Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om selvstyre på plejehjem"

Transkript

1 december 2016 Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Lindholm plejehjem Plejehjemsleder: Asia Christensen Antal plejehjemspladser: 30 Antal medarbejdere 28,7 (årsværk): Antal specialpladser: 0 Tilknyttet Nej aktivitetscenter: Antal aflastningspladser: 0 Andet? Nej Motiveret ansøgning Hvorfor ønsker I, at blive et selvstyrende plejehjem? Madproduktion som rehabiliterende projekt Lindholm Plejehjem ønsker at arbejde videre på baggrund af de erfaringer der er gjort med madproduktion. Fremadrettet tænkes madproduktion at indgå som et rehabiliterende tilbud for beboerne, hvor der ønske om øget fokus på: Styrkelse af fysiske individuelle færdigheder Bedre balance og øget hukommelse Mindske ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed Madproduktion som rehabiliterende projekt vil understøtte Værdighedspolitikkens tanker omkring "Det gode måltid". Dette skal ske ved daglig inddragelse af beboerne i madproduktionen. De kan f.eks. inddrages i opgaver som bagning, kartoffelskrælning, grøntsagsanretning, menusammensætning. Ved at bidrage med opskrifter kan der sættes fokus på at fastholde beboeres langtidshukommelse og inddrage deres viden og erfaringer i dagligdagen. Baggrund Lindholm Plejehjem har draget rigtig gode erfaringer med madproduktion i perioden maj 2014 til udgangen af 2016, hvor projektet ophører. Madprojektet medførte at produktion af al mad til beboerne mandag til fredag foregik på Lindholm Plejehjem, og blev udført af 3 fuldtidsansatte ernæringsassistenter under Madservice Aalborg. I forbindelse med madprojektet, er Lindholm Plejehjems køkkenfaciliteter godkendt til madproduktion af Fødevarestyrelsen. Projektet har medført, at der generelt er kommet mere liv i boenhederne, hvilket er af stor betydning for beboere og pårørende. Det har også givet større arbejdsglæde og mere energi blandt plejepersonalet. Madproduktionen på plejehjemmet har medført et kvalitetsløft i måltidssituationen, mindre madspild og mulighed for sparring til beboere, pårørende og plejepersonale omkring ernæring.

2 december 2016 Hvilke muligheder ser beboere og pårørende ved at blive selvstyrende plejehjem? (Beskriv inddragelse af Bruger-Pårørenderåd) Madproduktion skaber mulighed for selv at være involveret i madproduktionen, hvilket skaber værdi i hverdagen. Der er en kæmpe lyst til at deltage aktivt i den daglige madproduktion på alle niveau, både fra ideer til den fysiske produktion af maden. For en del beboere er det at bidrage til maden en stor del af den daglige aktivitet, og giver en følelse af at kunne bidrage aktivt til dagligdagen på plejehjemmet. Madproduktionen og duften af mad skaber også en stor livsværdi, der motiverer og inviterer til socialt samvær med andre beboere, pårørende og medarbejdere. Pårørende og beboere har mulighed for at deltage i madrelaterede aktiviteter sammen, der skaber nogle gode rammer for positivt samvær. Ansøgning godkendt på Brugerpårørenderåd d. 8 / Hvilke muligheder ser medarbejderne og ledelsen ved at blive selvstyrende plejehjem? (Beskriv inddragelse af LMU) Madproduktion skaber nogle rigtig gode rammer for relationen mellem beboere og medarbejdere. Samtidig er madproduktionen med til at styrke beboernes fysiske færdigheder og øge deres selvhjulpenhed. Dette skaber værdi, ikke kun for beboerne, men også for medarbejderne. Øget selvhjulpenhed blandt beboerne er med til at frigive ressourcer til kerneopgaven. Ansøgning godkendt på MED-udvalgsmøde d. 30 / Hvilke områder regner I med at have særlig fokus på som selvstyrende plejehjem, i forhold til at sikre flere ressourcer til kerneopgaven? Rehabilitering. Madproduktion og ernæring. Socialt samvær. Succeshistorier - italesættelse af successer giver anerkendelse og ramme for dialog og involvering. Hvordan vil I udnytte frihedsgraden inden for disse området? Vi ønsker selv at producere mad i alle hverdage. Personale til løsning af denne opgave, ønskes ansat direkte af Lindholm Plejehjem med reference til plejehjemslederen. Vi ønsker at bibeholde et fortsat godt samarbejde med Madservice Aalborg, bl.a. i forbindelse med levering af råvarer og faglig sparring. Økonomiske oplæg: Til finansiering af "Madproduktion som rehabiliterende projekt", der ønskes at løbe indtil videre for perioden 1/ til 31/ , ansøges om følgende: VÅ årsværk (inkl. afløsning v. sygdom, ferie, uddannelse eet. ) kr.

3 december 2016 Derudover vil Lindholm Plejehjem af eget budget bidrage med årsværk, således at der samlet ansættes 2 årsværk. Hvordan vil I evaluere effekten af forsøget? Projektet drøftet på faste bruger-pårørenderåds møder hver 3. måned. Projektet drøftet på faste LMU-møder hver 3. måned. Projektet drøftet på beboermøder løbende. Der foretages en evaluering via spørgeskema til beboerne i 3. kvartal Om nødvendigt hjælper medarbejdere beboerne med gennemførelse af evaluering. Andet? Lindholm Plejehjem har stor erfaring fra den igangværende madproduktion, der kun har givet positive resultater for såvel beboere, pårørende som ansatte. Også de frivillige kræfter omkring plejehjemmet er meget positive overfor madproduktion og de muligheder det skaber for beboerne på plejehjemmet. Der er derfor en kæmpe opbakning til fortsat at have madproduktion, men samtidig arbejde med et øget fokus på rehabilitering i denne sammenhæng.

4 MED møde Tilstede: Gitte E, Pia, Inge, Dorte, Sarah, Asia og Ann. Dagsorden. Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Pkt. 4 Valg af referent - Ann. Valg af ordstyrer - Inge. Godkendelse af referat - godkendt. Formandens orientering. Der ønskes at der laves årshjul. Dagsorden skal ud i god tid, så medarbejderne kan nå og skrive punkter på. Referat sendes ud til alle medarbejdere med næste nyhedsbrev, og der orienteres på næste personalemøde d. 14/12 omkring MEDs arbejdsopgaver. Valg til MED - Pia undersøger tidspunkt for næste valg. Pkt. 5 Madprojektet: det slutter d Der arbejdes på, at plejehjemmet kan sætte deres eget projekt i gang. Plejehjemsleder vil ansøge friplejehjemspuljen om midler til støtte til projektet. Hvis det lykkedes at opstarte et nyt projektet vil de køkkenmedarbejdere der ansættes høre under plejehjemmets ledelse og budget. Der kan søges via stillingsopslag, og medarbejdere fra madservice Aalborg kan derfor også søge. Madservice vil dermed gerne bevillige orlov hvis en af deres medarbejder vil prøve udfordringen. De ernæringsassistenter som er ansat i nuværende projekt, ønsker og være en del at et nyt projekt på Lindholm Plejehjem, og vil søge en af de evt. opslåede stillinger. Brugerpårørenderådet vil være behjælpelig med opgaver, som skal løses i forbindelse med et nyt projekt. Kristines stilling i aftenvagt: 3 personaler i huset dækker aftenvagterne frem til d. 28/2-17, herefter skal stillingen besættes med SSAfra d. 1/3-17. Bettina bliver i nattevagt frem til d , herefter ønskes en dagvagt. Skifter fra nattevagt til dagvagt pga krav om SSA i nattevagt fra d Fremover ønskes det, at MED på Gabrielsværk og Lindholm slåes sammen, dette er MED på Lindholm enige i, MED på Gabrielsværk spørges til næste møde d Fremtidig mødeform vil være af 4 timers varighed og ca 4 møder pr. år. Der er på Lindholm Plejehjem pt. et overskud på kr. Der planlægges fremover at en SSA hver dag går fra kl , og tager sig af medicindoseringer, omsorgsplaner og andre faglige opgaver. Der vil blive kaldt ind til trivselssamtaler. Ledelsesevaluering: der var et meget flot resultat. Der vil blive sat fokus på mobning + vold/trusler. Der er snakket om kulturen i huset: SSA'er oplever tit, at de forstyrres i deres arbejde, når de doserer medicin og ved andre faglige gøremål, hvor der er risiko for fejl, hvis de forstyrres. Dette SKAL respekteres. Der bliver fælles SSA møde for Lindholm og Gabrielsværk i det nye år. Der bliver fællesmøde for SSH for Lindholm og Gabrielsværk i det nye år. SSH'er tager stilling til om de ønsker deltagelse af plejehjemsleder/ass. leder.

5 Ved triagering: der sidder en SSA med fra hver etage til triagering for hele huset fra kl dette for at give mulighed for sparring med kolleger. Pia (AMR) deltager i netværksmøder 4 gange årligt, hvor der drøftes forskellige emner fra AMR gruppen.

6 Referat ini AALBORG KOMMUNE Møde Tid Bruger-pårørenderådsmøde Torsdag d Sted Deltagere Lindholm Plejehjem Ena Fredsgaard Werner Kristensen Anders Nielsen Anette Nielsen Ann Simonsen Asia Christensen Referent Afbud Ann Ravn Simonsen Asger Strøm, Gerda Nielsen Pkt. 1 Godkendelse af referat - godkendt. Pkt. 2 Referent-Ann. Pkt. 3 Nyt fra plejehjem. Der er inviteret en ny pårørende til rådet, men vedkommende havde pt ikke tid til at deltage. Det er afgjort pr at plejehjemsleder er blevet fast leder på Gabrielsværk indtil det lukker pr Der er pt. overskud på budgettet, der er planlagt forlængelse af to medarbejdere, og der skal være fokus på beboerne med ture ud af huset. Afledt af mediernes indslag om dårlige forhold for plejehjemsbeboere har medarbejderne sammen skrevet et brev omkring Lindholm Plejehjem, og inviteret pressen på besøg, men der er fortsat ikke kommet nogen respons endnu. Ældre-og Handicapforvaltoingen

7 Plejehjemmet har i 6/12 haft besøg af P4, hvor der var fokus på hvor meget dokumentation der hver dag udføres, og om der er varme hænder nok. En af SSA'erne deltog i interview, og gjorde det rigtig godt. Madprojektet: det slutter d Der arbejdes på, at plejehjemmet kan sætte deres eget projekt i gang. Plejehjemsleder vil ansøge friplejehjemspuljen om midler til støtte til projektet. Hvis det lykkedes at opstarte et nyt projektet vil de køkkenmedarbejdere der ansættes høre under plejehjemmets ledelse og budget. Der kan søges via stillingsopslag, og medarbejdere fra madservice Aalborg kan derfor også søge. Madservice vil dermed gerne bevillige orlov hvis en af deres medarbejder vil prøve udfordringen. De ernæringsassistenter som er ansat i nuværende projekt, ønsker og være en del at et nyt projekt på Lindholm Plejehjem, og vil søge en af de evt. opslåede stillinger. Brugerpårørenderådet vil være behjælpelig med opgaver, som skal løses i forbindelse med et nyt projekt. Velfærdsmilliarden: der tildeles en mindre pulje penge til støtte af aktiviteter. Der er ansat et ekstra personale i aftenvagt, så der nu er 4,5-5 personale i vagt om aftenen. Musikterapeut ansat i 6 timer pr uge i første halvår af 2017, som skal deles af Gabrielsværk og Lindholm. Plejehjemmet indgår i et år i et samarbejde med Lifepartners, som laver kommunikationssystemer, dette projekt skal løbe i et år. Firmaet laver også en sengesensor, som kan hjælpe ved beboerne om natten og give tryghed, det vil være frivilligt for den enkelte beboer, om man ønsker at deltage. Plejehjemsleder har søgt penge til projektet. Anders, vil som beboer gener deltage i arbejdsgruppen, og Ena deltager som pårørende. Pkt. 4 Nyt fra rådet. - intet nyt. Pkt. 5 Evt. Projekt vedr. ny pavillion: Firmaet har endnu ikke fundet en ny samarbejdspartner, så der vil først ske yderligere, hvis firmaet igen henvender sig. Hvis beboerne ønsker en ny pavillion eller orangeri til foråret/sommer, skal alle beboere høres, og brugerpårørenderådet vil støtte op om projektet. Der er fortsat deponeret penge efter salget af den tidligere pavillion. Firmaet MoCare har fortsat kun en skærm opsat på 1 sal. Den medarbejder, som har kontakten til firmaet, oplyser, at firmaet har planer om at sætte skærme op på de øvrige 2 etager. Skærmen og evt. yderligere skærme får plejehjemmet lov til at beholde, da plejehjemmet, beboere og personale stillede sig selv til rådighed i projektperioden. Bommen, som er opsat ved stien ved siden af plejehjemmet, står ofte åben. Samtidig er der et ønske fra pårørende om, at der kommer lys op ved bommen, da der er meget mørkt. Der rettes henvendelse til boligselskabet 2/4

8 3/4

9 4/4

Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Ansøgning om selvstyre på plejehjem december 2016 Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Mou Plejecenter Plejehjemsleder: Jytte Pihl Antal plejehjemspladser: 36 Antal medarbejdere (årsværk): Antal specialpladser:

Læs mere

Erfaringsopsamling om madproduktion på. Lindholm Plejehjem

Erfaringsopsamling om madproduktion på. Lindholm Plejehjem Erfaringsopsamling om madproduktion på Lindholm Plejehjem Ældre og Sundhed Marts 2016 Indhold 1. INDLEDNING 3 BAGGRUND 3 SAMMENFATNING 3 2. ERNÆRINGSASSISTENTERNES ROLLE 4 3. PROJEKTETS KVALITET 4 4. MAD

Læs mere

Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Ansøgning om selvstyre på plejehjem december 2016 Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Smedegården Plejehjemsleder: Jette Kongstad Antal plejehjemspladser: 72 hvoraf 3 boliger er til ægtepar Antal medarbejdere

Læs mere

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter

Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst. Torsdag den 28. august 2014 Kl Ansager plejecenter Referat lokal MED Centerområde Syd/Øst Torsdag den 28. august 2014 Kl. 10.00 14.00 Ansager plejecenter Deltagere: Inger Nørby, Ida Kristensen, Mona Termansen, Anne Elisabeth, Søren Kruse, Dorte Poulsen,

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012.

Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012. Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Natacha Soelberg, Bente Holm, Anne Quitzau og Twiggy Liljehult. Forslag til Møderække

Læs mere

Referat af LMU udvalgsmøde Dato: 7. februar 2012

Referat af LMU udvalgsmøde Dato: 7. februar 2012 Referat af LMU udvalgsmøde Dato: 7. februar 2012 Emne: Indkaldelse til LMU udvalgsmøde Sted: Aktivitetslokalet, hus 88 Dato: 07.02.13 Tidspunkt: Kl. 13.13-15.00 ( Formøde kl. 13.00 ) Deltagere: Hanne Svendsen,

Læs mere

Referat Husmøde i enhed 1.1 Tirsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00-19.30

Referat Husmøde i enhed 1.1 Tirsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00-19.30 Referat Husmøde i enhed 1.1 Tirsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00-19.30 Deltagere Svend, bolig 7 Anker, bolig 11 Torben, bolig 4 Børge, bolig 1 Gerda, bolig 5 Arne, bolig 6 Erik, bolig 8 Ove, bolig 10

Læs mere

Værdighedspolitik. Indsatser til udmøntning af Værdighedspolitikken. Overblik og status

Værdighedspolitik. Indsatser til udmøntning af Værdighedspolitikken. Overblik og status Værdighedspolitik Indsatser til udmøntning af Værdighedspolitikken Overblik og status I skemaet er præsenteret de indsatser, som skal udmønte Faaborg-Midtfyn Kommunes værdighedspolitik. Et opmærksomhedspunkt

Læs mere

Mål: 5 færre ledige stillinger og opgaveløsning på tværs

Mål: 5 færre ledige stillinger og opgaveløsning på tværs Mål: 5 færre ledige stillinger og opgaveløsning på tværs Bruge personale på tværs i organisationen 1. Have fokus på at bruge hinanden ved sygdom 2. Skrive ud til hinanden på gruppeleder niveau 3. Komme

Læs mere

Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Ansøgning om selvstyre på plejehjem Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Plejehjemsleder: Antal plejehjemspladser: Danahøj Gylla Brandborg 30 lejligheder Antal medarbejdere (årsværk): Antal specialpladser:

Læs mere

Meget mere end mad. Mad- og måltidspolitik for ældre i Aalborg Kommune 2015-2020

Meget mere end mad. Mad- og måltidspolitik for ældre i Aalborg Kommune 2015-2020 Meget mere end mad Mad- og måltidspolitik for ældre i Aalborg Kommune 2015-2020 Forord I Ældre- og Handicapforvaltningen vil vi fremme borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse - sammen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET Munkehatten 6, mødelokale 1, 1. sal Pårørenderådet Deltagere: Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16.00-18.00 Vibeke Jensen, Kirsti Elsborg, Mette Hejesen, Edith Kraglund,

Læs mere

Aftencafé et tilbud til friske beboere

Aftencafé et tilbud til friske beboere Aftencafé et tilbud til friske beboere - Evaluering af aftencaféprojektet på Betaniahjemmet Aftencafé et tilbud til friske beboere Indledning Ideen til projekt Aftencafé- et tilbud til friske beboere udsprang

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon:

Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon: Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon: 43 35 26 30 REFERAT AF BRUGER- OG PÅRØRENDERÅDSMØDE MANDAG DEN 26. JUNI 2017. Tilstede: Christina Vedelsparre, Formand Anny Pedersen, beboer Gerda

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Værdighedspolitik FORORD

Værdighedspolitik FORORD VÆRDIGHEDSPOLITIK Værdighedspolitik FORORD Hvad er et godt og værdigt ældreliv, og hvordan støtter borgere, foreningsliv, medarbejdere og politikere op om et sundt og aktivt ældreliv? I Esbjerg Kommune

Læs mere

2016 Værdighedspolitik

2016 Værdighedspolitik 2016 Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2016 Et værdigt liv Alle borgere i Glostrup kommune skal have mulighed for at leve et værdigt liv. Også når de bliver ældre og kommer i folkepensionsalderen. Den

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

Introduktion til måltidsbarometeret

Introduktion til måltidsbarometeret Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab til vurdering af kvaliteten af måltidssituationer for ældre borgere og med anbefalinger til forbedringer.. Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab

Læs mere

Samarbejdet i Demensalliancen har inspireret Stevns Kommune til en række nye tiltag:

Samarbejdet i Demensalliancen har inspireret Stevns Kommune til en række nye tiltag: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Stevns Kommune Tilskud:4.632.000 Link til værdighedspolitik: http://stevns.dk/sites/default/files/om_kommunen/planer_poli

Læs mere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere Vi har brug for dig Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Der er brug for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de

Læs mere

Værdighedspolitikken

Værdighedspolitikken Værdighedspolitikken //december 2018 Forord Ringkøbing-Skjern Kommunes værdighedspolitik beskriver kommunens overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet, herunder blandt andet personlig hjælp,

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bøvling Ældrecenter udført den 28. november 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bøvling Ældrecenter udført den 28. november 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bøvling Ældrecenter udført den 28. november 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Bosager Dagsorden. 0. Ændringer til dagsordenen

Bosager Dagsorden. 0. Ændringer til dagsordenen Bosager 14.9.2018 Tilstede: Kim Vejrup, Bosager hus 2, Mail: kimvejrup@gmail.com Viggo Schanz, supp. Hus 1, Mail: sovi.schanz@gmail.com Hans S. Christensen, Flintholm gruppe 2. Mail: hsc@youseepost.dk,

Læs mere

Værdighedspolitikken Udkast

Værdighedspolitikken Udkast Udkast Værdighedspolitikken // 2016 Forord Ringkøbing-Skjern Kommunes værdighedspolitik beskriver kommunens overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet, herunder blandt andet personlig hjælp,

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Asferg Ældrecenter, den 30.09.2015 Adresse: Ternevej 8A, Asferg, 8990 Fårup Områdeleder: Marianne

Læs mere

2. Godkendelse af dagsorden. 3. Valg af ordstyrer. 4. Valg af referent. 5. Nyt ved Jette Schultz. 6. Nyt ved Vintersbølles Venner. 7. Næste møde.

2. Godkendelse af dagsorden. 3. Valg af ordstyrer. 4. Valg af referent. 5. Nyt ved Jette Schultz. 6. Nyt ved Vintersbølles Venner. 7. Næste møde. Referat fra Bruger- og pårørenderådsmøde på Vintersbølle Strand d. 13/4 2015. Til stede: Brugere: Dora Petersen, Sølvig Jensen, Anne Lunding, Else Madsen, Gunvald Sørensen og Per Nielsen. Pårørende: Jørgen

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune 1. Motivation/baggrund for projektet

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

Referat centerrådsmøde i CAS kl

Referat centerrådsmøde i CAS kl Referat centerrådsmøde i CAS 29.11.2016 kl. 17.00-20.00 Punkter Uddybelse Referat Orientering Nordlys/CAS 5 ønsker fremover at være 3 medlemmer i Centerråd, det var i orden med resten. De 3 valgte fra

Læs mere

Endelig rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn

Endelig rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn Ældre og Handicap Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf.: 63 51 62 30 Fax 63 51 61 20 Mail: post@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 9. december 2014 Endelig rapport på uanmeldt kommunalt tilsyn På Tullebølle

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde d

Referat fra brugerrådsmøde d 1. Valg af ordstyrer og referent: Ordstyrer: Steen Referanter: Johnny og Tanja 2. Tilstede: Steen, Linda, Johnny Lund, Johnny Jepsen og Tanja 3. Godkendelse af referat fra sidst: Godkendt 4. Orientering

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Plejecentret Svendebjerghave. 28. november 2018

Uanmeldt tilsyn Plejecentret Svendebjerghave. 28. november 2018 Uanmeldt tilsyn Plejecentret Svendebjerghave 28. november 2018 Indledning... 3 Om Plejecentret... 3 Tilsynets gennemførelse... 4 Resumé... 4 Afrapportering af fokusområder... 5 Personlig pleje... 5 Praktisk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje

Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje april 2016 Værdighedspolitik for Furesø Kommunes Ældrepleje 1. Forord Værdighedspolitikken skal sikre bevarelse af værdighed i ældreplejen, og er den politisk besluttede ramme om alle indsatser og indgår

Læs mere

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune.

