Pottemagerens Hus. Nyt fra

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pottemagerens Hus. Nyt fra"

Transkript

1 Nr. 2 maj 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Mattæus 24:39 De ænsede intet, før syndfloden kom og rev dem alle bort. Vi elsker Pottemagerens Hus. Alligevel forlader vi PH den 7. august for at drage ud på en vigtig aktion. Men uden at du på en eller anden måde drager med, vil aktionen ikke fuldt ud lykkes. Læs derfor om Tour de Noa på side 3 - og læs hele artiklen langsomt og bedende igennem. Find ud af hvordan DU kan blive en del af aktionen, så det bliver en VI-aktion.

2 Gå ud til folket og forkynd dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Ezekiel 3:11 NYT FRA POTTEMAGERENS HUS Vægterne, Lykkeskærvej Holsted tlf (Else Käs) (Else Käs) Danske Bank: Reg Konto IBAN: DK SWIFT5-BIC: DABADKKK (Moses): Tlf (Moses) Internet: BESTYRELSEN FOR VÆGTERNE Karl Gulløv, Kolding Christian Schmidt, Kolding Moses Hansen, Holsted Georg Bertelsen, Horsens Lis Jensen, Kolding Jens Bæk, Grindsted DAGLIG LEDELSE: Moses Hansen Karen Christensen Lars Madsen Else Käs Layout: Else Käs Vægterne er en selvstændig forening. Guds hjertesag Af Moses Hansen Af Gud har vi fået det privilegium at formane alle mennesker til at komme tilbage til Ham og blive forligt med Ham. 2. Kor. 5:18 At det er en hjertesag for Gud at alle skal høre, finder vi tydelig beskrevet i Ezekiel 3:9-11, Jeg har gjort dig hårdhudet og tykpandet, så du ikke kan såres af deres hårde ord og skulende blikke. Husk på, de er et oprørsk folk! Du søn af støvet, tilføjede Han, sørg allerførst for at lade mit budskab synke ned i dit eget hjerte, så du lægger dig ordene på sinde og lever efter dem i dit eget liv. Gå derefter ud til folket og forkynd dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Herren har gjort mig tilstrækkelig hårdhudet til ikke at blive fornærmet eller såret, når mennesker afviser Evangeliet. Derfor vil vi under Tour de Noa gå ud til folket og forkynde dem Herrens ord - uanset om de hører efter eller ej. Vægternes arbejde opretholdes ved frivillige gaver. Derfor tak til enhver glad giver. Læs meget mere om Tour de Noa på næste side og bagsiden - og lad os gøre det til en VI-tour. Side 2

3 Tour de Noa Derfor: Jesus Kommer! Af Moses Hansen Vi forlader Pottemagerens Hus, for en kort men vigtig bemærkning. I perioden 7. august - 2. september vil du finde os på de danske landeveje mellem Skagen og den tyske grænse, afsluttende ved Christiansborg. Lidt historie Til sommer har vi været på Pottemagerens Hus i tre år. Det har været meget spændende år med fantastisk fællesskab med mange mennesker - og med et særligt fællesskab med den lille kerne, der har været med til at etablere PH til det, det er i dag. Etableringen har ført til skønne rammer, som har rummet mange spændende begivenheder med alt fra stævner med mange mennesker til besøg af enkelte personer og mange ting ind imellem. Der har været visse udskiftninger af medarbejdere - og vi har haft - og stadig har - en skøn gruppe af medhjælpere, der ved særlige anledninger kommer fra nær og fjern for at hjælpe til. For hvilket vi takker Gud - og tak til jer. Rygraden Rygraden i arbejdet er jer, der beder, giver og støtter arbejdet. Uden jer ville vi ganske enkelt ikke være på landkortet. Så enkelt og sandt er det. Vi takker dagligt for jer - og vi gør vort bedste for at bruge gaverne/midlerne på den bedst tænkelige måde. Side 3.

4 Mere er på vej Alt i alt synes jeg, vi ved Guds nåde har et dejligt sted - skønne rammer med mange muligheder for den nære og længere fremtid. Vi står over for et spændende projekt med ombygning af hallen, så vi kan rumme flere mennesker. Jeg tror, det vil give yderligere luft under vingerne. Jeg mener slet ikke, vi endnu har set det fulde formål af, hvad Gud vil bruge Pottemagerens Hus til. Men vi er i gang - og vi skal fortsætte ud fra det lys, vi har her og nu - og Gud vil åbne op for mere. Bønnen og Ordet Målet for dette bedehus er naturligvis bøn. Men hvad der står om Pottemagerens Hus i Jeremias 18:2, "Gå ned til Pottemagerens Hus. Dér skal du få mine Ord at høre!"... har vi også en forpligtelse at opfylde - og har gjort det så langt vi kunne. Naturligvis må et bedehus have sit fundament på Ordet. Ordet har lydt PÅ PH - og Ordet går daglig UD FRA PH via hjemmesiden, "Dagens Ord", "Ugens Ord", "Appetitvækkere", undervisning, "Den Varme Linje" via UCB Radio og webtv hver torsdag og prædikener på webtv, der kan ses direkte og senere. Personligt vidnesbyrd Fra i mange år at have levet et liv med mange rejser og aktioner på landevejene og i byerne kom der år med sygdom, operationer og mange sygehus ophold, som gav mig nogle stille år - hvilket var ok. Jeg kendte mig stadig værdifuld uden at gøre noget. Så kom købet af Pottemagerens Hus, og de sidste tre år har jeg været dybt involveret i opbygningen af PH sammen med trofaste venner - hvilket har været spændende og berigende - og dette arbejde fortsætter naturligvis - også med min tilstedeværelse - om Gud vil. Side 4.

5 I marken Samtidig kender jeg længslen efter at være ude "i marken" med det profetiske Ord. Jeg får ofte henvendelser fra mennesker, der skriver: "Vi mangler den profetiske røst ude i landet! Behøver du at være på PH hele tiden?" Så det er ikke kun længslen, der trækker i mig - men også længslen efter at Guds profetiske ord lyder i det offentlige rum. Vi lever i en dramatisk, kaotisk tid, hvor vi med Ordets øjne ser tingene lægge sit til rette som skrevet står, hvilket baner vej for både Kristus og antikrist. Største katastrofe For mig er katastroferne ikke den største katastrofe. Den største katastrofe er, at det meste af vores nation, med folketinget i spidsen, ikke aner, at katastroferne er, hvad Jesus kalder veer og tegn, som går forud for Jesu komme. Ny plan Derfor har jeg i længere tid syslet med tanken om at drage ud på landevejen igen - og også være en tid ved Christiansborg. Denne tanke delte jeg med medarbejderne på PH, som straks var fyr og flamme - og vi begyndte at dele tanker, visioner, muligheder og snakkede om planer. Planer om at være ude i landet for at bede - for at prædike/informere - for at pege på tidens katastrofer som tegn og veer - for at møde mennesker - for at holde møder - for at møde PH's forbedere, givere og partnere. Side 5.

6 Aktionens navn: Tour de Noa Hvorfor? Ud fra Mattæus 24:37-42, hvor det siges, at tiden kort før Jesu komme bliver som på Noas tid, hvor de intet ænsede, før syndfloden kom og rev dem alle bort. Men også ud fra 2. Peter 2:5, hvor Noa omtales som "retfærdighedens forkynder". Dvs. han forkyndte om det, der skulle komme - og om Guds løsning = Arken = Kristus. Tour de Noas tema: Derfor! JESUS KOMMER! Vi vil på flest mulige måder forkynde ordet om tegnene og veerne, at DERFOR sker det, der sker, fordi JESUS KOMMER. Tour de Noas rute Fra Grenens spids til den tyske grænse, hvor vi vandrer ca. 27 km. om dagen optaget af bøn, fællesskab, forkyndelse og vidnesbyrd. Efter at have "ramt" den tyske grænse flytter vi tre dage til Christiansborg, hvor vi afslutter. Ruten vil gå gennem disse byer: 1. Skagen 2. Ålbæk 3. Lendum 4. Klokkerholm 5. Hals 6. Øster Hurup 7. Havndal 8. Asferg 9. Langå 10. Svenstrup 11. Ry 12. Bryrup 13. Fasterholt 14. Sønder Felding 15. Tarm 16. Nymindegab 17. Ølgod 18. Tofterup 19. Holsted 20. Ribe 21. Arrild 22. Sæd Grænse. Fra den tyske grænse ved Sæd kører vi til Christiansborg. Tour de Noas længde 7. august - 3. september. Side 6.

7 Overnatninger og møder Vi har brug for hjem, hvor vi er ca. fire, der kan overnatte. Vi sover gerne to nætter i hvert hjem for ikke at skulle pakke sammen hver morgen. Nogle steder må vi måske sove i to hjem med to personer i hvert hjem. Vi sætter pris på at få let aften- og morgenmad. Ring gerne til Else så snart som muligt, hvis du får lagt på hjerte at stille dit hjem til rådighed. Hvis det kan lade sig gøre, holder vi gerne møde hver aften - i et hjem, en kirke, en kostald, en lade, en kælder. Rummet er ikke det afgørende, men budskabet og menneskene. Også hvad angår møder hører vi gerne fra dig. Du får tilsendt en plakat, hvor du selv skriver tid og sted på. Både hvad angår overnatning og møder er det ikke sådan, at stederne behøver at være lige på selve ruten. Vi har ledsagerbiler og kører gerne 5, 10 eller 20 km. efter dagens vandring for at finde vores overnatning - og vi kører gerne igen til aftenens møde, hvis det ikke er i selve hjemmet, hvor vi overnatter, eller i nærheden. Her på hjemmesiden vil vi løbende opdatere med de møder, der tilbydes - og anden frisk information. Tour de Noas formål At bede og forkynde Evangeliet - at opleve et indbyrdes fællesskab på turen sammen med lokale kristne - at møde venner, givere og partnere for PH - og at skaffe nye - at holde møder hver aften, hvis muligt. Side 7.

8 Tour de Noas spredning 1. Lars vil omdanne den bageste del af sin bil til studie. Dvs. der vil komme daglige rapporter og videoklips fra Tour de Noa - der vil blive sendt live optagelser fra turen - der vil, hvor forholdene tillader det, blive sendt live fra møderne om aftenen - der vil blive sendt interviews og vidnesbyrd fra turen - der vil blive sendt Den Varme Linje fra turen. 2. Desuden vil aktionens logo blive lavet i stickers, som skal klistres på de medfølgende biler + campingvogn. Der vil også blive logos på t-shirts og vindjakker. Vi vil også få trykt en lille folder, vi deler ud på vejen. 3. Vi vil naturligvis informere pressen om aktionen. Må Guds herligheds lys bryde frem over vort land - også gennem den forbøn vi vil tilbyde Herren før, under og efter "Tour de Noa". Side 8.

9 Tour de Noas aktører 1. Aktionen vil naturligvis være åben for hvem som helst, der seriøst vil gå med for at bede og på anden måde at medvirke. Jeg forventer, at lokale kristne deltager en enkelt dag, eller nogle timer, når vi er på jeres egn. Eller kom ud til os på ruten i din bil - og lad os bede sammen. 2. Karen bliver tilbage på Pottemagerens Hus som kaptajn på skibet. Vi ser gerne, at forbedere kommer til PH under aktionen for sammen at bede i den periode. Kom så mange dage, du kan. 3. Ude på ruten vil Else være koordinatoren i sin medbragte bil - Lars være chef for hele teknikken med hjemmeside, radio og webtv - Søren trække campingvognen og være med som forbeder - Moses vandre sammen med forbederne og forkynde Ordet om aftenen. Tour de Noas ubestridte leder HELLIGÅNDEN! Derfor bøjer jeg/vi os for Ordet i Jakobs brev 4:13-15, Og nu I, som siger: I dag eller i morgen vil vi rejse til den og den by og blive der et år og drive handel og tjene penge. I som ikke aner, hvordan jeres liv er i morgen; I er jo kun en tåge, som ses en kort tid og så svinder bort. I skulle hellere sige: Hvis Herren vil, så skal vi leve og kan gøre det eller det. Vores bøn Derfor bøjer jeg/vi os og beder: "Hvis Herren vil, så skal vi leve og gennemføre "Tour de Noa" den 7. august - 2. september, Side 9.

10 Økonomi Det bliver en tur med store udgifter til bl.a. benzin til tre ledsagerbiler. Den dyreste investering bliver dog det tekniske udstyr, som Lars er nødt til at købe for at kunne have et mobilt studie under hele turen, der kan holde jer informeret, så I får en oplevelse af selv at være med i aktionen og bønnen. Derfor: Tak for enhver ekstra gave til aktionen, som du bedes øremærke Tour de Noa. Reg Konto Du kan også sende en gave via vores hjemmeside under Støt. Information og tilmelding Else Käs er den, der har svar på alle spørgsmål angående aktionen - og hun er den, du skal ringe til angående tilmeldinger til stævnerne på PH, information om Tour de Noa samt tilbud om overnatninger og møder på turen. Information og tilmelding hos Else Käs, tlf eller på e- mail: Hør tidens tegn og veer - Så du bli r en af dem, der ser. Side 10.

11 Ombygning af hallen! Af Karen Christensen Angående den ombygning af hallen, der er planlagt, så går det ikke så hurtigt som forventet. Da vi begyndte at tale om ombygningen, mente vi ikke, det kunne tage lang tid; men fra snak til udførelse kan der være langt. Det skulle måske gøres lidt bedre end først tænkt. Der kom andre synspunkter ind og lavet nye planer, som endnu er på tegnebrættet. Men der planlægges, overvejes, samtales og bedes. En arkitekt er ved at lave nogle forskellige forslag til ombygningen. Bl.a. skal vi finde ud af, om der skal være loft, der kan bære værelser, eller skal det vente? Skal gulvet hæves, eller er det for dyrt? Der skal også søges tilladelse fra kommunen, når man bygger om. Det tager tid. Vi vil gerne sige mange tak for, hvad I allerede har givet os til ombygningen. Pengene står på en særlig byggekonto, og de vil kun blive brugt til det, som i har øremærket dem til: Ombygning. I skal vide, vi er dybt taknemlig for hver krone, I har givet, og vi vil gerne bruge dem så godt som mulig. Vi er os bevidst, vi har ansvar for jeres betroede midler. Side 11.

12 PS. af Moses Hansen Karen er med i byggeudvalget. Hun er en kvinde, der får mest muligt ud af pengene. Jeg kan bekræfte, at byggeudvalg plus bestyrelse udfører et meget ansvarsfuldt arbejde i forbindelse med ombygningen. Ja, det tager længere tid, end vi havde regnet med. Men hastværk kan være lastværk. Derfor hellere bruge mere tid på forberedelserne og få et resultat, som er den bedste udnyttelse af pengene. Vi glæder os meget til den dag, hvor vi også om vinteren kan bruge hallen og byde velkommen til en isoleret, vel fungerende, lun mødesal med gode lydforhold - og ved siden af en tilsvarende lun spisesal. At projektet udskydes lidt betyder, der er mulighed for at samle flere penge ind til ombygningen - hvilket betyder et mindre lån. Så tusind tak for enhver gave øremærket Ombygning. Hjælp os gennem bøn og økonomisk offer at ombygge denne maskinhal til isoleret, varm og praktisk mødesal, cafeteria og tv-studie. Side 12.

13 Emanuel Minos på Pottemagerens Hus Her er din chance for at lytte til manden, der i 1968 nedskrev det kendte syn, som kvinden fra Valdres fik. Et syn som Minos dengang ikke regnede som troværdigt, men som i dag er gået i opfyldelse på nær den sidste del: Jesu genkomst. Den kendte forkynder Dr. D.D. Emanuel Minos besøger Pottemagerens Hus, hvor han taler ved pinsestævnet lørdag d. 11. og søndag d. 12. juni, begge aftener kl (Mere info under Stævner på PH side 18). Minos har en interessant livshistorie. Han er født i tidligere Belgisk Congo. Hans biologiske far var græsk officer fra Kreta, mens hans mor var af egyptisk herkomst. Igennem en kæde af omstændigheder lærte hans forældre et norsk missionærpar at kende, som fik lov at adoptere ham. Foruden hans virke i Norden har Minos forkyndt i USA, Canada, tysktalende lande og Japan. Fra studerede han ved Oxford Universitet i England. Han har livet igennem været stærkt engageret i sociale og medmenneskelige forhold. Under krigen deltog han i den norske hjemmefront fra , og ved en anledning var han den første på pletten, der reddede to jødiske familier fra gaskamrene. I 1995 modtog Emanuel Minos Nordstjærnemedaljen i guld af den svenske konge Carl XVI Gustaf for sit kristne, kulturelle og sociale engagement. Det er den højeste udmærkelse, som bliver givet til en udenlandsk statsborger af den svenske konge. Minos forkynder ofte om endetiden og Jesu genkomst, som han har et klart syn af. Han taler meget tydelig norsk. Side 13.

14 Vi anbefaler stærkt at lytte til Emanuel Minos - og i det hele taget at være til stede på pinsestævnet den juni. Det bliver et herligt feststævne med sund, profetisk forkyndelse og med herlig lovsang, som ledes af mange sangere og musikere fra Kristiansand området i Norge. Information og tilmelding til stævnet hos Else Käs, tlf Bring gerne campingvogn eller telt, da vi har en skøn campingplads. Synet Jeg har bragt synet før, men for mange år siden. Jeg opfatter det så aktuelt og troværdigt, at jeg bringer det igen - også fordi Minos, som skrev synet ned, kommer til Pottemagerens Hus. Emanuel Minos holdt møder, hvor hun boede. Årstallet var Han fik lejlighed til at træffe denne dame, hvor hun fortalte ham, hvad hun havde set. Damen fra Valdres var en tindrende klar, pålidelig, vågen og troværdig kristen, som havde et godt skudsmål af alle, der kendte hende. Han skrev synet ned, men syntes dog det lød så uforståeligt, at han lagde det i en skuffe. Først 30 år efter forstod han, at han måtte dele synet med andre Jeg så Her er, hvad hun så : Jeg så tiden, lige før Jesus kommer og den tredje verdenskrig bryde ud. Jeg så begivenhederne med mine naturlige øjne. Jeg så verden som en slags globus. Jeg så Europa, land efter land. Jeg så Skandinavien. Jeg så Norge. Jeg så visse scener, som ville finde sted, lige før Jesus kommer igen og lige før den sidste ulykke finder sted. En ulykke, som vi aldrig før har oplevet magen til! Side 14.

15 Tredje Verdenskrig Lige før Jesus kommer, og lige før Den Tredje Verdenskrig bryder ud, vil der blive en afspænding, som vi aldrig før har haft. Der bliver fred mellem stormagterne i øst og vest, og det vil blive en lang fred. (Husk på, at dette var i 1968, hvor den kolde krig stod på sit højeste. Minos). I denne fredsperiode vil der blive nedrustning i mange lande, også i Norge, og vi er heller ikke denne gang forberedt, når det kommer. Den Tredje Verdenskrig vil begynde på en måde, som ingen havde forventet og fra uventet hold. Lunkenhed og frafald Der vil opstå en lunken holdning uden sidestykke blandt de kristne et frafald fra sand, levende kristendom. Kristne vil ikke være åbne for ransagende forkyndelse, lige før Jesus kommer igen. De vil ikke som før i tiden høre om synd og nåde, lov og evangelium, bod og bedring. Der kommer et surrogat i stedet : Lykkekristendom. Det vil komme til at dreje sig om at have succes om at være noget. Det vil dreje sig om materielle goder ting, som Gud aldrig har lovet os på denne måde. Kirker, bedehuse og frikirkelokaler vil blive mere og mere tomme. I stedet for den forkyndelse, vi har været vant til gennem generationer som at tage sit kors op og følge Jesus vil underholdning, kunst og kultur overtage kirker, bedehuse og lokaler, der hvor der skulle være vækkelse, nød og bodsmøder. Dette vil tage til i stærk grad, lige før Jesus kommer igen. Moralsk opløsning Der bliver en moralsk opløsning, som gamle Norge aldrig har oplevet magen til. Folk vil leve som gifte uden at være gift. (Dette var i Jeg tror ikke begrebet samlever fandtes på den tid. Minos.) Stor urenhed før ægteskabet og megen utroskab i ægteskabet vil blive det naturlige, og man vil undskylde det på alle leder og kanter. Det vil endda snige sig ind i kristne kredse, og vi kæler for det også synd mod naturen. Side 15.

16 Mange stationer Lige før Jesus kommer igen, vil der komme tv-udsendelser, som vi aldrig tidligere har oplevet. (Tv var lige kommet til Norge i Minos). Tv vil blive fyldt med vold, en så grusom vold, at det lærer folk at myrde og ødelægge hinanden, og der bliver utrygt i vore gader. Folk vil efterligne det, de ser. Der bliver ikke én station på tv. Der vil blive fyldt med stationer. (Hun kendte ikke ordet kanal, som vi bruger i dag. Derfor kaldte hun kanalerne for stationer. E. Minos.) Det vil blive akkurat, som vi har det i radioen, hvor vi kan tage den ene station efter den anden, og det vil blive fyldt med vold. Folk vil bruge det som underholdning. Vi vil se frygtelige scener af mord og ødelæggelse af hinanden og dette vil sprede sig i samfundet. Der vil også blive vist samlivs-scener på tv. De mest intime ting, som foregår i et ægteskab, vil blive vist på skærmen. (Dette var i 1968, og jeg protesterede med, at vi har paragraffen, som forbyder den slags. Minos). Da sagde den gamle dame : Det vil komme til at ske, og du kommer til at se det. Alt, hvad vi har haft før, vil blive brudt ned, og der vil blive vist det mest usømmelige for vore øjne. Atombomben Folk fra fattige lande vil komme strømmende til Europa. (I 1968 var der ikke noget, der hed indvandring. Minos.) De vil også komme til Skandinavien og Norge. Der vil blive så mange af dem, at folk begynder at synes dårligt om dem og bliver hårde over for dem. De bliver behandlet som jøderne før krigen. Da er målet for vore synder nået. (Jeg protesterede over det med indvandring. Jeg forstod det ikke på det tidspunkt. Minos.) Da strømmede tårerne ned over den gamle dames kinder. Jeg får det ikke at se, men du vil komme til at se det. Da pludselig kommer Jesus igen, og den tredje verdenskrig bryder løs. Det vil blive en kort krig. (Hun fik den at se i synet.) Alt, hvad jeg har set af krig før, er bare leg i forhold til denne, og den vil Side 16.

17 med en atombombe. Luften vil blive så forurenet, at man ikke kan trække vejret. Det vil komme over flere kontinenter Amerika, Japan, Australien og de rige lande. Vandet vil blive ødelagt. Vi kan ikke dyrke jorden. Resultatet bliver, at kun en rest vil blive tilbage. Og resten i de rige lande vil forsøge at flygte til de fattige lande; men de vil være lige så hårde mod os, som vi var imod dem. Du må sige det Jeg er glad for, jeg ikke kommer til at se det; men når tiden nærmer sig, må du tage mod til dig og sige dette. Jeg har fået det fra Gud. Intet af dette strider mod det, Bibelen fortæller. Men den der har fået sin synd tilgivet og har Jesus som Frelser og Herrer, er tryg. Side 17.

18 Pinsestævne på PH juni Vi får besøg af den kendte norske evangelist, Emanuel Minos. På side 13 kan du læse hans biografi og om synet, han i 1968 nedskrev fra kvinden i Valdres. Ca. 50 syngende, spillende og dansende nordmænd deltager i stævnet, som bliver både profetisk, festligt og farverigt. Fredag d. 10. juni Ankomst i løbet af eftermiddagen Kl Velkommen ved Moses Hansen Kl Aftensmad Kl Møde med Moses Hansen Lørdag d. 11. juni Kl Morgenmad Kl Bøn Kl Møde med Gunnar Høyåsen Kl Frokost Kl Kaffe Kl Eftermiddags aktiviteter??? Kl Middag Kl Møde med Emauel Minos Søndag d. 12. juni Kl Morgenmad Kl Bøn Kl Møde med Maria Z. Nielsen Kl Frokost Kl Kaffe Kl Eftermiddags aktiviteter??? Kl Middag Kl Møde med Emauel Minos Side 18.

19 13. juni kl RECEPTION Fredag den 17. juni fylder Moses Hansen 70 år. I den anledning står bestyrelsen for Pottemagerens Hus for en reception for Moses, hvilket danner afslutningen på pinsestævnet. Hallen bliver festligt pyntet og bordene dækket, og der vil være lagt op til fest til midt på eftermiddagen. Enhver er hjertelig velkommen - også selv om du ikke har deltaget i stævnet. Gave til Moses Hvis du ønsker at give Moses en fødselsdagsgave, vil en pengegave være meget velkommen, da han sammen med hans hustru har et højt ønske om at rejse til Australien i juli. Joy og Moses har for nylig fået to nye børnebørn i Sydney. Så de vil gerne fejre fødselsdagen med familien i Sydney og se børnebørnene. Din gave vil hjælpe til at realisere den drøm. Joy og Moses kommer retur til Pottemagerens Hus før sommerstævnet på PH. En gave kan indsættes i Danske Bank på Reg Konto (Mærk gerne gaven Australien ). Web-tv og cd Aftenmøderne ved pinsestævnet kan ses direkte på web-tv - og tryk på webtv, som du finder i den røde bjælke foroven ude til højre. Desuden optages alle møderne på cd, som bestilles hos Else. Overnatning Vi har næsten ubegrænset plads på vores dejlige campingplads med el, vand, toiletter og bad. Ellers findes der andre gode bosteder tæt på PH: Bed and breakfast, vandrehjem og hytter på campingpladser. Hør nærmere hos Else. Side 19.

20 Forplejning på PH Maden på PH hører til den ypperligste i kongeriget Danmark, da den er under kyndig ledelse af PH s oldfrue, Karen Christensen. For at der er nok til alle deltagere bedes I melde jer på forhånd til måltiderne. Tilmelding og yderligere information hos: Else Käs Tlf (7 dage om ugen - næsten døgnet rundt) Postadresse: Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted. Morgenbøn ved et tidligere pinsestævne. Side 20.

21 Sommerstævne på PH juli Kom og oplev skønne dage i en stressfri zone, som Pottemagerens Hus er. Stærke dage med forkyndelse, lovsang, fællesskab, leg, udflugter m.m. Der vil være noget for alle aldre - og både campingvogne og telte vil fylde godt på PH s campingplads. Glem ikke at PH ligger tæt på udflugtssteder som indkøbstur til Tyskland, Vadehavet, Vesterhavet, Rømø, Ribe gamle By, Legoland, Kolding Storcenter og Givskud Løvepark for bare at nævne nogle af stederne.. Har du telt eller campingvogn? Så kom og oplev en skøn tid på vores campingplads under sommerstævnet. Side 21.

22 Program Talerne og programmet er endnu ikke så meget på plads for sommerstævnet, at vi kan bringe det her. Det kommer på vores hjemmeside og i den daglige andagt, Dagens Ord. Om min kone og jeg får økonomisk nåde til at besøge vore børn i Australien, bliver det i juli måned. Vi kommer hjem nogle dage før sommerstævnet. Første møde er onsdag den 27. juli kl Vi afslutter med gudstjeneste søndag den 31. juli kl Udsendelse til Tour de Noa Vi forlader Pottemagerens Hus søndag den 7. august for at påbegynde Tour de Noa aktionen den 8. august - bedevandringen gennem Jylland til den tyske grænse og afsluttende ved Christiansborg. Det er min bøn, at sommerstævnet vil virke som en udsendelse til denne aktion. Tilmelding og yderligere information hos: Else Käs Tlf (7 dage om ugen - næsten døgnet rundt) Postadresse: Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted. Sådan ser campingpladsen ud om vinteren med rådyr. Side 22.

23 Hvem er fattig? Sendt af Irena Mortensen En dag tog faderen fra en meget rig familie sin søn med på landet med det bestemte formål at vise ham, hvordan fattige folk lever. De brugte et par dage på en gård, som efter amerikanske forhold blev opfattet som tilhørende en fattig familie. Da de kom tilbage fra turen, spurgte faderen sin søn: Hvordan var turen? Den var god, far. Så du deres fattigdom? Faderen spurgte sin søn: Så du, hvordan de fattige folk levede? Åh ja! svarede sønnen. Så fortæl mig hvad du lærte af turen! Sønnen svarede: Vi har en hund; men de havde fire. Vi har en pool, som rækker til midten af vores have; de har en bæk uden ende. Vi har importerede lygter i vores have; de har stjernerne om natten. Vores indre gård rækker til den ydre gård; de har hele horisonten. Vi har et smalt stykke land at leve på; de har marker, der går langt ud over vores synsfelt. Vi har tjenere til at servere for os; de tjener andre. Vi køber vores mad; de dyrker deres egen. Vi har mure omkring os til at beskytte vores ejendom; de har Side 22.venner til at beskytte sig. Vi er fattige Drengens far var mundlam Så tilføjede sønnen. Tak far fordi du viste mig, hvor fattige VI er! Side 23.

24 Tidens tegn Jesus siger i Lukas 12:54-56, Når I ser skyerne trække sammen i vest, siger I: 'Nu bliver det regn.' Deri har I ret. Og når vinden kommer fra syd, siger I: 'Det bliver varmt i dag.' Deri har I også ret. Hyklere! I er i stand til at tyde jordens og himlens udseende, men I er blinde for de tegn, der ligger over jeres egen tid. Jesus ville aldrig have brugt ordet hyklere, hvis det havde været umuligt at tyde tidens tegn. Det ER muligt - ved Guds Ånd og Ord - og Han forventer, at vi forklarer tidens tegn for den samtid, vi er en del af. Det er formålet med Tour de Noa. Mennesker måber over den endeløse strøm af krige, konflikter og katastrofer. (Læs side 2 og 3). Vi kristne ved ikke alt; men vi ved nok til at kunne pege på, at veerne bliver stadig kraftigere, som er tegnet på Jesu komme. Skal Tour de Noa lykkes maksimalt, må det være en VIaktion. Så tak for din forbøn og økonomiske støtte - for din positive omtale af aktionen - og for at modtage os hvis vi kommer din vej. Kærlig pottemagerhilsen fra Moses. Afsender: Vægterne Lykkeskærvej 15, 6670 Holsted

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1, marts 2013 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Regnbuen stadfæstet over PH. Jeg har sat min regnbue i skyerne. Den er tegn på mit evigt gyldige løfte til jer

Læs mere

Pottemagerens Hus. Nyt fra. Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til. pottemagerens hus; Han sad og arbejdede. ved drejeskiven.

Pottemagerens Hus. Nyt fra. Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til. pottemagerens hus; Han sad og arbejdede. ved drejeskiven. Nyt fra Pottemagerens Hus Pottemagerens Hus ved vinterdag 2009 Jeremias 18: 3, Så gik jeg ned til pottemagerens hus; Han sad og arbejdede ved drejeskiven. Vægterne, Lykkeskærvej 15 6670 Holsted. Tlf. 75

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Pottemagerens Hus. Nyt fra

Pottemagerens Hus. Nyt fra Nr. 1 marts 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Billede taget 2010 ved Pottemagerens Hus Lukas 21:33 Himmel og jord skal forgå. Men mine ord skal aldrig nogensinde forgå. Vægterne, Lykkeskærvej 15 6670 Holsted.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver

Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver Sognepræst Christian de Fine Licht 11. s. e. Trin. 31/8 2014 - Haderslev Domkirke 10.00 745 396 482 / 151 472 518 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 7,36-50): En af farisæerne indbød

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til.

Det er en konflikt som rigtigt mange mennesker vil kende til. Tekster: Sl 84, Rom 12,1-5, Luk 2,41-52 Salmer: Evangeliet, vi lige har hørt åbner i flere retninger. Det har en dobbelttydighed, som er rigtigt vigtig ikke bare for at forstå dagens evangelium, men det

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN 6. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Hvidbjerg v. Å Mattæus 19, 16-26 Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN De vidste det allerede i 1241, da jyske lov

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Pinsedag søndag den 19-05-13 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Menighedssvar Judas, ikke Iskariot, sagde til Jesus:»Herre, hvordan kan det være, at du vil give dig

Læs mere

Palmesøndag 20. marts 2016

Palmesøndag 20. marts 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Kristus kommer Salmer: 176, 57; 68, 59 Evangelium: Joh. 12,1-16 "Det forstod hans disciple ikke straks", hørte vi. De kunne først forstå det senere. Først efter påske og pinse,

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 18. oktober 2015 kl. 10.00. Salmer: 730/434/303/385//175/439/320/475 Åbningshilsen

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 18. oktober 2015 kl. 10.00. Salmer: 730/434/303/385//175/439/320/475 Åbningshilsen 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 18. oktober 2015 kl. 10.00. Salmer: 730/434/303/385//175/439/320/475 Åbningshilsen Den sidste søndag i efterårsferien. Frokost bagefter. Det er blevet

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015.docx 12-07-2015. side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015.docx 12-07-2015. side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2015. Tekst. Matt. 5,20-26. Ord udgør en meget stor og vigtig del af vores liv. Man kan næsten sige det, at ord er liv. Nogen af os er snakker meget, andre snakker

Læs mere

2. juledag 2014, Vestervig kirke. Fællesgudstjeneste Sydthy Provsti Mattæus 23, 34-39

2. juledag 2014, Vestervig kirke. Fællesgudstjeneste Sydthy Provsti Mattæus 23, 34-39 2. juledag 2014, Vestervig kirke. Fællesgudstjeneste Sydthy Provsti Mattæus 23, 34-39 Herre Jesus Kristus. Forbarm dig over mig synder. Styrk mig til at tage imod din fred og til at bringe den ind i verden.

Læs mere

Trinitatis søndag 31. maj 2015

Trinitatis søndag 31. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: At komme ind i Guds rige Salmer: 723, 356, 416; 582, 6 Evangelium: Joh. 3,1-15 Mange har i tidens løb spekuleret på hvorfor Nikodemus kom til Jesus om natten. Nikodemus var

Læs mere

Marts 2005 8 A A S E O G P E R

Marts 2005 8 A A S E O G P E R Marts 2005 Netop i disse uger har vi travlt med at arrangere Ordet og Israels sommerstævne, som skal finde sted på Djurslands Efterskole, og tilmeldingerne løber ind i en lind strøm. Sidste år var der

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser.

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser. Juledag 2013 Vi har hørt Johannes fødselsberetning. En helt anden historie end i går, hvor det var Lukas juleevangelium, der blev prædiket over i landets kirker. Er det overhovedet en fødselsberetning,

Læs mere

3. søndag i fasten. Salmevalg

3. søndag i fasten. Salmevalg 3. søndag i fasten Salmevalg Den mørke nat forgangen er, 736 Hyggelig rolig, 411 Kom, Gud Helligånd, kom brat, 305 Gud, vi er i gode hænder, 675 Du ved det nok, mit hjerte, 634 Dette hellige evangelium

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

14. søndag efter Trinitatis

14. søndag efter Trinitatis 14. søndag efter Trinitatis Salmevalg 13: Måne og sol, vand, luft og vind 448: Dåbssalme: Fyldt af glæde 42: I underværkers land jeg bor 508: Bryd frem mit hjertes trang at lindre 14: Tænk, at livet koster

Læs mere

Det er jordens mest syge og dårlige undskyldninger for ikke at komme til festen. De kunne lige så godt sige: Jeg gider dig

Det er jordens mest syge og dårlige undskyldninger for ikke at komme til festen. De kunne lige så godt sige: Jeg gider dig Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 9. juni 2013 Kirkedag: 2.s.e.Trin/A Tekst: Luk 14,16-24 Salmer: SK: 422 * 331 * 289 * 68 * 492,4 * 31 LL: 422 * 331 * 68 * 492,4 * 31 Jeg har købt fem

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

17. Søndag efter trinitatis 2013, Hurup. Høstgudstjeneste Lukas 14, 1-11

17. Søndag efter trinitatis 2013, Hurup. Høstgudstjeneste Lukas 14, 1-11 17. Søndag efter trinitatis 2013, Hurup. Høstgudstjeneste Lukas 14, 1-11 Herre, lær os at takke dig for alt det, som lykkes for os, og lade taknemmeligheden komme andre mennesker til gavn. AMEN Kornhøsten

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest

365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest Joel 3,1-5, Rom 8,31b-39, Joh 17,20-26 Salmer: Lihme 9.00 749 I Østen, 292 Kærligheds og sandheds Ånd!, 365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest Lem 10.30 749 I Østen, Dåb: 448, 292

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i

Mon ikke, der er andre end mig, der kan huske det særlige slidstærke betræk, der var på sæderne i sådan en bus. Det var i PRÆDIKEN SØNDAG DEN 28.APRIL 2013 4.SEP AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Es.36,26-28; Jak.1,17-21; Joh.16,5-15 Salmer: 408,305,600,294,725 Kærligheds og Sandheds Ånd Jord og Himmels hjertebånd

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 1 3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Læs mere

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 1 Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig!

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Gud har en plan -4 Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 4: At Gud vil bruge dem. Gud har skabt mennesker, fordi han ønsker et samarbejde med dem. Han har givet jorden til mennesker,

Læs mere

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor?

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Studie 5 Dåben 31 Åbent spørgsmål Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Åbningshistorie En lignelse: En teenagepige (lad os kalde

Læs mere

Kun den fattige ved hvad kærlighed er.

Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Prædiken til den 29. juni (som i kirkens kalenderår hedder 2. trinitatis) 2012 i Havdrup Kirke Salmer: 752,604,685,681,367 Prædikenteksten er taget fra Lukasevangeliet

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 1 11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 Åbningshilsen Vi er i kirke på sensommerens sidste dag. Festugen er begyndt,

Læs mere

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Advent handler som bekendt om forventning. De fleste af os kan godt lide, når alt går, som vi havde forventet. Så føler vi, at vi

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken 5. søn. e. påske 5 maj 2013 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.«Joh 16,23b-28

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Johannes første brev

Johannes første brev Fastetid i Vanløse Frikirke 2017 1. marts til 16. april Johannes første brev Læs 1-5 vers fra brevet hver dag fra mandag til lørdag Hver søndag vil der til gudstjenesten blive holdt en prædiken, som har

Læs mere

2.søndag efter helligtrekonger I. Sct. Pauls kirke 15. januar 2017 kl Salmer: 362/gloria og 101/138/417//319/439/144/425.

2.søndag efter helligtrekonger I. Sct. Pauls kirke 15. januar 2017 kl Salmer: 362/gloria og 101/138/417//319/439/144/425. 1 2.søndag efter helligtrekonger I. Sct. Pauls kirke 15. januar 2017 kl. 10.00. Salmer: 362/gloria og 101/138/417//319/439/144/425 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Vi er

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid!

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Gud har en plan -2 Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 2: At give mennesker en fantastisk fremtid. Alt det, som Gud har beredt for os, går ud over vores fatteevne

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

Studie. Kirken & dens mission

Studie. Kirken & dens mission Studie 21 Kirken & dens mission 116 Åbningshistorie Seks personer stod tavse og kiggede på, da han i fuld fart kørte fra gerningsstedet. To kvinder var på vej ud af et stormagasin med tunge indkøbsposer

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus

Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus Julens evangelium fortalt af ærkeenglen Gabriel og Kejser Augustus ved skoleafslutninger i Skorup kirke skrevet af Brian Iversen Kejser Augustus (A) er i våbenhuset. Ærkeenglen Gabriel (G) står i koret

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30

4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 4 s i Advent. 22.dec.2013. Vinderslev kl.9. Hinge kl.10.30 Salmer: Vinderslev kl.9: 76-339/ 82-117 Hinge kl.10.30: 76-339- 77/ 82-87- 117 Tekst: Joh 3,25-36 Nu kom Johannes' disciple i diskussion med en

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 1 Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 Åbningshilsen Trinitatis søndag, Hellig Trefoldigheds Fest. En søndag, hvor vi fejrer GUD, glæder

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

hjulpet dem. Men Jesus tvister fortællingen, og tvinger den lovkyndige til at pege på samaritaneren som en, der skal elskes.

hjulpet dem. Men Jesus tvister fortællingen, og tvinger den lovkyndige til at pege på samaritaneren som en, der skal elskes. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 10. sept. 2017 HØST Kirkedag: 13.s.e.Trin/A Tekst: 3 Mos 19,1-2+9-18; Gal 2,16-21; Luk 10,23-37 Salmer: SK: Nu går vi glad * 447 * 730 * 729 * 728 LL: Nu

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28 1 4.søndag i advent I. Sct. Pauls kirke 18. december 2016 kl. 10.00. Salmer: 90/gloria og 80/76,v.1-2/91//86/439/71/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /93. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus.

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus. Jeg vil se Jesus -1 Johannes Døberen ser Jesus. Mål: Vi vil skabe forventning i børnene. Forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Gennem undervisningen vil

Læs mere

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN

Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN 1. søndag efter Hellig tre Konger, Hurup og Ørum Lukas 2, 41 52 Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN De fleste familier har deres egne små anekdoter eller fortællinger. Nogle

Læs mere

Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1, Johannes Brev 4, Johannesevangeliet 1,1-14

Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1, Johannes Brev 4, Johannesevangeliet 1,1-14 Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1,1-5 - 1.Johannes Brev 4,7-11 - Johannesevangeliet 1,1-14 Glædelig jul! Sådan håber vi, den er for alle. At alle på én eller anden måde mærker at man hører

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen.

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen. Jeg er så glad for min cykel Sådan sang Povl Kjøler og vi synger gerne med, når vi hører sangen i radioen. Søndag den 25. august får vi mulighed for at lufte vores elskede cykler, når vi samme drager ud

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen Også denne søndag følges højmessen og

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere