Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL august Samlede korrektioner på FFL15

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL august Samlede korrektioner på FFL15"

Transkript

1 Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL august 2014 Samlede korrektioner på FFL15 I forbindelse med finanslovsforslaget for 2015 er der lagt en række justeringer af de gældende udgiftslofter til grund. Justeringerne følger af Forslag til ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene , samt administrative korrektioner i medfør af budgetlovens 8. Tabel 1 Samlede korrektioner af gældende udgiftslofter på FFL Det statslige delloft for driftsudgifter Delloft (FL14) (mia. kr.) 188,5 192,0 195,1 Korrektioner lovforslag (mio. kr.) Administrative korrektioner (mio. kr.) Korrigeret udgiftsloft FFL15 (mia. kr.) 191,0 192,5 196,4 Det statslige delloft for indkomstoverførsler Delloft (FL14) (mia. kr.) 254,5 255,5 256,0 Administrative korrektioner (mio. kr.) Korrigeret udgiftsloft FFL15 (mia. kr.) 258,0 258,5 259,3 Det kommunale udgiftsloft Udgiftsloft (FL14) (mia. kr.) 230,1 230,1 230,1 Administrative korrektioner (mio. kr.) Korrigeret udgiftsloft FFL15 (mia. kr.) 234,7 234,7 234,7 Det regionale delloft for sundhedsudgifter Delloft (FL14) (mia. kr.) 102,6 102,6 102,6 Administrative korrektioner (mio. kr.) Korrigeret udgiftsloft FFL15 (mia. kr.) 104,7 104,7 104,7 Det regionale delloft for udviklingsopgaver Delloft (FL14) (mia. kr.) 2,9 2,9 2,9 Administrative korrektioner (mio. kr.) Korrigeret udgiftsloft FFL15 (mia. kr.) 3,0 3,0 3,0 Anm. I tabellen kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Det gælder både fsva. summen af korrektioner og den samlede korrektion af lofterne.

2 Side 2 af 16 Korrektioner som følge af Aftale om vækstpakke 2014 Der er som led i de samlede Aftaler om Vækstpakke 2014 indgået Aftale om justering af udgiftslofter mellem regeringen og Venstre. Der er derfor samtidig med fremsættelsen af finanslovsforslaget fremsat forslag til ændring af den gældende lov om fastsættelse af udgiftslofter for , der indarbejder de isolerede virkninger af vækstpakken i de gældende lofter. Justeringerne af lofterne afspejler den samlede nettoeffekt af omprioriteringer mellem loftsbelagte udgiftsområder og øvrige områder, herunder indtægtssiden, der følger af Aftaler om Vækstpakke 2014, herunder Aftale om tilbagerulning af FSA mv. og lempelser af PSO af 14. juli Den samlede nettoeffekt, som ligger til grund for justeringen af driftsloftet, tager udgangspunkt i virkningen efter tilbageløb og adfærd af de initiativer og finansieringselementer i Aftaler om Vækstpakke 2014, som påvirker udgifter samt indtægter uden for udgiftslofterne. Disse initiativer og finansieringselementer består primært af en række skatte- og afgiftsomlægninger, herunder bl.a. nedsættelse af energiafgifter, der finansieres ved ændringer i person- og virksomhedsskatter. Hertil kommer, at en række af skatte- og afgiftslempelserne finansieres af omprioriteringer af puljer samt diskretionære tiltag med virkning under delloftet for driftsudgifter. Med ændringsforslaget nedjusteres delloftet for driftsudgifter svarende til den samlede nettovirkning uden for udgiftslofterne af Aftaler om Vækstpakke Dette svarer til, at delloftet for driftsudgifter nedjusteres med i alt 275 mio. kr. i 2015, 446 mio. kr. i 2016 og 530 mio. kr. i 2017, jf. tabel 2. Tabel 2 Virkning af initiativer og finansieringselementer i Aftaler om Vækstpakke 2014 mv.(efter tilbageløb og adfærd) (mio. kr., 2015-pl) Uden for udgiftslofterne Initiativer Finansiering Nettobalance uden for loft Nedjustering af delloftet for driftsudgifter

3 Side 3 af 16 Administrative korrektioner af udgiftslofter fra Der er på finanslovsforslaget for 2015 foretaget en række administrative korrektioner i henhold til budgetlovens 8 og Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene Tabel 3 Administrative korrektioner af gældende udgiftslofter på FFL15 Det statslige delloft for driftsudgifter Korrektioner ifm. FFL15 i alt (mio. kr,) Korrektioner som følge ændret prioritering mellem sektorer i, jf. budgetlovens 8. stk Korrektioner som følge af ændrede udgifter uden for loft, jf. budgetlovens 8, stk Korrektioner som følge af tekniske justeringer, jf. budgetlovens 8, stk Korrektion vedrørende omfordeling mellem statslige dellofter, jf. lov om udgiftslofter Det statslige delloft for indkomstoverførsler Korrektioner ifm. FFL15 i alt (mio. kr,) Korrektioner som følge af ændrede udgifter uden for loft, jf. budgetlovens 8, stk Korrektioner som følge af tekniske justeringer, jf. budgetlovens 8, stk Omfordeling mellem statslige dellofter, jf. lov om udgiftslofter Det kommunale udgiftsloft Korrektioner ifm. FFL15 i alt (mio. kr.) Korrektioner som følge ændret prioritering mellem sektorer, jf. budgetlovens 8. stk. 1 Korrektioner som følge af tekniske justeringer, jf. budgetlovens 8, stk Det regionale delloft for sundhedsudgifter Korrektioner ifm. FFL15 i alt (mio. kr.) Korrektioner som følge ændret prioritering mellem sektorer, jf. budgetlovens 8. stk Korrektioner som følge af tekniske justeringer, jf. budgetlovens 8, stk Det regionale delloft for udviklingsopgaver Korrektioner ifm. FFL15 i alt (mio. kr.) Korrektioner som følge af tekniske justeringer, jf. budgetlovens 8, stk.4 (mio. kr.) Anm. I tabellen kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Det gælder både fsva. summen af korrektioner og den samlede korrektion af lofterne.

4 Side 4 af 16 Korrektionerne i henhold til de enkelte bestemmelser i budgetloven er beskrevet uddybende i de enkelte afsnit neden for. Korrektioner i henhold til budgetlovens 8, stk. 1 I henhold til budgetlovens 8, stk. 1 kan finansministeren med tilslutning fra Folketingets Finansudvalg i forbindelse det årlige bloktilskudsaktstykke om fastsættelse af statens bloktilskud til kommuner og regioner mv. foretage en omfordeling mellem de gældende udgiftslofter for stat, kommuner og regioner. Bestemmelsen tager sigte på politiske omprioriteringer, der ligger udover de i budgetlovens 8 stk. 2-4 hjemlede justeringer begrundet i ny lovgivning og justeringer af mere teknisk karakter. I forbindelse med finanslovsforslaget er der i henhold til Akt 125 af 19. juni 2014 (bloktilskudsaktstykket) sket en omprioritering fra det statslige delloft for driftsudgifter på i alt 782 mio. kr. årligt i til det kommunale udgiftsloft og det regionale delloft for sundhedsudgifter. Med aftalen om kommunernes økonomi for 2015 styrkes den kommunale sundhedsindsats med 350 mio. kr., hvoraf 200 mio. kr. kommer fra effektiviseringer og strukturtilpasninger i kommunerne. Herudover indgår en yderligere effektivisering af beredskabsområdet på 50 mio. kr. i Hertil kommer et løft af folkeskoleområdet, der følger af aftalen om kommunernes økonomi for 2014, jf. Akt. 125 af 28. juni Samlet set er det kommunale udgiftsloft opskrevet med 307 mio. kr. Det regionale delloft for sundhedsudgifter er opskrevet med 475 mio. kr. i forlængelse af aftalen om regionernes økonomi for 2015, jf. tabel 4. Tabel 4 Ændring af udgiftslofter som følge af omprioriteringer mellem sektorer i kommune- og regionsaftaler Mio. kr., 2015-pl Det kommunale udgiftsloft Det regionale delloft for sundhedsudgifter Modgående ændring af det statslige udgiftsloft Korrektioner i henhold til budgetlovens 8, stk. 2 I henhold til budgetlovens 8, stk. 2 kan Finansministeren administrativt foretage en forhøjelse eller reduktion af udgiftslofterne, hvis det er begrundet i ny lovgivning, der medfører en reduktion eller forøgelse af de ledighedsrelaterede udgifter. Indarbejdelse af sygedagpengereformen I forbindelse med finanslovsforslaget er de gældende udgiftslofter korrigeret svarende til virkningerne lovgivningen, der udmønter sygedagpengereformen, jf.

5 Side 5 af 16 Forlig om en reform af sygedagpengesystemet af 18. december De statslige udgiftslofter er nedjusteret svarende til de samlede merudgifter uden for loft. Der er i justeringen taget højde for virkningen af tilbageløb, således at den samlede nedjustering af de statslige udgiftslofter overstiger de umiddelbare merudgifter uden for loft, jf. tabel 5. Tabel 5 Loftskorrektioner som følge af sygedagpengereformen Mio. kr., 2015-pl Nedjustering delloft for driftsudgifter Nedjustering delloft for indkomstoverførsler Merudgifter uden for loft Korrektionen afspejler således, at der med reformen omprioriteres midler fra loftsstyrede overførselsindkomster (med et afledt tab af skatteindtægter) og driftsudgifter under loft til driftsudgifter uden for loft. Nedjusteringen af delloftet for indkomster svarer dermed til de konkrete samlede mindreudgifter på følgende konti: , , , , , , , , , , og Nedjusteringen af delloftet for drift svarer til finansieringsbidraget fra driftsudgifter efter tilbageløb i den samlede reformøkonomi. Indarbejdelse af forlig om beskæftigelsesindsatsen Der er endvidere i forbindelse med finanslovsforslaget indarbejdet justeringer svarende til de økonomiske konsekvenser af den lovgivning, der forventes fremsat som følge af Forlig om reform af beskæftigelsesindsatsen af 18. juni Korrektionerne af udgiftslofterne er foretaget med udgangspunkt i den foreløbige indbudgettering af beskæftigelsesreformen på de generelle reserver på 35, jf. tabel 6. Tabel 6 Loftskorrektioner som følge af beskæftigelsesreformen (ekskl. refusionsomlægning) Mio. kr. (2015-pl.) Delloft for driftsudgifter Delloft for indkomstoverførsler Mindreudgifter udenfor loft Anm.: De økonomiske konsekvenser er inkl. adfærd og konjunkturnormalisering. Kompensation til kommunerne i form af DUT, beskæftigelsestilskud og budgetgaranti er indarbejdet i de korresponderende statslige loftsvirkninger.

6 Side 6 af 16 De forventede mindreudgifter uden for loft er afspejlet i en negativ budgetregulering på , mens de forventede merudgifter under delloftet for indkomstoverførsler modsvares af en reserve på Endvidere er overskuddet fra reformen (efter tilbageløb) i de enkelte år placeret under delloftet for driftsudgifter. Korrektionen af delloftet for driftsudgifter svarer således ikke til reserven til driftsudgifter som følge af beskæftigelsesreformen på Korrektioner i henhold til budgetlovens 8, stk. 4 I henhold til budgetlovens 8, stk. 4 kan Finansministeren administrativt foretage en ændring i de gældende udgiftslofter, i det omfang det er begrundet en ændret udgifts- og opgavefordeling mellem kommuner, stat og regioner eller en ændring af den bindende statslige regulering af kommuners og regioners økonomi (Det Udvidede Totalbalanceprincip), pris- og lønreguleringer eller lignende tekniske korrektioner. Korrektioner som følge af ændret udgifts- og opgavefordeling mellem sektorer Der er på finanslovsforslaget indarbejdet korrektioner af de gældende lofter som følge af ændret opgavefordeling mellem stat, kommuner og regioner, jf. Akt 125 af 19. juni 2014 (bloktilskudsaktstykket). Korrektionen omfatter udover de direkte virkninger af Lov- og cirkulæreprogrammet også virkninger af skæv DUT mv., som følge af variationer i udgifterne mellem årene i forhold til loftskorrektionen på FFL14. Tabel 7 Samlede ændringer af udgiftslofter som følge af ændret opgavefordeling mellem sektorer mv. Mio. kr., 2014-pl Stat Delloft for driftsudgifter LCP-korrektioner Skæv DUT kommuner Skæv DUT regioner Kommuner Loft for serviceudgifter LCP-korrektioner Skæv DUT mv Regioner Delloft for sundhedsudgifter LCP-korrektioner Skæv DUT mv Delloft for regional udvikling

7 Side 7 af 16 LCP-korrektioner Korrektionerne indebærer en opskrivning af det statslige delloft for driftsudgifter med 108 mio. kr. årligt i Det kommunale udgiftsloft er nedskrevet med 140 mio. kr. årligt i Det regionale delloft for sundhedsudgifter er opskrevet med 6 mio. kr. årligt i , mens det regionale delloft for regional udvikling er opskrevet med 12 mio. kr. årligt i En nærmere specifikation af sammenhængen mellem de foretagne korrektioner og de enkelte punkter i lov- og cirkulære programmet fremgår af bilag 1. PL-regulering af udgiftslofter Der er på finanslovsforslaget foretaget en opregning af de gældende udgiftslofter til 2015-pl, jf. tabel 8. Tabel 8 Loftskorrektioner som af pl-opregning Mio. kr. (2015-pl.) Delloft for driftsudgifter Delloft for indkomstoverførsler Kommunalt loft for serviceudgifter Regionalt delloft for sundhedsudgifter Regionalt delloft for regional udvikling I opregningen er der korrigeret for ændrede pris- og lønforudsætninger vedr Opregningsfaktorerne for de enkelte lofter fremgår af tabel 9. Tabel 9 PL-regulering af udgiftslofter - indeks Statsligt delloft for driftsudgifter 1,18 Delloft for indkomstoverførsler 1,52 Kommunalt loft for serviceudgifter 1,9 Regionalt delloft for sundhedsudgifter 1,5 Regionalt delloft for regional udvikling 1,4 En nærmere beskrivelse af forudsætningerne for pl-reguleringen fremgår af bilag 2.

8 Side 8 af 16 Øvrige tekniske korrektioner Der er endvidere på finanslovsforslaget indarbejdet en korrektion som følge af en ændret indfasning af den danske EU-rabat. Ved førstegangsfastsættelsen af udgiftslofterne blev der foretaget særskilte fremskrivninger af overførsler til udlandet (herunder EU-bidraget og udviklingsbistanden), der ikke indgår i det offentlige forbrug. De særskilte fremskrivninger har således muliggjort en stabil vækst i det offentlige forbrug på trods af udsving i EU-bidraget mv. fra år til år, jf. offentliggjort notat om fastsættelsen af udgiftslofter for For at sikre at den forudsatte vækst i det offentlige forbrug holdes på det forudsatte niveau trods den ændrede indfasning af den forhandlede rabat, er der foretaget en opjustering af delloftet for driftsudgifter med 1,1 mia. kr. i 2015 og en tilsvarende nedjustering af delloftet for driftsudgifter med 1,1 mia. kr. i 2016, jf. tabel 10. Tabel 10 Korrektioner som følge af forsinket implementering af EU-rabat Mio. kr., 2015-pl Delloft for drift Det bemærkes, at den forsinkede implementering af EU-rabatten ikke vil påvirke skønnet for underskuddet på den strukturelle saldo i 2015 og 2016, idet det strukturelle niveau for EU-bidraget regnes som et 7-års glidende gennemsnit af de faktiske og skønnede udgifter. Korrektioner i henhold til Lov om udgiftslofter 5, stk. 1 I henhold til Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene , stk. 1, kan finansministeren administrativt foretage en omfordeling mellem de to statslige dellofter, hvis dette er begrundet i permanente ændringer i fordelingen af udgifter mellem de to dellofter. Med gennemførslen af EUD-reformen er der sket en omprioritering fra det statslige delloft for indkomstoverførsler til det statslige delloft for driftsudgifter svarende til besparelserne primært på Statens Uddannelsesstøtte (SU). Nedjusteringen af delloftet for indkomstoverførsler svarer til de samlede umiddelbare mindreudgifter på Stipendier, Tilskud til skoleydelse, Skoleydelse ved produktionsskoler og Statens Voksenuddannelsesstøtte, mens opjusteringen af delloftet for drift svarer til mindreudgiften under delloftet for indkomstoverførsler efter tilbageløb, jf. tabel 6.

9 Side 9 af 16 Tabel x Korrektioner som følge af EUD-reformen Mio. kr., 2015-pl Delloft for drift Delloft for indkomstoverførsler

10 Side 10 af 16 Bilag 1. Korrektioner som følge af LCP Tabel 1 sammenfatter ændringerne af udgiftslofterne som følge af DUT (lov- og cirkulæreprogram for 2013/2014). Som det fremgår af tabel 1 går korrektionerne som følge af DUT i nul. I relation hertil bemærkes det, at korrektionen af det statslige delloft for drift består dels af korrektioner, hvor virkningen indarbejdes direkte på ministerområderne og dels af korrektioner, der hvor korrektionen på det kommunale/regionale område adskiller sig fra korrektionen på ministerområderne. I opjusteringen af det kommunale udgiftsloft er der taget højde for, at 1.428,7 mio. kr. vedrører mindreudgifter uden for udgiftslofterne. Dette beløb er beregnet som den del af justeringen af kommunernes bloktilskud som følge af DUT, der vedrører lovbundne overførselsudgifter. Tabel 1 Ændring af udgiftslofter i medfør af DUT (LCP 2014/2015) Mio. kr., 2015-pl Stat Delloft for driftsudgifter -25,4-25,4-25,4 Delloft for indkomstoverførsler Uden for loft 1.423, , ,1 Kommuner Delloft for serviceudgifter 95,4 95,4 95,4 Uden for loft , , ,0 Regioner Delloft for sundhedsudgifter -96,5-96,5-96,5 Delloft for regional udvikling 12,3 12,3 12,3 Uden for loft 0 0 0

11 Side 11 af 16 Bilag 2: Pris- og lønopregningen af udgiftslofterne Pris- og lønopregningen af udgiftslofterne i forbindelse med Finanslovsforslaget for 2015 tager afsæt i opregningen af de udgifter, der er omfattet af udgiftslofterne. På det statslige område er delloftet for driftsudgifter og delloftet for indkomstoverførsler således opregnet med afsæt i de loftbelagte udgifter på Finansloven for 2014 korrigeret for rammeændringerne i forbindelse med loftfastsættelsen, jf. oversigt over afgrænsning af det statslige delloft for driftsudgifter og indkomstoverførsler (tilgængeligt på Forudsætningerne om pris- og lønudviklingen på det statslige område i forbindelse med Finanslovsforslaget for 2015 kan findes i afsnittet Om Finanslovforslagets opbygning (Forslag til finanslov for finansåret 2015) eller på Moderniseringsstyrelsen hjemmeside ( Indeks). Tabel 1 Loftkorrektioner som følge af pris- og lønopregning til 2015-priser af de statslige udgiftslofter Mio. kr Statsligt delloft for driftsudgifter Delloft (FL14) (2014-priser) 188,5 mia. kr. 192,0 mia. kr. 195,1 mia. kr. Pris- og lønopregning til 2015-priser Statsligt delloft for indkomstoverførsler Delloft (FL14) (2014-priser) 254,5 mia. kr. 255,5 mia. kr. 256,6 mia. Pris- og lønopregning til 2015-priser Det bemærkes, at lønskønnet angiver budgetvirkningen 1 af de overenskomstmæssigt aftalte lønstigninger mv. inklusive udmøntninger fra reguleringsordningen samt overhæng 2 fra lønstigninger året før. Det statslige lønskøn for 2014 er baseret på de 2-årige overenskomstaftaler på det statslige område, som dækker perioden fra 1. april 2013 til 31. marts 2015 (OK13). Der foreligger endnu ikke overenskomstaftaler på det offentlige område for hele 1 Budgetvirkningen angiver årsvirkningen på de offentlige budgetter af en given lønstigning og følger dermed af udmøntningstidspunktet for en lønstigning. 2 En generel lønstigning på 1 pct., som udmøntes pr. 1. april har en budgetvirkning på 0,75 pct. i det pågældende år og en budgetvirkning på 0,25 pct. i overhæng det efterfølgende år.

12 Side 12 af Lønskønnet i 2015 er beregningsteknisk baseret på det forudsatte private lønskøn fra Økonomisk Redegørelse, maj 2014 på 2,2 pct. i Opregningen af de statslige udgifter omfatter et nyt skøn for pris- og lønudviklingen i 2015 samt et revideret skøn for udviklingen i Den samlede pris- og lønopregning giver anledning til loftkorrektioner som angivet i tabel 1 ovenfor, jf. også Korrektion af udgiftslofter fra De kommunale og regionale udgiftslofter opregnes på tilsvarende vis med det kommunale prisindeks for serviceudgifter samt de regionale prisindeks for henholdsvis sundhedsudgifter (ekskl. medicin) og regional udvikling. Ligesom for de statslige udgiftslofter omfatter pris- og lønopregningen af de kommunale og regionale udgiftslofter også både et skøn for pris- og lønudviklingen i 2015 og et revideret skøn for Forudsætningerne for de kommunale og regionale pris- og lønskøn, der anvendes til PL-regulering af de kommunale og regionale udgiftslofter, fremgår nedenfor, jf. boks 1. Boks 1 Opgørelsen af den kommunale og regionale pris- og lønudvikling I forbindelse med de årlige økonomiforhandlinger udarbejdes der fremadrettede skøn for PL-reguleringen af de kommunale og regionale udgifter mv. Den kommunale og regionale pris- og lønudvikling opgøres som en sammenvejning af underliggende skøn for priser og løn, der vægtes sammen på baggrund af de artsfordelte udgifter i de seneste kommunale og regionale regnskaber. Artsopdelingen er udformet med henblik på at belyse de realøkonomiske og ressourcemæssige aspekter af aktiviteten. Artsopdelingen afspejler således sammensætningen af de kommunale og regionale udgifter i relation til påvirkningen fra henholdsvis pris- og lønudviklingen. Forudsætninger for prisskøn. Opgørelsen af prisudviklingen i den kommunale og regionale sektor er baseret på udviklingen i en række underliggende prisindeks. Skønnene for de underliggende prisindeks i 2014 og 2015 tager afsæt i Økonomisk Redegørelse, maj Forudsætninger for lønskøn. Som for staten angiver lønskønnet budgetvirkningen af de overenskomstmæssigt aftalte lønstigninger, puljemidler mv. inklusive udmøntninger fra reguleringsordningen samt overhæng fra lønstigninger året før. Det kommunale og regionale lønstigningsskøn for 2014 er baseret på de 2-årige overenskomstaftaler på de respektive områder, som dækker perioden fra 1. april 2013 til 31. marts 2015 (OK13). Der foreligger endnu ikke overenskomstaftaler for det offentlige område for hele Det kommunale og regionale lønskøn for 2015 er derfor beregningsteknisk forudsat med udgangspunkt i skønnet for de private lønstigninger på 2,2 pct. i 2015 fra Økonomisk Redegørelse, maj 2014.

13 Side 13 af 16 Skøn for pris- og lønudviklingen i 2015 Den kommunale pris- og lønudvikling vedrørende serviceudgifterne fra skønnes til 2,0 pct., jf. tabel 2. Tabel 2 Skøn for den kommunale pris- og lønudvikling vedrørende serviceudgifter (ekskl. overførsler) fra 2014 til 2015 (dekomponeret) Indeks Vægt Sammenvejet Priser 1,9 0,3 0,6 Løn 2,1 0,7 1,4 Samlet PL-indeks 2,0 Anm.: Prisindekset er en sammenvejning af flere underliggende prisindeks. Indeks og vægte er afrundet til én decimal. Afrunding i tabellen kan medføre, at tallene ikke summer til totalen. Pris- og lønudviklingen på sundhedsområdet fra skønnes til 1,7 pct. ekskl. medicintilskud, jf. tabel 3. Tabel 3 Skøn for pris- og lønudvikling på sundhedsområdet (ekskl. medicintilskud) fra 2014 til 2015 (dekomponeret) Indeks Vægt Sammenvejet Priser (inkl. sygesikring) 1,4 0,5 0,6 Løn 2,1 0,5 1,1 Samlet PL-indeks 1,7 Anm.: Prisindekset er en sammenvejning af flere underliggende prisindeks. Indeks og vægte er afrundet til én decimal. Afrunding i tabellen kan medføre, at tallene ikke summer til totalen. For regional udvikling er pris- og lønudviklingen fra skønnet til 2,0 pct., jf. tabel 4. Tabel 4 Skøn for pris- og lønudvikling vedrørende regional udvikling fra 2014 til 2015 (dekomponeret) Indeks Vægt Sammenvejet Priser 2,0 0,8 1,5 Løn 2,1 0,2 0,5 Samlet PL-indeks 2,0 Anm.: Prisindekset er en sammenvejning af flere underliggende prisindeks. Indeks og vægte er afrundet til én decimal. Afrunding i tabellen kan medføre, at tallene ikke summer til totalen. Den skønnede kommunale og regionale pris- og lønudvikling fra kan findes i Aftaler om den kommunale og regionale økonomi for 2015 (boks 1 s.31 og boks 3 s.51).

14 Side 14 af 16 Reviderede skøn for pris- og lønudviklingen i 2014 Den kommunale pris- og lønudvikling vedrørende serviceudgifterne fra blev oprindeligt skønnet til 1,3 pct., jf. aftale om den kommunale økonomi for Det reviderede skøn for pris- og lønudviklingen vedrørende serviceudgifter fra er 1,2 pct. og er dermed 0,1 procentpoint lavere end det oprindelige skøn, jf. tabel 5. Tabel 5 Revideret skøn for den kommunale pris- og lønudvikling vedrørende serviceudgifter (ekskl. overførsler) fra 2013 til 2014 (dekomponeret) Indeks Oprindeligt skøn Revideret skøn Ændring Vægt Indeks Vægt Priser 1,6 0,3 0,5 1,3 0,3 0,4 Løn 1,2 0,7 0,9 1,2 0,7 0,8 Samlet PL-indeks 1,3 1,2-0,1 Anm.: Prisindekset er en sammenvejning af flere underliggende prisindeks. Indeks og vægte er afrundet til én decimal. Afrunding i tabellen kan medføre, at tallene ikke summer til totalen. Pris- og lønudvikling på sundhedsområdet fra blev oprindeligt skønnet til 1,1 pct. ekskl. medicintilskud, jf. aftale om den regionale økonomi for Det reviderede skøn for pris- og lønudviklingen på sundhedsområdet fra er 1,0 pct. ekskl. medicintilskud og er dermed 0,1 procentpoint lavere end det oprindelige skøn, jf. tabel 6. Tabel 6 Revideret skøn for pris- og lønudvikling på sundhedsområdet (ekskl. medicintilskud) fra 2013 til 2014 (dekomponeret) Priser (inkl. sygesikring) Indeks Oprindeligt skøn Revideret skøn Ændring Vægt Indeks Vægt Sammenvejet Sammenvejet Sammenvejet Sammenvejet 1,0 0,5 0,5 0,8 0,5 0,4 Løn 1,2 0,5 0,6 1,2 0,5 0,6 Samlet PL-indeks 1,1 1,0-0,1 Anm.: Prisindekset er en sammenvejning af flere underliggende prisindeks. Indeks og vægte er afrundet til én decimal. Afrunding i tabellen kan medføre, at tallene ikke summer til totalen. For regional udvikling blev pris- og lønudvikling fra oprindeligt skønnet til 1,8 pct., jf. aftale om den regionale økonomi for 2014.

15 Side 15 af 16 Det reviderede skøn for pris- og lønudviklingen vedrørende regional udvikling fra er 1,2 pct. og er dermed 0,6 procentpoint lavere end det oprindelige skøn, jf. tabel 7. Tabel 7 Revideret skøn vedrørende regional udvikling fra 2013 til 2014 (dekomponeret) Indeks Oprindeligt skøn Revideret skøn Ændring Vægt Indeks Vægt Sammenvejet Sammenvejet Priser 2,0 0,8 1,5 1,2 0,8 0,9 Løn 1,2 0,2 0,3 1,2 0,2 0,3 Samlet PL-indeks 1,8 1,2-0,6 Anm.: Prisindekset er en sammenvejning af flere underliggende prisindeks. Indeks og vægte er afrundet til én decimal. Afrunding i tabellen kan medføre, at tallene ikke summer til totalen. PL-reguleringen af de kommunale og regionale udgiftslofter Eftersom skønnet for pris- og lønudviklingen for sundhed på det regionale område fastsættes ekskl. medicintilskud, er det regionale delloft for sundhedsudgifter korrigeret med udgifter til medicintilskud på ca. 5,6 mia. kr. før pris- og lønopregningen. For at få en samlet opregningsfaktor for det regionale delloft for sundhedsudgifter er pris- og lønskønnet for sundhed ekskl. medicintilskud vægtet i tabel 8. Vægten er beregnet som andelen af udgifter til sundhed ekskl. medicintilskud af de samlede udgifter til sundhed. Tabel 8 Vægtning af skønnet for den regionale pris- og lønudvikling for sundhed ekskl. medicin Skøn for sundhed ekskl. medicintilskud Vægt af sundhed ekskl. medicintilskud Sammenvejet Pris- og lønudviklingen i ,7 0,95 1,6 Ændrede pris- og lønforudsætninger vedr ,1 0,95-0,1 Den samlede opregning af de kommunale og regionale udgiftslofter, der tager højde for reviderede skøn for pris- og lønudviklingen i 2014, fremgår af tabel 9. Tabel 9 Pris- og lønregulering af kommunale og regionale udgiftslofter Ændrede pris- og lønforudsætninger vedr (pct.) Skøn (pct.) Samlet opregningsfaktor (pct.) Kommunalt loft for serviceudgifter -0,1 2,0 1,9 Regionalt delloft for sundhedsudgifter -0,1 1,6 1,5

16 Side 16 af 16 Regionalt delloft for regional udvikling -0,6 2,0 1,4 Disse forudsætninger giver anledning til korrektioner af de kommunale og regionale udgiftslofter som angivet i tabel 10. Tabel 10 Loftkorrektioner som følge af pris- og lønopregning af de kommunale og regionale udgiftslofter Mio. kr Kommunalt udgiftsloft Loft (FL14) (2014-priser) (mia. kr.) 230,1 230,1 230,1 Pris- og lønopregning til 2015-priser Regionalt delloft for sundhedsudgifter Delloft (FL14) (2014-priser) (mia. kr.) 102,6 102,6 102,6 Pris- og lønopregning til 2015-priser Regionalt delloft for udviklingsopgaver Delloft (FL14) (2014-priser) (mia. kr.) 2,9 2,9 2,9 Pris- og lønopregning til 2015-priser

Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL august 2015

Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL august 2015 Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL16 25. august 2015 Der er med finanslovsforslaget for 2016 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2016-2018 i medfør

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL september 2015

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL september 2015 Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL16 29. september 2015 Der er med finanslovforslaget for 2016 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2016-2018 i medfør

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL august 2016

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL august 2016 Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL17 29. august 2016 Der er med finanslovforslaget for 2017 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2017-2019 i medfør af

Læs mere

Delloft på FL17 (mia. kr.) 195,3 200,0 202,9. Administrative korrektioner (mio.kr.)

Delloft på FL17 (mia. kr.) 195,3 200,0 202,9. Administrative korrektioner (mio.kr.) Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL18 31. august 2017 Samlede korrektioner på FFL18 I forbindelse med finanslovforslaget for 2018 er der lagt en række justeringer af de gældende udgiftslofter

Læs mere

Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL august 2018

Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL august 2018 Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL19 31. august 2018 I forbindelse med finanslovforslaget for 2019 er der lagt en række korrektioner af de gældende udgiftslofter for 2019-21 til grund. Korrektionerne

Læs mere

Korrektioner af udgiftslofter for 2017

Korrektioner af udgiftslofter for 2017 Korrektioner af udgiftslofter for 2017 31. august 2018 Der er foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2017 i medfør af budgetlovens 8 og Lov om fastsættelse af udgiftslofter

Læs mere

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol,

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol, Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 155 Offentligt Aktstykke nr. 155 Folketinget 2017-18 Bilag 155 Finansministeriet. København, den 27. juni 2018. a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene

Forslag. Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2014-15 Fremsat den 7. oktober 2014 af finansministeren (Bjarne Corydon) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 218 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2015-16 Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og

Læs mere

Udgiftslofter og statens finanser. August 2016

Udgiftslofter og statens finanser. August 2016 Udgiftslofter og statens finanser August 2016 Udgiftslofter og statens finanser August 2016 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet

Læs mere

Kommentar til lovforslag om udgiftslofter

Kommentar til lovforslag om udgiftslofter d. 22.10.2014 Kommentar til lovforslag om udgiftslofter Formandsskabets bemærkninger til lovforslagene indgår i Dansk Økonomi, efterår 2014. Dette notat opsummerer disse bemærkninger. Finansministeren

Læs mere

Dokumentation af loftskorrektioner FL15

Dokumentation af loftskorrektioner FL15 Dokumentation af loftskorrektioner FL15 12. december 2014 I forbindelse med ændringsforlagene til finansloven for 2015 er der foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne i medfør

Læs mere

Loftskorrektioner ifm. DK2025 Et stærkere Danmark

Loftskorrektioner ifm. DK2025 Et stærkere Danmark Loftskorrektioner ifm. DK2025 Et stærkere Danmark September 2016 I forbindelse med regeringens forslag til 2025-plan, DK2025 Et stærkere Danmark, foreslås en række korrektioner af udgiftslofterne i 2017-2019,

Læs mere

Fastsættelse af udgiftslofter

Fastsættelse af udgiftslofter d. 8.10.2013 Steffen Lind Udkast Fastsættelse af udgiftslofter Dette notat skitserer, hvordan udgiftslofterne er fastsat. Beskrivelsen er baseret på det materiale, Finansministeriet har offentliggjort,

Læs mere

Korrektioner af gældende udgiftslofter 3. oktober 2019

Korrektioner af gældende udgiftslofter 3. oktober 2019 Korrektioner af gældende udgiftslofter 3. oktober 2019 Sammen med det genfremsatte finanslovforslag for 2020 har regeringen fremsat forslag til ændring af de gældende udgiftslofter for 2020 til 2022. Ændringerne

Læs mere

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2013

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2013 Fastsættelse af udgiftslofter for 2014-17 17. maj 2013 1. Sammenfatning Budgetloven, der blandt andet implementerer finanspagtens budgetbalancekrav, blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i juni

Læs mere

Loftskorrektioner på FL17

Loftskorrektioner på FL17 Loftskorrektioner på FL17 December 2016 I forbindelse med efterårets forhandlinger om DK2025 Et stærkere Danmark og finansloven for 2017 blev der fremsat ændringsforslag til de gældende udgiftslofter for

Læs mere

Loftskorrektioner på FL18

Loftskorrektioner på FL18 Loftskorrektioner på FL18 December 2017 I forlængelse af regeringens 2025-plan Vækst og Velstand 2025 og de indgåede reformaftaler i foråret 2017 om Tryghed om boligskatten, Aftale om flere år på arbejdsmarkedet

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2016-17 Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og

Læs mere

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret. Lovforslag nr. L 2 Folketinget

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret. Lovforslag nr. L 2 Folketinget Lovforslag nr. L 2 Folketinget 2016-17 Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 243 Folketinget Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 243 Folketinget Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 243 Folketinget 2017-18 Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Udgiftslofter og statens finanser. August 2017

Udgiftslofter og statens finanser. August 2017 Udgiftslofter og statens finanser August 2017 Udgiftslofter og statens finanser August 2017 Udgiftslofter og statens finanser August 2017 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen.

Læs mere

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret Lovforslag nr. L 217 Folketinget

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret Lovforslag nr. L 217 Folketinget Lovforslag nr. L 217 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 2. oktober 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 2. oktober 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2018-19 Fremsat den 2. oktober 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

10. Økonomi- og Indenrigsministeriets bidrag til forslag til finanslov 2019

10. Økonomi- og Indenrigsministeriets bidrag til forslag til finanslov 2019 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 322 Offentligt Sagsnr. 2018-3667 Doknr. 549396 Dato 14-08-2018 10. Økonomi- og Indenrigsministeriets bidrag til forslag til finanslov 2019

Læs mere

Pris- og lønudvikling

Pris- og lønudvikling Danske - Økonomisk Vejledning 2008 Udsendt juni 2008 Pris- og lønudvikling 2007-2009 Sidste skøn for pris- og lønudviklingen blev udmeldt af Danske i juni 2007, og indeholdt en endelig opgørelse for 2006

Læs mere

Loftskorrektioner på FL19

Loftskorrektioner på FL19 Loftskorrektioner på FL19 December 2018 I forlængelse af de indgåede reformaftaler i foråret 2018 om Aftale om lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger (februar 2018),

Læs mere

2018/1 LSF 3 (Gældende) Udskriftsdato: 22. april Fremsat den 2. oktober 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2018/1 LSF 3 (Gældende) Udskriftsdato: 22. april Fremsat den 2. oktober 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2018/1 LSF 3 (Gældende) Udskriftsdato: 22. april 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., j.nr. 2018/4356 Fremsat den 2. oktober 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2014

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2014 Fastsættelse af udgiftslofter for 2014-17 14. maj 2014 1. Sammenfatning Budgetloven, der blandt andet implementerer finanspagtens budgetbalancekrav, blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i juni

Læs mere

Pris- og lønudvikling

Pris- og lønudvikling Danske - Økonomisk Vejledning 2009 Udsendt Marts 2009 Pris- og lønudvikling 2008-2010 Sidste skøn for pris- og lønudviklingen blev udmeldt af Danske i juni 2008, og indeholdt en endelig opgørelse for 2007

Læs mere

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene Side 1 af 6 2012/1 LSF 230 Offentliggørelsesdato: 30-05-2013 Finansministeriet Den fulde tekst Fremsat den 29. maj 2013 af finansministeren (Bjarne Corydon) Forslag til Lov om fastsættelse af udgiftslofter

Læs mere

Udgiftslofter og statens finanser. Maj 2018

Udgiftslofter og statens finanser. Maj 2018 Udgiftslofter og statens finanser Maj 2018 Udgiftslofter og statens finanser Maj 2018 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret Lovforslag nr. L 242 Folketinget

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret Lovforslag nr. L 242 Folketinget Lovforslag nr. L 242 Folketinget 2017-18 Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret

Læs mere

Udgiftslofter og statens finanser. August 2018

Udgiftslofter og statens finanser. August 2018 Udgiftslofter og statens finanser August 2018 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for udgiftspolitik og modernisering

Læs mere

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi 07-07-2017 EMN-2017-03127 1070218 Sanne Nørgaard Laursen Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 6. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Magnus Heunicke (S).

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Magnus Heunicke (S). Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 86 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 19. november 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014 d. 01.10.2014 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014 Notatet uddyber elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014. INDHOLD 1 Offentlig

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi N O T A T 27-06-2016 Sag nr. 16/1332 Dokumentnr. 32066/16 Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 9. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2023

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2023 Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2018-19 (2. samling) Fremsat den 27. august 2019 af finansministeren (Nicolai Wammen) Forslag til Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for

Læs mere

Pris og lønudvikling

Pris og lønudvikling Pris og lønudvikling 2011-2013 Denne vejledning indeholder en endelig opgørelse af pris- og løn (PL-)udviklingen i 2011 samt et nyt skøn for 2012 og skøn for 2013. Skønnene indgår i de økonomiske forudsætninger

Læs mere

Pris og lønudvikling

Pris og lønudvikling Pris og lønudvikling 2008-2010 Denne vejledning indeholder en endelig opgørelse af pris- og løn (PL-)udviklingen i 2008 samt nye skøn for 2009 og 2010 i forhold til sidst udmeldte skøn fra Danske fra marts

Læs mere

Pris- og lønudviklingen , juni udsendt d

Pris- og lønudviklingen , juni udsendt d N O T A T Pris- og lønudviklingen 2006-2008, juni 2007 - udsendt d. 25-06-2007 Sidste skøn for pris- og lønudviklingen blev udmeldt af Danske Regioner i april 2007, og indeholdt skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010 Aftale om regionernes økonomi i 2011 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 12. juni 2010 aftale om regionernes økonomi for 2011. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 5. juni aftale om regionernes økonomi for 2019. Aftalen mellem regeringen og KL blev indgået

Læs mere

Udgiftslofter og statens finanser. Maj 2017

Udgiftslofter og statens finanser. Maj 2017 Udgiftslofter og statens finanser Maj 2017 Udgiftslofter og statens finanser Maj 2017 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 322 Offentligt. Vedr. FFL19 for 10. Til Social-, Indenrigs- og Børneudvalget

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 322 Offentligt. Vedr. FFL19 for 10. Til Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 322 Offentligt Vedr. FFL19 for 10. Til Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Indhold Samlet bevillingsoversigt på FFL19 Udgifter under delloft

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011 Aftale om regionernes økonomi i 2012 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 2. juni 2011 aftale om regionernes økonomi for 2012. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Finanspolitisk vagthund og udgiftslofter

Finanspolitisk vagthund og udgiftslofter Finanspolitisk vagthund og udgiftslofter Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 19. august 2015 Morten Holm, kontorchef, Det Økonomiske Råds Sekretariat Dagsorden I. Budgetloven kort fortalt (Lidt om baggrunden,

Læs mere

Budgetoversigt 2. August 2015

Budgetoversigt 2. August 2015 Budgetoversigt 2 August 2015 Budgetoversigt 2 August 2015 Budgetoversigt 2 August 2015 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Publikationen kan bestilles hos: Rosendahls

Læs mere

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned.

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned. N O T A T Aftale om regionernes økonomi i 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 20. august aftale om regionernes økonomi for 2015. Aftalen kan findes her: http://regioner.dk/- oe-konomi/-oekonomiaftaler/~/media/e0d316c40ebf40fe84ac3ba393252319.ashx

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016 d. 06.10.2016 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016 Notatet uddybet elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016. Indhold 1 Offentlig

Læs mere

Pris og lønudvikling

Pris og lønudvikling Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt maj 2011 Pris og lønudvikling 2010-2012 Sidste skøn for pris- og løn (PL-)udviklingen blev udmeldt af Danske Regioner i juni 2010, og indeholdt endelig

Læs mere

Kommunernes økonomiske rammer for 2016

Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Kommunernes økonomiske rammer for 2016 Nyt kapitel 3. juli 2015 Regeringen har i sit regeringsgrundlag tilkendegivet, at der skal indføres et omprioriteringsbidrag de næste fire år, så der kan frigøres

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 5. oktober 2016 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 559 (Alm. del) af 21. september

Læs mere

Finansudvalget 2013-14 L 201 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Finansudvalget 2013-14 L 201 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Finansudvalget 2013-14 L 201 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 22. september 2014 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 24 (L 201) af 9.

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012 Aftale om regionernes økonomi i 2013 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 9. juni 2012 aftale om regionernes økonomi for 2013. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i. Prognoseopdatering, februar 2017.

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i. Prognoseopdatering, februar 2017. d. 06.02.2017 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Prognoseopdatering, februar 2017 Notatet uddybet elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Prognoseopdatering, februar 2017. Indhold

Læs mere

Pris- og lønudviklingen

Pris- og lønudviklingen N O T A T Pris- og lønudviklingen 2013-2015 Denne vejledning indeholder en endelig opgørelse af pris- og lønudviklingen i 2013, et revideret skøn for 2014 samt et første skøn for 2015. Skønnene for 2014

Læs mere

Pris- og lønudviklingen

Pris- og lønudviklingen NOTAT 30-08-2019 EMN-2019-00805 1301234 Pris- og lønudviklingen 2018-20 Denne vejledning indeholder en endelig opgørelse af pris- og lønudviklingen i 2018, et revideret skøn for 2019 samt et første skøn

Læs mere

Udgiftslofter og statens finanser. December 2017

Udgiftslofter og statens finanser. December 2017 Udgiftslofter og statens finanser December 2017 Udgiftslofter og statens finanser December 2017 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Denne publikation er udarbejdet af

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019 Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Konjunkturudviklingen, udviklingen i pris, løn og indkomster

Konjunkturudviklingen, udviklingen i pris, løn og indkomster Konjunkturudviklingen, udviklingen i pris, løn og indkomster Pris- og lønudviklingen 2005-2007 Sidste budgetvejledning blev udsendt i juni 2005. Denne budgetvejledning fra juni 2006 forholder sig til den

Læs mere

Aktstykke nr. 117 Folketinget Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014.

Aktstykke nr. 117 Folketinget Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014. Aktstykke nr. 117 Folketinget 2013-14 117 Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til i 2014 at disponere i alt 1.139,0

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019

Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019 Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019 Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti indgik i februar 2015 aftale om reform af refusionssystemet

Læs mere

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen N O T A T Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag Tilskudsmodellen er blevet opdateret med KL s nye skøn for væksten i udskrivningsgrundlaget fra 2007 til 2012. Endvidere er der foretaget mindre

Læs mere

Skatter, tilskud og udligning Revideret budgetskøn for :

Skatter, tilskud og udligning Revideret budgetskøn for : NOTAT 21. august 2015 LRASM Skatter, tilskud og udligning Revideret budgetskøn for 2016-2019: Der er den 3. juli indgået en økonomiaftale for 2016 mellem regeringen og KL, som indebærer betydelige ændringer

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015 d. 02.10.2015 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015 Notatet uddyber elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015. Indhold 1 Offentlig

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 4. maj 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-8-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009 2007/2 LSF 174 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-2400-54 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Ændringer i økonomien siden B2014-2017

Ændringer i økonomien siden B2014-2017 Bilag 2 Dato 20-08-2014 Ændringer i økonomien siden B2014-2017 Tabellen viser de væsentligste ændringer i økonomien i budgetforslaget for 2015-2018. Ændringerne er kommet til, siden Byrådet sidst har behandlet

Læs mere

Pris- og lønudviklingen

Pris- og lønudviklingen NOTAT Pris- og lønudviklingen 2017-19 Denne vejledning indeholder en endelig opgørelse af pris- og lønudviklingen i 2017, et revideret skøn for 2018 samt et første skøn for 2019. Skønnene for 2018 og 2019

Læs mere

genn Indtægtsprognose

genn Indtægtsprognose genn Indtægtsprognose 2017-2020 Ny indtægtsprognose 2017 2020 Der er udarbejdet en ny prognose for indtægterne for skat, tilskud- og udligning i juli 2016. De nye indtægter er baseret på udmeldt statsgaranti

Læs mere

Vejledning til udgiftsopfølgning 4 i staten. Januar 2017

Vejledning til udgiftsopfølgning 4 i staten. Januar 2017 Vejledning til udgiftsopfølgning 4 i staten Januar 2017 Indhold 0 Indledning... 3 0.1 Baggrund... 3 0.2 Formål... 3 0.3 Målgruppe... 3 0.4 Opbygningen af vejledningen... 3 0.5 Datagrundlag... 4 0.6 Systemunderstøttelse...

Læs mere

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009 Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009 I efteråret 2008 vedtog regionsrådene budgetterne for 2009. Budgetterne ligger for tredje år i træk inden for den aftalte udgiftsramme med regeringen. Budgetterne

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 557 af 30. august 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 557 af 30. august 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 610 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 557 Offentligt 3. oktober 2017 J.nr. 2017-5448 Til Folketinget

Læs mere

FINANSPOLITIKKEN I REGERINGENS FINANSLOVSFORSLAG

FINANSPOLITIKKEN I REGERINGENS FINANSLOVSFORSLAG 31. januar 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: FINANSPOLITIKKEN I REGERINGENS FINANSLOVSFORSLAG De to overordnede pejlemærker for fastlæggelsen af finanspolitikken er finanseffekten dvs. aktivitetsvirkningen

Læs mere

Finansudvalget. Aktstk Offentligt

Finansudvalget. Aktstk Offentligt Finansudvalget Aktstk. 160 - Offentligt Finansudvalget Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 www.uvm.dk 09-06-2009 a. Undervisningsministeriet anmoder

Læs mere

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på.

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på. Bilag 2 Opgørelse af budgetgaranti 2015, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 4. august 2014 Sagsbeh: thol Sag: Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag

Læs mere

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse Som noget nyt vil bidraget i 2022 blive tilbageført fuldt ud til uddannelsesområdet, dog uden nogen garanti for, hvor stor en del der tilbageføres til de respektive områder, hvor det er høstet. Omprioriteringsbidraget

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Sundheds-PL ekskl. medicintilskud (sygesikring) 1,1 1,1 1,8

Sundheds-PL ekskl. medicintilskud (sygesikring) 1,1 1,1 1,8 N O T A T 30-06-2016 Sag nr. 16/1130 Dokumentnr. 31240/16 Pris- og lønudviklingen 2015-17 Denne vejledning indeholder en endelig opgørelse af pris- og lønudviklingen i 2015, et revideret skøn for 2016

Læs mere

Notat om FFL17 for Social- og Indenrigsministeriet (revideret)

Notat om FFL17 for Social- og Indenrigsministeriet (revideret) Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 390 Offentligt Enhed Koncernøkonomi Sagsbehandler Julie Rosenkilde Laursen Koordineret med Sagsnr. 2016-2960 Doknr. 342963 Dato 01-09-2016 Notat om

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet

Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet Til: Økonomiudvalget Fra: Center for Økonomi- og Administration Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet Baggrund: De foreløbige beregninger,

Læs mere

POLITISK VÆRKTØJSKASSE BUDGETLOVENS ABC BUDGETLOVENS ABC

POLITISK VÆRKTØJSKASSE BUDGETLOVENS ABC BUDGETLOVENS ABC Baggrunden for budgetloven Henstilling fra EU om at reducere det strukturelle underskud i 2011-2013 Markant højere vækst i det offentlige forbrug end aftalt Ønske om at genskabe tilliden til dansk økonomi

Læs mere

Vejledning til udgiftsopfølgning 4 i staten

Vejledning til udgiftsopfølgning 4 i staten Vejledning til udgiftsopfølgning 4 i staten Januar 2016 Indhold 0 Indledning... 1 0.1 Baggrund... 1 0.2 Formål... 1 0.3 Målgruppe... 1 0.4 Opbygningen af vejledningen... 1 0.5 Datagrundlag... 1 0.6 Systemunderstøttelse...

Læs mere

Skriftlig fremsættelse (29. januar 2015)

Skriftlig fremsættelse (29. januar 2015) 2014/1 SF.L L 113 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeren (Bjarne Corydon): Skriftlig fremsættelse (29. januar 2015) Herved tillader jeg

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 76 af 27. oktober Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 76 af 27. oktober Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL). Finansudvalget 2015-16 L 1 Bilag 3 Finansudvalget 2015-16 L 1 endeligt svar på spørgsmål 76 28. oktober 2015 J.nr. 15-3056666 Til Folketinget Finansudvalget Vedrørende L 1 - Forslag til finanslov for finansåret

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget Lovforslag nr. L 127 Folketinget 2016-17 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Forudsætninger for budgettet Udgangspunktet for budgetlægningen for 2009-2012 har været det vedtagne budget 2008. I budgetaftalen for 2008 var forudsat en række ændringer, som først havde fuld effekt fra

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2018 Sagsbeh.: thol Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet på disse områder

Læs mere

Udgiftslofter og statens finanser. December 2018

Udgiftslofter og statens finanser. December 2018 Udgiftslofter og statens finanser December 2018 I tabeller kan afrunding medføre, at tallene ikke summer til totalen. Denne publikation er udarbejdet af Finansministeriet Center for udgiftspolitik og modernisering

Læs mere