Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål"

Transkript

1 Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der er to navneord. Nævn dem og deres tider? Dreng, ubestemt ental. Æbler, ubestemt flertal. Hvad er navneord? Navneord er ord, der beskriver; 1. Levende væsener. 2. Ting og steder. Lav en sætning med fem navneord i. Dagen, pigen, kvinden, barnet Hvilken tid står disse navneord i? Du skal bøje ordene, så de alle kommer til at stå i bestemt flertal. Alle orden står i bestemt ental. Dagene, pigerne, kvinderne, børnene. Det var sommer, og himmel var blå. Der er to navneord. Nævn dem og den tid, de står i. Bøj begge ord?. Sommer, ubestemt ental. Himmel, ubestemt ental. Sommer, sommeren, somre, somrene. Himmel, himlen, himle, himlene. Timen gik alt for hurtig, og pigen var bange for, at de andre timer ville gå lige så hurtige. Nævn navneordene og deres tider? Timen, bestemt ental. Timer, ubestemt flertal. Pigen, bestemt ental. Lav en sætning med mindst fem navneord i. I Zoologisk Have er der mange dyr, som alle godt kan lide, at få besøg af børnene. Hvilke ord er navneord, og hvilke tider står de i? Zoologisk Have, ubestemt ental. Dyr, ubestemt ental. Børnene, bestemt flertal. I junglen er der kæmpestore blomster, som sommerfuglene elsker. Der findes også kødædende planter. Dem elsker sommerfuglene ikke. Hvor mange navneord er der i teksten? g hvilken tid står de i? Blomster, ubestemt flertal. Sommerfuglene x2, bestemt flertal. Planter, ubestemt flertal.

2 Ko, and, mand, nat, klo Hvad er fælles ved disse navneord? Bøj dem alle. De ændrer vokal i flertal. Ko, koen, køer, køerne. And, anden, ænder, ænderne. Mand, manden, mænd, mændene. Nat, natten, nætter, nætterne. Klo, kloen, kløer, kløerne. Drengen var bange for edderkopper. Nævn navneorderne og deres tider. Drengen, bestemt ental. Edderkopper, ubestemt flertal En stol, en myre, en figur, en dommer. Hvilket køn er disse navneord, og hvilken tid står de i? De er alle fælleskøn (n-ord). De står i ubestemt ental. Nævn tre navneord, der er fælleskøn, og bøj dem i alle tiderne. Eks. en dag, dagen, flere dage, alle dagene Der hang et spejl på væggen. Spejlet faldt ned fra væggen og gik itu. Nævn navneordet og tiderne? Du skal bagefter lave en sætning, hvor du bruger ordet spejl i ubestemt flertal og bestemt flertal. Spejl, ubestemt ental. Spejlet, bestemt ental. Der hang to spejle på væggen. Alle spejlene på væggen var faldet ned. Et dyr, et led, et hus, et minut. Hvilket køn er disse navneord, og hvilken tid står de i? De er alle intetkøn (t-ord). De står i ubestemt ental. Navneord kan deles i to køn. Nævn dem? Fælleskøn (n-ord), en hund, en lampe. Intetkøn (t-ord), et hus, et æbletræ. På vores skole holder vi hvert år et karneval. Hvor alle, både voksne og børn, klæder sig ud. Nævn navneorden, og deres tider? Skole, ubestemt ental. Karneval, ubestemt ental. Voksne, ubestemt flertal. Børn, ubestemt flertal. Nævn tre navneord, der er intetkøn, og bøj dem i alle tiderne. Eks. et æble, æblet, flere æbler, alle æblerne (intetkøn er t-ord) Malene ønskede sig nye, røde sko. Skoene var desværre for store. Nævn navneordet og tiderne? Hvilke tider mangler? Bøj ord i de manglende tider. Sko, ubestemt flertal. Skoene, bestemt flertal. De tider, der mangler, er ubestemt ental (sko) og bestemt ental (skoen).

3 Udsagnsord Hvad er et udsagnsord? Hvordan kan du finde et udsagnsord? Udsagnsord er ord, der fortæller, hvad nogen eller noget gør ( gøre-ord ). Man kan finde et udsagnsord ved at sætte At eller jeg foran. Giv et eks. på et regelmæssigt og et uregelmæssigt udsagnsord i datid? Hoppede, regelmæssigt. Så, uregelmæssigt. Hvordan finder du et ord, der står i lang tillægsform? Hvad fortæller de ord? Giv et eksempel. rdet fortæller, at noget sker lige nu. Eks. jeg kom løbende. Puster, venter, smiler, synger. Hvilken tid står disse udsagnsord i? Hvordan finder man et udsagnsord i nutid? Hvad gør sig gældende ved nutid? rdene står i nutid. Man finder nutid ved at sætte jeg foran udsagnsordet. Eks. Jeg spiser frokost kl. 13. De fleste udsagnsord danner nutid ved at sætte -er til stammen. Kongen sagde: Lyt til mig, og så må i snakke. Hvor mange udsagnsord er der i denne sætning? Fortæl dem, og hvilken tid de står i? Der er tre; Se, som står i navneform, lyt, som står i stammen og snakke, som står i navneform. Hvad er udsagnsordenes tider? Stamme, navneform, nutid, datid, kort tillægsform (førnutid) og lang tillægsform (nutidstillægsform). Hvordan finder du et ord, som står i kort tillægsform? Hvad fortæller de ord? Giv et eksempel. Ved at sætte er eller har foran ordet. rdet fortæller, at noget er sket. Eks. Jeg har sendt ham hjem. Lav en sætning med mindst tre udsagnsord i. Eks. Pigen løb, og drengen svømmede, mens publikum råbte højt. Spiste, malede, cyklede. Hvilken tid står disse udsagnsord i? Hvordan finder man et udsagnsord i datid? Hvad gør sig gældende ved datid? rdene står i datid. Man finder datid ved at sætte i går foran udsagnsordet. Eks. I går cyklede jeg i skole. De fleste udsagnsord danner datid ved at sætte te eller ede til stammen. Fårene sprang hen over marken, mens køerne drak af vandet. Nævn alle udsagnsordene, og hvilken tid de står i. Fortæl også om det er regelmæssige eller uregelmæssige udsagnsord. Sprang og drak; de er uregelmæssige udsagnsord i datid.

4 Jeg læser en sjov bog. Nævn udsagnsordet og dens tid. Sig det nu i datid. Læser, nutid Datid: læste Dril Dril er stammen. Lav den om til kort tillægsform. Sig derefter en sætning med den korte tillægsform. Drillet. Eks. Hun har ikke drillet os i dag. Da jeg hentede børnene, kørte vi i svømmehallen. Nævn udsagnsordene, og deres tider. Er de regelmæssige eller uregelmæssige. Hentede og kørte. De står i datid, og er begge regelmæssige. (kan ses på ede og te) Hvad sker der med udsagnsordene ved korttillægsform? Der tilføjes t eller et til udsagnsordets stamme. Nogle gange er der konsonantfordobling, og nogle andre gange er der vokalskrift. Eks. besøg (stamme), besøgt (kort tillægsform). Kom (stamme), kommet (kort tillægsform) Hvilket udsagnsord får ingen endelse i datid, men skifter en vokal ud? Det er de uregelmæssige udsagnsord. Spil. Spil er stammen. Lav den om til lang tillægsform. Sig derefter en sætning med den lange tillægsform. spillende. Eks. De spillende børn har det sjovt. I februar tager mange af mine venner på skiferie. Jeg bruger tiden til at planlægge, hvad jeg vil være til fastelavn. Sig teksten i datid? I februar tog mange af mine venner på skiferie. Jeg brugte tiden til at planlægge, hvad jeg ville være til fastelavn. Når jeg kommer hjem i dag, vil jeg ringe til dig. Nævn alle udsagnsordene og deres tider. Kommer, nutid. Vil, stammen. Ringe, nutid. Skrig alt hvad du kan. Nævn udsagnsordet, og bøj det. Fortæl derefter om det var et regelmæssigt eller uregelmæssigt udsagnsord. Skrig (stammen), skriger (nutid), skreg (datid). Der er et uregelmæssige udsagnsord. Tø, nyd, frys, begynd. Bøj ordene i navneform, nutid og datid. Tø (navneform), tør (nutid), tøede (datid). Nyde (navnefrom), nyder (nutid), nød (datid). Fryse (navnefrom), fryser (nutid), frøs (datid). Begynde (navnefrom), begynder (nutid), begyndte (datid).

5 Tillægsord Hvad er tillægsord? Tillægsord fortæller noget om navneord. De beskriver, hvordan personer og ting kan være. Nævn de måder, man bøjer tillægsordene på? Grad (1,2 og 3 grad) Bestemthed (ubestemt og bestemt) Tal (ental og flertal) Køn (fælleskøn og intetkøn) Nævn tre tillægsord, som du bøjer i fælleskøn og intetkøn. Fortæl forskellen på fælleskøn og intetkøn? Eks. Fælleskøn Intetkøn En stor mand Et stort hus En syg pige Et sygt barn Forskellen på fælleskøn og intetkøn er, at tillægsordet som regel ender på t i intetkøn. Hvorimod det ingen endelse får i fælleskøn. Nævn tre tillægsord, som du bøjer i ental og flertal. Fortæl forskellen på dem? Eks. Ental Flertal En stor mand Store mænd Et sygt barn Syge børn Forskellen er, at tillægsordet i flertal ender på -e Nævn fem regelmæssige tillægsord, og bøj dem i alle grader. Eks. fin finere og finest. Hvordan finder du et tillægsord? Ved at sætte at være foran. Eks. en stor mand. At være en stor mand. Tillægsord beskriver navneord. Dan en sætning, hvor du beskriver et navneord, med mindst to tillægsord? Eks. Foran ham stod en ældre, gråhåret herre. Nævn tre tillægsord, som du bøjer i ubestemt form og bestemt form. Fortæl forskellen på ubestemt og bestemt form. Eks. Ubestemt form Bestemt form En stor mand Den store mand Et sygt barn Det syge barn Forskellen er, at tillægsordet i bestemt form som regel ender på e. Tillægsord kan gradbøjes. Nævn de tre grader, og fortæl, hvad der symboliser de forskellige grader. 1. grad, som kaldes stammen. 2. grad, som tilføjer re eller ere. 3. grad, som tilføjer st eller est. Nævn fem uregelmæssige tillægsord, og bøj dem i alle grader. Eks. ung, yngre og yngst.

6 En uhyggelig mand og en hæslig heks var med i en kedelig historie. Hvor mange tillægsord er der i teksten? Hvilken grad står de i? Uhyggelig, 1. grad. Hæslig, 1. grad. Kedelig, 1. grad. Lille, gammel, mager, tyk, god. Find de modsatte tillægsord for disse. Lille stor. Gammel ung. Mager fed. Tyk tynd. God ond. Træt, klog, sød. Dan en sætning med hvert ord, så tillægsordene kommer til at stå i bestemt form. Eks. Den trætte pige faldt i søvn. Det kloge barn var ni år. Den søde killing sov. Efter olieudslippet lå der mange døde fugle på stranden. Hvilket ord er tillægsord, og hvilken bøjningsform har det (ental eller flertal). Døde, flertal. En sød hund. Sød, sødere og sødest. Regelmæssig. Gammel, stor, lille, ung. Hvilket ord er disse tillægsord? Bøj dem. De er alle uregelmæssige tillægsord. 1. grad gammel, 2. grad ældre, 3. grad ældst. 1. grad stor, 2. grad større, 3. grad størst. 1. grad lille, 2.grad mindre, 3. grad mindst. 1. grad ung, 2.grad yngre, 3. grad yngst. Det var en mørk og stormfuld nat. Den hvide, selvlysende måne kiggede frem bag de tykke, sorte skyer. Du skal erstatte den gyser-agtige stemning i historien. - Det var en lys og stille nat. Den gule, runde måne kiggede frem bag de lette, tynde skyer. Nogle ord gradbøjes med mere og mest. Nævn tre tillægsord, der gradbøjes med mere og mest. Forklar derefter, hvad der gør sig gældende ved gradbøjning. Eks. træt, mere træt, mest træt. Der tilføjes ikke nogen endelse. En høj pige. Høj, højere og højest. Regelmæssige. En rød bil. Rød, rødere og rødest. Regelmæssig.

7 Hun havde blå øjne. Bøj det. Blå, mere blå, mest blå. En rund bold. Rund, rundere, rundest. Et højt træ. Hvad er tillægsordet i denne sætning? g hvilken bøjningsform står det i (fælleskøn eller intetkøn)? Højt, intetkøn. En ung mand. Hvad er tillægsordet i denne sætning? Ung, yngre, yngst. Det er et uregelmæssigt tillægsord. Tegnsætning Hvad er et udsagnsled, og hvordan finder du et udsagnsled? Udsagnsleddet er et udsagnsord, som du kan sætte jeg foran. Hvilket symbol skal du anvende ved udsagnsled? Drengen køber æbler. Køber Drengen Hun vil spise dem i aften. Vil Hun Hvad er et grundled, og hvordan finder du et grundled? Grundleddet er den eller det, der handler. Man kan sætte hvad eller hvem foran. Hvilket symbol skal du anvende ved grundled? Bedstemor køber dameskrå. Køber Bedstemor Hun elsker at sove til middag. Elsker Hun

8 Anna ringede til Bo. Ringede. Anna. Jeg kommer. Kommer. Jeg Camilla sender et brev med posten. Sender. Camilla. Han foretrækker en hund. Foretrækker Han De vidste ikke hvad Mads havde hørt. De vidste ikke, hvad Mads havde hørt. Lone trak i hundesnoren men hunden blev stædigt stående. Lone trak i hundesnoren, men hunden blev stædigt stående. Da han tændte for sin computer virkede den ikke. Da han tændte for sin computer, virkede den ikke. Hun gik ind i stuen som om hun ville hvile sig. Hun gik ind i stuen, som om hun ville hvile sig. Det var godt at solen skinnede. Det var godt, at solen skinnede. Han klædte sig godt på inden han gik ud i kulden. Han klædte sig godt på, inden han gik ud i Kulden

9 Han teede sig som om han ejede hele verden. Han teede sig, som om han ejede hele verden. Når vejret er bedre kommer jeg. Når vejret er bedre, kommer jeg. Jeg elsker heste og jeg hader slanger. Jeg elsker heste, og jeg hader slanger. Hun sang fordi hun havde lyst. Hun sang, fordi hun havde lyst Hvis du vil kan vi lege sammen i morgen. Hvis du vil, kan vi godt lege sammen i morgen. Mens katten var ude legede musene oppe på bordet. Mens katten var ude, legede musene oppe på bordet.

Værktøjskasse: Sproglære og grammatik

Værktøjskasse: Sproglære og grammatik Værktøjskasse: Sproglære og grammatik Vores sprog er først og fremmest et meddelelsesmiddel. Det vil sige at sproget er et middel til at videregive en meddelelse. I en simpel kommunikationsmodel kan vi

Læs mere

Dansk AVU FED Grammatik

Dansk AVU FED Grammatik Dansk AVU FED Grammatik 2011 Tine Friis-Jensen & Søren Egekvist Ver. 1.14 Dansk Grammatik AVU af Tine Friis-Jensen & Søren Egekvist er udgivet under Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel DelPåSammeVilkår

Læs mere

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender

Familie. Nye ord læres lettere, hvis du relaterer til noget, barnet kender Familie Snak om, hvem I er i familie med; morfar, kusine og onkel. Hvad hedder de, og hvor gamle er de? Hæng billeder op af mor, far, lillesøster, storebror eller andre familiemedlemmer. Under billedet

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser Invitationer, gæster og fester Side 5, øvelse 2. Faste udtryk. 1. Velkommen / Kom indenfor. 2. A.: Tusind tak. (Hvor er de smukke). B: Det var så lidt. 3. Må jeg bede om saltet? 4. A: Tak for mad. Det

Læs mere

KAPITEL 3 (16. ØVELSE)

KAPITEL 3 (16. ØVELSE) KAPITEL 3 (16. ØVELSE) TEKST De manglende verber indsættes i datid (se listen næste side): Sidste år 1) jeg på sprogkursus i Frankrig i 4 uger. Jeg 2) til fransk fem gange om ugen, og vi 3) 16 elever i

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution.

er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Sam Nik og Michael Svennevig: er en dokumentarisk roman om opvækst og revolution. Det er en fortælling, der giver indblik i livet i skyggen af den religiøse revolution i Iran i 1979, og er begyndelsen

Læs mere

TORNEROSE var et vakkert barn

TORNEROSE var et vakkert barn TORNEROSE var et vakkert barn - en beretning om angst og forvandling HANNE BOM 1 Indholdsfortegnelse. 1. Når livet bryder samen 3 2. Et barndoms-eventyr 7 3. Voksen i Danmark 30 4. 3 måneder på Montebello

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Følg Hele Verden i Skole på Facebook

Følg Hele Verden i Skole på Facebook LÆSERAKETTEN 2015 1 Følg Hele Verden i Skole på Facebook Kære elever og forældre Som familie kan I følge Hele Verden i Skole via Facebook. I år handler materialet om børn og unge i Guatemala. Læs med i

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN HVOR ER DU? BAGSIDETEKST Adoption bringer mange tanker og følelser i spil. I bøger, aviser,

Læs mere

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Der var engang et par folk; det var kun husmandsfolk, og de havde tre sønner. Den ældste hed Per, den anden hed Povl, og den yngste hed Hans; han gik for

Læs mere

Læreplan i Stjerneblomsten.

Læreplan i Stjerneblomsten. Læreplan i Stjerneblomsten. De 6 punkter, som vi kommer ind på i læreplanen, er: 1. Barnets alsidige personlige udvikling. 2. Sociale kompetencer. 3. Sprog. 4. Krop og bevægelse. 5. Naturen og naturfænomener.

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere