OPVASK MED HOBART. NYhed. HætteOPVASKEMASKINER MED KURVE AMX-10 / AMX-10HL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPVASK MED HOBART. NYhed. HætteOPVASKEMASKINER MED KURVE AMX-10 / AMX-10HL"

Transkript

1 OPVASK MED HOBART HætteOPVASKEMASKINER MED KURVE AMX-10 / AMX-10HL NYhed d r i f t s s i k r e opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t sortiment d r i f t s s i k r e opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t d r i f t s s i k r e opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t sortiment driftssikre opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t

2 MADE IN GERMANY GLOBALT Made in Germany har i mange år været ensbetydende med kvalitet og driftssikkerhed i topklasse og er det stadig den dag i dag. En virksomhed kan kun bevare sin førende position på markedet ved at overholde sine løfter om til enhver tid at levere topkvalitet. Uanset om man har brug for et helt nyt køkken eller blot skal have udskiftet en del af sit køkkenudstyr, står vores kompetente datterselskaber og partnere over hele verden altid til rådighed med råd og vejledning Charles Clarence Hobart udvikler sine første motorer og generatorer i Middletown, Ohio Charles Clarence Hobart udvikler sine første motorer og generatorer i Middletown, 1886 J. C. Cochran får patent på den første Ohio. opvaskemaskine J. C. Cochran får patent på den første 1897 Etablering af virksomheden HOBART opvaskemaskine. ELECTRICAL MANUFACTURING COMPANY i Troy, Ohio via køb af HOBART-familiens motor Etablering af virksomheden HOBART og generatorfabrik. ELECTRICAL MANUFACTURING COMPANY i Troy, Ohio via køb af HOBART-familiens motor HOBART udvikler den første og generatorfabrik. foodprocessor (en selvstændig, elektrisk kaffemølle) HOBART udvikler den første food processor (en selvstændig, elektrisk kaffemølle) HOBART overtager virksomheden The Crescent Washing Machine Company og kommer ind på markedet for opvaskemaskiner HOBART opvaskemaskine ser dagens lys Etablering af virksomheden HOBART MASCHINEN GESELLSCHAFT i Hamburg, Tyskland HOBART overtager virksomheden The Crescent Washing Machine Company og 1953 HOBART får patent på den første kommer ind på markedet for industriopvaskemaskiner HOBARTS første opvaskemaskine opvaskemaskine af flight-typen. ser dagens lys Overtagelse af firmaet K. Martins afdeling for opvaskemaskiner i Offenburg, 1930 Etablering af virksomheden HOBART Tyskland. MASCHINEN GESELLSCHAFT i Hamburg, Tyskland Indvielse af HOBARTS fabrik i Elgersweier, Tyskland HOBART får patent på den første tunnelopvaskemaskine Etablering af koncernen PREMARK INTERNATIONAL GROUP i Deerfield, Illinois Overtagelse af firmaet K. Martins afdeling for opvaskemaskiner i Offenburg, 1997 HOBART CORPORATION kan fejre 100 Tyskland. års fødselsdag PREMARK bliver en del af ITW HOBART flytter til Elgersweier Indvielse af HOBARTS fabrik i Elgersweier, Tyskland HOBART sætter fokus på eksport Etablering af koncernen PREMARK 2007 HOBARTS PREMAX-serie bliver INTERNATIONAL GROUP i Deerfield, Illinois. begyndelsen på et nyt kapitel i historien om professionelle opvaskemaskiner. PREMAX FTP 1997 HOBART CORPORATION kan fejre 100 nedsætter vandforbruget med op til 50 %, års fødselsdag. strømforbruget med op til 30 % og brugen af sæbe og afspændingsmiddel med op til 80 % PREMARK bliver en del af ITW HOBART lancerer SENSOTRONIC, 2007 HOBART præsenterer PREMAX den verdens første intelligente nye generation af opvaskemaskiner. opvaskemaskineteknologi HOBART kan fejre sit tiende rekordår i træk.

3 HOBARTS FILOSOFI FORSTÅ FORENKL FOKUSER FORNY Hobarts filosofi er en kilde til konstant fornyelse og innovation. Denne filosofi er samtidig den primære forudsætning for succes samt en garanti for sikkerhed på arbejdspladsen. En filosofi med vægt på det væsentlige, med værdi for kunderne og med fokus på enkelhed. En filosofi, der bygger på den overbevisning, at ting, der er skabt med et bestemt formål for øje og ud fra en logisk betragtning, ikke nødvendigvis skal underkastes total forandring, men i stedet være genstand for løbende udvikling. HOBART VISION VASK UDEN VAND Før PREMAX ville en tunnelopvaskemaskine med en vandbesparelse på 50 % i forhold til traditionelle opvaskemaskiner have været utopi. Hos HOBART har effektivitet og ansvarlig brug af naturlige ressourcer i forbindelse med udviklingen af nye maskiner altid været to sider af samme sag. Med PREMAX har virksomheden nået endnu en milepæl og yderligere cementeret sin førende position inden for innovation. Men hos HOBART ønsker vi ikke at hvile på laurbærrene. Vi arbejder med uformindsket kraft på at videreudvikle vores produkter og på at opnå endnu større besparelser. Når den dag kommer, hvor en opvaskemaskine kan vaske helt uden vand, er der ingen tvivl om, at det vil være en PREMAX. HOBART FOkUS INNOVATION Hvis ikke HOBART var parat til at investere i fremtiden, hvis ikke HOBART som noget helt naturligt altid stillede spørgsmål til sig selv, hvis ikke Hobart løbende foretog tværfaglig, grundlæggende forskning og hvis ikke HOBART til enhver tid havde fokus på kundernes behov, ville PREMAX være utænkelig. HOBARTS Tech-Center, der er ansvarlig for mere end patentansøgninger om året, arbejder sammen med virksomhedens mere end 300 internationale forsknings- og udviklingsingeniører og marketingmedarbejdere om udvikling af innovativ teknologi. Et arbejde, der er baseret på kundernes behov, og som bl.a. har udmøntet sig i lanceringen af PREMAX miljø HOBARTS miljøbeskyttelsesprogram CO2NSEQUENT, der som navnet antyder bl.a. har til formål at reducere CO2-belastningen, indeholder en lang række foranstaltninger til beskyttelse af miljøet. Disse foranstaltninger er implementeret i både produktion, indkøb, udvikling og salg af produkter samt en række andre projekter. økonomi Helt tilbage i begyndelsen af 1980 erne satte vores såkaldte E-koncept nye standarder inden for energibesparelse og energigenvinding, og disse standarder er stadig helt unikke den dag i dag. Den nye PREMAX-serie er det seneste resultat af virksomhedens innovative ånd. Opvaskemaskinerne i denne serie bruger op til 50 % mindre vand, 30 % mindre energi og 80 % mindre sæbe og afspændingsmiddel end maskiner baseret på konventionel teknologi, og med PREMAX har HOBART endnu engang understreget sin førende position inden for produktion af opvaskemaskiner med høj effektivitet og god økonomi.

4 Det er vigtigt, at vores opvaskemaskine altid vasker helt rent. Vores Hobart svigter os aldrig, heller ikke når der er allermest travlt. 2. Det tog mig lang tid at finde ud af hvordan vores gamle maskine fungerede. Heldigvis er vores nye Hobart meget nem at betjene. Kun en knap til det hele. Mit personale har har ingen betjeningsproblemer. 3. Inden for en periode på 45 min. serverer vi mad for 750 elever, og vi klarer opvasken med en Hobart maskine. Gryder, potter og pander alt vaskes skinnende rent og er hurtigt af af vejen igen 4. I vores område lever vi af smukke omgivelser. Det er en af årsagerne til at vi lægger vægt på ressource- og miljøvenlige produkter. Hobarts unikke varme genvindingsystem passer perfekt in i vores koncept. Marek Frytowski Hotel Wisla Bydgoszcz, Polen Silvio Manzoni Pasticceria Manzoni Luino, Italien Vladimir Sidorov Anton-Tschechows skolekantine Moskva, Rusland Carlos Hernandez Restaurant El Portalon Pamplona, Spanien

5 GENIUS-X² FINFILTERSYSTEM Konstant rent vaskevand er alfa og omega for et optimalt vaskeresultat ved reduceret forbrug af sæbe og vand. I den nye generation af GENIUS-X² føres vandet løbende gennem et filter system. Under vaskeforløbet fjernes størstedelen af smudspartiklerne når der allerede efter 8 sekunder pumpes vand ud af vaskekammeret. Eventuelt tilbageblevne partikler holdes tilbage i filteret og fjernes så med næste udpumpning af vand, lige før slutskyllet. Derefter fyldes der 2,5 liter rent, varmt skyllevand i tanken, hvilket giver et perfekt vaske resultat. ROTOR-X-VASKESYSTEM Det er kun muligt at opnå et perfekt vaskeresultat, hvis sæben kommer i kontakt med hele overfladen af servicet, så snavset opløses helt og fjernes. Vaskevandet skal derfor ramme servicet overalt, og jo mere intensivt og grundigt det sker, jo bedre bliver resultatet. Det roterende ROTOR-X-vaskesystem består af to firearmede vaskearme, én foroven og én forneden. Vaskearmenes rotation kombineret med det præcise spraymønster, der opnås ved hjælp af de ekstra brede dyser, sikrer, at vandet når ud i hver eneste lille krog af maskinen. Med ROTOR-X-vaskesystemet opnås der fremragende resultater. GENIUS-X² renser sig selv i udpumpningsfasen. GENIUS-X² medvirker til at reducere vandforbruget med op til 30 %. EKSTRA BREDE DYSER En opvaskemaskines effektivitet afhænger i høj grad af, at vaskevandet fordeles rundt i hele maskinen. Sprøjtevinklerne og vandstrålernes præcision er af altafgørende betydning for et godt vaskeresultat. De specialdesignede, ekstra brede dyser giver et langt større og mere præcist spraymønster. Sammenlignet med traditionelle maskiner med faste vaskearme fordeles vaskevandet mere effektivt, der er ingen skjulte områder, og vaskeresultatet er væsentligt bedre, især i hjørnerne. POWER-PLUS-VASKEPROGRAM Jo længere tallerknerne står, før de vaskes af, jo mere fast sidder madresterne. Hvis vaskegrejet har fået lov til at stå og tørre i lang tid, kan det være nødvendigt at skylle det af manuelt eller vaske det flere gange for at opnå et hygiejnisk resultat. På POWER- PLUS-programmet øger de ekstra serieforbundne pumper vandets tryk, så selv fastsiddende madrester fjernes uden forskyl. POWER- PLUS giver et perfekt vaskeresultat. Permanent wash program KONTINUERLIGT VASKEPROGRAM EFFEKTIV HYGIEJNISK RENT OVERALT KONSTANT Med den integrerede forvaskeproces og GENIUS-X2- filteret filtreres vaskevandet løbende, og størstedelen af smudspartiklerne pumpes ud allerede efter 8 sekunder. ROTOR-X-vaskesystemet sikrer, at sæben virker på hele overfladen af vaskegrejet.

6

7 1 vaske resultat 2 betjening KONTINUERLIGT VASKEPROGRAM Maskinen leveres som standard med mulighed for valg af kontinuerlig vask og kan til enhver tid indstilles til vask af meget snavset vaskegrej. Det er ikke nødvendigt at vaske to gange. Det er kun selve vaskeforløbet, der forlænges. Der skal hverken doseres ekstra sæbe eller afspændingsmiddel. Det betyder, at man sparer både tid og penge. ECOTHERM-VARMELEGEME Den konstant høje vasketemperatur sikrer maksimal effekt af vaskevandet. HOBARTS forsknings- og udviklingsafdeling har lavet forsøg, der dokumenterer, at jo højere temperatur, vaskevandet har, jo større virkning har sæben. ECOTHERM sørger for, at vaskevandet har en konstant temperatur på 60 C, selv ved kontinuerlig vask. Den ekstra varme, der absorberes af vaskegrejet, forbedrer også tørringen. PROOF-FILTERKONTROLSYSTEM Rent vaskevand og korrekt dosering af sæbe har stor betydning for, om vaskegrejet bliver rent, og dermed for en god hygiejne. Et effektivt filter er ikke meget værd, hvis ikke det sidder, som det skal. PROOF-filterkontrolsystemet er forsynet med et låsesystem, der løbende overvåges af SMARTRONIC-styresystemet. Vaskeprogrammet kan kun startes, hvis filteret sidder korrekt. SMARTRONIC EN ENKELT KNAP KLARER DET HELE Der er travlt i alle køkkener i dag, og det er derfor vigtigt for vores kunder, at deres opvaskemaskine er nem at betjene. Med SMARTRONIC betjenes maskinen ved hjælp af en enkelt knap, der med klare, letforståelige farver viser, hvor langt maskinen er nået i programmet. Det er kun de væsentligste funktioner og statusmeddelelser såsom påfyldning af vand og opvarmning, vask og skyl, klar til brug og udpumpning af vand, der vises. Der er ingen risiko for fejlbetjening. Yderligere funktioner kan vises efter behov. VISNING AF RESTERENDE TID NYHED START-knappen viser på en letforståelig måde, hvor langt maskinen er nået i programmet. De fire felter på START-knappen lyser (med uret), efterhånden som programmet skrider frem. Selv når der er allermest travlt, kan personalet lynhurtigt se, hvor langt maskinen er, og dermed planlægge deres tid mere effektivt. ENKEL BETJENING INTELLIGENT DESIGN Med det enkle SMARTRONIC-styresystem er de vigtigste funktioner samlet i én START-knap EFFEKTIV KONSTANT ECOTHERM-varmelegemet sørger for, at vaskevandet har en konstant temperatur, selv ved kontinuerlig drift. START-knappen viser ved hjælp af letforståelige farver, hvor i programforløbet maskinen er:

8 2 betjening MINIMALT DAMPUDSLIP TIL RUMMET NYHED Som følge af det omfattende koncept med en helt lukket og isoleret hætte samt VAPOSTOP-systemet minimeres udslippet af damp til lokalet. Der strømmer kun fire gram damp ud i den omgivende luft pr. vask. Størstedelen af dampen, der har en temperatur på 60 C, bliver inde i hætten. Resten fjernes ved hjælp af VAPOSTOP-systemet og blandes med den omgivende luft i aftrækskanalerne, hvor den kondenserer og genanvendes i maskinen. Dette forbedrer i høj grad arbejdsmiljøet i lokalet og reducerer belastningen af ventilationssystemet i rummet. VAPOSTOP-system NYHED Når man åbner en almindelig opvaskemaskine, strømmer der varm damp ud af maskinen. VAPOSTOP-systemet trækker den fugtmættede luft ud ved hjælp af en flertrins-ventilator, der sikrer, at der stort set ikke slipper damp ud. Det gør det meget nemmere for personalet at tømme maskinen. Hertil kommer, at gæsterne i en bar f.eks. ikke generes af damp. Tilførslen af fugtighed til rummet nedsættes med 45 % sammenlignet med almindelige maskiner. BRUGERVENLIG INGEN DAMP VAPOSTOP-systemet forhindrer effektivt, at der slipper damp ud, når maskinen tømmes og fyldes.

9 5 betjening REFILL-SIGNAL Maskinen viser automatisk, når der mangler sæbe eller afspændingsmiddel, hvilket garanterer et perfekt vaskeresultat hver gang. FILTERFØLER Hvis der er meget snavs i maskinen, kan filteret stoppe til. Dette registreres af filterføleren, og der vises en advarsel på betjeningspanelet. Denne funktion er en hjælp til personalet og øger maskinens driftssikkerhed. EASY-LIFT-HÆTTE Der kræves næsten ingen kræfter for at løfte og sænke hætten, når maskinen skal fyldes og tømmes, hvilket er en stor fordel rent ergonomisk. Med sit innovative design er EASY-LIFT-hætten den hætte på markedet, der er nemmest at betjene. Der kræves kun halvt så megen kraft for at løfte EASY-LIFT-hætten som normalt, hvilket nedsætter den belastning, brugerne udsættes for, og letter deres arbejde. HÆTTELØFT Maskinen kan også leveres med automatisk hætteløft som ekstraudstyr. På maskiner med automatisk hætteløft løftes hætten automatisk op, når programmet er slut, og den sænkes ved tryk på en knap. Automatisk hætteløft letter brugerens arbejde mest muligt. HYGIEJNEPROGRAM NYHED Med tiden kan der danne sig belægninger i maskinen i form af mineraler og snavs. Sammen med de specialudviklede INTENSIVEtabletter fjerner HOBARTS ACTIVE-hygiejneprogram effektivt disse belægninger. Resultatet er en ren maskine med en frisk duft. FILTERFØLER SIKKER BRUGERVENLIG Hvis der er meget snavs i maskinen, kan filteret stoppe til. Dette registreres af filterføleren, og der vises en advarsel på betjeningspanelet. Denne funktion er en hjælp til personalet og øger maskinens driftssikkerhed. EASY-LIFT-hætten nedsætter den fysiske belastning af brugeren

10 3 økomomi E-STORE-HÆTTEKONCEPT Når hætten på en almindelig opvaskemaskine løftes, strømmer den varme damp bag ud af hætten. Herved afkøles både hætten og selve rummet inde i hætten. Ved næste vask afgives der så varme fra vaskevandet til det afkølede rum i hætten og den afkølede hætte. For at nå op på den nødvendige temperatur i maskinen, skal der kompenseres for dette energitab, hvilket sker ved hjælp af ekstra opvarmning. E-STORE-hætten derimod har fire helt lukkede sider. Når hætten løftes, forbliver den varme damp inde i hætten og der er således ikke noget varmetab at kompensere for ved næste vask. Herved spares der op til 3 kwh (AMXT/AUXXT 6 kwh) eller ca kr. (AMXT/AUXXT ca kr.) om året.* E-STORE-hætten sparer energi og nedsætter driftsomkostningerne. *baseret på 1,15 kr./kwh, 5 t/dag, 365 dage/år EFFEKTIV OPTIMAL E-STORE-hætten sørger for, at den varme damp bliver inde i hætten, hvilket sparer både energi og penge Den energibesparende E- STORE-hætte medvirker også til at forbedre arbejdsmiljøet.

11 VARME- OG LYDISOLERET HÆTTE Hættens 15 mm tykke isolering medvirker yderligere til at holde på den kostbare varme, når maskinen er i brug. Der sker ikke noget varmetab gennem hætten, hvilket sparer energi. Den helt lukkede hætte øger endvidere isoleringens energibesparende effekt. 3-PLUS VANDBESPARELSESSYSTEM HOBARTS 3-PLUS vandbesparelsessystem reducerer driftsudgifterne med op til ca kr. om året. Hvis vaskegrejet skylles af i hånden, bruges der ca. 4 liter vandhanevand pr. kurv. Dette vand løber direkte ned i kloakken efter kun at have været brugt én gang. Med HOBARTS 3-PLUS vandbesparelsessystem anvendes alt vand, der tilføres maskinen, tre gange: til skylning, regenerering af vaskevand og til manuel afskylning (fastsiddende rester fjernes manuelt med en opvaskebørste). Under denne proces føres maskinens afløbsvand over i en tank efter, det er blevet filtreret. Ved hjælp af en pumpe føres det filtrerede vand over til en afskylningsstation, før det føres ud i afløbet. Normalt anvendes der rent vand fra vandhanen til at skylle af med i hånden, men med HOBARTS 3-PLUS-system anvendes der varmt vaskevand, der stadig indeholder sæbe. Ud over at grove rester fjernes, løsner sæben i vaskevandet også fastsiddende rester hurtigere og mere effektivt. Resultatet er, at der kræves mindre vand til manuel afskylning. Når tanken er tom, fyldes der automatisk rent vand i fra vandhanen. **baseret på l,15 kr./ kwh, 30 kr./m³ vand, 150 kurve/dag, 365 dage/år SÆRDELES MILJØVENLIG ACCURINSE-skyllesystem For at sikre at vaskegrejet vaskes ikke blot rent men hygiejnisk rent, er det af afgørende betydning, at der er tilstrækkeligt med rent skyllevand, og at vandets temperatur er tilstrækkelig høj. I HOBARTS maskiner trækkes skyllevandet gennem boosteren snarere end skubbes, og maskinerne er helt uafhængige af forsyningstrykket. Herved forhindres det, at skyllevandet blandes med indkommende koldt vand. ACCURINSE-systemet tilfører præcist 2,5 l rent vand (AMXT/AUXXT 5 l) med en temperatur på ca. 80 C i hvert forløb, hvilket sikrer en perfekt hygiejnestandard. Hertil kommer, at ACCURINSE nedsætter forbruget af vand, energi, sæbe og afspændingsmiddel med op til 30 %. E-SAVE-VARMEGENVINDING På almindelige, professionelle opvaskemaskiner pumpes snavset ud af tanken sammen med en bestemt mængde vand efter hvert vaskeforløb. Spildevandet har en gennemsnitstemperatur på ca. 60 C, og den energi, der er i vandet i form af varme, går til spilde. Med E-SAVE-varmegenvindingssystemet passerer det varme spildevand forbi det indkommende kolde vand i en varmeveksler, hvorved det kolde vand opvarmes til ca. 45 C. Den energi, der kræves for at nå den endelige skylletemperatur på ca. 85 C, reduceres med hele 6,5 kwh (AMXT/AUXXT 13 kwh), hvilket svarer til besparelse på helt op til ca kr. (AMXT/AUXXT ca kr.) om året.* E-SAVE-varmegenvindingssystemet bruger den energi, der allerede er i maskinen, og reducerer derved driftsomkostningerne. * baseret på 1,15 kr./kwh, 5t/dag, 365 dage/år ØKONOMISK MILJØVENLIG 3-PLUS vandbesparelsessystemet kan spare dig for op til ca kr., da det rene vand bruges tre gange. En energibesparelse på helt op til hhv. ca eller kr. med E- SAVE-varmegenvinding

12 4 FLEKSIBILITET XL VASKEKAMMER Den ekstra brede hætte og den store indføringshøjde på model AUXXL gør det nemt at vaske standard EN-kasser og kurve. Den store hætte betyder, at der f.eks. er plads til to 1/1 GN-kantiner eller op til otte 600 x 400 mm bakker. DOBBELT VASKEKAPACITET På et enkelt 52 eller 60 sekunders program kan AMXT og AUXXT vaske to kurve med bestik, serveringsbakker og andre bakker samt gryder, potter og pander. Maskinen kan også på én gang vaske to standard EN-kasser eller kurve. Den eliminerer unødig ventetid og giver et konstant arbejdsflow. Model AUXXL leveres med et ekstra bredt vaskekammer og større indføringshøjde end normalt, og kan derfor anvendes til opvask af store genstande. Model AMXT/AUXXT kan vaske to kurve pr. program.

13 5 egenskaber AMX Model AUX MODEL MODEL AM900 AMX AMXR AMXX AMXXR AMXT AUXX AUXXR AUXXL AUXXLR AUXXT AUXXTR vaskeresultat GENIUS-X² filtersystem POWER-PLUS vaskeprogram ROTOR-X vaskesystem Specieldesignede brede dyser ECOTHERM varmelegemer Kontinuerligt vaskeprogram PROOF filterkontrol system Afspædingsmiddel dispenser Sæbe dispenser betjening Tømmepumpe Skyllepumpe SMARTRONIC enknapsbetjent Visning af resterende tid VAPOSTOP systgem Påfyldnings signal NONSTOP blødgørings anlæg Filterføler EASY-LIFT hætte Automatisk hætteløft ACTIVE hygiejne program Mulighed for hjørnedrift Økonomi E-Store hætte Varme og lyd isoleret hætte ACCURINSE skyllesystem E-SAVE varmegenvinding FLEXIBILITET XL vaske kammer Dobbelt inførings kapacitet Kurve Tallerken kurv P x 1 x 2 x 4 x 2 x 1 x 4 x Universal kurv B x 1 x 1 x 1 x Universal kurv C x 1 x 1 x Bestik kurv 8 boxes CB8 1 x 1 x 1 x 1 x Kurv til fade T x Universal indsatssert (530 x 655 mm) inklusiv. x tilvalg ikke mulig

14 6 teknisk data AMX Model Model AM900 AMX AMXR AMXX AMXXR AMXT Programtider i sekunder [1] 60 / 90 / / 90 / / 75 / 120 / > / 90 / 120 Kapacitet [2] Antal kurve pr. time Antal tallerkner pr. time Antal glas pr. time Temperatur i C Vasketemperatur ca Skylletemperatur ca Tankkapacitet i liter Forbrug af rent vand pr. vask i liter 2,5 2,5 2,5 5 Pumpekapacitet i kw / l / min. 0,7/350 0,7 / 350 1,1 / x 0,7 / 350 Varmeeffekt i kw Tank 2,5 2,5 2,5 2 x 2,5 Booster kw* 6,15 6,15 12,3 / 6, ,3 / 6,15 Samlet belastning i kw ,9 / 9, ,8 / 12,6 Forsikring i ampere 3 x 16 3 x 16 3 x 35 3 x 16 3 x 25 3 x 35 / 3 x 20 Mærkespænding i V / Hz / N-PE 400 / 50 / / 50 / / 50 / / 50 / 3 Mål i mm Bredde Dybde Højde Højde med løftet hætte Indføringshøjde Kurvestørrelse 500 x 500 / 500 x x 500 / 500 x x 500 / 500 x x 500 / 500 x 530 BLØDGØRINGSANLÆG Beskytter mod calciumaflejringer. Kapacitet, model SE: liter ved en hårdhed på 10 d (total hårdhed). PATRONER TIL DELVIS AFSALTNING Giver et blankt og skinnende resultat, hvis grundvandet indeholder mineraler. Kapacitet, serie TE: liter ved en hårdhed på 10 d (karbonathårdhed). PATRONER TIL FULD AFSALTNING Giver et blankt og skinnende resultat, hvis vandet har et højt mineralindhold. Kapacitet, serie VE: til liter ved en hårdhed på 10 d (totalt saltindhold). [1] Maskinen er forsynet med automatisk kontrol af programforløb for at opnå en hygiejnisk skylletemperatur, selv ved tilslutning til koldt vand eller ved nedsat varmeydelse. [2] Nominel kapacitet.

15 AUX MODEL Model AUXX AUXXR AUXXL AUXXLR AUXXT AUXXTR Programtider i sekunder [1] 52 / 90 / 240 / > / 90 / 240 / > / 90 / 240 / >240 Kapacitet [2] Antal kurve pr. time Antal tallerkner pr. time Antal glas pr. time Temperatur i C Vasketemperatur ca Skylletemperatur ca Tankkapacitet i liter x 40 Forbrug af rent vand pr. vask i liter 2,5 2,5 5 Pumpekapacitet i kw / l / min. 2 x 1,1 / x 1,1 / x 1,1 / 600 Varmeeffekt i kw Tank 2,5 2,5 2 x 2,5 Booster kw* 12,3 / 6,15 6,15 12,3 / 6,15 6,15 12,3 / 6,15 Samlet belastning i kw 17,1 / 10,9 8,5 17,1 / ,5 21,7 / 15,6 Forsikring i ampere 3 x 35 3 x 25 3 x 16 3 x 35 / 3 x 25 3 x 16 3 x 50 / 3 x 35 Mærkespænding i V / Hz / N-PE 400 / 50 / / 50 / / 50 / 3 Mål i mm. Bredde Dybde Højde Højde med løftet hætte Indføringshøjde Kurvestørrelse 500 x 500 / 500 x x 500 / 500 x x 500 / 500 x 530

16 7 tegninger AM900 / AMX / AUX * 1510* 440*** 1995* */** * + 25 mm Fußverstellung ** 110 mm bei Modellen mit Wärmerückgewinnung *** 400 mm bei Modellen mit Haubenlift AUXXL 870 * + 25 mm Fußverstellung ** 110 mm bei Modellen mit Wärmerückgewinnung *** 400 mm bei Modellen mit Haubenlift In Eckaufstellung max. Tischprofilhöhe von 40 mm * 1510* *** 1995* * 1610* *** 2195* */** AMXT/AUXXT * 440*** 1995* * 200*/** * 25 mm Fußverstellung ** 110 mm bei Modellen mit Wärmerückgewinnung *** 400 mm bei Modellen mit Haubenlift 200*/** * + 25 mm adjustable feet ** 110 mm for models with drain heat recovery *** 400 mm for models with hood lift

17 ALTID PERFEKT Uanset om der er tale om restauranter, hoteller, kantiner, bagerier, slagterforretninger eller cateringvirksomheder, findes der en HOBART-opvaskemaskine med stor hætte, der passer til ethvert behov. Model AUXXL med stor hætte er ikke kun beregnet til service og bestik, men også til store genstande som sølvbakker, kurve og kasser. Model AMXT/AUXXT til to kurve er det helt rigtige valg til travle køkkener og er især velegnet til bofællesskaber, plejehjem og cateringvirksomheder. Maskinen kan rumme to kurve på én gang, hvilket betyder, at der kan vaskes dobbelt så meget af på den kortest mulige tid. Ud over at HOBARTS opvaskemaskiner er særdeles fleksible, garanterer de også fremragende vaskeresultater og sætter nye standarder inden for økonomi. Takket være brugen af den nyeste teknologi og en hætte, der er lukket på alle sider, kan driftsomkostningerne reduceres med 30 procent. E-SAVE-varmegenvindingssystemet kan give en besparelse på op til ca kr. om året.

18 Underbordsopvaskemaskine, med afkondensering. Forbrug pr vask kun 1,5 l. Kapacitet 40 kurv pt./t. Flere varianter. Kraftig grovopvasker med side vaaskearme Antal kurve pr./t. 30. Flere varianter Tunnelopvaskemaskine, mest økonomiske på markedet. Antal kurve pr/t Mange varianter.

19 Andre produkter Kasse grovopvasker Antal kasser pr./t. 300 Fingerbåndsmaskine, mange forskellige varianter.

20 warewashing cooking food preparation waste treatment service HOBART SCANDINAVIA APS HÅNDVÆRKERBYEN GREVE, DANMARK Phone Fax EFFEKTIV - DRIFTSIKKER - INNOVATIV Member of the ITW Food Equipment Group Europe Member of the ITW PR K-e The details given in this leaflet are correct as of 08/2011. We reserve the right to technical or design modifications. OPVASK MED HOBART

Hvem orker at vaske op efter flere hundrede mennesker...? Du kan altid finde en effektiv opvasker i KEN-familien. KEN K-tronic tunnelopvaskemaskine

Hvem orker at vaske op efter flere hundrede mennesker...? Du kan altid finde en effektiv opvasker i KEN-familien. KEN K-tronic tunnelopvaskemaskine Tunnelopvask 6sidet Trine.qxd 12/5/00 11:07 AM Page 3 Hvem orker at vaske op efter flere hundrede mennesker...? Du kan altid finde en effektiv opvasker i KEN-familien KEN K-tronic tunnelopvaskemaskine

Læs mere

Professionelle opvaskemaskiner repræsenterer en væsentlig del af Danmarks energi og vandforbrug.

Professionelle opvaskemaskiner repræsenterer en væsentlig del af Danmarks energi og vandforbrug. 1 Indhold Forord:... 3 Rumtemperatur... 4 Vandtilslutning:... 4 Smudsen:... 4 Afspændingsmiddel:... 4 Referancemaskine:... 5 Definitioner:... 5 Tallerkner pr. vask... 5 Energi pr. vask... 5 Vand pr. vask...

Læs mere

STA6539L3 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A

STA6539L3 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A EAN13: 8017709202200 Højde:82 cm 13 kuverter 10 programmer (5 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 45-65, Super Hurtigprogram: Speed

Læs mere

8) Installationsvejledning Forberedelse af installation. 9) Råd om fejlfinding. Oplysninger om sikkerhed. 9 10 11 11 Skader på glas og andet service

8) Installationsvejledning Forberedelse af installation. 9) Råd om fejlfinding. Oplysninger om sikkerhed. 9 10 11 11 Skader på glas og andet service ADPF 1100 Oplysninger om sikkerhed 2 3 3 3 4 4 5 5 6 6 6 7 7 7 8 8 8 9 9 9 Indstilling 9 10 11 11 Skader på glas og andet service 11 (which is a sub-heading) 11 8) Installationsvejledning Forberedelse

Læs mere

Getinge 600-serien Topbetjente skylledesinfektorer

Getinge 600-serien Topbetjente skylledesinfektorer Getinge 600-serien Topbetjente skylledesinfektorer 2 Getinge 600-serien Brugervenlighed? Optimal teknologi? Få begge dele! At udvikle desinfektionsudstyr, som både er let at anvende og teknisk perfekt,

Læs mere

Hætteopvaskemaskine WD-6 DUPLUS BECAUSE WE DO CARE

Hætteopvaskemaskine WD-6 DUPLUS BECAUSE WE DO CARE Hætteopvaskemaskine WD-6 DUPLUS BECAUSE WE DO CARE Alle installationer skal være en god reference! www.wexiodisk.com WD-6 DUPLUS Den nye generation inden for opvaskemaskiner til små og mellemstore køkkener.

Læs mere

ST2FABP2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A

ST2FABP2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A ST2FABP2 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166946 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super hurtigprogram:

Læs mere

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN SOL OG LUFT, DEN IDEELLE KOMBINATION MED DEN BEDSTE VARMEPUMPE I SIN KLASSE ET BOOST TIL EKSISTERENDE SOLVARMESYSTEMER * A2/W35 COP 4,02 i henhold til testresultat

Læs mere

Teknologien. bag Quooker

Teknologien. bag Quooker Teknologien bag Quooker I denne folder Finder du de tekniske specifikationer til Quooker, samt beskrivelse på hvordan en Quooker fungerer. Haner Vores hanekollektion består af otte modeller; Basic, Classic,

Læs mere

Bosch/Siemens de to bedste mærker De identiske modeller fra Bosch og Siemens klarer sig næsten altid bedre end gennemsnittet for opvaskemaskiner. De vasker og tørrer godt med lavt forbrug af vand og strøm.

Læs mere

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD 420378 OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD Built as a professional En opvaskemaskine skal holde i mange år Vores opvaskemaskiner er udviklet, så alle de vigtigste komponenter er fremstillet af førsteklasses

Læs mere

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi Genanvender den varme luft Reducerer energiforbruget op til 60% Hurtig tilbagebetalingstid Varmepumpe-tørretumblere BOLIGVASKERIER DAGINSTITUTIONER PLEJEHJEM

Læs mere

JKS TØJVASK. Når kun det bedste er godt nok.

JKS TØJVASK. Når kun det bedste er godt nok. JKS TØJVASK Onlin esho p Konc e pt Serv ice Tota ll øsni Når kun det bedste er godt nok. nger RENT VASKERI DIN TOTALLEVERANDØR I TEKSTILVASKEMIDLER Miljørigtige og intelligente vaskeløsninger Doseringspumpe

Læs mere

Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start!

Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start! Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start! Begejstrer kunderne på ny. Wolf ComfortLine kondenserende oliekedel COB Fremtidens varmeteknologi. En fordel for alle! Den nye kondenserende

Læs mere

Oliefri stempelkompressorer DENTAL-Serien

Oliefri stempelkompressorer DENTAL-Serien www.kaeser.com Oliefri stempelkompressorer DENTA-Serien Ydelse 65 til 950 l/min Tryk 10 bar vorfor vælge en KAESER dental-kompressor? Fordi det forventes, at en dentalkompressor giver oliefri, tør og hygiejnisk

Læs mere

GETINGE FD1800 SKYLLE-DESINFEKTOR

GETINGE FD1800 SKYLLE-DESINFEKTOR GETINGE FD1800 SKYLLE-DESINFEKTOR 2 Getinge FD1800 Getinge FD1800 3 DOKUMENTERET I KAMPEN MOD KRYDSINFEKTION Getinge FD1800 s fremragende rengørings- og desinfektionsresultater har gjort den til en veletableret

Læs mere

Fjernvarmeguide. til dig, der bor i lejlighed. Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode.

Fjernvarmeguide. til dig, der bor i lejlighed. Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. Hvis du har spørgsmål til brochuren eller din fjernvarme, er du velkommen til at kontakte dit boligselskab eller dit varmeværk. Fjernvarmeguide til dig, der bor i lejlighed Gl. Kærvej 15. 6800 Varde Tlf.:

Læs mere

Kunderne siger. Fakta. www.cafitesse.dk

Kunderne siger. Fakta. www.cafitesse.dk Kunderne siger Vores koncept er baseret på atmosfære, omsorg og fællesskab. Cafitesse er en fremragende løsning med hensyn til hurtig levering, enkelhed, rengøring, konsekvent fleksibilitet og en rigtig

Læs mere

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe. www.mitsubishi-varmepumper.dk

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe. www.mitsubishi-varmepumper.dk Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe www.mitsubishi-varmepumper.dk Derfor er Ecodan Next Generation den perfekte opvarmningsform til dit hus Egenudviklet udedel, varmtvandsbeholder og styring. Indedelen

Læs mere

GetinGe 46-serien DesinFiCerenDe VAsKeMAsKiner

GetinGe 46-serien DesinFiCerenDe VAsKeMAsKiner Getinge 46-serien DESINFICERENDE VASKEMASKINER Hvor mange enheder skal du behandle? Hvilke typer? Getinge 46-serien omfatter maskiner, der præcist matcher dine behov. Andre muligheder Flow-overvågning

Læs mere

Kunderne siger. Fakta

Kunderne siger. Fakta Kunderne siger Vores koncept er baseret på atmosfære, omsorg og fællesskab. Cafitesse er en fremragende løsning med hensyn til hurtig levering, enkelhed, rengøring, konsekvent fleksibilitet og en rigtig

Læs mere

25_013. Vaskemaskiner

25_013. Vaskemaskiner 25_013 Vaskemaskiner 2013 IKEA vaskemaskiner er designet til brug hver dag. IKEA vaskemaskiner har funktioner, der er nemme at bruge, opfylder forskellige behov og gør det nemmere at vaske tøj. Vi har

Læs mere

Programmér problemerne væk.

Programmér problemerne væk. Programmér problemerne væk. Tysk ingeniørkunst løser vaskebehovet. Bosch Hvidevarer Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 E-mail: bosch.hvidevarer@bshg.com www.bosch-home.dk 2011 Bosch Hvidevarer,

Læs mere

GAS-PRO.dk. IG gasfyr. Så økonomisk kan komfort være. Gasvarme fra Q-PRO

GAS-PRO.dk. IG gasfyr. Så økonomisk kan komfort være. Gasvarme fra Q-PRO GAS-PRO.dk IG gasfyr Så økonomisk kan komfort være GAS-PRO.dk Det ideelle gasfyr eksisterer Det ideelle gasfyr tilbyder høj komfort, et meget lavt energiforbrug og en attraktiv pris. Står disse ting øverst

Læs mere

Rengøringsteknik. Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner. Til ratione l rengøring af store arealer

Rengøringsteknik. Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner. Til ratione l rengøring af store arealer Rengøringsteknik Sweepmaster 1200/1500 RH Ride-on fejemaskiner Til ratione l rengøring af store arealer Fejemaskiner med sæde og en kapacitet på op til 16.200 m²/t Sweepmaster 1200 / 1500 RH Bedre fejning,

Læs mere

Mondo-serien Matic-serien TH-serien. Mondo Matic TH THa. Kaffefilter

Mondo-serien Matic-serien TH-serien. Mondo Matic TH THa. Kaffefilter Mondo-serien Matic-serien TH-serien Mondo Matic TH THa Kaffefilter Ve r d e n o v e r e n s m a g a f k v a l i t e t Den herlige duft er afslørende... frisk kaffe! Brygget med et filter, så du virkelig

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Din sikkerhed: Allergen kontrolleret parfumer Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Aroma - en duft af velvære PRO-REN er den førende samarbejdspartner, når det gælder

Læs mere

HRUC-E. Ventilationsaggregat med varmegenvinding. Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group.

HRUC-E. Ventilationsaggregat med varmegenvinding. Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group. HRUC-E Ventilationsaggregat med varmegenvinding Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group. Ventilair Group forbeholder sig retten til at ændre offentliggjorte informationer uden varsel. Besøg derfor

Læs mere

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Til privatforbruger / villaejer Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Varme fra luften og jorden 365 dage om året I mere end 100 år har Bosch navnet stået for førsteklasses

Læs mere

GETINGE WD15 CLARO DET KLARE VALG INDEN FOR DESINFICERENDE VASKEMASKINER GETINGE WD15 CLARO 1

GETINGE WD15 CLARO DET KLARE VALG INDEN FOR DESINFICERENDE VASKEMASKINER GETINGE WD15 CLARO 1 GETINGE WD15 CLARO DET KLARE VALG INDEN FOR DESINFICERENDE VASKEMASKINER GETINGE WD15 CLARO 1 2 GETINGE WD15 CLARO 2 GETINGE WD15 CLARO 3 DET ER INDSIGTEN, DER GØR FORSKELLEN Hver gang vi udvikler et nyt

Læs mere

LIVET ER FULD SMAGE. OptiVend Next Generation Smag forskellen.

LIVET ER FULD SMAGE. OptiVend Next Generation Smag forskellen. LIVET ER FULD SMAGE OptiVend Next Generation Smag forskellen. EN NY GENERATION Animos nye OptiVend Next Generation er et automatsystem, der giver dig frisk, varm kaffe på ethvert tidspunkt af dagen. Bare

Læs mere

isk /05.2012/Abena Graf 400/DK BR

isk /05.2012/Abena Graf 400/DK BR Vaskeriløsninger Hvordan kan du spare 75.000,- om året på en skræddersyet vaskeriopsætning? I dag vasker mange kroer, hoteller og restauranter deres viskestykker, mopper, kokketøj og øvrige tekstiler mv.

Læs mere

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet Så skåner du også miljøet Vi har tidligere været vant til, at der var vand nok, og at vand er næsten gratis. Sådan er det ikke mere. I denne folder får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge

Læs mere

DANPURE HOME 200 TDS,

DANPURE HOME 200 TDS, Memo Type Dato Tilsluttet DANPURE OFFICE 200 TDS DanPure DR IN KING WATER S YS TEM Navn Adresse TLF: REVERSE OSMOSIS SYSTEM DANPURE HOME 200 TDS BRUGER MANUAL 19 01 02 03 04 05 06 07 12 13 14 15 17 18

Læs mere

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 The Smarthome Company, Lergravsvej 53, DK-2300 København S. www.greenpowerdeal.com Til dig der står og tænker på at købe et solvarmeanlæg I Danmark skinner solen ca. 1.800 timer

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

Air breeze. Sæson 2010. by KC Danmark. Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model

Air breeze. Sæson 2010. by KC Danmark. Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model Atlantic - Nordic - varmepumpe i enkelt design - inverter model - on / off model Wave - Nordic - varmepumpen i tidløs

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

KIRIGAMINE LUFTVARMEPUMPE. Med ny og unik Hyper Heating-teknik til optimal varmeøkonomi

KIRIGAMINE LUFTVARMEPUMPE. Med ny og unik Hyper Heating-teknik til optimal varmeøkonomi KIRIGAMINE LUFTVARMEPUMPE Med ny og unik Hyper Heating-teknik til optimal varmeøkonomi En varmepumpe helt tilpasset til dine behov Vores nye varmepumpe Kirigamine er udstyret med en række unikke funktioner

Læs mere

BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER

BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER BESØG ELECTROLUX HOME CENTER FØR DU KØBER HVIDEVARER Hvidevarer fra Electrolux, AEG-Electrolux, VOSS-Electrolux og Zanussi Book en tid til en rundvisning på electroluxhomecenter.dk NU! GRATIS ENTRÉ Få

Læs mere

Facade-foldedøre - en åbning til noget stort!

Facade-foldedøre - en åbning til noget stort! ...når kvalitet, muligheder og bæredygtighed går op i en større enhed. Facade-foldedøre - en åbning til noget stort! Facade-foldedøre Foldedøre til udestuer & vinterhaver Foldedøre til café, restaurant,

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND Vand er liv brug det med omtanke Renhed Vand er liv Energi Fællesskab Velvære Leg Lyst Ansvar Omtanke Behov For millioner af år siden var hele kloden dækket af vand.

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

en touch-free oplevelse der styrker profilen og forbedrer hygiejnen

en touch-free oplevelse der styrker profilen og forbedrer hygiejnen Gør indtryk med hygiejneløsninger, der styrker din profil og viser at du drager omsorg for dine gæster og dine ansatte. en touch-free oplevelse der styrker profilen og forbedrer hygiejnen sensor nyt medlem

Læs mere

Geberit AquaClean Mera. Et mesterværk. funktion og design. Kan leveres fra 1. september 2015. Nyhed

Geberit AquaClean Mera. Et mesterværk. funktion og design. Kan leveres fra 1. september 2015. Nyhed Geberit AquaClean Mera Et mesterværk i funktion og design Kan leveres fra 1. september 2015 Nyhed Geberit AquaClean Mera Et mesterværk i funktion og design. Geberit AquaClean Mera løfter niveauet for douchetoiletters

Læs mere

Think. Fødevaresikkerhed som topprioritet

Think. Fødevaresikkerhed som topprioritet Think Think Yellow Think Orange Think Red Think Green Think Blue Think Purple Fødevaresikkerhed som topprioritet Flere produkter i f lere farver end nogen andre Vægophæng Børster Koste Skrabere Spande

Læs mere

God luftkvalitet giver God livskvalitet!

God luftkvalitet giver God livskvalitet! Energi Effektiv Ventilation Nutidens byggerier er godt isoleret og er derfor meget varmeeffektive med en minimal luftlækage. Konsekvensen af dette er, at mekanisk ventilation er særdeles vigtig at få installeret,

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Certificerede forhandlere Milton arbejder tæt sammen med de bedste varmespecialister i landet, der har den

Læs mere

Kvalitessikring. VMS køleløsninger. Din løsning - hver dag

Kvalitessikring. VMS køleløsninger. Din løsning - hver dag Kvalitessikring VMS køleløsninger Din løsning - hver dag VMS køleløsninger Køleløsninger til DeLaval VMS Vælg en køleløsning som passer til dig og din VMS og bevar mælkekvaliteten døgnet rundt. Automatisk

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

PROFESSIONEL RENGØRING TIL MEJERIBRANCHEN

PROFESSIONEL RENGØRING TIL MEJERIBRANCHEN PROFESSIONEL RENGØRING TIL MEJERIBRANCHEN enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker 1 store udfordringer kræver stærke løsninger Dagens friske råmælk ankommer til mejeriet. Den kontrolleres

Læs mere

Oktober 2014. Miele opvaskemaskiner

Oktober 2014. Miele opvaskemaskiner Oktober 2014 Miele opvaskemaskiner Oplev ultimativ kvalitet og driftssikkerhed Opvaskemaskiner til underbygning G 4910 SCU Energiklasse: A++ Årligt el: 266 kwh Årligt vand: 2800 liter 46 db Automatic,

Læs mere

Rørreparation og -vedligeholdelse

Rørreparation og -vedligeholdelse Rørreparation og -vedligeholdelse Bredt udvalg fra et enkelt sted. Unikke slidstærke konstruktioner. Hurtig og driftsikker ydeevne. Type Antal modeller Side Trykprøvepumper 2 9.2 Fryseapparater 2 9.3 Afkalkningspumper

Læs mere

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET 2 l SPAR VAND SPAR PENGE l l SPAR VAND SPAR PENGE l 3 DET ER NEMT AT SPARE PÅ VANDET VI HAR TIDLIGERE VÆRET VANT TIL, AT DER VAR VAND NOK, OG AT VAND ER NÆSTEN

Læs mere

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Høj effekt, høj kvalitet og lavt energiforbrug - det bedste valg

Læs mere

OMEGA-opgave for indskoling

OMEGA-opgave for indskoling OMEGA-opgave for indskoling Tema: Vandforbrug Vand der kommer i vores vandhaner kommer nede fra jorden. Det er undervejs i lang tid og skal både renses, pumpes og ledes bort i kloakken bagefter igen. Billede:

Læs mere

En sprøjtepistol til det hele: Vægmaling, lak, lasurer

En sprøjtepistol til det hele: Vægmaling, lak, lasurer Problemfri sprøjtemaling Et flottere hjem En sprøjtepistol til det hele: Vægmaling, lak, lasurer Make it your home. Skab dit eget hjem med sprøjtepistolerne PFS 2000, PFS 3000-2 og PFS 5000 E fra Bosch.

Læs mere

PROFESSIONEL RENGØRING TIL BRYGGERIBRANCHEN

PROFESSIONEL RENGØRING TIL BRYGGERIBRANCHEN PROFESSIONEL RENGØRING TIL BRYGGERIBRANCHEN enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker 1 systematisk rengøring store udfordringer kræver stærke løsninger Ordrebogen er fuld. Produktionen

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Den absolutte sikkerhed fra Længste erfaring og højeste kvalitet Den hollandske producent Nefit bragte verdens

Læs mere

Energieffektivitet. ...på hoteller 10 I 2008. Hotelgæster kan godt lide komfort.

Energieffektivitet. ...på hoteller 10 I 2008. Hotelgæster kan godt lide komfort. Energieffektivitet Hannes Lütz Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 0 I 2008 Hotelgæster kan godt lide komfort. De betaler jo til syvende og sidst for deres værelse. Til gengæld forventer de varmt

Læs mere

VAND-VIDEN I Kongshvileparken

VAND-VIDEN I Kongshvileparken Spar VAND-VIDEN I Kongshvileparken SPARE-FORSLAG TIL REDUKTION AF KONGSHVILEPARKENS VANDFORBRUG. Grøn afdeling Spar på vandet Vi bruger meget vand i dagligdagen - når vi går i bad, børster tænder og går

Læs mere

mere vand end nødvendigt. Ofte sker det, at vandet koger, bliver glemt og skal koges igen det er spild af tid

mere vand end nødvendigt. Ofte sker det, at vandet koger, bliver glemt og skal koges igen det er spild af tid Faktum 01. Energibesparende. Med en elkedel koger du ofte meget mere vand end nødvendigt. Ofte sker det, at vandet koger, bliver glemt og skal koges igen det er spild af tid og energi. Med Quooker derimod

Læs mere

DAN FUGT VANDBEHANDLINGSANLÆG. TYPE DAN-RO 200 TIL 1000 l/h

DAN FUGT VANDBEHANDLINGSANLÆG. TYPE DAN-RO 200 TIL 1000 l/h DAN FUGT VANDBEHANDLINGSANLÆG TYPE DAN-RO 200 TIL 1000 l/h Installation, opstart og fejlfinding på DAN RO vandbehandlingsanlæg med kapacitet fra 300 l/h og opefter. Mekanisk installation: RO anlægget anbringes

Læs mere

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI AktivE Bakterier & Enzymer AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI Nilfisk Biobact er et miljørigtigt rengøringsmiddel, som består af mikroorganismer og enzymer. Biobact Clean ALT-I-ET-RENGØRING Nilfisk Biobact

Læs mere

Her er din nye støvsuger. FRITHIOF centralstøvsugere

Her er din nye støvsuger. FRITHIOF centralstøvsugere Her er din nye støvsuger B e d r e i n d e k l i m a M i n d r e s t ø j H ø j s u g e e v n e N e m i n s t a l l a t i o n I n g e n l u g t g e n e r B e d r e e r g o n o m i FRITHIOF centralstøvsugere

Læs mere

BÆKKENVASKERE 736-OS 738-OS. Væghængte fordele - stor kapacitet på minimal plads

BÆKKENVASKERE 736-OS 738-OS. Væghængte fordele - stor kapacitet på minimal plads BÆKKENVASKERE 736-OS 738-OS Væghængte fordele - stor kapacitet på minimal plads Ved manuel lågebetjening sikrer grebenes placering en ergonomisk korrekt arbejdsstilling. Lysbjælke og display viser tydeligt,

Læs mere

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE Climawin bruger varme, normalt tabt gennem et vindue, til at forvarme den friske luft som konstruktionen tillader at passere gennem vinduet. Dette giver en

Læs mere

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss. Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.dk Danfoss påtager sig intet ansvar for mulige fejl i kataloger,

Læs mere

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt.

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt. Ventilation med varmegenvinding Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde Op til 95% af varmen bliver genanvendt Danfoss ventilation med varmegenindvinding genanvender det meste af varmen,

Læs mere

EcoJoy. Mindre vand, mindre energi, mere nydelse NYHED. 5,8 L/min. 3 bar. Eurosmart. 3 bar. Europlus E. 9,4 L/min. 3 bar. Euphoria.

EcoJoy. Mindre vand, mindre energi, mere nydelse NYHED. 5,8 L/min. 3 bar. Eurosmart. 3 bar. Europlus E. 9,4 L/min. 3 bar. Euphoria. EcoJoy NYHED Heroes 5,8 L/min Eurosmart Cosmopolitan Europlus E 6 L/min 9,4 L/min Euphoria 9,4 L/min Rainshower System Next Generation 6 L 3 L Rapid SL + Skate Cosmo betjeningsplade Grohtherm 1000 Cosmopolitan

Læs mere

Solvarmeløsninger fra Bosch

Solvarmeløsninger fra Bosch Til privatforbrugere Solvarmeløsninger fra Bosch Klimavenlig energi til villa- og rækkehuse Nem besparelse gratis energi fra solen I mere end 100 år har navnet Bosch stået for førsteklasses teknik, enestående

Læs mere

GECO 2 -BRUGG. Geotermisk opvarmning med CO 2 til gavn for miljøet

GECO 2 -BRUGG. Geotermisk opvarmning med CO 2 til gavn for miljøet Geotermisk opvarmning med CO 2 til gavn for miljøet Henter varmen i jorden CO 2 neutral Den geotermiske varmesonde GECO 2 -BRUGG fra Fontenay Rør A/S gør det muligt at hente varme ud af undergrunden med

Læs mere

TEKNISKE DATA. Tekniske specifikationer. Tilslutnings- og monteringsbetingelser

TEKNISKE DATA. Tekniske specifikationer. Tilslutnings- og monteringsbetingelser TEKNISKE DATA Tekniske specifikationer Performtec GmbH Heinkelstrasse 7-9 D-73230 Kirchheim Tel +49 (7021) 57149-0 Fax +49 (7021) 57149-11 vertrieb@performtec.de www.performtec.de Modulopbygget hjulvaskanlæg

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

Villavent fra Systemair

Villavent fra Systemair God luftkvalitet giver god livskvalitet Villavent fra Systemair Danvent-Systemair A/S www.systemair.dk Telefon Jylland: 8738 7500 Telefon Sjælland 4772 4772 Moderne boliger har ingen naturlig udluftning.

Læs mere

Sikkerhedsråd. Oversigt (panelet) A C. ADVARSEL Læs instrukserne om installation, brug og vedligeholdelese nøjagtig igennem.

Sikkerhedsråd. Oversigt (panelet) A C. ADVARSEL Læs instrukserne om installation, brug og vedligeholdelese nøjagtig igennem. Sikkerhedsråd DVRSEL Læs instrukserne om installation, brug og vedligeholdelese nøjagtig igennem. pparatet opfylder de gældende CEE normer: - 73/23/CEE 19/02/73 (Lav spændning) og senere ændringer; - 89/336/CEE

Læs mere

Fra madaffald til vand

Fra madaffald til vand Fra madaffald til vand Brugervenlig med kontinuerlig fyldning Lugtfri proces Forbedrer hygiejnen i køkkenet Et perfekt system, der konverter madaffald til vand Lave driftsomkostninger Se video: https://www.youtube.com/watch?v=z-ahrd3hoco

Læs mere

Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt

Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt Universal Robots udvikler fleksibel og prisgunstig robotteknologi til industrien. Vi sætter slutbrugeren i centrum og gør teknologien let at bruge

Læs mere

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM NYHED AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM Panasonic s nye AQUAREA luft/vand-system er omkostningseffektivt og miljøvenligt og giver altid maksimal effektivitet selv ved lave temperaturer.

Læs mere

Automatiske svingdøre

Automatiske svingdøre Automatiske svingdøre Kvaliteten er vores drivkraft I samarbejde med vor pålidelige partnere producerer TORMAX verden over automatiske døråbnere til mange forskellige anvendelsesområder. Døranlæggets

Læs mere

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset Du kender det sikkert: At komme til et koldt sommerhus, hvor alt bliver sat på max. for at få varmet op hurtigst muligt. Alligevel går der som regel

Læs mere

Convena BV.VV m/vejrkompensering

Convena BV.VV m/vejrkompensering Convena BV.VV m/vejrkompensering Vejledning brug, drift og vedligeholdelse Convena Isol BV.VV m/vejrkompensering Model: Dagnæs Bækkelund Driftsvejledning Denne Convenafjernvarmeunit er et komplet anlæg

Læs mere

Blockbatterien Industribatterier / / Motive Power TENSOR.»Det nye højt ydende batteri til krævende opgaver og maksimal effektivitet«

Blockbatterien Industribatterier / / Motive Power TENSOR.»Det nye højt ydende batteri til krævende opgaver og maksimal effektivitet« Blockbatterien Industribatterier / / Motive Power»Det nye højt ydende batteri til krævende opgaver og maksimal effektivitet« Motive Power > Det unikke højkapacitetsbatteri til maksimal økonomisk effektivitet

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

20 gode råd der sparer vand og varme

20 gode råd der sparer vand og varme 20 gode råd der sparer vand og varme Få besøg af din VVS Mester og tjen penge 4 ud af 5 bruger for mange penge på opvarmning. Med et gratis Mestertjek får du overblik over, hvor der er penge at spare.

Læs mere

Is knusere. Brudis. Santos 9

Is knusere. Brudis. Santos 9 Brudis Brudis er is i dens mest naturlige form. Produceret ved en temperatur lige under 0 o C, med en overflade og konsistens, der letter distribution og fordeling af isen. SCOTSMAN brudis fås i to typer

Læs mere

TRANSFORMINGWATERCARE

TRANSFORMINGWATERCARE TRANSFORMINGWATERCARE Indhold 2 Visioner for vand 4-5 Eksperter i vandbehandling 6-7 Teknologier til kamp mod korrosion 8-9 Sundt og rent vand naturligvis 10-11 Procesindustri Vand til øl eller vand til

Læs mere

30 sek. Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt.

30 sek. Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. 30 sek. Monteringstid Hurtig montering

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

Komfortabelt indeklima uanset årstiden

Komfortabelt indeklima uanset årstiden Komfortabelt indeklima uanset årstiden VPL by nilan Varme og køl i ét anlæg med varmegenvinding Gør hjemmet til din komfort-zone Mærkbare fordele Tag et aktivt skridt mod et behageligt indeklima i hjemmet

Læs mere

DOMEAS 10 VANDSPARERÅD

DOMEAS 10 VANDSPARERÅD DOMEAS 10 VANDSPARERÅD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Montér en spareperlator på din vandhane. Den blander vandet med luft, så strålen virker større og du kan spare over 40% på dit vandforbrug. Køb en vandbesparende

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme - SANTANA - - SANTAFE - - GEVENDE - SANTANA SERIEN : SA-HL133 SA-HL164 SA-HL205 SANTAFE SERIEN : SF-HL133 SF-HL164 SF-HL205 GEVENDE SERIEN : GE-HL133

Læs mere

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt.

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. OB115N DA For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. ELEKTRISK HÅNDTØRRER INSTALLATIONSVEJLEDNING VIGTIGT!

Læs mere