Primo Tours byder dig hjertelig velkommen til Palmanova

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Primo Tours byder dig hjertelig velkommen til Palmanova"

Transkript

1

2 Primo Tours byder dig hjertelig velkommen til Palmanova Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til fantastiske Palmanova, hvor vi håber, du får en uforglemmelig ferie. Vi rejseledere vil gøre vores for, at du får en Rigtig go ferie. I infomappen på hotellet, som rummer meget af den samme information du finder her, vil du, på dagen inden afrejse, kunne finde tidspunkter og information omkring din hjemrejse. Vi fra Primo Tours ønsker dig en RIGTIG GO FERIE!

3

4 Team Mallorca Hos Primo Tours i Palmanova har vi et team af danske rejseledere. Vi er her for dig og for at hjælpe til med, at du får en fantastisk og uforglemmelig ferie. Vi er at finde på hotellerne dagligt. Her i mappen kan du se, hvilke tidspunkter du kan møde os rejseledere. Udenfor vores hotelservicetider, kan du ringe på vores servicetelefon, hvor vi altid vil være klar til at hjælpe dig. Servicetelefon (0045) Nødtelefon (0045) Tilmelding af udflugter Vi har et spændende udflugtsprogram, hvor der vil være lidt for enhver smag. Du kan tilmelde dig til udflugterne på vores velkomstmøde, vores hotelservice, samt over vores servicetelefon. Husk blot, at tilmeldingen til vores udflugter skal ske dagen i forvejen senest kl Tilmeldingen er bindende og refundering sker kun ved forevisning af lægeerklæring. Hos os kan du selvfølgelig betale med Euro, danske kroner og Visa dankort. Ved betaling med kort bliver der pålagt 1% i gebyr Vi glæder os til at møde dig!

5 Det Mallorcinske Køkken - Forkæl dig selv og dine smagsløg Maden: Hvis du under dit ophold på Mallorca skulle få lyst til at udforske nye og velsmagende retter, er der rig mulighed for dette her på øen. Mallorca er nemlig kendt for deres meget lækre mad, som er blevet inspireret af mange forskellige kulturer, dog mest fra den spanske og catalanske. Middelhavet giver mallorcinerne adgang til helt friske råvarer såsom, fisk, skaldyr og blæksprutter. Disse råvarer er i dag essentielle dele af øens gastronomi, ligesom grøntsager, svinekød og brød. Mallorcas specialiteter: Mallorca har mange lækre specialiteter. Nedenunder er der en beskrivelse af nogle af dem. Ensaïmadas er en lækker mallorcinsk dessert. Ensaïmada er en gærsnegl, som kan nydes som brød eller kage alt afhængig af fyld m.v. Efter denne lækre og søde specialitet er blevet bagt, drysses der normalt flormelis over. Las cocas er en skøn pizzaagtig ret, som oftest er pyntet med løg og peberfrugter. Tumbet er aubergineskiver o.a. friske grøntsager som er stegt i olie. Denne mallorcinske specialitet serveres gerne sammen med en omelet, kartofler og tomater. Det kan være, at denne ret ikke altid står på menukortet, men spørg blot efter det. Sobrasada er en stærkt krydret smørepølse. Denne er lavet på flæsk og paprika. Normalt vil man nyde denne specialitet på et stykke frisk brød. Tapas er navnet på en række små, spanske retter. Gerne en let lille anretning, der ofte bruges som appetitvækker, men som også kan sammensættes til et større måltid. Tapas kan være både varmt og koldt - alt fra en lille skål med oliven, til friturestegte blæksprutter. Tapas giver rig mulighed for, at få smagt på en masse forskellige retter i ét og samme måltid.

6 Paella er en meget udbredt spansk nationalret, som kan variere på utallige måder, alt efter, hvilken egn man er på. Grundsubstansen i paella er kogte ris med safran tilsat med forskellige ingredienser, såsom; blæksprutter, muslinger, rejer, løg, kylling, svinekød, bønner m.m. Drikkevarer: Vin er spaniernes nationaldrik. Der findes mange vinmarker på øen og der fremstilles god vin. Mallorca har hele vindistrikter. F.eks i Binissalem og Pla i Llevant. Hvis man tager øens størrelse i betragtning, er dette faktisk ret imponerende. Disse to vinområder har begge betegnelsen DO, som står for kontrolleret oprindelse. Dog er Pla i Llevant det bedste af de to områder, men der laves også flere gode vine hos konkurrenten i Binissalem. Samtidig må det ikke glemmes, at der laves flere kvalitetsvine, der ikke falder inden for de to DO-områder. Enten fordi de geografisk ligger udenfor distrikterne eller fordi de bruger andre metoder. F.eks. har de en højere alkoholprocent, anvender andre druesorter, eller andet. Specielt skal vinhuset 4 kilos tages seriøst. Her laves noget af Mallorcas bedste vin, denne har samme navn som vinhuset selv. Spisetider: I feriebyerne er det muligt at få serveret et måltid mad stort set alle døgnets timer. Morgenmad serveres normalt kl , frokost serveres kl og middag serveres kl Drikkepenge: Har betjeningen været god giver man gerne 10 % i drikkepenge.

7 Mallorca A-Z Apotek Apotek hedder FARMACIA på spansk og er let genkendelig på de grønne kors uden på butiksfacaden. Åbningstider alle hverdage kl til kl og igen kl til kl Lørdag kl til kl Søn- og helligdage, samt aften og nat, på alle hverdage er mindst ét vagtapotek (FARMACIA DE GUARDIA) åbent. Spørg i hotellets reception, eller se i vinduet hos nærmeste apotek. Badning Mallorca har et væld af dejlige badestrande. Flere steder er der blåt flag, EUs kvalitetsstempel for badevandskvalitet og komfort ved stranden. Grønt flag, betyder godt badevejr, gult flag betyder forsigtighed ved badning, selv for rutinerede svømmere, mens rødt flag betyder badning forbudt. Det orange flag er hejst, når der ikke er livreddere ved stranden. Snorkling er også meget anbefalelsesværdig. Bank Bankernes åbningstider er således: Hverdage kl Lørdag og søndag lukket. (Medbring pas ved veksling af penge) Billeje Se information i mappen, eller kontakt Primo Tours guider. Billeje foretages gennem guiderne. Bus Du kan få udleveret køreplaner af Primo Tours guider eller se information i mappen. Butikker Butikkernes åbningstider er: Hverdage fra kl og igen Lørdage fra kl Søn- og helligdage holder butikkerne almindeligvis lukket. I turistområderne holdes der normalt også åbent i siestaen og om søndagen.

8 Drikkepenge Service er normalt inkluderet i hotel- og restaurationsregningen, men drikkepenge kan gives efter behag. Hvis man har været tilfreds med betjeningen gives typisk 5 10 %. Taxachauffører forventer 10 %. Det hører sig også til, at give en skilling til stuepigerne på hotellet, helst ved begyndelsen af opholdet. Elektricitet Der bruges 220 V alle steder. Nogle steder passer danske stik ikke i kontakten, men man kan oftest låne en omformer i hotellets reception eller købe en i et supermarked. Frimærker Frimærke hedder sello og kan købes på posthuse og i tobaksforretninger. Det koster ca. 0,64, at sende postkort (Tarjeta) og almindelige breve (carta) under 20 g til Danmark. Man skal regne med, at det tager cirka en uge for et postkort at nå til Danmark. Postkasserne er gule, mærket med teksten Correos. Hospital & læge Juaneda er lægen, vi anbefaler, man benytter, hvis er så uheldig at blive syg eller komme til skade. Der er altid mulighed for at komme i kontakt med medarbejder, der taler skandinavisk. Nummeret er Hvis der er brug for lægehjælp, kontakt da Primo Tours guider. Internet På mange hoteller kan man købe internetadgang. Der findes også internetcaféer i Palmanova. Konsulat Det danske konsulat på Mallorca ligger på C. Unió 2, 1 dør 19, Palma. Åbent kl Telefon: Fax: Kreditkort De gængse kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel på de fleste restauranter og i de fleste større forretninger. Der er desuden hæveautomat ved de fleste banker, hvor man maksimalt kan hæve 260 per dag. En hæveautomat er markeret med telebanco. Benytter man kreditkort i større supermarkeder samt butikker, skal man desuden vise billedlegitimation i form af pas eller kørekort. Museer Museerne har almindeligvis åbent fra kl og igen fra kl eller til kl , nogle steder er dog åbne hele dagen. Museerne er lukkede på mandage og helligdage.

9 Nationale helligedage På de store nationale helligdage er forretninger og banker som regel lukkede. De vigtigste fest- og helligdage er: 1. januar Nytårsdag 6. januar Hellige trekonger 2. marts Balearernes dag Påsken Skærtorsdag, langfredag og påskedag 29. april Øernes indlemmelse i Spanien 1. maj Den internationale arbejderdag 2. torsdag efter pinse Kristi legemsfest/corpus Christi 25. juli Skt. Jacobs dag (Santiago) 15. august Maria Himmelfart 12. oktober Spaniens nationaldag 1. November Allehelgensdag 6. December Spansk grundlovsdag 8. December Marias ubesmittede undfangelse 25. December Juledag Forskudte helligdage: skærtorsdag, langfredag, påskedag og Kristi himmelfartsdag. Desuden fejrer man flere steder midsommerfest, fiesta de San Juan, hvor man ligesom i Danmark tænder bål om aftenen den 23. juni. Desuden er der en del festivaler rundt omkring på Mallorca, såsom den klassiske musikfestival Cala Ratjada i juli måned, Chopin-festivalen i Valldemossa i august måned, melonfest i Vilafranca de Bonany anden søndag i september og vinfest i Binissalem, og mange, mange flere. Parkering Det er vigtigt at parkere lovligt, da bilen vil blive bugseret væk ved ulovlig parkering. Gul afmærkning: forbudt at parkere. Hvid afmærkning: gratis. Politi Alarm telefon 112. Opkald er gratis. Spanien har 3 forskellige politikorps. Policia Municipal/Policia Local, bærer blå uniform. Det er det kommunale politi, der svarer til det danske ordenspoliti. Policia Nacional, bærer mørkeblå uniform, det er statspolitiet, det svarer til det danske kriminalpoliti. Guardia Civil, bærer olivengrøn uniform, det er civilgarden. Disse ses ofte uden for byerne som færdselsbetjente. Har man brug for hjælp fra politiet, kan man henvende sig til et hvilket som helst af politikorpsene. Posthus

10 Posthuse hedder Correos og har åbent: Hverdage fra kl Lørdag fra kl Søn- og helligdage lukket. Post kan sendes fra alle hoteller. Taxa Taxaerne er hvide med enten grøn eller gul stribe på fordøren, og de er lette at praje. Et grønt lys på bilen og et skilt med ordet Libre betyder, at taxaen er ledig. Man kører altid efter taxameter inde i byen. Til længere ture uden for byen bruges sjældent taxameter, man aftaler en fast pris på forhånd. Der lægges gebyr på kørsel til og fra lufthavnen, og man betaler ekstra for bagage og søndagskørsel. Taxachauffører forventer 10 % i drikkepenge Tankstationer På hverdage har de fleste tankstationer åbent fra kl De fleste har lukket søndag. Der ligger en tankstationer nær Mercadona Supermarkedet i Son Caliu. Telefon Telefonopkald til danske numre: tast abonnentens nummer. Telefonopkald fra danske numre til spanske numre: tast abonnentens nummer. Mobiltelefonnettet fungerer godt på Mallorca, dog har ikke alle danske abonnementer lige god dækning på øen, og det er meget dyrt at bruge sin danske mobil, både med taletid og SMS. Tiden På Mallorca er tiden den samme som i Danmark. Turistbureau Der er turistbureauer i næsten alle byer. I Palmanova er det: Turistinformationen Palmanova Passeig Mar, 13, Palmanova Valuta Den spanske møntenhed hedder euro. En euro svarer til cirka 7,50 danske kroner.

11 Mallorcas historie Mallorca er en af de fire beboede øer i øgruppen Balearene -slyngekasternes øer. Det var grækerne, der gav navnet til øerne, idet ballein er et græsk ord for at kaste med sten fra en slynge. Slyngekasterne blev efterfulgt af en blandet strøm af sejlende folkeslag, der enten ville underlægge sig øerne eller blot udnytte dem på gennemrejsen. Alle har de sat deres præg på befolkningen: fønikere, romere, maurere, pirater og nu turister f.kr.: Samlere, jægere og fiskere fra fastlandet i Spanien bosætter sig på øerne, og bygger selv bosteder i huleform. Forskere mener på baggrund af enkelte fundne flintstenspidser af pile og menneskeknogler, at det var tilbage i 4000 f.kr., at de første mennesker kom til Mallorca f.kr.: Man mener dog at de første rigtige mennesker på Mallorca var Talayoterne, som var gode byggeteknikere, der byggede forskellige vagttårne og lignende bygninger, som man stadig den dag i dag kan finde på Mallorca f.kr.: Talayot-kulturen på Mallorca og Menorca har sin storhedstid. Forskellige stammer beskæftiger sig med handlen overalt i det vestlige Middelhav f.kr e.kr.: Fønikere, så grækere og siden kartagere slår sig ned på øerne, der var en del af det romerske rige i mere end 500 år. Romerne indførte vindyrkning og olivenoliefremstilling samt anlagde veje og nye byer. 123 f.kr.: Her besatte romerne Mallorca, efter at øboerne tidligere havde været under angreb af pirater. Man kan sige at med romernes indtagen af øen, forsvandt problemet med piraterne. Romerne medbragte sig vinstokke, oliventræer, korn og kristendommen. Det var også i denne tid, 122f.Kr. - år 70 f.kr., at romerne anlagde byer såsom Palma og Alcúdia. Romerne moderniserede øen og anlagde veje, lærte den mallorcinske befolkning at dyrke deres jord samt at bygge store fæstningsværker på øen. 902:

12 I 902 blev Mallorca erobret af General El Jabulani fra Emiratet Córdoba og Mallorca kom dermed under muslimsk besættelse fremtil 1229, hvor Kong James d. 1. Af Aragonien fordrev muslimerne væk fra Mallorca : Godt 300 år maurisk herredømme indledes, da øerne kommer under emiren af Córdoba i Spanien. I 1085 bliver øerne et selvstændigt kongerige. Balearene oplever en tid med velstand. 1229: Den catalanske konge Jaume I af Aragonien besætter og erobrer Balearene med hjælp fra kristne korsriddere : I disse år strides kongerne Jaume II, Alfonso III. og Pedro IV om herredømmet over øerne : Baleaerne indlemmes i det spanske rige. 1715: En hær, som har svoret troskab til Felipe V, Jaume I ( ) ankommer til Mallorca. Øens consell og Den almene Forsamling erstattes med en audiéncia under ledelse af hærens øverstkommanderende, samtidig med at castiliansk bliver gjort til forvaltningssprog : Frihedskrig mod Napoleons styrker. Der kommer flygtninge til øerne, hvilket giver anledning til social og politisk uro. 1837: Mallorca får dampskibsforbindelse til fastlandet. 1903: Gran Hotel i jugendstil med 150 værelser åbnes i Palma, og er dermed en sags symbol på øens status som luksuriøst rejsemål. 1936: General Francisco Franco stiller sig i spidsen for et oprør mod Spaniens nyvalgte republikanske regering, et oprør, som snart breder sig til hele landet. Mallorca og Ibiza støtter Francos nationalister, mens Menorca holder med republikanerne. Alligevel er der kun en begrænset mængde kampe på øerne.

13 1939: Den spanske borgerkrig ender med sejr til fascisterne d. 1 april. Franco bliver statsoverhoved, og der er omfattende hævntogter mod republikanerne. Hermed er diktaturstaten en realitet : Franco opretter en etpartistat, ved at holde Spanien neutrale under 2. verdenskrig overlever han Hitlers og Mussolinis fald. Efter 1945 tager turismen på øerne til. Mallorcas lufthavn bygges i 1960, og turismen begynder at blive Balearenes væsentligste indkomstkilde, i forhold til landbrug og fiskeri. 1975: Franco dør og han har bestemt, at prins Juan Carlos skal efter følge ham. Kong Juan Carlos indfører demokrati. 1978: Spanien indfører en ny, demokratisk forfatning, og Spanien bliver en føderation. Spanien bliver medlem af NATO. 1983: Balearene får regionalt selvstyre. 1986: Spanien bliver medlem af EU : Økonomien blomstrer. Øboerne bestræber sig på at imødegå de ødelæggelser, masseturismen har forårsaget, og i øvrigt at styrke økonomien. Kunst, litteratur og gastronomien gennemgår en renæssance. 2009: Primo Tours bliver stiftet. 2010: Michael Laudrup skriver en toårig kontrakt som træner for Mallorcas fodboldhold RCD Mallorca. Han opsiger kontrakten i 2011 efter uenighed med holdets bestyrelse. 2014: Kong Juan Carlos abdicerer og hans søn, kong Felipe d. 6., overtager tronen. Dette skete d. 19. juni 2014.

14 2015: Palma erklærer sig for en tyrefægterfri by. 2016: ECOTAX, som er en miljøafgift, indføreres i Spanien pr.1. juli 2016.

15 Aktiv ferie på Mallorca Vandreture Uanset, hvor man opholder sig på Mallorca, er der gode, oftest afmærkede, vandrerutre. Sierra de Tramuntana (Tramuntana-bjergkæden) langs nordvestkysten byder på de bedste og mest storslåede ruter, især i Lluc-området, men her skal man have en guide med. Der er mulighed for, at komme på guidede vandreture, som man kan melde sig til på turistkontorerne. Endvidere findes der mange bøger om vandreturene. For mere information er I velkomne til at kontakte Primo Tours. Sejlsport Sejlsport er en af øens vigtigste og mest benyttede sportsgrene, der dyrkes i alle afskygninger. I Palma findes der derfor flere sejlskoler, ligesom der afholdes utallige kapsejladser. I den første uge af august afholdes hvert år kapsejladsen Copa del Rey (kongens cup), hvor over hundrede både deltager. Dette er en begivenhed, som tiltrækker mange berømtheder, herunder mange fra det spanske kongehus. Mallorcas næststørste havneby, Puerto de Alcudia, byder også på mange muligheder for sejlsport. Golf Golfsporten tiltrækker mange besøgende til Mallorca, der har 25 golfbaner fordelt på hele øen. Af internationale turneringer kan nævnes Baleares Open, som er for eliten af professionelle golfspillere. Nogle af de bedst anlagte golfbaner er: Golf Son Vida, Golf de Bendinat, Golf Santa Ponca, Pula Golf og Capdepera Golf. Hestesport På Mallorca er der tradition for travløb. Travbanerne i Palma (Hipodromo Son Pardo) og Manacor (Hipodromo Manacor) afholder hver weekend travløb. Cykling Holder man af at cykle er der cykelruter til enhver sværhedsgrad på Mallorca. De flade kyststrækninger i nord, naturreservatet Albufeira omkring Alcudia, og det flade indre af øen er ligetil. Den nordvestlige kyst har stejle strækninger, for dem, der søger flere udfordringer. Primo Tours guider hjælper gerne med at finde den cykel, der passer til dig. Kontakt os blot, hvis du er interesseret i at leje en cykel i en eller flere dage. Dyreparker og vandlande Marineland (Costa d en Blanes) er en spændende dyrepark med bl.a. delfiner og søløver. Der er også papegøjecirkus, akvarium med hajer samt et terrarium med krybdyr. Hidro Park i Alcudia er et mindre vandland i nærheden, men vil man til et større, er Western

16 Park i Magaluf den bedste mulighed. Musik, teater og udstillinger Teatro Principal danner hvert år rammen om diverse teaterforestillinger. Auditorium er sæde for Balearernes symfoniorkester, hvor der er mange koncerter i løbet af året. Under Pollencas Sommerfestival giver fremtrædende orkestre koncerter i Santo Domingoklostrets smukke omgivelser. Fundacion Pilar y Joan Miró er et aktivt kunstcenter med en permanent udstilling af Miró. Palau Solleric som er et mallorcinsk palads, der benyttes til udstillinger. Diverse Der er i Alcudia-området rig mulighed for, at udnytte diverse sportstilbud, f.eks; tennis, volleyball, fodbold, basket, minigolf og meget mere. Desuden er der også mange vandsportsaktiviterer. Herunder dykning, jetski og vandski.

17 Gode råd til udflugter Fotografering Hvis udflugterne skal forevises med billeder eller videoer, kan du trygt tage kamera med på udflugterne, da det er tilladt at fotografere og filme de fleste steder. Dog er det ikke alle steder, det er tilladt at fotografere politiet eller militæret. Det er altid spændende, at få billeder af lokalbefolkningen, men vis hensyn og spørg altid om lov inden. Pas på dine ting Når man færdes på steder med mange mennesker, er det vigtig, at man holder et ekstra øje med sine værdigenstande, da lommetyveri kan forekomme. Rygning Rygning er forbudt i alle busser på Mallorca også i udflugtsbusserne. Dog er det på mange restauranter tilladt at ryge indenfor, brug altid de dertil fremstillede askebægre. Har du spørgsmål vedrørende udflugterne, eller noget specielt, der skal tages hensyn til, kan du altid henvende dig til Primo Tours guider.

18 Vidunderlige Mallorca Halvdagstur Kom med på udflugt, hvor du kan opleve en af Mallorcas mange drypstenshuler og få set lidt af det gamle Mallorca. Udflugten starter med en tur op til Monacor, hvor vi besøger den berømte perlefabrik. Her vil man få et indblik i den gamle tradition med støbning af perler, som går tilbage til år Det vil også være muligt, at se de forskellige perlekæder og armbånd i butikken, der ligger ved stoppet. Turen fortsætter mod Hams drypstenshulerne, hvor vi skal dybt ind i drypstenshulen og se på de forskellige formationer af drypsten. Temperaturen i hulen er konstant, så man vil kunne blive afkølet af det varme sommervejr. Vi fortsætter mod Porto Cristo, hvor der vil mulighed for, at nyde en lækker frokost ved havneområdet i den lille lokale by. OBS: Turen er ikke for gangbesværede. Husk billet Husk kamera

19

20 Magic - Bådtur Halvdagstur Kom med på Primo Tours bådtur fra Palma, hvor hygge vil være i højsædet. Det er en hyggelig og afstressende tur, der bringer feriestemningen frem, i enhver person. Der vil være mulighed for at få taget en masse sol, samt en svømmetur i det krystalklare hav. Bådturen er en unik oplevelse, hvor man vil se Palmakysten, fra en helt ny vinkel. Dagen starter med opsamling fra hotellet og en lille køretur til Palma havn. Her vil vi sejle ud på middelhavet og nyde middelhavsatmosfæren. I løbet af bådturen vil vi gøre et stop, hvor man ville kunne blive kølet helt af. På båden vil der være forplejning i form af mad, som er inklusiv prisen, men drikkevarer skal købes seperat. Husk billet Husk evt. badetøj og håndklæde Husk solcreme Husk solbriller

21 Mallorca byder også på... - på egen hånd La Reserva Puig de Galatzo Denne smukke naturpark byder på en dag i paradiset. Man kan udforske de mange forskellige dyr, som færdes i parken, nyde maden fra rustikke barbecue, nedkøle sig i de naturtro pools og få pulsen op ved den udfordrende adventure park. La Granja I køkkenet bages lækre kager og andet godt, som kan købes. Mallorcas Østkyst La Granja er en stor mallorcinsk gård, som ikke længere er privat, men derimod fungerer som et museum. Her har man mulighed for at se, hvordan landbefolkningen levede førhen. Alt er holdt i den oprindelige stil og der er demonstration af gamle produktionsmetoder og forskellige værksteder. Langs Mallorcas sydøstlige kyst findes de mange små cala er, eller vige på dansk, med små strande i skøn natur. Især uden for højsæsonen er disse en oplevelse, da der så er bedre plads og måske er man endda heldig at finde en helt for sig selv. Markeder Overalt på Mallorca findes der, alle ugens hverdage, markeder, som er sjove at besøge. Især, hvis man gerne vil have mallorcinske specialiteter med sig hjem eller bare godt kan lide at snuse omkring. Palma Aquarium Et af Europas bedste akvarier, hvor der er mulighed for at se og røre nogle af Middelhavets smukkeste skabninger og have en skøn dag med hele familien. Perlefabrik I Manacor findes der stor produktion af perler, bl.a.

22 på perlefabrikken Majorica ved indkørslen ved Petra. Til fabrikken hører en stor butik, hvor man kan købe alverdens afskygninger af perler. Man laver perlerne, ud fra en gammel tradition, som stammer helt tilbage fra år Katmando park

23 Katmando park er til børn og voksne i alle aldre. Katmando er en tema park, hvor der er lige fra 3D videospil, vandland, klatrebaner, minigolf og meget, meget mere. Katmando ligger i Magaluf og er derfor let tilgængeligt. Kontakt din rejseleder, hvis du er interreseret i, at høre mere.

24 Marineland - på egen hånd Her er der mulighed for et hyggeligt besøg for hele familien, med imponerende søløve- og delfin show, som kan imponere store som små. Dyrene udfører, på kommando, halsbrækkende akrobatik i luften og i vandet. Der er ligeledes et papegøjeshow, samt en mindre dyrepark med pingviner, leguaner, skildpadder og flamingoer, som kan opleves på tæt hold. Bagefter kan frokost eventuelt indtages i den eksklusive lystbådshavn, Portals Nous, som er beliggende lige ved siden af parken.

25 Marineland - på egen hånd Dette fantastiske aftenshow inkluderer 4 retters mad og et overdådigt show med alt. Der optrædes med magi, alverdens former for dans, akrobatik, heste, lysshow, hvor alt er i verdensklasse. Igennem hele showet underholder det professionelle orkester, Orquesta Sounds of Soul. Til dette show er der håndplukket kunstnere fra hele verden, og kun det bedste er godt nok. Son Amar er et show, der slår benene væk under én gang på gang, og man vil med garanti ikke fortryde. Son Amar foregår i Palmaområdet.

26 Udflugter med Primo Tours - med dansk rejseleder Primo Tours tilbyder en række udflugter, med dansk rejseleder, hvor der er lidt for enhver smag. Her vil I blive vist rundt af Primo Tours egen danske rejseleder. Vi vil altid være behjælpelige med råd og vejledning, samt booking af udflugter. I er altid velkomne til at kontakte os rejseledere, for mere information om vores udflugter. Bestilling Hvis du ønsker, at deltage i en af ovenstående udflugter, eller søger andre alternativer på ferien, kontakt da Primo Tours guider for nærmere information, angående priser og eventuel transport. Vi tager forbehold for ændringer og aflysninger, samt udsolgte udflugter. Samtidigt er det muligt, at tilmelde sig direkte til Primo Tours, senest 24 timer før den pågældende udflugts start. Børn til og med 12 år er halv pris. Børn under 2 år er gratis. Der tages imod Euro og danske kroner, samt dankort. Hvis man betaler med dankort hæver vi 1% af udflugtens samlede pris i gebyr.

27 Udflugter på egen hånd - uden dansk rejseleder Udover de udflugter, som Primo Tours tilbyder, er der rig mulighed for, at komme ud og opleve noget på egen hånd. Vi tilbyder derfor også en række udflugter, uden dansk rejseleder, hvor der er lidt for enhver smag. Vi vil altid være behjælpelige med råd og vejledning, samt booking af udflugter på egen hånd. I er altid velkomne til at kontakte os rejseledere, for mere information om udflugter og oplevelser på egen hånd. Bestilling Hvis du ønsker at deltage i en af ovenstående udflugter, eller søger andre alternativer på ferien, kontakt da Primo Tours guider for nærmere information, priser og eventuel transport. Vi tager forbehold for ændringer og aflysninger, samt udsolgte udflugter. Tilmelding direkte til Primo Tours skal ske senest 24 timer før den pågældende udflugts start. Der tages imod euro og danske kroner, samt dankort. Hvis man betaler med dankort hæver vi 1% af udflugtens samlede pris i gebyr.

28 Vidunderlige Mallorca Heldagstur Tag med på udflugt, hvor vi kommer rundt på Mallorcas nærområde og oplever lokalkulturen. Vi vil på udflugten komme til at køre med den berømte Appelsinekspres, som er et gammelt veterantog i mahogi træ. Appelsinekspressen vil bringe os igennem en nostalgisk tur gennem det smukke bjerglandskab til den gamle mallorcanske by, Sollér. Her vil man kunne opleve den gamle bykultur, og få et indblik i de lokales dagligdag. I Sollér vil man kunne se de gamle bygningsværker i form af kirker og mallorcinske huse i gammel byggestil. Vi vil tage et stenkast med den antikke sporvogn, som bringer os med pendulfart til Port de Sollér. Her vil der være mulighed for, at nyde en lækker frokost med udsigt over den flotte lystbådshavn. Turen går videre rundt på øen til Palma. Her vil man få et spændende indblik i byens historie og hovedstaden på øen. Husk billet

29 Husk kamera

30 Byer på Mallorca ALCUDIABUGTEN Alcúdia Mallorcas ældste by er Alcúdia, som blev anlagt i 123 f.kr. Byen har både en gammel og en nyere bydel. Alcúdia er fyldt med hyggelige og velsmagende restauranter og butikker. Hver tirsdag og søndag er der marked i den gamle bydel, inden for bymurene. Ved Bastió de Sant Ferran er der den 25. Juli og 15. august, i Placa de Toros, tyrefægtning. Det er de eneste to dage på året, hvor man afholder tyrefægtning ved bastionerne. Can Picafort Byen ligger midt i Alcúdiabugten, 12 km syd for Alcúdia, og er en charmerende og rolig by. Den bilfrie strandpromenaden er fyldt med hyggelige restauranter, med havudsigt, samt en del butikker, store som små. Hovedgaden, Paseo Colon, er et kendt shopping- og restaurantstrøg med et stort udvalg at restauranter og butikker. Sa Pobla Inde bag kysten, 16 km fra Alcúdia, ligger byen Sa Pobla. I byen bor der omkring indbyggere og området er et af de frodigste områder på øen. Alt aktivitet i byen foregår i et roligt spansk tempo. Muro 17 km fra Alcúdia og 5,5 km fra kysten, finder man byen Muro. Muro er som Sa Pobla et af de frodigste områder på øen. I byen finder man en ikke helt almindelig tyrefægterarena. I stedet for at være bygget op med sæder inde i arenaen er den gravet ud. Stedet var førhen et stenbrud, som man valgte at lave til tyrefægtsarenaer. Port de Alcúdia Alle 6 km. imellem Can Picafort og Port de Alcúdia er sandstrandene - Platja de Alcúdia, Platja de Muro og Platja de Santa Margalida. Port de Alcúdia er havnebyen til Alcúdia og tilbyder en masse faciliteter i form af f.eks. barer, restauranter, pedalbåde og windsurfing. - Hidropark er et vandland, der ligger ved Port de Alcúdia, som byder på rutsjebaner, børnepool og bølgebassin (Børn under 11 år skal ifølge parken bade med svømmevinger). Parken tilbyder også minigolf med en bane på 54 huller. Pollentia

31 Pollentia er den gamle bydel af Alcúdia, og blev grundlagt af den romerske konsul, Quintus Cecilius Metellus. Byen består af boligkvarteret Portella, som er rester af et forum og et teater. 200 år e.kr blev der bygget en mur rundt om hele byen, og der står stadig rester af den, den dag i dag. Pollenca Bymidten af Pollenca er fyldt med kirker, klostre og kapeller. Det er også her, man vil opleve trappegaden Via Crucis med 365 trappetrin. I centrum af byen, vil man finde en del caféer og restauranter omkring torvet Placa Major. Byen er også det kulturelle centrum på østsiden af øen. Kører man 7 km ud til kysten, finder man den tilhørende havnebyen Port de Pollenca. Formentor Goldt, ubeboet og vildsomt. Sådan ser Cap de Formantor ud. Cap de Formantor er Mallorcas nordøstligste punkt og her er udsigten betagende. I klart vejr kan man se Menorca ude i horisonten. TRAMUNTANA KYSTEN Lluc Et af Mallorcas mest sete varemærker er klosteret i Lluc, som er bygget i 1500-tallet. Det er også her koret Els Blavets bor og går i skole, klosteret er også en privat kostskole. Den dag i dag kalder man én af vandretruterne op til klosteret for pilgrimsstien. På klosteret vil der også være mulighed for at bestille overnatning på deres herberg. Port de Sa Calobra Naturområdet ved Port de Sa Calobra, også kaldet Sa Calobra, regnes for et af de smukkeste på Mallorca. For at komme til byen Sa Calobra, skal man gennem en masse hårnålesving og en vej der falder 800 m. på bare 12 km. Hvis man ikke er vild med bjergkørsel, kan man også sejle fra Port de Sóller. Sóller Rundt om i dalen og op ad bjergsiden, hvor byen Sóller ligger, er træerne fyldt med appelsiner og citroner. Sóller er blevet til den største by ved Tramuntanakysten med jernbane og sporvogn. Hver lørdag er gågaden Carrer de sa Lluna bilfri, og der afholdes et stort marked i hele byen. I byen finder man også Jardí Botànic de Sóller, som er en botanisk have med planter fra De Baleariske og De Kanariske Øer. Fra Sóller kan man tage det gamle tog til Palma. Toget kaldes stadig, den dag i dag, for Appelsinekspressen og er fra Port de Sóller Den største naturhavn på nordkysten af Mallorca hedder Port de Sóller, og er ikke til at forveksle med Sóller. På strandpromenaden finder man en del småbutikker, restauranter, caféer, samt sporvognsstoppestedet hvor sporvognen kører til og fra Sóller. I Port de Sóller finder man også øens mindste gågade. Fra byen kan man følge vandrestien til tårnet Torre Picada og videre ud til øens højeste punkt,

32 Puig Major. Deiá Byen Deiá er bygget omkring bjergtinden Es Puigs, og er bygget op i forskellige etager. Øverst oppe ligger kirken og resten af byen er bygget nedenfor. I 1900-tallet blev byen tilholdssted for malere, hippier, skribenter, forskere og livsnydere for at få fred og arbejdsro. Dengang var byen fattig og i dag er byen et rigt sted. Det er også her mange skuespillere og andre kendte holder ferie. Valldemossa Den gamle bykerne af Valldemossa er meget velbevaret med stejle, brostensbelagte gader og kakkelbilleder på hvert hus. Det er også her man finder Sant Bartomeus, sandstenskirketårnet, og klosteret Real Cartujas. I Karteuserklosteret finder man en lille samling kunst af blandt andet Picasso, Miró og Francis Bacon. Tager man ad en smal og snoet vej forbi appelsin- og citrontræer og videre gennem mandelplantager, kommer man ned til havet og Valldemossas havneby, Port de Valldemossa. PALMA Andratx For enden af Tarmuntana-bjergkæden, ligger byen Andratx. Byen indeholder alt, hvad man har brug for i dagligdagen af butikker, supermarkeder og restauranter. Alle dage, bortset fra onsdag, er der marked i Andratx. Centro Cultural Andratx er øens største kulturcenter, og er centrum for moderne kunst. Tæt på kulturcenteret ligger Bodegas Santa Catarina, en vingård, hvor man f.eks. kan købe en picnickurv og nyde delikatesser samt vin på vinmarkerne. Port de Andratx Til Andratx hører havnebyen Port de Andratx. Byen er med tiden blevet en af de mest mondæne marinaer, med plads til 300 lystbåde. Langs havnen er der et stort udvalg af fiskeog skaldyrsrestauranter med en fantastisk udsigt over havet. Calvià Calvià ligger på en lille bakke, ved foden af Tramuntana-bjergkæden. Det vand, der kommer fra bjergene har gjort området frodigt med oliven- og mandellunde. I byen ligger kirken Sant Joan Baptista, som er bygget i det 13. århundrede. Mandag er en travl dag for Calvià. Der er nemlig torvedag. Palmanova / Magaluf De to byer Palmanova og Magaluf er med tiden vokset sammen til en lang stribe af restauranter, hoteller, diskoteker og butikker. Tidligere var Palmanova et boligområde, der senere udviklede sig til et turistområde. Palmanovas Golf Fantasia er minigolf i stor format. Tre baner med 18 huller i hver. Magaluf er i løbet af sommeren et paradis for unge, og er derfor også domineret af unge, der

33 gør brug af områdets sportsfaciliteter og diskoteker. Palma Palma er hovedbyen på Mallorca og her bor der omkring indbyggere. S Arenal Alle dage, bortset fra mandag og søndag, er der marked i byen S Arenal. Palma Aquarium ligger ved S Arenal. Her er der mulighed for at se 700 forskellige arter af havdyr fra de syv verdenshave. Aqualand, Mallorcas største vandland har forlystelser for alle, der er vilde med vand. Midt Inca Med indbyggere er Inca, Mallorcas tredjestørste by og en af øens få industribyer. Allerede i middelalderen var byen et sted for håndværkere. En stor del af byens besøgende kommer for at købe sko eller andre lædervarer. Det er også her det offentlige hospital ligger. Sineu Sineu ligger lige i centrum af Mallorca.. Kirken Santa Maria er det vigtigste varemærke for byen, og grundlagt for mere end 700 år siden. Hver onsdag er der marked på hovedgaden i Sineu. Øst Felanitx Byens historiske centrum er en gammel smuk plads, med trappe op til den enorme Sant Miquek-kirke. Byen er ikke særlig turistpræget, og her fornemmer og ser man den spanske stemning og ro. Området er et vinområde, og en af de to DO hovedzoner. Det er i alt 2500 ha., hvor man dyrker druer til de mallorcinske vine. Manacor Byen er Mallorcas næststørste by, og fortrinsvis kendt for sin produktion af kulturperler. Det er den by på øen, der er mest præget af industri og handel. Udover perlefabrikken Perles Majòrica, er der ikke meget at se i Manacor, og derfor har byen ikke så mange turister.

34 Baderåd Hold dig altid opdateret med badeflagenes farve Det er vigtigt både at passe på sig selv og sine omgivelser når man bader, svømmer og dykker. Der er mange som opfører sig hensynsløst og er ligeglade, men at de gør det er ikke ens betydning med, at det er okay. Overgå dem i stedet med at godt eksempel ved at overholde de nedenstående regler. Der benyttes et flagsystem på strandene, som bør overholdes for din egen sikkerhed: Blåt flag: EUs kvalitetsstempel for badevandskvalitet og komfort ved stranden. Grønt flag: Tilladt af bade Gult flag: Det er tilladt at bade, men vær ekstra opmærksom på eks. understrøm Rødt flag: Badning forbudt Kast aldrig affald i havet efterlad det i nærmeste skraldespand Benytter du toilettet ombord på en båd, så put toiletpapiret i de dertil indrettede spande. Smider du det i toilettet, ryger det direkte ud i havet.

35 Kunne du tænke dig en ekstra uges ferie? Vi kender allesammen følelsen når ferien er ved at være slut. Man skal forlade værelset og med bussen ud mod lufthavnen igen. Kan vi ikke bare blive her en uge mere? Jo, det kan måske godt lade sig gøre. Kunne I tænke jer at blive en uge mere i Palmanova, hvor der er dejlig sol og stranden er lige ved døren, så tag fat i en af os rejseledere og vi kan undersøge muligheden for, at I kan blive en ekstra uge, enten på samme hotel eller måske på et af de andre flotte hoteller vi kan tilbyde i Palmanova. Vi tager forbehold for udsolgte afgange og hoteller.

36 Check ud Der skal senest være checket ud kl , ellers forbeholder hotellet sig ret til at opkræve dig betaling for en ekstra dag. Bagagen vil kunne blive stillet i et rum eller i lobbyen. Sørg for at betale evt. regninger på mad og drikkevare og at aflevere din nøgle i receptionen. Kontroller afhentningstidspunkt Tidspunktet for afhentning kan du se i informationsmappen. Check altid tidspunktet dagen inden afrejse og på afrejsedagen, da der kan forekomme ændringer i sidste øjeblik. Bemærk at vi kan have flere fly på samme dag. Dit fly nr. vil stå på din billet. Klar til afhentning Stå venligst klar i receptionen på det oplyste tidspunkt. Sørg for at din bagage står klar udenfor hotellet og hav pas og rejsebevis klar i håndbagagen. I bussen Inden du går ind i bussen så udpeg din bagage for ham, der sætter den ind i bussen. Gå først ind i bussen når alt din bagage er pakket ind i bussen. I lufthavnen Husk at tage din bagage med hen til indcheckningsskranken i lufthavnen. Her vil du få udleveret et boardingkort samt bagagekvittering, som skal opbevares sammen med dit pas.

37 Nyttige ord Det spanske rigssprog, castiliansk, er Balearernes officielle sprog. Men udtalen kan variere en del fra udtalen på fastlandet og i den lokale dialekt indgår en del ord der stammer fra Caribien. Man skal ikke være bange for at bruge parløren, det åbner faktisk mange døre. Her er lidt at starte på Dansk Ja Nej Vær så venlig Undskyld Tak Selv tak Godmorgen Godmorgen/hej God eftermiddag Godaften/ godnat Farvel Dame Herre Tjener Må jeg få regningen Toilet Spansk Sí No Por favor Perdón Gracías De nada Buenos días Hola Buenos tardes Buenos noches Adiós Señora Señor 0 Cero 1 Uno 2 Dos 3 Tres Camarero 4 Cuanto 5 Cinco 6 Seis 7 Siete 8 Ocho 9 Nueve La cuenta, por favor Servicios/ Baño

38 Dansk I dag I morgen Hvor er den/det Venstre Højre Billig Dyr Varm Kold Jeg forstår ikke Åben/lukket Posthus Supermarked Læge Frimærker Bank Morgenmad Frokost Middag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Spansk Hoy Mañana Donde está Izquirda Derecha Barato Caro Caliente Frio No comprendo Abierto/Cerrado Correos El supermercado Un medico Sellos El banco Desayuno Almuerzo Cena Lunes Martes Miércoles Jueves Viernes Sábado Domingo Nyttige ord - ude at spise Dansk Oksekød Kalvekød Svinekød Lammekød Kylling Kanin Fisk Røget pølse Krydret pølse Spansk Carne de Buey Carne de Ternera Carne de Cerdo Carne de Cordero Pollo Conejo Pescado Salchichón Chorizo

39 Suppe Sopa Grøntsagssuppe Sopa de legumbres Skaldyrssuppe Sopa de mariscos Tomatsuppe Sopa de tomate Omelet Tortilla Bøf Bisté el. Bistec - velstegt - bien hecho - mellemstegt - medio hecho - lidt stegt - poco hecho Spejlæg Huevo al plato Æg Huevos Hvidløg Ajo Oliven Aceitunas Brød Pan Smør Mantequilla Tomat Tomate Grøn salat Ensalada verde Grøntsager Verdurias Kartofler Patatas Løg Cebolla Champignon Champigñón Kål Berza Salat Ensalada Fisk/skaldyr Pescado/mariscos Muslinger, små Almejas Rejer Gambas Tun Atún Jomfruhummer Cigalas Søtunge Lenguado Blæksprutte Calamares Torsk/klipfisk Bacalao Drikkevarer Dansk Skål Vand Vand med/uden brus Øl Mælk Spansk Salud Agua Agua con/sin gas Cerveza Leche

40 Rødvin Vino tinto Hvidvin Vino blanco Rosévin Vino rosado Mousserende vin Espumoso Sodavand Gaseosa Tør Seco Sød Dulce Kold Frio Med is Con hielo Rom Ron Kaffe (filter) Café aleman Espresso kaffe Café solo Kaffe med mælk Café con leche - med sukker - con azúcar Frugt og desserter Dansk Frugt Æble Fersken Banan Appelsin Vindruer Melon Jordbær Figner Mandler Ananas Budding Flødeskum Honning Is Is med vanilje Gedeost Pære Kage/tærte Karamelbudding Spansk Frutas Manzana Melocotón Plátano Naranja Uvas Melón Fresa Higos Almendras Piña Budin/flan Nata batida Miel Helado Mantecado Queso de cabra Pera Torta Flan

41 Sikkerhedsregler for bagage Væsker I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml. Du må godt medbringe mere end én beholder i din håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på 1 liter. Eksempler på væsker og flydende stoffer Væsker som f.eks. vand, juice, saft, suppe og sirup. Parfume, barbersprit, eau de cologne o. lign. Delvist flydende stoffer som f.eks. hårshampoo og tandpasta. Olier og cremer, f.eks. håndlotion eller solcreme. Indholdet i beholdere under tryk, f.eks. deodorant, barberskum o. lign. Blandinger af faste og flydende stoffer. Gode råd Pak din toilettaske og så mange væskebeholder som muligt, i din check-in bagage. Rejser du kun med håndbagage, bør du inden rejse have pakket alle væsker i en gennemsigtig, genlukkelig pose.

42 Transportmidler Bus Busser bliver brugt meget på Mallorca, og derfor er der også mange stop på ruterne. De kører derfor også jævnligt. Her er en busplan, der giver et bedre overblik med tidspunkter og priser. L(104), L(105), L(106), L(107) Magaluf Palma, pris: 3,10 pr. person. (Kører stort set hele tiden). L(104), L(105), L(106), L(107) Palmanova Palma pris: 3,10 pr. person. (Kører stort set hele tiden). L(210), L(211) Palma Port de sóller pris: 3,25 pr. person. (Kører ca. 1 gang i timen). L(351) Palma Alcudía 5,30 pr. person. (Kører ca. 1 gang i timen). Alle busafgange kan ses på standerne ved busstoppestederne. Dog kan man ikke altid helt stole på tidspunkterne, da det kan ske, at busserne kommer lidt før eller lidt efter det skrevne tidspunkt. Hvis I har øvrige spørgsmål, må I altid gerne kontakte en af os guider, og så vil vi selvfølgelig gerne hjælpe jer. Taxa I Palmanova findes der taxaer over alt. De er hvide, og de fungerer på samme måde, som hjemme i Danmark. Alle taxaer hernede har et startgebyr på 3,10 Euro, og så vil taxameteret køre indtil man er fremme ved den ønskede destination. Taxachaufførerne kender alle de små kanter og afveje i hele området, så man kan roligt anvende taxa, hvis man skal over en længere distance eller har trætte fødder.

43 SPANIEN - MALLORCA Udflugter på Mallorca Her kan du læse nærmere om udvalgte udflugter på Mallorca. Udflugtsprogrammet, afviklingsdage og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen. Kig i velkomstmappen på hotellet eller spørg din guide for opdaterede oplysninger. Dag Udflugt Priser i EURO Søndag Vidunderlige Mallorca Voksen 70 / Børn 35 Generel information Tirsdag Bådtur Voksen transfer / Børn transfer Mandag Strandtræf Kl. 15:00 Pris: Gratis - Tilmelding ikke nødvendig Onsdag Els Calderers og Hams drypstenshulen Voksen 45 / Børn 23

44 Vidunderlige Mallorca Tag med på udflugt, hvor vi kommer rundt på Mallorcas nærområde og oplever lokalkulturen. Vi vil på udflugten komme til at køre med den berømte Appelsinekspres, som er et gammelt veterantog i mahogi træ. Appelsinekspressen vil bringe os igennem en nostalgisk tur gennem det smukke bjerglandskab til den gamle mallorcanske by, Sollér. Her vil man kunne opleve den gamle bykultur, og få et indblik i de lokales dagligdag. Vi vil tage et stenkast med den antikke sporvogn, som bringer os med pendulfart til Port de Sollér. Her vil der være mulighed for, at nyde en lækker frokost med udsigt over den flotte lystbådshavn. Turen går videre rundt på øen til det berømte kloster i Lluc. Her vil man få et spændende indblik i klostrets historie og den katolske tro. Der vil være mulighed for at komme ind og se kirken, samt at få et indblik i livet hos munke og nonner, der har sin daglige gang i klosteret.

45 Generel information Vi tager forbehold for ændringer og aflysninger, samt udsolgte udflugter. Udflugterne bestilles nede på destinationen igennem vores danske guider. Børn til og med 12 år halv pris. Børn under 2 år gratis. Tilmelding er bindende.

46 Bådtur Kom med på Primo Tours bådtur fra Palma, hvor hygge vil være i højsædet. Det er en hyggelig og afstressende tur, der bringer feriestemnnigen frem, i enhver person. Der vil være mulighed for at få taget en masse sol, samt en svømmetur i det krystalklare hav. Bådturen er en unik oplevelse, hvor man vil se Palmakysten fra en helt ny vinkel. Dagen starter med opsamling fra hotellet og en lille køretur til Palma havn. Her vil vi sejle ud på middelhavet og nyde middelhavsatmosfæren. I løbet af bådturen vil vi gøre op til flere badestop, hvor man ville kunne blive kølet helt af. På båden vil der være forplejning i form af mad, som er inklusiv prisen, men drikkevarer skal købes seperat.

47 Strandtræf Kl. 15:00 Strandtræf er efterhånden blevet en hyggelig lille tradition hos Primo Tours på Mallorca. Her kan I komme og møde alle de andre Primo Tours gæster og guiderne på stranden. Vi byder på lidt koldt at drikke, og samtidig vil der være mulighed for at udfordre guiderne i forskellige spil. Det er et helt uformelt arrangement, hvor tilmelding ikke er nødvendig. Vi ser frem til en hyggelig eftermiddag i Jeres selskab. I finder os på stranden i Palmanova, ud fra hotel Cala Blanca.

48 Els Calderers og Hams drypstenshulen Kom med på udflugt, hvor du kan opleve en af Mallorcas mange drypstenshuler, og få set lidt af det gamle Mallorca. Udflugten starter med en tur op til Monacor, hvor vi besøger den berømte perlefabrik. Det vil også være muligt, at se de forskellige perlekæder og armbånd i butikken, der ligger ved stoppet. Turen fortsætter mod Hams drypstenshulerne, hvor vi skal dybt ind i drypstenshulen og se på de forskellige formationer af drypsten. Vi fortsætter mod Porto Cristo, hvor der vil mulighed for at nyde en lækker frokost ved havneområdet i den lille lokale by. Herefter går turen videre til Els Calderers, som er en ægte mallorcinsk villa fra år Her får vi et indblik i, hvordan de finere familier boede, og havde deres levegang i det gamle Mallorca. Efterfølgende har man mulighed for, at tage et kig i de tilhørende stalde og hilse på de forskellige dyr.

49 SPANIEN - MALLORCA Udflugter på Mallorca Her kan du læse nærmere om udvalgte udflugter på Mallorca. Udflugtsprogrammet, afviklingsdage og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen. Kig i velkomstmappen på hotellet eller spørg din guide for opdaterede oplysninger. Dag Udflugt Priser i EURO Søndag Vidunderlige Mallorca Voksen 70 / Børn 35 Mandag Strandtræf Kl. 15:00 Pris: Gratis - Tilmelding ikke nødvendig Tirsdag Bådtur Voksen transfer / Børn transfer Onsdag Els Calderers og Hams drypstenshulen Voksen 45 / Børn 23 Generel information

50 Vidunderlige Mallorca Tag med på udflugt, hvor vi kommer rundt på Mallorcas nærområde og oplever lokalkulturen. Vi vil på udflugten komme til at køre med den berømte Appelsinekspres, som er et gammelt veterantog i mahogi træ. Appelsinekspressen vil bringe os igennem en nostalgisk tur gennem det smukke bjerglandskab til den gamle mallorcanske by, Sollér. Her vil man kunne opleve den gamle bykultur, og få et indblik i de lokales dagligdag. Vi vil tage et stenkast med den antikke sporvogn, som bringer os med pendulfart til Port de Sollér. Her vil der være mulighed for, at nyde en lækker frokost med udsigt over den flotte lystbådshavn. Turen går videre rundt på øen til det berømte kloster i Lluc. Her vil man få et spændende indblik i klostrets historie og den katolske tro. Der vil være mulighed for at komme ind og se kirken, samt at få et indblik i livet hos munke og nonner, der har sin daglige gang i klosteret. Huskeliste Husk billet Husk kamera

51 Strandtræf Kl. 15:00 Strandtræf er efterhånden blevet en hyggelig lille tradition hos Primo Tours på Mallorca. Her kan I komme og møde alle de andre Primo Tours gæster og guiderne på stranden. Vi byder på lidt koldt at drikke, og samtidig vil der være mulighed for at udfordre guiderne i forskellige spil. Det er et helt uformelt arrangement, hvor tilmelding ikke er nødvendig. Vi ser frem til en hyggelig eftermiddag i Jeres selskab. I finder os på stranden i Palmanova, ud fra hotel Cala Blanca.

52 Bådtur Kom med på Primo Tours bådtur fra Palma, hvor hygge vil være i højsædet. Det er en hyggelig og afstressende tur, der bringer feriestemnnigen frem, i enhver person. Der vil være mulighed for at få taget en masse sol, samt en svømmetur i det krystalklare hav. Bådturen er en unik oplevelse, hvor man vil se Palmakysten fra en helt ny vinkel. Dagen starter med opsamling fra hotellet og en lille køretur til Palma havn. Her vil vi sejle ud på middelhavet og nyde middelhavsatmosfæren. I løbet af bådturen vil vi gøre op til flere badestop, hvor man ville kunne blive kølet helt af. På båden vil der være forplejning i form af mad, som er inklusiv prisen, men drikkevarer skal købes seperat.

53 Els Calderers og Hams drypstenshulen Kom med på udflugt, hvor du kan opleve en af Mallorcas mange drypstenshuler, og få set lidt af det gamle Mallorca. Udflugten starter med en tur op til Monacor, hvor vi besøger den berømte perlefabrik. Det vil også være muligt, at se de forskellige perlekæder og armbånd i butikken, der ligger ved stoppet. Turen fortsætter mod Hams drypstenshulerne, hvor vi skal dybt ind i drypstenshulen og se på de forskellige formationer af drypsten. Vi fortsætter mod Porto Cristo, hvor der vil mulighed for at nyde en lækker frokost ved havneområdet i den lille lokale by. Herefter går turen videre til Els Calderers, som er en ægte mallorcinsk villa fra år Her får vi et indblik i, hvordan de finere familier boede, og havde deres levegang i det gamle Mallorca. Efterfølgende har man mulighed for, at tage et kig i de tilhørende stalde og hilse på de forskellige dyr.

Primo Tours byder dig hjertelig velkommen til Palmanova

Primo Tours byder dig hjertelig velkommen til Palmanova Primo Tours byder dig hjertelig velkommen til Palmanova Primo Tours byder dig hjerteligt velkommen til fantastiske Palmanova, hvor vi håber, du får en uforglemmelig ferie. Vi rejseledere vil gøre vores

Læs mere

Turprogram Mallorca 2017

Turprogram Mallorca 2017 Turprogram Mallorca 2017 Cala Sant Vicenc (24 km.) Prolog, fredag d. 12. maj Starttid 13:00 Den lille by Cala Sant Vicenc på kysten ud for Pollenca er et godt alternativ til turen ud til Formentor, som

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Mallorca & Menorca. Ekstra fordele på læserrejsen: Middelhavets perler. Med oplevelsespakke i en uge.

Mallorca & Menorca. Ekstra fordele på læserrejsen: Middelhavets perler. Med oplevelsespakke i en uge. Ekstra fordele på læserrejsen: Son Amar aftenudflugt med international underholdning og spisning med 10 % forkøbsrabat. Kort fra Mallorca & Menorca Middelhavets perler Med oplevelsespakke i en uge. Arrangement

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Mallorca - Cykelferie. Mallorca - Oplev de ukendte sider af den velkendte ø

Mallorca - Cykelferie. Mallorca - Oplev de ukendte sider af den velkendte ø Mallorca - Cykelferie Mallorca - Oplev de ukendte sider af den velkendte ø Mallorca er kendt for sine charterferier og badeturisme, men kigger man uden for strandhotellerne, har øen en fantastisk natur

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Jul på Costa del Sol - Torremolinos

Jul på Costa del Sol - Torremolinos Jul på Costa del Sol - Torremolinos Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 3.745,- Højdepunkter Udflugt til Gibraltar Granada med Alhambra Malaga Den hvide by Mijas ****hotel i populære Torremolinos

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Smart Selection Hotel Istra

Smart Selection Hotel Istra Smart Selection Hotel Istra Velkommen til Smart Selection Hotel Istra! Introduktion Hotel Istra er for dem, der kan lide det pulserende byliv, men samtidig gerne vil nyde en afslappende ferie ved stranden.

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Best Western Hotel Bremen East

Best Western Hotel Bremen East Best Western Hotel Bremen East Velkommen til Best Western Hotel Bremen East! Introduktion Hotellet ligger i rolige omgivelser, tæt på grønne områder. Fra hotellet tager det blot 15 minutter med bus ind

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Udflugter fra Hurghada

Udflugter fra Hurghada Udflugter fra Hurghada Kairo Afgang fra Hurghada, omkring kl. 02.00. Vi kørsel med aircondition bus i 6 timer. Stop i Zaafarana Resthouse efter (ca. 2,5 timer) hvor det er muligt at spise morgenmaden medbragt

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået.

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået. PROGRAM Dag 1, 24. april 2019: Afrejse fra København til Fort Lauderdale Rejselederen møder gæsterne i Københavns Lufthavn, Terminal 2 ved Norwegian check-in. Flyafgang er kl. 12.50 via London Gatwick

Læs mere

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister.

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Hotel Rügen Park Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Introduktion Besøg Tysklands største og nok smukkeste ø, Rügen. Øen er et sandt naturparadis, hvor

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Østrig og Istrien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Østrig og Istrien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Østrig og Istrien Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Historiske Hotel Mozart i Bad Gastein Oplev Hitlers Ørnerede Besøg Termalbadene i Bad Gastein Udflugt til

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus

Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus Nytår i Sønderjylland Hotel Ballumhus Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Dejlig dansk nytårsaften Nytårsfest med musik og dans Side 1 af 5 Nytår i Sønderjylland

Læs mere

ITALIEN - Toscana. 1 co'ensus VERDENSBOLIGER - Skelstedet 17-2950 Vedbæk - 70 26 11 55 - info@coensus.dk - www.coensus.dk

ITALIEN - Toscana. 1 co'ensus VERDENSBOLIGER - Skelstedet 17-2950 Vedbæk - 70 26 11 55 - info@coensus.dk - www.coensus.dk ITALIEN - Toscana Halvt dobbelt hus i smuk stenejendom typisk for Toscana - højt beliggende med en formidabel udsigt også fra poolen og den dejlige have! Huset der er flot istandsat er på ca. 130 m2 og

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern.

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern. Hotel Restaurant Schützenhof auf Hotel Restaurant Schützenhof tilbyder familiære omgivelser i kort afstand til havnen. Introduktion Med et ophold på Hotel Restaurant Schützenhof, vil I befinde Jer lige

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Vi gentager succesen for 4. gang Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Udrejse 30. maj hjemrejse 6. juni 2017 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Alsace-Strasbourg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.795,- Højdepunkter Strasbourgs kanaler Vinruten Vinsmagning hos de lokale Kultur og historie Side 1 af 5 Alsace-Strasbourg

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Mallorca Logbog. Fredag:

Mallorca Logbog. Fredag: Mallorca Logbog Fredag: Vi fløj af sted fra Billund lufthavn. Vi afleverede vores kufferter, og gik derefter ind i området før boarding, så vi kunne få lidt mad inden afrejse. Vi landede i Palma lufthavn

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland

Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland Forlæng din ferie i Sydafrikas vinland 2 dage p.p fra kr. 1.950,- v/2 personer REJSERUTE: CAPE TOWN VINLANDET CAPE TOWN Oplev og bo i det billedskønne vinland. Mulighed hver dag hele året ved minimum 2

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Det Færøske Spisekammer 4 dage fra kr. 10.598,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. Oplev det spændende færøske køkken og T órshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet

Læs mere

Mallorca 5 dage/4 nætter

Mallorca 5 dage/4 nætter Mallorca er en ø i gruppen Balearerne, som er en del af Spanien. Øen ligger i det vestlige Middelhav, ca. 170 km fra Barcelona på fastlandet. Mallorca er den største af de baleariske øer, såvel som den

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne

Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne Den klassiske kør-selv-ferie på Færøerne En fantastisk kør-selv-ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve Færøerne i jeres eget tempo. Vi har forslået en rute,

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Andalusien - Sydspanske klassikere

Andalusien - Sydspanske klassikere Andalusien - Sydspanske klassikere Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 10.10.2019 17.10.2019 7.395,- Højdepunkter Granada med Alhambra Det jødiske kvarter og moskeen i Córdoba Den

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina)

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Oversigts Kort af turen fra Alicante Lufthavnen til Los Riquelme (Sucina) Turen er 97 Km lang men det meste er på motorvej. Billedet viser lufthavnen

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Netop på denne tur får I muligheden for at komme til Pisa eller Firenze også, og se nogle af Toscanas smukke ikoner.

Netop på denne tur får I muligheden for at komme til Pisa eller Firenze også, og se nogle af Toscanas smukke ikoner. Spændende Middelhavskrydstogt i pinsen Fra kr. 8.198,- pr. person - Afrejse 3. juni 2017 Inkl. fly, kryd stogt med help ension og transfers Oplev skønne Marseille, smukke Palma på Mallorca, hyggelige Olbia

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Vinrejse - Barolo og Valpolicella

Vinrejse - Barolo og Valpolicella Vinrejse - Barolo og Valpolicella Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.09.2019 06.10.2019 9 dage Fyn, Jyl., Sjæ. 7.595,- Højdepunkter To af Italiens største vindistrikter Spændende

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien For blot 30 år siden kostede de vinene fra Priorat området syd for

Læs mere

De Bonte Wever Assen.

De Bonte Wever Assen. De Bonte Wever Assen De Bonte Wever Assen. Introduktion På De Bonte Wever Assen kan I nyde godt af hotellets indendørs- og udendørs pool, spa, bowlingbane og legerum. I kan også bestille tid til en afslappende

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring

Kili Kenya Safari ,- 8 dage. Ring Kili Kenya Safari Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha til de store rovdyrs

Læs mere

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015!

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015! Kære alle medlemmer af Greve Golfklub. Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD 8. - 15. April 2015 SIDSTE TILMELDINGSFRIST, DEN 20. FEBRUAR 2015 På vegne af

Læs mere

Fransk Polynesien - Helt enkelt

Fransk Polynesien - Helt enkelt Fransk Polynesien - Helt enkelt En rejse til alle som ønsker at opleve fantastiske Fransk Polynesien For mange er Fransk Polynesien en uopnåelig drøm. De fantastiske strande og koralrev under havoverfladen

Læs mere

Tenerife Health & Training Camp

Tenerife Health & Training Camp Tenerife Health & Training Camp 15-22 April 2012 Understående er et udkast til hvordan programmet kan se ud, det endelige program bliver lagt op 1. marts 2012 Søndag Mandag Ankomst til hotellet, frokost

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

Alcudia / Playa de Muro

Alcudia / Playa de Muro LINEDANCE & FERIE PÅ MALLORCA 04. - 11. juni 2016 Alcudia / Playa de Muro På Mallorca Om hotellet Linedance & Ferie kan igen i år byde velkommen til den skønne Alcudia-bugt på Mallorca, med ikke mindre

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser GOLF i Italien UNIK GOLFFERIE i ITALIEN - begrænset antal pladser ENESTÅENDE mulighed Det unikke ved at spille golf i Italien er de fantastiske omgivelser i form af bjerge, dale, søer - ja selve naturen

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter. Hotel Delfin Tag på ferie til den smukke Østersøkyst og tilbring dage fyldt med sportsaktiviteter, lange vandreture og cykelture langs stranden og i skoven eller tag en tur ud og se seværdighederne i området.

Læs mere

Dagsudflugter Summit Tours 4+ Lodge I Karoo

Dagsudflugter Summit Tours 4+ Lodge I Karoo Dagsudflugter Summit Tours 4+ Lodge I Karoo Rejser du med Summit Tours til vores 4+ Lodge i Karoo vil du have flere muligheder for udflager som enten jæger der ønsker en pause fra jagten, eller som ledsager

Læs mere

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7

Netværks Avisen. Sommer program. Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Netværks Avisen Sommer program Juni / Juli 2015 Blad. Nr. 6 &7 Det kan du også læse om i bladet. Sommerudflugter og aktiviteter. Cafeens åbningstider. Ugens menuer. Indholds fortegnelse & Åbningstider.

Læs mere

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle".

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - Den Gemte Perle. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT I MAJ Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle". Nordøen rundt på Korsika med guide Du har nu mulighed

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar

Mad og motion. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Mad og motion. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Mad. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

RUNDREJSE SPANIEN DET KLASSISKE SPANIEN!

RUNDREJSE SPANIEN DET KLASSISKE SPANIEN! RUNDREJSE SPANIEN DET KLASSISKE SPANIEN! Rejsebeskrivelse Dansktalende rejseleder Oplev det skønneste af Spanien på denne fantastiske rundrejse, som tager dig til de største og mest spændende spanske byer!

Læs mere

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan give eksempler på, hvordan produktion af mad påvirker kloden, uanset om det er økologisk eller konventionelt produceret. Du kan give eksempler på, hvordan man kan tage hensyn

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad

Mad og motion. Sundhedsdansk. NYE ORD Mad Sundhedsdansk Mad og motion Her kan du lære danske ord om mad, motion og sundhed. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for at leve sundt. NYE ORD Mad Skriv det rigtige ord under billederne. frugt

Læs mere

Polens prægtige bjerge

Polens prægtige bjerge Polens prægtige bjerge Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 29.08.2020 06.09.2020 5.895,- Højdepunkter Storslåede bjergkæder Gode hoteller i smukke omgivelser Flotte og interessante

Læs mere