1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016"

Transkript

1 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen Juni 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 28. juni 2016 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen, Tine Nielsen, Tina Lambrecht, Gitte Nørgaard, Sanne Jensen, Kirsten Ægidius (23. juni), Lau Rosborg, Line Schiellerup, Lisbeth Schrøder, Morten Topholm og Rune Jensen (observatør for de studerende) Fraværende: Kirsten Ægidius (22. juni), Lisbeth Schrøder (23. juni fra klokken ). Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til godkendelse 2.2 Budgetopfølgning 1. kvartal til orientering 2.3 Strategiproces Forslag til budget Forberedelse af REP-mødet 2016, herunder skriftlig beretning Drøftelse og beslutning om Danske Fysioterapeuters priser 2.7 Fortrolig sag 2.8 Fortrolig sag 2.9 Indstilling af eksternt medlem til Danske Fysioterapeuters Etiske råd 2.10 Stiftelse af Danske Fysioterapeuters Lederpris 2.11 Udpegning af HB medlem til Erhvervs- og vækstpanel 3 Sager til orientering 3.1 Tilbagemelding - Internationale møder 3.2 Manipulationssagen 3.3 Fortrolig sag 4 Koordineringspunkter 4.1 Rulledagsorden for kommende HB-møder 4.2 Orientering fra møder 5 Eventuelt

2 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 Det indstilles, - at årsrapporten 2015 for Danske Fysioterapeuter godkendes og underskrives - at årsrapporten 2015 for Konfliktkonto A godkendes og underskrives - at årsrapporten 2015 for Erhvervsudviklingspuljen godkendes og underskrives - at årsrapporten 2015 for Fonden for forskning, uddannelse og praksisudvikling godkendes og underskrives - at revisionsprotokollatet for 2015 underskrives Resume: AP Statsautoriserede revisorer (pr Beierholm) har revideret foreningens regnskab for 2015, og der foreligger nu regnskab og protokollat for foreningen og foreningens fonde for Resultatet viser et overskud på 1,477 mio. kr. efter skat. Et hovedbestyrelsesmedlem bad om, at sekretariatet undersøger mulighederne for at skifte pengeinstitut på baggrund af de mange pressehistorier, der har været om Nordea. Sekretariatet oplyste, at denne sondering er i gang. Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte til en revisorpåtegning om uregelmæssigheder i forbindelse med brug af Kreditkort og bad om, at hovedbestyrelsen bliver tidligere informeret, hvis der skulle opstå en lignende sag igen. Sekretariatet gav tilsagn om at følge denne praksis fremover. Hovedbestyrelsen tiltrådte indstillingen. 2.2 Budgetopfølgning 1. kvartal 2016 Det indstilles, at hovedbestyrelsen tager budgetopfølgningen for 1. kvartal 2016 til efterretning.

3 Resumé: Resultatet for 1. kvartal 2016 viser et overskud på 1,6 mio. kr. For hele 2016 forventes et underskud på 2,1 mio. kr. hvilket er ca kr. kr. mere end budgetteret. I vedlagte notat gennemgås de vigtigste afvigelser i forhold til budgettet for Hovedbestyrelsen tiltrådte indstillingen. 2.3 Proces for Strategiplan 2018 At hovedbestyrelsen drøfter og godkender den fremlagte procesplan for formulering af foreningens kommende strategiplan for , og herunder de tre strategiske indsatsområder/bevægelser, som sendes til kvalificering og drøftelse i regionsbestyrelserne i august Resumé: Foreningens nuværende strategiplan blev besluttet på HBM i januar 2015 og udløber med udgangen af indeværende repræsentantskabsperiode i november Målet med den fremlagte procesplan er vedtagelse af en ny strategiplan med 3-5 overordnede strategiske indsatsområder i hovedbestyrelsen i januar Der er lagt op til en åben og inddragende proces, hvor regionsbestyrelserne og sekretariatet henover efteråret 2016 skal byde ind med henblik på at kvalificere hovedbestyrelsens drøftelser af den kommende strategiplan.

4 Da det fra politisk side ønskes at inddrage regionerne tidligt i processen, fremlægges samtidig et oplæg til en ramme for drøftelserne i regionsbestyrelserne. Direktør Jette Frederiksen gjorde rede for, at strategiplanen skal tage udgangspunkt i tre overordnede mål, nemlig at: Danske Fysioterapeuter har en organisations procent på 87. Danske Fysioterapeuter har et stærkt brand, der står klart for fysioterapeuter og omverdenen. Danske Fysioterapeuters er en uomgængelig strategisk og politisk aktør. Strategiprocessen planlægges som en åben proces, hvor regionsbestyrelserne og sekretariatet kommer til at arbejde med en række strategiske bevægelser. De tre bevægelser er: Faget og arbejdsmarkedet Ordnede forhold på arbejdsmarkedet Rekruttering, fastholdelse og medlemspleje Der er mulighed for at tilføje flere bevægelser, men målet er at lande på en strategiplan med 3 5 indsatsområder. Direktør Jette Frederiksen gennemgik procesplanen, der lægger op til, at regionsbestyrelserne kvalificerer bevægelserne og formulerer forslag til indsatser i august, og at sekretariatet efterfølgende inddrages i processen. Strategiplanen drøftes på hovedbestyrelsesmøderne i september, oktober og december. Strategiplanen behandles på hovedbestyrelsesmødet i januar 2017 og godkendes her eller på et af de førstkommende hovedbestyrelsesmøder derefter. Flere hovedbestyrelsesmedlemmer gav udtryk for, at de ønsker Tillidsrepræsentantsrådet, Arbejdsmiljørådet samt Lederrådet inddraget i processen. Et hovedbestyrelsesmedlem foreslog endvidere, at tillidsrepræsentanterne på de enkelte arbejdspladser, inddrages. Et hovedbestyrelsesmedlem gjorde opmærksom på, at man skal være omhyggelig med hvilket ordvalg og hvilken sprogtone, der bliver benyttet. Eksempelvis i forhold til beskrivelsen af bevægelsen om ordnede forhold på arbejdsmarkedet. Her risikerer foreningen at støde medlemmer fra sig i stedet for at inddrage dem i processen.

5 Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at det er vigtigt at den nyvalgte hovedbestyrelse har mulighed for at præge strategiplanen, så de ikke blot modtaget en dosmerseddel fra den afgående hovedbestyrelse. Et hovedbestyrelsesmedlem gjorde opmærksom på, at det er vigtigt at holde fast i foreningens uddannelses- og forskningsstrategi, og at det bliver afspejlet i strategiplanen. Formand Tina Lambrecht konkluderede, at der opbakning til den fremlagte procesplan. Der skal kigges på sprogtone og ordvalg i beskrivelsen af bevægelsen ordnede arbejdsforhold, og Tillidsrepræsentantrådet, Arbejdsmiljørådet og Lederrådet skal inddrages, og hvis det kan lade sig gøre, endvidere tillidsrepræsentanterne på arbejdspladserne. Procesoplægget skal bearbejdes, så det kan benyttes af regionsbestyrelserne på deres møder efter sommerferien. 2.4 Forslag til budget Det indstilles at hovedbestyrelsen drøfter og kvalificerer forslag til budget med henblik på vedtagelse af budgettet i august 2016, herunder tilkendegiver, hvilke budgetforslag, der skal arbejdes videre med. Resumé: Der foreligger et forslag til basisbudget for 2017 og Der er endvidere udarbejdet en række ændringsforslag til basisbudgettet samt en række forslag, som kan finansieres af egenkapitalen. På mødet drøftes følgende: 1. Basisbudgettet 2. Ændringsforslag til basisbudgettet 3. Forslag til anvendelse af egenkapitalen, herunder forslag til nedsat kontingent for dimittender og forslag vedr. omdømmekampagne Forslag til nedsat kontingent for dimittender vil blive gennemgået på mødet Direktør Jette Frederiksen gjorde rede for forslaget til basisbudget, der tager udgangspunkt i, at organisationsprocenten er den nuværende på omkring 82 procent, og at der ikke er etableret en arbejdsgiverforening men at det fortsat er Tandlægeforeningen, som varetager arbejdsgiverådgivningen. Basisbudgettet er tilstræbt at være i balance med et mindre underskud på henholdsvis kroner og kroner for 2017 og 2018.

6 Derefter blev ændringsforslagene til drift-udgifterne præsenteret. De så ud som følger: Derpå fulgte forslag til, hvordan egenkapitalen kan benyttes. Det så ud som følger: Jette Frederiksen gjorde opmærksom på, at hvis samtlige forslag bliver imødekommet, vil det resultere i, at foreningen ved udgangen af 2018 har en negativ egenkapital på 0,95 millioner kroner. Da hovedbestyrelsen tidligere har besluttet, at foreningen skal have en egenkapital på mellem 5 7 millioner kroner, er det nødvendigt at prioritere for at nå det resultat. Det gav følgende kommentarer fra hovedbestyrelsen. Flere hovedbestyrelsesmedlemmer pegede på, at brandingindsatsen og aktiviteterne ved 100 års jubilæet bør tænkes sammen for at reducerer udgifterne.

7 Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte til, hvorfor der er afsat penge til formandsvalg og regionsformandsvalg i budgettet. Sekretariatet svarede, at det er nødvendigt at budgettere med beløbet, selv om det er uvist, om der kommer disse valg. Hvis det ikke er tilfældet, vil de afsatte midler kunne bruges til andre aktiviteter. Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte, hvorfor der er afsat kroner som yderligere tilskud til Dansk Selskab for Fysioterapi. Sekretariatet svarede, at der er tale om et budgetmæssigt forslag, men at det er op til hovedbestyrelsen at beslutte beløbets størrelse. Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at kroner årligt til rygindsatsen svarende til i alt 2 mio. kroner formentligt ikke er tilstrækkeligt, men at der er nærmere er behov for 3. mio. kroner og at der sættes penge allerede fra Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte til, om der skal gives en underskudsgaranti til fagkongressen. Sekretariatet svarede, at styregruppen for fagkongressen endnu ikke har taget stilling til spørgsmålet, så derfor optræder punktet ikke i budgettet. Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte til, hvad beløbet på kroner til en konsulent samt studenterhjælp til regionerne dækker over. Sekretariatet svarede, at det er skal sikre en permanent bistand til at varetage den politiske interessevaretagelse regionalt. Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at der er forskellige behov i regionerne, for at sikre større politisk handlekraft. Derfor kan der være behov for forskellige løsninger. Eksempelvis kan det i nogle regioner være behov for øget midler til frikøb af politisk valgte fremfor øget konsulentbistand. Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at det har taget mange år at opbygge egenkapitalen og derfor skal man passe på ikke at bruge hele egenkapitalen de næste år. Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte til, hvad de øgede udgifter til kommunikation i basisbudgettet dækker over. Sekretariatet svarede, at der er behov for at udbygge den eksisterende web- og nyhedsbrevplatform samt selvbetjeningsløsningerne for at få det fulde udbytte af muligheden for at segmentere i forhold til medlemmerne. Sekretariatet præsenterede efterfølgende baggrunden for og konsekvenserne af at etablere en særlig kontingentsats for dimittender. Erfaringerne viser, at mange nyuddannede medlemmer melder sig ud af foreningen inden for det første år, de har dimitteret. Forslaget bygger på, at de i en periode på 12 måneder betaler en lavere sats på 787 kroner i kvartalet. Det skal medføre, at færre melder sig ud og at organisationsprocenten derfor kan øges.

8 Der er udarbejdet tre forskellig scenarier som viser, hvordan udviklingen vil være i bedste fald, i værste fald og hvis man tager gennemsnittet af de to scenarier i et såkaldt standardforløb. I alle tre scenarier vil det koste mellem millioner kroner det første år at indføre en dimittendsats. I værste fald vil denne udgift fortsætte de følgende år og koste foreningen 17.5 millioner kroner over 10 år. I bedste fald vil der ske en positiv effekt i 2019 og der vil give øgede kontingentindtægterne på 11.1 millioner kroner over 10 år. I standardforløbet vil der være en positiv effekt i 2021 og der vil sammenlagt give mindre kontingentindtægter på 0,7 millioner kroner over en 10 år. Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at beretningerne bygger på den antagelse, at hvis foreningen giver de nyuddannede en gave, vil de belønne Danske Fysioterapeuter ved at blive som medlemmer. Men ingen ved, om det forholder sig sådan. Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at det er vigtigt at være meget opsøgende i den periode, hvor man betaler dimittendsats for at vise værdien ved at være medlem af foreningen. Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte til, om andre faglige organisationer har lignende ordninger? Sekretariatet svarede, at det ikke er undersøgt. Sekretariatet præsenterede efterfølgende forslag fra Bates til hvordan slogan og grundfortælling kan udmøntes i en omdømme- og synlighedskampagne. Ærindet er at nå befolkningen, medlemmer og politikerne og påvirke deres holdning til fysioterapeuter. Der er opstillet en række målsætninger og målepunkter samt forslag til valg af medier og kanaler. Der er udarbejdet budgetforslag, med og uden TV, på henholdsvis 4 5,7 millioner kroner med TV, og 3 4,2 millioner uden TV, i begge tilfælde over en to-årig periode. Der er endvidere udarbejdet en aktivitetsplan, inddelt i faser, som indeholder foreningens 100 års jubilæum som afslutning. Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at det vil være relevant også at undersøge, hvad vil koste også at inddrage biografreklamer som virkemiddel. Et hovedbestyrelsesmedlem foreslog, at der i større omfang bliver arbejdet med alternative måder at kommunikere på, eksempelvis via små film på You Tube og sociale medier. Hovedbestyrelsen blev inddelt i tre grupper, der fik til opgave komme med forslag til, hvordan der kan prioriteres, så budgettet kommer i balance og der er en egenkapital på 5 7 millioner kroner.

9 Det gav følgende tilbagemeldinger fra grupperne på forslag til ændringer af driftsbudgettet samt forbrug af egenkapitalen: Gruppe 1: Gruppen ønskede, at der fra sekretariatets side bliver kigget på det eksisterende basisbudget for at undersøge, om der kan findes besparelser. Gruppen foreslog i forhold til ændringsforslag til basisbudgettet at den 25 timers administrative medarbejder ikke bliver gjort permanent, men at tilskuddet til Dansk Selskab for Fysioterapi blev hævet til kroner. Gruppen forslog, at der bliver skåret 10 procent af beløbet til kommunikation. Der var ikke enighed i gruppen om, der er behov for en konsulent til at bistå regionerne. Nogle medlemmer af gruppen foreslog, at der i stedet afsættes en pulje penge, der kan bruges til frikøb af regionsbestyrelsesmedlemmer. Så beløbet forslås reduceret til kroner. I forhold til brug af egenkapitalen foreslog gruppen, at der afsættes kroner til forskning og faglig udvikling, og at der ikke bliver indført en særlig dimittendsats. Gruppen forslog endvidere at fjerne de kroner til medlemsinddragelse, da pengene kan tages fra driftsbudgettet, og at den strategiske indsats reduceres med kroner per år. Gruppe 2: I forhold til ændringsforslag til basisbudgettet foreslog gruppen, at der afsættes kroner til De Faglige Selskaber, og at beløbet til kommunikation bliver halveret. Der tages ikke stilling til beløbet sat af til konsulent og studenterhjælp til regionerne, da der afventes en diskussion i regionerne om, hvad behovet for bistand er. I forhold til brug af egenkapitalen foreslog gruppen at bibeholde de til forskning og faglig udvikling, men at det hurtigst muligt bliver nærmere undersøgt, hvilke beløb der er behov for at foreningen afsætter på området. Gruppen mente ikke, at der skal tages penge fra egenkapitalen til en dimittendsat, da det hører under driften. Derudover blev det foreslået at skære kroner fra jubilæet og at lægge posten sammen med brandingindsatsen. Derudover foreslog gruppen, at beløbet til branding blev reduceret med kroner såvel i 17 som18. Gruppe 3: I forhold til ændringsforslag til basisbudgettet sagde gruppen god for, at den 25 timers stilling i medlemsadministrationen bliver gjort permanent, men foreslog samtidig, at der bliver fundet de nødvendig ressourcer på driftsbudgettet. Gruppen afventede møde med DSF for at kunne tage stilling til tilskuddets størrelse til forskning og faglig udvikling. Der er ligeledes behov for at regionsbestyrelserne drøfter, hvad deres behov er, før der tages stilling til forslaget om en konsulent og studenterhjælp. Gruppen ønskede endvidere, at TR-konferencen bliver at to dages varighed, og at det bliver undersøgt, om det er muligt at give medlemmerne mulighed for alene at modtage en elektronisk udgave af fagbladet.

10 I forhold til brug af egenkapitalen, sagde gruppen nej til at indføre en særlig dimittendsats, og så skal aktiviteterne i forbindelse med jubilæet tænkes sammen med brandingindsatsen, og det samlede beløb skal nedbringes. Tina Lambrecht konkluderede, at der var kommet en række meget konkret ønsker til såvel driftsbudgettet som hvordan egenkapitalen kan benyttes. Sekretariatet arbejder videre med de input, som hovedbestyrelsen har givet, og præsenterer et revidere budget på førstkommende hovedbestyrelsesmøde. 2.5 Forberedelse af repræsentantskabsmødet 2016 At forberedelsen af repræsentantskabsmødet drøftes. At det besluttes temadrøftelsen kommer til at omhandle Faget på en ny måde At dispositionen for beretningen drøftes og kommenteres. Resumé: Der foreligger en opdateret drejebog for repræsentantskabsmødet samt en første grovskitse til et program. Af hensyn til sekretariatet bør det på mødes afklares, hvilke større sager der skal forberedes. Det foreslås, at der kommer en temadrøftelse af Faget på en ny måde. Der foreligger forslag til disponering af beretning som bedes drøftet og kommenteret Tina Lambrecht gjorde rede for, at der i drejebogen er præsenteret en række forslag, som skal behandles på repræsentantskabet. Som følge af budgetbehandlingen under punkt 2.4 glider punktet om en særlig dimittendsats ud. Tilbage er følgende forslag: 1. Budget Nedlæggelse af kontaktpersonordningen 3. Godkendelse af vedtægtsændringer for de faglige selskaber 4. En forening /arbejdsgiver organisation. 5. Nedlæggelse af innovations- og iværksætterprisen. 6. Revision af takster for frikøb af politisk valgte

11 Derudover skal der tages stilling til, hvad emnet for en temadrøftelse på repræsentantskabet skal være. Der er forslået Faget på en ny måde, men der er tidligere stillet forslag om at drøftelsen kommer til at omhandle Mere demokrati og øget medlemsinvolvering. Flere hovedbestyrelsesmedlemmer gjorde opmærksom på, at der vil komme en række forslag fra regionsbestyrelserne, som hovedbestyrelsen skal drøfte og tage stilling til på de kommende møder. Hovedbestyrelsen besluttede, at temadrøftelsen skal være Mere demokrati og øget medlemsinvolvering. Dispositionen til den skriftlige beretning fik følgende kommentarer: SU og AMIR skal omtales sammen med øvrige tillidsvalgte. Den politiske bølge og det politiske arbejde i regionerne skal indgå i beretningen. Kvalitetsenheden og pengene til kvalitetsarbejdet fra OKforhandlingerne skal nævnes. Bekendtgørelsen om den ny uddannelse er landet fint, skal præciseres, og studieledernes indsats skal nævnes. 2.6 Drøftelse af og beslutning om hvilke priser Danske Fysioterapeuter skal uddele. Hovedbestyrelsen evaluerer Danske Fysioterapeuters priser og beslutter, hvilke priser foreningen fremover skal uddele. Hovedbestyrelsen ændrer kommissoriet for Danske Fysioterapeuters Pris, så prisen fremover kan gives såvel til fysioterapeuter, der har gjort en særlig indsats for at udvikle det fysioterapeutiske felt, som til medlemmer der har ydet en ekstraordinær indsats for professionen, kollegaerne eller foreningen. Hovedbestyrelsen indstiller til Repræsentantskabet, at Danske Fysioterapeuters Innovations- og Iværksætterpris nedlægges. Resumé: Hovedbestyrelsen har besluttet, at Innovations- og iværksætterprisen skal evalueres, og at bestyrelsen i den forbindelse skal have en drøftelse af hvilke og hvor mange priser Danske Fysioterapeuter skal uddele. På mødet gøres kort rede for, hvad man kan opnå ved at uddele en pris, hvilke priser foreningen uddeler i dag og der gives en indstilling om hvilke priser foreningen bør uddele fremover.

12 Flere hovedbestyrelsesmedlemmer tilkendegav, at det er en god ide at ændre fundatsen for Danske Fysioterapeuters Pris, så den kan uddeles såvel til medlemmer, der har gjort en særlig indsats for at udvikle det fysioterapeutiske felt, som til medlemmer der har ydet en ekstraordinær indsats for professionen, kollegaerne eller foreningen. Dermed vil flere medlemmer kunne komme i betragtning til prisen. Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at foreningen gennem årene har oprettet flere priser, uden at have en drøftelse om hvor mange priser, det er relevant at uddele. Der må ikke gå inflation i prisuddelingen, og derfor er det en god ide at udvide fundatsen for Danske Fysioterapeuters Pris, og nedlægge Innovations- og Iværksætterprisen. Et hovedbestyrelsesmedlem spurgte, om foreningen tilstrækkeligt tydeligt har kommunikeret om Innovations- og Iværksætterprisen. Flere hovedbestyrelsesmedlemmer svarede, at der er gjort en stor indsats såvel centralt som i regionerne for at fortælle om prisen, uden at det har medført indstilling af mange kandidater. Et hovedbestyrelsesmedlem tilkendegav, at Innovations- og Iværksætterprisen var tænkt som en driver i foreningens erhvervsindsats og at prisen derfor bør bibeholdes, men måske i en ny udgave. Tina Lambrecht konkluderede, at der er gjort et stort stykke arbejde for at promovere Innovations- og Iværksætterprisen, uden den ønskede effekt. Derfor indstiller hovedbestyrelsen til Repræsentantskabet, at prisen nedlægger. Sekretariatet udarbejdet en ny fundats for Danske Fysioterapeuters Pris, i overensstemmelse med indstillingen, herunder en beskrivelse af bedømmelsesudvalgets virke. Fundatsen skal behandles på et af de førstkommende hovedbestyrelsesmøder. 2.7 Fortrolig sag 2.8 Fortrolig sag 2.9 Indstilling af eksternt medlem til Danske Fysioterpeuters Etiske råd Det indstilles, at hovedbestyrelsen tilslutter sig etisk råds indstilling af Sune Frølund, lektor, mag.art., ph.d. som eksternt medlem i etisk råd. Resumé: Det er besluttet, at der i Danske Fysioterapeuters etiske råd skal udpeges en ekstern deltager med viden, erfaring og interesse for professionens etiske

13 spørgsmål, herunder det aktuelt prioriterede tema om autorisation og fysioterapeuters selvforståelse. Hovedbestyrelsen indstillede sidste år hospitalspræst Tom Andersen Kjær, som nu er udtrådt af rådet. Etisk råd har ved møde d. 9. maj 2016 indstillet Sune Frølund til at deltage som eksternt medlem af rådet. Sune Frølund har accepteret. Det indstilles, at hovedbestyrelsens tilslutter sig etisk råds indstilling. Hovedbestyrelsen tiltrådte indstillingen Stiftelse af Danske Fysioterapeuters Lederpris Indstilling At der stiftes en pris med titlen Danske Fysioterapeuters Lederpris, der uddeles én gang årligt til et medlem, der har udmærket sig særligt som personaleleder inden for det sidste år. At det fremlagte udkast til en fundats for prisen godkendes. Resumé: Formålet med en lederpris er at understøtte Danske Fysioterapeuters strategiske målsætninger om at være en attraktiv fagforening for ledere og at sætte fokus på ledelse som en karrierevej for fysioterapeuter i alle sektorer. Indstillingen fremsættes på vegne af Danske Fysioterapeuters Lederråd, der med den foreslåede prissum på kroner kan finansiere prisen de første tre år via midler, der er hensat fra den tidligere lederfraktion. Tina Lambrecht konkluderede, at forslaget falder som følge af beslutningen under punkt Udpegning af HB medlem til Erhvervs- og vækstpanel Det indstilles, at hovedbestyrelsen: Godkender revideret formulering vedrørende udpegning af HB medlem Udpeger et medlem til panelet.

14 Resumé: Hovedbestyrelsen godkendte i maj medlemmer af erhvervs- og vækstpanelet. Hovedbestyrelsen ønskede derudover at udpege yderligere et medlem til panelet af og blandt hovedbestyrelsens medlemmer. Derfor ændres kommissoriet som følger: Panelet består af 10 selvstændige medlemmer med virksomhed på området, samt et medlem udpeget af og blandt hovedbestyrelsen medlemmer, Erstatter den tidligere formulering: Panelet består af 10 selvstændige medlemmer med virksomhed på området. Lau Rosborg blev udpeget som HB-repræsentant i panelet. Hovedbestyrelsen tiltrådte indstillingen. 3 Sager til orientering 3.1 Internationale møder At orientering vedrørende Danske Fysioterapeuters deltagelse i nordisk formandsmøde og ER-WCPT generalforsamling 2016 tages til efterretning Resumé: Danske Fysioterapeuter har i foråret 2016 deltaget i hhv.: Nordisk formandsmøde i Göteborg ER-WCPT generalforsamling Det gives en mundtlig orientering fra møderne på HB mødet. Næstformand Brian Errebo-Jensen gav orientering fra mødet blandt nordiske fysioterapeutorganisationer, der fandt sted april i Göteborg. Der er mange lighedspunkter blandt organisationerne og mange sammenfaldende dagsordner. Den svenske forening er i færd med at udarbejde en strategi for øget medlemsinvolvering og arbejder på at kunne agere mere proaktivt og professionelt på den sundhedspolitiske arena. Den norske forening har udarbejdet en hvidbog i forhold til ønsker til det primære sundhedsvæsen. Her er bl.a. stærkt fokus på, at fysioterapeuter skal kunne være patienternes første kontakt til sundhedsvæsenet, samt at få mere fysisk

15 aktivitet i folkeskolen. I Island er der indgået en aftale på det private område, som giver ekstra honorar for ekstra uddannelse. De nordiske lande vil koordinere og udveksle erfaringer om tiltage på folkeskoleområdet. Danmark har koordinatorrollen. Sekretariatet orienterede om ER-WCPT generalforsamling, der fandt sted på Cypern i april. Mange af de europæiske organisationer er ikke fagforeninger men alene faglige organisationer. Det afspejler sig i de opgaver, som der arbejdes med i ER-WCPT, som ofte resulterer i dokumenter om faglige og uddannelsesmæssige forhold. Eksempelvis om specialisering i forhold til forskellige karriereveje og uddannelsesniveauer og hvordan man akkrediterer uddannelse i EU. ER-WCPT har endvidere bidraget til arbejdet i EU om hvordan man godkender fysioterapeutuddannelser på tværs af landende, som har resulteret i det europæiske erhvervspas, der trådte i kraft 1. januar i år. Hovedbestyrelsens tog orienteringen til efterretning. 3.2 Manipulationssagen Sekretariatet gør rede for den seneste udvikling i manipulationssagen. Det indstilles at hovedbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Resumé: Der gives en mundtligt orientering om sagens status Hovedbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. 3.3 Fortrolig sag 4 Koordineringspunkter 4.1 Rulledagsorden, årshjul og mødeorientering 4.2 Orientering fra møder Mødeorientering Tina Lambrecht gjorde rede for et interessentmøde på rygområdet, der blev afholdt 6. juni. Rygområdet er på dagsordenen på hovedbestyrelsesmødet i august.

16 5. Eventuelt Eventuelt: Et hovedbestyrelsesmedlem pegede på, at det er et flertal af hovedbestyrelsen og ikke en enstemmig hovedbestyrelsen, der har besluttet at foreningen skal arbejde for at få optaget til fysioterapeutuddannelsen sat ned. Dette bør tydelig angives, når beslutningen omtales i Fysioterapeuten eller andre af foreningens medier. Hovedbestyrelsen tilkendegav, at den var enig i denne udlægning af hvordan beslutningen bør kommunikeres. Sekretariatet gjorde rede for ansættelse af en ny ledelseskonsulent, der tiltræder i august, samt for ansættelses af en 25 timers administrativ medarbejder til medlemsservice. Direktøren orienterede om organisatoriske ændringer i sekretariatet. Sekretariatet gav status på møder og korrespondance med Sundhedsstyrelsen vedrørende spørgsmålet om fysioterapeuters mulighed for at manipulere. Hovedbestyrelsens kommentarer indgår i den videre proces med at udfærdige et høringssvar i forhold til konkrete lovforslag, som forventes fremsat efter sommerferien. Sekretariatet orienterede om arbejdet med revision af grunduddannelsen og hvilke bekymringer der er i forhold til de ændringer, der er lagt op til fra ministeriets side. Først og fremmest, at der er for lidt fokus på grundfagligheden og for meget fokus på tværfagligheden.

17 Jette Frederiksen Direktør Mikael Mølgaard Referent Godkendt august 2016 Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Sanne Jensen Lise Hansen Tine Nielsen Gitte Nørgaard Agnes Holst Kirsten Ægidius Lau Rosborg Line Schiellerup Lisbeth Schrøder Morten Topholm

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden/referat af HBM september 2016

1. Godkendelse af dagsorden/referat af HBM september 2016 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 27. oktober 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 3. november 2016 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen,

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM august Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM august Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 20. 21. september 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 10. oktober 2016 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2017

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2017 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 27. januar 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 10. februar 2017 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Referat. Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat

Referat. Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 30. 31. maj 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 20 juni 2017 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen, Tina

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 16. marts 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 3. April 2016 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen, Tine

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden Referater til underskrift Sager til diskussion/beslutning Sager til orientering Koordineringspunkter

Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden Referater til underskrift Sager til diskussion/beslutning Sager til orientering Koordineringspunkter Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 1. og 15. marts 2013. 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 27.-28. august 2014 For referat: Udarbejdelse: Mette Winsløw August

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM april Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM april Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 19. maj 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 3. juni 2016 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen, Tine Nielsen,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 1.1 Tidsplan 2 Sager til diskussion / beslutning 2.1 Eftersyn af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter december 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter december 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 6.-7. december 2017 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Opfølgning på ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar Sager til diskussion/beslutning. 3 Koordineringspunkter.

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar Sager til diskussion/beslutning. 3 Koordineringspunkter. Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 5. marts 2018 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 13. marts 2018 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 21. oktober 2015

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 21. oktober 2015 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 21. oktober 2015 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 21. oktober 2015 For referat: Udarbejdelse: Susanne Laugesen Oktober

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter oktober 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter oktober 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 2.-3. oktober 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM august 2017 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 26. juni Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 26. juni Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 26. juni 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 14. maj 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014 2.2 Samarbejde mellem

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Behandling af

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter september 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter september 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20.- 21. september 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM august 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Politik

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2017

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2017 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 26. januar 2018 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 12. februar 2018 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen (mødeleder under

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Holdningspapir vedr.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM august 2017

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM august 2017 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 02-10-17 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 12-10-17 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Tina Lambrecht, Kirsten Ægidius,

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 20. april 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 11. maj 2017 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen, Tina

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Rekruttering af

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Proces for offentlig

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM september 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9.

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9. Hovedbestyrelsesmøde Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2018

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2018 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22. - 23. august 2018 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM juni 2018 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Rep 2018: Udkast

Læs mere

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen.

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen. HB-møde/indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 22. oktober 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2017 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Referat. Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 29. januar 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard Februar 2015 Deltagere: Tina Lambrecht, Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2014 Dagsorden 1. Underskrivning af mødereferat HBM maj 2014 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fremtidens hovedorganisation

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 1. november 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 1. november 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 1. november 2017 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober 2017 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Dobbeltmedlemsskab

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011

Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011 Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 6. oktober 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2012 1) At hovedbestyrelsen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober 2017

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober 2017 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 1. November 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 13. november 2017 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Budget 2015-16, 2. drøftelse 2.2 Strategiplan 2016, procesplan

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 5.-6. september 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 30. 31. august 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 5. september 2017 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 30. 31. august 2017 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2 Fortrolig sag 2.3

Læs mere

Referat af møde i: Dato for møde: For referat: Dato for udarbejdelse: Deltagere: Dagsorden Sager til diskussion/beslutning Koordineringspunkter

Referat af møde i: Dato for møde: For referat: Dato for udarbejdelse: Deltagere: Dagsorden Sager til diskussion/beslutning  Koordineringspunkter Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 22. 23. august 2018 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 14 september 2018 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst og referat fra HBM december 2014 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Danske Fysioterapeuters innovations-

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 14. april 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 14. april 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 14. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2016:

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 29. august Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 26. juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 29. august Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 26. juni Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 29. august 2013 Dagsorden 1. Referat fra HBM d. 26. juni 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014 2.2 Rådgivende forum om vækst blandt selvstændige fysioterapeuter

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2018 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 25.-26.08.10 2. Mødeaktivitet og

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9.

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9. Hovedbestyrelsesmøde Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 13. marts Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 13. marts Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 13. marts 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 24. januar 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig 2.2 Vedtægtsændringer 2.3

Læs mere

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 10. oktober Sager til diskussion/beslutning

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 10. oktober Sager til diskussion/beslutning Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december 2013 Dagsorden 1. Referat fra HBM d. 10. oktober 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Uddelinger fra Fonden for Forskning, Uddannelse og Praksisudvikling

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 18. marts 2019

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 18. marts 2019 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 18. marts 2019 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 2 Sager til diskussion / beslutning 2.1 Godkendelse af den strategiske ambition

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter marts 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter marts 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 6.-7. marts 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar 2017 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

Dato for møde: 6. december 2018

Dato for møde: 6. december 2018 Referat Referat af møde i: Hovedbestyrelsen Dato for møde: 6. december 2018 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 13. december 2018 Deltagere: Tina Lambrecht, Brian Errebo-Jensen, Gitte Nørgaard,

Læs mere

Beslutningsreferat repræsentantskabsmøde 2012.

Beslutningsreferat repræsentantskabsmøde 2012. Beslutningsreferat repræsentantskabsmøde 2012. Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2012 blev afholdt således: Tid: Fredag den 2. og lørdag den 3. november 2012. Sted: Nyborg Strand Hotel

Læs mere

Tid: Mandag d. 17. og tirsdag d. 18. september 2012 (kl og 9-15)

Tid: Mandag d. 17. og tirsdag d. 18. september 2012 (kl og 9-15) Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 17. og tirsdag d. 18. september 2012 (kl. 9.15-17 og 9-15) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december Mødeaktivitetslisten foreligger for perioden

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december Mødeaktivitetslisten foreligger for perioden TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december 2010 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 28.10.2010 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden 2.1 -

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER DANSKE FYSIOTERAPETER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2018 AD DAGSORDENSPUNKT 4.1 - FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER Forslag 1: Udvidelse af repræsentantskabet og indførelse af dialogmøde mellem

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening Repræsentantskabsmøde November 2010

Dansk Socialrådgiverforening Repræsentantskabsmøde November 2010 Side: 1 af 5 Emne: Forslag til budget 2011 og 2012 Ændringsforslag til Orienteringsbilag vedr. Lovændring Forslagsstiller: Vedtægtsændring Hovedbestyrelsen Resolution Udtalelse Øvrige forslag Vedtaget

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2016

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2016 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 14. april 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 30. april 2016 Deltagere: Tina Lambrecht (deltog fra klokken 12.00) Agnes Holst, Brian

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 22. november 2010 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 1. december 2010 Deltagere: Hanne Munch, Anne Marie Svenningsen, Brian Errebo-Jensen

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den

Indkaldelse til HB-møde den Indkaldelse til HB-møde den 14. - 15.09.09 Du kan printe indkaldelsen ved at klikke på print ikonet til højre over overskriften. Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 19/08/09

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde den 21. april

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde den 21. april Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde den 21. april Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat til drøftelse og herefter underskrift fra HBM 11/03/09 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010. 6. maj 2010 J.nr. 421.1 JK/jpc Til stede: Afbud: Johnny Kuhr Lise Hansen (pkt. 3.1, 3.2, 3.3 & 3.5) Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Tine Nielsen Solvejg

Læs mere

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOL- LEGIALE VEDTÆGTER

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOL- LEGIALE VEDTÆGTER DANSKE FYSIOTERAPETER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2018 AD DAGSORDENSPUNKT 4.1 - FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOL- LEGIALE VEDTÆGTER Forslag 6: Fuldtidshonoreret næstformand Fremsat af: Tine Nielsen, Katja

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde, tirsdag den 15. juni 2010, kl. 14-17.30

Referat af Regionsbestyrelsesmøde, tirsdag den 15. juni 2010, kl. 14-17.30 Danske Fysioterapeuter i Region Syddanmark Referat af Regionsbestyrelsesmøde, tirsdag den 15. juni 2010, kl. 14-17.30 Mødet afholdes v. Fysioterapeutuddannelsen i Odense, Blangstedgårdsvej 4, 5220 Odense

Læs mere

Referat. Dagsorden. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Koordineringspunkter. 4 Eventuelt. Hovedbestyrelsen 31. maj og 1. juni

Referat. Dagsorden. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Koordineringspunkter. 4 Eventuelt. Hovedbestyrelsen 31. maj og 1. juni Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 31. maj og 1. juni 2018 For referat: Mikael Mølgaard, 31 maj René Andreasen, 1. juni Dato for udarbejdelse: 17. juni 2018 Deltagere: Agnes Holst,

Læs mere

Dagsorden. 1. Velkomst. 1b. Evaluering af HBM september 2014

Dagsorden. 1. Velkomst. 1b. Evaluering af HBM september 2014 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 22. oktober 2014 For referat: Udarbejdelse: René Andreasen Oktober 2014 Deltagere: Tina Lambrecht, Brian Errebo-Jensen, Sanne Jensen, Lise Hansen, Tine

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Referat. Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 8. december 2016 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 19. december 2016 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen,

Læs mere

Referat. Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde. 1. Drøftelse af mandat til næstformanden. Hovedbestyrelsen 16. april 2012

Referat. Ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde. 1. Drøftelse af mandat til næstformanden. Hovedbestyrelsen 16. april 2012 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 16. april 2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Mette Winsløw 16. april 2012/1. maj 2012 Deltagere: Esther Skovhus Jensen, Lise Hansen, Tina

Læs mere

TR-Netværksmøde den 21. november 2016.

TR-Netværksmøde den 21. november 2016. TR-netværket Region Syddanmark TR-Netværksmøde den 21. november 2016. Emne: Netværksmøde for tillidsrepræsentanter Afholdt dato: Mandag den 21. november 2016 Tidspunkt: Kl. 9-14 Sted: Bramdrupdam Hallerne

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse Referat fra Generalforsamlingen 2019 Den 10. april 2019, kl. 14.00 Afholdt ved DDV, Købmagergade 86, 7000 Fredericia Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab til generalforsamlingens

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. marts 2018

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. marts 2018 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. marts 2018 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM januar 2018 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Stillingtagen til

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. juni 2011

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. juni 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsesmøde 14. juni. 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Janus Pill Christensen 15. juni 2011 Deltagere: Johnny Kuhr, Lise Hansen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Danske Fysioterapeuter og faget har et stærkt brand, der står klart for fysioterapeuter og for omverdenen

Danske Fysioterapeuter og faget har et stærkt brand, der står klart for fysioterapeuter og for omverdenen Notat Danske Fysioterapeuter Til: Hovedbestyrelsen Strategiplan 2018 Formål Strategiplan 2018 skal sætte retning for det politiske og administrative arbejde i alle dele af Danske Fysioterapeuter og sikre

Læs mere

20. juni Formand, Lars Henrik Larsen, bød velkommen til mødet og gennemgik dagsorden for mødet.

20. juni Formand, Lars Henrik Larsen, bød velkommen til mødet og gennemgik dagsorden for mødet. Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 20. juni 2018 Sted: Severin Kursuscenter Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen

Læs mere

Fredag d. 7. december 2012 (kl m. efterfølgende julefrokost)

Fredag d. 7. december 2012 (kl m. efterfølgende julefrokost) Hovedbestyrelsesmøde Tid: Sted: Fredag d. 7. december 2012 (kl. 9.15-13 m. efterfølgende julefrokost) Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011 Dagsorden 1. Referat til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 09.12.10 2. Sager til diskussion/beslutning

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 23. MARTS Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning

TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 23. MARTS Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 23. MARTS 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 20. januar 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Godkendelse

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

tre pejlemærker. for fremtiden Repræsentantskab

tre pejlemærker. for fremtiden Repræsentantskab Repræsentantskab Tre pejlemærker for fremtiden Fysioterapi skal være et stærkt brand, Danske Fysioterapeuter skal være en politisk aktør, der ikke er til at komme udenom, og derfor skal endnu flere fysioterapeuter

Læs mere

Referater fra HBM d. 22. oktober og d. 7. december 2012 blev underskrevet.

Referater fra HBM d. 22. oktober og d. 7. december 2012 blev underskrevet. Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsesmøde 24. januar 2013 For referat: Dato for udarbejdelse: Janus Pill Christensen 24. januar 2013 Deltagere: Tina Lambrecht, Lise Hansen, Brian Errebo-Jensen,

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde fredag d. 20. januar 2012

Hovedbestyrelsesmøde fredag d. 20. januar 2012 Hovedbestyrelsesmøde fredag d. 20. januar 2012 Dagsorden 1 Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 17. november 2011 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2012 1) At hovedbestyrelsen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3.

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3. FORRETNINGSORDEN, DECEMBER 2018 Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse 1. Hovedbestyrelsens sammensætning Hovedbestyrelsen består af formanden, de fem regionsformænd, seks repræsentantskabsvalgte medlemmer

Læs mere

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts 2014 Dagsorden 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Udvalget for lønmodtageroverenskomster 2.2 Niveau for

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 18. maj 2010

Indkaldelse til HB-møde den 18. maj 2010 Indkaldelse til HB-møde den 18. maj 2010 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 15/04/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden 2.1 Mødeaktivitetslisten foreligger for

Læs mere

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl. 17.00 20.30 Fremmødt: Jette kammer Jensen (JKJ), Lars Mortensen

Læs mere

Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015

Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015 Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015 Notat Danske Fysioterapeuter Kommunikation Til: Hovedbestyrelsen Strategiplan 2016 Danske Fysioterapeuters vision

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen 2015

Referat fra generalforsamlingen 2015 Referat fra generalforsamlingen 2015 Dato: 25. april 2015 Tid: Kl. 13.00-17.30 Sted: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle Kl. 13.00: Uddeling af Årets solfanger Dagsorden 1. Valg af

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen Forretningsorden for Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen 1 1.1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold til foreningens vedtægter 10. 1.2. Tiltrædelse af forretningsordenen

Læs mere