FREDERIKSSUND KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FREDERIKSSUND KOMMUNE"

Transkript

1 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 1 af 13 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 20. februar 2002 kl i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, Selim Yumuk, Anette Lauge Jensen, Jesper Thorup, Morten Skovgaard Egon Agerlin deltager i mødet. Fraværende: Mødet slut: kl , men genoptages torsdag den 21. februar 2002 kl , hvor mødet sluttede kl Indholdsfortegnelse Åbne møde Sag nr. 8 Orientering

2 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 2 af 13 Saq nr. 9 Forældreansvar Saq nr. 10 Kompetenceplan Saq nr. 11 Evaluering af skolebesøg vedr. renovering af skolerne Saq nr. 12 Dagsorden til dialogmødet med skoledere og skolebestyrelsesformænd Saq nr. 13 Styrkelse af skoleledelsens administration Saq nr. 14 Indskoling i Frederikssund kommune Saq nr. 15 Drøftelse af ventelisteregler Saq nr. 16 Etablering af flere institutionspladser i foråret samt etablering af en permanent vippenormering. Saq nr. 17 Vippenormering i dagplejen Saq nr. 18 Normering i daginstitutionerne Saq nr. 19 Eventuelt Sag nr. 8 Orientering Elevtal i kommende børnehaveklasser Egon Agerlin orienterede om indskrivningstal for kommende børnehaveklasser. Orientering fra valgformænd om skolebestyrelsesvalg

3 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 3 af 13 Udvalgets medlemmer orienterede fra valgbestyrelserne i forbindelse med skolebestyrelsesvalgene. Der var kun en liste på hver skole, og derfor er der ikke valg på nogen af skolerne. Orientering fra skole- og daginstitutionsbestyrelsesmøder Udvalgets medlemmer orienterede fra skole- og daginstitutionsbestyrelsesmøderne. Egon Agerlin orienterede om brev fra forældrerådet i klub Mix, som beder om, at udvalget tager stilling til aftenåbning. Mogens Højenvang orienterede om aflevering af lejemålet på LI. Blødevej 8C. Sag nr. 9 Forældreansvar Journal nr.: Der stilles i stigende omfang krav fra forældrene i daginstitutioner og skoler om kvalitet i pasningstilbud og undervisningstilbud. Bilag: - Der stilles i den forbindelse spørgsmålstegn ved omfanget af forældrenes medansvar for at give institutioner og skoler de nødvendige rammer, således at de kan skabe den optimale kvalitet i kommunens pasningstilbud og undervisningstilbud. Børn- og ungeudvalget ønsker at sætte fokus på forældrenes ansvar. Formanden anmoder Børn- og ungeudvalget om at diskutere forældrenes ansvar i kommunens pasnings- og undervisningstilbud. Udvalget inviterer Birgitte Larsen til næste møde for en drøftelse af den politiske målsætning:

4 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 4 af 13 -"Tilbuddene skal sikre optimal udvikling og trivsel af det enkelte barn samtidig med, at der lægges vægt på, at familiens overordnede ansvar for barnet fastholdes". Sag nr. 10 Kompetenceplan Journal nr.: 00.01A01 Lovgrundlag: Styrelsesloven for kommuner Der er udarbejdet delkompetenceplaner på en række områder indenfor børne- og kulturforvaltningen. Bl. a på folkeskoleområdet og i forbindelse med ansættelser og afsked. Der findes ikke en kompetenceplan samlet for børne- og kulturforvaltningen. En kompetenceplan tjener til at skabe overblik og smidighed over beslutningsprocessen. Den skal sikre, at Børn- og ungeudvalget fastlægger principper og retningslinier for sagsbehandlingen og de afgørelser, der skal træffes, mens forvaltningen træffer afgørelser i konkrete sager. Kompetenceplanen skal sikre, at Børn- og ungeudvalget orienteres om de afgørelser af betydning, der træffes af forvaltningen og om de afgørelser, der træffes af formanden. Forvaltningen vil i løbet af det næste år udarbejde kompetenceplanen. Som en start på dette arbejde, bedes udvalget træffe beslutning om i hvilke sager, der kan blive tale om formandsafgørelser, og om hvorledes udvalget ønskes orienteret undervejs/ efterfølgende. Bilag: 22 i Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at drøfte, i hvilke sager der kan blive tale om formandsafgørelse. Hvis formanden, jfr. 22, stk. 2, afgør hastesager og rutinesager, skal udvalget underrettes straks. Dog forsøges udvalgsmedlemmerne orienteret, inden beslutningen træffes. Ved udvalgsmedlemmernes henvendelse/forespørgsel til forvaltningen underrettes udvalgets øvrige medlemmer.

5 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 5 af 13 Der udarbejdes en kompetenceplan samlet for børneog kulturforvaltningen i løbet af året. Sag nr. 11 Evaluering af skolebesøg vedr. renovering af skolerne Journal nr.: Børn- og ungeudvalget var den 29. januar 2002 på rundvisning på kommunens skoler dels med henblik på at få et overblik over mulighederne for udbygning og renovering af skolerne og dels at få overblik over vedligeholdelsestilstanden. Bilag: Brix & Kamps renoveringsplaner bedes medbragt. Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at evaluere skolebesøgene. I forbindelse med udvalgets skolebesøg ønsker børnog ungeudvalget at gøre socialudvalget opmærksom på, at der i børne- og kulturforvaltningens regi er arbejdsopgaver, der kunne tjene som tilbud i integrationssammenhæng. Børn- og ungeudvalget ønsker, at forvaltningen ved vedligeholdelse finder alternative materialer, der er mindre vedligeholdelseskrævende. Udvalget drøftede renovering af de enkelte skoler, og en prioritering af renoveringen tages op på udvalgets møde i april. Sag nr. 12 Dagsorden til dialogmødet med skoledere og skolebestyrelsesformænd Journal nr.: A14/1 Lovgrundlag: Folkeskoleloven Børn- og ungeudvalget har vedtaget at afholde 2 årlige dialogmøder med skoleledere og skolebestyrelsesformænd.

6 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 6 af 13 Det første møde afholdes torsdag den 21. februar 2002 kl i udvalgsværelse 5 på Rådhuset. Børn- og ungeudvalget har ønsket, at følgende punkter sættes på dagsordenen: Tidligere start på sprogundervisning Kvalitetstiltag - måling Naturfag Udskoling Sommerferielukning i SFO Skolerne er blevet bedt om at drøfte med deres bestyrelser, om de har yderligere punkter til dagsordenen. Punkterne sendes til forvaltningen senest mandag den 18. februar Bilag: ' Endelig dagsorden udleveres på mødet Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at godkende dagsordenen til dialogmødet den 21. februar 2002 med skoleledere og skolebestyrelsesformænd Udvalget godkender dagsorden til dialogmødet. Sag nr. 13 Styrkelse af skoleledelsens administration Journal nr.: Byrådet har i forbindelse med budget 2002 vedtaget at styrke skoleledelsens administration. Der er afsat kr i budget 2002 og overslagsårene. Økonomiudvalget har ønsket en redegørelse for, hvilke tiltag der iværksættes for at styrke skoleledelsens administration. Børn- og ungeudvalget har ønsket at få forelagt disse forslag, inden de forelægges Økonomiudvalget.

7 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 7 af 13 De tildelte midler fordeles forholdsmæssigt efter antallet af fuldtidsstillinger på skolerne. Skolerne har ønsket at styrke deres administration på følgende måde: Falkenborgskolen: 1 sekretær opnormeres til fuldmægtig, herved kan der tillægges yderligere ansvar. Desuden ønskes yderligere tid til afdelingsledere. Marienlystskolen: 1 sekretær opnormeres til fuldmægtig, opnormering af anden sekretær, funktionslærer til at hjælpe viceskoleinspektør. Oppe Sundby skole: 1 sekretær opnormeres til fuldmægtig, funktionslærer, selvstyrende teams Åbjergskolen: Afdelingsleder i indskolingen 1 sekretær opnormeres til fuldmægtig, opnormering af anden sekretær, timer til koordinering af obs-funktionen. Skole- og institutionschefen og skole- og kulturdirektøren kan anbefale skolernes ønsker til styrkelse af administrationen. Bilag: - Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at indstille til Økonomiudvalget, at skolernes ønsker til styrkelse af administrationen tages til efterretning. Indstillingen godkendt. Udvalget vil være opmærksom på, om tiltaget vil give den forventede forbedring i skoleledernes arbejdsmiljø.

8 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 8 af 13 Sag nr. 14 Journal nr.: Indskoling i Frederikssund kommune Lovgrundlag: Folkeskoleloven Børn- og ungeudvalget har ønsket en dialog med skoleledere og SFO-ledere om projektet anderledes indskoling med henblik på at vurdere, hvorledes en fremtidig indskoling i Frederikssund kommune skal foregå. Dette dialogmøde finder sted umiddelbart før Børn- og ungeudvalgets møde. Bilag: - Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at tage stilling til en fremtidig indskoling i Frederikssund kommune på baggrund af dialogen med skoleledere og SFO-ledere. Udvalget beder forvaltningen om at udarbejde en beregning på de tildelte ressourcer i skolen og SFO. Sag nr. 15 Drøftelse af ventelisteregler Journal nr.: Børn- og ungeudvalget vedtog den 6. november 2000 nye ventelisteregler, hvor man bl. a. ændrede opskrivningsdatoen fra 3 måneder ind i graviditetet til opskrivning senest 1 måned efter fødsel. De reviderede ventelisteregler har vist sig svære at administrere. Forvaltningen fremlægger et forslag til nye ventelisteregler, som tager højde for en pasningsgaranti. Definition på pasningsgaranti forstås som en ikke specificeret plads 1 måned efter orlovs udløb. Ifølge Serviceloven kan kommunen ved denne form for pasningsgaranti opkræve en højere forældrebetaling på 32% af udgifterne i stedet for, som nu, 30%.

9 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 9 af 13 Der ønskes en politisk drøftelse af ventelistereglerne i forbindelse med en kommende pasningsgaranti. ' Bilag: Ventelisteregler fra november 2000 Forslag til ventelisteregler februar 2002 Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at drøfte ventelistereglerne i forbindelse med en kommende pasningsgaranti. Udvalget har revideret ventelistereglerne for Sag nr. 16 Etablering af flere institutionspladser i foråret samt etablering af en permanent vippenormering. Journal nr.: En opgørelse pr. 1. januar 2002 af ventelisten frem til 1. august 2002 viser en stigning i efterspørgslen af pladser i perioden marts til juli. 305 børn udmeldes til 1. august ved skolestart, og derefter er der igen ledige pladser i institutionerne. Fratrukket 47 forårs turnuspladser er behovet 1. marts 22 pladser. I april og maj er behovet yderligere 10 pladser hver måned. Forvaltningen har afholdt møde med daginstitutionslederne, som tilkendegav, at de var villige til af hjælpe med at løse pladsproblemerne i de 4 måneder fra marts til sommerferien. Dette kræver ikke godkendelse i forældrebestyrelserne. Der foreslås følgende: Der indføres en vippenormering med en merindskrivning på 5% på hver institution. Denne merindskrivning forsvinder pr. 1. august ved skolestart. Institutionerne vil pr. 1. august få 5% færre indskrevet i forhold til grundnormeringen. Der tages hensyn til institutioner, der ikke har et antal skolebørn, der svarer til 5%.

10 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 10 af 13 Eks.: En 60 BHE institution har fra 1. marts til 1. august 63 BHE. Fra 1. august til 1. februar har institutionen kun 57 BHE. For at imødegå den store forskel i behovet for daginstitutioner over året foreslås indført en permanent vippenormering på plus/minus 5 børn i forhold til grundnormeringen. Forvaltningen foretager en månedlig optælling af antallet af vuggestuebørn og børnehavebørn året igennem. Det udmeldte normtallet på grundnormeringen reguleres i december måned, således at der kompenseres for de faktiske antal børn, der har været indskrevet i institutionerne. Det er vanskeligt at beregne, hvad reguleringen af normtallet vil betyde i merudgift det første år, men over et par år vil det udligne sig. Børn og ungeudvalget har tilkendegivet, at de ønsker mere rum i daginstitutionerne. Det foreslås som princip, at grundnormeringen nedsættes på institutionerne med ca. 8%. Eks. En 60 BHE nedsættes til 55 BHE og vipper derefter mellem 50 og 60 BHE. De små institutioner ændres ikke Det vil ikke være muligt at vedtage en dato for nedsættelse af grundnormeringen, før der er klarhed over regeringens udspil til ny barselsorlov. Forslaget om en permanent vippenormering skal sendes til høring i forældrebestyrelserne. Bilag: - Forvaltningen indstiller, at Børn- og ungeudvalget godkender den midlertidige vipppenormering til løsning af pladsproblemet i foråret, at vedtage at der arbejdes med at nedsætte grundnormeringen med 8%, samt at godkende forslaget om en permanent vippenormering, som sendes til høring i forældrebestyrelserne. Indstillingen godkendt.

11 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 11 af 13 Forslaget sendes i høring i forældrebestyrelser og MED-udvalg. Sag nr. 17 Vippenormering i dagplejen Journal nr.: Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at drøfte dagplejens størrelse i fremtiden. Udvalget har drøftet en vippenormering på dagplejen som kunne foreslås som en ændring af 4-børns kontrakter til 3-børnskontrakter. I forårsperioden, hvor der er behov for flere pladser kunne det fjerde barn indskrives. Der gøres opmærksom på, at der er 20% forskel i lønnen på 3- og 4-børnskontrakter. Det bør overvejes om man personalepolitisk skal foretage en sådan ændring. Ændringen kan under alle omstændigheder kun foretages med overenskomstmæssig varsel, som for de fleste dagplejere er 6 måneder. Der vil være mulighed for at forhandle en lokalaftale med fagforeningen, som delvis kompenserer for lønnedgangen. Der ønskes ligeledes en politisk stillingtagen til, hvor mange børn under 18 måneder den enkelte dagplejer kan have. Der er pr. 1. februar ansat 61 dagplejere i kommunen. Hvis der ændres på kontrakterne, vil der skulle ansættes 20 yderligere dagplejere, hvis kommunen skal kunne dække behovet for dagplejepladser. Da det ikke har været muligt at skaffe alle oplysninger til belysning af sagen, foreslår forvaltningen, at udvalget drøfter dagplejen og herefter regner forvaltningen konkret på resultatet til næste møde. ' Bilag: - Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at drøfte dagplejens form og størrelse.

12 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 12 af 13 I Sagen udsættes til næste møde. Sag nr. 18 Normering i daginstitutionerne Journal nr.: Børn- og ungeudvalget besluttede den 12. november 2001, at ledelsestiden blev taget ud af normeringen på daginstitutionerne. Tidligere var normeringen (belastningsgraden) 9,23 incl. ledelsestid. Ledelsestiden beregnes nu som 1 time pr. fuldtidsmedarbejder + % time pr. BHE. Det betyder, at normeringen uden ledelsestid nu er 10,39. Det blev samtidig besluttet, at det nye Børn- og ungeudvalg skulle drøfte den fremtidige normering i henhold til analysen på dagpasningsområdet. En ændring i normeringen skal sendes til høring i forældrebestyrelserne og forhandles med BUPL og PMF. Bilag: ' Analysen på dagpasningsområdet bedes medbragt Forvaltningen anmoder Børn- og ungeudvalget om at drøfte den fremtidige normering i daginstitutionerne Udvalget beslutter, at fordelingen mellem uddannet og ikke-uddannet personale bibeholdes med fordelingen 60/40. Udvalget ønsker til næste møde den 20/3-02 en sammenlignelig undersøgelse af belastningsgraden, samt en økonomisk beregning på f.eks. nedsættelse af belastningsgraden på 0,1. Sagen genoptages på næste møde. li

13 Børn og Ungeudvalget den 20. februar 2002 Side 13 af 13 Sag nr. 19 Eventuelt Styrelsesvedtægten for folkeskolen revideres ved et af de følgende møder. sign. sign. sign. Bente Nielsen Anette Lauge Jensen Selim Yumuk sign. sign. sign. Jesper Thorup Morten Skovgaard Mogens Højenvang

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14.

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14. Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 19. februar 2003 kl. 14.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, Selim Yumuk, Anette Lauge

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn- og Ungeudvalget 13. december 1999 Side 1 af 11 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 13. december 1999 kl. 13.00 i mødelokale 7 Mødedeltagere: Per Bille Henriksen, Finn Vester, Bente

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn- og Ungeudvalget 8. august 2006 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 8. august 2006 kl. 17.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 29. januar 2001 Side 1 af 14 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 29. januar 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Per Bille

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Byrådet 4. oktober 2005 Side 1 af 10 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D S K R IFT Byrådet 4. oktober 2005 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Knud B. Christoffersen, Lis Olsen, Tina Tving Stauning, John Ziegler,

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Til forældre med børn, som skal starte i børnehaveklasse 1/

Til forældre med børn, som skal starte i børnehaveklasse 1/ Til forældre med elever til kommende børnehaveklasse Dato: Sagsbehandler: J.nr.: 23. november 2010 Karin Schødt Til forældre med børn, som skal starte i børnehaveklasse 1/8-2011. Digital indskrivning til

Læs mere

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 1. Afdeling Den 14. oktober 2005 Århus Kommune Børn og Unge-afdelingen Magistratens 1. Afdeling Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Økonomiudvalget den 28. april 2003 Side 1 af 6 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT AF TILLÆ G S D A G SO R D E N Økonomiudvalget 28. april 2003 kl. 8.30 på Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Knud B Christoffersen,

Læs mere

Holbæk By Skole Skolebestyrelsen

Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Torsdag d. 11. januar 2018 kl. 17.15 19.15 Hvor: Afdeling Absalon, stort mødelokale Deltagere: Forældrerepræsentanter: Kathrine

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Mødedato Mødelokale Fraværende Åbne sager Lukkede sager Mødet hævet Kl. 19.00 6. april kl. 18.00 og efterfølgende orienteringsmøde om skolebestyrelsesvalget kl. 19.00 Mødelokalet

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/11 Indhold: FORORD...3 HVAD BETYDER

Læs mere

Referat af budgetdialogmøde

Referat af budgetdialogmøde af budgetdialogmøde Mandag den 21.05.12 kl. 19:00-21:00 i mødelokale 1 Børne- og Ungeudvalget: Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Kai Nielsen (V) Morten Dahlin (V) Niclas Bekker Poulsen (A)

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Resultat af udvalgsbehandlingen politikområde Dagpasning OMPRIORITERINGER

Resultat af udvalgsbehandlingen politikområde Dagpasning OMPRIORITERINGER Resultat af udvalgsbehandlingen politikområde Dagpasning OMPRIORITERINGER Udvalg: Børneudvalget Politikområde: 11 Dagpasning Dato: 23. august 2010 Udfyldt af: Johnni Helt I 2011-priser i hele tusinder

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-08-2010 Dato: 05-07-2010 Sag nr.: KB 173 Sagsbehandler: Pia Mehlsen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

TILLÆGS Referat. fra mødet den kl i Direktør Lars Sloths kontor

TILLÆGS Referat. fra mødet den kl i Direktør Lars Sloths kontor TILLÆGS Referat fra mødet den kl. 13.00 i Direktør Lars Sloths kontor Medlemmer: Erik Bøgh Nielsen, Heinz Hvid, Mogens Kruse, Per Skovmose, Poul Hvass Hansen Afbud: Poul Hvass Hansen, Per Skovmose Mødet

Læs mere

Børn- og Ungeudvalg den 23. april 2003 Side 1 af 18 FREDERIKSSUND KOMMUNE UDSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 23. april 2003 kl

Børn- og Ungeudvalg den 23. april 2003 Side 1 af 18 FREDERIKSSUND KOMMUNE UDSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 23. april 2003 kl Børn- og Ungeudvalg den 23. april 2003 Side 1 af 18 FREDERIKSSUND KOMMUNE UDSKRIFT Børn og Ungeudvalget 23. april 2003 kl. 14.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, Selim Yumuk, Anette Lauge Jensen,

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Foruden de bestemmelser, der er formuleret i de til enhver tid gældende Vedtægter for den selvejende institution Rudme Friskole,

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 29.11.05 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 0 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side BR1. Budget 2006 09...1 BR2. Kapacitetstilpasning daginstitutionsområdet...1 BR3. Visitationsregler

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. X-Class, Torvegade 15, Lokale på 1. sal. Alle mødt. Mødedato 12. maj 2010 kl Mødelokale.

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. X-Class, Torvegade 15, Lokale på 1. sal. Alle mødt. Mødedato 12. maj 2010 kl Mødelokale. Referat Mødedato 12. maj 2010 kl. 19.00 Mødelokale Fraværende X-Class, Torvegade 15, Lokale på 1. sal Alle mødt Åbne sager 7 Lukkede sager Mødet hævet 21.35 Indholdsfortegnelse den 12. maj 2010 kl. 19.00

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes:

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes: 11.11.2009 Øster Hornum Børneunivers. Bestyrelserne ved Øster Hornum Børnehave og skole anmoder hermed om lov til at samle daginstitution og skole i Øster Hornum med hjemmel i Bekendtgørelse om fælles

Læs mere

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Faxe Kommune, Frederiksgade 9, 4690 Haslev. Tlf. 5620 3000 Pladsanvisningen, Tingvej 7, 3.sal, 4690 Haslev 1 111111 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning.

at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Pkt.nr: 13 Tilskud til privat børnepasning 230407 Indstilling: at Socialudvalget tager lovændring om privat børnepasning til efterretning. Formål med indstilling: At orientere om lovændring vedrørende

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 21. juni 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 19:00 Fraværende: Gruppemøder: 21. juni 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune.

Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Styrelsesvedtægt for fritidsklubberne i Frederikssund Kommune. Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING. Byrådet har

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/10 Indhold: FORORD...3

Læs mere

Børn og unge udvalget den 14. januar 2003 Side 1 af 17 FREDERIKSSUND KOMMUNE R EFER AT. Børn og Ungeudvalget. 14. januar kl. 16.

Børn og unge udvalget den 14. januar 2003 Side 1 af 17 FREDERIKSSUND KOMMUNE R EFER AT. Børn og Ungeudvalget. 14. januar kl. 16. Børn og unge udvalget den 14. januar 2003 Side 1 af 17 FREDERIKSSUND KOMMUNE R EFER AT Børn og Ungeudvalget 14. januar kl. 16 i mødelokale 6 Besøg i Ådalen kl. 14.00 Besøg på Set. Georgsgården kl. 14.45

Læs mere

1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps.

1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps. 1/5 28sep16 Vedtægt for Børnehuset Møllevang 1 Lovgrundlag, formål og rammer Børnehuset Møllevang er en privatinstitution med hjemsted i Frederikssund Kommune og drives af TitiBo-gruppen Aps. Privatinstitutionen

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Socialudvalget L 75 - Bilag 1 Offentlig

Socialudvalget L 75 - Bilag 1 Offentlig Socialudvalget L 75 - Bilag 1 Offentlig Folketingets Socialudvalg DEPARTEMENTET Familie- og beskæftigelse J.nr. 210-12 beba 05. november 2004 Hermed følger - i 70 eksemplarer høringssvar til L 75 forslag

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde den kl

Referat af skolebestyrelsesmøde den kl Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 12.6.2013 hojekolstrupskole@aabenraa.dk www.hkolstrupskole.dk Referat af skolebestyrelsesmøde den 10.06.2013 kl. 19.00

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten (inkl. bilag) fastsættes

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Børneudvalget Møde nr. 28 Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Bjarni G. Jørgensen (V), Lone Hansen (E), Poul Albrechtsen (O), Jørgen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse.

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse. Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold til dagtilbudsloven og er gældende for den måde, der tildeles plads i kommunale

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige

Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige Administrationsgrundlaget beskriver tildelingsprincipperne for de kommunale dagtilbud for 0-6 årige i Allerød Kommune. Administrationsgrundlaget beskriver

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Steen Horstmann, som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget

Mødesagsfremstilling. Børne- og Skoleudvalget Mødesagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Skoleudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 11-11-2008 Dato: 23-10-2008 Sag nr.: ØU 311 (BSU 131) Sagsbehandler: John Kronbak Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune

Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune 1 Institutionens navn Stk.1 Privatinstitutionens navn er Mammen frivuggestue. Institutionens hjemsted er Viborg kommune. Institutionen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Dagsorden Dato: Mandag den 19. marts 2018 Tidspunkt: 6:30 Sted: Leen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015 Til Næstved Kommune, Center for Dagtilbud, cda@naestved.dk Den 2. juli 2014 Høringssvar fra forældrebestyrelsen for Manøhytten vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde nr. 16

Skolebestyrelsesmøde nr. 16 . Skolebestyrelsesmøde nr. 16 Onsdag d. 28. februar på afd. Jernløse 18.30-20.30 De næste møder Mandag d. 19/3 Kildebjerg torsdag d. 12/4 Knabstrup mandag d. 14/5 Undløse tirsdag d. 12/6 Jyderup DELTAGERE

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 Fjerritslev Rådhus lokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 141. Indledende budgetdrøftelser...1 142. Status på tilpasning

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 12. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 30. november 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 12. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 30. november 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 12 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 30. november 2006. Mødet startede kl. 7.40 og sluttede kl. 10.00. Alle deltog 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 43 Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune

Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Styrelsesvedtægter for dagtilbud i Nordfyns kommune Juni 2011 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Stk. 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale daginstitutioner og

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Lærerne er involveret i processen og en prøvearbejdsplads etableres snarest.

Lærerne er involveret i processen og en prøvearbejdsplads etableres snarest. Til skolebestyrelsen Nyløkke 4 DK-6200 Aabenraa Tlf. 7376 8300 Fax 7462 6673 Dato: 27.3.2014 kha@aabenraa.dk Referat fra skolebestyrelsesmøde den 24.3.2014 kl. 19.00 (efter årsberetningen) kl. 21.00 1.

Læs mere

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget

Forretningsorden. for. Nærdemokratiudvalget Forretningsorden for Nærdemokratiudvalget Nærdemokratiudvalget er nedsat under Økonomi- og Erhvervsudvalget i henhold til 10, stk. 10, nr. 3 i Styrelsesvedtægt for Silkeborg Kommune, jfr. Styrelseslovens

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Dagsorden og referat. Tønder Kommune. Dato: 22.marts 2018 Tid: Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster

Dagsorden og referat. Tønder Kommune. Dato: 22.marts 2018 Tid: Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster Dagsorden og referat Tønder Kommune Dato: 22.marts 2018 Tid: 19.00-21.30 Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster Emne: Forældrebestyrelses møde i dagplejen Mødet er flyttet til Åved vej 5, Løgumkloster

Læs mere

Skolefritidsordningen har en leder (SFO-leder), og tre FPL er, heraf den ene som souschef. Disse 4 udgør SFOens ledelsesteam.

Skolefritidsordningen har en leder (SFO-leder), og tre FPL er, heraf den ene som souschef. Disse 4 udgør SFOens ledelsesteam. SFO - ledelsesteam: Det er ledelsens opgave at sikre en optimal fungerende SFO indenfor de rammer og konkrete vilkår, som bl.a. er beskrevet i folkeskoleloven, kommunens/b/u forvaltningens mål nævnt i

Læs mere

Bilag 3. Invitation til fælles bestyrelsesmøde d. 12. oktober Åbne og lukketider pr. dagtilbud. Retningslinjer for brug af moduler pr.

Bilag 3. Invitation til fælles bestyrelsesmøde d. 12. oktober Åbne og lukketider pr. dagtilbud. Retningslinjer for brug af moduler pr. Bilag 3 Invitation til fælles bestyrelsesmøde d. 12. oktober 2016 Åbne og lukketider pr. dagtilbud Retningslinjer for brug af moduler pr. dagtilbud Billund korn Inui d. 4. oktober 2016 Kære medlemmer i

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn Skjal B Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af 17.01.2000 om social service 7 26. Kapitel 4 Dagtilbud til børn 7. Kommunen sørger for, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud

Læs mere

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter.

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Forslag til tilretninger og ændringer til ny styrelsesvedtægt

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere