PRESSEKIT. Kontakt os. Universal Robots A/S. Grundlagt 2005 Hovedkontor Ledelse. Odense (Danmark) Enrico Krog Iversen, CEO Esben H.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRESSEKIT. Kontakt os. Universal Robots A/S. Grundlagt 2005 Hovedkontor Ledelse. Odense (Danmark) Enrico Krog Iversen, CEO Esben H."

Transkript

1 Kontakt os Universal Robots A/S Grundlagt 2005 Hovedkontor Ledelse Medarbejdere 150 Kerneforretning Målgruppe Branchesegmenter Salgsstruktur Hovedprodukter Væsentligste produktfordele Odense (Danmark) Enrico Krog Iversen, CEO Esben H. Østergaard, CTO Universal Robots har genopfundet industrirobotten med en ny generation af lette og fleksible robotarme. De danskdesignede robotter automatiserer produktionen i alle brancher og hos alle størrelser virksomheder- også hos SMV er, der tidligere har haft den opfattelse, at robotter var alt for dyre og besværlige at integrere i en mindre produktion. Små og mellemstore virksomheder. Metal- og maskinindustrien, bilproduktion, fødevarer og langbrug, møbel, medicinal- og kemiindustrien, plast- og polymerproduktion osv. Globalt forhandlernetværk (Over 250 salgspartnere i mere end 50 lande) Industrielle robotter: 6-aksede robotarme. UR3: Kan håndtere emner på op til 3 kilo. Arbejdsradius 500 mm UR5: Kan håndtere emner på op til 5 kilo. Arbejdsradius: 85 cm UR10: Kan håndtere emner på op til 10 kilo. Arbejdsradius: 130 cm Nem at programmere Nem at installere Fleksibel anvendelse Justerbare sikkerhedsindstillinger Samarbejdende robot kan køre uden afskærmning, efter at der er foretaget en risikovurdering Kort tilbagebetalingstid (hurtig ROI) Arbejder selvstændigt uden behov for menneskelig overvågning og styring Utrolig stille ingen irriterende robotlyd Energibesparende Modulopbygget design TÜV-godkendt Nøjagtige absolutte enkodere - intet behov for batteri-backup til enkodere Adskillige I/O-porte - gnidringsfri integration med andre maskiner

2 Tal & Fakta Gå ind på for at få flere oplysninger om virksomheden. Download multimedia: Virksomhedskontakt: Universal Robots A/S CEO Enrico Krog Iversen Energivej 25 DK-5260 Odense S Danmark Pressekoordinator: Universal Robots A/S Marketing Manager Maria Gravesen Energivej 25 DK-5260 Odense S Danmark Adresser: HOVEDKONTOR Universal Robots A/S Energivej 25 DK-5260 Odense S Danmark Fax CVR NR.: REGIONSKONTORER USA Universal Robots USA, Inc. 11 Technology Drive East Setauket, New York USA KINA Universal Robots China (Shanghai) Ltd A, Silver Center No Shaanxi Road North Shanghai Putuo District Shanghai Kina SOUTHERN EUROPE, MEA, TURKEY Universal Robots Spain S.L. Carrer Pujades 51 B.53 E Barcelona Spanien APAC Universal Robots (Singapore) Pte, Ltd. 20 Science Park Road, Teletech Park Science Park II, #03-36/37, SINGAPORE Website: Case studies: Social media:

3 Ledelse Enrico Krog Iversen, CEO Enrico Krog Iversen har været CEO i Universal Robots siden Han så det enorme potentiale, UR-robotterne rummer, fordi de er betydeligt nemmere og billigere at installere, bruge og programmere sammenlignet med traditionelle industrirobotter. I løbet af få år har han skabt en imponerende vækst og ekspansion hos Universal Robots. Enrico Krog Iversen kombinerer sine mange års erfaring inden for ledelse med dybdegående viden om automation og produktionsprocesser. Han startede karrieren hos A.P. Møller/Mærsk i København, hvor han er shippinguddannet. Herudover bestred han forskellige stillinger i koncernen, bl.a. som Operations Manager hos Mærsk, Inc. i New York, USA, før han tog en HD i afsætning på Syddansk Universitet i Odense. Før Enrico Krog Iversen kom til Universal Robots, var han partner og salgsdirektør for Krog Iversen & Co. A/S (i dag Scan A/S), som er Danmarks største producent af brændeovne. Her var han ansvarlig for virksomhedens internationale ekspansion og spillede derfor en stor rolle i virksomhedens kraftige vækst. Sprogkundskaber: Dansk, engelsk, tysk Download portrætter:

4 Ledelse Esben H. Østergaard, CTO & grundlægger Esben H. Østergaard er Chief Technology Officer hos Universal Robots. Esben H. Østergaard er ansvarlig for at videreudvikle de eksisterende UR-robotter samt at udvikle nye produkter. Han har en Ph.D. inden for robotteknologi. Esben H. Østergaard er en af opfinderne af UR-robotterne. I løbet af årene fra skabte han som forsker og adjunkt inden for robotteknologi og brugergrænseflader på Syddansk Universitet grundlaget for genopfindelsen af industrirobotten. Derfor grundlagde han Universal Robots i 2005 sammen med to af sine forskningskollegaer. Universal Robots har taget ca. 30 patenter på teknologien for robotten. Ud over sit arbejde som CTO deltager Esben H. Østergaard i nationale forskningsprojekter og han er også ekstern censor ved adskillige universiteter i Danmark. Tidligere i karrieren arbejdede han som forsker ved USC Robotics Labs og som gæsteunderviser på AIST i Tokyo. I løbet af studierne inden for datalogi, fysik og multimedie på Aarhus Universitet fokuserede han udelukkede på robotteknologi, og han blev verdensmester i sin hobby robotfodbold i Sprogkundskaber: Dansk, engelsk https://www.linkedin.com/pub/esben-østergaard/7/b6/3bb Download portrætter:

5 Firmaprofil Universal Robots arbejder målrettet på at gøre robotteknologi tilgængelig for alle industrivirksomheder. Den danske virksomhed har taget verden med storm med sine unikke robotter, der optimerer produktionen på et fortsat voksende marked. Med sine brugervenlige, prisgunstige robotter har Universal Robots sænket barriererne og gjort det rentabelt og ukompliceret at automatisere. Værdigrundlag Universal Robots højeste prioritet er dobbelt værdiskabelse. Alle beslutninger og alle medarbejdere skal bidrage til at skabe værdi for vores kunder og UR. Vi giver kontrollen over fabriksautomation tilbage til maskinoperatørerne. Vi vil være førende inden for let programmerbare, sikre og fleksible robotter. Vi ønsker, at vores forhandlere skal have succes. Vi vælger og støtter de forhandlere, der er villige til at opbygge et samarbejde, som begge parter kan nyde godt af. Vi fremmer udvikling og deling af robotapplikationer. Vi tiltrækker og belønner resultatorienterede medarbejdere, som brænder for at opbygge en globalt velanset virksomhed. Vi tænker globalt, når vi træffer beslutninger. Samtidig foretager vi de nødvendige tilpasninger for at imødekomme lokale kulturer. Som den globale virksomhed vi er, deler vi proaktivt oplysninger med kolleger, der har gavn af vores viden og erfaringer.

6 Firmaprofil Tidslinje 2003 På Syddansk Universitet Danmark i Odense analyserer tre forskere Esben Østergaard, Kasper Støy og Kristian Kassow analyserer fødevareindustriens særlige krav til robotter. Deres konklusion er, at markedet robotteknologi er domineret af tunge, dyre og uhåndterlige robotter Som en konsekvens af dette grundlagde de tre ingeniører Universal Robots i Målet var at gøre robotteknologien tilgængelig for små og mellemstore virksomheder. Etableringen af virksomheden blev muliggjort med en investering fra Syddansk Innovation Vækstfonden var overbevist om potentialet og investerede sammen med virksomhedens ledelse og Syddansk Innovation i virksomheden De første UR5-robotter sælges af forhandlere i Danmark og Tyskland Universal Robots udvider forretningen, så den omfatter hele Europa Universal Robots går ind på det asiatiske marked og etablerer et lokalt kontor i Kina Universal Robots 10-kilos robot, UR10 lanceres. Virksomheden etablerer amerikansk datterselskab med domicil i New York, USA. I alt 1600 UR-robotter er installeret i industrien globalt Universal Robots etablerer kinesisk datterselskab i nyt domicil i Shanghai. Selskabet etablerer et forhandlernetværk i Sydamerika og Oceanien Selskabet flytter til et nyt hovedkontor og udvider produktionskapaciteten markant til et areal på m 2. Den tredje generation af letvægtsrobotarmene UR5 og UR10 med en række nye funktioner præsenteres på AUTOMATICA-messen i München og på IMTS-messen i Chicago, USA. Med otte nye indstillelige sikkerhedsfunktioner har Universal Robots den eneste robot i verden, der tilpasser avancerede sikkerhedsindstillinger til hver enkelt anvendelse. I alt UR-robotter er installeret på verdensplan. Universal Robots etablerer også et datterselskab i Barcelona. Universal Robots etablerer også et datterselskab i Barcelona i Spanien Et nyt datterselskab etableres i den sydøstasiatiske region med regionskontor i Singapore. Universal Robots lancerer UR3 - verdens mest fleksible, letvægts bordrobot, der kan arbejde tæt sammen med mennesker. Den nye robot med en løfteevne på 3 kilo er velegnet til lette montageopgaver og automatisering af andre manuelle opgaver ved arbejdsbordet i industrien. Den præsenteres på messer i Shanghai, Chicago og Hannover. Universal Robots bliver opkøbt af amerikanske Teradyne for 1,9 milliarder kroner. Teradyne er førende leverandør af automatiseret testudstyr og beskæftiger globalt ca medarbejdere. For mere information, se Universal Robots fortsætter med samme ledelse og selskabets hovedkontor, udvikling og produktion bibeholdes i Danmark.

7 Firmaprofil Det globale marked for robotter Robotmarkedet har været præget af tunge, dyre og uhåndterlige robotter, som er udviklet af ingeniører til ingeniører. Universal Robots er frontløber inden for en helt ny udvikling i robotindustrien. Robotproducenten var den første til at lancere en helt ny type robotter, de såkaldt kollaborative eller samarbejdende robotter, der kan arbejde side om side med medarbejdere og uden sikkerhedsafskærmning. Disse cobots er idelle til at bygge bro mellem fuldautomatiserede produktionslinier og manuelle arbejdsstationer. Allermest oplagt er disse samarbejdende robotter for industriens SMV er, som hidtil på forhånd har opgivet enhver tanke om automatisering med robotter, fordi de anså det for at være for dyrt og for besværligt. I modsætning til URrobotternes storebrødre, der arbejder bag glas- og gitterafskærmning i bilindustrien og ved andre store samlebåndsproduktioner, er UR-robotterne fleksible og flytbare letvægtsrobotter, der let kan flyttes og omprogrammeres til at løse nye opgaver. Dermed er de designet til at imødekomme industriens behov for hurtig levering af komplekse produkter i små stykserier. Ifølge RIA (Robotic Industries Association) er det kun 10% af de virksomheder, der har reelt har kunnet drage nytte af deres traditionelle industrirobotter. Årsagerne er netop de tre udfordringer, som UR-robotterne er svaret på med deres lave omkostningsniveau og høje brugervenlighed og anvendelighed. Produkterne Universal Robots første produkt var UR5, en 6-akset, leddelt robotarm, som revolutionerede markedet for industrirobotter. UR5 vejer 18 kilo, har en løftekapacitet på op til 5 kilo og en arbejdsradius på 85 cm. I 2012 lancerede Universal Robots UR10 med en løfteevne på 10 kilo og en rækkevidde på 130 cm. UR10 er designet efter præcis de samme principper som UR5, hvilket betyder, at den er lige så fleksibel og nem at passe ind i produktionen. I 2014 blev der præsenteret en helt ny generation af robotarmene UR5 og UR 10. Robotarmene har nøjagtige absolutte enkodere, otte nye indstillelige sikkerhedsfunktioner, 32 integrerede I/O-styreenheder og optimerede processer for tilslutning af udstyret til controllerskabet. Sikkerhedssystemet UR Safety 3.0 er TÜV-certificeret. I 2015 blev robotten UR3 lanceret: En kompakt arbejdsbordrobot. Trods sine kun 11 kg har den kompakte robot en løfteevne på 3 kg, den kan rotere 360 grader i alle led og kan rotere uendeligt i det yderste led. Disse unikke egenskaber gør UR3 til den meste fleksible og lette bordrobot på markedet for kollaborative robotter, der kan arbejde side om side med medarbejdere. UR3 er det ideelle valg til applikationer, hvor der kræves 6-akset funktionalitet, og hvor størrelse, sikkerhed og omkostninger er vigtige parametre. Detaljeret information og tekniske specifikationer om UR3, UR5 og UR10 findes på

8 Firmaprofil Drift Robotarmen er nem at bruge og kan derfor betjenes af alle tekniske medarbejdere i produktionsenheden. Armen arbejder uafhængigt og skal ikke overvåges af personale under drift. Salgsstruktur Universal Robots har hovedkontor i Odense og kontorer i New York og Shanghai. Universal Robots robotarme markedsføres internationalt via et omfattende forhandlernet. En oversigt kan ses her:

9 Vores robotter Produktfordele: Med Universal Robots kan selv mindre virksomheder opnå væsentlige fordele i forhold til produktivitet og sikkerhed. Investeringen i automation giver branchens hurtigste afkast. Nem programmering Med vores patenterede teknologi kan brugere uden erfaring hurtigt programmere vores robotter og betjene dem ved hjælp af intuitiv 3D-grafik. Du skal blot flytte robottens arm og vise den de ønskede waypoints eller trykke på piletasterne på den brugervenlige touchscreen. Hurtig opsætning Universal Robots har revolutioneret opsætningen af robotter, og hvor det før har taget flere uger, kan robotterne nu tages i brug efter blot et par timer. Vores kunder fortæller, at den gennemsnitlige opsætningstid kun er en halv dag. Typisk vil en uerfaren bruger opleve, at det tager mindre end en time at pakke robotten ud, opstille den og programmere den første simple opgave. Hurtigste tilbagebetaling i branchen Med Universal Robots får du alle fordelene ved avanceret robotautomatisering uden de omkostninger til opsætning og afskærmning, der normalt er forbundet med robotter. Nu kan små og mellemstore virksomheder også få råd til robotter. Fleksibel omstilling Du behøver ikke at lade dig begrænse af specialdesignet robotteknologi. Universal Robots er lette, pladsbesparende og nemme at omstille til andre opgaver uden at ændre på indretningen i produktionen. Det er hurtigt og nemt at flytte robotten til nye processer, og på den måde bliver det muligt at automatisere næsten alle manuelle opgaver, også ved produktion af små stykserier eller når hurtig omstilling er et krav. Robotten kan huske programmer for tilbagevendende opgaver. Samarbejde & sikkerhed Nu kan det beskidte, farlige og kedelige arbejde automatiseres, så medarbejderne undgår monotont og opslidende arbejde, og utilsigtede skader kan minimeres. 80% af de tusindvis af UR-robotter, der er i brug på verdensplan, betjenes uden sikkerhedsafskærmning (efter risikovurdering) side om side med medarbejderne. Sikkerhedssystemet i vores robotter er godkendt og certificeret af TÜV (den tekniske kontrolorganisation i Tyskland). Modulopbygget design Robottens design mindsker risikoen for nedetid i produktionen. Eventuelle fejl eller mangler udbedres hurtigt takket være det modulopbyggede design. Dansk design Moderne, slankt design. Ser lige så godt ud, som den virker. Brugergrænsefladen findes på 20 sprog.

10 Priser Oversigt over priser til Universal Robots: 2015 Best Robotics Provider ved Asian Manufacturing Awards 2015 Udnævnt til nr. 25 på listen over de Smartest Companies 2015 fra MIT Technology Review Universal Robots modtager Innovationsprisen ved den portugisiske messe EMAF i Oporto I USA vinder UR5-robotten prisen Game Changer Award in Human-Machine Interaction på RoboBusiness 2013 Universal Robots modtager metalindustriens Outstanding Suppliers Awards, som uddeles af Ringier Trade Media i Kina UR5 & UR10 modtager prisen Good Design Award 2013 fra Japan Institute of Design Promotion Robotten UR10 kåres som det mest innovative produkt i Danmark og vinder prisen InnovationSTORM 2013 Universal Robots vinder prisen Gold Award for Innovative Product på den 12. Int l Industrial Automation and Applied Technology Exhibition i Kina (Shandong) Universal Robots kåres som en af Danmarks 30 vigtigste eksportvirksomheder og optages dermed i Eksportkanonen CTO og stifter Esben Østergaard, Universal Robots, får DIRA Automatiseringsprisen 2013 Best Robotics Provider 2013 ved Asian Manufacturing Awards Universal Robots vinder den nationale vækstpris Dansk Industris Iværksætterpris, som uddeles af Dansk Industri Årets produkt: Læserne af magasinet Control Engineering besluttede, at UR var årets produkt i kategorien Robots and Manipulators 2012 Invention and Entrepreneurship Award, valgt af IEEE Robotics, Automation Society og IFR England: MWP Award for bedste automatiseringssystem.