-57- Der deltog 38 Hovedbestyrelsesmedlemmer Forbundsformand Preben Jacobsen Generalsekretær Mogens Ginnerup-Nielsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-57- Der deltog 38 Hovedbestyrelsesmedlemmer Forbundsformand Preben Jacobsen Generalsekretær Mogens Ginnerup-Nielsen"

Transkript

1 Hovedbestyrelsesreferat for perioden Hovedbestyrelsesmøde afholdt fredag den 6. maj og lørdag den 7. maj 2011 på Blommenslyst Kro. Der deltog 38 Hovedbestyrelsesmedlemmer Forbundsformand Preben Jacobsen Generalsekretær Mogens Ginnerup-Nielsen Der var afbud fra: Knud Arne Sebens- Kreds 1 Jørgen Fritsche- Kreds 4 Arne Johansen Slagelse (Britt Halby Nielsen repræsenterede kredsen) Terese Christensen - Ringe Kreds Egon Sørensen- Horsens Kreds Preben Jacobsen bød velkommen til de 2 nye medlemmer af Hovedbestyrelsen Allan Blom Nielsen, Esbjerg og Finn Hansen, Lollands Kreds. Dagsorden: Punkt 1. Valg af dirigent. Punkt 2. Til Beslutning: a. Godkendelse af dagsorden b. Godkendelse af protokol fra 1. oktober 2010 (Der er ingen indsigelser) c. Underskrift af protokol fra 1. oktober 2010 d. Regnskab (Bilag A) e. Budgetkontrol. pr (Bilag B) f. Ansøgning om flytning til anden Kreds (Bilag C) g. Ny lejeaftale h. Nyt overdragelsesdokument i. Nye standardbreve j. Endelig konfirmation af oplæg fra Organisationsudvalget. (Bilag G) k. Statskontrakt Kreds 2 (Bilag H) l. Hørsholm Haveforening. Låneoptagelse/kaution. Rev. m. A conto udbetaling til kørsel for HB-medlemmer. Rev. n. Skriftlig afstemning i Hovedbestyrelsen Punkt 3. Til Orientering

2 -58- l. Nedsatte udvalg: Infoudvalg. Kongresudvalg. Købs- og salgsudvalg. Redaktionsudvalg. Konsulent- og Miljøudvalg. Organisationsudvalg. Spildevandsudvalg. Anlægsudvalg. m. Administrationsaftalen. n. Tinglysning. o. Opdatering af medlemsoplysninger via nettet. p. Nye foreninger. q. Retssager. r. Lejekontrakter København Kommune. s. Nordisk- og Internationalt kolonihavesamarbejde t. Kloakering. u. Naturklagenævnets afgørelser. v. Ringe Kreds. x. Løbende sager. æ. Siden sidst. ø. Næste HB-møde. Punkt 4. Eventuelt. Punkt 1. Valg af dirigent. Elo Lund blev valgt og konstaterede, at Hovedbestyrelsesmødet var lovligt varslet. Punkt 2. Til beslutning. Punkt 2 a. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 2 n. Punkt 2 b. Godkendelse af protokol fra 1. oktober Protokollen blev godkendt.

3 -59- Punkt 2 c. Underskrift af protokol fra 1. oktober Protokollen blev underskrevet. Punkt 2 d. Regnskab Egon Pedersen gennemgik regnskabet og besvarede enkelte spørgsmål. Redegørelsen blev taget til efterretning. Hovedbestyrelse godkendte derpå det forelagte regnskab. Punkt 2 e. Budgetkontrol pr Mogens Ginnerup-Nielsen gennemgik den udsendte budgetoversigt, som blev taget til efterretning. Punkt 2 f. Ansøgning om flytning til anden Kreds. Preben Jacobsen redegjorde for H/F Eskelund Ikasts ønske om at blive overført fra Herning til Silkeborg Kreds. Hovedbestyrelsen besluttede at afvise anmodningen om overførslen til Silkeborg Kreds. Punkt 2 g. Ny lejeaftale + Pkt. 2 h. Nyt overdragelsesdokument + Pkt. 2 i. Nye standardbreve Preben Jacobsen oplyste, at udkast til de nye dokumenter endnu ikke var modtaget fra advokat Kramme. Han bad på den baggrund om tilslutning til, at Forretningsudvalget blev bemyndiget til at færdiggøre revisionen af de nævnte dokumenter. Det ville være mest hensigtsmæssigt at nedsætte en lille arbejdsgruppe til at gennemgå dokumenterne. Hovedbestyrelsen besluttede, at de færdiggjorte udkast ledsaget af forklarende bemærkninger om de foretagne ændringer skulle lægges på hjemmesiden til Hovedbestyrelsesmedlemmernes stillingtagen, således at det enkelte medlem enten sagde ja eller nej til de forelagte udkast (jfr. Pkt. 2 n). Punkt 2 j. Endelig konfirmation af oplæg fra Organisationsudvalget. Mogens Ginnerup-Nielsen gennemgik de ændringer, der var foretaget efter behandlingen på det seneste Hovedbestyrelsesmøde. Med hensyn til kredsvedtægten oplyste han på forespørgsel, at der ville blive udarbejdet et tilsvarende udkast med generalforsamling, idet det havde vist sig uhensigtsmæssigt at indarbejde generalforsamlingsmodellen i det foreliggende udkast med repræsentantskab. Bortset fra redaktionelle rettelser af Kolonihaveforbundet for Danmark til Kolonihaveforbundet var der ikke yderligere bemærkninger til udkastene. Preben Jacobsen oplyste, at det herefter var planen at udsende udkastene i høring til Forbundets medlemsforeninger pr. 1. juni 2011 med en høringsfrist på 3 måneder. Høringsmaterialet ville blive lagt i haveforeningernes mappe på hjemmesiden. De

4 -60- indkomne bemærkninger fra medlemsforeningerne ville herefter blive forberedende behandlet i Organisationsarbejdsgruppen og derefter Organisationsudvalget. Derpå ville de blive forelagt Hovedbestyrelsen til stillingtagen på et ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde, hvorefter Organisationsudvalget på et møde umiddelbart efter skulle indarbejde de ændringer, som Hovedbestyrelsen havde besluttet. Det var tanken at orientere medlemmerne om sagen i Havebladet. Hovedbestyrelsen tilsluttede sig den skitserede procedure. Punkt 2 k. Statskontrakt Kreds 2. Preben Jacobsen oplyste, at der var indgået nye lejekontrakter med FødevareErhverv. Det var positivt, at staten havde fastholdt det hidtidige meget lave lejeniveau. FødevareErhverv havde strammet udlejningsvilkårene på to væsentlige punkter: dels forbeholdt man sig ret til at opsige kontrakten med 6 måneders varsel, hvis staten besluttede at sælge arealerne, dels indførtes der et forbud mod overnatning i haverne i vinterhalvåret. Det var lykkedes Forbundet at få indsat en fornuftig formulering omkring opsigelsesklausulen, hvor det blev præciseret, at der fortsat skulle udlejes til kolonihaveformål og under hensyntagen til de hensyn, der lå bag kolonihaveloven. Stramningen med hensyn til overnatning i haverne skyldtes utilfredshed i Ministeriet med de mange ulovlige permanente beboelser i de berørte haveforeninger. Man måtte erkende, at det var nødvendigt med en opstramning, men Forbundet så gerne en opblødning, hvis man kunne finde frem til nogle regler, som kunne håndteres af foreningsbestyrelserne. Preben Jacobsen oplyste videre, at der var modtaget en henvendelse fra Kreds 2, som dels beklagede ikke at have været inddraget i drøftelserne med FødevareErhverv, dels fandt det umuligt at leve med den foretagne opstramning af reglerne for vinterophold, som helt udelukkede overnatning. Kredsen ønskede derfor de nævnte regler drøftet i Hovedbestyrelsen. Kreds 8, som ligeledes havde underskrevet en lejekontrakt med de nye vilkår, tilsluttede sig den fremførte kritik. Preben Jacobsen oplyste, at den manglende inddragelse af kredsene var en utilsigtet fejl, idet både Forbund og kreds havde en forpligtelse til at inddrage hinanden. Det havde som bekendt altid været hans opfattelse, at kredsene burde involveres i større grad i spørgsmål, der vedrørte dem. Det ville blive sikret fremover. Hovedbestyrelsen havde herefter en indgående drøftelse af spørgsmålet om ulovligt vinterophold, og hvordan dette kunne imødegås bl.a. bevismæssigt uden et totalforbud mod overnatning. Da formuleringer som den hidtidige, der tillod overnatning i forbindelse med lejlighedsvis ophold, frembød alvorlige bevisproblemer, besluttede Hovedbestyrelsen, at Forbundet skulle arbejde for en ordning fremover, hvorefter overnatning var tilladt i bestemte, præcist afgrænsede tidsrum så som efterårsferie, juleferie og vinterferie. Ordningen kunne evt. suppleres med et krav om, at bestyrelsen skulle forhåndsorienteres om natophold.

5 -61- Forbundskontoret blev pålagt at tage spørgsmålet op med FødevareErhverv og foreslå, at de omhandlede kontrakter blev tilpasset i overensstemmelse med den af Hovedbestyrelsen således lagte retningslinie. Punkt 2 l. Hørsholm Haveforening. Låneoptagelse/kation. Preben Jacobsen redegjorde for henvendelsen fra H/F Hørsholm, som ønskede henholdsvis en tilladelse til belåning af Forbundets ejendom og en selvskyldnerkaution for haveforeningens lån til kloakering og indlæggelse af vand. Forbundskontoret havde endnu ikke tilstrækkelig med oplysninger til at kunne komme med en indstilling i sagen. Mogens Ginnerup-Nielsen redegjorde for de uddelte notater. Hovedbestyrelsen drøftede sagen, og der blev fra flere sider givet udtryk for skepsis over for en kaution. Preben Jacobsen foreslog, at Hovedbestyrelsen bemyndigede Forretningsudvalget til at fortsætte behandlingen af sagen med henblik på at der kunne træffes en afgørelse relativt hurtigt. Efter yderligere drøftelse besluttede Hovedbestyrelsen, at man ønskede sagen forelagt igen til stillingtagen på mødet i oktober Punkt 2 m. A conto udbetaling til kørsel for HB-medlemmer. Preben Jacobsen redegjorde for Forretningsudvalgets beslutning om tilbagebetaling af de i sin tid udbetalte forskud til dækning af kørselsudgifter. Han oplyste, at forbundskontoret fremover ville trække 250 kr. pr. honorarudbetaling, indtil forskuddet var afviklet. Forbundskontoret ville varsle tilbagebetalingen pr. mail (brev) og bede om evt. indbetaling af hele beløbet. Hovedbestyrelsen tilsluttede sig den beskrevne procedure. Punkt 2 n. Skriftlig afstemning i Hovedbestyrelsen. Preben Jacobsen oplyste, at der med mellemrum opstod behov for en skriftlig afstemningsprocedure i Hovedbestyrelsen vedr. forslag, som ikke tålte udsættelse. Ordningen ville kunne fungere på den måde, at forbundskontoret pr. varslede afstemningen og forslaget samtidigt blev lagt i Hovedbestyrelsens mappe på hjemmesiden. Ordningen ville alene angå forslag, hvorom der kunne stemmes enten ja eller nej. Hvis Hovedbestyrelsen tilsluttede sig tanken, ville forbundskontoret forberede et forslag til tilpasning af Hovedbestyrelsens forretningsorden til beslutning på Hovedbestyrelsens næste møde. Hovedbestyrelsen tilsluttede sig indførelse af mulighed for skriftlig afstemning efter den beskrevne procedure.

6 -62- Punkt 3. Til orientering. Punkt 3 l. Nedsatte udvalg: Infoudvalget. Carsten Bjørk Olsen redegjorde for de afholdte kurser i Der var etableret et par ekstra kurser i henholdsvis Odense og Roskilde. Info-udvalgets næste møde var den 6 juni 2011, hvor man ville fortsætte drøftelsen af et introduktionskursus for bestyrelsesmedlemmer. Jens Krumholt foreslog, at man overvejede at afholde kurser i hjertestarter i forbundsregi. Han ville lave et indlæg herom til Havebladet. Kongresudvalget. Preben Jacobsen opfordrede interesserede kredse til at anmelde deres interesse for afholdelse af Kongressen 2015 inden den 1. juni Frede Kristensen oplyste, at kongresarrangementet for 2012 var ved at være på plads. Købs- og salgsudvalget. Preben Jacobsen oplyste, at der ikke havde været afholdt møder siden sidste afrapportering. Han forventede at indkalde udvalget i løbet af sommeren Der var en række problemer der skulle afklares, blandt andet m.h.t. værdiansættelse af badeværelser, før næste kongres. Redaktionsudvalget. Preben Jacobsen oplyste, at arbejdet med at etablere en bedre forbindelse mellem Forbundets hjemmeside og Havebladet fortsatte. Han ønskede Hovedbestyrelsens tilslutning til, at havebladsredaktionen i begrænset omfang tillod indsættelse af annoncer andre steder i bladet end blot på annoncesiderne. Hovedbestyrelsen havde ikke indvendinger overfor dette. Konsulent- og Miljøudvalget. Preben Jacobsen oplyste, at der ikke havde været afholdt møder i udvalget siden sidste hovedbestyrelsesmøde. Udvalgets næste møde ville finde sted i Randers den 16. til 17. september Christel Nielsen var udtrådt af udvalget og var blevet erstattet af Peter Rønning-Bæk.

7 -63- Organisationsudvalget. Preben Jacobsen henviste til den lagte køreplan vedr. høring over udvalgets forslag til organisationsændringer. Udvalget ville fortsætte sit arbejde efter afholdelsen af næste hovedbestyrelsesmøde Spildevandsudvalget. Preben Jacobsen oplyste, at han og Frede Kristensen havde deltaget i et møde med Århus Kommune vedr. kommunens spildevandsplan forleden. Mødet havde ikke været særligt frugtbart, og kommunen var kun fremkommet med svar, som byggede på skønnede oplysninger. Frede Kristensen oplyste, at Århus Kommune forventede at afslutte kloakeringen i Han forventede snart at indkalde Spildevandsudvalget til møde. Anlægsudvalget. Preben Jacobsen oplyste, at der ikke var fremkommet henvendelser til udvalget siden sidste hovedbestyrelsesmøde. Punkt 3 m. Administrationsaftalen. Preben Jacobsen oplyste, at der nu var 3 foreninger med i ordningen. Flere andre foreninger havde givet udtryk for ønske om at komme med i ordningen fra 1. januar Det ville i givet fald blive nødvendigt at styrke forbundskontorets administrative kapacitet, hvis antallet af foreninger under ordningen steg. Administrationsordningen betød i øvrigt, som tidligere oplyst, at Forbundet nu var blevet momspligtig for så vidt angår denne aktivitet. Punkt 3 n. Tinglysning Preben Jacobsen refererede et konkret eksempel på, at tinglysningskontoret i Hobro havde benyttet andre havelodsadresser end den pågældende forening i forbindelse med tinglysning af adkomster og rettigheder. Der var tale om et kæmpe problem, hvis det var således, at der var usikkerhed om den lodidentifikation, som blev anvendt i tinglysningssystemet. Forbundet ville tage sagen op i forhold til foreningerne og Tinglysningsretten. Preben Jacobsen oplyste endvidere, at advokat Kramme arbejde på at få etableret rabattilbud fra landinspektører på arbejdet med digital registrering, som nu var et krav ved tinglysning af rettigheder over huse på lejet grund. Punkt 3 o. Opdatering af medlemsoplysninger via nettet. Preben Jacobsen oplyste, at det nye system havde været en stor succes. Det var forudsat, at andre kunne anvende formandens log-in, når der skulle lægges medlemsændringer ind i den enkelte haveforening. Som noget nyt var der nu etableret en rubrik, hvor

8 -64- haveforeningens formand skulle indsætte navnet på formanden for Vurderingsudvalget. Samtidigt var der etableret en mappe for Vurderingsudvalgene. Punkt 3 p. Nye foreninger Punkt 3 q. Retsager. Preben Jacobsen oplyste, at der forestod en toårs gennemgang i H/F Ishøjgård, hvor der var problemer med en række målerbrønde og nogle af de plantede træer. Det gik bedre med H/F Skjoldhøj, hvor 24 ud af 29 haver nu var udlejet. Preben Jacobsen oplyste, at den mod Kildegården anlagte retssag var indbragt for Østre Landsret. Haveforeningen gentog den samme argumentation, som de havde brugt i den tidligere sag for Højesteret, og den nye sag nåede næppe langt. Der verserede endvidere en sag mod H/F Pilemosen, hvor der var tvist om, hvorvidt Rødovre Kommune havde tilladt foreningen at udmelde sig af Forbundet. Advokat Kramme havde desuden en del sager vedr. overprissalg. I retssagen mod Palle Flebo havde der nu været foretaget syn og skøn. Forbundet havde påtaget sig at dække en del advokatomkostningerne og ville følgelig også have status som biintervenient. Punkt 3 r. Lejekontrakter Københavns Kommune. Preben Jacobsen oplyste, at forhandlingerne med kommunen var afsluttet. Der ville for overnatningshavernes vedkommende blive tale om en indfasning af markedslejen over 6 år, derefter ville lejen stige yderligere og ende på 17 kr. pr. kvm. ved udgangen af Der var indsat en klausul i alle lejekontrakterne, hvorefter der skulle ske genforhandling, hvis lovgrundlaget mht. til markedsleje blev ændret. Der var opnået flere forbedringer, bl.a. var prisloftet for husene fjernet, bebyggelsesprocenten var forøget til 15 % og kommunen havde tilbudt finansiering af evt. kloakudgifter over 30 år. En enkelt forening havde sagt nej til den nye kontrakt og 2 havde ikke svaret. Aftalerne skulle nu godkendes i Borgerrepræsentationen. Og så for så vidt angår daghaverne var der aftalt en gradvis indfasning af markedslejen med 0,44 kr. pr år, for nogle foreningers vedkommende yderligere 0,25 kr. pr. år, fordi disse foreninger for øjeblikket havde en lavere leje. VUC-haverne, som var uden bygninger, ville have en stigningstakt på 0.30 kr. pr. år. Punkt 3 s. Nordisk- og Internationalt kolonihavesamarbejde. Preben Jacobsen oplyste, at der var Nordisk Kongres i Stockholm i juni. Der var endvidere møde i Det Internationale Kolonihaveforbund i Luxemburg i slutningen af juni. Forbundskontoret var desuden i gang med forberedelserne til Den Internationale Kongres i København i august 2011, hvor formandskabet ville gå fra Danmark til Holland. Forretningsudvalgets medlemmer med ægtefæller var inviteret til at deltage i kongressen.

9 -65- Punkt 3 t. Kloakering. Preben Jacobsen oplyste, at forbundskontoret havde indhentet et advokatresponsum, som havde fastslået, at det påhviler jordejeren at finansiere kloakanlæg. Det betød, at kommunerne havde pligt til at finansiere kloakanlæg på kommunale arealer udlejet til kolonihaveformål, herunder også tilslutningsafgiften. I det omfang der var hjemmel hertil i lejekontrakten havde kommunen mulighed for at overvælte udgiften på lejer, f.eks. i form af en lejeforhøjelse. Punkt 3 u. Naturklagenævnets afgørelser. Preben Jacobsen redegjorde for 2 afgørelser truffet af Naturklagenævnet, hvor der var statueret passivitet fra kommunens side i forbindelse med håndhævelse af byggeregler. Forbundet havde tilsendt Rødovre Kommune kopi af afgørelserne med henblik på drøftelse af forholdene i Rødovre, hvor kommunen også havde udvist stor passivitet, men nu ville stramme op. Punkt 3 v. Ringe Kreds Preben Jacobsen oplyste, at Forretningsudvalget i et brev til foreningerne i Ringe Kreds havde opfordret Kredsen til at være repræsenteret ved hovedbestyrelsesmøderne. Punkt 3 x. Løbende sager. Preben Jacobsen redegjorde kort for de løbende sager. Punkt 3 æ. Siden sidst Ingen bemærkninger. Punkt 3 ø. Næste HB-møde Næste ordinære hovedbestyrelsesmøde fastsattes til den 7. og 8. oktober Der fastsattes endvidere et ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde den 19. november Punkt 4. Eventuelt. Preben Jacobsen orienterede om, at Lis Kock var valgt til medlem af Forretningsudvalget af kredsene i Sønderjylland Forbundsformand Dirigent Referent

Keld Jørgensen Mogens Ginnerup-Nielsen Knud Arne Sebens

Keld Jørgensen Mogens Ginnerup-Nielsen Knud Arne Sebens Forretningsudvalgsmøde. (2008-2012) Forretningsudvalgsmøde afholdt den 14. april 2011 kl. 14.00 på Oslobåden. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Keld Jørgensen Mogens Ginnerup-Nielsen

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 10. juni 2011 på Forbundskontoret, Frederikssundsvej 304 A.

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 10. juni 2011 på Forbundskontoret, Frederikssundsvej 304 A. Forretningsudvalgsmøde. (2008-2012) Forretningsudvalgsmøde afholdt den 10. juni 2011 på Forbundskontoret, Frederikssundsvej 304 A. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Keld Jørgensen

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 16. september 2010 kl. 15.00 på Forbundskontoret.

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 16. september 2010 kl. 15.00 på Forbundskontoret. Forretningsudvalgsmøde. (2008-2012) Forretningsudvalgsmøde afholdt den 16. september 2010 kl. 15.00 på Forbundskontoret. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michèl Keld Jørgensen Frede Kristensen

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 5. juli 2012 kl. 10:00 på Forbundskontoret.

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 5. juli 2012 kl. 10:00 på Forbundskontoret. Forretningsudvalgsmøde (20082012) Forretningsudvalgsmøde afholdt den 5. juli 2012 kl. 10:00 på Forbundskontoret. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Peter RønningBæk Thorben Meldgaard

Læs mere

-76- Hovedbestyrelsesmøde afholdt fredag den 13. april og lørdag den 14. april 2012 på Blommenslyst Kro.

-76- Hovedbestyrelsesmøde afholdt fredag den 13. april og lørdag den 14. april 2012 på Blommenslyst Kro. Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 -76- Hovedbestyrelsesmøde afholdt fredag den 13. april og lørdag den 14. april 2012 på Blommenslyst Kro. Der deltog 36 Hovedbestyrelsesmedlemmer Forbundsformand

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 18. november 2011 på Blommenslyst Kro.

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 18. november 2011 på Blommenslyst Kro. Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde afholdt den 18. november 2011 på Blommenslyst Kro. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Mogens Ginnerup-Nielsen Peter Rønning-Bæk Thorben

Læs mere

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro.

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. -51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. Der var afbud fra: Mona Dahl (Kreds 9) Conni

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 6.september 2012 kl. 09:00 på Forbundskontoret.

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 6.september 2012 kl. 09:00 på Forbundskontoret. 1 FORRETNINGSUDVALGSMØDE (20082012) Forretningsudvalgsmøde afholdt den 6.september 2012 kl. 09:00 på Forbundskontoret. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Peter RønningBæk Thorben

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde nr. 4 afholdt den 14. marts 2013 kl. 09.00 på Forbundskontoret.

Forretningsudvalgsmøde nr. 4 afholdt den 14. marts 2013 kl. 09.00 på Forbundskontoret. FORRETNINGSUDVALGSMØDE (2012-2015) Forretningsudvalgsmøde nr. 4 afholdt den 14. marts 2013 kl. 09.00 på Forbundskontoret. Deltagere: Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Thorben Meldgaard Frede Kristensen Knud

Læs mere

Hovedbestyrelsen afholdt fredag den 2. november til lørdag den 3. november 2012 møde på Blommenslyst Kro, Odense.

Hovedbestyrelsen afholdt fredag den 2. november til lørdag den 3. november 2012 møde på Blommenslyst Kro, Odense. 4 HOVEDBESTYRELSESREFERAT nr. 2 for perioden 2012-2015. Hovedbestyrelsen afholdt fredag den 2. november til lørdag den 3. november 2012 møde på Blommenslyst Kro, Odense. Der deltog 33 Hovedbestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde nr. 3 afholdt den 17. januar 2013 kl. 09.00 på Forbundskontoret.

Forretningsudvalgsmøde nr. 3 afholdt den 17. januar 2013 kl. 09.00 på Forbundskontoret. FORRETNINGSUDVALGSMØDE (2012-2015) Forretningsudvalgsmøde nr. 3 afholdt den 17. januar 2013 kl. 09.00 på Forbundskontoret. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Thorben Meldgaard Frede

Læs mere

Forretningsorden for kredsbestyrelsen i Kolonihaveforbundet, Hovedstaden Syd Kreds 1 Vedtaget

Forretningsorden for kredsbestyrelsen i Kolonihaveforbundet, Hovedstaden Syd Kreds 1 Vedtaget Forretningsorden for kredsbestyrelsen i Kolonihaveforbundet, Hovedstaden Syd Kreds 1 Vedtaget 19.10.2016 1 Formål med forretningsorden Formålet med forretningsordenen er at udstikke rammer for kredsbestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds 1. Kredsens navn og stiftelse 1. Kredsens navn er Roskilde Haveselskab. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Roskilde kommune.

Læs mere

Vedtægt for Kolonihaveforbundets Odense Kreds.

Vedtægt for Kolonihaveforbundets Odense Kreds. ODENSE KREDS Vedtægt for Kolonihaveforbundets Odense Kreds. 1. Kredsens navn og stiftelse. 1.1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundet, Odense Kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Odense

Læs mere

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 62 medlemmer fra i alt 46 haver deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen fandt sted i selskabslokalerne Præstevangsvej

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Som dirigent valgtes advokat Birgitte Grubbe, og som referenter valgtes Anne Sofie Pedersen

Som dirigent valgtes advokat Birgitte Grubbe, og som referenter valgtes Anne Sofie Pedersen År 2009 den 29. oktober kl. 19.30 afholdtes ekstraordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Halgreen i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, lokale 413, 4. sal, 2300 København S. Formanden, Asbjørn Lenbroch

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe

Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 20. april 2016 kl. 19.30 i Fritidscenteret, Søvej, 5750 Ringe Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne driftsår. 3. Den reviderede årsrapport

Læs mere

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider

ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider ROSKILDE HAVESELSKAB KOLONIHAVEFORBUNDETS ROSKILDE KREDS Referat består af 5 sider Referat af Ordinært Kredsrepræsentantskabsmøde afholdt på Håndværkeren den 10. marts 2016 kl. 18.00 Grønne Kolonihaver

Læs mere

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Esbjerg kreds.

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Esbjerg kreds. 1. Kredsens navn og stiftelse. Vedtægter for Kolonihaveforbundets Esbjerg kreds. 1.1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundet, Esbjerg kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Esbjerg og Varde

Læs mere

Det er foreningens formål, gennem idræt og kulturelt arbejde, at styrke sammenholdet mellem unge og ældre til gavn for lokalsamfundet.

Det er foreningens formål, gennem idræt og kulturelt arbejde, at styrke sammenholdet mellem unge og ældre til gavn for lokalsamfundet. VEDTÆGTER 1. Foreningens navn er Skrydstrup Ungdoms- & Idrætsforening (SUIF). Foreningens hjemsted er Haderslev Kommune. 2. Det er foreningens formål, gennem idræt og kulturelt arbejde, at styrke sammenholdet

Læs mere

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018

PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018 PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds 1. Kredsens navn og stiftelse 1. Kredsens navn er Roskilde Haveselskab. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Roskilde kommune.

Læs mere

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Sydøstjyllands kreds.

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Sydøstjyllands kreds. Vedtægter for Kolonihaveforbundets Sydøstjyllands kreds. 1. Kredsens navn og stiftelse.(obligatorisk i sin helhed) 1.1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundet, Sydøstjyllands kreds. Kredsen består af haveforeninger

Læs mere

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken R E F E R A T af bestyrelsesmøde i den 6. februar 2003 kl. 18:30 i Pavillonen ved Materielgården, Frydenhøjparken 23 A Deltagere Bestyrelsen: Kaj Stauning, Ken Gregor, Jørgen Frederiksen, June Hansen,

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

REFERAT AF KREDSGENERALFORSAMLINGEN DEN 25. MARTS 2010 PÅ SLOTTET I NÆRUM. DAGSORDEN.

REFERAT AF KREDSGENERALFORSAMLINGEN DEN 25. MARTS 2010 PÅ SLOTTET I NÆRUM. DAGSORDEN. KOLONIHAVEFORBUNDET FOR DANMARK NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN REFERAT AF KREDSGENERALFORSAMLINGEN DEN 25. MARTS 2010 PÅ SLOTTET I NÆRUM. DAGSORDEN. 1. Velkomst ved Kredsformanden 2. Valg af dirigent 3. Valg

Læs mere

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Til stede var: Dirigent: John Jensen Fra ALBOA: Inspektør Claus Boch og områdeleder Daniel B.M. Sloth Afd. 40: Aase, Stella Afd. 43: Turi Afd. 45: Signe, Sinne,

Læs mere

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Århus kreds.

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Århus kreds. 1. Kredsens navn og stiftelse. Vedtægter for Kolonihaveforbundets Århus kreds. 1.1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundets Århuskreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Århus kommune. 1.2. Kredsen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Tilstede: Der deltog 22 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover deltog

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS ! " # $% &'()*+,(-./0121(3 444,(-./0121(3 & 5 %" 67 %7 %$7" 9229 LH/kh/cl 27.10.2004 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BOLIGNET-AARHUS 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen BoligNet-Aarhus. Foreningens

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET s - ODENSE KREDS KREDSVEDTÆGT

KOLONIHAVEFORBUNDET s - ODENSE KREDS KREDSVEDTÆGT KOLONIHAVEFORBUNDET s - ODENSE KREDS KREDSVEDTÆGT 1. Kredsens navn og stiftelse. 1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundets, ODENSE kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i ODENSE og MIDDELFART

Læs mere

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Nivåvænge grundejerforening Den 25. marts 2015 Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Der blev afholdt ordinær generalforsamling torsdag den 12. marts 2015 klokken 19.00 i kantinen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling. Grenaa & Anholt Vandforsyning A.m.b.A.

Referat af ordinær generalforsamling. Grenaa & Anholt Vandforsyning A.m.b.A. J. nr. 66-017270-G JS/jv Referat af ordinær generalforsamling i Grenaa & Anholt Vandforsyning A.m.b.A. Den 19. april 2007 blev der på Helnan Marina Hotel, Grenaa, afholdt ordinær generalforsamling i Grenaa

Læs mere

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Referat fra de ekstraordinære generalforsamlinger i AntenneForeningen i Kolding, AFiK, mandag den 1. oktober 2007 i auditoriet, KUC, Ågade 27. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Dagsorden: 1) Godkendelse og underskrivelse af referatet fra bestyrelsemødet den 27. maj 2010

Dagsorden: 1) Godkendelse og underskrivelse af referatet fra bestyrelsemødet den 27. maj 2010 Referat af bestyrelsens møde onsdag den 13. oktober 2010 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Nils Henrik Pedersen (NH), Niels Behrendt Jørgensen (NJ), Tue

Læs mere

Love for Roskilde Haveselskab (Kolonihaveforbundets Roskildekreds)

Love for Roskilde Haveselskab (Kolonihaveforbundets Roskildekreds) Love for Roskilde Haveselskab (Kolonihaveforbundets Roskildekreds) 1. Formål 1. Roskilde Haveselskab er en sammenslutning af de haveforeninger, der er beliggende inden for kredsens område og er medlem

Læs mere

Bankens ekstraordinære generalforsamling onsdag den 4. december 2013.

Bankens ekstraordinære generalforsamling onsdag den 4. december 2013. Nasdaq OMX Copenhagen Nikolaj Plads 6 1007 København K. Nakskov, den 4. december 2013 Ref: Direktionen / la Selskabsmeddelelse nr. 17/2013 Bankens ekstraordinære generalforsamling onsdag den 4. december

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Kap. 1. Organisationsbestyrelsens beføjelser 1. Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen består at 7 medlemmer. Ethvert medlem er stemmeberettiget. Derudover

Læs mere

PFH Responsum 13. Kapitel 02. HF Grønland den, 09.09.2014

PFH Responsum 13. Kapitel 02. HF Grønland den, 09.09.2014 PFH Responsum 13. Kapitel 02. HF Grønland den, 09.09.2014 Sagen er en fortsættelse af PFH Responsum 13. Kapitel 01. HF Grønland den, 30.08.2014. Palle Flebo-Hansen Tlf. 29367429 Christiansgave 11 4220

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 2. Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 3.

Læs mere

Vedr. Kolonihaveforbundet

Vedr. Kolonihaveforbundet 1 PFH Dokument af 22.11.2013 vedr. Kreds 1 & Tårnby kommune Til Fra Tårnby Kommune Palle Flebo-Hansen Dato 22.11.2013 Vedr. Kolonihaveforbundet Jeg har via internettet læst et referat fra repræsentantskabsmødet

Læs mere

Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014

Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014 Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014 Referat fra formøde til repræsentantskabsmøde Torsdag den 27. marts 2014 kl. 17.00 Mødested: Marsvej 1,

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål.

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål. Fællesforeningen blev stiftet den 7. december 1974 1 Navn og formål: Fællesforeningens navn er KALÂDLIT PEK ATIGÎGFÎSA KÁTUVFIAT Inuit. Fællesforeningen er upolitisk og har adresse hos den til enhver tid

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2015 Dato: Mandag den 26. januar 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Mads

Læs mere

1 Formål og virke. 2 Medlemmer

1 Formål og virke. 2 Medlemmer Vedtægter for H/F Sommervirke, der henligger på matr. Nr. 15 o, 15 y, af Skelgårde, samt dele af nærliggende, som i henhold til lokalplan Nr. 58A er udlagt til kolonihaveformål. 1 Formål og virke Foreningen

Læs mere

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen tirsdag den 6. september 2016, kl. 16.30, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund Midtjylland stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg.

Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund Midtjylland stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg. Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg. Kl. 20.00, Brian Poulsen Jensen og Peter Kann bød de fremmødte velkommen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S St. Kongensgade 24B 1264 København K A/B Englandshus Ejd.nr.: 469 Dato:11. maj 2015 Referat af ordinær generalforsamling Den 07. maj 2015, kl. 19.00, i Amager

Læs mere

Vedtægter. Navn og formål

Vedtægter. Navn og formål Vedtægter Navn og formål 1 Andelsselskabets navn er Grindsted El- og Varmeværk A.M.B.A. og dets hjemsted er Grindsted. Selskabets hovedformål er på bedste og billigste måde, sammen med sine datterselskaber

Læs mere

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Dagsorden: 1. Forslag til vedtægtsændringer, jf. vedlagte bilag 1. 2. Forslag fra DMU s bestyrelse: Repræsentantskabet

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 5. maj 2019

Referat Bestyrelsesmøde 5. maj 2019 Side 1 Referat Bestyrelsesmøde 5. maj 2019 Mødedato: Søndag 5. maj 2019 Mødetidspunkt: 11:00 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud Hos Ruth Lind, Kong Valdemarsvej 37, 4000 Roskilde Jes Møller, Birte Holm

Læs mere

VEDTÆGTER for. Kolding Herreds Landbrugsforening

VEDTÆGTER for. Kolding Herreds Landbrugsforening VEDTÆGTER for Kolding Herreds Landbrugsforening LANDBRUGSFORENING Kolding Herreds Landbrugsforening Niels Bohrs Vej 2-6000 Kolding - Tlf. 76 34 17 00 - www.khl.dk 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er:

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDETS KREDSVEDTÆGT

KOLONIHAVEFORBUNDETS KREDSVEDTÆGT KOLONIHAVEFORBUNDETS KREDSVEDTÆGT 1. Kredsens navn og stiftelse. 1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundet, Nordøstsjællands kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Hørsholm, Rudersdal, Allerød,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 26-02-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, Robert Madsen, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg.

REFERAT. Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. REFERAT af Træskibs Sammenslutningens bestyrelsesmøde fredag den 6. juni 2014 kl. 18.00 på Flensborg Søfartsmuseum, Flensborg. Deltagere: Formand Lauge Damstrup Brøndum Næstformand Merete Ettrup Kasserer

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN REFERAT KREDSGENERALFORSAMLINGEN DEN 29. MARTS KL PÅ SLOTTET I NÆRUM DAGSORDEN:

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN REFERAT KREDSGENERALFORSAMLINGEN DEN 29. MARTS KL PÅ SLOTTET I NÆRUM DAGSORDEN: KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN DAGSORDEN: REFERAT AF KREDSGENERALFORSAMLINGEN DEN 29. MARTS KL. 19.00 PÅ SLOTTET I NÆRUM 1. Velkomst ved kredsformanden 2. Valg af dirigent 3. Valg af 2. stemmetællere

Læs mere

Administrativ praksis

Administrativ praksis Administrativ praksis Landsstyrelsen 2015-2016 Administrativ praksis Landsstyrelsen Dette hæfte er udarbejdet til brug for nye landsstyrelsesmedlemmer og beskriver nogle af de administrative rutiner, det

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere

Forslag og Aktindsigt

Forslag og Aktindsigt KOLONIHAVERNES FÆLLES RÅDGIVNING Forslag og Aktindsigt Kolonihaverne på Statens jord! FLEBO 24-09-2011 Dok 15-1368-2011 Sagen handler om Staten vil sidde og se på at man slagter 1 kolonist og freder andre.

Læs mere

Åbent referat af forretningsudvalgsmøde 8/2009

Åbent referat af forretningsudvalgsmøde 8/2009 Åbent referat af forretningsudvalgsmøde 8/2009 Tid: Fredag, 9. oktober 2009 kl. 14.00 16.30 Sted: Deltagere: Dagsorden: CPH konferencecenter, DGI-byen, Christian Kjær Pedersen (CKP), Leif N. Bay (LNB),

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted V E D T Æ G T E R Artikel 1 Navn, område og hjemsted 1. Grundejerforeningens navn er Nørgård Koloniens Grundejerforening. 2. Dens område er ejendommene beliggende indenfor det område, som er skitseret/afgrænset

Læs mere

Ulovlig helårsbeboelse i kolonihaver

Ulovlig helårsbeboelse i kolonihaver By- og Kulturforvaltningen Ulovlig helårsbeboelse i kolonihaver Dette notat omhandler de problemstillinger, som ulovlig brug af kolonihaver rejser. I notatet redegøres for reglerne samt praksis på området.

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi. Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi. Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi Side 1 af 6 sider 1. Navn: Klubbens navn er Islandshesteklubben Faxi, stiftet i 1976. Klubbens geografiske område er Holbæk og omegn. Klubben er hjemmehørende i Holbæk

Læs mere

Støtteforeningen TUBAs Venner

Støtteforeningen TUBAs Venner UDKAST VEDTÆGTER FOR Støtteforeningen TUBAs Venner 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Støtteforeningen TUBAs Venner, forkortet TUBAs Venner. Den har hjemsted i Silkeborg Kommune. Hovedadressen er hos

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er: Trædballe - Uhrhøj Antenneforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. 2 FORMÅL 2.1 Foreningens formål er at etablere, eje og drive fællesantenneanlæg

Læs mere

- De Danske Skytteforeninger Storkøbenhavn, - Københavns Skytteforbund og - Dansk Sportsskytte Forbund Distrikt København,

- De Danske Skytteforeninger Storkøbenhavn, - Københavns Skytteforbund og - Dansk Sportsskytte Forbund Distrikt København, Vedtægter for Skydeba neforen i n gen Køben havns Skyttecenter (binavn Københavns Skyttecenter) Stiftet d. 74. december 2011 $ 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er "skydebaneforeningen Københavns Skyttecenter".

Læs mere

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 3. marts 2016 kl. 17.00 ca. 20.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, Nordby, Fanø (Færge fra Esbjerg kl. 16.30) Afbud fra: Torben Haahr Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Sydøstfyn kreds.

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Sydøstfyn kreds. 1. Kredsens navn og stiftelse. Vedtægter for Kolonihaveforbundets Sydøstfyn kreds. 1.1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundet, Sydøstfyn kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Fåborg Midtfyn,

Læs mere

Vedtægt for. KOLONIHAVEFORBUNDET s - ODENSE KREDS

Vedtægt for. KOLONIHAVEFORBUNDET s - ODENSE KREDS Vedtægt for ODENSE KREDS KOLONIHAVEFORBUNDET s - ODENSE KREDS 1. Kredsens navn og stiftelse. 1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundet, ODENSE kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i ODENSE

Læs mere

Vedtægter for Lyngby Fan Trust

Vedtægter for Lyngby Fan Trust Vedtægter for Lyngby Fan Trust 1. Navn, hjemsted og definition Stk. 1. Foreningens navn er Lyngby Fan Trust Stk. 2. Foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. Stk. 3. Foreningen er en støtteforening

Læs mere

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Vestjylland Kreds

Vedtægter for Kolonihaveforbundets Vestjylland Kreds Vedtægter for Kolonihaveforbundets Vestjylland Kreds 1. Kredsens navn og stiftelse. 1.1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundets Vestjyllands Kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Herning,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken D01644843 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for Grundejerforeningen Fjordparken 1. Bestyrelsens møder, antal og indkaldelse. 1.1. Bestyrelsen holder mindst et møde pr. kvartal (ordinære bestyrelsesmøder).

Læs mere

Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955

Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955 Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955 1 Foreningens navn og adresse Haveforeningen Søvang, Sylbækvej 38, 8230 Åbyhøj. Haveforeningens hjemsted er Århus Kommune.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken den 19. april 2007 kl. 20.00 i Golfcafeen.

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken den 19. april 2007 kl. 20.00 i Golfcafeen. ANDELSBOLIGFORENINGEN GOLFPARKEN Dagsorden: Pkt. 1. Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken den 19. april 2007 kl. 20.00 i Golfcafeen. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Den 24. marts 2002, kl , afholdtes ordinær generalforsamling i Sjælsø Gruppen

Den 24. marts 2002, kl , afholdtes ordinær generalforsamling i Sjælsø Gruppen Den 24. marts 2002, kl. 15.00, afholdtes ordinær generalforsamling i Sjælsø Gruppen A/S i Lægemiddelstyrelsens kommende domicil i Havnestad, Axel Heidesgade 1 / Islands Brygge 69, 2300 Købehavn S. Udover

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet

Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet 20. december 2013 Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet I medfør af 13 i lov om mediestøtte, jf. lov nr. XXX af XXX, fastsættes: Medienævnets organisering 1. Medienævnet består af syv medlemmer,

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at:

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at: Haderslev Idrætsråd Vedtægt for Haderslev Idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets navn er Haderslev Idrætsråd. Initialer: HIR Stiftelsesår: 6. september 2006 Idrætsrådets hjemsted er Haderslev

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Haveforeningen SUNDBO Hammelstrupvej Valbyparken 2450 København SV Anlagt af Københavns Kommune i Valbyparken den 25.

VEDTÆGTER FOR Haveforeningen SUNDBO Hammelstrupvej Valbyparken 2450 København SV Anlagt af Københavns Kommune i Valbyparken den 25. Side 1 VEDTÆGTER FOR Haveforeningen SUNDBO Hammelstrupvej Valbyparken 2450 København SV Anlagt af Københavns Kommune i Valbyparken den 25. november 1947 Vedtægter vedtaget ved generalforsamlingen den 2.

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens hjemsted er Lejre Kommune under retten i Roskilde, der er foreningens værneting.

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens hjemsted er Lejre Kommune under retten i Roskilde, der er foreningens værneting. VEDTÆGTER VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Englerup Indelukket 4060 Kirke Såby 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er Grundejerforeningen Englerup Indelukke. 2 Foreningens hjemsted er Lejre Kommune

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København Vedtægter for Foreningen Veteranhjem København 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen Veteranhjem København. 1.2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål 2.1 Foreningens formål

Læs mere