OPVASK MED HOBART. NYhed. HætteOPVASKEMASKINER MED KURVE AMX-10 / AMX-10HL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPVASK MED HOBART. NYhed. HætteOPVASKEMASKINER MED KURVE AMX-10 / AMX-10HL"

Transkript

1 OPVASK MED HOBART HætteOPVASKEMASKINER MED KURVE AMX-10 / AMX-10HL NYhed d r i f t s s i k r e opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t sortiment d r i f t s s i k r e opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t d r i f t s s i k r e opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t sortiment driftssikre opva s k e m a s k i n e r p å l i d e l i g service k o m p l e t

2 MADE IN GERMANY GLOBALT Made in Germany har i mange år været ensbetydende med kvalitet og driftssikkerhed i topklasse og er det stadig den dag i dag. En virksomhed kan kun bevare sin førende position på markedet ved at overholde sine løfter om til enhver tid at levere topkvalitet. Uanset om man har brug for et helt nyt køkken eller blot skal have udskiftet en del af sit køkkenudstyr, står vores kompetente datterselskaber og partnere over hele verden altid til rådighed med råd og vejledning Charles Clarence Hobart udvikler sine første motorer og generatorer i Middletown, Ohio Charles Clarence Hobart udvikler sine første motorer og generatorer i Middletown, 1886 J. C. Cochran får patent på den første Ohio. opvaskemaskine J. C. Cochran får patent på den første 1897 Etablering af virksomheden HOBART opvaskemaskine. ELECTRICAL MANUFACTURING COMPANY i Troy, Ohio via køb af HOBART-familiens motor Etablering af virksomheden HOBART og generatorfabrik. ELECTRICAL MANUFACTURING COMPANY i Troy, Ohio via køb af HOBART-familiens motor HOBART udvikler den første og generatorfabrik. foodprocessor (en selvstændig, elektrisk kaffemølle) HOBART udvikler den første food processor (en selvstændig, elektrisk kaffemølle) HOBART overtager virksomheden The Crescent Washing Machine Company og kommer ind på markedet for opvaskemaskiner HOBART opvaskemaskine ser dagens lys Etablering af virksomheden HOBART MASCHINEN GESELLSCHAFT i Hamburg, Tyskland HOBART overtager virksomheden The Crescent Washing Machine Company og 1953 HOBART får patent på den første kommer ind på markedet for industriopvaskemaskiner HOBARTS første opvaskemaskine opvaskemaskine af flight-typen. ser dagens lys Overtagelse af firmaet K. Martins afdeling for opvaskemaskiner i Offenburg, 1930 Etablering af virksomheden HOBART Tyskland. MASCHINEN GESELLSCHAFT i Hamburg, Tyskland Indvielse af HOBARTS fabrik i Elgersweier, Tyskland HOBART får patent på den første tunnelopvaskemaskine Etablering af koncernen PREMARK INTERNATIONAL GROUP i Deerfield, Illinois Overtagelse af firmaet K. Martins afdeling for opvaskemaskiner i Offenburg, 1997 HOBART CORPORATION kan fejre 100 Tyskland. års fødselsdag PREMARK bliver en del af ITW HOBART flytter til Elgersweier Indvielse af HOBARTS fabrik i Elgersweier, Tyskland HOBART sætter fokus på eksport Etablering af koncernen PREMARK 2007 HOBARTS PREMAX-serie bliver INTERNATIONAL GROUP i Deerfield, Illinois. begyndelsen på et nyt kapitel i historien om professionelle opvaskemaskiner. PREMAX FTP 1997 HOBART CORPORATION kan fejre 100 nedsætter vandforbruget med op til 50 %, års fødselsdag. strømforbruget med op til 30 % og brugen af sæbe og afspændingsmiddel med op til 80 % PREMARK bliver en del af ITW HOBART lancerer SENSOTRONIC, 2007 HOBART præsenterer PREMAX den verdens første intelligente nye generation af opvaskemaskiner. opvaskemaskineteknologi HOBART kan fejre sit tiende rekordår i træk.

3 HOBARTS FILOSOFI FORSTÅ FORENKL FOKUSER FORNY Hobarts filosofi er en kilde til konstant fornyelse og innovation. Denne filosofi er samtidig den primære forudsætning for succes samt en garanti for sikkerhed på arbejdspladsen. En filosofi med vægt på det væsentlige, med værdi for kunderne og med fokus på enkelhed. En filosofi, der bygger på den overbevisning, at ting, der er skabt med et bestemt formål for øje og ud fra en logisk betragtning, ikke nødvendigvis skal underkastes total forandring, men i stedet være genstand for løbende udvikling. HOBART VISION VASK UDEN VAND Før PREMAX ville en tunnelopvaskemaskine med en vandbesparelse på 50 % i forhold til traditionelle opvaskemaskiner have været utopi. Hos HOBART har effektivitet og ansvarlig brug af naturlige ressourcer i forbindelse med udviklingen af nye maskiner altid været to sider af samme sag. Med PREMAX har virksomheden nået endnu en milepæl og yderligere cementeret sin førende position inden for innovation. Men hos HOBART ønsker vi ikke at hvile på laurbærrene. Vi arbejder med uformindsket kraft på at videreudvikle vores produkter og på at opnå endnu større besparelser. Når den dag kommer, hvor en opvaskemaskine kan vaske helt uden vand, er der ingen tvivl om, at det vil være en PREMAX. HOBART FOkUS INNOVATION Hvis ikke HOBART var parat til at investere i fremtiden, hvis ikke HOBART som noget helt naturligt altid stillede spørgsmål til sig selv, hvis ikke Hobart løbende foretog tværfaglig, grundlæggende forskning og hvis ikke HOBART til enhver tid havde fokus på kundernes behov, ville PREMAX være utænkelig. HOBARTS Tech-Center, der er ansvarlig for mere end patentansøgninger om året, arbejder sammen med virksomhedens mere end 300 internationale forsknings- og udviklingsingeniører og marketingmedarbejdere om udvikling af innovativ teknologi. Et arbejde, der er baseret på kundernes behov, og som bl.a. har udmøntet sig i lanceringen af PREMAX miljø HOBARTS miljøbeskyttelsesprogram CO2NSEQUENT, der som navnet antyder bl.a. har til formål at reducere CO2-belastningen, indeholder en lang række foranstaltninger til beskyttelse af miljøet. Disse foranstaltninger er implementeret i både produktion, indkøb, udvikling og salg af produkter samt en række andre projekter. økonomi Helt tilbage i begyndelsen af 1980 erne satte vores såkaldte E-koncept nye standarder inden for energibesparelse og energigenvinding, og disse standarder er stadig helt unikke den dag i dag. Den nye PREMAX-serie er det seneste resultat af virksomhedens innovative ånd. Opvaskemaskinerne i denne serie bruger op til 50 % mindre vand, 30 % mindre energi og 80 % mindre sæbe og afspændingsmiddel end maskiner baseret på konventionel teknologi, og med PREMAX har HOBART endnu engang understreget sin førende position inden for produktion af opvaskemaskiner med høj effektivitet og god økonomi.

4 Det er vigtigt, at vores opvaskemaskine altid vasker helt rent. Vores Hobart svigter os aldrig, heller ikke når der er allermest travlt. 2. Det tog mig lang tid at finde ud af hvordan vores gamle maskine fungerede. Heldigvis er vores nye Hobart meget nem at betjene. Kun en knap til det hele. Mit personale har har ingen betjeningsproblemer. 3. Inden for en periode på 45 min. serverer vi mad for 750 elever, og vi klarer opvasken med en Hobart maskine. Gryder, potter og pander alt vaskes skinnende rent og er hurtigt af af vejen igen 4. I vores område lever vi af smukke omgivelser. Det er en af årsagerne til at vi lægger vægt på ressource- og miljøvenlige produkter. Hobarts unikke varme genvindingsystem passer perfekt in i vores koncept. Marek Frytowski Hotel Wisla Bydgoszcz, Polen Silvio Manzoni Pasticceria Manzoni Luino, Italien Vladimir Sidorov Anton-Tschechows skolekantine Moskva, Rusland Carlos Hernandez Restaurant El Portalon Pamplona, Spanien

5 GENIUS-X² FINFILTERSYSTEM Konstant rent vaskevand er alfa og omega for et optimalt vaskeresultat ved reduceret forbrug af sæbe og vand. I den nye generation af GENIUS-X² føres vandet løbende gennem et filter system. Under vaskeforløbet fjernes størstedelen af smudspartiklerne når der allerede efter 8 sekunder pumpes vand ud af vaskekammeret. Eventuelt tilbageblevne partikler holdes tilbage i filteret og fjernes så med næste udpumpning af vand, lige før slutskyllet. Derefter fyldes der 2,5 liter rent, varmt skyllevand i tanken, hvilket giver et perfekt vaske resultat. ROTOR-X-VASKESYSTEM Det er kun muligt at opnå et perfekt vaskeresultat, hvis sæben kommer i kontakt med hele overfladen af servicet, så snavset opløses helt og fjernes. Vaskevandet skal derfor ramme servicet overalt, og jo mere intensivt og grundigt det sker, jo bedre bliver resultatet. Det roterende ROTOR-X-vaskesystem består af to firearmede vaskearme, én foroven og én forneden. Vaskearmenes rotation kombineret med det præcise spraymønster, der opnås ved hjælp af de ekstra brede dyser, sikrer, at vandet når ud i hver eneste lille krog af maskinen. Med ROTOR-X-vaskesystemet opnås der fremragende resultater. GENIUS-X² renser sig selv i udpumpningsfasen. GENIUS-X² medvirker til at reducere vandforbruget med op til 30 %. EKSTRA BREDE DYSER En opvaskemaskines effektivitet afhænger i høj grad af, at vaskevandet fordeles rundt i hele maskinen. Sprøjtevinklerne og vandstrålernes præcision er af altafgørende betydning for et godt vaskeresultat. De specialdesignede, ekstra brede dyser giver et langt større og mere præcist spraymønster. Sammenlignet med traditionelle maskiner med faste vaskearme fordeles vaskevandet mere effektivt, der er ingen skjulte områder, og vaskeresultatet er væsentligt bedre, især i hjørnerne. POWER-PLUS-VASKEPROGRAM Jo længere tallerknerne står, før de vaskes af, jo mere fast sidder madresterne. Hvis vaskegrejet har fået lov til at stå og tørre i lang tid, kan det være nødvendigt at skylle det af manuelt eller vaske det flere gange for at opnå et hygiejnisk resultat. På POWER- PLUS-programmet øger de ekstra serieforbundne pumper vandets tryk, så selv fastsiddende madrester fjernes uden forskyl. POWER- PLUS giver et perfekt vaskeresultat. Permanent wash program KONTINUERLIGT VASKEPROGRAM EFFEKTIV HYGIEJNISK RENT OVERALT KONSTANT Med den integrerede forvaskeproces og GENIUS-X2- filteret filtreres vaskevandet løbende, og størstedelen af smudspartiklerne pumpes ud allerede efter 8 sekunder. ROTOR-X-vaskesystemet sikrer, at sæben virker på hele overfladen af vaskegrejet.

