NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS"

Transkript

1 NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS December 2005 Sorg og sygdom Et 2 dages kursus for frivillige, der støtter og rådgiver syge Der findes mange sygdomsforeninger i Aalborg Kommune, som gør et stort og nødvendigt arbejde på frivillig basis. De frivillige i organisationerne er ildsjæle, der ofte på grund af en personlig berørthed er gået ind i foreningens arbejde. Kurset er rettet mod disse ildsjæle, som forhåbentlig vil kunne hente både ny inspiration og lærdom, samt få anledning til at udveksle erfaringer og synspunkter, der vedrører det at være frivillig ud i sorg og sygdom. På kurset vil vi bl.a. diskutere, hvordan det kan være, at en gennemlevet sygdom kan vendes til en motivation/drivkraft til at hjælpe andre. Vi vil også komme ind på den modsatte situation. Der er jo også nogen, som aldrig rigtig kommer sig mentalt over et sygdomsforløb, hvad enten det er hos en selv eller en nærtstående. Hvordan kan det være, at det kan gå på den måde? Hvilke årsagsforklaringer kan der være og hvilken betydning har forløbet af sorgprocessen? Et væsentligt spørgsmål er hvornår man er så hel igen efter en sorg, at man er i stand til at gøre noget for andre? Og hvordan møder man en syg på den rigtige måde? Målgruppe: Kurset henvender sig til alle, der arbejder frivilligt inden for en sygdomsorganisation, samt førtidspensionister der på grund af sygdom er aktive i en netværksgruppe eller lignende. Eftersom kurset bliver en vekselvirkning mellem oplæg, debat, dialog og erfaringsudveksling er det vigtigt, at man som deltager er åben over for at skulle bruge sig selv aktivt i løbet af kurset. Sted: De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, 9000 Aalborg Dato og varighed: Fredag den 20. januar kl og lørdag den 21. januar kl Den første kursusdag (fredag) vil forløbe under overskriften sorgprocesser og lørdag vil overskriften være mødet med den syge, hvor der bl.a. vil være en personlig beretning/oplæg ved den brystkræftopererede Karen Veien. Se hele kursus programmet på Kursusholder: Lisbeth Andreasen, uddannet musikterapeut og psykoterapeut. Tidligere tilknyttet Sct. Maria Hospice Center. Nu underviser på Diakonhøjskolen i Århus. Tilmeldingsfrist: Mandag den 2. januar hos De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, 9000 Aalborg. Tlf: eller mail: Deltagerantal: Max. 20 deltagere. Entré: Det er gratis at deltage for frivillige, og der vil være fuld forplejning på begge kursusdage. Arrangør: De Frivilliges Hus.

2 Dag inspirationskurser Inspirationskurser 2006 i De Frivilliges Hus Uge 6: tirsdag onsdag d februar 2006 kl Uge 12: onsdag torsdag d marts 2006 kl Uge 18: onsdag torsdag d maj 2006 kl Aften inspirationskurser: Uge 6: mandag d. 6. februar 2006 kl Uge 7: torsdag d. 16. februar 2006 kl Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver, så deltag i et inspirationskursus. I løbet af de 2 dage et inspirationskursus varer, vil du få et overblik over det frivillige sociale arbejde i Aalborg. Vi vil snakke om hvilke områder de frivillige sociale foreninger dækker, og hvor lige præcis du synes det kunne være interessant at yde en indsats. Desuden vil vi besøge forskellige frivillige steder og høre andre frivillige fortælle om deres frivillig job. Et inspirationskursus er gratis at deltage i, og på dag kurserne serveres en let frokost samt kaffe og the. Tilmelding til De Frivilliges Hus Tlf: Mail: Aflastning af pårørende til døende Ældre Sagen i Hals har startet et nyt projekt op, hvor en gruppe frivillige seks forhenværende medarbejdere ved hjemmeplejen i Hals Kommune tilbyder at støtte/aflaste pårørende til døende. Hvor der ingen nære pårørende er, eller disse trænger til aflastning, kan de frivillige i samarbejde med hjemmeplejen våge hos den døende, hvis denne ønsker at dø i eget hjem. Det kan være med til at skabe tryghed i den sidste svære tid, hvis der er en person tilstede, som ikke har travlt og som ikke skal videre til nye opgaver. Tilbuddet består i at lytte, tie stille og holde i hånd. Opgaven løses i tæt samarbejde med hjemmesygeplejen, der også formidler kontakten til gruppen af frivillige. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Ældre Sagen i Hals Kommune. Forældreforeningen Vi har mistet et barn Forældreforeningen Vi har mistet et barn blev oprettet i Foreningen har bl.a. til formål at formidle kontakt mellem forældre, der har mistet et barn ved sygdom, trafikdrab, ulykker, selvmord og drab, at oprette selvhjælpsgrupper og støtte og vejlede forældre og pårørende hjælpe hinanden gennem sorgen. I Aalborg kan foreningen kontaktes i Brugerbutikken på Sygehus Nord hver mandag kl Kontaktpersoner for Aalborg: Jørgen og Annette Kreutzmann Tlf: Mail: Læs evt. mere på hjemmesiden:

3 FrivilligJob.dk FrivilligJob.dk er en internetportal, hvor frivillige og organisationer mødes. Her kan mennesker, der ønsker at engagere sig i frivilligt socialt arbejde, få et overblik over, hvilke jobmuligheder der er i deres lokalområder. Jobmulighederne kommer fra en lang række meget forskellige frivillige sociale organisationer. Læs mere på: Familieklubber i Aalborg Lider I som familie under en person, der har et overforbrug af alkohol eller frygter du som den drikkende, at miste dem du holder af? Så kontakt os i en familieklub. Familieklubben fokuserer på alles adfærd ikke kun adfærden hos den, som drikker. Man taler altid om sine egne erfaringer i stedet for at give gode råd. Man er også meget velkommen alene. Kontaktperson for familieklub: Tlf: mellem kl Læs mere på: Netværksgruppe for fleksjobbere I Aalborg har nogle fleksjobbere dannet en netværksgruppe, hvor medlemmerne udveksler erfaringer og drøfter kontakten med kommunen, arbejdsgivere og fagforeninger. Nye fleksjobbere er naturligvis velkomne i netværket, der holder møde den 2. onsdag kl. 14 i hver måned i De Frivilliges Hus i Aalborg. Netværket i Aalborg er en lokalafdeling af Landsforeningen for fleks og skånejobbere i Danmark. Foreningens mål er at støtte medlemmerne med personlig rådgivning og arbejde generelt for at pleje fleks og skånejobberes interesser. Læs mere på: Kontaktperson i Aalborg: Ole Vad Nielsen Tlf: Mail: Kirkens Korshærs varmestue på Østerbro 25 års jubilæum Gennem 25 år har Kirkens Korshærs varmestue på Østerbro været hjerterum for Aalborgs udsatte, som her har kunnet komme ind fra gaden og få en snak, et måltid mad, et bad, et hvil på en briks og få lov til at være sig selv i nogle trygge rammer. Et af hovedformålene med varmestuen har altid været at vise nærvær og respekt for andre mennesker, og møde dem, som de er at samtale og lytte uden forbehold.

4 Landsorganisationen af arbejdsledige flytter ind i De Frivilliges Hus LA er en medlemsorganisation, som arbejder på at forbedre forholdene for arbejdsledige både på det politiske plan og med individuelle konkrete sager. Alt arbejde foregår på frivillig basis. Fremover afholder LA sine medlemsmøder hver måned den 2. mandag i De Frivilliges Hus. Næste møde er den 12. december og i 2006 er de første mødedatoer den 9. januar og den 13. februar. Alle møder starter kl Alle interesserede er velkomne. Vi udveksler erfaringer vedrørende ledighed, rådgiver hinanden og planlægger evt. arrangementer, hvor vi tager fat i eksempelvis Arbejdsformidlingen, Socialforvaltningen eller nogle politikere. Kontaktperson: Elin Christensen, Ved Stranden 20A, 9000 Aalborg Tlf: Mail: Web: Blå Kors Genbrug i 30 år En af Aalborgs genbrugsbutikker Blå Kors butikken på Budolfi Plads har netop fejret 30 års jubilæum. Det er frivillige, der driver genbrugsbutikken, hvor der et et stort udvalg af tøj, sko og tasker. Blå Kors Genbrug startede i Aalborg på Østerbro i Talblindhed 4 6% af Danmarks befolkning har indlæringsvanskeligheden dyskalkuli bedre kendt som talblindhed. Dyskalkuli er optaget i WHO på lige fod med fx ordblindhed. Alligevel bliver der stort set intet gjort for at imødekomme de problemer talblinde støder på hver eneste dag i skolen, på arbejdet og i fritiden. Symptomer kan fx inkludere: Ingen evne til at fatte og huske matematiske koncepter. Problemer med abstrakte koncepter såsom tid og retninger. Er lang tid om at lære klokken. Dårlig til at holde styr på penge og kredit. Manglende spatiale evner farer let vild, forstår ikke kort. Manglende forståelse for regler og strategi i sport og spil. Der er nu planer om opstart af en lokalafdeling i Aalborg for folk med talblindhed. For yderligere oplysninger kontakt: Gitte Untidt Mail: Du kan læse mere på Talblindeforeningens hjemmeside: Julelukket i De Frivilliges Hus De Frivilliges Hus holder lukket i perioden 22. december 2005 til 2. januar De Frivilliges Hus ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår. På gensyn i 2006.

5 FRIVILLIGE OPGAVER/JOBS DECEMBER 2005 Den Frie Socialrådgivning frivillige Den Frie Socialrådgivning er et gratis tilbud, som alle borgere med sociale problemer kan benytte sig af. Der ydes støtte og vejledning efter princippet hjælp til selvhjælp. Samtalerne er ikke tidsbegrænsede og tidsbestilling ikke nødvendig. Vi tilbyder fuld anonymitet, og har altid tid til at lytte og give en uvildig vurdering og hjælp i forhold til det sociale system. Vi kan bl.a. yde juridisk rådgivning i forhold til familieanliggender, ankesager og økonomiske forhold m.v. Desuden har vi mulighed for at tilbyde bisidderbistand. Der ydes ikke økonomisk hjælp. Der søges frivillige med en socialfaglig baggrund til rådgivningen, hvilket vil sige uddannede socialrådgivere eller socialrådgiverstuderende. Ring evt. og lav en aftale med daglig koordinator Lene Thomsen. Den Frie Socialrådgivning er åben hver mandag og onsdag kl Rådgivningen har hjemme i lokaler i De Frivilliges Hus, Badehusvej 1, Aalborg. Tlf: Mail: Læs mere på: Frivillige Motionsvenner i Aalborg Vil du være frivillig motionsven i Aalborg? Hvad er en frivillig motionsven? En frivillig motionsven er et menneske med overskud i hverdagen til at besøge og lave let motion med en ældre hjemmeboende en gang om ugen. Den frivillige motionsven har forinden gennemført et grundigt kursusforløb, der er gratis for deltageren. Der stilles ingen krav om specielle forudsætninger for at blive frivillig motionsven. Motivation og lysten til at være med er det vigtigste, og du behøver ikke have kendskab til motion for at deltage, alt det lærer du på kurset, hvor der er tilknyttet flere dygtige instruktører. Hvem kan få en frivillig motionsven? Ældre hjemmeboende, der ikke modtager andre tilbud om motion, og som ikke kan deltage i motionstilbud uden for hjemmet. Tilbud om en frivillig motionsven kan ikke erstatte genoptræning eller anden hjælp i hjemmet. Der arrangeres bl.a. julearrangementer, syng sammen aktiviteter, foredrag samt inspirationskurser for alle interesserede. Kontaktperson: Kirsten Mortensen Tlf: Mail: Læs evt. mere om Frivillige Motionsvenner på:

6 Angstforeningen frivillige telefonpassere Angsttelefonen er Angstforeningens samtalelinie, som folk kan ringe til, når de trænger til at læsse af og dele deres tanker med én, der selv kender til at have angst. Linien er åben onsdag og torsdag fra kl og lørdag og søndag fra kl Vi mangler især folk, der kan tage vagter i weekenden. Har du selv haft en angstlidelse? Har du været i behandling med godt resultat? Er du stabil og har du lyst til at hjælpe andre? Er du god til at lytte? Vil du give tre timer af din tid 3 4 gange om måneden? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, hører vi gerne fra dig. Send en mail til: med oplysning om alder, angstlidelse og gennemgået behandling samt et par ord om, hvorfor du ønsker at være telefonpasser. Vi ser frem til at høre fra dig. Svømmeklub for Scleroseramte frivillige Vi er en klub, der giver mulighed for at scleroseramte kan få træning i vand. Der er instruktører i vandet, hvilket giver mulighed for individuel afspænding af ømme muskler og led samt holdtræning i form af vandgymnastik. Tilbuddet er 3 timer hver onsdag fra kl Vi søger frivillige til at hjælpe i omklædningsrummet og i vandet til træning. Der er ingen krav til erfaring, men du skal kunne komme minimum hver anden gang. Kontaktpersoner: Ergoterapeut Anja Larsen Tlf: Fysioterapeut Lene Christensen Tlf: eller Bliv frivillig i Kirkens Korshærs Natvarmestue i Aalborg Har du overskud til andre? Tør du blive udfordret? Vil du gerne gøre en forskel? Kan du lytte? Tør du få flyttet dine grænser? Er du loyal? Kan du arbejde om natten? Vi tilbyder personlig udfordring, indblik i andres liv, stof til eftertanke og personlig udvikling. VI HAR BRUG FOR DIG OG DIT SMIL! Kontakt Kirkens Korshærs Natvarmestue for flere informationer: Kirkens Korshærs Natvarmestue Korsgade Aalborg. Telefon: eller Mail: Natvaalb

7 Dansk Røde Kors bliv besøgsven i Aalborg afdelingen Glæd dig selv ved at blive besøgsven! Brug et par timer om ugen til at være besøgsven hos ensomme, handicappede og mennesker, der ikke har nogen social kontakt. Vi er mange Røde Kors Venner i Aalborg afdelingen, som på mange områder har et hyggeligt samvær. Tag del i dette samvær og gør dit liv mere indholdsrigt. Kontakt undertegnede og hør nærmere om, hvad det er at være besøgsven hos Dansk Røde Kors. Annette Poulsen Tlf: Mail: aalborg.dk Butik Caféen frivillige til værksted, butik eller café Har du besøgt Alborg Øst' eneste café? Har du lyst til at blive frivillig i Butik Caféen? Formålet med Butik Caféen er at udvikle et lokalt aktivitets og samværstilbud. Butik, café og værksted er samlet under et tag i Planetcentret i Aalborg Øst, og stedet er åbent for alle. Har du tid i overskud og lyst til at arbejde som frivillig, så kom ind og få en snak med os og se hvad vi laver. Butik Caféen drives ved hjælp fra frivillige. Butik Caféen er beliggende Saltumvej 5, 9220 Aalborg Øst. Åbent tirsdag til fredag fra kl Tlf: Web: cafeen.dk Ungdommens Røde Kors frivillige Ungdommens Røde Kors er en selvstændig børne og ungdomsorganisation under Dansk Røde Kors. Som frivillig i Ungdommens Røde Kors har du mulighed for at deltage i fx lektiehjælpsklubben, i børneklubben, integrationsaktiviteter eller arbejde med ensomme unge. Der vil også være mulighed for at lave PR arbejde eller søge fonde m.m. Kontaktperson: Pia Rosenquist Mail: aalborg.dk Læs mere på: aalborg.dk Se flere frivillige opgaver/jobs på

8 De Frivilliges Hus i Aalborg er en selvejende institution uafhængig af offentlige, politiske, religiøse, og økonomiske interesser. I bestyrelsen sidder repræsentanter fra de frivillige organisationer, Aalborg Kommune og personalegruppen i De Frivilliges Hus. Huset drives af lønnede og frivillige i fællesskab. Husets udgifter dækkes via kommunale tilskud, offentlige puljer, private fonde og sponsorater. De Frivilliges Hus arbejder for: At alle borgere i Aalborg Kommune med lyst og overskud, skal kunne deltage i frivilligt arbejde under de bedst mulige betingelser. At de lokale frivillige organisationer og foreninger får optimale arbejdsbetingelser og mulighed for at udvikle sig på egne betingelser. At nye foreninger og projekter inden for det lokale frivillige sociale arbejde/område får den bedst mulige start. At alle med behov for hjælp får kendskab til den støtte, de kan hente i den frivillige verden. At indsamle og formidle viden om det frivillige sociale arbejde. At medvirke til en ansvarlig og kvalificeret socialpolitisk debat i lokalsamfundet De Frivilliges Hus Badehusvej 1, st Aalborg Tlf: Mail: Web: Åbningstider Mandag torsdag kl Fredag kl Har du kommentarer, ideer til artikler, jobs, ris eller ros vedrørende nyhedsbrevet, så er du velkommen til at kontakte redaktionen på tlf: eller via mail: eller Du kan altid tilmelde/afmelde dig De Frivilliges Hus nyhedsbrev via mail, telefon eller brevpost. Tlf: Mail: Har du i øvrigt ideer eller forslag til kort information om frivilligt socialt arbejde, som kan have interesse for nyhedsbrevets abonnenter, hører vi også meget gerne fra dig. Glædelig jul og godt nytår til alle vores abonnenter : ) Næste nyhedsbrev udkommer februar 2006.

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Inspirationskurser NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Marts 2006 Inspirationskurser foråret 2006 i De Frivilliges Hus Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Uge 12: onsdag torsdag d. 22. 23.

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2013

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2013 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2013 Bliv frivillig i Aalborgs sociale foreninger! De Frivilliges Hus inviterer til infomøde for nye frivillige Tirsdag 29. januar el. tirsdag 26. februar kl.

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2009

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2009 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2009 Informationsaften for nye frivillige Onsdag den 4. februar 2009 kl. 17.00-20.00 i De Frivilliges Hus Omtrent en tredjedel af alle voksne danskere er engageret

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Marts-april 2014 Tina Raun Nielsen er frivillig i Parkinsonforeningen Læs mini-portræt i nyhedsbladet, hvor Tina bl.a. fortæller om en ny ParkinsonCafé i Aalborg. I nyhedsbladet

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Januar-februar 2014 Peter Als fra Amnestys lokalforening i Aalborg er en glad mand Læs mini-portræt i bladet, hvor Peter fortæller om Amnestys erfaringer med udenlandske frivillige.

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS December 2009

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS December 2009 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS December 2009 De Frivilliges Hus fejrer FN's Internationale Frivillighedsdag 2009 Fredag 4. december kl. 14-16 i Julemandens Hus på Gammel Torv i Aalborg International Frivillighedsdag

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS September 2012

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS September 2012 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS September 2012 Frivilligmarked 2012 i Aalborg Fejring af frivillige, swingende jazzmusik, taler og prisoverrækkelser Lørdag den 25. august blev der for 17. gang afviklet Frivilligmarked

Læs mere

Frivilligcenter Hillerød

Frivilligcenter Hillerød A NYHEDSBREV om det frivillige sociale arbejde og aktiviteter fra frivilligcentret, Foreningslivet, kommunen og landsorganisationerne Februar 2009, nr. 1 Nyt fra Frivilligcentret CENTERLEDEREN Så er vi

Læs mere

Selvhjælp Skanderborg

Selvhjælp Skanderborg Januar 2014 Selvhjælp Skanderborg Introduktionshæfte for frivillige Selvhjælp Skanderborg Vestergade 14 A, 1. sal 8660 Skanderborg www.selvhjaelpskanderborg.dk 1. Velkommen som frivillig i SelvhjælpSkanderborg...

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS November-december 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS November-december 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS November-december 2014 René Vinding Christensen er en af de frivillige ved mandecentret Aalborg. 1 Månedens frivillig-portræt: Navn/forening: René Vinding Christensen, mandecentret

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

Hjælp til selvhjælp. For børn, unge, deres familier og netværk i Ringkøbing-Skjern Kommune

Hjælp til selvhjælp. For børn, unge, deres familier og netværk i Ringkøbing-Skjern Kommune Hjælp til selvhjælp For børn, unge, deres familier og netværk i Ringkøbing-Skjern Kommune 1 2 Forord Kataloget er udviklet på tværs af de faglige organisationer i Ringkøbing- Skjern Kommune, og i samarbejde

Læs mere

LAD FRIVILLIGHEDEN BLOMSTRE. Virksomhedsplan for 2010-2011

LAD FRIVILLIGHEDEN BLOMSTRE. Virksomhedsplan for 2010-2011 LAD FRIVILLIGHEDEN BLOMSTRE Virksomhedsplan for 2010-2011 Indhold De Frivilliges Hus 2 Kerneydelser: 2 Foreningsservice 3 Bliv Frivillig 3 Borgerservice 4 Netværk 4 Projektvugge 5 Udviklingsprojekter og

Læs mere

Social vejviser LYNGBY-TAARBÆK Foreninger, grupper af frivillige som gør en forskel

Social vejviser LYNGBY-TAARBÆK Foreninger, grupper af frivillige som gør en forskel Social vejviser LYNGBY-TAARBÆK Foreninger, grupper af frivillige som gør en forskel 2013 Frivilligcenter LYNGBY-TAARBÆK 1 På landsplan arbejder mere end en kvart million mennesker frivilligt inden for

Læs mere

KURSUS KATALOG 2014. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2014. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2014 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2014 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist Februar Butikslederkursus 21.-23. feb.

Læs mere

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE

URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE URK ÅRHUS HÅNDBOG TIL AKTIVITETSANSVARLIGE INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 3 OM UNGDOMMENS RØDE KORS OG RØDE KORS 4 Selvstændig i 1988 4 Både tale og handling 4 Verdensomspændende bevægelse 4 Samarbejde

Læs mere

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk Café Paraplyen Årsrapport April 2012 Marts 2013 Nørregade 77 79 5000 Odense C Tlf.: 6612 8585 Et spisested, et værested og en social café www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk En selvejende

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON PRAKTISKE OPLYSNINGER I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine tilbud af kurser, netværk og øvrige uddannelsesaktiviteter

Læs mere

VEJE TIL INTEGRATION MULIGHEDER I FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE GUNVOR CHRISTENSEN

VEJE TIL INTEGRATION MULIGHEDER I FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE GUNVOR CHRISTENSEN VEJE TIL INTEGRATION MULIGHEDER I FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE GUNVOR CHRISTENSEN VEJE TIL INTEGRATION MULIGHEDER I FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE GUNVOR CHRISTENSEN KØBENHAVN 2006 SOCIALFORSKNINGSINSTITUTTET

Læs mere

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Marts 2010 Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N Projekt VoksenADHD En midtvejsevaluering af et projekt

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2015 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2015 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist Januar Formidlingskursus 10.-11. jan.

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Lederbogen.

Dette er et elektronisk eksemplar af Lederbogen. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Lederbogen Dette er et elektronisk eksemplar af Lederbogen. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave,

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Bilag til afslutningsrapport for Sund Hele Livet

Bilag til afslutningsrapport for Sund Hele Livet Bilag til afslutningsrapport for Sund Hele Livet Bilagene er delt ind i 7 hovedgrupper: Det generelle fra side 3 De hjertelige hjemmebesøg fra side 24 Caféerne fra side 33 Daghøjskolen fra side 40 Nye

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2015 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2015 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist April Introduktionskursus for nye kasserere

Læs mere

Hjerneskadeforeningen

Hjerneskadeforeningen Hjerneskadeforeningen Å R H U S A M T S K R E D S Nyhedsbrev Å R G A N G 5 ~ N R. 1 ~ M A R T S 2 0 0 6 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth, kan træffes personlig: Mandag kl. 8.00 14.00

Læs mere

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen

Farverige Foreninger. Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet. Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger Gode idéer og erfaringer til at arbejde med mangfoldighed i foreningslivet Af Majbrit Kronborg Mouridsen Farverige Foreninger er udarbejdet i juni 2009 Initiativet er finansieret af

Læs mere

MESTRINGSPROGRAMMER. Lær at tackle Håndbog for koordinatorer

MESTRINGSPROGRAMMER. Lær at tackle Håndbog for koordinatorer MESTRINGSPROGRAMMER Lær at tackle Håndbog for koordinatorer Lær at tackle-kurserne Håndbog for koordinatorer Komiteen for Sundhedsoplysning 2015 ISBN (elektronisk version): 978-87-93213-21-0 Publikationen

Læs mere