Ren kærlighed til KBH kører på 5. sæson

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ren kærlighed til KBH kører på 5. sæson"

Transkript

1 REN KÆRLIGHED TIL KBH 2016 BEREDSKAB OG FAKTA BAGGRUND Samlet set topper cigaretskod og mad-emballage (fastfood-emballage+drikkekrus) statistikken over henkastet affald, bortset fra glas og kapsler. Det er samtidig de to typer affald som københavnerne oplever som mest generende, på nær glasskår. Københavns Kommunes affaldstællinger fra april 2016, viser, at 87 % af affaldet udgøres af cigaretskod Kun én ud af 100 synes det er ok at smide affald, så affaldsmoralen er høj når man spørger danskerne direkte. Det kniber dog i praksis, da folk ikke altid handler i overensstemmelse med deres gode intentioner. Ligger der affald i forvejen, er skraldespanden svær at få øje på eller er skraldet meget småt, som fx skod, er moralen til forhandling. Det er den adfærdsmæssige udfordring REN Kærlighed til KBH skal bidrage til at løse. Ren kærlighed til KBH kører på 5. sæson FORMÅL REN Kærlighed til KBH skal understøtte målet om, at to tredjedele af københavnerne oplever København som en ren by i 2025 (33 % i 2014), ved at: - gøre det nemmere at få øje på/bruge byens skraldespande eller askebægere - skærpe københavnernes opmærksomhed på, at skod er skrald - inspirere københavnerne til selv at have en løsning ved hånden - appellere til et fælles ansvar EN KAMPAGNE - TO SPOR i ugerne % FAKTA skod er skod resten er REN Kærlighed Skod er (noget)skod, selvom de er små. Trods en beskeden størrelse, udgør skod 85 % af den samlede mængde henkastede affald. Den adfærdsmæssige udfordring er derudover, at rygerne ikke har en plan med deres skod. Plakater ved busstop (Axeltorv, Christiansborg slotsplads, Kongens Nytorv, Kgl. Teater, Gammeltorv) Gadeplakater (Dr. Louises bro, Rådhuspladsen, Gammel Torv, Axeltorv, Gråbrødretorv Købmagergade ved Rundetårn, Højbro Plads) Gocards Skod-spor Nye fodspor hen mod skraldespandene i indre by samt området omkring Sankt Hans Torv, der viser at man godt kan bruge skraldespanden til at skodde i. Butikker stiller lommeaskebægre til rådighed Caféer, restauranter og butikker på Islands Brygge, Sdr. Boulevard, Elmegade, Guldbergsgade, Sankt Hans Torv samt erhvervspartnere i REN Kærlighed til KBH(Nordisk Film Biografer, Baresso, Max Burger, Mac Donalds på Kgs Nytorv) stiller lommeaskebægre til rådighed.

2 Godtvejrspatruljen deler lommeaskebægre ud REN Kærlighed til KBH s Godtvejrs-patrulje har foruden skraldeposer, lommeaskebægre med til uddeling i parkerne. Strandaskebægre på Amager Strand og Svanemølle Strand Hele sommeren kan man låne strandaskebægre, der kan stikkes ned i sandet Test af gadeaskebæger En gruppe iværksættere vil teste to prototyper af gadeaskebægre omkring Sankt Hans Torv, der skal undersøge, om man i højere kan lokke rygerne til at bruge skraldespanden, hvis man kan stemme med sit skod. 100 % FAKTA skrald er skrald resten er REN Kærlighed Skrald avler skrald, og kan blive et alibi for at kaste det næste stykke. Kampagnen giver en løsning ved hånden, synlige skraldespande og fyrer op under en fælles indsats. #Takforskrald Saml et stykke skrald op, tag et billede, snap eller post, brug skraldespanden og deltag i lodtrækningen om en REN Kærlighed til KBH ladcykel. Ren Kærlighed til 2200 Lokal kampagneindsats i området omkring Sankt Hans Torv, Elmegade, Guldbergsgade, Sankt Hans Gade, Birke- og Egegade. Involvering af caféer og butikker i området, der har fået REN Kærlighed til KBH-klæb til vinduet, fejekoste, lommeaskebægre og lommeposer til uddeling, urtepotte-askebægre til skod. Lokal foliering af skraldespandene med fx Ren Kærlighed til Sankt Hans Torv og gadeplakater i området henviser til de mange butikker der bakker op om kampagnen. Resten af skraldespandene på Nørrebro folieres med REN Kærlighed til Nørrebro. Nye fodspor til skraldespandene Gadeplakater med kampagnebudskaber (100 % TAK fordi du bruger skraldespanden mv.) Gavlmaleri som fælles appel En andelsforening lægger gavl til et gavlmaleri, der bliver et stort synligt lokalt statement. Godtvejrspatruljen deler skraldeposer ud REN Kærlighed til KBH s Godtvejrs-patrulje kører parkerne tynde i det gode vejr, og deler skraldeposer, lommeaskebægre og Ren Kærlighed ud. Abribusplakater i hele København Nye folier på skraldespande i indre by og relancering af fodspor Affaldstema med aktiviteter på de bemandede legepladser i uge 34 På tværs af de to kampagnespor kører kampagnen en indsats på Facebook med fokus på involvering (om frivillighed, opfordring til at deltage i #takforskrald, stem om Godtvejrspatruljens rute)og fakta om bl.a. skod og askebægre. FAKTA

3 REN Kærlighed og nudging Hver eneste dag gør vi ting, vi ved, er uhensigtsmæssige og har negative konsekvenser for os. Vi spiser forkert, dropper cykelhjelmen og smider affald på gaden. Det er ikke uvidenhed, men ganske enkelt vanens magt, umiddelbare fristelser og kortsigtede belønninger, der tager styringen. Nudging handler i korte træk om at ændre vores opfattelse af valgsituationen, så det bliver nemmere at gøre noget andet. Et nænsomt skub i form af små adfærdsanvisende initiativer hen i mod et bedre valg. Når REN kærlighed til KBH fx sætter fodspor på asfalten hen mod skraldespanden, er det som at blive taget nænsomt under armen og fulgt derhen. Det samme gælder, når vi giver folk en lille affaldspose eller et lommeaskebæger, når de holder picnic på græsset. Om affaldsmængder I 2015 samlede Københavns Kommune i alt 5545 ton affald sammen fra affaldskurve og gadefejning 3084 ud af de 5545 ton blev fejet op fra gaden. Det er inkl. blade og evt. grus. Affaldsniveauet har været stabilt de sidste 10 år, men forventes at stige pga. øget byliv, anlægsarbejde, flere hjemløse som fx overnatter i parker samt befolkningstilvækst. Om affaldskurve Københavns Kommune har til sine 0,6 mio. indbyggere knap 5800 affaldskurve på gader, i parker og på kirkegårde, heraf ca på gaderne. Der er hverken blevet flere eller færre de seneste par år. I stedet er vi mange steder ved at udskifte små affaldskurve med store eller containere. Der er 4 typer affaldskurve i forskellige størrelser: De almindelige på gaden (Københavnerkurv) kan rumme 60 ltr. Store affaldskurve til fx pizzabakker kan rumme 240 ltr. Store affaldskurve i parkerne kan rumme 120 ltr. Containere til særlig udfordrede områder eller events rummer 600 ltr. Til sammenligning har Wien med en befolkning på 1,8 mio affaldskurve. Om tømning af kurve Affaldskurvene tømmes minimum én gang om dagen, nogle steder op til 7 gange om dagen. Det varierer alt efter sæson. Fx tømmer vi oftere om sommeren. Sommerfugle Vi mander fra april-september op med 80 af de såkaldte sommerfugle for at imødekomme det højere affaldspres om sommeren. Der er tale om ekstra driftsmedarbejdere, der i de travleste måneder bl.a. skal sørge for hyppigere tømninger af byens skraldespande og sikre, at de grønne områder bliver vedligeholdt. Om skod Cigaretskod udgør 87 % af det henkastede affald. (Københavns Kommunes affaldstælling, april 2016)

4 Cigaretskod udgør især et problem på steder med brosten eller græs samt andre steder, hvor fejemaskinerne ikke kan nå skoddet. Her skal de samles op manuelt. Det er ikke bedre at smide sit skod i kloakken, da det skaber problemer på rensningsanlægget. Rygernes holdning til skod 9 ud af 10 rygere mener, at cigaretskod kan betragtes som affald Kun 1 ud af 10 rygere mener ikke, at cigaretskod kan betragtes som affald 8 ud af 10 rygere mener, at det er forkert at smide cigaretskod på gaden 2 ud af 10 rygere angiver, at de ikke smider cigaretskod på gaden 7 ud af 10 rygere bliver irriteret over, at der ligger cigaretskod på gaden i København 3 ud af 4 rygere mener, at der generelt ligger for mange cigaretskod på gaderne i København Q/A Hvorfor stiller I ikke flere skraldespande op? Overfyldte kurve har ikke nødvendigvis noget med antallet af affaldskurve at gøre. Det handler mere at placere affaldskurvene strategisk, så de står der hvor behovet er, samt evt. udskifte med andre typer affaldskurve. Vores målsætning er, at man altid skal kunne komme af med sit affald, og vi forsøger at placere affaldsspandene strategisk rigtigt. Dvs. at de skal stå der, hvor behovet er størst. Det kan ændre sig med årstiden eller i takt med at byrummet ændrer sig lokalt. Så retter vi til. I stedet for at sætte flere affaldskurve op, er vi mange steder i gang med at udskifte de gamle små affaldskurve med større affaldsspande og containere. På den måde kommer der plads til større affaldsmængder, uden at byen bliver plastret til med affaldsspande. Desuden justerer vi løbende vores tømningsfrekvens og vores bemanding for at være fleksible i forhold til behovet. Igen er det meget årstidsbestemt, hvornår og hvordan behovet ændrer sig. Det er noget vi arbejder meget bevidst med i vores planlægning af ruter og arbejdstilrettelæggelse. Desuden holder vi holder øje med nye affaldsløsninger (komprimatorspande, underjordisk affaldsopsamling mm.), så vi på den lange bane, arbejder på at bruge antallet af kurve og ressourcer, endnu mere optimalt. Er kampagner ikke spild af penge Kampagner er ikke spild af penge, hvis de gør det nemmere at bruge byens skraldespande og inspirere folk til, hvordan de kan komme af med deres affald. Københavnerne efterspørger kampagner og bliver motiveret af at vide, at kommunen gør noget for at få dem, der smider affald til at bruge skraldespanden.

5 I 2013 målte Københavns kommune effekten af de grønne fodspor samt folie på affaldskurvene. I perioden reducerede det mængden af henkastet affald med op til 43 %. Hvorfor giver I ikke bøder til dem der smider affald Det er ulovligt at smide skrald, men kommunen har ikke hjemmel i lovgivningen til at uddele bøder. Det er politiets opgave. Hvem smider affald? 99 % af os mener, det er forkert at smide affald. Vores gode moral bliver hæmmet eller fremmet af omstændighederne, så vi kan ikke pege én gruppe af syndere ud.

Ren By-kampagnen BILAG 1 BILAG 1

Ren By-kampagnen BILAG 1 BILAG 1 BILAG 1 Ren By-kampagnen BILAG 1 Ren By-kampagnen i København har været et fortløbende kommunalt tiltag igennem flere år. Formålet er at gøre byens borgere opmærksomme på, at de har et fælles ansvar for

Læs mere

Optælling af affald. Københavns Kommune. Rostra Research A/S Oktober 2007 (måling 5)

Optælling af affald. Københavns Kommune. Rostra Research A/S Oktober 2007 (måling 5) Optælling af affald Københavns Kommune Rostra Research A/S Oktober 2007 (måling 5) 1 Indholdsfortegnelse Baggrund 3 Metode 4 Tidspunkter for optælling 5 Hovedresultater 6 Rute 1: Østerbrogade 9 Rute 2:

Læs mere

Evaluering af Ren by-kampagnen 2017

Evaluering af Ren by-kampagnen 2017 Evaluering af Ren by-kampagnen 2017 Kampagnens baggrund, fokus og udførelse Den 8. maj 2017 besluttede By- og Miljøudvalget at godkende kampagneforslaget for Ren bykampagnen 2017. I juni 2017 afholdtes

Læs mere

// KØBENHAVN AFFALD OG ADFÆRD. Foto by Ursula Bach Kira Thume - Center for Driftsudvikling d. 12. januar

// KØBENHAVN AFFALD OG ADFÆRD. Foto by Ursula Bach Kira Thume - Center for Driftsudvikling d. 12. januar // KØBENHAVN AFFALD OG ADFÆRD Foto by Ursula Bach Kira Thume - Center for Driftsudvikling d. 12. januar 2017 1 // KØBENHAVN MÅLET OM EN REN BY 2 // AFFALD I NATTELIVET 3 // GPS DATA 4 // AFFALDSBELASTNING

Læs mere

ETK kampagne INDHOLD

ETK kampagne INDHOLD ETK KAMPAGNE 1 INDHOLD 1. Baggrund...side 3 2. Mål...side 4 3. Målgrupper...side 4 4. Strategi...side 5 5. Kampagneelementer...side 8 2 1. Baggrund Køge Kommune har vedtaget et kvalitetsløft af kommunens

Læs mere

Ren By-kampagnen 2012

Ren By-kampagnen 2012 Ren By-kampagnen 2012 Aarhus Kommune Natur & Miljø Kendskabsmåling Om kampagnemålingen 2012 Aarhus Kommune råder over et borgerpanel med bredt repræsenterede medlemmer over 18 år - alle bosat i Aarhus

Læs mere

STOP SPILD AF S T O P SPILD AF

STOP SPILD AF S T O P SPILD AF STOP Madspild Ifølge Landbrug & Fødevarer, smider hver dansker hvert år i gennemsnit 63 kilo mad i skraldespanden i stedet for at spise det. Hvert år dør på verdensplan ca. 6 millioner børn af sult. Vi

Læs mere

Ren By-kampagnen 2011

Ren By-kampagnen 2011 Ren By-kampagnen 2011 Aarhus Kommune, Natur & Miljø Kendskabsmåling Om kampagnemålingen 2011 Aarhus Kommune råder over et borgerpanel, som er bredt sammensat af personer over 18 år, der er bosat i Aarhus

Læs mere

PLADS GUIDE INDRE BY 1

PLADS GUIDE INDRE BY 1 PLADS GUIDE INDRE BY 1 2 GENEREL INFORMATION Nedenfor finder du en oversigt over de fleste af pladserne/parkerne du kan låne til udendørsarrangementer i Københavns Kommune. Under hver plads eller park

Læs mere

PRODUKTKATALOG. En oversigt over produkter fra DEL-projektets skraldeindsats

PRODUKTKATALOG. En oversigt over produkter fra DEL-projektets skraldeindsats PRODUKTKATALOG En oversigt over produkter fra DEL-projektets skraldeindsats Indholdsfortegnelse Husholdningsaffald 3 Skilt: Henvisning 4 Skilt: Fremhævning 5 Skilt: Synliggørelse 6 Skilt: Positive tendenser

Læs mere

Problem Løsning Kampagne Observation Nudgingteorier Opsummering

Problem Løsning Kampagne Observation Nudgingteorier Opsummering Skoddrop med humor Agenda - Præsentation af problem - Præsentation af løsning - Video - Kampagne - Observationer - Nudgingteorier - Problemopsummering Problemformulering Hvordan kan vi ved hjælp af nudging

Læs mere

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY - REN OG TRYG BY 1 REN OG TRYG BY BAGGRUND OG KONKLUSIONER I sektorplan for drift og vedligeholdelse af veje og parker -2016 opstilles en forandringsteori, dvs. en forventning om sammenhængen mellem overordnede

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.d k Tlf. 60 37 80 58 Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt et udkast til forskrift for udendørs

Læs mere

Affald på afveje Affald i det offentlige rum

Affald på afveje Affald i det offentlige rum Affald på afveje Affald i det offentlige rum Tirsdag den 31. oktober 2017 kl. 9-16 Konferencen afholdes i B!NGS konferencelokale, Vesterbrogade 149, 1620 København V. Med denne konference sættes der fokus

Læs mere

Kortlægning af henkastet affald. Køge kommune

Kortlægning af henkastet affald. Køge kommune Kortlægning af henkastet affald Køge kommune Lokalitetsrapport 2018 Indledning I 2017 blev alle 16 lokaliteter beskrevet i HDR`s Lokalitetsrapport. Lokalitetsrapporten for 2018 indeholder ikke alle lokaliteter,

Læs mere

Frederiksberg Kommune April 2016 Rapport 7

Frederiksberg Kommune April 2016 Rapport 7 Optælling af affald Frederiksberg Kommune April 6 Rapport 7 Indholdsfortegnelse Baggrund Metode Hovedresultater Udviklingen i skraldemængden 5 Rutens andel af optalt affald 6 Udviklingen i cigaretskod

Læs mere

Frederiksberg Kommune September 2014 Rapport 4

Frederiksberg Kommune September 2014 Rapport 4 Optælling af affald Frederiksberg Kommune September 24 Rapport 4 Indholdsfortegnelse Baggrund 2 Metode 3 Hovedresultater 4 Udviklingen i skraldemængden 5 Rutens andel af optalt affald 6 Nordre Fasanvej

Læs mere

KORTLÆGNING AF NUDGINGTILTAG PÅ AFFALDSOMRÅDET

KORTLÆGNING AF NUDGINGTILTAG PÅ AFFALDSOMRÅDET KORTLÆGNING AF NUDGINGTILTAG PÅ AFFALDSOMRÅDET En del af projektet Nudging for øget genanvendelse udført i 2015 af KL for Miljøstyrelsen Kortlægningen Denne kortlægning er en del af projektet Nudging for

Læs mere

Frederiksberg Kommune April 2018 Rapport 11

Frederiksberg Kommune April 2018 Rapport 11 Optælling af affald Frederiksberg Kommune April 218 Rapport 11 Indholdsfortegnelse Baggrund 2 Metode 3 Hovedresultater 4 Udviklingen i skraldemængden 5 Rutens andel af optalt affald 6 Nordre Fasanvej 7

Læs mere

Urbanister. Ledervejledning

Urbanister. Ledervejledning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Ledervejledning Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes

Læs mere

Rudersdal Kommune Kampagneoplæg

Rudersdal Kommune Kampagneoplæg Rudersdal Kommune Kampagneoplæg BAGGRUND Rudersdal Kommune ønsker at være en ren og velplejet kommune. Det er vigtigt for kommunen, at borgerne bidrager ved at holde deres eget område rent og pænt. Det

Læs mere

Frederiksberg Kommune September 2017 Rapport 10

Frederiksberg Kommune September 2017 Rapport 10 Optælling af affald Frederiksberg Kommune September 217 Rapport 1 Indholdsfortegnelse Baggrund 2 Metode 3 Hovedresultater 4 Udviklingen i skraldemængden 5 Rutens andel af optalt affald 6 Nordre Fasanvej

Læs mere

ØGET AFFALDSSORTERING MEN HVORDAN? SMÅ GÅRDE I INDRE BY

ØGET AFFALDSSORTERING MEN HVORDAN? SMÅ GÅRDE I INDRE BY ØGET AFFALDSSORTERING MEN HVORDAN? SMÅ GÅRDE I INDRE BY Udgivet af Miljøpunkt Indre by - Christianshavn Rådhuspladsen 77 st. 1550 København V www.a21.dk CVR: 31 69 00 80 Publikationen er udarbejdet af

Læs mere

I udkastet bruger forvaltningen udtrykket "afspilles musik". Det kan forstås som musik, der ikke spilles live - og dermed vil

I udkastet bruger forvaltningen udtrykket afspilles musik. Det kan forstås som musik, der ikke spilles live - og dermed vil Teknik- og Miljøforvaltningen Det er med behersket glæde, at Indre By Lokaludvalg har læst udkastet til revision af "Forskrift for udendørs musikarrangementer i Københavns Kommune". Vi læser udkastet som

Læs mere

Store aflæsninger. En guide til skovejere. En Værktøjskasse fra. Lavet i samarbejde med Dansk Skovforening samt Skov- og Naturstyrelsen

Store aflæsninger. En guide til skovejere. En Værktøjskasse fra. Lavet i samarbejde med Dansk Skovforening samt Skov- og Naturstyrelsen Store aflæsninger En guide til skovejere En Værktøjskasse fra Lavet i samarbejde med Dansk Skovforening samt Skov- og Naturstyrelsen Hvad er en stor aflæsning? En stor aflæsning er, når private eller virksomheder

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by

Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by Lærervejledning til 7.-10. klasse Affaldsudfordringen Innovative løsninger til fremtidens by Gennem Skolen ta r Skraldets forløb Affaldsudfordringen

Læs mere

Skraldiaden. En affaldskampagne for de 5-8-årige. En værktøjskasse fra Hold Danmark Rent

Skraldiaden. En affaldskampagne for de 5-8-årige. En værktøjskasse fra Hold Danmark Rent Skraldiaden En affaldskampagne for de 5-8-årige En værktøjskasse fra Hold Danmark Rent Formål Det er Hold Danmark Rents overordnede formål at sikre en varig forankring af holdningen til IKKE at smide affald.

Læs mere

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Teknik- og Kommune Miljøforvaltningen, Københavns Kommune November Oktober 2017 November 2017 TMF

Læs mere

1000 kr p/l Styringsområde Varige ændringer Samlet varig ændring

1000 kr p/l Styringsområde Varige ændringer Samlet varig ændring BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Optimering af driften af legepladserne i Valby, Kgs. Enghave

Læs mere

Affaldsambassadørerne - Ta medansvar for byens renhold og ressourcer

Affaldsambassadørerne - Ta medansvar for byens renhold og ressourcer Affaldsambassadørerne - Ta medansvar for byens renhold og ressourcer Lærervejledning for 3.-6. klasses forløb Affaldsambassadørerne Ta medansvar for byens renhold og ressourcer Gennem Skolen ta r Skraldets

Læs mere

Studie af personer, der henkaster affald. September, 2007

Studie af personer, der henkaster affald. September, 2007 Studie af personer, der henkaster affald September, 2007 Opgave Observere/registrere forskellige arenaer for henkastning af affald Teste hypoteser om henkastning gennem o diskussion af observationer med

