Midtvejsopsamling. november Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. tlf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Midtvejsopsamling. november 2010. Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. www.cabiweb.dk. cabi@cabiweb.dk. tlf. 86 12 88 55"

Transkript

1 Midtvejsopsamling november 2010 Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. tlf

2 2 Fra Sport Til Job Fra Sport Til Job er et samarbejde mellem CABI og tre lokale integrationspartnerskaber i Aalborg, København og på Lolland. Projektet er støttet af Integrationsministeriet og løber fra august 2008 til udgangen af Målet med Fra Sport til Job er at skabe praktikpladser, job, fritidsjob eller uddannelsesaftaler til unge nydanskere. Det skal ske gennem partnerskaber mellem kommuner, sportsklubber, virksomheder, foreninger og andre lokale aktører. CABI er overordnet projektleder. De tre partnerskaber har egen styregruppe og projektkoordinator ansat. Midtvejs i projektet har vi samlet erfaringer fra de tre Fra Sport til Job-partnerskaber. Det er blevet til dette hæfte med tjeklister over det, der virker i partnerskaberne. Vi håber, at hæftet kan inspirere jer, som overvejer eller er i gang med at etablere partnerskaber om integration i jeres lokalområde. Koordinatorens mange opgaver Koordinatorerne i Fra Sport Til Job har mange forskellige opgaver, og de succesfulde erfaringer fra projektet hænger nøje sammen med de lokale koordinatorers rolle. I alle tre partnerskaber har den lokale koordinator haft en særlig funktion med at binde mange forskellige ender sammen. Det er bl.a.: Kontakt, vejledning og opfølgning på ungeforløb Kontakt og samarbejde med klubber og frivillige netværk Kontakt, matchning og formidling af job og uddannelsestilbud Etablering, samarbejde og udvikling af netværk Formidling, branding og repræsentation.

3 3 Få kontakt til de unge og hold fast! For koordinatorerne i Fra Sport Til Job har en af de vigtigste opgaver været at finde frem til de unge og fange deres interesse for sagen. Fra Sport Til Job er ikke et projekt, hvor deltagerne skal stemple ind eller har mødepligt. Deltagernes interesse skal i stedet vækkes gennem en synlig og hurtig gevinst ved at deltage. Og så handler det også om at bruge kanaler, som unge kan identificere sig med. Find ud af, hvor unge i dit lokalområde færdes og opsøg dem her Sports- og ungdomsklubber Ungdomsskoler Andre tilbud i nærområdet. Vær synlig og vedholdende Måske kommer de unge ikke første gang, men efterhånden bliver de fortrolige med dig. Tilbyd noget konkret og korte deadlines Vær skarp på, hvad du kan hjælpe med og hvad de unge får ud af at være med. Vær åben og fleksibel. Unge knytter sig til dig og ikke projektet Derfor er koordinatorens personlige og faglige kompetencer vigtige for projektet. De unge kan også få brug for nem og hurtig kontakt til dig på mobilen. Tag udgangspunkt i, hvad den unge drømmer om Tillid og troværdighed mellem dig og den unge er afgørende for fælles succes. Tal med den unge om, hvilken støtte og vejledning han har brug for Brug dit kendskab til den unge i kontakten til virksomheder eller uddannelsestilbud Du kender den unges interesser, ressourcer og støttebehov. Reklamer for dit projekt Fortæl om dit projekt via personlige møder og pjecer. Du kan også bruge facebook, sms og lignende til løbende kontakt mellem den unge og projektet.

4 4 Aktiviteter og metoder, der virker Der skal ofte et langt sejt træk til for at flytte de unge i den rigtige retning. Mange af dem er skoletrætte og umotiverede, og nogle kan slet ikke se sig selv med et job. Som koordinator skal du være drivkraften, der får den enkelte til at se værdien af et job eller en uddannelse, og mange gange er det også nødvendigt, at du rydder praktiske barrierer af vejen. Lav en jobklub, hvor unge får hjælp til alt omkring jobsøgning Jobansøgning og cv Hvordan præsenterer man sig til en jobsamtale? Hvad er en passende påklædning? Find ud af, hvilke drømme og behov de unge har Hold de unge til ilden Er det småt med arbejdspladser, kan du fx arrangere aktiviteter i sportsklubberne eller kurser af forskellig art. Få taletid i skolen Det er en nem måde at nå mange unge uden at tage af deres fritid. Vær vedholdende i din kontakt til den unge Den uformelle kontakt, hvor du tilbyder ham et fritidsjob eller aktivitet i sportsklubben, virker. Men måske skal der 50 sms er til, før der sker noget. Fokuser på den enkeltes behov De unge er meget forskellige. Nogle skal kun have hjælp til at rette deres cv, mens andre har brug for en meget håndholdt indsats. Hjælp den unge med at løse de praktiske spørgsmål Nogle af de unge skal have hjælp til at rydde de praktiske barrierer af vejen, inden de er klar til at søge job: Hvordan kommer man fra hjemmet til arbejdspladsen? Skal man give hånd? Skal man have en madpakke med? Opsøg virksomhederne De unge sætter stor pris på, at du opsøger virksomhederne, introducerer og anbefaler dem. I kan også besøge virksomheder sammen. Ansæt en rollemodel En social mentor, der kender de unge, og som kan være deres sociale mentor, når de har brug for at snakke.

5 5 Sats på det lokale samarbejde Der er tit mange andre initiativer, indsatser, task forces, samarbejder og projekter i et lokalområde, som har den samme målgruppe. I stedet for at kæmpe om deltagerne og gå i vejen for hinanden giver det god mening at slå jer sammen. Det får jer til at stå stærkere, når I samarbejder og supplerer hinanden for at nå et fælles mål. Hvis et andet projekt laver et cv-kursus, så slå dig sammen med det. Som koordinator er det vigtigt, at du kan forbinde de mange forskellige aktører og ressourcepersoner, som er i dit lokalområde. Kortlæg andre relevante samarbejdspartnere og projekter der er i dit lokalområde SSP Lektielæsning og jobcafeer Bydelsprojekter Kommunale fritidsjobindsatser Frivillige foreninger. Kontakt de indsatser, hvor du kan se en værdi i at samarbejde, og fortæl dem, hvad du kan tilbyde. Ved at samarbejde får I flere strenge at spille på. Find ud af, hvad der er jeres fælles mål Hold kontakten Det tætte, tværfaglige samarbejde fungerer kun, hvis det bliver holdt ved lige i hverdagen. I Aalborg har Fra Sport Til Job et nært samarbejde og holder fælles arrangementer som fx jobcafeer med bydelsprojektet I København arbejder Fra Sport Til Job tæt sammen med den kommunale fritidsjobindsats, en ungdomsskole og flere fritidsklubber. På Lolland har Fra Sport Til Job arbejdet sammen med initiativet Rødt kort til racisme og koordinerer med flere andre.

6 6 Sådan samarbejder du med virksomheder At få virksomhederne overbevist om, at de skal samarbejde med dit projekt, kræver et stort benarbejde fra dig, som er koordinator. Du skal være skarp på, hvad virksomhederne får ud af at samarbejde med dig. Og så viser Fra Sport Til Jobs erfaringer, at det er det personlige møde med koordinatoren, der får virksomhederne til at sige ja. Skab tillid og synlighed i lokalområdet Det er rigtig vigtigt for et godt samarbejde med virksomhederne. Besøg virksomheden og fortæl, hvad du kan tibyde dem Breve, s og andre masseudsendelser virker ikke. Det er den personlige samtale med dig, der får virksomheden til at sige ja. Sæt dig grundigt ind i virksomheden og vær skarp på, hvad du kan tilbyde Hvorfor skal de ansætte en af dine unge? Dan dit eget netværk af virksomheder ud fra besøgsrunderne og plej det Har en virksomhed først gode erfaringer med at samarbejde med dig, er det som regel noget andre virksomheder hører om. Fasthold det gode samarbejde via regelmæssig kontakt til virksomhederne Lav aftaler med virksomhederne om, at du gerne må henvende dig uopfordret Aftal, at du får det at vide, hvis de slår et job op. Stå til rådighed Hvis en virksomhed tager imod en af dine unge, skal virksomheden vide, at de kan få fat i dig, hvis de har brug for det. Sørg for et godt match Find den rette person til rette virksomhed. Virksomhederne stoler på dig, når de ansætter ham, du anbefaler. Derfor har du også et ansvar. Følg op Også når det går skævt med en ansættelse, er det vigtigt, at du følger godt op med virksomheden. Det er afgørende for, at virksomheden vil samarbejde med dig igen.

7 7 Vær synlig Et projekt er ikke meget værd, hvis det lever en hengemt tilværelse, hvor ingen kender det. Hvis du vil tiltrække deltagere, er det vigtigt at være synlig i lokalområdet. Pressen kan også bruges til at skabe positiv opmærksomhed om dit projekt blandt unge og virksomheder. Få et logo Det skaber genkendelighed og kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Hvis du samarbejder med en virksomhed eller en sportsklub med et godt brand i lokalområdet, kan du spørge, om du må bruge deres logo. Anskaf t-shirts og jakker med logo Hvis et helt hold i sportsklubben eller rollemodellerne har ens t-shirts og jakker, er det med til at skabe sammenhold. Vi er på samme hold. Mød op Du må som koordinator ikke gemme dig på kontoret. Mød op, hvor de unge og virksomhederne er: Til træning og til kampe i sportsklubben I ungdomsklubben I skolen Lokale arrangementer og messer Til netværksmøder I handelstandsforeningen. Brug pressen til at hjælpe dig med at sprede budskabet om dit projekt De lokale medier kan godt lide at skrive om succeshistorier fra deres lokalområde, så derfor er det værd at overveje, hvordan du kan bruge pressen. Hav en klar historie, når du kontakter journalisten Journalisten vil gerne tale med en ung og en virksomhed, der har ansat en ung. Tal er godt. Hvor mange unge er ansat? Hvor mange virksomheder er med? Positiv presse giver god branding og prestige for dit projekt De unge synes, det er sjovt, og virksomhederne ser det som god reklame.

8 8 Organiser dig rigtigt Det er meget vigtigt, at dit projekt bliver forankret rigtigt. Der er ikke nogen opskrift på, hvordan det skal gøres, men det skal være dér, hvor det giver bedst mening for dit lokalområde. Med til organiseringen hører også økonomien. At drive et projekt koster penge, og de skal komme fra enten kommunen eller via fonde. Det skal der være styr på fra begyndelsen. Sørg for at pengene til at drive projektet er der Det duer ikke at overlade det til en frivillig organisation alene at drive projektet. Fonds- og puljemidler kan være vigtige bidrag, men en kommunal medfinansiering er afgørende for at sikre forankring i kommunen. Sæt mål for projektet i fællesskab På den måde sikrer du samtidig opbakning i samarbejdet, fordi I arbejder i samme retning. Hvem er de unge, I skal have fat I? Hvor mange skal i job/fritidsjob? Hvor mange skal i uddannelse? Hold styregruppemøder med faste mellemrum Orienter styregruppen om udviklingen mellem møderne. Aftal faste statusmøder møder med de centrale partnere i projektet Fx i jobcentret eller sportsklubben. Lav en klar rollefordeling Hvad er dine opgaver som koordinator, og hvad skal de øvrige partnere tage sig af? I Aalborg er Fra Sport Til Jobs koordinator forankret i sportsklubben AaB. Han samarbejder tæt med lederen i Jobcenter Integration, som er indgangen til de opgaver, der skal løses af kommunen. I København er koordinatoren forankret i Jobcenter Skelbækgade. Her har også den kommunale fritidsjobindsats til huse. Sportsklubberne i projektet er alle mindre klubber centreret omkring Valby. På Lolland er koordinatoren forankret i Lolland Produktionsskole. Skolen har et tæt samarbejde med jobcentret, UU og Børn- og ungerådgivningen. Også her er sportsklubberne alle mindre klubber.

9 9 Partnerskabsmodel Partnerskabsblæksprutten Fx. sports- og ungdomsklubber og skoler. SMS og Facebook. Fx. samtaler, cv-hjælp, jobklub, rollemodeller, virksomhedsbesøg Kontakt til de unge Metoder der virker Fx. bydelsprojekter, SSP, frivillige foreninger, fritidsjobindsats, lektieklubber, jobcafé Lokalt samarbejde Virksomhedssamarbejdet Organisering og økonomi Vær synlig Fx. viden om virksomhederne, det personlige møde, det rigtige match, opfølgning Forankring der giver mening lokalt, klare aftaler om ressourcer og økonomi, klar rollefordeling Fx. logo, vær til stede, brug pressen

10 10 Mere inspiration Den fælles indgang til de tre partnerskaber Fra Sport Til Job København har sin egen hjemmeside Fra Sport Til Job Aalborg har sin egen hjemmeside Get2Sport er et landsdækkende projekt, som arbejder for integration af nydanskere gennem sport. Projektet er bl.a. støttet af Integrationsministeriet og Kulturministeriet. Brug For Alle Unge er en kampagne under Integrationsministeriet, der har som mål at få flere unge med anden etnisk baggrund end dansk til at begynde på og fuldføre en kompetencegivende erhvervsuddannelse.

11 11

12 Fra Sport Til Job midtvejsopsamling Fra Sport Til Job er et partnerskabsprojekt, der har som mål at hjælpe unge nydanskere i gang med uddannelse eller job. Projektet har været i gang siden 2008, og i hæftet her samler vi med en række tjeklister op på, hvad der har virket indtil nu. Det kræver bl.a. en projektkoordinator, der er god til at opbygge relationer til de unge, som er målgruppen for projektet, og til virksomhederne, der skal tage imod de unge. Fra Sport Til Job er støttet af

Midtvejskonference i Fra Sport til Job

Midtvejskonference i Fra Sport til Job Invitation Midtvejskonference i Fra Sport til Job Partnerskaber mellem kommuner og sportsklubber viser nye veje til job og uddannelse for unge nydanskere Dato: Tirsdag den 23. november kl. 14.00 18.00

Læs mere

Erfaringer fra tre integrationspartnerskaber

Erfaringer fra tre integrationspartnerskaber Erfaringer fra tre integrationspartnerskaber - plads til rummelighed 1 Forside: Arkivfoto Indholdsfortegnelse Forord: Sammen kan frivillige og professionelle hjælpe unge på vej!... 3 Fra Sport Til Job

Læs mere

Ansøgning om støtte til fritidsjobindsats

Ansøgning om støtte til fritidsjobindsats Aalborg Kommune Jobcenter Aalborg Sønderbro 12 9000 Aalborg Arbejdsmarkedsstyrelsen 3. kt. Bircan Eker bek@ams.dk Anne Kofoed Ravn akr@ams.dk Sønderbro 12 9000 Aalborg Tlf. 9931 3131 www.jobcenter.dk Direkte

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE 1 INDLEDNING Dette er en håndbog for lokalgrupper i Erhvervsguiderne. Du kan læse mere om initiativet på www.erhvervsguiderne.dk. Håndbogen indeholder råd og

Læs mere

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder VIDENS 02 INDSAMLING FRITIDSJOB Til unge i udsatte boligområder 1 1 FRITIDSJOB FORMER FREMTIDEN Et arbejde som reklameomdeler, kasseassistent eller rengøringshjælp er mange unges første erfaring med arbejdsmarkedet.

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

SÆT DE LOKALE VIRKSOMHEDER I SPIL

SÆT DE LOKALE VIRKSOMHEDER I SPIL SÆT DE LOKALE VIRKSOMHEDER I SPIL De unges første skridt mod job bl danmarks almene boliger Guide til virksomhedssamarbejde Et samarbejde med det lokale erhvervsliv kan skabe netværk, muligheder og jobåbninger

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

Projektet har i overvejende grad ramt områdets drenge med en minoritetsbaggrund, men er i lige så høj grad åben for pigerne.

Projektet har i overvejende grad ramt områdets drenge med en minoritetsbaggrund, men er i lige så høj grad åben for pigerne. Aktivitetsnavn: Rene BB (Lommepengeprojekter i CFBU kataloget) Indhold og praksis (aktivitetsbeskrivelse): Ifølge Landsbyggefondens database er det i 2016 37,3% af beboerne i alderen 20-24 år, der har

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Anbefaling 1 Samarbejde med erhvervslivet Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Iværksætter uddannelse i Helsingør (som skal være landsdækkede) Eventuddannelse + stillinger i kommunen, der skal

Læs mere

Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse)

Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- Og Integrationsforvaltningen Kontor for Integrationsservice NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1: Københavns Kommunes Værtsprogram (revideret projektbeskrivelse)

Læs mere

Input til drøftelse af indhold i projekt Ungeindsats Aalborg 2015 s ansøgning til Socialfonden

Input til drøftelse af indhold i projekt Ungeindsats Aalborg 2015 s ansøgning til Socialfonden Input til drøftelse af indhold i projekt Ungeindsats Aalborg 2015 s ansøgning til Socialfonden Seniorkonsulent Jesper Pedersen Styregruppemøde, Aalborg, 5/3 2015 Temadag Jesper Pedersen Den tværfaglige

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: Rummelighed i forhold til psykisk sårbare på arbejdsmarkedet Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Søvej 1-3 8600 Silkeborg E-post:

Læs mere

Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse

Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse Marts 2013 Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse Den regionale praktikpladsenhed Carl Jacobsens vej 25 2500 Valby www.regionh.dk/taenelev Potentiale for flere praktikpladser i hovedstadsregionen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Projekt Forskel gør en forskel

Projekt Forskel gør en forskel Projekt Forskel gør en forskel Resumé Projekt Forskel gør en forskel sigter mod at optimere processen mht. at få flere højtuddannede nydanskere i arbejde i små og mellemstore virksomheder (SMV). Det gøres

Læs mere

NY_Formidlingsplan - Projekt 500. Version:

NY_Formidlingsplan - Projekt 500. Version: NY_Formidlingsplan - Projekt 500 Version: 1.0 149155 Redigeret 21-06-2016 Handlingsplan for formidling Projekt 500 Dato 26. maj 2016 Nr. Formål: At udbrede kendskabet til metoder og resultater fra Projekt

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

Strategi for beskæftigelsesindsatsen i Værebro Park

Strategi for beskæftigelsesindsatsen i Værebro Park Strategi for beskæftigelsesindsatsen i Værebro Park Indledning En af de fire målsætninger for Social balance i Værebro Park er, at alle unge skal være i job eller ALLE. Dette er en ambitiøs målsætning,

Læs mere

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater WS 7 på konferencen Jagten på 95 pct. hvad virker? 22. november 2010 v/ Jan Bauditz, Chefkonsulent, KL, Kontoret for Arbejdsmarked og Uddannelse Dagsorden

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Styrelsen for International Rekruttering og Integration Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk og indsendes via ansøgningsportalen. For yderligere information om udfyldelse af ansøgningsskema se vejledningen

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Jobcenter Brøndby 2010 Koordinering og udvikling af ungeindsatsen i Brøndby kommune

Jobcenter Brøndby 2010 Koordinering og udvikling af ungeindsatsen i Brøndby kommune Jobcenter Brøndby 2010 Aktører Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) Relevante uddannelsesinstitutioner Jobcentret Børneforvaltningen Mål/succeskriterier Formål 1. Der mangler gennemsigtighed ift. de forskellige

Læs mere

Learn to do IT! Åbne it-caféer: Et tilbud til borgere i udsatte boligområder

Learn to do IT! Åbne it-caféer: Et tilbud til borgere i udsatte boligområder Learn to do IT! Åbne it-caféer: Et tilbud til borgere i udsatte boligområder Støttet af Kulturministeriet, Integrationsministeriet, Styrelsen for Bibliotek og Medier, Microsoft, Foreningen Nydansker samt

Læs mere

Mentorindsatsen i det boligsociale arbejde betydningen af relationer og netværk.

Mentorindsatsen i det boligsociale arbejde betydningen af relationer og netværk. Mentorindsatsen i det boligsociale arbejde betydningen af relationer og netværk. Jeg er blevet bedt om at underholde med mine re

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

KLAPjob til førtidspensionister

KLAPjob til førtidspensionister EVALUERING SAMMENFATNING KLAPjob til førtidspensionister Evaluering af samarbejdet med jobcentre Juni 2017 Jesper Pedersen Sammenfatning Dette er en sammenfatning af hovedrapporten, hvor jobcentrenes samarbejde

Læs mere

Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder

Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder Invitation til regionalt netværksmøde i ledernetværket Fra leder til leder Region Sjælland, Øerne og Hovedstaden Mødevært: Integrationskoordinator Simon Knudsen, føtex Sted: føtex, Vesterbrogade 74-76,

Læs mere

Få nye virksomheder til frivilligt og ulønnet at bidrage til vores ungeindsats.

Få nye virksomheder til frivilligt og ulønnet at bidrage til vores ungeindsats. SAMARBEJDSAFTALE OM ERHVERVSMENTORKORPS PÅ FYN ERHVERVSMENTOR FRA SYD TIL ØST I januar 2014 har erhvervsmentorkorpset Dygtige Unge afholdt møde med repræsentanter fra Jobcentrene i Svendborg, Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet VEJLEDNING Mentorordning: De unge skal holdes i hånden ved hjælp af en mentor. Det er vigtigt med nogle, der kan "samle den unge op" og guide den Mentorordningen kan være 1) individuelt tilpassede forløb,

Læs mere

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE 1 INDLEDNING Dette er en håndbog for lokalgrupper i Erhvervsguiderne. Håndbogen indeholder beskrivelser af, hvordan I kan etablere og drive Erhvervsguiderne

Læs mere

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Notat Til: Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Anvendelse af midler i 2012 Administrationen har på baggrund af mødet i det Lokale Beskæftigelsesråd d. 13. oktober udarbejdet

Læs mere

AM2008 - workshop. Sæt socialt engagement på dagsordenen i din virksomhed

AM2008 - workshop. Sæt socialt engagement på dagsordenen i din virksomhed AM2008 - workshop Sæt socialt engagement på dagsordenen i din virksomhed Birgitte Poulsen, CABI og Pernille Risgaard, Sekretariatet for Det Sociale Indeks Vel mødt! 13.00 Velkommen 13.10 Derfor spiller

Læs mere

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner Evaluering af de boligsociale helhedsplaner I Københavns Kommune 2010 Kvarterudvikling, Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen 2011 2 Boligsociale helhedsplaner i Københavns Kommune Københavns

Læs mere

Behov for gensidigt medborgerskab

Behov for gensidigt medborgerskab Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats

Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats Beskæftigelsesregionerne Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark samt Hovedstaden & Sjælland 24. februar 2011 Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats Aktivering på en virksomhed er den bedste

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede 1 Debatoplæg: Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede børn og unge Fællesskabet 1. Udsatte børn og unge skal med i fællesskabet: Udgangspunktet for arbejdet med udsatte og

Læs mere

Torben Møller-Hansen, dir. Vi skal ikke gentage fejlene.. 4 konkrete indgange til samarbejdet

Torben Møller-Hansen, dir. Vi skal ikke gentage fejlene.. 4 konkrete indgange til samarbejdet Torben Møller-Hansen, dir. Vi skal ikke gentage fejlene.. Ingen integration uden erhvervslivet Tænk kontakten og samarbejdet på en ny måde Synliggør den lokal værdi og det fælles engagement 4 konkrete

Læs mere

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder I 2007 fik CBR-Randers midler fra Integrationsministeriet til at gennemføre en beskæftigelsesrettet

Læs mere

Opsamling på erfaringsworkshop

Opsamling på erfaringsworkshop Opsamling på erfaringsworkshop Puljen til efterværn og netværksgrupper 1. februar 2017 Oplevede resultater Overordnet oplever projekterne resultater hos de unge, som er knyttet til sociale kompetencer

Læs mere

KLAP-job til førtidspensionister

KLAP-job til førtidspensionister EVALUERING SAMMENFATNING KLAP-job til førtidspensionister Evaluering af samarbejdet med jobcentre Juni 2017 Jesper Pedersen 2 Sammenfatning Dette er en sammenfatning af hovedrapporten, hvor jobcentrenes

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune

1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune Side1/5 Fællessekretariatet Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.:65151543 bjy@kerteminde.dk www.kerteminde.dk 9-09-2010 1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune 2.

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

BILAG 1 - SAMARBEJDSPARTNERE IFØLGE SPØRGESKEMAUNDERSØGELSEN

BILAG 1 - SAMARBEJDSPARTNERE IFØLGE SPØRGESKEMAUNDERSØGELSEN BILAG 1 SAMARBEJDSPARTNERE IFØLGE SPØRGESKEMAUNDERSØGELSEN Spørgeskemaundersøgelsen foretaget blandt projektledere i helhedsplaner, som arbejder med beskæftigelsesmentor, viser, at der samarbejdes med

Læs mere

Jobcenteret søger LBR om midler til projekt UNG I JOB - en virksomhedsrettet indsats på ungeområdet.

Jobcenteret søger LBR om midler til projekt UNG I JOB - en virksomhedsrettet indsats på ungeområdet. Projektansøgning til LBR Projekt UNG I JOB, juni 2010 Jobcenteret søger LBR om midler til projekt UNG I JOB - en virksomhedsrettet indsats på ungeområdet. Jobcenteret søger LBR om midler til ansættelse

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Forebyggelsespakken i praksis

Forebyggelsespakken i praksis Forebyggelsespakken i praksis Hvordan kan kommunerne arbejde med seksuel sundhed på ungdomsuddannelserne? Morten Emmerik Wøldike og Robert Holm Jensen, projektledere, National afdeling, Sex & Samfund Sex

Læs mere

2. Formål. 3. Brug for alle unges rollemodeller tilbyder

2. Formål. 3. Brug for alle unges rollemodeller tilbyder Samarbejdsaftale mellem Bibliotek og Medier og Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration om brug af Brug for alle unges rollemodeller på biblioteker. Bibliotek og Medier og Ministeriet for

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Oplæg for politiske udvalg i Randers Kommune 21. februar 2017 v. udvalgsformand Sine Agerholm (A) og chef for Uddannelse til Alle Unge Julie Becher Hvorfor vi i Holbæk Kommune er gået all in på kerneopgaven

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Landsbyerhvervsklynger

Landsbyerhvervsklynger Landsbyerhvervsklynger Udvikling, samarbejde og vækst Erhvervsudvikling og fastholdelse af virksomheder i Holstebro Kommunes landdistrikter Projektets vision At udvikle og fastholde virksomheder og arbejdspladser

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

CSRagenter i Hotspotområder - opsamling, erfaring og læring fra Skanderborg, Kolding og Brøndby Strand

CSRagenter i Hotspotområder - opsamling, erfaring og læring fra Skanderborg, Kolding og Brøndby Strand CSRagenter i Hotspotområder - opsamling, erfaring og læring fra Skanderborg, Kolding og Brøndby Strand FORENINGEN NYDANSKER V/ LOTTE HOLCK, CHEFKONSULENT Agenda - CSRagenter Generelt om formål, forløb,

Læs mere

Bilag 1 - Interviewguides

Bilag 1 - Interviewguides Bilag 1 - Interviewguides De unge, UU-vejledere, Virksomhedsleder, lærer og Fritidsjobkonsulent Gitte Interviewguide de unge Hver er de unge alder, fritidsjoberfaringer, skole Betydningen af at have et

Læs mere

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Indhold Baggrund s. 1 Formål - 2 Målgruppe - 3 Indhold - 3 Organisation - 4 Budget - 7 Finansiering - 7 Baggrund I regeringsgrundlaget fra 2007 - Mulighedernes samfund -

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog INDHOLD Baggrund 3 Udfordringen med at få flygtningekvinder i arbejde 3 Temaer for integrationsindsatsen 4 Sundhed og sygdomsopfattelse 5

Læs mere

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser 1 Fritidsjobsindsatser 2 Program Børn og unge aktiviteter i selvevalueringerne Effekter af fritidsjob Fire veje til fritidsjob Debat i plenum og i grupper 3 De mest udbredte aktiviteter 33 Væresteder og

Læs mere

Til inspiration: Jobcenter Slagelse har høj samarbejdsgrad og 170 aktive partnerskabsaftaler med private og offentlige virksomheder

Til inspiration: Jobcenter Slagelse har høj samarbejdsgrad og 170 aktive partnerskabsaftaler med private og offentlige virksomheder Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 7. februar 2011 Til inspiration: Jobcenter Slagelse har høj samarbejdsgrad og 170 aktive partnerskabsaftaler med private og offentlige virksomheder Baggrund/formål

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 Puljemidler kan søges af foreninger der er godkendt i Københavns kommune som frivillig

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK. Beskæftigelsesregionerne i Danmark. Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder. - Case fra Jobcenter Slagelse

BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK. Beskæftigelsesregionerne i Danmark. Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder. - Case fra Jobcenter Slagelse BESKÆFTIGELSESREGIONERNE I DANMARK Evaluering af Luk op for nye jobmuligheder Beskæftigelsesregionerne i Danmark - Case fra Jobcenter Slagelse AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA JOBCENTER

Læs mere

Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet

Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet Slut-rapport 1. aug. 2007 1.juli 2008 Indledning: Med støtte fra Det lokale Beskæftigelsesråd har UU Skive gennemført et projekt,

Læs mere

Den frivillige integrationsindsats

Den frivillige integrationsindsats Den frivillige integrationsindsats Ditte Rejnholdt Rudolfsen Integrationsministeriet Forskellige indsatser og aktører Idræts- og foreningslivet brænder for bolden Integration er en sidegevinst Sociale

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger Bilag 1 Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens Indsats Ansøgt beløb 2019 Rådets anbefaling 2019 Integrationsrådets Forvaltningens Aktive på arbejdsmarkedet

Læs mere

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 Sætter nydanske drenges ressourcer i spil Fortsætter sin støtte til alternative lektiecaféer og ung-til-ung metoder Intensiverer oplysning om uddannelse til nydanske forældre

Læs mere

Netværk om kvinder. Jobcentrenes samarbejde med frivillige. Idékatalog. Idékatalog. Maj 2011. Maj 2011. Kjeld Hansen Marianne Saxtoft

Netværk om kvinder. Jobcentrenes samarbejde med frivillige. Idékatalog. Idékatalog. Maj 2011. Maj 2011. Kjeld Hansen Marianne Saxtoft Idékatalog Maj 2011 Kjeld Hansen Marianne Saxtoft Jobcentrenes samarbejde med frivillige Netværk om kvinder Idékatalog Maj 2011 Kjeld Hansen Marianne Saxtoft Jobcentrenes samarbejde med frivillige I de

Læs mere

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM VÆRDIER INDHOLD Fest Musik Folkelighed Mad Fællesskab Kunst Lokal forankring i hele Holbæk Kommune Sport Gratis for alle Leg Teater PARTNERE Som

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere

Midtvejsevaluering Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Januar 2017 MIDTVEJSEVALUERING. Fritidsjobambassadører til unge

Midtvejsevaluering Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Januar 2017 MIDTVEJSEVALUERING. Fritidsjobambassadører til unge MIDTVEJSEVALUERING Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kort overblik... 2 Aktiviteter... 4 Fritidsjobambassadørkorpset... 4 Virksomhedskontakt...

Læs mere

Virksomhedssamarbejde. Det gode parløb. Virksomhedsnetværk CABI

Virksomhedssamarbejde. Det gode parløb. Virksomhedsnetværk CABI Virksomhedssamarbejde Det gode parløb Virksomhedsnetværk CABI 20.05.14 Præsentation Beskæftigelseschef i Jammerbugt Kommune Baggrund - 4 andre nordjyske kommuner - samt en række nationale Dette giver grundlag

Læs mere

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG INDHOLD 1. Formål 1 2. Målsætning 1 3. Målgruppe 1 4. Det udbudsretlige grundlag 1 5. Udvikling og forankring af partnerskabsaftalerne

Læs mere

Virksomhedsworkshop. Chefkonsulent Dia Wolffhechel Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN

Virksomhedsworkshop. Chefkonsulent Dia Wolffhechel Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Virksomhedsworkshop Chefkonsulent Dia Wolffhechel Erhvervs- og Selskabsstyrelsen gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK Opgaver

Læs mere

Det gode match. - et lidt bedre liv. Oplæg af: Rune Bech Teamleder for jobparate dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere samt fleks

Det gode match. - et lidt bedre liv. Oplæg af: Rune Bech Teamleder for jobparate dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere samt fleks Det gode match Oplæg af: Rune Bech Teamleder for jobparate dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere samt fleks Helle Thorsson Teamleder for virksomhedsindsatsen Oktober 2016 - et lidt bedre liv Lidt fakta om

Læs mere

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt

Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Motion i skoler - et breddeidrætsprojekt Udviklingskonsulent Trine Rose Center for Skole Slagelse Kommune Knap 80.000 indbyggere Sundhedstilstand og adfærd generelt dårligere end landsgennemsnittet. Dog

Læs mere

Skab opmærksomhed om voksenlæring. Gode råd. Awareness Raising for Adult Learning and Education. Projekt partnere:

Skab opmærksomhed om voksenlæring. Gode råd. Awareness Raising for Adult Learning and Education. Projekt partnere: Skab opmærksomhed om voksenlæring Gode råd Awareness Raising for Adult Learning and Education Projekt partnere: 02 Introduktion ARALE er en forkortelse for Awareness Raising for Adult Learning and Education.

Læs mere

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 HVORFOR KOMMUNIKERER VI?... 3 DET STRATEGISKE FUNDAMENT... 3 Fremtidsdrøm... 3 DNA... 4 INDSATSOMRÅDER... 4 Strategi 2015... 4 Kommunikationssituation...

Læs mere

1. Kan outplacement-udbyderen tilbyde sparring til lederne, der skal opsige medarbejdere? Det kan være svært at vide, hvordan man skal håndtere og kom

1. Kan outplacement-udbyderen tilbyde sparring til lederne, der skal opsige medarbejdere? Det kan være svært at vide, hvordan man skal håndtere og kom 1. Kan outplacement-udbyderen tilbyde sparring til lederne, der skal opsige medarbejdere? Det kan være svært at vide, hvordan man skal håndtere og kommunikere en opsigelse til sine medarbejdere. Det er

Læs mere

Informations- og vejledningspjece. Ældre Sagens Natteravne

Informations- og vejledningspjece. Ældre Sagens Natteravne Informations- og vejledningspjece Ældre Sagens Natteravne Indledning Ældre Sagen (ÆSN) og Natteravnenes Landssekretariat har i oktober 2010 indgået en landsdækkende samarbejdsaftale. Dette giver Ældre

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Aktiviteter i Jobboxen 2016 januar februar marts Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende

Læs mere

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten.

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten. I forbindelse med budget 2015 blev SSP og Ungdomsklubberne lagt ind under Ungdomsskolen. Flytningen af SSP sker fra d. 1.1.2015 og ungdomsklubberne overgår til Ungdomsskolen fra d. 1.8.2015 Fritidsklub

Læs mere

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling Punkt 2. Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling 2019-019361 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen indstiller til Beskæftigelsesudvalget,

Læs mere

ForeningsMentor i Tilst

ForeningsMentor i Tilst ForeningsMentor i Tilst Projektresumé ForeningsMentor i Tilst har til formål at hjælpe børn og unge i udsatte positioner med at få en aktiv fritid. Frivillige foreningsmentorer bygger bro mellem foreninger

Læs mere

Fritidsjobindsatsen i Aalborg Kommune. Center for Tværfaglig Forebyggelse

Fritidsjobindsatsen i Aalborg Kommune. Center for Tværfaglig Forebyggelse Fritidsjobindsatsen i Aalborg Kommune Center for Tværfaglig Forebyggelse Fordele ved at ansætte fritidsjobbere Hjælpe udsatte unge Styrke lokalsamfundet ved at hjælpe unge ind i arbejdslivet. Ofte yderst

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør -

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør   - SSP+ Med udbygningen af SSP-området, det såkaldte SSP+, opnår Helsingør Kommune en mere direkte og bedre indsats for stop af uhensigtsmæssig adfærd og udvikling af kriminalitet blandt unge over 18 år,

Læs mere

Vil du være med til at skabe fremtiden?

Vil du være med til at skabe fremtiden? Vil du være med til at skabe fremtiden? UCHANGETHEWORLD VILJE, LYST OG ENGAGEMENT TIL AT GØRE EN FORSKEL Som frivillig i UNGE4UNGE er du en del af et netværk, hvor du vil møde mange unge fra hele Aarhus.

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

Evaluering på projekt Nye vej til Job. Jobpakken

Evaluering på projekt Nye vej til Job. Jobpakken Evaluering på projekt Nye vej til Job Jobpakken Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Partnerskabsaftale med Furesø Jobcenter... 6 Status... 6 Milepæle i 2016... 6 Konklusion... 7 Indledning Furesø Kommune

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere

Vi ser tilbage og frem

Vi ser tilbage og frem GREVE NORD PROJEKTET 2016-2020 Vi ser tilbage og frem - Hvad har vi opnået, og hvad vil vi opnå? GREVE NORD PROJEKTET 2016-2020 Brandslukning (2008-2012) Konsolidering (2012-2016) Udvikling og forankring

Læs mere