Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet"

Transkript

1 Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Nybygningsløsningen 30. september 2008 København- projektet

2

3 3 Vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler vibrationer for Nybygningsløsningen på strækningen mellem. Det er udarbejdet i efteråret 2007/foråret 2008 af COWI som en del af Trafikstyrelsens København- projekt. Fagnotatet udgør sammen med en række øvrige fagnotater det samlede, tekniske grundlag for projektet, og dette er samtidig udgangspunkt for indholdet i projektets høringsudgave af miljøredegørelsen. Fagnotatet er også tilgængeligt på Trafikstyrelsens hjemmeside. Jan Schneider-Tilli, projektleder.

4

5 5 Vibrationer Indbold Indhold Indledning 7 Vibrationskortlægning 7 Ikke-teknisk resumé 9 Metode for undersøgelserne 11 Beregningsmetode 11 Forudsætninger 11 Væsentlige arbejdsprocesser 11 Strækninger omfattet af vibrationskortlægningen 12 Eksisterende forhold 15 Konsekvenser og afværgeforanstninger 17 Strækning 5: Ny Ellebjerg station-avedøre Havnevej 17 Strækning 6: Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj 18 Strækning 7: Baldersbæk, Ishøj-Havbrogårdsvej, Solrød Nord 19 Strækning 8: Havbrogårdsvej i Solrød-Salbyvej ved Ejby 20 Strækning 9: Salbyvej ved Ejby-Kværkeby Stationsby/Fjællebro 21 Strækning 10: Kværkeby ernativet 23 Strækning 2: Ny Ellebjerg-Vestvolden 23 Strækning 3: Vestvolden-Baldersbrønde 23 Strækning 4: Vendesporsanlæg Roskilde 24 Strækning 10: Kværkeby Stationsby/Fjællebro- 25 Strækning 11: København H.-Ny Ellebjerg station 25 Øvrige strækninger København H.- 26 Strækning 20: Enghave-Hvidovre 26 Strækning 21: Baldersbrønde-Roskilde Station 27 Strækning 22: Roskilde Vest-Kværkeby Stationsby/Fjællebro 27 Resultater 29 Bygningsskadelige vibrationer 29 Vibrationer i driftsfasen, komfort 29 Vibrationer i driftsfasen, strukturlyd 29

6

7 7 Vibrationer Indledning Indledning Vibrationskortlægningen belyser de vibrationsmæssige konsekvenser som følge af en forventet øget trafik og øget hastighed på strækningen fra Ny Ellebjerg Station til ved anlæg af ny jernbane via Køge. Vibrationskortlægning Vibrationsundersøgelserne udføres som del af de miljøredegørelser som Trafikstyrelsen udarbejder til offentlighedsfasen i efteråret Figur 1. Oversigtkort strækninger Stækningerne omfattet af 5. sporsløsningen og Nybygningsløsningen, støj- og vibrationskortlægning København- Dette notat beskriver resultatet af undersøgelserne for Nybygningsløsningen. Undersøgelserne er udført med henblik på sammenlignende vurderinger af forskellene mellem de tekniske linjeføringer, der arbejdes med ved denne løsningsmulighed. Undersøgelsernes forudsætninger og anvendte metoder er beskrevet i "Støj og vibrationer, Grundlagsnotat, København- projektet", september Undersøgelserne er gennemført på bygningsniveau.

8

9 9 Vibrationer Ikke-teknisk resumé Ikke-teknisk resumé Der er gennemført beregninger af vibrationsforholdene som følge af etablering af en ny bane fra Ny Ellebjerg via Køge til Station. Desuden er der foretaget en opgørelse af antallet af belastet med vibrationer og strukturlyd ved 0 Alternativet, hvor trafikmængden forventes øget på den eksisterende bane. Antallet af vibrationsbelastede i 0-Alternativet på strækningen København H.- er beregnet til ca. 850 vibrationskomfortbelastede og ca strukturlydsbelastede. Antallet af belastede svarer til antallet i dagens situation, idet belastning for strukturlyd og vibrationskomfort opgøres uafhængigt af trafikintensiteten. Ved etablering af Nybygningsløsningens grundløsning vil det betyde ca. 200 komfortbelastede og ca. 330 strukturlydsbelastede, og antallet af belastede kan reduceres til 0 langs nybyggede strækninger ved udlægning af 1,5 km vibrationsdæmpende skinnebefæstelse og 3,0 km ballastmåtter. Langs eksisterende strækninger vil belastningen med vibrationer og strukturlyd fortsat have et uændret niveau. Udføres Nybygningsløsningens løsningsmulighed ses et tilsvarende antal støjbelastede og afværgeforanstninger. Det er på strækningen Ny Ellebjerg station-avedøre Havnevej, at der ses det største antal af vibrationsbelastede, ca. 30 vibrationskomfortbelastede og op til 150 strukturlydsbelastede.

10

11 11 Vibrationer Metode for undersøgelserne Metode for undersøgelserne Afsnittet indeholder en kort beskrivelse af beregningsmetode, forudsætninger og væsentlige arbejdsprocesser for undersøgelserne. En mere detaljeret teknisk beskrivelse fremgår af: "Støj og vibrationer, Grundlagsnotat, København- projektet", september 2008 Beregningsmetode Vibrationerne er bestemt efter gældende vejledninger og normer og angiver vibrationsniveauer knyttet til evt. bygningsbeskadigelse, komfortniveau og strukturlyd. For vibrationer og strukturlyd gælder Miljøstyrelsens orientering nr. 9/1997 Lavfrekvent støj, infralyd og vibrationer i eksternt miljø. For er grænseværdien for vibrationskomfort 75 db (KB). Grænsen for netop mærkbare vibrationer er sædvanligvis for mennesker omkring db(kb). For strukturlyd er den vejledende grænseværdier for 20 db om natten og 25 db om dagen Forudsætninger Vibrationsundersøgelserne er baseret på projektets forudsætninger omkring trafik, sporplaceringer, terrænforhold langs tracéer og bygningsdata fra BBR-registret. For vibrationsberegninger findes der ikke som for støj en støjindikator og tilhørende skærmkriterier. I nærværende notat er der anvendt et kriterium om at der skal være mindst 3 inden for 200 m banestrækning for at der udføres afværgeforanstninger. Såfremt overskridelser af Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier er under 3 db kan der anvendes vibrationsdæmpende skinnebefæstelse som afværgeforanstning. Ved støre overskridelser må der anvendes ballastmåtter under sporunderbygningen som afværgeforanstning. Væsentlige arbejdsprocesser Det er store datamængder som indgår i undersøgelserne, hvorfor en række gennemprøvede automatiske rutiner for at kontrollere data er taget i brug. Alle datagrundlag er blevet tjekket for systematiske fejl, men det kan ikke udelukkes, at der forekommer mindre fejl i de dataregistre, som er anvendt i undersøgelserne. Det gælder blandt andet BBR registret, som vedligeholdes af kommunerne, men hvor en række informationer ikke systematisk opdateres. Det gælder især i forhold til institutioner og kolonihaver. Det har ikke været mulig at rette sådanne fejlregistreringer, men de skønnes uden væsentlig indflydelse på resultaterne og er ikke kritiske i forhold til sammenligning mellem løsningsmuligheder. Resultatet af undersøgelserne er opgørelser, der viser antallet af, som er belastet med støj over grænseværdien. Derefter er mulighederne for at begrænse vibrationsbelastningen undersøgt ved aktive foranstninger som sporopbygning eller skinnebefæstelse. Passive foranstninger som render eller isolering ved modtageren vurderes at have en meget ringe effekt.

12 12 Vibrationer Metode for undersøgelserne Strækninger omfattet af vibrationskortlægningen Følgende strækninger indgår i støj- og vibrationskortlægningen af Nybygningsløsningen: Projektstrækninger - strækning 5 Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej strækning 6 Avedøre Havnevej-Baldersbæk strækning 7 Baldersbæk-Havbogårdsvej strækning 8 Havbogårdsvej-Salbyvej strækning 9 Salbyvej-Kværkeby Stationsby/Fjællebro strækning 10 Kværkeby Stationsby/Fjællebro- Station KØR-strækninger - strækning 11 København H.-Ny Ellebjerg Station Øvrige strækninger - strækning 20 Enghave-Hvidovre strækning 2 Ny Ellebjerg Station-Vestvolden strækning 3 Vestvolden-Baldersbrønde strækning 21 Baldersbrønde-Roskilde Station strækning 4 Vendesporsanlæg Roskilde strækning 22 Roskilde Vest-Kværkeby Stationsby/Fjællebro De følgende 2 oversigtskort viser hvilke: projektstrækninger (rød), andre strækninger (grøn) og øvrige strækninger (blå) der indgår i Grundløsningen. Figur 2. Stækningerne omfattet af Nybygningsløsningen - Grundløsning I forbindelse med støj- og vibrationskortlægningen er Grundløsningen blevet ændret løbende. Resultaterne af støj- og vibrationskortlægningen er dog angivet for den seneste udgave bortset fra delstrækning 7, hvor den aktuelle linjeføring på en del af strækningen afviger fra det anvendte grundlag i støjberegningerne. Resultaterne for de tidligere undersøgte grundløsninger er ikke omfattet af notatet. Følgende projektstrækninger er omfattet med angivne andre undersøgte løsningsmuligheder: Strækning 5: Lav dæmning og bane i grav langs Kulbanevej, under Vigerslevvej, tunnel Vigerslevparken - Allingvej, tunnel under: Avedøre Havnevej.

13 13 Vibrationer Metode for undersøgelserne Strækning 6: Grundløsning: Tunnel under: Holbækmotorvejen og Motorring 3, gennem kolonihaver vest for Motorring 3, syd om Vallensbæk sø, tunnel under Motorring 4. Løsningsmulighed: Som Grundløsning men nord om kolonihaver vest for Motorring 3, nord om Vallensbæk sø og broer over Motorring 4. Strækning 7: Strækning 8: Strækning 9: Strækning 10: Vest om industriområder Ishøj og Hundige, langs vestsiden af Køge Bugt motorvejen Greve og Mosede, mellem industriområde og Køge Bugt motorvejen Karlslunde, langs vestsiden af Køge Bugt motorvejen Solrød Strand Mellem Solrød og Køge Bugt motorvejen, langs vestsiden af Køge Bugt motorvejen Jersie Strand, gennem Jersie mose, Ny station Køge Nord mellem Ølsemagle og Køge Bugt motorvejen med forbindelse til "Lille syd", høj dæmning forbi transportcenter og i kurve, langs nordsiden af Vestmotorvejen, nyt spor langs "Lille syd" fra Københavnsvej til Lyngvej og fra Københavnsvej til Køge Station. Langs nordsiden af Vestmotorvejen indtil denne krydses øst for Kværkeby Stationsby/Fjællebro. To ekstra spor, begge placeret syd for den eksisterende bane med niveaufri udfletninger mellem gammel og ny bane og mellem Vest- og Sydbanen. Umiddelbart øst for føres det nordlige af de to nye spor over i et ca. 2 km langt overhalingsspor, der etableres som en del af KØR-projektet. Det sydlige af de nye spor etableres på sydsiden af de eksisterende spor frem til Station.

14

15 15 Vibrationer Eksisterende forhold Eksisterende forhold Antallet af vibrationsbelastede i 2007 på strækningen København H.- svarer til antallet i 0-Alternativet, hvor det er beregnet, at der er ca. 850 komfortbelastede og ca strukturlydsbelastede. Det uændrede antal belastede, skyldes at belastning for strukturlyd og vibrationskomfort er uafhængigt af trafikintensiteten.

