JANUAR Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Cynotilapia afra yellow top Foto: Johannes Noval. Omtale side 12.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JANUAR 2007. Medlemsblad for medlemmer af J A N U A R. Cynotilapia afra yellow top Foto: Johannes Noval. Omtale side 12."

Transkript

1 JANUAR 2007 Medlemsblad for medlemmer af Cynotilapia afra yellow top Foto: Johannes Noval. Omtale side 12. Nr. 1 J A N U A R 2007

2 2 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6-7: Side 8-10: Side 12: Side 14: Side 15: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Januar måneds møder. Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Unikt koralrevsforedrag. Cichliden fra Cuba. Januars kalenderfisk Cynotilapia afra»yellow top«. Pokaloverrækkelse og julehygge. Bestyrelsen og gruppernes kontaktpersoner. Øvrige oplysninger: Klublokale: Hvilebjerg skole, Kirkerupvej 18, Sørbymagle, 4200 Slagelse Hjemmesiden: Klubbladet: Redaktør: Per Kyllesbech Petersen Ansvarshavende: Erling Jensen Tryk (laserprint): Per Kyllesbech Petersen Stof til næste blad: Senest 22. januar 2007 Næste klubblad udkommer i uge Mødested: Bilkas parkeringsplads (ved Varmecentralen) OBS! Benyt indgangen ved skoven (på venstre side af bygningen)

3 JANUAR 2007 Fællesmøde mandag den 8. jan. kl i klublokalet. (se adresse og kort på side 2) - Husk indgang fra skovsiden. Den søde jule og nytårs tid er overstået og vi er gået i gang med et nyt år og vi lægger ud med en tur til Panama. Max Bjørnskov er lige netop kommet hjem efter endnu en tur til Panama, og han kommer og fortæller om nogle andre øer som han besøgte denne gang. Det bliver en aften med meget natur og mon ikke også lidt om farvefrøer. Vel mødt - Erling Mødet afsluttes med Fra medlem til medlem - medbring evt. effekter. Fotogruppen: Møde tirsdag den 16. jan. kl hos Per i Bringstrup. Vi skal snakke om forårs-sæsonens aktiviteter i gruppen. Derudover vil vi kikke på billedbehandling i Photoshop og instruere i brugen af klubbens studio-lamper. Hilsen Per Akvariegruppen: Møde mandag den 22. jan. kl hos Johannes. Akvariegruppen fortsætter med at lave den sydamerikanske baggrund i et 250 liters akvarium, som vi startede på på gruppens sidste møde i Vi mødes hos mig: Sørbylillevej 15, Sørbylille, 4200 Slagelse kl Hilsen Johannes Saltvandsgruppen og Terrariegruppen: Møde mandag den 29. jan. kl hos John. Næste saltvands-/krybdyr-møde er hos John på Søndermarken, Rosted. Vi vil fortsætte med at lave et central filter. Hilsen Frank og John Se aktivitetskalenderen på hjemmesiden: vestsj-akvarie-og-terrarieklub.dk/aktivitetskalender.htm

4 4 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Vestsjællands Akvarie- og Terrarieklub MANDAG DEN 5. FEBRUAR 2007 KL19.15 i fælleslokalet på Hvilebjergskolen, Kirkerupvej 18, Sørbymagle, 4200 Slagelse Dagsorden: 1. Valg af referent. 2. Valg af dirigent. 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af regnskab. 5. Indkomne forslag, herunder fastsættelse af kontingent. Forslag der ønskes behandlet må være bestyrelsen i hænde senest 1 uge før generalforsamlingen 6. Valg af: a. Formand - vælges for 2 år b. Sekretær - vælges for 2 år c. Fire bestyrelsesmedlemmer - vælges for 1 år d. Suppleanter - vælges for 1 år e. En revisor - vælges for 1 år f. En revisorsuppleant - vælges for 1 år 7. Eventuelt. På valg er: a. Formand Erling Jensen Villig til genvalg b. Sekretær Per Kyllesbech Petersen Villig til genvalg c. 4 bestyrelsesmedl. John Pærremand Villig til genvalg Bjarne Larsen Villig til genvalg Jørn Bruun Villig til genvalg Johannes Noval Villig til genvalg d. Suppleanter Frank Johansen Villig til genvalg Henrik Steiner Villig til genvalg Birthe Petersen Villig til genvalg e. Revisor Laila Mogensen Villig til genvalg f. Revisorsuppleant Nyvalg Denne indkaldelse er udsendt til alle medlemmer med klubbladet Pragtsmerlingen nr. 1 - Januar Udsendt i uge 1, 2007.

5 JANUAR Alt til - naturen i dit hjem Akvarier & havedamme Opsætning & vedligeholdelse efter ønske og behov Stort udvalg af både danske og importerede akvarier, mm. Fisk Udstyr Planter Materialer Dekorationer Vi er tilknyttet en lang række dygtige grossister, bl.a. også: - granitimportør - brolægger - tømrer - planteskole - vognmand Sammen skaber vi de perfekte rammer for et spændende og sundt vandmiljø. Tlf: En verden af liv og oplevelser Hjemmeside kommer snart!

6 6 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Unikt koralrevsforedrag 28. februar 2007 VAT har i samarbejde med LOF, Slagelse arrangeret et unikt koralrevsforedrag. Foredraget bliver af praktiske grunde ikke, som annonceret i sidste nummer af Pragtsmerlingen, afviklet i forbindelse med klubbens ordinære generalforsamling Foredraget holdes i stedet for i Auditoriet, Slagelse Seminarium, Ingemannsvej 17, 4200 Slagelse onsdag d. 28. februar kl. 19.ºº Foredragsholderne, de to danske koralrevsforskere, Michael Arvedlund cand. scient. PhD, og Tyge Dahl Hermansen cand. scient., gennemgår udvalgte aspekter af det tropiske koralrevs biologi, baseret på de seneste forskningsresultater, krydret med egne oplevelser og erfaringer, i forbindelse med lanceringen af deres nye danske bog om koralrevets biologi (bogen forventes klar i Februar, 2007, med forbehold for ændringer) Udkommer i februar 2007 Lidt om foredragsholderne Michael Arvedlund Cand. scient. i 1994 i havbiologi fra Københavns Universitet. PhD i 2000 fra et af verdens førende koralrevsuniversiteter, James Cook University, Queensland, Australien. 15 års international forsknings, formidlings, undervisnings og konsulent erfaring indenfor det tropiske koralrev, fra tre års forskningsophold i Australien, tre år i Japan og ni år i Europa. Har gennemført dykkerekspeditioner til mere end 40 forskellige tropiske koralrev, i Israel, Egypten, Sri Lanka, Thailand, Malaysia, Indonesien, Japan, Fiji, og Australien. 25 års erfaring som koralrevsakvarist og seks års erfaring med opdræt af koralrevsfisk og koraller. Tilsammen 61 videnskabelige og populærvidenskabelige publikationer. Forskningsemnerne drejer sig om koraller og koralrevsfisks adfærdsøkologi og økomorfologi, foruden opdræt af koraller og revfisk. Naturvidenskabelig journalistisk og undervandsfotografering er kommet

7 JANUAR til som store interesser siden år Tyge Dahl Hermansen Cand. scient. i biologi ved Københavns Universitet, Specialeafhandling i molekylærbiologi ved genetisk afdeling. Har dels deltaget i en række forskningsprojekter ved Københavns Universitet i molekylærbiologi og koralrevsbiologi (bl.a. vedrørende specielle celler hos polydyr - de såkaldte nældeceller), dels været forskningsassistent i molekylærbiologi og mikrobiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Tostjernet CMAS dykkerbevis fra dykkerklubben Akademisk Undervandsgruppe (AUG), Dykning inkluderer tempererede og tropiske farvande (bl.a. Rødehavet). Tilsammen 25 videnskabelige og populærvidenskabelige artikler. Naturvidenskabelig journalistisk og design af videnskabelige illustrationer er kommet til som store interesser de seneste år. På grund af foredragets offentlige karakter, er der tilmelding til dette arrangement. - Tilmeldingsfrist: Senest 14. februar 2007 OBS! Foredraget er gratis for medlemmer af Vestsjællands Akvarie- og Terrarieklub Pris for ikke-medlemmer: Kr Du kan tilmelde dig: 1. på LOF s hjemmeside: eller 2. på telefon til LOF: ma. to Husk 3. for at kunne komme gratis ind skal man ved tilmeldingen oplyse, at man er medlem af Vestsjællands Akvarie- og Terrarieklub.

8 8 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Cichliden fra Cuba Nandopsis tetracanthus Cuba er vel ikke det mest kendte cichlide land, men der findes faktisk en cichlide art, Nandopsis tetracanthus. Den er ikke almindelig som akvarie fisk, men en gang i mellem skal vi også have noget om de fisk som vi sjældent eller aldrig ser, måske bliver den på et tidspunkt ligeså almindelig som andre cichlider fra det latin amerikanske område. Udbredelse Nandopsis tetracanthus er ikke endemisk i Cuba, som nogle hævder. Den findes også på den nærliggende ø Hispaniola (Haiti / Dominikanske Republik), desuden findes den på Barbados og muligvis også andre mindre caraibiske øer. I Cuba findes den med sikkerhed i fire afgrænsede, meget kystnære områder. Biotop Nandopsis te- Vor mand i Canada, Bill Hazen, fik for et par år siden et par unge Cuba cichlider. De er langt fra almindelige fisk i canadiske akvarier, men en kammerat havde haft en lille flok ungfisk med hjem fra en ferie i Den Dominicanske Republik hvor den også lever. Habitat Nandopsis tetracanthus lever i kystnære områder. Den træffes i både brak- og ferskvand. Bill oplyser at hans Nandopsis tetracanthus går i ferskvand. Det følgende bygger på Bills beretning suppleret med stof fundet skellige steder på for- Internettet. Navn Pop. navnet er de fleste steder noget der klart k an oversættes til Cuba cichlide. Det videnskabelige navn er Nandopsis tetracanthus og så har den et utal af synonymer. Et par af dem er Cichlasoma tetracanthus eller Acara cubensis.

9 JANUAR tracanthus forekommer i mindre søer og vandløb. Slægt Uden tvivl er en revision højst tiltrængt. Det er et åbent spørgsmål om det er den samme fisk som findes på Cuba og på Hispaniola. Måske er der igen endemiske underarter på andre øer eller det mellemamerikanske fastland. Den blev første gang beskrevet af Valenciennes så tidligt som i Bill Hazen mener for egen regning at den skulle være i familie med Parachromis managuensis fra Nicaragua. Bill holder sit par i et rummeligt 700 liter akvarie. Som selskab har de et par store Bifasciatum vieja. Selskab af andre store cichlider eller maller fra det latinamerikanske område er udmærket. Undgå mindre fisk og undgå artsfæller. Cubanerne er territorialkrævende. Akvariet er indrettet med store, robuste, planter. Bundlaget er fint sand. Bill oplyser at de kan gå til angreb på planterne, men i det store og hele lader de dem være. Der skal være skjulesteder, helst i form af store sten og en god rod eller to må ikke mangle. Det er helt i overensstemmelse med deres naturlige habitat. Vandet Temperaturen skal være 22c 26c PH 7 9 Den kan holdes i brakvand, men trives udmærket i rent ferskvand. Om brakvand er en betingelse for yngel vides ikke. Han og hun Hannen er klart den største. En han på 20 cm er ikke usædvanlig. Hunnen bliver sjældent >14 cm. Hannen er også klarest i farvetegningen. Bill fortæller: Da jeg havde haft dem i et halvt års tid viste de tydelig le-

10 10 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 geadfærd. De pudsede en fald sten af for alger og svømmede omkring den. De andre fisk i akvariet blev jaget langt væk. Næste dag lå der en stor samling æg på stenen. De blev der ikke længe. Jeg ved ikke hvad der blev af dem. De har gentaget adfærden siden, men til dato uden resultat. Jeg antager at deres yngle- og legeadfærd kan sammenlignes med andre latinamerikanske cichlider. I naturen ved man at legen finder sted mellem april og juni. Legen sker i tæt bevoksede vandløb og søer. De er sandsynligvis forældrefamilie, men det er ikke bekræftet. Foder Cubaneren er en grovæder. Man har undersøgt maveindholdet hos eksemplarer fanget i naturen. Det bestod af rejer, insekter, orm og flere små tandkarper. I akvariet fodrer Bill med rejer, regnorm, cichlide piller. Bill giver ikke foderfisk, men hans kammerat som havde dem først fodrer af og til sit par med guppyer. Naturligvis så små at cichliden tager dem i én mundfuld. Som det fremgår, er det ikke en fisk du bare køber på næste auktion eller i den lokale akvarie forretning, men skulle du være så heldig at få den så skriv lidt om den Den betegnes nogle steder som sværhedsgrad 2 af 5 mulige. Altså en cichlide der er til at holde, men husk masser af plads og husk selskabet skal være store, fredelige cichlider. Denne artikel er skrevet redaktør. Væsentlige oplysninger fra Bill Hazen, Canada. Bill bidrager regelmæssigt med stof Supplerende oplysninger fundet på Internet. Denne artikel bringes med tilladelse - det elektroniske akvarieblad

11 JANUAR

12 12 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Cynotilapia afra»yellow top«red Top afra, Yellow Top afra, White Top afra, Edwardi Type afra, C. chimata, C. mara er nogen af de navne, der er blevet brugt til at betegne denne lille mbuna med. Cynotilapia afra er udbredt langs den nordvestlige kyst samt rundt Likoma og Chizumulu Island og langs østkysten nord for Ntekete i de sedimentrige miljøer i Malawisøen. Cynotilapia afra foretrækker ikke nogen speciel biotop. Den findes mest ved klipper, da disse bruges af de territoriale hanner. Denne mbuna tager plankton. Territoriale hanner bliver ved hulen og tager føde fra klippestykkerne. Cynotilapia afra er ikke utaknemmelig med hensyn til akvariestørrelse. Den kan holdes i forholdsvis små akvarier fra ca. 100 liter og opefter. Yngleadfærd: Hannen indtager en hule og lokker hunnen derind. Her foregår legen og hunnen vil oftest mundruge ungerne i hulen, hvor de små også slippes løs. Antal unger: stk Størrelse: Han: 9 cm Hun: 7 cm Videnskablig beskrevet: Günther i 1893 Der findes utroligt mange farvevarianter af afraen og ofte ligger de meget tæt på hinanden. Temperatur: C ph: Minimum akvarie: 128 liter Holdes bedst som: Trio (1 Han - 2 Hunner) Kilde: Foto: Per Kyllesbech Petersen.

13 JANUAR PRAMMANN S BONNIE DYRECENTER KALUNDBORGVEJ SLAGELSE TLF Vestsjællands største udvalg I AKVARIEFISK KRYBDYR/PADDER GNAVERE & FUGLE TILBEHØR TIL HUND OG KAT ALT TIL HAVEBASSIN ÅBNINGSTIDER: Mandag - fredag Lørdag - søndag

14 14 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Pokaloverrækkelse og julehygge Julemødet i 2006 var ingen undtagelse i forhold til tidligere julemøder m.h.t fint fremmøde. Omkring 20 medlemmer havde fundet vej til klublokalet, hvor der var linet op til julehygge og auktion. Traditionen tro, havde bestyrelsen fundet frem til årets bedste akvarier og fundet to medlemmer, der har gjort en særlig indsats i klubben i det forløbne år. Årets bedste lille akvarie blev Cecillia Jensens Klasse 5- akvarie, der blev både klub-, kreds- og danmarksmester i Årets bedste store akvarie blev Mathias Novals Junior Klasse 2-akvarie, der ligeledes blev klub-, kredsog danmarksmester. Som Årets Akvarist valgtes Johannes Noval for hans store flid og engagement i alle grupper, og fordi han på eget initiativ overtog Akvariegruppen, da den manglede en kontaktperson. Årets Herpetolog blev John Pærremand fordi han, trods lille fremmøde af gruppens medlemmer, alligevel holder liv i Terrariegruppen med gode og interessante mødeemner. Erling Jensen fik pokalen for årets bedste opdræt. Alt til stenhaven Stort udvalg i pumper og filtersystemer Kæmpe udvalg i sump- og vandplanter til havedammen ÅBNINGSTIDER Mandag-fredag Lørdag-søndag

15 JANUAR 2007 Bestyrelsen: Formand: Erling Jensen Snakagervej 34, Sørbymagle, 4200 Slagelse Tlf Mail: Næstformand: John Pærremand Søndermarken 9, Rosted, 4200 Slagelse Tlf Mail: Kasserer: Mogens Nestel Overdrevsvej 9, Sørbymagle, 4200 Slagelse Tlf Mail: 5 Medlem: Jens Bjarne Larsen Valbygårdsvej Slagelse Tlf Mail: Medlem: Johannes Noval Sørbylillevej 15, Sørbylille, 4200 Slagelse Tlf Mail: Medlem: Jørn Bruun Valdemarsgade 4, 4100 Ringsted Tlf Mail: Sekretær/klubbladet/hjemmesiden: Per Kyllesbech Petersen, Skovagervej 14, Bringstrup, 4100 Ringsted Tlf Mail: Kontaktpersoner: Nye medlemmer/indmeldelse samt saltvandsgruppen: Frank Johansen Overdrevsvej 11, Sørbymagle, 4200 Slagelse Tlf Mail: Akvariegruppen og opdræt: Johannes Noval, Sørbylillevej 15, 4200 Slagelse Tlf Mail: Terrariegruppen: John Pærremand, Søndermarken 9, 4200 Slagelse Tlf Mail: Fotogruppen: Per Kyllesbech Petersen, Skovagervej 14, 4100 Ringsted Tlf Mail: Havebassingruppen: Erling Jensen, Snakagervej 34, 4200 Slagelse Tlf Mail: Kontingent 2007 Voksne : kr. 200 pr. år Pensionist par : kr. 190 pr. år Junior/pensionist.... : kr. 130 pr. år Familiekontingent*... : kr. 275 pr. år Alle interesserede er velkommen til at deltage 1-2 møder før man bestemmer sig for medlemskab. * alle familiemedlemmer i samme husstand

16 16 PRAGTSMERLINGEN NR. 1 Dorte Jappe Buch På gensyn i Spar Nord Næstved og på

Nr. 4 2004 APRIL-AUGUST. Tillæg: Havebassingruppens sæson-program

Nr. 4 2004 APRIL-AUGUST. Tillæg: Havebassingruppens sæson-program Tillæg: Havebassingruppens sæson-program Nr. 4 2004 APRIL-AUGUST 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Indhold, oplysninger om klubben og kort. Side 3: Månedens møder. Side 4: Aktivitetskalender / Klubkontakt

Læs mere

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN

Dette nummer: Øvrige oplysninger: 2 PRAGTSMERLINGEN Nr. 3 2002 MARTS 2 PRAGTSMERLINGEN Dette nummer: Side 2: Side 3: Side 4: Side 6: Side 7: Side 8-13: Side 14-15: Side 16 Øvrige oplysninger: Indhold, oplysninger om klubben og kort Månedens møder. Aktivitetskalender

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen afholdt 2. 2. 2009

Referat fra generalforsamlingen afholdt 2. 2. 2009 VAT 9. 2. 2009 Referat fra generalforsamlingen afholdt 2. 2. 2009 8 medlemmer deltog i generalforsamlingen. Der var følgende dagsorden: 1. Valg af referent 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4.

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen afholdt i Vejle den 7.april 2013

Referat fra generalforsamlingen afholdt i Vejle den 7.april 2013 Stiftet den 4.marts 1945 Referat fra generalforsamlingen afholdt i Vejle den 7.april 2013 Pkt. 1. Valg af dirigent, dirigentsekretær og mødesekretær. Poul Petersen (KA) blev valgt som dirigent og sekretær

Læs mere

Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser

Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser Bjørnens Sportsfiskerforening er en meget aktiv lystfiskerforening med mange fisketure, og samtidig har vi et meget aktivt foreningsliv med to klubaftener hver uge, idet vi mødes hver mandag og torsdag

Læs mere

Om Bjørnen. Kontingenter og åbningstider

Om Bjørnen. Kontingenter og åbningstider Om Bjørnen Bjørnen er en yderst aktiv lystfiskerforening, hvor vi hver måned året rundt har adskillige kystture til de Sjællandske pladser. Vi har også havture og åture, og flere gange om året tager vi

Læs mere

Bestyrelse FSK. Forsidefotos: Chris Jørgensen.

Bestyrelse FSK. Forsidefotos: Chris Jørgensen. Nr. 1/2005 Bestyrelse FSK Formand: Erik Pedersen 98 95 81 58 30 75 58 14 Næstformand: Carsten Vinther Jensen 29 93 53 53 Kasserer: Niels Hansen 98 43 45 55 23 45 78 89 Sekretær: Charlotte Thomsen 98 42

Læs mere

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o SAB-Nyt Sund lejerøkonomi i Svendborg læs mere på side 6 og 7 Ekstraordinære afdelingsmøder i 7, 8, 9 og 11 Beboerne i de tre afdelinger skal stemme om ny antenneleverandør. 13 8 23 3 Svendborg Andels-

Læs mere

Dansk Primat Sammenslutning Foreningen for Exotiske pattedyr

Dansk Primat Sammenslutning Foreningen for Exotiske pattedyr Dansk Primat Sammenslutning Foreningen for Exotiske pattedyr Indholdsfortegnelses: Side 3 Formand: Allan Larsen København tlf. 38 19 50 96 e-mail: kontakt@aber.dk Kasserer: Michael Olsen Svebølle tlf.

Læs mere

På www.nordfynbiavl.dk er der et kort resume fra generalforsamlingen, se dette link: http://nordfynbiavl.dk/sidste-nyt.html

På www.nordfynbiavl.dk er der et kort resume fra generalforsamlingen, se dette link: http://nordfynbiavl.dk/sidste-nyt.html Nyhedsbrev udsendt d. 17. november 2011: Generalforsamling og honningkonkurrence Kære biavler i det nordfynske Her er lidt nyt fra generalforsamlingen d. 9. november, hvor honning fra Bo og Edith Nørret

Læs mere

Årgang 12 - Blad nr. 1 Maj 2013

Årgang 12 - Blad nr. 1 Maj 2013 Årgang 12 - Blad nr. 1 Maj 2013 Løbeskolen 2013 1 Foto øverst: Generalforsamlingen 2013 Foto nederst: Bestyrelsen 2 Bestyrelsens beretning for 2012 På bestyrelsens vegne vil jeg byde jer alle velkommen

Læs mere

Vendsyssel Stenklubs bestyrelse:

Vendsyssel Stenklubs bestyrelse: 2 19 Indhold: Formanden har ordet... 3 Stenklubbens kommende aktiviteter... 4 Strandstenstur til Hirtshals Klint (referat)... 7 Tur til Fyns Hoved (referat)... 8 Omtale af udstilling om sporfossiler, Naturhistorisk

Læs mere

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet FEBRUAR 2012 NR 4/49 AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K Tema: Livstræet Teatersalen Domus fredag den 23. marts 2012 kl. 20:00. Dørene åbnes kl. 18:30 OPLAGSTAL :350 - Udsendes 5 gange årligt til samtlige

Læs mere

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub Nr. 2, juli/august 2009 Artikler med ramme omkring indeholder vigtige oplysninger fra klub og bestyrelse, som alle forudsættes at kende.. Tillykke Flere af klubbens

Læs mere

BORGERNYT Bladet for alle i Verninge og omegn

BORGERNYT Bladet for alle i Verninge og omegn BORGERNYT Bladet for alle i Verninge og omegn Julen 2013 VERNINGE, IKKE BLOT ET STED AT BO, MEN ET GODT STED AT LEVE BORGER NYT FEBRUAR 2014 VERNINGE.DK Borgernyt, det fælles blad Bladet udkommer 4 gange

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

KOLDINGFISKERENISKEREN

KOLDINGFISKERENISKEREN KOLDINGFISKERENISKEREN NUMMER 2 JUNI 2012 ÅRGANG 19 KOLDING SPORTSFISKERFORENING JUNIOR-WEEKEND GEDDEPOKAL TIL KS VÆRKSTED INDVIET LAKS PÅ 1. METER OG 9,7 KG TIL MICHAEL LOHMANN JEPPESEN Se side 10 REFERAT

Læs mere

FD-NYT. Frederikssund Sejlklub. Husk standerhejsningen den 5. maj. Marts 2-2012

FD-NYT. Frederikssund Sejlklub. Husk standerhejsningen den 5. maj. Marts 2-2012 FD-NYT Frederikssund Sejlklub Marts 2-2012 Husk standerhejsningen den 5. maj Frederikssund Sejlklub Kalvøvej 15, 3600 Frederikssund www. frederikssundsejlklub.dk Bestyrelse: Formand Lotte Moselund 30 26

Læs mere

Nordborg Golfklub. Sønderborg Køkkenets Junior Turnering. 14. årgang Oktober 2004 Nr. 4. www.nordborg-golfklub.dk

Nordborg Golfklub. Sønderborg Køkkenets Junior Turnering. 14. årgang Oktober 2004 Nr. 4. www.nordborg-golfklub.dk Nordborg Golfklub 14. årgang Oktober 2004 Nr. 4 Sønderborg Køkkenets Junior Turnering www.nordborg-golfklub.dk 2 Nordborg Golfklub Medlemsblad for Nordborg Golfklub Udkommer 5 gange årligt. Oplag 375 Klubbens

Læs mere

Bundbid ved LAGAN? Lystfiskerforeningen NEPTUN. Lyngby - Taarbæk. NR. 3 November 2012 44. Årgang

Bundbid ved LAGAN? Lystfiskerforeningen NEPTUN. Lyngby - Taarbæk. NR. 3 November 2012 44. Årgang Bundbid ved LAGAN? Lystfiskerforeningen NEPTUN Lyngby - Taarbæk NR. 3 November 2012 44. Årgang PRAKTISKE OPLYSNINGER BESTYRELSE: Formand: Henning Loesch 45 42 37 41 Nøddehøj 16, 2840 Holte e-mail henning@loesch.dk

Læs mere

Februar 2014, nr. 100. ICD-klubbens blad

Februar 2014, nr. 100. ICD-klubbens blad Rytmeboxen Februar 2014, nr. 100 ICD-klubbens blad Læs blandt andet om: Fra bestyrelsen side 2 Sådan læses Rytmeboxen fremover side 5 Vintermøde side 7 Kostfibre side 9 Komplikationer for PM/ICD-bærere

Læs mere

November 2013 - Nr. 2

November 2013 - Nr. 2 November 2013 - Nr. 2 Indhold Side Sophieholmen 17 4800 Nykøbing F. mail@balticdyk.dk - klubblad for Baltic: Redaktion: Luise Riber - Tlf.: 23 96 16 42 E-mail: blad@balticdyk.dk BESTYRELSEN: Formand: Michael

Læs mere

7. Årgang No. 1 Februar 2014. Lillebælt Fritidsfiskerforening. www.lillebaelt-fritidsfisker-forening.dk

7. Årgang No. 1 Februar 2014. Lillebælt Fritidsfiskerforening. www.lillebaelt-fritidsfisker-forening.dk 7. Årgang No. 1 Februar 2014 Lillebælt Fritidsfiskerforening Indhold: Medlemsblad for Lillebælt Fritidsfiskerforening Foreningens formål er at varetage Arrangerer medlemsmøder, kurser der fremme kendskab

Læs mere

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2015 Referat GF 020315 REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2. marts 2015 kl. 19.30 i klublokalerne Grønnegade kaserne i Næstved Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning 3) Regnskab 4) Indkomne

Læs mere

Biofag. Nr.4 September 2009

Biofag. Nr.4 September 2009 Biofag Nr.4 September 2009 Biofag Medlemsblad for Foreningen af Danske Biologer FaDB Udkommer 5 gange årligt Deadlines: 20/1, 20/3, 20/6, 20/8, 20/10 Redaktion: Jesper Ruggaard Mebus (ansv.) Erik Frausing

Læs mere

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup

NF-NYT. nr. 2 maj 2015 - årgang 27. Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen. Foto: Louise Boserup NF-NYT nr. 2 maj 2015 - årgang 27 Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen Foto: Louise Boserup Foto: Louise Boserup Indhold Indhold... 2 Kontaktoplysninger... 3 Foreningen orienterer... 4 Opslagstavlen...

Læs mere

Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger!

Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger! FTK Latter er et beroligende middel, helt uden bivirkninger! Marts 2015 2 Indholdsfortegnelse! Formanden byder velkommen 3 Så starter vi snart en ny tennissæson! 6 Husorden 9 Bryllup fødselsdage - fester

Læs mere

FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Foråret 2015

FORANTIK. Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab. Foråret 2015 FORANTIK Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab 16 Foråret 2015 FORANTIK 16 Medlemsblad for Antik-Historisk Selskab Lindevej 41, 7600 Struer Tlf 2479 7519 E-mail: hammitz@gmail.com Hjemmeside: www.antikhistorie.dk

Læs mere

Juni 2014, nr. 102. ICD-klubbens blad

Juni 2014, nr. 102. ICD-klubbens blad Rytmeboxen Juni 2014, nr. 102 ICD-klubbens blad Læs blandt andet om: Formanden har ordet side 2 Fra læser til læser side 5 Seminar 2014 side 6 Livsstilscentret Brædstrup side 12 Aktivitetskalender side

Læs mere