Nyhedsbrev. Kære alle i Kolding Provstis Menighedspleje. Set og sket i Menighedsplejen. 1. august 2015 [KOLDING PROVSTIS MENIGHEDSPLEJE]

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. Kære alle i Kolding Provstis Menighedspleje. Set og sket i Menighedsplejen. 1. august 2015 [KOLDING PROVSTIS MENIGHEDSPLEJE]"

Transkript

1 Kære alle i Kolding Provstis Menighedspleje Så er det august og dermed tid til nyhedsbrevet med tilbageblik, samt en kalender for det kommende halve år i Menighedsplejen så alle kan få booket det ind i kalenderen. Vi har nu været i gang i Menighedsplejen i 3 ½ år, og det er jo forunderligt, som det har udviklet sig lokalt i jeres sogne. Der viser sig hele tiden nye behov og nye initiativer bliver taget. De eksisterende tilbud vokser og medvirker i høj grad til at skabe mening, livskvalitet og nye netværk for mange. Tak for det, og for jeres store engagement, initiativ og mange gode ideer. Set og sket i Menighedsplejen Vi har i Menighedsplejen kontakt til rigtig mange mennesker og har i næsten alle sogne en besøgstjeneste. Kolding kommune har henvendt sig til Kolding provstis Menighedspleje og har inviteret til flere møder, som allerede nu har været med til at igangsætte indtil flere nye besøgsforhold. Lige nu er der 5 på venteliste til at få en besøgsven. Vi har kunnet rumme mange psykisk sårbare og har i det forløbne år sat fokus på lige netop denne gruppe via i alt 3 særlige arrangementer. Det sidste her i maj med temadagen: At være medmennesker for og med hinanden V/ Psykoterapeut Lene Madsen, hvor 25 deltog. Derudover deltog 7 frivillige i en temadag i Svendborg med temaet; Menneskelivet i magt og afmagt. (Temadagen gentages d.17.9 i Randers, hvor der også er mulighed for at deltage - se kalenderen) Vi har besøgsgruppen i Vestervang, der vokser og finder på nye aktiviteter, pårørendegruppen i Tyrstrup og forløbsfrivillig projektet. Vi har sendt ældre fra forskellige sogne på ferie på Rude Strand i samarbejde med EGV, og vi har sendt hele 9 familier afsted på sommerferie med Folkekirkens Feriehjælp, samt to ekstra familier som var på venteliste og så alligevel kom afsted. I juni var der mulighed for at erfaringsudveksle frivillige besøgsvenner i mellem - i alt 8 deltog denne gang, og mange af hverdagens særlige problematikker blev vendt og drøftet.

2 Genbrugsland / Kirkens Genbrug - Stedet hvor man kan gøre et fund! Vi har igen været på sommer genbrugsshopping i juni og det var hyggeligt som altid. Nogle af os var så heldige at gøre indtil flere fund En mulig handel drøftes under kyndig vejledning af butiksleder Lilly. Jo, jeg tror nu godt bordet kan være i din bil men synes du, at skal jeg tage to eller fire lysestager? Tak til Kirkens Genbrug for støtten til vores familiearbejde - som her i sommer bl.a. blev brugt til vores familie udflugtsdag. Genbrugsland/Kirkens Genbrug har 10 års fødselsdag - 50 % på alt d august Kirkens Genbrug har 10 års fødselsdag d.26.august, og har derfor de følgende fire dage 50 % på alle varer samt kaffe på kanden og lidt mundgodt. Alle er meget velkomne til at komme og gøre deres helt eget fund og hjælpe med at tømme hylderne. Kolding Provstis Menighedspleje ønsker tillykke!

3 Nye initiativer Oplevelsesklub for enlige i Tyrstrup Initiativ gruppen bag pårørendegruppen for ægtefæller til alvorligt syge i Tyrstrup har, i samarbejde med Annette Viuf, taget initiativ til en oplevelsesklub for enlige og efterladte. Formålet med klubben er blandt andet fællesskab med andre i en lignende situation og dermed også at skabe mulighed for at samtale om hverdagens udfordringer og glæder samtidig med at der skabes fælles oplevelser. Oplevelsesklubben startede i juli med sit første arrangement, som var en udflugt til Bindeballe Købmandsgaard hvor 23 deltog + frivillige. Dette er så efterfulgt af et sommertræf, der er lagt et godt oplevelsesprogram for efteråret og initiativet ser ud til at opfylde et behov. Oplevelsesklubben var så heldig at få støtte til opstarten via et Legat fra Forsikringsselskabet Sønderjylland Øst G/S Fond TAK for det. Udflugtsdag for familier Via arbejdet i Menighedsplejen og arbejdet med Folkekirkens Feriehjælp, har vi kontakt til familier, som ikke har mulighed for at komme på ferie. Da Vivi Eriksen fra Simon Peters kirke fik tilbudt at låne Frydenlundlejren i Sdr. Stenderup gratis, besluttede vi at lave en fælles familie udflugtsdag i Kolding provstis Menighedspleje, med aktiviteter, workshops, badning og god mad. Et heldagsarrangement, der sluttede med både tryllekunst og bålhygge. Der bygges fuglekasser

4 Der deltog omkring 40 voksne og børn, og det var en dejlig dag, der sluttede som sådanne dage skal, for at de er vellykkede; med meget trætte voksne, børn og ikke mindst de frivillige. Tak til alle der gjorde muligt. Der smages og røres under Vivis kyndige vejledning! Café Kluns Ny Café for unge i Kolding I Menighedsplejen kommer vi også i kontakt med unge, der oplever sig ensomme og mangler et sted at hænge ud og holde til. Det har affødt en del drøftelser, som nu har resulteret i at Nicolai kirke er gået aktivt ind i problematikken og, sammen med ungdomspræsten Benjamin König, har indledt et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp omkring etablering af en café i den ene ende af den nye genbrugsbutik i Gråbrødregade 9. Det ser nu ud til at blive en realitet, og det planlægges, at Caféen kan åbne allerede til efteråret så der er travlhed med at finde frivillige unge, få indrettet cafeen og få det hele planlagt endeligt. Møde i cafeen Det kan være godt at se det hele lidt i andre perspektiver.. Der har indtil nu været afholdt lejlighedsarrangementer, og Benjamin har også ind imellem bare været til rådighed i caféen med kaffe på kanden, som også er en af hovedtankerne i projektet. Hold øje med åbningsdagen og kig forbi!

5 - Unge søges til Café Hvis I kender en ung, der kunne tænkes, at ville være med til at præge noget helt fra begyndelsen og som kunne komme til at brænde for ideen om at skabe et miljø, hvor der er grobund for et sundt ungdomsfællesskab med mening så send dem endelig videre. Andet nyt Spændende kurser for frivillige Center for frivilligt socialt arbejde udbyder spændende gratis kurser for frivillige og flere frivillige fra Kolding Provstis Menighedspleje har deltaget tidligere. Som eksempel på et kursus i dette efterår kan nævnes: Rollen som frivillig ligeværdighed og grænser i mødet med brugeren. Deres kurser bliver ofte hurtigt overtegnede, så der er med at være hurtige på tasterne, når tilmeldingerne til kurserne starter d.24.8.kl Tilmeldingen sker på: Kursusudbuddet kan allerede nu ses på hjemmesiden, så gå ind og se om der er noget, der kunne have interesse at deltage i. Sig til hvis der er noget, I har brug for hjælp til. Menighedsplejen skal skrives i mandtal I løbet af september sendes der et spørgeskema ud til alle sogne, der er med i Kolding Provstis Menighedspleje. Skemaet skal give et overblik over antal besøgsforhold og andre aktiviteter, som er relateret til Kolding Provstis Menighedspleje samt eventuelle nye behov i de enkelte sogne. Hold øje med indbakken - skemaet sendes ud elektronisk, og kan returneres som vedhæftet fil eller pr. almindelig post! Fundraiser Sidder du med en fundraiser i maven, så kunne vi godt bruge hjælp til, at søge midler hjem til de mange aktiviteter der er i gang. Der er mulighed for at komme på kursus i fundraising som forberedelse så send en mail, hvis det skulle være noget for dig. Frivilligfest Kolding kommune og Frivillig Kolding holder frivilligfest på frivillig fredag d Thomas Blachmann kommer og holder oplæg om ensomhed, og årets frivillige kåres. Herefter er der en fest for frivillige. Det er muligt at vælge bare at være med til det ene af arrangementerne. Husk tilmelding er senest d.1.9 til Annette Langdahl (se program og kalender) HUSK At booke de øvrige datoer i kalenderen, bl.a. Erfa for lokale koordinatorer og efterårskomsammen samt julefest for frivillige hvor Preben Kok kommer.

6 Vigtige datoer - HUSKELISTE Se separate programmer for det enkelte arrangement! Dato Arrangement Info 27.august Udflugt for besøgsvenner og værter i besøgstjenesten Tilmelding d års fødselsdag og udsalg i Genbrugsland Dieselvej 3, Kolding 17.september Vores samarbejdspartner Genbrugsland/Kirkens Genbrug på Dieselvej har 10 års fødselsdag d Det fejrer de ved bl.a. at give 50% i de efterfølgende 4 dage. Menneskelivet i magt og afmagt om mødet med afmagt i de medmenneskelige relationer Frivillig uge og frivillig fredag Udstilling om Kolding Provstis Menighedspleje i lokal virksomhed samt udstilling på biblioteket hele ugen. Nærmere info senere! Håber mange har mulighed for at kigge forbi en af dagene, ønske tillykke og være med til at tømme hylderne. Sted: Randers Der er mulighed for at få refunderet kursusgebyret. Kolding Midtby Kom og vær med til at fortælle om Menighedsplejen d Arrangement Frivillig Fredag: Foredrag om ensomhed V/ Thomas Blachmann Luk mig ind - det er Blachmann Kåring af årets frivillige ildsjæle Arrangeret af Kolding Kommune og Frivillig Kolding 25.9 Frivilligfest for frivillige i Kolding oktober Arrangeret af Kolding Kommune og Frivillig Kolding At koordinere og lede frivillige Fællesmøde og erfaringsudveksling for lokale koordinatorer, styregruppemedlemmer, og andre interesserede Syddansk Universitet OBS! Tilmelding d.1.9 til Annette Langdahl OBS! Tilmelding 1.9 til Annette Langdahl Jens Holms Hus, Nicolai Plads 2-4, Kolding Kl Fællesspisning! Frivillig i menigheden hvorfor? Om motivation og målsætning for diakonal frivillighed Grundtvigskirken i Esbjerg Efterårsarrangement for alle besøgsvenner og værter Jens Holms Hus, Nicolai Plads 2-4, Kolding 3.december Magtesløshed og afmagt V/ Preben Kok Temaeftermiddag og julefrokost for alle frivillige i Kolding provstis Menighedspleje Tid: Kl ca Program følger. Sted: nærmere info følger Åbent kontor - Jule hygge Kom forbi og få en snak og lidt julegodter. Glædelig jul og godt nytår til alle! Tid: Sted: Jens Holms Hus, Nicolai Plads 2-4, Kolding

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1 BESØGSTJENESTEN 1 Jeg føler virkelig, at jeg gør et andet menneske glad, og at jeg kan være noget for hende. Jeg får ligeså meget ud af det! som hende, og vi hygger os sammen. Hun bliver så glad hver gang

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

Årsrapport 2013 for Café Parasollen

Årsrapport 2013 for Café Parasollen Årsrapport 2013 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev - Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Side 1 Kamp må der til skal

Læs mere

GUIDE TIL LOKALE UDVIKLINGSRÅD

GUIDE TIL LOKALE UDVIKLINGSRÅD GUIDE TIL LOKALE UDVIKLINGSRÅD (LUR) GUIDE TIL LOKALE UDVIKLINGSRÅD (LUR) Indhold Indledning 7 Hvad er Ungdommens Røde Kors? Hvad er et lokalt udviklingsråd? 9 11 Hvordan kommer I godt i gang? 13 Hvilke

Læs mere

Selvhjælp Skanderborg

Selvhjælp Skanderborg Januar 2014 Selvhjælp Skanderborg Introduktionshæfte for frivillige Selvhjælp Skanderborg Vestergade 14 A, 1. sal 8660 Skanderborg www.selvhjaelpskanderborg.dk 1. Velkommen som frivillig i SelvhjælpSkanderborg...

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati.

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati. Læs hvad der bl.a. sker i Sønder - og Korskærparken Nyhedsbrev nr. 13 Beskæftigelse Og Uddannelse Trivsel Og Sundhed Sport Og Motion Børn/Unge Og Familie Beboernetværk Inddragelse Og Demokrati Kultur Og

Læs mere

Årsrapport 2011 for Café Parasollen

Årsrapport 2011 for Café Parasollen Årsrapport 2011 for Café Parasollen Et socialt og alkoholfrit værested tilknyttet KFUM s Sociale Arbejde Lavgade 5, 6100 Haderslev Tlf. 74 53 58 93 www.parasollenhaderslev.dk Udfordringer, smil og latter

Læs mere

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor.

Lammegade har ingen plads til mødefaciliteter og huser kun frivilligcenterets medarbejdere, samt Roskilde Ældremotions kontor. MEDLEMSNYT: 06 2011 Dato: 12. 08. 2011 Flytning og nye lokaler Som vi har orienteret om i separate mails, senest 6.juli, har frivilligcentret været nødt til at flytte pga. skimmelvækst i nogle af lokalerne

Læs mere

inspiration Idéer - til liv og vækst i menighedens diakoni

inspiration Idéer - til liv og vækst i menighedens diakoni Tilmeld sognet som medlem af Ring og hør nærmere hos konsulenterne, eller kontakt Fælleskontoret i Valby på tlf. 36 46 66 66. Bliv personligt støttemedlem Støtte fra enkeltpersoner giver organisationen

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet lland: FrivilligCenter Lo r dig! Der er brug fo Bliv Frivillig Make A Wish ønskefonden får drømmene til at gå i opfyldelse! Thomas fra VELO Poul fortæller: Jeg gør det for min egen skyld Sådan hjælper

Læs mere

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder du alle de spændende arrangementer, som finder sted på landsålan i DUI-LEG og VIRKE i 2014. Denne plan

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Nyhedsbrev for februar

Nyhedsbrev for februar Nyhedsbrev for februar Kære forældre Jeg vil først og fremmest indlede med, at fortælle hvor glad jeg er for, at være blevet pædagogisk leder i Spirrevippen. Jeg glæder mig over, at se og mærke engagerede

Læs mere

Min første Formanden beretning

Min første Formanden beretning Min første Formanden beretning Den første gang: Jeg vil egentlig starte min beretning med at berette om dengang, jeg startede i Ventilen. I 2005 afholdte Aarhus Ung Uge 38, hvor alle ungdomsorganisationer

Læs mere

Nyt fra Projekt Mere Naboskab

Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyt fra Projekt Mere Naboskab Nyhedsbrev 1. udgave, 2. årgang Marts 2014 I dette nummer kan du læse om alle de spændende tiltag, der for tiden blomstrer op i Holluf Pile: Aftengågruppe fredagscykelture

Læs mere

MEDLEMSBLAD Nr. 22 APrIL 2011 NOrDSJæLLANDS LOKALAFDELINg ADHD

MEDLEMSBLAD Nr. 22 APrIL 2011 NOrDSJæLLANDS LOKALAFDELINg ADHD MEDLEMSBLAD Nr. 22 APrIL 2011 NOrDSJæLLANDS LOKALAFDELINg ADHD Indhold ADHDnordsjælland side 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Velkommen til den nye bestyrelse 11 Voksencafé 13 Start af nye grupper 15 Idéer til

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR AKTIVITETSPLAN for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER 2015 FORORD Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 7 Frivilligcenter Fredensborg oktober 2011.

Nyhedsbrev nr. 7 Frivilligcenter Fredensborg oktober 2011. Nyhedsbrev nr. 7 Frivilligcenter Fredensborg oktober 2011. Fokus på frivilligheden med et europæisk Frivillighedsår SÆR NYHEDSBREV med FOKUS PÅ FRIVILLIGHEDEN Synlighedsdage i Kvarterhuset i Kokkedal Ældre

Læs mere

Generalforsamlingsbladet

Generalforsamlingsbladet Generalforsamlingsbladet 18. februar 2015 Medlemmer af Fredericia Tegnsprogsforening indkaldes til ordinær generalforsamling Lørdag den 21. marts 2015 kl. 13:00 Som noget nyt i år arrangerer vi fælles

Læs mere