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune. Projektkontrakt Dato og versionsnr.: 3-2 juni 2015 Socialpsykiatrisk Center Syd Socialpsykiatrisk Center Nord Projekt: Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast- Brande kommune 2015 Projektejer: Claus Hejlskov

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D), Lars Stub Jørgensen (hus E) og Elise Hovgaard (hus E)

Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D), Lars Stub Jørgensen (hus E) og Elise Hovgaard (hus E) Referat Bruger Pårørenderåds møde 23.11.11 Deltagere: Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D), Lars Stub Jørgensen (hus E) og Elise Hovgaard (hus E) Pårørende: Lone Lilør Kristensen (hus

Læs mere

Håndbog for frivillige medarbejdere

Håndbog for frivillige medarbejdere Håndbog for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig medarbejder har. Som frivillig medarbejder er der mange forskellige opgaver

Læs mere

Møde 25. august 2014 kl. 09:00 i Østergade 11, 1. sal

Møde 25. august 2014 kl. 09:00 i Østergade 11, 1. sal Ældrerådet Dagsorden Møde 25. august 2014 kl. 09:00 i Østergade 11, 1. sal Pkt. Tekst Side 42 Godkendelse af referat fra mødet den 17. juni 2014 1 43 ÆldreForums årsberetning for 2013 1 44 Ansøgning om

Læs mere

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK

HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK HJORTSHØJ CARE SKOVHUSVEJ 9, 8240 RISSKOV TLF. 23 32 05 56 CARE@WEBSPEED.DK Kommunal tilsynsrapport 2015 For Randers Kloster Den 25.09.2015 Adresse: Blegdammen 1-5 8900 Randers Forstander Jesper Bjerre

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! REFERAT GENERALFORSAMLING D. 26.4.2015 1. Valg af stemmetællere Ingen valgt, da der ikke mentes at være behov for det. 2. Valg af dirigent/ordstyrer Kjeld Holm 3.

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Centervej. den 24. maj 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Centervej. den 24. maj 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskabet Centervej den 24. maj 2013. Juli 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM),Henriette Wülser (HW),.

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM),Henriette Wülser (HW),. Pårørenderådsmøde torsdag den16.april 2015 Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM),Henriette Wülser (HW),. Referent Anita

Læs mere

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl. 13.30 15.00 Tilstede: Allan, Mia, Michael K., Nikolai, Daniel, Thomas, Lars A Fraværende: Per F, Bjarne Referent: Thomas Ordstyrer (Vælges

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Diakonhjemmet Enggården

Uanmeldt tilsyn Diakonhjemmet Enggården Uanmeldt tilsyn 2018 Diakonhjemmet Enggården Opsummering Diakonhjemmet Enggården Vurdering: Godkendt Sted: Engløkke 30, 6372 Bylderup-Bov Dato for tilsyn: 24.08.2018 Anmeldt/ej anmeldt: Ej anmeldt tilsyn

Læs mere

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet REFERAT MØDE DEN 4. DECEMBER 2014 UDSATTERÅD Klik her for at angive tekst. Sekretariat og Udvikling 4. december 2014 2012-26484-67 Deltagere Navn Formand Lissie Kirk Anja Wickelgreen Carsten Jepsen Birgitte

Læs mere

Svendebjergvej 28 A Tilsynsdato 10. september plejeboliger i gang med omlægning til aflastning

Svendebjergvej 28 A Tilsynsdato 10. september plejeboliger i gang med omlægning til aflastning Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2015 Svendebjerghave 1. Om boenheden Boenhed Svendebjerghave Adresse Svendebjergvej 28 A Tilsynsdato 10. september 2015 Antal pladser Antal beboere besøgt 2 Ledelsesrepræsentant

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Referat Dato: 31.5.2018 Tid: kl. 17.00 20.30 Sted: Skals børnehuse Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen (formand) Vestervang: Johan I. Bjerremand Vestervang:

Læs mere

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW).

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW). Pårørenderådsmøde torsdag den 8. januar 2015 Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM), Henriette Wülser (HW). Referent Anita

Læs mere

Til Medarbejder på DANAHØJ

Til Medarbejder på DANAHØJ Til Medarbejder på DANAHØJ På Danahøj er det besluttet, at tilgangen til beboerne altid skal være med udgangspunktet i brugerindflydelse og den rehabiliterende tankegang, således vi sammen med beboerne

Læs mere

Rehabiliteringskoncept på plejehjem i Aalborg Kommune

Rehabiliteringskoncept på plejehjem i Aalborg Kommune Rehabiliteringskoncept på plejehjem i Aalborg Kommune 1. Indledning Med baggrund i kerneopgaven og Vision 2020 for Ældre- og Handicapafdelingen ønsker Ældre- og Sundhedsafdelingen at systematisere og kvalitetssikre

Læs mere

Ansættelse af ny skoleleder og Brobyskolernes ledelsesstruktur v fagchef for Fagsekretariatet Undervisning: Tonni Leicht Jørgensen

Ansættelse af ny skoleleder og Brobyskolernes ledelsesstruktur v fagchef for Fagsekretariatet Undervisning: Tonni Leicht Jørgensen Skolebestyrelsen Brobyskolerne. Møde nr. 5 Skoleåret 2013/ 2014 Deltager: SKB: Berit, Per, Sussie, Camilla, Pernille, Maja D, Maja J. Ansatte: AH, HJE, DB, BL, HG, PM, BN Afbud: GG, Susie, Maja J, Pernille,

Læs mere

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Meningsfuld hverdag for dig Rehabilitering på plejecentre K O L D I N G K O M M U N E 2014 Meningsfuld hverdag for dig Meningsfuld hverdag for dig danner grundlaget for at rehabilitering

Læs mere

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016/17. om politikken

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016/17. om politikken stevns kommune 2016/17 VærdigHedspolitik om politikken I Værdighedpolitik 2016/17 beskriver vi de overordnede værdier, vi i Stevns Kommune arbejder efter for at støtte ældre medborgere i at opnå størst

Læs mere

Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler

Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler Punkt 3. Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 2017-030246 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at det godkendes som høringsgrundlag,

Læs mere

Værdighedspolitik. Glostrup kommune Et værdigt liv

Værdighedspolitik. Glostrup kommune Et værdigt liv Værdighedspolitik Glostrup kommune 20186 Et værdigt liv Alle borgere Som borger i Glostrup kommune skal du have mulighed for at leve et værdigt liv. Også når de du bliver ældre og kommer i folkepensionsalderen.

Læs mere

Senior- og værdighedspolitik

Senior- og værdighedspolitik Social og Sundhed Senior- og værdighedspolitik Maj 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Værdighed... 2 Fokusområder... 3 Livskvalitet... 3 Selvbestemmelse... 4 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice Hospice Randers Danmarks første kommunale hospice Historien bag Hospice Randers Politisk beslutning i 2007: at der skulle være et tilbud til alvorligt syge borgere at stedet skulle hedde Hospice Randers

Læs mere

Mål for temaet om livskvalitet 1. Rehabilitering. Udkast til Ældre- og Værdighedspolitik 2018

Mål for temaet om livskvalitet 1. Rehabilitering. Udkast til Ældre- og Værdighedspolitik 2018 Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013.

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Til stede: Henning Nygaard, Verner K. Andersen, Carsten Petersen, John Christiansen, Michael Magnussen, Knud Erik Laursen,

Læs mere

Pårørenderådsmøde onsdag den 24. februar Deltagere

Pårørenderådsmøde onsdag den 24. februar Deltagere Pårørenderådsmøde onsdag den 24. februar 2016 Deltagere Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Henriette Wülser(HW), Jette Pontoppidan (JP), Else Rein

Læs mere

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst

Dagsorden/referat Lokal MEDmøde Ældreområde Øst Mødedato Tirsdag den 4. december 2018 Mødetidspunkt Formøde for ledere og medarbejdere kl. 11.30 12.30. 12.30 15.00 lokal MEDmøde Sted Deltagere Salen, Solhøj Konstitueret Virksomhedsleder Dan Røn Souschef

Læs mere

Værdighedspolitik for Fanø Kommune

Værdighedspolitik for Fanø Kommune Værdighedspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Social- og sundhedsudvalget den 30.10.2018 Værdighedspolitik Fanø Kommune I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset udgangspunkt. Vi ønsker

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. bofællesskaberne Kærvang og Skovvang. den 29. august 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn i. bofællesskaberne Kærvang og Skovvang. den 29. august 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn i bofællesskaberne Kærvang og Skovvang den 29. august 2012. Oktober 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE ÆRØ KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK

ÆRØ KOMMUNE ÆRØ KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK 2016-2 0 2 0 ÆRØ KOMMUNE ÆRØ KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK Indhold Forord... 2 Indledning... 3 Formål... 3 Hvilke ydelser vedrører politikken?... 3 Politiske mål for værdighedspolitikken... 4 Livskvalitet...

Læs mere

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej.

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00 Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Kisser( Karen Stær)Birte Melohn. Poul Erik

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 22. februar Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Støvring Rådhus, Mødelokale 2A. Møde slut:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 22. februar Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Støvring Rådhus, Mødelokale 2A. Møde slut: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Støvring Rådhus, Mødelokale 2A Møde slut: 13.00 Fraværende: Torben Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 17 sprotokol fra sidste møde 3 18 Godkendelse

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Lyngbygård 30. september 2008

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende. Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Lyngbygård 30. september 2008 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Anmeldt kommunalt tilsyn Dialogmøde Lyngbygård 30. september 2008 10. november 2008 1 Plejecenter Lyngbygård anmeldt kommunalt tilsyn den 30. september

Læs mere

Hvilke fodspor er det I sikre hænder har efterladt

Hvilke fodspor er det I sikre hænder har efterladt Hvilke fodspor er det I sikre hænder har efterladt Frederiksberg kommune hjemmepleje Hvilken fodspor har I SIKRE HÆNDER EFTERLADT Jeanette Lemstad Faglig vejleder og kvalitets koordinator Frederiksberg

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 5. oktober 2017, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Udkast til Ældre og Værdighedspolitik 2018

Udkast til Ældre og Værdighedspolitik 2018 Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Ansøgte midler til løft af ældreområdet Resumé af de samlede indsatser: Den rehabiliterende indsats i hjemmeplejen styrkes fortsat ved at fastholde ansættelsen af flere ergoterapeuter. Besparelse på tid

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Bruger- og Pårørenderåd møde den 23. august 2018 kl Blåt mødelokale

Bruger- og Pårørenderåd møde den 23. august 2018 kl Blåt mødelokale Bruger- og Pårørenderåd møde den 23. august 2018 kl.13.30-15.00 Blåt mødelokale Medlemmer: Fraværende: Referent: Dagsorden: Ingrid Christensen (beboer bolig 165), Ellen Christensen (beboer bolig 148),

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

AB-møde den 1. oktober 2013

AB-møde den 1. oktober 2013 AB-møde den 1. oktober 2013 Tilstedeværende af AB-medlemer: Leif, Yasser, Mohammed, Mirsa, Hassan, Sabir og Ibrahim Afbud: Pia Mortensen Møde med Allan Søstrøm Fortalte kort om udviklingen i afd. 6 (Tryghed,

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik sundhed-plejeogomsorg@albertslund.dk Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 22. marts Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Støvring Rådhus, mødelokale 4. Møde slut:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 22. marts Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Støvring Rådhus, mødelokale 4. Møde slut: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Rådhus, mødelokale 4 Møde slut: 12.30 Fraværende: Jette Vestergaard 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 33 sprotokol fra sidste møde 3 34 Godkendelse

Læs mere

Indsatsmål (2014-2015), Sundhed og omsorg

Indsatsmål (2014-2015), Sundhed og omsorg , Sundhed og omsorg Indsatsmål (2014-2015) Afdeling: Træning og hjemmepleje Vest Synliggørelse med særlig opmærksomhed på kost og motion. Forebygge stress og travlhed n værdi vil Glæde, overskud, raske

Læs mere

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken stevns kommune 2016 VærdigHedspolitik om politikken I Værdighedpolitik 2016 beskriver vi de overordnede værdier, vi i Stevns Kommune arbejder efter for at støtte ældre medborgere i at opnå størst mulig

Læs mere

Opsamling fra workshop mellem SSU og Ældreråd den 2. marts 2016

Opsamling fra workshop mellem SSU og Ældreråd den 2. marts 2016 Bilag 1 Opsamling fra workshop mellem SSU og Ældreråd den 2. marts 2016 Nedenfor er vist de samlede input fra workshop den 2. marts 2016 til de fem emner, som den nye Værdighedspolitik kommer til at omhandle.

Læs mere

Beboerrådet Torsdag den 03.juli 2014, kl. 14.00 15.00. Festsalen Nimbusparken

Beboerrådet Torsdag den 03.juli 2014, kl. 14.00 15.00. Festsalen Nimbusparken Beboerrådet Torsdag den 03.juli 2014, kl. 14.00 15.00 Festsalen Nimbusparken Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Ruth Nielsen, Ritta Jensen, Inger Birgit Søltoft, Yvette

Læs mere

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger Referat af menighedsrådsmøde tirsdag d. 12. juni 2018 kl. 17.30 20.30 Referent: Charlotte Tilstede: Marianne, Bodil, Karen, Martin, Poul (deltog i punkterne 1, 2 og3), Jens, Linda, Jacob (deltog i punkt

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 18.12.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status for erhvervsaktiviteter

Læs mere

Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5.

Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5. Referat fra SOSU LUU møde den 13/6, 2018. Selandia Park 6, Ringsted; Lokale U5. Tilstede: Inge Noack, Charlotte Vagner Christensen, Katrine Harrekilde, Bente Lyngbo, Dorte Ørum, Heidi Lemb, Lisbeth Trebbien;

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Møllehjemmet. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Møllehjemmet. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Møllehjemmet Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 3 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg

Årsrapport. Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013. Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Årsrapport Tilsyn på Ældreområdet i Svendborg Kommune 2013 Indledning Efter lov om Social Service 151, er Kommunalbestyrelsen forpligtet Tlf. til 62 23 30 00 at føre tilsyn med plejeboligenhederne i Svendborg

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere