Dialogisk oplæsning - en bogliste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dialogisk oplæsning - en bogliste"

Transkript

1 Dialogisk oplæsning - en bogliste Illustrationen fra Elviras morgenmad er af Peter Malherbes Jensen

2 Dialogisk læsning styrker barnets sprog. Dialogisk oplæsning er en særlig oplæsningsmetode, hvor man læser bogen højt for børnene flere gange. Først ganske almindeligt, siden læses bogen højt, så den danner grundlag for samtale, leg m.v. På den måde får barnet bedre mulighed for selv at være aktiv medfortæller af bogen, hvilket styrker barnets sproglige udvikling. Dialogisk læsning går ud på at forklare de enkelte ord og knytte aktiviteter til bogens handling, så barnet får konkrete erfaringer med de ord og begreber, det kender fra bogens univers. Det kan være at tegne handlingen, lege og synge. Metoden bliver først og fremmest brugt til tosprogede børn og børn, som har sprogvanskeligheder, men er rigtig velegnet til at styrke alle børns sprog. Børnebiblioteket har masser af andre sjove og spændende bøger til dit barn. Det er gratis at låne. Dialogisk oplæsning En bogliste Udarbejdet af Annesofie Gudmand-Høyer og Birgitte Halmø. Layout Janne Bannebjerg Glostrup Bibliotek Glostrup 2011

3 Litteratur om og med dialogisk oplæsning/læsning: Aktive fortællinger, rim og remser Af Lotte Salling. Illustreret af Jarl Egeberg Forfatteren har simpelthen skrevet nogle historier og vers til brug for dialogisk oplæsning. Alle børn læser i Ishøj. Ishøj kommune Rapporten beskriver et projekt i Ishøj og oplister og afbilder de bøger, som kommunen har valgt til projektet. Dialogisk oplæsning Af Jette Løntoft Rapporten indeholder vejledninger og skemaer til dialogisk oplæsning samt forslag til gode oplæsningsbøger. Velegnede oplæsningsbøger: Anna Banana Af Iben Harboe. Illustreret af Dina Gellert Fra 4 år. Annas far spiller på basun i et bananband og har slet ikke tid til Anna, som må tage sagen i egen hånd. Banantemaet forfølges i teksten såvel som i de livlige farveglade illustrationer. Anton og Dino Af Lene Fauerby. Illustreret af Kirsten Raagaard Fra 2-4 år. En hverdagshistorie med store følelser for de helt små. Hovedpersonen er beskrevet indlevet og solidarisk både i tekst og billeder, så bogen lægger op til samtale om følelser.

4 Et barns have Af Michael Foreman. Fra 5-8 år. Drengen i flygtningelejren finder en lille spire., som han passer og vander til det bliver en skyggefuld plante. Soldaterne ødelægger den, men næste år vokser der flere planter både inden for og uden for hegnet. Smukt illustreret i grå nuancer, der brydes af planternes grønne farve. Den bevægelige bog Af Lotte Bräuning med flere. Fra 2-4 år. Tilhøreren inddrages i handlingen ved for eksempel at ryste eller dreje bogen. Enkle illustrationer i klare farver. Cykelmyggen Egon Af Fleming Quist Møller Fra 3-6 år. Egon er ikke en myg, men en cykelmyg, og selv om han hurtigt mister sin cykel, lader han sig ikke gå på. Mange steder er der brug for en myg med hårde muskler, og Egon ender som cykelartist i cirkus. Da Lille Madsens hus blæste væk. Af Jakob Martin Strid 3-7 år. Da Lille Madsens hus blæser op på Benbrækkerbjerget, får han hjælp af alle byens indbyggere på hver sin måde. En varm og fantasifuld fortælling. Illustrationerne indeholder mange detaljer, som kan danne udgangspunkt for samtale. Da Martins bedstefar døde Af Anna Rosenbeck. Illustreret af Ursula Seeberg Fra 5-9 år. Bogen kan bruges til samtale om sorgen og døden. Historien fortælles roligt og sobert både i tekst og billeder.

5 Da Mikkels Far fik det røde kort Af Ulrik T. Skafte. Illustreret af Jørgen Eivind Hansen Fra 5-9 år. Det er pinligt, da Mikkels far går så meget op i sønnens håndbold, at han får det røde kort. Så Mikkel og hans mor må tage affære. Da Stella mistede håret Af Morten Dürr. Illustreret af Charlotte Pardi Fra 3-6 år. Udelukkelse eller mobning er et alvorligt problem, og denne bog beskriver problemet, så det næsten gør ondt, på trods af den lykkelige slutning. Dovendyret Af Daniel Zimakoff. Illustreret af Lea Letén Fra 5-8 år. I zoologisk have med klassen går William alene på jagt efter dovendyret. Han misser bussen og må finde hjem på egen hånd. Fine udtryksfulde tegninger og en god historie. Elviras morgenmad Af Karin Hultman Jensen. Illustreret af Peter Malherbes Jensen Fra 2-3 år. Både hunden og fluen vil gerne smage på Elviras morgenmad, og pølsen fra maden får en flyvetur. Realistiske illustrationer på den ene side af opslaget. På den anden side små vignetter, hvor genstandene bliver levende.

6 Finn Herman Af Mats Letén. Illustreret af Hanne Bartholin 4-6 år. En grum historie om en sulten krokodilles forslugne bytur med sin ejer. Leger med fortællingens synsvinkel. Garmanns hemmelighed Af Stian Hole Fra 5 år. En historie om hemmeligheder og venskab, illustrerede med smukke og stemningsfulde kollager. Gedekiddet, som talte til ti Af Alf Prøysen. Illustreret af Tine Modeweg-Hansen Fra 3 år. De andre dyr bliver vrede, da gedekiddet tæller dem. De må dog siden indse det nyttige i at blive talt. Medrivende illustreret. Godnat Alfons Åberg Af Gunilla Bergström Fra 3-5 år. Alfons kan ikke sove og kalder igen og igen på sin rare far. Situationen er genkendelig, og bogen indbyder trods sin høje alder stadig til samtale.

7 Godt brølt Lilli Af Claudia de Weck Fra 3 5 år. Hunden Lilli er bange for lyde og bliver ugleset. Hun flygter og forvilder sig ind i Zoologisk Have, hvor mødet med en løve giver hende nyt mod. Livlige karikerede illustrationer. Hunden der løb hver sin vej Af Eske K. Mathiesen. Illustreret af Ursula Seeberg Fra 5-8 år. Da hunden bliver væk fra sin ejer, deler den sig i to. De to dele finder hjem igen og bliver syet sammen. Fabulerende tekst og illustrationer. Hvad fætter gør er altid det rigtige Af Manu Sareen. Illustreret af Rasmus Bregnhøi Fra 5-11 år. Nutidig og morsom udgave af Hvad fatter gør.. Illustrationerne indbyder til samtale. Hvor gror peberet Af Manuela Olten Fra 4 år. Der stilles forskellige spørgsmål. De besvares først forkert siden rigtigt. Illustrationerne er sjove og finurlige.

8 En julehistorie og så alligevel ikke Af Kim Fupz Aakeson. Illustreret af Rasmus Breinhøj Fra 5 år. Efter jul bliver nissen arbejdsløs og selv om han prøver forskellige jobs, finder han ikke det rette. Men endelig møder han en gammel mand, som holder jul hver dag. Karius og Baktus Af Thorbjørn Egner Højtlæsning fra 5 år. Den klassiske historie om de to foretagsomme bakterier i Jens mund. Klokken tolv er jeg en trold Af Claus Deleuran Fra 2 år. Tælleremse som både øver tal og klokkeslæt. De mange hyggelige og detaljerede illustrationer er fine som udgangspunkt for samtale. Kong Karsten Af Kim Fupz Aakeson. Illustreret af Jørn Willumsen Højtlæsning for 5-9 år. Forvandlet til Kong Karsten hævner den tykke dreng sig på sine klassekammerater. Tekstens alvorlige tone blødes op af de groteske illustrationer. Et kys er ikke bare et kys Af Carina Bodström Fra 3-6 år. Fakta om kys blander sig med pigen Emmas refleksioner over samme emne i bogen, som er illustreret med sjove børnetegninger. Lillebror Af Kim Fupz Aakeson. Illustreret af Rasmus Bregnhøi Fra 4-7 år. At være nytilflytter er ikke særligt rart, hvis man er den mindste. Men heldigvis er der en lillebror på vej, som Elias selv kan hundse med. Herlige illustrationer og en overraskende slutning.

9 Mik Mekaniks første bog - flyvemaskiner Af George Johansen. Illustreret af Jens Ahlbom Fra 2 år. Med enkle streger og tekst, men også med små finurligheder fortælles om lufthavnen og de mange forskellige slags flyvemaskiner. Mimbo Jimbo Af Jakob Martin Strid Fra 2-4 år. Mimbo Jimbo bygger en helikopter og tager sammen med sin ven på tur. Turen er begivenhedsrig og de to venner får brug for hjælpsomhed og fantasi. Min mormors gebis Af Jakob Martin Strid Fra 4 år. Tekst og billede udgør en helhed i denne samling af finurlige vrøvlevers. Rim og remser er kendetegnet ved, at de bl.a. gør børnene opmærksomme på ordenes formside og styrker barnets beherskelse af sprogrytme og udtale. Derved skabes også forudsætninger for den senere læseudvikling.

10 Mis med de blå øjne Af Egon Mathiesen Fra 3-6 år. Den klassiske og enkle historie om katten, som holdes udenfor og først accepteres, da den finder landet med de mange mus. Monsteret fra den blå planet Af Cornelia Funke. Illustreret af Barbara Scholz Fra 4-7 år. Bobo tager til den blå planet for at fange et monster, som han vil have som kæledyr. Han fanger en pige og de slår bro over deres forskelligheder. Mor Muh rutsjer Af Jujja Wieslander. Illustreret af Sven Nordquist Fra 3 år. Koen Mor Muh prøver børnenes rutsjebane. Det har den ikke specielt godt af. Teksten er mundret og illustrationerne er sjove og emmer af svensk sommer. Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved Af Werner Holzwarth. Illustreret af Wolf Erlbruch Fra 3-7 år. Den uheldige muldvarp søger efter lortens ejermand, og de forskellige dyr demonstrerer gladelig deres efterladenskaber. Emnet er altid interessant for målgruppen. Den mørke mørke nat Af Christina M. Butler. Illustreret af Jane Chapman. Fra 3-6 år. Frø bliver bange for sin egen skygge i lygtens skær. Angsten smitter, indtil et af dyrene fatter sammenhængen. En dejlig fortælling med levende illustrationer om at blive bange og siden besejre angsten.

11 Nyt blod en vampyrkrønike Af Peter Gotthardt. Illustreret af Siri Melchior For 4-7 år. En stemningsfuldt illustreret og fortalt historie om vampyrer. Helmuth skal skaffe nyt blod til slægten. Hans udkårne skal klare tre prøver, før hun accepteres. Når Mormor bader mig indtil jeg får en prop Af Mette Egelund Olsen. Illustreret af Lea Letén Fra 2 år. Denne bog er blot én i en serie af fine hverdagshistorier, som sætter ord og billeder på sammenstødet mellem barnets og den voksnes verdens- og tidsopfattelse. Spøgelser i Rundetårn Af Sussi Bech Fra 3-8 år. En findebog, der fortæller Rundetårns historie ved hjælp af fiktion og fakta. Illustrationerne er fulde af små fine detaljer og overraskelser.

12 Store monstre græder ikke Af Kalle Güettler. Illustreret af Áslaug Jónsdóttir Fra 3 år. Lille monster kan mange ting, som store monster ikke kan. Store monster bliver ked af det, men heldigvis har han også sine stærke sider. Bogens illustrationer er udtryksfulde og fine som udgangspunkt for samtale. Vitello får en klam kæreste Af Kim Fupz Åkeson Illustreret af Niels Bo Bojesen 5-8 år. Da den nye indflytter viser sig at være en pige, får Vitello sin sag for. De to finder ud af lege sammen, men Vitello bliver både tiltrukket og frastødt af sin nye legekammerat. Vitello vil have en far Af Kim Fupz Åkeson. Illustreret af Niels Bo Bojesen. 4-8 år. En politisk ukorrekt og meget ordrig fortælling om Vitello, som ikke har nogen far, men må prøve at skaffe sig en. Illustrationerne trænger sig på med deres kraftige streger og karikerede udtryk De tre Bukke Bruse Af Roald Als. Fra 3-6 år. Illustreret af Roald Als. Genfortalt af Ole Thestrup. Denne udgave af det gamle eventyr udmærker sig især ved illustrationerne. Roald Als kraftige streger gør trolden ekstra farlig og gederne ekstra levende.

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om Tema DIALOGISK LÆSNING 12 billedbøger der er gode at læse højt og tale om w Når vi læser for vores børn er det ofte os der læser og barnet der lytter. Ved dialogisk læsning skaber du et samspil mellem

Læs mere

SPROGET ER NØGLEN TIL VERDEN. Indholdsfortegnelse 2...Hvorfor er sproget så VIGTIGT?

SPROGET ER NØGLEN TIL VERDEN. Indholdsfortegnelse 2...Hvorfor er sproget så VIGTIGT? SPROGET ER Indholdsfortegnelse 2...Hvorfor er sproget så VIGTIGT? 3...Oversigt over sproglige milepæle 4...Børn lære sproget af deres forældre, men vi har alle et fælles ansvar. 5...Hvordan støtter vi

Læs mere

Flere gode bøger 36 måneder

Flere gode bøger 36 måneder Flere gode bøger 36 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger Nikolaj er mørkeræd Af Peter Malherbes Jensen og Karin Hultman En lille billedbog

Læs mere

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling?

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Som forældre er I de betydningsfulde voksne, der først og fremmest kan og skal støtte jeres barns sprogudvikling. Derfor er det vigtigt for

Læs mere

Inspiration til gode bøger under juletræet

Inspiration til gode bøger under juletræet Inspiration til gode bøger under juletræet Ca. 1½-2 år I den alder skal bøgerne være solide, farverige og ikke for store, børnene skal selv kunne tumle dem. David McKee: Elmers farver, Elmers dag, Elmers

Læs mere

S P R O G I S T A V T R U P D A G T I L B U D

S P R O G I S T A V T R U P D A G T I L B U D S P R O G I S T A V T R U P D A G T I L B U D Sprog i Stavtrup dagtilbud Sproget, både det verbale og det nonverbale, er det redskab, vi bruger for at kunne kommunikere med hinanden. Kan barnet ikke give

Læs mere

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling?

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Som forældre er I de betydningsfulde voksne, der først og fremmest kan og skal støtte jeres barns sprogudvikling. Derfor er det vigtigt for

Læs mere

Investering i børns fremtid dialogisk læsning Dialogisk læsning med kommende skolebegyndere. Oplæg til ny læseplan august 2015 - juni 2016

Investering i børns fremtid dialogisk læsning Dialogisk læsning med kommende skolebegyndere. Oplæg til ny læseplan august 2015 - juni 2016 Investering i børns fremtid dialogisk læsning Dialogisk læsning med kommende skolebegyndere Oplæg til ny læseplan august 2015 - juni 2016 Uge Forfatter + titel + forslag til læreplanstilknytninger 34 Eric

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

Brunch og billedbøger Årets bedste

Brunch og billedbøger Årets bedste Brunch og billedbøger Årets bedste Gode tips til højtlæsning: Læs i ro sluk for TV Læs tit. Læs bare lidt, men tit Læs højt eller fortæl om billederne børn elsker fars og mors stemme Læs gerne en gang

Læs mere

Investering i børns fremtid dialogisk læsning. Revideret oplæg til læseplan - skoleåret

Investering i børns fremtid dialogisk læsning. Revideret oplæg til læseplan - skoleåret Investering i børns fremtid dialogisk læsning Revideret oplæg til læseplan - skoleåret 2016-17 Herunder følger en revideret oplæg til læseplan til arbejdet med dialogisk læsning med de ældste børn i dagtilbuddet,

Læs mere

Bøger børn i dagtilbud vil møde i og omkring skolestart. 2. udgave 2010. Ishøj Kommune. Alle børn læser 1

Bøger børn i dagtilbud vil møde i og omkring skolestart. 2. udgave 2010. Ishøj Kommune. Alle børn læser 1 Bøger børn i dagtilbud vil møde i og omkring skolestart 2. udgave 2010 Ishøj Kommune Alle børn læser 1 ALLE BØRN LÆSER I ISHØJ Alle børn læser - i Ishøj er et tiltag, der er udsprunget af, at Ishøj Kommune

Læs mere

Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune

Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune Velkommen til Ballerup bibliotekernes institutionsprogram forår 2019! Vi har igen fået lavet et spændende program fyldt med gode oplevelser. Arrangementerne vil

Læs mere

Kender jeg Halfdan Rasmussen?

Kender jeg Halfdan Rasmussen? Før jeg læser bogen Kender jeg Halfdan Rasmussen? Se på billederne side 19, 21, 23 og 25. Her er billeder af 3 bøger og 1 CD. Nina Sahl Halfdan Rasmussen Gyldendal 1. Hvad hedder de 3 bøger og CD en? 1.

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Børnenes bedste bøger. En fællesliste for Køge Kommune

Børnenes bedste bøger. En fællesliste for Køge Kommune Børnenes bedste bøger En fællesliste for Køge Kommune Børnenes Bedste Bøger en fællesliste for Køge Kommune Formål: At videreudvikle børns sproglige, sociale og kulturelle kompetencer via et møde med børnebøger,

Læs mere

Nationalt projekt 10 projektbiblioteker Samle kræfterne og samarbejde på tværs Lære af hinandens erfaringer Bedre kvalitet i udstillingerne At videreudvikle det børnekulturfaglige samarbejde på tværs i

Læs mere

Lån en rygsæk fuld af oplevelser til dit barn

Lån en rygsæk fuld af oplevelser til dit barn Albertslund Bibliotek Bibliotekstorvet 2, 2620 Albertslund Tlf.: 43687000 Åbningstider: Mandag-torsdag 10-19 - Fredag 10-18 - Lørdag 10-14 - Søndag 11-15 (kun i vinterhalvåret 1/10 til 31/3) Bibliotek

Læs mere

ktive fortællinger, rim og remser

ktive fortællinger, rim og remser Skrevet af Lotte Salling Illustreret af Jarl Egeberg ktive fortællinger, rim og remser dialogisk læsning med børn Bogen er skrevet med støtte fra Kunstrådets Litteraturpulje Indhold Aldersopdelt indholdsfortegnelse.....................................

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Dit barns sprogudvikling år. et fælles ansvar

Dit barns sprogudvikling år. et fælles ansvar Dit barns sprogudvikling - 0-3 år et fælles ansvar Udviklende sprogmiljø Ved du, at dit barn ved fødslen: allerede har arbejdet med sprog i flere uger? kan skelne mellem forskellige sproglyde? Ved du,

Læs mere

Gratis skaffer 49 kroner

Gratis skaffer 49 kroner Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen VITELLO Gratis skaffer 49 kroner Gyldendal Leg og Lær VITELLO skaffer 49 kroner Jeg hedder Jeg er år Jeg bor Jeg har fødselsdag den Min livret er Min mor hedder Min

Læs mere

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Du, Mis, har du nogensinde følt dig ensom og håbet på, at der et eller andet sted i verden var en ven, som syntes, at du var god nok, som du var? spurgte

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Tema. Læs højt. 12 bøger. der er fantastiske at læse og nyde sammen

Tema. Læs højt. 12 bøger. der er fantastiske at læse og nyde sammen Tema Læs højt 12 bøger der er fantastiske at læse og nyde sammen Her har vi samlet et udvalg af smukke, nyskabende og fantasifulde højtlæsningsbøger for børn i alle aldre. Højtlæsning er noget ganske særligt,

Læs mere

Genreforløb Gentofte bibliotekerne

Genreforløb Gentofte bibliotekerne Genreforløb Gentofte bibliotekerne Eventyr: Vi læste Prinsessen på ærten og Pandekagen (remseeventyr) Eventyr kan opdeles i 2 grupper: Folke-eventyr og kunst-eventyr: Folkeeventyr har eksisteret i flere

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan?

Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan? Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan? Kursus for bogstartbiblioteker 4. november Høje Taastrup 6. november Randers 1.Forskning 2.Formidling 3.Forfatterskole 4.Bibliotek Master i Børnelitteratur

Læs mere

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Hvorfor læse med børn? Den gode oplevelse æstetisk/litterær Hyggeligt og rart. Nærhed og fællesskab Litteratur og kultur Viden

Læs mere

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn ROSINANTE&CO Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn Kontaktinfo Anette Øster ao@rosinante-co.dk Tlf. 33 41 18 33 Blog: lærerværelset.dk Ida Jessen og Hanne Bartholin Carl Ida Jessens og Hanne Bartholins bøger

Læs mere

DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG

DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG SPROGFOLDER 0-6 ÅR DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG handler om glæden ved at tale, skrive, læse og fællesskabet, der udspringer af det Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.v. Sprog & LÆSNING I DAGINSTITUTIONEN

Læs mere

Sprogkufferter. fra børnebiblioteket

Sprogkufferter. fra børnebiblioteket Sprogkufferter fra børnebiblioteket Sprogkufferterne er emne- og aldersinddelte. Kufferterne kan både bruges til en hyggelig stund med læsning eller de kan bruges i arbejdet med et emne og til sprogstimulering

Læs mere

Kender jeg Kim Fupz Aakeson? Se på billederne side 21, 23, 25 og 27. Her er billeder af 4 bøger:

Kender jeg Kim Fupz Aakeson? Se på billederne side 21, 23, 25 og 27. Her er billeder af 4 bøger: Før jeg læser bogen Kender jeg Kim Fupz Aakeson? Se på billederne side 21, 23, 25 og 27. Her er billeder af 4 bøger: Nina Sahl Kim Fupz Aakeson Gyldendal 1. Hvad hedder de 4 bøger? x x x x x x x x x x

Læs mere

Søskendeproblematikken

Søskendeproblematikken Børneneuropsykolog Pia Stendevad Søskendeproblematikken - søskende til børn med epilepsi 1 Emner Tal med søskende Information til søskende Opmærksomhed til søskende Følelser hos søskende 2 Søskende positive

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

- styrk dit barns sprog

- styrk dit barns sprog Dialogisk oplæsning - styrk dit barns sprog Serier fra 2-3 år Serien om Lille Lotte af Åsa Karsin Lotte elsker at lege sammen med sine venner og sin lillebror, og de må ofte lægge krop til Lottes mange

Læs mere

Dansk 3. klasse årsplan 2018/2019

Dansk 3. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb August 32 Garmanns 33 hemmelighed Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder 12 Læsning Sammenhæng Læringsmål Kanon Læsetræningstekster Træningsøvelser Jeg kan vurdere,

Læs mere

Dialogisk læsning for de mindste børn

Dialogisk læsning for de mindste børn Dialogisk læsning for de mindste børn Læselysten vækkes Teknikker for dialogisk læsning Bogens præsentation Inddrag sanserne Integration i hverdagen Inddrag forældrene Læselyst for de helt små Børn bør

Læs mere

Greve Kommune. Ord sætter spor... - Billedbogen i arbejdet med tosprogede børn

Greve Kommune. Ord sætter spor... - Billedbogen i arbejdet med tosprogede børn Greve Kommune Ord sætter spor... - Billedbogen i arbejdet med tosprogede børn Dialogisk oplæsning i Dagtilbud Dialogisk oplæsning involverer børnene aktivt i oplæsningen af billedbøger, og skaber derigennem

Læs mere

Flere gode bøger 6 måneder

Flere gode bøger 6 måneder Flere gode bøger 6 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger Tre små kinesere - og fire andre børnesange Af Dina Gellert Denne bog er del af en

Læs mere

Dansk 1. klasse årsplan 2018/2019

Dansk 1. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb August 32 Danskfaget 1. klasse Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder 5 Læsning Finde tekst It og kommunikation Læringsmål Tillægskanon Læsetræningstekster Træningsøvelser

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Mit stamtræ

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Mit stamtræ Dialogisk læsning - Lotte Salling Mit stamtræ OPLÆSNING MED DIALOG OG AKTIV DELTAGELSE. Samtaleideer og sprogaktiviteter til bogen Mit Stamtræ af Lotte Salling. For børn i indskolingsalderen. Sprogaktiviteterne

Læs mere

Læsning og skrivning i børnehaveklassen

Læsning og skrivning i børnehaveklassen Læsning og skrivning i børnehaveklassen Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Gensidige forventninger Børn begynder i skolen med store forventninger om at lære at læse. Som forælder har du sikkert

Læs mere

Greve Kommune. Ord sætter spor... - Billedbogen i arbejdet med børn

Greve Kommune. Ord sætter spor... - Billedbogen i arbejdet med børn Greve Kommune Ord sætter spor... - Billedbogen i arbejdet med børn v Dialogisk oplæsning i Dagtilbud Dialogisk oplæsning involverer børnene aktivt i oplæsningen af billedbøger, og skaber derigennem gode

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Inspirationskatalog til bøger om følelser

Inspirationskatalog til bøger om følelser Inspirationskatalog til bøger om følelser Inspirationskatalog Inspirationskatalog til bøger om til bøger følelser om følelser 2/32 Inspirationskatalog til dialogisk læsning om følelser Introduktion og

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 10 nummererede opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere. Børnene kan se rækkefølgen i det

Læs mere

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning t for dit barn Dialogisk læsning At læse højt med sit barn er rigtig hyggeligt. Samtidig er det også en af de største sproggaver, du kan give

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 7 nummerere opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere og et A-4 opslag (Kopier det 140 % op

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Børnenes bedste bøger. - en fællesliste for Køge Kommune

Børnenes bedste bøger. - en fællesliste for Køge Kommune Børnenes bedste bøger - en fællesliste for Køge Kommune Børnenes bedste bøger - en fællesliste for Køge Kommune Børnenes Bedste Bøger en fællesliste for Køge Kommune Formål: At videreudvikle børns sproglige,

Læs mere

Det gør man i et eventyr.

Det gør man i et eventyr. I hvilken form for fortælling møder man ænder, der lægger guldæg, bønnestager, der vokser ind i himlen, eller frøer, som bliver til prinser? Det gør man i et eventyr. De fleste mennesker elsker en god

Læs mere

Læringsmål Aktiviteter og materialer. Øvrige oplysninger 32 1.skoledag tirsdag Introuge

Læringsmål Aktiviteter og materialer. Øvrige oplysninger 32 1.skoledag tirsdag Introuge Ug e Emne Kompetence - områder/mål Færdigheds-og vidensmål Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.skoledag tirsdag Introuge 33 34 35 Eleven kan læse ord i klassetrinnet.

Læs mere

Vores barn udvikler sprog

Vores barn udvikler sprog Vores barn udvikler sprog Hvordan kan vi hjælpe? Barnets sprog 3-6 år Det tidlige sprog 3-5 år Viden Børn kommunikerer lige fra de bliver født og altså længe før, de kan tale. Den sproglige udvikling sker

Læs mere

Dansk 3. klasse årsplan 2019/2020

Dansk 3. klasse årsplan 2019/2020 Måned Uge nr. Forløb August 33 Sprog og 34 kommunikation Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder 12 Kommunikation Dialog Krop og drama Sproglig bevidsthed Læringsmål Kanon Læseforløb

Læs mere

Pædagogisk materiale i tilknytning til Midtimellem af Lis Pøhler

Pædagogisk materiale i tilknytning til Midtimellem af Lis Pøhler Pædagogisk materiale i tilknytning til Midtimellem af Lis Pøhler Midtimellem Af Carsten Flink og Ursula Seeberg Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig 2018 Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig har i samarbejde

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Læs for dit barn. Når du læser for dit barn Læser du også med dit barn

Læs for dit barn. Når du læser for dit barn Læser du også med dit barn Velkommen til skolebiblioteket på Vorgod Skole 2013 Hver uge er der skemalagt en time, hvor klassen sammen med læreren kan gå på biblioteket. 0.kl. har bibliotekstime hver fredag fra kl. 9.15 til kl. 9.55.

Læs mere

Årsplan dansk 1.kl. 2015-16 Det Kongelige Teaters Balletskole. Uge Emne Læremidler/materialer Metode/arbejdsform Færdigheds- og vidensmål Evaluering

Årsplan dansk 1.kl. 2015-16 Det Kongelige Teaters Balletskole. Uge Emne Læremidler/materialer Metode/arbejdsform Færdigheds- og vidensmål Evaluering Uge Emne Læremidler/materialer Metode/arbejdsform Færdigheds- og vidensmål Evaluering 33 Klasselærerdag Udflugt Blandede ferieopgaver Klassesamtale Ud af huset 34-35 Velkommen i 1. kl. Sommerfugle i maven

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Tema: Sprog Eksperiment: Dialogisk læsning

Tema: Sprog Eksperiment: Dialogisk læsning Børnehus: Spiloppen Dato: 9. oktober 2013 Gruppe: Ali, Mohammed, Hamid, Axel og Ymer Periode: oktober november 2013 Pædagog: Christina Tema: Sprog Eksperiment: Dialogisk læsning Status - læringsforudsætninger

Læs mere

Barske. billedbøger. VIA Center for Undervisningsmidler

Barske. billedbøger. VIA Center for Undervisningsmidler Barske billedbøger VIA Center for Undervisningsmidler Barske billedbøger en vanskelig virkelighed i et billedbogsunivers Materialekassen Barske billedbøger en vanskelig virkelighed i et billedbogsunivers

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Dansk 1. klasse årsplan 2019/2020

Dansk 1. klasse årsplan 2019/2020 Måned Uge nr. Forløb August 33 Danskfaget 1. klasse Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder 5 Læsning Finde tekst It og kommunikation Læringsmål Tillægskanon Læseforløb Opgavesæt

Læs mere

Tine Olesen. Decemberhistorier. Af samme forfatter: Mor - sidste udkald. 24 afsnit. Til højtlæsning for børn. Forlaget Peregrina

Tine Olesen. Decemberhistorier. Af samme forfatter: Mor - sidste udkald. 24 afsnit. Til højtlæsning for børn. Forlaget Peregrina Decemberhistorier Tine Olesen Af samme forfatter: Mor - sidste udkald Decemberhistorier 24 afsnit Til højtlæsning for børn Forlaget Peregrina Decemberhistorier 24 afsnit Til højtlæsning for børn Forlaget

Læs mere

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen Tema Young Adult 12 bøger du skal læse før du bliver rigtig voksen YA (young adult) er litteratur der henvender sig til unge voksne, men som også i stor stil bliver lånt og læst af mange voksne. Hovedpersonerne

Læs mere

Undervisningsforløb til indskolingen

Undervisningsforløb til indskolingen Undervisningsforløb til indskolingen Grantræet Grantræet, der er frit baseret på H.C. Andersens eventyr, kan give eleverne i indskolingen kendskab til den danske skov og indblik i, hvordan en historie

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

FØLELSER Brug af Termometer

FØLELSER Brug af Termometer FØLELSER Brug af Termometer Begejstret Beskriv en situation, hvor man kunne være begejstret. Hvor begejstret ville du være i den Lykkelig Beskriv en situation, hvor man kunne være lykkelig. Hvor lykkelig

Læs mere

Læsetræning 1A - læs og forstå

Læsetræning 1A - læs og forstå Læsetræning 1A - læs og forstå Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup OBS! Sidetallene gælder ikke i denne prøve. Se på opgavernes numre. Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Gratis prøve Agnes Ingersen Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Foto Claus Eliasen Denne bog er dedikeret min far der døde 5 dage før færdiggørelsen af bogen. Forlaget Ingersen www.forlagetingersen.dk

Læs mere

ialogisk læsning hvordan?

ialogisk læsning hvordan? Lotte Salling ialogisk læsning hvordan? Dialogisk læsning_indmad.indd 1 11/09/09 8:17:25 I ndhold Introduktion til dialogisk læsning...5 Otte gode grunde til at aktivere børn i oplæsningen....9 Oplæsning

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

Kvalificer børns møde med film og medier

Kvalificer børns møde med film og medier Kvalificer børns møde med film og medier BØRNEBIFFEN 2013/2014 Børnene var meget koncentrerede om det, der foregik på lærredet og klappede spontant efter hver film. Børnenes koncentration viste mig, at

Læs mere

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN Tale-hørekonsulenterne PPR Brønderslev Tal med dit barn Børn lærer sprog, når de er sammen med vigtige personer i deres liv, især

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

Mød d børnelitteraturenb Højtlæsning i centrum

Mød d børnelitteraturenb Højtlæsning i centrum Mød d børnelitteraturenb Højtlæsning i centrum Dialogisk læsning, forskning, pædagogiske principper og praksis, LæseLeg Gentofte Hovedbibliotek Torsdag den 25. oktober 2012 Stig Broström Aarhus Universitet

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne:

Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: LÆSEVEJLEDNING TIL TROLDERIM - egnet til brug med børn i indskolingsalderen. Sprogaktiviteterne omhandler både dialogisk læsning og mere praktiske sproglege indenfor kategorierne: - Rimord - Snak om ord,

Læs mere

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten Du skal se en film om emnet familie o Drengen i kufferten Du skal lære o At tale på dansk om emnet familie. o At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. o At læse og forstå tekster om emnet familie

Læs mere

Læsning og skrivning i 0. klasse

Læsning og skrivning i 0. klasse Læsning og skrivning i 0. klasse BØRN & UNGE Kære forælder Gensidige forventninger Børn begynder i skolen med store forventninger om at lære at læse. Som forælder har du sikkert også forventninger i den

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN

Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN At lære at læse er hurtig og nemt for nogle børn, mens andre skal igennem mange kampe for at nå dertil. Der er flere

Læs mere