Hvad er til hinder for at børnelæger er akutlæger for alle børn under 18?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad er til hinder for at børnelæger er akutlæger for alle børn under 18?"

Transkript

1 Papirfabrikken 15. juni 2016 Spørgsmål og kommentarer - Noter taget direkte fra møde om fremtidig modtagelse af akutte børn på akutafdelingerne i Region Midtjylland. Navne på spøgsmålsstillere er fjernet, mens det fremgår, hvem der har svaret. Svarerne kommer fra: - Ole Thomsen, koncerndirektør - Jens Friis Bak, lægefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest - Christian Møller Nielsen, lægefaglig direktør, Hospitalsenhed Midt - Michael Braüner Schmidt, Centerchef, Akutcentret, AUH - Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, Randers - Søren Rittig, formand for specialerådet for pædiatri i Region Midtjylland Hvad er til hinder for at børnelæger er akutlæger for alle børn under 18? I mange situationer mister vi information, når læge ringer til visitationen, så får vi ikke beskeden direkte ind fra lægen, der melder patienten. Ønsker kontakt fra læge til læge. Barn visiteret til børnemodtagelsen, hvem skal tage første vurdering og i hvilket regi? Er det børnelæger forvagt, bagvagt hvem? ifht. slide om barnets vej. Hvem er akutlægerne? Hvordan er de uddannet, i hvilke situationer er de ekstra uddannet, opgraderet. Hvordan bliver de oplært til at videreføre jeres vision. Nogle giver udtryk for, at de er utrygge ved børn. Udgangspkt. i Mayo-klinikken? Hvorfor taget udgangspkt. i hospital i USA? Vores akutte børnemodtagelser har jo direkte kontakt til vagtlæge og egen læge. Akutlæger virker som forsinkende led. Modellen: De to kasser foroven fylder mest: Flest bliver visiteret fra egen læge eller lægevagt. Kan jeg trække i snor, og sige, at barnet skal ses direkte af en pædiater. Tænkt på, at man har en eller to der bestemmer noget før barnet ser en pædiater. Akut abdomen ser anderledes ud for et barn end for voksne. Hvis ikke man er uddannet til at se det, kan man ikke, hvis man ikke har en pædiatrisk uddannelse. vi har masser af eksempler på børn, set af andre, der ikke har opdaget sygdommen. Det er min bekymring. Visitator hvad er vedkommendes kompetencer. Udd. mæssige baggrund? Hvad er det, der ikke fungerer i dag? Alle dem vi ser i forvejen, hvad fungerer ikke for dem. andre argumenter, end at ambulancen ikke kan finde vej.

2 Svarrunde OleThomsen: Visitationen er sygeplejebemandet. Kan få fat i læger til hjælp. Det er lægen, der ringer ind, der har "magten". Hvis prak læge siger der skal stå en pædiater, vil der stå en pædiater. Hører fra andre afd. at visitationen er meget værdsat. Ikke forsinkende led. Og prak. læger glade for et nummer. Hvornår står en pædiater først og tager initiale vurdering? Kan lægefaglig direktør sige noget? Jens Friis Bak: Med i arbejdsgruppen, Prakt. læge kan selvfølgelig komme til at tale med en pædiater. Ligesom med andre speciallæger. Hvem ser barnet først? Det skal samarbejdsaftalerne omkring det her afgøre. Eks. ekstremt dårligt barn Triage rødt Skal børnelæge og resten af holdet stå klar. Det er børnesygeplejersker, der triagerer. En sagde: Skal vi ikke bare se alle børn? I Århus I ikke ser i dag. I Vest har vi 6000 børn. Men er i sikre på, at I vil det? Christian. Møller Nielsen: Visitationer hvis vagtlæge / prak. læge vil tale med bagvagt så er det det, vi gør. Ingen i ledelsen betvivler, at speciallæge i pædiatri stort set altid vil være bedre til at vurdere akut syge børn. Derfor man kan have lokalaftaler. Eks. en aftale at pædiater altid ser alle børn og har ansvar for det akut syge barn, Det er i de tilfælde, hvor børnelægen ikke ser barnet, at akutlægen kan tage over. Det vil ofte være speciallæge i pædiatri, der har ansvaret for det akutte barn. Jeg synes ikke, I skal gøre for meget ud af Mayo Clinic. Det var en inspiration. Det kom til at stå i rapport, fordi vi har set det. Vores organisation ikke så vi tænker akutafdelingen løser hele opgaven. Vi har også forskellige måder at organisere sygeplejerskerne på. Jens Friis Bak: Hvad er der galt med pædiatrisk modtagelse i dag? Jeg kender ikke til, at den ikke fungerer godt. Vi mangler pædiaterne i akutafdelingerne.

3 Akut abdomen i dag går de i akutafdelingerne og bliver ikke nødvendigvis set af pædiater. Vi skal have pædiaterne ind i akutafdelingerne, hvor vi har brug for dem. Ikke alle steder pædiatriske akutmodtagelser ikke gearet til det meget syge barn set up med billed diagnostik etc. Vi har brug for pædiaterne i akutafdelingen og det rigtige udstyr til at kunne modtage børnene, når de er rigtig syge. Søren Rittig, specialerådsformand Tydeligt: Forvirring om begreberne. Hvad er der galt når pædiaterne er akutlæger for børn. Det er der ikke noget galt med. Vi tænker ikke på de skadestue børn. Meget debat skyldes, at vi er ikke enige om, hvad vi taler om. Vi tænker på de akut medicinske børn. De to øverste kasser som vi er mest fokuserede på. hvad skal der ske med dem. Tænker man, det er akutmedicinere der skal tage vurdering og har behandlingsansvar og så videre til børnelæge, hvis han er i tvivl om det. vi har haft diskussioner, også med egen akutafdeling. Oplevet mange misforståelser. De to øverste kasser går til børnelægerne. Så vidt jeg ved, er det strategi eller plan, som der er enighed om i hele regionen. Er det sådan vi tænker? Ikke været så detaljerede i akutstyregruppen. Vi har sagt der er et råderum til de lokale beslutninger. Vi vil ikke, at man skal gøre alting helt ens. Michael Braüner Schmidt: Fokus for alle: Gøre det godt for børnene. Nogen taler om, at akutafdeling eller akutlæg bliver forsinkende led. Det begynder før hospitalet hvis der er tvivl, kan man få konferencekald til en bagvagt. Derefter bliver det rigtige hold sat: Er det en kirurg, billeddiagnostik, akutlæge. Akutlægen står som patienansvarlig læge, med mindre andet er aftalt. Og det er der. Vi vil bare ikke risikere, at et barn står uden ansvarlig læge. Skal det altid være en pædiatrisk speciallæge? Det kommer an på, om det er det bedste. Det er også et uddannelsessted. Spørgsmål Eks. på barn jeg mødte for nogle år siden, i Randers. Søndag: Barn til skadestuen. Havde været set på skadestuen i Reg. Nordjylland. Barn 3 mdr. Barn gn. gået top til tå. Der var intet galt. De nåede til Randers. Barnet var dødt.

4 Anamnese optagelse: Alt var fint på nær han kun suttede 1 min på brystet. Det mønster kender jeg godt medfødt hjertefejl. Jeg trykkede barnet på maven det var inkompenseret. Stor VSD.Læge, der ikke har pædiatrisk baggrund, meget lille chance for at finde det. Let tilgang til børnelæger bør ikke skæres ned. Skal fortsætte med mesterlære. Hvordan skal vi fremover sikre mesterlære, når der er uddannelsessøgende og være den der ser barnet først, for det er mest effektivt? Vi har rigtig dygtige børnesygeplejersker. Det læner vi os lidt op ad. Når man bliver kaldt ind i skadestuen: Sygeplejersker, der er bange for børnene. Ved ikke, hvor tingene er. Kan ikke finde rigtige venflon. Bekymret at børnene skal sidde i akutmodtaglser hvor der kommer udadreagerende, psykaitrisk påvirkede patienter. Det er traumatiserende. Hvad er akutlægens rolle ifht. medicinsk syge børn? Kan børn blive sendt hjem kun set af akutlæge? I dag akut barn i børneafdelingen ikke kun livreddende hjælp. Men også hjælp til at familien kan håndtere situationen. Så det der drejer sig om familiens / forældrenes evne til at varetage situationen det klarer vi rigtig godt. Bekymret at vi ikke får den vigtige del af pædiatrien med, når man lave en ny organisation. Dejligt med dialog om de her problemstillinger. Forskel måske ikke så stor, hvis dialogen er der. Er det organisationen eller fagligheden der kommer til at bestemme, hvordan vi gør det? Svarrunde Jens Friis Bak: Barn der døde: Eksempel på, at vi skal have børnelæger i akutmodtagelserne. kan eks. sige i aftalerne, at hvis barnet er tilpas lille skal det ses af en børnelæge. Det er specialerne der laver første udkast til en samarbejdsaftale. Hvad er akutlægens rolle ifbm. medicinsk syge barn: Det skal være klart i samarbejdsaftalerne. Vil ikke overraske at børnelæger ser alle børnene. Organisationen skal afspejle den bedst mulige faglighed. Grund til at vi har faglige ledere i ledelserne i alle afdelingerne. Tænker du, at nogen holder på opgaven, selvom de ikke er bedst til at løse den? Hvad man gør ved det som afd. ledelse eller hospitalsledelse. Men jeg ved, at hosp. ledelse interessere sig rigtig meget for de akutte børn. Så det ikke er privilegier og magt der styrer, men det er fagligheden. Jeg kan godt forstå, det lyder som: At akutafdelingen ejer børnene. Derfor vigtigt at aftaler bliver fornuftige, så det afspejler hvad der er det faglige.

5 Christian Møller Nielsen: Netop de kategorier af børn, hvor vi har brug for speciallægen i front. Uenighed: Hvad er det vi forventer? Man kan lave aftale, at alle børn bliver set af en pædiater. Så kan der komme variationer måske ikke alle ortopædiske børn. Nogen siger, man vil have forvagt i front. Andre bagvagten i front. Akut syge børn skal se de rigtige kompetencer med det samme. Der er masser af muligheder for at organisere det her, så det bliver til gavn for akut syge børn. Søren Rittig: Gruppen her vil gerne høre, de to øverste kasser Børn set af speciallæge i almen medicin skal ikke ses af et forstyrrende element. Ikke diskutere så meget, om det er forvagt eller bagvagt. Hvis vi kunne komme frem til at pædiatrien har behandlingsansvar for den gruppe børn her. I teorien kunne man godt sige, det var bagvagt. Men det ville ikke få de unge i front. Kunne vi bare komme så langt, tror jeg stor tilfredshed. Helt enig i at traumebørn og skadebørn bliver et gode. Ikke basal modstand mod akutaafdelinger i det hele taget. Det er et fagligt anliggende om man har et behandlingsansvar. Pas på med at springe til den bekvemme konklusion at give Søren ret. Vi tager ikke beslutninger her. Vil hellere, at vi bliver enige om, hvordan taler vi videre om det her. Hvordan får vi lavet de her aftaler hvad er hospitalernes planer om det. Christian Møller Nielsen: Stor investering i akut koncept: Garanti for alle akutte patienter: Bliver set af en erfaren speciallæge inden for en time. Derfor kan man ikke bare organisere sig så det er tilstrækkeligt, at det er en forvagt. Søren Rittig: Jeg siger ikke, det er enten eller. Det kan være en forvagt først, der konfererer bagud. Godt princip at de bliver set af bagvagt inden en time. Men kan vi ikke bare gøre det, som vi gør det i dag. Forvagt der skriver journalen, og gør det rigtig godt. Så står der en bagvagt hvis der er behov for det inden en time.

6 Efter pausen - Spørgsmål Blandt de børn er de fleste kirurgiske. Vi vil gerne tilbyde at se de medicinske børn stadigvæk. Og så vil vi gerne tilbyde at se nogle af de kirurgiske. Men de behøver ikke at ses af en børnelæge stadigvæk. Nogle af de børn, der bliver set i skadestue i dag, som går videre til børneafdelingen. Det er en lille forsinkende proces. Vi hørte, der er stor enighed om at forbedre kvaliteten for den akutte medicin og børneområdet. Hvorfor er der så stor forskel i lokalaftalerne? Hvis man analyserer og finder frem til bedste løsning, må det være gældende for hele regionen. Undrer os, når vi ser hvordan akut børnemodtagelser har fungeret hidtil, det har været nævnt nogle gange det er de nyuddannede der sidder i forvagt. Det gælder ikke hos os. Vores introlæger og uddannelseslæger har større erfaring end de KBU-læger, der er på akutafdelingerne. Kære Ole, hvad er den fremtidige proces? Vi har haft god snak med Ole (Ved bordet) SST definerer pædiater som ekspert i medicinske børnesygdomme herunder akutte tilstande. Mest naturligt beh. ansvar ligger i pædiatrien. Hvorfor ikke sige, vi har beh. ansvar og så kan vi bede om hjælp? Vi er bekymrede for lokalaftaler hvis de ikke bliver gode. Holde fast i fagligheden. Glad for at organisationen skal afspejle fagligheden. Beslutning om, hvordan det her skal håndteres i Midt bliver set på i resten af landet. Så vi skal holde fast: Nøgleordet er faglighed. Det er regionens børn. Svar Positivt at blive inviteret ned til ungdomsbordet. Jeg kan høre, I er bekymrede for, om det er et privilegie eller den magt akutafdelingen har fået nu, som kommer til at styre. Men de synes, vi skal være mere fælles, end jeg som udgangspunkt tænkte. Vi skal have fælles tilgang til behandlingsansvaret. Jeg hører jer sige: Vi vil gerne melde os ind i en større del af behandlingsansvaret for de andre børn. Det er enormt positivt. I akutstyregruppen skal vi prøve at få den fælles faglige overligger til at ligge højt: Dvs. tilstræber høj grad af enighed. Mht. Processen: Måske vi lover, at vi som hospitaler bliver færdige med aftaler, - de bliver nok ikke helt ens og bringer dem til specialerådet og hører: Er I trygge ved det her. I Århus hører jeg, de regner med at være færdige, hører også fra Viborg og Randers og Vest?

7 I specialerådet taler om: Så meget er ens og hvad kan være lokalt. Spørgsmål Mangler at få svar på spørgsmål om uddannelse: Hvordan sikrer vi, at vi får uddannet de kommende pædiatere og almen medicinere godt nok? Har man det inde i overvejelser, hvis man laver om på strukturen. Det drejer sig om mesterlære: Hvordan kan det ske fremover i en akutmodtagelse? Mesterlære er det, der gør de nye bedre end os. Godt på vej i og med vi er ved at have en bagvagt hele døgnet. Dvs. den man skal lære af er ikke en halv time væk. De unge læger hos os, ser ikke de brækkede arme men de ser et bredt udsnit af børn. Som pædiatere har vi stor interesse i at se børn ikke noget vi skal holde os fra. Tanken om, at man bare skal sende bagvagt frem i front, er ikke vejen frem. Svar Michael Bräuner Schmidt: Dilemma også i andre specialer: Uddannelseslæge skal se den akutte patient samtidig kvalitetskrav, at patient skal ses af speciallæge. Vigtigt at kommende pædiatere lærer af pædiatere. Det kræver noget af jer. Når barnet skal være set af speciallæge inden en time og det kræver man tænker uddannelse på en anden måde. Lone Winther Jensen: Det er ikke speciallæge i front vi er gået til: Speciallægen med i front. De unge skal lære af de akutte patienter. Det er samme opgave vi har i de andre specialer. Ingen tvivl om, at jeres forvagter skal lære af jer. Spørgsmål / kommentarer Vi børnelæger vil gerne med ned i akutmodtagelserne. Speciallæge i front inden for en time går ud over udredningsretten, for så er der ikke nogen i ambulatorierne. Svar Har kun et provokerende svar: Der er jo en lov om udredningsret.

8 pædiatrien klarer sig godt i udredningsretten. Jeg ved ikke, hvad det går ud over. har ikke hørt nogen hospitalsledelser sige, at vi ikke kan leve op til udredningsretten. Det er bare en klemme vi er i. Heldigvis er der en lægevækst. Jeg tror vi får 50 flere KBU læger fra det ene år til det andet og andre læger i uddannelse. Generelt svar generel udfordring. (En finger blev ikke taget pga. tid. ) Det eneste svar jeg har (udredningsret) Organisering, organisering Spørgsmål / kommentarer Rigtig, hvad du siger, Ole: Udredningsret kan vi ikke gøre noget ved. Vi kan organisere. Og det er jo det, når man siger speciallæge inden for en time. Så man kommer til at mangle de folk, der skal sikre, at udredningsretten er i orden. I Randers... kan ikke sidde i ambulatorium, hvis vi har siddet hele natten og kigget på astmatiske børn. Så er vi der ikke næste dag til mere syge børn eks. neurologiske. Ole Thomsen afsluttende bemærkninger:... Sygeplejekompetencerne i akutafdelingerne Vi skal svare på det i løbet af de kommende måneder. Vi har jo arbejdet med det. Snart tværfagligt specialeråd i pædiatri? Udredningsret Vi har det alle steder. Eks. urologi speciale enormt hårdt ramt. Ikke andet at gøre, end at gøre det så godt vi kan. og vi gør det godt. vil ikke ind i diskussion om delt vagt i pædiatri i Randers. Når det er sagt: Jeres tilbagemeldinger har været enormt gode! I er med på at bredden i de akutte børn er jeres opgave. I siger ikke, at I ikke vil løse i akutafdelingerne. Det vil I gerne. I vil bare løse den på den rigtie måde. Afspejler faglig ambition. I akutstyregruppen melde tilbage til jer: så langt nåede vi. Fra at være lidt betænkelig, hvad ender mødet her med. Så synes jeg, at det blev utrolig konstruktivt. Krav om klarhed og ens tilgang utrolig relevant. Tak for i dag.

Akut Kardiologi Hvordan?

Akut Kardiologi Hvordan? Akut Kardiologi Hvordan? Klinikermøde 13. december 2016 www.regionmidtjylland.dk Vision for de akutte patientforløb Rette hjælp på rette tidspunkt en fælles opgave! De akut syge patienter får den rette

Læs mere

Spørgsmål, kommentarer og svar om fremtidig behandling af akutte børn i Region Midtjylland

Spørgsmål, kommentarer og svar om fremtidig behandling af akutte børn i Region Midtjylland Spørgsmål, kommentarer og svar om fremtidig behandling af akutte børn i Region Midtjylland Akutstyregruppens beslutning om, at alle akutte børn i fremtiden skal modtages i de nye akutmodtagelser, har rejst

Læs mere

Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016

Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016 Holdninger, temaer og rammer på møde om Akut kardiologi den 13. december 2016 Rammerne Koncerndirektør og formand for arbejdsgruppen for akut kardiologi, Ole Thomsen, gjorde i sin indledning rede for de

Læs mere

Notat, arbejdsgruppe vedrørende planlægning af modtagelse af akutte børn og unge (0-18) i akutafdelingerne

Notat, arbejdsgruppe vedrørende planlægning af modtagelse af akutte børn og unge (0-18) i akutafdelingerne Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat, arbejdsgruppe vedrørende planlægning af modtagelse af akutte børn og

Læs mere

Ledelse i akutmodtagelser og hvordan det hænger sammen med kvalitet

Ledelse i akutmodtagelser og hvordan det hænger sammen med kvalitet DSKS workshop, 11. januar 2013 Ledelse i akutmodtagelser og hvordan det hænger sammen med kvalitet Seniorprojektleder, cand.scient.pol Anne Brøcker Om mine kilder 6 + 10 akutmodtagelser I dybden i Nykøbing

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002325 Afdelingsnavn Fælles AkutModtagelse (FAM) Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

ALMEN PÆDIATRI. Denne opdeling af faget har tenderet til at splitte faget op i områder der kan knytte sig til de tilsvarende voksenspecialer.

ALMEN PÆDIATRI. Denne opdeling af faget har tenderet til at splitte faget op i områder der kan knytte sig til de tilsvarende voksenspecialer. ALMEN PÆDIATRI Afgrænsning og beskrivelse. Udvalgsrapport. Udvalget vedrørende almen pædiatri blev nedsat som ad hoc udvalg ved generalforsamlingen 2002 og som permanent udvalg I 2003. Udvalgets kommissorium

Læs mere

Referat af møde den 21. november 2013 vedr. hospitalsvisitationer.

Referat af møde den 21. november 2013 vedr. hospitalsvisitationer. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat af møde den 21. november 2013 vedr. hospitalsvisitationer. Deltagere:

Læs mere

Godmorgen og velkommen til dag 2 Årsmøde 2016 Lægelig Videreuddannelsesråd

Godmorgen og velkommen til dag 2 Årsmøde 2016 Lægelig Videreuddannelsesråd Godmorgen og velkommen til dag 2 Årsmøde 2016 Lægelig Videreuddannelsesråd Uddannelse og læring skal flytte med 5-punktsplanen Lægelig Videreuddannelse på AUH 2016/17 Uddannelse og læring skal flytte

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Akut konference DR - 24. maj 2011 Ledende overlæge Ove Gaardboe Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen Ekspertudvalget om målene i akutafdelingen

Læs mere

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven Skyggeforløb af patienter med ondt i maven 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Hvad er skyggemetoden?... 3 Fremgangsmåde... 3 Resultater... 4 Den faktiske ventetid... 4 Oplevelsen

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Akutafdelingen Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Fremtidige driftsbetingelser for de medicinske afdelinger. Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre

Fremtidige driftsbetingelser for de medicinske afdelinger. Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre Organiseringen af den akutte medicinske funktion i de kommende akutcentre Thomas Gjørup Klinikchef, Steno Diabetes Center Formand for Dansk Selskab for Intern Medicin Overlægeforeningens Årsmøde Frede-ricia

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Ansættelse 60 måneder 21 mdr RH 6 mdr intern medicin RH - 15 mdr UH 18 mdr RH Fokuserede ophold

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 20. januar 2016 /ANBROE

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg. 20. januar 2016 /ANBROE Region Midtjylland Sundhed 20. januar 2016 /ANBROE Refer til møde i Akutstyregruppen 26. november 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forskningsprojekt om Fleksible

Læs mere

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse 8. laboratorium om visitation af akut syge patienter under Sundhedsstrategisk ledelse 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Fra enstrenget system til tværsektoriel og tværfagligt samarbejde - ny model for visitation

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Afdelingsnavn. Besøgsdato 31-10-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer.

Inspektorrapport. Temaer. Afdelingsnavn. Besøgsdato 31-10-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002330 Afdelingsnavn FAM Hospitalsnavn Sydvestsjysk sygehus Besøgsdato 31-10-2014 Temaer Introduktion

Læs mere

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Nordjylland Ansættelse som udgangspunkt i akutafdelinger i 60 måneder: 1) 18 mdr RH inkl. 6 mdr intern medicin

Læs mere

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4.

Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser. Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. Lægelig videreuddannelse i de nye fælles akutmodtagelser Michael Dall Formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning 4. februar 2010 Pressen! Behandlingen af akutte patienter får massivt

Læs mere

December Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016

December Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016 Hospitalsenhed Midt HR Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg www.hospitalsenhedmidt.dk December 2015 Planlagte ændringer i den lægelige vagtstruktur ved HE Midt 2016 Indledning I det følgende er

Læs mere

Vi skal være beredt!

Vi skal være beredt! Vi skal være beredt! Videndeling i sygehusbyggeri Focusområde 4: FAM s betydning for sygehusbyggeri Ole Mølgaard, Region Midtjylland Niels Erik Jørgensen, Region Hovedstaden Disposition 1. Opgaven, organisering

Læs mere

»Tid samme dag«- en kvalitativ undersøgelse

»Tid samme dag«- en kvalitativ undersøgelse »Tid samme dag«- en kvalitativ undersøgelse Baggrund Denne undersøgelse er gennemført som led i»tidlig opsporing af kræft«. Det er en flerårig indsats i Region Sjælland, der omfatter mange forskellige

Læs mere

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter

NOTAT. Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter NOTAT Svar til Hjerteforeningens 12 kritikpunkter På baggrund af samlingen af Kardiologisk Afdeling på SUH Roskilde har Hjerteforeningen rejst 12 kritikpunkter af flytningen, som SUH forholder sig til

Læs mere

Akutuddannelse. Region Midtjylland og Region Nordjylland. Danske Regioner 24. maj 2011 Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse

Akutuddannelse. Region Midtjylland og Region Nordjylland. Danske Regioner 24. maj 2011 Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse Akutuddannelse og Region Nordjylland Danske Regioner 24. maj 2011 Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse Århus Universitetshospital Århus Sygehus Fokus påp akutområdet Styrket akutberedskab

Læs mere

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 4. maj 2015 Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 Silkeborg Kommune har læst Region Midtjyllands spareplan 2015-19, og vi takker for muligheden for at kunne afgive høringssvar herom forud

Læs mere

Det sammenhængende sundhedsvæsen

Det sammenhængende sundhedsvæsen Det sammenhængende sundhedsvæsen Virker strukturreformen og har vi fået et mere sammenhængende sundhedsvæsen? DRG Konferencen 2013 Direktør Henning Vestergaard, Hospitalsenheden Vest Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland.

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Akutafdelingen Kære kommende KBU-læge Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i Horsens kan tilbyde dig Du

Læs mere

Akutmedicin som speciale. Christian Skjærbæk, DASEM

Akutmedicin som speciale. Christian Skjærbæk, DASEM Akutmedicin som speciale Christian Skjærbæk, DASEM En gammel disciplin Akutmedicin Etablering af Emergency Medicine 1966 Accidental injuries killed 107,000. "The general public is insensitive to the magnitude

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

Organisering af akutafdeling og patientsikkerhed. Ledende overlæge Ole Mølgaard Akutafdeling Aarhus Universitetshospital

Organisering af akutafdeling og patientsikkerhed. Ledende overlæge Ole Mølgaard Akutafdeling Aarhus Universitetshospital Organisering af akutafdeling og patientsikkerhed Ledende overlæge Ole Mølgaard Akutafdeling Aarhus Universitetshospital Udgangspunkt for Akutafdeling Højt specialiseret Universitetshospital Sundhedsstyrelsens

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 74 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 57% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest (HEV)

Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest (HEV) Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, (HEV) Denne skrivelse omfatter et bud på de kompetencer der skal være til stede fremover hos sygeplejersker i Akutafdelinger i Regionen. Det overordnede mål

Læs mere

Fælles akutmodtagelse FAM. v/ Lene Wichmann, Oversygeplejerske OUH Oktober 2011

Fælles akutmodtagelse FAM. v/ Lene Wichmann, Oversygeplejerske OUH Oktober 2011 Fælles akutmodtagelse FAM v/ Lene Wichmann, Oversygeplejerske OUH Oktober 2011 Sundhedsstyrelsens rapport fra 2007 Et styrket sundhedsberedskab Centralisering af sygehusene Fælles akutmodtagelser Nye supersygehuse

Læs mere

% & &' & #(!! )! * (+!,-. )/ &' +0 &#-)! 3 &-) )! 3 &&-)) ) 2 2)3 &4!!!! ) + &/-)! ) # 4-! + * 4#' +)+! +4 ' 6!! )7/ '' / ' / '# ) 6879 ' 9

% & &' & #(!! )! * (+!,-. )/ &' +0 &#-)! 3 &-) )! 3 &&-)) ) 2 2)3 &4!!!! ) + &/-)! ) # 4-! + * 4#' +)+! +4 ' 6!! )7/ '' / ' / '# ) 6879 ' 9 !" #$ % & &' & #(!! )! * (+!,-. )/ &' +0 &-) "0 &122 0 &#-)! 3 &-) )! 3 &&-)) ) 2 2)3 &*-)) ) &4!!!! ) + &/-)! ) # &#5 "# 4-! + * 4(+!)* 4#' +)+! +4 ' 6!! )7/ '' / ' / '# ) 6879 ' 9 '&:!0 '*$!0 '4$!!0

Læs mere

LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Akutafsnit 1

LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Akutafsnit 1 LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Akut indlagte patienter Akutafsnit 1 Akutafdelingen Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6.

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6. Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM Region Syddanmark, 6. april 2010 Fælles akutmodtagelse på sygehuset Fælles regional referenceramme for

Læs mere

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted Sammen om Fremtidens Thisted - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted 2 Et akuthospital i fortsat udvikling Akuthospitalet i Thisted består - og det gør det også fremover.

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg

Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg Hospitalsenhed Midt Uddannelseansvarlige overlægerjørgen Buhl & Hanne Storm, Under forhandlingerne i 2007, formede en idé sig i mit hoved om et Center of Excellence i. Det skulle være et dristigt center,

Læs mere

$ % $'!!%( Århus Universitetshospital, Skejby varetager desuden enkelte højtspecialiserede funktioner, se afsnit 4.

$ % $'!!%( Århus Universitetshospital, Skejby varetager desuden enkelte højtspecialiserede funktioner, se afsnit 4. !""# $ % $!&% Der vil fortsat kun være én afdeling i Region Midtjylland, som varetager såvel højtspecialiserede funktioner som regions- og hovedfunktioner inden for plastikkirurgien. Afdelingen er placeret

Læs mere

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Patient- og pårørendeinddragelse er vigtigt, når der tales om udvikling af sundhedsvæsenet. Vi ved nemlig, at inddragelse af patienter

Læs mere

Kvalitetsmåling. som led i opbygningen af kliniske funktioner. Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles AKUT Afdeling

Kvalitetsmåling. som led i opbygningen af kliniske funktioner. Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles AKUT Afdeling Kvalitetsmåling som led i opbygningen af kliniske funktioner Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles AKUT Afdeling Akutcenteret Fælles AKUT Afdeling Styrket akutberedskab, Sundhedsstyrelsen 2007 Planlægningsgrundlag

Læs mere

Akutkonceptet de nødvendige kompetencer Hvordan får man dem? Hvordan vedligeholder og udbygger man dem?

Akutkonceptet de nødvendige kompetencer Hvordan får man dem? Hvordan vedligeholder og udbygger man dem? Akutkonceptet de nødvendige kompetencer Hvordan får man dem? Hvordan vedligeholder og udbygger man dem? Thomas A Schmidt Overlæge, dr. med. Akutafdelingen Agenda De nødvendige kompetencer (ekstern kilde)

Læs mere

Sebastian Cristoffanini

Sebastian Cristoffanini Fra: Sendt: 30. januar 2018 15:47 Til: Ane Bonderup; Anni Ravnsbæk Jensen; Søren Rittig Cc: Jens Friis Bak; Lone Düring Emne: Børnehospicepladser i Region Midtjylland ErUdgaaendeMail: -1 Journaliseret:

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget i Kirurgi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 7. marts 2015 Dorthe Koed Pedersen dorthe.k.pedersen@stab.rm.dk

Læs mere

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er)

3) Har man tænkt over de epidemiologiske forhold (eks influenzaborgere der blandes med syge AMA pt er) Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 191 Dato: 14. december 2013 Stillet af: Finn Rudaizky (O) Besvarelse udsendt den: 19. december 2013 Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning

Læs mere

Beskrivelse af fagområdet for akutmedicin. Juni 2008

Beskrivelse af fagområdet for akutmedicin. Juni 2008 Beskrivelse af fagområdet for akutmedicin Juni 2008 Disposition Formål Baggrund Funktionsområder Uddannelse Kompetencer Organisation/lokalisation Fremtid Formål Formålet med dette nye fagområde har været

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 06.jan 216

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 06.jan 216 SREGI SSEKR IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Intern Medicin (IM): Lungemedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 06.jan 216 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-97-15 Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutfagligt Råd 29. marts 2017 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelikale B1. 16.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutfagligt Råd 29. marts 2017 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelikale B1. 16. Region Midtjylland Sundhed 16. maj 2017 /ANBROE Referat til møde i Akutfagligt Råd 29. marts 2017 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelikale B1 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Staus Akutapp - Mobil

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn

Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn ner er Når du eller din partner er alvorligt syg: Sådan kan du støtte dit barn Når en forælder bliver alvorligt syg, bliver hele familien påvirket. Dette gælder også børnene, som i perioder kan have brug

Læs mere

Udfordringer på akutområdet set fra Syddanmark

Udfordringer på akutområdet set fra Syddanmark Et speciale i akutmedicin? Udfordringer på akutområdet set fra Syddanmark Jens Peter Steensen, direktør, OUH Formand for FAM styregruppen i Syddanmark Udgangspunkter for FAM i Syddanmark (1) Tæt op af

Læs mere

Handleplan vedr. udredningsret i somatikken

Handleplan vedr. udredningsret i somatikken Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Handleplan vedr. udredningsret i somatikken Målsætning Det er Region Midtjyllands

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

Store Praksisdag skarpe telefonvisitation af den akutte patient

Store Praksisdag skarpe telefonvisitation af den akutte patient Store Praksisdag 2018 5 skarpe telefonvisitation af den akutte patient Kursusleder og underviser: Thomas Drivsholm (praktiserende læge, lektor) Underviser: Ida Monefeldt (Lægesekretær), begge www.33137086.dk

Læs mere

Amager og Hvidovre Hospital Patientforløb Patientforløb i FAM

Amager og Hvidovre Hospital Patientforløb Patientforløb i FAM i FAM Status præsenteret på NAHH styregruppemøde d. 24. april Ledelsesforum 15.05.2018 1 Personale Akut sygdom FAM Triage og visitering Diagnostisk udstyr Fysiske rammer Patient kategorier Amager og Hvidovre

Læs mere

1 / 5 SIDE 1. Andet (angiv venligst) Overlæger og professor. Sp1: Titel. Region Hovedstaden. Sp2: Ansat i: Onkologi. Sp3: Hvad beskæftiger du dig med

1 / 5 SIDE 1. Andet (angiv venligst) Overlæger og professor. Sp1: Titel. Region Hovedstaden. Sp2: Ansat i: Onkologi. Sp3: Hvad beskæftiger du dig med #1 FULDFØRT Besvarelser indtastet manuelt INavn: Inge Marie Svane Påbegyndt: 10. november 2015 14:05:47 S T SIDE 1 Sp1: Titel Sp2: Ansat i: Sp3: Hvad beskæftiger du dig med Sp4: Har Danmark behov for Kræftplan

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002226 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato

Læs mere

Spørgsmå l & Svår om EVA

Spørgsmå l & Svår om EVA Spørgsmå l & Svår om EVA Hvad betyder det, at Region Hovedstaden hjemtager lægevagten? Lægevagten i hovedstadsregionen har hidtil været drevet af privatpraktiserende læger. Når Region Hovedstaden fra 1.

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på gastroenterologi for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 16.02 03.03.2017 Antal tilbagemeldinger: 194 ud af 199 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig. problematisk. Tilstrækkelig. Særdeles. Score X X X Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002651 Afdelingsnavn Børneafdelingen Hospitalsnavn Regionshospitalet Randers Besøgsdato 29-11-2017 Temaer Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig Særdeles

Læs mere

Akutkonceptet set fra sygehuset

Akutkonceptet set fra sygehuset Akutkonceptet set fra sygehuset Den organisatoriske, faglige og oplevede kvalitet hvad er status? Hvad er udfordringen? Hvad kan gå galt? Hvor kan kvaliteten svigte i håndteringen af den akutte patient?

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Nordjysk Praksisdag 2016

Nordjysk Praksisdag 2016 Skal man have en diagnose for at få hjælp? Målgruppe: læger Beskrivelse af indholdet. Alt for mange børn henvises til psykiatrisk udredning uden at der er afprøvet en relevant indsats i primær sektoren

Læs mere

Hvordan og hvem skal lede fremtidens FAM

Hvordan og hvem skal lede fremtidens FAM Hvordan og hvem skal lede fremtidens FAM DSS-seminar Onsdag d. 27. februar 2013 Michael Hansen-Nord Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse, FAM, OUH Odense Universitetshospital Sundhedsstyrelsen 1. Færre

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Det talte ord gælder. Tale til Lægeforeningens 132. repræsentantskabsmøde, 11. april 2014

Det talte ord gælder. Tale til Lægeforeningens 132. repræsentantskabsmøde, 11. april 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Det talte ord gælder Tale til Lægeforeningens 132. repræsentantskabsmøde, 11. april 2014 Jeg har hørt, at når man læser til medicin er det ikke unormalt at man efterhånden

Læs mere

Elektronisk spørgeskemaundersøgelse vedrørende subakutte tider og speciallægerådgivning 2016

Elektronisk spørgeskemaundersøgelse vedrørende subakutte tider og speciallægerådgivning 2016 Elektronisk spørgeskemaundersøgelse vedrørende subakutte tider og speciallægerådgivning 2016 Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Elektronisk spørgeskemaundersøgelse vedrørende subakutte tider og speciallægerådgivning

Læs mere

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes.

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes. Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Region Syddanmark Sundhedsudvalget

Region Syddanmark Sundhedsudvalget Fælles Akutmodtagelse Region Syddanmark Sundhedsudvalget Tirsdag d. 24. april 2012 Odense Universitetshospital FAM Den kinesiske æske..! Sundhedsstyrelsen Region Syddanmark OUH Overordnede formål Sundhedsstyrelsens

Læs mere

De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin

De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin Ledende overlæge Inger Søndergaard Akutmodtagelsen Herlev Hospital Ferbruar 2010 Formål Fælles akutmodtagelsens kontekst

Læs mere

Høringssvar fra Specialerådet for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin - Indeholder separate høringssvar fra hhv. Klinisk Fysiologisk Klinik i

Høringssvar fra Specialerådet for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin - Indeholder separate høringssvar fra hhv. Klinisk Fysiologisk Klinik i Høringssvar fra Specialerådet for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin - Indeholder separate høringssvar fra hhv. Klinisk Fysiologisk Klinik i Randers, Nuklearmedicinsk afdeling på AUH, Klinisk Fysiologisk

Læs mere

Referat af direkte patientfeedbackmøde om PSI, PC Glostrup

Referat af direkte patientfeedbackmøde om PSI, PC Glostrup Referat af direkte patientfeedbackmøde om PSI, PC Glostrup Møde: Patientfeedbackmøde vedr. patientstyrede indlæggelser Dato: 19. juni 2019 Kl.: 16.00 18.30 Sted: PC Glostrup, motionshallen Deltagere: 9

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til sygehusplan Region Nordjylland har den 19. maj 2009 sendt Udkast til sygehusplan i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens 206 stk. 2 skal regionerne

Læs mere

Til Regionsrådet. Regionshuset Viborg

Til Regionsrådet. Regionshuset Viborg Til Regionsrådet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Supplerende notat om forslag til organiseringen

Læs mere

Den pårørende som partner

Den pårørende som partner Materialet skal støtte en mere aktiv inddragelse af de pårørende Vi har tænkt materialet som en støtte for de ledelser, der i højere grad ønsker at inddrage de pårørende i udredning og behandling. Vi har

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000355 Afdelingsnavn Hæmatologisk klinik Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 28-05-2015

Læs mere

Oversigt: Klager/utilfredshed med Pleje Plus fra 1. juni 2016 til 31. jan. 2017

Oversigt: Klager/utilfredshed med Pleje Plus fra 1. juni 2016 til 31. jan. 2017 Oversigt juni 2016: UGE 23 1. X Uoverensstemmelse mellem visiteret og leveret hjælp (mangler i den leverende hjælp) 2. X Uoverensstemmelse mellem visiteret og leveret hjælp (mangler i den leverende hjælp)

Læs mere

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst Dagsorden Forretningsudvalget 24. september 2012, Kl. 09.00 AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Orientering om akutudvalgets anbefalinger vedrørende ventetider

Læs mere

Samarbejde mellem psykiatri og somatik - set med psykiatriens øjne

Samarbejde mellem psykiatri og somatik - set med psykiatriens øjne Samarbejde mellem psykiatri og somatik - set med psykiatriens øjne Hvorfor er samarbejdet med de somatiske afdelinger sås vigtigt? Patienter med psykiatrisk lidelse har væsentlig kortere levetid end andre

Læs mere

Resultater og anbefalinger fra sidste år

Resultater og anbefalinger fra sidste år Resultater og anbefalinger fra sidste år ICOA Interdisciplinary research on how to analyze, design and redesign private and public organizations to secure their ability to excel now and in the future.

Læs mere

Antimobbestrategi. Regnbueskolens syn på individ og fællesskab. Mobning. Definition på mobning

Antimobbestrategi. Regnbueskolens syn på individ og fællesskab. Mobning. Definition på mobning Antimobbestrategi Regnbueskolens syn på individ og fællesskab På Regnbueskolen tror vi på, at hvert enkelt menneske er unikt og værdifuldt og derfor har lov til at være den man er. Hvert barn og hver voksen

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri.

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Det Regionale Videreuddannelsesråd 23.12.2003 Region Nord Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Den lægefaglige indstilling for børne- og ungdomspsykiatri

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester Evaluering af klinikophold med fokus på mødet med pædiatripatienten for medicinstuderende på 4. semester 16.03 21.03 2017 Antal tilbagemeldinger: ud af 101 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002299 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling Hospitalsnavn Svendborg Hospital Besøgsdato 15-09-2015 Temaer

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. juni 2011 /SUBERG Referat fra møde den 6. juni 2011 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitaler åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen

Læs mere