Referat Socialudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Socialudvalget"

Transkript

1 Referat Socialudvalget : Tirsdag den 16. august 2016 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Havestuen, Plejehjemmet Strandhøj Bemærkninger: Medlemmer: Ib Kirkegaard (O) Jens Bertram (C) Lisbeth Læssøe (C) Michael Mathiesen (C) Gitte Kondrup (A) Bente Borg Donkin (F) Duygu A. Ngotho (A) Deltagere: Fraværende: Sagsoversigt 01. Beslutningssag: Godkendelse af dagsorden Orienteringssag: Analyse på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter Orienteringssag: Status på Hjemløsestrategien Beslutningssag: Finansiering af søgte tillægsbevillinger til budgetrevision pr. 30. april Beslutningssag: Årsregnskab 2015 plejehjemmet Birkebo Orienteringssag: Kommende sager i Socialudvalget Meddelelser/Eventuelt Temadrøftelse: Det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune...16 Bilagsliste...19

2 2 01. Beslutningssag: Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/25568 Socialudvalget Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Socialudvalget Beslutninger Socialudvalget den Dagsordenen godkendt.

3 3 02. Orienteringssag: Analyse på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/14851 Socialudvalget Høringssvar fra Ældrerådet - Analyse af Helsingør Rehabilitering og Træningscenter Indledning/Baggrund Den 20. juni 2016 godkendte Byrådet en sag om fordeling af midler, der er bevilget til implementering af Sundhedsaftale (sag 16/5461). I sagen er der afsat kr. i 2016 til en arbejdsgangsanalyse på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter (HRT). I nærværende sag orienterer Center for Sundhed og Omsorg om igangsætning af den pågældende analyse på HRT. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Analysen på HRT er et led i udviklingen af det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune. Analysen understøtter kommunens visionsmål om tidlig indsats og har sammenhæng både til kommunens Politik for et Værdigt Ældreliv og til Sundhedspolitikken. Sagsfremstilling Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter (HRT) spiller en vigtigt rolle i Helsingør Kommunes nære sundhedsvæsen. HRT er bl.a. en del af den kommunale akutfunktion, hvortil mange ældre medicinske patienter hjemtages fra hospitalerne, fordi de er for komplekse og ustabile til at være i eget hjem. I den sammenhæng er HRT en vigtig spiller ift. at forebygge genindlæggelser. Opgavemængden på HRT er stigende - bl.a. udskrives flere borgere fra hospitalet med genoptræningsplaner, og antallet af borgere med kroniske sygdomme stiger. Samtidig er borgerne generelt mere ustabile og komplekse, når de ankommer til HRT bl.a. som følge af stadig kortere liggetid på hospitaler samt flere borgere med multisygdomme og demens. Den løbende udvikling i HRT s opgavemængde og kompleksitet har ikke kun indvirkning på HRT, men også på andre enheder i kommunen både inden for ældreområdet, beskæftigelsesområdet samt handicap- og psykiatriområdet. Borgerne kan både skifte mellem kommunale enheder og få ydelser af flere enheder på samme tid. Formålet med en analyse på HRT er: at sikre høj kvalitet for borgerne, sammenhæng i borgernes forløb samt økonomisk bæredygtighed - i et fremadrettet perspektiv. Analysen har sit primære udgangspunkt i HRT s midlertidige pladser. Det forventes, at resultatet af analysen vil kunne udgøre en del af grundlaget for Helsingør Kommunes kommende Plan for det Nære Sundhedsvæsen (temaet Det nære sundhedsvæsen drøftes som selvstændigt punkt på Socialudvalgets dagsorden den 16. august 2016). 1. To spor i analysen Der indgår to spor i analysen:

4 4 1. Intern arbejdstilrettelæggelse på HRT 2. Snitflader mellem HRT og andre relevante enheder i Helsingør Kommune Spor 1, intern arbejdstilrettelæggelse på HRT, har fokus på borgernes vej gennem HRT, tværfaglighed, organisering, målstyring, økonomi- og kapacitetsstyring på HRT. Spor 2, snitflader mellem HRT og andre relevante enheder i Helsingør Kommune, har fokus på borgernes vej igennem kommunen, visitation af borgere, overgange mellem HRT og øvrige enheder, organisering omkring midlertidige pladser i Center for Sundhed og Omsorg, HRT s samarbejde med hospitaler. 2. Rammer for analysen Center for Sundhed og Omsorg indkøber konsulenthjælp til at gennemføre analysen. Det forventes, at der kan indgås kontrakt med et konsulentfirma medio august Analysen forventes afsluttet ultimo oktober Center for Sundhed og Omsorg har i tilbudsmaterialet til konsulentfirmaerne lagt vægt på, at borgere og medarbejdere inddrages på relevant vis i analysen. Økonomi/Personaleforhold Der er afsat i alt kr. i 2016 til analysearbejdet på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter. Midlerne er en delmængde af de midler, der er afsat til kommunens implementering af Sundhedsaftale Sagen har ikke i sig selv afledte konsekvenser for økonomi- og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Socialudvalget A-MED på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter inddrages i og orienteres løbende om analysen. Resultatet af analysen vil blive forelagt Socialudvalget. Indstilling Center for Sundhed og Omsorg indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Socialudvalget den Orientering foretaget.

5 5 03. Orienteringssag: Status på Hjemløsestrategien Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/4303 Socialudvalget Indledning/Baggrund Ved den seneste hjemløsetælling i 2015 var der 73 hjemløse borgere i Helsingør Kommune. En del af disse borgere kan få ophold på Helsingør Kommunes 2 herberger Pensionatet og Portnerboligen, som tilsammen har 14 pladser. Pensionatet i Hornbæk har siden december 2014 arbejdet med Hjemløsestrategien med finansiering af statslige puljemidler. I projektform sluttede projektet i marts 2016, men Helsingør Kommune modtager fortsat tilskud til en ekstra medarbejder indtil udgangen af Center for Særlig Social Indsats har meldt et driftsønske ind til budgetforhandlingerne om midler til at fortsætte indsatsen i I dette dagsordenspunkt præsenterer centret resultaterne fra projektet til Socialudvalgets orientering. Retsgrundlag Lov om social service 85 og 110. Relation til vision og tværgående politikker Projektet understøtter visionsmålene vedr. tidlig indsats og forebyggelse. Sagsfremstilling 1. Indsatsen i hjemløsestrategien kort fortalt Formål: Tilskud: Metoder: Hjemløsestrategien har til formål at støtte og hjælpe borgere videre i egen bolig og i at blive boende i den. Satspuljemidlerne har finansieret frikøb af medarbejder til kompetenceudvikling, dokumentation og projektledelse. Den nationale hjemløsestrategi bygger på Housing First-tilgangen. Den går ud på at støtte borgerne i at finde en permanent bolig, og derefter give den nødvendige støtte til borgerens andre behov. I Helsingør Kommune har vi valgt at benytte ICM-metoden (Intensive Case Management), som er en tidsubegrænset, individuel og justerbar støtte med udgangspunkt i borgernes mål og behov. Målgruppe: De mest udsatte borgere får tilbudt ICM-støtte. Borgere med mindre omfattende problemer bliver altid tilbudt tre måneders efterværn på Pensionatet. I projektet var målgruppen borgere over 25 år, fordi målgruppen på Pensionatet i Hornbæk er borgere over 25 år. I praksis kommer der dog flere og flere unge hjemløse, som medarbejderne også skal samarbejde med ud fra ICM-principperne.

6 6 2. Resultater Arbejdet med metoderne i hjemløsestrategien og de tilførte ressourcer har skabt gode resultater i Helsingør Kommune: ICM-støtten: 12 borgere har haft ICM-forløb i forbindelse med deres fraflytning fra Pensionatet, og alle bor fortsat i egen bolig. To forløb er afsluttet den ene borger er kommet i et botilbud, og den anden klarer sig i egen bolig uden ICM-støtte. ICM-medarbejderen besøger typisk borgeren min. om ugen. Støtten er mere intensiv lige efter indflytning, hvor medarbejderen hjælper borgeren med at etablere hjemmet. n kommer den gradvist til at handle mere om korte besøg og eventuelt støtte til samarbejde med diverse myndigheder. Derudover har medarbejdere og borgere telefonkontakt to gange pr. måned i gennemsnit, og nogle bruger sms er. Generelt falder borgernes behov for støtte markant i over halvdelen af forløbene efter ca. 6-9 måneder, hvilket er tegn på, at den intensive støtte virker. Organisation: Projektets implementeringsteam består af områdeledere og udvalgte medarbejdere fra Center for Borgerservice, IT og Digitalisering, Center for Job og Uddannelse og Center for Særlig Social indsats. Implementeringsteamet har samarbejdet om at formalisere, tydeliggøre og lette samarbejdet mellem centrene, bl.a. ved at etablere nye arbejdsgange. Sammen med en proces på ledelsesniveau er samarbejdet i praksis blevet mere helhedsorienteret. Derudover har projektet skabt ny viden og fokuseret på nye, virkningsfulde metoder, som er blevet udbredt internt i kommunen. 3. Det fremtidige arbejde Pensionatet i Hornbæk vil så vidt muligt fortsætte med at arbejde efter Hjemløsestrategiens principper. Socialstyrelsen understøtter arbejdet med seminarer, opkvalificering af medarbejdere og rejseholdsbesøg indtil udgangen af 2017, men fra 2017 vil der ikke længere være satspuljemidler til frikøb af medarbejdere, som har afprøvet ICM-støttens effekt i projektregi. Pensionatet vurderer, at 4-6 borgere vil få lejlighed henover efteråret og have brug for ICMstøtte. Det er dog stadig en udfordring, at det tager lang tid at skaffe egnede boliger til borgerne. Af de 12 borgere, som har modtaget ICM, ventede: 64 % på en bolig i mere end 12 måneder. 27 % på en bolig i 6-12 måneder 9 % på en bolig i 3-6 måneder. Ifølge Pensionatet er dette ligeledes udtryk for hvor længe borgere på Pensionatet generelt venter på bolig. Implementeringsteamet fortsætter indtil videre arbejdet med at koordinere og sikre en helhedsorienteret indsats. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold.

7 Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Socialudvalget Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Særlig Social Indsats indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Socialudvalget den Orientering foretaget.

8 8 04. Beslutningssag: Finansiering af søgte tillægsbevillinger til budgetrevision pr. 30. april 2016 Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/15658 Byrådet Indledning/Baggrund Byrådet behandlede på møde den 20. juni 2016 den samlede budgetrevision pr. 30. april med udgangspunkt i budgetrevisionerne for fagudvalgene. Set i lyset af, at Helsingør Kommune har en betydelig udfordring i forhold til at overholde sin servicedriftsramme for 2016, mængden af de ønskede tillægsbevillinger og de afledte effekter i budget , godkendte Byrådet alene tillægsbevillinger, der vedrørte norm- /mængdeændringer eller var eksternt finansierede. De resterende tillægsbevillinger blev sendt tilbage til fagudvalgene, som skulle anvise konkret finansiering til de enkelte tillægsbevillinger indenfor udvalgets budgetområder. På Socialudvalgets budgetområder er der et finansieringsbehov på i alt kr. som følge af afviste tillægsbevillinger. Center for Særlig Social Indsats, Center for Sundhed og Omsorg, Center for Borgerservice, IT og Digitalisering og Center for Økonomi og Ejendomme anbefaler en række finansieringsmuligheder på udvalgets områder, som kan dække det samlede finansieringsbehov. Retsgrundlag Principper for økonomistyring og økonomisk politik i Helsingør Kommune. Relation til vision og tværgående politikker Budgetproces og Økonomisk Politik for Helsingør Kommune. Sagsfremstilling I forbindelse med Byrådets behandling af den samlede budgetrevision pr. 30. april 2016 blev der sendt tillægsbevillinger for i alt kr. tilbage til Socialudvalget til anvisning af finansiering indenfor udvalgets budgetområder. Socialudvalget skal således anvise finansiering af følgende tillægsbevillinger: Tilbagebetaling rengøring SPUC og Kronborghus, i alt kr. (engangsudgift) 1 medarbejder på Kronborgsund, i alt kr. i 2016 (varig udgift på kr. i 2017 og frem). Opjustering vedr. manglende huslejeindtægter i Sudergade, i alt kr. (varig udgift) Finansieringen af disse tillægsbevillinger skal findes indenfor det rammestyrede område på udvalgets budgetområder: Særlig Social Indsats Omsorg og Ældre Anden Social Service

9 Sundhed Center for Særlig Social Indsats, Center for Sundhed og Omsorg og Center for Borgerservice, IT og Digitalisering anbefaler, at finansieringen på i alt kr. findes på budgetområde 618 Særlig Social Indsats og 619 Omsorg og Ældre, jf. tabel 1 nedenfor. Tabel 1. Socialudvalgets anvisning af finansiering til tillægsbevillinger Hele kr., 2016 i 2016-PLniveau, i 2017-PL-niveau Socialudvalget, det rammestyrede område Tillægsbevilling til budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Finansieringsbehov Særlig Social Indsats Anvist finansiering Særlig Social Indsats Omsorg og Ældre I alt Ad. Tilbagebetaling rengøring SPUC og Kronborghus, i alt kr. Beløbet på kr. er et engangsbeløb i budget 2016, som anbefales finansieret af indtægter på køb og salg af pladser på budgetområde 619. I 2016 forventes der en merindtægt på køb og salg af pladser. Indtægten har været stigende over de seneste år og Center for Økonomi og Ejendomme og Center for Sundhed og Omsorg vil derfor analysere området nærmere for at afdække baggrunden for de stigende indtægter. Ad. 1 medarbejder på Kronborgsund, i alt kr. Kronborgsund har i budgetrevisionen pr. 30. april ansøgt om kr. til ansættelse af en ekstra person på baggrund af Socialtilsynets påbud (halvårseffekt). Beløbet på kr. anbefales finansieret i 2016 og frem af Center for Job og Oplevelse under budgetområde 618. Center for Job og Oplevelse forventer et mindreforbrug, som hovedsageligt skyldes indtægter fra et større salg i værkstederne. I 2017 og frem udgør udgiften til en ekstra medarbejder kr. årligt. De kr. finansieres, jf. ovenstående, af Center for Job og Oplevelse, mens der er udarbejdet et driftsønske på de resterende kr. til budgetforhandlingerne. I dette driftsønske indgår ligeledes en udgift til kompetenceudvikling af medarbejderne på Kronborgsund i 2017 på kr. Ad. Opjustering vedrørende manglende huslejeindtægter i Sudergade, i alt kr. Beløbet på kr. er et varigt beløb, som finansieres af indtægter fra køb og salg af pladser under budgetområde 619 Omsorg og Ældre. De manglende huslejeindtægter skyldes, at udlejer må lade huslejen stige mere end den takst Helsingør kommune må opkræve borgerne. Økonomi/Personaleforhold Jf. sagsfremstillingen.

10 10 Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Byrådet Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Særlig Social Indsats, Center for Sundhed og Omsorg, Center for Borgerservice, IT og Digitalisering og Center for Økonomi og Ejendomme indstiller, 1. at der gives positive tillægsbevillinger på i alt kr. til servicedrift på det rammestyrerede område, jf. tabel at tillægsbevillingerne i 2016 finansieres af negative tillægsbevillinger på tilsvarende beløb, jf. tabel at der gives positive tillægsbevillinger i 2017 og frem på kr. på budgetområde at tillægsbevillingerne i 2017 og frem finansieres af negative tillægsbevillinger på tilsvarende beløb, jf. tabel 1. Beslutninger Socialudvalget den Indstillingerne anbefales.

11 Beslutningssag: Årsregnskab 2015 plejehjemmet Birkebo Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/12395 Byrådet Bilag 1: Revisionspåtegnet regnskab 2015 for Birkebo Indledning/Baggrund Godkendelse af regnskab 2015 for det selvejende plejehjem Birkebo. Retsgrundlag Principper for økonomistyring. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Administrator for det selvejende plejehjem Birkebo, advokaterne Arup & Hvidt har fremsendt regnskab 2015 for plejehjemmet Birkebo. Regnskabet er revideret af statsautoriseret Revisionspartnerselskab Grant Thornton, København. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Økonomi/Personaleforhold Resultat for regnskab 2015 er således: Nettoudgifter: Regnskab 2015 Korrigeret budget Merforbrug 2015 I alt Birkebo Plejehjemmet Birkebo har i regnskab 2015 et merforbrug på kr. Der er fra 2014 til 2015 overført et merforbrug fra tidligere år på kr. Regnskab 2015 udviser således et merforbrug på kr. Budgettet er reduceret med kr., som følge af ændret ABA afregning i løbet af året. I 2016 forventes en stor del af plejehjemsbeboerne, at blive revisiteret. Plejehjemmet Birkebo forventede ved budgetrevisionen pr et mindreforbrug på kr., i budget Såfremt plejehjemmet Birkebo afvikler kr. i budget 2017, vil tidligere års merforbrug være helt afviklet. Helsingør kommune vil følge udviklingen i plejehjemmet Birkebos økonomi tæt. Der skal i øvrigt henvises til note 1 i årsregnskab for 2015 for den selvejende institution Birkebo. Institutionens arbejdskapital (omsætningsaktiver minus kortfristet gæld) er pr. 31. december 2015 negativ med kr kr. Forholdet gør at der kan være tvivl om institutionens evne til at honorere krav i takt med at de forfalder til betaling. Institutionens ledelse forventer i 2016 forbedring af arbejdskapitalen gennem frasalg af byggeret samt forbedret indtjening i køkkenet. Det er i øvrigt ledelsens forventning at det herudover er muligt at fremskaffe den fornødne likviditet til opretholdelse af driften i institutionen, såfremt der måtte blive behov herfor. Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Byrådet.

12 Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Økonomi og Ejendomme indstiller, 1. at Helsingør Kommune indgår i en dialog med plejehjemmet Birkebo omkring afviklingen af merforbruget i 2016 og at regnskab 2015 for plejehjemmet Birkebo godkendes. Beslutninger Socialudvalget den Indstillingerne anbefales.

13 Orienteringssag: Kommende sager i Socialudvalget Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/25573 Socialudvalget Sagsfremstilling 1. Sager til behandling på kommende udvalgsmøder Sag/Overskrift Ansvarligt center Status på arbejdet med fælles sundhedshus Sundhed og Omsorg Løbende Ankeafgørelser orientering Det samlede borgerforløb - orientering Godkendelse af politik for et værdigt ældreliv og udmøntning af værdighedsmidler Erhverv, Politik og Organisation Erhverv, Politik og Organisation Sundhed og Omsorg Løbende Løbende Løbende Frivillighed i Center for Sundhed og Omsorg Sundhed og Omsorg Status på klippekortordning Sundhed og Omsorg Godkendelse af rammeaftale 2017 Særlig Social Indsats Hospice i Helsingør Sundhed og Omsorg De nye, sociale mobilitetsmål og socialpolitisk redegørelse Sundhed og Omsorg Budgetrevision pr. 31. august 2016 Økonomi og Ejendomme Fællesmøde med Ældrerådet i 2015 Sundhed og Omsorg Servicestandarder vedr. kropsbårne hjælpemidler Reviderede kvalitetsstandarder for foranstaltninger i Center for Særlig Social Indsats Borgerservice, IT og Digitalisering Særlig Social Indsats Orientering om budget Økonomi og Ejendomme Sundhedsfaglige tilsyn 2016 på Helsingør Kommunes døgntilbud Årlig status på udbredelsen af velfærdsteknologi i Helsingør Kommune Resultaterne omkring triagering efter fuld implementering Særlig Social Indsats Sundhed og Omsorg Særlig Social Indsats 2. Ikke datofastsatte sager til behandling på kommende udvalgsmøder Sundhed og Omsorg Ultimo 2016 Sag/Overskrift Ansvarligt center Indsatser for at forebygge indlæggelser Sundhed og Omsorg Kørselsanalyse Økonomi og

14 14 Ejendomme Placering af plejehjemsgrupper Sundhed og Omsorg Konsekvenser i forhold til styrkelse af den regionale behandlingspsykiatri Særlig Social Indsats Placering af Oasen Sundhed og Omsorg Udsatterådets sammensætning Særlig Social Indsats Tilskudsmuligheder til boliger Særlig Social Indsats/ Borgerservice, IT og Digitalisering Status på puljen til bedre ældrepleje Sundhed og Omsorg Orientering om kommunens udgifter ved fraflytning af 25 % boliger Rådighedsbeløb for borgerer i botilbud på handicap- og psykiatriområdet i Helsingør Kommune Borgerservice, IT og Digitalisering Særlig Social Indsats Fair konkurrence uden konkurser Sundhed og Omsorg Brugerstyret Personlig Assistance (BPA) Særlig Social Indsats Beslutninger Socialudvalget den Orientering foretaget. Administrationen melder en dato ud på sagen vedr. Udsatterådet sammensætning snares. Ny sag: Status på Projekt Peer to peer 6. september 2016

15 Meddelelser/Eventuelt Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 15/25570 Socialudvalget Sagsfremstilling Orientering ved Centerchef Charlotte Aagaard: Sundhedsindsats til borgere med psykiske lidelser Status på skæve boliger Puljemidler til styrkelse af behandlingen af dobbeltbelastede borgere Beslutninger Socialudvalget den Sundhedsindsats til borgere med psykiske lidelser Sundhedsindsatsen består af et 12 ugers forløb med to trænings- og undervisningsmoduler pr. uge. Formålet er at opnå en forbedret sundhedstilstand og en øget viden om sundhed blandt de borgere med psykisk sygdom, som deltager i projektet. Det sker gennem kompetenceudvikling af borgere og medarbejdere. Forløbet indeholder undervisning i sund livsstil, mestring af hverdagen med sygdom netværksdannelse samt tidlig opsporing af sygdom og håndtering heraf. Fysisk aktivitet vil også være et gennemgående tema, og fysioterapeuter og frivillige foreninger varetager undervisningen. Borgerne er selv med til at sammensætte deres eget forløb, som de forpligter sig til at deltage i. Aktivitetshuset Nygård danner den fysiske ramme om projektet, og det 12 ugers forløb forventes implementeret i løbet af 2. halvår af Status på skæve boliger Boliger forventes færdige i april Puljemidler til styrkelse af behandlingen af dobbeltbelastede borgere Helsingør Rusmiddelcenter har ansøgt Sundheds- og Ældreministeriet om midler til at styrke behandlingen af borgere, som har både et misbrug og en psykisk lidelse (dobbeltbelastede). Rusmiddelcentret har fået tilskud på kr., som kan dække i alt fire behandlingsforløb over fire år. Rusmiddelcentret køber behandlingsforløbene hos Ringgården på Fyn, som de allerede har et godt samarbejde med, og som er et offentligt støttet kompetencecenter for dobbeltfokuseret afhængighedsbehandling. 215 helsingørborgere er indskrevet til alkoholbehandling. Heraf er ca. 86 dobbeltbelastede. Helsingør Rusmiddelcenter vurderer, at 3-7 borgere pt. er i målgruppen for døgnbehandling med fokus på dobbeltbelastning. Projekt Headspace Centerchef Charlotte Aagaard orienterede endvidere om projekt Headspace.

16 Temadrøftelse: Det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/4004 Socialudvalget Baggrundsnotat det nære sundhedsvæsen Høringssvar Ældrerådet - En plan for det nære sundhedsvæsen Indledning/Baggrund Socialudvalget skal drøfte temaet Det nære sundhedsvæsen som indledning til arbejdet med en plan for det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune. Retsgrundlag Sundhedsloven Sundhedsaftale mellem Region Hovedstaden og kommunerne i regionen Herunder de fire politiske visioner om: 1) aktivt og inddragende samarbejde med borgerne, 2) nye og bedre samarbejdsformer, 3) lighed i sundhed og 4) sammenhæng og kvalitet. Relation til vision og tværgående politikker En plan for det nære sundhedsvæsen understøtter kommunens vision om størst mulig livskvalitet for borgerne. Herunder bidrager planen til visionens fokus på forebyggelse og tidlige indsatser. Tværgående politikker: Sundhedspolitik et fælles anliggende for hele kommunen Helsingør Kommunes politik for et værdigt ældreliv (2016) Sagsfremstilling 1. Relevans I 2020 skal Helsingør Kommune stå med et fagligt og økonomisk bæredygtigt nært sundhedsvæsen, der er klar til at realisere de visioner og synergieffekter, der er fundamentet for det fælles sundhedshus. Dette kræver en fælles forståelse af, hvad det nære sundhedsvæsen skal rumme i Helsingør Kommune, og hvor der er behov for at opruste. Ligeledes er der brug for at sikre den nødvendige organisatoriske udvikling, som sikrer at kommunen fremstår som en attraktiv samarbejdspart for regionen og de praktiserende læger. Den demografiske udvikling med en øget andel ældre udgør en særlig udfordring i dag og fremadrettet. Dette medfører stigende sundhedsudgifter for kommunen uden tilførsel af ekstra midler, og kræver at kvaliteten og effektiviteten i det nære sundhedsvæsen styrkes yderligere. En politisk efterspurgt plan for sammenhæng mellem kvalitet og økonomi på ældreområdet bliver således en integreret del af en plan for det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune. Psykiske lidelser tegner sig for i alt 25 % af den totale sygdomsbyrde i Danmark, og denne type lidelser udgør i dag en væsentlig del af det samlede sygefravær. Psykiske lidelser og

17 17 vanskeligheder er forbundet med store menneskelige og samfundsøkonomiske konsekvenser. En tidlig og helhedsorienteret indsats kan gøre en afgørende forskel, så psykiske vanskeligheder ikke udvikler sig til en svær behandlingskrævende lidelse med store sociale konsekvenser. Socialudvalget skal med temadrøftelsen den 16. august 2016 drøfte de overordnede ambitioner og prioriteringer i forhold til det nære sundhedsvæsen for alle borgere uanset alder. Psykiatriområdet indgår i det nære sundhedsvæsen som et særligt indsatsområde, der skal løftes. Drøftelsen er dog afgrænset til de sundhedsfaglige indsatser som kommunen yder, og omfatter dermed ikke hele socialområdet. Baggrundsnotat med udvalgte data om det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune er vedlagt. 2. Det faglige fokus på temadrøftelsen Temadrøftelsen vil tage udgangspunkt i udvalgte fokuspunkter, som Socialudvalget bedes drøfte: 2.1. Borgernære forløb Sygdomsramte borgere oplever for mange overgange og brud i deres forløb både på tværs af sektorer, på tværs af kommunen og inden for det enkelte center. Hvordan sikrer vi i højere grad at systemet kommer til borgeren, når det gælder kommunens sundhedsindsats? Hvordan skaber vi de bedste forudsætninger for en helhedsorienteret tilgang, der tilgodeser den enkelte borgers præferencer, ressourcer og behov bedst muligt? 2.2. Akutfunktioner i kommunen Kommunens akutteam og midlertidige pladser er tilsammen et centralt led i at forebygge indlæggelser og undgå genindlæggelser. Men hvordan ser den ideelle akutfunktion ud for somatik såvel som for socialpsykiatrien? Og hvordan sikrer vi de nødvendige kompetencer fremadrettet? 2.3. Tværkommunalt samarbejde fremtiden for det nære sundhedsvæsen? Et tværkommunalt samarbejde kræver prioriteret tid og ressourcer at bygge op. Men det rummer også muligheder i forhold til hvad vi som kommune kan tilbyde vores borgere. Eksempelvis kan tværkommunalt samarbejde bruges til at målrette rehabilitering for patientgrupper der kræver specialisering (hjerneskade, kræft mm.). Eller til etablering af et fælles akutteam, der kan øge volumen og højne kvaliteten. Men ser vi et potentiale i at udforske mulighederne? 3. Program for temadrøftelsen 1. Velkomst og introduktion v. Margrethe Kusk Pedersen, Centerchef, Sundhed og Omsorg 2. Hvem er det nære sundhedsvæsen til for? Personer fra KL s udspil præsenteres 3. Drøftelse af de 3 fokuspunkter: Hvor skal vi hen med det nære sundhedsvæsen? 4. Opsamling og afrunding v. Margrethe Kusk Pedersen 4. Tidsplan Udkast til en plan for det nære sundhedsvæsen vil blive fremlagt Socialudvalget i primo 2017.

18 18 Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen afgøres i Socialudvalget Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Høringssvar fra Ældrerådet er vedhæftet som bilag 2. Indstilling Center for Sundhed og Omsorg indstiller, 1. at udvalget drøfter temaet det nære sundhedsvæsen som indledning til arbejdet med en plan for det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune. 2. at udvalget drøfter ambitioner og prioriteringer i forhold til det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune. Beslutninger Socialudvalget den Drøftet.

19 19 Bilagsliste 2. Orienteringssag: Analyse på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter 1. Høringssvar fra Ældrerådet - Analyse af Helsingør Rehabilitering og Træningscenter (347517/16) 5. Beslutningssag: Årsregnskab 2015 plejehjemmet Birkebo 1. Bilag 1: Revisionspåtegnet regnskab 2015 for Birkebo (206890/16) 8. Temadrøftelse: Det nære sundhedsvæsen i Helsingør Kommune 1. Baggrundsnotat det nære sundhedsvæsen (347634/16) 2. Høringssvar Ældrerådet - En plan for det nære sundhedsvæsen (347473/16)

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 08. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Referat : Tirsdag den 09. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Orange 3, Prøvestenen Bemærkninger: Mødet afholdes på Prøvestenen, Værelse Orange 3. Medlemmer: Lotte

Læs mere

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Referat Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Referat Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Marlene Harpsøe (O) Deltagere:

Læs mere

Tillægsdagsorden Socialudvalget

Tillægsdagsorden Socialudvalget Tillægsdagsorden Socialudvalget : Tirsdag den 15. august 2017 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Ib Kirkegaard (O) Jens Bertram (C) Duygu A. Ngotho (A) Bente

Læs mere

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet

Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og Ældrerådet Dagsorden Fællesmøde - Socialudvalget og : Tirsdag den 05. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ib Kirkegaard (O) Duygu A. Ngotho (A) Gitte

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Sundhedsaftale

Sundhedsaftale Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 555 Offentligt Region Hovedstaden Indsæt af obje 1. Højre vælg G 2. Sæt tegneh 3. Vælg Sundhedsaftale 2015-2018 Navn enuen idefod r Navn er står ivelse

Læs mere

Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet

Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet Referat for ekstraordinært Udsatterådsmøde Udsatterådet : Torsdag den 02. juni 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget 2014-2017 : Torsdag den 07. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Referat Socialudvalget 2014-2017

Referat Socialudvalget 2014-2017 Referat Socialudvalget 2014-2017 Mødedato: Tirsdag den 01. april 2014 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:35 Mødested: - Bemærkninger: Vi mødes på ved Petersborg kl. 14.00 og kører efterfølgende

Læs mere

Referat Socialudvalget

Referat Socialudvalget Referat Socialudvalget Mødedato: Tirsdag den 07. februar 2017 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:47 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Ib Kirkegaard (O) Jens Bertram (C) Duygu A. Ngotho (A)

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat : Tirsdag den 16. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Orange 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen "Junior"

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat : Tirsdag den 13. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette Lauritsen Bente

Læs mere

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed Indledning Kommunalreformen har betydet, at kommunen er blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi, aktivitetsbestemt medfinansiering af det

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i 2016

Plan for opfølgning på politikker i 2016 Socialudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Sundhedspolitikken Integrationspolitkken Socialpolitikken Strategier: Frivilligt Socialt Arbejde Ældreområdet Handicapområdet Socialpsykiatrien Misbrugsområdet

Læs mere

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 4. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende:

Referat. Ældre- og Omsorgsudvalget_ Mødedato: 4. juni Mødetidspunkt: 19:45. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: 19:45 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Åbne dagsordenspunkter 61Borgerens lokale sundhedsvæsen 2019-20224

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Uddannelsesudvalget : Mandag den 09. oktober 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30. Bemærkninger: Referat Udsatterådet : Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 9:30 Sluttidspunkt: Kl. 11:30 Mødested: Pensionatet i Hornbæk Bemærkninger: Medlemmer: Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard Anette

Læs mere

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive ramt af sygdom, kan have brug for en sammenhængende indsats fra både

Læs mere

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding.

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding. Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 618 Særlig Sociål Indsåts 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 618 Særlig Social Indsats omfatter: Botilbud (midlertidigt og længevarende ophold) Socialpædagogisk

Læs mere

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget 5. september 2014 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive

Læs mere

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland NOTAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne om,

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st.

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Deltagere: Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Afbud: Lars

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Assens Kommune. Tilskud 2018:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Assens Kommune. Tilskud 2018: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Kommune: Assens Kommune Tilskud 2018: Tabel 1. Budget for 2018 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet 2.116.00

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Dagsorden Udsatterådet

Dagsorden Udsatterådet Dagsorden Udsatterådet : Mandag den 11. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Mødested: Vi finder et sted Bemærkninger: Medlemmer: Birgitte Ljunggreen Rasmussen (F) Lotte Kragelund Marianne Kierkegaard

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat Handicaprådet 2014-2017 Mødedato: Mandag den 20. februar 2017 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Michael Mathiesen (C) Philip Læborg (C) Ib Kirkegaard

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Assens Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.832.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Dagsorden til mødet i Sundhedsudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Dagsorden til mødet i Sundhedsudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Dagsorden til mødet i Sundhedsudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 30. oktober 2013 Mødested: Meldahls Rådhus Udvalgsværelset Mødetidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Medlemmer: Formand:

Læs mere

Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019

Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019 Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser Politiske pejlemærker 2019 Med visionen som drivkraft Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser har den politiske vision, at Slagelse Kommunes indsatser på

Læs mere

Referat Socialudvalget 2014-2017

Referat Socialudvalget 2014-2017 Referat Socialudvalget 2014-2017 : Tirsdag den 01. april 2014 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:35 Mødested: - Bemærkninger: Vi mødes på ved Petersborg kl. 14.00 og kører efterfølgende ud

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Hvidovre Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.880.000 kr. Tilskud

Læs mere

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen)

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Mødedato: Mandag den 31. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Pyramiden, Prøvestenen, Birkedalsvej 27 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 1. Indledning Med kommunalreformen er kommunerne blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi,

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet : Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:30 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Budgethøring Medlemmer: Michael

Læs mere

Referat Udsatterådet. Mødedato: Mandag den 11. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00. Bemærkninger:

Referat Udsatterådet. Mødedato: Mandag den 11. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00. Bemærkninger: Referat Udsatterådet : Mandag den 11. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00 Mødested: Vi finder et sted Bemærkninger: Medlemmer: Birgitte Ljunggreen Rasmussen (F) Lotte Kragelund

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sønderborg Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 16.932.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Budgetområde 619 Omsorg og Ældre

Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Budgetområde 619 Omsorg og Ældre 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 619 Omsorg og Ældre omfatter: Plejehjem/ældreboliger Hjemmepleje Hjemmesygepleje Dagcentre, herunder for demente Rehabilitering

Læs mere

Orientering om status på forsorgshjemsområdet

Orientering om status på forsorgshjemsområdet Punkt 8. Orientering om status på forsorgshjemsområdet 2017-063471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering At sagsbeskrivelsen udgør orientering om

Læs mere

Vil du være med til at styrke den tidlige opsporing?

Vil du være med til at styrke den tidlige opsporing? Vil du være med til at styrke den tidlige opsporing? For dermed at forebygge indlæggelser, nedbringe antal genindlæggelser samt akutte korttidsindlæggelser. Center for Sundhed og Omsorg søger en kommunal

Læs mere

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på omstillingsplanen Socialudvalget besluttede den 30. november 2016, at Socialforvaltningen skal arbejde videre

Læs mere

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave)

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Center Sundhed 27.02.14 Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Baggrund Ifølge lov nr. 904 af 4. juli 2013 om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet,

Læs mere

Det blå værelse - Rådhuset

Det blå værelse - Rådhuset Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 21. november 2016, kl. 10.00-12.00, med efterfølgende Julefrokost. Det blå værelse - Rådhuset Deltagere: Carsten Lind Olsen,

Læs mere

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Ældrerådet Referat Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Pkt. Tekst Side 10 Godkendelse af referat fra møde den 30. januar 2018 1 11 Retningslinjer for udbetaling af diæter m.v.

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Lemvig Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.728.000 kr. Tilskud

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Sundhedspolitisk Dialogforum

Sundhedspolitisk Dialogforum Sundhedspolitisk Dialogforum D. 22. oktober 2015 Oplæg om Det psykiatriske område (kommunale og regionale snitflader) Sundhed og psykisk sygdom Mennesker, der har en alvorlig psykisk sygdom som f.eks.

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet : Mandag den 05. januar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 8:30 Mødested: Bemyndiget Bemærkninger: Høring gennemført uden fysisk møde Medlemmer:

Læs mere

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder Sundhed & Omsorg Ledelse & Udvikling Dato: 04-06-13-2013 Sagsnr.: 13/10181 Dok.nr.: 75441/ Sagsbehandler: LHH/TGS/JCK Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Vesthimmerlands Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.064.000 kr.

Læs mere

Kommuneklynge Midt: Forslag til temaer i fælleskommunalt strategipapir på sundhedsområdet

Kommuneklynge Midt: Forslag til temaer i fælleskommunalt strategipapir på sundhedsområdet Dato: 19-02-2016 Ref.: J.nr.: ninag 29.30.00-A00-2-16 Kommuneklynge Midt: Forslag til temaer i fælleskommunalt strategipapir på sundhedsområdet 1. Baggrund Kommunerne i Kommuneklynge Midt mener, at et

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven Området omfatter Kommunal af sundhedsvæsenet Sundhedsfremme og forebyggelse Tidlig opsporing Etablering af sundhedsfremmende og forebyggende tiltag Patientuddannelse, herunder generelle og på tværs af

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet

Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet Referat for ekstraordinært møde Handicaprådet : Tirsdag den 20. oktober 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:30 Sluttidspunkt: Kl. 10:30 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Jeannette Voer deltog i mødet

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat Handicaprådet : Mandag den 17. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Lars Løgstrup deltog i mødet som suppleant for Karsten Grubert.

Læs mere

Referat Socialudvalget 2014-2017

Referat Socialudvalget 2014-2017 Referat Socialudvalget 2014-2017 : Tirsdag den 03. juni 2014 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Ib Kirkegaard (O) Duygu A. Ngotho (A) Jens Bertram (C)

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

KKR mål for sundhed

KKR mål for sundhed KKR mål for sundhed 2017-18 Sagsnr. 17/6415 Resumé Kommunerne i Region Hovedstaden har siden 2013 arbejdet med rammepapirer for somatik og psykiatri, som beskriver de 29 kommuners fælles indsats for at

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder Sundhedsområdet er specielt i kommunal økonomisk sammenhæng, idet langt hovedparten af økonomien er knyttet til finansiering/medfinansiering af aktiviteter i det regionale sundhedsvæsen og

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune 2016-2018 Indledning Aldringsprocessen er forskellig fra borger til borger bl.a. på grund af forskelle i levevis og helbredstilstand. Der er derfor mange

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Hvordan er KKR Syddanmarks sundhedspolitiske visioner blevet behandlet i kommunen?

Hvordan er KKR Syddanmarks sundhedspolitiske visioner blevet behandlet i kommunen? Kommunernes behandling af KKR Syddanmarks sundhedspolitiske visioner Kommune Sønderborg Esbjerg Fanø Hvordan er KKR Syddanmarks sundhedspolitiske visioner blevet behandlet i kommunen? KKR Syddanmarks sundhedspolitiske

Læs mere

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016

Dagsordenpkt SUD 2.november. Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 Dagsordenpkt. 2-5 Stabscenter SOF Økonomi & Byggeri 2. november 2016 2. Oktoberprognosen Korrigeret budget inkl. forventede korrektioner 2016 afvigelse efter korrektioner Procentvis afvigelse (pct.) Bevilling

Læs mere

Referat Socialudvalget

Referat Socialudvalget Referat Socialudvalget Mødedato: Onsdag den 02. december Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Ib Kirkegaard (O) Jens Bertram

Læs mere

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og

Tabel 1. Budget for 2016 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Sønderborg Kommune Tilskud: 16.308.000 kr. i 2016 Link til værdighedspolitik: http://sonderborgkommune.dk/vaerdighedspolitik

Læs mere

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør Introduktion til Social- og Sundhedsområdet v. Michael Bjørn, Vicedirektør Social og Sundhed Den 8. januar 2018 Overordnede rammer for Socialog Sundhedsområdet Ministerier Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter

SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 2019 på bevillinger og hovedprodukter KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 7. maj 219 SUF Forklaringer til forventet regnskab pr. 31. marts 219 på bevillinger og hovedprodukter Sagsnr. 219117865 Dokumentnr.

Læs mere

Referat Socialudvalget

Referat Socialudvalget Referat Socialudvalget Mødedato: Tirsdag den 03. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Forventet sluttidspunkt: kl. 16.45 Medlemmer:

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sorø Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 5.700.000 kr. Tilskud

Læs mere

Visioner og værdier for sundhedsaftalen. - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014.

Visioner og værdier for sundhedsaftalen. - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014. Visioner og værdier for sundhedsaftalen 2015-2018 - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014. 25. april 2014 Visioner og værdier for sundhedsaftalen 2015-2018 1. Indledning Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

SOCIALUDVALGET BUDGET

SOCIALUDVALGET BUDGET BUDGET 2018-2021 SOCIALUDVALGET BUDGET 2018-21 Dato 2. marts 15. marts 20. og 27. marts Økonomiudvalg og Direktion Budgetseminar Aktivitet Hovedudvalget Orienteres om forslag til tids- og aktivitetsplanen

Læs mere