SPILLEREGLER FOR MINIHÅNDBOLD Gældende fra 1. august 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPILLEREGLER FOR MINIHÅNDBOLD Gældende fra 1. august 2006"

Transkript

1 SPILLEREGLER FOR MINIHÅNDBOLD Gældende fra 1. august 2006 Mini Mini er spillere, der ikke er fyldt 8 år inden 1. januar i kalenderåret, hvori turneringen begynder. Minipiger/minidrenge er spillere, der ikke er fyldt 10 år inden 1. januar i kalenderåret, hvori turneringen begynder. Der spilles efter de Internationale Håndbold Spilleregler med følgende ændringer/tilføjelser specielt gældende for minihåndbold. I parenteser er der henvisninger til det internationale regelsæt. 1. HÅNDBOLDBANEN 1.1 Håndboldbanen er et rektangel, der er 40 meter langt og 20 meter bredt. I Lilleputhåndbold er banen defineret som tre områder: 2 målfelter (mørkt område) 2 tremeterfelter (lyst område) området mellem frikastlinien og målfeltet 1 angrebszone (mørkt område) området mellem de to frikastlinier

2 1.2 Målrammens indvendige mål er 178 x 300 cm (nedsænket overligger). (Der er ikke krav om farve, men det vil være passende at integrere pladen med målets farver) (Spilleregel 1) 2. BOLDEN 2.1 Boldstørrelse cm. Vægt gram (Spilleregel 3) 2.2 Mini-mini benytter minibold. Minipiger/minidrenge benytter lilleputbold. 3. MÅLVOGTEREN 3.1 Det er tilladt målvogteren at forlade målfeltet og deltage i spillet på egen banehalvdel 3.2 Der er ikke tilladt målvogteren at overskride midterlinien 3.3 Såfremt målvogteren udpeges til at udføre et straffekast, sættes regel midlertidigt ud af drift. Efter udførelsen af straffekastet skal målvogteren straks returnere direkte til egen banehalvdel og kan derfor ikke erobre returbold fra målvogter / målramme. 3A. SPILLERNE 3.1 Mini-mini må der være 3 drenge på banen ad gangen. 4. HVORDAN MÅ BOLDEN SPILLES 4.1 Det er tilladt at forsøge at erobre bolden, når den efter et kast mod mål, returnerer fra forsvaret, målvogteren eller målrammen (spilleregel 7) 4.2 Når et angribende hold har mistet bolden ved målscoring, målkast, indkast, frikast eller ved forsvarets lovlige bolderobring, - SKAL spillerne straks løbe tilbage til eget tremeterfelt. 4.3 Det er ikke tilladt at forsøge at erobre bolden ved returløb til eget tremeterfelt. (frikast til modstanderholdet) Det er hensigten, at et hold efter have mistet bolden skal løbe tilbage til eget tremeterfelt og derfra iværksætte et forsvarsspil. Det er ligeledes hensigten, at det angribende hold begyndende med et målkast skal i en opbygningsfase, hvor holdspillet er i centrum.

3 Målvogteren kan frit aflevere til sine medspillere på egen banehalvdel uden risiko for, at holdet mister boldbesiddelse, idet det forsvarende hold skal respektere regel 4.2 Ny: Hvis målvogteren derimod uden tanke for at aflevere til en af sine medspillere vil iværksætte et hurtigt kontraangreb og kaster bolden henover midten, har alle ret til at erobre bolden. Kommentaren gælder udelukkende målkast, hvor bolden kastes over midterlinien Det har været nødvendigt at følge dette op med endnu en fortolkning som lyder: Det betyder, at følgende to forhold skal have trænernes/dommernes bevågenhed: Fortolkning: a) et målkast, hvor bolden kastes over midterlinien, giver såvel med- som modspillere ret til at erobre bolden. Det er IKKE en forudsætning, at bolden efter målkastet har berørt spillepladsen, før en modspiller erobrer bolden dvs. bolden i det frie rum kan erobres af alle (læs: i luften ). b) Hvis et målkast imidlertid rammer egen banehalvdel først og herefter triller/springer over på modstandernes banehalvdel, er det KUN spillere fra det angribende hold, der må erobre bolden. 5. REGELOVERTRÆDELSER 5.1 Opdækning (i forhold til spillereglernes 8:1 a-d og 8:2 a-d) er tilladt i tremeterfeltet. Det er IKKE tilladt: 5.2 forsvarsspillere at bevæge sig uden for frikastlinjen 5.3 forsvarsspillere at erobre bolde uden for frikastlinjen Der skal dømmes frikast til det angribende hold, såfremt det forsvarende hold begår en lovovertrædelse 6. PROGRESSIV BESTRAFNING 6.1 Kastes bolden væk efter en ulovlig erobring ved returløb, skal der idømmes en progressiv bestrafning (spilleregel 16)

4 Det er vigtigt at vurdere, om forseelsen alene sker af spilleren eller på opfordring af holdofficials 6.2 Der skal IKKE idømmes nogen progressiv bestrafning, såfremt spilleren der uretsmæssigt er kommet i boldbesiddelse straks lægger bolden. 7. PASSIVT SPIL 7.1 Såfremt det angribende hold IKKE selv kan ændre spillestil fra opbygningsfase til afslutningsfase, kan det komme på tale at anvende varskotegn. Men inden skal der være en kontakt til det angribende holds official A med opfordring om en indsats fra udskiftningsområdet. 8. SPORTSLIG OPTRÆDEN 8.1 Holdofficials og spillerne er forpligtet til at have et grundigt kendskab til spillereglerne og anvende dem i sportslig ånd og på sportslig måde Det påhviler officials at optræde værdigt og være et godt forbillede for børnene. Såfremt dette IKKE respekteres, SKAL dommerne anvende progressiv bestrafning. Der er opstået tvivl om fortolkningen af Minireglerne. I den forbindelse udtaler Dommerudvalgets Kompetencegruppe med ansvar for spillereglerne følgende: Fortolkning af reglerne omkring mandsopdækning kontra frit opdækningsområde i minidrenge/piger A, B, C, og D rækkerne Idéen med Minihåndbold er at fastholde og udvikle 8-10-årige børns deltagelse i håndboldforeningens aktiviteter. En aktiv medvirken i alsidige idrætsaktiviteter og foreningsaktiviteter bør fortsat prioriteres højere end resultater af kampe. Minihåndbold bør tilrettelægges sådan, at det er interessant at deltage i både for nybegynderen og den mere øvede. HVORDAN MÅ BOLDEN SPILLES Det er hensigten, at et hold efter have mistet bolden skal løbe tilbage til eget tremeterfelt og derfra iværksætte et forsvarsspil.

5 Det er ligeledes hensigten, at det angribende hold begyndende med et målkast skal i en opbygningsfase, hvor holdspillet er i centrum. Målvogteren kan frit aflevere til sine medspillere på egen banehalvdel uden risiko for, at holdet mister boldbesiddelse. REGELOVERTRÆDELSER 5.1 Opdækning i tremeterfeltet. Det er IKKE tilladt: at foretage mandsopdækning i tremeterfeltet Fortolkning: Minitreglerne er skabt for at sikre, at holdspillet er det centrale og samtidig at fastholde intentionerne så tæt på det rigtige håndboldspil som muligt. Det betyder, at en forsvarsspiller i forbindelse med sit forsvarsspil afleverer en modspiller til nærmeste medspiller, såfremt modspilleren vælger at bevæge sig på tværs i 3 meterfeltet. Det er derfor IKKE tilladt at mandsopdække i 3 meterfeltet - at forfølge en modspiller, der ikke er i boldbesiddelse, med det ene formål at forhindre en mulig aflevering fra en medspiller I det rigtige håndboldspil løber en fløjspiller jo heller ikke efter en modspiller på tværs af 3 meterfeltet der er tale om samarbejde og kommunikation. Derimod er det naturligvis tilladt at foretage opdækning af en stillestående stregspiller.

6 Området mellem målcirkel og frikastlinie er at betragte som frit pdækningsområde. (det frie område skal tolkes således, at forsvarsspillere selv kan vælge og indtage de positioner, som vil være passende i forhold til de modstandere, holdet møder fx også ved at lade 5 spillere tage opstilling langs frikastlinjen). Hvornår begår en forsvarsspiller så en forseelse i forhold til de pædagogiske intentioner ved i et frit opdækningsområde at mandsopdække en modspiller. Hvis der arbejdes med 0-6 eller 1-5 forsvar og en forsvarsspiller eksempelvis følger en stregspiller, er dette at betragte som mandsopdækning, hvis der ikke tydeligt fremgår, at der en aflevering på vej til stregspilleren. Hvis hensigten med at følge stregspilleren kun har det formål at forhindre en aflevering til denne, er dette IKKE lovligt, altså er det at betragte som mandsopdækning. Hvis der arbejdes med 6-0 forsvar vil det være naturligt at følge en ikke boldbesiddende fløjspillers løb forbi backen men heller ikke længere. Dvs i princippet at mandsopdække forbi nærmeste medspiller med respekt for spillereglerne, der ikke accepterer fastholde/omklamre/holde i trøje etc.

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes:

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes: Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider: U8 spiller 2 X 10 minutter. Øvrige hold spiller

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket Re-test aug. 2013 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven med bolden under kontrol og glider 4-5 meter. Herefter rejser RØD 4 sig op og står på begge fødder.

Læs mere

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 udvises i 2 min, hvis han rammer målmanden? JA NEJ Modspillere skal være mindst 3 m. fra BLÅ 30? JA NEJ Et straffekast skal udføres

Læs mere

Spiludvikling Landsdækkende tiltag

Spiludvikling Landsdækkende tiltag Spiludvikling Landsdækkende tiltag Ingen mandsopdækning Kun udskiftning i boldbesiddelse eller ved spilstop Man må altid rykke op og spille på ældre årgange uden at det får konsekvenser for deltagelse

Læs mere

Præsentation nye regler 2016

Præsentation nye regler 2016 Præsentation nye regler 2016 Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller Skadet spiller Begrundelse: unødvendig behandling på banen spillets rytme brydes lange

Læs mere

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast. 1 2 3 4 5 HVID 9 står korrekt placeret ved udførelsen af et opgiverkast. Dommerne fløjter for opgiverkastet, men inden HVID 9 får kastet, er HVID 15 løbet frem over midterlinjen, hvor han bliver trukket

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 En kamp skal afgøres ved en straffekastrunde. Inden HVID 9 skal kaste, kommer han med flere usportslige kommentarer

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1. Forsvarsspiller HVID 8 kaster sig frem mellem RØD 7 og RØD 2 og griber en tværaflevering, mens HVID 8 er i luften. HVID 8 lander på gulvet og glider 4-5 meter med bolden under kontrol, rejser sig hurtigt

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

Til Dommere og Observatører

Til Dommere og Observatører Til Dommere og Observatører Internationale spørgsmål: 1. Hvad er ifølge spillereglerne målene på en håndboldbane? a. 40 x 20 meter b. 42 x 20 meter c. 38 x 18 meter d. Længden er mellem 38 og 42 meter

Læs mere

Nye spilleregler 2010

Nye spilleregler 2010 Dansk Håndbold Forbund Dommerudvalget Kompetencegruppen Regelansvarlig Johnny Tauman 1 De mest markante ændringer i nye Håndbold Spilleregler ses i regel 8, som omhandler Regelovertrædelser og usportslig

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018.

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018. IHF regelspørgsmål dansk oversættelse Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018. Regel 1 1.1) Hvad er ifølge spillereglerne målene på en håndboldbane? A) 40x20 B) 42x20

Læs mere

GUIDE TIL DEN GODE HÅNDBOLDVEJLEDER

GUIDE TIL DEN GODE HÅNDBOLDVEJLEDER GUIDE TIL DEN GODE HÅNDBOLDVEJLEDER Sådan giver du en god håndboldoplevelse Hvad skal en vejleder? Vejlederen er ansvarlig for samtlige af kampens deltagere. Vejlederen skal fjerne spillernes opmærksomhed

Læs mere

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket 1 2 3 4 5 6 7 RØD 2 har fået sin første udvisning for usportslig opførsel 22:12. Efter fløjt for genstart af spillet gestikulerer RØD 2 groft usportslig fra bænken 22:30

Læs mere

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug Regeltest distriktsforbund, region og kredse august 2016 Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug 1 2 3 4 5 6 7 RØD 6 har fået sin første udvisning 22:12 for usportslig

Læs mere

Regelspørgsmål Beach Handball

Regelspørgsmål Beach Handball Målvogter A1 redder et skud. Bolden har retning mod spillepladsen, da målvogteren sparker bolden ud på spillepladsen fra eget målfelt, hvorefter bolden ryger ud over sidelinjen. A. Frikast til hold B B.

Læs mere

LinusPro Beach Handball Cup 2018

LinusPro Beach Handball Cup 2018 LinusPro Beach Handball Cup 2018 Praktisk info Information om de syv stævnedage vi har på banerne i Skæring! Velkommen til Beach Handball 2018 Det er med glæde, at JHF - Kreds 5 kan byde velkommen til

Læs mere

FLØJT FLØJT. BEMÆRK Når dommeren har givet signal til nyt opgiverkast, kan en godkendt målscoring ikke annulleres. Hvornår er der målscoring

FLØJT FLØJT. BEMÆRK Når dommeren har givet signal til nyt opgiverkast, kan en godkendt målscoring ikke annulleres. Hvornår er der målscoring Begynderguide til HÅNDBOLD Når du er ny i håndbold, er det rart at have et overblik. Her i grafikken får du alle de grundlæggende principper, regler og spillesystemer forklaret. Grafikken kan også bruges

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

VB står for Venstreback, PL for Playmaker, 1:e for Kontra 1. bølge osv.

VB står for Venstreback, PL for Playmaker, 1:e for Kontra 1. bølge osv. VB står for Venstreback, PL for Playmaker, 1:e for Kontra 1. bølge osv. Definition på fløjafslutning Position VF og HF Fløjafslutninger er alle afslutninger som sker udenfor forsvarrets etter, selvom det

Læs mere

Sæsonen 2008-09 DANSK HÅNDBOLD FORBUND

Sæsonen 2008-09 DANSK HÅNDBOLD FORBUND Sæsonen 2008-09 DANSK HÅNDBOLD FORBUND MANUAL for Tidtagere og Sekretærer Manualen er tænkt som en hjælp for officials, der udfører funktioner som Tidtager og Sekretær. Manualen dækker såvel de kampe,

Læs mere

ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010

ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010 ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010 Regeltestene indgår fremover som en del af det obligatoriske regelstof sammen med Håndbold Spillereglerne.

Læs mere

Begynderguide til MÅLVOGTER HØJRE FLØJ VENSTRE FLØJ STREG PLAYMAKER

Begynderguide til MÅLVOGTER HØJRE FLØJ VENSTRE FLØJ STREG PLAYMAKER Begynderguide til HÅNDBOLD Når du er ny i håndbold, er det rart at have et overblik. Her i grafikken får du alle de grundlæggende principper, regler og spillesystemer forklaret. Grafikken kan også bruges

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg lørdag den13. juni 2015 Beach Handball i Glesborg ved hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg lørdag den

Læs mere

Regel 1 Håndboldbanen

Regel 1 Håndboldbanen Regel 1 Håndboldbanen 1:1 Håndboldbanen (fig. 1) er et rektangel, der er 40 meter langt og 20 meter bredt og består af en spilleplads og to målfelter (regel 1:4 og regel 6). Rektanglets lange sider kaldes

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund. Nye veje - nye muligheder 2015

Dansk Håndbold Forbund. Nye veje - nye muligheder 2015 Dansk Håndbold Forbund 1 Nye veje - nye muligheder 2015 Spillereglerne 2010 varslede ny håndboldverden Ændringerne i spillereglerne involverer fundamentale aspekter af spillet og vil derfor have betydelig

Læs mere

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres.

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres. 1 Dansk Håndbold Forbund imødekommer med udgivelsen af 5. udgave af studiemappen med fortolkninger og bemærkninger til håndboldspillereglerne gældende fra august 2005 nye internationale spilleregler -

Læs mere

HÅN DANSK UND. med. 12. Gyldig

HÅN DANSK UND. med. 12. Gyldig 2 INTERNATIONALE HÅN NDBOLD SPILLEREGLER med kommentarer og fortolkninger Udgivet af DANSK HÅNDBOLD FORBU UND 12. UDGAVE 2. OPLAG 20100 Gyldig fra den 1. juli 2010 Tidligere udgaver annulleres 3 Udgiver:

Læs mere

INTERNATIONALE SPILLEREGLER

INTERNATIONALE SPILLEREGLER INTERNATIONALE SPILLEREGLER for STRANDHÅNDBOLD med kommentarer og fortolkninger Udgivet af DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1. udgave 1. oplag Gyldig fra den 1. april 2002 Udgiver: Dansk Håndbold Forbund Idrættens

Læs mere

Den vigtigste regel er dog: anvendelsen af den sunde fornuft.

Den vigtigste regel er dog: anvendelsen af den sunde fornuft. Denne publikation udarbejdet til breddehåndbolden fortæller om de vigtigste håndboldspilleregler og kommer med eksempler og forklaringer, der gør det lettere at forstå, hvad de enkelte regler betyder omsat

Læs mere

Den vigtigste regel er dog:

Den vigtigste regel er dog: - - - - Denne publikation udarbejdet til Hondbóltsamband Føroya fortæller om de vigtigste håndboldspilleregler og kommer med eksempler og forklaringer, der gør det lettere at forstå, hvad de enkelte regler

Læs mere

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres.

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres. 1 Dansk Håndbold Forbund imødekommer med udgivelsen af 6. udgave af studiemappen med fortolkninger og bemærkninger til håndboldspillereglerne gældende fra august 2005 nye internationale spilleregler -

Læs mere

INTERNATIONALE SPILLEREGLER for Beach Handball

INTERNATIONALE SPILLEREGLER for Beach Handball INTERNATIONALE SPILLEREGLER for Beach Handball med kommentarer og fortolkninger 2. udgave 1. oplag Gyldig fra den 1. januar 2018 Udgivet af: Dansk Håndbold Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20 DK-2605

Læs mere

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres.

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres. 1 Dansk Håndbold Forbund imødekommer med udgivelsen af 7. udgave af studiemappen med fortolkninger og bemærkninger til håndboldspillereglerne gældende fra juli 2010 nye internationale spilleregler - og

Læs mere

D H F s B Ø R N E T R Æ N E R U D D A N N E L S E

D H F s B Ø R N E T R Æ N E R U D D A N N E L S E DHF s budskaber om børnetræning Børns motoriske og fysiske udvikling skal stimuleres gennem alsidig træning og leg - undgå for tidlig specialisering. Børn er forskellige, men alle børn skal føle sig trygge

Læs mere

TOTALHÅNDBOLD FOR U-6, U-7 & U-8

TOTALHÅNDBOLD FOR U-6, U-7 & U-8 Testperiode 1.januar 2016-1.april 2016 TOTALHÅNDBOLD FOR U-6, U-7 & U-8 Indholdet af folderen har til formål at hjælpe kredse, forbund, regioner og klubber til at afvikle Totalhåndboldstævner ud fra landsdækkende

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg lør.26. og søn 27. maj 2018 Beach Handball i Glesborg ved hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg lørdag

Læs mere

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Målvogter A1 redder et skud. Bolden har retning mod spillepladsen, da målvogteren sparker bolden ud på spillepladsen

Læs mere

Odense den 11/ Cirk. 042-FU103 Turneringsændringer Facts om ændringer til sæson 2019/2020

Odense den 11/ Cirk. 042-FU103 Turneringsændringer Facts om ændringer til sæson 2019/2020 Odense den 11/9 2019 Cirk. 042-FU103 Turneringsændringer Facts om ændringer til sæson 2019/2020 I denne fælles informationsskrivelse til foreninger, trænere, forældre, dommere og andre aktører, vil vi

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg søndag den14. juni 2015 Beach Handball i Glesborg ved hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg lørdag den

Læs mere

Studiehåndbog

Studiehåndbog Studiehåndbog 2017-18 FOKUS 1: Kampens sidste 30 sekunder. Forskellen på udvisning og diskvalifikation! (Se side 2) FOKUS 2: Hvornår er en spiller ulovligt uden for spillepladsen? (Se side 3) FOKUS 3:

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 5 TRÆNER/LEDER FOLDER FOR SÆSONEN 2016-2017 September 2016 1 Denne folder er ment som en hjælpende hånd til trænere og ledere i foreningerne om de mest almindelige spørgsmål

Læs mere

Studiemateriale - supplement. Dynamisk Fremdri. August udgave

Studiemateriale - supplement. Dynamisk Fremdri. August udgave Studiemateriale - supplement Dynamisk Fremdri August 2016 2. udgave 1:1 Håndboldbanen er et rektangel, der er 40 meter langt og 20 meter bredt og består af en spilleplads og to målfelter Kontroller altid,

Læs mere

TOTALHÅNDBOLD FOR U-6, U-7 & U-8

TOTALHÅNDBOLD FOR U-6, U-7 & U-8 Testperiode 1.januar 2016-1.april 2016 TOTALHÅNDBOLD FOR U-6, U-7 & U-8 Guidelines Indholdet af folderen har til formål at guide kredse, forbund, regioner og klubber til at afvikle Totalhåndboldstævner

Læs mere

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 På Balle Beach anlæg Ballevej 57, 7182 Bredsten Lørdag og søndag den 11. og 12. juni 2016 Velkommen til Beach Handball Det er med glæde, at Jydsk Håndbold Forbund,

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg Lørdag d. 25. maj 2019 Beach Handball i Glesborg ved Nørre Djurs Hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg

Læs mere

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af DBU Jylland med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af

Læs mere

Indhold Klubbens opgaver ved U-6 stævner... 2 Vejledning til vejledere U-6 håndbold... 3 Klubbens opgaver ved U-8 stævner...

Indhold Klubbens opgaver ved U-6 stævner... 2 Vejledning til vejledere U-6 håndbold... 3 Klubbens opgaver ved U-8 stævner... Guide U4 U6 U8 Indhold Klubbens opgaver ved U-6 stævner... 2 Vejledning til vejledere U-6 håndbold... 3 Klubbens opgaver ved U-8 stævner... 7 Tillæg til U-8 totalhåndboldregler i JHF Kreds 2... 8 Spilleregler...

Læs mere

Below water no one can hear you scream... Dommerkursus

Below water no one can hear you scream... Dommerkursus Below water no one can hear you scream... Dommerkursus Indholdsfortegnelse Forord Side 3 Før kampen Side 4 Banen Dommerbordet Kampens start Side 5 Huer Placering ved start Dommerens signal Tyvstart Mål

Læs mere

HÅNDBOLD SPILLEREGLER

HÅNDBOLD SPILLEREGLER 2 INTERNATIONALE HÅNDBOLD SPILLEREGLER med kommentarer og fortolkninger Udgivet af DANSK HÅNDBOLD FORBUND 12. UDGAVE 1. OPLAG 2010 Gyldig fra den 1. juli 2010 Tidligere udgaver annulleres 3 Udgiver: Dansk

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 TOTALHÅNDBOLD HÅNDBOG FOR U-6, U-7 & U-8

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 TOTALHÅNDBOLD HÅNDBOG FOR U-6, U-7 & U-8 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 TOTALHÅNDBOLD 2019-2020 HÅNDBOG FOR U-6, U-7 & U-8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 VELKOMST VED FORMAND TRINE JEPSEN 3 DHFS BUDSKABER TIL BØRNETRÆNEREN 4 TOTALHÅNDBOLD

Læs mere

HÅNDBOLD SPILLEREGLER

HÅNDBOLD SPILLEREGLER INTERNATIONALE HÅNDBOLD SPILLEREGLER med kommentar, fortolkninger og retningslinjer Udgivet af DANSK HÅNDBOLD FORBUND Gyldig fra den 1. juli 2016 Tidligere udgaver annulleres 2 Udgiver: Dansk Håndbold

Læs mere

Page 1 of 8 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER - små mål Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende

Læs mere

Manual for TIDTAGERE og SEKRETÆRER. Dansk Håndbold Forbund

Manual for TIDTAGERE og SEKRETÆRER. Dansk Håndbold Forbund Manual for TIDTAGERE og SEKRETÆRER Dansk Håndbold Forbund Manualen for Tidtagere og Sekretærer kan rekvireres hos Dansk Håndbold Forbund, Nyborg. Telefon: 65 31 46 44 2 MANUAL for Tidtagere og Sekretærer

Læs mere

HÅNDBOLD I SKOLEN. Sådan spiller I Totalhåndbold og Street Handball

HÅNDBOLD I SKOLEN. Sådan spiller I Totalhåndbold og Street Handball HÅNDBOLD I SKOLEN Sådan spiller I Totalhåndbold og Street Handball Kære idrætsundervisere og SFO pædagoger Dette hæfte har til formål at indføre dig i to let tilgængelige udgaver af håndbold, som er velegnet

Læs mere

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej 1 Har journalister og tilskuere pligt til at kende spillereglerne? 2 Skal trænere som også kaldes officials kende spillereglerne? 3 Er målrammens indvendige mål 3,08m x 2,08m? 4 Kaldes 3-meterlinjen for

Læs mere

DOMMERUDVIKLING. Konceptbeskrivelse 2010 / 2011 DOMMERUDVALGET / KOMPETENCEGRUPPEN

DOMMERUDVIKLING. Konceptbeskrivelse 2010 / 2011 DOMMERUDVALGET / KOMPETENCEGRUPPEN DOMMERUDVIKLING Konceptbeskrivelse 2010 / 2011 DOMMERUDVALGET / KOMPETENCEGRUPPEN OVERORDNEDE BETRAGTNINGER Dommerevalueringsskemaet er sammen med vejlederskemaet de to officielle udviklerskemaer - administreret

Læs mere

Forsvarsspil Målvogteren Kampen

Forsvarsspil Målvogteren Kampen D H F s B Ø R N E T R Æ N E R U D D A N N E L S E Forsvarsspil Målvogteren Kampen U-10 8 Forsvarsspil Målvogteren Kampen 1 DHF s budskaber om børnetræning Børns motoriske og fysiske udvikling skal stimuleres

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 BØRNEHÅNDBOLD 2016-2017 HÅNDBOG FOR U-6, U-7 & U-8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 VELKOMST VED FORMAND TRINE JEPSEN 3 DHFS BUDSKABER TIL BØRNETRÆNEREN 4 TOTALHÅNDBOLD

Læs mere

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål 1 Da målmand A er ved at udføre et målkast, kommer hans fod til berøre stregen til feltet. Hvad er den korrekte kendelse? A B C

Læs mere

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder Side 1 af 5 OBS!!! DBUs spilleregler 2014/15 er tilpasset Oplandsturneringen. Særregler i Oplandsturneringen er markeret med kursiv skrift og rød skriftfarve. Herunder er skitseret de primære forskelle

Læs mere

Dommeruddannelsen version 1.0

Dommeruddannelsen version 1.0 Dommeruddannelsen version 1.0 Dommerkarrieren starter med 4 lektionskursus samt professionel coachforløb Forord Dansk Håndbold Forbund (DHF) har som fornemste opgave at skabe et solidt fundament af håndbolddommere,

Læs mere

Aktivitetsoversigt og øvrig information

Aktivitetsoversigt og øvrig information Jydsk Håndbold Forbund - Kreds 5 Aktivitetsoversigt og øvrig information Sæsonen 2018/2019 Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen til sæsonen 2018/2019 Side 3 2. Totalhåndboldregler samt særregler Side 4 &

Læs mere

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres.

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres. 1 Dansk Håndbold Forbund imødekommer med udgivelsen af 7. udgave af studiemappen med fortolkninger og bemærkninger til håndboldspillereglerne gældende fra juli 2010 nye internationale spilleregler - og

Læs mere

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2010, hvorfra følgende kan nævnes:

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2010, hvorfra følgende kan nævnes: Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2010, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider: Alle hold spiller 2 X 15 minutter. Vedr. børneturneringen.

Læs mere

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane Spilleregler for indefodbold (*) For at lette forståelsen og dermed forhåbentlig undgå tvivlstilfælde er DBU Lolland-Falster enkelte steder i regelsættet fremkommet med tilføjelser. Disse tilføjelser er

Læs mere

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende paragraffer. Se nyeste udgave

Læs mere

Spilforståelse / regel 8 sæson

Spilforståelse / regel 8 sæson Spilforståelse / regel 8 sæson 2014-15 Spilforståelse Tekniske spilleregler Personlighed Samarbejde Spilforståelse - systemer 7 Hvor skal dommerfokus være? 2 1 6 3 4 5 1 Regelovertrædelser regel 8:1 hele

Læs mere

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v. DBU Lolland-Falster Spilleregler m. v. INDEFODBOLD 2018 / 2019 Spilleregler til store mål for sæsonen 2018/2019 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board (2014/2015-udgaven) med

Læs mere

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE BALLERUP-SKOVLUNDE FODBOLD INVITERER TIL BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE En turnering for sjov i ånden af FAIR-PLAY Søndag den 25. februar 2018 TAK for jeres tilslutning og vi glæder os til en hyggelig

Læs mere

DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014

DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014 DGI Sydvest Håndbold Turneringsregler Sommer 2014 Turneringsregler Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI s turneringsreglement gældende fra november 2012, hvorfra følgende kan nævnes: Spilletider:

Læs mere

Below water no one can hear you scream...

Below water no one can hear you scream... Below water no one can hear you scream... Opslagsværk 2011 Almindelige fejl 1 Tyvstart (frikast gives ved midten) WP 20.2 2 Hjælpe medspiller (frikast gives hvor forseelsen begåes) WP 20.3 3 Holde fast

Læs mere

Program Beach Stævne/Event

Program Beach Stævne/Event Program Beach Stævne/Event U-9, U-10, U-11 & U-12 På Balle Beach anlæg Lørdag den 19. maj 2018 Velkommen til Beach Handball i Balle Det er med stor glæde, at Jydsk Håndbold Forbund, Kreds 8 i samarbejde

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information Futsal i DGI Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information www.dgi.dk/futsal 2 Futsalregler for voksne Futsal minder på mange måder om almindelig udendørs fodbold, men der er enkelte forskelle

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Spilleregler for indefodbold

Spilleregler for indefodbold Spilleregler for indefodbold 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger anvendes: 1 - Midterlinjen.

Læs mere

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018 Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018 Forenklede spilleregler s. 2 Regler for dispensation s. 3 Afbudstakter til kommunemesterskab s. 3 Indefodboldloven s. 4 1 Årgang Oversigt over forenklede

Læs mere

Program Momenti Beach Cup

Program Momenti Beach Cup Program Momenti Beach Cup På Vojens Strand Lørdag og søn øndag den 2. og 3. juni 2018 Velkommen til Beach Handball i Vojens Det er med glæde, at Jydsk Håndbold Forbund, Kreds 8 i samarbejde med Vojens

Læs mere

TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk

TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk TOTALHÅNDBOLD I FORENINGEN Fra lille purk til gammel skurk Kære forening, kære trænere, ledere, hjælpere og spillere Dette hæfte har til formål at give et indblik i totalhåndbold. Hvordan spiller vi totalhåndbold

Læs mere

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1.

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. 2.3. Mest for børn Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. Spillerne er sammen i par. Hvert par tager opstilling langs midterlinjen, ryg mod ryg. Alle, som kigger den ene vej, er Chip, alle, som kigger

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 BØRNEHÅNDBOLD 2012-2013 U-6, U-7 & U-8 HÅNDBOG til: Børnetrænere Børneledere Forældre Interesserede Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 VELKOMST VED FORMAND TRINE

Læs mere

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen? Navn Beskrivelse Forsvarerne har fået tilkendt et frispark lige uden for eget straffesparksfelt. Sparkeren vil tage frisparket hurtigt, selv om en angriber ikke er 9,15 m væk. Da bolden passerer angriberen,

Læs mere

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board (seneste udgave) med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår

Læs mere

Spire Cup 2014. Vi har været nødt til at lave lidt tilføjelser for rækkerne, som fremgår af de enkelte dages stævneprogrammer.

Spire Cup 2014. Vi har været nødt til at lave lidt tilføjelser for rækkerne, som fremgår af de enkelte dages stævneprogrammer. Spire Cup 2014 Så er det tid for den årlige indendørs fodboldturnering for gl. Pandrup Kommune og hermed fremsendes stævneprogram, som løber af stablen 11.-14. november. Stævnet afvikles i Nolshallen,

Læs mere

GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail

GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail Brøndby den 7. november 2018 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 679139 HHL KIF Kolding mod GOG Håndbold spillet 20. oktober 2018 i Sydkyst Bank Arena 1 Disciplinærinstansen

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

VELKOMMEN TIL UDVIKLERMØDE I KREDS 5

VELKOMMEN TIL UDVIKLERMØDE I KREDS 5 VELKOMMEN TIL UDVIKLERMØDE I KREDS 5 11-10-2011 Dommerinstruktør for DHF / JHF, Kay Dam 1 VELKOMMEN TIL UDVIKLERMØDE I KREDS 5 11-10-2011 Dommerinstruktør for DHF / JHF, Kay Dam 2 UDVIKLER OPSTART 2011-2012

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 8 BØRNEHÅNDBOLD 2010-2011 INFO folder for Børnetrænere Børneledere Forældre Interesserede Børneudvalget Formand Trine Jepsen Bygmarken 29 6230 Rødekro 74 66 17 25 22 70 22

Læs mere

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Fyrkat Cup indbyder til indefodboldstævne i Hobro Idrætscenter 23., 24. og 25. januar 2015. Tilmelding sker gennem www.staevner.dk Alt efter antal tilmeldte

Læs mere

HÅNDBOLD REGION ØST. BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere. Børneledere. Forældre

HÅNDBOLD REGION ØST. BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere. Børneledere. Forældre HÅNDBOLD REGION ØST BØRNEHÅNDBOLDSTÆVNER Håndbog til: Børnetrænere Børneledere Forældre Opdateret d. 21. august 2014 Indhold Forord... 3 Propositioner for U-4/U-5, født i 2009 eller senere:... 4 Propositioner

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH Team Sydhavsøerne og Randers HH Brøndby, d.13. november 2015 Journalnr. 2064-15-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr. 221446 afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne

Læs mere

Manual for TIDTAGERE OG SEKRETÆRER DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1

Manual for TIDTAGERE OG SEKRETÆRER DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Manual for TIDTAGERE OG SEKRETÆRER DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 MANUAL for Tidtagere og Sekretærer De nye spilleregler indeholder vigtige ændringer og justeringer af Reglementet for Udskiftningsområdet. Der

Læs mere

4. Håndbold kan sagtens spilles i skolen

4. Håndbold kan sagtens spilles i skolen 4. Håndbold kan sagtens spilles i skolen Katrine Thoe Nielsen Breddekonsulent i DHF Søren Simonsen Udviklingschef i DHF Rigtig mange børn og voksne kender til håndbold. Vi ser det i fjernsynet og rigtig

Læs mere