Pottemagerens Hus. Nyt fra

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pottemagerens Hus. Nyt fra"

Transkript

1 Nr. 2 maj 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Mattæus 24:39 De ænsede intet, før syndfloden kom og rev dem alle bort. Vi elsker Pottemagerens Hus. Alligevel forlader vi PH den 7. august for at drage ud på en vigtig aktion. Men uden at du på en eller anden måde drager med, vil aktionen ikke fuldt ud lykkes. Læs derfor om Tour de Noa på side 3 - og læs hele artiklen langsomt og bedende igennem. Find ud af hvordan DU kan blive en del af aktionen, så det bliver en VI-aktion.

2 Gå ud til folket og forkynd dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Ezekiel 3:11 NYT FRA POTTEMAGERENS HUS Vægterne, Lykkeskærvej Holsted tlf (Else Käs) (Else Käs) Danske Bank: Reg Konto IBAN: DK SWIFT5-BIC: DABADKKK (Moses): Tlf (Moses) Internet: BESTYRELSEN FOR VÆGTERNE Karl Gulløv, Kolding Christian Schmidt, Kolding Moses Hansen, Holsted Georg Bertelsen, Horsens Lis Jensen, Kolding Jens Bæk, Grindsted DAGLIG LEDELSE: Moses Hansen Karen Christensen Lars Madsen Else Käs Layout: Else Käs Vægterne er en selvstændig forening. Guds hjertesag Af Moses Hansen Af Gud har vi fået det privilegium at formane alle mennesker til at komme tilbage til Ham og blive forligt med Ham. 2. Kor. 5:18 At det er en hjertesag for Gud at alle skal høre, finder vi tydelig beskrevet i Ezekiel 3:9-11, Jeg har gjort dig hårdhudet og tykpandet, så du ikke kan såres af deres hårde ord og skulende blikke. Husk på, de er et oprørsk folk! Du søn af støvet, tilføjede Han, sørg allerførst for at lade mit budskab synke ned i dit eget hjerte, så du lægger dig ordene på sinde og lever efter dem i dit eget liv. Gå derefter ud til folket og forkynd dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Herren har gjort mig tilstrækkelig hårdhudet til ikke at blive fornærmet eller såret, når mennesker afviser Evangeliet. Derfor vil vi under Tour de Noa gå ud til folket og forkynde dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Vægternes arbejde opretholdes ved frivillige gaver. Derfor tak til enhver glad giver. Læs meget mere om Tour de Noa på næste side og bagsiden - og lad os gøre det til en VI-tour. Side 2

3 Tour de Noa Derfor: Jesus Kommer! Af Moses Hansen Vi forlader Pottemagerens Hus, for en kort men vigtig bemærkning. I perioden 7. august - 2. september vil du finde os på de danske landeveje mellem Skagen og den tyske grænse, afsluttende ved Christiansborg. Lidt historie Til sommer har vi været på Pottemagerens Hus i tre år. Det har været meget spændende år med fantastisk fællesskab med mange mennesker - og med et særligt fællesskab med den lille kerne, der har været med til at etablere PH til det, det er i dag. Etableringen har ført til skønne rammer, som har rummet mange spændende begivenheder med alt fra stævner med mange mennesker til besøg af enkelte personer og mange ting ind imellem. Der har været visse udskiftninger af medarbejdere - og vi har haft - og stadig har - en skøn gruppe af medhjælpere, der ved særlige anledninger kommer fra nær og fjern for at hjælpe til. For hvilket vi takker Gud - og tak til jer. Rygraden Rygraden i arbejdet er jer, der beder, giver og støtter arbejdet. Uden jer ville vi ganske enkelt ikke være på landkortet. Så enkelt og sandt er det. Vi takker dagligt for jer - og vi gør vort bedste for at bruge gaverne/midlerne på den bedst tænkelige måde. Side 3.

4 Mere er på vej Alt i alt synes jeg, vi ved Guds nåde har et dejligt sted - skønne rammer med mange muligheder for den nære og længere fremtid. Vi står over for et spændende projekt med ombygning af hallen, så vi kan rumme flere mennesker. Jeg tror, det vil give yderligere luft under vingerne. Jeg mener slet ikke, vi endnu har set det fulde formål af, hvad Gud vil bruge Pottemagerens Hus til. Men vi er i gang - og vi skal fortsætte ud fra det lys, vi har her og nu - og Gud vil åbne op for mere. Bønnen og Ordet Målet for dette bedehus er naturligvis bøn. Men hvad der står om Pottemagerens Hus i Jeremias 18:2, "Gå ned til Pottemagerens Hus. Dér skal du få mine Ord at høre!"... har vi også en forpligtelse at opfylde - og har gjort det så langt vi kunne. Naturligvis må et bedehus have sit fundament på Ordet. Ordet har lydt PÅ PH - og Ordet går daglig UD FRA PH via hjemmesiden, "Dagens Ord", "Ugens Ord", "Appetitvækkere", undervisning, "Den Varme Linje" via UCB Radio og webtv hver torsdag og prædikener på webtv, der kan ses direkte og senere. Personligt vidnesbyrd Fra i mange år at have levet et liv med mange rejser og aktioner på landevejene og i byerne kom der år med sygdom, operationer og mange sygehus ophold, som gav mig nogle stille år - hvilket var ok. Jeg kendte mig stadig værdifuld uden at gøre noget. Så kom købet af Pottemagerens Hus, og de sidste tre år har jeg været dybt involveret i opbygningen af PH sammen med trofaste venner - hvilket har været spændende og berigende - og dette arbejde fortsætter naturligvis - også med min tilstedeværelse - om Gud vil. Side 4.

5 I marken Samtidig kender jeg længslen efter at være ude "i marken" med det profetiske Ord. Jeg får ofte henvendelser fra mennesker, der skriver: "Vi mangler den profetiske røst ude i landet! Behøver du at være på PH hele tiden?" Så det er ikke kun længslen, der trækker i mig - men også længslen efter at Guds profetiske ord lyder i det offentlige rum. Vi lever i en dramatisk, kaotisk tid, hvor vi med Ordets øjne ser tingene lægge sit til rette som skrevet står, hvilket baner vej for både Kristus og antikrist. Største katastrofe For mig er katastroferne ikke den største katastrofe. Den største katastrofe er, at det meste af vores nation, med folketinget i spidsen, ikke aner, at katastroferne er, hvad Jesus kalder veer og tegn, som går forud for Jesu komme. Ny plan Derfor har jeg i længere tid syslet med tanken om at drage ud på landevejen igen - og også være en tid ved Christiansborg. Denne tanke delte jeg med medarbejderne på PH, som straks var fyr og flamme - og vi begyndte at dele tanker, visioner, muligheder og snakkede om planer. Planer om at være ude i landet for at bede - for at prædike/informere - for at pege på tidens katastrofer som tegn og veer - for at møde mennesker - for at holde møder - for at møde PH's forbedere, givere og partnere. Side 5.

6 Aktionens navn: Tour de Noa Hvorfor? Ud fra Mattæus 24:37-42, hvor det siges, at tiden kort før Jesu komme bliver som på Noas tid, hvor de intet ænsede, før syndfloden kom og rev dem alle bort. Men også ud fra 2. Peter 2:5, hvor Noa omtales som "retfærdighedens forkynder". Dvs. han forkyndte om det, der skulle komme - og om Guds løsning = Arken = Kristus. Tour de Noas tema: Derfor! JESUS KOMMER! Vi vil på flest mulige måder forkynde ordet om tegnene og veerne, at DERFOR sker det, der sker, fordi JESUS KOMMER. Tour de Noas rute Fra Grenens spids til den tyske grænse, hvor vi vandrer ca. 27 km. om dagen optaget af bøn, fællesskab, forkyndelse og vidnesbyrd. Efter at have "ramt" den tyske grænse flytter vi tre dage til Christiansborg, hvor vi afslutter. Ruten vil gå gennem disse byer: 1. Skagen 2. Ålbæk 3. Lendum 4. Klokkerholm 5. Hals 6. Øster Hurup 7. Havndal 8. Asferg 9. Langå 10. Svenstrup 11. Ry 12. Bryrup 13. Fasterholt 14. Sønder Felding 15. Tarm 16. Nymindegab 17. Ølgod 18. Tofterup 19. Holsted 20. Ribe 21. Arrild 22. Sæd Grænse. Fra den tyske grænse ved Sæd kører vi til Christiansborg. Tour de Noas længde 7. august - 3. september. Side 6.

7 Overnatninger og møder Vi har brug for hjem, hvor vi er ca. fire, der kan overnatte. Vi sover gerne to nætter i hvert hjem for ikke at skulle pakke sammen hver morgen. Nogle steder må vi måske sove i to hjem med to personer i hvert hjem. Vi sætter pris på at få let aften- og morgenmad. Ring gerne til Else så snart som muligt, hvis du får lagt på hjerte at stille dit hjem til rådighed. Hvis det kan lade sig gøre, holder vi gerne møde hver aften - i et hjem, en kirke, en kostald, en lade, en kælder. Rummet er ikke det afgørende, men budskabet og menneskene. Også hvad angår møder hører vi gerne fra dig. Du får tilsendt en plakat, hvor du selv skriver tid og sted på. Både hvad angår overnatning og møder er det ikke sådan, at stederne behøver at være lige på selve ruten. Vi har ledsagerbiler og kører gerne 5, 10 eller 20 km. efter dagens vandring for at finde vores overnatning - og vi kører gerne igen til aftenens møde, hvis det ikke er i selve hjemmet, hvor vi overnatter, eller i nærheden. Her på hjemmesiden vil vi løbende opdatere med de møder, der tilbydes - og anden frisk information. Tour de Noas formål At bede og forkynde Evangeliet - at opleve et indbyrdes fællesskab på turen sammen med lokale kristne - at møde venner, givere og partnere for PH - og at skaffe nye - at holde møder hver aften, hvis muligt. Side 7.

8 Tour de Noas spredning 1. Lars vil omdanne den bageste del af sin bil til studie. Dvs. der vil komme daglige rapporter og videoklips fra Tour de Noa - der vil blive sendt live optagelser fra turen - der vil, hvor forholdene tillader det, blive sendt live fra møderne om aftenen - der vil blive sendt interviews og vidnesbyrd fra turen - der vil blive sendt Den Varme Linje fra turen. 2. Desuden vil aktionens logo blive lavet i stickers, som skal klistres på de medfølgende biler + campingvogn. Der vil også blive logos på t-shirts og vindjakker. Vi vil også få trykt en lille folder, vi deler ud på vejen. 3. Vi vil naturligvis informere pressen om aktionen. Må Guds herligheds lys bryde frem over vort land - også gennem den forbøn vi vil tilbyde Herren før, under og efter "Tour de Noa". Side 8.

9 Tour de Noas aktører 1. Aktionen vil naturligvis være åben for hvem som helst, der seriøst vil gå med for at bede og på anden måde at medvirke. Jeg forventer, at lokale kristne deltager en enkelt dag, eller nogle timer, når vi er på jeres egn. Eller kom ud til os på ruten i din bil - og lad os bede sammen. 2. Karen bliver tilbage på Pottemagerens Hus som kaptajn på skibet. Vi ser gerne, at forbedere kommer til PH under aktionen for sammen at bede i den periode. Kom så mange dage, du kan. 3. Ude på ruten vil Else være koordinatoren i sin medbragte bil - Lars være chef for hele teknikken med hjemmeside, radio og webtv - Søren trække campingvognen og være med som forbeder - Moses vandre sammen med forbederne og forkynde Ordet om aftenen. Tour de Noas ubestridte leder HELLIGÅNDEN! Derfor bøjer jeg/vi os for Ordet i Jakobs brev 4:13-15, Og nu I, som siger: I dag eller i morgen vil vi rejse til den og den by og blive der et år og drive handel og tjene penge. I som ikke aner, hvordan jeres liv er i morgen; I er jo kun en tåge, som ses en kort tid og så svinder bort. I skulle hellere sige: Hvis Herren vil, så skal vi leve og kan gøre det eller det. Vores bøn Derfor bøjer jeg/vi os og beder: "Hvis Herren vil, så skal vi leve og gennemføre "Tour de Noa" den 7. august - 2. september, Side 9.

10 Økonomi Det bliver en tur med store udgifter til bl.a. benzin til tre ledsagerbiler. Den dyreste investering bliver dog det tekniske udstyr, som Lars er nødt til at købe for at kunne have et mobilt studie under hele turen, der kan holde jer informeret, så I får en oplevelse af selv at være med i aktionen og bønnen. Derfor: Tak for enhver ekstra gave til aktionen, som du bedes øremærke Tour de Noa. Reg Konto Du kan også sende en gave via vores hjemmeside under Støt. Information og tilmelding Else Käs er den, der har svar på alle spørgsmål angående aktionen - og hun er den, du skal ringe til angående tilmeldinger til stævnerne på PH, information om Tour de Noa samt tilbud om overnatninger og møder på turen. Information og tilmelding hos Else Käs, tlf eller på e- mail: Hør tidens tegn og veer - Så du bli r en af dem, der ser. Side 10.

11 Ombygning af hallen! Af Karen Christensen Angående den ombygning af hallen, der er planlagt, så går det ikke så hurtigt som forventet. Da vi begyndte at tale om ombygningen, mente vi ikke, det kunne tage lang tid; men fra snak til udførelse kan der være langt. Det skulle måske gøres lidt bedre end først tænkt. Der kom andre synspunkter ind og lavet nye planer, som endnu er på tegnebrættet. Men der planlægges, overvejes, samtales og bedes. En arkitekt er ved at lave nogle forskellige forslag til ombygningen. Bl.a. skal vi finde ud af, om der skal være loft, der kan bære værelser, eller skal det vente? Skal gulvet hæves, eller er det for dyrt? Der skal også søges tilladelse fra kommunen, når man bygger om. Det tager tid. Vi vil gerne sige mange tak for, hvad I allerede har givet os til ombygningen. Pengene står på en særlig byggekonto, og de vil kun blive brugt til det, som i har øremærket dem til: Ombygning. I skal vide, vi er dybt taknemlig for hver krone, I har givet, og vi vil gerne bruge dem så godt som mulig. Vi er os bevidst, vi har ansvar for jeres betroede midler. Side 11.

12 PS. af Moses Hansen Karen er med i byggeudvalget. Hun er en kvinde, der får mest muligt ud af pengene. Jeg kan bekræfte, at byggeudvalg plus bestyrelse udfører et meget ansvarsfuldt arbejde i forbindelse med ombygningen. Ja, det tager længere tid, end vi havde regnet med. Men hastværk kan være lastværk. Derfor hellere bruge mere tid på forberedelserne og få et resultat, som er den bedste udnyttelse af pengene. Vi glæder os meget til den dag, hvor vi også om vinteren kan bruge hallen og byde velkommen til en isoleret, vel fungerende, lun mødesal med gode lydforhold - og ved siden af en tilsvarende lun spisesal. At projektet udskydes lidt betyder, der er mulighed for at samle flere penge ind til ombygningen - hvilket betyder et mindre lån. Så tusind tak for enhver gave øremærket Ombygning. Hjælp os gennem bøn og økonomisk offer at ombygge denne maskinhal til isoleret, varm og praktisk mødesal, cafeteria og tv-studie. Side 12.

13 Emanuel Minos på Pottemagerens Hus Her er din chance for at lytte til manden, der i 1968 nedskrev det kendte syn, som kvinden fra Valdres fik. Et syn som Minos dengang ikke regnede som troværdigt, men som i dag er gået i opfyldelse på nær den sidste del: Jesu genkomst. Den kendte forkynder Dr. D.D. Emanuel Minos besøger Pottemagerens Hus, hvor han taler ved pinsestævnet lørdag d. 11. og søndag d. 12. juni, begge aftener kl (Mere info under Stævner på PH side 18). Minos har en interessant livshistorie. Han er født i tidligere Belgisk Congo. Hans biologiske far var græsk officer fra Kreta, mens hans mor var af egyptisk herkomst. Igennem en kæde af omstændigheder lærte hans forældre et norsk missionærpar at kende, som fik lov at adoptere ham. Foruden hans virke i Norden har Minos forkyndt i USA, Canada, tysktalende lande og Japan. Fra studerede han ved Oxford Universitet i England. Han har livet igennem været stærkt engageret i sociale og medmenneskelige forhold. Under krigen deltog han i den norske hjemmefront fra , og ved en anledning var han den første på pletten, der reddede to jødiske familier fra gaskamrene. I 1995 modtog Emanuel Minos Nordstjærnemedaljen i guld af den svenske konge Carl XVI Gustaf for sit kristne, kulturelle og sociale engagement. Det er den højeste udmærkelse, som bliver givet til en udenlandsk statsborger af den svenske konge. Minos forkynder ofte om endetiden og Jesu genkomst, som han har et klart syn af. Han taler meget tydelig norsk. Side 13.

14 Vi anbefaler stærkt at lytte til Emanuel Minos - og i det hele taget at være til stede på pinsestævnet den juni. Det bliver et herligt feststævne med sund, profetisk forkyndelse og med herlig lovsang, som ledes af mange sangere og musikere fra Kristiansand området i Norge. Information og tilmelding til stævnet hos Else Käs, tlf Bring gerne campingvogn eller telt, da vi har en skøn campingplads. Synet Jeg har bragt synet før, men for mange år siden. Jeg opfatter det så aktuelt og troværdigt, at jeg bringer det igen - også fordi Minos, som skrev synet ned, kommer til Pottemagerens Hus. Emanuel Minos holdt møder, hvor hun boede. Årstallet var Han fik lejlighed til at træffe denne dame, hvor hun fortalte ham, hvad hun havde set. Damen fra Valdres var en tindrende klar, pålidelig, vågen og troværdig kristen, som havde et godt skudsmål af alle, der kendte hende. Han skrev synet ned, men syntes dog det lød så uforståeligt, at han lagde det i en skuffe. Først 30 år efter forstod han, at han måtte dele synet med andre Jeg så Her er, hvad hun så : Jeg så tiden, lige før Jesus kommer og den tredje verdenskrig bryde ud. Jeg så begivenhederne med mine naturlige øjne. Jeg så verden som en slags globus. Jeg så Europa, land efter land. Jeg så Skandinavien. Jeg så Norge. Jeg så visse scener, som ville finde sted, lige før Jesus kommer igen og lige før den sidste ulykke finder sted. En ulykke, som vi aldrig før har oplevet magen til! Side 14.

15 Tredje Verdenskrig Lige før Jesus kommer, og lige før Den Tredje Verdenskrig bryder ud, vil der blive en afspænding, som vi aldrig før har haft. Der bliver fred mellem stormagterne i øst og vest, og det vil blive en lang fred. (Husk på, at dette var i 1968, hvor den kolde krig stod på sit højeste. Minos). I denne fredsperiode vil der blive nedrustning i mange lande, også i Norge, og vi er heller ikke denne gang forberedt, når det kommer. Den Tredje Verdenskrig vil begynde på en måde, som ingen havde forventet og fra uventet hold. Lunkenhed og frafald Der vil opstå en lunken holdning uden sidestykke blandt de kristne et frafald fra sand, levende kristendom. Kristne vil ikke være åbne for ransagende forkyndelse, lige før Jesus kommer igen. De vil ikke som før i tiden høre om synd og nåde, lov og evangelium, bod og bedring. Der kommer et surrogat i stedet : Lykkekristendom. Det vil komme til at dreje sig om at have succes om at være noget. Det vil dreje sig om materielle goder ting, som Gud aldrig har lovet os på denne måde. Kirker, bedehuse og frikirkelokaler vil blive mere og mere tomme. I stedet for den forkyndelse, vi har været vant til gennem generationer som at tage sit kors op og følge Jesus vil underholdning, kunst og kultur overtage kirker, bedehuse og lokaler, der hvor der skulle være vækkelse, nød og bodsmøder. Dette vil tage til i stærk grad, lige før Jesus kommer igen. Moralsk opløsning Der bliver en moralsk opløsning, som gamle Norge aldrig har oplevet magen til. Folk vil leve som gifte uden at være gift. (Dette var i Jeg tror ikke begrebet samlever fandtes på den tid. Minos.) Stor urenhed før ægteskabet og megen utroskab i ægteskabet vil blive det naturlige, og man vil undskylde det på alle leder og kanter. Det vil endda snige sig ind i kristne kredse, og vi kæler for det også synd mod naturen. Side 15.

16 Mange stationer Lige før Jesus kommer igen, vil der komme tv-udsendelser, som vi aldrig tidligere har oplevet. (Tv var lige kommet til Norge i Minos). Tv vil blive fyldt med vold, en så grusom vold, at det lærer folk at myrde og ødelægge hinanden, og der bliver utrygt i vore gader. Folk vil efterligne det, de ser. Der bliver ikke én station på tv. Der vil blive fyldt med stationer. (Hun kendte ikke ordet kanal, som vi bruger i dag. Derfor kaldte hun kanalerne for stationer. E. Minos.) Det vil blive akkurat, som vi har det i radioen, hvor vi kan tage den ene station efter den anden, og det vil blive fyldt med vold. Folk vil bruge det som underholdning. Vi vil se frygtelige scener af mord og ødelæggelse af hinanden og dette vil sprede sig i samfundet. Der vil også blive vist samlivs-scener på tv. De mest intime ting, som foregår i et ægteskab, vil blive vist på skærmen. (Dette var i 1968, og jeg protesterede med, at vi har paragraffen, som forbyder den slags. Minos). Da sagde den gamle dame : Det vil komme til at ske, og du kommer til at se det. Alt, hvad vi har haft før, vil blive brudt ned, og der vil blive vist det mest usømmelige for vore øjne. Atombomben Folk fra fattige lande vil komme strømmende til Europa. (I 1968 var der ikke noget, der hed indvandring. Minos.) De vil også komme til Skandinavien og Norge. Der vil blive så mange af dem, at folk begynder at synes dårligt om dem og bliver hårde over for dem. De bliver behandlet som jøderne før krigen. Da er målet for vore synder nået. (Jeg protesterede over det med indvandring. Jeg forstod det ikke på det tidspunkt. Minos.) Da strømmede tårerne ned over den gamle dames kinder. Jeg får det ikke at se, men du vil komme til at se det. Da pludselig kommer Jesus igen, og den tredje verdenskrig bryder løs. Det vil blive en kort krig. (Hun fik den at se i synet.) Alt, hvad jeg har set af krig før, er bare leg i forhold til denne, og den vil Side 16.

17 med en atombombe. Luften vil blive så forurenet, at man ikke kan trække vejret. Det vil komme over flere kontinenter Amerika, Japan, Australien og de rige lande. Vandet vil blive ødelagt. Vi kan ikke dyrke jorden. Resultatet bliver, at kun en rest vil blive tilbage. Og resten i de rige lande vil forsøge at flygte til de fattige lande; men de vil være lige så hårde mod os, som vi var imod dem. Du må sige det Jeg er glad for, jeg ikke kommer til at se det; men når tiden nærmer sig, må du tage mod til dig og sige dette. Jeg har fået det fra Gud. Intet af dette strider mod det, Bibelen fortæller. Men den der har fået sin synd tilgivet og har Jesus som Frelser og Herrer, er tryg. Side 17.

18 Pinsestævne på PH juni Vi får besøg af den kendte norske evangelist, Emanuel Minos. På side 13 kan du læse hans biografi og om synet, han i 1968 nedskrev fra kvinden i Valdres. Ca. 50 syngende, spillende og dansende nordmænd deltager i stævnet, som bliver både profetisk, festligt og farverigt. Fredag d. 10. juni Ankomst i løbet af eftermiddagen Kl Velkommen ved Moses Hansen Kl Aftensmad Kl Møde med Moses Hansen Lørdag d. 11. juni Kl Morgenmad Kl Bøn Kl Møde med Gunnar Høyåsen Kl Frokost Kl Kaffe Kl Eftermiddags aktiviteter??? Kl Middag Kl Møde med Emauel Minos Søndag d. 12. juni Kl Morgenmad Kl Bøn Kl Møde med Maria Z. Nielsen Kl Frokost Kl Kaffe Kl Eftermiddags aktiviteter??? Kl Middag Kl Møde med Emauel Minos Side 18.

19 13. juni kl RECEPTION Fredag den 17. juni fylder Moses Hansen 70 år. I den anledning står bestyrelsen for Pottemagerens Hus for en reception for Moses, hvilket danner afslutningen på pinsestævnet. Hallen bliver festligt pyntet og bordene dækket, og der vil være lagt op til fest til midt på eftermiddagen. Enhver er hjertelig velkommen - også selv om du ikke har deltaget i stævnet. Gave til Moses Hvis du ønsker at give Moses en fødselsdagsgave, vil en pengegave være meget velkommen, da han sammen med hans hustru har et højt ønske om at rejse til Australien i juli. Joy og Moses har for nylig fået to nye børnebørn i Sydney. Så de vil gerne fejre fødselsdagen med familien i Sydney og se børnebørnene. Din gave vil hjælpe til at realisere den drøm. Joy og Moses kommer retur til Pottemagerens Hus før sommerstævnet på PH. En gave kan indsættes i Danske Bank på Reg Konto (Mærk gerne gaven Australien ). Web-tv og cd Aftenmøderne ved pinsestævnet kan ses direkte på web-tv - og tryk på webtv, som du finder i den røde bjælke foroven ude til højre. Desuden optages alle møderne på cd, som bestilles hos Else. Overnatning Vi har næsten ubegrænset plads på vores dejlige campingplads med el, vand, toiletter og bad. Ellers findes der andre gode bosteder tæt på PH: Bed and breakfast, vandrehjem og hytter på campingpladser. Hør nærmere hos Else. Side 19.

20 Forplejning på PH Maden på PH hører til den ypperligste i kongeriget Danmark, da den er under kyndig ledelse af PH s oldfrue, Karen Christensen. For at der er nok til alle deltagere bedes I melde jer på forhånd til måltiderne. Tilmelding og yderligere information hos: Else Käs Tlf (7 dage om ugen - næsten døgnet rundt) Postadresse: Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted. Morgenbøn ved et tidligere pinsestævne. Side 20.

21 Sommerstævne på PH juli Kom og oplev skønne dage i en stressfri zone, som Pottemagerens Hus er. Stærke dage med forkyndelse, lovsang, fællesskab, leg, udflugter m.m. Der vil være noget for alle aldre - og både campingvogne og telte vil fylde godt på PH s campingplads. Glem ikke at PH ligger tæt på udflugtssteder som indkøbstur til Tyskland, Vadehavet, Vesterhavet, Rømø, Ribe gamle By, Legoland, Kolding Storcenter og Givskud Løvepark for bare at nævne nogle af stederne.. Har du telt eller campingvogn? Så kom og oplev en skøn tid på vores campingplads under sommerstævnet. Side 21.

22 Program Talerne og programmet er endnu ikke så meget på plads for sommerstævnet, at vi kan bringe det her. Det kommer på vores hjemmeside og i den daglige andagt, Dagens Ord. Om min kone og jeg får økonomisk nåde til at besøge vore børn i Australien, bliver det i juli måned. Vi kommer hjem nogle dage før sommerstævnet. Første møde er onsdag den 27. juli kl Vi afslutter med gudstjeneste søndag den 31. juli kl Udsendelse til Tour de Noa Vi forlader Pottemagerens Hus søndag den 7. august for at påbegynde Tour de Noa aktionen den 8. august - bedevandringen gennem Jylland til den tyske grænse og afsluttende ved Christiansborg. Det er min bøn, at sommerstævnet vil virke som en udsendelse til denne aktion. Tilmelding og yderligere information hos: Else Käs Tlf (7 dage om ugen - næsten døgnet rundt) Postadresse: Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted. Sådan ser campingpladsen ud om vinteren med rådyr. Side 22.

23 Hvem er fattig? Sendt af Irena Mortensen En dag tog faderen fra en meget rig familie sin søn med på landet med det bestemte formål at vise ham, hvordan fattige folk lever. De brugte et par dage på en gård, som efter amerikanske forhold blev opfattet som tilhørende en fattig familie. Da de kom tilbage fra turen, spurgte faderen sin søn: Hvordan var turen? Den var god, far. Så du deres fattigdom? Faderen spurgte sin søn: Så du, hvordan de fattige folk levede? Åh ja! svarede sønnen. Så fortæl mig hvad du lærte af turen! Sønnen svarede: Vi har en hund; men de havde fire. Vi har en pool, som rækker til midten af vores have; de har en bæk uden ende. Vi har importerede lygter i vores have; de har stjernerne om natten. Vores indre gård rækker til den ydre gård; de har hele horisonten. Vi har et smalt stykke land at leve på; de har marker, der går langt ud over vores synsfelt. Vi har tjenere til at servere for os; de tjener andre. Vi køber vores mad; de dyrker deres egen. Vi har mure omkring os til at beskytte vores ejendom; de har Side 22.venner til at beskytte sig. Vi er fattige Drengens far var mundlam Så tilføjede sønnen. Tak far fordi du viste mig, hvor fattige VI er! Side 23.

24 Tidens tegn Jesus siger i Lukas 12:54-56, Når I ser skyerne trække sammen i vest, siger I: 'Nu bliver det regn.' Deri har I ret. Og når vinden kommer fra syd, siger I: 'Det bliver varmt i dag.' Deri har I også ret. Hyklere! I er i stand til at tyde jordens og himlens udseende, men I er blinde for de tegn, der ligger over jeres egen tid. Jesus ville aldrig have brugt ordet hyklere, hvis det havde været umuligt at tyde tidens tegn. Det ER muligt - ved Guds Ånd og Ord - og Han forventer, at vi forklarer tidens tegn for den samtid, vi er en del af. Det er formålet med Tour de Noa. Mennesker måber over den endeløse strøm af krige, konflikter og katastrofer. (Læs side 2 og 3). Vi kristne ved ikke alt; men vi ved nok til at kunne pege på, at veerne bliver stadig kraftigere, som er tegnet på Jesu komme. Skal Tour de Noa lykkes maksimalt, må det være en VIaktion. Så tak for din forbøn og økonomiske støtte - for din positive omtale af aktionen - og for at modtage os hvis vi kommer din vej. Kærlig pottemagerhilsen fra Moses. Afsender: Vægterne Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted

Pottemagerens Hus. Nyt fra. Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til. pottemagerens hus; Han sad og arbejdede. ved drejeskiven.

Pottemagerens Hus. Nyt fra. Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til. pottemagerens hus; Han sad og arbejdede. ved drejeskiven. Nyt fra Pottemagerens Hus Pottemagerens Hus ved vinterdag 2009 Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til pottemagerens hus; Han sad og arbejdede ved drejeskiven. Vægterne, Lykkeskærvej 15 6670 Holsted. Tlf. 75

Læs mere

Pottemagerens Hus. Nyt fra

Pottemagerens Hus. Nyt fra Nr. 1 marts 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Billede taget 2010 ved Pottemagerens Hus Lukas 21:33 Himmel og jord skal forgå. Men mine ord skal aldrig nogensinde forgå. Vægterne, Lykkeskærvej 15 6670 Holsted.

Læs mere

Marts 2005 8 A A S E O G P E R

Marts 2005 8 A A S E O G P E R Marts 2005 Netop i disse uger har vi travlt med at arrangere Ordet og Israels sommerstævne, som skal finde sted på Djurslands Efterskole, og tilmeldingerne løber ind i en lind strøm. Sidste år var der

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

2. juledag 2014, Vestervig kirke. Fællesgudstjeneste Sydthy Provsti Mattæus 23, 34-39

2. juledag 2014, Vestervig kirke. Fællesgudstjeneste Sydthy Provsti Mattæus 23, 34-39 2. juledag 2014, Vestervig kirke. Fællesgudstjeneste Sydthy Provsti Mattæus 23, 34-39 Herre Jesus Kristus. Forbarm dig over mig synder. Styrk mig til at tage imod din fred og til at bringe den ind i verden.

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 3 juli 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Moses ved Ayers Rock-Australien Mattæus 24:40 To mænd skal arbejde sammen på marken. Den ene tages med, den anden må blive tilbage. Ja, som skrevet står: To mænd

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 4. dec. 2014 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt I nat er jeres Frelser født i Davids by. Det er Messias, og Han er jeres Herre. Det vil være et tegn for jer:

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Pottemagerens. Nyt fra. For et barn er født og Han skal kaldes: Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evig Fader, Fredsfyrste. Es. 9: 5

Pottemagerens. Nyt fra. For et barn er født og Han skal kaldes: Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evig Fader, Fredsfyrste. Es. 9: 5 Nr. 4 december 2013 Nyt fra Pottemagerens For et barn er født og Han skal kaldes: Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evig Fader, Fredsfyrste. Es. 9: 5 Maria fødte sin søn, den førstefødte. Hun svøbte Ham

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1. marts 2015 Nyt fra Pottemagerens Hus Gl Glædelig Jul og Godt Nytår Derpå sagde Herren: Hvem skal jeg sende? Hvem vil gå bud for os? Jeg svarede straks: Herre, det vil jeg! Send mig! Esajas 6: 8

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København.

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Stine Munch. Kristus - opstanden og evig nær - Vi takker dig for denne morgens nye håb, der rækker ned i grave og ind i mørke sind. Vi beder dig: Læg

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. 04-01-2015 side 1 Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. Menneskehedens åndehul. Det sted hvor Jesus blev født var et hul i jorden. Et sted uden for den lille by Betlehem, i en

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden.

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden. Efterfølgende er en dansk oversættelse af præstegudstjenesten (palasip naalagiartitsinera, s. 11-20) og af kateketgudstjenesten (ajoqip naalagiartitsinera, s. 21-27) i den grønlandske ritualbog fra 2005:»Rituali.

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov

Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov Huskeliste til gudstjenesteledere i Luthersk Mission, Bylderup Bov Som et led i planlægningen af gudstjenesten skal der lyde en opfordring til, at der bliver begyndt i god tid. For at gudstjenesten kan

Læs mere

TRO VIRKER ALTID. Kim Torp, søndag d. 25. januar 2015

TRO VIRKER ALTID. Kim Torp, søndag d. 25. januar 2015 1 TRO VIRKER ALTID Kim Torp, søndag d. 25. januar 2015 TROENS 2 BASISELEMENTER 1. Gud er til 2. Gud lønner dem der søger Ham Hebræerbrevet 11:6 Men uden tro er det umuligt at behage ham; for den, som kommer

Læs mere

Prædiken til nytårsdag 2014 (II)

Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Aroskirken d. 1.1 2014 Læsetekster: Salme 90 og Jakob 4,13-17 Prædikentekst: Matt 6,5-13 Tema: Også i 2014 skal Jesus være Herre. Indledning Nytårsskifte. Eftertænksomhedens

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag.

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 16/3-14 Kirkedag: 3.s.i fasten/b Tekst: Mk 9,14-29 Salmer: SK: 28 * 388 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 LL: 28 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 Så blev det

Læs mere

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb 10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb Det er sjældent Jesus græder. Bare to gange hører vi om det. Første gang var, da hans gode ven Lazarus er død. Og anden gang er her,

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

altså når vi selv er døde og er i Guds herlighed, da skal vi få Hans ansigt at se.

altså når vi selv er døde og er i Guds herlighed, da skal vi få Hans ansigt at se. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 18. januar 2015 Kirkedag: 2.s.e.H3K Tekst: Joh 2,1-11 Salmer: SK: 22 * 289 * 144 * 474 * 51,1-2 LL: 22 * 447 * 449 * 289 * 144 * 474 * 430 Moses vil gerne

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30.

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. 9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. Salmer: Hinge kl.8.00: 744-302/ 692-372 Vinderslev kl.9.30: 744-373- 302/ 692-321,v.6-372

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013 PÅ BØLGELÆNGDE APRIL-MAJ-JUNI 2013 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET ANDAGT Han er ikke her, han er opstået. Husk, hvordan han talte til jer Luk 24,6 Efter Jesu opstandelse og disciplenes

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne

Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne Højmesse til Skt. Stefans dag, 2. juledag med fokus på forfulgte kristne v. Thorkild Schousboe Laursen Denne gudstjeneste er lavet med særligt henblik på Skt. Stefans dag, men med de nødvendige ændringer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker

Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Gudstjeneste i Lidemark og Bjæverskov kirker Klokkeringning Der ringes tre gange med en halv times mellemrum inden gudstjenesten begynder, den sidste ringning sluttes med bedeslagene, som er tre gange

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække Salmer DDS 737: Jeg vil din pris udsjunge DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 9/6-2013 kl. 11.00 2. søndag efter Trinitatis Tema: Lignelsen om det store festmåltid Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 753

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch I dag er det med at holde tungen lige i munden og ørene stive. Teksten er en typisk Johannestekst, snørklet og svært forståeligt. I hvert fald sådan

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

Lignelsen om de betroede talenter

Lignelsen om de betroede talenter Lignelser Tema Nogle gange siger vi ikke direkte, hvad vi mener. Det kan være fordi, der er noget, der er svært at få sagt, eller noget, der er svært at forklare. I sådanne tilfælde kan man benytte sig

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1 februar 2014 Nyt fra Pottemagerens Hus Så lagde æslet sig ned på vejen, nu blev Bileam rasende. Han slog æslet værre end før, men i det samme gav Herren æslet mund og mæle. 4. mos.22: 27 Et æsel

Læs mere

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 Lad os bede: Kære Herre Jesus Kristus, mød os i dag, og stands os i vores blindhed.

Læs mere

Jeg er vejen, sandheden og livet

Jeg er vejen, sandheden og livet Jeg er vejen, sandheden og livet Sang PULS nr. 170 Læs Johannesevangeliet 14,1-11 Jeg er vejen, sandheden og livet. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Men hvad betyder det egentlig? Hvad mener han?

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

5. søndag efter påske 10. maj 2015

5. søndag efter påske 10. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (konfirmation) Tema: Faderens kærlighed Salmer: 402, 478; 192, 260, 484, 70 Evangelium: Joh. 16,23b 28 Jesus er udgået fra Faderen, og han er kommet til verden; han forlader verden

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

ØKONOMI PÅ GUDS MÅDE DEL 2

ØKONOMI PÅ GUDS MÅDE DEL 2 1 ØKONOMI PÅ GUDS MÅDE DEL 2 Kim Torp, søndag d. 22. februar 2015 TROFASTHED Det handler om at være trofast: Markus Evangeliet 16:10 14 Den, der er tro i det små, er også tro i det store. Den, der er uærlig

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

flyder over i hendes nærvær, både med te og chokolade, men også visdom og kærlighed.

flyder over i hendes nærvær, både med te og chokolade, men også visdom og kærlighed. Det summer af åndelig vækst på Hedegade. Nogle mærker det mere end andre, men det påvirker os alle, fordi vi er i berøring med hinanden. Vi er til opmuntring og trøst for hinanden og vi lader Gud opdrage

Læs mere

Konfirmandskriftord. Som en far er barmhjertig mod sine børn, er Herren barmhjertig mod dem, der frygter ham Sl. 103, 12-13

Konfirmandskriftord. Som en far er barmhjertig mod sine børn, er Herren barmhjertig mod dem, der frygter ham Sl. 103, 12-13 Konfirmandskriftord Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Så vælg da livet, for at du og dine efterkommere må leve, og elsk

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT

HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT UNDERVISNING FRA MIDTJYLLANDS FRIKIRKE - AUGUST 2012 Finlandsgade 53, 7430 Ikast Telefon: 40 78 78 29 Internet: www.mjkk.dk E-mail: info@mjfk.dk HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT Som kristen bør man have

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere

Prædiken til Mariæ Bebudelse, Luk 1,46-55. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 6. april 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til Mariæ Bebudelse, Luk 1,46-55. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 6. april 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 6. april 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Mariæ Bebudelse, Luk 1,46-55. 2. tekstrække Salmer DDS 71: Nu kom der bud fra englekor Dåb DDS 448: Fyldt af glæde over

Læs mere

At være barmhjertig er ikke at være blind men at have lukkede øjne

At være barmhjertig er ikke at være blind men at have lukkede øjne At være barmhjertig er ikke at være blind men at have lukkede øjne Prædiken til søndag den 28. juni 2015 i Havdrup kirke. Friluftsgudstjeneste på kirkegården. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Søndagen

Læs mere

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten

Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 Åbne Døres inspirationsdag - den 5. november Tema: Kirken og det arabiske forår Taler: Michael fra Egypten Forfulgt 2011 - Åbne Døres dag Den 5. november 2011 På Åbne Døres inspirationsdag

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke. Søndag d. 8. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække Salmer DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide DDS 29:

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Tværkirkelige Ledergrupper

Tværkirkelige Ledergrupper Vision for Netværk for Kvinder i Tjeneste s Tværkirkelige Ledergrupper www.kvinder.com Netværk FOR KVINDER I TJENESTE Netværk for kvinder i Tjeneste`s vision: At støtte og udvikle kvinder i tjeneste, og

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv?

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv? Opgave 1 Jesus udvalgte sig 12 disciple som fulgte ham mens han vandrede på jorden og senere rejste de ud i verden for at fortælle evangeliet videre. Find navnene Jesu 12 disciple: Bonusspørgsmål: Hvad

Læs mere

Studie. Kristi genkomst

Studie. Kristi genkomst Studie 14 Kristi genkomst 77 Åbningshistorie Der er mange skilte, der får mig til at grine. Nogle skyldes trykfejl, der giver et helt andet billede end det tiltænkte, f.eks. Levende børn. Andre er bare

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

10 DAGES BØN: 25. MAJ - 3. JUNI & RÅDHUSPLADSEN DEN 4. JUNI KL. 15.00

10 DAGES BØN: 25. MAJ - 3. JUNI & RÅDHUSPLADSEN DEN 4. JUNI KL. 15.00 10 DAGES BØN: 25. MAJ - 3. JUNI & RÅDHUSPLADSEN DEN 4. JUNI KL. 15.00 APPEL TIL 10 + 1 DAGES BØN FOR DANMARK OG NATIONERNE FOR ANDET ÅR I TRÆK er Danmark med i Global Day of Prayer. Denne gang finder det

Læs mere

Hvad kan du tilbyde mig som muslim, præst?

Hvad kan du tilbyde mig som muslim, præst? 34 Hvad kan du tilbyde mig som muslim, præst? ISLAMS UDFORDRING TIL FORKYNDELSEN I FOLKEKIRKEN * BISKOP OVER LOLLAND-FALSTER STEEN SKOVSGAARD Hvad kan du tilbyde mig som muslim, præst? Og nu skal du ikke

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

En lille sten i skoen!

En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! Det er noget mærkeligt noget! Jeg har opdaget, at når jeg cykler eller løber en tur en morgenstund, så er der én ting, der er værre end mine ømme og trætte

Læs mere