BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT"

Transkript

1 BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT

2 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Dit online kontrolpanel Slå alarmen til og fra via hjemmet, nettet eller sms Deaktivering af alle alarmbeskeder Aktivering af alle alarmbeskeder Alarmbeskeder Eksempler på alarmbeskeder Kontoindstillinger Medlemmer Brugere af alarmen Nabohjælp (kontaktpersoner) Dine SikkertHjemme-kontaktpersoner Ændring af indstillinger i din alarm Indikatorlys på centralenheden Tilføjelse af nye enheder... 20

3 Side 3 Tillykke med din nye alarm Din nye privatalarm fra LOCKON er en online alarmcentral, der beskytter personer og boliger, holder dig fuldt informeret, og giver dig kontrol over sikkerheden i hjemmet. Din bolig bliver overvåget året rundt med en unik kombination af alarmudstyr i boligen og LOCKONs services. Aktiviteter bliver registreret med det samme, og du får straks besked om, hvor og hvornår alarmen er gået. Du kan altid gå ind i alarmoversigten på dit online kontrolpanel og se alle alarmer, der er gået i boligen. Der kan tilsluttes op til seks kontaktpersoner, som hver især kan modtage alarmbeskeder pr. sms, og telefonopkald. Læs venligst denne brugervejledning, inden du aktiverer alarmen. Den indeholder vigtige informationer om den daglige brug af alarmsystemet, og om hvordan du får mest muligt ud af det. Det kalder vi det Bolig ID: Centralenhed: Kontrolpanel: Brugere: Kontaktpersoner: Medlemmer: Et 6-cifret nummer, som er unikt og registreres af LOCKON, når du har købt og opsat din alarm. Du finder dit Bolig ID under Din Bolig på kontrolpanelet. Din fysiske alarmcentral i boligen, hvor internettet er tilsluttet, og sirenen er indbygget. Dit online kontrolpanel, som du logger dig ind på via Her kan du slå alarmen til og fra, tilføje brugere og kontaktpersoner, styre indstillinger mv. De personer, som har egen kode eller en fjernbetjening til alarmen. De personer, som du har udvalgt til at modtage alarmbeskeder, hvis alarmen går i din bolig. Det er din Nabohjælp. De personer, som har adgang til dit online kontrolpanel og centralenheden. Forsiden på det online kontrolpanel Slået til: Slået til hjemme: Slået fra: er slået til, og alle dørkontakter og rumsensorer er aktive. er slået til med hjemmeindstilling, hvor valgte enheder er slået fra. Man vil typisk slå udvalgte rumsensorer fra, så man kan være hjemme og bevæge sig i dele af huset uden at aktivere alarmen. er slået fra. Eneste aktive enheder er røg- og vandsensorer, som altid er aktive. Panik alarmen kan også stadig aktiveres via fjernbetjening, vedhæng eller betjeningspanel. Panikalarmen slås fra ved at indtaste PIN-koden på betjeningspanelet.

4 August 2012 Side 4 1. Dit online kontrolpanel Kontrolpanelet er din online alarmcentral, hvor du kan slå din alarm til eller fra, se alarmhistorik og detaljer om alarmen, oprette pinkoder og nabohjælp samt ændre på alarmindstillingerne. Sådan får du adgang: 1. Gå ind på lockon.dk og log ind på dit online kontrolpanel. 2. Klik på Kundelogin i venstre side. 3. Indtast dit brugernavn og den adgangskode, som du oprettede og modtog, da du købte alarmen. 4 Dit kontrolpanel vil nu komme frem på skærmen. (Hvis ikke, kan det være fordi din computer blokerer for pop-ups. Dette kan ændres i indstillingerne i din webbrowser).

5 Side Slå alarmen til og fra via hjemmet, nettet eller sms Der findes forskellige måder at slå alarmen til og fra på: 1. Hjemme: Slå alarmen til eller fra med betjeningspanelet eller fjernbetjeningen. 2. Online: Du kan også styre din alarm via dit online kontrolpanel (forsiden). kan være slået til med to forskellige indstillinger Slået til og Slået til hjemme. I Slået tilindstillingen er alle dørkontakter og rumsensorer slået til, mens du i Slået til hjemme-indstillingen kan vælge at lade udvalgte dørkontakter eller rumsensorer være slået fra. Slået til hjemme-indstillingen bruges oftest om natten, hvor man kan lade udvalgte rumsensorer være slået fra. Vær opmærksom på, at hvis du bruger betjeningspanelet til at slå alarmen til eller fra, skal du bruge en gyldig 4-cifret PIN-kode. Hver bruger skal have en unik kode. Du vælger selv koderne, og de skal registreres på dit online kontrolpanel. Se senere i denne brugervejledning hvordan du opretter brugere og tildeler koder. 3. Via sms: Slå alarmen til eller fra via din mobiltelefon. Det er kun medlemmer, som kan til- og frakoble alarmen via sms. Systemet genkender mobilnummeret og tillader kun kendte numre at til/frakoble alarmen. Sådan gør du: Slå alarmen til: Send en sms med teksten TIL + dit 6-cifrede Bolig ID* til mobilnummeret F.eks. TIL Slå alarmen til hjemme: Send en sms med teksten HJE+ dit 6-cifrede Bolig ID* til mobilnummeret F.eks. HJE Slå alarmen fra: Send en sms med teksten FRA + dit 6-cifrede Bolig ID* til mobilnummeret F.eks. FRA Herefter modtager du en sms om, at alarmen er slået til eller fra. *Du finder dit Bolig ID på dit online kontrolpanel, under Din bolig.

6 Side Alarm Log (via dit online kontrolpanel) Under Din alarm alarm kan du se to oversigter, alarmer og påmindelser. Alarmoversigten viser alle registrerede alarmer. Her kan du se, hvor og hvornår alarmen er gået, samt hvem der har reageret på alarmen. I bunden af siden er der en oversigt over påmindelser, fx lavt batteriniveau og strøm- og internetnedbrud Deaktivering af alle alarmbeskeder Du kan deaktivere alarmbeskederne, hvis du f.eks. får besøg af håndværkere i en periode. Vi anbefaler, at du kun bruger denne funktion i en kortere periode, da du ellers ikke vil få besked om lav batteritilstand mv. Det er kun medlemmer med de korrekte tilladelser, som kan bruge funktionen. Sådan gør du: 1. Log ind på lockon.dk. 2. Klik på Din bolig. 3. Fjern krydset i feltet Besked aktiv. 4. Klik på Opdater-knappen og alarmbeskeder er nu deaktiveret Aktivering af alle alarmbeskeder Når du skal aktivere alarmbeskederne igen, skal du følge samme procedure som ovenstående. Kryds blot af i feltet Besked aktiv og tryk Opdater, hvorved alle alarmbeskeder igen bliver aktive.

7 Side Alarmbeskeder Når der går en alarm i din bolig, sendes der en alarmbesked via telefonopkald, sms og til dig og dine registrerede kontaktpersoner. Efter 60 sekunder sendes der en alarmbesked til boligen for at bekræfte, at det ikke er en falsk alarm, hvilket kaldes et Boligopkald. kan ikke frakobles via boligopkaldet. Hvis ingen reagerer på alarmen inden 90 sekunder, bliver der sendt en alarmbesked til kontaktperson nr. 1 via alle de kontaktmuligheder, som er registreret, fx fastnetnummer (talebesked), mobilnummer (sms) og e- mail. Hvis der heller ikke bliver reageret på den, sendes alarmen videre til kontaktperson nr. 2 osv. med 90 sekunders mellemrum. Der kan maksimalt tilføjes seks kontaktpersoner. Læs mere om hvordan du tilføjer, sletter og redigerer kontaktpersoner under punktet 2.3 Kontaktpersoner.

8 Side Alarmbeskeder hyppighed og respons Alarmbeskeden er aktiv, indtil at den enten har været igennem alle kontaktpersonerne, eller indtil at en kontaktperson har reageret på beskeden. Skulle der komme flere alarmbeskeder (aktiveringer af en enhed som fx en rumsensor) i samme periode, som alarmbeskeden er aktiv, udsendes der ikke en ny alarmbesked. Dette er for at undgå forvirring blandt kontaktpersonerne. Er alarmbeskeden ikke aktiv, sendes der endnu en alarmbesked ved en ny alarm. Du vil dog altid kunne se alle alarmer i din alarmoversigt på dit online kontrolpanel under Alarm. Første alarmbesked sendes til boligen (Boligopkald): Alarmbesked Beskrivelse Skrevet eksempel på telefonopkald Reaktion på en hændelse/aktivitet. Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Beboere i boligen reagerer på en alarm ved at indtaste en gyldig PIN-kode eller ved at bruge fjernbetjeningen. Det frakobler alarmen og stopper alarmbeskeden i at blive sendt videre til kontaktpersonerne. Bliver der ikke reageret på alarmen, sendes en alarmbesked til den 1. kontaktperson osv., som beskrevet ovenfor. Der er registreret en alarm på Havrevej 10. For at undgå alarmen bliver sendt videre, skal du slå alarmen fra. Tak og farvel Eksempler på alarmbeskeder Eksempel på alarmbesked via sms: Fra: din alarmcentral H. Andersen Havrevej 10 02/10/ :38:12 Indbrudsalarm Hoveddør For at reagere på alarmen, besvar denne sms med koden: 1234 (blot et eksempel) Anbefaling: Alarmbeskederne bliver sendt fra nummeret Vi anbefaler, at du koder nummeret ind i din mobiltelefon, så du altid ved, hvem opkaldet kommer fra. Eksempel på alarmbesked via telefonopkald: Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Du er registreret som kontaktperson for Hanne Andersen, Havrevej 10. Tryk 1 for at reagere på denne alarm, tryk 2 for at høre beskeden igen eller tryk 3 for at afslutte opkaldet. Hvis der trykkes 1: Tak for hjælpen, vi har registreret, at du har svaret på alarmen. Hvis der trykkes 2: Beskeden gentages.

9 Side 9 Eksempel på alarmbesked via Fra: Emne: Alarmbesked Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Du er kontaktperson for: Hanne Andersen Havrevej 10 Vi har modtaget en alarm: 02/10/ :45:15 Indbrudsalarm Dørkontakt Vær opmærksom på, at alarmbeskeden via kun er til information. Der vil ikke være informationer i en om, hvordan, eller med hvilken kode, man kan slå alarmen fra. Svarbesked på reaktioner Svarbeskeder sendes ud, når en kontaktperson har reageret på en alarmbesked. Svarbeskeder sendes kun ud til de kontaktpersoner, som har modtaget en alarmbesked, og som ikke har reageret. Eksempel på svarbesked via sms: Fra: din alarmcentral 02/10/ :42:15 Hans Eriksen har reageret på alarmen fra Havrevej 10. Eksempel på svarbesked via telefon: Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Denne besked er for at informere dig om, at Hans Eriksen har reageret på alarmen. For at lytte til denne besked igen, tryk 1. Tryk 2 for at afslutte opkaldet. Tak. Eksempel på svarbesked via Fra: Emne: Dette er en alarmbesked fra LOCKON Dette er en alarmbesked fra LOCKON Vi har sendt dig en mail vedr. en alarm på: Havrevej 10

10 Side 10 Der er reageret på alarmen af: Hans Eriksen 01/01/ :34:23 OBS! Husk at sikre dig, at ingen kontaktpersoner bruger boligens fastnetnummer som kontaktnummer. I så fald vil en tyv kunne slå alarmen fra ved at reagere på opkaldet. Husk at alarmen altid laver et boligopkald, der ikke kan reageres på af en uvedkommende. 2. Kontoindstillinger 2.1 Medlemmer Det er kun dig, som ejer LOCKON-kontoen, der kan tilføje nye medlemmer til din konto. Tilføjede medlemmer tildeles deres eget brugernavn og egen adgangskode, så de kan logge ind på dit online kontrolpanel. Medlemmer modtager ikke alarmbeskeder. Det er kun dine kontaktpersoner. Tilføj medlemmer Du skal være logget ind på dit online kontrolpanel på lockon.dk for at tilføje medlemmer.

11 Side Vælg punktet Medlem i venstre menu. Her ser du eksisterende medlemmer. Som ejer af LOCKONkontoen er du automatisk oprettet som medlem. 2. Tryk på Tilføj medlem-knappen og udfyld felterne. 3. Tryk Rediger for at ændre et medlems informationer f.eks. medlemmets adgangskode. 4. Tryk Slet for at slette et medlem 5. Vælg de områder som medlemmer skal have adgang til ved at trykke på Tilladelser. Du kan f.eks. give medlemmer adgang til at se dine kontaktpersoner, uden at de kan ændre kontaktpersonerne. Som standard er nye medlemmer sat til ikke at have nogen tilladelser, så du skal selv aktivt vælge tilladelserne på hver enkelt kontaktperson. Når du opretter brugernavn og adgangskode: Vælg et brugernavn som medlemmet vil kunne huske. Adgangskoden skal bestå af min. 8 tal og bogstaver samt ingen symboler og æ, ø og å.

12 Side Brugere af alarmen Brugere af alarmen er de personer, som skal kunne betjene alarmen med en kode. Du kan oprette op til seks brugere. Du kan oprette brugerne med deres egen 4-cifret PIN-kode til alarmen, samt tildele dem en fjernbetjening. Det er vigtigt, at du opretter brugere, så du kan se, hvem der bruger alarmen. Navnene vil blive brugt i alarmbeskeder, så det er vigtigt, at du vælger navne, så personerne kan identificeres. 1. Vælg punktet Alarm i venstre menu. 2. Vælg punktet Brugere i topmenuen. 3. Tryk Tilføj bruger og indtast brugeroplysninger, herunder en 4-cifret PIN-kode. 4. Tryk på Gem. 5. Gentag ovenstående for at tilføje flere brugere. Hvis brugeren benytter en fjernbetjening, er det vigtigt at tilføje dette. Så kan du se, hvornår brugeren har slået alarmen fra og til. Det er også vigtigt, hvis du modtager SikkertHjemme-beskeder. Slet en bruger 1. Afkryds feltet Slet ud for den pågældende brugers navn. 2. Tryk på slet. Ændre PIN-koder Du kan til enhver tid ændre brugernes PIN-koder ved at gøre følgende: 1. Tryk på Rediger-knappen på den bruger, hvor du ønsker at ændre PIN-koden. Du ser nu brugerens oplysninger. 2. Slet den gamle PIN-kode og indtast en ny 4-cifret PIN-kode. 3. Tryk på Gem.

13 Side Nabohjælp (kontaktpersoner) I tilfælde af alarm vil kontaktpersonerne i din nabohjælp modtage alarmbeskeder på telefon, sms og i forhold til, hvad du har indtastet af informationer ved oprettelsen af den enkelte kontaktperson. sender meddelelser ud efter følgende fremgangsmåde: Det er en god idé at vælge sig selv som første kontaktperson, så du altid får besked først. Husk at du aldrig skal opgive dit eget fastnet telefonnummer under Nabohjælp, da en indbrudstyv i så fald kan slå alarmen fra ved at reagere på opkaldet. Husk at alarmen altid laver et boligopkald, hvilket ikke kan reageres på af en uvedkommende

14 Side 14 Bemærk! Det er altid den første kontaktperson, som modtager informationsbeskeder om manglende strøm eller internet samt beskeder om Tjek Sensor eller Lavt batteri. Husk altid at aftale med din Nabohjælp, at de er kontaktperson på din bolig. Fortæl dem hvad de skal gøre, og hvem de skal kontakte, i tilfælde af alarm. Det er en god idé at udfylde og give dem dokumentet Vejledning til din Nabohjælp, som du finder under lockon.dk/support. Tilføjelse af Nabohjælp 1. Vælg punktet Nabohjælp i venstre menu. 2. Tryk på knappen Tilføj kontaktperson. 3. Udfyld felterne. 4. Tryk på Gem 5. Afslut altid med en test af kontaktpersonens kontaktinformationer. Se nedenstående. Bemærk: Telefonnummer udfyldes for modtagelse af telefoniske alarmbeskeder. Mobilnummer udfyldes for modtagelse af alarm sms er. adresse for modtagelse af alarmer via . Markér om kontaktpersonen har en fjernbetjening til alarmen. Du har nu tilføjet en ny kontaktperson til din Nabohjælp. Personen vil nu fremgå af listen over kontaktpersoner under Nabohjælp.

15 Side 15 Redigering af kontaktperson Du kan til enhver tid ændre dine kontaktpersoners informationer og kontaktformer. 1. Tryk på Rediger ud for den kontaktperson, du ønsker at ændre informationer på. 2. Indtast de ønskede ændringer. 3. Tryk på Gem. 4. Lav evt. en test hvis du har ændret kontaktfelter (telefonnummer, mobilnummer og ). Test af kontaktpersoner Gør følgende for at teste afsendelsen af alarmmeddelelser til en kontaktperson: 1. Klik på punktet Nabohjælp i venstre menu. 2. Klik på Rediger-knappen ud for den pågældende kontaktperson. 3. Klik på Test-knappen. Kontaktpersonen modtager nu en testmeddelelse via telefon, sms og , alt efter hvilke kontaktfelter, der er udfyldt.

16 Side Dine SikkertHjemme-kontaktpersoner Dine SikkertHjemme-kontaktpersoner er de personer, som skal modtage beskeder på sms og , når alarmen bliver slået til og fra med PIN-kode eller fjernbetjening af en eller to udvalgte brugere. Det er nødvendigt at abonnere på sms-delen af SikkertHjemme-funktionen. Tilføj SikkertHjemme-kontaktpersoner 1. Vælg punktet SikkertHjemme i venstre menu. Alle brugere af alarmen er nu vist på den øverste del af siden. Du kan vælge at modtage en besked, når en af brugerne slår alarmen til eller fra. 2. Du kan vælge to SikkertHjemme-kontaktpersoner på den nederste del af siden. Kontaktpersonerne kommer fra din Nabohjælp. 3. Vælg SikkertHjemme-kontaktpersonen i menuen ud for den ønskede bruger. Den valgte SikkertHjemmekontaktperson vises nu ud for brugere med mobilnummer og Tryk Gem. Bemærk! Husk at udfylde inden for hvilket tidsrum og hvilke dage kontaktpersonen skal modtage SikkertHjemmebeskeder. Det er ikke muligt at vælge hele døgnet (00:00 00:00). Mobilnummer feltet vises kun, såfremt der er tilkøbt produktet SikkertHjemme-sms. 2.5 Navngivning af installerede enheder bruger navngivningen af de installerede sensorer/enheders placering (dørkontakter, rumsensorer m.m.) eller tilknyttede brugere (fjernbetjeningen) i alarmbeskeder. Derfor er det vigtigt, at du navngiver sensorerne/enhederne, så du kan identificere dem i en alarmbesked. En dørkontakt kan f.eks. navngives som Hoveddør eller Terrasse Syd, og en rumsensor som f.eks. Alrum eller Stue. Tildelingen af en fjernbetjening til en bruger sker i forbindelse med oprettelsen af en ny bruger. Kontrolpanelet viser de enheder, som centralenheden automatisk har fundet og accepteret, idet de blev tilsluttet strøm og aktiveret. For at læse mere om dette kan du se de enkelte sensorer/enheders vejledning eller quickstart-guiden under lockon.dk/support.

17 Side 17 Sådan navngiver du enhederne: 1. Vælg punktet Alarm i venstre menu og klik ind på Enheder i topmenuen. Navngivning af enheder 1. Find den pågældende enhed under Alarm og fanen Enheder og overskriv navnet i Beskrivelse. 2. Tryk på Gem. Sletning af enhed 1. Find den pågældende enhed under Alarm og fanen Enheder og afkryds feltet Slet ud for enhedens navn. 2. Tryk på Slet. Ændring af enhedsfunktion 1. Find den pågældende enhed under Alarm og fanen Enheder og vælg den ønskede funktion i menuen ud for enhedens navn. 2. Tryk på Gem. Enhedernes funktioner Enhedernes funktioner afhænger af typen af sensor. Menuen ud for den enkelte enhed viser mulighederne. F.eks. skal du vælge funktionen Hjemmeindstilling til en rumsensor, som du ønsker ikke skal være aktiv, når du slår alarmen til med Slået til hjemme-indstillingen. Den mest logiske og brugte funktion er valgt som standard.

18 Side 18 Uddybende skema: Indstilling Alarm "Slået til" Alarm "Slået til hjemme" Indbrud Når enheden aktiveres, sendes der en alarmbesked. Når enheden aktiveres, sendes der en alarmbesked. Hjemmeindstilling Slår enheden fra ved Slået til hjemme-indstillingen Deaktiverer sensoren. Gælder også for det nye videokamera med sensor Bruges f.eks. om natten som skalsikring. Rumsensor indgangszone Dørkontakt Laver en indgangszone, når alarmen slås til. Enheden slås først til, når centralenheden har talt ned.. Ved bevægelse går alarmen i gang og der sendes alarmbeskeder. FjernbetjeningsPanik Tryk på Help-knappen vil aktivere en panikalarm til alle kontaktpersoner For at slå panikalarmen skal 2.6 Ændring af indstillinger i din alarm Du kan ændre en række indstillinger i din alarm. 1. Vælg punktet Alarm i venstre menu. 2. Vælg Indstillinger i topmenuen. Ændring af indstillinger i Slået til Du kan ændre forsinkelsen ved ud- og indgang, så du får tid til at komme ud eller ind af hjemmet, når du har slået alarmen til. Vælg mellem 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70 sekunder eller ingen forsinkelse. Desuden kan du

19 Side 19 slå lyden fra centralenheden, hvormed ind- og udgangslyden ændres til lydløs. Slut af med at trykke Gem og vent et øjeblik mens dit online kontrolpanel kommunikerer med din centralenhed i boligen. Ændring af indstillinger i Slået til hjemme Vælg en anden indstilling med forsinkelser og lyde i Slået til hjemme-funktionen, så du f.eks. kan få mere tid til at komme fra en etage til en anden. Du kan også vælge at slå alarmen fra automatisk, så alarmen f.eks. automatisk slås fra hver morgenen, 5 min. før du står op. Ændring af indstillinger i sirene (indbygget i centralenheden) Indstil varigheden af hyletonen på sirenen eller vælg at slå den helt fra. Overvej en ekstra gang, hvis du ønsker at slå sirenen fra, da den kan have en stor stresseffekt på en evt. indbrudstyv. Hyletonen sender også et signal til naboerne om, at der er noget galt. Vi anbefaler, at sirenen er slået til. Ændring af indstillinger i udendørs sirene Forudsætter tilkøb af den udendørs sirene. Den udendørs sirene har en række specielle indstillinger, som det fremgår af skemaet. Indstillinger er lavet som kommandoer, du sender til sirenen. Du kan altså kun have én aktiv indstilling ad gangen. Se mere i skemaet: Indstilling Indlæring til Beskrivelse Bruges ved itilførelse af en udendørs sirene eller signalforstærker. Se separat. Sirenesikring til Sirenen hylder hvis sikringen aktiveres f.eks. ved nedtagning. Sirene sikring fra Bekræftelseslyd til Bekræftelseslyd fra Indgangslyd til Indgangslyd fra Slår sikringen fra. Brug denne kommando hvis du f.eks. skal flytte sirenen. Sirenen bipper, når alarmen slås til eller fra. Sirenen er lydløs, når alarmen slås til eller fra. Sirenen tæller ned, når alarmen slås til og en indgangszone aktiveres. Når alarmen slås til, tæller sirenen ned de sidste 10 sek.. Når en indgangszone aktiveres tæller sirenen ned i hele perioden. Sirenen er lydløs, når alarmen slås til/fra Afslut altid med Send kommando. Sirenen blinker, når den har modtaget en kommando.

20 Side Indikatorlys på centralenheden De tre lamper på centralenheden gør det muligt at diagnosticere de mest almindelige problemer. Ved normal drift lyser lampe 1 og lampe 3 konstant grønt. Hvis lampe 2 eller 3 lyser gult, indikerer det en fejltilstand, og tabellen nedenfor vil hjælpe med at diagnosticere fejltilstanden. I tilfælde af strømsvigt eller ingen internetforbindelse vil du automatisk blive informeret om dette via beskeder også når strømmen eller internetforbindelsen er tilbage igen. På dit online kontrolpanel kan du se, hvad systemet har rapporteret, og systemets generelle tilstand er også vist. Hvis din centralenhed rapporterer ovennævnte tilstande så tjek først, at du ikke ved et uheld har fået afbrudt strømmen til centralenheden eller dit netværk. Tjek derefter om det er en systemfejl. Centralenheden fungerer i cirka otte timer på egen strøm. Den vil fortsætte med at rapportere hændelser, hvis den er tilsluttet telefonnettet som backup. Bemærk venligst, at lampe 2 vil forblive gul, indtil det interne batteri er fuldt genopladet. Hvis centralenheden er i Learn-tilstand, blinker lampe 1. Ingen andre lamper vil lyse. For at få centralenheden tilbage til normal tilstand skal du trykke på Learn-knappen igen, og lampe 1 og 3 vil lyse grønt. Herunder kan du se en oversigt de forskellige kombinationer, som centralenhedens lamper kan vise (når den står i oprejst position). Beskrivelse Lampe 1 Lampe 2 Lampe 3 Opstart Grøn Blinker gul Strøm tilsluttet, ikke registreret Strøm tilsluttet, registreret Grøn Grøn Blinker grøn Grøn Alarm er slået til Rød Grøn Alarm er slået til hjemme Blinker rød Grøn Alarm i gang Rød Blinker rød Grøn Alarm i hukommelse* Grøn Rød Grøn Indlæring til Blinker grøn Ingen internetforbindelse Grøn Gul Ingen strøm Grøn Gul Grøn Ingen strøm** Grøn Gul Gul Ingen strøm -og internetforbindelse Grøn Blinker gul Gul Anden fejl*** Grøn Gul Grøn

21 Side 21 *Lampen lyser hvis der har været en alarm og den lyser indtil den slettes. Tryk på centralenhedens Learn-knap for at slette denne tilstand. Det røde lys forsvinder. **Pga. strømafbrydelse lukkes internetforbindelsen ned for at spare på strømmen på det indbyggede batteri. ***Årsagen kan være lavt sensorbatteri, en sensor som er uden for rækkevidde, eller at batteriet i centralenheden ikke er ladet helt op. Se din alarmlog for årsag. Bemærk : Du bør jævnligt rengøre alarmudstyret for at undgå fejlalarmer. Rengøringen foretages med en hårdt opvredet våd klud. 4. Tilføjelse af nye enheder Din centralenhed kan håndtere op til 20 enheder. Når du skal indlære nye enheder, skal centralenheden stå i Learn-indstilling, og hver enkelt enhed skal tilsluttes strøm og aktiveres. De forskellige enheder aktiveres lidt forskelligt, se skema herunder eller vejledningen for hver enkelt enhed på lockon.dk/support. Den runde knap bag på centralenheden er Learn-knappen. Når du trykker på den, og centralenheden bipper, er den i indlæringstilstand, og lampe 1 lyser. Det er ikke muligt at sætte centralenheden i indlæringstilstand, når alarmen er slået til. Når alle enheder er indlært trykkes igen på Learn-knappen, og centralenheden går tilbage i normal tilstand. På dit online kontrolpanel under Alarm, kan du altid se de enheder, som centralenheden har registeret. Klik her for at se vores VideoGuide om hvordan du indstiller dine enheder på dit online kontrolpanel eller find den under VideoGuides på vores blog Aktivering af enhederne i forbindelse med registreringen er afhængig af typen: Type Fjernbetjening Aktiveringsnøgle Grøn hængelås knap holdes nede indtil lampen lyser Betjeningspanel Knapperne * og # holdes nede samtidigt Dørkontakt Knappen foran på kontakten Rumsensor Knappen foran på sensoren God fornøjelse med din LOCKON-alarm. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kundeservice på eller på tlf Vi svarer hverdage mellem kl

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA Side 2 til nyt videokamera Introduktion Det nye videokamera er et IP-videokamera, der tilsluttes trådløst til din router. Videokameraet fungerer sådan, at du kan se videooptagelser

Læs mere

SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 4.4

SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 4.4 SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 4.4 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Inden alarmsystemet tages i brug... 2 VIGTIGT AT VIDE INDEN DU GÅR I GANG... 2 FORBEREDELSE AF TRÅDLØSE

Læs mere

Manual til Elegant DK190

Manual til Elegant DK190 Manual til Elegant DK190 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Forside... 8 Bagside... 9 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen...

Læs mere

El- Matic IP- alarm Dansk manual

El- Matic IP- alarm Dansk manual El- Matic IP- alarm Dansk manual Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 3 PLACERING AF DE ENKELTE ENHEDER... 4 TRIN 1: REGISTRERING OG AKTIVERING... 6 TRIN 2: TILFØJELSE AF SENSORER MV.... 8 ZONETYPER...

Læs mere

SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 4.0

SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 4.0 SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 4.0 1 INDEN ALARMSYSTEMET TAGES I BRUG... 2 VIGTIGT AT VIDE INDEN DU GÅR IGANG... 2 FORBEREDELSE AF TRÅDLØSE ENHEDER... 2 OVERVEJELSER OMKRING PLACERING AF

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

HouseGuard SmartGSM- alarm Dansk manual

HouseGuard SmartGSM- alarm Dansk manual HouseGuard SmartGSM-alarmsystem Dansk manual HouseGuard SmartGSM- alarm Dansk manual Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 OPSÆTNINGS TRIN... 3 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN 1: MONTERING AF GSM-SIM-KORT....

Læs mere

HomeSecure HS-ZONE-01 version nr. 01

HomeSecure HS-ZONE-01 version nr. 01 1 Indholdfortegnelse: INTRODUKTION 4 1.1 INTRODUKTION: 4 1.2 FUNKTIONER 4 INSTALLATION AF ALARMSYSTEMET 6 2.1 PLANLÆGNING INDEN INSTALLATION 7 2.2 KLARGØR ALARMPANELET 8 TILSLUT GSM ANTENNEN... 8 TILSLUT

Læs mere

Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual

Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual SmartGSM-alarmsystem dansk manual Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN 2: OPSTART AF ALARMSYSTEMET... 8 MENUSYSTEMER... 8 TRIN

Læs mere

HomeSecure HS-BASIC-V2 Brugermanual: 16-06-2015

HomeSecure HS-BASIC-V2 Brugermanual: 16-06-2015 2 3 Tillykke med dit nye HomeSecure BASIC alarmsystem. I denne manual finder du informationer om alarmsystemets funktioner, installationsprocedure og betjening. Det er vigtigt, at du først gennemlæser

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm Manual til DK080 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 9 Programering af alarmen... 10 Indtastning af egen kode...

Læs mere

Manual til trådløs alarm

Manual til trådløs alarm Manual til trådløs alarm Beckersberg Secure BS1200 Læs venligst manualen grundigt, før du tager din Beckersberg Secure alarmpakke i brug. Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1Introduktion...4 2Før installation

Læs mere

POWERMAX+ Brugervejledning. Fuldt overvåget trådløs alarmcentral INDHOLD DD5467U 1

POWERMAX+ Brugervejledning. Fuldt overvåget trådløs alarmcentral INDHOLD DD5467U 1 POWERMAX+ Fuldt overvåget trådløs alarmcentral Brugervejledning INDHOLD 1. INTRODUKTION...4 1.1 Oversigt...4 1.2 Systemets Faciliteter...5 1.3 Fagudtryk...5 1.4 Symboler anvendt I vejledningen...5 1.5

Læs mere

HouseGuard Pro+ Dansk manual

HouseGuard Pro+ Dansk manual HouseGuard Pro+ -alarmsystem dansk manual HouseGuard Pro+ Dansk manual Side 0 af 60 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION TIL HOUSEGUARD PRO+... 3 OVERSIGT OVER KONTROLPANELET... 4

Læs mere

Brugervejledning til AlphaEasy

Brugervejledning til AlphaEasy Brugervejledning til AlphaEasy INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL MED DENNE MANUAL...4 INTRODUKTION... 5 ZONER OG OMRÅDER PÅ ALPHAEASY ALARMANLÆG... 5 VIGTIG INFORMATION TIL BRUGEREN... 5 BETJENING...6 ALPHAVISION

Læs mere

Brugervejledning til intelligent GSM / SMS Alarmsystem

Brugervejledning til intelligent GSM / SMS Alarmsystem Brugervejledning til intelligent GSM / SMS Alarmsystem 8 Zonegrupper, 51 sensorer, 7 kabelførte sensorer, 1 x 12V udgang Tak for valget af vores produkter. Du bedes læse vejledningen grundigt, før du tager

Læs mere

HouseGuard GSM-alarm (basis)

HouseGuard GSM-alarm (basis) HouseGuard GSM-alarm (basis) Dansk manual www.houseguard.dk Side 0 af 51 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION... 3 PLACERING AF DE ENKELTE ENHEDER... 4 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN

Læs mere

Brugervejledning. Opsætning Montering Betjening

Brugervejledning. Opsætning Montering Betjening Scandinavia Brugervejledning Opsætning Montering Betjening S5-TOUCH MANUAL VER. DK2015.01.001 SikkertHjem Scandinavia 2015 SikkertHjem Scandinavia. Alle rettigheder forbeholdt. SikkertHjem, SikkertHjem

Læs mere

House Guard Pro GSM alarm system Dansk installations manual INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION... 3 MENU-SYSTEMER... 3

House Guard Pro GSM alarm system Dansk installations manual INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION... 3 MENU-SYSTEMER... 3 www.houseguard.dk Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION... 3 MENU-SYSTEMER... 3 OVERSIGT OVER HOUSEGUARD PRO KONTROLPANEL... 5 TRIN 1: MONTERING AF SIM KORT.... 6 TRIN 2: OPSTART AF

Læs mere

Original Brugsanvisning for Snoos App Alarm og Start Kit Version 01-2014. www.snoos.dk

Original Brugsanvisning for Snoos App Alarm og Start Kit Version 01-2014. www.snoos.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Info... 4 System krav / Forudsætninger for anvendelse af Snoos App Alarm:... 4 Kassens indhold:... 5 Snoos startkit består af:... 5 Tekniske specs:... 5 Forudsætninger

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. AlphaVision ML Brugermanual Rev. 2.30 10.02-2014 2

INDHOLDSFORTEGNELSE. AlphaVision ML Brugermanual Rev. 2.30 10.02-2014 2 Bruger manual INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion... 4 Formålet med denne manual...4 Retningslinjer...4 Europæisk norm og sikrings klasse (Grade)...5 Zoner og områder i AlphaVision

Læs mere

HouseGuard GSM-alarm (plus)

HouseGuard GSM-alarm (plus) HouseGuard GSM-alarm (plus) Dansk manual www.houseguard.dk Side 0 af 55 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION... 3 PLACERING AF DE ENKELTE ENHEDER... 4 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN

Læs mere

[ 1 ] SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 3.0

[ 1 ] SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 3.0 [ 1 ] SikkertHjem Brugervejledning TIL ALARM VERSION 3.0 Indholdsfortegnelse 1. Alarmen i grundtræk 1.1. Oversigt over alarmen 4 1.2. Alarmpakken indeholder 5 1.3. Displayet 6 1.4. Tastaturet 7 1.5. Menustruktur

Læs mere

Elite Alarm. Version 3.12. www.gsmteknik.dk

Elite Alarm. Version 3.12. www.gsmteknik.dk Elite Alarm Version 3.12 www.gsmteknik.dk VELKOMMEN Tillykke med din nye tyverialarm fra GSM teknik. Her er lidt overordnet information, som skal hjælpe dig godt i gang. Følgende har vi på forhånd foretaget

Læs mere

Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur

Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur 29 trådløse Zoner - 109 sensorer - Trådløs ringeklokke - Dansk menu Tillykke med dit nye alarmsystem. Du bedes læse vejledningen grundigt, før du tager

Læs mere

HouseGuard Pro+ Dansk manual

HouseGuard Pro+ Dansk manual El-Matic GSM-system dansk manual HouseGuard Pro+ Dansk manual Side 0 af 54 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION TIL HOUSEGUARD PRO+... 2 OPSTART AF ALARMSYSTEMET... 7 OPSÆTNING VHA.

Læs mere

HouseGuard Pro GSM-alarm Installations og opsætnings-manual

HouseGuard Pro GSM-alarm Installations og opsætnings-manual HouseGuard Pro GSM-alarm Installations og opsætnings-manual www.houseguard.dk Side 0 af 39 HouseGuard Pro GSM-alarmsystem dansk manual Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION... 3 MENU-SYSTEMER...

Læs mere

Bruger manual. Alphatronics Danmark. Messingvej 40B 8900 Randers Tel: +45 87119900 Fax: +45 86448245 www.alphatronics.dk

Bruger manual. Alphatronics Danmark. Messingvej 40B 8900 Randers Tel: +45 87119900 Fax: +45 86448245 www.alphatronics.dk Bruger manual Alphatronics Danmark. Messingvej 40B 8900 Randers Tel: +45 87119900 Fax: +45 86448245 www.alphatronics.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 Formålet med denne brugervejledning...3 Generel

Læs mere