6

7 1 vaske resultat 2 betjening KONTINUERLIGT VASKEPROGRAM Maskinen leveres som standard med mulighed for valg af kontinuerlig vask og kan til enhver tid indstilles til vask af meget snavset vaskegrej. Det er ikke nødvendigt at vaske to gange. Det er kun selve vaskeforløbet, der forlænges. Der skal hverken doseres ekstra sæbe eller afspændingsmiddel. Det betyder, at man sparer både tid og penge. ECOTHERM-VARMELEGEME Den konstant høje vasketemperatur sikrer maksimal effekt af vaskevandet. HOBARTS forsknings- og udviklingsafdeling har lavet forsøg, der dokumenterer, at jo højere temperatur, vaskevandet har, jo større virkning har sæben. ECOTHERM sørger for, at vaskevandet har en konstant temperatur på 60 C, selv ved kontinuerlig vask. Den ekstra varme, der absorberes af vaskegrejet, forbedrer også tørringen. PROOF-FILTERKONTROLSYSTEM Rent vaskevand og korrekt dosering af sæbe har stor betydning for, om vaskegrejet bliver rent, og dermed for en god hygiejne. Et effektivt filter er ikke meget værd, hvis ikke det sidder, som det skal. PROOF-filterkontrolsystemet er forsynet med et låsesystem, der løbende overvåges af SMARTRONIC-styresystemet. Vaskeprogrammet kan kun startes, hvis filteret sidder korrekt. SMARTRONIC EN ENKELT KNAP KLARER DET HELE Der er travlt i alle køkkener i dag, og det er derfor vigtigt for vores kunder, at deres opvaskemaskine er nem at betjene. Med SMARTRONIC betjenes maskinen ved hjælp af en enkelt knap, der med klare, letforståelige farver viser, hvor langt maskinen er nået i programmet. Det er kun de væsentligste funktioner og statusmeddelelser såsom påfyldning af vand og opvarmning, vask og skyl, klar til brug og udpumpning af vand, der vises. Der er ingen risiko for fejlbetjening. Yderligere funktioner kan vises efter behov. VISNING AF RESTERENDE TID NYHED START-knappen viser på en letforståelig måde, hvor langt maskinen er nået i programmet. De fire felter på START-knappen lyser (med uret), efterhånden som programmet skrider frem. Selv når der er allermest travlt, kan personalet lynhurtigt se, hvor langt maskinen er, og dermed planlægge deres tid mere effektivt. ENKEL BETJENING INTELLIGENT DESIGN Med det enkle SMARTRONIC-styresystem er de vigtigste funktioner samlet i én START-knap EFFEKTIV KONSTANT ECOTHERM-varmelegemet sørger for, at vaskevandet har en konstant temperatur, selv ved kontinuerlig drift. START-knappen viser ved hjælp af letforståelige farver, hvor i programforløbet maskinen er:

8 2 betjening MINIMALT DAMPUDSLIP TIL RUMMET NYHED Som følge af det omfattende koncept med en helt lukket og isoleret hætte samt VAPOSTOP-systemet minimeres udslippet af damp til lokalet. Der strømmer kun fire gram damp ud i den omgivende luft pr. vask. Størstedelen af dampen, der har en temperatur på 60 C, bliver inde i hætten. Resten fjernes ved hjælp af VAPOSTOP-systemet og blandes med den omgivende luft i aftrækskanalerne, hvor den kondenserer og genanvendes i maskinen. Dette forbedrer i høj grad arbejdsmiljøet i lokalet og reducerer belastningen af ventilationssystemet i rummet. VAPOSTOP-system NYHED Når man åbner en almindelig opvaskemaskine, strømmer der varm damp ud af maskinen. VAPOSTOP-systemet trækker den fugtmættede luft ud ved hjælp af en flertrins-ventilator, der sikrer, at der stort set ikke slipper damp ud. Det gør det meget nemmere for personalet at tømme maskinen. Hertil kommer, at gæsterne i en bar f.eks. ikke generes af damp. Tilførslen af fugtighed til rummet nedsættes med 45 % sammenlignet med almindelige maskiner. BRUGERVENLIG INGEN DAMP VAPOSTOP-systemet forhindrer effektivt, at der slipper damp ud, når maskinen tømmes og fyldes.

9 5 betjening REFILL-SIGNAL Maskinen viser automatisk, når der mangler sæbe eller afspændingsmiddel, hvilket garanterer et perfekt vaskeresultat hver gang. FILTERFØLER Hvis der er meget snavs i maskinen, kan filteret stoppe til. Dette registreres af filterføleren, og der vises en advarsel på betjeningspanelet. Denne funktion er en hjælp til personalet og øger maskinens driftssikkerhed. EASY-LIFT-HÆTTE Der kræves næsten ingen kræfter for at løfte og sænke hætten, når maskinen skal fyldes og tømmes, hvilket er en stor fordel rent ergonomisk. Med sit innovative design er EASY-LIFT-hætten den hætte på markedet, der er nemmest at betjene. Der kræves kun halvt så megen kraft for at løfte EASY-LIFT-hætten som normalt, hvilket nedsætter den belastning, brugerne udsættes for, og letter deres arbejde. HÆTTELØFT Maskinen kan også leveres med automatisk hætteløft som ekstraudstyr. På maskiner med automatisk hætteløft løftes hætten automatisk op, når programmet er slut, og den sænkes ved tryk på en knap. Automatisk hætteløft letter brugerens arbejde mest muligt. HYGIEJNEPROGRAM NYHED Med tiden kan der danne sig belægninger i maskinen i form af mineraler og snavs. Sammen med de specialudviklede INTENSIVEtabletter fjerner HOBARTS ACTIVE-hygiejneprogram effektivt disse belægninger. Resultatet er en ren maskine med en frisk duft. FILTERFØLER SIKKER BRUGERVENLIG Hvis der er meget snavs i maskinen, kan filteret stoppe til. Dette registreres af filterføleren, og der vises en advarsel på betjeningspanelet. Denne funktion er en hjælp til personalet og øger maskinens driftssikkerhed. EASY-LIFT-hætten nedsætter den fysiske belastning af brugeren

10 3 økomomi E-STORE-HÆTTEKONCEPT Når hætten på en almindelig opvaskemaskine løftes, strømmer den varme damp bag ud af hætten. Herved afkøles både hætten og selve rummet inde i hætten. Ved næste vask afgives der så varme fra vaskevandet til det afkølede rum i hætten og den afkølede hætte. For at nå op på den nødvendige temperatur i maskinen, skal der kompenseres for dette energitab, hvilket sker ved hjælp af ekstra opvarmning. E-STORE-hætten derimod har fire helt lukkede sider. Når hætten løftes, forbliver den varme damp inde i hætten og der er således ikke noget varmetab at kompensere for ved næste vask. Herved spares der op til 3 kwh (AMXT/AUXXT 6 kwh) eller ca kr. (AMXT/AUXXT ca kr.) om året.* E-STORE-hætten sparer energi og nedsætter driftsomkostningerne. *baseret på 1,15 kr./kwh, 5 t/dag, 365 dage/år EFFEKTIV OPTIMAL E-STORE-hætten sørger for, at den varme damp bliver inde i hætten, hvilket sparer både energi og penge Den energibesparende E- STORE-hætte medvirker også til at forbedre arbejdsmiljøet.

11 VARME- OG LYDISOLERET HÆTTE Hættens 15 mm tykke isolering medvirker yderligere til at holde på den kostbare varme, når maskinen er i brug. Der sker ikke noget varmetab gennem hætten, hvilket sparer energi. Den helt lukkede hætte øger endvidere isoleringens energibesparende effekt. 3-PLUS VANDBESPARELSESSYSTEM HOBARTS 3-PLUS vandbesparelsessystem reducerer driftsudgifterne med op til ca kr. om året. Hvis vaskegrejet skylles af i hånden, bruges der ca. 4 liter vandhanevand pr. kurv. Dette vand løber direkte ned i kloakken efter kun at have været brugt én gang. Med HOBARTS 3-PLUS vandbesparelsessystem anvendes alt vand, der tilføres maskinen, tre gange: til skylning, regenerering af vaskevand og til manuel afskylning (fastsiddende rester fjernes manuelt med en opvaskebørste). Under denne proces føres maskinens afløbsvand over i en tank efter, det er blevet filtreret. Ved hjælp af en pumpe føres det filtrerede vand over til en afskylningsstation, før det føres ud i afløbet. Normalt anvendes der rent vand fra vandhanen til at skylle af med i hånden, men med HOBARTS 3-PLUS-system anvendes der varmt vaskevand, der stadig indeholder sæbe. Ud over at grove rester fjernes, løsner sæben i vaskevandet også fastsiddende rester hurtigere og mere effektivt. Resultatet er, at der kræves mindre vand til manuel afskylning. Når tanken er tom, fyldes der automatisk rent vand i fra vandhanen. **baseret på l,15 kr./ kwh, 30 kr./m³ vand, 150 kurve/dag, 365 dage/år SÆRDELES MILJØVENLIG ACCURINSE-skyllesystem For at sikre at vaskegrejet vaskes ikke blot rent men hygiejnisk rent, er det af afgørende betydning, at der er tilstrækkeligt med rent skyllevand, og at vandets temperatur er tilstrækkelig høj. I HOBARTS maskiner trækkes skyllevandet gennem boosteren snarere end skubbes, og maskinerne er helt uafhængige af forsyningstrykket. Herved forhindres det, at skyllevandet blandes med indkommende koldt vand. ACCURINSE-systemet tilfører præcist 2,5 l rent vand (AMXT/AUXXT 5 l) med en temperatur på ca. 80 C i hvert forløb, hvilket sikrer en perfekt hygiejnestandard. Hertil kommer, at ACCURINSE nedsætter forbruget af vand, energi, sæbe og afspændingsmiddel med op til 30 %. E-SAVE-VARMEGENVINDING På almindelige, professionelle opvaskemaskiner pumpes snavset ud af tanken sammen med en bestemt mængde vand efter hvert vaskeforløb. Spildevandet har en gennemsnitstemperatur på ca. 60 C, og den energi, der er i vandet i form af varme, går til spilde. Med E-SAVE-varmegenvindingssystemet passerer det varme spildevand forbi det indkommende kolde vand i en varmeveksler, hvorved det kolde vand opvarmes til ca. 45 C. Den energi, der kræves for at nå den endelige skylletemperatur på ca. 85 C, reduceres med hele 6,5 kwh (AMXT/AUXXT 13 kwh), hvilket svarer til besparelse på helt op til ca kr. (AMXT/AUXXT ca kr.) om året.* E-SAVE-varmegenvindingssystemet bruger den energi, der allerede er i maskinen, og reducerer derved driftsomkostningerne. * baseret på 1,15 kr./kwh, 5t/dag, 365 dage/år ØKONOMISK MILJØVENLIG 3-PLUS vandbesparelsessystemet kan spare dig for op til ca kr., da det rene vand bruges tre gange. En energibesparelse på helt op til hhv. ca eller kr. med E- SAVE-varmegenvinding

12 4 FLEKSIBILITET XL VASKEKAMMER Den ekstra brede hætte og den store indføringshøjde på model AUXXL gør det nemt at vaske standard EN-kasser og kurve. Den store hætte betyder, at der f.eks. er plads til to 1/1 GN-kantiner eller op til otte 600 x 400 mm bakker. DOBBELT VASKEKAPACITET På et enkelt 52 eller 60 sekunders program kan AMXT og AUXXT vaske to kurve med bestik, serveringsbakker og andre bakker samt gryder, potter og pander. Maskinen kan også på én gang vaske to standard EN-kasser eller kurve. Den eliminerer unødig ventetid og giver et konstant arbejdsflow. Model AUXXL leveres med et ekstra bredt vaskekammer og større indføringshøjde end normalt, og kan derfor anvendes til opvask af store genstande. Model AMXT/AUXXT kan vaske to kurve pr. program.

13 5 egenskaber AMX Model AUX MODEL MODEL AM900 AMX AMXR AMXX AMXXR AMXT AUXX AUXXR AUXXL AUXXLR AUXXT AUXXTR vaskeresultat GENIUS-X² filtersystem POWER-PLUS vaskeprogram ROTOR-X vaskesystem Specieldesignede brede dyser ECOTHERM varmelegemer Kontinuerligt vaskeprogram PROOF filterkontrol system Afspædingsmiddel dispenser Sæbe dispenser betjening Tømmepumpe Skyllepumpe SMARTRONIC enknapsbetjent Visning af resterende tid VAPOSTOP systgem Påfyldnings signal NONSTOP blødgørings anlæg Filterføler EASY-LIFT hætte Automatisk hætteløft ACTIVE hygiejne program Mulighed for hjørnedrift Økonomi E-Store hætte Varme og lyd isoleret hætte ACCURINSE skyllesystem E-SAVE varmegenvinding FLEXIBILITET XL vaske kammer Dobbelt inførings kapacitet Kurve Tallerken kurv P x 1 x 2 x 4 x 2 x 1 x 4 x Universal kurv B x 1 x 1 x 1 x Universal kurv C x 1 x 1 x Bestik kurv 8 boxes CB8 1 x 1 x 1 x 1 x Kurv til fade T x Universal indsatssert (530 x 655 mm) inklusiv. x tilvalg ikke mulig

14 6 teknisk data AMX Model Model AM900 AMX AMXR AMXX AMXXR AMXT Programtider i sekunder [1] 60 / 90 / / 90 / / 75 / 120 / > / 90 / 120 Kapacitet [2] Antal kurve pr. time Antal tallerkner pr. time Antal glas pr. time Temperatur i C Vasketemperatur ca Skylletemperatur ca Tankkapacitet i liter Forbrug af rent vand pr. vask i liter 2,5 2,5 2,5 5 Pumpekapacitet i kw / l / min. 0,7/350 0,7 / 350 1,1 / x 0,7 / 350 Varmeeffekt i kw Tank 2,5 2,5 2,5 2 x 2,5 Booster kw* 6,15 6,15 12,3 / 6, ,3 / 6,15 Samlet belastning i kw ,9 / 9, ,8 / 12,6 Forsikring i ampere 3 x 16 3 x 16 3 x 35 3 x 16 3 x 25 3 x 35 / 3 x 20 Mærkespænding i V / Hz / N-PE 400 / 50 / / 50 / / 50 / / 50 / 3 Mål i mm Bredde Dybde Højde Højde med løftet hætte Indføringshøjde Kurvestørrelse 500 x 500 / 500 x x 500 / 500 x x 500 / 500 x x 500 / 500 x 530 BLØDGØRINGSANLÆG Beskytter mod calciumaflejringer. Kapacitet, model SE: liter ved en hårdhed på 10 d (total hårdhed). PATRONER TIL DELVIS AFSALTNING Giver et blankt og skinnende resultat, hvis grundvandet indeholder mineraler. Kapacitet, serie TE: liter ved en hårdhed på 10 d (karbonathårdhed). PATRONER TIL FULD AFSALTNING Giver et blankt og skinnende resultat, hvis vandet har et højt mineralindhold. Kapacitet, serie VE: til liter ved en hårdhed på 10 d (totalt saltindhold). [1] Maskinen er forsynet med automatisk kontrol af programforløb for at opnå en hygiejnisk skylletemperatur, selv ved tilslutning til koldt vand eller ved nedsat varmeydelse. [2] Nominel kapacitet.

