Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne."

Transkript

1 Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne.

2 Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning

3 Bilag 3. Tjekskema for på: Gilbjergvej 51 Tjekskema vedr. ansøgning efter lovens 12 om etablering, udvidelse eller ændring af kvægbrug Skemaet er udarbejdet med udgangspunkt i EU s BREF note for intensiv fjerkræ- eller svineproduktion, samt Miljøstyrelsens blade for kvægdrift. Nogle krav er sikret opfyldt gennem dansk lovgivning. I skemaet er sådanne forhold markeret med grå celler og forklarende tekst. Nr. for kvægbrug Ansøgers oplysninger (oplysninger anføres for hver enhed jf. elektronisk ansøgning, f.eks. staldafsnit, beholder o.l.) 1 Godt landmandskab er at udføre alle følgende punkter: Identificere og implementere uddannelses- og træningsprogrammer for bedriftspersonale Føre journal over vandforbrug Føre journal over energiforbrug Føre journal over mængde af husdyrfoder Nye medarbejdere informeres om relevante emner i miljøgodkendelsen ved ansættelse. Der er egen vandboring. Der monteres vandmåler, og der laves én årlig opgørelse af forbruget fra 2009 Der laves én årlig opgørelse. Ved investeringer og alm. vedligehold følges den alm. teknologiske udvikling. Der købes f.eks. lavenergi lysstofrør og el-pærer. Der udarbejdes foderbudget/foderplaner samt mark- og gødningsplan. Vurdering af om det oplyste er Føre journal over opstået spild Noteres i markbogen Føre journal over spredning af uorganisk gødning på - krav anses for opfyldt ved reglerne i 22 i markerne lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om Føre journal over spredning af husdyrgødning på markerne Have en nødfremgangsmåde til at håndtere ikke planlagte emissioner og hændelser Iværksætte et reparations- og vedligeholdelsesprogram for at sikre, at bygninger og udstyr er i driftsklar stand, samt at faciliteterne holdes rene Planlægge aktiviteter på anlægget korrekt, såsom levering af materialer og fjernelse af produkter og De ansvarlige for bedriften kontaktes ved uforudsete hændelser, som så tager stilling til yderligere tiltag. Anlægget vedligeholdes således at bygninger og udstyr er i driftsklar stand Det tilstræbes at planlægge således at alle ressourcer udnyttes optimalt plantedække - krav anses for opfyldt ved reglerne i 22 i lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække spild Planlægge gødning af markerne korrekt - krav anses for opfyldt ved reglerne i 21 i lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække

4 2 Foder Det er forureningsforebyggende at gennemføre effektiv fodring til reduktion af udskillelsen af kvælstof og fosfor, ved at sikre, at foderets indhold af næringsstoffer modsvarer dyrenes behov, og at næringsstofferne er letoptagelige. Oplysninger om, hvorledes der gennemføres effektiv fodring af Malkekøer 3 Ammoniakemissioner fra anlægget I Miljøstyrelsens vejledninger om emissionsgrænseværdier for dyr i gyllesystemer (maj 2011) og dyr udenfor gyllesystemer (februar 2012) er opstillet vejledende emissionsgrænseværdier for gyllebaserede systemer i konventionelle kvægbrug Samlet emission fra anlægget, jf. afsnittet Driftsbygningerne i godkendelsen: Beregnet sum af maksimal -niveau for ammoniakemission fra anlægget: 4 Vand Til aktiviteter, hvor der bruges vand, er det at reducere vandforbruget ved at udføre alt det følgende: Der fodres med indhold af råprotein og fosfor i overensstemmelse med normtal fra Danmarks Jordbrugsforskning / Plantedirektoratet kg N/år Ammoniakemissionen fra anlægget er i henhold til ansøgningsskemaet på kg N/år Den oplyste foderplanlægning anses for. I Miljøstyrelsens vejledninger udsendt den 13. juli og den 19. november 2010, er fastlagt emissionsgrænseværdier for ammoniak, således at ansøger selv kan vælge de konkrete staldsystemer, lagerindretninger og fodringsstrategier - herunder indhold af råprotein - som indebærer at husdyrbruget kan overholde disse grænseværdier, der er fastsat ud fra, hvad der efter Miljøstyrelsens opfattelse er ud fra en samlet vurdering af det teknisk og økonomisk mulige for anlægget som helhed, hvor anlægget omfatter husdyrhold, stald og lager. Der er taget stilling til den samlede emission i nedenstående punkt 3., idet den ansøgte emission er lavere end det beregnede -niveau. Se nærmere herom i afsnittet Driftsbygninger i godkendelsens miljøtekniske redegørelse.

5 - Rengøring af stald og udstyr med højtryksrensere efter hver produktionscyklus eller batch. Spulevandvand løber typisk ned i gyllesystemet, og det er derfor vigtigt at finde en balance mellem rengøring og brug af så lidt vand som muligt. - udførelse af regelmæssig kalibrering af drikkevandsanlægget for at undgå spild Maskiner og stalde vaskes med højtryksrenser. Under malkning anvendes der vand til nedkøling af mælken. Det vand, der anvendes til nedkøling, genanvendes til rengøring af malkestalden. Der anvendes drikkekar med automatisk lukkeventil. Når dyrene drikker af vandet synker vandstanden og ventilen åbner for vandtilførslen. Når dyrene stopper med at drikker stiger vandniveauet så til det indstillede niveau og ventilen lukker for vandtilførslen igen. Ventilen kan være f.eks. en genstand, der flyder oven på vandet. Det maksimale flow kan indstilles og tilpasses antal dyr omkring det aktuelle drikkekar. I EU s BREF note er ikke beskrevet, hvorledes kalibrering skulle kunne resultere i reduceret spild. Det er kommunens vurdering, at regelmæssig kalibrering ikke er relevant, hvis der anvendes drikkesystemer, hvor det maksimale flow passer til de forskellige dyrs drikkehastighed, og som afbryder vandtilførslen, når dyrene ikke drikker. - registrering af vandforbrug gennem måling af forbrug Drikkevandsanlægget efterses regelmæssigt dels for at sikre rent drikkevand, og dels for at kontrollere diverse ventiler og lukkemekanismer. Der laves én årlig opgørelse fra detektering og reparation af lækager Bedriftens drikkevandsinstallationer rengøres og efterses regelmæssigt med henblik på at undgå spild. 5 Energi er at reducere energiforbruget ved at gøre alt det følgende: - anvende lavenergi-belysning I staldene anvendes lavenergilysstofrør Ventilation af nye stalde For mekanisk ventilerede stalde samt lavenergipærer. Alle stalde er med naturlig ventilation. udforme bygning og stier korrekt fremme luftstrømmen ved at placere bygninger under hensyntagen til fremherskende vindretninger Alle stalde er med naturlig ventilation. undgå modstand i ventilationssystemer Der stilles ikke krav til udformningen af eksisterende ventilationssystemer. gennem hyppigt eftersyn og rengøring af luftkanaler og fans Der stilles vilkår om, at ventilationsanlægget skal kontrolleres og vedligeholdes således, at det altid kører energimæssigt optimalt.

6 6 Oplagring af gødning Gødningsstakke For gødningsstakke, der altid anbringes samme sted, enten i anlægget eller på marken, er det at anvende et betongulv med et opsamlingssystem og en beholder til afstrømningsvæske For midlertidige gødningsstakke på marken er det at anbringe stakkene væk fra følsomme receptorer, såsom Naboer, samt vandløb (inkl. markdræn), som afstrømningsvæske kan løbe ned i Lagring af gylle i stål- eller betonbeholder er alt det følgende: - en stabil beholder, der kan modstå mekaniske, termiske, samt kemiske påvirkninger - beholderens bund og vægge er tætte og beskyttede mod tæring - lageret tømmes regelmæssigt af hensyn til eftersyn og vedligeholdelse, fortrinsvist hvert år Der udføres visuelt eftersyn når lagrene tømmes i løbet af foråret og sommer. - krav anses for opfyldt ved indretning efter reglerne i kap. 5 i husdyrgødningsbekendtgørelsen. - krav anses for opfyldt ved indretning efter reglerne i kap. 5 i husdyrgødningsbekendtgørelsen - krav anses for opfyldt ved indretning efter reglerne i kap. 7 i husdyrgødningsbekendtgørelsen - dobbelte ventiler bruges til alle ventiludgange fra lageret - krav anses for opfyldt ved indretning efter reglerne i kap. 7 i husdyrgødningsbekendtgørelsen - gyllen røres kun lige før tømning af beholderen ved f.eks. tilførsel på marken Gyllen omrøres kun før udkørsel på marken. er endvidere at dække beholderen ved at bruge et af følgende: - et fast låg, tag eller en teltstruktur - krav anses for opfyldt ved indretning efter - eller et flydelag, såsom snittet halm, lærred, folie, tørv, ekspanderet ler (LECA), ekspanderet polystyren (EPS) eller naturlig udtørringsskorpe reglerne i kap. 7 i husdyrgødningsbekendtgørelsen Laguner Det er dække lagunen ved at bruge et af følgende: - et plastdække - krav anses for opfyldt ved indretning efter - eller et flydelag, såsom snittet halm, LECA eller naturlig udtørringsskorpe reglerne i kap. 7 i husdyrgødningsbekendtgørelsen 7 Udbringning af gødning Miljøstyrelsen har i høringsudkast af 19/01/2010 til -standardvilkår for kvæg og svin meddelt, at det med hensyn til udbringning af husdyrgødning er Miljøstyrelsens vurdering, at den generelle regulering, som landbruget er underlagt i relation til udbringning af husdyrgødning, kan betragtes som. Der stilles således ikke yderligere vilkår til udbringning af husdyrgødning. På den baggrund er det kommunens vurdering, at der ikke skal foretages vurdering eller fastsættes vilkår vedrørende anvendelse af i forbindelse med udbringning af husdyrgødning, idet det aktuelt gældende -niveau er sikret anvendt ved anden lovmæssig regulering.

7 Bilag 4. Afløbsforhold nybyggeri

8 Bilag 5. Transportveje

9 Bilag 6. Beskyttet natur indenfor meter fra anlægget

10 Bilag 7. Potentiel Fosforklasse II, Nitratfølsomme Indvindingsområder og Nitratklasse II

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 2a. Indretningsplan for ny malkestald Bilag 3. Tjekskema for på: Kirkevej 51, 7250 Hejnsvig Tjekskema vedr.

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3. Kvægbrug - Tjekskema for på: Ravlundvej 20, 7200 Grindsted Tjekskema vedr. ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2: Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3: Kvægbrug - Checkskema for på: Fittingvej 19, 6623 Vorbasse Checkskema vedr. ansøgning om godkendelse

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bygningsnr. Beskrivelse Størrelse m 2 /m 3 1 Plads til kalvehytter 480

Læs mere

Bilag 1 Lokalisering

Bilag 1 Lokalisering Bilag 1 Lokalisering Bilag 2 Situationsplan Bygning nr. 1 Kostald 2 Ungdyrstald 3 Kalvestald 4 Kalvestald 5a Kalveplads 5b Ny møddingsplads 6 Kostald 7 Gyllebeholder 650 m 3 8 Gyllebeholder 650 m 3 9 Ny

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3. Tjekskema for på: Dyvelsrækkevej 21 Tjekskema vedr. ansøgning

Læs mere

T ek nik ogmiljø. Klodhø jvej MHA a e. 78-0d 78-0b. 75-0a 77-0a. 80-0b.

T ek nik ogmiljø. Klodhø jvej MHA a e. 78-0d 78-0b. 75-0a 77-0a. 80-0b. 28-0 24-0 25-0 23-0 76-0a 74-0 79-0 27-0 76-0c 76-0b 75-0c 75-0b 75-1 76-0d 77-0b 78-0e 26-0 75-0a 77-0a 78-0a 78-0c 72-0b73-0 78-0d 78-0b 77-0d 72-0a 71-0 77-0c 81-0b 81-0a 80-0b 72-0c 80-0a 72-1 VejleKommune

Læs mere

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Skødebjergvej8 Co pyrightbilun dko m m un e SDFE GST COWI Ko rtdataer kun vejleden de. Tekn iko gmiljø 0 255 510 Meter Em n e: ± Skødebjergvej8,6623V o rbasse - MÅ LFORHOLD: TEGNING NR.: 1:15.000. DATO:

Læs mere

Lundgårdvej8. Co p yrightbilundko mmune GST COW I Ko rtdataer kunvejledende 1: Lundgårdvej8,7200Grindsted. VardeKo mmune.

Lundgårdvej8. Co p yrightbilundko mmune GST COW I Ko rtdataer kunvejledende 1: Lundgårdvej8,7200Grindsted. VardeKo mmune. Lundgårdvej8 Co p yrightbilundko mmune GST COW I Ko rtdataer kunvejledende Tekniko gø ko no mi 0 225 450 Meter Emne: ± Lundgårdvej8,7200Grindsted VardeKo mmune MÅ L: 1:15.000 DATO: 26-04-2017 TEGNETAF:

Læs mere

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj Management Bedriften drives ud fra et højt fagligt niveau. Ejer deltager således i ERFA-gruppe med andre svineproducenter.

Læs mere

T ek nik ogmiljø. T røllundvej 11. CopyrightBillundKommune KMS COWI Kortdataer k un vejledende. T røllundvej 11,7250Hejnsvig Kommunegræ nseandre

T ek nik ogmiljø. T røllundvej 11. CopyrightBillundKommune KMS COWI Kortdataer k un vejledende. T røllundvej 11,7250Hejnsvig Kommunegræ nseandre VejleKommune 57-0 52-0 54-0 56-0 50-0 51-0 53-0 43-0 49-0 44-0 45-0 43-2 48-0 46-0 42-0 40-0 47-1 47-0 41-0 128-0 127-0 129-0 130-0 VejleKommune T røllundvej 11 89-0 92-0 93-0 3-0 86-0 90-0 6-0 85-0 91-0

Læs mere

Bilag 1: Husdyrbrugets lokalisering

Bilag 1: Husdyrbrugets lokalisering Bilag 1: Husdyrbrugets lokalisering Bilag 2: Situationsplan Bilag 3: Checkskema for på Nørbovej 12, 7200 Grindsted Checkskema vedr. ansøgning efter lovens 12 om etablering, udvidelse eller ændring af svinebrug

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt til mail: Ove Johansen, jojoh@assens.dk Odense, den 8. februar 2017 Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej 18,

Læs mere

Bilag 1: Husdyrbrug og udbringningsarealer

Bilag 1: Husdyrbrug og udbringningsarealer Bilag 1: Husdyrbrug og udbringningsarealer Bilag 2: Husdyrbrugets indretning Fremtidige bygninger med fordeling af dyr Nye bygninger bliver: Nr. 6, der er tilbygning på eksisterende sengestald 1.100 m

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620 Glamsbjerg

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620 Glamsbjerg Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt til mail: Ove Johansen, jojoh@assens.dk Odense, den 8. februar 2017 Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620

Læs mere

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 54975 Claus Vinther-Nielsen Langagervej 6 4780 Stege Dato: 22. juli 2013. Opdateret

Læs mere

10-tilladelse til genoptagelse af. husdyrproduktionen på. Vollingvej 5, 7860 Spøttrup

10-tilladelse til genoptagelse af. husdyrproduktionen på. Vollingvej 5, 7860 Spøttrup 10-tilladelse til genoptagelse af husdyrproduktionen på Vollingvej 5, 7860 Spøttrup 12. marts 2015 1 Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (lbk. nr. 1486 af 04. december 2009) og Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Revurdering af Miljøgodkendelse

Revurdering af Miljøgodkendelse Revurdering af Miljøgodkendelse Svinebruget Vråvej 416, 9760 Vrå Husdyrgodkendelsesloven 41 Dato for gyldighed: 8. november 2016 Journalnummer 09.17.18-K08-2-16 Teknik & Miljø Springvandspladsen 5 9800

Læs mere

Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm. Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009. v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus

Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm. Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009. v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009 v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus 1 Disposition Husdyraftalen - Rejseholdene Husdyraftalen BAT-sekretariat

Læs mere

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer 6. februar 2012 Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer Indhold Indledning... 2 Teknikker og teknologier... 2 Foder... 3 Staldteknologi... 3 Lager...

Læs mere

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår Mette Thorsen Miljøstyrelsen 1 Dagens emner Hvad er BAT Hvorfor skal min bedrift anvende BAT BAT og Husdyraftalen Hvordan er BAT-kravene fastlagt Hvordan kan BAT-kravene

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Revurdering af Miljøgodkendelse

Revurdering af Miljøgodkendelse Revurdering af Miljøgodkendelse Svinebrug Mellergårdsvej 66, 9760 Vrå Husdyrgodkendelsesloven 41 Dato for revurdering: 10. november 2016 Journalnummer: 09.17.18-K08-17-15 Teknik & Miljø Springvandspladsen

Læs mere

Under tilsynet deltog Jan Jacobsen fra husdyrbruget, og Anni Nielsen fra Randers Kommune.

Under tilsynet deltog Jan Jacobsen fra husdyrbruget, og Anni Nielsen fra Randers Kommune. Jan og Johanne Jacobsen Overgårdsvej 2 8970 Havndal Miljø og Teknik Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1843 Anni.Nielsen@Randers.dk www.randers.dk 10-07-2015 / 09.17.60-K08-23-15

Læs mere

MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG ANSØGER OG EJERFORHOLD. 16a IE Slagtesvin. Husdyrbruget. Ejer Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr.

MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG ANSØGER OG EJERFORHOLD. 16a IE Slagtesvin. Husdyrbruget. Ejer Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr. MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG 16a IE Slagtesvin ANSØGER OG EJERFORHOLD Ansøger Stenbogaard ApS Volderslevvej 147 5260 Odense S Tlf. 40457211 Mail: lv@stenbogaard.dk Husdyrbruget CVR-nr.: 15847808 CHR-nr.:

Læs mere

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1 Bilag 5: Vilkår i miljøgodkendelse af 17. december 2008 Vilkår Ejendomme, anlæg, drift og arealer, som hører under virksomheden, omfattes med nærværende afgørelse af vilkårene i virksomhedens miljøgodkendelse

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Eksisterende og fremtidige produktionsarealer Nr. Anlæg Produktionsareal/produktion Beskrivelse 1 Svinestald 255 m 2 (Flexgruppe: Alle svin) Fulddrænet gulv

Læs mere

Bilag 1: Lokalisering

Bilag 1: Lokalisering Bilag 1: Lokalisering Bilag 2: Indretning Bilag 3: skema Svinebrug - Tjekskema for på: Lundhedevej 28 Tjekskema vedr. ansøgning efter lovens 16a, stk. 2 og stk. 4, om etablering, udvidelse eller ændring

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse

Revurdering af miljøgodkendelse Hjørring Kommune Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget på Bollervej 190, Tårs 41 Lov nr. 1572 af 20. december 2006 om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug Dato for gyldighed 17. august 2016 Teknik

Læs mere

Revurdering af Miljøgodkendelse

Revurdering af Miljøgodkendelse Revurdering af Miljøgodkendelse Svinebruget Søgaard Husdyrgodkendelsesloven 41 Dato for revurdering: 6. februar 2019 Journalnummer: 09.17.18-K08-1-17 Teknik & Miljø Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Tlf.

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 1. oktober 2012

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 1. oktober 2012 Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 29-31, 6430 Nordborg Meddelt d. 1. oktober 2012 Indhold 1. Ansøger og ejerforhold... 1 2. Ansøgning om tillægsgodkendelse... 2 3. Beskrivelse af husdyrbruget...

Læs mere

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3 Silkeborg Kommune Søften 8. december 2014 Direkte tlf. 8728 2265 Mobil 2047 9620 Mail kje@lmo.dk Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Pinnebjergvej 3 På vegne af Carsten Jacobsen, Pinnebjergvej

Læs mere

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT)

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Husdyrbrug med konventionel produktion af slagtekyllinger - omfattet af husdyrgodkendelseslovens 11 og

Læs mere

0 2,5 kilometer Kertemindevej 250 arealgodkendelse Oversigtskort, alle arealer Bilag 1 Odense Kommune Nørregade 36-38, 5000 Odense C Tlf. 65512525 Initialer: tsan Dato: 03.12.2015 Beskyttede naturområder

Læs mere

Godkendelser og tilladelser efter den nye husdyrbruglov Kl min Kl min

Godkendelser og tilladelser efter den nye husdyrbruglov Kl min Kl min Godkendelser og tilladelser efter den nye husdyrbruglov Kl. 13.45 14.30 45 min Kl. 14.45 16.00 75 min Envina Middelfart den 25 oktober 2018 Anita Carøe Henningsen og Henriette Fries Gennemgang af husdyrgodkendelse.dk

Læs mere

REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG

REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG NOTAT NR. 1540 I notatet forklares regler og regnearkets beregningsforudsætninger ud fra de vejledende BAT-emissionsgrænseværdier for ammoniak og fosfor.

Læs mere

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Helnæsvej 15, 5631 Ebberup. Tilpasning til økologisk produktion

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Helnæsvej 15, 5631 Ebberup. Tilpasning til økologisk produktion Assens Kommune Miljø og Natur (Vedhæftet skema 86.764 i husdyrgodkendelse.dk) Vissenbjerg, den 11.04.2016 Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Helnæsvej 15, 5631 Ebberup. Tilpasning til økologisk produktion

Læs mere

Revurdering af ejendom med godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens kap 5.

Revurdering af ejendom med godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens kap 5. Revurdering af ejendom med godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens kap 5. Anlæg på ejendommen Edelgundegårdsvej 6, 4330 Hvalsø 1/ 8 Produktionens størrelse Der er i dag en godkendelse til en årsproduktion

Læs mere

REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE

REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE 1 - Diagonalvejen 112 - revurdering REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE for husdyrbruget på Diagonalvejen 112, 7323 Give Efter 39, jf. 41, i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1572 af 20.

Læs mere

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder)

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Tilladelsesordningen Etablering, udvidelse eller ændring af husdyrbrug for mere end 15 DE og op til 75 DE

Læs mere

Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT. Side 1 af 5.

Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT. Side 1 af 5. Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT Anlæg I forbindelse med ansøgningen om godkendelse efter Lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug mv. 12 er der foretaget en vurdering af anvendte virkemidler

Læs mere

Udvikling i aktivitetsdata og emission

Udvikling i aktivitetsdata og emission Udvikling i aktivitetsdata og emission Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 17. marts 2019 Rikke Albrektsen, & Mette Hjorth Mikkelsen Institut for Miljøvidenskab Rekvirent: Miljøstyrelsen

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Dato: 22. september 2017 Billund Kommune modtog den 12. juli 2017 en ansøgning

Læs mere

Notat effekt på N udvaskning ved overførsel af arealdelen fra husdyrgodkendelse

Notat effekt på N udvaskning ved overførsel af arealdelen fra husdyrgodkendelse Notat effekt på N udvaskning ved overførsel af arealdelen fra husdyrgodkendelse til generelle regler Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 12. marts 2015 Forfatter Anton Rasmussen

Læs mere

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen 4. november 2005 JKR/htk 190283 Miljøgodkendelse af slagtesvineproduktion omfattende 249 DE på ejendommen matrikel nr. 4A, Ravnebjerg by, Sanderum Ravnebjerggyden 75, 5491 Blommenslyst (CVR-nr.: 15777990)

Læs mere

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med fjerkræ med konventionel produktion af - slagtekyllinger - buræg - skrabeæg

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med fjerkræ med konventionel produktion af - slagtekyllinger - buræg - skrabeæg Erhverv, maj 2011 Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med fjerkræ med konventionel produktion af - slagtekyllinger - buræg - skrabeæg - æg fra fritgående høner Indhold Indledning... 2 Teknologiblade...

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Eksisterende og fremtidige produktionsarealer Bilag 3. Svinebrug - Tjekskema for på: Ølgodvej 63 Tjekskema vedr. ansøgning efter lovens 16a, stk. 2 og stk.

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget på Frenderupvej 1, Sorø

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget på Frenderupvej 1, Sorø af svinebruget på Frenderupvej 1, Sorø 41 Lov nr. 1572 af 20. december 2006 om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug Dato for gyldighed 6. december 2016 Teknik, Miljø og Drift Rådhusvej 8 4180 Sorø Telefon

Læs mere

Bilag 1: Husdyrbrugets lokalisering

Bilag 1: Husdyrbrugets lokalisering Bilag 1: Husdyrbrugets lokalisering Bilag 2: Situationsplan Bilag 3: Gældende vilkår Vilkår fra Miljøgodkendelse af 30. november 2005, 18. december 2009 og 22. april 2014, som fortsat er gældende, er anført

Læs mere

Hans Kristian Olsen Gerskov Bygade 35. Nabohøring om ændring af husdyrproduktion

Hans Kristian Olsen Gerskov Bygade 35. Nabohøring om ændring af husdyrproduktion Hans Kristian Olsen Gerskov Bygade 35 TEKNIK OG MILJØ Dato: 02.04.2007 J.nr. 2007020022/SSC Ref. Nabohøring om ændring af husdyrproduktion Der bliver foretaget nabohøring i sagen om Deres ansøgning om

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej 9 9330 Dronninglund Godkendelsesdato: 11. april 2016 REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg til 12 miljøgodkendelse

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport

Miljøkonsekvensrapport Miljøkonsekvensrapport A. Beskrivelse af det ansøgte 1a. Overdrevsgården, Ågerupvej 104, Borup, ønsker at udvide slagtesvineproduktionen ved opførelse af en ny slagtesvinestald. Ejendommen har en miljøgodkendelse

Læs mere

Vedr. Charlottenlundvej 24, 8600 Silkeborg.

Vedr. Charlottenlundvej 24, 8600 Silkeborg. Til Silkeborg Kommune Att Anders Aahave Viborg 7. juni 2016 Direkte tlf. 8728 2532 Mobil 2999 5719 Mail hep@lmo.dk Vedr. Charlottenlundvej 24, 8600 Silkeborg. Den 21. november 2012 blev der meddelt miljøgodkendelse.

Læs mere

Logbog for beholdere med flydende husdyrgødning og afgasset vegetabilsk biomasse

Logbog for beholdere med flydende husdyrgødning og afgasset vegetabilsk biomasse Logbog for beholdere med flydende husdyrgødning og afgasset vegetabilsk biomasse Logbog for beholdere med flydende husdyrgødning og afgasset vegetabilsk biomasse Årstal og startdato for denne logbog....

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej 60 9352 Dybvad I medfør af Lovbekg. nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 29-08-2016 * INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Håndtering af BAT og andre. v./miljøchef Hans Roust Thysen. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Plan & Miljø

Håndtering af BAT og andre. v./miljøchef Hans Roust Thysen. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Plan & Miljø Håndtering af BAT og andre tekonologier i miljøgodkendelser v./miljøchef Hans Roust Thysen Disposition Teknologiudvalget Teknologiliste Bilag 3 Teknikker i IT-ansøgningssystemet t Beskrivelse af BAT BAT-byggeblade

Læs mere

BAT renere teknologi og ressourcebesparende tiltag på svinebruget på adressen Munklindevej 3, 7441 Bording.

BAT renere teknologi og ressourcebesparende tiltag på svinebruget på adressen Munklindevej 3, 7441 Bording. Bilag 4. BAT renere teknologi og ressourcebesparende tiltag på svinebruget på adressen Munklindevej 3, 7441 Bording. Hensigstmæssig drift og renere teknologi Bedriftens medarbejdere uddannes løbende gennem

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (207729) Dette er en ansøgning om en tilladelse til et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 b. Versionsnummer: 1 Indsendelsesdato: 29 10 2018 Husdyrbruget Konsulent

Læs mere

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup.

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup. KHL/LEA/2016-11-09 Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup. Der ansøges om tillæg ift. gældende miljøgodkendelse fra den 23. august 2010, samt tillæg fra den

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup #split# GÅRDEJER POUL NØRGAARD NIELSEN Bjørnbækvej 78 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr.: 15633174 Kopi sendt til LandboNord, att. Allan K. Olesen Plan og Miljø Dato:

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af slagtesvinebruget på Nyrupvej 40, Nyrup

Revurdering af miljøgodkendelse af slagtesvinebruget på Nyrupvej 40, Nyrup af slagtesvinebruget på Nyrupvej 40, Nyrup 41 Lov nr. 1572 af 20. december 2006 om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug Dato for gyldighed 25. oktober 2016 Teknik, Miljø og Drift Rådhusvej 8 4180 Sorø Telefon

Læs mere

Skemanummer: Versionsnummer: 4

Skemanummer: Versionsnummer: 4 1 - Skema_201623 1 2 Side 2 af 17 3 Side 3 af 17 4 Side 4 af 17 5 Side 5 af 17 6 Side 6 af 17 7 Side 7 af 17 8 Side 8 af 17 9 Side 9 af 17 10 Side 10 af 17 11 Side 11 af 17 12 Side 12 af 17 13 Side 13

Læs mere

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Anmeldelse Etablering, udvidelse eller ændring af staldanlæg og husdyrhold for erhvervsmæssigt dyrehold må ikke

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse for kvægbruget på Vejlevej 44, 6862 Tistrup

Revurdering af miljøgodkendelse for kvægbruget på Vejlevej 44, 6862 Tistrup Revurdering af miljøgodkendelse for kvægbruget på Vejlevej 44, 6862 Tistrup I henhold til 41 stk 3 i Bekendtgørelse af lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Godkendt den 8. september 2016 1 Udarbejdet

Læs mere

7 Miljøteknisk beskrivelse

7 Miljøteknisk beskrivelse Bilag 1 - Tillæg til St. Hebovej 17, 6851 Janderup Alex B. Thomsen ønsker at søge et tillæg til den miljøgodkendelse/tillæg St. Hebovej 17, 6851 Janderup fik i 2014. Der blev i 2014 søgt om 340 køer, 7

Læs mere

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten 4. august 2011 Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten Ved tilsyn den 25. maj 2011, gennemgik jeg miljøforholdene på din ejendom. I den

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 31 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen 1.

Afgørelsen er truffet efter 31 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen 1. I/S Landbruget Karlshøj Vandrigsvej 19-21 4660 St. Heddinge 25. JUNI 2016 JOURNALNUMMER 09.17.44-K08-3-16 Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbruget Vandrigsvej 19-21, 4660 St. Heddinge. Stevns Kommune

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 13. august 2014

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 13. august 2014 Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 29-31, 6430 Nordborg Meddelt d. 13. august 2014 Indhold 1. Ansøger og ejerforhold... 1 2. Ansøgning om tillægsgodkendelse... 2 3. Beskrivelse af husdyrbruget...

Læs mere

Antal dyr DE Antal dyr DE Ammekøer over 600 kg, dybstrøelse 40 28,57 Småkalve, st race,

Antal dyr DE Antal dyr DE Ammekøer over 600 kg, dybstrøelse 40 28,57 Småkalve, st race, BOUKE HUIZINGA Ll Urlundvej 9 7500 Holstebro Dato: 07.01.2016 Sagsnr.: 08.17.44-P19-18-15 Henv. til: Christian Westergaard Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 18 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Dato for gyldighed 15. januar 2019

Dato for gyldighed 15. januar 2019 Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Hjørringvej 20 9300 Sæby I medfør af Lovbekg. nr. 1020 af 6. juli 2018 om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. * Dato for gyldighed 15. januar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Revurdering. af miljøgodkendelsen på husdyrbruget. Sophienlundvej 1, 8660 Skanderborg

Revurdering. af miljøgodkendelsen på husdyrbruget. Sophienlundvej 1, 8660 Skanderborg Revurdering af miljøgodkendelsen på husdyrbruget Sophienlundvej 1, 8660 Skanderborg - efter 39 og 41 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Revurderingsdato: 29. september 2016 Registreringsblad

Læs mere

Dato for gyldighed 6.marts 2019

Dato for gyldighed 6.marts 2019 Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Katsigvej 46 9900 Frederikshavn * I medfør af Lovbekg. nr. 1020 af 6. juli 2018 om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. Dato for gyldighed 6.marts 2019

Læs mere

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Dialogmøder marts 2010

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Dialogmøder marts 2010 Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår Dialogmøder marts 2010 1 Dagens emner Husdyraftalen BAT - Standardvilkår Metode til fastlæggelse af emissionsgrænseværdier Proportionalitet BAT- standardvilkår for slagtesvin

Læs mere

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT)

Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved. anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Vejledende emissionsgrænseværdier opnåelige ved anvendelse af den bedste tilgængelige teknik (BAT) Husdyrbrug med konventionel produktion af smågrise (gyllebaserede staldsystemer) - omfattet af husdyrgodkendelseslovens

Læs mere

Møde mellem landbrugskonsulenter og Skive Kommune.

Møde mellem landbrugskonsulenter og Skive Kommune. Møde mellem landbrugskonsulenter og Skive Kommune. - Ændring i bygningsreglementet pr. 1 juli 2017 - Ansøgning om etablering af gyllebeholder efter 1. august 2017. Erik Kolding Skive Kommune Den 10. oktober

Læs mere

Ny husdyrregulering - perspektiver og fristelser

Ny husdyrregulering - perspektiver og fristelser Ny husdyrregulering - perspektiver og fristelser Natur- og Miljøkonferencen 19. maj 2015 Hovedlinjer i en ny husdyrregulering Husdyr-anlægsregulering Fra antal dyr til stipladser Flere basisafgørelser

Læs mere

Ansøgning i Husdyrgodkendelse.dk. v/ Ejler Petersen

Ansøgning i Husdyrgodkendelse.dk. v/ Ejler Petersen Ansøgning i Husdyrgodkendelse.dk v/ Ejler Petersen Ansøgning i husdyrgodkendelse.dk Oprettelse af skema Kumulation og græsmarksandel Opret staldafsnit og valg af teknologi på staldniveau Indtegning af

Læs mere

husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema

husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 11 Godkendelse Ansøgningsnummer 58647 Version 1 Dato 12-11-2013 00:00:00 Navn Henrik Terkelsen Adresse Bøllemosevej 21 Telefon 62262910 Mobil 20896407 E-Mail terkelsen.dairy@gmail.com

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (203366) Dette er en ansøgning om godkendelse af et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 a. Versionsnummer: 2 Indsendelsesdato: 26 07 2018 Husdyrbruget Konsulent Husdyrbrugets

Læs mere

Høring over udkast til ændring af husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen

Høring over udkast til ændring af husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen Til høringsparterne Erhverv Ref. KAPET/AMADS/MAESA Den 17. oktober 2016 Høring over udkast til ændring af husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen Miljøstyrelsen sender hermed udkast til ændring af husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold Godkendelsesdato / offentliggørelse: 18/2 2011 & 22/2 2011 1 Indholdsfortegnelse: Indhold... 1 Resume og samlet vurdering...

Læs mere

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup.

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup. Assens Kommune Miljø og Natur (Vedhæftet skema 87.959 i husdyrgodkendelse.dk) Vissenbjerg, den 02.05.2016 Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup. På vegne af Steen Stenskrog,

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Reducer kvælstoftabet og lugten fra kvægstalde

Reducer kvælstoftabet og lugten fra kvægstalde Reducer kvælstoftabet og lugten fra kvægstalde Miljøkonsulent Arne Grønkjær Hansen, Landscentret, Byggeri og Teknik Disposition Ammoniak hvad er problemet? Hvor stor er emissionen fra kvægbrug Undersøgelser

Læs mere

Hvordan øger man tørstofindholdet i kvæggylle?

Hvordan øger man tørstofindholdet i kvæggylle? Hvordan øger man tørstofindholdet i kvæggylle? Workshop Tørstof i husdyrgødning 19. August 2013 Ole Aaes VfL, Kvæg Faktorer der påvirker gyllemængde og tørstofprocent Foder Ydelsesniveau Vaskevand malkeanlæg

Læs mere

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro 1 Offentliggørelse 20. januar 2009 Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen Martin Olsen har ansøgt om en 10 tilladelse på adressen Engvej 238, 9440 Aabybro.

Læs mere

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside,

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside, Jens Kristian Steffensen Forsomhovej 8 6870 Ølgod Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse på anmeldelse af skift mellem

Læs mere

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE, HILTVEJ 4, 4891 TOREBY L. GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2014 SAGSNR.:14/11732 Tillæg til miljøgodkendelse til svinebesætning på Hiltvej 4, 4891

Læs mere

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK 10 miljøtilladelse af græssende kvæghold Sønderskov beliggende Sønderskovvej 9, Venø meddelt den

Læs mere

Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelse

Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelse Dato: 27-07-2017 Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelse Søgårdvej 121 7250 Hejnsvig Juli 2017 Teknik & Økonomi Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 www.billund.dk Journalnr.:

Læs mere

SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ / G

SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ / G SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 01-08-2017

Læs mere

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. juli 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. juli 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2 Karsten Jakobsen Kragelund Skovvej 2 Skovvej 2 Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Annette Pihl Pedersen Direkte nr.: 7975 5678 Annette.P.Pedersen@Hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport, Gingsholmvej 3

Miljøkonsekvensrapport, Gingsholmvej 3 Miljøkonsekvensrapport, Gingsholmvej 3 Oplysninger om ansøger Ansøger: Tlf.: E-mail: CVR: Sagsadresse: SkemaID: Ansøgningstype: Per Vestergaard 61746091 stald@gingsholm.dk 12478836 Gingsholmvej 3 203628

Læs mere

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. februar 2013 J.nr.: NMK-131-00098 (tidl. MKN-130-01153) Ref.: JANBN/XPSAL AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted.

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted. Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted. Billund Kommune modtog den 31. maj 2018 en ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse

Læs mere

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Af Minkfarmen Bredkærvej 54, Vrå Ændring til udvidelse i etaper Husdyrgodkendelsesloven 12 Dato for gyldighed: Dag måned 2016 Journalnummer 09.17.17-P19-1-17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Driftssystem Version 1 Dato: Side 1 af 5. Opdræt af hønniker til konsumægsproduktion

Driftssystem Version 1 Dato: Side 1 af 5. Opdræt af hønniker til konsumægsproduktion Driftssystem Version 1 Dato: 15.03.2011 Side 1 af 5 Opdræt af hønniker til konsumægsproduktion Resumé Ammoniakfordampning Lugt fra stald Emission af miljøfremmede stoffer Staldsystemet med 100 % dybstrøelse,

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldeskema til anmeldelse af mindre erhvervsmæssige dyrehold der ikke kræver miljøtilladelse eller miljøgodkendelse i Rebild Kommune. Gælder for erhvervsmæssige

Læs mere

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager

BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Gødningsmængder ab lager BEREGNING AF TILSTRÆKKELIG OPBEVARINGSKAPACITET Beregning er sket ud fra Byggeblad til beregning af dyreenheder. Landbrugets Byggeblade Bygninger Teknik Miljø Love og vedtægter Beregning af tilstrækkelig

Læs mere