I det følgende gengives Enhedslistens forslag et for et, og Sociale Forhold, og Beskæftigelses bemærkninger knyttes til.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I det følgende gengives Enhedslistens forslag et for et, og Sociale Forhold, og Beskæftigelses bemærkninger knyttes til."

Transkript

1 Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Kontanthjælpsloft, 225 timers reglen og integrationsydelse 1. Konklusion Sociale forhold og beskæftigelse har igangsat en række indsatser for at opnå den bedst mulige og proaktive implementering af kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen. Samlet set er der stor overensstemmelse mellem Enhedslistens forslag og de nævnte initiativer jf. gennemgangen nedenfor. Denne udtalelse belyser af implementeringen af kontanthjælpsloftet, 225- timers reglen og integrationsydelsen. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Rådhuspladsen Aarhus C Direkte socialogbeskaeftigelse@aarhus.dk Sag:16/ Beskæftigelsesudvalget vil løbende blive orienteret om status på implementeringen herunder opgørelser af antal ydelsesmodtagere, der omfattes af reformen. 2. Indhold Enhedslisten i Aarhus Byråd har stillet forslag til byrådsbeslutning om forskellige indsatser i forbindelse med indførelse af kontanthjælpsloftet, af 225-timers reglen og af integrationsydelsen (bilag 1). I det følgende gengives Enhedslistens forslag et for et, og Sociale Forhold, og Beskæftigelses bemærkninger knyttes til. Forslag fra EL: 1. Udarbejdelse af plan Byrådet pålægger rådmanden for sociale forhold og beskæftigelse at lade udarbejde en plan for afhjælpning af problemerne, som vil ramme mange af Århus' indbyggere som følge af lovgivningen om kontanthjælpsloft, 225 timers reglen og integrationsydelse.

2 Der henvises til Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger nedenfor vedrørende Enhedslistens forslag til indsatser. Side 2 af 6 2. Rådgivningssamtale Alle de uddannelses- og kontanthjælpsmodtagere, der skal have nedsatte ydelser som følge af reglerne om kontanthjælpsloft og integrationsydelse, eller vil blive omfattet af reglerne om 225 timers arbejde, tilbydes en rådgivningssamtale hurtigst muligt. For kommende modtageres vedkommende ved opstart af ydelsen. Et centralt element i forvaltningens implementering af reformerne er at sikre, at de berørte borgere i god tid informeres om ændringerne. Her er tilbuddet om en vejledningssamtale en del af den sagsbehandling, der er implementeret i forvaltningen. Forvaltningen har derfor fra 1. april haft stort fokus på at rådgive og vejlede om betydning af de nye regler, hvor virkningen kan ramme borgerne fra 1. oktober. 3. Supplerende ydelser De borgere, der pt. ikke opfylder betingelserne for visitation til andre ydelsesformer, tildeles, efter konkret og individuel undersøgelse, ydelser, som kan afhjælpe den nød, som de vil blive stedt i ved de fattiggørende loves indførelse (f.eks. via Aktivlovens 81, 81a, 82 eller Servicelovens 52a). Forvaltningen yder den enkelte borger praktisk bistand med evt. kontakt til anden afdeling, ansøgninger og udfyldelse af skemaer o. lign. Behov for enkeltstående ydelser m.v., der identificeres under de ovenfor omtalte vejledningssamtaler, vil blive adresseret, og borgerne vil blive vejledt om hvordan, der ansøges. Borgeren kan få hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema, hvis der er behov for dette. Ansøgninger vil blive behandlet efter en konkret individuel vurdering inden for lovgivningens rammer. 4. Socialfaglig beredskabsgruppe Der nedsættes en socialfaglig beredskabsgruppe i MSB på tværs af sektorer. Gruppen varetager opsøgende opgaver - jf. pkt. 1 og 2 - med rådgivning om bolig og økonomi, bistand til ansøgninger og sagsbehandling af overførsel til andre forsørgelsesydelser. Der tilføres tilsvarende ekstra personaleressourcer til opgaven efter nærmere aftale med de faglige organisationer.

3 En meget stor andel af de igangværende sager om integrationsydelse, uddannelseshjælp og kontanthjælp vil være berørt af de lovgivningsmæssige ændringer. Etablering af en ekstraordinær opsøgende del af forvaltningen, vil derfor kræve betydelige ressourcer både i en etableringsfase og under en efterfølgende drift. Side 3 af 6 Det er vurderingen, at en god implementering af lovændringerne opnås bedst ved, at den løses i den eksisterende organisering og drift. Her er der allerede et tæt samspil mellem borgeren og dennes jobkonsulent med mulighed for hurtig inddragelse af virksomhedskonsulent og ydelsessagsbehandler efter det aktuelle og konkrete behov. Det skal endelig bemærkes, at alle omfattede borgere modtager skriftlig orientering om de lovgivningsmæssige omlægninger ligesom der afholdes vejledningssamtaler jf. ovenfor. 5. Hjælp til husning Rådmanden tilstiller byrådet plan for, hvordan forvaltningen vil yde praktisk og økonomisk hjælp til husning af de mennesker, der får nedsat deres boligstøtte eller overgår til integrationsydelse (og senere nedsat ydelse pga. 225 timers reglen) og derfor ikke kan betale deres husleje i nuværende eller kommende bolig. Hjælpen skal ydes til anskaffelse af en billigere bolig, betaling af evt. gæld til nuværende udlejer og til flytning/opmagasinering m.v. Borgere, der som følge af lovændringerne får behov for genhusning i en billigere bolig bliver henvist til Den Sociale Boligtildeling. Der vil i henhold til aktivloven i nogle tilfælde kunne ydes hjælp til uforudsete enkeltstående udgifter til flytning, opmagasinering af bohave, m.v. Der kan også i nogle tilfælde ydes midlertidig huslejehjælp til en person, der er udsættelsestruet på grund af huslejerestancer, hvis det kan forebygge, at personen udsættes af boligen. Der kan derimod ikke ydes hjælp efter aktivloven til løbende betaling af husleje eller som kompensation for, at borgerne får en reduceret hjælp som følge af timereglen eller kontanthjælpsloftet. De omtalte muligheder for støtte indgår i vejledningen af de omfattede borgere, og ansøgninger som forvaltningen modtager, vil i overensstemmelse med lovgivningen blive behandlet efter en konkret og individuel vurdering i forhold til borgerens trangssituation m.v.

4 6. Arbejdspladser Rådmanden tilstiller byrådet plan for hvorledes forvaltningen vil finde arbejdspladser til de borgere, der omfattes af 225 timers reglen. Side 4 af 6 I forbindelse med 225-reglen vil jobcentret vejlede og støtte de omfattede borgere i søgning af job, så de i videst muligt omfang undgår at få reduceret deres ydelse - eller bedst helt går fri af modtagelse af ydelse og bliver selvforsørgende, også på længere sigt. I forbindelse med 225-reglen er følgende blevet igangsat: Undervisning af de relevante jobkonsulenter og sagsbehandlere i brugen af jobnet.dk og af jobskyen. Jobskyen er Jobcentrets interne database til jobs. Alle involverede medarbejdere er dermed klædt på til at vejlede borgerne vedrørende søgning af konkrete job Oprettelse af en ny kategori, Småjobs i Jobskyen. Det skal sikre, at alle jobkonsulenter/sagsbehandlere hurtigt og under dialogen med borgerne, kan skaffe sig et konkret overblik over jobåbninger, relevant for målgruppen. To jobkonsulenter fra Dagpenge og Kontanthjælps rekrutteringsteam, har som opgave løbende at sikre, at flest mulige jobåbninger indlægges. Det er primært småjobs og vikarjobs fra vikarbureauerne, der bliver synliggjort i Jobskyen Nyt 2 ugers jobsøgningsforløb. Der tilbydes de ledige, der er omfattet af 225-timers reglen, et 2 ugers jobsøgningsforløb hos en anden aktør med særlig fokus på mulighederne for ufaglærte jobs, småjobs og vikariater. Der kan optages på forløbet hver uge. Åben Jobcafé to gange ugentligt. To gange ugentligt tilbydes de berørte kontanthjælpsmodtagere en åben vejledning om jobsøgning, brugen af jobnet.dk mv. Jobcaféen drives af job- og virksomhedskonsulenter fra Dagpenge og Kontanthjælp. Jobcenter Erhverv varetager jobcentrets opsøgende virksomhedsarbejde. I forbindelse med 225-timers reglen er der fokus på at indhente småjobs og vikarjobs. 7. Orientering Rådmanden orienterer månedligt beskæftigelsesudvalget om, hvor mange ydelsesmodtagere der efter nedsættelse af bolig- og særlig støtte eller overgang til integrationsydelse eller nedsat ydelse pga. 225 timers reglen opgiver bolig henholdsvis bliver eller forbliver hjemløse, fordelt på

5 familietyper, enlige med og uden børn, par med og uden børn og orienterer om hvilke indsatser kommunen i den anledning iværksætter. Rådmanden vil løbende orientere Beskæftigelsesudvalget om status på implementeringen af lovændringerne. Der vil kvartalsvist blive udarbejdet opgørelser om omfanget af ydelsesmodtagere, der omfattes af de nye regler for integrationsydelse og reglerne om nedsættelse af støtte og nedsat ydelse pga. 225 timers reglen. Side 5 af 6 Rent datamæssigt vil det dog være vanskeligt at udarbejde de nævnte lister, der belyser sammenhængen mellem de ændrede kontanthjælpsregler og udviklingen i hjemløshed. Der vil dog blive arbejdet med en løsning, der på grundlag af de foreliggende data bedst muligt belyser det ønskede. 8. Byrådet pålægger endvidere rådmanden at redegøre for hvorledes, de tildelte midler fra staten til reglernes iværksættelse planlægges anvendt. Aarhus Kommune har fået kr. til implementering af 225-timers reglen og afkortelsen af ferie, samt kr. til implementeringen af, at flere personer vil overgå til og modtage integrationsydelse. Midlerne fra staten planlægges anvendt til ansættelse af nye medarbejdere i Ydelsescentret på grund af den ekstra tunge administrative sagsbehandlingsopgave, som de nye regler medfører. Sagsbehandlingen i Ydelsescentret består blandt andet af råd og vejledning om de nye regler over for et stort antal borgere. Hertil kommer, at Ydelsescentret skal varsle, partshøre og træffe afgørelse over for de borgere, der omfattes af kontanthjælpsloftet og timereglen og i forhold til de borgere, hvis hjælp skal konverteres til integrationsydelse. Det er også forventningen, at de nye regler medfører ekstra ansøgninger om enkeltydelser, som også skal behandles i Ydelsescentret. Endelig forventes det, at antallet af klager over afgørelser vil stige, hvilket igen kræver ekstra sagsbehandling. Bilag: 1. Enhedslistens beslutningsforslag Thomas Medom Rådmand /

6 Erik Kaastrup-Hansen Direktør Side 6 af 6

2. Indhold Beslutningsforslaget fra Enhedslisten blev på byrådsmødet den 31. august 2016 fremsendt til udtalelse i Sociale Forhold og Beskæftigelse.

2. Indhold Beslutningsforslaget fra Enhedslisten blev på byrådsmødet den 31. august 2016 fremsendt til udtalelse i Sociale Forhold og Beskæftigelse. Side 1 af 5 Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Forslag fra EL om kontanthjælpsreform 1. Konklusion Sociale Forhold og Beskæftigelse har igangsat

Læs mere

Det nye kontanthjælpsloft trådte i kraft den 1. april 2016 og får virkning seks måneder senere, hvilket vil sige den 1. oktober 2016.

Det nye kontanthjælpsloft trådte i kraft den 1. april 2016 og får virkning seks måneder senere, hvilket vil sige den 1. oktober 2016. Notat Side 1 af 5 Til Til Aarhus Byråd Orientering Orientering om Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses indsatser i forbindelse med implementering af kontanthjælpsloft, 225-timers

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Til Byrådsservice 17. maj 2016 Side 1 af 1 Hermed fremsendes besvarelse fra Sociale Forhold og Beskæftigelse på forespørgsel fra Dansk Folkeparti vedrørende sanktioner. SOCIALE

Læs mere

2. Øvrige uddannelsesparate, hvor vurderingen er, at pågældende kan påbegynde uddannelse inden et år

2. Øvrige uddannelsesparate, hvor vurderingen er, at pågældende kan påbegynde uddannelse inden et år Notat Til Beskæftigelsesudvalget Side 1 af 6 Implementering af kontanthjælpsreformen I forbindelse med byrådsbehandling af indstilling om implementering af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommune, blev

Læs mere

Notat om nye regler om integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225 timers regel.

Notat om nye regler om integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225 timers regel. BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 25. februar 2016 Tlf. dir.: 4477 3472 E-mail: cme@balk.dk Kontakt: Afsnitsleder Claus Mercebach Notat om nye regler om integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Til Byrådsservice 9. maj 2016 Side 1 af 1 Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Det Konservative Folkeparti om det nyindkøbte IT-system i Magistratens afdeling for Sociale forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper

Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om konsekvenserne af finansloven for 2016 for Socialforvaltningens målgrupper Baggrund Den 19. november 2015

Læs mere

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Orientering om Jobreform fase I mv.

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Orientering om Jobreform fase I mv. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Jobreform fase I mv. Den 1. april 2016 trådte de lovændringer i kraft, som udmønter hhv. Jobreform fase

Læs mere

Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune

Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune UDKAST Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato for fremsendelse til MBA Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Den årlige afrapportering om udviklingen

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Til Byrådsservice Side 1 af 1 Svar på 10-dages forespørgsel fra Medlem af Beskæftigelsesudvalget Lene Horsbøl (V) vedrørende Uddannelseshjælp og Nyttejob SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

Læs mere

JOBREFORM FASE I OG UDVIDELSE AF PERSONKREDSEN FOR INTEGRATIONSYDELSEN

JOBREFORM FASE I OG UDVIDELSE AF PERSONKREDSEN FOR INTEGRATIONSYDELSEN JOBREFORM FASE I OG UDVIDELSE AF PERSONKREDSEN FOR INTEGRATIONSYDELSEN SAMARBEJDSMØDER I KONTAKTPERSONORDNINGEN 2016 DEN 24/10-2016 V/SUSANNE GRØN (SOF) OG MARIA HOLMSGAARD NIELSEN (BIF) INTRODUKTION Jobreform

Læs mere

Tak for din henvendelse af 7. oktober 2016, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 7. oktober 2016, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: Socialforvaltningen Adm. direktør Ninna Thomsen, MB Dato 17.10.16 Sagsnr. 2016-0349314 Dokumentnr. 2016-0349314-5 Kære Ninna Thomsen Tak for din henvendelse af 7. oktober 2016, hvor du stiller følgende

Læs mere

Det er kommunens ansvar at implementere og administrere de reformer og regler, som Folketinget har besluttet.

Det er kommunens ansvar at implementere og administrere de reformer og regler, som Folketinget har besluttet. Notat Vedrørende: på spørgsmål til byrådets åbne spørgetid den 5. september vedr. kontanthjælpsloft Sagsnavn: Spørgsmål til byrådets åbne spørgetid den 5. september 2016 fra Lisbeth Sand vedr. kontanthjælpsloft

Læs mere

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager.

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. Notat Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering 10. oktober Side 1 af 6 Udsættelsessager pr. Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. En udsættelsessag opstår,

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Til Styregruppen for implementering af Jobreform fase I. Sagsnr Dokumentnr

Til Styregruppen for implementering af Jobreform fase I. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Styregruppen for implementering af Jobreform fase I Status på Jobreform fase I (kontanthjælpsloftet og 225- timersreglen) I dette notat orienteres om de nyeste nøgletal i forbindelse

Læs mere

Modtagere af uddannelseshjælp inddeles i tre undergrupper: Åbenlyst uddannelsesparate, uddannelsesparate og aktivitetsparate.

Modtagere af uddannelseshjælp inddeles i tre undergrupper: Åbenlyst uddannelsesparate, uddannelsesparate og aktivitetsparate. Notat Til Til Medlem af byrådet Jette Skive (DF) Orientering Side 1 af 4 Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra DF til Sociale Forhold og Beskæftigelse om beskæftigelsesindsatsen for unge ledige under

Læs mere

Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune

Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2018 Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Den årlige afrapportering om udviklingen i fattigdom i kommunen.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp)

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) Udkast Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) 1 I lov om aktiv socialpolitik, jf. lovbekendtgørelse nr. 190 af 24. februar 2012, som ændret senest ved 1 i lov

Læs mere

Den årlige afrapportering om udviklingen i fattigdom i kommunen.

Den årlige afrapportering om udviklingen i fattigdom i kommunen. Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato for fremsendelse til MBA Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Den årlige afrapportering om udviklingen i

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness?

Spørgsmål 1: Hvor mange borgere deltager i tilbuddet Natur og Mindfulness? Notat Side 1 af 6 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Venstres byrådsgruppe om beskæftigelsestilbud i Beskæftigelsesforvaltningen Spørgsmål 1: Hvor mange borgere

Læs mere

Orientering om handleplan for en forstærket indsats for jobparate ledige

Orientering om handleplan for en forstærket indsats for jobparate ledige Punkt 2. Orientering om handleplan for en forstærket indsats for jobparate ledige 2018-014654 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering en status på udviklingen

Læs mere

Handleplan Kommunalbestyrelsen besluttede i marts 2017 en handleplan for personer omfattet af kontanthjælpsloft

Handleplan Kommunalbestyrelsen besluttede i marts 2017 en handleplan for personer omfattet af kontanthjælpsloft Handleplan Kommunalbestyrelsen besluttede i marts 2017 en handleplan for personer omfattet af kontanthjælpsloft og 225-timers reglen. Nedenfor er angivet de forskellige punkter i handleplanen og status

Læs mere

Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats

Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats Vedtagelsen af kontanthjælpsreformen med ikrafttræden 01.01.14 og den midlertidige arbejdsmarkedsydelse med ikrafttræden 30.12.13 har medført en ny aktiveringsmulighed

Læs mere

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget Forslag til effektivisering eller omlægning, budget 2017 2020 Budgetområde Titel Udskiftning af KMS-sygedagpenge med KSD (Kommunernes SygeDagpengesystem) Beskrivelse af effektiviseringsforslaget (herunder

Læs mere

Job- og Integrationshuset

Job- og Integrationshuset Job- og Integrationshuset Kerneopgaver Job- og Integrationshuset varetager den beskæftigelsesrettede indsats for: alle nye flygtninge familiesammenførte ægtefæller til flygtninge, der modtager ydelse kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 24. november 2015 Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Tidligere har Aarhus Kommune årligt

Læs mere

Orientering om Jobreform fase 1

Orientering om Jobreform fase 1 Punkt 3. Orientering om Jobreform fase 1 2016-016342 Famillie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering om Jobreform 1. Konsulent Bente Kloster fra Jobcentersekretariatet

Læs mere

Godkendelse: Sagsbehandling ved vurdering af samliv

Godkendelse: Sagsbehandling ved vurdering af samliv Punkt 12. Godkendelse: Sagsbehandling ved vurdering af samliv 2015-016722 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalgets godkender forvaltningen

Læs mere

Orientering om resultatet af Ankestyrelsens praksisundersøgelse om 225-timers reglen

Orientering om resultatet af Ankestyrelsens praksisundersøgelse om 225-timers reglen Punkt 5. Orientering om resultatet af Ankestyrelsens praksisundersøgelse om 225-timers reglen 2017-045114 Beskæftigelsesudvalget fremsender til Byrådets orientering resultatet af Ankestyrelsens praksisundersøgelse

Læs mere

Notat. Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)]

Notat. Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)] Notat Modtager(e): BEU cc: [Navn(e)] 225-timers regel Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte (Indførelse af et nyt kontanthjælpsloft, en 225 timers regel,

Læs mere

Notat om borgere, som berøres af kontanthjælpsreformen. På Socialudvalgets møde den 7. maj 2014 blev der afgivet følgende bestilling:

Notat om borgere, som berøres af kontanthjælpsreformen. På Socialudvalgets møde den 7. maj 2014 blev der afgivet følgende bestilling: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Notat om borgere, som berøres af kontanthjælpsreformen På Socialudvalgets møde den 7. maj 2014 blev der

Læs mere

Praksisundersøgelse om kontanthjælp og

Praksisundersøgelse om kontanthjælp og Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Beskæftigelsesforvaltningen Dato 26. marts 2014 Praksisundersøgelse om kontanthjælp og formue 1. Resume Ankestyrelsen har i en praksisundersøgelse vurderet

Læs mere

Kasper Fuhr Christensen har anmodet om, at nedenstående om hjælpepakke optages på dagsordenen for førstkommende byrådsmøde:

Kasper Fuhr Christensen har anmodet om, at nedenstående om hjælpepakke optages på dagsordenen for førstkommende byrådsmøde: Notat Vedrørende: Forslag fra Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, om vedtagelse af hjælpepakke m.m. til kontanthjælpsmodtagere Sagsnavn: Forslag fra Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, om vedtagelse

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4.2014 %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og 624,038 207,238

Læs mere

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Kommune (adresse, e-mail, tlf.) Formål med projektet Iflg. regionens retningslinjer er det overordnede formål med projektet at få i arbejde eller ordinær

Læs mere

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Vi har fastsat sagsbehandlingstiderne ud fra den tid, vi normalt er om at behandle de ansøgninger, som vi modtager. I enkelte tilfælde vil sagsbehandlingstiden være

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens svar I oktober 2016 modtog i alt personer integrationsydelse ifølge Jobindsats.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens svar I oktober 2016 modtog i alt personer integrationsydelse ifølge Jobindsats. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ninna Hedeager Olsen, MB E-mail: Ninna_hedeager_olsen@br.kk.dk 18-01-2017 Sagsnr. 2017-0038704 Dokumentnr. 2017-0038704-1

Læs mere

Status på udvidelsen af personkredsen for integrationsydelsen samt Jobreform fase I (kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen)

Status på udvidelsen af personkredsen for integrationsydelsen samt Jobreform fase I (kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. Kontor Aktivitetsparate og sygedagpengemodtagere NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Status på udvidelsen af personkredsen

Læs mere

Bilag 1: Forlænget sagsbehandlingstid af nyansøgninger til kontanthjælp hos Ydelsesservice København

Bilag 1: Forlænget sagsbehandlingstid af nyansøgninger til kontanthjælp hos Ydelsesservice København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT Bilag 1: Forlænget sagsbehandlingstid af nyansøgninger til kontanthjælp hos Ydelsesservice

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse

Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Notat Dato 1. februar 2017 MEB Side 1 af 5 Inspiration til TR/AMiR: Hvordan håndterer vi konsekvenserne af de nye lave ydelser? Udvidelse af målgruppen for integrationsydelse Loven om udvidelse af målgruppen

Læs mere

og 225-timersreglen er tvunget til at flytte bolig, generelt flytter de samme steder hen i Danmark?

og 225-timersreglen er tvunget til at flytte bolig, generelt flytter de samme steder hen i Danmark? Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 121 Offentligt T A L E 9. november 2016 Samrådstale vedr. spørgsmål T-V J.nr. 2016-7561 SYD/CAP MTA/MMA Samrådsspørgsmål T Ministeren

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2015-000899 Ændringsforslag til L 198 til 2. behandlingen af Forslag

Læs mere

Tak for din henvendelse af 3. juni 2016, hvor du har videresendt en række spørgsmål fra en borger vedr. Jobreform fase I, som du ønsker svar på.

Tak for din henvendelse af 3. juni 2016, hvor du har videresendt en række spørgsmål fra en borger vedr. Jobreform fase I, som du ønsker svar på. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Andreas Keil, MB E-mail: Andreas_Keil@br.kk.dk 13-06-2016 Sagsnr. 2016-0244835 Dokumentnr. 2016-0244835-1 Kære Andreas Keil

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Norddjurs kommune 7. juni 2008 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet 1. Sygedagpenge Jobcenter Norddjurs har udarbejdet en række aktuelle nøgletal, der belyser forholdene på sygedagpengeområdet i

Læs mere

Øvrige bevillinger foretages af ydelsesmedarbejder/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent

Øvrige bevillinger foretages af ydelsesmedarbejder/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent orgerservice ds Øvrige bevillinger foretages af ydelsesmedarbejder/beds 3 Enhver der opholder sig lovligt her i landet, har ret til hjælp ter Aktivloven. Kommunen skal sikre at opholdskravet er opfyldt.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik 2013/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration

Læs mere

Hvordan Socialforvaltningen administrerer og fortolker hjælp til enkeltydelser jf. loven om udsættelse af folk fra deres boliger?

Hvordan Socialforvaltningen administrerer og fortolker hjælp til enkeltydelser jf. loven om udsættelse af folk fra deres boliger? Henrik Appel Esbensen, MB 20. februar 2012 Sagsnr. 2012-23777 Dokumentnr. 2012-128247 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 10. februar 2012, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

225-timers reglen LAS 13 f

225-timers reglen LAS 13 f 225-timers reglen LAS 13 f Formål Folketinget vedtog den 17. marts 2016 lovforslaget om 225-timers regel for modtagere af integrationsydelse, kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Formålet med bestemmelsen

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 5. maj 2006 Orientering vedr. 2 praksisundersøgelser fra Ankestyrelsen vedr. Hjælp i særlige tilfælde og Fleksjob.

Læs mere

Huslejetilskud til fastholdelse af borgere i bolig, som deltager i beskæftigelsesrettede projekter. Flere billige boliger og fleksible boligløsninger

Huslejetilskud til fastholdelse af borgere i bolig, som deltager i beskæftigelsesrettede projekter. Flere billige boliger og fleksible boligløsninger NOTAT ANSØGNING Frikommunenetværk om billige boliger og fleksible boligløsninger Huslejetilskud til fastholdelse af borgere i bolig, som deltager i beskæftigelsesrettede projekter Frikommunenetv ærk Titel

Læs mere

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.)

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.) Fremsat den xx. marts 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Høring over Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om

Læs mere

Høring om lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte

Høring om lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bl.dk, email bl@bl.dk den 14. december 2015 Høring om lov om aktiv socialpolitik og lov om individuel boligstøtte Att. Styrelsen

Læs mere

Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl Rådhuset, vær. 390

Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl Rådhuset, vær. 390 Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl. 15.00 16.30 Side 1 af 5 Rådhuset, vær. 390 Pkt. 1.: Godkendelse af dagsorden Pkt. 2.: Oplæg om vækstgenerator/virksomhedskonsulentarbejdet

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten Side 1 af 6 Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere 1. Konklusion På byrådsmødet den 4. november 2015 fremsatte SF et forslag vedrørende grønlandske medborgere.

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE

OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE NOTAT Maj 2018 Til frivillige rådgivere i Dansk Flygtningehjælp OVERSIGT MULIG ØKONOMISK HJÆLP TIL FLYGTNINGE OG DERES FAMILIE Reglerne om økonomisk hjælp bliver løbende ændret, og det kan derfor være

Læs mere

Ændringsforslag til 2. behandling af. Til 1

Ændringsforslag til 2. behandling af. Til 1 Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 224 Bilag 9 Offentligt Beskæftigelsesministeriet Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0005891 Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om aktiv

Læs mere

Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne

Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 22. august 2016 Fleksjob til borgere med aktuelt begrænset arbejdsevne Ankestyrelsens praksisundersøgelse, marts 2016

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning Punkt 9. Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning 2018-054442 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for projekt Udvidet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Notat. Besvarelse af spørgsmål fra byrådsmødet den 14. november 2012 til dagsordenens pkt. 11: Akutjob i Aarhus Kommune

Notat. Besvarelse af spørgsmål fra byrådsmødet den 14. november 2012 til dagsordenens pkt. 11: Akutjob i Aarhus Kommune Notat Til: Til: Kopi til: Økonomiudvalget Orientering og drøftelse Den 15. november 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af spørgsmål fra byrådsmødet den 14. november 2012 til dagsordenens

Læs mere

Perspektivnotat for Serviceområde - 17 Forsørgelse og Beskæftigelse

Perspektivnotat for Serviceområde - 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Perspektivnotat for Serviceområde - 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Fakta-beskrivelse Serviceområdet indeholder udgifter til forsørgelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp, introduktionsydelse, løntilskud

Læs mere

Dansk Folkeparti har sendt nedenstående forespørgsel til svar i Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Dansk Folkeparti har sendt nedenstående forespørgsel til svar i Sociale Forhold og Beskæftigelse. Svar på 10-dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti om sagsbehandlingstider i Sociale Forhold og Beskæftigelse Side 1 af 6 Dansk Folkeparti har sendt nedenstående forespørgsel til svar i Sociale Forhold

Læs mere

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse

Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Serviceområde 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Faktabeskrivelse Serviceområdet indeholder udgifter til forsørgelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp, introduktionsydelse, introduktionsprogram for udlændinge,

Læs mere

Lovændringen er trådt i kraft den 1. april 2016 og har virkning for ret til ydelse fra den 1. juli 2016.

Lovændringen er trådt i kraft den 1. april 2016 og har virkning for ret til ydelse fra den 1. juli 2016. Til samtlige kommuner Orienteringsskrivelse om lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og forskellige andre love (Udvidelse af personkredsen for modtagelse af integrationsydelse

Læs mere

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2018

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2018 Bilag 1b Arbejdsmarkedsfastholdelse Sociale ydelser Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2018 Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Færre personer på

Læs mere

Til Ulrik Kohl, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ulrik Kohl

Til Ulrik Kohl, MB. Sagsnr Dokumentnr Kære Ulrik Kohl KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen NOTAT Til Ulrik Kohl, MB E-mail: Ulrik_Kohl@br.kk.dk 25-11-2016 Sagsnr. 2016-0415706 Dokumentnr. 2016-0415706-1 Kære Ulrik Kohl

Læs mere

Spørgsmål 1 Hvor mange bosiddende i København vil blive påvirket af det netop indførte kontanthjælpsloft?

Spørgsmål 1 Hvor mange bosiddende i København vil blive påvirket af det netop indførte kontanthjælpsloft? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen E-mail: Borgmesteren@suf.kk.dk Kære Ninna Thomsen 2-5-216 Sagsnr. 216-212113

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 31-01-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 31-01-2017

Læs mere

Personaleressourcer i Jobcenter Nordfyn vedrørende forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere

Personaleressourcer i Jobcenter Nordfyn vedrørende forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere Personaleressourcer i Jobcenter Nordfyn vedrørende forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere Til direktionen På grund af finanskrisen har der siden slutningen af 2008 været en stor stigning i antallet

Læs mere

Team særlig indsats og Veteraner. Kontanthjælp -voksen aktivitetsparate, Ressourceforløb, Pension, Enkeltydelse, Boligindskudslån og Veteranindsatser

Team særlig indsats og Veteraner. Kontanthjælp -voksen aktivitetsparate, Ressourceforløb, Pension, Enkeltydelse, Boligindskudslån og Veteranindsatser Team særlig indsats og Veteraner Kontanthjælp -voksen aktivitetsparate, Ressourceforløb, Pension, Enkeltydelse, Boligindskudslån og Veteranindsatser Team særlig indsats og Veteraner Kontanthjælp Aktivitetsparate

Læs mere

Nyttig viden om kontanthjælpsloftet. Baggrundsviden til ansatte i almene boligorganisationer

Nyttig viden om kontanthjælpsloftet. Baggrundsviden til ansatte i almene boligorganisationer Nyttig viden om kontanthjælpsloftet Baggrundsviden til ansatte i almene boligorganisationer 2 Kontanthjælpsloftets konsekvenser 30.000 familier forventes at blive berørt af kontanthjælpsloftet, der træder

Læs mere

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) EBU 1 Nuværende forbrug for aktivering hos anden aktør på kontanthjælpsområdet var i 2018 ca. kr. 900.000,- Med 114 fuldtidspersoner

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Kommune 1. februar 2008 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet 1. Sygedagpenge Jobcenter har udarbejdet en række aktuelle nøgletal, der belyser forholdene på sygedagpengeområdet i Kommune. I oversigten

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018 (Synopsis for) Resultatrevision 2017-2018 Indsats og udvikling 1. juli 2017-30. juni 2018 Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 2. Vejledende beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Vejledning til Profilafklaring. Forberedelsesskema

Vejledning til Profilafklaring. Forberedelsesskema Vejledning til Profilafklaring Forberedelsesskema Version: 1.0 Oprettet den 8. maj 2017 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 1.1 HVORNÅR OG HVORDAN VISES MULIGHEDEN FOR AT UDFYLDE ET FORBEREDELSESSKEMA?... 3 1.2

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 28.10.13 Implementering af kontanthjælpsreformen Omsætning af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Lov Område Nuværende sagsbehandlingstider Lovbestemt frist Bemærkninger Serviceloven 12 Gratis rådgivning til personer med 2-3 dage Nej nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Investering i samarbejdet med private virksomheder - delfinansiering af Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne Område Randers Kommune

Læs mere

Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes i gang via småjobs

Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes i gang via småjobs Bilag 3 Fra Dato Klik her for at angive tekst. Klik her for at angive en dato. Bilag til byrådsindstillingen Flere Aarhusianere skal i job eller uddannelse. Businesscase - Kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Tak for din henvendelse af den 14. maj 2017, hvor du har stillet opfølgende spørgsmål til forvaltningen om fleksjobordningen.

Tak for din henvendelse af den 14. maj 2017, hvor du har stillet opfølgende spørgsmål til forvaltningen om fleksjobordningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen 18-07-2017 Sagsnr. 2017-0124645 Kære John Andersen Tak for din henvendelse af den 14. maj 2017, hvor du har stillet opfølgende

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Referat Det lokale beskæftigelsesråd 04.04.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 4. april 2013 1. Godkendelse af

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017 1. Resume Byrådet skal følge udviklingen i anvendelsen af magt og andre indgreb

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Til Byrådsservice 7. september 2018 Side 1 af 1 Vedrørende 10-dages forespørgsel om telefoniske åbningstider i MSB fra Liberal Alliances Byrådsgruppe Vedlagt fremsendes svar

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Frikommune (2) Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Dato for ansøgning 1. november 2012 Gentofte og Gladsaxe Kommune Udvidet mulighed

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

7. september Sagsnr Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis. Dokumentnr

7. september Sagsnr Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. september 2018 Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis Notatet er inddelt

Læs mere