Nye forslag til anlægsbudget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye forslag til anlægsbudget"

Transkript

1 Nye forslag til anlægsbudget til 2. budgetseminar Anlæg (i 1 kr.) Total Økonomiudvalg Administrativ organisation Uddybning af Assens Havn Miljø- og Teknikudvalg Veje, grønne områder og kollektiv trafik Cykelsti i nyt boligområde i Tommerup Kultur- og Fritidsudvalg Kultur og fritid Film Fyn Aktiepost 3 3 Indretning af 1. sal på Terrariet til administration og karantænestation Tilgængelighedspulje Svømmehalsomklædning Fyrtårn Tommerup Haarby Bio - Ansøgning om tilskud til ventilationssystem Handicaptoilet Vissenbjerghus Omklædningsrum Skalbjerg Udendørsanlæg ved Arena Assens Netball Børne- og Uddannelsesudvalg Skole Renovering og ombygning af skoler Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalg Jordforsyning Byggemodning Tommerup Vest, 1. etape Byggemodning Brylle Nye forslag anlæg i alt Heraf udgifter Heraf indtægter

2 Uddybning af Assens Havn Assens Havn Økonomiudvalget Kontaktperson: Lene Wilhøft Velfungerende infrastruktur Uddybning af Assens Havn Uddybning af Assens Havn svarende til officielle søkort Assens Byråd principgodkendte den 24. september 214, at Assens Kommunes andel af udgifter til oprensning af sejlrenden til Assens Havn var 34 % af en samlet projektøkonomi på forventet 11,5 mio. kr. svarende til 3,9 mio. kr. Havnen begrænsede efterfølgende projektet til alene at omfatte oprensning af sejlrenden ind til havnen. Byrådet godkendte den 25. februar 215 Assens Kommunes andel af det reducerede projekt på 1,1 mio. kr. og stillede samtidig en kommunegaranti på 2,1 mio. kr. for lån optaget af Assens Havn til den resterende projektøkonomi. Assens Havn har overfor administrationen tilkendegivet at havnen ønsker at gennemføre det resterende projekt. Kommunens andel heraf vil forventeligt være på 2,8 mio. kr. Ingen afledt drift.

3 Tommerup Miljø og teknikudvalget Kontaktperson: Velfungerende infrastruktur Et attraktivt sted at bo Cykelsti i nyt boligområde i Tommerup Forbindelse mellem by og børneinstitution Planlægning af et nyt boligområde er igangsat i Planafdelingen. En del af denne plan indeholder en sti, som skal anlægges gennem området og samtidig forbinde Tommerup by med børnehaven Overmarksgården. Det forventes at anlæg af cykelstien kan påbegyndes i løbet af 217. Dette afhænger af lokalplanens vedtagelse, arealerhvervelser samt arkæologisk undersøgelse. Stien udføres i 2,5 meters bredde og med fast belægning samt belysning. Den forventes at blive ca. 1,5 km lang. Traceet er endnu ikke endeligt fastlagt, men det ligger på private arealer, hvorfor arealerhvervelser er nødvendige. Stien anlægges i forbindelse med byggemodning af et nyt område vest for Tommerup

4 Film Fyn Aktiepost Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter Nielsen 3 3 Erhvervsudvikling Et attraktivt sted at bo Forslaget om at Assens Kommune indtræder som fuldgyldigt medlem af FilmFyn indebærer køb af en aktiepost på 3. kr. Efter indkøb af aktieposten indtræder Assens Kommune herefter i bestyrelsen.

5 Indretning af 1. sal på Terrariet til administration og karantænestation Projektnavn: Kirkehelle Vissenbjerg. Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter Nielsen Bæredygtig klimakommune Kultur, fritids- og foreningsliv Indretning af en del af det eksisterende loftrum på Terrariet til administrationslokaler samt område til indretning af karantænestation. Lokalerne skal træde i stedet for den midlertidige pavillion som pt. anvendes til administration, efter at den nuværende administrationsbygning er blevet revet ned, da denne var miljømæssig uegnet til kontorfaciliteter. Budgettet indeholder en indretning af loftrummet, herunder er afsat 2. kr. til inventar. ca. 12 m2 fordelt med ca. 8 m2 til kontorlokaler, mødelokale / undervisning, køkken, toilet / baderum. Og i modsat ende af 1-salen ca. 4 m2 arbejdsrum som kan indrettes efterfølgende til karantænestation. Disse arbejder efterlader et disponibelt rum på ca. 12 m2 på 1-salen. Stort behov for andre administrationslokaler i stedet for de eksisterende som er revet ned, idet disse var uegnede pga. skimmelvækst, samt i øvrigt nedslidte.

6 Tilgængelighedspulje Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter Nielsen Sundhed og livskvalitet Initiativet vil understøtte mere handicapvenlige adgangsforhold til haller, Kultur og Fritidsudvalget ønsker at forbedre handicapvenligheden og tilgængeligheden ved haller, kulturinstitutioner og offentlilge bygninger ved at oprette en pulje der giver muligheder for fysiske forbedringer af adgangsforhold og bygningsdele. Puljen kan søges af nævnte institutioner og projekter bør medfinansieries lokalt og gerne via statslige midler fra den statslige Tilgængelighedspulje.

7 Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter nielsen Lokalerne er meget nedslidte. Svømmehalsomklædning Fyrtårn Tommerup Renovering og opdatering af omklædnings- og bruserum til svømmehallen i Fyrtårn Tommerup: i alt 28 m2. Sikring mod vandgennemtrængning samt udskiftning af klinker, vægfliser og loftbeklædning, udskiftning af tekniske installationer og sanitet. Malerbehandling samt udskiftning af fast inventar. Rådgiver, omkostninger og uforudseelige udgifter. BEMÆRK: Pga. tilbagevendende utætheder i gulvet under bruserum, ned til de underliggende skydelokaler, er det som min. nødvendigt at bruserum renoveres INDEN underliggende skydelokaler renoveres. Denne del beløber sig til 1 mio. kr., som er bevilliget i 216 af Byrådet Se blok benævnt: "Skydelokaler Fyrtårn Tommerup".

8 Et attraktivt sted at bo Haarby Bio - Ansøgning om tilskud til ventilationssystem Kontaktperson: Haarby Bio forening har ansøgt om tilskud på 11. kr. + moms til at etablere et nyt varme- og ventilationssystem i Haarby biograf. Begrundelsen for ansøgningen er: - at biografen er meget varm om sommeren og tilsvarende kold om vinteren - at biografgængere har en behagelig oplevelse med frisk ventileret luft under hele forestillingen. - at der i operatørrummet på 1. sal er et stort behov for køling af rummet, også af hensyn til det operatørpersonalet, som opholder sig der under alle forestillinger. - At anvende ny miljøvenlig kølingsteknik, der også er økonomisk fordelagtig. Foreningen har indhentet 2 tilbud på etablering af et sådant varme- og ventilationssystem, hvor det billigste udgør 11. kr. + moms. Biografen afholder selv udgifter til murer og el-arbejde mv. i forbindelse med installationen. Haarby Bio Forening bliver udelukkende drevet ved frivillig arbejdskraft og der er ca. 35 personer tilknyttet biografen. Foreningen modtager ikke driftstilskud fra Assens Kommune og har derfor vanskeligt ved at finansiere større anlægsarbejder.

9 Handicaptoilet Vissenbjerghus Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter nielsen Kultur, fritids- og foreningsliv Lokalerne er indrettet i i 6/7'erne, er nedslidte og trænger til generel opdatering. Generel renovering og opdatering af toiletrum i kælder på Vissenbjerghus (det gamle Vissenbjerg Rådhus). I forbindelse med opdatering ombygges de eksist. herretoiletter til et handicaptoilet, og samtidig skal der således ske ombygning af dametoiletter til unisex toiletter. Forrum, som også fungerer som garderobe for arrangementer i Vissenbjerghus, vil ligeledes blive opdateres i samme forbindelse. BEMÆRK: Primært er der et behov for at etablere en handicaptoilet ifbm. de aktiviteter der afholdes i den gamle byrådssal. Handicaptoilettet kan tilgås med elevator fra stueplan. Der vil være en energibesparelse da eksisterende gamle toiletter vil udskiftes til nye vandbesparende, belysningsarmaturer til nye LED-armaturer med tænd/sluk automatik, samt vandbesparende vandarmaturer vil installeres.

10 Omklædningsrum Skalbjerg Skolevej 4, Skalbjerg, 5492 Vissenbjerg Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter Nielsen Kultur, fritids- og foreningsliv Understøtter lokalsamfundenes udvikling som et attraktivt sted at bo - ikke mindst i Byvækstbåndet Nedslidt omklædningsrum ved Skalbjerg gamle skole renoveres til brug for en alle udøvende brugere af det eksisterende Skalbjerg Motion i både gymnastiksalen og i klubhuset, samt for det nye fitnesscenter som i 215 er indrettet i stueplan i den gamle skolebygning.

11 Udendørsanlæg ved Arena Assens Projektnavn: Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter Nielsen Udvikling og realisering af udendørs faciliteter ved Arena Assens. Området skal bl.a. indeholde et fodboldanlæg til erstatning for de nuværende baner på Stadionvej. Projektet skal etableres som en udendørs arena med en mangfoldighed af aktivitetsmuligheder. I projektet skal indgå ekstern medfinansiering. 1 mio. kr. af de 8 mio. kan antageligt finansieres ved overdragelse af kommunalt areal til formålet. Byrådet har tidligere tilkendegivet medfinansiering i dette omfang under forudsætning af, at Arena Assens og Assens Fodboldklub tilvejebringer den resterende finansiering via eksterne fonde. Projektet omfatter etablering af fodboldbaner (til erstatning for de nuværende baner på Stadionvej). Herudover sigter projektet mod udvikling og realisering af udendørs faciliteter og rekreative rum til en lang række af de frivillige organiserede og selvorganiserede idræts- og kulturaktiviteter i Assens. Selve anlægsudgiften foreslås afsat i 217 og 218. Til udarbejdelse af en projektbeskrivelse er der givet 2. kr. i 215. n danner baggrund for ansøgninger til fonde om økonomiske midler til projektet. Der er ikke pt afklaring omkring den eksterne finansiering. Ingen afledt drift

12 Linien 2, 5683 Haarby Kultur og fritidsudvalget Kontaktperson: Peter Nielsen Et attraktivt sted at bo Netball i Haarby realiseres på Linien 2 - som et lokalt kultur og medborgerhus, som en kulturattraktion og teater- og musiksal. Netball i Haarby realiseres på Linien 2 - som et lokalt kultur og medborgerhus, som en kulturattraktion og teater- og musiksal. Det samlede budget anslås til ca. 21,6 mio. kr. Det dækker: - Ombygning af Linien 2 til kulturhus og samlingssted - Anlæg af installationen "Montana GRID" udenom bygningen - Nybygning af teatersal designet af professor Bjørn Nørgaard - Udearealer, p-plads mv. De 7,2 mio. kr. er ansøgt af Foreningen bag NETBALL som værende Assens Kommunes medfinansiering, og andrager værdien af bygningen (1,8 mio. kr.) og et anlægstilskud til foreningen Netball (5,4 mio. kr.), der får overdraget ejendommen og som står som bygherre. Byrådet har på møde d. 16. december 215 behandlet en præcisering af de foreløbige vilkår for lån af bygningen Linien 2, samt tilskud til foreningen. Det indebærer ikke en stillingtagen til et kommunalt anlægstilskud. n ses i det skitseprojekt, som Assens Kommune og Lokalrådet i Haarby har fået udarbejdet af 4. juni 215 ved arkitektfirmaet Boldsen & Holm i samarbejde med Peter Lassen, Montana, og kunstner og professor Bjørn Nørgaard. Netball

13 Glamsbjergskolen og Tommerup Skole Børne og uddannelsesudvalget Kontaktperson: Esben Krægpøth Helhedsorienterede læringsmiljøer Renovering og ombygning af skoler Attraktivt uddannelsesmiljø I budget 216 er der afsat 1 mio. kr. i en pulje til renovering af skoler. Processen for anvendelse af disse midler på Glamsbjergskolen og Tommerup Skole er igangsat, således at de eksisterende udviklingsplaner som er udarbejdet i 29 bliver opdateret til 216-niveau. Udviklingsplanerne skal danne rammen om en planlægning for de pågældende 2 skolers udvikling. Det er således hensigten at sikre at skolerne renoveres og ombygges i et omfang, og i en sammenhæng, som skal sikre at skolernes fysiske rammer kan understøtte et godt indeklima og høj undervisningskvalitet, samt sikre en effektiv drift af de pågældende skoler. Udviklingsplanens udmøntning vil således tage afsæt i de afsatte 1 mio. kr., som 1. del af en samlet investering på de 2 skoler ud i overslagsårene. De nuværende afsatte midler til PCB-renovering på de pågældende skoler vil blive indarbejdet i den fysiske planlægning af projekterne, men PCBprojekterne skal ikke ses som en del af det ovenstående beskrevne projekt, idet disse er to parallelt udførte projekter i de samme bygninger. For Glamsbjergskolen er der tale om at de pågældende PCB-renoveringsarbejder udføres i sommeren 216 (3,8 mio. kr), for Tommerup Skole i 217 (budget 4,8 mio.).

14 Byggemodning Tommerup Vest, 1. etape Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Kontaktperson: Lene Wilhøft Et attraktivt sted at bo Byggemodning af 2-25 kommunale byggegrunde i Tommerup Vest Byudviklingsprojekt i Tommerup Vest er nærmere beskrevet i anlægsblok med anbefaling af køb af jord inden for det samlede byudviklingsprojekt med henblik på planlægning og efterfølgende henholdsvis frasalg til private investorer henholdsvis kommunalt udstykkede byggegrunde. Planlægning for det samlede byudviklingsprojekt forventes vedtaget medio 217, hvorefter den kommunalt udstykning kan igangsættes med henblik på udbud af nye byggegrunde ultimo 217/primo 218. Såfremt anlægsblok vedrørende opkøb af jord til byudviklingsprojektet indarbejdes helt eller delvist i budget vil der skulle afsættes midler til byggemodning af den kommunale udstykning i Tommerup Vest. Den samlede udstykning forventes at rumme ca 4-45 byggegrunde. Det anbefales, at byggemodningen udføres i etaper, hvor 1. etape planlægges med 2-25 grunde. Prissætningen af byggemodning af 1. etape er vurderet på baggrund af byggemodningsomkostninger for det seneste byggemodnede område i Verninge. Planstrategiens målsætning med 1 byggegrunde inden for Byvækstbåndet Ingen afledt drift.

15 Byggemodning, Brylle Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Kontaktperson: Lene Wilhøft Et attraktivt sted at bo Byggemodning af kommunale byggegrunde i Brylle Assens Byråd besluttede den 25. januar 216 at opkøbe jord til henholdsvis skovrejsningsprojekt med et tilhørende bynært byudviklingsprojekt i Brylle. Byrådet besluttede at finansiere opkøbet via jordforsyningspuljen. Pt afklares med statslige myndigheder om der vil kunne gennemføres et byudviklingsprojekt på det pågældende areal. Opkøb af jorden afventer denne afklaring. Under forudsætning af samtykke til byudvikling på det pågældende areal vurderes byggemodning at kunne igangsættes i 218 efter forudgående planlægning for området. Prissætningen af byggemodning af 2-25 grunde (etape 1) er baseret på erfaringstal for den senest gennemførte kommunal byggemodning i Verninge. Planstrategiens målsætning med 1 byggegrunde inden for Byvækstbåndet Ingen afledt drift.

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning.

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning. Nummer: A101 Anlægget vedrører: jordforsyningen - boligformål Udgifter -6.005-6.321-9.769-8.662 Netto -6.005-6.321-9.769-8.662 De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe

Læs mere

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2016. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER Assens Kommune en del af den fynske udvikling - StrategiFYN 2014-2017 - Ny strategifyn 2018-2021 på vej Vision 2018 Vi vil have flere til at bo i vores kommune, fordi Vision

Læs mere

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0 Samlenotat vedr. anlæg 4. budgetopfølgning 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen på anlæg i 2010 en afvigelse på -2.314.000 kr. På nuværende tidspunkt søges der om en tillægsbevilling

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag Nr. A-601 Anlæg i landsbyerne 603 Det kulturelle område Anlægsforslaget indgår i det vedtagne budget 2016-19 med 200.000 kr. i 2016 og 200.000 kr. i overslagsårene. Der er således tale om en genfremsættelse

Læs mere

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015.

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015. Anlægsprojekter afsat i budget 2015 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2015. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Nummer: A101. Anlægsforslag 2010 og overslagsår. Økonomiudvalget. Anlægget vedrører: Køb af jord. Udmøntning på konti:

Nummer: A101. Anlægsforslag 2010 og overslagsår. Økonomiudvalget. Anlægget vedrører: Køb af jord. Udmøntning på konti: Nummer: A101 Anlægget vedrører: Køb af jord Udmøntning på konti: 00.22.02 Udgifter 4.000 4.000 4.000 4.000 Netto 4.000 4.000 4.000 4.000 Beskrivelse af anlægsforslag: Pulje til køb af jord. Forslaget er

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 På Byrådsmødet den 28. juni 2016 blev anbefalingerne fra Udvalget for Kultur og Sundhed i forhold til investeringsstrategien

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

13.1 L,9 (5,. Kultur- og Fritidsudvalget, forslag til udvidelser og reduktioner. Drift. Anlæg

13.1 L,9 (5,. Kultur- og Fritidsudvalget, forslag til udvidelser og reduktioner. Drift. Anlæg 13.1 L,9 (5,. Kultur- og Fritidsudvalget, forslag til udvidelser og reduktioner Drift Kr. i 2015 - prisniveau 2015 2016 2017 2018 Litteratur- og Multimediefestival 90.000 90.000 90.000 90.000 Yderligere

Læs mere

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning Plan og Erhverv TANKEFULD, ETAPE 2 1.000 kr. Projektering og arkæologi 8.000 Byggemodning - grunde, interne veje 20.000 14.000 Byggemodning - grøn og salgsfremme 500 3.500 3.100 Afdrag lån 1.200 4.500

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Opsamling og økonomi DGI Projekt- og udviklingsværksted i Finn Refslund Arkitekt MAA Mobil 22459533 finnrefslund@live.dk Erik Muff Reinert Art Director Mobil 22538248

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Skole og uddannelsesudvalget i alt 0 0 0 0 anlægsbudget SKU 39.000 39.000 39.000 39.000 i alt 39.000 39.000 39.000 39.000 ØNSKER I ALT 39.000 39.000 39.000

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 22. oktober 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Anlæg - Budgetlægningen

Anlæg - Budgetlægningen BILAG NR. 5 NOTAT Haderslev Kommune Økonomi og Udbud Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Fax. 74 34 01 54 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 01 72 bbch@haderslev.dk 26-08-2015 Sagsident: 15/6642 Sagsbehandler:

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Kultur og fritidsudvalget

Kultur og fritidsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Kultur og fritidsudvalget Kultur som drivkraft Sammenhæng til vision 2018: Udvikling af kulturtilbud og kulturinstitutioner bidrager aktivt til at skabe gode rammer for bosætning,

Læs mere

Plan og Kultur Januar Pulje til udendørsarealer sport og fritid. I anlægsbudgettet er der afsat 1 mio. kr. i hvert af årene 2014 og 2015.

Plan og Kultur Januar Pulje til udendørsarealer sport og fritid. I anlægsbudgettet er der afsat 1 mio. kr. i hvert af årene 2014 og 2015. Plan og Kultur Januar 2014 Pulje til udendørsarealer sport og fritid I anlægsbudgettet er der afsat 1 mio. kr. i hvert af årene 2014 og 2015. Status på opgaver på de udendørs anlæg. Oversigten omfatter

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 Byrådet afholder møde: Referat Den 21. december 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Jens Møller. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Budget 2013 Udvalget for Kultur- og Planlægning

Budget 2013 Udvalget for Kultur- og Planlægning Politikområde 1: Tankefuld 1.000 kr. Etape 1 2013 2014 2015 2016 1. Projektudvikling 1.037 1.037 2. Salgsfremme 1.016 508 508 508 3. Afdrag lån -2.600 2.300 600-600 4. Grundsalg 5.000-13.000 6.000 5. Grønne

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund UDVIKLING & ERHVERV Kultur & fritid Dato: 20-10-2014 Kontaktperson: Henning Steen Jensen Dir. tlf.: 7996 6380 E-mail: hsj@vejenkom.dk NOTAT Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter Baggrund

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

Bevilling: KB 23.11.2010 15.000.000 (Frigivet EAU 05.01.2011) Reserveret til ABA-anlæg, Rådhuset, proj.6176 * -650.000

Bevilling: KB 23.11.2010 15.000.000 (Frigivet EAU 05.01.2011) Reserveret til ABA-anlæg, Rådhuset, proj.6176 * -650.000 Hvidovre Kommune Anlægsregnskab 01.11.2013 Projekt nr. og navn: 0120 Miljø- og energipulje 2011 Funktion og dranst: 002510-3 Bevillingsprogram: 6533000012 Formålet med miljøpuljen er at arbejde for minimering

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018.

Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018. Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018. Der indgås mellem partierne Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP Prissat forprojekt vedr. Birkerød Svømmehal renovering af omklædnings- og baderum. Projektomfang: Beskrivelse, 21.02.2014 Forprojekt, budget, 21.02.2014. Tegninger, 21.02.2014, (29)3.03 Plan Stue, eksisterende

Læs mere

Indhold. Anlægsblokke for Økonomi-udvalg. Udskiftning af låse og sikringer Investeringsoversigt Jord og bygninger...

Indhold. Anlægsblokke for Økonomi-udvalg. Udskiftning af låse og sikringer Investeringsoversigt Jord og bygninger... Anlægsblokke for Økonomi-udvalg Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2 oversigt 2015-2020 Jord og bygninger... 3 Incitamentspuljen... 4 Projekt Ressource City... 5 1 Nr. 1 Prioritetsnr. Udskiftning

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016 Anlægsstyreliste Total 28. februar overførsel til Projekt Budget Forbrug forbrug i Kvalitetsfonden Anlæg 146.294 11.600 0 157.894 4.752 0 155.595 110.295 97.295 94.905 0 0 Udgifter 187.371 25.743 0 213.115

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Masterplan for udvidelse:

Masterplan for udvidelse: Generelt: Nærværende notat er et oplæg til hvordan Haderslev Kommune, SønderjyskE, HFK Tribune ApS og Haderslev Andels Boligforening (HAB) i samspil kan påbegynde en udvidelse af Haderslev Stadion kombineret

Læs mere

Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2

Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2 Anlægsblokke for Økonomi-udvalg Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2 oversigt 2015-2020 Jord og bygninger... 3 Incitamentspuljen... 4 Projekt Ressource City... 5 Udbredelse af bredbånd og mobildækning

Læs mere

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Andet --- Kultur-

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

10 årig anlægsplan

10 årig anlægsplan 10 årig anlægsplan 2015 2024 Budget i 1.000 kr. i 2015 -pris 2015 2016 2017 2018 2015-2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Total alle år Gr. 1 - Skattefinansierede serviceanlæg Ejendoms- og Driftsudvalget

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Investeringsoversigten

Investeringsoversigten Investeringsoversigten 2015-2018 Anlægsbudgettet total - fordelt på områder Rådighedsbeløb 1.000 kr. Anlægsudgifter netto 122.259 96.179 94.078 87.388 399.904 Heraf udgifter 163.336 135.999 130.939 124.249

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2017 251 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 58.688 44.185 26.578 23.006 T1 I 16.583 19.030 19.030 13.030 00 Byudvikling, bolig og F1 U 20.530 20.530 13.030 13.030

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Anlægsforslag Version 2 Budget Økonomiudvalget

Anlægsforslag Version 2 Budget Økonomiudvalget Anlægsforslag Version 2 Budget 2019-2022 Økonomiudvalget BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Skal 6.110 5.410 4.110 3.710 IT 10008 Udskiftning af SAN ØU 700 0 0 0 10009 GDPR - løbende compliance ØU 400 400

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Ansøgninger til pulje til Samlingssteder 2013 Acadre 12/32144

Ansøgninger til pulje til Samlingssteder 2013 Acadre 12/32144 ANSØGER Ansøgninger til pulje til Samlingssteder 2013 Acadre 12/32144 PROJEKT Moms reg. Søgt tilskud fra andre Samlede udgifter til projektet Ja Nej m. moms u. moms Værdi af egen arbejdskraft 100 kr. pr.time

Læs mere

Orienteringsmøde om Budget 2019

Orienteringsmøde om Budget 2019 Orienteringsmøde om 2019 Den 24. oktober 2018 Dagsordenen for orienteringsmødet er følgende: 1. Velkomst ved Anne-Mette Ulstrup 2. Den overordnede økonomiske situation i Jammerbugt Kommune 3. aftalen for

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 890 8 - Epost mag@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. marts 00 via Magistraten Tlf. nr.: 890 800 Jour. nr.:

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

Referat. Tid Onsdag den 11. marts 2015, kl. 19-21. Aarup Fritidscenter

Referat. Tid Onsdag den 11. marts 2015, kl. 19-21. Aarup Fritidscenter Referat AcadreUserId Forum Dialogmøde Tid Onsdag den 11. marts 2015, kl. 19-21 Sted Deltager Referent Fritidscenter Repræsentanter fra hallerne i Assens, Brylle, Ebberup, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup,

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Forslag til tillægsbevilling. Bemærkninger Byggemodning U

Forslag til tillægsbevilling. Bemærkninger Byggemodning U Teknisk dvalg dgift 002023 Byggemodning Beløbet skal anvendes til gassikring ved af Sydbyen 2.226.958 309.679 1.917.279 2.226.958 Ørnestensbjerget. 010011 Energimærkning af bygninger Der er afsat 0,048

Læs mere

Bilag til ansøgning fra Viborg Produktionsskole om etableringstilskud

Bilag til ansøgning fra Viborg Produktionsskole om etableringstilskud Bilag til ansøgning fra Viborg Produktionsskole om etableringstilskud Som supplement til den fremsendte ansøgning kan der knyttes oplysninger. Skolen er i god gænge med et godt samarbejde med UU-vejledningen

Læs mere

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2014.

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2014. Anlægsprojekter afsat i budget 2014 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2014. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

Udmøntning af budgetaftalen

Udmøntning af budgetaftalen Udmøntning af budgetaftalen 2018-2021 Initiativ: Tekst: Handling: Aktør: 1. Forøge kassebeholdningen over budgetperioden Det aftalte budgets drifts og anlægsrammer skal overholdes således at det budgetterede

Læs mere

BUDGETSKEMA - ANLÆG ANLÆG AFLEDT DRIFT

BUDGETSKEMA - ANLÆG ANLÆG AFLEDT DRIFT Funktion: 00.28.20 Grønne områder og naturpladser Projekt: 020702 Ombygning af toiletbygninger i parkerne 683 130 813 0 683 130 813 SBEVILLINGER Dato(er): 06.05.02 m.fl. Beløb (1.000 kr.): 683 I de historiske

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Forslag til tillægsbevilinger. Bemærkninger (209;004086) Byggemodning af

Forslag til tillægsbevilinger. Bemærkninger (209;004086) Byggemodning af 002023 (209;004086) Byggemodning af Merudgiften skal anvendes til gassikring ved Ørnestensbjerget. Sydbyen U -77.327 226.958-304.285 2.304.285 2.226.958 010011 Energimærkning af bygninger 010012 Energiinvesteringer

Læs mere

Oversigt over bevillinger i budget 2015

Oversigt over bevillinger i budget 2015 Oversigt over bevillinger i budget 2015 Kommunens bevillingsniveau er fastsat i kommunens "principper for økonomistyring". Bevillingsniveauet tager udgangspunkt i at samtlige kommunens udgiftsområder er

Læs mere

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Skattefinansieret anlæg Anlægspulje til idrætsformål 2018... 3 Ombygning af Vorup skoles idrætshal, Voruphuset...

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

ETABLERING AF HANDICAPTOILET I ALSLEV FORSAMLINGSHUS

ETABLERING AF HANDICAPTOILET I ALSLEV FORSAMLINGSHUS ETABLERING AF HANDICAPTOILET I ALSLEV FORSAMLINGSHUS OPLYSNINGER OM ANSØGER Alslev er beliggende mellem Esbjerg og Varde i et område med øget bosætning/nybygning/tilflytning. Forsamlingshuset er et centralt

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje.

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Kultur og Fritid Mariagerfjord Kommune Ndr. Kajgade 1 9500 Hobro Hobro, den 16. april 2011 Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Med henvisning til sidste års ansøgning af den 08.10.2009 om tilskud

Læs mere

10. Udviklingsudvalget Anlæg

10. Udviklingsudvalget Anlæg 10. Udviklingsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 10. Udviklingsudvalget Skattefinansieret anlæg Byen til Vandet... 3 C2C CC Klimabåndet... 5 Byen til Vandet opsparing til Klimabro... 7 Udvalg Udviklingsudvalget

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer Øvrige investeringer INVESTERINGSPLAN 2028 Fakta 1: Derfor investerer vi. Det står vi på. Fakta 2: Oprindelig og revideret investeringsplan 2028 Fakta 3: Investeringsresultater i 2020-2022 Fakta 4: Investeringsresultater

Læs mere

Strategi for anvendelse af midler afsat til byudvikling i 2016 og overslagsårene

Strategi for anvendelse af midler afsat til byudvikling i 2016 og overslagsårene Notat 13. december 2015 Sags id: 15/26271 Strategi for anvendelse af midler afsat til byudvikling i 2016 og overslagsårene 2017-2019 Rammer for anvendelsen Byrådet har i Budgetaftale 2016-2019 afsat midler

Læs mere

Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret)

Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret) Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret) 2010 2011 2012 2013 Administration: Udvidelse af Rådhus -30.000-30.000-10.000 By og Landsby: Oplevelsesriget

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. 1. Miljø- og Planudvalget Politikområde 4: Klima og energi 1.1. Vedvarende energi: Skanderborg Kommune er selvforsynende med vedvarende energi til strøm og opvarmning

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Notat. Inden for modellen kan følgende ændringer overvejes:

Notat. Inden for modellen kan følgende ændringer overvejes: Notat 1. Opsamling: Forslag til ændringer i haltilskudsmodellen Notatet har gennemgået en række emner, der knytter an til haltilskudsmodellens udformning og hvordan den har virket i perioden fra 2010 til

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011 Notat Emne: Til: Anlægsbehov for boldbaner fastholdelse af serviceniveau ved befolkningsvækst Bilag til skema til anlægskonferencen Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice

Læs mere

Anlægstilskud Forsamlings- og kulturhuse 2014-2017

Anlægstilskud Forsamlings- og kulturhuse 2014-2017 Anlægstilskud Forsamlings- og kulturhuse 2014-2017 BUDGET 2014 2015 2016 2017 Anlægsbudget 500.000 499.000 500.000 0 Driftsbudget 500.000 0 0 0 I alt: 1.000.000 499.000 500.000 0 I samarbejde med Teknik

Læs mere

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer:

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer: 2. Budgetaftalen I forhold til Budgetforslag for 2013-16, som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget 2013-16 følgende præciseringer og ændringer: Drift U-320 Styrkelse af kvaliteten i dagtilbud

Læs mere

Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole. Argumentation. bevilling Ingen

Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole. Argumentation. bevilling Ingen Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole 2 Aarslev Boldklub - analyse og plan for udvikling fra skole til idræts- og foreningshus - bygningsmæssige

Læs mere

Notat. Kunstgræsbanen i Glamsbjerg

Notat. Kunstgræsbanen i Glamsbjerg Notat Til: KFU Kopi til: Fra: Peter Nielsen Kunstgræsbanen i Glamsbjerg 1. Indledning Drøftelsen af pkt. 562 og 563 på Kultur- og Fritidsudvalgets møde d. 4. marts 2013, gav anledning til en række spørgsmål.

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere