Bork Avis. Februar tilbud. Lækker Blu-ray afspiller. Det er DIN avis! Kun 599,-

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bork Avis. Februar tilbud. Lækker Blu-ray afspiller. Det er DIN avis! Kun 599,-"

Transkript

1 Det er DIN avis! Bork Avis 2. udgave Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Med tanke på terrorangrebet mod Charlie Hebdo, går redaktøren i kødet på religion og ytringsfrihed. Læs hele sektionen på side 8. Månedens portræt. Birthe Høst har i mange år været en af drivkræfterne i Bork Havn. Her fortæller hun om sin historie og hendes projekter. Læs hele historien på side 2. Bork og Bork Avis har fået sin egen gruppe. Tilmeld dig på linket herunder. Spørg efter Borkpakken! Februar tilbud Lækker Blu-ray afspiller LG Blu-ray/3D DVD afspiller Kun 599,- Åboulevarden Tarm tlf

2 Kolofon Oplag: ca stk. Heraf bliver ca. 600 stk. omdelt til alle faste hustande i Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn. ca. 200 omdeles i Hemmet og resten bliver lagt ud til fri afbenyttelse i forskellige restauranter, butikker mv. i området. Derudover hentes avisen ca. 250 gange på internettet. Ansvarhavende redaktør: Betina Hvejsel Midtbyvej 7, Nr. Bork 6893 Hemmet .: Deadline og udgivelse: Deadline for indhold er d. 20. feb Næste avis udkommer d. 27. feb Annoncer, informationer, arrangementer og andre indlæg, skal sendes til: Priser 1,50kr./spaltemillimeter. 1/2 side: 750kr. 1 hel side 1500kr. Alt tryk inkluderer fuld 4-farve. Bestil annonce for 12 mdr. og få 15% rabat. Format: Spaltebredde: 41 mm. Spaltemellemrum: 4mm. Max. bredde: 176 mm. Max. højde: 263 mm. Mangler du et professionelt website, med nemt indholdsstyring. Så skriv til DanCMS på Midtbyvej 7, Nr. Bork, 6893 Hemmet, eller til og få en uforpligtende snak og et tilbud. Side 2 Månedens portræt... Birthe Høst trådte sine barnesko på en stor gård i det nordjyske i nærheden af Ulsted. Men hun ville opleve verden, og flyttede i 1975 til Nordsjælland, hvor hun boede og arbejdede i 5 år. Her arbejdede Birthe hos 2 feriehusudlejere. Omkring 1980 flyttede Birthe til Bork, hvor hun var blevet tilbudt job i feriecentret som direktør. Men efter nogle år, fik hun lyst til at prøve kræfter med sit eget. Så hun startede en lille feriehusudlejning. Birthe fandt da også en mand, og fik et par børn. Så det var praktisk for hende at kunne passe arbejdet hjemmefra. På et tidspunkt slog hun sig sammen med en håndfuld andre sommerhusudlejere. Det var svært at få det hele til at fungere, med edb, markedsføring og alt muligt, så da Feriepartner foreslog Birthe at hun skulle ansøge om at få sin egen Feriepartner udlejning, gjorde hun det, og fik det. Feriepartner var langt større og havde styr på teknikken,. I dag er Feriepatner den trediestørste feriehusudlejning sammenslutning. Birthe har da også tæt samarbejde med Feriepartner i Hvide Sande og Henne Strand, hvor de tilsammen laver ekstra lokal markedsføring. Og da Birthes søn arbejder for Feriepartner Tversted, har hun også et tæt samarbejde med 6 filialer i det område. Birthe spænder vidt, men hvis du tror det er hele historien, kan du godt tro om. Birthe er aktiv i mange andre sammenhænge. Hun har været med i udvalg under Feriepartner, der bl.a. planlægger markedsføringen. Hun har været med i en gruppering indenfor Feriepartner for at planlægge hvordan deres EDB skal fungere. Birthe har også siddet i turistforeningen "Fjorden rundt" (Tidligere "Tarm-Egvad") i over 30 år, og har senest haft en afgørende indflydelse på at få opført bl.a. havnemuseet, klappebassin og ny legeplads på Bork Havn. Birthes hjertebarn er dog nok den flotte Hjertesti. Den er blevet

3 kaldt Danmarks bedste hjertesti. Og den er virkelig meget besøgt. Dog har folk antydet overfor mig, at de ville ønske at der var nogle bænke på stien. Men hvad de ikke vidste, var at Birthe som altid var foran. Hun har netop fået en bænk af Landbobanken, og har yderligere fået bevilget kr til yderligere bænke. Så Birthe hviler bestemt ikke på laurbladene. Det seneste kæmpeprojekt Birthe har kastet sig over, er Feriepartner Borks nye domicil. Da Fjordbutikken, som ligge ved siden af det gamle kontor blev ledig, besluttede Birthe sig for at købe butikken. Dette har været et kæmpe arbejde. Og det største er nok den helt utroligt flotte minigolfbane bag butikken, som tager form for tiden. Den bliver i rette Bork ånd, tilrettelagt med et gennemgribende vikingetema. Se billedet herunder. Og for at illustrere hvilke kræfter Birthe er oppe imod, er Birthe igang med at lave en lille terresse bag butikken, foran minigolfbanen, hvor gæsterne kan sidde og nyde en øl eller en is. Men myndighederne mener at der så er tale om et værtshus, hvorfor Birthe skal søge om alle mulige tilladelser og have forskellige kurser, før hun får lov til det. Men Birthe er en ildsjæl og smøger bare armene op og kaster sig ud i opgaven. For hvis nogen kan få tingene til at lykkedes, så er det Birthe. Musikparret Night service Jan og Jens er et par hyggelige spillemænd, der med deres brede repertoire, kan spille humøret op til ethvert arrangement. Repertoiret består af bl.a. 60 er musik, country, country-rock, pop, rock og spisemusik. Kontakt os for en uforpligtende snak: Jan Sørensen og Jens Jensen Telefon el Kom og se mit fine bløde mælkegarn og mærk mit lækre babyalpaca garn. Ring og aftal tid på Anerbjergevej 4a, Sdr. Bork Her ses en lille illustration af hvordan minigolfbanen kommer til at tage sig ud. Alene "vikingeskibsstævnen" i hjørnet er så stort et projekt, at kunstneren må vente på lidt bedre vejr, så hun kan stå ude i et stort telt og skabe den. Hun har nemlig ikke plads i sit atelier. Side 3

4 Indgangsvinkel mht. sammenlægning af Nr. Bork og Sdr. Bork Sogneforeninger Vi har i lang tid gået med tanker omkring sammenlægning i Sdr. Bork Sogneforening. Enten med Nr. Bork eller Forsamlingshuset, da vi mener at vi efterhånden er blevet for små (ca.40) husstande er medlemmer. Når vi f.eks. skal have ny kassere, så koster det 500kr. i bank administration. (5 kontingenter) I vedtægterne er vores hovedformålsparagraf at være talerør til offentlige instanser, og ikke at arrangere forskellige hygge arrangementer. Derfor giver det en interesse konflikt at slå os sammen med forsamlingshuset, som vi havde oppe at vende på generalforsamling i marts Derfor har vi snakket med bestyrelsen i Nr. Bork Sogneforening. Vi erfarer at de har præcis de samme udfordringer som vi selv. Vi er i de 2 bestyrelser blevet enige om at arbejde for en sammenlægning, da vi mener at vi kan udnytte vores resurser bedre. Vi kan i bestyrelserne kun bruge vores tid en gang, og på prioriteringsrækkefølgen kommer det altså efter familien og arbejde. Vi bliver jævnligt inviteret til offentlige arrangementer hos f.eks. LAG, Landdistriktsrådsmøder eller noget med kommunen. Det bliver nemmere at få et par folk afsted til sådanne arrangementer, når vi har en større bestyrelse. Det er sjovest at komme afsted når man er mere end en. Kommer man ikke afsted, risikere man jo at gå glip af nogle guldkorn som også har relevans i Bork. Vi bliver gang på gang opfordret til samarbejde/ sammenlægninger af foreninger når vi er ude til møder, for at samle kræfterne på noget der kan gavne flest mulige. Vigtigst: ildsjæle ikke skal blive slidt op for hurtigt. Det har også bestyrket vores tro på, at det er den rigtige beslutning vi arbejder på, med Bork Sogneforening eller Borgerforening. Side 4 Ved en sammenlægning er der selvfølgelig ting der stadig skal foregå i begge byer. Vi vil i vores kommende vedtægter sørge for at begge sogne bliver repræsenteret ligeligt, så vidt muligt, også m.h.t. køn. Vi har hver vores legeplads som skal bestå. Juletræstænding skal der også være plads til begge steder. Fastelavnsfest er i Nr. Bork og så bliver der vel et foredrag i Sdr. Bork. Da vores foreningers kassebeholdning er ca. det samme mener vi sagtens at vi kan slå os sammen, uden at det betyder at der skal være absolut millimeterdemokrati. På Sdr. Borks sogneforenings vegne. Kenneth Olesen. Nr. Bork Sogneforening Hvorfor skal vi sammenlægges med Sdr. Bork Sogneforening. Det skal vi, da det er nemmere at komme i kontakt med kommunen og andre offentlige instanser, som vi har brug for, hvis vi skal have udvikling i vort sogn, og det skal vi. Det skulle gerne blive attraktiv, at flytte til vort sogn, så vi kan bevare vores skole, Hallen, Forsamlingshuset og Kroen. Vi bliver nødt til at samarbejde for ellers kan det blive svært. Jo flere medlemmer vi er, des bedre. Vi er pt. 38 husstande. Vi i bestyrelsen mener det samme som Sdr. Bork sogneforening, lad os slå os sammen. Bestyrelsen vil opfordre jer til, at komme til generalforsamlingen så vi kan få så mange til at stemme som muligt. Venlig hilsen Nr. Bork Sogneforening

5 MÅNEDENS SUPER TILBUD GÆLDER FRA 1. FEBRUAR TIL OG MED 28. FEBRUAR GI EN GAVE DER GLÆDER OG SMAGER Julen er hjerternes fest og mavernes. En julekurv med varer fra din lokale Købmand glæder begge dele. Kom ind og hør mere, hvis du vil forkæle en, du holder af. CERES JULE-HVIDTØL 6 flasker 33 cl Ltr. pris 7,55 v/køb af 6 fl. + Pant Afhentningspris MAD & SMAG KYLLINGEFILETER Tilsat 9% Vand Salmonellafri 480 g Kg pris 52,08 PR. PAKKE 25,- BESTIL JULEKURVEN HOS MIN KØBMAND STEFF HOULBERG PØLSER Grill eller Hotdog g Kg pris 50,00-53,33 FRIT VALG gælder hele februar 20,-MAX 5 POSER PR. KUNDE PR. DAG 6 FLASKER HARIBO POSER Flere Varianter 57 g Pr. 100 g 8,77 FRIT VALG 5,- BKI EXTRA KAFFE Specialristet 400 g Kg pris 62,50 PR. POSE 25,- OMO FLYDENDE Color eller White 1 ltr. FRIT VALG 15,- MAD & SMAG HAKKET KALVE- OG SVINEKØD 8-12% 700 g Kg pris 42,79 PR. PAKKE uddene gælder fra lørdag den 29. november til og med fredag den 5. december Find din nærmeste Min Købmand på KøbmandsHuset, STEFF HOULBERG PARISERTOAST 100 g Kg pris 50,00 PR. PAKKE 5,- STEFF HOULBERG Cocktailpølser, Skinkestrimler eller Bacon i Tern eller i Skiver 90 g Kg pris 55,56 FRIT VALG 5,- MÅNEDENS SUPER TILBUD GÆLDER FRA 1. FEBRUAR TIL OG MED 28. FEBRUAR Kærup Industrivej 12, 4100 Ringsted, Danmark. Vi har vinter åben HVER dag - Åben 365 dage om året. Besøg os i Bork Havn, Kirkehøjvej 9b, 6893 Hemmet, telefon: Side 5

6 Nyt fra Sdr. Bork forsamlingshus Bork Revyen 2015 Lørdag den 28. februar er der premiere på Bork revyen Vi plejer normalt at opføre dilettantteater i februar, men vi har længe haft lyst til at prøve kræfter med at producere vores egen forestilling. Og der er jo sket mange ting i Bork i det forløbne år. Vi har fået et nyt forsamlingshus og dermed også en ny scene, så derfor syntes vi, at nu var tiden inde til at lave en revy. Vi har prøvet at finde nogle sjove episoder frem fra det forgangne år og bearbejde dem til små optrin og sketches. Lige nu arbejder vi på at få forestillingen til at hænge sammen. Vi griner en masse undervejs, så vi håber, at revyen også vil more publikum. Vi håber, at rigtig mange vil finde vej til forsamlingshuset den 28. februar, så vi sammen kan få en fornøjelig aften. Aftenens program: Kl. 18,00: Spisning - "Tag selv Bord" med forskellig slags kød + diverse tilbehør Kl. 19,30: Revy Kl. 21,00: Dans ved musikeren Kim Kl. 01,30: Festen slutter Pris: 225,- kr. Tilmelding: Senest mandag den 23. februar til Anette Lundsten på tlf På vegne af revyholdet Eva Paludan Pedersen Den daglige drift af Sdr. Bork Forsamlingshus Den 1. januar har Maja Lorentsen overtaget den daglige drift af Sdr. Bork Forsamlingshus. Ny mail: Tlf.: (ma.-to ,00) Efterlysning Jeg er en mand på 55 år som lige er flyttet til sdr. Bork. Jeg mangler tre andre mænd at spille keglebillard med i forsamlingshuset. Jeg forestiller mig vi spiller en gang om ugen. Det koster 350 kr. pr. mand om året i bord leje, er vi kun tre koster det mere. Ring til mig på: tlf eller send mail til: Hilsen Per Kristensen Anerbjergvej 28 sdr. Bork Side 6 Legestue i Sdr. Bork! Hver torsdag formiddag fra 9-12 er der legestue i Sdr. Bork Forsamlingshus. Vi mødes med børn i alderen 0-6 år. Medbring evt. lidt frugt/formiddagsmad til eget forbrug. Pris pr. voksen: 20kr. Alle er velkommen! For nærmere info kontakt Mette Levinsen Pedersen ( )

7 GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING Optimer din bolig med efterisolering, loftsisolering, hulmurs - isolering eller isolering af etageadskillelsen. Få et bedre indeklima, dæmp støjgener og vigtigst så sparer du penge. PROFESSIONEL ISOLERING isoler miljørigtigt og spar på energien... VARME KULDE LYD BRAND TERMOGRAFERING FÅ TILSKUD! Vi garanterer vores kunder områdets største tilskud via Energistyrelsen GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS OPMÅLING / TILBUD - GRATIS Side 7

8 Redaktørens tanker... Religion, ytringsfrihed, terror? Med terrorangrebet på Charlie Hebdo i Paris, vågnede verden op til et stort spørgsmål. Hvad er ytringsfrihed? Historisk set, er ytringsfrihed ret nyt. I den vestlige verden, og måske specielt i Danmark, kan man stort set skrive og udtale sig om alt, man har på hjerte, uden at det får nogle konsekvenser. Men der ER grænser. Man må for eksempel ikke opfordre til vold, skrive grimt om minioiteter som f.eks. homoseksuelle. Dette er nedfældet i vores lovgivning. Man må heller ikke genere folk med en anden trosretning. Men alligevel råbes der lige nu op om, at muslimer er forfærdelige og skal sendes hjem til deres hjemlande. Alle muslimer er terrorister, og vil os ikke noget godt. Så begynder det at blive lidt ulækkert. Jeg kender personligt flere muslimer, som er flinke og rare, arbejdsomme mennesker, som elsker at bo i Danmark, og som er meget kede af at blive lagt i samme kurv, som de få rådne æbler der findes blandt muslimer. Og når vi nu tilskriver en masse dårligt til muslimer, skal vi så ikke kigge indad? Hvad med de kristne? Igennem tiderne er der vist ikke andre trosretninger, der har været skyld i så mange dødsfald som de kristne. Eller se på mellemøsten, hvor bl.a. jøderne næsten dagligt dræber muslimer - selv den dag i dag. Men det er ikke terror - det er interne statslige anliggender. Måske er det ikke nogen bestemt trosretning, der er skyld i ufred i vores verden. Måske er det bare religion i det hele taget. For hvad ER religion? Religion er i langt de fleste tilfælde, et meget gammelt forsøg på at forklare verden udfra den viden man havde på det tidspunkt, da religionen startede. Inden for den seneste korte tid, har der været en sag fremme om en stakkels præst, som var kommet til at udtrykke at han ikke troede på Jesus fysiske gen-opstandelse, eller at han kunne gå på vandet. Dette medførte straks represalier for præsten, som nu er sendt på "gen-opdragelse" hos en anden præst i 3 mdr. Selvom hans nye mentor heller ikke tror på det. Vores egen Espen Lunde Larsen, har da også stået i første række og offentligt beskyld præsten for at bryde præsteløftet. Og næsten samtidigt har Espen også slået på tromme for at ytringsfriheden er urørlig! I min optik virker det forkert. Er ytringsfrihed selektiv? Den katolske kirke har i de sidste mange år, måttet "æde mange kameler", og give indrømmelser til videnskaben. Også her har det tidligere været blasfemisk at udtale sig positivt om forskellige videnskablige fakta. I gamle dage blev man kaldt kætter og risikerede at blive brændt levende på bålet for at udtale sig mod kirken. Så er virkeligheden, at det er tro der skaber terrorismen? Det kunne man umiddelbart godt få tanken om i disse tider. Lige nu er det mest muslimer der er militante og kæmper for hvad de mener er deres rettigheder. Og dette underbygger jo min teori meget. Historisk har det været andre trosretninger, der har været skyld i masseudryddelser. Og ytringsfriheden er endda først kommet til for nylig, set i historisk perspektiv. Men alligevel bruger verden tro og ytringsfrihed som påskud til at starte krig, lave overvågning og sætte nye grænser for hvad almindelige mennesker må. Måske er det på tide at revidere vores opfattelse af tro. F.eks. er vores egen bibels oprindelse omkring 2000 år gammel. Men de første kendte nedskrivninger af passager i biblen, er efter min viden først skrevet omkring år 150. Så kunne man antage at der på 150 år, var blevet pyntet lidt på overleveringerne. Og i så fald, er det så rimeligt at lade biblen være grund for vores kamp mod de vantro? Efter min viden udspringer muslimernes Koran af "vores" bibel, men den blev først skrevet i år 600 efter kristus... Side 8

9 Det er altså 450 år efter de første kendte sider fra den kristne bibel. Så den kamp der føres nu, og som skaber angst og ufred, er altså baseret på ældgamle skrifter, hvoraf koranen så vidt jeg ved, er skrevet af en enkelt mand... Hvad blev der af den næstekærlighed, og "loven" om at du må ikke slå ihjæl, som begge bibler foreskriver? Jeg ved det er et kompliceret emne. Men hvis man holder sig til nogle få simple regler - noget henad de ti bud - så tror jeg at menneskeheden har håb. Man behøver endda slet ikke have en tro, for at synes at de ti bud er fornuftige. Jeg er selv atteist, men jeg prøver selv at efterleve dem. Så det er måske naivt af mig at tro at det kan lade sig gøre, men lad os prøve at leve anstændigt. Så kan vi bevare vores ytringsfrihed, fordi vi godt selv ved hvad vi kan tillade os at sige om andre. Fred være med dig. Velkommen hos EDC Nr. Nebel Det lokale og stærke mæglerteam med stor erfaring. Jan Mølgaard Toft Ejendomsmægler Mads Havstrup Ejendomsmægler & valuar Pernille Otzen Sagsbehandler Nr. Nebel Ejendomsmæglere, Valuarer, MDE Bredgade 22, 6830 Nørre Nebel Telefon , Bork Havn Lysstøberi/Kerzengießerei Sjov for alle mellem 1 og 99 år! Støb dine egne lys! Vælg mellem mange forskellige former og farver og lad dig inspirere af butikkens håndlavede lys. Uden tilmelding. Åbningstider: Der ultimative Spaß für jung und alt! Unser freundliches Team bringt Ihnen die Kunst des Kerzengießens näher. Unter fachmännischer Anleitung gießen Sie Ihre eigene Kerze in Ihrer Wunschfarbe und -form. Ohne Anmeldung deutschsprachig! Öffnungszeiten: Uhr. Lysstøberi Bork Havn Josefine Andreasen Ejendomsmægler Thomas Sønderby Kristiansen Trainee Star Café & Restaurant i Bork Havn Nyd Ndl lækre fik friske retter i en hyggelig atmosfære! Forskellige fiskeretter Wienerschnitzel Fiskeburger Pandekager m.m. Bordbestilling anbefales Åbningstider fra 10. Genießen Sie frische Gerichte in einer angenehmen und gemütlichen Atmosphäre Verschiedene Fischgerichte Wienerschnitzel Fischbrötchen Crepes u.a. Tischbestellung empfohlen Öffnungszeiten ab 10 Uhr. Star Café & Restaurant Stjerneskud m. 1 dampet og 1 pandestegt rødspættefilet Sternschnuppe mit 1 gedämpften und 1 gebratenen Schollenfilet Sølvbryllup I anledningen af vores forældres sølvbryllup tirsdag d. 17. februar 2015, vil vi gerne invitere familie, venner og bekendte til morgensang på: Midtbyvej 24 i Nr. Bork kl Efter morgensang vil der blive serveret morgenmad i Bork Hallen Vi glæder os til at se jer alle Mvh. Børn, børnebørn og svigerbørn Side 9

10 BFK HERRESENIOR HÅNDBOLD Stilling Serie 3 Herrer, Pulje 5 Hold K V U T Score P 1 Bork FK Tarm-Foersum GF Rækker Mølle KFUM Troldhede GIF Tim GF Kampprogram Bork FK Serie 3 Herrer (Pulje 5) Periode: til Kampnr. Runde Dag Dato Kl. Hjemmehold Udehold Spillested/Bane Tor :30 Tarm-Foersum GF Bork FK Tarm Idrætscenter A Fre :00 Rækker Mølle KFUM 5 Bork FK Rækker Mølle hallen Søn :00 Bork FK Troldhede GIF Bork hallen Søn :15 Tim GF Bork FK Tim hallen Søn :00 Bork FK Tarm-Foersum GF Bork hallen Invitation til erhvervsmøde, for Bryggen og andre interesserede erhvervsdrivende i Bork Havn. Side 10 Den 11. marts 2015 kl. 18:00 afholdes møde på Café Sanne vedr. sommersæsonnen 2015, herunder Bork Havn Marked. Idéer og andre indslag er velkomne. Café Sanne byder på smørrebrød, drikkevarer kan købes efter behov. Tilmelding til Café Sanne på telefon NYHED Bork får nu sin egen stofbutik i den gamle andelskasse på Tarmvej 135. Vi lægger ud med et stort lagersalg, g, hvor næsten alt stof er til halv pris. Butikken har åbent hver fredag og lørdag fra 10 til 17 Vi tilbyder også at sy gardiner for folk. Vi støtter BØRNENES KONTOR Kontakt på %

11 HYTTEFADET BORK HAVN Du finder os på Bryggen 7, Bork Havn Vi holder åben i vinterferien (uge 7) Husk du kan altid handle på vores webshop: Vi laver gerne værtindegaver med vores specialvarer øl, chokolade, salt mm. Ring på Åbningstider Man-ons:... lukket Torsdag fredag lørdag søndag Herrefrokost d. 7/2 og damefrokost d. 28/3. Begge kl 14 og tilmelding en uge før Tema til damefrokost er Grease. Side 11

12 N Ø R R E B O R K S O G N E F O R E N I N G GENERALFORSAMLING Nr. Bork Sogneforening Tirsdag d. 17. februar 2015 Foreningen er vært med smørrebrød, øl og vand. Vi starter kl. 18,30 med maden. Derefter generalforsamling kl Her serveres der kaffe og småkager. Af hensyn til bestilling af smørrebrød skal der tilmeldes til spisning til Anette Hansen på / senest lørdag d. 14. februar Generalforsamling Dagsorden iflg. Vedtægter: 1. valg af ordstyrer. 2. Beretning ved formand. 3. Regnskabet aflægges. 4. Sammenlægning med Sdr. Bork sogneforening, hvis ja videre til punkt Valg af revisor. 6. Fastsættelse af kontingent. 7. Behandling af indkomne forslag. 8. Eventuelt. På valg er Pernille Nielsen (ønsker ikke genvalg) og Rikke Just (ønsker genvalg) Forslag skal være formanden(anette Hansen) senest 3 dage før i skriftlig form. Side 12 Sdr. Bork Sogneforening afholder generalforsamling tirsdag den 17. februar kl i Forsamlingshuset. Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer og skriftfører 2. Beretning ved formanden 3. Aflæggelse af regnskab 4. Indkomne forslag: Sammenlægning af Nr. Bork og Sdr. Bork Sogneforeninger. Hvis afstemningen giver ja, så udgår punkterne 5,6 og 7, ellers fortsætter generalforsamlingen med punkterne 5,6 og Valg af bestyrelse 6. Valg af revisor 7. Fastsættelse af kontingent 8. Eventuelt Bestyrelsen Sikke nu noget... Har du opdaget en eller flere fejl eller mangler i avisen? Er du blevet sprunget over i omdelingen? Er du uenig i vores synspunkter? Har du information der burde have været med i avisen? Har du en bedre historie? Ved du noget om fremtidige arrangementer? Er du bare sur? Eller helt vildt glad over noget? Så er det nu du skal fatte din computer og sætte tænkehatten på! Skriv hvad du har på hjerte, og send det til Jeg vil ikke garantere at vi trykker det, men hvis vi ikke ved det, kan vi ikke. Så skriv til Du kan også prøve at kigge forbi på Midtbyvej 7 - det kan jo være at jeg er her og at jeg har tid til at snakke med dig Så hvad venter du på? Det er din avis!

13 Gratis Familietjek og lidt festival! Bork Havn Fonden inviterer til en spændende aften i Bork Hallen Torsdag d. 19. Februar kl.19 *Tellus advokaterne - Familietjek, arv og testamente *Bork Havn Fonden hvad er det egentlig lige den Fond er for noget? *Bork Havn Musikfestival sidste nyt vedr. BHMF 2015! MARKISE & KALECHESMEDEN v/ John F. Jacobsen Esbølvej 24, Sdr. Vium 6893 Hemmet Bådkalecher Møbelpolstring Covers Presenninger Solsejl - Altansejl Autopolstring Reparationer Specialopgaver Webshop Vi får besøg af Tellus advokaterne, der vil holde et spændende og relevant indlæg, derefter vil Bestyrelsen for Bork Havn Fonden samt Festivalledelsen orientere om løst og fast, hvordan det er gået i 2014, festival 2015, fremtidsplaner mv. Der vil selvfølgelig være lidt mad og drikke i løbet af aftenen. For nærmere info, tilmelding mv. følg med i ugeaviserne og lokale opslag i den nærmeste tid BORK HAVN FONDEN i samarbejde med Vi tilbyder vores service til både private og erhvervs kunder Vores service dækker bla. bugsering til værksted eller hjem, hjælp ved punktering og tør for benzin. Et års abonnement for private koster 480,00 kr. Vi tilpasser service aftalen til erhvervskunder, så den passer til den enkelte forretning. Ring for tilbud og flere oplysninger på Tlf eller til: Hjælp til bærbar computer. Driller din PC? Er den blevet langsom? Har du fået virus? Skal du have hjælp med et program? Har du købt ny bærbar, og synes at der er alt for meget ubrugeligt software installeret? Eller skal du bare have rådgivning? Så skriv til mig for et uforpligtende tilbud. Typisk kan jeg klare dine problemer for 300kr. Jeg har arbejdet med computere i ca. 30 år, og har siden vi fl yttede til Bork, repareret omkring 750 bærbare pc'er. Skriv til pcfi eller sms til BORK HAVN Åben hver dag fra d. 6/2 til d. 22/2 Man-fre: kl.: Lør, søn: kl.: TILBUD: Fastelavnsbolle m/fløde og 1 kop kaffe Kun 35,- kr. Side 13

14 Invitation til Cafémøde 2 Mandag d. 2. februar 2015 kl Det nye Forsamlingshus i Sdr. Bork, Anerbjergevej 30, 6893 Hemmet Tema "Samarbejde - i bred forstand" - klyngelandsbysamarbejder - på tværs af foreninger, landsbyer, sogne, m.m. Program Indlæg ved Henrik From, foreningskonsulent, DGI Vestjylland over emnet Udvikling af lokalsamfund og områder Indlæg ved Louise Kjærsgaard Berthelsen, Landsbytosse, Bedsted over emnet Landsbytosse tosset med landsbyer Indlæg ved Gitte A. Fiskbæk, formand for Gudum Sognehus over emnet Hvis landsbyskolen lukker Cafédiskussioner. Hver deltager får mulighed for at deltage i 2 cafédiskussioner Opsamling og tak for i aften Tilmelding Tilmelding via dette link: Tilmeldingsfrist senest onsdag d Cafémødet er et samarbejde mellem Landdistriktsrådet, DGI Vestjylland, Ringkøbing-Skjern Kommune samt Frivilligcenteret Præsentation af oplægsholdere Udvikling af lokalsamfund og områder Henrik From, Foreningskonsulent, DGI Vestjylland Foreningslivet og borgerne er de lokale eksperter. Deres oplevelser, erfaringer og viden er helt afgørende at få med, når der skal udvikles og defineres nye funktioner, aktiviteter, organiseringsformer og drømme for et givent lokalsamfund. Afsættet er ikke rammen eller mursten, men de mennesker der skal udfolde sig i dem. Projektudviklingen og opgaveløsningen tager udgangspunkt i involveringen af de forskellige interessenter i projektet eller opgaven. Dette tætte samspil fører til fælles ejerskab, og det er grobunden for udviklingen af den lokale kultur. Dialog og inddragelse er dermed en central faktor for DGI Vestjylland. Landsbytosse tosset med landsbyer Louise Kjærsgaard Berthelsen, Landsbytosse, Bedsted I vinteren 2012 læser Bedsteds borgere pludselig i avisen, at den lokale børnehave skal lukkes og at der skal bygges en ny ved skolen i byen. En gruppe yngre kvinder snakker sammen, sætter hinanden stævne hjemme ved køkkenbordene og der debatteres. De vil gerne samle byen og have et forum at diskutere byens udvikling i. Noget må gøres. Alle fire kvinder er tilflyttere, og de kender ikke alle i byen. Løsningen bliver at indkalde til et borgermøde, for det her kræver, at alle snakker sammen på tværs af interesser. Det vælter ind og omkring 100 engagerede borgere dukker op. Visionen for Bedsted-Thy er: at være en udviklingsorienteret landsby med et stærkt fællesskab, der er attraktiv for aktive familier, som ønsker tryghed. Louise vil fortælle om processen, og om vigtige erfaringer. Hvis landsbyskolen lukker Gitte A Fiskbæk, formand for Gudum Sognehus. Når landsbyskoler bliver nedlagt, er der stor risiko for, at de kommer til at stå tomme. Mange steder står de store og centralt placerede bygninger med låste døre og mørke vinduer og nærmest sukker efter nyt liv. Det samme gør de indbyggere, der går forbi byg- Side 14

15 ningerne og ønsker sig, at der igen kunne ske noget inde i bag vinduerne med de falmede gardiner. Sådan kommer det ikke til at gå i Gudum i Lemvig Kommune, hvor en stærk lokal indsats har gjort det muligt at få nyt liv i den nedlagte skolebygning, der genopstod som Gudum Sognehus. Et hus til kultur og bevægelse for alle indbyggere i byen og dens omegn. Den gamle skole bliver forvandlet til det centrale aktivitetssted for mange forskellige brugergrupper. Der er mange foreninger i sognet, blandt andet kan der nævnes Sogneforeningen, Gudum Idrætsforening, Gudum Foredragsog Kursusforening og lokale kirkelige organisationer, som alle nu har til huse i Gudum Sognehus. KFUM soldatermission Bork Genbrug Sønderbyvej 5 Nr. Bork, 6893 Hemmet Den 1. onsdag i hver måned har vi 1/2 pris på tøj, sko og tasker. Gælder indtil 1. juli. Åbningstider: Mandag, onsdag og fredag Lørdag Lukket søn- og helligdage. Den Kreative Kaffekop Den Kreative Kaffekop i Sdr. Bork Forsamlingshus er kommet rigtig godt fra start i det nye år. Ca. 20 kreative sjæle fra området mødes hver torsdag. Vi har indtil nu haft æsker og servietfoldning på programmet og de kommende torsdage byder på nye tiltag, men også gengangere. 19. feb.: Træ v. Kim Hildebrandt, Henne st. - Kom og hør om træ. Snit din egen lille træske. 26. feb.: Cykelslange v. Estrid Nielsen, Lønborg - Lav småting som f.eks. armbånd, lanterne m.m. 5. marts: Filt v. Vera Jackman, Nr. Nebel - Kom og arbejd med vådfilt og nålefilt. 12.marts: Glas lavet i mikro-ovn v. Lissi Bjerre, Sdr. Bork - småting/smykkevedhæng. 19. marts: Påskepynt gips æg, lam af bøljepap (uld), male på æg. 26. marts: Forårs/påskedekoration v. Line Matras og Mette L. Pedersen. Lørdag d. 9.maj fra 9-16 kommer Anne Nissen og instruerer i Pileflet. Der er mulighed for at lave en brødkurv eller et blomsterstativ til udendørs brug. Pris: ca.75 kr. i materialer. Sidste tilmelding: 15. april (max. 10 pers.) Alle er velkommen i Den Kreative Kaffekop uanset bopæl og kreativ interesse. Der er selvfølgelig kaffe/te på kanden. Det koster 30kr i entré og nogle aftener, vil der være ekstra udgifter til materialer, hvis man ønsker at deltage i de forskellige og frivillige tilbud. Følg desuden med på Facebook under Sdr. Bork Forsamlingshus Facebookprofil. Her vil evt. ændringer, tilmelding og priser blive annonceret. Kreative hilsner Eva Paludan Pedersen ( ) og Mette Levinsen Pedersen ( ) Side 15

16 Hemmet Aktivitets- & Kulturhus afholder ordinær generalforsamling tirsdag den 10. marts kl i Kulturhuset, Sdr. Viumvej 2A Dagsorden iflg. vedtægter Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være formand, Niels Erik Mortensen i hænde senest ti dage før generalforsamlingen. Husk at støtte op om Kulturhuset Forny dit medlemskab ved indbetaling af 100 kr. på konto (Medlemskort á 100 kr. kan også købes på generalforsamlingen) Betalt kontingent giver stemmeret ved generalforsamlingen. Kulturpartnere: Venlig hilsen bestyrelsen Side 16

17 Gode råd til din PC og til at undgå svindel på internettet. De fleste læser næsten dagligt om hackerangreb, phising, virus og så videre. Det kan gøre en lidt bange for, at man selv skal blive ramt. Men det er rimeligt enkelt at undgå de fleste farer. Her kommer lidt tips. 1. Lad være med at være nysgerrig. PÅ engelsk siger man "curiouity killed the cat". Det betyder kort og godt, at hvis du er nysgerrig og LIGE skal se en sjov video du har fået tilsendt... Så kan det gå galt. For at undgå at blive fanget i fælden, så lad være med at klikke på videoer. Også selv om de er sendt fra en du kender. Hvis du virkelig VIL se den, så spørg afsenderen om vedkommende har sendt den til dig først. 2. Når du får s med links eller filer du skal åbne, så tænk dig om. Er mailen fra en du kender? Spørg afsenderen om det er sikkert at åbne links eller vedhæftede filer. Ofte ved folk der har en inficeret computer ikke at de sender "snavs" til deres kontakter... Og husk - skat, banker, VISA mv. sender IKKE mails ud, hvor du skal opgive dine kortoplysninger! Heller ikke selv om de ligner rigtigt meget. Kig også på sproget - er det velskrevet dansk, eller er der fejl i det? For nylig fik jeg en troværdig besked fra Sydenergi Bredbånd, med et spørgeskema. Jeg var halvvejs inde i spørgeskemaet, før det gik op for mig at det hedder "Stofa" nu - men det var også det eneste der afslørede fupnummeret. Så pas på. 3. Sørg for at din antivirus virker og er opdateret. Jeg kan VARMT anbefale den helt gratis AVG. Du kan hente den på avg.com. Men husk at det skal være den gratis udgave. Den er i 3-4 år testet som den næstbedste i verden, og den er 3 gange hurtigere end den næsthurtigste på markedet. Det er også meget vigtigt at du kun har én antivirus. Hvis du har flere, skal de afinstalleres først. 4. Undgå toolbars i din browser. Når du installerer Java - eller opdaterer Java, bliver du automatisk spurgt om du vil installere ASK toolbar. HUSK at fjerne fluebenene, inden du går videre i installationen. Masser af andre programmer, herunder Adobes, vil forsøge at få dig til at installere andre ting på din PC, så læs hvad der står på skærmen. 5. Lad være med at installere optimizere. Mange programmer lover dig at gøre din PC hurtigere, og det kan være fristende at prøve dem. Men lad være. Ofte ødelægger de mere end de gavner. 6. På facebook skal du overveje om det er vigtigt for dig at deltage i et spil, eller en sjov test af hvor smuk du er. Som regel vil du blot ende med at få endnu flere reklamer og spammails. Og dine venner bliver automatisk bombarderet af dine opfordringer til at deltage. Inten facebook app kan fortælle dig om du er en god mor eller far! Så selv om de som regel ikke er skadelige for din computer, så tænk over om du har brug for det. Trænger du til hjælp med din PC, så sig til. Jeg har repareret bærbare i mange år. Og jeg vil våge den påstand at jeg er en expert på området. Hvis din PC driller, så send mig en med dit problem. Eller besøg os når butikken er åben. Det kan godt være at jeg sidder i morgenkåbe, men det er kun fordi jeg har haft for travlt til at komme i tøjet :-) Kh. Betina Hvejsel. Midtbyvej 7, Nr. Bork, 6893 Hemmet, Side 17

18 Sjove fakta... Kometer og astroider. Det sker LIGE nu i et solsystem nær dig ;-) For nylig nåede den europæisk rummission Rosetta kometen 67P/Churyumov Gerasimenko. Det er ikke første gang et rumfartøj er tæt på en komet, men det er første gang at menneskeheden kan studere en komet SÅ tæt på. Faktisk sendte rummissionen landdingsfartøjet Philae ned til kometens overflade, for at tage prøver og lave målinger. Kometen har form lidt som en peanut. Den er ca. 4 x 4 km. stor, så en ganske anseelig snebold! Men trods størrelsen er tyngdekraften meget svag, og under landingsforsøget, svigtede de harpuner, der skulle fastholde landingsfartøjet i den svage tyngdekraft. Resultatet var desværre at Phillae hoppede over en kilometer før den endelig faldte til ro. Dermed var den ikke på den beregnede position, og uheldigvis kom dens sol-paneler i skygge. Dermed var der kun strøm nok til at den kunne fungere i ca. et døgn. Heldigvis nåede missionen at få taget målinger og få sendt alle data til moderfartøjet Rosetta. Det har så sendt dataene videre til kontrolcentret på jorden. Nu er Rosetta i et tæt omløb om kometen, så vi får stadig værdifulde data fra kometen. Det har bl.a. vist sig at kometen slet ikke minder så meget om en snebold, som man havde forestillet sig. Overfladen er stort set sort af støv, og ikke nær så porøs som man havde troet. Man håber at Phillae vil vågne igen, når kometen nærmer sig det tætteste punkt på sin rejse omkring solen, ca. d. 13. august. Hvis det lykkedes vil man fortsætte den boreprøve man igangsatte, men som gik i stå pga. strømsvigt. På en klar nat kan du se kometen med det blotte øje i nærheden af midten af stjernebilledet Orion. I aften (d. 27. jan. 2015), passerer et helt andet objekt jorden. Det drejer sig om astroiden 2004 BL86, som er ca. 500m. i diameter. Heldigvis passerer den i en afstand af ca. 3,1 gange afstanden til månen, Så der er ingen risiko. Astroider er noget voldsommere end kometer, da de hovedsagligt består af jern og sten (populært sagt), de er MEGET tunge og ville anrette voldsomme skader hvis de ramte jorden. Næste trussel Bork Print og Kopi. Med 25 års erfaring i den grafiske branche, kan vi hjælpe dig med næsten ethvert print/kopi job på papir fra A5-A3 størrelse. Skriv og forhør om et tilbud på din print/kopi opgave. Vejl. priser inkl. moms: Kopipriser 80g. A4 pr. stk. 160g. A4 pr. stk. 160g. A3 pr. stk. 80g. A4 pr. stk. v/ g. A4 pr. stk. v/ g. A3 pr. stk. v/100+ S/H 0,50 Kr. 1,10 Kr. 1,30 Kr. 0,40 Kr/stk. 0,95 Kr./stk. 1,15 Kr./stk. S/H dobbeltsidet 0,80 Kr. 1,80 Kr. 2,20 Kr. 0,70 Kr/stk. 1,50 Kr./stk. 1,85 Kr./stk. Farve 1,50 Kr. 2,10 Kr. 2,70 Kr. 1,40 Kr/stk. 2,00 Kr./stk. 2,50 Kr./stk. Farve dobbeltsidet 2,40 Kr. 3,40 Kr. 4,40 Kr. 2,30 Kr/stk. 3,20 Kr./stk. 4,00 Kr./stk. Tillæg for print - PDF, TIFF eller JPG: 10,00 Kr./printjob. Tillæg for foldning/hæftning eller hulning 0,08kr/ark. Tillæg for hasteopgaver: +20% Tillæg for A4 laminering: 7,00 Kr./ark. Tillæg for A3 laminering: 11,00 Kr./ark. Tillæg for scanning af fotos mv.: 10,00 Kr./scanning (Medbring selv USB-nøgle) For opsætning af dokumenter (sange, brochurer, infoark mv.), hør om pris. Fortæl os om dine ønsker, og vi giver dig et uforpligtende tilbud. Skriv til eller aftal møde med os på Midtbyvej 7, Nr. Bork, 6893 Hemmet for en uforpligtende snak. Side tryk af konfirmations sang. Kun 100,- i februar Kom med tekst og billeder.

19 mod jorden bliver i 2036, hvor astroiden Apophis kommer MEGET tæt på. Dog viser de nyeste beregninger at den ikke rammer jorden. Man mener at det var en astroide på ca. 10km i diameter der udryddede dinosaurerne for 65 millioner år siden. Man skal dog ikke være bange. Nogle anslår at der går mindst 5 millioner år før vi er i farezonen for alvor. Bodils klumme: Fremtidstendenser 2015 Det er svært at spå - specielt om fremtiden, men den teknologiske udvikling betyder, at forbrugsmønstrene for dig og mig ændrer sig løbende. Ericsson ConsumerLab har åbnet for indholdet i telefirmaets årlige trends-rapport, der beskriver de vigtigste forbrugertrends for 2015 og frem til Butik i Bork Havn Butik i Bork Havn med den bedste beliggenhed udlejes straks. 110 m3,toilet og tekøkken. Årlig leje kr. + forbrug ca kr. Forslag til anvendelse butik. Ring til Finn Damberg på FASTELAVNSFEST Lørdag d. 14. februar (bemærk dato) i BORK HALLEN Vi slår katten af tønden fra kl til Alle er velkommen Gevinster til flottest udklædninger Venlig hilsen Nr. Bork sogneforening Her kan man finde 10 forbrugertrends, der kommer til at ændre din hverdag. Et gennemgående tema er, at vi er blevet mere trygge ved teknologien. Derfor forventer vi også, at teknologien i højere grad vil rykke ind i vores hjem. For eksempel ønsker vi sensorer, der registrerer el- eller vandproblemer i hjemmet og overvågning af elapparater i køkkenet, viser rapporten. En anden tendens er, at fjernsynet er på vej på pension. Ikke indholdet, men de fastlagte tider for programmer og film. I 2015 vil flere forbrugere således se mere streamet tv end traditionelt fjernsyn. Resultaterne fra rapporten "10 Hot Consumer Trends for 2015 and Beyond" kommer fra Ericsson ConsumerLabs. I år har rapporten fokuseret på smartphone-ejere i alderen i London, New York, San Francisco, Moskva, Sydney, Tokyo, Mexico City, Sao Paulo, Shanghai og Johannesburg. Undersøgelsen repræsenterer statistisk 85 millioner internetbrugere, skriver firmaet. Side 19

20 10 ting du vil gøre anderledes Her er de ti vigtigste forbrugertrends for 2015 og frem: 1. Streaming fremfor fjernsyn: For første gang vil der i 2015 være flere, der ser streamet indhold fremfor traditionelt flowfjernsyn. Forbrugermønstrene for indhold bliver også mere globale. 2. Sensorer: Hjemmesensorer, der registrerer praktiske ting som eksempelvis vand- og elektricitet har stor interesse blandt verdens forbrugere. 3. Wearables: Smartwatches og andre gadgets, der kan tages på, åbner flere nye kommunikationsmåder, der gør det lettere at komme i kontakt med venner og familie. 4. Realtidsinformationer: I takt med, at internettet gør os bedre informerede, træffer vi bedre beslutninger. Forbrugerne mener, at digitale kort med trafikinformation, energiforbrugs-apps og vandkvalitetsmålere vil begynde at blive udbredt. 5. Økonomisk deling: Deleøkonomi-løsninger, som eksempelvis boligudlejningstjenesten Airbnb, vil eksplodere. Halvdelen af alle smartphone-ejere er åbne for, at udleje deres lejlighed, deres husholdningsapparater eller fritidsudstyr, da det både er belejligt og kan spare dem penge. 6. Telefonen betaler: 48 procent af alle smartphone-ejere vil hellere bruge deres telefon til at betale for varer med, og 80 procent mener, at smartphonen vil have erstattet pungen i Kryptering: Selv om næsten halvdelen af smartphone-ejere gerne vil bruge mobilen til betaling, vil de ikke dele personlige oplysninger. 56 procent af alle smartphoneejere ser gerne, at al deres internet-kommunikation er krypteret. 8. Fitness-sky: Smartphone-ejere mener, at cloud-baserede tjenester har potentialet til at give dem et sundere og længere liv. Fitness-apps, pulsmålere og tallerkener, der kan analysere vores mad, kan altså forlænge vores liv. 9. Velkommen til robotter: 57 procent af de adspurgte forbrugere ser gerne, at en robot ordnede deres vasketøj, imens 36 procent gerne vil have en robot til at holde dem med selskab derhjemme. 10. Børn forbinder til alt: 46 procent af smartphone-ejere mener, at børn kommer til at forvente, at alt er forbundet, når de bliver ældre. Kilde: Computerworld, Ericsson Pigen fra byen. Tegnet af Sarah Maylan.

Bork Avis. 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn

Bork Avis. 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork Avis 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Velkommen til den nye Bork Avis. Hvad skal vi med endnu en avis? Da Bodil og jeg flyttede til Nr. Bork i oktober 2010, synes

Læs mere

Bork Avis. Det er DIN avis!

Bork Avis. Det er DIN avis! Det er DIN avis! Bork Avis 4. udgave - 2015 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Læs denne gang om Bork Havn marked og nogle personlige ord til alle Borkere.

Læs mere

Bork Avis. Det er DIN avis!

Bork Avis. Det er DIN avis! Det er DIN avis! Bork Avis 2. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork inspirerer helt til verdens ende... Vi har modtaget en helt forrygende historie, om hvordan Bork har

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Bork Avis. Marts tilbud Klar til fodboldssæsonen? Det er DIN avis! Kun 2.499,-

Bork Avis. Marts tilbud Klar til fodboldssæsonen? Det er DIN avis! Kun 2.499,- Det er DIN avis! Bork Avis 3. udgave - 2015 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Læs denne gang lidt om fremtidsperspektiver, specielt om fremtidens biler og

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sdr. Vium Nyt Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sogneforeningens generalforsamling. Til sogneforeningens generalforsamling blev der valgt Kent Rosendahl og John Jacobsen som nye medlemmer af bestyrelsen.

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel

Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel Sag: 68301839 edc.dk Nr. Nebel Statsautoriseret ejendomsmægler, MDE Bredgade 22-6830 Nørre Nebel Tlf. 75287733-683@edc.dk Boligen Opført: 2006 Rum/Værelser:

Læs mere

Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening

Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening Fremmødte: 16 Referent: Bolette Toft Mødedato: 2. april 2014 Mødested: Stubhuset; kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter 1. Velkomst ved Bjarne Svendsen Ordstyrer: Bjarne Referent: Anette 2. Kort orientering fra alle deltagende foreninger obs om der er noget særligt alle foreninger bør vide FIF ved Karina, Jørgen og Bente.

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 4. marts 2015 MØDEREFERAT Dato: 4. marts 2015 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 12 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Faaborg By s Antenneforening

Faaborg By s Antenneforening Referat fra Faaborg By s Antenneforening Ordinær generalforsamling Mandag den 20. april 2009 kl. 19:00 På restaurant Klinten i Faaborg Fremmøde: Bestyrelsen: Erik Andersen, Per Smith, Finn Junker og Ib

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Velkommen til byfest i Vester Nebel

Velkommen til byfest i Vester Nebel Velkommen til byfest i Vester Nebel Så er det byfesttid i Vester Nebel, og på de følgende sider vil programmet kunne findes. Byfesten afholdes i år: torsdag den 12. juni søndag den 15. juni 2014 Byfestprogrammet

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele Der er masser af muligheder i dit tv TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele TDC HomeTrio Tv, bredbånd og telefoni Med TDC HomeTrio får du de bedste tv-kanaler direkte gennem dit telefonstik,

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Venskabsklub. www.svendborgsingleklub.dk. Januar 2013

Venskabsklub. www.svendborgsingleklub.dk. Januar 2013 Sydfyns Single- single- og og vens Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk Januar 2013 Fredag den 4. januar kl. 19 Klubaften på Færgegården, Færgevej 13, 5700 Svendborg Der serveres hakkebøf med stegte

Læs mere

Aadum Husholdningsforening

Aadum Husholdningsforening Aadum Husholdningsforening Eftermiddagstur Tirsdag den 11. marts kl. 14.00 16.30 besøger vi Musikgalleriet/Mariehaven i Ansager Rie og Helge Engelbrecht laver underholdning med foredrag, fællessang, besøg

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT I STENLILLE HALLENS SELSKABSLOKALE ONSDAG DEN 20. FEBRUAR 2008 Klokken 19.00 bød formand Carl-Henrik Nielsen

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Referat af generalforsamling i Grundejerforeningen Stenbjergkvarteret.

Referat af generalforsamling i Grundejerforeningen Stenbjergkvarteret. Referat af generalforsamling i Grundejerforeningen Stenbjergkvarteret. Den 9. marts 2011 på Snejbjerg Skole i Snejbjerg kl. 19.00. Formanden Jacob Melau bød velkommen og generalforsamlingen blev gennemført

Læs mere

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften

Juni 2014 Kære forældre Stafet for livet Sidste uge inden sommerferien Grillaften Juni 2014 1 2 3 Ti Forældrekaffe SFO 4 5 To Grundlovsdag Stafet for Livet 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 On Dimission 9. klasse 26 To Grill-aften 27 Fr Sidste skoledag 28 29 30

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54 SOMMERSJOV I VEST Aktiviteterne afholdes i den første uge af din sommerferie, uge 27 Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Der er sjov for både store og små, så skynd dig at melde dig til, så du kan

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

Grundejerforeningen Hyrdeengen Uddelt den. 21 februar 2009 Februar 2008

Grundejerforeningen Hyrdeengen Uddelt den. 21 februar 2009 Februar 2008 Grundejerforeningen Hyrdeengen Uddelt den. 21 februar 2009 Februar 2008 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Hyrdeengen. Onsdag den 11. marts 2009 kl. 19.30 i Pilehaveskolens

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Februar 2011 Kom i klub det er snart vinterferie! Før jul var der rigtige mange medlemmer i klub, så der er måske ikke noget at sige til, at du tager en slapper. Men, men,

Læs mere

september oktober november december

september oktober november december september oktober november december 2014 www.fotoklubnegativ.dk Foto: Gunnar Pedersen Nyt program - ny plan - ny fotoklub Så er vi startet op med et nyt program i vores fotoklub. Meget er ændret, og vi

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe. Februar - marts 2014

SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe. Februar - marts 2014 SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe Spejdermøde hver mandag 18:30-20:00 i Ungdomsborgen Februar - marts 2014 Program Forældrecafé Fastelavnslejr Ny dato: 1.-2. marts Sådan køber du en rygsæk til sommerlejren

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

(helst i almindeligt Word dokument/jpeg billede) Betaling for private indlæg skal betales på kassererens kontor om mandagen mellem kl. 18.30-19.

(helst i almindeligt Word dokument/jpeg billede) Betaling for private indlæg skal betales på kassererens kontor om mandagen mellem kl. 18.30-19. Deadline på Nybøllen 2012 (Alle dage kl. 18.00) 20. februar 9. april 28. maj 9. juli (denne dato er ikke helt fastsat) 27. august 15. oktober 26. november Husk at Nybøllen også er på: www.nybølstenderup.dk

Læs mere

Apr Maj. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153

Apr Maj. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Apr Maj 2013 Jun Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 April 2013 4 Maduge Nicklas Projekt genbrugsdåser Maduge Morten Projekt Smykker m.m. 15 Maduge Louise Projekt Konfirmation sangskulere m.m.

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance

Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance 1 Nyhedsbrev maj 2015 Dansk Linedance Indhold: Kort info om hjemmeside m.m. 2 Invitation til Inspirationsdag/instruktørfest 3 Regelsæt for indsendte danse 6 Info om festmiddag m.m. 7 Instruktør søges 8

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling

Referat Ordinær Generalforsamling Referat Ordinær Generalforsamling Dato: Torsdag d. 14. marts 2013 Sted: Kantinen ved ØBG, Buskelundtoften 3A, 8600 Silkeborg Referent: Brian Nykjær Brandt Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning fra

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Årets gang... 2. Spørgsmål og sager fra sidste års generalforsamling... 2. Parcelhusejernes Landsforening (pl)... 3. Naboor... 3. Vores veje...

Årets gang... 2. Spørgsmål og sager fra sidste års generalforsamling... 2. Parcelhusejernes Landsforening (pl)... 3. Naboor... 3. Vores veje... Bestyrelsens beretning. Bestyrelsens beretning omfatter de i årets løb behandlede væsentlige forhold vedrørende foreningen og dens medlemmer, samt andre forhold, der måtte have medlemmernes interesse Bestyrelsens

Læs mere

Information vedr. Grundejerforeningen Rørløkken, Herlev 29. august 2007

Information vedr. Grundejerforeningen Rørløkken, Herlev 29. august 2007 RØRPOSTEN Information vedr. Grundejerforeningen Rørløkken, Herlev 29. august 2007 Kære beboere i GF Rørløkken Gartnerdag Som annonceret i forrige Rørpost og på vores hjemmeside, så er det snart tid til

Læs mere

Referat af Ordinær generalforsamling 6. april 2011

Referat af Ordinær generalforsamling 6. april 2011 Referat af Ordinær generalforsamling 6. april 2011 Grundejerforeningen Skanderborg Bakker 1, Augustas Vænge og Elisabeths Vænge Grundejerforeningen Skanderborg Bakker 1, Augustas Vænge og Elisabeths Vænge

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG

Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG Se med forældrenes øjne SÅDAN KOMMER DU I GANG 1 Materiale til forældreinddragelse: Se med forældrenes øjne Vil I gerne vide, hvad forældrene mener om deres barns dagtilbud? Vil I gerne høre om, de har

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER LIDT FRA GAMLE DAGE SÅ HOLDER VI FEST IGEN I år vender vi tilbage til traditionerne og holder et gammeldags halbal i Hundslund Hallen!

Læs mere