Pottemagerens Hus. Nyt fra

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pottemagerens Hus. Nyt fra"

Transkript

1 Nr. 2 maj 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Mattæus 24:39 De ænsede intet, før syndfloden kom og rev dem alle bort. Vi elsker Pottemagerens Hus. Alligevel forlader vi PH den 7. august for at drage ud på en vigtig aktion. Men uden at du på en eller anden måde drager med, vil aktionen ikke fuldt ud lykkes. Læs derfor om Tour de Noa på side 3 - og læs hele artiklen langsomt og bedende igennem. Find ud af hvordan DU kan blive en del af aktionen, så det bliver en VI-aktion.

2 Gå ud til folket og forkynd dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Ezekiel 3:11 NYT FRA POTTEMAGERENS HUS Vægterne, Lykkeskærvej Holsted tlf (Else Käs) (Else Käs) Danske Bank: Reg Konto IBAN: DK SWIFT5-BIC: DABADKKK (Moses): Tlf (Moses) Internet: BESTYRELSEN FOR VÆGTERNE Karl Gulløv, Kolding Christian Schmidt, Kolding Moses Hansen, Holsted Georg Bertelsen, Horsens Lis Jensen, Kolding Jens Bæk, Grindsted DAGLIG LEDELSE: Moses Hansen Karen Christensen Lars Madsen Else Käs Layout: Else Käs Vægterne er en selvstændig forening. Guds hjertesag Af Moses Hansen Af Gud har vi fået det privilegium at formane alle mennesker til at komme tilbage til Ham og blive forligt med Ham. 2. Kor. 5:18 At det er en hjertesag for Gud at alle skal høre, finder vi tydelig beskrevet i Ezekiel 3:9-11, Jeg har gjort dig hårdhudet og tykpandet, så du ikke kan såres af deres hårde ord og skulende blikke. Husk på, de er et oprørsk folk! Du søn af støvet, tilføjede Han, sørg allerførst for at lade mit budskab synke ned i dit eget hjerte, så du lægger dig ordene på sinde og lever efter dem i dit eget liv. Gå derefter ud til folket og forkynd dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Herren har gjort mig tilstrækkelig hårdhudet til ikke at blive fornærmet eller såret, når mennesker afviser Evangeliet. Derfor vil vi under Tour de Noa gå ud til folket og forkynde dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Vægternes arbejde opretholdes ved frivillige gaver. Derfor tak til enhver glad giver. Læs meget mere om Tour de Noa på næste side og bagsiden - og lad os gøre det til en VI-tour. Side 2

3 Tour de Noa Derfor: Jesus Kommer! Af Moses Hansen Vi forlader Pottemagerens Hus, for en kort men vigtig bemærkning. I perioden 7. august - 2. september vil du finde os på de danske landeveje mellem Skagen og den tyske grænse, afsluttende ved Christiansborg. Lidt historie Til sommer har vi været på Pottemagerens Hus i tre år. Det har været meget spændende år med fantastisk fællesskab med mange mennesker - og med et særligt fællesskab med den lille kerne, der har været med til at etablere PH til det, det er i dag. Etableringen har ført til skønne rammer, som har rummet mange spændende begivenheder med alt fra stævner med mange mennesker til besøg af enkelte personer og mange ting ind imellem. Der har været visse udskiftninger af medarbejdere - og vi har haft - og stadig har - en skøn gruppe af medhjælpere, der ved særlige anledninger kommer fra nær og fjern for at hjælpe til. For hvilket vi takker Gud - og tak til jer. Rygraden Rygraden i arbejdet er jer, der beder, giver og støtter arbejdet. Uden jer ville vi ganske enkelt ikke være på landkortet. Så enkelt og sandt er det. Vi takker dagligt for jer - og vi gør vort bedste for at bruge gaverne/midlerne på den bedst tænkelige måde. Side 3.

4 Mere er på vej Alt i alt synes jeg, vi ved Guds nåde har et dejligt sted - skønne rammer med mange muligheder for den nære og længere fremtid. Vi står over for et spændende projekt med ombygning af hallen, så vi kan rumme flere mennesker. Jeg tror, det vil give yderligere luft under vingerne. Jeg mener slet ikke, vi endnu har set det fulde formål af, hvad Gud vil bruge Pottemagerens Hus til. Men vi er i gang - og vi skal fortsætte ud fra det lys, vi har her og nu - og Gud vil åbne op for mere. Bønnen og Ordet Målet for dette bedehus er naturligvis bøn. Men hvad der står om Pottemagerens Hus i Jeremias 18:2, "Gå ned til Pottemagerens Hus. Dér skal du få mine Ord at høre!"... har vi også en forpligtelse at opfylde - og har gjort det så langt vi kunne. Naturligvis må et bedehus have sit fundament på Ordet. Ordet har lydt PÅ PH - og Ordet går daglig UD FRA PH via hjemmesiden, "Dagens Ord", "Ugens Ord", "Appetitvækkere", undervisning, "Den Varme Linje" via UCB Radio og webtv hver torsdag og prædikener på webtv, der kan ses direkte og senere. Personligt vidnesbyrd Fra i mange år at have levet et liv med mange rejser og aktioner på landevejene og i byerne kom der år med sygdom, operationer og mange sygehus ophold, som gav mig nogle stille år - hvilket var ok. Jeg kendte mig stadig værdifuld uden at gøre noget. Så kom købet af Pottemagerens Hus, og de sidste tre år har jeg været dybt involveret i opbygningen af PH sammen med trofaste venner - hvilket har været spændende og berigende - og dette arbejde fortsætter naturligvis - også med min tilstedeværelse - om Gud vil. Side 4.

5 I marken Samtidig kender jeg længslen efter at være ude "i marken" med det profetiske Ord. Jeg får ofte henvendelser fra mennesker, der skriver: "Vi mangler den profetiske røst ude i landet! Behøver du at være på PH hele tiden?" Så det er ikke kun længslen, der trækker i mig - men også længslen efter at Guds profetiske ord lyder i det offentlige rum. Vi lever i en dramatisk, kaotisk tid, hvor vi med Ordets øjne ser tingene lægge sit til rette som skrevet står, hvilket baner vej for både Kristus og antikrist. Største katastrofe For mig er katastroferne ikke den største katastrofe. Den største katastrofe er, at det meste af vores nation, med folketinget i spidsen, ikke aner, at katastroferne er, hvad Jesus kalder veer og tegn, som går forud for Jesu komme. Ny plan Derfor har jeg i længere tid syslet med tanken om at drage ud på landevejen igen - og også være en tid ved Christiansborg. Denne tanke delte jeg med medarbejderne på PH, som straks var fyr og flamme - og vi begyndte at dele tanker, visioner, muligheder og snakkede om planer. Planer om at være ude i landet for at bede - for at prædike/informere - for at pege på tidens katastrofer som tegn og veer - for at møde mennesker - for at holde møder - for at møde PH's forbedere, givere og partnere. Side 5.

6 Aktionens navn: Tour de Noa Hvorfor? Ud fra Mattæus 24:37-42, hvor det siges, at tiden kort før Jesu komme bliver som på Noas tid, hvor de intet ænsede, før syndfloden kom og rev dem alle bort. Men også ud fra 2. Peter 2:5, hvor Noa omtales som "retfærdighedens forkynder". Dvs. han forkyndte om det, der skulle komme - og om Guds løsning = Arken = Kristus. Tour de Noas tema: Derfor! JESUS KOMMER! Vi vil på flest mulige måder forkynde ordet om tegnene og veerne, at DERFOR sker det, der sker, fordi JESUS KOMMER. Tour de Noas rute Fra Grenens spids til den tyske grænse, hvor vi vandrer ca. 27 km. om dagen optaget af bøn, fællesskab, forkyndelse og vidnesbyrd. Efter at have "ramt" den tyske grænse flytter vi tre dage til Christiansborg, hvor vi afslutter. Ruten vil gå gennem disse byer: 1. Skagen 2. Ålbæk 3. Lendum 4. Klokkerholm 5. Hals 6. Øster Hurup 7. Havndal 8. Asferg 9. Langå 10. Svenstrup 11. Ry 12. Bryrup 13. Fasterholt 14. Sønder Felding 15. Tarm 16. Nymindegab 17. Ølgod 18. Tofterup 19. Holsted 20. Ribe 21. Arrild 22. Sæd Grænse. Fra den tyske grænse ved Sæd kører vi til Christiansborg. Tour de Noas længde 7. august - 3. september. Side 6.

7 Overnatninger og møder Vi har brug for hjem, hvor vi er ca. fire, der kan overnatte. Vi sover gerne to nætter i hvert hjem for ikke at skulle pakke sammen hver morgen. Nogle steder må vi måske sove i to hjem med to personer i hvert hjem. Vi sætter pris på at få let aften- og morgenmad. Ring gerne til Else så snart som muligt, hvis du får lagt på hjerte at stille dit hjem til rådighed. Hvis det kan lade sig gøre, holder vi gerne møde hver aften - i et hjem, en kirke, en kostald, en lade, en kælder. Rummet er ikke det afgørende, men budskabet og menneskene. Også hvad angår møder hører vi gerne fra dig. Du får tilsendt en plakat, hvor du selv skriver tid og sted på. Både hvad angår overnatning og møder er det ikke sådan, at stederne behøver at være lige på selve ruten. Vi har ledsagerbiler og kører gerne 5, 10 eller 20 km. efter dagens vandring for at finde vores overnatning - og vi kører gerne igen til aftenens møde, hvis det ikke er i selve hjemmet, hvor vi overnatter, eller i nærheden. Her på hjemmesiden vil vi løbende opdatere med de møder, der tilbydes - og anden frisk information. Tour de Noas formål At bede og forkynde Evangeliet - at opleve et indbyrdes fællesskab på turen sammen med lokale kristne - at møde venner, givere og partnere for PH - og at skaffe nye - at holde møder hver aften, hvis muligt. Side 7.

8 Tour de Noas spredning 1. Lars vil omdanne den bageste del af sin bil til studie. Dvs. der vil komme daglige rapporter og videoklips fra Tour de Noa - der vil blive sendt live optagelser fra turen - der vil, hvor forholdene tillader det, blive sendt live fra møderne om aftenen - der vil blive sendt interviews og vidnesbyrd fra turen - der vil blive sendt Den Varme Linje fra turen. 2. Desuden vil aktionens logo blive lavet i stickers, som skal klistres på de medfølgende biler + campingvogn. Der vil også blive logos på t-shirts og vindjakker. Vi vil også få trykt en lille folder, vi deler ud på vejen. 3. Vi vil naturligvis informere pressen om aktionen. Må Guds herligheds lys bryde frem over vort land - også gennem den forbøn vi vil tilbyde Herren før, under og efter "Tour de Noa". Side 8.

9 Tour de Noas aktører 1. Aktionen vil naturligvis være åben for hvem som helst, der seriøst vil gå med for at bede og på anden måde at medvirke. Jeg forventer, at lokale kristne deltager en enkelt dag, eller nogle timer, når vi er på jeres egn. Eller kom ud til os på ruten i din bil - og lad os bede sammen. 2. Karen bliver tilbage på Pottemagerens Hus som kaptajn på skibet. Vi ser gerne, at forbedere kommer til PH under aktionen for sammen at bede i den periode. Kom så mange dage, du kan. 3. Ude på ruten vil Else være koordinatoren i sin medbragte bil - Lars være chef for hele teknikken med hjemmeside, radio og webtv - Søren trække campingvognen og være med som forbeder - Moses vandre sammen med forbederne og forkynde Ordet om aftenen. Tour de Noas ubestridte leder HELLIGÅNDEN! Derfor bøjer jeg/vi os for Ordet i Jakobs brev 4:13-15, Og nu I, som siger: I dag eller i morgen vil vi rejse til den og den by og blive der et år og drive handel og tjene penge. I som ikke aner, hvordan jeres liv er i morgen; I er jo kun en tåge, som ses en kort tid og så svinder bort. I skulle hellere sige: Hvis Herren vil, så skal vi leve og kan gøre det eller det. Vores bøn Derfor bøjer jeg/vi os og beder: "Hvis Herren vil, så skal vi leve og gennemføre "Tour de Noa" den 7. august - 2. september, Side 9.

10 Økonomi Det bliver en tur med store udgifter til bl.a. benzin til tre ledsagerbiler. Den dyreste investering bliver dog det tekniske udstyr, som Lars er nødt til at købe for at kunne have et mobilt studie under hele turen, der kan holde jer informeret, så I får en oplevelse af selv at være med i aktionen og bønnen. Derfor: Tak for enhver ekstra gave til aktionen, som du bedes øremærke Tour de Noa. Reg Konto Du kan også sende en gave via vores hjemmeside under Støt. Information og tilmelding Else Käs er den, der har svar på alle spørgsmål angående aktionen - og hun er den, du skal ringe til angående tilmeldinger til stævnerne på PH, information om Tour de Noa samt tilbud om overnatninger og møder på turen. Information og tilmelding hos Else Käs, tlf eller på e- mail: Hør tidens tegn og veer - Så du bli r en af dem, der ser. Side 10.

11 Ombygning af hallen! Af Karen Christensen Angående den ombygning af hallen, der er planlagt, så går det ikke så hurtigt som forventet. Da vi begyndte at tale om ombygningen, mente vi ikke, det kunne tage lang tid; men fra snak til udførelse kan der være langt. Det skulle måske gøres lidt bedre end først tænkt. Der kom andre synspunkter ind og lavet nye planer, som endnu er på tegnebrættet. Men der planlægges, overvejes, samtales og bedes. En arkitekt er ved at lave nogle forskellige forslag til ombygningen. Bl.a. skal vi finde ud af, om der skal være loft, der kan bære værelser, eller skal det vente? Skal gulvet hæves, eller er det for dyrt? Der skal også søges tilladelse fra kommunen, når man bygger om. Det tager tid. Vi vil gerne sige mange tak for, hvad I allerede har givet os til ombygningen. Pengene står på en særlig byggekonto, og de vil kun blive brugt til det, som i har øremærket dem til: Ombygning. I skal vide, vi er dybt taknemlig for hver krone, I har givet, og vi vil gerne bruge dem så godt som mulig. Vi er os bevidst, vi har ansvar for jeres betroede midler. Side 11.

12 PS. af Moses Hansen Karen er med i byggeudvalget. Hun er en kvinde, der får mest muligt ud af pengene. Jeg kan bekræfte, at byggeudvalg plus bestyrelse udfører et meget ansvarsfuldt arbejde i forbindelse med ombygningen. Ja, det tager længere tid, end vi havde regnet med. Men hastværk kan være lastværk. Derfor hellere bruge mere tid på forberedelserne og få et resultat, som er den bedste udnyttelse af pengene. Vi glæder os meget til den dag, hvor vi også om vinteren kan bruge hallen og byde velkommen til en isoleret, vel fungerende, lun mødesal med gode lydforhold - og ved siden af en tilsvarende lun spisesal. At projektet udskydes lidt betyder, der er mulighed for at samle flere penge ind til ombygningen - hvilket betyder et mindre lån. Så tusind tak for enhver gave øremærket Ombygning. Hjælp os gennem bøn og økonomisk offer at ombygge denne maskinhal til isoleret, varm og praktisk mødesal, cafeteria og tv-studie. Side 12.

13 Emanuel Minos på Pottemagerens Hus Her er din chance for at lytte til manden, der i 1968 nedskrev det kendte syn, som kvinden fra Valdres fik. Et syn som Minos dengang ikke regnede som troværdigt, men som i dag er gået i opfyldelse på nær den sidste del: Jesu genkomst. Den kendte forkynder Dr. D.D. Emanuel Minos besøger Pottemagerens Hus, hvor han taler ved pinsestævnet lørdag d. 11. og søndag d. 12. juni, begge aftener kl (Mere info under Stævner på PH side 18). Minos har en interessant livshistorie. Han er født i tidligere Belgisk Congo. Hans biologiske far var græsk officer fra Kreta, mens hans mor var af egyptisk herkomst. Igennem en kæde af omstændigheder lærte hans forældre et norsk missionærpar at kende, som fik lov at adoptere ham. Foruden hans virke i Norden har Minos forkyndt i USA, Canada, tysktalende lande og Japan. Fra studerede han ved Oxford Universitet i England. Han har livet igennem været stærkt engageret i sociale og medmenneskelige forhold. Under krigen deltog han i den norske hjemmefront fra , og ved en anledning var han den første på pletten, der reddede to jødiske familier fra gaskamrene. I 1995 modtog Emanuel Minos Nordstjærnemedaljen i guld af den svenske konge Carl XVI Gustaf for sit kristne, kulturelle og sociale engagement. Det er den højeste udmærkelse, som bliver givet til en udenlandsk statsborger af den svenske konge. Minos forkynder ofte om endetiden og Jesu genkomst, som han har et klart syn af. Han taler meget tydelig norsk. Side 13.

14 Vi anbefaler stærkt at lytte til Emanuel Minos - og i det hele taget at være til stede på pinsestævnet den juni. Det bliver et herligt feststævne med sund, profetisk forkyndelse og med herlig lovsang, som ledes af mange sangere og musikere fra Kristiansand området i Norge. Information og tilmelding til stævnet hos Else Käs, tlf Bring gerne campingvogn eller telt, da vi har en skøn campingplads. Synet Jeg har bragt synet før, men for mange år siden. Jeg opfatter det så aktuelt og troværdigt, at jeg bringer det igen - også fordi Minos, som skrev synet ned, kommer til Pottemagerens Hus. Emanuel Minos holdt møder, hvor hun boede. Årstallet var Han fik lejlighed til at træffe denne dame, hvor hun fortalte ham, hvad hun havde set. Damen fra Valdres var en tindrende klar, pålidelig, vågen og troværdig kristen, som havde et godt skudsmål af alle, der kendte hende. Han skrev synet ned, men syntes dog det lød så uforståeligt, at han lagde det i en skuffe. Først 30 år efter forstod han, at han måtte dele synet med andre Jeg så Her er, hvad hun så : Jeg så tiden, lige før Jesus kommer og den tredje verdenskrig bryde ud. Jeg så begivenhederne med mine naturlige øjne. Jeg så verden som en slags globus. Jeg så Europa, land efter land. Jeg så Skandinavien. Jeg så Norge. Jeg så visse scener, som ville finde sted, lige før Jesus kommer igen og lige før den sidste ulykke finder sted. En ulykke, som vi aldrig før har oplevet magen til! Side 14.

15 Tredje Verdenskrig Lige før Jesus kommer, og lige før Den Tredje Verdenskrig bryder ud, vil der blive en afspænding, som vi aldrig før har haft. Der bliver fred mellem stormagterne i øst og vest, og det vil blive en lang fred. (Husk på, at dette var i 1968, hvor den kolde krig stod på sit højeste. Minos). I denne fredsperiode vil der blive nedrustning i mange lande, også i Norge, og vi er heller ikke denne gang forberedt, når det kommer. Den Tredje Verdenskrig vil begynde på en måde, som ingen havde forventet og fra uventet hold. Lunkenhed og frafald Der vil opstå en lunken holdning uden sidestykke blandt de kristne et frafald fra sand, levende kristendom. Kristne vil ikke være åbne for ransagende forkyndelse, lige før Jesus kommer igen. De vil ikke som før i tiden høre om synd og nåde, lov og evangelium, bod og bedring. Der kommer et surrogat i stedet : Lykkekristendom. Det vil komme til at dreje sig om at have succes om at være noget. Det vil dreje sig om materielle goder ting, som Gud aldrig har lovet os på denne måde. Kirker, bedehuse og frikirkelokaler vil blive mere og mere tomme. I stedet for den forkyndelse, vi har været vant til gennem generationer som at tage sit kors op og følge Jesus vil underholdning, kunst og kultur overtage kirker, bedehuse og lokaler, der hvor der skulle være vækkelse, nød og bodsmøder. Dette vil tage til i stærk grad, lige før Jesus kommer igen. Moralsk opløsning Der bliver en moralsk opløsning, som gamle Norge aldrig har oplevet magen til. Folk vil leve som gifte uden at være gift. (Dette var i Jeg tror ikke begrebet samlever fandtes på den tid. Minos.) Stor urenhed før ægteskabet og megen utroskab i ægteskabet vil blive det naturlige, og man vil undskylde det på alle leder og kanter. Det vil endda snige sig ind i kristne kredse, og vi kæler for det også synd mod naturen. Side 15.

16 Mange stationer Lige før Jesus kommer igen, vil der komme tv-udsendelser, som vi aldrig tidligere har oplevet. (Tv var lige kommet til Norge i Minos). Tv vil blive fyldt med vold, en så grusom vold, at det lærer folk at myrde og ødelægge hinanden, og der bliver utrygt i vore gader. Folk vil efterligne det, de ser. Der bliver ikke én station på tv. Der vil blive fyldt med stationer. (Hun kendte ikke ordet kanal, som vi bruger i dag. Derfor kaldte hun kanalerne for stationer. E. Minos.) Det vil blive akkurat, som vi har det i radioen, hvor vi kan tage den ene station efter den anden, og det vil blive fyldt med vold. Folk vil bruge det som underholdning. Vi vil se frygtelige scener af mord og ødelæggelse af hinanden og dette vil sprede sig i samfundet. Der vil også blive vist samlivs-scener på tv. De mest intime ting, som foregår i et ægteskab, vil blive vist på skærmen. (Dette var i 1968, og jeg protesterede med, at vi har paragraffen, som forbyder den slags. Minos). Da sagde den gamle dame : Det vil komme til at ske, og du kommer til at se det. Alt, hvad vi har haft før, vil blive brudt ned, og der vil blive vist det mest usømmelige for vore øjne. Atombomben Folk fra fattige lande vil komme strømmende til Europa. (I 1968 var der ikke noget, der hed indvandring. Minos.) De vil også komme til Skandinavien og Norge. Der vil blive så mange af dem, at folk begynder at synes dårligt om dem og bliver hårde over for dem. De bliver behandlet som jøderne før krigen. Da er målet for vore synder nået. (Jeg protesterede over det med indvandring. Jeg forstod det ikke på det tidspunkt. Minos.) Da strømmede tårerne ned over den gamle dames kinder. Jeg får det ikke at se, men du vil komme til at se det. Da pludselig kommer Jesus igen, og den tredje verdenskrig bryder løs. Det vil blive en kort krig. (Hun fik den at se i synet.) Alt, hvad jeg har set af krig før, er bare leg i forhold til denne, og den vil Side 16.

17 med en atombombe. Luften vil blive så forurenet, at man ikke kan trække vejret. Det vil komme over flere kontinenter Amerika, Japan, Australien og de rige lande. Vandet vil blive ødelagt. Vi kan ikke dyrke jorden. Resultatet bliver, at kun en rest vil blive tilbage. Og resten i de rige lande vil forsøge at flygte til de fattige lande; men de vil være lige så hårde mod os, som vi var imod dem. Du må sige det Jeg er glad for, jeg ikke kommer til at se det; men når tiden nærmer sig, må du tage mod til dig og sige dette. Jeg har fået det fra Gud. Intet af dette strider mod det, Bibelen fortæller. Men den der har fået sin synd tilgivet og har Jesus som Frelser og Herrer, er tryg. Side 17.

18 Pinsestævne på PH juni Vi får besøg af den kendte norske evangelist, Emanuel Minos. På side 13 kan du læse hans biografi og om synet, han i 1968 nedskrev fra kvinden i Valdres. Ca. 50 syngende, spillende og dansende nordmænd deltager i stævnet, som bliver både profetisk, festligt og farverigt. Fredag d. 10. juni Ankomst i løbet af eftermiddagen Kl Velkommen ved Moses Hansen Kl Aftensmad Kl Møde med Moses Hansen Lørdag d. 11. juni Kl Morgenmad Kl Bøn Kl Møde med Gunnar Høyåsen Kl Frokost Kl Kaffe Kl Eftermiddags aktiviteter??? Kl Middag Kl Møde med Emauel Minos Søndag d. 12. juni Kl Morgenmad Kl Bøn Kl Møde med Maria Z. Nielsen Kl Frokost Kl Kaffe Kl Eftermiddags aktiviteter??? Kl Middag Kl Møde med Emauel Minos Side 18.

19 13. juni kl RECEPTION Fredag den 17. juni fylder Moses Hansen 70 år. I den anledning står bestyrelsen for Pottemagerens Hus for en reception for Moses, hvilket danner afslutningen på pinsestævnet. Hallen bliver festligt pyntet og bordene dækket, og der vil være lagt op til fest til midt på eftermiddagen. Enhver er hjertelig velkommen - også selv om du ikke har deltaget i stævnet. Gave til Moses Hvis du ønsker at give Moses en fødselsdagsgave, vil en pengegave være meget velkommen, da han sammen med hans hustru har et højt ønske om at rejse til Australien i juli. Joy og Moses har for nylig fået to nye børnebørn i Sydney. Så de vil gerne fejre fødselsdagen med familien i Sydney og se børnebørnene. Din gave vil hjælpe til at realisere den drøm. Joy og Moses kommer retur til Pottemagerens Hus før sommerstævnet på PH. En gave kan indsættes i Danske Bank på Reg Konto (Mærk gerne gaven Australien ). Web-tv og cd Aftenmøderne ved pinsestævnet kan ses direkte på web-tv - og tryk på webtv, som du finder i den røde bjælke foroven ude til højre. Desuden optages alle møderne på cd, som bestilles hos Else. Overnatning Vi har næsten ubegrænset plads på vores dejlige campingplads med el, vand, toiletter og bad. Ellers findes der andre gode bosteder tæt på PH: Bed and breakfast, vandrehjem og hytter på campingpladser. Hør nærmere hos Else. Side 19.

20 Forplejning på PH Maden på PH hører til den ypperligste i kongeriget Danmark, da den er under kyndig ledelse af PH s oldfrue, Karen Christensen. For at der er nok til alle deltagere bedes I melde jer på forhånd til måltiderne. Tilmelding og yderligere information hos: Else Käs Tlf (7 dage om ugen - næsten døgnet rundt) Postadresse: Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted. Morgenbøn ved et tidligere pinsestævne. Side 20.

21 Sommerstævne på PH juli Kom og oplev skønne dage i en stressfri zone, som Pottemagerens Hus er. Stærke dage med forkyndelse, lovsang, fællesskab, leg, udflugter m.m. Der vil være noget for alle aldre - og både campingvogne og telte vil fylde godt på PH s campingplads. Glem ikke at PH ligger tæt på udflugtssteder som indkøbstur til Tyskland, Vadehavet, Vesterhavet, Rømø, Ribe gamle By, Legoland, Kolding Storcenter og Givskud Løvepark for bare at nævne nogle af stederne.. Har du telt eller campingvogn? Så kom og oplev en skøn tid på vores campingplads under sommerstævnet. Side 21.

22 Program Talerne og programmet er endnu ikke så meget på plads for sommerstævnet, at vi kan bringe det her. Det kommer på vores hjemmeside og i den daglige andagt, Dagens Ord. Om min kone og jeg får økonomisk nåde til at besøge vore børn i Australien, bliver det i juli måned. Vi kommer hjem nogle dage før sommerstævnet. Første møde er onsdag den 27. juli kl Vi afslutter med gudstjeneste søndag den 31. juli kl Udsendelse til Tour de Noa Vi forlader Pottemagerens Hus søndag den 7. august for at påbegynde Tour de Noa aktionen den 8. august - bedevandringen gennem Jylland til den tyske grænse og afsluttende ved Christiansborg. Det er min bøn, at sommerstævnet vil virke som en udsendelse til denne aktion. Tilmelding og yderligere information hos: Else Käs Tlf (7 dage om ugen - næsten døgnet rundt) Postadresse: Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted. Sådan ser campingpladsen ud om vinteren med rådyr. Side 22.

23 Hvem er fattig? Sendt af Irena Mortensen En dag tog faderen fra en meget rig familie sin søn med på landet med det bestemte formål at vise ham, hvordan fattige folk lever. De brugte et par dage på en gård, som efter amerikanske forhold blev opfattet som tilhørende en fattig familie. Da de kom tilbage fra turen, spurgte faderen sin søn: Hvordan var turen? Den var god, far. Så du deres fattigdom? Faderen spurgte sin søn: Så du, hvordan de fattige folk levede? Åh ja! svarede sønnen. Så fortæl mig hvad du lærte af turen! Sønnen svarede: Vi har en hund; men de havde fire. Vi har en pool, som rækker til midten af vores have; de har en bæk uden ende. Vi har importerede lygter i vores have; de har stjernerne om natten. Vores indre gård rækker til den ydre gård; de har hele horisonten. Vi har et smalt stykke land at leve på; de har marker, der går langt ud over vores synsfelt. Vi har tjenere til at servere for os; de tjener andre. Vi køber vores mad; de dyrker deres egen. Vi har mure omkring os til at beskytte vores ejendom; de har Side 22.venner til at beskytte sig. Vi er fattige Drengens far var mundlam Så tilføjede sønnen. Tak far fordi du viste mig, hvor fattige VI er! Side 23.

24 Tidens tegn Jesus siger i Lukas 12:54-56, Når I ser skyerne trække sammen i vest, siger I: 'Nu bliver det regn.' Deri har I ret. Og når vinden kommer fra syd, siger I: 'Det bliver varmt i dag.' Deri har I også ret. Hyklere! I er i stand til at tyde jordens og himlens udseende, men I er blinde for de tegn, der ligger over jeres egen tid. Jesus ville aldrig have brugt ordet hyklere, hvis det havde været umuligt at tyde tidens tegn. Det ER muligt - ved Guds Ånd og Ord - og Han forventer, at vi forklarer tidens tegn for den samtid, vi er en del af. Det er formålet med Tour de Noa. Mennesker måber over den endeløse strøm af krige, konflikter og katastrofer. (Læs side 2 og 3). Vi kristne ved ikke alt; men vi ved nok til at kunne pege på, at veerne bliver stadig kraftigere, som er tegnet på Jesu komme. Skal Tour de Noa lykkes maksimalt, må det være en VIaktion. Så tak for din forbøn og økonomiske støtte - for din positive omtale af aktionen - og for at modtage os hvis vi kommer din vej. Kærlig pottemagerhilsen fra Moses. Afsender: Vægterne Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted

Pottemagerens Hus. Glædelig Jul og Godt Nytår. Nyt fra. Glædelig Jul og Godt Dejlige vinterdage på PH.

Pottemagerens Hus. Glædelig Jul og Godt Nytår. Nyt fra. Glædelig Jul og Godt Dejlige vinterdage på PH. Nr. 1 feb. 2012 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Dejlige vinterdage på PH. Lad dit liv forandre verden. Lad ikke verden forandre dit liv. Der er ikke noget forkert

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 3 juli 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Moses ved Ayers Rock-Australien Mattæus 24:40 To mænd skal arbejde sammen på marken. Den ene tages med, den anden må blive tilbage. Ja, som skrevet står: To mænd

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1. marts 2015 Nyt fra Pottemagerens Hus Gl Glædelig Jul og Godt Nytår Derpå sagde Herren: Hvem skal jeg sende? Hvem vil gå bud for os? Jeg svarede straks: Herre, det vil jeg! Send mig! Esajas 6: 8

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Svend Lohse. Harpevej 14, 3650 Ølstykke

Svend Lohse. Harpevej 14, 3650 Ølstykke Missions-Nyt 56. årgang, nr. 1 - Ansvarshavende udgiver: Missionsfonden af 4/5 1964 Harpevej 14 DK-3650 Ølstykke Telefon 47174040 missionsfonden@gmail.com www.missionsfonden.dk Giro 613-9450 Bank 9570-0006139450

Læs mere

Indhold. Missions-Nyt. Missionsfonden af 4/5 1964. Missionsfondens bestyrelse:

Indhold. Missions-Nyt. Missionsfonden af 4/5 1964. Missionsfondens bestyrelse: Missions-Nyt 57. årgang, nr. 2 - sommer 2015 Ansvarshavende udgiver: Missionsfonden af 4/5 1964 Harpevej 14 DK-3650 Ølstykke Telefon 47174040 missionsfonden@gmail.com www.missionsfonden.dk Giro 613-9450

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

netværksbladet Søgen efter en fars kærlighed Til kristne kvinder i Skandinavien KRIS - hjælper mennesker ud af traumer fra overgreb

netværksbladet Søgen efter en fars kærlighed Til kristne kvinder i Skandinavien KRIS - hjælper mennesker ud af traumer fra overgreb netværksbladet Nr. 2, maj 2013 Til kristne kvinder i Skandinavien KRIS - hjælper mennesker ud af traumer fra overgreb Billedkunstner Jette Lieberkind Formidler Gud gennem sanserne Kathrine Brøndsted Fra

Læs mere

ABILD NYT 12. ÅRGANG MARTS-APRIL 2012 NR. 3-4

ABILD NYT 12. ÅRGANG MARTS-APRIL 2012 NR. 3-4 ABILD NYT 12. ÅRGANG MARTS-APRIL 2012 NR. 3-4 Som forårssolen morgenrød stod Jesus op af jordens skød med liv og lys tillige; derfor, så længe verden står, nu efter vinter kommer vår livsalig i Guds rige.

Læs mere

Kronborgvejens Kirkecenter

Kronborgvejens Kirkecenter Kronborgvejens Kirkecenter 2015 1. uge - Tema: Når I beder - ind i stilheden Ugens bibelord: Matt 6,5-15 Ugens bøn: Skab et rent hjerte i mig, Gud. Giv mig på ny en fast ånd! Kast mig ikke bort fra dig,

Læs mere

Indhold. Missions-Nyt 55. årgang, nr. 2 - Sommer 2013. Missionsfonden af 4/5 1964. Missionsfondens bestyrelse: Redaktion og layout: Tryk:

Indhold. Missions-Nyt 55. årgang, nr. 2 - Sommer 2013. Missionsfonden af 4/5 1964. Missionsfondens bestyrelse: Redaktion og layout: Tryk: Missions-Nyt 55. årgang, nr. 2 - Sommer 2013 Ansvarshavende udgiver: Missionsfonden af 4/5 1964 Harpevej 14 DK-3650 Ølstykke Telefon 47174040 missionsfonden@gmail.com www.missionsfonden.dk Giro 613-9450

Læs mere

N YT LIV 1-2010 Å RG. 4 3 NYT LIV - HISTORISK OG AKTUELT MØDET VED TRINBRÆTTET RETFÆRDIGGJORT

N YT LIV 1-2010 Å RG. 4 3 NYT LIV - HISTORISK OG AKTUELT MØDET VED TRINBRÆTTET RETFÆRDIGGJORT N YT LIV 1-2010 Å RG. 4 3 NYT LIV - HISTORISK OG AKTUELT MØDET VED TRINBRÆTTET RETFÆRDIGGJORT Nyt Livs kontor: Postboks 57, 9330 Dronninglund Tlf.: 9884 4384 E-mail: nyt.liv@fiberpost.dk Nyt Livs kasserer:

Læs mere

Kristendommens søjler

Kristendommens søjler Kristendommens søjler 1 - Troen 2 Der er kun én Gud 2 Fælles udgangspunkt for kristne, jøder og muslimer 2 Kristnes tro på én Gud 2 Hvad er et menneske? 3 Hvad mener kristne med ordet nåde? 4 Jesus Kristus

Læs mere

kreds:kontakt oktober : november : december 2012 4. kvartal 2012 årgang 45 fra afdelingen andagt evangelisation lm kids cafe kilden

kreds:kontakt oktober : november : december 2012 4. kvartal 2012 årgang 45 fra afdelingen andagt evangelisation lm kids cafe kilden kreds:kontakt oktober : november : december 2012 Krusbjerg Missionshus 100 års jubilæum 4. kvartal 2012 årgang 45 Hoppeborg i forbindelse med Krusbjerg Missionshus 100 års jubilæum andagt fra afdelingen

Læs mere

Angelica Zambrano fra Ecuador fortæller:

Angelica Zambrano fra Ecuador fortæller: En autentisk beretning fra en ung pige, der havde en stærk oplevelse ved at dø og blive vist både himmel og helvede, inden hun kom tilbage til livet. (Se forskellige links på sidste side) Er du i tvivl

Læs mere

Anne-Lise og Peter Madsen BRUDEN OG BRUDGOMMEN. Eftertryk er kun tilladt med forfatternes tilladelse.

Anne-Lise og Peter Madsen BRUDEN OG BRUDGOMMEN. Eftertryk er kun tilladt med forfatternes tilladelse. 1 Anne-Lise og Peter Madsen BRUDEN OG BRUDGOMMEN Eftertryk er kun tilladt med forfatternes tilladelse. En Palma-bog udgivet af Løbner Communications 1994, nu cbooks. Forside: Tegning af Line Jørgensen

Læs mere

Missions-Nyt. Indhold. Missionsfonden af 4/5 1964. Efterår 2012

Missions-Nyt. Indhold. Missionsfonden af 4/5 1964. Efterår 2012 Missions-Nyt 54. årgang, nr. 4 - Vinter 2012 Ansvarshavende udgiver: Missionsfonden af 4/5 1964 Harpevej 14, DK-3650 Ølstykke Telefon 47174040 mfond@mail.dk m.fond@live.dk (billedmateriale) www.missionsfonden.dk

Læs mere

every child every nation every day hvert eneste barn hvert eneste land hver eneste dag

every child every nation every day hvert eneste barn hvert eneste land hver eneste dag De røde sider: Idéer til Exciting Days i din børneklub Materialer De grønne sider: Stor åbenhed for evangeliet på Færøerne Ethvert grønlandsk barn har brug for Gud De blå sider: At undervise børn om mission

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1 februar 2014 Nyt fra Pottemagerens Hus Så lagde æslet sig ned på vejen, nu blev Bileam rasende. Han slog æslet værre end før, men i det samme gav Herren æslet mund og mæle. 4. mos.22: 27 Et æsel

Læs mere

BETANIA NYT April - Juni 2008 : 17. årgang : Nr. 96

BETANIA NYT April - Juni 2008 : 17. årgang : Nr. 96 GRATIS MAGASIN BETANIA NYT April - Juni 2008 : 17. årgang : Nr. 96 Hvad kan vi bruge dét til? Den nye teknik - kort fortalt Side 6-7 Manden bag KKR/TV Side 8-9 Betanias TV vision Side 14-15 LÆS OGSÅ OM:

Læs mere

Er du sikker i din tro Af Peter Madsen

Er du sikker i din tro Af Peter Madsen 1 Er du sikker i din tro Af Peter Madsen Palma Forlaget 2 Indhold Indledning 1. Ung og usikker 2. Det er synd for danskerne 3. Vigtigt at vide 4. Blodet vidner 5. Enten eller 6. New Age 7. En mægtig virkende

Læs mere

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN Tema Det nytter Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner i samarbejde med Behandlingscenter STIEN 2 STIENs Venner byder velkommen Velkommen til Stifinderen nr. 9, der denne gang behandler temaet det nytter.

Læs mere

Kalender. Sæt X i kalenderen: Det eftertragtede EBU-kursus stater nu til efteråret i Kolding. Se mere inde i bladet.

Kalender. Sæt X i kalenderen: Det eftertragtede EBU-kursus stater nu til efteråret i Kolding. Se mere inde i bladet. Tema: Omsorg Hvad er Evangelisk Børnemission? Evangelisk Børnemission er en tværkirkelig organisation, hvis mål er at nå børnene med evangeliet, undervise dem i Guds ord og lede dem ind i en lokal kirke.

Læs mere

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 cellehåndbog indholdsfortegnelse Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5 Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 Cellegruppelederen... 12 Cellegruppeaftenerne... 15 Facilitering...

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2011

IBELCAMPING Bibeltimer 2011 LEDERHÆFTE IBELCAMPING Bibeltimer 2011 tema kære gud - hør lige her Dette hæfte tilhører: TEMA: Jesus lærer os om bønhørelse KÆRE GUD - HØR LIGE HER OM BØNHØRELSE Jesus ved selv, at det er godt at bede.

Læs mere

Missions-Nyt. Indhold. Missionsfonden af 4/5 1964. Missionsfondens bestyrelse: Redaktion og layout: Tryk:

Missions-Nyt. Indhold. Missionsfonden af 4/5 1964. Missionsfondens bestyrelse: Redaktion og layout: Tryk: Missions-Nyt 54. årgang, nr. 1 - Forår 2012 Ansvarshavende udgiver: Missionsfonden af 4/5 1964 Harpevej 14, DK-3650 Ølstykke Telefon 47174040 - Fax 47174018 mfond@mail.dk m.fond@live.dk (billedmateriale)

Læs mere

JORDEN RUNDT I 40 ÅR

JORDEN RUNDT I 40 ÅR JORDEN RUNDT I 40 ÅR TILEGNET Denne bog er tilegnet vores kære, trofaste venner og familiemedlemmer, der gennem alle de år, vi har været missionærer, har hjulpet og opmuntret os, støttet vort arbejde på

Læs mere

NR 57 DECEMBER 2008 120. ÅRGANG

NR 57 DECEMBER 2008 120. ÅRGANG NR 57 DECEMBER 2008 120. ÅRGANG For et barn er født os, en søn er givet os, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. Man skal kalde ham Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader, Freds Fyrste. Esajas

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Svend Lohse. Harpevej 14, 3650 Ølstykke

Svend Lohse. Harpevej 14, 3650 Ølstykke Missions-Nyt 56. årgang, nr. 3 - Efterår 2014 Ansvarshavende udgiver: Missionsfonden af 4/5 1964 Harpevej 14 DK-3650 Ølstykke Telefon 47174040 missionsfonden@gmail.com www.missionsfonden.dk Giro 613-9450

Læs mere