16

17 17 Vibrationer Konsekvenser og afværgeforanstninger Konsekvenser og afværgeforanstninger Vibrationskortlægningen viser at Nybygningsløsningens grundløsning betyder op til 200 komfortbelastede og op til 330 strukturlydsbelastede, og at denne belastning kan afhjælpes ved udlægning af 1,5 km vibrationsdæmpende skinnebefæstelse og 3,0 km ballastmåtter. Vibrationskortlægningen viser endvidere at Nybygningsløsningens løsningsmulighed med ændret linjeføring nord om kolonihaver og nord om Vallensbæk Sø ikke giver anledning til ændring af ovenstående. En detaljeret beskrivelse af løsningsmulighederne på strækningen, herunder hvordan Løsningsmulighed adskiller sig fra grundløsningen er beskrevet i de enkelte delopgavers anlægsbeskrivelser. I det følgende beskrives kort Nybygningsløsningens grundløsning og de løsningsmuligheder, der er undersøgt. Nybygningsløsningen grener fra den eksisterende jernbane efter Ny Ellebjerg station og omfatter anlæg af en ny to sporet jernbane over Køge til Kværkeby, samt udbygning af strækningen fra Kværkeby Stationsby/Fjællebro ind til station. Anlægget omfatter i grundløsningen: lav dæmning og åben grav langs Kulbanevej samt tunnel under Vigerslevvej frem mod Hvidovrevej, tunnel på nordsiden af Holbækmotorvejen mellem Vigerslevparken og Ulstrupvej tunnel under Holbækmotorvejen og M3, samt gennem kolonihaverne ved Brøndby Haveforening vest for M3 og syd om Vallensbæk Sø tunnel under M4 og langs vestsiden af Køge Bugt Motorvejen til Køge Nord, hvor der etableres en ny station ved det eksisterende transportcenter, forbindelse til Køge station ved tilslutning til jernbanen fra Roskilde til Køge (Lille syd Banen), høj dæmning i den vestdrejende kurve umiddelbart syd for den nye Køge Nord station. linjeføring langs nordsiden af Vestmotorvejen til Kværkeby, udvidelse af strækningen ind til station med to spor syd for den eksisterende jernbane med mulighed for niveaufri krydsning. Ved Østre Ringvej føres det nordlige af de to nye spor over i et ca. 2 km langt overhalingsspor, der etableres som en del af KØR-projektet. Det sydlige af de nye spor etableres på sydsiden af de eksisterende spor frem til Station. For strækningen mellem Avedøre Havnevej og Baldersbrønde er undersøgt en Løsningsmulighed nord om kolonihaverne vest for Motorring 3 og nord om Vallensbæk Sø. Løsningen kombinerer to af de forskellige løsninger, der har været undersøgt. De i forbindelse med andre delopgaver undersøgte løsninger, er ikke undersøgt i relation til vibrationer og strukturlyd. Strækning 5: Ny Ellebjerg station-avedøre Havnevej Nedenstående tabel viser resultatet af beregningerne opdelt på bygningsanvendelse for strækningen uden nye afværgeforanstninger.

18 18 Vibrationer Konsekvenser og afværgeforanstninger Grundløsning Tabel 1. Antal afkomfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 33 2 Tabel 2. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) 68 0 Øvrige rum i virksomheder 33 2 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Antallet af belastede kan reduceres til 0 ved udlægning af 0,8 km vibrationsdæmpende skinnebefæstelse og 1,6 km ballastmåtter. Strækning 6: Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Nedenstående tabeller viser, dels for grundløsningen og dels for Løsningsmuligheden Nord om kolonihaverne i Brøndby og Vallensbæk Sø, resultatet af beregningerne opdelt på bygningsanvendelse for strækningen uden nye afværgeforanstninger. Grundløsning Tabel 3. Antal af vibrationskomfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 2 1

19 19 Vibrationer Konsekvenser og afværgeforanstninger Tabel 4. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl 07-18) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum 8 2 *) 8 1 **) 4 1 Øvrige rum i virksomheder 2 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Der etableres ikke afhjælpende foranstninger på denne delstrækning, jf. de ovenfor angivne kriterier. Løsningsmulighed Tabel 5. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 6 2 Tabel 6. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum 3 0 *) 3 2 **) 7 0 Øvrige rum i virksomheder 6 1 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Der etableres ikke afhjælpende foranstninger på denne delstrækning, jf. de ovenfor angivne kriterier. Strækning 7: Baldersbæk, Ishøj-Havbrogårdsvej, Solrød Nord Følgende tabeller viser resultatet af beregningerne opdelt på bygningsanvendelse for strækningen uden nye afværgeforanstninger.

20 20 Vibrationer Konsekvenser og afværgeforanstninger Grundløsning Tabel 7. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 25 2 Tabel 8. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum 46 9 *) 46 3 **) 11 2 Øvrige rum i virksomheder 25 1 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Der etableres ikke afhjælpende foranstninger på denne delstrækning, jf. de ovenfor angivne kriterier. Herudover er der fundet en bygning uden for kategori hvor niveauet for vibrationer må fastlægges ud fra en dialog med ejeren. Det drejer sig om firmaet DNP, Skruegangen Karlslunde Greve Kommune, hvor der produceres optiske storskærme. Det skal nærmere afklares om vibrationer fra den planlagte jernbane vil kunne give anledning til produktionsgenerende vibrationer. Strækning 8: Havbrogårdsvej i Solrød-Salbyvej ved Ejby Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne opdelt på bygningsanvendelse for strækningen uden nye afværgeforanstninger. Grundløsning Tabel 9. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende Bygninger i blandet bo- 56 0

21 21 Vibrationer Konsekvenser og afværgeforanstninger lig/erhvervsområder kl Kontor, undervisningslokaler, o.l. Erhvervsbebyggelse 14 0 Tabel 10. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) 56 0 Øvrige rum i virksomheder 14 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Antallet af belastede kan reduceres til 0 ved udlægning af 0,2 km vibrationsdæmpende skinnebefæstelse og 0,4 km ballastmåtter. Strækning 9: Salbyvej ved Ejby-Kværkeby Stationsby/Fjællebro Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne opdelt på bygningsanvendelse for strækningen uden nye afværgeforanstninger. Grundløsning Tabel 11. Antal af vibrationskomfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 5 0

22 22 Vibrationer Konsekvenser og afværgeforanstninger Tabel 12. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum 20 5 *) 20 2 **) 2 1 Øvrige rum i virksomheder 5 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Der etableres ikke afhjælpende foranstninger på denne delstrækning, jf. de ovenfor angivne kriterier. Strækning 10: Kværkeby- Følgende tabeller viser resultatet af beregningerne opdelt på bygningsanvendelse for strækningen uden nye afværgeforanstninger. Grundløsning Tabel 13. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 22 0 Tabel 14. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) 10 0 Øvrige rum i virksomheder 22 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Antallet af belastede kan reduceres til 0 ved udlægning af 0,5 km vibrationsdæmpende skinnebefæstelse og 1,0 km ballastmåtter.

23 23 Vibrationer 0-ernativet 0-ernativet Vibrationskortlægningen viser, at den togtrafik det vil være muligt at afvikle i 2017 uden ændringer af strækningen mellem København H. og, betyder op til 850 komfortbelastede og 1160 strukturlydsbelastede. Strækning 2: Ny Ellebjerg-Vestvolden Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 15. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 52 1 Tabel 16. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) Øvrige rum i virksomheder 52 1 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag Strækning 3: Vestvolden-Baldersbrønde Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 17. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende Bygninger i blandet bo

24 24 Vibrationer 0-ernativet lig/erhvervsområder kl Kontor, undervisningslokaler, o.l. Erhvervsbebyggelse 62 2 Tabel 18. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) Øvrige rum i virksomheder 62 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Strækning 4: Vendesporsanlæg Roskilde Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 19. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 24 1 Tabel 20. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) 45 0 Øvrige rum i virksomheder 24 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag.

25 25 Vibrationer 0-ernativet Strækning 10: Kværkeby Stationsby/Fjællebro- Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 21. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 21 0 Tabel 22. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) 11 0 Øvrige rum i virksomheder 21 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Strækning 11: København H.-Ny Ellebjerg station Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 23. Antal af vibrationskomfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 20 1

26 26 Vibrationer 0-ernativet Tabel 24. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) Øvrige rum i virksomheder 20 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Øvrige strækninger København H.- Strækning 20: Enghave-Hvidovre Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 25. Antal af vibrationskomfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 27 0 Tabel 26. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) 24 1 Øvrige rum i virksomheder 27 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag.

27 27 Vibrationer 0-ernativet Strækning 21: Baldersbrønde-Roskilde Station Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 27. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 29 2 Tabel 28. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder i børneinst. og lignende aften/nat (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum *) **) 53 1 Øvrige rum i virksomheder 29 1 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag. Strækning 22: Roskilde Vest-Kværkeby Stationsby/Fjællebro Nedenstående tabeller viser resultatet af beregningerne for strækningen Tabel 29. Antal af komfortbelastede Bygninger i boligområder (hele døgnet), kl Børneinstitutioner og lignende kl Kontor, undervisningslokaler, o.l Erhvervsbebyggelse 20 0 Tabel 30. Antal af strukturlydsbelastede Beboelsesrum, herunder aften/nat *)

28 28 Vibrationer 0-ernativet i børneinst. og lignende (kl ) dag (kl ) Kontor, undervisningslokaler og andre lignende støjfølsomme rum **) 28 0 Øvrige rum i virksomheder 20 0 *)Antal overskridelser med belastning mellem 20 og 25 db, **) Antal overskridelser over 25 db. Total antal overskridelser er summen af aften/nat og dag.

29 29 Vibrationer Resultater Resultater Bygningsskadelige vibrationer Erfaringer fra eksisterende banestrækninger viser, at bygningsskadelige vibrationer fra togdriften stort set ikke forekommer. I forbindelse med nærværende beregninger er der målt overføringsfunktion for vibrationer fra spor til langs eksisterende banestrækninger ved Glostrup, Hedehusene, Borup og Køge. Her er der for togpassager ved km/t typisk målt et maksim vibrationsniveau på 0,8 mm/s ved i ca. 20 meters afstand fra spor. Dette stemmer godt med den anvendte vibrationsmodels beregninger. Vibrationsmodellen har for alle undersøgte strækninger som højest værdi beregnet et vibrationsniveau på 1,5 mm/s. Dette niveau ligger under det strengeste krav (for bevaringsværdige ) på 3 mm/s for bygningsskadelige vibrationer. Vibrationer i driftsfasen, komfort Ved modelberegning er der fundet overskridelser af grænseværdier for komfort. Der er beregnet at ca. 850 ejendomme for 0-Alternativet og ca. 200 ejendomme for nybane løsningen vil opleve et komfortniveau på 0-5 db over gældende grænseværdi for den pågældende bygning og antallet af belastede kan for Nybygningsløsningen reduceres til 0 ved udlægning af 1,5 km vibrationsdæmpende skinnebefæstelse og 3,0 km ballastmåtter. Vibrationer i driftsfasen, strukturlyd Strukturlyden er beregnet for et standardrum på 15 m³. Af oversigtstabeller i de foregående afsnit ses det at for ca i 0-Alternativet og ca. 330 for Nybygningsløsningen vil et 95 % konfidens estimat overskride natgrænse-værdien på 20 db(a) i tidsrummet 18-07, mens overskridelser for daggrænseværdien på 25 db(a) for et 95 % konfidens estimat vil forekomme for op til 250 for 0- Alternativet og op til 100 for Nybygningsløsningen. 95% konfidens estimat betyder, at der i 5 ud af 100 togpassager vil forekomme niveauer på eller over det estimerede niveau. Til yderligere bedømmelse af de beregnede vibrationsniveauer kan nævnes, at antallet af klager over strukturlyd generelt er meget begrænset. Det skyldes antageligt, at et niveau på 20 db(a) er meget lavt, og selv om natten kan være svær at skelne fra andre natlige kilder som begrænset vejtrafik, ventilation, køleskabe, radiatorer m.m. Hvor der er tale om begrænsede overskridelser, vil de kunne dæmpes med afværgeforanstninger indbygget i skinnebefæstelse eller i sporunderbygningen.

30 Vibrationer Nybygningsløsningen Udbyder: Trafikstyrelsen Rådgiver: COWI A/S

31 Trafikstyrelsen Adelgade 13 DK-1304 København K. København- projekt Ny Ellebjerg Station via Køge til

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj København-Ringsted projektet 21. september 2008 3 Støj Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj for på strækningerne Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Kværkeby-Ringsted Station og et vendesporsanlæg

Læs mere

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge.

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Støj og vibrationer i anlægsfasen. Havbogårdsvej-Salbyvej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj og vibrationer i anlægsfasen. Havbogårdsvej-Salbyvej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 3. september 2008 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted København-Ringsted projektet September 2008 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet TC-100046 Rev.1 Sagsnr.: T201775 Side 1 af 14 + kortbilag 1-4 17. februar 2012 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45

Læs mere

København-Ringsted projektet Miljøredegørelse hæfte 1

København-Ringsted projektet Miljøredegørelse hæfte 1 Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 København-Ringsted projektet September 2009 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Jernbanen mellem København og

Læs mere

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted Informationsmøde den 10. oktober 2012 Den nye bane København-Ringsted Program 19.00-19.15 Velkomst 19.15-20.15 Præsentation af projektet 20.15-21.00 Spørgehjørner Trafikomlægninger Ledningsomlægninger

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde København-Ringsted projektet 17. juni 2008 3 Affald og materialeforbrug, Forord Forord

Læs mere

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde

KØGE BUGT MOTORVEJEN. Borgermøde KØGE BUGT MOTORVEJEN Borgermøde PLANLÆGNINGSCHEF OLE KIRK PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune Introduktion Planlægningschef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde 17. juni 2008 København-Ringsted projektet 3 Affald og materialeforbrug, Indhold Indhold

Læs mere

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted.

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. Trafikstyrelsen Adelgade 13 1304 København K Høringssvar København-Ringsted projektet har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. har behandlet høringssvaret på lokaludvalgets

Læs mere

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015):

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015): Notat om støj i Hvissinge Øst Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf.: 4323 6100 Den generelle støj I forbindelse med Glostrup Kommunes planlægning og byggemodning af Hvissinge

Læs mere

Vibrationsundersøgelser. -Fagnotat, Ringsted Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg

Vibrationsundersøgelser. -Fagnotat, Ringsted Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg -Fagnotat, Ringsted Holeby Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Februar 2011 ISBN 978-87-90682-64-4 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 9. juni 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for 5. sporsløsningen

Læs mere

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3.

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3. HORSENS KOMMUNE OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS STØJREDEGØRELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjgrænseværdier

Læs mere

Støj og vibrationer i driftsfasen. - Fagnotat. Hastighedsopgradering op til 200 km/t Hobro-Aalborg

Støj og vibrationer i driftsfasen. - Fagnotat. Hastighedsopgradering op til 200 km/t Hobro-Aalborg Støj og vibrationer i driftsfasen - Fagnotat Hastighedsopgradering op til 200 km/t Hobro-Aalborg Støj og vibrationer i driftsfasen Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk

Læs mere

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 26. august 2009 3 Udførelsesplanlægning Indhold Forord Dette notat omhandler udførelsesplanlægning for Nybygningsløsningen. Det er

Læs mere

BilagTMU_130812_pkt_12.01. Hvidovre Kommune. Vej- og Parkafdelingen. Støj. Støjskærme langs Avedøre Havnevej og Gl. Køge Landevej

BilagTMU_130812_pkt_12.01. Hvidovre Kommune. Vej- og Parkafdelingen. Støj. Støjskærme langs Avedøre Havnevej og Gl. Køge Landevej Hvidovre Kommune Vej- og Parkafdelingen Støj Støjskærme langs Avedøre Havnevej og Gl. Køge Landevej 4990not001, Rev. D, 10.06.2013 Udført: Sigurd Thomsen Kontrolleret: Kurt Christensen Side 1 1. Indledning

Læs mere

Syd_M018 Vejstøj ved station Lolland Syd_Notat. Modtagekontrol

Syd_M018 Vejstøj ved station Lolland Syd_Notat. Modtagekontrol Syd_M018 Vejstøj ved station Lolland Syd_Notat Modtagekontrol Bemærkninger Notat ok. Opfylder behov. Fordelt til Kontrol udført (dato / sign.) 08.02.2011 / XTMO Ja Nej Journalnummer NIRAS A/S Sortemosevej

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Støjkortlægning i Natura 2000-områder. -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg

Støjkortlægning i Natura 2000-områder. -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Støjkortlægning i Natura 2000-områder -Teknisk baggrundsnotat, Orehoved - Holeby Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Februar 2011 ISBN 978-87-90682-50-7 Banedanmark

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for Nybygningsløsningen

Læs mere

Danmarks hurtigste jernbane

Danmarks hurtigste jernbane Danmarks hurtigste jernbane Den nye bane København-Ringsted Flere togafgange, kortere rejsetid og færre forsinkelser Danmarks hurtigste jernbane færdig i 2018 I perioden 2010-2018 anlægger Banedanmark

Læs mere

At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet.

At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet. 3.3 Jernbaner.qxd 19-12-2005 18:09 Side 1 Foto: Fyns Amt 3.3 Jernbaner Amtsrådets mål At fastholde hovedbanen over Fyn som en højklasset forbindelsesled mellem Jylland/Sjælland/udlandet. At Odense-Svendborg

Læs mere

Støj og vibrationer i anlægsfasen Baldersbæk-Havbogårdsvej Nybygningsløsning

Støj og vibrationer i anlægsfasen Baldersbæk-Havbogårdsvej Nybygningsløsning Støj og vibrationer i anlægsfasen Nybygningsløsning København-Ringsted projektet 29. August 2008 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen

Læs mere

Støj og vibrationer. Fagnotat, Marts 2014. Køge Nord - Næstved

Støj og vibrationer. Fagnotat, Marts 2014. Køge Nord - Næstved Støj og vibrationer Fagnotat, Marts 2014 Køge Nord - Næstved Godkendt dato Godkendt af 05.03.2014 Mette Daugaard Senest revideret dato Senest revideret af 05.03.2014 Thomas H. Olsen Støj og vibrationer

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

Støj og vibrationer. Grundlagsnotat. København-Ringsted projektet

Støj og vibrationer. Grundlagsnotat. København-Ringsted projektet Støj og vibrationer Grundlagsnotat København-Ringsted projektet 21. september 2008 3 Støj og vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer. Det er udarbejdet i 2008 af COWI som

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Arealbehov Nybygningsløsningen 29. august 2008 København-Ringsted projektet 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen mellem Ny Ellebjerg Station og Avedøre.

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Kastrup. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Borgermøde i Kastrup 07.06.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger

Læs mere

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER ON Arkitekter 29. april 2015 MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER Beregning af vejstøj PROJEKT Møllerens Hus, Rønde - Vejtrafikstøjberegninger ON Arkitekter Projekt nr. 220944 Version 1 Udarbejdet

Læs mere

Støjgrænser. Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj)

Støjgrænser. Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj) Støjgrænser Støjgrænser Støjgrænser /grænseværdier Vejledende grænseværdier (Miljøstyrelsens vejledninger) Foreslåede grænseværdier (vibrationer, infralyd og lavfrekvent støj) Vejledende/foreslåede grænseværdier

Læs mere

EFFEKT AF DE VARIABLE TAVLER PÅ MOTORRING 3 KONSOLIDERINGSANALYSE

EFFEKT AF DE VARIABLE TAVLER PÅ MOTORRING 3 KONSOLIDERINGSANALYSE Til Vejdirektoratet Dato December 2015 EFFEKT AF DE VARIABLE TAVLER PÅ MOTORRING 3 KONSOLIDERINGSANALYSE EFFEKT AF DE VARIABLE TAVLER PÅ MOTORRING 3 KONSOLIDERINGSANALYSE Revision 1 Dato 2015-12-04 Udarbejdet

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge.

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj September 2009 København-Ringsted projektet Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Forord Forord Jernbanen

Læs mere

6080 VVM SCREENING SKAN- DERBORG SYD AARHUS SYD, VEJTRAFIKSTØJ

6080 VVM SCREENING SKAN- DERBORG SYD AARHUS SYD, VEJTRAFIKSTØJ 6080 VVM SCREENING SKAN- DERBORG SYD AARHUS SYD, VEJTRAFIKSTØJ Projekt Støjnotat - VVM Screening E45 Skanderborg S Aarhus S Kunde Vejdirektoratet Notat nr. 3 Dato 2017-04-18 Til Fra Kopi til Jakob Fryd

Læs mere

Støj og vibrationer. - Fagnotat. Niveaufri udfletning Ringsted Øst

Støj og vibrationer. - Fagnotat. Niveaufri udfletning Ringsted Øst Støj og vibrationer - Fagnotat Niveaufri udfletning Ringsted Øst Godkendt dato Godkendt af 2015.10.30 Anne Eiby Senest revideret dato Senest revideret af 2015.10.27 Jens Erik B. Jensen Støj og vibrationer

Læs mere

Jørgen Roedsvej Ringsted Station Brogade. Rolighedsvej Gyvelvej Syrenvej Rosenvej

Jørgen Roedsvej Ringsted Station Brogade. Rolighedsvej Gyvelvej Syrenvej Rosenvej Hansensvej 21 Kværkeby-Ringsted Station Arealbehov Kort 7 Jørgen Roedsvej Ringsted Station Brogade Næstvedvej Mellem Broerne Næstvedvej Rolighedsvej Gyvelvej Syrenvej Rosenvej Eksisterende spor Nyt spor,

Læs mere

Ny bane Hovedgård-Hasselager

Ny bane Hovedgård-Hasselager Ny bane Hovedgård-Hasselager Aarhus Kommune Solbjerghallen, 18. januar 2018 Aftenens program Kl. 19.00 ca. 22.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Jernbanen og støj ISBN 978-87-90682-94-1. Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Jernbanen og støj ISBN 978-87-90682-94-1. Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Jernbanen og støj Jernbanen og støj ISBN 978-87-90682-94-1 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Februar 2011 Jernbanen og støj Indhold Side Indledning 4 Jernbaner

Læs mere

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato:

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato: Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej 9 4 Ringsted Att.: John Jeppesen Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf: 503 620 Fax: 527 622 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.: 11-012 Beregning

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG PROJEKT Erhvervskorridor Silkeborg 24. oktober 2014 Projekt nr. 218536 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af MABO NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

København-Ringsted projektet høringsnotat

København-Ringsted projektet høringsnotat Roskilde København Køge Ringsted København-Ringsted projektet høringsnotat April 2009 København-Ringsted projektet Forord Dette høringsnotat dokumenterer den offentlige høring, som Trafikstyrelsen har

Læs mere

EU-støjkortlægning 2007 Større veje Vallensbæk Kommune

EU-støjkortlægning 2007 Større veje Vallensbæk Kommune Projektrapport EU-støjkortlægning 2007 Større veje Vallensbæk Kommune Projekt Støjkortlægning Københavns omegnskommuner Rapport 81-02517-B Opgaveansvarlig Torben Astrup Frederiksberg 30-01-2009 ÅF-Ingemansson

Læs mere

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi Jernbanekapaciteten

Læs mere

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Til Randers Kommune Dokumenttype Miljømåling-trafikstøj Dato Marts 2016 CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Revision 1 Dato 10-03-2015 Udarbejdet af Jacob Storm Jørgensen

Læs mere

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Notat Sag: Emne: Til: Fra: Ullerødbyen i Hillerød Kommune Støjberegning Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Jakob Høj Notatnummer: 2219011.01 7. november 2005 Rev.: 1 1 Indledning I dette notat beskrives

Læs mere

Effektberegninger af Ring 5 trafikmodel og prognoser

Effektberegninger af Ring 5 trafikmodel og prognoser Effektberegninger af Ring 5 trafikmodel og prognoser 1 Indledning Dette notat dokumenterer de gennemførte trafikmodelberegninger for belysning af de trafikale konsekvenser af etablering af en henholdsvis

Læs mere

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station- Vestvolden Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for 5. sporsløsningen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET SOLRØD KOMMUNE ØKONOMI-, TEKNIK- OG MILJØUDVALGET Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Den XX. september 2017 J.nr. 01.01.00-P00-1-17 Ref. SPN Solrød Kommunes høringssvar

Læs mere

KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER

KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER KØBENHAVN-FEMERN: ÅBEN FOR UNDERLEVERANDØRER To projekter. Godt 20 mia.kr. En spritny jernbane fra København til Ringsted, der er forberedt til 250 km/ t og en opgradering af banen fra Ringsted og frem

Læs mere

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt:

Notat N Acoustica Akustik - Støj - Vibrationer. Rev. A Foreløbig. 9. maj 2005 Projekt: Notat N2.093.05 Rev. A Foreløbig Miljø Industri & Marine IT & Telekommunikation Management Byggeri Anlæg Energi Landbrug Åparken Etape III, Ishøj Vurdering af støj og vibrationer fra S-tog 9. maj 2005

Læs mere

Transportudvalget TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt Transportudvalget 2012-13 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt MINISTEREN Transportudvalget Folketinget Dato J. nr. 4. december 2012 2012-3482 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København

Læs mere

Støj og vibrationer. - Screeningsnotat. Hastighedsopgradering af S-banen

Støj og vibrationer. - Screeningsnotat. Hastighedsopgradering af S-banen Støj og vibrationer - Screeningsnotat Hastighedsopgradering af S-banen Støj og vibrationer Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 21 København Ø www.bane.dk ISBN: Skriv ISBN-nr. her Støj og vibrationer

Læs mere

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Trafikale konsekvenser for dig i anlægsfasen Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød

Læs mere

Udbygning af M11, Fløng - Roskilde Vest

Udbygning af M11, Fløng - Roskilde Vest Udbygning af M11, Fløng - Roskilde Vest Støjhåndteringsplan Februar 2009 Notat Støjhåndteringsplan Dato 12. marts 2009 Udgiver Vejdirektoratet Hovedstadsprojekterne Gladsaxe Ringvej 51 2730 Herlev Journalnr.

Læs mere

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen PROJEKT Støjredegørelse, trafikstøj Ølsted PROJEKTNUMMER 35.5642.02 UFÆRDIGET AF Casper Bjerring KONTROLLERET AF Thomas Olsen DATO N5.004.18 Vedlagt 1 bilag Indledning Hedensted kommune har anmodet Sweco

Læs mere

Samrådsspørgsmål BG og BH

Samrådsspørgsmål BG og BH Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 503 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål BG og BH Side 1 af 11 Spørgsmål BG & BH Spørgsmål BG: Hvad er årsagen til, at

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3 27. november 2017 Notat CFBO Banebyen Viborg Støjforhold Projekt nr.: 230484 Dokument nr.: 1226064490 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SIBJ Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning 2

Læs mere

OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT

OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT BANEBRANCHENS KONFERENCE 2011 OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT LED I FEMERN FORBINDELSEN JERNBANELANDANLÆG NORD, RINGSTED - OREHOVED DIREKTØR TONNI CHRISTIANSEN RAMBØLL BANE AFDELINGSLEDER HELLE MATHIASSEN

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS Valg af måle- og beregningspositioner Orientering nr. 43 PFi/CB/ilk 31. december 2010 Måle- og beregningspositioner skal nogle gange være i skel, nogle gange på opholdsarealer,

Læs mere

Støjberegningerne er udført for et scenarie: med ny jordvold i forlængelse af eksisterende vold, langs S-togs strækningen.

Støjberegningerne er udført for et scenarie: med ny jordvold i forlængelse af eksisterende vold, langs S-togs strækningen. NOTAT Projekt Støjnotat Lokalplanforslag for plejeboliger i Køge Nord Kunde Køge Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-07-14 (rev. 1 2015.08.21) Til Martin Peter Schmidt, Køge Arkitekterne a/s Henrik Paaske Kjer

Læs mere

FEMERNFORBINDELSEN, GODSFORBLÆNDELSEN

FEMERNFORBINDELSEN, GODSFORBLÆNDELSEN FEMERNFORBINDELSEN, GODSFORBLÆNDELSEN Kilde: "Femern Bælt forbindelsen og miljøet" Godstransport med lastbil Det står helt klart for os, at det er godstransport med jernbane, der er det store dyr i åbenbaringen.

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj 14. december 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-07122017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

faktaark om 5. sporets og nybygningens påvirkning af natur og kultur

faktaark om 5. sporets og nybygningens påvirkning af natur og kultur greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune kalundborg kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om 5. sporets og nybygningens

Læs mere

Borgermøde i Næstved. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Næstved. Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Borgermøde i Næstved 23.02.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

STOREBÆLT - JERNBANE INDHOLD. 1 Indledning og baggrund. 1 Indledning og baggrund 1

STOREBÆLT - JERNBANE INDHOLD. 1 Indledning og baggrund. 1 Indledning og baggrund 1 A/S STOREBÆLT STOREBÆLT - JERNBANE STØJHANDLINGSPLAN ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 1 2 Definitioner

Læs mere

Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner

Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner Juli 2007 Hvorfor tillæg til togstøjvejledningen? Miljøstyrelsen udsendte i 1997 en revideret udgave af vejledning om støj og vibrationer

Læs mere

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Holstebro og Mejrup (st. 10,2-16,6) og Nordre Ringvejs forlængelse Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen HOLSTEBRO Holstebro- motorvejen

Læs mere

Jernbaner og støj Juli 2008

Jernbaner og støj Juli 2008 Juli 2008 Indholdsfortegnelse Indhold Jernbaner støjer 4 Støjens udbredelse 4 Jernbanestøj og vejstøj 4 Støj fra anlæg af nye jernbaner 5 Fra lyd til støj 6 Lydstyrke og tonehøjde 6 Når lyd bliver til

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup 1. juli 2019 Telefon: + 45 78 103 103 ref.: EAE QA.: REH Dok: 3146-1-a Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup Beregning af ekstern industristøj fra nedknuser position på Fåborgvej,

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn Idéfasehøring - Debatoplæg Banebetjening af Billund Lufthavn Revideret tekst. Version af 16. oktober 2014 Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Strategisk analyse af en fast Kattegatforbindelse Baggrundsnotat om forudsætninger for vejtrafikken

Strategisk analyse af en fast Kattegatforbindelse Baggrundsnotat om forudsætninger for vejtrafikken Strategisk analyse af en fast Kattegatforbindelse Baggrundsnotat om forudsætninger for vejtrafikken Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 3 2 Formål... 3 3 Forudsætninger for vejinfrastrukturen... 3 3.1 Overordnet

Læs mere

Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen. November 2009. 20. oktober 2009. PEA/ta4989.lmp Jnr 153.20.30

Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen. November 2009. 20. oktober 2009. PEA/ta4989.lmp Jnr 153.20.30 N O T A T Støjhandlingsplan Storebælt, vejstrækningen November 2009 I henhold til bekendtgørelse nr. 717 af 13. juni 2006: Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Europaudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 133 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 15. december 2005 004-000331 Trafikudvalget har i brev af 18. november

Læs mere

Planforhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning Ringsted Øst

Planforhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning Ringsted Øst Planforhold - Fagnotat Niveaufri udfletning Ringsted Øst Godkendt dato Godkendt af 2015.10.30 Anne Eiby Senest revideret dato Senest revideret af 2015.10.27 Ene Pagh Bugge Planforhold Banedanmark Anlægsudvikling

Læs mere

Havbogårdsvej, Solrød-Salbyvej, Ejby Miljøredegørelse 8 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København.

Havbogårdsvej, Solrød-Salbyvej, Ejby Miljøredegørelse 8 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor, grundløsning Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede

Læs mere

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 28. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for 5. sporsløsningen i forbindelse med et vendesporsanlæg i Roskilde.

Læs mere

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1 NORDDJURS KOMMUNE TEKNIK OG DRIFT Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 19. april 2018 Notat Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10400072-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af

Læs mere

Hvidovre Kommune. Støjhandlingsplan 2013-2018 ( )

Hvidovre Kommune. Støjhandlingsplan 2013-2018 ( ) Hvidovre Kommune Støjhandlingsplan 2013-2018 ( ) 4990rap001, December 2013 Indholdsfortegnelse 1. Administrative bestemmelser 1 2. Resume af støjhandlingsplanen 1 3. Grænseværdier og samfundsøkonomiske

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-260315. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel

Læs mere

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell Notat Grontmij A/S Danmark T +45 4348 6060 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N2.136.14 Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads 28. oktober 2014 Projekt: 35.3566.04

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER Rapportskabelon til Miljømåling trafikstøj Orientering nr. 44 Revision 1 PFi/CB/ilk 8. maj 01 Resume Formålet med denne orientering

Læs mere

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE STAUNING LUFTHAVN BEREGNING AF FLYSTØJ ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjberegning

Læs mere

STOREBÆLT - MOTORVEJ INDHOLD. 1 Indledning og baggrund. 1 Indledning og baggrund 1

STOREBÆLT - MOTORVEJ INDHOLD. 1 Indledning og baggrund. 1 Indledning og baggrund 1 A/S STOREBÆLT STOREBÆLT - MOTORVEJ STØJHANDLINGSPLAN ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 1 2 Definitioner

Læs mere

Borgermøde i Nørre Alslev Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller

Borgermøde i Nørre Alslev Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Borgermøde i Nørre Alslev 30.03.2011 Oplæg af områdechef Martin Munk Hansen og projektleder Iben Marcus-Møller Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet

Læs mere

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn Dato 12. marts 2015 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 15/03755-1 Side 1/7 Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn 1. Sammenfatning Vejdirektoratet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere