AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden"

Transkript

1 Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca ), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann, Karin Borup, Conny Jakobsen, Afbud: Erling Østergaard, Jørgen Lund Jepsen 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 7. oktober 2013 samt ekstraordinær møder den 3. december 2013, 13. januar 2014 og 6. februar 2014 Referat fra møderne d. 7. oktober 2013 samt ekstraordinær møder den 3. december 2014, 13. januar 2014 og 6. februar 2014 Alle referater godkendt - Mariann Bøje tilretter navne under afbud i referat af 7. oktober 2013, inden referaterne lægges på IO's hjemmeside. Dato: 9. april 2014 Ref: plls Side 1/5 3. LSU, informationspligt og opgaver, plan for LSU s arbejde 2014 Ellen ønsker udarbejdet et årshjul for LSU s arbejde. Der skal som min. være ét LSU-møde forud for de kommende lønforhandlinger, forventeligt efterår Endvidere fandt LSU, at der er behov for ét møde den 2. juni, hvor den fremtidige organisering på IO drøftes. Pia oplyste, at bilaget vedr. punktet er foranlediget af næstformandens ønske om præcisering af LSU s opgaver og ansvar 4. Økonomi, årsregnskab Ellen gennemgik årsregnskabet. På delregnskab 1 blev underskuddet for 2013 på kr ,- og mindre end budgetteret. Regnskabet endte med underskud, da der 2 dage før årsafslutning - kom en efterbetaling på arbejdsskadeerstatning på kr ,-. Alt i alt må resultatet for 2013 ses som værende tilfredsstillende. Ellen redegjorde for, hvordan budgetter og regnskaber i højere grad stiller krav til at dele omkostninger ud på de relevante delregnskaber det betyder, at der for IO s vedkommende er flyttet relevante omkostninger vedr. drift fra delregnskab 1 til delregnskab 2. Delregnskab 2 (indtægtsdækket virksomhed) er i balance/løber rundt, hvilket findes tilfredsstillende, så der kan tilbydes specialbehandlinger, som patienterne ellers ikke ville kunne få. Samlet set kan Instituttet være tilfreds med 2013-resultatet. De igangsatte spareforanstaltninger ses at have haft indflydelse på årets resultat. AU HR, HE Aarhus Universitet Katrinebjergvej 89 F 8200 Aarhus N Tlf.: hr@sun.au.dk

2 5. Status på B14 processen og den fremtidige organisering Ellen orienterede LSU om den skrivelse, som hun i forlængelse af LSU-mødet vil sende ud som orientering til hele IO. Der er i orienteringen redegjort for de områder, hvor der allerede haves overblik over, hvordan arbejdet fremover skal struktureres. Orienteringen følges op at stormøde på IO i morgen. Processen vedr. oplysning af, hvilke medarbejdere, der er afskediget/har indgået frivillige aftaler har gjort, at det først nu er muligt at tale om, hvordan den fremtidige organisering forventes at skulle se ud. Det er klart, at besparelserne/afskedigelserne på IO har gjort, at de studerende er særligt opmærksomme på, hvad det er for en uddannelse, de fremover får på IO. Ellen har nu dokumentation for tilsvarende undervisningsmetoder fra andre områder, og har på den baggrund tillid til, at IO kan få det bedste ud af den fremtidige situation, hvor der skal undervises 2/2. Særligt gruppen af klinik assistenter og gruppen af laboranter er hårdt ramt pba. besparelserne, hvilket vil stille særligt krav til lederne og medarbejderne i denne gruppe ift. kommunikation og samarbejde. Der indtænkes kompetenceudvikling/efteruddannelse i den forbindelse. Side 2/5 Mariann Andersen opfordrede til, at alle får mulighed for at komme med input til den fremtidige organisering og samarbejde. Ellen bekræftede, at alle får mulighed til at byde ind. Ellen oplyste endvidere, at som konsekvens af B14 lukkes receptionen fremover på fredage med virkning fra 1. juni. Generelt har Ellen fokus på kommunikation og samarbejde, der bliver helt afgørende for, at den ny organisering kan hænge sammen. Det får også betydning for den måde råd/udvalg fremover drøfter initiativer og samarbejde på. LSU drøftede den fremtidige 2/2 undervisning. Helle bidrog med bilag til, hvordan kursusattest fremover vil kunne se ud. Karin spurgte, om det er korrekt, at KU også kører 2/2 undervisning. Ellen kunne bekræfte dette. Jens fandt, at IO må få det bedste ud af situationen, og at de studerende også har ansvar for egen læring. Der skal dog også tages højde for det arbejdspres de kliniske lærere måtte kunne opleve som følge af ændringerne.. Helle fandt, at det er muligt at få enderne til at nå sammen for en periode, men at der naturligvis ikke må blive tale om en kronisk ekstra belastning. Ellen ønsker på ingen måde at negligere, at de trufne beslutninger om prioriteringer FÅR konsekvenser, men at IO i fællesskab må sikre at få det bedst mulige ud af situationen.

3 Trine anførte, at reduktionen af antallet af klinikassistenter vil få indflydelse på den service instituttet fremover kan tilbyde. Side 3/5 Karin tilkendegav, at det er vigtigt at få defineret, hvem der løser hvilke opgaver, så studerende ikke oplever at blive skubbet rundt i huset. Ellen bekræftede, at snitflader, samarbejde og kommunikation er på dagsordenen, når den endelige organisering i de kommende måneder skal falde på plads. Mariann Bøje fandt, at jo mere de enkelte afdelinger eller der, hvor der er samarbejdsrelationer mødes og drøfter, hvordan opgaverne kan løftes, jo bedre bliver forståelsen for hinandens arbejde, og for, hvor det er nødvendigt at kommunikere, samarbejde og overlevere. LSU drøftede herefter, hvordan IO kan tage afsked med afskedigede medarbejdere på en måde, som den enkelte medarbejder selv har indflydelse på. Ellen kontakter de par medarbejdere, der har jubilæum i opsigelsesperioden for afklaring af, hvorvidt medarbejderen ønsker jubilæet markeret. For så vidt angår fratrædelser sættes et beløb af pr. medarbejder, der giver medarbejderen mulighed for at have medindflydelse på, hvordan og om, hvorvidt den sidste arbejdsdag skal markeres. Karin spurgte, om alle opsagte er blevet tilbudt en udtalelse. Ellen bekræftede, at alle har fået information om, at de blot kan henvende sig hos egen daglig leder, så vil der blive udarbejdet en udtalelse. 6. Evaluering af MUS og indsatsen for kompetenceudvikling Ellen konkluderede, at der ikke i alle tilfælde er afholdt MUS, hverken i efteråret 2013 eller her i første kvartal af Pia fastslog, at der er en pligt til for leder og medarbejder at gennemføre og deltage i MUS. Punktet sættes på dagsorden til næste møde mhp. at beslutte processen for næste runde af MUS. Javier ønskede proces for tildeling af kompetencemidler oplyst. Ellen oplyste, at der i IO s budget er afsat få midler hertil, og at kompetencemidler tildeles efter ansøgning og ved imødekommelse af ansøgning direkte til Institutleder. Enkelte afdelinger har også imødekommet enkeltmedarbejderes ønske om deltagelse i kurser etc. Pia oplyste, at hvis den overordnede AU-proces for MUS følges falder ansøgningsfrist til kompetencefonden i naturlig forlængelse af gennemførte MUSsamtaler det må LSU prøve at tage i betragtning ved tilrettelæggelse af processen for næste runde af MUS.

4 7. Orientering fra diverse samarbejdsfora i AU Jens orienterede fra FSU, hvor det er drøftet, at samarbejdsformen fremover kan være lidt mere eksperimenterende mhp. at inddrage udvalgets medlemmer yderligere i, hvilke emner der prioriteres drøftet. Jens opfordrede til, at der på højt niveau nedsættes et udvalg til at se på AU s hjemmeside, struktur og opdatering af indhold. Mange har en oplevelse af, at det er nemmere at google end at søge internt på hjemmesiden. Side 4/5 8. Personale Intet nyt, idet der ikke er nyansatte. 9. Opfølgning på Emner til temadrøftelse Der ønskes en drøftelse af mulige temaer til kommende møder. Forslag til temaer kan løbende fremsendes til HR, plls@sun.au.dk. Ellen foreslog, at økonomimodellen drøftes som tema. LSU medgav, at det kunne være et godt emne, men at det skal være økonomi med Ellens ord, evt. understøttet af økonomicontrolleren, hvis det skal understøttes af mere teknisk økonomi-viden. Herudover skal MUS-processen på dagsordenen og LSU-arbejdets skal evalueres (red., Pia) 10. Status på psykisk APV Ellen ønsker fortsat at have fokus på mobning og stress blandt VIP-ansatte, som var de to områder, der særligt skilte sig ud i APV-besvarelsen. Jens opfordrede for stress-delen til, at de vakante VIP-stillinger søges besat snarest. Mariann Bøje oplyste, at hun i sekretariatet har forsøgt at sætte fokus på arbejdsglæde. Det kan være svært at tale om mobning og konkrete eksempler, man forsøger i det små og holder således fokus på emnet. Det er vigtigt, at man også taler om det, der er svært. Mariann fandt ikke, at man helt skal sætte APV en på hold den enkelte kan godt selv holde sig nogle ting for øje. Mariann Andersen fandt, at det er svært at forholde sig til psykisk apv, når der overordnet set mangler mål og retning for IO. Ellen oplyste, at der fortsat er et udestående på kodeks for god omgangsform. Stress blandt de VIP-ansatte vil blive dagsordensat på fagrådets møder. Herudover har der været afholdt en temadag med Rejseholdet en rigtig god dag, men er efterfølgende blevet overskygget af B14.

5 Jens fandt det utidigt at sætte stort fokus på psykisk APV, afrapportering og opfølgning, når IO knapt har fundet sine ben efter B14. Side 5/5 LSU enedes om, at der ikke bliver iværksat yderligere/fulgt op på denne side af sommerferien. Punktet tages op til drøftelse i LSU igen i efteråret Eventuelt Der var intet til eventuelt.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Ellen orienterer til slut om årsregnskabet for 2014.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Ellen orienterer til slut om årsregnskabet for 2014. Møde den: 23. februar 2015 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Deltagere: Ellen Frandsen Lau; Mariann Bøje; Eva Sidelmann Karring (kortvarigt); Dorte Haubek; Dirk Leonhardt; Mariann Andersen; Mette

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Af hensyn til Søren blev punkt 6 taget først. Dagsordenen herefter godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Af hensyn til Søren blev punkt 6 taget først. Dagsordenen herefter godkendt. Møde den: 28. maj 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Deltagere: Ellen Frandsen, Trine Agerbæk, Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Jens Heidmann, Karin Borup, Mette L. G. Nikolajsen og Mette Dam Nygaard

Læs mere

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Deltagere: Ellen Frandsen Lau, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Dirk Leonhardt,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. maj 2013 Mødelokale 1B, Aarhus Universitetshospital, Skejby LSU-møde, Institut for Klinisk Medicin

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. maj 2013 Mødelokale 1B, Aarhus Universitetshospital, Skejby LSU-møde, Institut for Klinisk Medicin Møde den: 13. maj 2013 Mødelokale 1B, Aarhus Universitetshospital, Skejby LSU-møde, Institut for Klinisk Medicin REFERAT Til stede: Kristjar Skajaa, Tina Bach Aaen, Mie Farsinsen, Peter Holm-Nielsen, Birgitte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl , IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl , IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl. 14.15, IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde Referat Deltagere: Eva Karring; Mariann Bøje; Dirk Leonhardt; Mette L. G. Nikolajsen; Jørn Lund Jepsen; Jens

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Ellen oplyste, at der var sendt ansøgninger til Tandlægeforeningens fonde.

Ellen oplyste, at der var sendt ansøgninger til Tandlægeforeningens fonde. Institutledelsesmøde Den 13. april 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 13. oktober 2016 kl. 10.00-12.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 5. april 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

Skift af institutleder bidrog til at skabe en ekstra usikkerhed.

Skift af institutleder bidrog til at skabe en ekstra usikkerhed. Møde den: 27.05.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen (konst. institutleder), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN) Fraværende:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

REFERAT AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl

REFERAT AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl OG ORAL SUNDHED Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl. 14.30-16.00 REFERAT Deltagere: Siri Beier Jensen (formand), A-siden: Anne B. Christensen, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Ulla Bæk

Læs mere

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Modtager(e): AU IT, LSU Notat Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Baggrund Universitetsledelsen har d. 27. maj 2015 godkendt en rapport fra et projekt om TAPkarriereveje. Projektet konkluderer, at

Læs mere

a. Orientering om kompetenceudviklingspuljen ved Institut for Klinisk Medicin pilotår Mie

a. Orientering om kompetenceudviklingspuljen ved Institut for Klinisk Medicin pilotår Mie Møde den: 17. maj 2017 Incuba, mødelokale 1, Palle Juul-Jensens Boulevard 82, 8200 Aarhus N Fælles Samarbejdsudvalgs-/LAMU-møde Referat LSU-Deltagere: Kristjar Skajaa; Linda Ibsen; Mie Farsinsen; Martin

Læs mere

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Referat Mødedato: Starttidspunkt: 09:00 Sluttidspunkt: 11:00 Referent: 21-mar-2011 Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Mandag den 21. marts 2011 kl. 9.00 11.00 i lokale R31, Rømersvej Deltagere

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 7. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Jesper Kittelmann (suppleant

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 05. februar 2014, kl. 15.45 17.15 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

Referat af SU-møde no. 84

Referat af SU-møde no. 84 Referat af SU-møde no. 84 Mandag den 13. januar 2014 kl. 14.00-16.00 Deltagere: Hanne Mohr (formand), Anne B. Christensen, Mitzie Abildgaard, Kirsten Sender, Ulla Lindtoft, Susan Burlund, Dorte Skov (næstformand),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter.

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter. Møde den: 5. december 2014, kl. 9-11 AU Herning/Jacobs kontor LSU-møde Referat Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg (PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Inger Kristensen,

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Visionsproces for Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) og Institut for Odontologi (IO)

Visionsproces for Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) og Institut for Odontologi (IO) Visionsproces for Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Kliniske Tandteknikere (SKT) og Institut for Odontologi (IO) 1. Indledning Bestyrelsen for Aarhus Universitet (AU) gav ved mødet d. 17. juni

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Ad 2)Godkendelse af referat af ex.ord. LSU møde (bilag) Godkendt.

Ad 2)Godkendelse af referat af ex.ord. LSU møde (bilag) Godkendt. Møde den: 25. februar 2013 kl. 11.00 13.00 UDKAST Mødelokale: 1540-229 (der er mulighed for videotilkobling) Referat Ordinært LSU-møde AU Kommunikation (2013-2) Deltagere: Jesper Bo Jensen, Knud Holt Nielsen,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Institutledelsen besluttede, at der ikke for nuværende

Institutledelsen besluttede, at der ikke for nuværende Møde den: 24. februar 2015 kl. 10-12 Sted: Instituttets mødelokale Formål: Institutledelsesmøde REFERAT Deltagere: Ann Wenzel; Alan Richards (for Bente Nyvad); Dorte Haubek; Ellen Frandsen Lau; Eva Karring;

Læs mere

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen Møde den: 24. marts 2015 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit Jakobsen, Søren Dam, Mads Rasmussen, Maja Skrydstrup,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Høringssvar fra LSU, Institut for Odontologi vedr. forslag om fusion af SKT og Institut for Odontologi

AARHUS UNIVERSITET. Høringssvar fra LSU, Institut for Odontologi vedr. forslag om fusion af SKT og Institut for Odontologi skt.odont.hoering@au.dk Høringssvar fra LSU, Institut for Odontologi vedr. forslag om fusion af SKT og Institut for Odontologi LSU, Institut for Odontologi ser en række muligheder i forslaget om fusion

Læs mere

Referat. LSU-møde den 6. juni 2016 kl Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation

Referat. LSU-møde den 6. juni 2016 kl Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation LSU-møde den 6. juni 2016 kl. 12.15-13.45 Mødelokale: Bygning 1447, lokale 214 Institut for Erhvervskommunikation Referat Deltagere: Christa Thomsen, Birte Asmuß, Anita Birch Trosborg, Helle Kryger Aggerholm,

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

Ellen oplyste, at der er nedsat et evalueringsudvalg, der ser på, hvordan instituttet skal håndtere brugen af cases til eksamen næste år.

Ellen oplyste, at der er nedsat et evalueringsudvalg, der ser på, hvordan instituttet skal håndtere brugen af cases til eksamen næste år. Institutledelsesmøde Den 29. juni 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen.

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen. Møde den: 16. maj 2016 kl. 10-12 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Christina Troelsen, Erling Kjeldsen

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 Udarbejdet [28/09 2016] Opdateret [1/11 2016] Forebyggelse af stress MÅL: At hjælpe medarbejdere og ledere til at

Læs mere

Beslutning truffet Siden

Beslutning truffet Siden Møde den: 16. januar 2015 kl. 10-12 Sted: Instituttets mødelokale Formål: møde i institutledelsen uden afdelingsledere Referat Deltagere: Bente Nyvad, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming

Læs mere

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

Referat ekstraordinært LSU Dagsorden

Referat ekstraordinært LSU Dagsorden Deltagere: Birgit Schiøtt (BS), Jeppe Olsen (JOl) Christina Tindhof (CT), Jens W. Clausen (JWC), Hanne Vester Rasmussen (HVR, vikar for Charlotte Illum Nielsen, HR), Tommy Kessler (TK), Jeanette Dandanell

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Anna Mette Morthorst, Anne Vedsted Hansen, Bjarke Parner,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE DEN INSTITUTMØDE; BCOM, PROGRAM 09.00-09.15: Nyt fra instituttet 09.15-09.35: Udvidelse af antallet af undervisningstimer på vores fag/ uddannelser fra 2017: mulige modeller v/prodekan for

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård

Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde i Dagtilbudsdistrikt Holbæk By Onsdag d. 9/ kl i Bispehøjens Børnegård Dagsorden i overskrifter: Punkt 0 Præsentation af børnehus (kl. 18.40 19.00)... 1 Punkt 1 Godkendelse og underskrift af referat, herunder udestående punkter. Valg af referent og ordstyrer. (kl. 19.00 19.05)...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. juni 2014 Mødelokale 1b, Institut for Klinisk Medicin, Brendstrupgårdsvej 100, 8200 Århus N.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. juni 2014 Mødelokale 1b, Institut for Klinisk Medicin, Brendstrupgårdsvej 100, 8200 Århus N. Møde den: 25. juni 2014 Mødelokale 1b, Institut for Klinisk Medicin, Brendstrupgårdsvej 100, 8200 Århus N. REFERAT LSU-møde Institut for Klinisk Medicin Til stede: Kristjar Skajaa, Jette Breiner, Tina

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Møde den: 21. juni 2013 Juridisk Institut LSU møde Referat Deltagere: Anette Storgaard, Astrid Millung-Christoffersen, Helle Isager, Inger Nyholm Krog, Kirsten Jakobsen, Michael Steinicke, Per Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. maj 2012 Mødelokale Katrinebjergvej 107 LSU, AU IT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. maj 2012 Mødelokale Katrinebjergvej 107 LSU, AU IT Møde den: 8. maj 2012 Mødelokale 5531 2.0.9. Katrinebjergvej 107 LSU, AU IT REFERAT Deltagere: A-siden: Flemming Bøge, Steen Dan Christiansen, Søren Christensen, Kristine S. Thomsen, Susan A Lössl, Karen

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV Møde den: 22.02.2013 Musehullet LSU/LAMU REFERAT Til stede: IBJ (Ib Johannsen), PIND (Niels Pind), PHALD (Peter Hald, sikkerhedsleder), JCK (Jens Christian Kondrup), JDA (Jeanette Dandanell), ALP Annette

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. juni 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3. IKS LSU Møde d. 19. august 2015 kl. 10.00-12.00 Mødested: 1467/416 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Marie Vejrup Nielsen, Anne Line Dalsgård, Jeppe Büchert Netterstrøm,

Læs mere

Referat af møde i uddannelsesudvalget for bioanalytikeruddannelsen tirsdag den 19. juni 2018 i Næstved.

Referat af møde i uddannelsesudvalget for bioanalytikeruddannelsen tirsdag den 19. juni 2018 i Næstved. Referat af møde i uddannelsesudvalget for bioanalytikeruddannelsen tirsdag den 19. juni 2018 i Næstved. Til stede var Marianne Pedersen, Anja Lykke Aakeson, Janne Kunchel Lorenzen, Helle Nørholm, Michael

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5.

Dagsorden godkendt. Punkt 7, Kort status på den lokale kompetencefond slås sammen med punkt 5. Møde den: 29. nov 2018, kl. 12.00 14.00 Mødelokale: Bygn 1260, lok 310 4.LSU møde 2018 Institut for Folkesundhed Referat Deltagere: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen % Annette Bachmann + Eva

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Bestyrelsesmøde Tirsdag den 27. april 2010 Kl Brøndby

Bestyrelsesmøde Tirsdag den 27. april 2010 Kl Brøndby Bestyrelsesmøde Tirsdag den 27. april 2010 Kl. 15.00 20.30 Brøndby Til stede: Ulf Helgstrand (UH) formand Jørgen Mertz (JM) næstformand Troels Ullerup (TU) Jette Bille (JB) Jakob Ravnsbo (JR) Fra administrationen:

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere