DDElibra Ændringsbeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DDElibra Ændringsbeskrivelse"

Transkript

1 Axiell Danmark A/S Copyright 2015

2 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse Introduktion HÅNDBOG GUI GENERELT Aflæsning af chip Manglende forbindelse til chip-læser Opstart som fuldskærm eller som vindue Markering af hvilket skærmfelt markør er i DDELIBRA GO Ikke afhentede reserveringer Ændringer til bestillingslisten KATALOGISERING Flerbindsværker kan opdateres online BEHOLDNING Kvikkassation af udlånt materiale UDLÅN Påmindelse til reserveringer til afhentning Fornyelse af udlån i bookinger Default radioknap i betalingsdialog i mellemværende Bookinger udenfor skoleår Ekspedition, visning af opfyldte reserveringer og fjernlån ACCESSION Leverandør i "Vis bestillinger og rykkere" MATERIALEVALG Titler med mange reserveringer Leverancetyper kan kombineres Initialer i ordrelinier Oprettelse af tomme lister FJERNLÅN Påmindelse til fjernlån til afhentning BIBLIOTEKET KOMMER Optimering af opdatering af besøgsnr UDSKRIVNING Fordelingskriterier tilføjes med dobbeltklik SYSTEMADMINISTRATION DDELIBRA GO Ændring af beholdning ifm. ikke afhentet reservering BEHOLDNING Kvikkassation af udlånt materiale UDLÅN Påmindelse til reserveringer til afhentning VIP som webservice erstattes af OpenAgency Default radioknap i betalingsdialog i mellemværende Automatisk sletning af kontrolreserveringer ved aflevering... 12

3 3 4.4 MATERIALEVALG Advarsel ved indlæsning af materialevalgslister (Valg+) Titler med mange reserveringer FJERNLÅN Påmindelse til fjernlån til afhentning SELVBETJENING, SIP Mulighed for at trimme status for fjernlån retur WEB PROFESSIONEL Automatisk printervalg Indeks over trimmeværdier... 17

4 4 2 Introduktion Herunder følger en beskrivelse af ændringer og rettelser i DDElibra patch i forhold til version I ændringsbeskrivelsen skal "9.11" generelt forstås som "DDElibra version 9.11", og " " som "DDElibra patch ". Ved nogle af de nævnte ændringer er anført: "NB: Ikke en del af standard". Oplysning om pris og implementering af disse faciliteter fås ved henvendelse til jeres salgskonsulent. 3 HÅNDBOG 3.1 GUI GENERELT Aflæsning af chip Chip kan nu aflæses flere steder i GUI-klienten: i materialenummerfeltet i Biblioteket Kommer modulet (med Alt + højrepil) i materialenummerfeltet i Materialehistorik (med Alt + højrepil) Manglende forbindelse til chip-læser Der er tilføjet et underpunkt under menuen "Hjælp" -> "Tilslut chip-læser". Dette er kun aktivt, hvis der ikke længere er kontakt med RFID-serveren. Menu-punktet ses kun, når der anvendes TagVision-protokol. Hvis der anvendes Bibliotheca-protokol vil der automatisk blive etableret forbindelse, når det er muligt Opstart som fuldskærm eller som vindue I startes GUI-klienten nu som standard i en størrelse der svarer til 85% af skærmen. Hvis man ønsker altid at starte GUI-klienten i fuldskærm, kan dette gøres ved at maksimere og efterfølgende gemme opsætning Markering af hvilket skærmfelt markør er i Der er tilføjet en tydeligere markering af i hvilket skærmfelt markøren befinder sig, ved at rammen bliver blå omkring det aktuelle felt.

5 5 3.2 DDELIBRA GO Ikke afhentede reserveringer Listen over ikke afhentede reserveringer kan nu dannes i DDElibra GO. Listen dannes pr. afhentningssted, er sorteret efter afhentningsdato/løbenummer og indeholder både ikkeafhentede og afviste reserveringer, men ikke uafhentede fjernlånsbestillinger. Arbejdsgange afhængig af om materialet findes: Hvis materialet er der - marker det "Fundet". Herved slettes den ikke-afhentede reservering. Hvis materialet kan opfylde en ny reservering, vil der komme besked om dette på GO-listen. Materialet kan herefter afleveres, hvorefter det bliver frataget/opfyldt, som det kendes fra Bestillingslisten. Hvis materialet ikke er der marker det "Ikke Fundet". Herved slettes den ikke-afhentede reservering og materialet opdateres samtidig med en midlertidig udlånsregel, som gør at materialet ikke kommer med på bestillingslisten, hvis det kunne have opfyldt en ny reservering. Begge funktioner kan fortrydes, men sletningen af den ikke-afhentede reservering er sket og kan ikke ændres. Ved fortryd af "Ikke Fundet" vil den midlertidig udlånsregel samtidig blive blanket Ændringer til bestillingslisten Når man markerer en bestilling "Ikke fundet", er det kun det ikke-udlånte materiale på listen, der bliver opdateret med den midlertidige udlånsregel "if". I udvidet format er de fratagne/opfyldte materialer nu markeret som opfyldt, så man ikke tror, at de bør stå på hylderne. Der sker en natlig oprydning af alle bestillinger, der markeres fundet, men hvor det viser sig at materialet alligevel ikke kan opfylde bestillingen eller alternativt aldrig bliver afleveret efterfølgende. Hvis man fortryder "Ikke fundet", bliver midlertidig udlånsregel blanket i beholdning. Ved login startede login-feltet med stort bogstav. Det er nu ændret så alle former for autokorrektion er slået fra. Der kan nu afgrænses på lånerkategorier, når listen skal dannes. Hvis man ønsker at udelukke bestemte lånerkategorier i søgningen, vælges først "Vælg alle", hvorefter de uønskede markeres.

6 6 3.3 KATALOGISERING Flerbindsværker kan opdateres online Flerbindsværker kan i opdateres online i GUI-klienten. 3.4 BEHOLDNING Kvikkassation af udlånt materiale Det kan i styres om det er muligt at kvikkassere udlånt materiale, se systemadministrationafsnittet. 3.5 UDLÅN Påmindelse til reserveringer til afhentning Det muligt at sende en påmindelse til låneren f.eks. 2 dage før afleveringsfristens udløb, om at der står materiale klar til afhentning, som låneren endnu ikke har hentet. Dette sker i form af en ekstra reserveringsmeddelelse via sms/ . Teksten på nummer 2 reserveringsmeddelelse kan tilpasses, se beskrivelse i systemadministrationsafsnittet Fornyelse af udlån i bookinger I 9.11 blev der indført en begrænsning, så udlån tilhørende en booking ikke kunne fornyes. Det var for at undgå, at fornyelserne kom i konflikt med andre bookinger på samme materiale. Det er i ændret, så der godt kan foretages fornyelser af udlån, der tilhører bookinger, hvis man ifm. fornyelsen forkorter afleveringsfristen, dvs. hvis afleveringsfristen manuelt sættes til en dato der ligger før udlånets aktuelle afleveringsfrist Default radioknap i betalingsdialog i mellemværende Det kan trimmes hvilken radioknap der default skal være aktiv i betalingspopup'en i lånerstatus, mellemværende, se systemadministrationsafsnittet Bookinger udenfor skoleår Der kan nu oprettes og rettes bookinger, som løber ind i næste skoleår.

7 Ekspedition, visning af opfyldte reserveringer og fjernlån Koderne for opfyldte reserveringer (Ors) og opfyldte fjernlån (Ofj), som tidligere er blevet anvendt i tegnbaseret, bliver nu vist umiddelbart i nederste højre hjørne i GUI-klienten, når en låner søges frem i f.eks. ekspedition. 3.6 ACCESSION Leverandør i "Vis bestillinger og rykkere" I udskriftsmodulet kan de bestillinger og rykkere, der ligger i ventekø, udskrives på en liste via menupunktet "Vis bestillinger og rykkere". Denne udskrift har fået tilføjet en ekstra kolonne, hvor leverandørkoden vises. Det giver mulighed for at se hvilke leverandører der ligger bestillinger/rykkere til, således at disse kan udskrives hver for sig til leverandørens mailadresse i stedet for på papir (såfremt bestillingen ikke skal sendes elektronisk). 3.7 MATERIALEVALG Titler med mange reserveringer. Der kan i automatisk blive oprettet lister i materialevalg med titler med mange reserveringer i forhold til antallet af eksemplarer. Listerne bliver tilknyttet skabelonen "Titler med mange reserveringer" og kan blive oprettet enten ugentligt eller månedligt. Se beskrivelse af opsætning i systemadministrationsafsnittet.

8 Leverancetyper kan kombineres Det er muligt at kombinere leverancetyper i skabelondefinitionen som vist herunder: Initialer i ordrelinier Der er tilføjet en ekstra kolonne, Initialer, i ordrelinierne. Kolonnen vil indeholde den bruger, som har oprettet ordrelinien, men bliver først udfyldt for de ordrelinier, som oprettes, efter der er opdateret til Der vil desuden blive vist en mouse-over med opret- og retdato, igen kun for ordrelinier der at er oprettet/rettet efter Oprettelse af tomme lister I Materialevalg har tomme lister tidligere skulle oprettes ved at overføre en tilfældig post med Ctrl+Shift+M og derefter slette posten. I kan man oprette en tom liste ved at stå på skabelonnavnet (ad hoc lister med søgekikkert) og trykke Opret liste (F9). Listenavnet tildeles manuelt.

9 9 3.8 FJERNLÅN Påmindelse til fjernlån til afhentning På samme vis som man i DDElibra kan sende påmindelse til låner om at afhentningsfristen på reserveringer nærmer sig, kan man også sende en påmindelse til låneren om at afhentningsfristen på fjernlånt materiale nærmer sig. Det vil sige, at der kan sendes en påmindelse til låneren f.eks. 2 dage før afleveringsfristens udløb, om at der står materiale klar til afhentning, som låneren endnu ikke har hentet. Se beskrivelse i systemadministrationsafsnittet. 3.9 BIBLIOTEKET KOMMER Optimering af opdatering af besøgsnr. I GUI-klienten er opdatering af besøgsnummer blevet optimeret. Specielt for ruter med mange besøg kunne det tage tid at ændre et besøgsnummer UDSKRIVNING Fordelingskriterier tilføjes med dobbeltklik I udskriftsmodulet, f.eks statistikken "Udlån fordelt på profil/katalogopl.", kan fordelingskritererier nu vælges/fravælges ved at dobbeltklikke på dem.

10 10 4 SYSTEMADMINISTRATION 4.1 DDELIBRA GO Ændring af beholdning ifm. ikke afhentet reservering Som nævnt i håndbogsafsnittet, vil materialer på afhentningslisten, som ikke bliver fundet, blive markeret med en midlertidig udlånsregel. Dette styres med følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CRcr notfound-fetch-updhold no [level[=!=]value][,level[=!=]value] -> [level=value][,level=value] Se beskrivelse af indhold ifm. CHcr upd-hold-trimninger i Systemadministration, Beholdning. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CRcr notfound-fetch-updhold 1 *** dde -> tmpcollect=if 4.2 BEHOLDNING Kvikkassation af udlånt materiale Det kan i styres om det er muligt at kvikkassere udlånt materiale med følgende værdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ UGjr default-prompt-026- HoldingCheckinDialogMessage#{0 1}[!] AX hvor 0 betyder at default-svaret er "ja" og 1 at default-svaret er "nej". Hvis der efterstilles med udråbstegn, vises popup'en ikke. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold UGjr default-prompt-026- *** dde HoldingCheckinDialogMessage#1! AX Ovenstående betyder at udlånt materiale ikke kan kvikkasseres, da default-svaret er "nej" og popup'en ikke vises.

11 UDLÅN Påmindelse til reserveringer til afhentning Der kan sendes en ekstra reserveringsmeddelelse via sms/ , og det styres med følgende værdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CRcr resadv2-days days hvor days er antal dage før afhentningsfristen, hvor påmindelsen skal sendes. Hvis days er 0 eller blank, sendes der ingen påmindelser. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CRcr resadv2-days *** dde 2 I dette tilfælde sendes påmindelsen 2 dage før afhentningsfristens udløb. Selve påmindelsen vil som udgangspunkt være en kopi af den eksisterende reserveringsmeddelelse, men tekster kan trimmes separat. Trimmeværdierne til påmindelsen kan findes i trimmetabellen ved at søge i nøglefeltet på?resadv2mail? og?resadv2sms? i for hhv. - og sms-meddelelsen. Bemærk at påmindelsen ikke kan sendes som papirudskrift. Forudsætningen for at meddelelserne bliver genereret og sendt, er at asbatch køres med option -A. Dette vil i forvejen være tilfældet, hvis der anvendes forsinket afsendelse af reserveringsmeddelelser VIP som webservice erstattes af OpenAgency Ifm. opdateringen til , vil forespørgsel på biblioteksdata ikke længere ske imod VIP som webservice, men imod DBC's nyere OpenAgency service, da DBC planlægger at nedlægge VIP som webservice i løbet af Skiftet vil ske automatisk, og vil i første omgang ikke betyde funktionsmæssige ændringer.

12 Default radioknap i betalingsdialog i mellemværende Det kan trimmes hvilken radioknap der default skal være aktiv i betalingspopup'en i lånerstatus, mellemværende. Der er også tilføjet en "Betal intet" knap. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold UGjr default-prompt-505 *** dde PatronStatusPaymentDialog#0 Værdien skal indsættes i trimmetabellen som vist, men hvis trimmenøglen UGjr defaultprompt-505 findes i forvejen, indsættes den i stedet med f.eks. UGjr default-prompt-506 osv. Ovenstående angiver - med 0 - at første radioknap i dialogen skal være valgt som default. Det vil sige at følgende værdier kan sættes: 0 - Betal intet 1 - Betal alt 2 - Betal markeret 3 - Betal beløb Automatisk sletning af kontrolreserveringer ved aflevering Det kan i trimmes, så der ved aflevering af kontrolreserveret materiale, automatisk sker sletning af kontrolreserveringen, og materialet umiddelbart bliver genindsat i reserveringskøen. Dette styres med en eksisterende trimmeværdi, hvor der kan angives en ny værdi, 2, i indhold: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CDcr auto-del-control-res {0 1 2} Hvis værdien står til 1, slettes kontrolreserveringer automatisk ved opfyldelse, hvis værdien står til 0, opfyldes kontrolreserveringen og bliver stående i systemet, indtil den slettes manuelt eller automatisk ifm. udlån. Hvis værdien i sættes til 2, vil kontrolreserveringen blive slettet ved både fratagning og opfyldelse, og materialet bliver umiddelbart genindsat i reserveringskøen og en evt. efterfølgende reservering vil blive frataget/opfyldt.

13 MATERIALEVALG Advarsel ved indlæsning af materialevalgslister (Valg+) Hvis der er fejl i de materialevalgslister, der bliver leveret fra leverandøren, kan en liste med fejlene nu blive sendt til en defineret mail-adresse. Det kan f.eks. være fejl i profiloplysninger eller hvis en liste findes i forvejen med samme navn. Mailadressen som skal modtage fejlmeddelelsen angives i følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O+ S- E- D+ AXfr editx-err-mail Der kan på sædvanlig vis trimmes header-oplysninger til en. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold AXfr editx-err-mail *** ******** kbh@biblioteket.dk UXfx editx-err-mail-head dan dde bib@biblioteket.dk 01 UXfx editx-err-mail-head dan dde Subject: EDItX fejl ved ved 02 indlæsning Titler med mange reserveringer. Der kan i automatisk blive oprettet lister i materialevalg med titler med mange reserveringer i forhold til antallet af eksemplarer. Listerne bliver tilknyttet skabelonen "Titler med mange reserveringer" og kan blive oprettet enten ugentligt eller månedligt.

14 14 Genereringen af listerne sker automatisk i natkørslen og styres med følgende trimmeværdier: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ MGcr auto-reservation-maxlines lines MGcr auto-reservation-minres minreservations MGcr auto-reservationperiod [weekly monthly] MGcr auto-reservationratio ratio hvor lines - maks antal linier der oprettes i listen minreserverations - minimum antal reserveringer på titlen for den medtages weekly eller monthly - om listen skal genereres en gang om ugen eller om måneden. Hvis indhold er tom, bliver der ikke genereret lister. ratio - forholdet imellem antal reservering og antal eksemplarer, før titlen medtages. F.eks. angiver "5" at der skal være minimum 5 gange så mange reserveringer som der er eksemplarer. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold MGcr auto-reservationmax-lines *** dde 20 MGcr auto-reservationmin-res *** dde 5 MGcr auto-reservationperiod *** dde weekly MGcr auto-reservationratio *** dde 5 En given titel medtages kun på een liste, og vil derefter ikke optræde igen på efterfølgende lister. De mest reserverede titler indsættes først, så hvis man løber imod lines-loftet, vil det være de mest reserverede der optræder på listen. Hvis man får sat værdierne "forkert" i første forsøg, kan man slette de eksisterende lister og skabelonen "Titler med mange reserveringer". Skabelonen og listen vil derefter blive dannet på ny med de nye kriterier i næste natkørsel.

15 FJERNLÅN Påmindelse til fjernlån til afhentning På samme vis som man i DDElibra kan sende påmindelse til låner om at afhentningsfristen på reserveringer nærmer sig, kan man også sende en påmindelse til låneren om at afhentningsfristen på fjernlånt materiale nærmer sig. I er der medsendt et sql-script, ci-reminder.sql, som skal køres, hvis der ønskes påmindelser på fjernlån til afhentning. Scriptet vil tilføje to nye statuskoder, 54 (Kan afhentes - Påmindelse er sendt) og 55 (Kan selvafhentes - Påmindelse er sendt), og to nye udskrifter, 37 (Hjemkommetbrev, påmindelse) og 41 (Klar til selvafhentning, påmindelse). Før cireminder.sql må køres, skal det kontrolleres at status 54 og 55 og udskrifterne 37 og 41 ikke findes i forvejen, dvs. at trimmeværdierne CIsr stat54, CIsr stat55, CIsf msg37% og CIsf msg41% ikke må findes. Påmindelsen vil blive aktiveret ved at der automatisk skiftes fra status 44 til status 54 et trimbart antal dage før udløb, hvorved der automatisk sættes en udskrift 37 i ventekø. Udskriften genereres udelukkende til /sms, dvs. at der ikke sættes en papirudskrift i ventekø. Samme forløb vil ske ifm. automatisk skifte fra status 45 til 55, hvor der sættes en udskrift 41 i ventekø. Forløbet styres primært med følgende værdier: Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CIsr stat44 *** dde 10-2,54,27,,46,48,56, CIsr stat45 *** dde 10-2,55,31,,46,48,56, CIsr stat54 *** dde 10,,37,,46,48,56, CIsr stat55 *** dde 10,,41,,46,48,56, 10-2 i CIsr stat44 og CIsr stat45 betyder at der skiftes til hhv. status 54 og 55 2 dage før udløb, men at udløbsdato bibeholdes. Det anbefales at anvende forsinket afsendelse af fjernlånsmeddelelser, da påmindelserne via sms/ ellers vil blive sendt ifm. den almindelige natkørsel. Forsinket afsendelse sker ved at sætte værdien CIcr intloan- -delay til 1 og køre asbatch-programmet separat med -M. NB: Ikke en del af standard

16 SELVBETJENING, SIP Mulighed for at trimme status for fjernlån retur Ved sortering af fjernlånte materialer, sorteres retur til långivende bibliotek hvis status >= "80". I kan det trimmes, hvilke statuskoder et fjernlånt materiale skal have, for at det skal sorteres retur til långivende bibliotek, hvis man har nogle lokale statuskoder før "80", der skal sorteres sådan. Dette angives i følgende værdi: Nøgle Indhold O+ S- E- D+ CMfx def-sort-bin-int2libstat [status][,status]* no Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CMfx def-sort-binint2lib-stat *** ******** 77, WEB PROFESSIONEL Automatisk printervalg Hvis automatisk printervalg har været slået til, det vil sige hvis setting-værdien DefaultPrinterEnabled har stået til 1, har der været problemer med udskrift i browserne IE 10 og IE 11. Dette er rettet i For at automatisk printervalg skal fungere i IE 11 forudsætter det desuden at "Initialize and script ActiveX controls not marked as safe for scripting" skal sættes til "enable" i sikkerhedsinstillingerne i browseren.

17 17 5 Indeks over trimmeværdier AXfr editx-err-mail, 13 CDcr auto-del-control-res, 12 CMfx def-sort-bin-int2lib-stat no, 16 CRcr notfound-fetch-upd-hold no, 10 CRcr resadv2-days, 11 MGcr auto-reservation-max-lines, 14 MGcr auto-reservation-minres, 14 MGcr auto-reservation-period, 14 MGcr auto-reservation-ratio, 14 UGjr default-prompt-026-ax, 10

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDElibra Håndbog DDElibra GO

DDElibra Håndbog DDElibra GO DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-06-03 Version 9.11.50 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 25. Marts 2015

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 25. Marts 2015 DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 25. Marts 2015 1 DDElibra version 9.11 DDElibra version 9.11.20 DDElibra GO RFID nyheder DAGSORDEN - AXIELL 2 Søgning på hovedsprog (hs=) DDELIBRA VERSION 9.11 Link til krimiserier

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-10-27 Version 9.11.60 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2017-07-03 Copyright 2017 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 3 3 HÅNDBOG... 3 3.1 KATALOGISERING... 3 3.1.1 Sortering i dropdown... 3 3.2 BEHOLDNING...

Læs mere

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg.

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg. DDELIBRA GO DDElibra GO er det nye alternativ til bibliotekernes trykte bestillings- og hyldekontrollister - præsenteret på en tablet eller smartphone. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense,

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-02-23 Copyright 2014 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 5 3 DDElibra GO... 5 3.1 Dynamiske lister til fremfinding af bestillinger... 5

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration Systemadministration DDElibra Webservices 9.8.44 Axiell Bibliotek A/S 2010-11-25 Copyright 2010 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 DDElibra Web Services ændringer...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 11. maj 2016 i Odense Lone de Lasson Lene K. Nielsen Aksel G. Mikkelsen Niels E. Hansen 1 DAGSORDEN - AXIELL Nyt fra Axiell DDElibra 9.11.50 Status Highlight RFID nyheder Pop

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-20 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-01-22 Copyright 2014 2 1 INTRODUKTION... 5 2 GENERELT... 5 2.1 Begrænset visning af kolonner... 5 2.2 Bladring med mus i kalender... 5 3 SØGNING... 6 3.1 Feltsøgning...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2015-10-19 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 4 2.1 Reserveringer, interessemail og sms... 4 2.2 ILL transaktioner via ISO 18626... 4

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration Systemadministration Axiell Danmark A/S 2014-01-30 Copyright 2014 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 SØGNING... 4 3.1 Undertryk noter med bestemte links... 4 4 KATALOGISERING...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Installation af ""... 4 4.1 Tilretning

Læs mere

Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30

Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30 Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30 Dokumentet indeholder en opdateringsvejledning. Indhold Indhold... 1 Forudsætninger... 2 Rettede fejlrapporter... 2 Opdateringsvejledning: Sun-server... 5 Side 1

Læs mere

Ny BOB-grænseflade fra

Ny BOB-grænseflade fra DBC: Ny BOB - vejledning - version: 29.5.2010 - Side 1 (10) Ny BOB-grænseflade fra 1.6.2010 Adgang til BOB...1 Hvilke bestillinger bliver vist efter indlogning?...2 Fanebladet bibliotek.dk til os...2 Åbne

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Aktivering af ""... 4 3.1 Indlogning... 4 4 Funktioner...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2016-05-26 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 4 2.1 GUI Attest... 4 2.2 Betaling via MobilePay... 4 2.3 Understøttelse af CULR... 4 3

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-05-20 Version 9.11.50 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Personalerettet Mobilløsning AXIELL Danmark A/S 2015-01-08 Version 9.11 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Start

Læs mere

4. Oprydningsskranke

4. Oprydningsskranke 4. Oprydningsskranke Indhold Oprydningsskranke... 3 Håndterede materialer... 3 Materialer til placering på reservationshylden... 5 Materialer til nedtagning fra reservationshylden... 5 Udskriv reserverede

Læs mere

Komme-i-gang vejledning til Septimana. For skemalægger og systemadministratorer

Komme-i-gang vejledning til Septimana. For skemalægger og systemadministratorer Komme-i-gang vejledning til Septimana For skemalægger og systemadministratorer Denne Komme i gang er rettet mod skemalæggere og systemadministration. Hvis du er lærer eller studerende, kan du finde en

Læs mere

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej.

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej. 21. oktober 2015 NOTAT FBS - Spørgsmål/svar fra informationsmøderne den 7. og 8. oktober 2015 1. Spørgsmål om teknik/arkitektur/integration - Cicero selvbetjening. Er det en browser eller en klient? Svar:

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

5. Selvbetjeningsskranke

5. Selvbetjeningsskranke 5. Selvbetjeningsskranke Indhold Selvbetjeningsskranke... 3 Luk Selvbetjeningsskranke... 3 Selvbetjening på flere måder; hvordan hos jer?... 5 Stregkoder til selvbetjening... 5 Lyde fra Selvbetjeningsskranke...

Læs mere

VIP-basen og nyt bestilsystem.

VIP-basen og nyt bestilsystem. DBC. Ny VIP-grænseflade fra 1.6.2010 Version: 29.5.2010. Side 1 (5) VIP-basen og nyt bestilsystem. Indhold: Ny opdeling af VIP-basens parametre i grænsefladen...1 Nye indstillinger efter 1.6.2010...2 Modtag

Læs mere

Opdateringsvejledning DDElibra

Opdateringsvejledning DDElibra Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.60 Dokumentet indeholder en opdateringsvejledning. Indhold Forudsætninger... 2 Rettede fejlrapporter... 2 Opdateringsvejledning: Sun-server... 3 Side 1 af 5 Forudsætninger

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Menu... 5 4.1 Søgning...

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle

Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle KOMBIT opfordrede os til at lave et oplæg om Tips og tricks i Cicero til de to

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Spørgsmål/svar til Sip2-profil

Spørgsmål/svar til Sip2-profil NOTAT Fælles Bibliotekssystem Spørgsmål/svar til Sip2-profil Oprettet den 27. februar 2015 Spørgsmål 1 AU felt. Normalt (i alle andre ILS er vi har mødt) er AU feltet brugt til at hente information omkring

Læs mere

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Septimana RESERVERING AF LOKALER

Septimana RESERVERING AF LOKALER RESERVERING AF LOKALER INDHOLD 1. RESERVERING AF LOKALER.... 1 1.1. GENEREL RESERVERING FRA EGET SKEMA:... 1 1.2. TILFØJ ET LOKALE TIL EN BRIK PÅ EGET SKEMA:... 6 1.3. OPRET RESERVATION FRA LOKALETS SKEMA...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 9 2 Søgning i dokumentationen... 9 3 Generelt... 9 3.1 Lyde... 9 3.2 Dropdowns... 9 3.3

Læs mere

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland Bookingsystem til hoteller -Data: C5 bookingsystem til hoteller Indhold 1. Daglig brug af bookingsystemet. 2. Ny booking et værelse 3. Ny booking flere værelser 4. Ankomst 5. Rengøring 6. Afrejse 7. Værelsesoversigt

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde: GENERERING AF WORD-DOKUMENTER I MILJØMODULER Ved behandlingen af miljøsager i GeoEnviron kan I lave dokumenter (til enkeltpersoner), der skrives i Word med udvalgte data fra GeoEnviron. Disse data bliver

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen

Læs mere

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser 7. Daglige opgaver Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser Indhold Udsendelse af hjemkaldelses- og reserveringsmeddelelser... 3 Hjemkaldelsesprofil: Låners lån eller filialens udlån?...

Læs mere

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Afsendelse af udlån for en elev Vedligeholdelse af udlån på arrangerende Modtagelse

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Modtag købte materialer. Maj 2012

Modtag købte materialer. Maj 2012 Modtag købte materialer Maj 2012 Indhold Modtag købte materialer... 1 Indhold... 2 Modtag købte materialer... 3 Start af Modtag købte materialer... 3 Skanning af stregkoder... 4 Registrering af modtaget

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden.

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. HJÆLP Hjælp til: Vælg skole Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. Har du valgt en forkert skole? Klik på skolenavnet i øverste venstre hjørne.

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

ULRUS protokollen og ClinicCare

ULRUS protokollen og ClinicCare ULRUS protokollen og ClinicCare Version august 2013 For at anvende ULRUS skal man hente nyeste version af ClinicCare (klik på Hent ny version -knappen i Omkring -vinduet. ÆNDRING AUGUST 2013: Når man laver

Læs mere

Ansøgere specielt SOSU Sidst opdateret 10-03-2014/ af UNI C/ version 1.1/Revideret af Pia Mejneche og Mette Fogh Kolmos

Ansøgere specielt SOSU Sidst opdateret 10-03-2014/ af UNI C/ version 1.1/Revideret af Pia Mejneche og Mette Fogh Kolmos Ansøgere specielt SOSU Sidst opdateret 10-03-2014/ af UNI C/ version 1.1/Revideret af Pia Mejneche og Mette Fogh Kolmos Indhold Generelt Ændringer Arbejdsgange Centrale begreber Generelt Denne administrative

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

Vejledning til Interbook

Vejledning til Interbook Idræt og Fritid Vejledning til Interbook Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse www.furesoe.dk Oplag: 200 Udgivet: 051007 Redaktion: Idræt og Fritid VEJLEDNING TIL INTERBOOK HTTP://BOOKING.FURESOE.DK 28

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 2 AUTORISATION 4 3 ADGANG

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

BRUGERMANUAL TIL N-PDF

BRUGERMANUAL TIL N-PDF BRUGERMANUAL TIL N-PDF NORRIQ A/S Side 1 1. Opsætning af edocprinter PDF Pro... 4 2. Opsætning af dokumenttyper... 9 2.1 Fanebladet Generelt... 10 2.1.1 Feltet Rapport-id... 10 2.1.2 Feltet Rapportnavn...

Læs mere

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Med tilføjelse af lister er der nu review af denne side også. Kommentarerne for lister dækker dermed også den visning, der er på forsiden af lister og interesser, ligesom visning

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Axiell Danmark. facebib. en vejledning

Axiell Danmark. facebib. en vejledning Axiell Danmark facebib en vejledning 20. marts 2013 Indhold 1 Introduktion... 4 1.1 Forudsætninger... 4 2 Hvad kan man på facebib?... 5 2.1 Link til forsiden... 6 2.2 Linksamling (Leksikon)... 6 2.3 Link

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 Indhold 1. Klinikkens adgang til MobilLab i WebReq... 2 1.1 Rekvirering af MobilLab... 2 2. Adgang til MobilLab... 4 2.1 Oprettelse af brugere til MobilLab... 4 2.2

Læs mere

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem Baggrund for funktionen: Lab tilbage svar er en funktion, som sikrer, at prøver kan spores hele vejen i processen fra bestilling, til afgivelse af svar til patienten. Det kan bruges på mange niveauer,

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Avanceret kampagnestyring

Avanceret kampagnestyring Indlæsning af egne kampagner:... 1 Prioritering af kampagner... 3 Arbejdsgangen er følgende:... 3 Mere om RET:... 4 Kampagne numre:... 4 Rapportudskrivning af kampagner:... 4 Udskriv prismærker for en

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Elevudlån Senest opdateret 20. maj 2014 Inga Skivild

Elevudlån Senest opdateret 20. maj 2014 Inga Skivild Elevudlån Senest opdateret 20. maj 2014 Inga Skivild Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Afsendelse af udlån for en elev Vedligeholdelse af udlån på arrangerende Modtagelse af karakterer på

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot?

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot? 7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste 1 7.1 Introduktion til kanalen 1 7.2 Gæsteliste kanalside 1 7.2.1 Hvad er et spot? 2 7.2.2 Opret et nyt spot 2 7.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 7.2.4 Rediger

Læs mere

Brugervejledning til Doc2Mail

Brugervejledning til Doc2Mail ** Brugervejledning til Doc2Mail Version 3.5 KMD Doc2Mail Indholdsfortegnelse Forord... 1-3 1 Introduktion... 1-4 2 Sådan bruger du Doc2Mail... 2-5 2.1 Doc2Mail-dialogvinduet... 2-6 2.2 Udskrivning med

Læs mere

Programopdatering Januar ver. 2005 1

Programopdatering Januar ver. 2005 1 Vejledning til indlæsning af programopdateringer Det tager ca. 3-5 min. at indlæse rettelserne. Alle terminaler SKAL stå i login billedet, inden indlægningen foretages. Login: med sipak. I hovedmenu vælges:

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem 1. Login... 2 2. Administrationens opbygning... 2 3. Kalendere... 3 3.1 Ret arbejdstid... 3 3.2 Kalender oversigt... 4 3.2.1 Månedskalender... 5 3.2.2 Uge kalender... 5 3.2.3 Dagskalender... 6 3.2.4. Bookning

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Materialeadministration Sidst opdateret 31-08-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen

Materialeadministration Sidst opdateret 31-08-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Materialeadministration Sidst opdateret 31-08-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig.

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær

KMD Educa WEB-elevfravær KMD Educa WEB-elevfravær Vejledning til skolens sekretær Klassens lærere har mulighed for at indberette elevers fravær og sende SMS til elevernes kontaktpersoner, når eleven er fraværende. De medarbejdere,

Læs mere

Huskesedler til Microsoft Outlook Mail og kalender

Huskesedler til Microsoft Outlook Mail og kalender Huskesedler til Microsoft Outlook ELAR april 2017 Side 1 E-mail, modtagelse og behandling... 3 E-mail, oprettelse... 4 Mapper i Outlook... 6 Kalender, kategorier... 7 Kalender, helligdage... 8 Kalender

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen

Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen Udmeldelse af elever Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.3/UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for

Læs mere

4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS Introduktion til kanalen Hvad er et spot? Opret et nyt spot 2

4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS Introduktion til kanalen Hvad er et spot? Opret et nyt spot 2 4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS 1 4.1 Introduktion til kanalen 1 4.2 RSS kanalside 1 4.2.1 Hvad er et spot? 2 4.2.2 Opret et nyt spot 2 4.2.3 Aktivt og inaktivt spot 4 4.2.4 Rediger et spot

Læs mere

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt.

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt. Indhold Administrator modul 2 Administrator modul Facebook opsætning 3 Administrator modul SMS/E-mail søgning adresse søgning 4 SMS 2 WEB 5 SMS på hjemmeside 6 Administrator modul Rapport 7 Administrator

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser.

Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler og påmindelser om manglende registrering af fravær på AMU kurser. Påmindelsesprofiler Sidst opdateret 28-09-2011/version 2/UNI C/Frederik Andersen Indhold Ændringer og tilføjelser Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne vejledning dækker opsætning og brug af påmindelsesprofiler

Læs mere