SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP)"

Transkript

1 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) UDKAST TIL BEMÆRKNINGER De foreslåede besparelser jo endnu ikke er lagt ud på funktionerne. Hvor der er besparelsesforslag på funktionerne, er der en speciel bemærkning med blåt men beløbet er altså endnu ikke er medtaget i budgetbeløbet på funktionen.

2 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Tilbud til ældre og handicappede Udgifter 710 Indtægter Netto Efter lov om almene boliger kan boliger for ældre og handicappede enten opføres af kommunen eller af almennyttige boligselskaber, selvejende institutioner og pensionskasser. Mariagerfjord Kommune har opført botilbuddet Kirketoften, som blev indflytningsklar i maj måned Kirketoften er et botilbud med 28 boliger til fysisk/psykisk handicappede. Der er udregnet fordelingsnøgle til fordeling af pedeludgifter mellem de enkelte boliger og servicearealer, og endvidere fordelingsnøgle til fordeling af øvrige udgifter mellem boligerne og servicearealer (17,7).

3 2 Funktion: Sundheds og Omsorg - Handicap Serviceudgifter Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Udgifter Indtægter -600 Netto Tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje, overvågning og ledsagelse til personer med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har et aktivitetsniveau, som gør det nødvendigt at yde en ganske særlig støtte, jf. Servicelovens 96. Hjælpeordningen er budgetteret ud fra aktuelle borgere, som modtager tilskud pr. 1. august Det drejer sig om 27 borger. Der er refusion fra Regionen vedrørende 1 borger på ca. 50 % og dette er budgetteret til kr. På denne funktion foreslår Udvalget for Sundhed og Omsorg følgende besparelser: Revurdering af borgere med hjælpeordninger efter Servicelovens kr.

4 3 Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter Forebyggende indsats for ældre og handicappede Udgifter Indtægter Netto På denne funktion registreres udgifter til hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer, jf. Servicelovens 85 Fra budget 2011 er der sket ændringer i forhold til konteringer af 85 støtte i eget hjem, som tidligere blev registreret på funktion I den forbindelse er der tilført budget på kr. til denne funktion. Bostøtten, Arden Indtægter fra borgere Boprojekt Kirkegade, Hadsund Indtægter fra borgere Bostøtten, Døstrup Indtægter fra borgere Bygruppen, Hobro Indtægter fra borgere Fjordgruppen Indtægter fra borgere Specialgruppen, Hobro Indtægter fra borgere kr kr. 0 kr kr kr kr. 0 kr. 0 kr kr kr. 0 kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr.

5 4 Team Øst, Hadsund Team Vest, Hobro 0 kr kr kr kr kr. På denne funktion foreslår Udvalget for Sundhed og Omsorg følgende besparelser: Forventning om indførelse af kvalitetsstandarder, hvorved forventes en besparelse på kr. Afskaffelse af lokal seniorordning i Mariagerfjord Kommune kr.

6 5 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Udgifter Indtægter 0 Netto Mariagerfjord Kommunes andel af den objektive finansiering af lands- eller landsdelsdækkende specialrådgivningstilbud til handicappede i henhold til Bekendtgørelse nr. 781 af 6. juli 2006 i medfør af Serviceloven. Desuden udgifter til drift af kommunens hjælpemiddeldepot. (Udgifter til terapeuter, der arbejder med bevilling og rådgivning vedrørende hjælpemidler er budgetteret i regi af fagenheden Sundhed og Ældre) I ovennævnte bekendtgørelse er udtømmende nævnt en række institutioner, som kommunerne skal finansiere objektivt ud fra indbyggertal. Grundlaget for budgettet er de driftsbudgetter for 2009, som KL har udmeldt på området, prisfremskrevet til En mindre del af institutionernes udgifter dækkes af specialrådgivningen i VISO (Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation), mens kommunerne dækker de resterende udgifter. Mariagerfjord Kommune medvirker til finansiering af de landsdækkende tilbud: Specialrådgivning ved Instituttet for blinde og svagsynede, Specialrådgivning for børn med synshandicap, Synscenter Refsnæs, Specialrådgivning for børn med syns- og hørehandicap, Døvblindecentret, Specialrådgivning for personer med epilepsi, Kolonien Filadelfia Specialrådgivning, Døvekonsulentordningen, Center for døve samt Drift af den sikrede Boform Kofoedsminde. Desuden bidrager Mariagerfjord Kommune til finansiering af det landsdelsdækkende tilbud Specialrådgivning for børn med hørehandicap, Aalborgskolen. Ud over ovennævnte specialrådgivning er det forudsat, at de øvrige rådgivningsforpligtelser, kommunen skal overtage, enten er indeholdt i rådgivning vedr. hjælpemidler, eller ydes af specialrådgivningen i VISO, som er finansieret via en bloktilskudsreduktion. Der er i alt afsat kr. til denne objektive finansiering i Hjælpemiddeldepotet: På hjælpemiddeldepotet er der afsat kr. til løn mv. vedrørende 5,92 ansatte i depotet og til udkørsel af hjælpemidler. Det er 1,00 ergoterapeut, 4,00 teknikere og 0,92 til administration og depotservice. Dette beløb er inklusiv vikarbudget og arbejdsskadeforsikring. I 2010 skete en udvidelse i

7 6 forhold til 2009-budgettet på 2,00 teknikere bl.a. til opsætning af nødkald og nøglebokse hos borgere. Der er desuden ansat en person i fleksjob, som er fuldt ud finansieret af mentorordning. Personaleudvidelsen i 2010 betyder også, at hjælpemiddeldepotet nu i et vist omfang kan foretage service, reparation og vedligeholdelse af hjælpemidler for borgerne mod betaling. I den forbindelse kan der også blive tale om midlertidig udleje af hjælpemidler. Derudover er der på hjælpemiddeldepotet afsat kr. til administration, IT, inventar og materiel mv., leasing og drift af biler til kørsel med hjælpemidler mv. samt drift og vedligeholdelse af lokalerne. Der er sket en forhøjelse af budgettet med kr. på grund af regnskabserfaring, idet der ikke tidligere har været budgetteret med udgifterne til lokaledrift og leasing af biler. Som udgangspunkt afholdes udgifter til hjælpemidler på funktion I en vis udstrækning afholdes der på hjælpemiddeldepotet også udgifter til hjælpemidler, som indkøbes til depotet. Efterfølgende vil en del af disse udgifter blive omkonteret til funktion , Hjælpemidler, idet de registrantføres når de tages i brug. Dette vil dog ikke ske for alle udgifter (bl.a. vil indkøb af mindre hjælpemidler ikke blive registrantført, hvilket er et krav på funktion ). I den udstrækning de direkte hjælpemiddeludgifter ikke bliver omposteret til funktion , skal budgettet der dække udgifterne på funktion Funktion (hjælpemidler) er fra og med 2011 overført til Sundhed og Ældre, idet det er denne fagenhed, der bevilger hjælpemidlerne og rådgiver borgerne. I budgettet blev fra 2009 indregnet en rammebesparelse på kr. vedrørende forventet mindreudgift til flytning/udskiftning af senge på de kommunale institutioner i forbindelse med fraflytning/dødsfald.

8 7 Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Botilbud til personer med særlige sociale problemer, Forsorgshjem Udgifter Indtægter 0 Refusion Netto Udgifter til ophold på forsorgshjem i henhold til Servicelovens 110 for borgere i Mariagerfjord Kommune. Kommunens finansiering af området dækkes via 50 % statsrefusion. Budget 2011 er en fremskrivning af budget 2010, der er baseret på udgifterne til Forsorgshjem og lignende i Region Nordjylland. Institutionerne er alle beliggende i Aalborg Kommune. Brug af forsorgshjem er en meget vanskelig styrbar opgave, idet der ikke er nogen visitation. Alle med behov kan ved egen, direkte henvendelse få ophold på et forsorgshjem.

9 8 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Alkoholbehandling og behandlingshjem for alkoholskadede (Sundhedslovens 141) Udgifter Indtægter 0 Netto Udgifter til ambulant- og døgnbehandling af alkoholmisbrugere i regionale, kommunale eller private tilbud. Budget 2011 er udarbejdet på baggrund af forbruget i 2010 samt en forventet udvikling på området i Der er i 2011 indregnet følgende udgifter: Dagbehandling kr. Døgnbehandling kr. Ambulant behandling kr. Forebyggende arbejde (objektivt finansieret) kr. Den egentlige behandling er takstfinansieret og afhænger altså af Mariagerfjord Kommunes konkrete forbrug, mens det objektivt finansierede er fordelt efter indbyggertal. Alkoholbehandling er en meget vanskelig styrbar opgave, idet alle ved henvendelse kan få ambulant behandling, som kommunen efterfølgende skal betale. Substitutionsbehandling overgår fuldt ud til Mariagerfjord Kommune pr. 1. maj 2011.

10 9 Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Funktion: Behandling af stofmisbrugere (SEL 101 og Sundhedslovens 141) Udgifter Refusion 0 Netto Udgifter til ambulant- og døgnbehandling af stofmisbrugere i regionale, kommunale eller private tilbud. Desuden er indregnet udgifter til en social- /miljømedarbejder, der p.t. er ansat til opsøgende arbejde blandt misbrugere i Mariagerfjord Kommune. Den ansatte arbejder både med stof- og alkoholmisbrugere, men er placeret på denne funktion. Budget 2011 er udarbejdet på baggrund af forbruget i 2010 samt forventet udvikling på området i Der er i 2011 indregnet følgende udgifter: Metadonbehandling kr. Dagbehandling inkl. udredning kr. Døgnbehandling kr. Forebyggende arbejde (objektivt finansieret) kr. Den egentlige behandling er takstfinansieret og afhænger altså af det konkrete forbrug, mens det objektivt finansierede er fordelt efter indbyggertal. På denne funktion foreslår Udvalget for Sundhed og Omsorg følgende besparelser: Administrativ besparelse ved hjemtagning af misbrugscentret kr. Det er besluttet, at pr. 1. maj 2011 hjemtages misbrugsområdet fra misbrugscentret/regionen til Mariagerfjord Kommune. Det drejer sig om ambulant behandling, som gennemsnitlig er en gang om ugen og dagbehandling, hvor personer med samme problematik mødes 4 dage om uge. Døgnbehandling vil fortsat skulle købes udenfor kommunen.

11 10 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Botilbud for længerevarende ophold (SEL 108) Udgifter Indtægter Refusion Netto Udgifter og indtægter vedr. botilbud til længerevarende ophold for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og personer med særlige sociale problemer jf. 108 i Serviceloven Funktionen vedrører botilbuddet Kirketoften, Hobro, hvor der er 28 beboere. Endvidere vedrører funktionen betaling til andre kommuner og regioner for tilbud udenfor Mariagerfjord Kommune. Botilbuddet Kirketoften: Personaleudgifter Indtægter kr kr kr kr. Betaling til andre kommuner og regioner udgør kr. Ved meget dyre enkeltsager, modtager kommunen en statsrefusion på 25 % af udgifter over kr. og 50 % af udgifter over kr. Der er budgetteret med statsrefusion på kr. vedrørende disse enkeltsager. På denne funktion foreslår Udvalget for Sundhed og Omsorg følgende besparelser: Forventning om indførelse af kvalitetsstandarder, hvorved forventes en besparelse på kr. Forventet reduktion af udgifter i forbindelse med ændring af handlekommuneopgaven på kr. Afskaffelse af lokal seniorordning i Mariagerfjord Kommune kr.

12 11 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Botilbud til midlertidigt ophold (SEL 107). Udgifter Indtægter Refusion Netto Udgifter og indtægter vedr. kommunale og private botilbud til midlertidigt ophold for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og personer med særlige sociale problemer jf. 107 i serviceloven. Der er indregnet følgende beløb: Ledelse og sekretær, Botilbud i Arden, Hadsund og Mariager kr. Ledelse og sekretær Fjordgade og Kirkegade kr. Bofællesskabet Aalborgvej, Hadsund kr kr. Indtægter fra beboere 0 kr kr. Bofællesskabet Rugmarken, Arden kr kr. Indtægter fra beboere kr kr. Bofællesskabet Enggården i Mariager kr kr. Indtægter fra beboere 0 kr kr. Bofællesskabet Skivevej, Hobro Indtægter fra beboere Bofællesskabet Vadgård, Hobro Indtægter fra beboere kr kr kr kr kr kr kr kr.

13 12 Satelit Vadgård Indtægter fra beboerne kr kr. 0 kr. Ud over egne bofællesskaber og salg af pladser af disse til andre kommuner, er der en række personer fra Mariagerfjord Kommune, der er placeret i andre kommuners bofællesskaber, og endelig er en række personer fra andre kommuner placeret i private tilbud og lignende, som Mariagerfjord Kommune betaler og efterfølgende opkræver ved disse betalingskommuner. Fra budget 2011 er der sket ændringer i forhold til konteringer af 85 støtte i eget hjem, som fremover konteres på funktion I den forbindelse er der flyttet budget på kr kr. fra denne konto. Der er medtaget kr. til dækning af udgifter i forbindelse med plejefamilier til voksne. Der er indregnet kr. til forventede udgifter for botilbud i andre kommuner incl. 85-udgifter. Udgifter til private botilbud incl. udgifter til 85 er beregnet til kr. Udgifter til viderefakturering til andre kommuner er indregnet med kr. Vester Fjordgade Kollegiet er ibrugtaget i første halvdel af Kollegiet vedrører unge mennesker med behov for 85-hjælp. Kollegiet er normeret til i alt 9 unge. Medio 2010 ibrugtages Ny Vadgård. Institutionen er normeret til i alt 17 pladser, hvoraf de 10 pladser vedrører voksne autister og 7 pladser til børn og unge. Botilbud Hørby er ibrugtaget i første halvdel af Botilbuddet er normeret til 9 pladser. Finansieringen af sidstnævnte 3 tilbud sker bla. via besparelse til andre kommuner og private tilbud. Denne udgift skal ses i sammenhæng med funktion , længerevarende botilbud. Refusionsindtægter vedrørende særligt dyre enkeltsager er medtaget med kr. idet meget dyre enkeltsager udløser statsrefusion med 25 % af udgifter over kr. og 50 % af udgifter over kr. På denne funktion foreslår Udvalget for Sundhed og Omsorg følgende besparelser: Ibrugtagning af de sidste 7 pladser i Ungdomsboligerne i Hørby kr. Forventning om indførelse af kvalitetsstandarder, hvorved forventes en besparelse på kr. Forventet reduktion af udgifter i forbindelse med ændring af handlekommuneopgaven på kr. Afskaffelse af lokal seniorordning i Mariagerfjord Kommune kr.

14 13 Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Funktion: Kontaktperson og ledsagerordninger (SEL 45 og 97-99). Udgifter Indtægter -84 Netto Udgifter vedr. ledsagerordninger for personer med fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og vedr. støtte- og kontaktpersonordninger for sindslidende eller døvblinde efter 45, 97, 98 og 99 i Serviceloven. Der er indregnet personale til støtte-kontaktpersonordninger for kr. incl. vikardækning og øvrige personaleudgifter. Det er udgifter til aflønning af 2 ansatte. Der er indregnet kr. til ledsagerordninger. De bevilgede ledsagere er primært timelønnede og indgår dermed ikke i de tekniske lønbudgetter. Der er regnet med udgifter vedrørende andre kommuners tilbud på kr. Der er ikke indregnet udgifter til støtte til døvblinde.

15 14 Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter Funktion: Beskyttet beskæftigelse ( 103) Udgifter Indtægter 0 Netto Indeholder udgifter til betaling af Mariagerfjord Kommunes borgere, der er tilbudt beskyttet beskæftigelse i andre kommuner. Udgifter fra fagenheden Arbejdsmarked for betaling af egne borgere i egne tilbud er ikke budgetlagt men sker efterfølgende via en teknisk budgetomplacering. Handicapområdet vil efterfølgende fra Arbejdsmarked få tilført budget vedr. betaling af egne borgere i egne beskyttede beskæftigelser. På denne funktion foreslår Udvalget for Sundhed og Omsorg følgende besparelser: Reduktion af beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud kr.

16 15 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter Funktion: Aktivitets- og samværstilbud (SEL 104). Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedr. aktivitets- og samværstilbud for personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer jf. 104 i Serviceloven. Ud over egne tilbud og salg af pladser af disse til andre kommuner, er der udgifter til borgere fra Mariagerfjord Kommune, der er placeret i andre kommuners tilbud. Der er indregnet følgende beløb til de kommunale aktivitets- og samværstilbud: For personer med nedsat funktionsevne: Ledelse og sekretær for dagtilbud Aktivitetshuset, Hobro Andre udgifter Indtægter fra borgere Indtægter fra andre kommuner Blæksprutten, Hobro Andre udgifter Indtægter fra borgere Indtægter fra andre kommuner Dagtilbuddet Solstrejf, Hadsund Klubvirksomhed i Mariager Indtægter fra andre kommuner kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Psykiatriområdet: Ledelse og sekretær for misbrug og psykiatriområdet kr kr.

17 16 Café Madam Blå Driftstilskud Værestedet Tinggade, Hadsund Støttecenter for sindslidende, Hobro. Indtægter fra borgere Værestedet Café Victoria, Arden Driftstilskud Brohovedet, Hobro kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Endvidere er der budgetteret med udgifter på kr. til betaling til andre kommuner og regioner for borgere fra Mariagerfjord Kommunes benyttelse af aktivitets- og samværstilbud. Udgifter til dagtilbud indgår også i statsrefusionsberegningen, hvor staten refunderer 25 % af udgifter over kr. og 50 % af udgifter over kr. Imidlertid skal refusionen indtægtsføres på den funktion, hvor størstedelen af udgiften afholdes, og det er på botilbudsdelen. Budgettet i 2010 er på baggrund af regnskabserfaringer 2008 samt forventning om forbruget på området i På denne funktion foreslår Udvalget for Sundhed og Omsorg følgende besparelser: Forventning om indførelse af kvalitetsstandarder, hvorved forventes en besparelse på kr. Afskaffelse af lokal seniorordning i Mariagerfjord Kommune kr. Reduktion af beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud kr. Opdeling af Brohovedets tilbud i behandlings- og aktiveringsdel og derved viderefakturering af aktiveringsdelen til Arbejdsmarked. Forventet besparelse på kr.

18 17 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførsler Førtidspensioner med 50 % refusion Udgifter Indtægter Refusion Netto Kontoen omfatter førtidspension til personer, der er tilkendt efter og før Før 1992 var der 100 % statsrefusion af førtidspensioner. Fra trak staten sig yderligere ud af den direkte finansiering af udgifter til førtidspension. Refusionsprocenten blev nedsat fra 50 til 35, og alle tilkendelser efter denne dato skulle registreres på funktion Denne funktion er dermed en lukket gruppe, hvor der kun kommer tilgang ved tilflytning af borgere, der har fået tilkendt pension i ovennævnte periode. I juli 2010 var der 438 borgere på denne konto med følgende fordeling: Invaliditetsydelse: 4 Mellemste førtidspension 202 Højeste førtidspension 171 Almindelig forhøjet førtidspension 61 I perioden ophører 60 førtidspensionister på denne funktion pga. alder dvs. overgang til folkepension. Der er regnet med, at tilgang ved tilflytning opvejes af afgang ved fraflytning og død. Da der i en periode har været nettotilflytning på funktionen, er denne forudsætning usikker. Mellemregning med kommuner er nettopensionsudgifter, hvor Mariagerfjord Kommune betaler til andre kommuner, når førtidspensionister, som vi er betalingskommuner for, er bosat på institution el.lign. i disse kommuner. Udgifter til førtidspension i andre kommuner: Indtægter fra andre kommuner: kr kr. Dette budget er baseret på de faktiske udgifter og indtægter i juli I takt med flytninger, overgang til folkepension m.v. ændres dette. P.g.a. aldersafgang er det forudsat, at udgifter og indtægter til mellemregning med kommuner falder med 10% pr. år.

19 18 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførsler Førtidspensioner med 35 % refusion tilkendt efter regler gældende før Udgifter Indtægter Refusion Netto Kontoen omfatter førtidspension til personer, der er tilkendt efter Før denne dato var der 50 % statsrefusion af førtidspensioner. Der er tale om et lukket kontoafsnit, idet nye pensionstilkendelser som følge af pensionsreformen pr fra registreres på funktion , Førtidspensioner med 35 pct. refusion tilkendt efter regler gældende fra 1. januar 2003 (erhvervsevnemetoden). I juli 2010 var der 694 borgere på denne konto med følgende fordeling: Invaliditetsydelse: 12 Mellemste førtidspension 323 Højeste førtidspension 302 Almindelig forhøjet førtidspension 57 I perioden ophører 43 førtidspensionister på denne funktion pga. alder dvs. overgang til folkepension. Der er regnet med, at tilgang ved tilflytning opvejes af afgang ved fraflytning og død. Da der i en periode har været nettotilflytning på funktionen, er denne forudsætning usikker. Mellemregning med kommuner er nettopensionsudgifter, hvor Mariagerfjord Kommune betaler til andre kommuner, når førtidspensionister, som vi er betalingskommuner for, er bosat på institution el.lign. i disse kommuner. Udgifter til førtidspension i andre kommuner: Indtægter fra andre kommuner: kr kr. Dette budget er baseret på de faktiske udgifter og indtægter i juli I takt med flytninger, overgang til folkepension m.v. ændres dette. P.g.a. aldersafgang er det forudsat, at udgifter og indtægter til mellemregning med kommuner falder med 10% pr. år. Kommunens nettoindtægter på den mellemkommunale afregning skyldes primært, at der er flere førtidspensionister fra andre kommuner på Visborggård og Sødisbakke, end der er førtidspensionister fra Mariagerfjord Kommune i botilbud i andre kommuner.

20 19 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførsler Førtidspensioner med 35 % refusion tilkendt efter regler gældende fra Udgifter Indtægter Refusion Netto Kontoen omfatter førtidspension til personer, der er tilkendt efter Som følge af pensionsreformen (erhvervsevnemetoden) registreres udgifterne fra på denne nye funktion , Førtidspensioner med 35 pct. refusion tilkendt efter regler gældende fra Medio 2010 var der 760 borgere på denne konto. I perioden ophører 23 førtidspensionister på denne funktion pga. alder dvs. overgang til folkepension. Forventet antal ny tilkendelser i 2. halvår 2010: Forventet antal ny tilkendelser i 2010: 70 personer 110 personer Der regnes med en gennemsnitlig udgift i 2011 på kr. pr. måned pr. borger. Mellemregning med kommuner er nettopensionsudgifter, hvor Mariagerfjord Kommune betaler til andre kommuner, når førtidspensionister, som vi har tilkendt førtidspension, flytter til en ny kommune. Betalingsforpligtelsen gælder 6 år fra tilkendelsen. Det gælder stadig, at vi også betaler, når førtidspensionister flytter i institution i andre kommuner. I disse tilfælde er der ingen tidsbegrænsning. Udgifter til førtidspension i andre kommuner: Indtægter fra andre kommuner: kr kr. Dette budget er baseret på de faktiske udgifter og indtægter i juli I takt med flytninger, overgang til folkepension m.v. ændres dette. Hidtil er udgifter og indtægter steget kraftigt, men der er nu gået 6 år efter lovændringen, så for nogle af de først tilkendte førtidspensionister begynder betalingsforpligtelsen at bortfalde, så der forventes et stabilt niveau. De større udgifter end indtægter er dels udtryk for, at flere førtidspensionister fra andre kommuner flytter i institutioner m.v. beliggende i Mariagerfjord Kommune, end der er fraflytning af samme årsag. Der er dog også en generel nettotilflytning fra andre kommuner af førtidspensionister.

21 20 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Overførsler Kontante ydelser, Sociale formål Udgifter Indtægter 0 Refusion Netto Udgifter vedrørende særlige kontante ydelser efter Servicelovens bestemmelser. I Handicapafdelingen ligger udgifter til dækning af merudgifter for voksne med nedsat funktionsevne efter Servicelovens 100. Staten refunderer 50 % af udgifterne. Der et taget udgangspunkt i budget 2010 med fremskrivninger, da det ser ud til omtrent at holde det forudsatte niveau. Tidligere har udgifterne ligget på et højere niveau, men efter en rapport i 2008 viste, at merudgifterne til diabetikerkost lå på et lavere niveau end hidtil antaget, var mange diabetikeres samlede merudgifter for små til at de var berettiget til merudgiftsydelse, og de mistede tillægget. Diabetikere udgjorde tidligere langt hovedparten af tilskudsmodtagerne. Der kommer dog nye grupper til på funktionen. Der har i 2009 og 2010 været en række klagesager, hvor diabetikere har klaget over afgørelsen og i nogle tilfælde har sandsynliggjort andre merudgifter. Disse har dermed atter fået tilskud. Fra januar til august 2010 har 104 borgere fået denne type tilskud. Funktionen er en overførselsudgift, men den er ikke omfattet af budgetgarantien.

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede Udgifter 710 Indtægter -1.893 Netto -1.183 Efter lov

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP)

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) 177 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 178 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter 05.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner. Udgifter 2.765 Indtægter 0 Netto 2.765

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.22.07 Refusion fra den centrale refusionsordning, Særlig dyre enkeltsager. Udgifter Indtægter

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (HANDICAP) BEMÆRKNINGER 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.22.07 Refusion fra den centrale refusionsordning, Særlig dyre enkeltsager. Udgifter 0 Indtægter

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede boliger. Årsregskab Afvigelse Udgifter 0 4.951.974 4.951.974 Indtægter -1.183.000-1.183.000-3.981.884-2.798.884

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto Funktion: Sundheds og Omsorg Handicap Serviceudgifter 05.32.30 Tilbud til ældre og handicappede boliger. Årsregskab Afvigelse Udgifter 0 736.308 736.308 Indtægter -1.278.000-2.512.811-1.234.811 Netto -1.278.000-1.776.503-498.503

Læs mere

, Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring. Korrigeret årsbudget

, Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring. Korrigeret årsbudget 1 Funktion: Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter 05.32.35, Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Udgifter 30.183.000 34.308.000 34.011.667 296.333 Indtægter -3.073.000-3.073.000-3.130.981

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer Udvalget for Sundhed og Omsorg Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Vederlagsfri fysioterapi 800 Kommunal tandpleje - Omsorgs- og specialtandpleje

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: Februar 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Voksne og ældre. Mål 14-1. Etablering af en sammenhængende og tværgående psykiatriindsats

Voksne og ældre. Mål 14-1. Etablering af en sammenhængende og tværgående psykiatriindsats Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Dag- og døgntilbud

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 side 1 TILBUD TIL VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV (38) Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende tilbud til voksne. Det gælder botilbud,

Læs mere

Sagsbehandlingstider: Socialområdet

Sagsbehandlingstider: Socialområdet Sagsbehandlingstider: Socialområdet Når din sag skal afgøres, skal den være afgjort inden for en bestemt tid. Du kan se, hvor længe du skal vente på en afgørelse i din sag i denne oversigt. Du finder sagsbehandlingstiderne

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002)

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002) /-overslag - flere versioner (FIB002) Regnskabsår 2014 Udvalget for Sundhed og Omsorg 823.576-135.173 Handicap 237.888-59.376 Serviceudgifter 235.372-58.109 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < < Side 1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Regnskab 2018 Udvalg: Social- og Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og Sundhedsudvalget -20.365 00 Serviceudgifter -11.610 55 Den centrale refusionsordning 1.238 66 Aktivitetsbestemt

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Handicap- og psykiatri

Handicap- og psykiatri Handicap- og psykiatri Generel beskrivelse Afdelingen er fysisk placeret på Søndersø Rådhus, og varetager følgende opgaver indenfor servicelovens bestemmelser. Sagsbehandling og bevilling vedrørende: Socialpædagogisk

Læs mere

http://defgosoftware2.net/defgo/surveyservlet;jsessionid=e7b5b995f46712cdd152...

http://defgosoftware2.net/defgo/surveyservlet;jsessionid=e7b5b995f46712cdd152... Side 1 af 16 0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr (til evt.

Læs mere

Handicap- og psykiatri

Handicap- og psykiatri Handicap- og psykiatri Generel beskrivelse Afdelingen er fysisk placeret på Søndersø Rådhus, og varetager følgende opgaver indenfor servicelovens bestemmelser. Sagsbehandling og bevilling vedrørende: Socialpædagogisk

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 5 5.32

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014.

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

Institutioner for voksne side 1

Institutioner for voksne side 1 Institutioner for voksne side 1 Indhold 3.17 Specialpædagogisk bistand til voksne... 2 3.46 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov... 3 5.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning... 4 5.32

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding.

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding. Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 618 Særlig Sociål Indsåts 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 618 Særlig Social Indsats omfatter: Botilbud (midlertidigt og længevarende ophold) Socialpædagogisk

Læs mere

Økonomirapportering 310810

Økonomirapportering 310810 0025 Faste ejendomme U 8.112 8.112 4.500 8.112 I -5.486-5.486-5.486 0462 Sundhedsudgifter m.v U 162.838 1.118 163.956 90.224 179.426 15.470 Merudgifter på 15,5 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifterne.

Læs mere

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE Budget- og regnskabssystem 4.5.7 - side 1 Dato: 1. december 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE 5.50 Botilbud til længerevarende ophold for udviklingshæmmede,

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428. 05.32 Udgifter: 1.428.000 kr. Tilbud til ældre og handicappede Indtægter: 0 kr. 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.000 0 05.32.33 Forebyggende indsats

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2018 inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service hjemvist fra Ankestyrelsen Udlagt på hjemmeside juli 2018 Emne Ansvarligt

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed 187 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 20.044 00 Serviceudgifter 8.849 55 Den centrale refusionsordning -269 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.464 10 Social Service/

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte

Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte Udgifterne til kommunernes sociale indsatser til socialt udsatte efter serviceloven har de seneste år ligget på omkring ca. 6,8

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside januar 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. december 2011 til Byrådet lb.nr. 215120 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. juli Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 30. juni til Byrådet lb. 111607 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.68 Førtidspension med 50% kommunal medfinansiering... 3 5.69 Førtidspension med 65% kommunal medfinansiering... 4 5.70

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: SOCIALOMRÅDET

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: SOCIALOMRÅDET SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG POLITIKOMRÅDE: SOCIALOMRÅDET OMRÅDETS OVERORDNEDE ØKONOMI (1.000 KR.) forslag overslag 2020 overslag 2021 overslag 2022 Udgifter 472.860 464.643 465.843 465.774 465.857

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Børne- og Unge Rådgivning

Børne- og Unge Rådgivning Børne- og Unge Rådgivning Området Børne- og Unge Rådgivning udgør 5,6 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og kan opdeles på følgende områder: (netto) Budget 2009 Andel i pct. Pædagogisk psykologisk

Læs mere

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. april Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. marts til Byrådet lb. 9187 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister for Social, Arbejdsmarked og Sundhed

Sagsbehandlingsfrister for Social, Arbejdsmarked og Sundhed Sagsbehandlingsfrister for Social, Arbejdsmarked og Sundhed Sagsbehandlingstiden løber fra det tidspunkt kommunen modtager ansøgning, og indtil afgørelsen er sendt til borgeren. Overholdelse af erne forudsætter,

Læs mere

Budgetnotat Det specialiserede socialområde ØK den 3. september 2012

Budgetnotat Det specialiserede socialområde ØK den 3. september 2012 Budgetnotat Det specialiserede socialområde ØK den 3. september 2012 Notat om budget på det specialiserede område - Basisbudget 2013-16 - grundlag Nærværende notat er udarbejdet på foranledning af Økonomiudvalgets

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 Overførsler: Kontanthjælp til udlændinge omfattet

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse.

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Handicapydelser efter borgeren fylder 65 år NOTAT Dato: 02.10.2007 Af: Birgitte Hebo Schmidt Bilag a Dette notat beskriver

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008)

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) EMNE ANSVARLIGT SERVICEOMRÅDE Lov om social pension Folkepension 13 Sundheds- og Borgerservice 2 uger Personligt

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Budgetopfølgningen pr. 30. september 2014 følger tendensen fra tidligere opfølgninger i 2014. Der er et for det specialiserede socialområde samlet set (børn og voksne) forventning

Læs mere

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 - Arbejdsmarkedsforvaltningen 2. Økonomirapportering pr. 31. august 2010 Arbejdsmarkedsforvaltningen J.nr.: 00.01.00.Ø09 Sagsnr.: 10/37002 BESLUTNING I SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET DEN Fraværende: Ingen. Udvalget godkendte indstillingen.

Læs mere