Læs mere

Opfølgning på arrangement i Ørstedsparken

Opfølgning på arrangement i Ørstedsparken Opfølgning på arrangement i Ørstedsparken Indre By Lokaludvalg inviterede fredag d. 7. juni børn fra Thomas P. Hejles Fritidsklub til at deltage i et arrangement i Ørstedsparken, hvor børnene kunne spiller

Læs mere

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY - REN OG TRYG BY 1 REN OG TRYG BY BAGGRUND OG KONKLUSIONER I Sektorplan for drift og vedligeholdelse af veje og parker 2013-2016 er der opstillet en forandringsteori, dvs. en forventning om sammenhængen

Læs mere

RENE LINIER UDEN DØRE DESIGN TIL DET DANSKE VEJR

RENE LINIER UDEN DØRE DESIGN TIL DET DANSKE VEJR RENE LINIER UDEN DØRE DESIGN TIL DET DANSKE VEJR ENKEL OG ROBUST BICA SERIEN UDENDØRS AFFALDSSPAND I RUSTFRIT STÅL Elegant udendørs affaldsbeholder med eller uden askebæger i stilrent design. Leveres med

Læs mere

I middelalderbyen sker det øgede renhold ved at der indsættes snappehold og strøgpatrulje.

I middelalderbyen sker det øgede renhold ved at der indsættes snappehold og strøgpatrulje. 20. marts 2007 Renholdelsesstrategi - implementering Nærværende notat beskriver status og indhold i de delprojekter, der er omfattet af renholdelsesstrategi 2007. Visse delprojekter bliver igangsat inden

Læs mere

RENE LINIER UDEN DØRE DESIGN TIL DET DANSKE VEJR

RENE LINIER UDEN DØRE DESIGN TIL DET DANSKE VEJR RENE LINIER UDEN DØRE DESIGN TIL DET DANSKE VEJR ENKEL OG ROBUST SØJLEN TIL DE FLESTE FLOTTE FACADER BICA SERIEN SØJLE MED ASKEBÆGER 5075 Antracit grå 125 ltr. H: 100 cm D: 47 cm BICA SERIEN SØJLE UDEN

Læs mere

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY 2016

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY 2016 - REN OG TRYG BY KONKLUSIONER Sektorplan for drift og vedligeholdelse af veje og parker 2013- opstiller en forandringsteori, der beskriver sammenhængen mellem overordnede mål, effektmål og indsats for

Læs mere

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Analyse Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Vi sorterer ikke ret meget. Det er bedre i Vejle. Kvinde, 28 år, Kolding Konklusioner 1 mindre gruppe borgere vil bare have så lidt bøvl som muligt 2

Læs mere

[nummerpladen] Written by. Rikke Jessen Gammelgaard. Stammen 15/16, basis, hold B

[nummerpladen] Written by. Rikke Jessen Gammelgaard. Stammen 15/16, basis, hold B [nummerpladen] Written by Rikke Jessen Gammelgaard Stammen 15/16, basis, hold B EXT. FLASHBACK - UDE FORAN LEJLIGHED - DAG Helle, 12 år, står ved en vej og kigger på biler med en plastikpose i den ene

Læs mere

FRIVILLIGHED I DET GRØNNE Undersøgelse af rammerne for frivilligt arbejde i Københavns Kommunes grønne områder Marts 2011

FRIVILLIGHED I DET GRØNNE Undersøgelse af rammerne for frivilligt arbejde i Københavns Kommunes grønne områder Marts 2011 FRIVILLIGHED I DET GRØNNE Undersøgelse af rammerne for frivilligt arbejde i Københavns Kommunes grønne områder Marts 2011 ISBN 978-87-92689-33-7 Københavns Kommune Marts 2011 Center for Ressourcer Teknik-

Læs mere

PRODUKTKATALOG BULLETINS

PRODUKTKATALOG BULLETINS PRODUKTKATALOG BULLETINS 6 7 13 Vibenhus Runddel Nørrebro st. Nordhavn 11 5 Adobe Reader / browser Østerport Jagtvej/Åboulevarden Går til skrevne placering 1 3 CBS/Frb. Centret For optimal visning: 10

Læs mere

SCOT- Opgave 1 Affaldshåndteringen ved søerne i København

SCOT- Opgave 1 Affaldshåndteringen ved søerne i København Jakob Wulff Andersen s112985 Carina Lindahl s112963 Design og Innovation 1. semester Opgave 1: SCOT 42011: Produkters Brug og Design Danmarks Tekniske Universitet Mandag d. 31/10-11 Side 1 af 8 SCOT- Opgave

Læs mere

Danskerne har reduceret deres madspild

Danskerne har reduceret deres madspild Markedsanalyse 19. marts 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Udviklingen i danskernes madspild Highlights: Danskerne har reduceret deres

Læs mere

1.000 kr p/l Styringsområde

1.000 kr p/l Styringsområde BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ren by med smartere affaldskurve Teknik- og miljøforvaltningen vil nedbringe

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

REN BY Evaluering af kampagnen Ren By i Københavns Kommune November 2007

REN BY Evaluering af kampagnen Ren By i Københavns Kommune November 2007 REN BY Evaluering af kampagnen Ren By i Københavns Kommune November 2007 ISBN 978-87-92689-21-4 Københavns Kommune November 2007 Center for Kunder Teknik- og Miljøforvaltningen Effektmåling Njalsgade 13

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP

VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP MEN DET ER SLET IKKE NØDVENDIGT...... når du har læst denne folder... Ingen ny ordning - og kun ét fif, til at gi dit affald højere værdi Papir, karton og pap består af

