HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Skoleudvalgets møde den 8. oktober 2008, Kl på Sønderkærskolen i personalerummet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Skoleudvalgets møde den 8. oktober 2008, Kl på Sønderkærskolen i personalerummet"

Transkript

1 HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Skoleudvalgets møde den 8. oktober 2008, Kl på Sønderkærskolen i personalerummet

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr Møde med Sønderkærskolen... 1 Pkt.nr Meddelelser Pkt.nr Kontraktstyring - mål PPR og PC... 2 Pkt.nr Kontraktstyring - Mål fritidshjem og klubber... 4 Pkt.nr Ændringsforslag til ændringer af skoledistrikter i Hvidovre Kommune... 9 Pkt.nr Aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på specialundervisningsområdet Pkt.nr En indsats der skal styrke den positive udvikling i Avedøre Stationsby Pkt.nr Eventuelt... 17

3 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 1 Pkt.nr. 1 Møde med Sønderkærskolen Sønderkærskolen ønsker at drøfte den fremtidige skolestruktur herunder Sønderkærskolens fremtid. Politisk beslutning: Bilag: Pkt.nr. 2 Meddelelser Politisk beslutning: Bilag: Brev fra Undervisningsministeriet om indberetning af grundskolestatistik (SKU den 8. oktober 2008 pkt )

4 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 2 Pkt.nr. 3 Kontraktstyring - mål PPR og PC Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at drøfte oplæg til faglige mål for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og Pædagogisk Center 2. at godkende oplæg til faglige mål for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og Pædagogisk Center Politisk beslutning: Sagsfremstilling: På Kommunalbestyrelsens møde den 26. august 2008, punkt 17, blev der givet tilslutning til, at Kontraktstyring fortsætter efter de hidtidige principper med enkelte justeringer. Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes toårige mål med årlig opfølgning. Dialog på alle niveauer er en vigtig del af Kontraktstyring i Hvidovre Kommune. Dialogen mellem de berørte parter i hver enkelt institution sikres via Kontraktgruppens helt centrale rolle i udformningen af mål og ved inddragelse af brugere og medarbejdere. Dialogen er den nøgle og den forstyrrelse, der giver forandring og skaber læring. Selvejende institutioner Når selvejende institutioner udpeges som kontraktstyrede virksomheder, sker dette under forudsætning af, at der udformes et tillæg til eksisterende driftsoverenskomstaftaler mellem Kommunalbestyrelsen og den selvejende virksomhed. De politiske udmeldinger Den årlige målformulering indledes med, at fagudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse udmelder politiske målsætninger/indsatsområder til de kontraktstyrede virksomheder. De politiske udmeldinger er udgangspunkt for virksomhedernes arbejde med mål.

5 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 3 For skoler gælder, at afleveringstidspunktet ændres, således at det kommer til at passe til et skoleår. Mål for skoleåret 2008/09 er allerede vedtaget og arbejdet påbegyndt. Disse mål sættes sammen med økonomiafsnittet i lighed med samtlige øvrige virksomheder, når budgettet er vedtaget. Skolerne afleverer mål på baggrund af nye politiske udmeldinger næste gang i maj På Kommunalbestyrelsens møde den 29. april 2008 blev de politiske udmeldinger besluttet: Pædagogisk Center Initiering af pædagogik i anvendelsen af IT og medier i skolen. Pædagogisk Center skal understøtte og komme med tiltag, der fokuserer på pædagogik i anvendelsen af IT og medier en indsats, der fokuserer på, hvordan IT og medier kan bidrage til en bedre undervisning samt hvordan de pædagogiske IT-vejledere bedst medvirker i denne proces, når teknik og drift udgør en mindre del af deres opgave. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Nye opgaver Pædagogisk Psykologisk Rådgivning har fået mange nye opgaver i 2007 og Derfor er udmeldingen til PPR at sætte mål for de største/vigtigste opgaver, som PPR kan se, der skal ydes en væsentlig indsats omkring i Formuleringen af mål Dialogen er alt afgørende, og det er derfor vigtigt, at der efter de politiske udmeldinger er plads og rum til den interne dialog i virksomhederne, der former de enkelte virksomheders egne mål. Med udgangspunkt i de politiske udmeldinger har virksomhederne udarbejdet forslag til konkrete mål og målemetoder for Medarbejdere og brugere har været inddraget i udformningen af målene. Der er taget stilling til udtalelserne ved færdiggørelsen af forslag til mål og målemetoder. Som bilag vedlægges inddragelsesskema, der beskriver på hvilken måde, brugere og medarbejdere har været inddraget. Efter behandling i fagudvalget indgår mål og målemetoder i kontrakterne, som behandles i Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse i november Høringssvar fra lokaludvalg og brugerbestyrelser, eller brugerråd, indgår som bilag ved behandlingen. 1. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning a. Læringsmiljø og pædagogisk analyse (LP modellen) b. Sprogvurdering c. Opdatering af specialiserede funktionsområder 2. Pædagogisk Center a. Initiering af pædagogik i anvendelsen af IT og medier i skolen b. Fokus på naturfag c. Evaluering d. Den interkulturelle dimension i undervisningen e. Anerkendende kultur på Pædagogisk Center Skemaer med forslag til virksomhedernes mål og skema om inddragelse af brugere og medarbejdere er beliggende i undermappe under Skoleudvalgets møde den på o-drev. Økonomiske konsekvenser:

6 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 4 - Personalemæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag - Pkt.nr. 4 Kontraktstyring - Mål fritidshjem og klubber Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at drøfte oplæg til faglige mål for samtlige fritidshjem og klubber 2. at godkende oplæg til faglige mål for samtlige fritidshjem og klubber Politisk beslutning: Sagsfremstilling: På Kommunalbestyrelsens møde den 26. august 2008, punkt 17 blev der givet tilslutning til, at Kontraktstyring fortsætter efter de hidtidige principper, med enkelte justeringer.

7 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 5 Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes toårige mål med årlig opfølgning. Dialog på alle niveauer er en vigtig del af Kontraktstyring i Hvidovre Kommune. Dialogen mellem de berørte parter i hver enkelt institution sikres via Kontraktgruppens helt centrale rolle i udformningen af mål og ved inddragelse af brugere og medarbejdere. Dialogen er den nøgle og den forstyrrelse, der giver forandring og skaber læring. Selvejende institutioner Når selvejende institutioner udpeges som kontraktstyrede virksomheder, sker dette under forudsætning af, at der udformes et tillæg til eksisterende driftsoverenskomstaftale mellem Kommunalbestyrelsen og den selvejende virksomhed. De politiske udmeldinger Den årlige målformulering indledes med, at fagudvalg, Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse udmelder politiske målsætninger/indsatsområder til de kontraktstyrede virksomheder. De politiske udmeldinger er udgangspunkt for virksomhedernes arbejde med mål. På Kommunalbestyrelsens møde den 29. april 2008, punkt 18, blev de politiske udmeldinger besluttet: Det enkelte barn i fokus metoder og effekt Fritidshjem og klubber har i flere år haft en indarbejdet praksis omkring dokumentation af det enkelte barn fx i form af skemaer, opmærksomhedsfelter, kammeratskabsrelationer m.m. Opgaven denne gang retter sig mod effekten hvad kommer der ud af indsatserne, når man fokuserer på observerer og dokumenterer pædagogisk praksis? Bliver det til en bedre indsats for børnene, bliver det bedre grupper, kommer der den effekt som var forventet osv.? Liste T stiller ændringsforslag at formuleringen der med udgangspunkt i det enkelte barn sættes fokus på barnets hele fritidsliv indgår som en del af kontraktmålet. Herfor stemte liste T, grupperne A, V, liste H og gruppe F. Imod grupperne C og O. Formuleringen af mål Dialogen er altafgørende. Det er derfor vigtigt, at der efter de politiske udmeldinger er plads og rum til den interne dialog i virksomhederne, der former de enkelte virksomheders egne mål. Med udgangspunkt i de politiske udmeldinger har virksomhederne udarbejdet forslag til konkrete mål og målemetoder for Medarbejdere og brugere har været inddraget i udformningen af målene. Der er taget stilling til udtalelserne ved færdiggørelsen af forslag til mål og målemetoder. Som bilag vedlægges inddragelsesskema, der beskriver på hvilken måde, brugere og medarbejdere har været inddraget. Efter behandling i fagudvalget indgår mål og målemetoder i kontrakterne, som behandles i Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse i november Høringssvar fra lokaludvalg og brugerbestyrelser eller brugerråd indgår som bilag ved behandlingen. 1. Fritidshjemmet Alléen a. Metoder og effekt Effekten af dokumentation og evalueringsmetoder b. Barnets hele fritidsliv - Det enkelte barns hele fritidsliv c. Børn og kultur

8 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 6 2. Fritidshjemmet Atlantic a. Metoder og effekt Dokumentation farvegrupperne på Atlantics fritidshjem b, Barnets hele fritidsliv - Fritidsliv overgang fra klub c. Oprettelse af et børneråd på fritidshjemmet 3. Bavnevangens Fritidshjem a. Metoder og effekt Effekten af dokumentation af pædagogisk praksis b. Barnets hele fritidsliv - Fokus på 3. klassernes hele fritidsliv c. Brobygning med børnehaverne 4. Fritidshjemmet Bjerget a. Metoder og effekt Dokumentation b. Barnets hele fritidsliv - Fokus på hele barnets fritidsliv c. Iagttagelse og fortælling 5. Bredalsparkens Fritidscenter a. Metoder og effekt Effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv - Fokus på barnets hele fritidsliv c. Samarbejde med fritidshjem og klubafsnit i vores nærmiljø 6. Danalunds Ungdomshus a. Metoder og effekt Effekten af dokumentation b. Barnets hele fritidsliv det hele fritidsliv Projektledelse 7. Byggeren Hvidovregade a. Metoder og effekt Dokumentation af om dokumentation virker b. Barnets hele fritidsliv - Fokus på 3. klassernes hele fritidsliv c. Udemiljø projekt minihytter 8. Fritidshjemmet Dansborg a. Metoder og effekt Evalueringskultur b. Barnets hele fritidsliv - Barnets hele fritidsliv c. Børnebeskrivelser og handleplaner 9. Fritidshjemmet Egevolden a. Metoder og effekt dokumentation b. Barnets hele fritidsliv barnets hele fritidsliv c. Sundhed 10. Fritidscenteret Enghøj a. Metoder og effekt Evaluering af dokumentation b. Barnets hele fritidsliv - Fokus på barnets hele fritidsliv c. Sammenlægning af Grævlingen og F.C.Enghøj 11. Fritidshjemmet Engstrand a. Metoder og effekt fokus på effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv fokus på barnets hele fritidsliv c. Børneudsmykningskunst 12. Femagervejens Fritidscenter a. Metoder og effekt fokus på effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv fokus på 3. klassernes hele fritidsliv

9 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 7 c. Kommunikation og information via nyhedsbrev. 13. Fritidshjemmet Holmegården a. Metoder og effekt effekt og udbytte af dokumentationsarbejdet b. Barnets hele fritidsliv - fokus på 3. klassernes hele fritidsliv c. Børnehjælpere 14. Fritidshjemmet Immerkær a. Metoder og effekt fokus på effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv - fokus på 3. klassernes hele fritidsliv c. Børnemiljø 15. Køgevejens Ungdomshus a. Metoder og effekt dokumentation og evalueringskultur b. Barnets hele fritidsliv det hele fritidsliv c. Samarbejde med omkringliggende fritidshjem 16. Fritidshjemmet Langhøj a. Metoder og effekt fokus på dokumentation b. Barnets hele fritidsliv barnets hele fritidsliv c. Pædagogisk 17. Fritidshjemmet Lejerbo a. Metoder og effekt effekt af dokumentation b. Barnets hele fritidsliv barnets hele fritidsliv c. Sammenhæng skole / fritidshjem d. Inklusion 18. Fritidshjemmet Præstemosen a. Metoder og effekt fokus på effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv fokus på 3. klassernes hele fritidsliv c. Procedure for visitation af specialklassebørn til fritidshjemmet Præstemosen 19. Byggelegepladsen Regnbuen a. Metoder og effekt udbyttet og effekten af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv fokus på barnets hele fritidsliv c. Oplevelser og fysisk aktivitet 20. Fritidshjemmet Rosenhøj a. Metoder og effekt effekt af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv barnets hele fritidsliv i Rosenhøj c. Integration af bevægelse og fysisk aktivitet i hverdagen 21. Fritidshjemmet Ræven a. Metoder og effekt effekt af dokumentation b. Barnets hele fritidsliv barnets hele fritidsliv c. Overgang fra børnehave til fritidshjem 22. Fritidshjemmet Simonshøj a. Metoder og effekt fokus på effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation b. Barnets hele fritidsliv fokus på barnets hele fritidsliv c. Fokus på vores årlige teaterprojekt

10 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side Fritidshjemmet Stien a. Metoder og effekt evaluering og dokumentationsmetoder b. Barnets hele fritidsliv fokus på det enkelte barns hele fritidsliv c. Projekt lektiehjælp på fritidshjemmet Stien 24. Fritidshjemmet Strandhøjen a. Metoder og effekt dokumentation og effekt af det pædagogiske arbejde b. Barnets hele fritidsliv fokus på barnets hele fritidsliv c. konflikthåndtering 25. Fritidshjemmet Toftemosen a. Metoder og effekt effekt af dokumentation i pædagogisk arbejde b. Barnets hele fritidsliv 3. klasse overgang til klub/andet c. Børn og kultur 26. Fritidshjemmet Trankebar a. Metoder og effekt effekten af dokumentation af pædagogisk arbejde 2009 b. Barnets hele fritidsliv fokus på hele barnets fritidsliv 2009 c. Legepladskultur på legepladsen 27. Fritidshjemmet Tusindfryd a. Metoder og effekt dokumentation b. Barnets hele fritidsliv fritidsliv c. Sproget 28. Fritidshjemmet Ærtebjerg a. Metoder og effekt fokus på effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation b. Fritidsklubben fokus på effekten og udbyttet af arbejdet med dokumentation c. Barnets hele fritidsliv fokus på barnets hele fritidsliv d. Fritidsklubben fokus på barnets hele fritidsliv e. Dyrehold Skemaer med forslag til virksomhedernes mål og skema om inddragelse af brugere og medarbejdere er beliggende i undermappe under Skoleudvalgets møde den på o-drev. Forvaltningens kommentarer. I løbet af 2008 er Frihedens Fritidshjem sammenlagt med Fritidshjemmet Engstrand. Fritidshjemmet Grævlingen er lagt sammen med Fritidscenteret Enghøj. Forslag om sammenlægning af Klub 510 med Køgevejens Ungdomshus er under politisk behandling, og klubben fremtid besluttes politisk på Kommunalbestyrelsens møde den 30. september Derfor fremsendes der ikke mål for 2009 fra Frihedens Fritidshjem, Fritidshjemmet Grævlingen og Klub 510. Danalunds Ungdomshus har i lighed med alle andre fritidshjem og klubber afleveret mål og inddragelsesskema for Generelt er der igen i år store forskelle i kvaliteten i udarbejdelsen af målene. Nogle institutioner har haft rigtig godt fat i indhold og systematik og andre har i større eller mindre grad haft brug for råd og vejledning i processen. Den uddannelsesmæssige indsats de sidste år, hvor pædagogerne har været på diplom uddannelse af en varighed på 6 uger har haft en positiv effekt, men der skal forsat arbejdes med kvaliteten i skriftligheden når der udarbejdes mål i fritidshjem og klubber. Økonomiske konsekvenser:

11 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 9 - Personalemæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag - Pkt.nr. 5 Ændringsforslag til ændringer af skoledistrikter i Hvidovre Kommune Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at de forelagte ændringsforslag drøftes 2. at der på baggrund af de tre ændringsforslag, vedtages ændring af skoledistrikterne i Hvidovre Kommune Politisk beslutning: Sagsfremstilling: På Skoleudvalgets møde den 24. september 2008, vedtog udvalget, at der skulle udarbejdes tre beregninger til at kvalificere vedtagelsen af ændringer i skoledistrikterne i Hvidovre Kommune.

12 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 10 De tre ændringsforslag er: 1. alle 11 skoler er mindst tosporede 2. Sønderkærskolen lukkes og de resterende 10 skoler er mindst tosporede 3. Sønderkærskolen, Enghøjskolen og Engstrandskolen bliver etsporede skoler og resten af skolerne mindst tosporede skoler Indenfor rammerne af de tre modeller tages der mest muligt hensyn til den geografiske struktur. Beregningerne fremsendes til Kommunalbestyrelsens medlemmer, så snart de foreligger. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Forslag til ændring af skoledistrikter (SKU den 8. oktober 2008 pkt ) fremsendes særskilt til Kommunalbestyrelsens medlemmer Pkt.nr. 6 Aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på specialundervisningsområdet Indstilling: Skole- og Kulturforvaltning indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at drøfte aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet 2. at aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet godkendes

13 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side at samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde godkendes Politisk beslutning: Sagsfremstilling: Aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet. Baggrund Efter kommunalreformen har kommunerne overtaget det fulde myndigheds-, forsynings- og finansieringsansvar for tilbuddene på specialundervisningsområdet. I den forbindelse kan der være behov for en tværkommunal koordinering og samarbejde. Det skyldes bl.a., at de enkelte kommuner ikke alene er i stand til at tilvejebringe nogle af de mere specialiserede tilbud, men må fordele opgaverne imellem sig. I Kommune Kontakt Rådet (KKR) i Hovedstadens regi er der udarbejdet en samarbejdsaftale, som fremlægges til godkendelse i alle kommunerne i regionen. Samarbejdsaftalen skal afløse hensigtserklæringerne, som blev indgået mellem kommunerne i forbindelse med kommunalreformen. Disse hensigtserklæringer udløber med udgangen af Denne mødesag omhandler både aftalen om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet og samarbejdsaftalen for det mellemkommunale specialundervisningsområde. Aftalen om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet er tillige fremlagt som mødesag på socialudvalgets møde d. 8. september Forvaltningen giver besked om den politiske behandling i kommunen til KKR i Hovedstaden vedrørende såvel social- som specialundervisningsområdet. Samarbejdsaftalens sammenhæng med rammeaftalen Formålet med en samarbejdsaftale i KKR regi er ikke at erstatte rammeaftalen mellem kommunerne og Region Hovedstaden. Samarbejdsaftalen er tænkt som et flerårigt politisk strategisk grundlag, mens rammeaftalen er et etårigt planlægningsværktøj, der regulerer drift og forsyning med institutionstilbud. Samarbejdsaftalen skal sikre en koordinering af fælleskommunale interesser, som ikke umiddelbart er omfattet af rammeaftalerne. Kommunernes strategier Forud for samarbejdsaftalen bad KKR hver enkelt kommune i regionen om en redegørelse for kommunens strategier for udbud og efterspørgsel indenfor social- og specialundervisningsområdet. Hvidovre Kommunes redegørelse blev godkendt af kommunalbestyrelsen den 26. februar Redegørelserne fra kommunerne i Region Hovedstaden viser, at kommunerne kun i mindre grad forventer at ændre udbud, efterspørgsel og tilbudsstruktur i de kommende år. Der er to områder, hvor kommunernes redegørelser peger på behov for tiltag. Det drejer sig om gennemsigtighed i udviklingen i kapaciteten, samt at sikre fremdrift i den faglige udvikling. Derfor har man i samarbejdsaftalen også forsøgt at sikre udviklingen på disse to områder.

14 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 12 I forhold til 20 stk. 2, Specialskoler eller specialafdelinger på folkeskoler overtaget fra amtet, gælder det at hovedparten af Kommunerne i Region Hovedstaden både driver tilbud og køber pladser eksternt til børn indenfor målgrupper, hvor kommunen ikke har eget tilbud. Det vægtes højt, at tilbuddet har en høj faglighed, samt at der er geografisk nærhed. Når kommunerne køber pladser, sker det for en stor del af kommunerne hos en af de netværkskommuner, som kommunen samarbejder med eller i et tilbud, kommunerne har et forudgående kendskab til. Enkelte kommuner oplever en stigning i antallet af børn/unge i de målgrupper, der har behov for et 20 stk. 2 tilbud samt, at der er sket prisstigninger på området. Generelt forventer kommunerne, at den nuværende praksis fortsætter. Flere af kommunerne ønsker en større koordinering i forhold til antallet af pladser fordelt på de forskellige målgrupper enten koordineret gennem mindre netværkssamarbejde eller med alle kommuner i Region Hovedstaden. Der er dog en tendens til, at samarbejde med geografisk nære kommuner foretrækkes i et samarbejde og ved koordinering. I forhold til specialklubtilbud ønsker kommunerne generelt at fastholde nuværende praksis. Generelt prioriteres også, at eleverne skal kunne tilbydes fritidstilbud i tilknytning til deres specialundervisningstilbud. De ændringer, der omtales, består stort set i, at kommunerne tilpasser egne klubtilbud, eller antal pladser med støtte i egne normalklubber, efter efterspørgslen. Principper i samarbejdsaftalen I samarbejdsaftalen er der 10 principper. 7 af disse principper var vedlagt som bilag, da kommunalbestyrelsen godkendte forvaltningens redegørelse til KKR den 26. februar Disse 7 principper drejer sig bl.a. om, at kommunerne skal samarbejde om økonomi, forsyning og kvalitet på tværs af kommunegrænserne. Principperne er: At alle kommuner arbejder for, at tilbuddenes indhold og metodeanvendelse løbende udvikles og svarer til god praksis på området. At kommunerne på tværs drøfter kvalitetsudvikling, sammenhæng mellem pris og effekt og den samlede tilbudsportefølje m.v. At såvel brugerkommuners overvejelser om ændringer i indsats og brug af tilbud m.m., som driftskommuners overvejelser om etablering af nye tilbud eller ændring/nedlæggelse af eksisterende tilbud, drøftes så tidligt som muligt mellem driftskommune og brugerkommune (og om nødvendigt i relevant KKR regi). At det drøftes i KKR regi, hvilke områder/tilbud der skal samarbejdes om. At indgåelse af forsyningsaftaler el. lign. mellem to eller flere kommuner også skal inddrage hensyn til, at aftalen giver mulighed for hensigtsmæssig opgaveløsning for kommunerne i området som helhed. At aftaler om køb/salg af pladser og andre ydelser bør afbalancere såvel sælgerkommunens som køberkommunens hensyn. At driftsherren vedstår sig ansvaret for, at det enkelte tilbud drives økonomisk effektivt. Der er i samarbejdsaftalen tilføjet to principper, som har til hensyn at sikre tilpasning af kapaciteten gennem gennemsigtighed i kommunernes beslutninger om større ændringer i udbud eller efterspørgsel: Kommunerne forpligter sig derfor til at orientere de direkte berørte kommuner, samt de øvrige kommuner via KKR, ved væsentlige ændringer i kommunens udbud eller efterspørgsel. Orienteringen skal ske, når blot en enkelt anden kommune er berørt af ændringerne, og forpligtelsen gælder både udbyder- og brugerkommuner. Som udgangspunkt skal orienteringen ske et år før den forventede større ændring. For at sikre et grundlag for udbydernes investeringer i f.eks. renovering og ombygning af institutioner, kan der bilateralt mellem udbyder- og brugerkommuner indgås aftaler om brug af et antal pladser på enkeltinstitutioner i en afgrænset periode.

15 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 13 Endelig er i samarbejdsaftalen tilføjet et princip, som drejer sig om at sikre fremdrift i kvalitetsudviklingen i tilbuddene: KKR har anbefalet, at der arbejdes videre med en model for det strategiske samarbejde, som sikrer en fælles faglig udvikling, med solid forankring i kommunerne. I det videre arbejde skal der ske en nærmere afklaring af samarbejdet herunder de konkrete behov, opgaver, organisering og finansiering. Forvaltningen vurderer, at de 10 principper udgør et brugbart udgangspunkt for det mellemkommunale samarbejde i regionen. Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Baggrund: Den nuværende aftale vedr. specialundervisning omfatter skoleåret 2008/09 og visitationen koordineres derfor efter de vedtagne retningslinjer, der omfatter den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (KFS). KKR foreslår KFS nedlagt pr. 31. juli 2009, men af hensyn til det samfundsøkonomiske aspekt vægtes der imidlertid fortsat et samarbejde. Derfor har KKR anbefalet, at der oprettes en mindre fælles enhed (1,5 årsværk), der skal varetage opgaven, der ligger ud over den enkelte kommunes/netværkets visitation, og som skal sikre at særlige kompetencer på handicapområderne fastholdes som en fælles forpligtelse. Som det fremgår, sker samarbejdet fortsat med udgangspunkt i netværkene, men med mindre justeringer. Samarbejdet foregår i netværk ud fra følgende forudsætninger: At det samfundsøkonomiske aspekt vægtes, så der ikke bygges nyt i en kommune, medens en anden kommune står med ledige pladser. At der sker en tilslutning til definitionen/præciseringen af begrebet forsyningsforpligtelse, så denne kan opfyldes i egen kommune eller netværk af kommuner. At der tages højde for bevarelse af de nødvendige særlige ekspertiser. At der indgår drøftelse af de særlige institutioner, som f.eks. Ordblindeinstituttet, og at visitationen er i samklang med øvrige tiltag. Den nuværende netværksdannelse fastholdes som udgangspunkt efter 1. august 2009, ud fra de erfaringer, der er indhentet i perioden. Den fælles enhed skal indeholde: Redegørelser og sammenfatning Koordination af visitationen fælles for og på tværs af netværkene Overblik vedr. specialundervisningstilbud Formidling Den fælles enhed placeres i Høje-Tåstrup Kommune med 1,5 årsværk. Høje-Tåstrup Kommune støttes i arbejdet med en styregruppe sammensat af en repræsentant for netværkene og embedsmandsudvalget for børn og kultur. Til dækning af driften af den fælles enhed, opkræver Høje-Tåstrup Kommune et bidrag hos de deltagende kommuner. Finansieringen sker via betaling pr årig i hver kommune. Økonomiske konsekvenser: - Personalemæssige konsekvenser: -

16 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 14 Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: Efter hensigtserklæringen Aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet (SKU den 8. oktober 2008 pkt ) Efter hensigtserklæringen Aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet Bilag (SKU den 8. oktober 2008 pkt ) Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde (SKU den 8. oktober 2008 pkt ) Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Bilag (SKU den 8. oktober 2008 pkt ) Høringssvar fra Hvidovre Handicapråd (omdeles på mødet) Pkt.nr. 7 En indsats der skal styrke den positive udvikling i Avedøre Stationsby Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at udvalget drøfter og godkender Helhedsplanen for projektet Fritid med indhold tryghed for alle 2. at udvalget drøfter og godkender samarbejdsaftalen mellem Avedøre Boligselskab og Hvidovre Kommune Politisk beslutning: Sagsfremstilling:

17 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 15 KAB har på vegne af Avedøre Boligselskab søgt Landsbyggefonden om tilskud til et kriminalitetsforebyggende projekt i forhold til børn og unge i Avedøre Stationsby. Avedøre Boligselskab besluttede at tage initiativ til et forstærket samarbejde med Hvidovre Kommune, fritidsinstitutioner i lokalområdet og lokale foreninger om en forebyggende indsats for især udsatte børn og unge. Formålet er at trække især de mange unge med indvandrerbaggrund væk fra gaden og ind i organiserede fritidstilbud. Integrationsministeriet har tidligere bevilget støtte til projekt Kick Off; et to-årigt projekt i , hvor man afprøvede ideen. Der er tale om et 4-årigt udviklingsprojekt, der skal udvikle og forankre metoder og værktøjer, som man har haft positive erfaringer med under Kick Off. Erfaringerne fra Kick Off viste, at der opnås de bedste resultater ved at bygge på de eksisterende lokale fundamenter og udvikle og/eller revitalisere disse. Projektet vil være bygget op om et bredt og helhedsorienteret samarbejde i området med en opsøgende medarbejder som centralt omdrejningspunkt, bistået af et korps af lokale unge Fritidsguider. Landsbyggefonden har efterfølgende i brev af 13. maj 2008 bedt om en uddybning af projektets indhold, arbejdsmetode og økonomi. Herunder en præcisering af mål, succeskriterier og milepæle. Landsbyggefonden præciserer, at succeskriterierne gøres målbare. Landsbyggefonden giver udtryk for, at de generelt kan støtte tankerne om en børn/ungeindsats i Avedøre Stationsby, som beskrevet i den foreløbige helhedsplan, og vil kunne give tilsagn til en endelig helhedsplan tilrettet efter ovenstående anvisninger. Der er på den baggrund i samarbejde med Hvidovre Kommune udarbejdet en endelig helhedsplan for den tværfaglige indsats, der skal styrke børn og unges deltagelse i aktive fritidsaktiviteter og derved øge tryghed og trivsel for alle beboere i Avedøre Stationsby; Det nye projekt Fritid med indhold tryghed for alle er en udvidelse i forhold til projekt Kick off : Forældrearbejdet Indslusning generelt Indarbejdelse af arbejdsmetoden Af de to målgrupper, som er beskrevet i projektet, skal den første på ca. 300 foreningsløse forstås bredt i forhold til stationsbyens unge. Det er en af de bærende ideer, at medinddrage medarbejderne fra de kommunale institutioner, også i arbejdet med forældrene. Projektet indeholder også mulighed for, at der kan skabes specielle fritidsaktiviteter til de unge undervejs. Målet med projektet er at gøre indsatsen selvbærende, forankret i et samarbejde mellem boligselskabet og de øvrige aktører i lokalområdet. KAB har søgt Landsbyggefonden om kr. Det samlede beløb for gennemførelse af projektet er kr., hvoraf de kr. skal være lokal medfinansiering. Møde med KAB; tredeling af beløbet mellem Avedøre Boligselskab, Socialforvaltningen og Skoleforvaltningen.

18 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 16 Idet projektet er planlagt for en 4 års periode ( til ) svarer den årlige medfinansiering til ,50 kr., hvilket svarer til kr. årligt ved en 3 deling. Økonomiske konsekvenser: Budget og finansiering: I alt Heraf Medfinansiering Opsøgende medarbejder Fritidsguider Indslusningsaktiviteter Forældrearbejde Projektledelse og adm. Formidling konference Evaluering I alt Budgettet for projektet er samlet i perioden på kr. Landsbyggefonden ansøges om et beløb på , mens den samlede lokale medfinansiering fra Avedøre boligselskab og Hvidovre Kommune udgør kr. Medfinansiering: Der er mellem Social- og Sundhedsforvaltningen, Skole- og Kulturforvaltningen og Avedøre Boligselskab indgået aftale om, at de tre parter bidrager med hver en tredjedel af den samlede med finansiering, som i projektperioden udgør kr. Idet projektet er planlagt for en 4 års periode svarer den årlige medfinansiering til ,50 kr., hvilket igen svarer til kr. årligt pr. part ved en 3 deling. Avedøre Boligselskab finansierer sin andel via selskabets dispositionsfond. For Skole- og Kulturforvaltningens vedkommende vil de kr. blive finansieret ved at lægge timer fra projektlederen i projektet. Personalemæssige konsekvenser: - Sundhedsmæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag:

19 Skoleudvalget 8. oktober 2008 Side 17 Projektbeskrivelse: Helhedsplan for Fritid med indhold tryghed for alle (SKU den 8. oktober 2008 pkt ) Samarbejdsaftale mellem Avedøre Boligselskab og Hvidovre Kommune (SKU den 8. oktober 2008 pkt ) Pkt.nr. 8 Eventuelt Politisk beslutning: Bilag: - Carsten Jelund (sign) Erik Pedersen (sign)

20

21

22 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Skole- og Kulturforvaltningen Skoleafdelingen Sagsbehandler: Jens Charpentier Ændringsforslag til ændring af skoledistrikter Bilag til mødesag til behandling på møde den 8. oktober /jcp Der blev på møde den 24. september 2008 i Skoleudvalget fremsat tre forslag, der ønskedes beregnet. Forslagene var en beregning af konsekvenserne af, at: Fastholde 11 tosporede skoler Fastholde tre etsporede skoler, hvor de resterende skulle være mindst tosporede Lukke Sønderkærskolen På de følgende sider vises forslag til nye distriktsgrænser samt tallene for, hvor mange børn, der med hvert forslag ville blive indskrevet i børnehaveklasserne ifølge prognosen. Der er også bedt om tallene for, hvor mange elever, der bor i de enkelte distrikter over tre år, tallene er: Antal elever i den undervisningspligtige alder i hvert distrikt pr Fødselsår Skole/-år 2008/ / /2011 Avedøre Dansborg Enghøj Engstrand Frydenhøj Gungehus Holmegård Langhøj Præstemosen Risbjerg Sønderkær I alt

23 Fastholdelse af 11 tosporede skoler

24 Antal elever startende i børnehaveklasse på Avedøre skole Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Dansborgskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Enghøjskolen Antal elever Årstal

25 Antal elever startende i børnehaveklasse på Engstrandskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Frydenhøjskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Gungehusskolen Antal elever Årstal

26 Antal elever startende i børnehaveklasse på Holmegårdsskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Langhøjskolen Atal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Præstemoseskolen Antal elever Årstal

27 Antal elever startende i børnehaveklasse på Risbjergskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Sønderkærskolen Antal elever Årstal

28 Fastholde tre etsporede skoler, hvor de resterende skoler er mindst tosporede

29 Antal elever startende i børnehaveklasse på Avedøre skole Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Dansborgskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Enghøjskolen Antal elever Årstal

30 Antal elever startende i børnehaveklasse på Engstrandskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Frydenhøjskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Gungehusskolen Antal elever Årstal

31 Antal elever startende i børnehaveklasse på Holmegårdsskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Langhøjskolen Atal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Præstemoseskolen Antal elever Årstal

32 Antal elever startende i børnehaveklasse på Risbjergskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Sønderkærskolen Antal elever Årstal

33 Lukning af Sønderkær Bemærk, at selve skolen (Sønderkær) stadig er på kortet for illustrationens skyld, den tæller ikke med i tallene.

34 Antal elever startende i børnehaveklasse på Avedøre skole Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Dansborgskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Enghøjskolen Antal elever Årstal

35 Antal elever startende i børnehaveklasse på Engstrandskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Frydenhøjskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Gungehusskolen Antal elever Årstal

36 Antal elever startende i børnehaveklasse på Holmegårdsskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Langhøjskolen Atal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Præstemoseskolen Antal elever Årstal

37 Antal elever startende i børnehaveklasse på Risbjergskolen Antal elever Årstal Antal elever startende i børnehaveklasse på Sønderkærskolen Antal elever Årstal

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse

Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse Pkt.nr. 11 Kontraktstyring Kontrakter for 2007 Skoleudvalgets område 548245 Indstilling: Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelse 1. at godkende kontrakter for 2007 for kontraktstyrede

Læs mere

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning.

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning. Pkt.nr. 3 Kontraktstyring: mål 2010 skoleudvalget Fritidshjem, klubber, PC og PPR 697164 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1.

Læs mere

Indstilling: Skole-Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Skole-Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 3 Kontraktstyring mål 2006 - for kommunens folkeskoler; fritidshjemmene Grævlingen, Enghøj, Regnbuen, Langhøj, Simonshøj, Strandhøjen,Dansborg, Trankebar, Stien,Bjerget, Alléen, Immerkær, Holmegården,

Læs mere

Kontraktstyring - mål folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogisk Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Kontraktstyring - mål folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogisk Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Pkt.nr. 4 Kontraktstyring mål 2008 folkeskoler, Ungdomsskolen, Musikskolen, Pædagogisk Center og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 590588 Indstilling: Skole og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget,

Læs mere

Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler Pkt.nr. 4 Mål for kontraktstyrede virksomheder 447489 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler 1. at

Læs mere

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Anbefalet i KKR Hovedstaden den 13. juni 2008 Indledning Den nuværende aftale vedr. specialundervisning omfatter skoleåret 2008/09 og

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub 1. Indledning SFO er og klubber hører under Børne- og undervisningsudvalget. Hver SFO og klub skal arbejde efter kommunens overordnede politikker og generelle

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub 1. Indledning SFO er og klubber hører under Børne- og Undervisningsudvalget. SFO og klub arbejder efter kommunens overordnede politikker og generelle retningslinjer

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 20. oktober 2008, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 20. oktober 2008, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 20. oktober 2008, Kl. 17.00 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager

Læs mere

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge.

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. Pkt.nr. 2 Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar 16.30 om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. 555438 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler Pkt.nr. 2 Behandling af høringssvar på Vision og Mål 20042010 409240 Indstilling: Skoleforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolerne og organisationerne drøftes 2. at udvalget

Læs mere

Redegørelsen godkendt og oversendes med anbefaling til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Redegørelsen godkendt og oversendes med anbefaling til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. Side 1 Pkt.nr. 5 Strategier på det sociale område KKR 608843 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget, at det anbefales over Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Dette er besluttet på Skoleudvalgets møde :

Dette er besluttet på Skoleudvalgets møde : Dette er besluttet på Skoleudvalgets møde 17 11 2010: 1. at Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune drøftes drøftet på mødet d. 11.11.2010 2. at Engstrandskolen nedlægges som skole pr. 1. august 2011

Læs mere

Pkt.nr. 2. Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005. Indstilling: Skole- og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget

Pkt.nr. 2. Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005. Indstilling: Skole- og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget Pkt.nr. 2 Evaluering af Sundhedspuljen 2004 samt beslutning 2005 475960 Indstilling: Skole og kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at udvalget tager evalueringen af anvendelsen af midler

Læs mere

**** Elforbrug**** Bilag D1. Forbrug [kwh] Hvidovre Kommunes bygninger i alt

**** Elforbrug**** Bilag D1. Forbrug [kwh] Hvidovre Kommunes bygninger i alt Hvidovre Kommunes bygninger i alt 12.714.154 12.219.288 11.790.111 12.047.512 Skole- og Kulturforvaltningen 8.732.406 8.415.858 7.987.650 8.174.854 Idræts- og svømmehaller 3.806.134 3.563.245 3.526.890

Læs mere

DET MELLEMKOMMUNALE SAMARBEJDE PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN V/KFS

DET MELLEMKOMMUNALE SAMARBEJDE PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN V/KFS DET MELLEMKOMMUNALE SAMARBEJDE PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN V/KFS 2007-2015 Juni 2015 Hovedstadsregionen opdelt i kommuner og netværk Samarbejdet vedr. specialundervisningen i Hovedstadsregionen

Læs mere

Målopfyldelse 2010. Atlantic Mål: vidensdeling, mentorordning og bygge bro mellem klubafsnittet og Bjergets klubafsnit

Målopfyldelse 2010. Atlantic Mål: vidensdeling, mentorordning og bygge bro mellem klubafsnittet og Bjergets klubafsnit Målopfyldelse 2010 Forvaltningen har med stor interesse læst de mange målopfyldelser og med glæde noteret sig, at der vises stor grad af engagement og vilje til at opnå nye resultater. De enkelte fritidshjem

Læs mere

N O T A T. Samarbejdsaftale for kommunerne i Syddanmark, Indledning

N O T A T. Samarbejdsaftale for kommunerne i Syddanmark, Indledning N O T A T Samarbejdsaftale for kommunerne i Syddanmark, Fase 2 Indledning Samarbejdsaftalen er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra 14 af kommunerne i Syddanmark. Tilbagemeldingerne indeholder

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler Pkt.nr. 6 Kontraktstyring: Målopfyldelse 2007 Skoleudvalget 611569 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler

Læs mere

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2 Skole og Kulturforvaltningen mdp Dagsorden for Fællesmøde mellem Kultur og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl. 16.30 i Sollentuna 1 og 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr.

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Pkt.nr. 23 Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Skoleudvalgets møde den 8. februar Borgmesteren overværede mødet Afbud fra Mette Dencker

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Skoleudvalgets møde den 8. februar Borgmesteren overværede mødet Afbud fra Mette Dencker HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Skoleudvalgets møde den 8. februar 2008 Borgmesteren overværede mødet Afbud fra Mette Dencker INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Strategier

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Skoleudvalgets møde den 18. marts 2009

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Skoleudvalgets møde den 18. marts 2009 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Skoleudvalgets møde den 18. marts 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Indskrivningen til børnehaveklasserne til skoleåret 2009/2010... 1

Læs mere

NOTAT. Bilag 1 - Nuværende skoledistrikter

NOTAT. Bilag 1 - Nuværende skoledistrikter NOTAT RÅDHUSET Bilag 1 - Nuværende skoledistrikter Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ leder: Jens Charpentier Dato: 16. september 2014/jcp Tematisering

Læs mere

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999.

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999. Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 07.09.1999 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Forslag til

Læs mere

4. Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune J.nr.: G00 Sagsnr.: 10/21095

4. Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune J.nr.: G00 Sagsnr.: 10/21095 4. Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune J.nr.: 17.01.04.G00 Sagsnr.: 10/21095 BESLUTNING I SKOLEUDVALGET DEN 11-11-2010 FRAVÆRENDE: INGEN. SUSANNE BRIXUM FORLOD MØDET KL. 18.05. Fra forvaltningen

Læs mere

2. Digital dannelse Grøn En kontinuerlig proces der løbende udvikles. Har til fulde efterlevet vores mål Forsætter udviklingen

2. Digital dannelse Grøn En kontinuerlig proces der løbende udvikles. Har til fulde efterlevet vores mål Forsætter udviklingen Kontraktstyring målopfyldelse 2013, Fritidshjem og klubber Af nedenstående skema fremgår målopfyldelsen for 201 Status for målopfyldelsen er i skemaet markeret på følgende vis: Rød: Målet er ikke opfyldt

Læs mere

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens årlige redegørelse til regionsrådet og rammeaftalen mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen på specialundervisningsområdet I medfør af 47, stk. 6,

Læs mere

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen.

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen. NOTAT RÅDHUSET Bilag 2 - Scenarie A - Ændring af skoledistriktet for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Socialudvalgsmødet fællesmøde med Skoleudvalget og Kultur og Fritidsudvalget, den 28. november 2006 Kl. 16.00 i Sollentuna I + II på Hvidovre Rådhus, Hvidovrevej 278. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udvikling i antallet af elever i klasse

Udvikling i antallet af elever i klasse Notat ny skoleprognose I det følgende gennemgås den ny skoleprognose for Hvidovre Kommune, som i lighed med tidligere er udarbejdet af BoelPlan. Prognosen, som er udarbejdet for perioden 2016-2029, gennemgås

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 27. marts 2012. Mødetidspunkt: 16:45

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 27. marts 2012. Mødetidspunkt: 16:45 Dagsorden Dato: Tirsdag den 27. marts 2012 Mødetidspunkt: 16:45 Mødelokale: Medlemmer: Hvidovre Milton Graff Pedersen, Helle Moesgaard Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Arne Bech, Mikkel Dencker, Karl

Læs mere

1 Grønt Regnskab 2013 BILAG

1 Grønt Regnskab 2013 BILAG 1 Grønt Regnskab 213 Indholdsfortegnelse Bilag 1 Daginstitutioner... 4 1.1 Vuggestuer... 4 1.2 Børnehaver... 7 1.3 Integrerede daginstitutioner... 1 1.4 Dagpleje... 13 Bilag 2 Skoler og fritidsinstitutioner...

Læs mere

NOTAT. Analyse af klubber i Hvidovre Nord

NOTAT. Analyse af klubber i Hvidovre Nord Analyse af klubber i Hvidovre Nord Indledning Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 26. januar, på baggrund af en indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget, at der skulle laves en analyse

Læs mere

NOTAT. Bemærkninger til høringssvarene

NOTAT. Bemærkninger til høringssvarene NOTAT Hvidovre Kommune Skole- og Kulturforvaltningen Erik Pedersen Afdelingen for skoler, fritidshjem og klubber Sagsnr.: 10/21095 Dok.nr.: 32604/11 02-02-2011 Side 1 af 4 Bemærkninger til høringssvarene

Læs mere

NOTAT. Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter

NOTAT. Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter NOTAT Bilag 3 - Scenarie B Mere jævn fordeling af elever i nye skoledistrikter RÅDHUSET Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ leder: Jens Charpentier Dato:

Læs mere

1 Grønt Regnskab 2013 BILAG. BilagØU_140818_pkt.29.02

1 Grønt Regnskab 2013 BILAG. BilagØU_140818_pkt.29.02 1 Grønt Regnskab 213 BilagØU_14818_pkt.29.2 Indholdsfortegnelse Bilag 1 Daginstitutioner... 4 1.1 Vuggestuer... 4 1.2 Børnehaver... 7 1.3 Integrerede daginstitutioner... 1 1.4 Dagpleje... 13 Bilag 2 Skoler

Læs mere

MØDEARK. Brevnr.; Sagsid: J.nr.: P16 Udvalg: Skoleudvalget

MØDEARK. Brevnr.; Sagsid: J.nr.: P16 Udvalg: Skoleudvalget HVIDOVRE KOMMUNE Skole- og Kulturforvaltningen Jens Nelleman Charpentier/mdp Dato: 14-5-28 Brevnr.; 624877 Sagsid: 47969 J.nr.: 17.1.4 P16 Udvalg: Skoleudvalget MØDEARK Ændring af skoledistrikterne i Hvidovre

Læs mere

Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser og fælles mål & principper

Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser og fælles mål & principper Politiske niveau Administrativt niveau Appendiks Styringsaftale 2015: Rammeaftalens parter, parternes gensidige forpligtelser og fælles mål & principper Rammeaftalens parter Samarbejdet om rammeaftalen

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg:

Følgende anlægsregnskaber har været udsendt som bilag til de enkelte fagudvalg: Pkt.nr. 4 Aflæggelse af anlægsregnskaber, regnskabsår 2004 470949 Indstilling: Det indstilles til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at godkende anlægsregnskaberne for regnskab 2004 Politisk beslutning:

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014.

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014. Svar vedrørende høring over forslag til lov om opfølgning på evaluering af kommunalreformen vedrørende det specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning Indledning Det fremsendte

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Skoleudvalgets møde den 4. juni 2008

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Skoleudvalgets møde den 4. juni 2008 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Skoleudvalgets møde den 4. juni 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser.... 1 Pkt.nr. 2... 1 Ændring af skoledistrikterne i Hvidovre Kommune... 1 Pkt.nr. 3... 6

Læs mere

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet

Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet Beslutning om løsning af kapacitetsudfordringer på skoleområdet 2019-2023 J.nr.: 17.01.04 A00 Sagsnr.: 18/2226 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. På Børne-

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes.

1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Pkt.nr. 6 Handleplan for specialundervisning 519725 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget 1. at høringssvarene fra skolebestyrelserne og andre interessenter drøftes. Endvidere

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO 1 og 2 Præstemosen.

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO 1 og 2 Præstemosen. Mål og indholdsbeskrivelse for SFO 1 og 2 Præstemosen. 1. Indledning SFO er og klubber hører under Børne- og undervisningsudvalget. Hver SFO og klub skal arbejde efter kommunens overordnede politikker

Læs mere

Ishøj Kommunes børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune

Ishøj Kommunes børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune s børnepolitik Politisk besluttet del Ishøj Kommune Dette er et uddrag af den samlede Børnepolitik indeholdende de fem temaer, der er opstillet mål for: Tema: Sundhed... 3 Tema: Fysiske rammer... 4 Tema:

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus

Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Skoleunderudvalg 10. maj 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 5 Byrådssalen, Farum Rådhus Medlemmerne mødte Ulla Rasmussen (V) formand Berit Torm (V) Wagner Jensen (V) Steen Horstmann (C) Lasse Zetterstrøm

Læs mere

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge.

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge. Til: Skoleudvalget Vedrørende etablering og drift af private tilbud for målgrupper, der svarer til målgrupperne i Furesø Kommunes Klub 789 og Ungehusene Uddrag af Vejledning om dagtilbud, fritidshjem og

Læs mere

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016:

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016: K O M M I S S O R I U M F O R U D A R B E J D E L S E A F M Å L S Æ T N I N G E R F O R D E T T V Æ R G Å E N D E S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E I H O V E D S T A D S R E G I O N E

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. 15 minutter. Samrådsspørgsmål Q stillet af Jakob Sølvhøj (EL) og Kirsten

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. 15 minutter. Samrådsspørgsmål Q stillet af Jakob Sølvhøj (EL) og Kirsten Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Tale til brug ved samråd P og Q SOU Alm.del

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DET TVÆRGÅENDE HØJT SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE OG SPECIALUNDERVISNINGS- OMRÅDET. Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

FÆLLES MÅL FOR DET TVÆRGÅENDE HØJT SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE OG SPECIALUNDERVISNINGS- OMRÅDET. Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden FÆLLES MÅL FOR DET TVÆRGÅENDE HØJT SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE OG SPECIALUNDERVISNINGS- OMRÅDET 2017 Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden INDLEDNING I h o v e d s t a d s r e g i o n e

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR SKOLER, SFO ER OG KLUBBER

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR SKOLER, SFO ER OG KLUBBER FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR SKOLER, SFO ER OG KLUBBER HOVEDRAPPORT DECEMBER 2016 Tilfreds/Meget tilfreds Utilfreds/Meget utilfreds Skole 78% 8% SFO 72% 11% Klub 85% 3% FORORD I Hvidovre Kommune

Læs mere

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter Børne- og Ungdomsforvaltningen FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen 2016 Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter I Københavns Kommunes fritidsinstitutioner og -centre og skoler

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2018 Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Udviklingsstrategi 2018 Styringsaftale 2018 Indhold

Læs mere

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet J.nr.: 17.01.10 A00 Sagsnr.: 15/24431 BESLUTNINGSTEMA I 2013 besluttedes en budgettildelingsmodel vedrørende

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Pkt.nr. 4 Projekt nr Rammekonto til køb af skolemøbler Pkt.nr. 5 Projekt nr Rammekonto til køb af skolemøbler ny indskoling.

Pkt.nr. 4 Projekt nr Rammekonto til køb af skolemøbler Pkt.nr. 5 Projekt nr Rammekonto til køb af skolemøbler ny indskoling. side 1 Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 02.03.1999. Ømer Kuscu mødte ikke. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Enghøjskolen. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Lokale

Læs mere

Handleplan for tosprogsområdet MFK

Handleplan for tosprogsområdet MFK Handleplan for tosprogsområdet MFK Helhedsindsats. At praktisere en tværfaglig og heldhedsorienteret tilgang til opgaveløsningen. Fælles tværfagligt koordinerende team i børne-familieområdet. Èn indgang

Læs mere

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene Pkt.nr. 7 Flytning og indretning af PPR i fritidshjemmet Hjørnets bygning. 263445 Indstilling: Skoleudvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler, der gives tillægsbevilling til rådighedsbeløb

Læs mere

Indstilling. Ny plan for fritids- og. ungdomsskoleområdet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016

Indstilling. Ny plan for fritids- og. ungdomsskoleområdet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016 Ny plan for fritids- og ungdomsskoleområdet Planen for fritids- og ungdomsskoleområdet giver retningen for en videreudvikling

Læs mere

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D M A J 2 0 1 3 Baggrund Som en delmængde af de højt specialiserede tilbud, der er

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011.

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten 27. april 2011 Aarhus Kommune Børn og Unge 1. Resume Efterspørgslen på specialpædagogiske indsatser i dag-, fritids- og skoletilbud har været stigende over

Læs mere

Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning"

Orientering om Undervisningsministeriets Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning Punkt 6. Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning" 2016-004962 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, Undervisningsministeriets"Aktionsplan

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen og lov om specialundervisning for voksne. Lovforslag nr. L 102 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen og lov om specialundervisning for voksne. Lovforslag nr. L 102 Folketinget Lovforslag nr. L 102 Folketinget 2011-12 Fremsat den 29. februar 2012 af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen og lov om specialundervisning

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Indhold. 2 Grønt Regnskab 2016 BILAG

Indhold. 2 Grønt Regnskab 2016 BILAG Indhold Bilag 1 Daginstitutioner... 4 1.1 Vuggestuer... 4 1.2 Børnehaver... 6 1.3 Integrerede daginstitutioner... 8 1.4 Dagpleje... 12 Bilag 2 Skoler og fritidsinstitutioner... 15 2.1 Folkeskoler... 15

Læs mere

2 Grønt Regnskab 2016 BILAG

2 Grønt Regnskab 2016 BILAG Indhold Bilag 1 Daginstitutioner... 4 1.1 Vuggestuer... 4 1.2 Børnehaver... 6 1.3 Integrerede daginstitutioner... 8 1.4 Dagpleje... 12 Bilag 2 Skoler og fritidsinstitutioner... 15 2.1 Folkeskoler... 15

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2007, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2007, Kl. 17.00 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Meddelelser fra formand/administration. Efterretningssager

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen Punkt 8. Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen 2016-045554 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender:

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund Punkt 3. Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund 2016-008853 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE PCB-INDEKLIMAMÅLINGER I KOM- MUNENS BYGNINGSPORTEFØLJE (KATEGORI 1 & STIKPRØVER AF KATEGORI 2) Til Hvidovre Kommune

HVIDOVRE KOMMUNE PCB-INDEKLIMAMÅLINGER I KOM- MUNENS BYGNINGSPORTEFØLJE (KATEGORI 1 & STIKPRØVER AF KATEGORI 2) Til Hvidovre Kommune Til Hvidovre Kommune Dokumenttype Oplæg til kortlægning af PCB Dato August 2011 HVIDOVRE KOMMUNE PCB-INDEKLIMAMÅLINGER I KOM- MUNENS BYGNINGSPORTEFØLJE (KATEGORI 1 & STIKPRØVER AF KATEGORI 2) (KATEGORI

Læs mere

Bilag 5 - Styringsaftale 2014

Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Kommissorium for task force vedrørende de mest specialiserede tilbud Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2014 1 BAGGRUND Som en delmængde af de højt specialiserede

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning Punkt 4. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning 2018-019018 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2017 Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Styringsaftale 2017 Udviklingsstrategi 2017 Indhold

Læs mere