Guide til jeres brug af FSC -varemærker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til jeres brug af FSC -varemærker"

Transkript

1 Guide til jeres brug af FSC -varemærker

2 Om denne guide Formålet med denne guide er at give hurtig hjælp og vejledning til de mest almindelige anvendelser af FSC s varemærker. Guiden dækker derfor ikke alle tænkelige situationer eller varemærkeanvendelser. En mere detaljeret beskrivelse af reglerne findes i de officielle standarder: FSC-varemærkebrug af certifikatindehavere: FSC-STD (V.1-2)

3 Hvorfor har vi retningslinjer for varemærkebrug? Stærkt brand: Sikrer ensartet branding og beskeder. Minimerer risikoen for skuffede forbrugere grundet falske påstande. Varemærke beskyttelse: Da brandets markedsværdi stiger, forventes overtrædelser af ikke-certificerede partier at forekomme hyppigere.

4 FSC s varemærker

5 FSC Krav for certifikatindehaveres brug af FSC s varemærker er beskrevet i standarden FSC-STD (V1-2) EN

6 FSC-vejledninger

7 Gratis online FSC-træningskursus i varemærkebrug Kurset er tilgængeligt på engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk og portugisisk. Det udbydes gennem FSC s etraining platform, og du kan gennemføre kurset når det passer dig og i dit eget tempo. Der er ingen begrænsninger på antallet af medarbejdere der kan deltage. Kontakt venligst NEPCon for at få adgang til den gratis on-line træning.

8 FSC s varemærker Forest Stewardship Council A.C. ejer fire varemærker: 1. Forest Stewardship Council 2. FSC 3. FSC logoet (træet + initialerne FSC) 4. Forests-for-All-Forever trademarks

9 To måder at bruge FSC-varemærker 1. Produktmærkning (on-product) Mærkning direkte på produktet eller dets emballage. 2. Markedsføring (off-product) Brug FSC s varemærker til at markedsføre jeres produkter eller virksomhed. F.eks. jeres hjemmeside, brevpapir, produktkataloger, messebannere mv. Reglerne for at anvende FSC-varemærker onproduct og off-product er forskellige.

10 Godkendelsesproces Med mindre andet er aftalt, skal I fremsende al planlagt brug af FSC-varemærker pr. mail til NEPCon til godkendelse. Eksempler fremsendes som vedhæftet fil på max 5 MB. Når I har modtaget en formel godkendelse på mail fra NEPCon, kan I trykke og distribuere materialet. Bemærk venligst at behandlingen er mest effektiv, hvis I anvender de standardløsninger, som FSC tilbyder. Omvendt skal I beregne mere tid til godkendelsen ved mere kreativ brug af varemærkerne.

11 Generel godkendelse I har mulighed for at opnå en generel godkendelse til at bruge FSC s varemærker, når I udviser god forståelse for reglerne, og har en klar intern ansvarsfordeling, der sikrer korrekt brug af FSC-varemærker. En generel godkendelse vil typisk omfatte standardbrug af FSCvaremærker til produktmærkning.

12 De to symboler for beskyttet varemærke I skal vælge mellem følgende to symboler: eller TM. Hvilket symbol I skal vælge, afhænger af, hvorhenne jeres produkter/materialer vil blive distribueret (se næste slide). NB: Husk, at brugen af navnet Forest Stewardship Council eller initialerne FSC også betegnes som brug af varemærker, og derfor også skal efterfølges af det korrekte varemærkesymbol, første gang de optræder i en tekst.

13 To symboler for beskyttet varemærke or TM I kan altid tjekke den seneste guide i ANNEX 1: TRADEMARK REGISTRATIONS BY COUNTRY AND MARK, som er gemt i label generator i Resource Center

14 FSC-licenskode Som certificeret virksomhed har I en FSC-licenskode (i tillæg til jeres FSCcertificeringskode). Licenskoden skal tilføjes alle steder, hvor I benytter FSCvaremærker. I kan finde jeres egen licenskode på ved at søge efter jeres virksomhed (søg f.eks. efter firmanavn eller certificeringskode).

15 FSC-licenscode vs. FSC-certificeringskode

16 FSC s brugerportal Certificate Holder Portal (CHP) Portalen giver adgang til FSC-logoer og -mærker Sådan får I adgang: 1. Gå ind på 2. Indtast brugernavn og password 3. Brug menuen til venstre for at finde den grafik, I har brug for. Kan I ikke finde jeres password? Så kontakt jeres NEPCon Trademark agent.

17 CHP hvordan finder man logoer og mærker? On-product: - For produktmærker, vælg On Product Label Generator Off-product: - For markedsføringsmærker, vælg Promotional Panel Generator Logos: - For enkeltstående logoer, vælg Resource Center Mærkerne genereres automatisk med jeres unikke licenskode.

18 Brug af FSC og Forest Stewardship Council uden FSC s logo I kan bruge de to andre FSC-varemærker uden logo til markedsføring (men ikke on-product). I skal inkludere jeres varemærke licenskode i materialet. Det er stadigt nødvendigt at søge godkendelse til materialer, hvor I bruger nogle af disse to FSC-varemærker også selvom I ikke bruger logoet. I skal angive det rigtige registrerede varemærke symbol (vælg mellem og ), den første gang I bruger en af de to varemærker i ethvert materiale: For eksempel: "XX firmaet er certificeret i henhold til standarderne fra Forest Stewardship Council, vores FSC licenskode er... "Se efter FSC TM mærket på vores produkter"

19 Hvad kan I skrive om FSC? FSC standarden beskriver: 4.4 krav om kvaliteter uden for FSC s kontrol (såsom andre miljømæssige egenskaber af produktet) skal være klart adskilt fra tekst om FSC. Yderligere oplysninger om FSC kan ledsage FSC-mærket ved forudgående godkendelse af certificeringsorganet. Ved henvisning til FSC eller FSC-certificerede produkter, er det foretrukne udtryk "ansvarlig", f.eks. "ansvarlig skovbrug" ikke "bæredygtig skovbrug".

20 Hvad kan I skrive om FSC? Certifikatindehavere er certificerede, ikke akkrediterede Kunder er ikke partnere eller sponsorer af FSC Certifikatindehavere er certificeret af NEPCon

21 Eksempler FSC certificerede produkter er skov-venlige. FSC er en international medlemsorganisation, der sætter standarder for ansvarlig skovdrift og som støttes af en bred vifte af interessenter. Organisationen arbejder med 10 globale principper for god skovforvaltning, der gælder overalt i verden. FSC-certificering støtter god skovforvaltning, hvor skovarbejderes sundhed og sikkerhed er sikret, og hvor værdifuld dyreliv er beskyttet. FSC-certificerede produkter understøtter trivsel af verdens skove. FSC-certificering - for mennesker og dyreliv (dette er ikke meget præcis, men stadig acceptabelt)

22 Produktmærkning (on-product brug)

23 Produktmærkning (on-product brug) I kan bruge de produktmærker, der er tilgængelige i systemet for mærkning af jeres produkter eller dets emballage. I kan tilpasse jeres etiketter direkte i systemet (vælg farvekombination, lodret/vandret, sprog, produkttype). Udover produktmærket kan I tilføje ekstra enkeltstående FSC logoer.

24 3 typer mærker 100% Mix Recycled 2.1: For at gøre brug af on-product mærkning, skal organisationen vælge det korrekte FSC-mærke, som er baseret på den FSC-betegnelse som den er blevet givet, eller er kvalificeret til.

25 Farvemuligheder for on-product mærker Der er 4 standard farvemuligheder at vælge imellem: Andre muligheder: Hvis der ikke trykkes med FSC s standardfarver, kan mærket laves med en mørkere farve i printjobbet (i positiv eller negativ version), forudsat at kontrasten skaber tydelig læsbarhed.

26 On-product mærker: Brugen af rammen er valgfri! Det er valgfrit om man vil sætte ramme omkring produktmærket. Hvis man ønsker at benytte rammen, skal den have runde hjørner, ligesom designet fremstår i FSC s label generator.

27 Krav vedr. Minimumstørrelse - produktmærker 17 mm 12 mm

28 Baggrund og transparente versioner Det er tilladt at placere mærket eller logoet på en blød grafisk baggrund (mønster eller foto), som ikke forstyrrer eller mindsker læsbarheden. Hvis der ikke er hvidt i printjobbet, er det tilladt at bruge en transparent version af mærket eller logoet i sort eller hvid på en ensfarvet eller blød grafisk baggrund, som ikke forstyrrer eller mindsker læsbarheden. NB: Transparente mærker er ikke tilgængelige i systemet. Dem skal I selv fremstille.

29 Krav om baggrund og luft omkring mærket Lad der være luft omkring mærket, der svarer til 1 x bogstaverne "FSC" Ved brug af fotografisk baggrund, brug gennemsigtig ramme omkring mærket.

30 30

31 31

32 Mini-mærke I nogle tilfælde er det tilladt at bruge et mini-mærke, i stedet for et standard-mærke. Det er altid tilladt at bruge et mini-mærke på papirstørrelsen A5, eller på emballage til 500 ml eller derunder. Det kan tillades at bruge et mini-mærke på større materialer, hvis der ikke er plads til et standard-mærke. I kan downloade minimærker fra FSC s Certificate Holder Portal, ved at bruge samme generator som til standard-mærker. 8 mm 11 mm

33 Produkttype I skal vælge den rigtige produkttype - både til standard-mærke og til mini-mærke. Standard-mærke Mini-mærke Produkttypen skal altid benyttes på printede FSCcertificerede publikationer.

34 Hvornår skal vi tilføje produkttype? Eksempel: Hvis træprodukter er pakket i papiremballage skal I tydeligt oplyse, om FSC-mærket er rettet mod træproduktet eller papiremballagen.

35 FSC-mærke med den endelige modtagers licenskode Den endelige modtager kan bede producenten om at tilføje FSCmærket med deres licenskode. Producent samt endelig modtager skal underskrive aftale om brugen af FSC s logo. Denne aftale skal definere data om FSCcertifikater for producent og endelige modtager. Der bør også være information om det certificeringsorgan, der udsteder godkendelse til denne brug. (Spørg NEPCon efter skabelon). Projektet samt den underskrevede aftale med FSC-mærket bør sendes til begge certificeringsorganer, men kun én, som er valgt i enighed, kan udstede godkendelse til virksomheder. Aftalen gælder ikke, når den endelige modtager gerne vil gøre brug af FSC-mærket med producentens licenskode.

36 FSC On-product mærker - Mobius Loop Mobius loop må ikke anvendes uden en procentsats. Dette tal skal afspejle det regenererede materialeindhold postog præ-forbruger. Mærket for FSC Recycled vil altid angive 100% når mobius loop anvendes. Hvis det ønskes, kan post-forbrugers regenererede procentdel for fiber formidles uafhængigt, ved siden af mærket.

37 Tjekliste: Placering: På en ensfarvet eller blød grafisk baggrund. Luft: Der skal være luft omkring mærket svarende til minimum højden af bogstaverne FSC i logoet. Størrelse: Krav vedr. minimumstørrelse er opfyldt. Produkttype: Der er valgt korrekt produkttype. Farver, propositioner, tekstombrydning mv. er uændret i logo og produktmærke.

38 Markedsføring med FSC-varemærker

39 Jeres muligheder I kan bruge FSC s varemærker til at profilere jeres virksomhed eller markedsføre jeres certificerede produkter. I kan bl.a. bruge FSC s varemærker og logo på jeres hjemmeside, brevpapir, -signatur, annoncer, firmabrochurer, standardfaktura og følgesedler, produktkataloger samt på bannere o.lign. til brug ved handelsmesser. I må også bruge varemærkerne på firmagaver.

40 Brug af FSC-varemærker til markedsføring Lodret Vandret

41 Markedsføringsmærket I kan bruge et standard markedsføringsmærke, som kan downloades fra Certificate Holder Portal.

42 Husk! De fleste af de krav som er opstillet for FSC-mærker onprodukt, som farver, regler for baggrund osv., gælder også for markedsføringsmærket.

43 Markedsføringsmærket nogle muligheder Ramme: Det er tilladt at fjerne rammen omkring mærket. Skriftfarve: Det er tilladt at benytte hvid skrift neden for rammen, hvis den er mere læsbar på den valgte baggrund. Tekst: Teksten under rammen må indsættes på én, to eller tre linjer.

44 Markedsføring med FSC stand-alone logo I stedet for at anvende standard markedsføringsmærket, kan I også vælge at bruge et enkeltstående FSC-logo, hvor I selv skal tilføje følgende elementer: 1. Licenskode FSC-godkendt off-product tekst De tre teksters placering og farve er mere fleksibel, end når I anvender standard markedsføringsmærket, dog med visse begrænsninger.

45 Krav til logoets mindstestørrelse FSC-logoet skal måle mindst 1 cm i højden, når I anvender det til markedsføring. Reglen gælder, uanset om logoet er inkluderet i et standard markedsføringsmærke, eller hvis I anvender logoet selvstændigt. 1 cm 1 cm

46 Stand-alone logo og mini logo Hvis I anvender markedsføringsmærket (eller stand-alone logoet inkl. de obligatoriske elementer), må I gerne tilføje ekstra stand-alone logoer andre steder i materialet. Et mini-logo på minimum 7 mm må anvendes: - på papirstørrelsen A5 samt emballage på 500 ml eller derunder - til at markere FSC-certificerede produkter (f.eks. i kataloger) 7 mm I alle andre tilfælde skal logoet være minimum 10 mm højt!

47 Anvendelse af FSC logo som standard på faktura og følgesedler Som certificeret virksomhed må I tilføje FSC s logo til jeres standard-faktura og følgeseddel. Her skal I følge de generelle regler for markedsføringsbrug. Udover dette, skal I tilføje følgende tekst: Kun produkter, der er således angivet på dette dokument, er FSCcertificerede NB: Vær opmærksom på, at når en faktura/følgeseddel m.v. bruges til FSCcertificerede produkter, skal virksomhedens certificeringskode tilføjes, for at leve op til reglerne for CoC (Chain of Custody sporbarhedsreglerne).

48 FSC-varemærkerne må ikke benyttes i toppen af dokumentskabeloner såsom brevhoved, salgsdokumenter og s. 48

49 Interessenter uden FSC-certifikat Interessenter uden FSC-certifikat er en organisation eller et individ der ikke er FSC-certificeret, men som ønsker at benytte FSCvaremærkerne til at: Promovere FSC-mærkede produkter til slutbrugeren Specificere eller rådgive om brugen af FSC-produkter Markedsføre brugen af FSC-produkter i deres virksomhed eller aktiviteter Promovere FSC som certificeringssystem Detailhandlere, holding og moderselskaber, såvel som multi-nationale virksomheder kan have et ønske om at benytte FSC-varemærkerne uden selv at være FSC-certificerede og kan alle være interessenter uden et FSC-certifikat. For mere viden omkring brugen af FSC-varemærkerne og registrering som interessent uden FSC-certifikat, kan du kontakte din lokale Trademark Service Provider (TSP) hos dit nationale FSC-kontor (FSC Danmark). 49

50 Brug af FSC-logo sammen med andre miljømærker 7.2: FSC s varemærker må ikke anvendes sammen med mærker fra andre skovcertificeringsordninger på en måde, der henviser til ækvivalens eller på en måde, som er til ulempe for FSCvaremærker i form af størrelse eller placering. Tillad ikke at logoer fra andre skovcertificeringsordninger (SFI, PEFC) er større end FSC logoet - de skal være af samme størrelse eller mindre end FSC-logoet. Tillad ikke udsagn som "PEFC er bedre end FSC", osv. Tillad ikke erklæringer, som får FSC og andre skovcertificeringsordninger til at fremstå tilsluttet - såsom "Vi er FSC/SFI-certificeret"

51 Brug af FSC logo sammen med andre miljømærker FSC-logoet kan bruges til markedsføring i forbindelse med andre miljømærker. I dette tilfælde skal du sørge for, at reglerne for FSC følges. Husk venligst at sende illustrationer til NEPCon for godkendelse.

52 Forests for All Forever

53 Forests for All Forever FSC har lanceret en ny værktøjskasse https://marketingtoolkit.fsc.org der er frit tilgængelig for alle med et FSC-certifikat. For at logge ind bruger du det samme brugernavn og password som til FSC Trademark Portalen. Værktøjet inkluderer et komplet sæt af logoer, illustrationer og skabeloner til at hjælpe jer med at promovere jeres virksomhed og jeres FSC-produkter. Der er både illustrationer til brug ved onproduct (sammen med et standard FSC-label) og illustrationer til brug ved off-product.

54 Hvordan bruges Forests-for-All-Forever varemærkerne Kravene til brugen af det nye brandværktøj er beskrevet i: FSC-ADV (V1-0) EN For at bruge Forests-for-All- Forever varemærkerne skal organisationen have en gyldig licensaftale og samtidig have accepteret betingelserne og vilkårene for brugen af Forestsfor-All-Forever varemærkerne, som er tilgængelige på https://marketingtoolkit.fsc.org

55 Sprogversionerne af varemærkerne Varemærkerne er tilgængelige på følgende sprog: Engelsk, spansk, portugisisk, fransk, tysk og russisk. Den engelske version af varemærkerne må benyttes i alle lande. Varemærkesymbolet brugt med varemærket skal vise registreringsstatus af varemærket i det udvalgte distributionsland. Registreringsstatus for FSC Forest Stewardship Council varemærker i det respektive land er vist i Annex 1 af FSC-STD

56 Sprogversionerne af varemærkerne Oversættelse af linjen Forests for All Forever må benyttes i tekst format indenfor teksten og/eller under selve varemærket med respekt for eksklusionszonen. De til dette formål godkendte oversættelser, kan findes på marketingtoolkit.fsc.org under downloads.

57 On-produkt brug Når det fulde Forests-for-All-Forever varemærke benyttes på et produkt, skal der være en klar reference til hvilket produkt der promoveres. Eksempelvis skal emballage med et fuldt Forests-for- All-Forever varemærke tydeligt mærkes med en beskrivelse, såsom FSC certificeret plade eller lignende på produktet. Brugen af Forests-for-All-Forever varemærker på produkter skal ikke erstatte on-product betegnelsen i form af et korrekt FSC-label, eller andre krav for brugen af varemærker beskrevet I FSC- STD (V1-2).

58 Markedsføring Når Forests-for-All-Forever varemærker bruges på markedsføringsmateriale skal de følgende elementer udover varemærket inkluderes: a) En tydelig reference til det specifikke produkt der markedsføres, og/eller en FSCrelateret besked omkring skov (eksempler på tekst kan findes på marketingtoolkit.fsc.org) b) FSC trademark licenskode.

59 Grafiske regler Minimumsstørrelsen for printede Forests-for-All-Forever varemærker skal være: a) 30mm i bredden for det fulde mærke b) 23mm i bredden for logo- og tekstmærker. Minimumsstørrelsen for Forests-for-All- Forever varemærker online skal være: a) 150px i bredden for et fuldt mærke b) 100px i bredden for logo- og tekstmærker.

60 Godkendte farver De grønne farver til gengivelse på print skal være: a) Mørkegrøn: Pantone 626C b) Lysegrøn: Pantone 368C De grønne farver til gengivelse online skal være: a) Mørke grøn: R0 G92 B66 b) Lysegrøn: R114 G191 B66 Ingen andre farver må benyttes. Mærkerne må ikke gengives hvis de krævede farver ikke er tilgængelige ift. print eller online materiale.

61 Placering Plads rundt omkring mærkerne skal være tilstrækkelig. Minimumafstanden beregnes ved at bruge højden af FSC-initialerne benyttet i logoet. Mærkerne må ikke placeres på baggrund der forstyrrer designet eller kan lede til misforståelse ift. hvad de refererer til.

62 Nogle almindelige grafiske fejl at undgå: 1. Stræk ikke mærkerne 2. Roter ikke mærkerne 3. Benyt ikke Forests-for-All-Forever dyrene uden FSC-logoet 4. Ikke ændre på dyrene 5. Ikke ændre på farverne 6. Placer ikke varemærkerne på en forstyrrende baggrund 7. Byt ikke om på rækkefølgen af mærkernes elementer 8. Ikke ændre på størrelsen af elementerne i mærkerne 9. Sammenkæd ikke elementer af mærkerne med et on-product logo. Kig eventuelt i Inspiration, for at se hvordan disse skal placeres separat 10.Lav ikke et 3D billede af mærkerne

63 Kontakt vores specialist Navn: Christina Hygom Lillebæk Stilling: Lead Auditor og Trademark-ekspert tlf.: PEFC/ FSC-SECR-0047 Presentation NEPCon NEPCon arbejder for at sikre ansvarlig brug af naturressourcer og sikre bæredygtige levevilkår ved at ændre arealanvendelse, forretningsmetoder og forbrugeradfærd.

Guide til brug af FSC s logo og labels

Guide til brug af FSC s logo og labels Guide til brug af FSC s logo og labels GUIDE TIL BRUG AF FSC S LOGO OG LABELS...1 FSC-LOGOET...2 BESKYTTEDE VAREMÆRKER...2 HUSK ALTID LICENSKODEN!...4 NYE REGLER FRA JANUAR 2010...4 FSC-MÆRKNING PÅ TO

Læs mere

Off-product mærkning for certificerede virksomheder

Off-product mærkning for certificerede virksomheder Off-product mærkning for certificerede virksomheder Hvad er off-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning for CoC-certificerede virksomheder. Off-product mærker

Læs mere

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering NEPCon InfoGuide nr.1 September 2012 Version Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør

Læs mere

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 NEPCon guide Oktober 2014 Om denne guide Denne vejledning er til dig, der skal

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion August 2012 NEPCon 29 juli 2012 1. Introduktion Outsourcing af produktionsprocesser er i fremvækst som følge af

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES 61 KAPITEL 2 Facebook KAPITEL 3 TripAdvisor / 3 37 Din

Læs mere

Gode råd om dit varemærke

Gode råd om dit varemærke Gode råd om dit varemærke 1 Du har nu fået dit varemærke registreret i Danmark Varemærkeregistreringen er bevis for, at du ejer varemærket. Ligesom al anden ejendom er det vigtigt at vedligeholde varemærket,

Læs mere

Brugermanual 1.1 Netpub. Oktober 2004 Rosendahls - Schultz Grafisk

Brugermanual 1.1 Netpub. Oktober 2004 Rosendahls - Schultz Grafisk Brugermanual 1.1 Netpub Oktober 2004 Rosendahls - Schultz Grafisk 2 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion til Netpub... 6 1.1. Om brugermanualen... 7 1.2. Sådan arbejder Netpub.... 7 1.3. Kom godt i gang

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Løsningen garanterer at finde alle de cookies, som et nationalt tilsyn kan finde. Løsningen er valideret af Audit Bureau of Circulation i England.

Løsningen garanterer at finde alle de cookies, som et nationalt tilsyn kan finde. Løsningen er valideret af Audit Bureau of Circulation i England. Cookievejledningens Tekniske Guide Den tekniske guide beskriver fem skridt til overholdelse af cookiereglerne: 1. Fastlæggelse af webejendom 2. Undersøgelse af om der sættes cookies på hjemmesiden 3. Afgivelse

Læs mere

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 1 1. Indhold 6 2. Log ind til administrationen 7 3. Administrationen forside 8 4. Menu Bjælke 9 4.1 Start 9 4.2 Varekatalog 9 4.2.1 Varegrupper 9 Indsæt ny varegruppe

Læs mere

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse OM DENNE DOKUMENTATION 6 SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL HJÆLPESYSTEMET I EPISERVER 6 FORVENTET VIDEN 6 REFERENCER 6 ONLINE FÆLLESSKAB PÅ EPISERVER WORLD 6 COPYRIGHTMEDDELELSE

Læs mere

VÆRKTØJSKASSE HJEMMESIDER SOM KOMMUNIKATIONSREDSKAB I LANDDISTRIKTER LANDDISTRIKTER

VÆRKTØJSKASSE HJEMMESIDER SOM KOMMUNIKATIONSREDSKAB I LANDDISTRIKTER LANDDISTRIKTER VÆRKTØJSKASSE HJEMMESIDER SOM KOMMUNIKATIONSREDSKAB I LANDDISTRIKTER LANDDISTRIKTER 1 FORORD I Danmark har vi en lang tradition for at samles lokalt til oplysende, underholdende eller politiske sammenkomster.

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

VVS WEB-Portal. Anmeldelse - Færdigmelding af GR-A installationer, i DONG Energy's forsyningsområde, via internettet.

VVS WEB-Portal. Anmeldelse - Færdigmelding af GR-A installationer, i DONG Energy's forsyningsområde, via internettet. VVS WEB-Portal Anmeldelse - Færdigmelding af GR-A installationer, i DONG Energy's forsyningsområde, via internettet. Brugervejledning ver. 08 01-01-2015 Support oplysninger: Har du problemer med brugen

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

Produktkatalog fra. Online Medier Version 1.0

Produktkatalog fra. Online Medier Version 1.0 Produktkatalog fra Online Medier Version 1.0 Online Mediers produktkatalog Indholdsfortegnelse Side Indledning 1 Portalen - Generelt 2 Portalen - Interne funktioner (features) 3 Portalen - Designmanual

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige 17 INDHOLD Elektronisk fakturering fra 1. februar 2005 3 Nye oplysninger på regningen Husk altid EAN-nummeret! 4 Elektroniske regninger

Læs mere

Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler

Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler Vejledning i registrering på Materialeplatformen for forlag og andre producenter af læremidler 1 Login på Materialeplatformen... 4 2 Din producentprofil... 6 2.1 Skift profil efter login... 6 2.2 Redigér

Læs mere

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....4 Oprettelse af brugere.....6 Organisationer og personer.....9 Aktiviteter... 11 E-mails... 14 Tilbud salgspipeline... 16 Enkle tilpasninger... 18

Læs mere

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011 Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....3 Oprettelse af brugere.....4 Organisationer og personer.....6 Aktiviteter.....7 E-mails.....8 Tilbud salgspipeline.....9 Enkle tilpasninger... 10

Læs mere

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til projekterende Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 4 Log på... 5 Opret din bruger... 5 Personlige informationer... 5 Gem login... 6 Glemt password... 6 Brugerfladen

Læs mere

VELKOMMEN TIL ZUMBA familien

VELKOMMEN TIL ZUMBA familien VELKOMMEN TIL ZUMBA familien Kære ZIN-medlem: Tillykke! Du har taget det vigtigst skridt i din karriere som Zumba instruktør. Det er en fornøjelse, at byde dig velkommen til Zumba instruktørnetværket (ZIN

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering

Håndbog i elektronisk fakturering Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering giver svar på: Hvordan laver man en elektronisk regning? Hvilke nye oplysninger skal med på regningen?

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Spam Manager. Brugervejledning

Spam Manager. Brugervejledning Spam Manager Brugervejledning Brugervejledning til Spam Manager Dokumentversion: 1.0 Juridisk meddelelse Juridisk meddelelse Copyright 2013 Symantec Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Symantec,

Læs mere

Fairtrade Mærket kommunikationsguide

Fairtrade Mærket kommunikationsguide Mærket kommunikationsguide Farver Former Tekster 2 Kommunikationsguide Velkommen MÆRKET Nørregade 15, 4. sal 1165 København K Tlf. 7023 1345 www.fairtrade-maerket.dk Illustrationer Alle tegnede illustrationer

Læs mere

Lectio. Lectio Bogdepotvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00. E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.

Lectio. Lectio Bogdepotvejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00. E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom. Lectio Lectio Bogdepotvejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord Forord

Læs mere

Umbraco v4 Vejledning til redaktører

Umbraco v4 Vejledning til redaktører Umbraco v4 Vejledning til redaktører Produceret af Umbraco s Community Umbraco // The Friendly CMS Indhold 1 Introduktion... 3 2 Kom i gang med Umbraco... 4 2.1 Log ind... 4 2.2 Redigeringsinterfacet...

Læs mere