"Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg"

Transkript

1 "Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU - med kød, fjerkræ og æg

2 Hurtige og nemme opskrifter med kød, fjerkræ og æg Opskrifterne er fra voresmad.dk. Det er testede opskrifter, hvor vi har prøvet at finde de hurtigste og nemmeste opskrifter og tilberedningsmetoder, som giver det bedste resultat. Ingen unødige ingredienser og mulighed for at købe alt i samme discount supermarked - ikke flere gryder og pander end nødvendigt for at undgå en stor opvask - og forslag til, hvordan du undgår madspild m.v. Og tips til dem, som i forvejen er gode til at lave mad og bare skal have inspiration og tricks! I KOGEBOGEN VIL DU FINDE Mad til dig selv Mad til to dage eller til aftensmad og madpakke Mad til flere/delemad eller retter der kan fryses ned, så du har nem mad andre dage Mad til gæster, når der er noget, der skal fejres Prøv at finde nogen, at lave mad sammen med enten at I skiftes til at lave mad til hinanden, eller at I går i køkkenet sammen. Portionerne er generelt store, men der kan være behov for mere til især unge mænd. Derfor er der forslag til mere mad under tips. MAD FRA ASIEN, MEXICO OG DANSKE 2.0 Opskrifterne i kogebogen er hovedsageligt fra tre med stort kendskab til de tre køkkener: Asien Hanne Holm Mexico Bente Nissen Lundsgaard Dansk 2.0 Kasper Bus HUSK Vask hænder før, under og efter madlavning. Skift karklud og viskestykker, hver dag. Tør kødsaft op med køkkenrulle. Skift straks karklud, hvis du har tørret kødsaft op med den. Knive og skærebræt, som er brugt til råt kød, skal vaskes grundigt med varmt vand og opvaskemiddel, før det bruges til anden mad. Råt og tilberedt mad skal ikke på samme skærebræt eller tallerken. Bakterier fra rå fødevarer kan overføres til den tilberedte mad, og man kan blive syg af at spise den. Skyl krydderurter og grøntsager ekstra grundigt, når de skal spises rå. Hold grøntsager adskilt fra råt og tilberedt kød. Sukkerærter, babymajs og frosne bær skal koges mindst 1 minut, før de spises, da man ellers kan blive syg af at spise dem. Tag den mad du kan spise op på en tallerken, især hvis du regner med at gemme en rest. Det kan nemlig udvikle bakterier i maden, som du kan blive syg af, hvis du har haft en ske eller gaffel nede i gryden og herefter gemmer en rest til senere. Hold temperaturen i køleskabet på max 5 grader. Et rent og ordentligt køkken, giver mere lyst til at spise den lækre mad I laver, så hjælp hinanden med at få styr på det, hvis I er flere om et køkken.

3 BEGRÆNS MADSPILD Har du mad tilovers du vil gemme, så skal det i køleskabet tildækket så hurtig som muligt efter at du har spist. En rest tilberedt: kartofler kan bruges i kartoffelsalat, æggekage eller som pålæg ris kan bruges i salater eller i en suppe pasta kan bruges i æggekage, salater eller i en suppe kød og fjerkræ, kan skæres i skiver eller tern og bruges i sandwich, salater, pitabrød, wokret, biksemad eller som fyld i en grøntsagssuppe æg kan bruges i sandwich, salater, pitabrød eller som pålæg grøntsager kan bruges i en æggekage, blendet til en grøntsagssuppe, i kartoffelmos eller som en del af en salat rugbrød, franskbrød og grovbrød kan skæres i tern og ristes på en pande og bruges som croutoner i salater og supper. MADEN ER VIGTIG FOR DIN PERFORMANCE Du har størst sikkerhed for at få protein, vitaminer og mineraler nok til at yde dit bedste fysisk og mentalt, hvis du spiser varieret fra alle fødevaregrupper. Du behøver ikke at variere maden fra dag til dag men fra uge til uge. Det er også ok med rugbrød med leverpostej og makrel i tomat til aftensmad en gang imellem, når det skal gå hurtigt, eller der mangler penge på kontoen. Find info om protein, vitaminer og mineraler på SMAG PÅ MADEN Smag på maden, når du mener, den er færdig. Måske skal den have lidt mere salt, sukker, bittert eller surt for at blive perfekt. Salt - salt, fiskesovs, sojasauce Sukker sukker, honning Bittert - øl, peber Surt - citronsaft, limesaft, eddike FRYS NED OG TØ OP TJEK DIN MAD -DET ER IKKE NOK AT BRUGE ET MINUTUR! Tjek om kartofler er møre ved at stikke i den største med en kniv. Det skal være rimelig nemt, at stikke kniven i kartoflen. Den samme metode kan bruges til gulerødder, rødbeder, jordskokker, selleri m.v. Tag en bønne op af vandet og prøv, om du kan skære den over. Den samme metode kan bruges til broccoli, blomkål og asparges. Smag evt. på et lille stykke. De må gerne have lidt bid. Tag fx lidt pasta, nudler, ris m.v. op af kogevandet og smag om de er kogt perfekt. Fersk kød kan fryses i frostemballage ved minus 18 grader i ca. 6 måneder. Tø det op i køleskabet på en tallerken eller i en skål, så der ikke løber kødsaft ud i køleskabet. Du sparer energi ved at tø det op i køleskabet. SPAR ENERGI Du kan også spare energi ved at sætte kød, som skal stege i over 30 minutter i en kold ovn. Tænd ovnen, når kødet sættes ind. Prøv at lave hele retten i ovnen, når den tændes. Du kan også spare energi ved at slukke ovnen minutter før retten er klar. Så udnytter du eftervarmen.

4 SÅDAN STEGER DU KØD PÅ EN PANDE Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm at det siger lyde, når kødet kommes på panden. Brun kødet på begge sider. Skru ned til middel varme og steg kødet færdigt. Pas tiden brug minutur og lav en flig test. Tag kødet af panden, så snart det er færdigt, ellers steger det videre og bliver overstegt SÅDAN SER DU OM KØDET ER STEGT NOK Lav en flig test. Bruges til schnitzler og koteletter m.v. Vend den mindst pæne side opad. Skær en lille skrå flig ud mod kanten -sørg for ikke at skære hele stykket af. Løft fligen og se. Hvis kødet er rosa indeni, er det klar. Hvis kødet er rødt og råt, skal det steges lidt mere. Sæt nu fligen på plads igen og vend kødet. HELE STEGE Brug et digitalt stegetermometer, når du steger hele stege. Man kan ikke bruge stegetermometer i stege med fedt og ben fx ribbenssteg. Centrumtemperatur ved servering for god kvalitet = mørt og saftigt Oksemørbrad og filet, roastbeef Svinemørbrad Svinekam og skinkeculotte grader grader 65 grader HAV SKARPE KNIVE I SKUFFEN Det er meget nemmere at arbejde med - og hvis du skærer dig, heler det hurtigere! Stegt kød ser meget flottere ud, når det skæres med en skarp kniv. Skær altid på tværs af kødfibrene, så ser kødet saftigt ud og er nemmere at tygge. Hvis du skærer på langs af kødfibrene, ser det tørt og kedeligt ud. Kødet steger videre, når det tages ud af ovnen. Jo højere ovntemperaturen har været, jo mere stiger temperaturen i kødet. Kødet behøver ikke at hvile, men hvis du vælger at lade det stå nogen tid før udskæring, så skal du ikke pakke det ind i stanniol og viskestykker. Temperaturen vil stige endnu mere og kødet bliver overstegt. HVAD MÅ VÆRE RØD/ ROSA OG HVAD SKAL VÆRE GENNEMSTEGT? Hele kødstykker: Der er ingen bakterier inden i kødet. Hele stykker af okse-, svine- og kalvekød fx kam, mørbrad og filet samt skiver af dem, som fx schnitzler, koteletter og bøffer må derfor gerne være røde eller rosa indeni ved servering, blot overfladen er blevet stegt. Hakket kød og industrielt marineret/tilsat lage kød: Der kan være/vil være bakterier i kødet, derfor skal det gennemsteges og må ikke være rødt. Gennemstegning = en centrumtemperatur på 70 grader eller at kødet holdes på 65 grader i 6 minutter før servering. Magert kød er mest mørt og saftigt, hvis du ikke steger det for længe.

5 Snackpeber med mexicansk kødsauce Kog risen efter anvisning på emballagen. Skyl og skær snackpeberen igennem på langs. Fjern kerner og evt. stilk eller lad den være med og skær den fra på tallerkenen. Skær pillet løg, tomater, æble og jalopenos i tern. Sæt en pande eller gryde på god varme. Kom kød, løg og evt. presset eller hakket hvidløg på panden, vend det, til kødet har skiftet farve. Tilsæt tomater og rosiner, og lad det småkoge 3-4 minutter under omrøring. Tilsæt æble, kanel, spidskommen, jalapenos og lage og rør rundt i kødsaucen. Læg de halve snackpebre over kødsaucen. Lad det småkoge under låg ca. 10 minutter. Tag pebrene op på en tallerken. Smag kødsaucen til med salt og peber. Fyld kødsaucen i de halve pebre. Hvis du ikke er så sulten, kan rismængden sættes ned. Overskydende ris skal afkøles hurtigt og kan gemmes i køleskabet til næste dag. Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret. Du kan også vælge at lave en større portion af kødsaucen og opbevare den tildækket i køleskab. Dagen efter kan du varme det godt igennem og spise det i tortillas, taco skaller, pitabrød m.v. 100 g hakket svinekød, oksekød, kalvekød eller kylling ca.10% fedt 1 stor eller 2 små snackpeber, ca. 150 g 1 lille løg 2 tomater ½- 1 æble 1 tsk syltede jalapenochili og 1 tsk af lagen Evt. 1 fed hvidløg 2 spsk rosiner ¼ tsk stødt kanel ¼ tsk stødt spidskommen Salt og peber Ca. 1 dl ris helst fuldkornsris 2 spsk yoghurt naturel, skyr eller andet surmælksprodukt Husk! Husk! Har du en rest råt hakket kød til overs, kan du fryse den ned i en frysepose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

6 Pitabrød med kødsauce og grønt Kog kødsaucen uden låg ca. 5 minutter til den bliver tykflydende. Snit grøntsagerne. Lun pitabrød efter anvisning på emballagen. Fyld pitabrød med kødsauce og grøntsager. ⅛ portion kødsauce - se opskrift 2 fuldkornspitabrød 5-10 cm agurk ½ peberfrugt Icebergsalat eller spidskål, ca. 25 g en håndfuld Skinke i tern og dressing kan bruges i stedet for kødsauce. Hvis du laver retten til flere personer, kan du anrette pitabrød, kødsauce og grøntsager hver for sig, så de selv kan lave deres pitabrød alt efter ønske. OBS! Tilberedningstiden er beregnet ud fra at du har tilberedt kødsauce i køleskabet.

7 Frikadeller med kartoffelsalat Hvis du ikke har kogte kartofler, koges de og afkøles. Skær kartoflerne i passende stykker. Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn. Pil løget og skær det i tynde både eller tern. Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber. Vend kartofler og ærter i dressingen. Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til. I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 3 stegte frikadeller - se opskrift Kold kartoffelsalat: 200 g kolde, kogte kartofler ¼-½ rødløg 1 dl fromage frais, skyr eller anden fast surmælksprodukt ½ citron eller 1-2 spsk citronsaft Salt og peber 100 g optøede, frosne ærter Evt. persille En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag. Husk! Tilberedningen tager min., hvis du skal lave det hele fra bunden.

8 Mexicanske pizzaer Pil løget og skær det i tern. Skræl guleroden og skær den i tynde skiver. Sæt en pande eller gryde på god varme. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Kom løg og gulerod i og steg det med 2-3 minutter, mens du hele tiden rører i det. Kom tomatkoncentrat, bouillon, paprika, spidskommen, afdryppet og hakket jalapeno og lidt salt i. Bring det i kog. Lad kødsaucen småkoge ved middelvarme ca. 5 minutter uden låg. Rør af og til. Saucen skal være tykflydende, så er den færdig. Smag den til med salt og krydderier. Tænd ovnen på 225 grader. Læg tortillaerne på bagepapir på en bageplade. Fordel kødsauce over, og drys med ost og oregano. Bag pizzaerne i ovnen ved 225 grader på midterste ovnribbe ca. 10 minutter. Drys pizzaerne ved servering med peberfrugt i tern. Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så brug 1 tortilla mere og fordel kødsaucen på 3 tortillas og brug 2 spsk revet ost ekstra. Hvis du har en pizza tilovers fra dagen før, kan den klappes sammen og varmes på en pande. 100 g hakket svinekød, oksekød eller kylling, ca. 10% fedt 1 lille løg 1 gulerod 1 spsk tomatkoncentrat 1/2 dl. bouillon 1/2 tsk paprika 1/4 tsk stødt spidskommen 1 tsk syltet jalapenochili Salt 2 medium fuldkornstortillas, ca. 80 g 20 g revet mild os, 30+, 16% fedt 1 tsk tørret oregano 1/2 rød peberfrugt evt. snackpeber Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret. Har du en rest rå kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Du kan også vælge at lave en større portion af kødsaucen, opbevare resten tildækket i køleskab. Dagen efter kan du varme det godt igennem og spise det i nogle af de tiloversblevne tortillas. Resten af tortillaerne kan du opbevare i en plastpose beregnet til mad i køleskabet. De kan holde sig 3-4 dage

9 Krydret omelet med grønt Rens porre eller forårsløg og skær dem i tynde skiver. Pisk æggene sammen i en skål fx med en gaffel. Tilsæt fiskesovs, chilisovs og porre og bland det godt. Opvarm olien på en pande og hæld æggeblandingen på. Skru ned til middel til svag varme og lad den stivne. Vend omeletten med en stor tallerken eller grydelåg og steg den i kort tid på den anden side. Ved servering lægges halvdelen af omeleten på tallerkenen og den anden halvdel foldes over. Spises straks sammen med brød. 3 æg 1 spsk fiskesovs eller sojasauce 1 spsk sød chilisovs eller 1 knivspids tørret knust chili 1 lille porre, 75 g eller 3-4 forårsløg 1 tsk olie 2 skiver fuldkornsrugbrød I stedet for rugbrød kan retten serveres med ris eller nudler.

10 Burritos med krydret kylling Skær kyllingekødet i tern på ca. 3 x 3 cm. Kom dem i en gryde og dæk dem med koldt vand. Kom oregano, salt og peber i, læg låg på, indtil det når kogepunktet. Skru ned til middel til svag varme og lad kyllingekødet koge ca. 10 minutter til kødet er mørt og gennemkogt. Tag kødet op på en tallerken. Riv det fra hinanden med 2 gafler. Mens kødet koger: Skær tomaten i meget små tern. Bland med presset eller finthakket hvidløg, spidskommen og finthakket jalapeno til en tomatsalsa. Smag til med salt og peber. Mos avocadokødet med en gaffel og rør finthakket jalapeno i. Smag til med salt. Snit spidskålen fint. Varm tortillas på en tør pande. Fordel spidskål som en bund på hver tortilla. Fordel avocado, kylling og lidt tomatsalsa over. Fold først siderne lidt ind over fyldet. Fold nu den ene ende op over fyldet og rul forsigtigt til en hel lukket rulle. Spis med resten af salsaen og surmælksproduktet. 125 g kyllingeinderfilet eller -brystfilet ¼ tsk oregano Salt og peber Tomatsalsa: 1 tomat, ca. 100 g 1 lille fed hvidløg ¼ tsk spidskommen 1 tsk syltet jalapenochili ½ avocado 1 tsk syltet jalapenochili Spidskål eller icebergsalat, ca.100 g 2 medium fuldkornstortillas, ca. 80 g 3 spsk surmælksprodukt fx fromage frais, skyr m.fl. Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så brug 1 tortilla mere til at fordele fyldet i. Den tiloversblevne halve avocado kan du dryppe med citronsaft, komme den i en boks eller plastpose og stille den i køleskabet til næste dag til fx Mexi sandwich med skinkeschnitzel. Lime eller citron vil passe godt til retten. Skær dem i både og server dem til retten. Frisk koriander eller purløg vil også smage godt i disse burritos. Hvis du har råt kyllingekød tilovers kan du opbevare det i køleskabet et par dage. Du kan også vælge at koge alt kødet ad en gang. Så kan du opbevare det kogte kød tildækket i køleskab, og bruge det som fyld i sandwich. Det kan holde sig 2-3 dage. De resterende tortillase kan du opbevare i en plastpose beregnet til mad i køleskabet. De kan holde sig 3-4 dage. TIP! Si kogelagen og stil den tildækket i køleskabet, det er en god bouillon til fx suppe og den kan holde sig 2-3 dage.

11 Kødsauce med pasta og parmesan Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Kog kødsaucen, krydr evt. med oregano og/eller timian. Skær parmesan i flager eller riv den. ¼ portion kødsauce- se opskrift Evt. oregano og/eller timian 75 g fuldkornsspaghetti 10 g parmesan Evt. persille til pynt OBS! Tilberedningstiden er beregnet ud fra at du har tilberedt kødsauce i køleskabet.

12 Medisterpølse med stuvet kål og grov kartoffelmos Vask og skræl evt. kartoflerne. Skær dem i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Mos kartofler groft med en gaffel. Tilsæt mælk og smør. Smag til med salt og peber. Mens kartofler koger: Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at det siger lyde, når medisterpølsen kommes på panden. Brun kødet 2 minutter på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 15 minutter. Vend medisterpølsen ca. hver anden minut. Medisterpølse skal være gennemstegt. Stik evt. i den med en kødnål og se om kødsaften, der løber ud er klar, så er medisterpølsen gennemstegt. Mens medisterpølsen steger: Skyl kålen, fjern de yderste blade, hvis de er bløde. Snit kålen. Pil løget og skær det i tern. Kom kålen, løget og mælken i en gryde eller på en pande ved god varme. Vend jævnligt i kålen, til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Smag til med salt og peber. 125 g medisterpølse 1 tsk olie ½ spidskål eller hvidkål, ca. 250 g 1 løg ½-1 dl mini- eller letmælk Salt og peber 200 g kartofler ½-1 dl mini- eller letmælk 1 tsk smør Hvis du steger hele medisterpølsen, så læg den i en spiral på panden. Steg evt. hele medisterpølsen og gem resten i køleskabet i et par dage til andre retter med medisterpølse eller til madpakken. Medisterpølse kan også fryses ned rå eller stegt i en fryseegnet plastpose og opbevares fx en måned i fryseren ved minus 18 grader. Krydr evt. stuvet kål med revet muskatnød. I stedet for en kartoffelmos kan du lave rodfrugtmos på samme måde fx ved at skifte nogle eller alle kartofler ud med selleri, jordskokker, gulerødder, persillerødder, pastinakker eller hvad du har lyst til. Der kan også blandes frosne ærter eller majs fra frost eller dåse i den grove kartoffelmos lige inden servering. OBS! Du behøver ikke skrælle vaskede kartofler. Gå dem lige efter for evt. jordrester. Du kan spise en ekstra stor portion stuvet kål til medisterpølsen eller en stor portion kartoffelmos med grøntsager i stedet for at lave begge dele.

13 Mexi sandwich med skinkeschnitzel Skræl guleroden og skær den i stave. Snit kålen eller salaten ca. 1 dl. Skær tomaten og peberfrugten i skiver. Rør mayonnaisen med paprika. Fjern skal og sten på avocadoen og skær den i skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr det med salt, peber og evt. oregano. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at det siger lyde, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Se fligtest. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før bollen gøres klar. Lun bollen på en brødrister eller på en pande og skær den over. Smør mayonnaiseblandingen på bollerne. Fordel salat på bunden af bollen. Læg kødet i strimler over og fordel avocado, tomat og peberfrugt over. Læg bolletoppen på. 1 skinkeschnitzel 1 cm tyk, ca. 125 g Salt og peber Evt. ½ tsk tørret oregano 1 tsk olie 1/6 spidskål eller icebergsalat 1 tomat ¼ peberfrugt 1 spsk fedtreduceret mayonnaise ½ tsk paprika, gerne røget ½ avocado 1 fuldkorns bolle, ca. 80 g 1 gulerod Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så kom fyldet i 2 boller. I stedet for skinkeschnitzel kan du bruge svinekoteletter, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst i strimler. Du kan også bruge en rest kold steg i tynde skiver eller frikadeller. Den tiloversblevne halve avocado kan du dryppe med citronsaft, komme den i en boks eller plastpose og stille den i køleskabet til næste dag. Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Schnitzler kan også holde sig i køleskab tildækket 2 dage. Svinekød bliver mere mørt og saftigt, hvis du salter det min.15 minutter, før det steges. Det skal kun være med 0,4-0,6% fint salt. Det er en knivspids på hver side af en svinekotelet. Der er forsket meget i svinekød og saltning, derfor er der kun resultater for svinekød. TIP! Det smager også godt at komme en skive mild ost over det varme kød.

14 Grønne bønner med æg Kog risen efter anvisning på emballagen. Skyl, rens og snit forårsløg både det hvide og det grønne i tynde skiver. Hvis du har friske bønner, skal stilken skæres af. Skyl bønnerne. Pil hvidløg og hak den fint. Pisk æggene sammen i en skål eller dyb tallerken fx med en gaffel, tilsæt snittede forårsløg, sojasauce og peber. Varm 1 tsk olie i en wok eller pande og hæld æggeblandingen i. Steg ved middel varme til blandingen stivner en smule og vend et par gange. Hæld æggeretten på en tallerken, når den er stivnet. Tør evt. wokken eller panden af med et stykke køkkenrulle. Varm 1 tsk olie i wokken og tilsæt hvidløg og bønnerne under omrøring. Hæld sojasauce i blandingen og lad den stege 2-3 minutter under stadig omrøring. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du er bange for, at bønnerne brænder på. Lad bønnerne blive mørke og klare der må gerne stadig være bid i dem. Kom æggeretten tilbage i wokken, smag til med sojasauce og eddike eller limesaft. Spis straks sammen med kogte ris 2 æg 2 forårsløg 1 spsk sojasauce Peber 1 tsk olie 250 g bønner, friske eller frosne 1-2 fed hvidløg 1 tsk olie 2 spsk sojasauce 2-3 tsk riseddike eller limesaft 1 dl ris jasmin-eller basmatiris Tilsæt evt. 1-2 tsk mørk sesamolie af ristede sesamfrø lige før servering eller drys med ristede sesamfrø. Bønnerne kan også spises sammen med et par hårdkogte æg i stedet for de stegte æg. Retten kan spises med rugbrød i stedet for kogte ris.

15 Broccolisuppe med stegt flæsk eller bacon og rugbrødscroutoner Pil løg og hvidløg og skær dem i grove tern. Skær broccolien gerne med stok i mindre stykker. Kom det hele i en gryde og hæld bouillonen fx en terning og vand ved. Læg låg på. Kog til broccolien er helt mør, mærk med en kniv. Blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender. Smag til med salt og peber. Skær rugbrødet i tern og rist det i lidt olie på en pande til det er sprødt. Skær en rest stegt flæsk i tern. Hvis du ikke har en rest stegt flæsk. Skær 150 g, ca. 3 skiver svinebryst i skiver, i tern og steg det sprødt på en pande. Eller steg bacon i tern sprøde på en pande. Lad stegt flæsk og bacon dryppe af på køkkenrulle før servering. Broccoli kan erstattes af andre grøntsager fx blomkål, selleri, kartofler med porre, gulerødder med rødbede osv. Rugbrødscroutoner kan også laves uden fedtstof på en tør pande. 1-2 løg 1 fed hvidløg 300 g broccoli 4 dl bouillon Salt og peber 2 skiver fuldkornsrugbrød 1 tsk olie 3 skiver stegt flæsk eller 150 g svinebryst i skiver eller 100 g bacon i tern Fedtindhold i en skive svinebryst / stegestykke Rå - 9 g fedt Stegt - 2 g fedt

16 Sprød tortilla med røræg og sort bønnemos Pil løget og skær det i små tern. Afdryp de sorte bønner i en si. Kom løg, bønner, hakket jalapeno, oregano og vand i en gryde. Læg låg på gryden. Lad det koge ved middel varme ca. 5 minutter Mos det lidt med en grydeske eller gaffel, så det bliver en næsten jævn masse. Smag til med salt og peber. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Pisk æggene sammen i en skål med mælk. Vend gulerødderne i æggemassen. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Hæld æggemassen på. Skru ned til middel varme Vend rundt i massen til den er gennemstegt. Hvis du har friske bønner, skal stilken skæres af. Skyl bønnerne og kog dem i letsaltet vand ca. 5 minutter til de er lige netop møre dvs. du nemt kan skære dem igennem med en spisekniv. Halver cherrytomaterne. Steg tortilla sprød på begge sider på en tør pande. 1 lille løg ½ dåse sorte bønner eller kidneybønner ½ tsk tørret oregano 1 tsk syltet jalapenochili 2-3 spsk vand Salt og peber 2 gulerødder 2 æg 2 spsk mælk fx minimælk ½ tsk olie 1 medium fuldkornstortilla, ca. 40 g 75 g bønner 5-6 cherrytomater Server tortilla med et lag sort bønnemos på og æggemassen over. Spis med bønner og halve cherrytomater over. Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så brug 1 tortilla mere til at fordele bønnemos ogrøræg på. I stedet for grønne bønner kan bruges grøn peberfrugt i strimler. Røræg med revne gulerødder og evt. 1 tsk karry kan også bruges som fyld i 2 fuldkornspitabrød med salat og rød peberfrugt. De resterende tortillas kan du opbevare i en plastpose beregnet til mad i køleskabet. De kan holde sig 3-4 dage.

17 Frikadeller med ratatouille og pasta Skyl og skær aubergine og squash i tern. Skyl og fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i tern. Pil løg og hvidløg. Hak dem fint og kom dem i gryden med olien ved god varme. Tilsæt aubergine, squash, og peberfrugt. Vend jævnligt. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, provencekrydderi, salt og peber. Læg låg på. Kog retten ved svag varme i ca. 15 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis det bliver for tyktflydende. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Varm frikadellerne på en pande eller i mikrobølgeovn. Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, så kog 75 g pasta i stedet for 35 g. Lav en større portion ratatouille, når du har købt aubergine og squash m.v. Retten kan holde sig et par dage i køleskabet og kan spises koldt eller varmt til kød, fisk og fjerkræ eller som en vegetarret med brød. 3 stegte frikadeller - se opskrift ¼ aubergine, ca. 75 g ¼ squash, ca. 70 g ½ peberfrugt 1 løg 1 fed hvidløg 1 tsk olie ½ dåse flåede tomater evt. med krydderi ½ dåse tomatkoncentrat på 70 g ½ tsk provencekrydderi eller en eller flere af disse krydderier oregano, basilikum, rosmarin, timian, merian 35 g pasta helst fuldkornspasta Husk! Tilberedningstiden er beregnet ud fra, at du har tilberedt frikadeller på forhånd.

18 Hurtig salat med æg Kog pastaen, hvis du ikke har en rest. For at få den hurtig kold, kom den i en si, skyl den kort med koldt vand og lad den dryppe af. Kog æggene smilende eller hårdkogte. Skær rugbrødsskiverne i små tern og rist dem på en tør pande til de er sprøde. Vend dem jævnligt Rens, skyl og snit forårsløget i tynde skiver. Skyl spinatbladene og tør dem fx i en salatslynge. Halver tomaterne. Skær æggene i halve. Fordel pasta, spinatblade, forårløg, bacon og æg på en stor tallerken. Drys de sprøde rugbrødscroutoner over salaten. Smag surmælksproduktet til med salt og peber og server den til salaten. En rest kogt pasta eller 60 g tørret pasta 2 æg 1-1½ skive fuldkornsrugbrød g spæde spinatblade eller salat 1 forårsløg g cherrytomater Evt. 10 g færdigstegt bacon 3 spsk surmælksprodukt fx fromage frais, skyr m.fl Salt og peber TIP! Surmælksproduktet kan smages til med estragon, basilikum, karse eller persille.

19 Tortillas med kødsauce og grønt Kog kødsaucen uden låg ca. 5 minutter til den bliver tykflydende. Gør grøntsagerne klar: Majs, tomater i halve, agurk og peberfrugt i tern samt snittet salat. Lun tortillas efter anvisning på emballagen. Fyld tortillas med kødsauce, grøntsager og cremefraiche og rul dem sammen klar til servering ⅛ af kødsaucen se opskrift 2 fuldkornstortillas 50 g majs, frosne eller fra dåse 50 g cherrytomater ¼ agurk ½ peberfrugt Icebergsalat eller spidskål, 50 g ½ dl surmælksprodukt fx cremefraiche, 9 % Brug de grøntsager, du har. Det er ikke nødvendigt med mange slags. Grøntsagerne kan suppleres med syltede jalapenochili i skiver. Skinke i tern kan bruges i stedet for kødsauce. Hvis du laver retten til flere personer, kan du anrette tortillas, kødsauce, grøntsager og cremefraiche hver for sig, så de selv kan lave deres tortillas alt efter ønske. OBS! Tilberedningstiden er beregnet ud fra at du har tilberedt kødsauce i køleskabet.

20 Skinkeschnitzel med sennepskartofler og grønkålsalat Vask og skær kartofler i mundrette stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Mærk med en kniv om de er møre. Hæld vandet fra. Imens kartoflerne koger: Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys 1 knivspids salt på hver side. Stil kødet i køleskabet, til det skal steges. Pil et rødløg og skær ¾ af løget i tynde både. Pisk sennep og eddike sammen, og pisk derefter olien i, til det tykner. Vend det halve løg, kapers og de kogte kartofler i. Smag til med salt, peber og evt. sukker. Skyl og findel kålen. Vend løg i og smag til med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at det siger lyde, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er rosa indeni. Tag kødet af panden, så det ikke bliver overstegt. Se hvordan du steger skinkeschintzler her. 1 skinkeschnitzel 1 cm tyk på ca. 110 g Salt og peber 1 tsk olie Sennepskartofler: 250 g kartofler ¼ -½ rødløg 1 spsk grov sennep 1 tsk eddike gerne frugteddike 1 spsk olie - gerne oliven- eller rapsolie 1 spsk kapers Evt. lidt sukker Grønkålsalat: 150 g grønkål, kinakål, spids- eller hvidkål ¼ rødløg I stedet for skinkeschnitzel kan bruges svinekotelet, mørbradbøffer, kalveschnitzel, bøf af oksekød, frikadeller, medisterpølse eller kyllingebryst. Sennepskartofler kan også serveres som en kold kartoffelsalat fx dagen efter. Så lav evt. dobbelt portion. Kødet bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med salt min. 15 minutter, før det steges, og når kødet er rosa ved servering. TIP! Grønkål kan købes findelt i vinterperioden.

21 Mexi kotelet med chilirub og mexi coleslaw Lav først coleslaw: Snit kålen meget fint. Fjern kerner fra peberfrugten, skær den i små tern og bland den med spidskål og rosiner. Pisk limesaft og olie sammen, smag til med salt, peber og sukker og vend det i salaten. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Dup koteletten tør med køkkenrulle. Hak græskarkernerne fint. Bland chilirub ingredienserne sammen på en tallerken og vend koteletten heri, så den bliver godt dækket over det hele. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at det siger lyde, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg den færdig 2-3 minutter på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni Tag kødet af panden. Hvis du er ung og aktiv og dermed meget sulten, kan du spise en kotelet mere eller spise mere pasta. I stedet for svinekoteletter kan bruges skinkeschnitzler. Lav evt. dobbeltportion af coleslaw. Den kan bruges som tilbehør dagen efter eller som en del af madpakken fx med et par frikadeller og groft brød. Har du en rest råt kød til overs kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Koteletter kan også holde sig i køleskab tildækket 2 dage. 1 svinekotelet uden fedtkant og ben 2 cm tyk, ca.100 g 1 tsk olie Chilirub: 1 stor spsk græskarkerner, ca.10 g ½ tsk paprika, gerne røget ¼ tsk stødt spidskommen ⅛ tsk salt Mexi-coleslaw: 100 g spidskål eller hvidkål ¼ grøn peberfrugt 2 spsk rosiner Dressing: 1 spsk. lime- eller citronsaft 1 tsk olie Salt, peber og ¼ tsk sukker 75 g pasta helst fuldkornspasta

Opskrifter. Risnudler med hakket oksekød og grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 28. mesterslagterens

Opskrifter. Risnudler med hakket oksekød og grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 28. mesterslagterens Risnudler med hakket oksekød og grøntsager 600 g hakket oksekød 150 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål fx spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt 1 frisk chili 4-6 spsk. sød chilisauce

Læs mere

OPSKRIFTER THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33 MESTERSLAGTERENS THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL 200 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål, f.eks. spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt evt. 1 frisk chili 600 g hakket oksekød, ca. 10% fedt 4-6

Læs mere

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 600 g hakket oksekød, 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon 2 tsk. tørret oregano salt,

Læs mere

Opskrifter. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 51. mesterslagterens

Opskrifter. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 51. mesterslagterens KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 600 g hakket oksekød 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon

Læs mere

Opskrifter. Sommerfrikadeller. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31. mesterslagterens

Opskrifter. Sommerfrikadeller. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31. mesterslagterens Sommerfrikadeller 600 g hakket skinkekød 1 tsk salt ¼ tsk. peber 1 æg 1 lille løg 2 dl mælk eller vand 1 dl hvedemel 2 spsk. purløg 2 spsk. dild ¼- ½ rød peberfrugt 1 fed hvidløg evt. lidt Tabascosauce

Læs mere

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens Indbagt oksefars med salat 500 g hakket oksekød 2 løg 500 g friske champignoner Salt og peber 200 g butterdej 4 spsk. rapsolie Salat 4 tomater 1 agurk 2 peberfrugt 1 hovedsalat 1 ds majs Skyl champignon

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

OPSKRIFTER SKINKESCHNITZLER MED MARINEREDE CHAMPIGNON. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS. 4 skinkeschnitzler 250 g champignon

OPSKRIFTER SKINKESCHNITZLER MED MARINEREDE CHAMPIGNON. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS. 4 skinkeschnitzler 250 g champignon SKINKESCHNITZLER MED MARINEREDE CHAMPIGNON 4 skinkeschnitzler 250 g champignon Marinade ½ dl ketchup 2 spsk. hvidvinseddike 2 spsk. rapsolie 2 fed knust hvidløg 1 knivspids hvid peber 3 spsk. hakket frisk

Læs mere

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g.

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Salat og dressing Dressing Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Færdigkøbt dressing Fedtfri dressing eller dressing med max. 5 % fedt. Dressingpulvere beregnet til omrøring med olie eller creme

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kylling i karry Sur sød suppe med med ris og svinekødsstrimler salat og

Læs mere

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens Frikadeller med havregryn 600 g hakket skinkekød 1 lille revet/ finthakket løg 2 æg 1-2 dl havregryn Salt - peber Ca. 1 1/2 dl mælk eller lidt mindre vand olie, med en klat smør, til stegning Rør hakket

Læs mere

OPSKRIFTER RISNUDLER MED HAKKET OKSEKØD OG GRØNTSAGER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 17 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER RISNUDLER MED HAKKET OKSEKØD OG GRØNTSAGER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 17 MESTERSLAGTERENS RISNUDLER MED HAKKET OKSEKØD OG GRØNTSAGER 600 g hakket oksekød 150 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål fx spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt 1 frisk chili 4-6 spsk. sød chilisauce

Læs mere

Madplan Maj 2. Madværkstedets. Mørbrad med petit kartofler og stokkeslaw. Tortillas med oksekød, salsa og guacamole

Madplan Maj 2. Madværkstedets. Mørbrad med petit kartofler og stokkeslaw. Tortillas med oksekød, salsa og guacamole Madværkstedets Maj 2 Tortillas med oksekød, salsa og guacamole Mørbrad med petit kartofler og stokkeslaw Brændende kærlighed med forårsfornemmelser Maj 2 Dag 1 Tortillas med oksekød, salsa og guacamole

Læs mere

Mine noter. Madværksted. Sund hverdagsmad. v/ Sara & Nanna

Mine noter. Madværksted. Sund hverdagsmad. v/ Sara & Nanna Mine noter Madværksted Sund hverdagsmad v/ Sara & Nanna Fiskelasagne Tortillas med avocado og tun Opskrifter Fyldte peberfrugt Kilde: madlaboratoriet.blogspot.dk Fiskelasagne : 1 porre ½ spsk. olie 2 gulerødder

Læs mere

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36 MESTERSLAGTERENS FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT MED RYGEOST 600 g hakket kalv og flæsk 2 spsk. hvedemel 2 spsk. havregryn, finvalset 1 ½ dl mælk 1 æggehvide 1 æg 1 løg, alternativt rødløg 1 fed hvidløg 1 tsk. timian, tørret

Læs mere

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat.

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat. Denne uge består madplanen af: Uge 28 Spicy Blomkålssuppe med kylling og ærter Spagetti med kødboller, linser og spinat. Omelet m. Tomater og revet blomkål Sommerchili m. Hakket kylling Frikadelleruller

Læs mere

OPSKRIFTER ITALIENSK KØDSOVS MED SPAGHETTI. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER ITALIENSK KØDSOVS MED SPAGHETTI. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46 MESTERSLAGTERENS ITALIENSK KØDSOVS MED SPAGHETTI 600 g hakket oksekød 1 stort bundt persille 2 løg 2 gulerødder 2 stilke bladselleri eller et stykke Knoldselleri 3-4 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 3 dl vin (rød eller hvid)

Læs mere

OPSKRIFTER FORLOREN HARE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 37 MESTERSLAGTERENS. Rør det hakkede svinekød med de andre ingredienser.

OPSKRIFTER FORLOREN HARE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 37 MESTERSLAGTERENS. Rør det hakkede svinekød med de andre ingredienser. FORLOREN HARE 600 g hakket kalv og flæsk 2 æg 1 dl hvedemel 1½-2 løg, fint hakkede salt, peber og timian Spsk. ribsgelé Væden fra fadet fra den forlorne hare 1 spsk. majsstivelse salt/peber Lidt sovsekulør

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45 UGe 44-45 Indkøbsliste for at se mere. Ugepakken inderholder kødet 600 g hakket oksekød 700 g kalvemedister 600 g oksekød i tern 4 stk kalveschnitzler 8 kyllingespyd Øvrige indkøb: 1 pk bacon i tern 9

Læs mere

OPSKRIFTER THAI RET MED KYLLING, GRØNT OG RIS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 06 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER THAI RET MED KYLLING, GRØNT OG RIS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 06 MESTERSLAGTERENS THAI RET MED KYLLING, GRØNT OG RIS 4 stk. kyllingebryst i tern 2 dåser kokosmælk 1 bundt forårsløg 2 fed hvidløg 1 bakke sukkerærter 1 bakke bønnespirer 1 løg 1 ingefærrod 1 bundt friske koriander (kan

Læs mere

Kokkelærerens Madplan

Kokkelærerens Madplan Kokkelærerens Madplan Aftensmad Madpakke- Små forslag hvordan vi kan bruge vores rester Kålsalat med resten af farsbrødet og ris Salat med croutoner og omelet blomkål Pastasalt med skaldyr Mandag Tirsdag

Læs mere

"Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg

Mad kan sagtens være nemt og hurtigt KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg "Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU - med kød, fjerkræ og æg Hurtige og nemme opskrifter med kød, fjerkræ og æg Opskrifterne er fra voresmad.dk. Det er testede opskrifter, hvor

Læs mere

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af:

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af: Denne uge består madplanen af: Uge 27 Kylling med basilikum Blomkålskarrysuppe Pasta m. Cherrytomater, mozarella og roculasalat Krebinetter med marinerede grønne bønner Hønsekødssuppe Risotto med kylling

Læs mere

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41 UGe 40-41 IndkØbslIste QR-koden for Ugepakken inderholder kødet 600 gr. friskhakket oksekød Hjemmelavet gullachsuppe 4 stk. skinkeschnitzler 1 stk. Lemvigsteak 600 gr. oksekød i tern Øvrige indkøb: 2 pk.

Læs mere

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie.

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie. Mandag Omelet med friske svampe, ost og fennikel 8 stk. æg 0,5 dl mælk 10 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 1 stk. fennikel, delt i halve og skåret super tyndt 200 gram svampe, som Karl

Læs mere

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på FRISKE RÅVARER Sensommerens med kød på 2 3 Koteletter i fad med friske urter 4 Koteletter og grønt: 4 svinekoteletter (ca. 5 600 g) 200 g champignon eller shiitake svampe 1 squash Sovs: 1 løg 1 fed hvidløg

Læs mere

OPSKRIFTER SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22 MESTERSLAGTERENS SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY 600 g hakket oksekød 1 spsk. karry 2 spsk. olie 1 løg 1 fed hvidløg 10 g frisk ingefær 1 tsk. spidskommen 2 dl. vand 1 spidskål 500 g spinat Salt og peber Svits kød og karry

Læs mere

Madlavningsaften 26/

Madlavningsaften 26/ Madlavningsaften 26/10-2016 Gulerodssuppe Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer 7 gulerødder 3 kartofler 2 løg 1 fed hvidløg 1½ spsk. olie Evt. 1 tsk. stødt spidskommen 100 g røde linser 6 dl bouillon

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Madværkstedets. Madplan Sept. 1. Forloren hare med flerfarvet råkost. Thaisalat med ananasmelonsalsa. Stegte ris med æg og ananas

Madværkstedets. Madplan Sept. 1. Forloren hare med flerfarvet råkost. Thaisalat med ananasmelonsalsa. Stegte ris med æg og ananas Madværkstedets Sept. 1 Forloren hare med flerfarvet råkost Thaisalat med ananasmelonsalsa Stegte ris med æg og ananas september 1 Dag 1 Forloren hare med flerfarvet råkost Dag 2 Thaisalat med ananas-melonsalsa

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens Boller i karry 600 g hakket kalv- og skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk. karry 3 spsk. mel 4 dl bouillon

Læs mere

Skinketortilla med sennepscreme

Skinketortilla med sennepscreme Skinketortilla med sennepscreme Ingredienser 100 g friskost med højst 4 % fedt 1 spsk. sød fransk sennep 1 tsk. dijonsennep Salt og peber Fyld 2 blade icebergsalat 1 stor gulerod (ca. 100 g) ½ grøn peberfrugt

Læs mere

Kostplan En uge fra Diva Light

Kostplan En uge fra Diva Light Kostplan En uge fra Diva Light Mandag 1 æg ½ avokado Peberfrugt 2 tsk pesto eller nøddeolie 20 gram mandler 1 tomat Kog ægget til det er blødkogt eller hårdkogt, vend peberfrugt og avokado i pesto eller

Læs mere

Opskrifter. Vietnamesiske risruller med hakket svinekød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 30. mesterslagterens

Opskrifter. Vietnamesiske risruller med hakket svinekød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 30. mesterslagterens Vietnamesiske risruller med hakket svinekød 600 g hakket skinkekød 1 tsk. olie 3 spsk. soja sauce 1 lime 25 g palmesukker eller rørsukker 75 g risnudler 2 avocado ¼-½ icebergsalat Frisk mynte Frisk thaibasilikum

Læs mere

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens

Opskrifter. Kødboller i rød karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27. mesterslagterens Kødboller i rød karry og kokosmælk 600 g hakket kalv og skinke 1-1½ tsk. salt ½ tsk. peber 2 æg 1 løg ½ hvedemel 1½ dl mælk fx letmælk 1 spsk. olie eller 15 g smør/margarine 1 tsk. rød karrypasta eller

Læs mere

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod SØFF- opskrifter, august 2014 Squashsalat med peberrod 4 små squash på omkring 12-15 cm 1/2-1 tsk salt 3 spsk eddike (æblecidereddike kan også bruges) 2-3 spsk sukker kværnet peber 1 spsk revet peberrod

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD Pandekager 250 g hvedemel 2 dl mælk 3 dl vand 2 æg 1 tsk. olivenolie Pandekager Mel, mælk og vand piskes grundigt. Æggene tilsættes et efter et. Stilles på køl i 30 minutter,

Læs mere

Opskrifter. Brændende kærlighed. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38. mesterslagterens

Opskrifter. Brændende kærlighed. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38. mesterslagterens Brændende kærlighed 1 kg bacon 4 store hakkede løg 1½ kg melede kartofler 1½ dl skummet- eller minimælk ½ tsk groft salt ½ dl klippet purløg 400 g syltede rødbeder 240 g rugbrød eller andet godt brød Kartoffelmos

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG Bløde løg 10 g smør 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g) ½ tsk. groft salt 3 dl vand Hakkebøffer 15 g smør 600 g hakket oksekød ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber

Læs mere

OPSKRIFTER KRYDREDE FRIKADELLER MED FLØDETOMATSAUCE OG PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 43 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER KRYDREDE FRIKADELLER MED FLØDETOMATSAUCE OG PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 43 MESTERSLAGTERENS KRYDREDE FRIKADELLER MED FLØDETOMATSAUCE OG PASTA 600 g hakket skinkekød 1 æg 1 dl hvedemel 1 dl skummetmælk 3 fed hvidløg 3 spsk. frisk oregano 3 spsk. frisk basilikum 1 tsk. salt ½ tsk. peber 150 g mozzarella

Læs mere

Grøntsager og kostfibre

Grøntsager og kostfibre Grøntsager og kostfibre Patientinformation Grøntsager Grøntsager, og især de grove grøntsager, indeholder mange kostfibre. Det er derfor godt at spise mange af de grove grøntsager og gerne flere gange

Læs mere

Gulerodssuppe med linser

Gulerodssuppe med linser nøglehuls retter 2 Gulerodssuppe med linser Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Gulerodssuppe med linser Det skal du bruge (4 pers.) 750 g skrællede kartofler 3 store skrællede gulerødder (ca. 255 g) 2 store

Læs mere

Tips til frikadeller på nye måder

Tips til frikadeller på nye måder Tips til frikadeller på nye måder Hvederisotto med frikadeller, ærter og tomater 4 PERSONER 8 Tulip Pandestegte MiddagsFrikadeller eller 16 MiniFrikadeller 300 g hvedekerner 6 dl kraftig hønsebouillon

Læs mere

VIDEN VÆKST BALANCE SUND MED KØD MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD

VIDEN VÆKST BALANCE SUND MED KØD MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD VIDEN VÆKST BALANCE SUND MED KØD MØRT OG IKKE TØRT - STEGNING AF KØD Sund med kød Mad indeholder de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som du og din krop skal bruge for at kunne fungere hver dag.

Læs mere

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD 600 g hakket kalv og flæsk 2 æg 2 løg 3 dl mælk 30 g hvedemel 1 dl rasp Friskkværnet peber Kartoffelsalat 800 g små kartofler 1 dl hakket bredbladet persille 1 tsk. citronsaft

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32 MESTERSLAGTERENS BOLLER I KARRY Kødboller 600 g hakket kalve- og skinkekød 1 løg, finthakket 1 tsk. salt 1/2 dl mælk 1 æg 1 dl havregryn, finvalset sort peber, friskkværnet Kødbollerne Alle ingredienserne røres sammen

Læs mere

Madplan Juli 1. Madværkstedets. Flanksteak med timian kartofler og tomatsalat. Fisk i fad med fennikel salat

Madplan Juli 1. Madværkstedets. Flanksteak med timian kartofler og tomatsalat. Fisk i fad med fennikel salat Madværkstedets Juli 1 Fisk i fad med fennikel salat Flanksteak med timian kartofler og tomatsalat Utraditionel kyllinge tærte med frisk salat Juli 1 Dag 1 Fisk i fad med fennikelsalat Dag 2 Flanksteak

Læs mere

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens Marineret kyllingebryst med pasta og gorgonzola sovs 4 marinerede kyllingebryster 2 pakker frisk pasta ½ l madlavningsfløde 1 stykke Gorgonzola ost Fedtstof Lidt jævning Ruccula salat Flutes Steg kyllingebrysterne

Læs mere

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS SPAGHETTI MED KØDSOVS 600 g hakket oksekød 3 spsk. olivenolie 1 stk. stort løg 1 stk. gulerod 2 fed hvidløg 1 dåse flåede tomater 1 dl bouillon 1 tsk. oregano 1 tsk. basilikum 1 tsk. salt En smule peber

Læs mere

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

Spansk tortilla i ovn. 4 pers. 2 bagekartofler 1 løg 1 spsk olivenolie 1 rød peberfrugt 6 æg 100 g frisk spinat. Salt og peber

Spansk tortilla i ovn. 4 pers. 2 bagekartofler 1 løg 1 spsk olivenolie 1 rød peberfrugt 6 æg 100 g frisk spinat. Salt og peber Spansk tortilla i ovn 4 pers. 2 bagekartofler 1 løg 1 spsk olivenolie 1 rød peberfrugt 6 æg 100 g frisk spinat Salt og peber 1. Sæt ovnen på 175 2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern 3. Pil løget

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SALTIMBOCCAFARS MED PASTA. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 47 MESTERSLAGTERENS SALTIMBOCCAFARS MED PASTA 600 g hakket skinkekød 2 skiver røget skinke uden fedtkant 3 spsk. ost, f.eks. emmentaler 4 blade frisk salvie eller ½ tsk tørret 2 spsk. mel 10 g smør 1½ dl bouillon ¾ dl fløde

Læs mere

Opskrifter. Deller på spyd med dip og ristet rugbrød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 25. mesterslagterens

Opskrifter. Deller på spyd med dip og ristet rugbrød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 25. mesterslagterens Deller på spyd med dip og ristet rugbrød 600 g hakket skinkekød 1 tsk. groft salt friskkværnet peber 1 tsk. timian 1 finthakket løg 1 æg 1 dl mælk 50 g ost revet 3 spsk. hvedemel 25 g smør Træspyd - ca.

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Uge 7. Indkøb. Basis. Rema1000. Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde

Uge 7. Indkøb. Basis. Rema1000. Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde Denne uge består madplanen af: Uge 7 Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde Rødspættefilet Helstegt kylling i ovn Risotto med kylling og ærter Kinesiske kyllingewraps Indkøb

Læs mere

Den økologiske. madpakke

Den økologiske. madpakke Den økologiske madpakke God smag God dag Den daglige madpakke skal ikke bare være sund, sjov, varieret og velsmagende den skal også være både nem at tilberede og nem at spise. Det er ikke nemt! I dette

Læs mere

Pip i madkassen. Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40. www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry.

Pip i madkassen. Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40. www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry. Pip i madkassen Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40 www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry.dk Mere end bare madpakker! Vi har udviklet en håndfuld lækre og sunde

Læs mere

Opskrifter. Benløse fugle med selleri creme. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21. mesterslagterens

Opskrifter. Benløse fugle med selleri creme. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21. mesterslagterens Benløse fugle med selleri creme og gulerodssalat 6 benløse fugle 1 hakket løg ½ porrer i skiver 1 l kalv eller grøntsags fond 30 g fedt stof Sellericreme ½ knoldselleri ½ dl vand 2 dl fløde 8 gulerødder

Læs mere

Madværkstedets. Madplan Maj 1. Kalkungryde med ris og broccolisalat. Tigerrejer med pasta, pinjekerner og parmesan. Frikadeller med kartoffelsalat

Madværkstedets. Madplan Maj 1. Kalkungryde med ris og broccolisalat. Tigerrejer med pasta, pinjekerner og parmesan. Frikadeller med kartoffelsalat Madværkstedets Maj 1 Kalkungryde med ris og broccolisalat Tigerrejer med pasta, pinjekerner og parmesan Frikadeller med kartoffelsalat Maj 1 Dag 1 Kalkungryde med ris og broccolisalat Dag 2 Tigerrejer

Læs mere

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 42 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 42 MESTERSLAGTERENS BOLLER I KARRY 600 g hakket skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk karry 3 spsk mel 4 dl bouillon 1 syrligt

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

Madlavningsaften

Madlavningsaften Madlavningsaften 25.10.17 Grov madtærtebund - 1 stk. Tærtefyld - 1 tærte Bagte rødbeder og græskar med timian - 4 prs. Groft brød - 8 stk. Rullet dampet fiskefilet - 4 prs. Salat - 4 prs. Frugtspyd 30

Læs mere

-----------------------

----------------------- Farsbrød i butterdej 250 g spinat 30 g smør 125 g champignon 600 g hakket kalv-og flæsk 1 æg 1 tsk. salt Peber 1 fed hakket hvidløg ½ tsk. paprika 5 plader butterdej æg til pensling Damp spinaten i lidt

Læs mere

Opskrifter. Moussaka med squash og græsk yoghurt. Fremgangsmåde. Ingredienser. Pandekager. Yoghurtlag. Uge 27

Opskrifter. Moussaka med squash og græsk yoghurt. Fremgangsmåde. Ingredienser. Pandekager. Yoghurtlag. Uge 27 Moussaka med squash og græsk yoghurt Pandekager 600 g hakket oksekød 1-2 stk. hakket løg 2 gulerødder i tern 2 fed hvidløg hakket 2-3 stk. tomater i tern 1 spsk. oregano 1 tsk. allehånde 1 stk. squash

Læs mere

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C.

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C. Sunde Opskrifter Knasende sund Pizza 2 dl Hvedemel 3 dl Fuldkornsmel 25 g Gær 1 spsk Olivenolie 2 dl Lunkent vand 1 2 tsk Sukker 1 tsk Salt Forvarm ovnen til 220 grader C. Opløs gæren i det lunkne vand,

Læs mere

Opskrifter. med chili og mynte. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 24. mesterslagterens

Opskrifter. med chili og mynte. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 24. mesterslagterens Kødboller med chili og mynte 600 g hakket oksekød Salt 1 fed finthakket hvidløg 1 fintrevet gulerod ½ fintrevet løg 1 æg 1 tsk. finthakket chili eller harissa 1 tsk. revet ingefær 1 spsk. finthakket mynte

Læs mere

OPSKRIFTER GRYDERET. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31 MESTERSLAGTERENS. Varm retten op i gryde.

OPSKRIFTER GRYDERET. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31 MESTERSLAGTERENS. Varm retten op i gryde. GRYDERET 800 g gryderet 400 g rødbeder 200 g selleri 2 syrlige æbler 2 spsk. olie 1 spsk. estragoneddike 1 fed hvidløg, presset 1 spsk. hakket persille Salt og friskkværnet peber Varm retten op i gryde.

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Spaghetti Kylling med Lakseruller Ribbensteg med med urtekødboller nye

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet Marineret svinefilet med perlebygsalat Opskrift 1 Opskrift 2 Stoganoff på klassisk facon 1 stk. marineret svinefilet 250 g perlebyg 150 g grønne bønner 150 g blomkål 200 g cherrytomater Dressing 2 spsk.

Læs mere

Opskrifter November 2014

Opskrifter November 2014 Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS 600 g hakket oksekød 1 hakket løg 2 fed hvidløg, finthakket 1 bdt. persille 1 æg GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS Tomatsovs: 2 ds. flåede hakkede tomater 1 løg 1 fed knust hvidløg 1 dl tomatpuré

Læs mere

buffet til 70 personer

buffet til 70 personer k o o c o g t n a r u a t res buffet til 70 personer menu - til buffet for 70 personer 1. røddernes suppe med rugbrødscroutoner 2. salat med grønne bønner og tomater 3. spidskålssalat med bacon 4. urtemos

Læs mere

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED GULERØDDER, BLOMKÅL OG FETACREME. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 16 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER FRIKADELLER MED GULERØDDER, BLOMKÅL OG FETACREME. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 16 MESTERSLAGTERENS FRIKADELLER MED GULERØDDER, BLOMKÅL OG FETACREME 600 g hakket skinkekød 1 løg 1 fed hvidløg 1 æg 1 dl dansk vand 3 spsk. hvedemel 150 g groftrevne gulerødder Smør og olivenolie til stegning 1 blomkål 100

Læs mere

Opskrifter. Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 29. mesterslagterens

Opskrifter. Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 29. mesterslagterens Grillet spyd med hakket oksekød, nye kartofler og chutney 600 g hakket oksekød 2 løg 1 bundt bredbladet persille 1 tsk. salt Peber 8 små træspyd 800 g nye kartofler Rabarberchutney ½ kg rabarber 4 bananskalotteløg

Læs mere

OPSKRIFTER OKSEKØDSTÆRTE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 39 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER OKSEKØDSTÆRTE. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 39 MESTERSLAGTERENS OKSEKØDSTÆRTE 600 g oksekød 1-2 løg, i skiver 1-2 peberfrugter 1 lille ds. koncentreret tomatpuré 1 dl. vand salt, peber, merian 2 fed hvidløg 5 pl. Butterdej ca. 5 tomater 100-150 g reven ost. Svits løgene

Læs mere

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank 8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank Af Lene Hansson Foto: Andreas Beck og Camilla Rønde, oktober 2012

Læs mere

og peber. 8. Kom smørret i en stor gryde, 17. Til pynt: Tag de grove blade og smelt det.

og peber. 8. Kom smørret i en stor gryde, 17. Til pynt: Tag de grove blade og smelt det. Du skal bruge 1 stk. løg 1. Vask hænder. 11 Kom laurbærbladet, 1 fed hvidløg 2. Find alle ingredienserne vand og hønsebouillon 2 stk. gulerødder frem. terningerne i gryden og rør. Ca. 250 g selleri 3.

Læs mere

Madplan Juni 1. Madværkstedets. Bagte søde kartofler med helstegt citronkylling. Pizzabøf med pasta og græsk salat

Madplan Juni 1. Madværkstedets. Bagte søde kartofler med helstegt citronkylling. Pizzabøf med pasta og græsk salat Madværkstedets Juni 1 Pizzabøf med pasta og græsk salat Bagte søde kartofler med helstegt citronkylling Kokospande med appelsinmarinerede svinekoteletter Juni 1 Dag 1 Pizzabøf med pasta og græsk salat

Læs mere

Opskrifter. Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22. mesterslagterens

Opskrifter. Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22. mesterslagterens Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler 1,2 kg kalvesteg 200 g perleløg evt. fra glas 1 hakket løg 1 selleri stængel 2 fed hvidløg ½ fl. hvidvin 1 kg kogte kartofler 1 bundt+ persille Brun stegen

Læs mere

SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID

SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID FISH TACO MED VESTERHAVS- TORSK 400 g vesterhavstorsk i filet 1 dl sesamfrø 2 spsk vegetabilsk olie ½ bundt koriander, groft hakket 2 dl

Læs mere

BØNNER & LINSER Opskriftshæfte, januar 2018

BØNNER & LINSER Opskriftshæfte, januar 2018 BØNNER & LINSER Opskriftshæfte, januar 2018 OPSKRIFTER JANUAR 2018 Bønner og linser er fantastiske, som supplement til en sund kost. De kommer i mange former, størrelser og farver og er flotte i både

Læs mere

Opskrifter. Farspandekage og smørdampede grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 41. mesterslagterens

Opskrifter. Farspandekage og smørdampede grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 41. mesterslagterens Farspandekage og smørdampede grøntsager 600 g hakket kalv og skinke 2 spsk. hvedemel 1½ spsk. fintrevet zittauerløg 1½ tsk. groft salt Friskkværnet peber 1 æg eller 2 æggehvider 2 dl mælk 50 g smør Smørdampede

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød.

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. KlimaKøkken Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. Du kan finde flere opskrifter på klimavenlig mad på nettet.

Læs mere

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 nøglehuls retter 1 Oksekødsgryde Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Oksekødsgryde Det skal du bruge (4 pers.) 400 g SMAGFULD hakket oksekød 3-7% 1 spsk. olie 1 stort skrællet groft hakket løg (ca. 90 g)

Læs mere

Madværkstedets. Madplan sept. 2. Chilikylling med blomkålsris og jalapeños. bagte søde rødder

Madværkstedets. Madplan sept. 2. Chilikylling med blomkålsris og jalapeños. bagte søde rødder Madværkstedets sept. 2 Fyldt mørbrad med bagte søde rødder Chilikylling med blomkålsris og jalapeños September 2 Dag 1 Fyldt mørbrad med søde rødder Dag 2 Dag 3 Chilikylling med blomkålsris og jalapeños

Læs mere

Opskrifter. med champignon. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36. mesterslagterens. Farsbrød

Opskrifter. med champignon. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36. mesterslagterens. Farsbrød Farsbrød med champignon 600 g hakket kalv og skinke 1 spsk. groft salt 2 fintrevne løg 1 spsk. herbes de provence - fransk krydderiblanding 1 æg ¼ liter mælk ½ dl hvedemel 450 g finthakkede champignoner

Læs mere

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College Løgkompot til fisk 3 stk. Kepaløg. 2 stk. Stjerne anis. ½ spsk. Karry. 25 gram. Cashewnødder. ½ dl. Hvid balsamico. 1 stor spsk. Honning. Salt og peber. Rapsolie. Pil og rens løgene. Skær fra top til bund

Læs mere

Nem og sund hverdagsmad til hele året

Nem og sund hverdagsmad til hele året Nem og sund hverdagsmad til hele året Krydderstegte koteletter med blomkålsraita og rispilaf Krydderstegte koteletter med blomkålsraita og rispilaf ca. 30 minutter Ingredienser: (2 personer) 2 svinekoteletter

Læs mere

Sundhed er for alle Opskrifter. Maj Sundhed Idræt og Kultur

Sundhed er for alle Opskrifter. Maj Sundhed Idræt og Kultur Sundhed er for alle Opskrifter Maj 2015 Sundhed Idræt og Kultur Forord Denne kogebog er udarbejdet efter afholdelse af et sundhedsfremmende kursus Sundhed er for alle målrettet borgere med medfødt hjerneskade/

Læs mere

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser Eriks Mad og Musik.. 0 Kogte nye kartofler Kartofler Groft salt Smør Evt. persille eller dild TEMA: Kartofler Vask kartoflerne og kog dem men endelig ikke for længe. 0- minutter kan være nok, hvis de er

Læs mere