15 AUX MODEL Model AUXX AUXXR AUXXL AUXXLR AUXXT AUXXTR Programtider i sekunder [1] 52 / 90 / 240 / > / 90 / 240 / > / 90 / 240 / >240 Kapacitet [2] Antal kurve pr. time Antal tallerkner pr. time Antal glas pr. time Temperatur i C Vasketemperatur ca Skylletemperatur ca Tankkapacitet i liter x 40 Forbrug af rent vand pr. vask i liter 2,5 2,5 5 Pumpekapacitet i kw / l / min. 2 x 1,1 / x 1,1 / x 1,1 / 600 Varmeeffekt i kw Tank 2,5 2,5 2 x 2,5 Booster kw* 12,3 / 6,15 6,15 12,3 / 6,15 6,15 12,3 / 6,15 Samlet belastning i kw 17,1 / 10,9 8,5 17,1 / ,5 21,7 / 15,6 Forsikring i ampere 3 x 35 3 x 25 3 x 16 3 x 35 / 3 x 25 3 x 16 3 x 50 / 3 x 35 Mærkespænding i V / Hz / N-PE 400 / 50 / / 50 / / 50 / 3 Mål i mm. Bredde Dybde Højde Højde med løftet hætte Indføringshøjde Kurvestørrelse 500 x 500 / 500 x x 500 / 500 x x 500 / 500 x 530

16 7 tegninger AM900 / AMX / AUX * 1510* 440*** 1995* */** * + 25 mm Fußverstellung ** 110 mm bei Modellen mit Wärmerückgewinnung *** 400 mm bei Modellen mit Haubenlift AUXXL 870 * + 25 mm Fußverstellung ** 110 mm bei Modellen mit Wärmerückgewinnung *** 400 mm bei Modellen mit Haubenlift In Eckaufstellung max. Tischprofilhöhe von 40 mm * 1510* *** 1995* * 1610* *** 2195* */** AMXT/AUXXT * 440*** 1995* * 200*/** * 25 mm Fußverstellung ** 110 mm bei Modellen mit Wärmerückgewinnung *** 400 mm bei Modellen mit Haubenlift 200*/** * + 25 mm adjustable feet ** 110 mm for models with drain heat recovery *** 400 mm for models with hood lift

17 ALTID PERFEKT Uanset om der er tale om restauranter, hoteller, kantiner, bagerier, slagterforretninger eller cateringvirksomheder, findes der en HOBART-opvaskemaskine med stor hætte, der passer til ethvert behov. Model AUXXL med stor hætte er ikke kun beregnet til service og bestik, men også til store genstande som sølvbakker, kurve og kasser. Model AMXT/AUXXT til to kurve er det helt rigtige valg til travle køkkener og er især velegnet til bofællesskaber, plejehjem og cateringvirksomheder. Maskinen kan rumme to kurve på én gang, hvilket betyder, at der kan vaskes dobbelt så meget af på den kortest mulige tid. Ud over at HOBARTS opvaskemaskiner er særdeles fleksible, garanterer de også fremragende vaskeresultater og sætter nye standarder inden for økonomi. Takket være brugen af den nyeste teknologi og en hætte, der er lukket på alle sider, kan driftsomkostningerne reduceres med 30 procent. E-SAVE-varmegenvindingssystemet kan give en besparelse på op til ca kr. om året.

18 Underbordsopvaskemaskine, med afkondensering. Forbrug pr vask kun 1,5 l. Kapacitet 40 kurv pt./t. Flere varianter. Kraftig grovopvasker med side vaaskearme Antal kurve pr./t. 30. Flere varianter Tunnelopvaskemaskine, mest økonomiske på markedet. Antal kurve pr/t Mange varianter.

19 Andre produkter Kasse grovopvasker Antal kasser pr./t. 300 Fingerbåndsmaskine, mange forskellige varianter.

20 warewashing cooking food preparation waste treatment service HOBART SCANDINAVIA APS HÅNDVÆRKERBYEN GREVE, DANMARK Phone Fax EFFEKTIV - DRIFTSIKKER - INNOVATIV Member of the ITW Food Equipment Group Europe Member of the ITW PR K-e The details given in this leaflet are correct as of 08/2011. We reserve the right to technical or design modifications. OPVASK MED HOBART

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD 420378 OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD Built as a professional En opvaskemaskine skal holde i mange år Vores opvaskemaskiner er udviklet, så alle de vigtigste komponenter er fremstillet af førsteklasses

Læs mere

ASKO PROFESSIONAL. Vaskemaskiner Tørretumblere Tørreskabe Opvaskemaskiner

ASKO PROFESSIONAL. Vaskemaskiner Tørretumblere Tørreskabe Opvaskemaskiner ASKO PROFESSIONAL Vaskemaskiner Tørretumblere Tørreskabe Opvaskemaskiner For professionel håndtering af vask, tørring og opvask ASKOs professionelle serie omfatter vaskemaskiner, tørretumblere, tørreskabe

Læs mere

Bosch grønnevarer bruger mindre og yder mere.

Bosch grønnevarer bruger mindre og yder mere. Grønnevarer. 2 En bæredygtig udvikling Bosch grønnevarer bruger mindre og yder mere. Bosch-sortimentet Green Technology inside er nødvendigt i disse tider med høje energipriser og vigtige klimamål. I Europa

Læs mere

Opvaskemaskiner Brugervejledning

Opvaskemaskiner Brugervejledning Opvaskemaskiner Brugervejledning GS63210W, GU63210W Læs denne vejledning Denne vejledning indeholder afsnit med sikkerhedsanvisninger, driftsvejledning, installationsvejledning og tips til fejlfinding

Læs mere

ASKO PROFESSIONEL PROFESSIONEL YEARS WARRANTY. Vaskemaskiner Tørretumblere Tørreskabe Opvaskemaskiner

ASKO PROFESSIONEL PROFESSIONEL YEARS WARRANTY. Vaskemaskiner Tørretumblere Tørreskabe Opvaskemaskiner ASKO PROFESSIONEL ASKO PROFESSIONEL YEARS WARRANTY Vaskemaskiner Tørretumblere Tørreskabe Opvaskemaskiner For professionel håndtering af vask, tørring og opvask ASKOs professionelle serie omfatter vaskemaskiner,

Læs mere

En serie af eksklusive hårde hvidevarer til indbygning Peppet op med nye idéer!

En serie af eksklusive hårde hvidevarer til indbygning Peppet op med nye idéer! En serie af eksklusive hårde hvidevarer til indbygning Peppet op med nye idéer! PEP DIT LIV OP MED PLUSSER Det kan kun være et køkken. Det kan være meget mere, hvis du pepper det op med din kreativitet.

Læs mere

Emhættehåndbogen. Sådan vælger du din nye emhætte.

Emhættehåndbogen. Sådan vælger du din nye emhætte. Emhættehåndbogen. Sådan vælger du din nye emhætte. siemens-home.dk Siemens. Fremtiden flytter ind. Introduktion 05 Stort udvalg af emhætter 06 Forskellige typer emhætter 07 Sådan fungerer en emhætte 08

Læs mere

Nyhed 2013 / 2014 BOLIG NORDEN. Indhold

Nyhed 2013 / 2014 BOLIG NORDEN. Indhold højere effektivitet Større besparelser 2013 / 2014 BOLIG // VArmE- og kølesystemer 2013 / 2014 Nyhed 2013 / 2014 BOLIG NORDEN Indhold Panasonic udvikler indeklimaet til fremtiden...4 Pålidelighed FAKTA...6

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

ANBEFALINGER SIKKERHEDSINSTRUKTION TEKNISKE DATA DUO 2100 W 55 DK

ANBEFALINGER SIKKERHEDSINSTRUKTION TEKNISKE DATA DUO 2100 W 55 DK ANBEFALINGER LÆS BRUGSANVISNINGEN GRUNDIGT, SÅ DU FÅR DET MESTE UD AF DIN HVIDEVARE Vi anbefaler at du gemmer installations- og brugsanvisningen til senere brug, og at du skriver serienummeret, som vist

Læs mere

SELECTION GUIDE FOR MOBILE AFFUGTERE

SELECTION GUIDE FOR MOBILE AFFUGTERE SELECTION GUIDE FOR MOBILE AFFUGTERE Indhold Side. Forord 4 - Beskrivelse af de tre parametre der er nødvendige for at vælge en mobil CDT affugter 1. Hvorfor har vi brug for affugtning? 6-7 Hvad er årsagerne

Læs mere

Opvaskemaskine D9500H

Opvaskemaskine D9500H Opvaskemaskine D9500H Brugermanual HN8820 14 kuverter Alt funktion Auto programmer KORT BETJENINGSOVERSIGT - For detaljer, se brugermanualens afsnit om emnet Tænd for opvaskeren Tryk på On/Off knappen

Læs mere

Få styr på varmeomkostningerne med moderne kondenserende teknik. Varme er vores element

Få styr på varmeomkostningerne med moderne kondenserende teknik. Varme er vores element [ Luft ] [ Vand ] [ Jord ] Kompakte kondenserende kedler for oliefyring Effektområde: 18 27 kw [ Buderus ] Få styr på varmeomkostningerne med moderne kondenserende teknik Varme er vores element Dit trumfkort,

Læs mere

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

OPVASKEMASKINE DW 6814

OPVASKEMASKINE DW 6814 OPVASKEMASKINE DW 6814 152988 36/0 BRUGSANVISNING DK Indholdsfortegnelse For brugeren Vigtig sikkerhedsinformation 3 Beskrivelse af maskinen 4 Betjeningspanel 5 Før brug 6 Indstilling af vandblødgøringsanlægget

Læs mere

Compact P by nilan. Ét kompakt ventilations- og varmeanlæg fem effektive funktioner. Certificeret til brug i passivhuse

Compact P by nilan. Ét kompakt ventilations- og varmeanlæg fem effektive funktioner. Certificeret til brug i passivhuse 1>5 Compact P by nilan Ét kompakt ventilations- og varmeanlæg fem effektive funktioner Certificeret til brug i passivhuse 2 1 >5 Compact P by NILAN ET MODULSYSTEM MED FLERE LØSNINGER Compact P-serien fra

Læs mere

> ren fremtid er her nu!

> ren fremtid er her nu! Totalleverandør Rådgivning & demonstration Service & serviceaftaler Betalingssystemer Vaskemaskiner Tørretumblere Tørreskabe Strygeruller Centrifuger Blødgøringsanlæg Tilbehør Opvaskemaskiner Design &

Læs mere

Hold dine månedlige udgifter nede og hyggen oppe med Zibro

Hold dine månedlige udgifter nede og hyggen oppe med Zibro kaminer klima-anlæg befugtere / affugtere luftrensere Efterår 2008-2009 Hold dine månedlige udgifter nede og hyggen oppe med Zibro Alt til den rette luftfugtighed 25 År med Zibro: Højdepunkter 25 ÅR SOM

Læs mere

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder EnergiSpiren Løversysselvej 2 7100 Vejle Tel.: 7580 3012 info@energispiren.dk 20. august kl. 10.00 åbner danmarks nye energicenter Solen er vores bedste ven s. 14-15 Led-pærer stjæler rampelyset s. 8 Gratis

Læs mere

Brugsanvisning Opvaskemaskine

Brugsanvisning Opvaskemaskine Brugsanvisning Opvaskemaskine Læs venligst brugs- og monteringsanvisningen inden opstilling, installation og ibrugtagning for at undgå skader på personer og produkt. da-dk HG05 M.-Nr. 09 647 800 Indhold

Læs mere

Varmepumper til el-opvarmede huse og sommerhuse Luft/luft- og brugsvandsvarmepumper

Varmepumper til el-opvarmede huse og sommerhuse Luft/luft- og brugsvandsvarmepumper Varmepumper til el-opvarmede huse og sommerhuse Luft/luft- og brugsvandsvarmepumper God varme bedre for miljøet og bedst for økonomien Luft/luft varmepumper er til dig, der har elopvarmning i huset eller

Læs mere

Parat til en fremtid, der er begyndt.

Parat til en fremtid, der er begyndt. Intro Parat til en fremtid, der er begyndt. Møder man ID i dag, er vi en virksomhed, der på mange måder udlever både vores navn og vores mission om at levere profilbeklædning, der understreger virksomheders

Læs mere

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre Energien på rette sted sådan gør du din elregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Inspiration og faktuelle oplysninger til Energien på

Læs mere

ARTNERS. Innovationsånden lever i høj grad hos

ARTNERS. Innovationsånden lever i høj grad hos ARTNERS THE WORLD OF NEW HOLLAND AGRICULTURE 10 2014 Innovationsånden lever i høj grad hos New Holland. Vi arbejder hver dag på at være den stærkeste partner for maskinstationer og landmænd og tilbyde

Læs mere

Keynotes 2012 Indledning side 2

Keynotes 2012 Indledning side 2 Keynotes 2012 Indledning side 2 Keynotes 2012 Indledning side 3 Indledning Baggrund En virksomhed med /Den Grønne Nøgle signalerer til omgivelserne, at der gøres en indsats for at passe på miljøet. HORESTA

Læs mere

Kreér og slap af Når måltidet er indtaget, er det tid til forkælelse Sæt blot damp på

Kreér og slap af Når måltidet er indtaget, er det tid til forkælelse Sæt blot damp på Electrolux produktkatalog 2011 Kreér og slap af Når måltidet er indtaget, er det tid til forkælelse Sæt blot damp på Du har aldrig smagt mad, før du har smagt det tilberedt med damp GOURMET- MADLAVNING

Læs mere

LELY DAIRY EQUIPMENT Løsninger til malkning, fodring og stalde

LELY DAIRY EQUIPMENT Løsninger til malkning, fodring og stalde LELY DAIRY EQUIPMENT Løsninger til malkning, fodring og stalde Skab selv fremtiden for din mælkeproduktionsbedrift www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C,

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

En helt ny generation af ovenlysvinduer

En helt ny generation af ovenlysvinduer En helt ny generation af ovenlysvinduer Bo lyst og energieffektivt med et sundt indeklima VELUX Danmark A/S Prisliste 2012 er vedlagt velux.dk Find din hustype og bliv inspireret Den nye generation af

Læs mere

Hvidvare. 47. årgang nr. 2 april 2014. nyt. mad laver mænd side 17. WmF Tysk vinder på dansk marked. side 19. Tema om vask: Fra 43 Til 30 side 7-15

Hvidvare. 47. årgang nr. 2 april 2014. nyt. mad laver mænd side 17. WmF Tysk vinder på dansk marked. side 19. Tema om vask: Fra 43 Til 30 side 7-15 Hvidvare 47. årgang nr. 2 april 2014 nyt mad laver mænd side 17 WmF Tysk vinder på dansk marked side 19 Tema om vask: Fra 43 Til 30 side 7-15 Træt af halvtør opvask? Bosch i mindste detalje: Zeolite -tørring.

Læs mere