Det Sociale Tilsyn, oprettet I 2014, fører tilsyn med kvaliteten af boformer, og de tilbud der stilles til rådighed fra de forskellige boformer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Sociale Tilsyn, oprettet I 2014, fører tilsyn med kvaliteten af boformer, og de tilbud der stilles til rådighed fra de forskellige boformer."

Transkript

1 Dagsorden: 1.) Velkommen og navnerunde 2.) Det Sociale Tilsyn (Oplæg + spørgsmål) 3.) Nyt fra udvalgene + Boformer 4.) Nyt fra SAND 5.) Nyt fra Hus Forbi 6.) Solstrålehistorier 7.) eventuelt Deltagere på Fælles SAND: Rani Henriksen (SAND Nordsjælland), Charlotte l. Sørensen (SAND Sønderjylland), Tobias Nielsen (SAND Sønderjylland), Ann-Britt Danielsen (SANDs Kvindenetværk), Ole B. Larsen (SAND Hovedstaden), Bettina Sørensen (SAND Trekanten), Eluf Harring (SAND Vestjylland), Mathias Wøbbe (SAND Nordjylland, SAND UngeCrew), Kim Tranum (SAND Nordjylland), Lars Dalsgaard Jensen (SAND Nordjylland), Henrik Kromann Hansen (SAND Nordjylland) Kristian Kaas (SAND Storstrøm), Jonas Laursen (SAND Storstrøm), Heidi Vinther (SAND Nordjylland), Wesley A. Damacena (SAND Nordjylland), Felix Rasta Rasmussen (SAND Storstrøm), Brian Jørgensen (SAND Storstrøm), Sanne Jørgensen (SAND Storstrøm), René B. Nielsen (SAND Storstrøm), Hans Mouritsen (SAND Vestjylland), Josefine Skjødt (Den Åbne Dør), Peter Damholm, (Solvang), Camilla Lind (Solvang), Pernille Petersen (SAND Trekanten), Malene Jæger (SAND Trekanten), Steen Rosenquist (SAND), Sofie Bay- Petersen (SANDs sekretariat), Arvid Handberg (SANDs sekretariat, referent). 1) Vi starter med en præsentationsrunde 2.) Det Sociale Tilsyn (Oplæg + spørgsmål) Det Sociale Tilsyn, oprettet I 2014, fører tilsyn med kvaliteten af boformer, og de tilbud der stilles til rådighed fra de forskellige boformer. Det Sociale Tilsyn er etableret i tilknytning med regionerne, og er et uvildigt organ. De tilsynsførende er kommunalt ansatte, og fører ikke tilsyn med den kommune de er ansat i. Tilsynet tager på besøg på boformer, og tager kontakt til både ledelse, medarbejdere og beboere på boformer i vurderingen af tilbuddets kvalitet. Lov om socialtilsyn, tager sigte på en ensartet vurdering af de enkelte tilbud. Man arbejder derfor efter en ramme som tilsynet benytter til at vurdere tilbuddet på syv parametre / temaer. 1.) Uddannelse og beskæftigelse 2.) Selvstændighed og relationer

2 3.) Målgrupper, metoder og resultater, (medinddragelse, sundhed og trivsel) 4.) Organisation og ledelse, (medarbejdere) 5.) Kompetence (medarbejder-kompetenceudvikling) 6.) Økonomi, (herunder også ledelsesaflønning) 7.) Fysiske rammer, (hensigtsmæssighed i forhold til beboere) Det Sociale Tilsyn har socialrådgivere og socialpædagoger ansat sammen med økonomer og jurister, så man har de fornødne kompetencer til at vurdere de enkelte tilbud, også i forhold til drift og lovgivning. Læs mere om Det Sociale Tilsyn: Du kan henvende dig anonymt til Socialtilsyn Syd, hvis du har bekymrende oplysninger om et tilbud eller en plejefamilie, idet der findes en whistleblower ordning. Kommentar: Der er kommentarer til whistleblower ordningen, hvor der udtrykkes ærgrelse over, at folk ikke siger tingene rent ud og tager konflikterne der hvor de er. Ærgrelse over at det skal være nødvendigt at gå bag ryggen på folk for at kunne lufte sine holdninger eller utilfredshed. DST forsvarer whistleblower ordningen med, at det f. eks. kan dreje sig om ansatte, som kan have en velbegrundet frygt for deres ansættelse hvis de kritiserer eller indberetter deres ledelse, - og andre lignende situationer. Er der nogen som kvalitetstjekker DST s arbejde? DST: Ja, det gør Socialstyrelsen Steen fortæller at han har benyttet DST i flere tilfælde. Én henvendelse vedrørte bl.a. forespørgsel omkring en beboer, som havde konflikter med personalet, og mistrivedes i sit botilbud. Personalet undlod at gribe ind overfor borgerens mistrivsel, også selvom den var åbenlys for andre relaterede. Og med den sørgelige og kritisable udgang, at beboeren begik selvmord. Hvordan kan man gøre opmærksom på at der er personale, som ikke tager deres udgangspunkt i beboernes henvendelser samt overtræder beboernes ret til egen livsførelse etc. DST: Det må være via Whistleblower ordningen. Samarbejder man med beboerrådene på boformerne? Eftersom jeg har været beboerformand (Saxenhøj) i mere end 2 et halvt år, og aldrig er blevet kontaktet eller har truffet DST på besøg. DST: Det Sociale Tilsyn skal optræde som en uafhængig og uvildig størrelse. Man kan derfor ikke have et formaliseret samarbejde med f. eks. beboerråd, eller være bundet op på samarbejdsaftaler eller lignende. Tilsynet skal have sin integritet intakt for at kunne udøve et netop upartisk tilsyn

3 DST vurderer også væsentlighed af deres undersøgelser i forhold til de enkelte typer af tilbud. Herunder tilbuddets sigte i forhold til den konkrete målgruppe. Har man f.eks. de fornødne kompetencer til at håndtere brugernes specifikke udfordringer? Derfor et tilsynet med de enkelte tilbud også tilrettet i forhold til tilbuddets karaktér. Det er ikke et standard tilsyn, selvom man overordnet altid tager udgangspunkt i de 7 parametre / temaer. I spørgsmål og kommentarer hører man overvejende kritiske røster, eller i bedste fald bekymring overfor DST, og der er en tilkendegivelse af, at man ikke føler sig hørt eller inddraget. Der lyder en opfordring fra Sofie til SAND udvalgene, at man får gang i dialogen, og at der rent faktisk er en indgang til DST. På tilbudsportalen ( kan du søge på dit tilbud/din boform, og se hvordan boformen scorer på de 7 parametre / temaer som tilsynet benytter. Hvem skal holde tilsyn med kriminelle og mennesker i hænderne på kriminalforsorgen? DST: Det korte svar er kriminalforsorgen. Hvordan forholder man sig til en forstander som tager sanktioner uretmæssigt i brug overfor kritiske bruger. DST: Igen er det whistleblower-ordningen. Mangler der konsekvenser overfor personale, som ikke har fornødne kompetencer, eller som ikke tager de fornødne skridt for at hjælpe borgere. DST: Ved afslutning (Frokost) takker DST for energien og spørgelysten. De mener ikke selv at det er det mest sexede budskab de er ude med, men er blevet positivt overraskede over modtagelsen. 3.) Nyt fra udvalgene + Boformer SAND Hovedstaden: Har afholdt Generalforsamling som, på trods af massive udsendelser af opslag og opfordringer til at deltage, ikke var ret godt besøgt. Til gengæld var Generalforsamlingen hurtigt gennemført. Der er boforms-besøg på tapetet for SAND Hovedstaden. Solvang: Peter Damholm fra Solvang har været beboerformand i 3 måneder, og prøver at få gang i et egentligt beboerarbejde, og at få etableret noget fællesskab ved at udnytte de eksisterende faciliteter. Der har eksisteret en miljø-vagt ordning, som desværre er blevet afskaffet af bestyrelsen. Angiveligt fordi ordningen har ført til konflikter, som boformen ikke havde kapacitet til at håndtere. Man føler sig overset af boformen, som ikke i forløbet har inddraget beboerne i processen, og hørt hvad beboerne mener om ordningen. Mener der er for lidt fokus på beboerne og deres holdninger. Rani, SAND Nordsjælland Har også holdt generalforsamling som ligeledes var overstået på under en time... Har kontakt fra en gut som har lejet sit hus ud til en del mennesker. Men huset er forsømt, og trænger til en gennemgribende renovering, og man forsøger nu at samle midler til at få givet huset en opdatering.

4 SAND Nordsjælland har besluttet sig for at være udadreagerende, i forsøget på at få nye mennesker med i udvalgsarbejdet. SAND Nordvestsjælland Positivt: Der er holdt generalforsamling og nu er der nye kræfter så vi forhåbentlig kan komme ud over rampen. Negativt: Har stadig problemer med Roskildehjemmet, bygningen har været angrebet af svamp og stedet er generelt nedslidt. Nu er der taget hånd om en renovering, men der bliver udtrykt bekymring for at det er sminkning og ikke en gennemgribende renovering. i øjeblikket og som interesserer sig for hvad der er af issues. Der kommer forslag om at man får sat noget i gang med DST-whistleblower ordningen, for at gå i kødet på Roskildehjemmet. Så beboernes stemme overhovedet bliver hørt. SAND Storstrøm Har fået en ny bestyrelse, og nye medlemmer (som alle er tilstede her). Et problem for Storstrøm er økonomi. Der er ikke søgt midler af den forrige bestyrelse. Har en god forstander på Saxenhøj, som interesserer sig for SANDs arbejde, og som holder debriefing når beboere har deltaget på SAND møder, SAND Sønderjylland Der har været stille i Sønderjylland.. Men man prøver at løbe nye aktiviteter i gang. Bland andet sport for hjemløse... Der er ikke mange unge mennesker i Sønderjylland. Martin og Lone har rigtig meget at se til, men vil have fat i udvalget blandt andet for at brokke sig over den ringe deltagelse i bl.a. Fælles SAND. Relevant: Den Blå Oase lader til at være selektive med hvilke brugere de har inde til overnatning Er kommet frem til at holde bestyrelsesmøde den første torsdag i hver måned. Der er en tidligere kriminel i udvalget. Han er blevet løsladt til gaden og udvalget vil gerne i kontakt med relevante myndigheder etc. som kan tage hånd om sagen. SAND Trekanten Har gang i støttekoncert, og er rigtig glade for den plakat de har fået lavet med sekretariatets hjælp. Er ved at starte en Hjemløsedag den 17. oktober, og har fået lovning på at få SAND campingvognen til rådighed til dagen. Er ved at få andre interessenter til at melde sig på banen, Kirkens Korshær, lokale forretningsdrivende, etc. Vil gerne gøre SAND Trekanten kendt i området, hvilket støttekoncerten strategisk understøtter SAND Nordvestjylland Havde et godt bestyrelsesmøde hvor René og Sanna deltog i. Bestyrelsen blev udvidet fra 5 til 7 medlemmer. Vil ud at opsøge Kultur- og folkemøde på Mors, hvor man mener der vil deltage mennesker. Har kontakt til udsatterådet for udvidet samarbejde.

5 Vibohøj ligger underdrejet SAND Nordjylland Aalborgs bedste eller mest kendte varmestue, har haft uvarslede lukninger. Nordjylland har etableret samarbejde med varmestuen, så udvalget kan være med til at formidle nødboliger i en tilsvarende situation - fremfor at folk skal sove på gaden. Det har været hårdt at løbe bestyrelsen i gang. Men Nordjylland har gang i en støttekoncert den 17 april, hvor Henrik har fået stillet Vejlandshallen til rådighed. Lars har været på Svenstrupgård som har fået ny formand og forstander. Denne har meldt ud, at han vil arbejde sammen med SAND, og der skønnes at være lydhørhed for beboerne. Har haft en god dialog med boformen, der er planer om aktiviteter bl.a. billard? turnering som også folk udenfor boformen kan deltage i...? Der verserer lidt usikkerhed omkring fordelingen af de nordjyske regioner i forbindelse med sammenlægningen af udvalgene Nordvestjylland og Vestjylland Henrik udtrykker lidt utilfredshed over forløbet, som han ikke mener Nordjylland har været ordentlig involveret i/informeret om. Specielt nævnes området Vesthimmerland... 4.) Nyt fra SAND Der er Generalforsamling her i Odense den tirsdag den 29. marts. SAND er ved at udvide sit bisiddernetværk. Vi har derfor bl.a. uddannet flere bisiddere, og vi har indgået et samarbejde med Socialrådgiver uddannelserne, for at få rygstøtte og sparring, og også for at sikre at vi får uddannet socialrådgivere som har berøring og erfaring med vores område, og de specielle udfordringer vi arbejder med. Rani opfordrer udvalgene til at tage kontakt til de lokale uddannelsesinstitutioner for socialrådgivere, og få dem involveret i bisidder-netværket. Steen opfordrer at søge kommunerne om alle de midler som man nu engang kan søge. Søg penge til transportstøtte fremfor at stable projekter som skal beskrives og evalueres etc. Der kommer forslag om at udvalgene i højere grad deler og udveksler de ansøgningsskrivelser som de enkelte udvalg får udarbejdet så man kan trække på hinanden, og ikke alle sidder og opfinder den dybe tallerken. 5.) Nyt fra Hus Forbi Hus f Forbi har fået ny bestyrelse, og Ole Skov har trukket sig fra bestyrelsesarbejdet. En knast er at hvis Hus Forbi skal have status af indsamlings-organisation, skal der laves en vedtægtsændring som fastslår hvad der skal ske med HF s økonomi, hvis organisationen opløses. Steen har besluttet sig for at blive som formand, for at se udviklingen i SAND fortsætte i den positive retning som den har i øjeblikket. Der er opnået lydhørhed hos politikere og organisationer, og det skal videreføres. Steen taler om sin rolle som formand, og om sine muligheder for at gribe ind i konflikter i de enkelte udvalg. Steen efterlyser en mulighed for at landsformanden kan gribe ind, og i højere grad gribe ind i de enkelte udvalgs arbejde. Specielt hvis det drejer sig om økonomien i udvalgene. Det kan være at det vil kræve vedtægtsændringer, og at udvalgene kommer til at afgive noget suverænitet... Solstrålehistorier: SAND Sønderjylland har hjulpet en gadehjemløs, som blev smidt ud af Den Blå Oase.

6 Steen fortæller at David som har været gadehjemløs har i en dialog med Greve kommune opnået et indskudslån til at købe en campingvogn. Det er et skred i kommune-bevillingspraksis, René har hjulpet Jonas med en klagesag mod Guldborgsund kommune. Og for nylig har han fået oplyst at hans klage er taget til efterretning, så Jonas opfordrer til at man ikke skal give op. Steen takkede for et godt møde og flot fremmøde. /Arvid, Odense, d. 16/3 2016

Referat, Fælles SAND møde d. 22/9 2015

Referat, Fælles SAND møde d. 22/9 2015 Referat, Fælles SAND møde d. 22/9 2015 Deltagere: Eluf Harring (SAND Nordvestjylland), Rani Henriksen (SAND Nordsjælland), Jacob Vang Jacobsen (SAND Århus), Christina Strauss (SAND Århus), Eva Hald (SAND

Læs mere

Generalforsamling Vestjylland

Generalforsamling Vestjylland 01-03-2016 Generalforsamling Vestjylland Til stede: Jan Westensee, Eluf, Martin, Bruno, Leif, Per Kragh, Bettina, Berit, Finn, Dennis, Hans. Sanna H & Rene Nielsen fra sekretariatet. Bruno byder velkommen

Læs mere

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere.

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere. Referat Generalforsamling, SAND Trekanten, 25.02.2016 Til stede: Betina, Malene, Poul, Per, Pernille, Jan, Lene, Jakob Til stede fra SANDs sekretariat: Sanna, Rene N. Velkommen til generalforsamlingen.

Læs mere

Fælles SAND møde 19. december 2017 TAMU Center Odense. Tema: Klage over udsmidninger v. Birgitte Mohrsen fra Ankestyrelsen

Fælles SAND møde 19. december 2017 TAMU Center Odense. Tema: Klage over udsmidninger v. Birgitte Mohrsen fra Ankestyrelsen Fælles SAND møde 19. december 2017 TAMU Center Odense. Tema: Klage over udsmidninger v. Birgitte Mohrsen fra Ankestyrelsen Præsentationsrunde: Eluf fra Viborg, Lullu fra Svendborg, Sanne fra Storstrøm,

Læs mere

2. Valg af stemmetællere Bestyrelsen peger på René Nielsen og Sofie Bay-Petersen fra SANDs sekretariat. De modtager hvervet.

2. Valg af stemmetællere Bestyrelsen peger på René Nielsen og Sofie Bay-Petersen fra SANDs sekretariat. De modtager hvervet. Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 27/2 2019 Antal stemmeberettigede: 25 Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Regnskabsaflæggelse

Læs mere

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, d. 28.2.12

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, d. 28.2.12 Generalforsamling i SAND Hovedstaden, d. 28.2.12 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere: Formand for SAND Hovedstaden Per Ernsten startede med at byde velkommen og indstillede til, at forsamlingen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 01.april 2019 KL

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 01.april 2019 KL Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 01.april 2019 KL. 10.30 Tilstede: Asbjørn, Josefine, Torben, Kim Allan, Jens Vestergaard, Lotte, Karl, Claus, Daniel, David, Jonas Gæst: Laura fra SDS og bachelorstuderende

Læs mere

Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk.

Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk. 10-03-2014 Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk. Tilstede: René Køhn formand Tlf. 60731569 sand-nvsj@live.dk Helle Kjeldgaard Due Tlf. 41440170

Læs mere

Fælles SAND møde, 20.11.12

Fælles SAND møde, 20.11.12 Fælles SAND møde, 20.11.12 Deltagere: Per Bonderup (Fyn), Martin Berthelsen (SAND Fyn), Ole Svendsen (SAND Hovedstaden), Eluf Harring (SAND Midtvest), Christian Raben (Blå Kors Herning), Morten Due (Karlsvognen),

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 118 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål F og G Dato /

Læs mere

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER SAMT DERES PÅRØRENDE

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? Socialtilsyn er en offentlig myndighed. Socialtilsynets opgave er at føre et socialfagligt

Læs mere

Afbud: Carsten Larsen (Nordvestsjælland), Gitte Schneidelbach (Nordsjælland), Rie Fink (Hovedstaden). Udeblevet: Flemming Meder (Sydfyn)

Afbud: Carsten Larsen (Nordvestsjælland), Gitte Schneidelbach (Nordsjælland), Rie Fink (Hovedstaden). Udeblevet: Flemming Meder (Sydfyn) SAND bestyrelsesmøde d. 10.11.20015 Deltagere: Steen Rosenquist, Martin T Christensen, Leif Jensen, Eluf Harring, Bo Skytte, Harald Gjersøe, Kurt G Andersen, Bettina Sørensen, Christina Strauss, Steffen

Læs mere

Tilsynspolitik. For de fem socialtilsyn i Danmark. For de fem socialtilsyn i Danmark 1

Tilsynspolitik. For de fem socialtilsyn i Danmark. For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Tilsynspolitik For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning De fem socialtilsyn i Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner har siden 1.

Læs mere

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE OG BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE OG BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE OG BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? Socialtilsyn er en offentlig myndighed. Socialtilsynets opgave er at godkende sociale botilbud

Læs mere

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER, SAMT DERES PÅRØRENDE

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER, SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER, SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER socialtilsyn? Socialtilsyn er en offentlig myndighed. Socialtilsynets opgave er at fører et socialfagligt

Læs mere

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE og BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE og BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE og BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER socialtilsyn? Socialtilsyn er en offentlig myndighed. Socialtilsynets opgave er at godkende sociale botilbud

Læs mere

Sand Hovedstaden bestyrelsesmøde d

Sand Hovedstaden bestyrelsesmøde d Sand Hovedstaden bestyrelsesmøde d. 13-08-2018 Tilstede: Kim A., David, Daniel, Kim B., Lotte, Pia, Asbjørn, Torben. Afbud: Edmund. Uden afbud: Solvej. Gæster: Ulrik, Karl, Ivalo, Thomas. 1. Kim A. byder

Læs mere

Tilsynspolitik 2014-2015

Tilsynspolitik 2014-2015 Tilsynspolitik 2014-2015 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning Folketinget har givet Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner ansvaret

Læs mere

Nyt Socialtilsyn Syd. Information om etablering af Socialtilsyn Syd 13. juni 2013

Nyt Socialtilsyn Syd. Information om etablering af Socialtilsyn Syd 13. juni 2013 Nyt Socialtilsyn Syd Information om etablering af Socialtilsyn Syd 13. juni 2013 1 Kristine Djursaa Kommunikationsmedarbejder i Socialtilsyn Syd Susan Løfwall Afdelingsleder for Familieplejeområdet i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SAND d. 27.5.14 1. Velkommen til nye folk 2. Minievaluering af tour de boform

Bestyrelsesmøde i SAND d. 27.5.14 1. Velkommen til nye folk 2. Minievaluering af tour de boform Bestyrelsesmøde i SAND d. 27.5.14 Deltagere: Henrik Pedersen, Harald Gjersøe, Preben Madsen, Kurt G Andersen, Leif Jensen, Ole Svendsen, Pia Nedergaard, Steen Rosenquist, Ninna Beck Thornhal, René Køhn,

Læs mere

Fælles SAND møde d. 23. august 2017 TAMU, Odense

Fælles SAND møde d. 23. august 2017 TAMU, Odense Fælles SAND møde d. 23. august 2017 TAMU, Odense Velkommen ved formanden Christina Strauss! Hun nævner lige at der er besøg af Diz, freelance journalist fra Schweiz, som gerne vil blive klogere på Hjemløshed

Læs mere

Tilsynspolitik

Tilsynspolitik Tilsynspolitik 2016-2017 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning De fem socialtilsyn i Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner har

Læs mere

Bettina beder om punkterne 1 og 4 på dagsordenen kan byttes om. Det besluttes.

Bettina beder om punkterne 1 og 4 på dagsordenen kan byttes om. Det besluttes. Bestyrelsesmøde i SAND d. 22/3 2017 Deltagere: Rani, Christina, Leif, Dannie, Sanne Moos, Ole B., Bettina, Helle, Sanne Larn, Henrik, Martin, Ask, René, Nancy og Sofie (ref.) Steen Rosenquist er med til

Læs mere

Århus (150). De skal sendes til værestedet, Jægergårdsgade 107, 8000 Århus C, Att. Anders Mathiassen. Anders tager nissehuer hjem.

Århus (150). De skal sendes til værestedet, Jægergårdsgade 107, 8000 Århus C, Att. Anders Mathiassen. Anders tager nissehuer hjem. Bestyrelsesmøde SAND d. 12.12.17 Deltagere: Anders M., Rani H., Sara M., Susanne M., Henrik Kromann, Leif J., Martin T.C., Michella (observatør), Ole B., Ask (Sekretariatet. ref.), Nancy (sekretariatet).

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Socialtilsyn Hovedstaden i 2016

Tilfredshedsundersøgelse af Socialtilsyn Hovedstaden i 2016 26-04-2017 Tilfredshedsundersøgelse af Socialtilsyn Hovedstaden i 2016 Socialtilsyn Hovedstaden Frederiksberg Kommune 2000 Frederiksberg http://socialtilsyn.frederiksberg.dk Socialtilsyn@frederiksberg.dk

Læs mere

Referat af generalforsamling 2009

Referat af generalforsamling 2009 Referat af generalforsamling 2009 Deltagere: I alt 38 stemmeberettigede Dirigent: Peder Larsen Referent: Sofie Bay- Petersen 1. Valg af dirigent og referent Bestyrelsen indstiller Sofie Bay- Petersen til

Læs mere

Bestyrelsesmøde d

Bestyrelsesmøde d Bestyrelsesmøde d. 13.12.16 Deltagere: Rani Henriksen, Steen Rosenquist, Bettina Sørensen, Sara Mortensen, Ole B Larsen, Sanne Moos, Leif Jensen, Steffen Jensen, Martin T Christensen, Christina Strauss,

Læs mere

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Deltagere: Sanna (SANDs sekr., praktikant), René (SANDs sek.), Niels Elbrønd (E- huset, SAND Hovedstaden), Ole Svendsen (SAND Hovedstaden), Michael Høyer (Bornholm),

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Kærvang og Skovvang den 9. marts 2012. April 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Bestyrelsesmøde Sønderjylland d. 20-08- 2014

Bestyrelsesmøde Sønderjylland d. 20-08- 2014 Bestyrelsesmøde Sønderjylland d. 20-08- 2014 Til stede: Formand :Martin T. Christensen Næstformand: Lone Marquardt Kasserer: Erik Grønnehave Hansen Annelise Klausen: Medlem Henning (Bruger af Oasen og

Læs mere

Grundejerforeningen. Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Grøndalslund den 13. marts 2018 kl i Kostalden, Rødovregaard

Grundejerforeningen. Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Grøndalslund den 13. marts 2018 kl i Kostalden, Rødovregaard Grundejerforeningen Grøndalslund www.gf-grondalslund.dk Facebook-gruppe: https://www.facebook.com/groups/1681181828800360/?ref=group_cover Rødovre d. 9. april 2018 Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Info-møde for brugere, pårørende og andre interesserede Den 2. november 2015 Socialtilsynets organisering Tilsynschef Stab Børne- og Ungetilbud

Læs mere

SAND Generalforsamling 2016

SAND Generalforsamling 2016 SAND Generalforsamling 2016 Antal stemmeberettigede: 42 Steen Rosenquist, formand for SAND, startede med at byde velkommen. Dagsorden iht. vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

SAND bestyrelsesmøde d Deltagere: Anders M, Jonas, Helle, Henrik, Dannie, Ole B, Susanne M, Rani, Martin, Christina, Nancy, Ask.

SAND bestyrelsesmøde d Deltagere: Anders M, Jonas, Helle, Henrik, Dannie, Ole B, Susanne M, Rani, Martin, Christina, Nancy, Ask. SAND bestyrelsesmøde d. 4.5.17 Deltagere: Anders M, Jonas, Helle, Henrik, Dannie, Ole B, Susanne M, Rani, Martin, Christina, Nancy, Ask. Alle undtagen Ask og Nancy har stemmeret. Bestyrelsen er beslutningsdygtige.

Læs mere

Referat af generalforsamling SAND Fyn på Store Dannesbo d. 18-02-2015

Referat af generalforsamling SAND Fyn på Store Dannesbo d. 18-02-2015 Referat af generalforsamling SAND Fyn på Store Dannesbo d. 18-02-2015 Til stede: Rie, Jens, Isabella, Martin, Steen, Richardt, René, Andreas, Stig, Jensine, Gert, Jan, Michael, Bo, Hans, Michael, René,

Læs mere

Referat af SANDs generalforsamling 2013

Referat af SANDs generalforsamling 2013 Referat af SANDs generalforsamling 2013 Odense. D. 26.3.13. Dagsorden iht. vedtægterne 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Aflæggelse af regnskab og fremlæggelse

Læs mere

Fraværende: SAND Sydfyn, SAND Nordsjælland, SAND Sydvestjylland

Fraværende: SAND Sydfyn, SAND Nordsjælland, SAND Sydvestjylland Referat, bestyrelsesseminar d. 1.-2. juni 2016 Deltagere: Per K, René K, Martin Chr., Leif J., Kim, Ole B., Harald, Sanne L, Steen, Fra sekretariatet; Ask (ref.), Susanne, June, Sofie (ref.), René Nielsen

Læs mere

Der er sportsdag d. 23. på Skovvang. Derfor kommer der nok ikke nogen til Fælles SAND møde. De har aflyst at deltage på Mors (Kulturmøde).

Der er sportsdag d. 23. på Skovvang. Derfor kommer der nok ikke nogen til Fælles SAND møde. De har aflyst at deltage på Mors (Kulturmøde). SAND Bestyrelsesmøde d. 17.8.17 Deltagere: Hans Mouritzen, Ole B Larsen, Bettina Sørensen, Martin Christensen, Helle Sibbersen, Henrik Kromann, Sara Mortensen, Anders Matthiassen, Jonas Laursen, Christina

Læs mere

Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 001. Orientering fra formanden 3 002. Orientering fra administrationen 4 003.

Læs mere

Fælles SAND møde d. 14.9.2010, Odense

Fælles SAND møde d. 14.9.2010, Odense Fælles SAND møde d. 14.9.2010, Odense Ask præsenterer sekretariatet i SAND; Ole og Lise (ref.). Han siger, at han er glad for at se så mange nye ansigter bland brugerne. Deltagere: Ega, SAND Fyn; Ole S,

Læs mere

Bestyrelsesmøde SAND Hovedstaden d Sundholmsvej 34

Bestyrelsesmøde SAND Hovedstaden d Sundholmsvej 34 Bestyrelsesmøde SAND Hovedstaden d. 04-09-2017 Sundholmsvej 34 Til stede: Fra bestyrelsen: Lars P, Kim Allan, Ole Svendsen, Niels E, Ole B, Asbjørn, Michael H, Andre: René Nielsen fra sekretariatet Afbud

Læs mere

TAMU centeret Odense

TAMU centeret Odense PROGRAM: FÆLLES SAND ONSDAG DEN 19. DECEMBER 2018 TAMU centeret Odense 1. Præsentation af mødedeltagere (15 min, slut 10.50) 2. TEMA: Behandling af overdoser med Naloxon (1 time, slut med frokost kl. 12.

Læs mere

Frede Skrubbeltrang gik efter punkt 1, Winni Jensen, Egon Jensen og Lise Stender havde meldt afbud.

Frede Skrubbeltrang gik efter punkt 1, Winni Jensen, Egon Jensen og Lise Stender havde meldt afbud. 46 Referat fra bestyrelsesmøde i Vivabolig den 3. december 2013 Start kl. 17.00, slut kl. 20.00. Tilstede var Frede Skrubbeltrang, Christian Vestergaard, Tina Holm, Eigil Stausholm, Kirsten Sørensen, Pia

Læs mere

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov #BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov Gældende fra 2014 Indhold Hvad er et driftsorienteret

Læs mere

Vi har traditionelt holdt bestyrelsesseminarer med fagligt såvel som socialt sigte. Også for at ryste den nye bestyrelse sammen.

Vi har traditionelt holdt bestyrelsesseminarer med fagligt såvel som socialt sigte. Også for at ryste den nye bestyrelse sammen. Bestyrelsesseminar 31.5-1.6.2017 Deltagere: Martin, Bettina, Ole B., Hans, Jonas, Helle, Dannie, Henrik, Anders, Susanne Moos, Christina Fra sekretariatet: René, Nancy, Susanne, June, Ask, Sofie (ref.)

Læs mere

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30.

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. maj 2017 Dagsorden 1. Kort introduktion til tilsynsreformen, de

Læs mere

Dagsordenen d Ekstra ordinært Bestyrelsesmøde

Dagsordenen d Ekstra ordinært Bestyrelsesmøde Dagsordenen d. 20-08-2018 Ekstra ordinært Bestyrelsesmøde Til stede fra bestyrelsen: Lise Lotte, Pia, Kim Allan, Torben, Daniel og Asbjørn. Solvej udeblevet uden afbud. Gæster: Rene fra sekretariatet,

Læs mere

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 HJEMLØSES LANDSORGANISATION HOVEDSTADSUDVALGET SAND HOVEDSTADEN Referat Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 Fremmødte: Ole B. Larsen [Ole B], Ole Svendsen [Ole S]; medl.

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019 Program for dagen Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Uvelse Park, torsdag den 18. september 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Uvelse Park, torsdag den 18. september 2014 a) Valg af dirigent og referent. Som dirigent blev valgt Erik Hansen, UP 42 Som referent blev valgt Lene Yndal Erichsen, UP 15. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt, og

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status på Fællesmøde for private driftsherrer 18. November 2015

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status på Fællesmøde for private driftsherrer 18. November 2015 Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status på 2015 Fællesmøde for private driftsherrer 18. November 2015 Vi kommer ind på følgende Kort om organisering og medarbejdere Årsrapport 2014, herunder

Læs mere

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Socialtilsyn Ib Poulsen Socialt Lederforum 1 Jeg vil sige noget om: De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Regerings ønsker,

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, onsdag 21. juni 2017

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, onsdag 21. juni 2017 Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, onsdag 21. juni 2017 Deltagere: Marianne

Læs mere

Socialtilsyn Syd godkendelser af og driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i Region Syddanmark

Socialtilsyn Syd godkendelser af og driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i Region Syddanmark Socialtilsyn Syd godkendelser af og driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i Region Syddanmark Et nyt tilsyn - socialtilsynet En af de største reformer i nyere socialpolitik Samtlige

Læs mere

Program. Kl. 9:55 10:05 Påbudssager v/tilsynschef Sigrid Fleckner Hvad varsler socialtilsynet påbud om og hvad er processen, når der varsles påbud.

Program. Kl. 9:55 10:05 Påbudssager v/tilsynschef Sigrid Fleckner Hvad varsler socialtilsynet påbud om og hvad er processen, når der varsles påbud. Program Kl. 9:30 9:35 Velkommen v/tilsynschef Sigrid Fleckner Kl. 9:35 9:55 Årsrapport 2015 og hvad kan vi forvente i 2017 v/tilsynschef Sigrid Fleckner Hvad fremgår af Årsrapport 2015 om plejefamiliernes

Læs mere

Herstedvester Grundejerforening

Herstedvester Grundejerforening Herstedvester Grundejerforening Referat af ekstraordinær generalforsamling 20/11-2018 Dagsorden: Referent: Poul 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Per Møller 2. Valg af stemmetællere. Bestyrelsen

Læs mere

Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00

Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00 Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00 Tilstede: Jonas, Jesper, Jens, Anne Marie, Steen, Janne, Marianne, Louise, Susanne Fraværende: Nanna Dagsorden Ansv. Ca.

Læs mere

Fælles SAND møde, d

Fælles SAND møde, d Fælles SAND møde, d. 17.9.13 Deltagere: Else (Sundholm), Leif Jensen (SAND Midtvest), Rene Holmgren (SAND NV- Sjælland), Per K. (Hobro), Miguel (Blå Kors Høje Tåstrup), Nikolaj (Blå Kors Høje Tåstrup),

Læs mere

SAND Hovedstaden BSM d afholdt på Sundholmsvej 34, 2300 Kbh. S

SAND Hovedstaden BSM d afholdt på Sundholmsvej 34, 2300 Kbh. S SAND Hovedstaden BSM d. 05-03.2018 afholdt på Sundholmsvej 34, 2300 Kbh. S Deltagere Fra bestyrelsen: Sussie, Kim Allan, Kim B, Asbjørn, Lisselotte, Edmund (skal gå kl. 14.00 for at passe café hos NABO),

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Fælles SAND møde d. 23.9.14

Fælles SAND møde d. 23.9.14 Fælles SAND møde d. 23.9.14 Deltagere: Tommy, Tre Ege; Scott, Århus; Christina, Århus; Anne Sofie, Højlykke; Cecilie, Højlykke; Lea, Højlykke; Erik, Sønderjylland; Martin, Sønderjylland; Rani, Roskilde;

Læs mere

Fælles SAND møde d. 7/3 2018

Fælles SAND møde d. 7/3 2018 Fælles SAND møde d. 7/3 2018 Deltagere: Topper (SAND Østjylland), Flemming (SAND Østjylland), Christian (SAND Nordjylland), Kristine (SAND Storstrøm), Lone (SAND Trekanten), Bettina (SAND Trekanten), Leif

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SAND d

Bestyrelsesmøde i SAND d Bestyrelsesmøde i SAND d. 15.11.16 Deltagere: Bo, Martin, Henrik (suppl for Harald), Steffen, Bettina (Suppl. for Per Kragh), Ole B, Sanne Moos, Sanne Jørgensen, Leif, Maria (suppl. for Sara), Steen, Christina,

Læs mere

Formanden byder velkommen til generalforsamlingen. Dirigent fastslår om generalforsamlingen er lovlig

Formanden byder velkommen til generalforsamlingen. Dirigent fastslår om generalforsamlingen er lovlig Referat af foreningen Volunteers to Kenya s generalforsamling Lørdag d. 19. November 2016, Kl. 13.00-17.00 Janus La Cours Gade 4, 4. tv. 8000 Aarhus C Tilstede: Jonas Laursen, Oliver Lagoni, Signe H. Eshøj,

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2014. Socialtilsyn Hovedstaden

Kommunikationsstrategi 2014. Socialtilsyn Hovedstaden Kommunikationsstrategi 2014 Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden etableres som følge af Lov om Socialtilsyn, der træder i kraft den 1. januar 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender

Læs mere

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Indledning. Kommunalbestyrelsen behandlede på sit møde den 11. marts 2013 en sag om fortsat repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet

Læs mere

Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017

Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017 Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017 1. Valg af dirigent Jens Erk Skovvang blev valgt efter indstilling fra bestyrelsen. Dirigenten startede generalforsamlingen op med at konkludere,

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Socialtilsyn Hovedstaden i 2014

Tilfredshedsundersøgelse af Socialtilsyn Hovedstaden i 2014 10-03-2015 Tilfredshedsundersøgelse af Socialtilsyn Hovedstaden i 2014 Dok.nr.: 2014/0034469-3 Socialtilsyn Hovedstaden Frederiksberg Kommune 2000 Frederiksberg http://socialtilsyn.frederiksberg.dk Socialtilsyn@frederiksberg.dk

Læs mere

Boligselskabet BSB Svendborg

Boligselskabet BSB Svendborg Referat af organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 18. marts 2014, kl. 14.30 på, Svendborg. Dagsorden 1. Velkomst - orientering ved formanden 2. Forsikringer SSG og Falck 3. Behandling af klagesager 4.

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

SOCIALTILSYN NORD. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk

SOCIALTILSYN NORD. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk SOCIALTILSYN NORD www.socialtilsynnord.hjoerring.dk Socialtilsyn Nord Lov om Socialtilsyn blev vedtaget juni 2013 Socialtilsyn Nord er ét af 5 nye Socialtilsyn Hjørring, Silkeborg, Fåborg-Midtfyn, Holbæk,

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Næste Fælles SAND møde bliver d. 26. februar på Mødecenter Odense. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Vi sender en invitation, når vi nærmer os.

Næste Fælles SAND møde bliver d. 26. februar på Mødecenter Odense. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Vi sender en invitation, når vi nærmer os. Næste Fælles SAND møde bliver d. 26. februar på Mødecenter Odense. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Vi sender en invitation, når vi nærmer os. Referat fra: Fælles SAND møde, d. 17.12.2013 Deltagere:

Læs mere

Referat af generalforsamling i USG Svømning og Vandpolo, Store Auditorium, IFI, Nørre Allé 51, 24.10.2005

Referat af generalforsamling i USG Svømning og Vandpolo, Store Auditorium, IFI, Nørre Allé 51, 24.10.2005 Referat af generalforsamling i USG Svømning og Vandpolo, Store Auditorium, IFI, Nørre Allé 51, 24.10.2005 Referenter: Anette Jensen, Søren Jensen Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning om foreningens

Læs mere

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden blev som følge af Lov om Socialtilsyn etableret og sat i drift i 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender og fører det driftsorienterede tilsyn med generelt godkendte plejefamilier

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling E/F / A/B Ålholmhus Ejd.nr.: 585 Dato: 19. November 2010 Referat af ordinær generalforsamling År 2010 dato 10. November 2010, kl. 19.30, A/B Ålholmhus, afholdtes ordinær generalforsamling i Ålholm Kirke,

Læs mere

Bestyrelsesmøde SAND Fyn 18. Marts 2015. Fremmødte: Bo, Isabella, Martin, Andreas, Hans, Kim, Jens, Gert, Michella og Rene

Bestyrelsesmøde SAND Fyn 18. Marts 2015. Fremmødte: Bo, Isabella, Martin, Andreas, Hans, Kim, Jens, Gert, Michella og Rene Fremmødte: Bo, Isabella, Martin, Andreas, Hans, Kim, Jens, Gert, Michella og Rene Afbud: Pia, Las og Stig Fra sekretariatet: Ask Vi skal snakke mærkesager, forretningsorden og næste møde Ask er her i dag

Læs mere

Dagsorden og referat afd. 21

Dagsorden og referat afd. 21 Dagsorden og referat afd. 21 Emne: Bestyrelsesmøde Data om mødet Dato: 19.10.2015 Tid: 20-22 Sted: 322 Mødedeltagere: Peder, Jonas, Lisbeth, Radoor, Gitte, Niklas, Camilla og Sofie Fraværende: Vibeke Referent:

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Der har været bestyrelsesmøde i SAND Trekanten. De har fået deres generalforsamling på plads.

Der har været bestyrelsesmøde i SAND Trekanten. De har fået deres generalforsamling på plads. SAND bestyrelsesmøde d. 30.1.19 Deltagere: Jonas, Torben, Carsten, Rani, Robert (observatør), Helle, Henrik Mas, Ask, René, Tobias, (Carsten og Jacob er med fra kl. 11.30). Bestyrelsen er beslutningsdygtige.

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 9-12 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger i årsrapporten

Læs mere

År 2009, tirsdag den 28. april, kl.17.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. A/B Borup. i Ansgar Kirke, Mågevej 33, 2400 København NV.

År 2009, tirsdag den 28. april, kl.17.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. A/B Borup. i Ansgar Kirke, Mågevej 33, 2400 København NV. År 2009, tirsdag den 28. april, kl.17.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Der var følgende dagsorden: A/B Borup i Ansgar Kirke, Mågevej 33, 2400 København NV. 1. Valg af dirigent og referent.

Læs mere

Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører

Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører Bestyrelsesmøde mandag den 4. maj 2015 i Fredericia Mødedeltagere: Afbud: Referent: André Bjørn Nielsen (AN), Preben Bansemer (PB), Karl Zilmer (KZ),

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 13-16 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger

Læs mere

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Referat Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl. 16.00 18.00 Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Deltagere: Jette Nyboe, Nina Gustavussen, Søren Mogensen, Kirsten Mogensen, Matthias Lemvig Petersen,

Læs mere

A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014

A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014 A/B Chr. Svendsensgården Referat af ordinær generalforsamling 2014 År 2014, tirsdag den 29. april, kl. 19.00, afholdtes ordinær generalforsamling i Halgreensgade 9, fælleslokalet i gadeplan. For generalforsamlingen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SAND d

Bestyrelsesmøde i SAND d Bestyrelsesmøde i SAND d. 21.6.2016 Deltagere: Steen Rosenquist, Steffen Jensen, Bo Skytte, Susanne Jørgensen, Per Kragh, Leif Jensen, Susanne Moos (suppl. for René Køhn), Ole B Larsen, Henrik Kromann

Læs mere

Hillerød Skytteforening Ordinære Generalforsamling 5. april 2019

Hillerød Skytteforening Ordinære Generalforsamling 5. april 2019 Ordinære Generalforsamling 5. april 2019 Referat af mødet fredag d. 5. april 2019 kl 18:00 Dagsorden 1. Valg af referent og dirigent (stemmetæller). a. Foreslår Michael Larsen som referent og Lars Hedegaard

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SAND, d. 4/4 2019

Bestyrelsesmøde i SAND, d. 4/4 2019 Bestyrelsesmøde i SAND, d. 4/4 2019 Tilstede; Sanne Moos (Nordvestsjælland), Robert Hansen (storstrøm), Jonas Laursen (Hovedstaden), Christina (formand), Dennis Hansen (fyn), Steffen Andersen (Sydvestjylland),

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse TIRSDAG DEN 6. NOVEMBER 2018 KL. 17,00 I GJUK.

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse TIRSDAG DEN 6. NOVEMBER 2018 KL. 17,00 I GJUK. Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse TIRSDAG DEN 6. NOVEMBER 2018 KL. 17,00 I GJUK. Afbud: Kristian Amdisen og Christina Sekkelund 1.Godkendelse af referatet fra mødet den 23.5.2018 og den 4.10.2018 2.Efterretninger/siden

Læs mere

Aalborg Tegnsprogsforening Generalforsamling d. 16. marts 2019

Aalborg Tegnsprogsforening Generalforsamling d. 16. marts 2019 43 stemmeberettede medlemmer og 0 gæster. Aalborg Tegnsprogsforening Generalforsamling d. 16. marts 2019 Bestyrelsen 2018/2019: Formand: Sekretær: Kasserer: Repræsentanter: Samt 2 suppl.: Inger Nørgaard

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune Side 1 af 5 Baggrund Venstre og Liberal Alliances byrådsgrupper har til

Læs mere

Socialtilsyn. Ib Poulsen Socialt Lederforum

Socialtilsyn. Ib Poulsen Socialt Lederforum Socialtilsyn Ib Poulsen Socialt Lederforum 1 Folketingets partier ønsker med aftalen, at der skal ske grundlæggende ændringer af godkendelsen af og tilsynet med de sociale tilbud mv. Partierne er enige

Læs mere

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark.

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Folketinget vedtog i juni 2013 Lov om Socialtilsyn. Loven medfører at der fra 1. januar 2014 vil blive

Læs mere

Fattigdomsråd. Referat

Fattigdomsråd. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.45 Til kl.: 14.00 Mødested: Vibohøj Rørsangervej 1 8800 Viborg Mødenr.: 2 Udvalgets medlemmer: Gunnar Villadsen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 8 Dagens program 13

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27.

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27. Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status 2015 Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27. oktober 2015 Vi kommer ind på følgende Kort om organisering og medarbejdere

Læs mere