft blandet dyrlægepraksis med speciale i heste i 20 år i et kompagniskab med 3 andre dyrlæger. Efter en ulykke valgte Asger at afhænde sin praksisandel og fik ansættelse i Fødevarestyrelsen. Vi rykkede teltpælene op og gik på boligjagt. Jeg er sønderjyde og er født på østkysten og havde et stort ønske om at bo tæt ved vandet et eller sted mellem Kollund og Haderslev. Efter at have set sådan ca. 20 boliger uden at have fundet det rigtige så vi pludselig en annonce i Jyllands Posten med et flot billede af villaen Paaskehøj. Det var lige noget for os!! Men der var blot den hage ved det, at det jo ikke var Sønderjylland, selvom det var meget tæt på Skamlingsbanken. Vi blev meget facineret af villaens arkitektur, dens atmosfære, lysindfaldet, den

21 21 TvBjert genopstår - på nettet! smukke udsigt ud over Lillebælt, udsigten til Skamlingsbanken, naturen omkring Paaskehøj og det meget specielle, at der var fredet gravhøj i haven. Handelen gik i orden, og vi har løbende renoveret Paaskehøj både udvendig og indvendig. Husstanden består af Asger og Gudrun, 1 brun Labrador, 2 sorte katte, 1 Nordbagge samt 9 høns. Matriklen er på godt 4 tdr. land, som levner god plads til folk og fæ. Vores børnebørn (den ældste er 5 år) elsker at gå på opdagelse på Paaskehøj. Et gammelt bøgetræ midt på højen byder på gode udfordringer, hvis man har lyst til at kravle i træer. Asger har genoptaget sin beskræftigelse som praktiserende dyrlæge og tilbyder undersøgelse og behandlinger af fortrinsvis heste, hunde og katte. Paaskehøj er som fredet gravhøj offentlig tilgængelig, d.v.s. at alle, der har lyst og interesse, kan tage en turrundt om og op på højen, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt ud over kornmarkerne til Lillebælt og Skamlingsbanken. Jeg giver hermed stafetten videre til Hannah Ravn, Stenderuphagevej 1, Nye og gamle friske kræfter er klar til at relancere TvBjert på internettet, med nyt logo og grafisk profil, udviklet af Grafisk Frihed. I første omgang, vil alle de gamle udsendelser blive uploadet. Senere vil det løbende blive produceret nye indslag fra Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup. Alle har mulighed for at blive tilmeldt en mailingliste, så hver gang det er ny aktivitet på kanalen får i et link, lige ned i jeres inboks. Tilmelding kan ske på eller skriv jeres adresse på lister som bliver at finde i Brugsen og i Rema Hvis i er på Facebook, kan i også gå ind på og tryk "synes godt om", så bliver i opdateret på jeres facebook væg. Hvis i har ideer til indslag, kan i ligeledes sende en mail til os. Du finder TvBjert på disse webadresser: God fornøjelse! Paaskehøj 2010 Flot eksamen Så er det igen lykkedes en lærling ved AB Electric A/S at få medalje og diplom for sin svendeprøve som elektriker, styrings- og reguleringsteknik. Det er ikke hverdagskost indenfor faget, så det var en glad, ny svend, Daniel Kristensen, og en stolt mester, Arne Holm, som fejrede de mange 12-taller ved firmaets nytårskur på værkstedet i Agtrup.

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet Velkommen til GrønBo s univers Sidder I lige nu og drømmer om et fritidshus, der kan rumme alle jeres ønsker - så kan Grønbo hjælpe jer.... et

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn Oktober 2015. Indhold: * Vennekredsen: Foredrag. Til: Samtlige husstande kontorer butikker Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Oktober 2015 Fra Indvielse af Byfornyelse Indhold: * Vennekredsen: Foredrag * Avisindsamling: Fortsætter * Ny Butik: Mormors ting

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s 3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s Smukke Norge Husk forældre - valgmøde den 3. marts i Fritids og ungdomsklubben. Se programmet på vores hjemmeside. Har du lyst til at arbejde i Lavuks bestyrelse,

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske Sdr. Vium Nyt Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015 God påske Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. maj 2015 Emner skal være meddelt Aase Rahbek på mail skipper@mail.mira.dk senest d. 10. april

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

OB & IK`S KLUBNYT. Nummer 2 August Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet

OB & IK`S KLUBNYT. Nummer 2 August Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet OB & IK`S KLUBNYT Nummer 2 August 2016 Formanden har ordet Nyt fra senior Nyt fra ungdom Nyt fra aktivitetsudvalget Andet FORMANDEN HAR ORDET Du sidder nu med 2. udgave i 2016 af OB & IK-klubnyt. Der sker

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jan Hockey-turnering To

Læs mere

Afbud: 1. Godkendelse af referat: Godkendt. 2. Ønsker om punkter på Dagsorden som ikke falder ind under andre punkter:

Afbud: 1. Godkendelse af referat: Godkendt. 2. Ønsker om punkter på Dagsorden som ikke falder ind under andre punkter: Referat fra hovedbestyrelsesmødet den 10. november 2016 Tune, den 14. november 2016/ir Side 1 af 4 Til stede: Formand: Kasserer: Sven Edelmann Dorthe Toftebjerg Næstformand og Fodbold: Pauli Christensen

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Tånum Forsamlingshus

Tånum Forsamlingshus Program for 2015/16 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Side 1 33 Handicap Toiletgangen Side 2 Velkommen til 2015/2016 i Tånum Forsamlingshus. Med de nye gulve, væg og loftbeklædning

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Kom i klub det er snart vinterferie! Før jul var der rigtige mange medlemmer i klub, så der er måske ikke noget at sige til, at du tager en slapper. Men, men,

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Dagsorden 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent c. Valg af bisidder d. Valg af 2 stemmetæller 2. Årsberetning af: a. Tegnsprogsforeningen

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF

Børne- og ungeklub/næstformand i KIF Bestyrelsesmøde KIF d. 23-4-2013 Punkt. 1 Til stede var: Tut Feveile Brigitte Kjeldstrøm Sigrid Andersen Tina Quaade Per Vanmann Suzanne Tone Hansen Karina Nielsen Rene Rasmussen Konni Brandt Jesper Skjold

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening HUSK!!!! HØSTMARKED

Læs mere

HNR Julehygger igen i stor stil :

HNR Julehygger igen i stor stil : Side 1 HNR Julehygger igen i stor stil : Vores elskede radio er klar til at julehygge med os i December. Igen i år, julehygger Per Schreiber med os med flere historier om den søde juletid, hver søndag

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Hrimnir Nyt nr. 162. Juli 2010

Hrimnir Nyt nr. 162. Juli 2010 Hrimnir Nyt nr. 162 Juli 2010 Kalender Juli 03. Juli Bestyrelsesmøde og middag AFLYST August 10. August Bestyrelsesmøde hos Sandra 28. August Hrimnir Masters 2010 Opfordring! Redaktricen opfordrer ALLE

Læs mere

for Lyne Sogn November 2015

for Lyne Sogn November 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn November 2015 Indhold: * Lyne Kirke: diverse, Arrangémenter * Lyne Friskole: Åben hus * Vennekredsen: Bankospil * Skulptur: *

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016

Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016 Nyhedsbrev Fritidshjemmet Dronen februar 2016 www.ib3.kk.dk Gammeltoftgade 19, opg. 27, 1355 København K Tlf.: 33 13 61 41 # 4 E-mail: nicoju@dronen.kk.dk 3.klasse på SMK En flok studerende fra Ålborg

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Februar 2007 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Sidste tilmelding til Foredrag onsdag den 28. februar FOREDRAG Kostkompasset mandag den 5. marts kl. 19.00 Generalforsamling torsdag den 15. marts kl. 19.30

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

DET SKER I VEDDUM. Aktivitetskalender JANUAR FEBRUAR 2015. Johny V. Johansen 2006: Udsigt fra Hadsundstien. 29. årgang nr. 169

DET SKER I VEDDUM. Aktivitetskalender JANUAR FEBRUAR 2015. Johny V. Johansen 2006: Udsigt fra Hadsundstien. 29. årgang nr. 169 DET SKER I VEDDUM Aktivitetskalender JANUAR FEBRUAR 2015 Johny V. Johansen 2006: Udsigt fra Hadsundstien. 29. årgang nr. 169 Januar 2 tor. 1. jan. 2015 Nytårsdag 12:00 16:00 Brugsen holder åbent man. 5.

Læs mere

Formanden har ordet :

Formanden har ordet : Side 1 Formanden har ordet : Husk at vi den 1. søndag i hver måned har lodtrækning på dit medlemsbevis i programmet: Send en hilsen ca. kl. 11.00 Hjælp foreningen med at vokse. Skaf et medlem. Det koster

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 23 juni 2016 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 17 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september HANDICAP Altid den første lørdag i september Tag med til DANMARKS SJOVESTE IDRÆTSARRANGEMENT for handicappede og få en uforglemmelig oplevelse WWW.TOURDEBORNHOLM.DK Velkommen til Bornholm! Allan Hedegaard

Læs mere

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Så er der gået et godt stykke tid siden jeg forlod Danmark efter en dejlig lang sommer hjemme. Tiden flyver og jeg kan ikke forstå hvor dagene bliver af. Jeg ved,

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere