Guide til jeres brug af FSC -varemærker

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til jeres brug af FSC -varemærker"

Transkript

1 Guide til jeres brug af FSC -varemærker

2 Om denne guide Formålet med denne guide er at give hurtig hjælp og vejledning til de mest almindelige anvendelser af FSC s varemærker. Guiden dækker derfor ikke alle tænkelige situationer eller varemærkeanvendelser. En mere detaljeret beskrivelse af reglerne findes i de officielle standarder: FSC-varemærkebrug af certifikatindehavere: FSC-STD (V.1-2)

3 Hvorfor har vi retningslinjer for varemærkebrug? Stærkt brand: Sikrer ensartet branding og beskeder. Minimerer risikoen for skuffede forbrugere grundet falske påstande. Varemærke beskyttelse: Da brandets markedsværdi stiger, forventes overtrædelser af ikke-certificerede partier at forekomme hyppigere.

4 FSC s varemærker

5 FSC Krav for certifikatindehaveres brug af FSC s varemærker er beskrevet i standarden FSC-STD (V1-2) EN

6 FSC-vejledninger

7 Gratis online FSC-træningskursus i varemærkebrug Kurset er tilgængeligt på engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk og portugisisk. Det udbydes gennem FSC s etraining platform, og du kan gennemføre kurset når det passer dig og i dit eget tempo. Der er ingen begrænsninger på antallet af medarbejdere der kan deltage. Kontakt venligst NEPCon for at få adgang til den gratis on-line træning.

8 FSC s varemærker Forest Stewardship Council A.C. ejer fire varemærker: 1. Forest Stewardship Council 2. FSC 3. FSC logoet (træet + initialerne FSC) 4. Forests-for-All-Forever trademarks

9 To måder at bruge FSC-varemærker 1. Produktmærkning (on-product) Mærkning direkte på produktet eller dets emballage. 2. Markedsføring (off-product) Brug FSC s varemærker til at markedsføre jeres produkter eller virksomhed. F.eks. jeres hjemmeside, brevpapir, produktkataloger, messebannere mv. Reglerne for at anvende FSC-varemærker onproduct og off-product er forskellige.

10 Godkendelsesproces Med mindre andet er aftalt, skal I fremsende al planlagt brug af FSC-varemærker pr. mail til NEPCon til godkendelse. Eksempler fremsendes som vedhæftet fil på max 5 MB. Når I har modtaget en formel godkendelse på mail fra NEPCon, kan I trykke og distribuere materialet. Bemærk venligst at behandlingen er mest effektiv, hvis I anvender de standardløsninger, som FSC tilbyder. Omvendt skal I beregne mere tid til godkendelsen ved mere kreativ brug af varemærkerne.

11 Generel godkendelse I har mulighed for at opnå en generel godkendelse til at bruge FSC s varemærker, når I udviser god forståelse for reglerne, og har en klar intern ansvarsfordeling, der sikrer korrekt brug af FSC-varemærker. En generel godkendelse vil typisk omfatte standardbrug af FSCvaremærker til produktmærkning.

12 De to symboler for beskyttet varemærke I skal vælge mellem følgende to symboler: eller TM. Hvilket symbol I skal vælge, afhænger af, hvorhenne jeres produkter/materialer vil blive distribueret (se næste slide). NB: Husk, at brugen af navnet Forest Stewardship Council eller initialerne FSC også betegnes som brug af varemærker, og derfor også skal efterfølges af det korrekte varemærkesymbol, første gang de optræder i en tekst.

13 To symboler for beskyttet varemærke or TM I kan altid tjekke den seneste guide i ANNEX 1: TRADEMARK REGISTRATIONS BY COUNTRY AND MARK, som er gemt i label generator i Resource Center

14 FSC-licenskode Som certificeret virksomhed har I en FSC-licenskode (i tillæg til jeres FSCcertificeringskode). Licenskoden skal tilføjes alle steder, hvor I benytter FSCvaremærker. I kan finde jeres egen licenskode på ved at søge efter jeres virksomhed (søg f.eks. efter firmanavn eller certificeringskode).

15 FSC-licenscode vs. FSC-certificeringskode

16 FSC s brugerportal Certificate Holder Portal (CHP) Portalen giver adgang til FSC-logoer og -mærker Sådan får I adgang: 1. Gå ind på 2. Indtast brugernavn og password 3. Brug menuen til venstre for at finde den grafik, I har brug for. Kan I ikke finde jeres password? Så kontakt jeres NEPCon Trademark agent.

17 CHP hvordan finder man logoer og mærker? On-product: - For produktmærker, vælg On Product Label Generator Off-product: - For markedsføringsmærker, vælg Promotional Panel Generator Logos: - For enkeltstående logoer, vælg Resource Center Mærkerne genereres automatisk med jeres unikke licenskode.

18 Brug af FSC og Forest Stewardship Council uden FSC s logo I kan bruge de to andre FSC-varemærker uden logo til markedsføring (men ikke on-product). I skal inkludere jeres varemærke licenskode i materialet. Det er stadigt nødvendigt at søge godkendelse til materialer, hvor I bruger nogle af disse to FSC-varemærker også selvom I ikke bruger logoet. I skal angive det rigtige registrerede varemærke symbol (vælg mellem og ), den første gang I bruger en af de to varemærker i ethvert materiale: For eksempel: "XX firmaet er certificeret i henhold til standarderne fra Forest Stewardship Council, vores FSC licenskode er... "Se efter FSC TM mærket på vores produkter"

19 Hvad kan I skrive om FSC? FSC standarden beskriver: 4.4 krav om kvaliteter uden for FSC s kontrol (såsom andre miljømæssige egenskaber af produktet) skal være klart adskilt fra tekst om FSC. Yderligere oplysninger om FSC kan ledsage FSC-mærket ved forudgående godkendelse af certificeringsorganet. Ved henvisning til FSC eller FSC-certificerede produkter, er det foretrukne udtryk "ansvarlig", f.eks. "ansvarlig skovbrug" ikke "bæredygtig skovbrug".

20 Hvad kan I skrive om FSC? Certifikatindehavere er certificerede, ikke akkrediterede Kunder er ikke partnere eller sponsorer af FSC Certifikatindehavere er certificeret af NEPCon

21 Eksempler FSC certificerede produkter er skov-venlige. FSC er en international medlemsorganisation, der sætter standarder for ansvarlig skovdrift og som støttes af en bred vifte af interessenter. Organisationen arbejder med 10 globale principper for god skovforvaltning, der gælder overalt i verden. FSC-certificering støtter god skovforvaltning, hvor skovarbejderes sundhed og sikkerhed er sikret, og hvor værdifuld dyreliv er beskyttet. FSC-certificerede produkter understøtter trivsel af verdens skove. FSC-certificering - for mennesker og dyreliv (dette er ikke meget præcis, men stadig acceptabelt)

22 Produktmærkning (on-product brug)

23 Produktmærkning (on-product brug) I kan bruge de produktmærker, der er tilgængelige i systemet for mærkning af jeres produkter eller dets emballage. I kan tilpasse jeres etiketter direkte i systemet (vælg farvekombination, lodret/vandret, sprog, produkttype). Udover produktmærket kan I tilføje ekstra enkeltstående FSC logoer.

24 3 typer mærker 100% Mix Recycled 2.1: For at gøre brug af on-product mærkning, skal organisationen vælge det korrekte FSC-mærke, som er baseret på den FSC-betegnelse som den er blevet givet, eller er kvalificeret til.

25 Farvemuligheder for on-product mærker Der er 4 standard farvemuligheder at vælge imellem: Andre muligheder: Hvis der ikke trykkes med FSC s standardfarver, kan mærket laves med en mørkere farve i printjobbet (i positiv eller negativ version), forudsat at kontrasten skaber tydelig læsbarhed.

26 On-product mærker: Brugen af rammen er valgfri! Det er valgfrit om man vil sætte ramme omkring produktmærket. Hvis man ønsker at benytte rammen, skal den have runde hjørner, ligesom designet fremstår i FSC s label generator.

27 Krav vedr. Minimumstørrelse - produktmærker 17 mm 12 mm

28 Baggrund og transparente versioner Det er tilladt at placere mærket eller logoet på en blød grafisk baggrund (mønster eller foto), som ikke forstyrrer eller mindsker læsbarheden. Hvis der ikke er hvidt i printjobbet, er det tilladt at bruge en transparent version af mærket eller logoet i sort eller hvid på en ensfarvet eller blød grafisk baggrund, som ikke forstyrrer eller mindsker læsbarheden. NB: Transparente mærker er ikke tilgængelige i systemet. Dem skal I selv fremstille.

29 Krav om baggrund og luft omkring mærket Lad der være luft omkring mærket, der svarer til 1 x bogstaverne "FSC" Ved brug af fotografisk baggrund, brug gennemsigtig ramme omkring mærket.

30 30

31 31

32 Mini-mærke I nogle tilfælde er det tilladt at bruge et mini-mærke, i stedet for et standard-mærke. Det er altid tilladt at bruge et mini-mærke på papirstørrelsen A5, eller på emballage til 500 ml eller derunder. Det kan tillades at bruge et mini-mærke på større materialer, hvis der ikke er plads til et standard-mærke. I kan downloade minimærker fra FSC s Certificate Holder Portal, ved at bruge samme generator som til standard-mærker. 8 mm 11 mm

33 Produkttype I skal vælge den rigtige produkttype - både til standard-mærke og til mini-mærke. Standard-mærke Mini-mærke Produkttypen skal altid benyttes på printede FSCcertificerede publikationer.

34 Hvornår skal vi tilføje produkttype? Eksempel: Hvis træprodukter er pakket i papiremballage skal I tydeligt oplyse, om FSC-mærket er rettet mod træproduktet eller papiremballagen.

35 FSC-mærke med den endelige modtagers licenskode Den endelige modtager kan bede producenten om at tilføje FSCmærket med deres licenskode. Producent samt endelig modtager skal underskrive aftale om brugen af FSC s logo. Denne aftale skal definere data om FSCcertifikater for producent og endelige modtager. Der bør også være information om det certificeringsorgan, der udsteder godkendelse til denne brug. (Spørg NEPCon efter skabelon). Projektet samt den underskrevede aftale med FSC-mærket bør sendes til begge certificeringsorganer, men kun én, som er valgt i enighed, kan udstede godkendelse til virksomheder. Aftalen gælder ikke, når den endelige modtager gerne vil gøre brug af FSC-mærket med producentens licenskode.

36 FSC On-product mærker - Mobius Loop Mobius loop må ikke anvendes uden en procentsats. Dette tal skal afspejle det regenererede materialeindhold postog præ-forbruger. Mærket for FSC Recycled vil altid angive 100% når mobius loop anvendes. Hvis det ønskes, kan post-forbrugers regenererede procentdel for fiber formidles uafhængigt, ved siden af mærket.

37 Tjekliste: Placering: På en ensfarvet eller blød grafisk baggrund. Luft: Der skal være luft omkring mærket svarende til minimum højden af bogstaverne FSC i logoet. Størrelse: Krav vedr. minimumstørrelse er opfyldt. Produkttype: Der er valgt korrekt produkttype. Farver, propositioner, tekstombrydning mv. er uændret i logo og produktmærke.

38 Markedsføring med FSC-varemærker

39 Jeres muligheder I kan bruge FSC s varemærker til at profilere jeres virksomhed eller markedsføre jeres certificerede produkter. I kan bl.a. bruge FSC s varemærker og logo på jeres hjemmeside, brevpapir, -signatur, annoncer, firmabrochurer, standardfaktura og følgesedler, produktkataloger samt på bannere o.lign. til brug ved handelsmesser. I må også bruge varemærkerne på firmagaver.

40 Brug af FSC-varemærker til markedsføring Lodret Vandret

41 Markedsføringsmærket I kan bruge et standard markedsføringsmærke, som kan downloades fra Certificate Holder Portal.

42 Husk! De fleste af de krav som er opstillet for FSC-mærker onprodukt, som farver, regler for baggrund osv., gælder også for markedsføringsmærket.

43 Markedsføringsmærket nogle muligheder Ramme: Det er tilladt at fjerne rammen omkring mærket. Skriftfarve: Det er tilladt at benytte hvid skrift neden for rammen, hvis den er mere læsbar på den valgte baggrund. Tekst: Teksten under rammen må indsættes på én, to eller tre linjer.

44 Markedsføring med FSC stand-alone logo I stedet for at anvende standard markedsføringsmærket, kan I også vælge at bruge et enkeltstående FSC-logo, hvor I selv skal tilføje følgende elementer: 1. Licenskode FSC-godkendt off-product tekst De tre teksters placering og farve er mere fleksibel, end når I anvender standard markedsføringsmærket, dog med visse begrænsninger.

45 Krav til logoets mindstestørrelse FSC-logoet skal måle mindst 1 cm i højden, når I anvender det til markedsføring. Reglen gælder, uanset om logoet er inkluderet i et standard markedsføringsmærke, eller hvis I anvender logoet selvstændigt. 1 cm 1 cm

46 Stand-alone logo og mini logo Hvis I anvender markedsføringsmærket (eller stand-alone logoet inkl. de obligatoriske elementer), må I gerne tilføje ekstra stand-alone logoer andre steder i materialet. Et mini-logo på minimum 7 mm må anvendes: - på papirstørrelsen A5 samt emballage på 500 ml eller derunder - til at markere FSC-certificerede produkter (f.eks. i kataloger) 7 mm I alle andre tilfælde skal logoet være minimum 10 mm højt!

47 Anvendelse af FSC logo som standard på faktura og følgesedler Som certificeret virksomhed må I tilføje FSC s logo til jeres standard-faktura og følgeseddel. Her skal I følge de generelle regler for markedsføringsbrug. Udover dette, skal I tilføje følgende tekst: Kun produkter, der er således angivet på dette dokument, er FSCcertificerede NB: Vær opmærksom på, at når en faktura/følgeseddel m.v. bruges til FSCcertificerede produkter, skal virksomhedens certificeringskode tilføjes, for at leve op til reglerne for CoC (Chain of Custody sporbarhedsreglerne).

48 FSC-varemærkerne må ikke benyttes i toppen af dokumentskabeloner såsom brevhoved, salgsdokumenter og s. 48

49 Interessenter uden FSC-certifikat Interessenter uden FSC-certifikat er en organisation eller et individ der ikke er FSC-certificeret, men som ønsker at benytte FSCvaremærkerne til at: Promovere FSC-mærkede produkter til slutbrugeren Specificere eller rådgive om brugen af FSC-produkter Markedsføre brugen af FSC-produkter i deres virksomhed eller aktiviteter Promovere FSC som certificeringssystem Detailhandlere, holding og moderselskaber, såvel som multi-nationale virksomheder kan have et ønske om at benytte FSC-varemærkerne uden selv at være FSC-certificerede og kan alle være interessenter uden et FSC-certifikat. For mere viden omkring brugen af FSC-varemærkerne og registrering som interessent uden FSC-certifikat, kan du kontakte din lokale Trademark Service Provider (TSP) hos dit nationale FSC-kontor (FSC Danmark). 49

50 Brug af FSC-logo sammen med andre miljømærker 7.2: FSC s varemærker må ikke anvendes sammen med mærker fra andre skovcertificeringsordninger på en måde, der henviser til ækvivalens eller på en måde, som er til ulempe for FSCvaremærker i form af størrelse eller placering. Tillad ikke at logoer fra andre skovcertificeringsordninger (SFI, PEFC) er større end FSC logoet - de skal være af samme størrelse eller mindre end FSC-logoet. Tillad ikke udsagn som "PEFC er bedre end FSC", osv. Tillad ikke erklæringer, som får FSC og andre skovcertificeringsordninger til at fremstå tilsluttet - såsom "Vi er FSC/SFI-certificeret"

51 Brug af FSC logo sammen med andre miljømærker FSC-logoet kan bruges til markedsføring i forbindelse med andre miljømærker. I dette tilfælde skal du sørge for, at reglerne for FSC følges. Husk venligst at sende illustrationer til NEPCon for godkendelse.

52 Forests for All Forever

53 Forests for All Forever FSC har lanceret en ny værktøjskasse https://marketingtoolkit.fsc.org der er frit tilgængelig for alle med et FSC-certifikat. For at logge ind bruger du det samme brugernavn og password som til FSC Trademark Portalen. Værktøjet inkluderer et komplet sæt af logoer, illustrationer og skabeloner til at hjælpe jer med at promovere jeres virksomhed og jeres FSC-produkter. Der er både illustrationer til brug ved onproduct (sammen med et standard FSC-label) og illustrationer til brug ved off-product.

54 Hvordan bruges Forests-for-All-Forever varemærkerne Kravene til brugen af det nye brandværktøj er beskrevet i: FSC-ADV (V1-0) EN For at bruge Forests-for-All- Forever varemærkerne skal organisationen have en gyldig licensaftale og samtidig have accepteret betingelserne og vilkårene for brugen af Forestsfor-All-Forever varemærkerne, som er tilgængelige på https://marketingtoolkit.fsc.org

55 Sprogversionerne af varemærkerne Varemærkerne er tilgængelige på følgende sprog: Engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk og russisk. Den engelske version af varemærkerne må benyttes i alle lande. Varemærkesymbolet brugt med varemærket skal vise registreringsstatus af varemærket i det udvalgte distributionsland. Registreringsstatus for FSC Forest Stewardship Council varemærker i det respektive land er vist i Annex 1 af FSC-STD

56 Sprogversionerne af varemærkerne Oversættelse af linjen Forests for All Forever må benyttes i tekst format indenfor teksten og/eller under selve varemærket med respekt for eksklusionszonen. De til dette formål godkendte oversættelser, kan findes på marketingtoolkit.fsc.org under downloads.

57 On-produkt brug Når det fulde Forests-for-All-Forever varemærke benyttes på et produkt, skal der være en klar reference til hvilket produkt der promoveres. Eksempelvis skal emballage med et fuldt Forests-for- All-Forever varemærke tydeligt mærkes med en beskrivelse, såsom FSC certificeret plade eller lignende på produktet. Brugen af Forests-for-All-Forever varemærker på produkter skal ikke erstatte on-product betegnelsen i form af et korrekt FSC-label, eller andre krav for brugen af varemærker beskrevet I FSC- STD (V1-2).

58 Markedsføring Når Forests-for-All-Forever varemærker bruges på markedsføringsmateriale skal de følgende elementer udover varemærket inkluderes: a) En tydelig reference til det specifikke produkt der markedsføres, og/eller en FSCrelateret besked omkring skov (eksempler på tekst kan findes på marketingtoolkit.fsc.org) b) FSC trademark licenskode.

59 Grafiske regler Minimumsstørrelsen for printede Forests-for-All-Forever varemærker skal være: a) 30mm i bredden for det fulde mærke b) 23mm i bredden for logo- og tekstmærker. Minimumsstørrelsen for Forests-for-All- Forever varemærker online skal være: a) 150px i bredden for et fuldt mærke b) 100px i bredden for logo- og tekstmærker.

60 Godkendte farver De grønne farver til gengivelse på print skal være: a) Mørkegrøn: Pantone 626C b) Lysegrøn: Pantone 368C De grønne farver til gengivelse online skal være: a) Mørke grøn: R0 G92 B66 b) Lysegrøn: R114 G191 B66 Ingen andre farver må benyttes. Mærkerne må ikke gengives hvis de krævede farver ikke er tilgængelige ift. print eller online materiale.

61 Placering Plads rundt omkring mærkerne skal være tilstrækkelig. Minimumafstanden beregnes ved at bruge højden af FSC-initialerne benyttet i logoet. Mærkerne må ikke placeres på baggrund der forstyrrer designet eller kan lede til misforståelse ift. hvad de refererer til.

62 Nogle almindelige grafiske fejl at undgå: 1. Stræk ikke mærkerne 2. Roter ikke mærkerne 3. Benyt ikke Forests-for-All-Forever dyrene uden FSC-logoet 4. Ikke ændre på dyrene 5. Ikke ændre på farverne 6. Placer ikke varemærkerne på en forstyrrende baggrund 7. Byt ikke om på rækkefølgen af mærkernes elementer 8. Ikke ændre på størrelsen af elementerne i mærkerne 9. Sammenkæd ikke elementer af mærkerne med et on-product logo. Kig eventuelt i Inspiration, for at se hvordan disse skal placeres separat 10.Lav ikke et 3D billede af mærkerne

63 Kontakt vores specialist Navn: Christina Hygom Lillebæk Stilling: Lead Auditor og Trademark-ekspert tlf.: PEFC/ FSC-SECR-0047 Presentation NEPCon NEPCon arbejder for at sikre ansvarlig brug af naturressourcer og sikre bæredygtige levevilkår ved at ændre arealanvendelse, forretningsmetoder og forbrugeradfærd.

Guide til brug af FSC s logo og labels

Guide til brug af FSC s logo og labels Guide til brug af FSC s logo og labels GUIDE TIL BRUG AF FSC S LOGO OG LABELS...1 FSC-LOGOET...2 BESKYTTEDE VAREMÆRKER...2 HUSK ALTID LICENSKODEN!...4 NYE REGLER FRA JANUAR 2010...4 FSC-MÆRKNING PÅ TO

Læs mere

Off-product mærkning for certificerede virksomheder

Off-product mærkning for certificerede virksomheder Off-product mærkning for certificerede virksomheder Hvad er off-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning for CoC-certificerede virksomheder. Off-product mærker

Læs mere

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER Hvad er on-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning. On-product mærker er logoer, der sidder på et FSC-certificeret

Læs mere

Brug af FSC og PEFC varemærker

Brug af FSC og PEFC varemærker Brug af FSC og PEFC varemærker Oversigt 1. Generelt om FSC og PEFC varemærker 2. On-product varemærkebrug 3. Off-product varemærkebrug - markedsføring 4. Generel godkendelse og labellingaftale 5. Forest

Læs mere

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Må vi bruge FSC s navn og logo? FSC-logoet, initialerne FSC og navnet Forest Stewardship Council er registrerede varemærker, hvorfor I ikke må anvende dem uden

Læs mere

Hvad er varemærker? FSC 1. Forest Stewardship Council 2. FSC (initialer) 3. FSC logo et. PEFC 1. PEFC (initialer) 2. PEFC logo et

Hvad er varemærker? FSC 1. Forest Stewardship Council 2. FSC (initialer) 3. FSC logo et. PEFC 1. PEFC (initialer) 2. PEFC logo et Brug varemærkerne Hvad er varemærker? FSC 1. Forest Stewardship Council 2. FSC (initialer) 3. FSC logo et PEFC 1. PEFC (initialer) 2. PEFC logo et Formel godkendelse af logo brug FSC Al brug af FSC varemærke

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion August 2012 NEPCon 29 juli 2012 1. Introduktion Outsourcing af produktionsprocesser er i fremvækst som følge af

Læs mere

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 NEPCon guide Oktober 2014 Om denne guide Denne vejledning er til dig, der skal

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion Januar 2017 NEPCon Client Guide 20. januar 2017 1. Introduktion til denne guide VIGTIGT Denne guide er udviklet

Læs mere

GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE

GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE Del 1 - Verificering af leverandører og indkøbs- og leveringsdokumenter s. 1-6 Del 2 - Søgning efter FSC-certificerede leverandører s. 7-8 Del 1 - Verificering af leverandører

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder Inger Kærgaard FSC -mærkede udgivelser - papir fra ansvarlige kilder Hvorfor vælge FSC-mærket papir? FSC-mærket er verdens hurtigst voksende mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Ved at købe og

Læs mere

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse.

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. DESIGN MANUAL Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. Designmanualen er et værktøj til brug for dem, der i det daglige

Læs mere

Værd at vide om FSC chain of custody certificering

Værd at vide om FSC chain of custody certificering Værd at vide om FSC chain of custody certificering NEPCon Info Guide Marts 2014 Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør hvad i FSC-systemet...

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering NEPCon InfoGuide nr.1 September 2012 Version Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør

Læs mere

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Dagens program 13.00-13.15: Kaffe og registrering 13.15-13.25: Velkomst ved 13.25-13.45: Introduktion til og FSC-ordningen 13.45-14:05:

Læs mere

FSC-certificering af skove i Danmark. Indhold

FSC-certificering af skove i Danmark. Indhold FSC-certificering af skove i Danmark Indhold Certificering af skove... 1 Hvad er fordelene ved certificering?... 2 FSC's principper og kriterier for ansvarlige skovforvaltning... 3 FSC's 10 grundprincipper...

Læs mere

Anmodning om FSC-varemærkelicens

Anmodning om FSC-varemærkelicens Version af 30.10.2013 Udfyldes og sendes til Anmodning om FSC-varemærkelicens FSC Danmark, Skolegade 19A. 4., 8000 Aarhus C / logo@fsc.dk - Ved spørgsmål kontakt: 8870 9518 Herved beder vi om tilladelse

Læs mere

FSC-certificerede produkter fra SCA

FSC-certificerede produkter fra SCA FSC-certificerede produkter fra SCA Hvad er FSC? FSC (Forest Stewardship Council) er en uafhængig, international organisation, som støtter udvikling af miljømæssigt bæredygtige, socialt fordelagtige og

Læs mere

Vejledning A: Gruppeledere

Vejledning A: Gruppeledere Vejledning A: Gruppeledere I Introduktion II Opstart af en gruppeordning III Optagelse af nye medlemmer IV Gruppeledelse I Introduktion Denne vejledning støtter kommende gruppeledere i at etablere og lede

Læs mere

LogoGuide. Version

LogoGuide. Version LogoGuide Version 1.1 2017 Rejseplanen LogoGuide 2 Dette er Rejseplanens LogoGuide, som har til formål at sikre en sammenhængende og ensartet brug af logoet. Har du spørgsmål til guiden, er du mere end

Læs mere

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC-certificering som redskab til at opfylde EU-tømmerforordningens Due Diligence -krav Morten Husted Brodde, Rådgivning og kommunikation Non-profit-organisation,

Læs mere

om fsc ugen & materialeoversigt

om fsc ugen & materialeoversigt F000208 om fsc ugen & materialeoversigt 2014 Koncept skal vise den danske forbruger, hvad er, og synliggøre hvor mange certificerede produkter, der allerede findes i de danske virksomheder og butikker.

Læs mere

Bæredygtig Biomasse Hvilke krav kan 3. part stille til dokumentationen?

Bæredygtig Biomasse Hvilke krav kan 3. part stille til dokumentationen? Bæredygtig Biomasse Hvilke krav kan 3. part stille til dokumentationen? NEPCon aktiviteter og personale Selskaber i 12 lande Ca. 100 medarbejdere Globalt netværk Skovcertificering > 25 million hektar >

Læs mere

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark Støtter bæredygtig forvaltning af skove for mere information:

Læs mere

Forest Stewardship Council

Forest Stewardship Council Forest Stewardship Council mellem Licensaftale for FSC-certificeringsordningen (1) FSC Global Development GmbH, Charles-de-Gaulle Strasse 5, 53113 Bonn, Tyskland, repræsenteret ved den administrerende

Læs mere

Forest Stewardship Council

Forest Stewardship Council Forest Stewardship Council mellem Licensaftale for FSC-certificeringsordningen (1) FSC Global Development GmbH, Charles-de-Gaulle Strasse 5, 53113 Bonn, Tyskland, repræsenteret ved den administrerende

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN En introduktion til FSC-certificeret træ HVORFOR FSC? FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation October 9, 2008 1 WWF VURDERER: 50% af alt træ fra congo

Læs mere

Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste. i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011

Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste. i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011 1 0 Fortegnelser Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011 1 1 Organisationen skal opretholde komplette og opdaterede fortegnelser som

Læs mere

(1) SOIL ASSOCIATION CERTIFICATION LIMITED med registeret adresse på South Plaza Marlborough St, Bristol, BS1 3NX, United Kingdom

(1) SOIL ASSOCIATION CERTIFICATION LIMITED med registeret adresse på South Plaza Marlborough St, Bristol, BS1 3NX, United Kingdom SA Reference: MA DENNE AFTALE er indgået den XX. Måned 2015 MELLEM (1) SOIL ASSOCIATION CERTIFICATION LIMITED med registeret adresse på South Plaza Marlborough St, Bristol, BS1 3NX, United Kingdom ( Kontraktindehaver")

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion FSC Toolkit Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion Photo: Martin Schwenninger Introduktion Guide til FSC Gruppecertificering Denne guide er en hjælp til ejere og driftsledere

Læs mere

DANAK s akkrediteringsmærke og henvisning til akkreditering Nr. : AB 2 Dato : 2015.xx.yy Udkast til revision af AB 2, juni 2015 Side : 1/9

DANAK s akkrediteringsmærke og henvisning til akkreditering Nr. : AB 2 Dato : 2015.xx.yy Udkast til revision af AB 2, juni 2015 Side : 1/9 Udkast til revision af AB 2, juni 2015 Side : 1/9 1. Anvendelsesområde 1.1 Akkrediteringsbestemmelsen finder anvendelse på akkrediterede laboratorier, udbydere af præstationsprøvning, laboratorier akkrediteret

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

LEVER værktøj til anerkendelse af realkomptencer Vejledning

LEVER værktøj til anerkendelse af realkomptencer Vejledning Modelling informal learning and transversal competences in the voluntary service experience to increase employment and mobility of citizens - LEVER 2014-1-IT01-KA200-002618 LEVER værktøj til anerkendelse

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet - for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

FSC Danmark generalforsamling 2015

FSC Danmark generalforsamling 2015 Forest Stewardship Council generalforsamling 2015 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Presentation June 22, 2015 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Forest Stewardship Council Generalforsamling

Læs mere

Indretning af handelsløsning til Danske Bedemænd

Indretning af handelsløsning til Danske Bedemænd Indretning af handelsløsning til Danske Bedemænd Før du går i gang med at udfylde formularen skal du sørge for at have alle tekster og billeder klar. * Required Indsamling af information, tekster og billeder

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning. Forord:

Indholdsfortegnelse: Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning. Forord: Designmanual Indholdsfortegnelse: 3 Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning 3 4 6 8 10 11 Forord: Denne designmanual indholder retninglinjer i forbindelse med partiet Midterpartiet. Heri beskrives

Læs mere

Designguide Det Konservative Folkeparti

Designguide Det Konservative Folkeparti Designguide Bomærke Logovarianter Farver Typografi Fotostil X X Designguide 2017 Version 1.2 Logo i bredformat Bomærke venstrestillet Bomærket X X Logo i bredformat Bomærke højrestillet Et bomærke er ikonet

Læs mere

Co Brewers. Designmanual Rev. 1

Co Brewers. Designmanual Rev. 1 Designmanual 2016 Rev. 1 Indhold Source Sans Pro 01 Logo 02 Farveunivers Plakat Visitkort Label Website 04 Billedstil 05 Layout 03 Typografi Logo Logoet er designet så det skaber associationer til øl,

Læs mere

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler Sådan opretter du kursusforløb Vejledning til virksomheder og skoler 2 Som bruger på amukurs.dk kan du skræddersy efteruddannelse til medarbejdere og kursister Med mere end 3.000 kurser, kan det være svært

Læs mere

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager.

Designmanual. Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. Designmanual Retningslinier for Danmarks Naturfredningsforenings tryksager. 1 Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Format 10 Godkendelse og produktion

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner Hvad er VELUX Tilbudsberegner Anmod om adgang Opret password Opret din brugerprofil 2 veje til et kundetilbud Dine tilbud 1 VELUX TILBUDSBEREGNER HVAD ER VELUX

Læs mere

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design Del 1: Plakatserie Til efteråret afholder

Læs mere

Særlige krav. Outsourcing / Multisite

Særlige krav. Outsourcing / Multisite Særlige krav Outsourcing / Multisite - Outsourcing - Certificering af flere sites (multisite) 2 of 14 Outsourcingkrav Den certificerede virksomhed skal opretholde juridisk ejerskab til varerne Der skal

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti 81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti Sådan får får du du fat fat i dem i Byg Garanti er synlig i både tv, radio, i aviser og på internettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FOR ELBAPRINT SERVICE

BRUGERVEJLEDNING FOR ELBAPRINT SERVICE SOFTWARE FORUDSÆTNINGER TRIN 1: IDENTIFICER DIG, ELLER OPRET DIN SIDE TRIN 2: VÆLG FORMAT TIL DIN LABEL TRIN 3: VÆLG DIT DESIGN, ELLER ARBEJD PÅ EN TOM LABEL TRIN 4: IMPORTER DINE DATA I DINE LABELS, ELLER

Læs mere

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006 Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Indhold: Forord 03 Logo 04 Logo med kommunenavn 05 Logovariationer 06 Logofarver 07 Baggrundsfarver 09 Typografi 10 Brevpapir

Læs mere

Her er et udkast til hvad der skal laves funktionsbeskrivelse

Her er et udkast til hvad der skal laves funktionsbeskrivelse Her er et udkast til hvad der skal laves funktionsbeskrivelse Generelt til www.clipping.dk Markeret RØD er INTERN KOMMENTAR de er med i stedet for at slette dem Følgende sider/menuer/punkter, skal der

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri Bæredygtigt træ i den Bæredygtigt træ i offentlige indkøb danske byggebranche og byggeri og offentlige indkøb Non-profit-organisation, der styrker FSC s brand og position Arbejder direkte med virksomheder,

Læs mere

FÅ OP TIL 1500,- TILBAGE. på udvalgte -kameraer *

FÅ OP TIL 1500,- TILBAGE. på udvalgte -kameraer * FÅ OP TIL 1500,- TILBAGE på udvalgte -kameraer * *Værdien afhænger af produktet. Tilbuddet gælder mellem 1. november 2017 og 31. januar 2018 og kun for udvalgte forhandlere. For yderligere vilkår og betingelser,

Læs mere

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag Kære læser, Du sidder med en brochure, der beskriver et nyt websted,. Det er et websted med rigtig mange oplysninger om de miljøpåvirkninger, der

Læs mere

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD RETNINGSLINJER LOGO PLACERING OG BRUG FRIZONE: PLACERING: TYPOGRAFI PRIMÆR TYPOGRAFI SEKUNDÆR TYPOGRAFI KOMMUNIKATION GRUNDPAPIR

Læs mere

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod Starthjælp til e-bogs- og bogprojekter via mybod mybod starthjælp Velkommen til mybod! Med din registrering har du fået adgang til alle vigtige funktioner og værktøjer, som du skal bruge for selv at udgive

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Tender Management Quick Guide. For Leverandør

Tender Management Quick Guide. For Leverandør Tender Management Quick Guide For Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar på en offentlig

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling):

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): Kom godt i gang med CoinDB programmet fra PetriSoft (Holder styr på din Mønt- seddel- eller frimærkesamling) Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): CoinDB er et Windows program, der anvendes af mønt-

Læs mere

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem 76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem Byg Garanti er synlig i både tv, aviser og på internettet I 2011 afviklede Dansk Byggeri sin hidtil mest synlige kampagne

Læs mere

DESIGNPORTAL. Indhold. Grundelementer. Logo. Mærke til institutioner. Farver. Typografi. Frise designprincip. Kommunevåben

DESIGNPORTAL. Indhold. Grundelementer. Logo. Mærke til institutioner. Farver. Typografi. Frise designprincip. Kommunevåben Indhold Logo Mærke til institutioner Farver Typografi Frise designprincip Kommunevåben Kalundborg Kommunes nye designprogram består af byvåbnet fra det tidligere Kalundborg Kommune. Byvåbnet har gennemgået

Læs mere

80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem

80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem 80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem Byg Garanti er synlig i tv, radio og på nettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en brandingkampagne for Byg Garanti. I

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

DESIGNGUIDE // MAJ 2012

DESIGNGUIDE // MAJ 2012 DESIGNGUIDE // MAJ 2012 Designguiden indeholder corporate standarder og retningslinjer, der fastsætter cphbusiness grafiske identitet. De grafikfiler, som hører til cphbusiness corporate standarder må

Læs mere

Design- og branding guidelines

Design- og branding guidelines AlfaNordic Design- og branding guidelines Corporate Visuel Identitet Indhold Indledning AlfaNordics logo Det primære logo Det sekundære logo Gengivelse af logoet Grafiske guidelines Farver Typografi Taglines

Læs mere

Dokumentation af bæredygtighed

Dokumentation af bæredygtighed Dokumentation af bæredygtighed -Krav til miljødokumentation for byggematerialer Netværksmøde Dome of Visions i Århus d. 6. december 2016 Anja S. Brogaard, Dancert Lead Auditor og faglig leder ved Center

Læs mere

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Log into ADAMS on the Internet Udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe Brug evt Forgot password

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 IDENTITETSPAKKE 3. Logo. Identitetsfarver 4. Typografi 5. E-mail 6. PowerPoint 6 GRAFIKARKIV 7.

INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 IDENTITETSPAKKE 3. Logo. Identitetsfarver 4. Typografi 5. E-mail 6. PowerPoint 6 GRAFIKARKIV 7. INDHOLDSFORTEGNELSE DESIGNMANUAL 2 Formål Indhold IDENTITETSPAKKE 3 Logo Farver Sort/ hvid Formater og respektafstand Størrelse og placering Identitetsfarver 4 Blå og orange Typografi 5 Font Skriftstørrelse

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN OMTANKE FOR MILJØET med døre fra JELD-WEN Menneske & natur "I dag er vi ansvarlige for i morgen" Jens Bach Mortensen, CEO JELD-WEN Europe Omhu for det vigtigste Vores liv: Vores nærmeste, vores hjem og

Læs mere

Fremstilling af layoutfil til logovand

Fremstilling af layoutfil til logovand Vejledning Fremstilling af laoutfil til logovand Gælder for 0.33 L & 0.50 L flasker. Såvel standard- som D LUX-etiketter. side 1 : Vejledning side 2 : Det færdige resultat side 3 : Eksempler på rigtig

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981 Designmanual Romalt Idrætsforening 1981 Introduktion Kære brugere af denne designmanual Denne designmanual omhandler pri mært brug af logo og farver i Romalt IF s designlinje. Den er ment og tænkt som

Læs mere

Tilgængelighedsmanual Århus kommunes hjemmeside

Tilgængelighedsmanual Århus kommunes hjemmeside Sensus ApS Torvet 3-5, 2.tv. DK-3400 Hillerød Telefon: +45 48 22 10 03 CVR nr.: DK11130976 www.sensus.dk sensus@sensus.dk Tilgængelighedsmanual Århus kommunes hjemmeside Version 1.4 Indhold 1 GRUNDLÆGGENDE...

Læs mere

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14

DESIGNMANUAL. rev. 8.5.14 DESIGNMANUAL rev. 8.5.14 Indholdsfortegnelse Formålet med manualen... 3 Navnet... 4 Logoet... 5 Brug af logoet... 7 Luft omkring logoet... 8 Logovarianter... 9 Skrifttyper... 11 Designelementer... 12 Visitkort...

Læs mere

FSC og PEFC Certificerede produkter

FSC og PEFC Certificerede produkter FSC og PEFC Certificerede produkter Fra skov til slutbruger NEPCon - fokus på bæredygtig skovdrift 15 års erfaring med skov- og sporbarhedscertificering FSC og PEFC serviceudbyder i Skandinavien, Østeuropa

Læs mere

Beton Bænke BETON BÆNKE. Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på

Beton Bænke BETON BÆNKE. Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på Beton Bænke FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM BETON BÆNKE Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på siddeflader og som ryglæn. Ligeså de klassiske og tidløse betonbænke

Læs mere

SmartWeb Brugermanual

SmartWeb Brugermanual SmartWeb Brugermanual Table of Content Table of Content... 1 Best Practice SmartWeb:... 2 Implementering... 4 Egenskaber:... 5 Filer:... 7 Oprettelse af Kategori... 9 Sider og Tekster:... 11 Slideshow...

Læs mere

DANAK s akkrediteringsmærke og henvisning til akkreditering Nr. : AB 2 Dato : 2015.08.03 Side : 1/9

DANAK s akkrediteringsmærke og henvisning til akkreditering Nr. : AB 2 Dato : 2015.08.03 Side : 1/9 Side : 1/9 1. Anvendelsesområde 1.1 Akkrediteringsbestemmelsen finder anvendelse på akkrediterede laboratorier, udbydere af præstationsprøvning, laboratorier akkrediteret til certificering af referencematerialer,

Læs mere

Express Import system

Express Import system Express Import system Vejledning til modtagere TNT Express Import system TNTs Express Import system gør det let for dig at få afhentet dokumenter, pakker eller paller i 168 lande på Modtager betaler basis.

Læs mere

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.1 FEBRUAR 2017 SIDE 1

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.1 FEBRUAR 2017 SIDE 1 DESIGN- MANUAL Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.1 FEBRUAR 2017 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 3 Introduktion Side 14 Produktlogoerne Frizone Side 4 Mærket er forbrugertestet Side 15 Produktlogoer hældning

Læs mere

Velkommen til TADAA! s visuelle verden

Velkommen til TADAA! s visuelle verden Velkommen til TADAA! s visuelle verden Part of the Insero Group 1 Velkommen til TADAA! s visuelle verden TADAA! s visuelle identitet er designet til at illustrere de værdier, som delebilskonceptet bygger

Læs mere

IntoWords Cloud Tjekliste

IntoWords Cloud Tjekliste IntoWords Cloud Tjekliste Generelt Gennemgået Øvelse Installér IntoWords Cloud 1 Login med IntoWords Cloud 2 Værktøjslinjen 3 IntoWords Styreknapper 4 Gendan Profil 5 Oplæsning Gennemgået Øvelse Oplæsning

Læs mere

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.0 OKTOBER 2016 SIDE 1

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.0 OKTOBER 2016 SIDE 1 DESIGN- MANUAL Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.0 OKTOBER 2016 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Introduktion Mærket er forbrugertestet Identitet og

Læs mere

DANKORT LOGO-HÅNDTERING

DANKORT LOGO-HÅNDTERING DANKORT LOGO-HÅNDTERING VERSION 01 JANUAR 2015 Nets Denmark A/S LOGO-VERSIONER Til offline produktion TIL OFFLINE PRODUKTION Logo gengivelse med forløb/raster Offset- og digitalttryk. Logo gengives i CMYK

Læs mere

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter Forest Stewardship Council i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation August 8, 2012 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation

Læs mere

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk Administrator manual INDHOLD 1. Registration Overblik Dashboard Medarbejder 2. Opret ny medarbejder Navn og oplysninger Legitimation Rediger / slet medarbejder 3. Opret ny kunder Navn og oplysninger Legitimation

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online!

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! ÅRETS TILBUD 2013 Invitation til Danmarks største EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! Nu samler vi alle ca. 30.000 danske eksportvirksomheder + kompetencer, produkter, services og varemærker Ét sted Online

Læs mere