Guide til jeres brug af FSC -varemærker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til jeres brug af FSC -varemærker"

Transkript

1 Guide til jeres brug af FSC -varemærker

2 Om denne guide Formålet med denne guide er at give hurtig hjælp og vejledning til de mest almindelige anvendelser af FSC s varemærker. Guiden dækker derfor ikke alle tænkelige situationer eller varemærkeanvendelser. En mere detaljeret beskrivelse af reglerne findes i de officielle standarder: FSC-varemærkebrug af certifikatindehavere: FSC-STD (V.1-2)

3 Hvorfor har vi retningslinjer for varemærkebrug? Stærkt brand: Sikrer ensartet branding og beskeder. Minimerer risikoen for skuffede forbrugere grundet falske påstande. Varemærke beskyttelse: Da brandets markedsværdi stiger, forventes overtrædelser af ikke-certificerede partier at forekomme hyppigere.

4 FSC s varemærker

5 FSC Krav for certifikatindehaveres brug af FSC s varemærker er beskrevet i standarden FSC-STD (V1-2) EN

6 FSC-vejledninger

7 Gratis online FSC-træningskursus i varemærkebrug Kurset er tilgængeligt på engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk og portugisisk. Det udbydes gennem FSC s etraining platform, og du kan gennemføre kurset når det passer dig og i dit eget tempo. Der er ingen begrænsninger på antallet af medarbejdere der kan deltage. Kontakt venligst NEPCon for at få adgang til den gratis on-line træning.

8 FSC s varemærker Forest Stewardship Council A.C. ejer fire varemærker: 1. Forest Stewardship Council 2. FSC 3. FSC logoet (træet + initialerne FSC) 4. Forests-for-All-Forever trademarks

9 To måder at bruge FSC-varemærker 1. Produktmærkning (on-product) Mærkning direkte på produktet eller dets emballage. 2. Markedsføring (off-product) Brug FSC s varemærker til at markedsføre jeres produkter eller virksomhed. F.eks. jeres hjemmeside, brevpapir, produktkataloger, messebannere mv. Reglerne for at anvende FSC-varemærker onproduct og off-product er forskellige.

10 Godkendelsesproces Med mindre andet er aftalt, skal I fremsende al planlagt brug af FSC-varemærker pr. mail til NEPCon til godkendelse. Eksempler fremsendes som vedhæftet fil på max 5 MB. Når I har modtaget en formel godkendelse på mail fra NEPCon, kan I trykke og distribuere materialet. Bemærk venligst at behandlingen er mest effektiv, hvis I anvender de standardløsninger, som FSC tilbyder. Omvendt skal I beregne mere tid til godkendelsen ved mere kreativ brug af varemærkerne.

11 Generel godkendelse I har mulighed for at opnå en generel godkendelse til at bruge FSC s varemærker, når I udviser god forståelse for reglerne, og har en klar intern ansvarsfordeling, der sikrer korrekt brug af FSC-varemærker. En generel godkendelse vil typisk omfatte standardbrug af FSCvaremærker til produktmærkning.

12 De to symboler for beskyttet varemærke I skal vælge mellem følgende to symboler: eller TM. Hvilket symbol I skal vælge, afhænger af, hvorhenne jeres produkter/materialer vil blive distribueret (se næste slide). NB: Husk, at brugen af navnet Forest Stewardship Council eller initialerne FSC også betegnes som brug af varemærker, og derfor også skal efterfølges af det korrekte varemærkesymbol, første gang de optræder i en tekst.

13 To symboler for beskyttet varemærke or TM I kan altid tjekke den seneste guide i ANNEX 1: TRADEMARK REGISTRATIONS BY COUNTRY AND MARK, som er gemt i label generator i Resource Center

14 FSC-licenskode Som certificeret virksomhed har I en FSC-licenskode (i tillæg til jeres FSCcertificeringskode). Licenskoden skal tilføjes alle steder, hvor I benytter FSCvaremærker. I kan finde jeres egen licenskode på ved at søge efter jeres virksomhed (søg f.eks. efter firmanavn eller certificeringskode).

15 FSC-licenscode vs. FSC-certificeringskode

16 FSC s brugerportal Certificate Holder Portal (CHP) Portalen giver adgang til FSC-logoer og -mærker Sådan får I adgang: 1. Gå ind på 2. Indtast brugernavn og password 3. Brug menuen til venstre for at finde den grafik, I har brug for. Kan I ikke finde jeres password? Så kontakt jeres NEPCon Trademark agent.

17 CHP hvordan finder man logoer og mærker? On-product: - For produktmærker, vælg On Product Label Generator Off-product: - For markedsføringsmærker, vælg Promotional Panel Generator Logos: - For enkeltstående logoer, vælg Resource Center Mærkerne genereres automatisk med jeres unikke licenskode.

18 Brug af FSC og Forest Stewardship Council uden FSC s logo I kan bruge de to andre FSC-varemærker uden logo til markedsføring (men ikke on-product). I skal inkludere jeres varemærke licenskode i materialet. Det er stadigt nødvendigt at søge godkendelse til materialer, hvor I bruger nogle af disse to FSC-varemærker også selvom I ikke bruger logoet. I skal angive det rigtige registrerede varemærke symbol (vælg mellem og ), den første gang I bruger en af de to varemærker i ethvert materiale: For eksempel: "XX firmaet er certificeret i henhold til standarderne fra Forest Stewardship Council, vores FSC licenskode er... "Se efter FSC TM mærket på vores produkter"

19 Hvad kan I skrive om FSC? FSC standarden beskriver: 4.4 krav om kvaliteter uden for FSC s kontrol (såsom andre miljømæssige egenskaber af produktet) skal være klart adskilt fra tekst om FSC. Yderligere oplysninger om FSC kan ledsage FSC-mærket ved forudgående godkendelse af certificeringsorganet. Ved henvisning til FSC eller FSC-certificerede produkter, er det foretrukne udtryk "ansvarlig", f.eks. "ansvarlig skovbrug" ikke "bæredygtig skovbrug".

20 Hvad kan I skrive om FSC? Certifikatindehavere er certificerede, ikke akkrediterede Kunder er ikke partnere eller sponsorer af FSC Certifikatindehavere er certificeret af NEPCon

21 Eksempler FSC certificerede produkter er skov-venlige. FSC er en international medlemsorganisation, der sætter standarder for ansvarlig skovdrift og som støttes af en bred vifte af interessenter. Organisationen arbejder med 10 globale principper for god skovforvaltning, der gælder overalt i verden. FSC-certificering støtter god skovforvaltning, hvor skovarbejderes sundhed og sikkerhed er sikret, og hvor værdifuld dyreliv er beskyttet. FSC-certificerede produkter understøtter trivsel af verdens skove. FSC-certificering - for mennesker og dyreliv (dette er ikke meget præcis, men stadig acceptabelt)

22 Produktmærkning (on-product brug)

23 Produktmærkning (on-product brug) I kan bruge de produktmærker, der er tilgængelige i systemet for mærkning af jeres produkter eller dets emballage. I kan tilpasse jeres etiketter direkte i systemet (vælg farvekombination, lodret/vandret, sprog, produkttype). Udover produktmærket kan I tilføje ekstra enkeltstående FSC logoer.

24 3 typer mærker 100% Mix Recycled 2.1: For at gøre brug af on-product mærkning, skal organisationen vælge det korrekte FSC-mærke, som er baseret på den FSC-betegnelse som den er blevet givet, eller er kvalificeret til.

25 Farvemuligheder for on-product mærker Der er 4 standard farvemuligheder at vælge imellem: Andre muligheder: Hvis der ikke trykkes med FSC s standardfarver, kan mærket laves med en mørkere farve i printjobbet (i positiv eller negativ version), forudsat at kontrasten skaber tydelig læsbarhed.

26 On-product mærker: Brugen af rammen er valgfri! Det er valgfrit om man vil sætte ramme omkring produktmærket. Hvis man ønsker at benytte rammen, skal den have runde hjørner, ligesom designet fremstår i FSC s label generator.

27 Krav vedr. Minimumstørrelse - produktmærker 17 mm 12 mm

28 Baggrund og transparente versioner Det er tilladt at placere mærket eller logoet på en blød grafisk baggrund (mønster eller foto), som ikke forstyrrer eller mindsker læsbarheden. Hvis der ikke er hvidt i printjobbet, er det tilladt at bruge en transparent version af mærket eller logoet i sort eller hvid på en ensfarvet eller blød grafisk baggrund, som ikke forstyrrer eller mindsker læsbarheden. NB: Transparente mærker er ikke tilgængelige i systemet. Dem skal I selv fremstille.

29 Krav om baggrund og luft omkring mærket Lad der være luft omkring mærket, der svarer til 1 x bogstaverne "FSC" Ved brug af fotografisk baggrund, brug gennemsigtig ramme omkring mærket.

30 30

31 31

32 Mini-mærke I nogle tilfælde er det tilladt at bruge et mini-mærke, i stedet for et standard-mærke. Det er altid tilladt at bruge et mini-mærke på papirstørrelsen A5, eller på emballage til 500 ml eller derunder. Det kan tillades at bruge et mini-mærke på større materialer, hvis der ikke er plads til et standard-mærke. I kan downloade minimærker fra FSC s Certificate Holder Portal, ved at bruge samme generator som til standard-mærker. 8 mm 11 mm

33 Produkttype I skal vælge den rigtige produkttype - både til standard-mærke og til mini-mærke. Standard-mærke Mini-mærke Produkttypen skal altid benyttes på printede FSCcertificerede publikationer.

34 Hvornår skal vi tilføje produkttype? Eksempel: Hvis træprodukter er pakket i papiremballage skal I tydeligt oplyse, om FSC-mærket er rettet mod træproduktet eller papiremballagen.

35 FSC-mærke med den endelige modtagers licenskode Den endelige modtager kan bede producenten om at tilføje FSCmærket med deres licenskode. Producent samt endelig modtager skal underskrive aftale om brugen af FSC s logo. Denne aftale skal definere data om FSCcertifikater for producent og endelige modtager. Der bør også være information om det certificeringsorgan, der udsteder godkendelse til denne brug. (Spørg NEPCon efter skabelon). Projektet samt den underskrevede aftale med FSC-mærket bør sendes til begge certificeringsorganer, men kun én, som er valgt i enighed, kan udstede godkendelse til virksomheder. Aftalen gælder ikke, når den endelige modtager gerne vil gøre brug af FSC-mærket med producentens licenskode.

36 FSC On-product mærker - Mobius Loop Mobius loop må ikke anvendes uden en procentsats. Dette tal skal afspejle det regenererede materialeindhold postog præ-forbruger. Mærket for FSC Recycled vil altid angive 100% når mobius loop anvendes. Hvis det ønskes, kan post-forbrugers regenererede procentdel for fiber formidles uafhængigt, ved siden af mærket.

37 Tjekliste: Placering: På en ensfarvet eller blød grafisk baggrund. Luft: Der skal være luft omkring mærket svarende til minimum højden af bogstaverne FSC i logoet. Størrelse: Krav vedr. minimumstørrelse er opfyldt. Produkttype: Der er valgt korrekt produkttype. Farver, propositioner, tekstombrydning mv. er uændret i logo og produktmærke.

38 Markedsføring med FSC-varemærker

39 Jeres muligheder I kan bruge FSC s varemærker til at profilere jeres virksomhed eller markedsføre jeres certificerede produkter. I kan bl.a. bruge FSC s varemærker og logo på jeres hjemmeside, brevpapir, -signatur, annoncer, firmabrochurer, standardfaktura og følgesedler, produktkataloger samt på bannere o.lign. til brug ved handelsmesser. I må også bruge varemærkerne på firmagaver.

40 Brug af FSC-varemærker til markedsføring Lodret Vandret

41 Markedsføringsmærket I kan bruge et standard markedsføringsmærke, som kan downloades fra Certificate Holder Portal.

42 Husk! De fleste af de krav som er opstillet for FSC-mærker onprodukt, som farver, regler for baggrund osv., gælder også for markedsføringsmærket.

43 Markedsføringsmærket nogle muligheder Ramme: Det er tilladt at fjerne rammen omkring mærket. Skriftfarve: Det er tilladt at benytte hvid skrift neden for rammen, hvis den er mere læsbar på den valgte baggrund. Tekst: Teksten under rammen må indsættes på én, to eller tre linjer.

44 Markedsføring med FSC stand-alone logo I stedet for at anvende standard markedsføringsmærket, kan I også vælge at bruge et enkeltstående FSC-logo, hvor I selv skal tilføje følgende elementer: 1. Licenskode FSC-godkendt off-product tekst De tre teksters placering og farve er mere fleksibel, end når I anvender standard markedsføringsmærket, dog med visse begrænsninger.

45 Krav til logoets mindstestørrelse FSC-logoet skal måle mindst 1 cm i højden, når I anvender det til markedsføring. Reglen gælder, uanset om logoet er inkluderet i et standard markedsføringsmærke, eller hvis I anvender logoet selvstændigt. 1 cm 1 cm

46 Stand-alone logo og mini logo Hvis I anvender markedsføringsmærket (eller stand-alone logoet inkl. de obligatoriske elementer), må I gerne tilføje ekstra stand-alone logoer andre steder i materialet. Et mini-logo på minimum 7 mm må anvendes: - på papirstørrelsen A5 samt emballage på 500 ml eller derunder - til at markere FSC-certificerede produkter (f.eks. i kataloger) 7 mm I alle andre tilfælde skal logoet være minimum 10 mm højt!

47 Anvendelse af FSC logo som standard på faktura og følgesedler Som certificeret virksomhed må I tilføje FSC s logo til jeres standard-faktura og følgeseddel. Her skal I følge de generelle regler for markedsføringsbrug. Udover dette, skal I tilføje følgende tekst: Kun produkter, der er således angivet på dette dokument, er FSCcertificerede NB: Vær opmærksom på, at når en faktura/følgeseddel m.v. bruges til FSCcertificerede produkter, skal virksomhedens certificeringskode tilføjes, for at leve op til reglerne for CoC (Chain of Custody sporbarhedsreglerne).

48 FSC-varemærkerne må ikke benyttes i toppen af dokumentskabeloner såsom brevhoved, salgsdokumenter og s. 48

49 Interessenter uden FSC-certifikat Interessenter uden FSC-certifikat er en organisation eller et individ der ikke er FSC-certificeret, men som ønsker at benytte FSCvaremærkerne til at: Promovere FSC-mærkede produkter til slutbrugeren Specificere eller rådgive om brugen af FSC-produkter Markedsføre brugen af FSC-produkter i deres virksomhed eller aktiviteter Promovere FSC som certificeringssystem Detailhandlere, holding og moderselskaber, såvel som multi-nationale virksomheder kan have et ønske om at benytte FSC-varemærkerne uden selv at være FSC-certificerede og kan alle være interessenter uden et FSC-certifikat. For mere viden omkring brugen af FSC-varemærkerne og registrering som interessent uden FSC-certifikat, kan du kontakte din lokale Trademark Service Provider (TSP) hos dit nationale FSC-kontor (FSC Danmark). 49

50 Brug af FSC-logo sammen med andre miljømærker 7.2: FSC s varemærker må ikke anvendes sammen med mærker fra andre skovcertificeringsordninger på en måde, der henviser til ækvivalens eller på en måde, som er til ulempe for FSCvaremærker i form af størrelse eller placering. Tillad ikke at logoer fra andre skovcertificeringsordninger (SFI, PEFC) er større end FSC logoet - de skal være af samme størrelse eller mindre end FSC-logoet. Tillad ikke udsagn som "PEFC er bedre end FSC", osv. Tillad ikke erklæringer, som får FSC og andre skovcertificeringsordninger til at fremstå tilsluttet - såsom "Vi er FSC/SFI-certificeret"

51 Brug af FSC logo sammen med andre miljømærker FSC-logoet kan bruges til markedsføring i forbindelse med andre miljømærker. I dette tilfælde skal du sørge for, at reglerne for FSC følges. Husk venligst at sende illustrationer til NEPCon for godkendelse.

52 Forests for All Forever

53 Forests for All Forever FSC har lanceret en ny værktøjskasse https://marketingtoolkit.fsc.org der er frit tilgængelig for alle med et FSC-certifikat. For at logge ind bruger du det samme brugernavn og password som til FSC Trademark Portalen. Værktøjet inkluderer et komplet sæt af logoer, illustrationer og skabeloner til at hjælpe jer med at promovere jeres virksomhed og jeres FSC-produkter. Der er både illustrationer til brug ved onproduct (sammen med et standard FSC-label) og illustrationer til brug ved off-product.

54 Hvordan bruges Forests-for-All-Forever varemærkerne Kravene til brugen af det nye brandværktøj er beskrevet i: FSC-ADV (V1-0) EN For at bruge Forests-for-All- Forever varemærkerne skal organisationen have en gyldig licensaftale og samtidig have accepteret betingelserne og vilkårene for brugen af Forestsfor-All-Forever varemærkerne, som er tilgængelige på https://marketingtoolkit.fsc.org

55 Sprogversionerne af varemærkerne Varemærkerne er tilgængelige på følgende sprog: Engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk og russisk. Den engelske version af varemærkerne må benyttes i alle lande. Varemærkesymbolet brugt med varemærket skal vise registreringsstatus af varemærket i det udvalgte distributionsland. Registreringsstatus for FSC Forest Stewardship Council varemærker i det respektive land er vist i Annex 1 af FSC-STD

56 Sprogversionerne af varemærkerne Oversættelse af linjen Forests for All Forever må benyttes i tekst format indenfor teksten og/eller under selve varemærket med respekt for eksklusionszonen. De til dette formål godkendte oversættelser, kan findes på marketingtoolkit.fsc.org under downloads.

57 On-produkt brug Når det fulde Forests-for-All-Forever varemærke benyttes på et produkt, skal der være en klar reference til hvilket produkt der promoveres. Eksempelvis skal emballage med et fuldt Forests-for- All-Forever varemærke tydeligt mærkes med en beskrivelse, såsom FSC certificeret plade eller lignende på produktet. Brugen af Forests-for-All-Forever varemærker på produkter skal ikke erstatte on-product betegnelsen i form af et korrekt FSC-label, eller andre krav for brugen af varemærker beskrevet I FSC- STD (V1-2).

58 Markedsføring Når Forests-for-All-Forever varemærker bruges på markedsføringsmateriale skal de følgende elementer udover varemærket inkluderes: a) En tydelig reference til det specifikke produkt der markedsføres, og/eller en FSCrelateret besked omkring skov (eksempler på tekst kan findes på marketingtoolkit.fsc.org) b) FSC trademark licenskode.

59 Grafiske regler Minimumsstørrelsen for printede Forests-for-All-Forever varemærker skal være: a) 30mm i bredden for det fulde mærke b) 23mm i bredden for logo- og tekstmærker. Minimumsstørrelsen for Forests-for-All- Forever varemærker online skal være: a) 150px i bredden for et fuldt mærke b) 100px i bredden for logo- og tekstmærker.

60 Godkendte farver De grønne farver til gengivelse på print skal være: a) Mørkegrøn: Pantone 626C b) Lysegrøn: Pantone 368C De grønne farver til gengivelse online skal være: a) Mørke grøn: R0 G92 B66 b) Lysegrøn: R114 G191 B66 Ingen andre farver må benyttes. Mærkerne må ikke gengives hvis de krævede farver ikke er tilgængelige ift. print eller online materiale.

61 Placering Plads rundt omkring mærkerne skal være tilstrækkelig. Minimumafstanden beregnes ved at bruge højden af FSC-initialerne benyttet i logoet. Mærkerne må ikke placeres på baggrund der forstyrrer designet eller kan lede til misforståelse ift. hvad de refererer til.

62 Nogle almindelige grafiske fejl at undgå: 1. Stræk ikke mærkerne 2. Roter ikke mærkerne 3. Benyt ikke Forests-for-All-Forever dyrene uden FSC-logoet 4. Ikke ændre på dyrene 5. Ikke ændre på farverne 6. Placer ikke varemærkerne på en forstyrrende baggrund 7. Byt ikke om på rækkefølgen af mærkernes elementer 8. Ikke ændre på størrelsen af elementerne i mærkerne 9. Sammenkæd ikke elementer af mærkerne med et on-product logo. Kig eventuelt i Inspiration, for at se hvordan disse skal placeres separat 10.Lav ikke et 3D billede af mærkerne

63 Kontakt vores specialist Navn: Christina Hygom Lillebæk Stilling: Lead Auditor og Trademark-ekspert tlf.: PEFC/ FSC-SECR-0047 Presentation NEPCon NEPCon arbejder for at sikre ansvarlig brug af naturressourcer og sikre bæredygtige levevilkår ved at ændre arealanvendelse, forretningsmetoder og forbrugeradfærd.

Guide til brug af FSC s logo og labels

Guide til brug af FSC s logo og labels Guide til brug af FSC s logo og labels GUIDE TIL BRUG AF FSC S LOGO OG LABELS...1 FSC-LOGOET...2 BESKYTTEDE VAREMÆRKER...2 HUSK ALTID LICENSKODEN!...4 NYE REGLER FRA JANUAR 2010...4 FSC-MÆRKNING PÅ TO

Læs mere

Off-product mærkning for certificerede virksomheder

Off-product mærkning for certificerede virksomheder Off-product mærkning for certificerede virksomheder Hvad er off-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning for CoC-certificerede virksomheder. Off-product mærker

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion August 2012 NEPCon 29 juli 2012 1. Introduktion Outsourcing af produktionsprocesser er i fremvækst som følge af

Læs mere

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 NEPCon guide Oktober 2014 Om denne guide Denne vejledning er til dig, der skal

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering NEPCon InfoGuide nr.1 September 2012 Version Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør

Læs mere

Anmodning om FSC-varemærkelicens

Anmodning om FSC-varemærkelicens Version af 30.10.2013 Udfyldes og sendes til Anmodning om FSC-varemærkelicens FSC Danmark, Skolegade 19A. 4., 8000 Aarhus C / logo@fsc.dk - Ved spørgsmål kontakt: 8870 9518 Herved beder vi om tilladelse

Læs mere

FSC-certificerede produkter fra SCA

FSC-certificerede produkter fra SCA FSC-certificerede produkter fra SCA Hvad er FSC? FSC (Forest Stewardship Council) er en uafhængig, international organisation, som støtter udvikling af miljømæssigt bæredygtige, socialt fordelagtige og

Læs mere

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder Inger Kærgaard FSC -mærkede udgivelser - papir fra ansvarlige kilder Hvorfor vælge FSC-mærket papir? FSC-mærket er verdens hurtigst voksende mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Ved at købe og

Læs mere

Forest Stewardship Council

Forest Stewardship Council Forest Stewardship Council mellem Licensaftale for FSC-certificeringsordningen (1) FSC Global Development GmbH, Charles-de-Gaulle Strasse 5, 53113 Bonn, Tyskland, repræsenteret ved den administrerende

Læs mere

Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste. i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011

Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste. i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011 1 0 Fortegnelser Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011 1 1 Organisationen skal opretholde komplette og opdaterede fortegnelser som

Læs mere

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse.

DESIGN MANUAL. Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. DESIGN MANUAL Designmanualen beskriver grundelementerne i Who Brands profil, og den giver eksempler og retningslinjer for deres anvendelse. Designmanualen er et værktøj til brug for dem, der i det daglige

Læs mere

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion FSC Toolkit Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion Photo: Martin Schwenninger Introduktion Guide til FSC Gruppecertificering Denne guide er en hjælp til ejere og driftsledere

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet - for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD RETNINGSLINJER LOGO PLACERING OG BRUG FRIZONE: PLACERING: TYPOGRAFI PRIMÆR TYPOGRAFI SEKUNDÆR TYPOGRAFI KOMMUNIKATION GRUNDPAPIR

Læs mere

Design- og branding guidelines

Design- og branding guidelines AlfaNordic Design- og branding guidelines Corporate Visuel Identitet Indhold Indledning AlfaNordics logo Det primære logo Det sekundære logo Gengivelse af logoet Grafiske guidelines Farver Typografi Taglines

Læs mere

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag Kære læser, Du sidder med en brochure, der beskriver et nyt websted,. Det er et websted med rigtig mange oplysninger om de miljøpåvirkninger, der

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

Her er et udkast til hvad der skal laves funktionsbeskrivelse

Her er et udkast til hvad der skal laves funktionsbeskrivelse Her er et udkast til hvad der skal laves funktionsbeskrivelse Generelt til www.clipping.dk Markeret RØD er INTERN KOMMENTAR de er med i stedet for at slette dem Følgende sider/menuer/punkter, skal der

Læs mere

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56 Weblink Brugermanual Hotline: 79 30 01 56 Indholdsfortegnelse: Log ind på Gateway/Weblink:...3 Opret Ny ordre:...4 Indtastning af Varer til bestilling:...7 Søg vare:...8 Udskriv ordren....11 Ordrebekræftigelse

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Express Import system

Express Import system Express Import system Vejledning til modtagere TNT Express Import system TNTs Express Import system gør det let for dig at få afhentet dokumenter, pakker eller paller i 168 lande på Modtager betaler basis.

Læs mere

Sammenfatning af FSC-markedsundersøgelse 2015

Sammenfatning af FSC-markedsundersøgelse 2015 Sammenfatning af FSC-markedsundersøgelse 2015 I undersøgelsen deltog 134 danske FSC-certificerede virksomheder, godkendte varemærkelicenshavere, brancheforeninger, NGO er og certificeringsfirmaer fra januar

Læs mere

PEFC seminar. viste vejen frem. Formålet med seminaret var at fortælle den danske træbranche

PEFC seminar. viste vejen frem. Formålet med seminaret var at fortælle den danske træbranche PEFC seminar viste vejen frem Af Tanja Olsen, PEFC Danmark og Jakob Rygg Klaumann, Dansk Træforening Formålet med seminaret var at fortælle den danske træbranche om produktion og handel med træprodukter

Læs mere

En guide til Podas design...

En guide til Podas design... En guide til Podas design... Et stærkt varemærke Poda er et indarbejdet varemærke for kvalitetshegn. Podas produkter og ydelser har været markedsført under Poda-navnet i mere end 30 år, og virksomheden

Læs mere

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti 81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti Sådan får får du du fat fat i dem i Byg Garanti er synlig i både tv, radio, i aviser og på internettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en

Læs mere

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Log into ADAMS on the Internet Udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe Brug evt Forgot password

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Tender Management Quick Guide. For Leverandør

Tender Management Quick Guide. For Leverandør Tender Management Quick Guide For Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar på en offentlig

Læs mere

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem

76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem 76 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem Byg Garanti er synlig i både tv, aviser og på internettet I 2011 afviklede Dansk Byggeri sin hidtil mest synlige kampagne

Læs mere

Mulighederne er uendelige...

Mulighederne er uendelige... Mulighederne er uendelige... Indhold Flyers / Løsblade...................................... 3 Foldere / Brochurer.................................... 4 Brevpapir / Kuverter...................................

Læs mere

Sådan opretter du et EXPORT certifikat i TRACES

Sådan opretter du et EXPORT certifikat i TRACES 16-04-2014 J.nr.: 2014-14-1119-00002/AJK Sådan opretter du et EXPORT certifikat i TRACES Log på TRACES Hvis du og din virksomhed/bedrift mv. ikke allerede er oprettet som henholdsvis bruger og organisation

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

On-line Software Delivery af Simatic software

On-line Software Delivery af Simatic software On-line Software Delivery af Simatic software Det er nu blevet muligt at bestille sin Simatic software via nettet og On-line Software Delivery OSD. Bestillingen kan ske via de normale kanaler fx Industry

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE Velkommen til e-mærkets markedsføringspakke! Markedsføringspakken er skabt som en inspirationskilde til arbejdet med at fortælle om jeres engagement i e-mærket og den ekstra

Læs mere

Vejledning til Autodesk Subscription Center

Vejledning til Autodesk Subscription Center Vejledning til Autodesk Subscription Center Udarbejdet af NTI CADcenter A/S maj 2013 Gå ind på internetadressen: http://subscription.autodesk.com som ser således ud: - Tast dit brugernavn og adgangskode

Læs mere

Har du spørgsmål til vilkårene for brugen af Berlingske Business Premium så kontakt Michael Friislund på micfr@berlingske.dk eller 22533351.

Har du spørgsmål til vilkårene for brugen af Berlingske Business Premium så kontakt Michael Friislund på micfr@berlingske.dk eller 22533351. ABONNEMENTS- OG MEDLEMSKABSBETINGELSER for Berlingske Business Premium For IP-adgang til biblioteker, uddannelsesinstitutioner og højere læreanstalter, 21-08-2013 (Version 1.2) Biblioteker på uddannelsesinstitutioner

Læs mere

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online!

EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! ÅRETS TILBUD 2013 Invitation til Danmarks største EKSPORTFREMSTØD nogensinde online! Nu samler vi alle ca. 30.000 danske eksportvirksomheder + kompetencer, produkter, services og varemærker Ét sted Online

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS ITSprint Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk Denne vejledning beskriver hvordan du kan printe vha. print.supportcenter.dk fra computere og mobile enheder såsom tablets (fx ipads) og smartphones

Læs mere

Ledon Tunnel rutsjebane. Montagevejledning

Ledon Tunnel rutsjebane. Montagevejledning 1 Ledon Tunnel rutsjebane Montagevejledning 2 Indholdsfortegnelse Gode råd og vink... 3 Montageeksempel... 4 Tunnel Maker vejledning... 5 Startplade... 6 Værd at vide om LEDON tunnelrør... 7 Montering

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Online annoncespecifikationer

Online annoncespecifikationer ClickTAG Streaming video Brugeraktiveret lyd Standardmål 728x90 15 sekunders animation Opdateret 24. juli 2008 Annoncering på BilBasen Fakta om BilBasen ApS Bilbasen.dk er Danmarks største bilsite med

Læs mere

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling):

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): Kom godt i gang med CoinDB programmet fra PetriSoft (Holder styr på din Mønt- seddel- eller frimærkesamling) Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): CoinDB er et Windows program, der anvendes af mønt-

Læs mere

PEFC sporbarhedscertificering. Årligt audit 2014 Rapport til: Superwood A/S i. Hampen

PEFC sporbarhedscertificering. Årligt audit 2014 Rapport til: Superwood A/S i. Hampen Certificeret af: PEFC sporbarhedscertificering Guldsmedgade 34,1 8000 Århus Danmark www.nepcon.net Årligt audit 2014 Rapport til: Superwood A/S i Hampen Certificering forvaltes af: NEPCon Tlf: +45 83180866

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Tendenser og fakta På den positive side Markedet for FSC og grønne produkter er i fremgang i Danmark. FSC Danmark i fremgang - vi bliver stærkere og større

Læs mere

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked.

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked. Indhold Forord Scandinavian DesignLab... 2 SuperBest's nye logo... 3 Primært logo... 4 Primært logo Varianter og Sekundært logo... 5 Farvepalet... 6 Typografi... 7 Primært logo Skiltning... 8 Sekundært

Læs mere

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler Sådan opretter du kursusforløb Vejledning til virksomheder og skoler 2 Som bruger på amukurs.dk kan du skræddersy efteruddannelse til medarbejdere og kursister Med mere end 3.000 kurser, kan det være svært

Læs mere

Conventus Instruktør brugervejledning

Conventus Instruktør brugervejledning Conventus Instruktør brugervejledning Du får nu mulighed for at benytte nogle af de faciliteter, som er tilgængelige i Conventus. F.eks. vil det være muligt for dig at følge med i, hvem der er tilmeldt

Læs mere

DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER. Side 1

DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER. Side 1 DESIGNGUIDE SÅDAN BRUGER DU SLS LAYOUT, GRAFIK, SKRIFTTYPER OG BILLEDER Side 1 INDHOLDSFORTEGELSE 1. Logo og navnetræk 3 2. Skrifttype 4 3. Billedstil 4 4. Farver 5 5. Publikationsforsider 7 6. Plakater

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Information til nye Reimo forhandlere

Information til nye Reimo forhandlere Information til nye Reimo forhandlere Om os... Hvad vi er og hvad vi gør: Producent og grossist... Reimo har siden 1980 solgt autocampere, konverteringsdele, møbler, tage og bænk pladser til fritidskøretøjer.

Læs mere

poedit og oversættelse af sprogfiler

poedit og oversættelse af sprogfiler poedit og oversættelse af sprogfiler af Georg S. Adamsen WordPress.Blogos.dk 2009 http://kortlink.dk/wordpressblogosdk/6g38 1 af 11 14-04-2009 14:55 Jeg får af og til spørgsmål om, hvordan man bruger poedit,

Læs mere

mytnt Quick Guide Enkel guide for mytnt-brugere mytnt - enkelt og hurtigt

mytnt Quick Guide Enkel guide for mytnt-brugere mytnt - enkelt og hurtigt mytnt Quick Guide Enkel guide for mytnt-brugere mytnt - enkelt og hurtigt Sådan tager du mytnt i brug 1. Gå til TNTs hjemmeside www.tnt.dk 2. Klik på linket send - mytnt i menuen til venstre 3. Opret dig

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden.

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. VENSTRE kolonne indeholder flere elementer (se illustration

Læs mere

Designmanual for websider

Designmanual for websider Designmanual for websider 31. marts 2009 Version 1.1. Denne manual beskriver de gældende retningslinjer for Aalborg Universitets websider. Det vil sige websider der benytter aau.dk i domænenavnet er omfattet

Læs mere

Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring. Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA

Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring. Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA Fra branchestrategi til konkret anvendelse i virksomhedens markedsføring Temadag, Vejle 4. juni 2014 Carsten Bøg, GA CSR status i den danske grafiske branche Bred anvendelse af ledelsessystemer Mere end

Læs mere

FSC Online Claims Platform. Workshop om CoC byrden

FSC Online Claims Platform. Workshop om CoC byrden FSC Online Claims Platform Workshop om CoC byrden How does the current system work? Company A sells FSC certified products to FSC 100% Certification body A audits Company A s volume summary No one controls

Læs mere

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger

Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger 1. Adgang til kemidatabasen Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø Marts 2014 Udfyldelse af arbejdspladsbrugsanvisninger Her kan du skrive dit brugernavn og adgangskode Brugernavn: Adgangskode: Kemidatabasen finder

Læs mere

Tilgængelighedsmanual Århus kommunes hjemmeside

Tilgængelighedsmanual Århus kommunes hjemmeside Sensus ApS Torvet 3-5, 2.tv. DK-3400 Hillerød Telefon: +45 48 22 10 03 CVR nr.: DK11130976 www.sensus.dk sensus@sensus.dk Tilgængelighedsmanual Århus kommunes hjemmeside Version 1.4 Indhold 1 GRUNDLÆGGENDE...

Læs mere

Nye funktioner i version 2

Nye funktioner i version 2 Nye funktioner i version 2 Integration med Symbolskrivning Online Opret, gem og del symbolstøttede dokumenter i skyen. Nye specifikke Sprogbilleder Understøtter sprogudvikling ved at anvende en ny samling

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

Brugerguide til 3M Online Center

Brugerguide til 3M Online Center Brugerguide til 3M Online Center 1 3M 2015. All Rights Reserved. Brugerguide til 3M Online Center Ordreplacering...3 1. Bestil nu...4 2. Hurtig ordre...5 3. Upload ordrefil...6 4. Indkøbslister / Mine

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation x DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2014 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

SmartWeb Brugermanual

SmartWeb Brugermanual SmartWeb Brugermanual Table of Content Table of Content... 1 Best Practice SmartWeb:... 2 Implementering... 4 Egenskaber:... 5 Filer:... 7 Oprettelse af Kategori... 9 Sider og Tekster:... 11 Slideshow...

Læs mere

Designmanual / Forskningens Døgn

Designmanual / Forskningens Døgn 1/17 Designmanual / Forskningens Døgn Elementer 2 Logotype 2 Logotype på fotografi 3 Geometri 5 Forsk Geometri oversigt 6 Objekter 7 Forsk Objekt oversigt 8 Forhold mellem alle elementer 9 Farver 10 Font

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige 17 INDHOLD Elektronisk fakturering fra 1. februar 2005 3 Nye oplysninger på regningen Husk altid EAN-nummeret! 4 Elektroniske regninger

Læs mere

PDF. Vejledning - systemopsætning når du laver digitale annoncer JUNI 2003 DRRB/DDF/DDPFF

PDF. Vejledning - systemopsætning når du laver digitale annoncer JUNI 2003 DRRB/DDF/DDPFF PDF Vejledning - systemopsætning når du laver digitale annoncer JUNI 2003 DRRB/DDF/DDPFF INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse side 2 PDF i praksis side 3 Hvad skal være installeret? side 4 Kontrol side

Læs mere

Vi tør gå fremtiden i møde. FSC DNK 0075 1996 Forest Stewardship Council A.C. www.traefiberisolering.dk

Vi tør gå fremtiden i møde. FSC DNK 0075 1996 Forest Stewardship Council A.C. www.traefiberisolering.dk Vi tør gå fremtiden i møde FSC DNK 0075 1996 Forest Stewardship Council A.C. www.traefiberisolering.dk Isolering Genbrug Fibermasse Kompostering Skov Jord Hvorfor vælger du træfiberisolering? Isoleringsevne

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering

Håndbog i elektronisk fakturering Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering giver svar på: Hvordan laver man en elektronisk regning? Hvilke nye oplysninger skal med på regningen?

Læs mere

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1

Designguide. NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1 Designguide h NemID Designguide / Kontrapunkt / Marts 2010 1 Indhold Logo Logo / Minimum afstand / Placering / Co-branding / Fejlagtig brug Elementer Farver / Tal og piktogrammer / Typografi / Supergrafik

Læs mere

Quick guide. Performer til mekaniske låsesystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Quick guide. Performer til mekaniske låsesystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Quick guide Performer til mekaniske låsesystemer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Quick Guide for Performer til mekaniske nøglesystemer Denne manual er et detaljeret værktøj,

Læs mere

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Det nye VisitVesthimmerland Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Vi markedsfører Vesthimmerland, rådgiver og servicerer både gæster og turisterhverv Fordi turismen er af stor betydning

Læs mere

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV EGENSKABER > Al arbejde med dannelse af elektroniske fakturaer foregår inde i Microsoft Dynamics NAV. > Understøtter import og eksport af OIO XML og UBL (inklusive

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet Grønne offentlige indkøb (Green Public Procurement GPP) er et frivilligt instrument. Dette dokument indeholder de kriterier for grønne offentlige

Læs mere

MTD - PORTALEN INDHOLDSFORTEGNELSE LOGIN:... 2

MTD - PORTALEN INDHOLDSFORTEGNELSE LOGIN:... 2 MTD - PORTALEN https://portal.mtdproducts.eu INDHOLDSFORTEGNELSE LOGIN... 2 LOGIN:... 2 GLEMT MIT PASSWORD:... 3 GLEMT MIT BRUGERNAVN:... 4 ENDNU IKKE REGISTRERET:... 5 PORTALEN... 6 STARTSIDEN (HJEM):...

Læs mere

SecureAware Compliance Analysis Manual

SecureAware Compliance Analysis Manual SecureAware Compliance Analysis Manual Manualen beskriver brugen af SecureAware version 3 Dokument opdateret: november 2009 Om dette dokument Dette dokument er en vejledning i, hvordan du opretter compliance-checks.

Læs mere

Oplæg fra PEFC Danmark på orienteringsmødet om EU s tømmerforordninger

Oplæg fra PEFC Danmark på orienteringsmødet om EU s tømmerforordninger PEFC en god investering Oplæg fra PEFC Danmark på orienteringsmødet om EU s tømmerforordninger Mandag d. 22. april 2013 Tirsdag d. 23. april 2013 Torsdag d. 25. april 2013 Tanja Blindbæk Olsen 1 Oplæg

Læs mere

Intro. Navnetræk med symbol, version 1. Håndværksrådets logomanual 2. Denne lille logomanual er et udsnit af Håndværksrådets egentlige designmanual.

Intro. Navnetræk med symbol, version 1. Håndværksrådets logomanual 2. Denne lille logomanual er et udsnit af Håndværksrådets egentlige designmanual. Logomanual Intro Denne lille logomanual er et udsnit af Håndværksrådets egentlige designmanual. Den omhandler brugen af Håndværksrådets 1) Navnetræk og 2) Symbol (logo, fletværksudsnit), dvs. de designelementer,

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

kom godt fra start... Din guide til ForældreIntra

kom godt fra start... Din guide til ForældreIntra kom godt fra start... Din guide til ForældreIntra ForældreIntra - kom tættere på skolen ForældreIntra er en del af SkoleIntra - skolens lukkede intranet Med ForældreIntra kan du: følge med i hvad der sker

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder. Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S. ynlighed & amarbejde

Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder. Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S. ynlighed & amarbejde Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S ynlighed & amarbejde Turismepartnerskab markedsføringsfordele i et partnerskab Præsentation af din virksomhed

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. FAQ Ofte stillede spørgsmål

Finanstilsynets indberetningssystem. FAQ Ofte stillede spørgsmål Finanstilsynets indberetningssystem FAQ Ofte stillede spørgsmål Finanstilsynet - 1. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 HVAD ER FINANSTILSYNETS INDBERETNINGSSYSTEM?... 2 2 HVORDAN FÅR JEG DANNET

Læs mere