NOTAT. vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre"

Transkript

1 NOTAT vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre I Stevns Kommune er der følgende plejecentre: Hotherhaven, Præstemarken 76, 4652 Hårlev, bestående af: Præstemarken 2-20, Præstemarken Præstemarken Præstemarken boliger 15 boliger 10 boliger 19 boliger Præstemarken boliger 66 boliger Egehaven, Strøby Egede, bestående af: Egehaven boliger 40 boliger Brohøj, Lykkebrovej, Klippinge, bestående af: Brohøj boliger 28 boliger Plushøj, Rødvig, bestående af: Plusvej boliger Plusvej boliger 26 boliger Stevnshøj, Stevnshøjvej, Store Heddinge, bestående af: Stevnshøjvej boliger 30 boliger Plejeboliger i alt 190 boliger Hotherhaven og Egehaven ejes af Stevns Kommune, mens Brohøj, Stevnshøj og Plushøj ejes af Stevns Ældreboligselskab. Hotherhaven er opført fra 1978 og fremefter i forskellige etaper, og Egehaven er opført i 2005 og i Brohøj er opført fra 1992, Stevnshøj er opført fra 1995 og Plushøj er opført fra 2003.

2 Plejecentrenes vedligeholdelsesstand. Efter de indhentede oplysninger hos dels Lejerbo, som er Stevns Kommunes administrator af Hotherhaven og Egehaven, og Stevns Ældreboligselskab, der ejer Brohøj, Stevnshøj og Plushøj, så er bygningerne i vel vedligeholdt stand, men på sigt vil der komme udgifter til udskiftning af tag og døre/vinduer. Der kan komme udgifter til udgifter til indretning af badeværelser m.v. i forhold til arbejdstilsynets krav for at opfylde arbejdsmiljøkravene. Nedlæggelse og salg af plejeboliger ejet af Stevns Kommune. Betegnelse plejeboliger dækker boliger med serviceareal. Stevns Kommune kan beslutte, at man ønsker at nedlægge en del af sine plejeboliger med tilhørende serviceareal, hvis der ikke er beboere til afdelingen, eller man ønsker at ændre strukturen for sine plejecentre. Denne beslutning kan tages med henblik på salg eller anden anvendelse. Nedlæggelsen kræver ikke tilladelse fra ministeriet, men såfremt boligerne er belånt vil det være en forudsætning, at lånene indfries i tilfælde af salg. Hvis plejecentret sælges til anden almen boligorganisation kan der være mulighed for, at de støttebærende lån kan overdrages til den nye ejer, men det betyder også, at Stevns Kommune skal give en kommunegaranti for de pågældende lån, og i den forbindelse skal det vurderes, hvilken risiko, der vil være ved en sådan garanti i forhold til køber og fremtidige udlejningsmuligheder. Nedlæggelse og salg af plejeboliger ejet af almen boligorganisation. Hvis Stevns Kommune beslutter, at man ønsker at nedlægge plejecentre, der er ejet af en almen boligorganisation, skal der ske drøftelse med boligorganisationen om overvejelserne, mulighederne og forventet resultat. Derefter skal der tages beslutning i boligorganisationens bestyrelser m.v., søges om tilladelse hos ministeriet, Landsbyggefonden og eventuelle panthavere. Ændring af ejerskab: Ejerskabet til de nuværende plejecentre er således: Hotherhaven og Egehaven ejes af Stevns Kommune og Brohøj, Stevnshøj og Plushøj ejes af Stevns Ældreboligselskab. I forbindelse med overvejelserne om den fremtidige struktur kan det overvejes endnu en gang, om man ønsker, at der skal være fælles ejer for alle ældre- og plejeboliger i Stevns Kommune. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Til brug for en sådan beslutning kræver det, at der laves en større redegørelse med oplysning om fordele og ulemper, samt de økonomiske konsekvenser.

3 Friplejeboliger: Dette er en ordning, hvor en ejendom ejes af en privat ejer, der udlejer til den pågældende brugergruppe, mod at der betales for diverse ydelser. Ejeren skal certificeres til de aftalte ydelserne, der tilbydes. Opførelse, køb og udlejning sker efter lov om friplejeboliger. Andre kommuner har erfaring med, at der ved et salg af et tidligere plejecenter er risiko for, at private eller en investor køber bygningen for at oprette et friplejecenter. Det kan være væsentligt dyrere for kommunen at have en borger boende på et friplejecenter frem for på et af kommunens egne plejecentre. Det må derfor overvejes, om bygningerne kan anvendes til andre formål frem for at sælge bygningen, som den står. Alternativt kan det sikres, at bygningen fremover ikke kan anvendes som plejecenter ved tinglysning af deklaration. Lejeforhold Ved nedlæggelse af plejecenter skal der findes nye boliger til de lejere, der er i boligerne, og i perioden fra beslutningen er taget, og til ejendommen er fraflyttet af alle lejere, og centret er endeligt nedlagt, vil der blive tale om lejetab, som Stevns Kommune skal betale. Udvidelsesmuligheder: Såfremt man i sine overvejelser om fremtidsplaner for Stevns Kommunes plejecentres placering m.v. og udvidelsesmuligheder, er der mulighed for arealudvidelse ved Hotherhaven, delvis Egehaven, Brohøj og Stevnshøj, men ikke Plushøj. Planforhold: Udvidelse de pågældende steder vil bl.a. betyde ændring af planforholdene (kommuneplan og lokalplan). I forhold til tidsplan for evt. udvidelse, skal der regnes med en ekspeditionstid på ca. 12 måneder for planarbejdet. Forsyningsledninger: Med i overvejelserne ved eventuel udvidelse skal der foretages undersøgelser, om det nuværende forsyningsnet kan klare yderligere belastning, eller om der skal etableres nye ledninger. Derudover skal der afholdes udgifter til tilslutningsbidrag til de forskellige forsyningsselskaber i henhold til gældende regler og takster.

4 Nybyggeri Hotherhaven, Hårlev: Hotherhaven ejes af Stevns Kommune. Ved Hotherhaven er der et areal på ca kvm., som Stevns Kommune ejer. Arealet er udlagt i kommuneplanen til boligbyggeri, og der kan forventes en bebyggelsesprocent på ca %, altså et byggeri på ca kvm. Byggeudgifterne vil være de samme pr. lejlighed, som beskrevet nedenfor ved Egehaven. Placering af byggeriet skal indtænkes, således at der eventuelt kan ske samdrift med nuværende servicefaciliteter og evt. mulighed for adgangsvej til Hovedgaden for nybyggeriet, men også den nuværende bebyggelse i stedet for via Hårlev Bygade. Der er forslag om, at der opføres ca. 20 plejeboliger, og hvis der sker sammenbygning med nuværende plejecenter, vil udgiften til servicereal kunne minimeres. Egehaven, Strøby Egede: Stevns Kommune ejer Egehaven Egehaven 2 49 er på kvm. og den ledige nabogrund, Opalvej 24, som Stevns Kommune ejer, er på kvm. i alt kvm. For disse 2 ejendomme er der en bebyggelsesprocent på 35 for hver grund eller til sammen jfr. bestemmelserne i lokalplan 2-17 med tillæg. På Egehaven 2-49 er der bebygget 31%, hvilket betyder, at der ved at sammenlægge de 2 matr. nre., kan bygges mere, end hvis man bygger på Opalvej 24, alene. Ved byggeri på Opalvej 24 alene kan der bygges kvm. Ifølge lokalplanen er der en byggelinie på 30 m fra vejmidte af Stevnsvej af hensyn til støjgener, hvilket betyder begrænsning i udnyttelse af grunden, men generelt skal der tænkes over, hvordan byggeriet skal etableres af hensyn til den bedste udnyttelse også i forhold til samarbejde med nuværende Egehaven. Et ønske til en eventuel udvidelse vil være ca. 10 plejeboliger. Ved nybyggeri af plejeboliger må byggeudgiften maximalt udgøre kr kr. = i alt kr. pr. kvm., og ved et byggeri på 67 kvm. pr. lejlighed, vil en byggeudgift andrage kr. pr. lejlighed. Derudover vil der være udgifter til servicearealer. Hvor mange plejeboliger, der kan blive i det pågældende byggeri er afhængigt af, hvor stort et areal, der skal bruges til serviceareal. Hvis Stevns Kommune som ejer opfører de nye boliger vil udgifterne ved byggeriet finansieres ved 2% beboerindskud og resten i Kommunekredit. Udgifterne til servicearealer finansieres fuldt ud af Stevns Kommune enten ved brug af kassebeholdning eller med lån i Kommunekredit. De fremadrettede driftsudgifter for boligerne indarbejdes i budgettet for boligerne.

5 Hvis boligerne opføres af en boligorganisation, finansieres byggeriet med grundkapitallån på 10% af anskaffelsessummen (Stevns Kommunes udgift), 2% beboerindskud og 88% realkreditlån. Udgiften til serviceareal i dette tilfælde, vil også være en udgift for Stevns Kommune med finansiering via enten kassebeholdningen eller Kommunekredit. De fremtidige driftsudgifter for boligerne indarbejdes i driftsbudgettet for boligerne. Udgifterne ved optagelse af grundkapitallån er Stevns Kommunes udgift og kan ikke indarbejdes i boligbudgettet. Brohøj 29-83, Klippinge: Brohøj ejes af Stevns Ældreboligselskab. Stevns Kommune ejer naboarealet, matr. nr. 3-ag Klippinge, som vil være en mulighed, hvis dette plejecenter skal udvides, men der lægges op til, at man på sigt vil nedlægge de nuværende plejeboliger, hvorfor der ikke er arbejdet videre på udvidelsestanken. Stevnshøj, Store Heddinge: Stevnshøj ejes af Stevns Ældreboligselskab. På den nordlige side af de nuværende plejeboliger ejer Stevns Kommune matr. nr. 129-a, hvor der vil være mulighed for udvidelse. Det skal bemærkes, at der ved tidligere byggeri har været forurening af chrom, hvorfor der kan forventes en udgift til oprensning. Bebyggelsesprocent og økonomi vil være på samme måde som beskrevet under Egehaven. På den østlige side af Stevnshøj, er der landbrugsjord, matr. nr. 109-a, der ikke er kommunalt ejet, som kan være en udvidelsesmulighed, og der vil bebyggelsesprocent og økonomi være på samme måde, som beskrevet under Egehaven. Ændring af anvendelse: Plushøj 20 70, Rødvig: Plushøj ejes af Stevns Ældreboligselskab. Hvis det besluttes, at Plushøj skal ændres fra plejeboliger til ældreboliger til samdrift med de nuværende ældreboliger på Plushøj, vil det kræve diverse ændringer af indretning af boliger, inddragelse af en del af servicearealerne til evt. flere boliger og indretning af fælleshus. Det vil betyde byggeudgifter, der skal udarbejdes budget for, som så kan danne grundlag for en prioriteringssag med nye lån og eventuelt indfrielse af gamle lån. Økonomien herved kan først beregnes, når der foreligger et projekt med de ønskede rammer, og det skal bemærkes, at der er sambelåning med Brohøj 29-83, Klippinge samt 17 ældreboliger på Plusvej på Plusvej 2A 8E, Rødvig. Brohøj 29-83, Klippinge: Brohøj ejes af Stevns Ældreboligselskab. Hvis det besluttes, at man ønsker at nedlægge disse boliger på sigt, skal der indhentes et par uvildige ejendomsmæglervurderinger til brug for opgørelse af den økonomiske del i forhold til indfrielse af restgælden i ejendommen.

6 I ejendommen er der følgende lån: Opr kr. Nykredit restgæld : kr Opr kr. Stevns Kommune restgæld : kr Opr kr. LR Kredit restgæld : kr Opr kr. LR Kredit restgæld : kr. I alt kr. Alle 4 lån har tillige pant i Plejeboligerne på Plushøj 20-70, Rødvig og i 17 ældreboliger på Plusvej 2A 8E, Rødvig. Der kan oplyses følgende: Adresse Grundareal Bygningsareal Ejendomsværdi Restgæld Brohøj kvm kvm kr. Plushøj kvm kvm kr. I alt kr kr. For at belyse en økonomi ved hel eller delvis salg af noget af plejecentrene kræver det en ejendomsmæglervurdering af det, der skal sælges, samt en udtalelse fra kreditforeningerne, om hvor meget de forlanger indfriet ved frasalg af en del af det samlede byggeri, som er belånt. Evt. en ny belåning kan overvejes. Fo. En

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST FÅRUP ÆLDRECENTER RANDERSEGNENS BOLIGFORENING UNDER KONKURS STADION ALLE 3B, FÅRUP Advokat Pernille Thrane pt@svega.dk J.nr. 135088-000361 SVEJGAARD GALST QWIST Advokataktieselskab CVR nr. 32 28 55 70

Læs mere

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG NOTAT 26. MARTS 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF TINA MØRK OG THOMAS JAKOBSGAARD PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG BAGGRUND Flertalsgruppen har ønsket at genbehandle KB s beslutning om Plejecenterplan og

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE

OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE NOTAT 13. AUGUST 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF FLEMMING ANDERSEN OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE Stevns Ejendomme har i forbindelse med udarbejdelse af økonomi på etableringen af plejecenterprojektet

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 3. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer:

Læs mere

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-22 Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Indhold Lokalplanens baggrund 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Kommuneplan

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag

DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER. 2 Lovliggørelse af institutionens formelle retsgrundlag 1 Indledning DEN SELVEJENDE INSTITUTION EBELTOFT ÆLDREBOLIGER Dette notat er udarbejdet til brug for bestyrelsens behandling af institutionens lovgivningsmæssige grundlag samt genopretning af økonomien

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 2. maj 2019 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 2. maj 2019 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 15. august 2019 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 15. august 2019 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til Nr. Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 SSU 20.6.16: 200 Udskiftning af nødkald - plejecentre 350

Læs mere

Åben Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00

Åben Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihi, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe

Læs mere

Analyse af mulighederne for etablering af rehabiliteringscenter med midlertidige pladser i Glostrup Kommune

Analyse af mulighederne for etablering af rehabiliteringscenter med midlertidige pladser i Glostrup Kommune Analyse af mulighederne for etablering af rehabiliteringscenter med midlertidige pladser i Glostrup Kommune Appendiks Gennemførelsesgrundlag og finansieringsmodel Indledning Formålet med denne del af analysen

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, Rådhuset, 31. januar 2018 Kl. 13:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, Rådhuset, 31. januar 2018 Kl. 13:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Helmut Madsen. Referat Ældreråd Mødelokale 1, Rådhuset, Kl. 13:00 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen

Læs mere

Der tilbageholdes derudover 17 ha. i Store Heddinge via Fingerplanen frem til 2021

Der tilbageholdes derudover 17 ha. i Store Heddinge via Fingerplanen frem til 2021 Rest rummelighed ist Stevns Kommune 1 stevns kommune Opsummering Restrummelighed = areal som i Kommuneplanen er udlagt som boligrammer og som ikke er udbygget. Restrummelighed i Stevns Kommune udgør =

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Aarhus Tel 7011 4501 Odense Tel 6312 3290 Kuben Management A/S Aalborg Tel 9877 8999 Valby Tel 7011 4501 www.kubenman.dk Kolding Tel 7938 1380 November

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag

Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas. Åben sag Sag Lejetab ældreboliger Sagsnr. 07/3761 Initialer SusRas Åben sag Resumé I forbindelse med budgetforlig 16. september 2010 er et af opmærksomhedspunkter B2011 om en samlet administration af ældreboliger/udlejningsboliger

Læs mere

Notat om fordele og ulemper ved kommunalt ejerskab af almene ældreog plejeboliger

Notat om fordele og ulemper ved kommunalt ejerskab af almene ældreog plejeboliger Notat Dato: 7. februar 2013 Kopi til: Emne: Notat om fordele og ulemper ved kommunalt ejerskab af almene ældreog plejeboliger Der vedlægges til sagen 2 notater: Redegørelse fra BDO af 4. november 2012

Læs mere

rehabiliterings- og plejecentre

rehabiliterings- og plejecentre STEVNS KOMMUNE 2016 Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre EMNE FOR DENNE RAPPORT En analyse af behovet for midlertidige og varige tilbud i fremtiden og en indledende skitsering af mulig løsning til

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Ringsted Den 31. august 2016 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

Bilag 1a - Et overblik over eksisterende plejeboliger i Aabenraa Kommune

Bilag 1a - Et overblik over eksisterende plejeboliger i Aabenraa Kommune Bilag 1a - Et overblik over eksisterende plejeboliger i Aabenraa Kommune Revideret den 6. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse Indhold 1. Læsevejledning...5 1.1 Afsnit 2. Geografisk fordeling af plejehjem...5

Læs mere

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A.

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A. Punkt 8. Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) - 175 ungdomsboliger - skema A. 2012-50176. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Historik, skema A Byrådet godkendte på mødet den 22. december 2010 (sag

Læs mere

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomistaben NOTAT 26-09-2011 Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger Indledning de lovgivningsmæssige rammer Alle plejeboliger i Danmark opføres

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 51-53

Læs mere

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal FYNBOHUS Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger Økonomiske nøgletal Beregningerne er med udgangspunkt i etablering af en almen afdeling efter reglenerne i "Bekendtgørelsen om støtte til

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

LO Faglige seniorer. Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012. Min baggrund. Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca.

LO Faglige seniorer. Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012. Min baggrund. Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca. LO Faglige seniorer Jesper Nygård, KAB, den 23. januar 2012 Min baggrund Bred baggrund i det byggede miljø, byer og boliger gennem ca. 30 år Administrerende direktør i KAB Bestyrelsesformand i Landsbyggefonden

Læs mere

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FRA ALMENE BOLIGAFDELINGER, SELVEJENDE ÆLDREBOLIGINSTITUTIONER SAMT KOMMUNALE OG REGIONALE ÆLDREBOLIGER

Læs mere

KONSEKVENSER ved nedlæggelse: Strategioplæg. Boliger til ældre og handicappede i Stevns Kommune

KONSEKVENSER ved nedlæggelse: Strategioplæg. Boliger til ældre og handicappede i Stevns Kommune KONSEKVENSER ved nedlæggelse: Strategioplæg Boliger til ældre og handicappede i Stevns Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål side 4 2. Resume herunder styregruppens anbefalinger.. side 5

Læs mere

Socialudvalget

Socialudvalget Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup afdeling 122 - ansøgning om tilsagn til opførelse af 70 ældreboliger med servicearealer, Marsk Stigs Vej, Viborg (Skema A) Sagsnr.: 13/55764 Sagsansvarlig:

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre

Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre Baggrund Kommunalbestyrelsen vedtog den 8.9.2016 forslag til Fremtidens Rehabiliterings- og plejecentre, som skal gennemføres

Læs mere

Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg

Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg Punkt 11. Godkendelse af skema B for Svenstrup Boligforening (Himmerland Boligforening) afd. 1 - Bakkedraget m.fl., 9230 Svenstrup - renovering og nybyg 2017-022669 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Odense Den 24. september 2015 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde FINANSIERING OG GARANTISTILLELSE 09-02-2007 Sagsnr. 1101-294547 Dokumentnr. 2006-34535 Ansøgningen Kuben Boplan A/S har i brev

Læs mere

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd.

Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. Punkt 11. Godkendelse af 25 nye almene familieboliger og renovering af 29 almene familieboliger i Svenstrup bymidte, Svenstrup Boligforening afd. 1 - Skema A 2016-049065 By- og Landskabsudvalget indstiller

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 31. januar 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Lone Petersen deltog fra kl

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 31. januar 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Lone Petersen deltog fra kl Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

Almene boliger i Danmark

Almene boliger i Danmark Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 144 Offentligt Velfærdspolitisk Analyse Almene boliger i Danmark Almene boliger er udbredte i hele landet, og på landsplan bor 17 pct.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 29. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Karina Bernth deltog fra kl

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 29. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Karina Bernth deltog fra kl Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen Bemærkning:

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

A. Petersborg renoveres og der etableres 9-10 boliger. Broens fire boliger indgår i det samlede antal boliger til borgerne på Petersborg

A. Petersborg renoveres og der etableres 9-10 boliger. Broens fire boliger indgår i det samlede antal boliger til borgerne på Petersborg Notat Bilag til sagen Etablering af tidssvarende boliger til borgere med psykiske lidelser fra Center for Psykiatri og Handicap Center for Ejendomme Center for Ejendomme Sct. Anna Gade 5 A 3000 Helsingør

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 11. Ændring af rammebestemmelser for detailhandlesrammer i lokalcentre samt retningslinjer for detailhandel

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 11. Ændring af rammebestemmelser for detailhandlesrammer i lokalcentre samt retningslinjer for detailhandel FORSLAG Høringsperiode fra (indsættes når Kb har behandlet sagen) Kommuneplantillæg nr. 11 Ændring af rammebestemmelser for detailhandlesrammer i lokalcentre samt retningslinjer for detailhandel Hvad er

Læs mere

Aabenraavej, Haderslev HAB, afd. 65 (tidligere Sydbo, afd.5) Side 1 af 5

Aabenraavej, Haderslev HAB, afd. 65 (tidligere Sydbo, afd.5) Side 1 af 5 Aabenraavej, Haderslev HAB, afd. 65 (tidligere Sydbo, afd.5) Side 1 af 5 Notat Kuben Management A/S SYDBO AFD. 5, HADERSLEV Opdateret beregning af projekteksempel oktober 2013 Sag nr. 12992-01 (640-0314)

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger Maj 2017 Danske Funktionærers boligselskab afd. svanen, 37 ungdomsboliger og 7 familieboliger Indhold: oversigt s. 2 baggrund OG Økonomi s. 3 projektet, bebyggelsen

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere.

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere. 2. Social Bolighandlingsplan - Tvedvej Resume: Forbedring af fire eksisterende boliger på Tvedvej til social udsatte. Sagsfremstilling: har vedtaget en bolighandlingsplan for det sociale område for at

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger maj 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 engvej s. 3 baggrund OG ØKONOMI s. 5 Illustration: Engvej, AAB AI Arkitekter oversigt Intro I dette bilag præsenteres de 75 almene ungdomsboliger

Læs mere

1. Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning beliggende Nybrovej 333, Kgs. Lyngby.

1. Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning Ombygning af Nybrogård i nuværende bygning beliggende Nybrovej 333, Kgs. Lyngby. GLADSAXE KOMMUNE Center for Økonomi Budget- og Analyseafdelingen Bilag a. Syv scenarier for Nybrogård. Investeringsplan for de takstfinansierede institutioner, Beslutningsnote 17 (2009). Dato: 9. april

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 177 Offentligt Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget 31. maj 2016 kl. 15:00 Mødelokale 1, Brovst Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter

Læs mere

Personalenormering NOTAT. Notat vedr. fastsættelse af døgntakst for Attendos friplejeboliger i Frederikssund

Personalenormering NOTAT. Notat vedr. fastsættelse af døgntakst for Attendos friplejeboliger i Frederikssund Notat vedr. fastsættelse af døgntakst for Attendos friplejeboliger i Frederikssund Indledning I dette notat fremlægges en model for beregning af døgntaksten for Attendos kommende friplejecenter i Frederikssund.

Læs mere

Velfærd og Sundhedsstaben Analyse og Udvikling 27.42.00-P00-1-14 11. maj 2016. Udvikling af plejeboliger 2016 2029

Velfærd og Sundhedsstaben Analyse og Udvikling 27.42.00-P00-1-14 11. maj 2016. Udvikling af plejeboliger 2016 2029 Velfærd og Sundhedsstaben Analyse og Udvikling 27.42.00-P00-1-14 11. maj 2016 Udvikling af plejeboliger 2016 2029 Indholdsfortegnelse 1. Resume...2 2. Baggrund...3 3. Fremskrivning med 15 % af 80+ årige...3

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Referat 6. juni 2017 kl. 08:30 Udvalgsværelset, 3.s.54, Ørbækvej 100, fløj 3 Indholdsfortegnelse C. Sager til drøftelse/forberedelse 7 Drøftelse af den fremtidige anvendelse

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af 2.271 t.kr. svarende til 82 t.kr. eller ca. 6 kr. pr. m² boligareal (12.965 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af 2.271 t.kr. svarende til 82 t.kr. eller ca. 6 kr. pr. m² boligareal (12.965 m²). Randersegnens Boligforening u.k (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 37, Nørhald 1 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. marts 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger

Læs mere

Boliger, støttet byggeri og byfornyelse mv. side 1

Boliger, støttet byggeri og byfornyelse mv. side 1 Boliger, støttet byggeri og byfornyelse mv. side 1 Indhold 0.11 Faste ejendomme, beboelse... 2 0.12 Erhvervsejendomme... 3 0.13 Andre faste ejendomme... 4 0.15 Byfornyelse og boligforbedring... 6 0.18

Læs mere

Notat om scenarier for Ydesvej 4, Grenaa Sportel og vandrerhjem med tilhørende inspektørbolig Stadionallé 7, 8500 Grenaa

Notat om scenarier for Ydesvej 4, Grenaa Sportel og vandrerhjem med tilhørende inspektørbolig Stadionallé 7, 8500 Grenaa o Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 19. januar 2011 Reference: Jesper Due Direkte telefon: 89 59 40 84 E-mail: Jesper.Due@norddjurs.dk Journalnr.: 10/884 Notat om scenarier for Ydesvej 4, Grenaa Sportel

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder:

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder: Punkt 10. Godkendelse af skema B for Himmerland Boligforening afd. 31, 85 og 87 - Sankelmarksgade 2-4 (renovering og tagboliger) og Bleggårdsgangen (nybyg), 9000 Aalborg 2018-053938 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Social og Sundhed Anlæg Budget

Social og Sundhed Anlæg Budget Social og Sundhed Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. Udvalg BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 SSU's beslutning Skal Nybyggeri 20.001 Ændring af plejecenterstruktur SSU 400 400 0 0 14.5.18: Anbefales 20.002

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Budget- og regnskabssystem 4.5.4 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004/Budget 2005 BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Udgifter og indtægter vedrørende personlig

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

Sagsforløb Hjertebo. Redegørelse for sagsforløbet:

Sagsforløb Hjertebo. Redegørelse for sagsforløbet: Teknik & Miljø Plan Sct. Mogens Gade 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: plan@viborg.dk www.viborg.dk Sagsforløb Hjertebo Formanden for Teknisk Udvalg har bedt om en redegørelse om sagsforløbet for

Læs mere

Vedr.: Deres henvendelse vedr. Løsning Plejecenter.

Vedr.: Deres henvendelse vedr. Løsning Plejecenter. A 01-09- 2008 Vedr.: Deres henvendelse vedr. Løsning Plejecenter. De har ved brev af 3. december 2006 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som i medfør af 47 i lov om kommunernes styrelse

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Onsdag den 15. december 2010 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

Boligplan på SÆH-området

Boligplan på SÆH-området Boligplan på SÆH-området Opdateret vedligeholdelsesstrategi for kommunalt ejede plejecentre, Mosbjerghus og Botilbuddet Elsagervej 27-31 Side 1 Indholdsfortegnelse Baggrund...4 Kommunalt ejede plejecentre,

Læs mere

I sagen Orientering om boliganalyse på Psykiatriområdet er der følgende indstilling:

I sagen Orientering om boliganalyse på Psykiatriområdet er der følgende indstilling: Notat Bilag til sagen Orientering om boliganalyse på Psykiatriområdet fra Center for Psykiatri og Handicap Center for Ejendomme Center for Ejendomme Sct. Anna Gade 5 A 3000 Helsingør Tlf. 3040 isc46@helsingor.dk

Læs mere

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale.

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 Godkendt af SSU 20.4.2016

Læs mere

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter Bøgeskovhus

Læs mere

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv.

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv. Punkt 16. Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej - Hammer Bakker - Godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B) - 5 almene ældreboliger med serviceareal -

Læs mere

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger Punkt 3. Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger (skema A). 2012-46430. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om

Læs mere

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN JUNI 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 UNGDOMS- OG FAMILIEBOLIGER I CARLSBERG BYEN s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 5 Ungdomsboliger ved AAB Illustration: JJW

Læs mere

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune 1. Opgave I forbindelse med godkendelse af budget og husleje for kommunalt ejede almene ældreboliger (beslutning i Velfærdsudvalget

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger

Ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger Til samtlige kommuner Til de almene boligorganisationer Dato: 22. marts 2013 Kontor: Lovsekretariatet Almene boliger Sagsnr.: 2012-2652 Sagsbeh.: Karin Laursen Dok id: 383113 Ændring af lov om almene boliger

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI DECEMBER 2010

STØTTET BOLIGBYGGERI DECEMBER 2010 MINISTERIET FOR BY, BOLIG og LANDDISTRIKTER STØTTET BOLIGBYGGERI DECEMBER 21 Opdateret: 17-12-214 Udskrevet: 2-7-215 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A bq C[X) Beliggenhedskommune Boligtype 1. Familieboliger

Læs mere

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 25. november 201425. november 2014 anmodning om garanti for lån til Der ydes kommunal garanti til Østjysk Boligs afdeling 3, Ryhaven, så afdelingen

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Socialudvalget behandlede sagen på sit møde den 29. november 2011 med

Læs mere

ALBERTSHØJ ETAPE 3 ØKONOMINOTAT

ALBERTSHØJ ETAPE 3 ØKONOMINOTAT 23. november 2017 Sagsnummer: 13051-09 JUMO ALBERTSHØJ ETAPE 3 ØKONOMINOTAT BAGGRUND FOR ANSØGNING OM SKEMA A I forbindelse med udviklingen af Albertslund Centrum og etableringen af plejecentret Albertshøj

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 14 til Kommuneplanen Vallø 2016 RAMMEÆNDRING, Hårlev Område 1 B3, Super Brugsen Forslag Fremlagt fra den 26. maj til og med den

Kommuneplantillæg nr. 14 til Kommuneplanen Vallø 2016 RAMMEÆNDRING, Hårlev Område 1 B3, Super Brugsen Forslag Fremlagt fra den 26. maj til og med den Kommuneplantillæg nr. 14 til Kommuneplanen Vallø 2016 RAMMEÆNDRING, Hårlev Forslag Fremlagt fra den 26. maj til og med den 20. juli 2008. Kommuneplantillæg nr. 14 til Kommuneplanen Vallø 2016 RAMMEÆNDRING

Læs mere