Højere Forberedelseseksamen 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Højere Forberedelseseksamen 2014"

Transkript

1 HF Højere Forberedelseseksamen 2014

2 2 Svendborg Gymnasium & HF Hvorfor vælge HF på Svendborg Gymnasium? HF åbner mange døre for dig især hvis du overvejer en mellemlang videregående uddannelse. Undervejs bliver du udfordret med både brede og spændende faglige udfordringer. HF på Svendborg Gymnasium & HF er samtidig et sted, hvor du møder mange spændende mennesker med forskellig baggrund. HF på SG er til dig, der kan og vil. Til dig, der måske allerede har en bestemt uddannelse eller et job i kikkerten. Eller har udset dig nogle muligheder, hvor en HF giver dig adgang. HF er til dig, der er moden og målrettet eller har lyst til at blive det. Fordi du måske allerede har prøvet noget andet af. Har været ude og se verden og har mod på at vende tilbage til faglige udfordringer, der bringer dig på tværs af grænser, sprog, kulturer og fag. På Svendborg Gymnasium & HF bliver du del af et aktivt studiemiljø. Med masser af individuelle valgmuligheder og fælles aktiviteter. Med mulighed for at skabe mange og nye relationer. HF på SG: Adgang til nye muligheder

3 Svendborg Gymnasium & HF 3 Sofie Nørregaard: Jeg overvejer at blive lærer Jeg vil helst arbejde med noget kreativt som fx billedkunst og rigtig gerne på en efterskole eller en højskole, for jeg kan godt lide at arbejde med unge. Hvad kan du blive med en HF-eksamen? En hel HF-eksamen giver dig adgang til videregående studier på lige fod med en studentereksamen. Vi ser dog, at de fleste HF ere vælger mellemlange videregående uddannelser. Det kan være inden for sundhed med uddannelser som fysioterapeut, sygeplejerske eller bioanalytiker. Inden for de sociale uddannelser som folkeskolelærer, pædagog og socialrådgiver. Men du kan også blive journalist, datamatiker, grafisk designer, politibetjent og meget, meget andet. Med en HF-eksamen har du desuden gode forudsætninger for at uddanne dig inden for det private erhvervsliv.

4 4 Svendborg Gymnasium & HF HF-struktur Årgang Obligatoriske fag 1. år 2. år Fag Niveau Introforløbet Værksted Værksted Dansk A Projekter Projekter Engelsk Dansk Dansk Matematik Engelsk Engelsk illedkunst/drama/musik/mediefag Idræt Idræt Kultur- og samfundsfag illedkunst/drama/ Mediefag/Musik Naturvidenskab Matematik Kultur- og samfundsfag (eksamensprojekt) Str. skriftlig opgave Kultur- og samfundsgruppe Historie Religion Samfundsfag 2-3 valgfag Naturvidenskabelig faggruppe iologi Geografi Kemi Valgfag Astronomi illedkunst iologi Design Drama Erhvervsøkonomi Filosofi Idræt Informationsteknologi Kemi Matematik Latin Mediefag Musik Naturgeografi Psykologi Samfundsfag Niveau / / / Valgfagsstruktur 2 valgfag på -niveau eller 1 valgfag på -niveau og 2 valgfag på -niveau

5 Svendborg Gymnasium & HF 5 Kunstneriske fag i 1. HF Du skal vælge ét af de kunstneriske fag. illedkunst Du lærer at SE og at beskrive, analysere og fortolke det, som du ser. Desuden lærer du at lave billeder og skulpturer selv i form af mindre praktiske opgaver tilknyttet det teoretiske stof. Du behøver ikke være god til at tegne for at vælge faget. I løbet af året kan man bl.a. arbejde med arkitektur, maleri og moderne kunst som f.eks. video-installationer eller street art. De praktiske opgaver inddrager både gammeldags værktøj såsom hobbyknive og pap og digitaliseret værktøj som lettilgængelige billedprogrammer på computeren og forskellige apps på skolens ipads. Dramatik Dramatik kræver ingen specifikke erfaringer men lyst til kreativt, intelligent og kommunikerende samarbejde. Vi ser teater, vi laver selv teater gennem skuespiltræning, øvelser og iscenesættelser, og vi vurderer, analyserer og diskuterer teaterets mange udtryksformer. I løbet af skoleåret skal man lave et selvstændigt projekt, som skal fremvises for et publikum. Mediefag Mediefaget beskæftiger sig med de levende billeder både på film og tv. Du får afprøvet dine kreative evner i selvstændige produktioner og får skærpet din kritiske sans, når du ser på medieproduktioner. Du lærer at optage og redigere, planlægge og gennemføre en film- eller faktaproduktion, og samtidig lærer du at beskrive og analysere forskellige medieprodukter. Musik Musik kræver ingen særlige forudsætninger, og du behøver ikke kunne spille på et instrument, men du skal have lyst til at lytte til og tale om musik, at synge og prøve forskellige instrumenter. At spille og synge er en del af faget, men det handler også om musikforståelse: at kunne analysere musikstykker og forstå, hvorfor de lyder, som de gør. Alle kunstneriske fag er på -niveau og skal afsluttes med en mundtlig eksamen, som er både teoretisk og praktisk.

6 6 Svendborg Gymnasium & HF Optagelseskrav til 2-årigt HF Hvem går på HF? I en HF-klasse møder du studerende, der har forskellige forudsætninger. Der kan være forskel på alder og på, hvad I skal bruge jeres HF-uddannelse til. Forskellen i en HF-klasse er ofte en stor styrke, fordi I alle sammen har noget forskelligt at byde ind med. Ansøger du direkte fra folkeskolen? Du skal have fulgt undervisningen i 10. klasse og aflagt prøve i dansk, matematik og engelsk (mundtlig og skriftlig). Du skal samtidig have aflagt prøve i 9. eller 10. klasse i fysik/kemi. Du skal have modtaget prøveforberedende undervisning i tysk/ fransk. Du skal have aflagt prøve i 9. klasse (udtrækkes) eller i 10. klasse både mundtlig og skriftlig prøve. Øvrige ansøgere Opfylder du ikke optagelseskriterierne, kan du måske optages alligevel. Du vil blive inviteret til en optagelsessamtale, hvor vi vurderer dine faglige og personlige kompetencer.

7 Svendborg Gymnasium & HF 7 HF-eksamen og karakterer: En anden tilgang Med en HF vælger du et studieforløb, hvor der er en anderledes tilgang til karakterer. På HF får du ikke årskarakterer. Vi har i stedet fokus på et andet mål, nemlig din eksamen i de enkelte fag. Det er det pejlemærke, vi har for aktiviteterne i hverdagen. For på HF skal du op i alle fag bortset fra idræt. Der er skriftlig eksamen i dansk A, matematik og engelsk. I valgfagene skal du til mundtlig eksamen og evt. skriftlig, det afhænger af faget. Derudover skal du udarbejde en større skriftlig opgave i 2. HF.

8 8 Svendborg Gymnasium & HF Nye arbejdsformer I starten af HF gennemgår du et introduktionskursus, hvor du bliver præsenteret for de enkelte fag og deres arbejdsmetoder. Der vil være kursus i studieteknik og læseteknik. Hertil kommer særlige forløb i matematik, IT og grammatik. Du vil også lære om mundtlig og skriftlig fremstilling samt om gruppe- og projektarbejde. Ligesom der vil være læsevejledning og studieværksted. Vi samarbejder med nogle udvalgte mellemlange uddannelser om et praktikforløb, der kan give dig et indblik i, hvad det vil sige at være studerende. Den skemalagte værkstedsundervisning giver dig teknikker til at indarbejde nogle gode arbejdsvaner, når det gælder lektielæsning og udarbejdelse af større skriftlige opgaver. I løbet af HF-uddannelsen skal du skrive et antal projektopgaver både alene og sammen med andre. En tutor guider dig Hele vejen igennem din HF-uddannelse er du tilknyttet en tutor. Det er en af dine faglærere, som guider dig med hjælp og rådgivning omkring de faglige udfordringer. I samtaler med din tutor drøfter I din studieaktivitet. Du har også mulighed for at drøfte dit HF-forløb med en elev-mentor, som er en ældre HF-studerende, der har aktuel erfaring med HF-uddannelsen.

9 Nikolaj: Mit mål er at undervise Jeg er god til at lære fra mig, og så er jeg stammer. Derfor overvejer jeg at bruge min HF-eksamen til at blive talepædagog eller stammelærer, så jeg kan hjælpe unge i samme situation som mig selv.

10 10 Svendborg Gymnasium & HF Svendborg Gymnasium & HF er også Info SG s website, dk, er en vigtig kilde til information om HF-uddannelsen. Der er også adgang til skolens interne kommunikationssystemer, der holder dig opdateret omkring undervisningen. Vi har selvfølgelig også en Facebook-profil. Intro Når du starter på Svendborg Gymnasium & HF, vil du blive budt velkommen med forskellige aktiviteter. På den måde lærer du dine nye kammerater at kende, og du falder hurtigt til. Vi har en faglig hyttetur, idrætsdag og introfest på programmet. Hertil kommer både elev- og lærerteams og vejledere, der kan guide dig. Morgensamling Afholdes hver tirsdag i 1. frikvarter, hvor elever, lærerne og administrationen informerer om kommende arrangementer, møder, fester mm. Morgensamlingen starter med morgensang og afsluttes oftest med underholdende indslag. Studieture I løbet af din HF-uddannelse vil du komme på studie ture i ind- og udland. Vi vil gerne ud og se noget af den virkelighed, vi arbejder med på skolen. Det handler om mennesker, sprog, kulturer, fysik, kemi, musik og alle de andre spændende emner, vi beskæftiger os med i det daglige. Fritid og skoleliv Der er på alle måder et højt aktivitetsniveau på Svendborg Gymnasium & HF. Også i fritiden er SG omdrejningspunkt for mange aktiviteter fx musical, frisport, kor og billedkunst, elevernes festudvalg Tine Mathiesen: HF åbner mange døre Jeg vil gerne arbejde med mennesker, og det er dejligt at have en HF-eksamen, som giver mig mange muligheder for at vælge en uddannelse.

11 Svendborg Gymnasium & HF 11 DUSK, elevrådet, elevbladet AENK, morgensamling, fællesarrangementer mm. Der er noget for enhver smag, og elever fra alle årgange kan mødes om aktiviteterne. Fest Vi holder de sjoveste fester på SG. Gallafesten hvor alle dresser op og fester igennem. Årsfesten er en caféfest, hvor kommende rejseklasser inviterer forældre og resten af skolens elever til spændende caféer. DUSK arrangerer i løbet af skoleåret andre fester med gode bands eller DJ s. aféhygge Du kan få hjælp og hygge to eftermiddage om ugen i studiecaféen. Her er der lektiehjælp at hente fra udvalgte ældre elever. Og der er god stemning, frugt, te og kaffe. Fredagscafé er en eftermiddag med hygge og speed dating! Her er god mulighed for at udnytte det fællesskab, der opstår, når man deler skolen med mere end 1000 andre unge. Der er fredagscafé en gang om måneden. Musik i hverdagen Musik er en vigtig del af livet på SG. For eksempel når vores musikelever giver stor koncert i aulaen. Vi har også professionelle, musikalske gæster udefra. SG s sociale profil Svendborg Gymnasium & HF er et af landets største gymnasier. Det anser vi som en kæmpe fordel for de studerende. Det giver nemlig rigtigt mange kontaktflader i det daglige og et aktivt studiemiljø, der summer af god stemning.

12 HF 2014 A.P. Møllersvej 35 DK-5700 Svendborg Tel

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

Husk skolens informationsaften torsdag den 28. januar 2010 kl. 19:30

Husk skolens informationsaften torsdag den 28. januar 2010 kl. 19:30 Kære kommende elev Det er altid vigtigt at træffe det rigtige valg især når det handler om fremtiden det vil vi godt hjælpe dig med i denne folder. På de næste sider kan du læse om, hvad der er særligt

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2013 STUDIERETNINGER

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2013 STUDIERETNINGER ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2013 STUDIERETNINGER INDHOLD Rektors velkomst 1 Elevinitiativer 2 Den overordnede struktur i gymnasiet 4 Studieretninger 6 Naturvidenskabelig studieretning: 1. - Naturvidenskab

Læs mere

RØDKILDE 2012. Skolen Valgfag Studieretninger

RØDKILDE 2012. Skolen Valgfag Studieretninger RØDKILDE 2012 Skolen Valgfag Studieretninger 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Vi bruger fjorden meget i undervisningen og hjælper bl.a. Miljøcentret Hvert 3. år opfører vi et stort teaterstykke, som spilles for ca.

Læs mere

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole Uddannelse i centrum Aalborg Katedralskole Uddannelsestilbud 2014 Aalborg Katedralskole Aalborg Katedralskole er landsdelens ældste gymnasium. Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men historiske

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Studieretningerne. Kunstneriske studieretninger Musik A, Matematik A, Fysik B... Musik A, Engelsk A, Biologi B... Musik A, Engelsk A, Dramatik B...

Studieretningerne. Kunstneriske studieretninger Musik A, Matematik A, Fysik B... Musik A, Engelsk A, Biologi B... Musik A, Engelsk A, Dramatik B... Studieretninger 15 Indhold Velkommen til SG Velkommen til SG... SG åbner verden... En verden af muligheder... Naturvidenskab... Humaniora... Samfundsvidenskab... Sprog... Udsyn mod verden... De kunstneriske

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. www.silkeborg-gym.dk

Silkeborg Gymnasium. www.silkeborg-gym.dk Silkeborg Gymnasium 2014 n Indholdsfortegnelse n Rektors velkomst Rektors velkomst... Udfordringer, oplevelser og viden for livet!... Naturvidenskab... Humaniora... Samfundsvidenskab...... Udsyn mod verden...

Læs mere

INFO 2015. FYNs HF-kursus. 2-årigt hf for unge og unge voksne

INFO 2015. FYNs HF-kursus. 2-årigt hf for unge og unge voksne INFO 2015 FYNs HF-kursus 2-årigt hf for unge og unge voksne Redaktion af infohæfte: Ulla Lundberg Eva Stokholm Birthe Slot Andersen Fotos af forskellige lærere og kursister samt Mads Slot Andersen SUS

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil 2010 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

Ungdomsuddannelser. i Nordjylland. UU-Centrene i Region Nord

Ungdomsuddannelser. i Nordjylland. UU-Centrene i Region Nord Ungdomsuddannelser i Nordjylland UU-Centrene i Region Nord 2012 Indhold 2 3 Uddannelsesvalg og information Et regionalt uddannelseshæfte Uddannelse til alle unge Før du vælger uddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

HF Enkeltfag. Fagpakker En hel HF

HF Enkeltfag. Fagpakker En hel HF HF Enkeltfag Fagpakker En hel HF Uddannelsesprogram 2015-2016 HF-enkeltfag, pakker eller en hel HF-eksamen på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Kursusstart er i uge 34 (17. -21. august 2015) eller

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Orientering om skolen og stx

Orientering om skolen og stx Orientering om skolen og stx 2015 Stx er dit springbræt videre i livet Studentereksamen (stx) på det almene gymnasium åbner dørene til alle videregående uddannelser. Den giver dig et solidt fundament af

Læs mere

Birkerød Gymnasium, hf, IB & kostskole

Birkerød Gymnasium, hf, IB & kostskole Birkerød Gymnasium, hf, IB & kostskole 2014 2 velkommen Moderne undervisningsmiljø. Jeg er glad for at kunne byde velkommen til Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole (BG). BG er stærkt forankret lokalt,

Læs mere

HVIDOVRE GYMNASIUM & HF!

HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! VELKOMMEN TIL HVIDOVRE GYMNASIUM & HF! Rektors velkomst Velkommen til et moderne gymnasium med fokus på højt fagligt niveau, godt undervisningsmiljø og et stærkt socialt fællesskab. Vi glæder os til, at

Læs mere

RYBNERS GYMNASIUM. stx ALMENT GYMNASIUM

RYBNERS GYMNASIUM. stx ALMENT GYMNASIUM RYBNERS GYMNASIUM stx ALMENT GYMNASIUM INTRO INTRO Velkommen til RYBNERS GYMNASIUM Da fusionen mellem Esbjerg Statsskole og Esbjerg Handelsskole d. 1. januar 2011 trådte i kraft, fik det nye gymnasium

Læs mere

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus 2013-14

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus 2013-14 ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM Studenterkursus 2013-14 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du Hvad er studenterkursus? Den 2-årige studentereksamen

Læs mere

INFO 2013. FYNs HF-kursus. 2-årigt hf for unge og unge voksne

INFO 2013. FYNs HF-kursus. 2-årigt hf for unge og unge voksne INFO 2013 FYNs HF-kursus 2-årigt hf for unge og unge voksne Redaktion af infohæfte: Ulla Lundberg Eva Stokholm Birthe Slot Andersen Jacob Baez Garrido Olesen (fotos) Torben Madsen (fotos) Sven Hansen (fotos)

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017

STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017 STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017 VELKOMMEN TIL GRIBSKOV GYMNASIUM DIT LOKALE GLOBALE GYMNASIUM! Du skal snart vælge ungdomsuddannelse. Det er et vigtigt valg! Hvis du vælger Gribskov Gymnasium,

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016 Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 VG - Studiehæfte STX 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium 1 Vi rummer mere... 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK 4. BIOLOGI - IDRÆT

Læs mere

Erhvervsakademi. Professionsbachelor

Erhvervsakademi. Professionsbachelor FREDERIKSERG HF-KURSUS 2015 Kære ansøger Frederiksberg hf-kursus har mere end 40 års erfaring med hf-uddannelsen. Skolen blev oprettet i 1967 under navnet Statens hf-kursus. Det har i alle årene været

Læs mere

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium 2 STX Velkommen til Rybners Almene Gymnasium Rybners Almene Gymnasium er en traditionsrig skole, hvor der er plads til både faglige udfordringer og personlig udvikling. Gymnasietiden er en helt speciel

Læs mere

2015-2016. Tradium Teknisk Gymnasium

2015-2016. Tradium Teknisk Gymnasium 2015-2016 Tradium Teknisk Gymnasium htx er for dig, der vil videre! Hvad mener vi nu med det? Vil alle ikke gerne videre? Jo, men htx er dén gymnasiale uddannelse, der giver adgang til flest videregående

Læs mere

VUC kursustilbud 2015

VUC kursustilbud 2015 VUC kursustilbud 2015 Uddannelse skaber ny fremtid Herning HF & VUC 1 velkommen til Herning HF & VUC Uddannelse skaber ny fremtid, og på Herning HF & VUC har du mulighed for at vælge de fag og niveauer,

Læs mere