Læs mere

Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2011

Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2011 Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2011 December 2011 Presse Hold Danmark Rent udleverer gerne undersøgelser, tal, rapporter og fotos til interesserede journalister. Hold Danmark Rent Annaborg Frederiksværksgade

Læs mere

Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2012

Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2012 Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2012 December 2012 »Kortlægningen skaber fokus på henkastet affald. Den giver viden om, hvor der smides affald, og hvad der smides mest af. Det er vigtigt, at

Læs mere

The Roof, København V. The Tower Nord, Lyngbyvej. The Tower Syd, Lyngbyvej. The Crown, Lyngbyvej. M1, Kongens Nytorv

The Roof, København V. The Tower Nord, Lyngbyvej. The Tower Syd, Lyngbyvej. The Crown, Lyngbyvej. M1, Kongens Nytorv LIVE IMPACT The Roof, København V The Tower Nord, Lyngbyvej The Tower Syd, Lyngbyvej The Crown, Lyngbyvej M1, Kongens Nytorv LIVE IMPACT - KØBENHAVN Tower Nord Tower Syd The Roof The Crown M1 - Kongens

Læs mere

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY 2015

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY 2015 - REN OG TRYG BY KONKLUSIONER I Sektorplan for drift og vedligeholdelse af veje og parker 2013-2016 er der opstillet en forandringsteori, dvs. en forventning om sammenhængen mellem overordnede mål, effektmål

Læs mere

REN BY Evaluering af kampagnen Ren By i Københavns Kommune Oktober 2008

REN BY Evaluering af kampagnen Ren By i Københavns Kommune Oktober 2008 REN BY Evaluering af kampagnen Ren By i Københavns Kommune Oktober 2008 ISBN 978-87-92689-16-0 Københavns Kommune Oktober 2008 Center for Kunder Teknik- og Miljøforvaltningen Effektmåling Njalsgade 13

Læs mere

Københavns Karneval 2018

Københavns Karneval 2018 Københavns Karneval 2018 På vegne af Foreningen Københavns Karneval, ansøges hermed om økonomisk støtte til Københavns Karneval 2018, som finder sted i pinsen den 19.-20. maj 2018. Karnevallet planlægges

Læs mere

ramt ved siden af skralde-

ramt ved siden af skralde- Forsidehenvisning: 197 anslag Har du 5 ramt ved siden af skralde- 10 spanden? 15 20 Affald, som ligger på gaden eller i busken, koster samfundet en halv milliard kroner hvert år. Men det kan ikke bare

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY

GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY HVAD ER DANISH NATIONAL SURFING DAY? Siden 2004 har hele verdens surf community afholdt den årlige begivenhed; International Surfing Day. Dagen er skabt

Læs mere

Henkastet affald. - analyse af kommunernes vurderinger Side 1 af 19

Henkastet affald. - analyse af kommunernes vurderinger Side 1 af 19 13.10.06 Side 1 af 19 Henkastet affald - analyse af kommunernes vurderinger Operate A/S Slotsgade 2 2200 København N tlf. +45 38 16 80 90 fax +45 38 16 80 99 operate@operate.dk www.operate.dk Side 2 af

Læs mere

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner Dialogkort Spillet består af 28 dialogkort med spørgsmål, svar og perspektiverende spørgsmål i fire kategorier: Penge, Hjerne, Statistik og Venner. 7.-10. klasse / 15-60 min. Spillevejledning: Gruppedialog

Læs mere

Hvor skal de grønne parker ligge på Vesterbro?

Hvor skal de grønne parker ligge på Vesterbro? KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Skabelon til intern høring af Kommuneplanstrategi 2018 Udvalg: Vesterbro Lokaludvalg Kontaktperson: Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaudvalg

Læs mere

Rådmanden har ordet. af storbyer rundt om i verden med massive affaldsproblemer.

Rådmanden har ordet. af storbyer rundt om i verden med massive affaldsproblemer. 1 Indhold Rådmanden har ordet 3 Hvorfor fokus på henkastet affald? 4 Indsatsområde 1: Forebyggende arbejde 7 Indsatsområde 2: Synligt partnerskab 9 Indsatsområde 3: Innovative løsninger 10 Indsatsområde

Læs mere

gør et Loppefund på genbrugsstationerne

gør et Loppefund på genbrugsstationerne nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2012 AFFALD KBH Sortering starter i hjemmet gør et Loppefund på genbrugsstationerne se hvad dit affald bliver til LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 LÆS MERE PÅ SIDE 4-5 riv ud

Læs mere

Notat. Opsamling og kommentering af høringssvar i forbindelse med høring af forslag til Affalds- og Ressourceplan

Notat. Opsamling og kommentering af høringssvar i forbindelse med høring af forslag til Affalds- og Ressourceplan Notat Opsamling og kommentering af høringssvar i forbindelse med høring af forslag til Affalds- og Ressourceplan 2014 2018 9. september 2013 Dok.nr.: 2013/0000200-92 Forslag til Affalds- og Ressourceplan

Læs mere

Brønshøj-Husum Borgerpanel

Brønshøj-Husum Borgerpanel Brønshøj-Husum Lokaudvalg Brønshøj-Husum Borgerpanel RESULTATER - BYDELSPLAN Indholdsfortegnelse Generelt om undersøgelsen... 2 Husum Bypark... 3 Husumparken... 6 Bellahøj Friluftsscene... 8 Brønshøj Vandtårn...

Læs mere

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... På Sporet af Skidtet. 3.-6. klasse. Navn: VARETRANSPORT

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... På Sporet af Skidtet. 3.-6. klasse. Navn: VARETRANSPORT .......................................... På Sporet af Skidtet 3.-6. klasse Navn: 1 Havnegades nedgravede løsninger Tegn eller skriv fem forskellige slags affald til hver fraktion Hvorfor er dette en

Læs mere

TM18 Byrumsforberinger på Strøget

TM18 Byrumsforberinger på Strøget Teknik- og Miljøforvaltning BUDGETNOTAT TM18 Byrumsforberinger på Strøget 1. september 2016 Eksekveringsparat? JA/NEJ Udvalgsbehandlet (TMU) Kan igangsættes uden yderligere udvalgsbehandling Nej Ja Bydel

Læs mere

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK

SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK SELV EN KLOAK KAN FÅ NOK Ved du, hvad der sker med vandet, der løber ud i køkkenvasken? Eller vandet fra toilet, bad eller vaskemaskine? Her i brochuren finder du gode råd om afløb og kloak. Ved at følge

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Oktober 2017 Undersøgelsesmåned: September 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Effekt Der forventes i forsøgsperioden at der afhentes ca cykler.

Effekt Der forventes i forsøgsperioden at der afhentes ca cykler. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Renhold NOTAT INTENSVERET CYKELOPRYDNING September 2016 til april 2017 Baggrund KK ønsker at intensivere cykeloprydningen ved S-togs og Metrostationer

Læs mere

Henkastet affald. - analyse af mediedækning

Henkastet affald. - analyse af mediedækning Henkastet affald - analyse af mediedækning Operate A/S Slotsgade 2 2200 København N tlf. +45 38 16 80 90 fax +45 38 16 80 99 operate@operate.dk www.operate.dk 2 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kortlægning...

Læs mere

Bilag 5 Sorteringspunkter - supplerende beskrivelse af indsatsen 2.1 med alternativer

Bilag 5 Sorteringspunkter - supplerende beskrivelse af indsatsen 2.1 med alternativer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. maj 2018 Bilag 5 Sorteringspunkter - supplerende beskrivelse af indsatsen 2.1 med alternativer Notatet uddyber forslag til indsatsen

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2017 Undersøgelsesmåned: Juni 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

BORGERNE OG AFFALDET I SLAGELSE KOMMUNE. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen

BORGERNE OG AFFALDET I SLAGELSE KOMMUNE. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen BORGERNE OG AFFALDET I SLAGELSE KOMMUNE Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen MAJ 2009 HOVEDKONKLUSIONER 391 borgere i Slagelse Kommune har svaret på spørgsmålene 97 % mener, at henkastet

Læs mere

Notat om kommunens anvendelse af Assistens Kirkegård på baggrund af politikerspørgsmål fra Tommy Petersen (B) den 4. oktober 2017

Notat om kommunens anvendelse af Assistens Kirkegård på baggrund af politikerspørgsmål fra Tommy Petersen (B) den 4. oktober 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat om kommunens anvendelse af Assistens Kirkegård på baggrund af politikerspørgsmål fra Tommy Petersen (B) den 4.

Læs mere

Henfaldstid i naturen Farligt for dyr (1-20) Mængde i naturen (1-50) Hvor ulækkert? (1-20) Genbrugsværdi (1-20)

Henfaldstid i naturen Farligt for dyr (1-20) Mængde i naturen (1-50) Hvor ulækkert? (1-20) Genbrugsværdi (1-20) METAL DÅSE MED PANT 500 år 16 30 3 20 15% af alle dåser kommer aldrig retur. METAL INDKØBS- VOGN 800 år 7 2 2 17 En ny indkøbsvogn koster 1200-1500 kr. METAL KAPSEL 100 år 10 41 1 15 7 kapsler svarer til

Læs mere

År 2005, den 24. maj, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Gårdlavet Fjenneslevgaard i beboerlokalet i Arkonagade 2-4.

År 2005, den 24. maj, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Gårdlavet Fjenneslevgaard i beboerlokalet i Arkonagade 2-4. GENERALFORSAMLINGSREFERAT 2005 År 2005, den 24. maj, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Gårdlavet Fjenneslevgaard i beboerlokalet i Arkonagade 2-4. Formanden Frank Vælum bød velkommen. 1.

Læs mere

ALT OM AFLØB OG KLOAK

ALT OM AFLØB OG KLOAK GO ENERGI TIL LIVET ALT OM AFLØB OG KLOAK www.ke.dk el gas vand varme afløb Københavns Energi er din multiforsyner af el, gas, vand, varme og afløb. Vi sørger for energien i dit hjem, men du kan også få

Læs mere

AFFALD PRIVAT ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014

AFFALD PRIVAT ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014 AFFALD PRIVAT ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014 Da Søren og Signe bliver forældre til deres første barn, bliver deres 2-værelses lejlighed for lille, så de køber hus udenfor byen. I forbindelse med flytningen

Læs mere

Jamen vi har det da meget godt! Ja men er det godt nok? ANSVAR GLÆDE STOLTHED

Jamen vi har det da meget godt! Ja men er det godt nok? ANSVAR GLÆDE STOLTHED LANDsBYsLAND I velfærdssamfundets beruselse har ligegyldigheden fået et fast greb om den danske befolkning, alt imens klima-, infrastruktur- og forandringsudfordringerne står for døren. Det er i dag normen

Læs mere

Rottehandlingsplan

Rottehandlingsplan Rottehandlingsplan 2019-2021 Indhold 1. Indledning...3 2. Flere anmeldelser igen...4 3. Kloakker og stikledninger...4 3.1 Kloakrottebekæmpelse...4 3.2 Rottespærre...5 3.2.1 Rottespærre på private ejendomme...5

Læs mere

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande

Katalog. Ideer til forskønnelse af kommunens strande Katalog Ideer til forskønnelse af kommunens strande Byrådet har i perioden 2020 til 2022 afsat i alt 3 mio. kr. til forskønnelse af Nivå Strandpark og kommunens andre strande. Nordsjællands Park og Vej

Læs mere

By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse

By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse By- og Boligområder Mål i årsager Antallet af boliger med utidssvarende bade- og toiletforhold skal nedbringes fra i 2010 at udgøre 4.272 uden bad (enkelt

Læs mere

1. JUNI 20. Brøndby Kommune

1. JUNI 20. Brøndby Kommune une ndby Komm rø B l ti r e m rne kom Skraldetante 14 1. JUNI 20 Vær parat til dine nye affaldsbeholdere i juni 2014 Den 1. juni 2014 starter den nye affaldsordning. Allerede i april/maj måned får du dine

Læs mere

Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2013

Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2013 Kortlægning af henkastet affald i Danmark 2013 December 2013 »Vi havde nogle hyggelige timer og en god dialog med mange borgere. Rigtig mange tilkendegav, at det var et godt initiativ, og at der er for

Læs mere

Projekt. Æblehaven. The little Apple. Niels Knudsens Plads Nordenskov

Projekt. Æblehaven. The little Apple. Niels Knudsens Plads Nordenskov Projekt Æblehaven The little Apple Niels Knudsens Plads Nordenskov Projekt: The little Apple. Æblehaven. Motivation: Da den gamle købmandsgård i Nordenskovs centrum Niels Knudsens købmandshandel blev revet

Læs mere

Hvidovre Science Genbrugsstationen

Hvidovre Science Genbrugsstationen Hvidovre Science Genbrugsstationen Ideer/forslag til at arbejde med affald og miljø med inddragelse af Hvidovre Grenbrugsplads. 4.klasse Fælles mål II - Trinmål efter 4.klasse Den nære omverden - Sortere

Læs mere

Analyse Sommerskrald

Analyse Sommerskrald Analyse Sommerskrald Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1.1. Indledning 3 1.2. Resumé af analyseresultaterne 4 2. HOLDNINGER TIL SKRALD PÅ FERIEN 5 2.1. Skrald påvirker fire ud af 10 negativt i ferien 5 2.2.

Læs mere

Afsluttende opgave 2015 Affaldshåndtering Indholdsfortegnelse:

Afsluttende opgave 2015 Affaldshåndtering Indholdsfortegnelse: Afsluttende opgave 2015 Affaldshåndtering Indholdsfortegnelse: Opgaveformulering Opsumering Produkt: Facebook Instagram Interagereing: Formål Betydning Afprøvning Værktøjer Kilder: Miljø undersøgelser

Læs mere

Prisliste 2018 PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS PREISLISTE LISTE DES PRIX

Prisliste 2018 PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS PREISLISTE LISTE DES PRIX Prisliste 2018 PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS PREISLISTE LISTE DES PRIX PRICELIST HINNASTONSA PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS

Læs mere

Urban Picnic på taget af Birkegade

Urban Picnic på taget af Birkegade Urban Picnic på taget af Birkegade Byens Netværk 21.08.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Andelsboligforeningen Birkegade 4-6 har fået bygget en ekstra etage og næsten 500 kvadratmeter park oven

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Afgørelse om placering af digital reklamestander på Købmagergade ud for Silkegade.

Afgørelse om placering af digital reklamestander på Købmagergade ud for Silkegade. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift 10-02-2017 Anonymiseret afgørelsesbrev: Afgørelse om placering af digital reklamestander på Købmagergade 20-22 ud for Silkegade. Sagsnr. 2016-0450824

Læs mere

Måling af ultrafine partikler fra trafikken og bilfrie dage 2018

Måling af ultrafine partikler fra trafikken og bilfrie dage 2018 Lokalitet Måleperiode antal partikler / cm³ Målinger Vejr H.C. Andersens Boulevard ved luftmålerskur 0,35 min. (start kl. 9:35) 8663 19955 Min 5627 13-05-2018,09:35:49,6273 13-05-2018,09:36:49,6177 13-05-2018,09:37:49,6128

Læs mere

Dette notat omhandler forvaltningens implementering af de strategiske elementer, som TMU godkendte i februar 2008:

Dette notat omhandler forvaltningens implementering af de strategiske elementer, som TMU godkendte i februar 2008: Bilag 1: Evaluering af Renholdelsesstrategi 2008 Baggrund Det er et politisk mål, at København skal være Europas reneste hovedstad i 2015. BR bevilligede ved budgetforliget i 2006 kr. 30 mio. ekstra om

Læs mere

HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENER FRA NATTELIVET KØBENHAVNS KOMMUNES RESTAURATIONS- OG NATTELIVSPLAN

HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENER FRA NATTELIVET KØBENHAVNS KOMMUNES RESTAURATIONS- OG NATTELIVSPLAN HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENER FRA NATTELIVET KØBENHAVNS KOMMUNES RESTAURATIONS- OG NATTELIVSPLAN REVIDERET PÅ BAGGRUND AF BUDGET 2018 HANDLEPLAN FOR AT NEDBRINGE GENERNE FRA NATTELIVET Denne handleplan

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet i forbindelse med 6 kaffemøder forskellige steder i bydelen (Skt. Jakobs Plads, Svanemøllen st., Ryesgade/Østerbrogade,

Læs mere

Evalueringsrapport. 1. Titel. Pilotprojekt for indsamling af flere fraktioner i det offentlige rum

Evalueringsrapport. 1. Titel. Pilotprojekt for indsamling af flere fraktioner i det offentlige rum Evalueringsrapport 1. Titel Pilotprojekt for indsamling af flere fraktioner i det offentlige rum 2. Baggrund Kommunens Affaldsplan 2009-2012 (udvidet til 2013) indeholder initiativ nr. 39: Beholder til

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2018 Undersøgelsesmåned: Juni 2018 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere