Ledelsesberetning 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ledelsesberetning 2015"

Transkript

1 Aktivitet og formidling Der blev over året vist elleve udstillinger, fordelt i tre hovedperioder, vinter/forår, sommer og efterår. I vinter/foråret vistes Anna Klindt Sørensen ( ). Hun tilhørte en generation af kvindelige kunstnere som kæmpede for retten til at gå kunstnervejen. Som ung var hun utilfreds med undervisningen på Akademiet og rejse i stedet til Fernand Légers malerskole i Paris. Gradvist udviklede hun sig til en fornem kolorist. Arven efter hende blev til en folkepark ved hendes hus i Ry og Anna Klindt Sørensen Fond, der igennem en årrække har støttet kvindelige kunstnere. I samarbejde med fonden og Rønnebæksholm viste vi et rigt udvalg af Anna Klindt Sørensens maleri og grafik. Parallelt kunne man se samtidskunstudstillingen Sanatorium, hvor fire danske (kvindelige) kunstnere samt tyske Anka Landtau (f. 1952) tog afsæt i stedets fortid som helsebringende kurbad og i en samlet iscenesættelse skabte en række værker, der satte spot på nutidens forhold til sundhed og skønhed. De fire danske kunstnere var Mariana Pagh (f. 1961), Karen Kitani Harsbo (f. 1963), Marianne Thygesen (f. 1951) og Linda Lammert Lildholdt (f. 1947). Fra samme generation som Klindt Sørensen kunne man i grafikfløjen opleve en overvejende grafisk udstilling med et rigt udvalg af Søren Hjorth Nielsens ( ) værker. Med disse velkendte udstillingsformater som base, havde KunstCentret skabt rammen for en eksperimenterende og tværfaglig satsning, nemlig Kunst- og dialogprojektet Abrahams Børn, som den kontroversielle billedhugger Jens Galschiøt (f. 1954) står bag. Sammen med ham blev arrangeret og formidlet denne første lancering overhovedet. Projektet er som sådan vigtigt fordi det rummer et reelt ønske om forandring og kvalificeret debat på et samfundsaktuelt område, nemlig dels religionsmødet, fundamentalisme og manglende viden om de andre. Her lykkedes det høj grad at engagere publikum, skoleklasser og nå så bredt ud rent mediemæssigt som nogensinde, trods tavshed fra den elitære kunstpresse. Sommerprogrammet bestod af fire udstillinger. I langsalen Transformation ved billedkunstnerne Bettina Winkelmann og Nurith Lumer-Klabbers, der med henholdsvis tysk og israelsk baggrund i mange år har båret rundt på næste generations arv efter anden verdenskrig, hvor traumer, stigmatisering fra hhv. Israel og Tyskland er fremherskende. I deres fælles værker, udført på transparent plexiglas, anskueliggjorde de konflikter på det politiske og på det personlige plan, og transformerede dem ind i en ny helhed. I panoramaområdet mødte publikum omvendt velkendt kunst med sammensætningen af de to folkekære kunstnere fra hver deres generation, Henry Heerup ( ) og Leif Sylvester (f. 1940), i udstillingen

2 Vidunderlig Hverdag. Ud over mødet mellem de to kunstnere var det den genkendelige hverdag, som udgjorde udstillingens omdrejningspunkt: Mennesker, dialogen imellem dem, det arbejdende menneske, dyrene og naturen. Arrangeret i samarbejde med Heerup Museum i Rødovre. I søjlesalen mødte man billedkunstner Birgitte Lunds (f. 1959) totalinstallation Psykedeliske Landskaber, hvor hun lod beskueren vandre i et åbnet malerisk landskab, der gav plads for såvel erindring, forestillinger om natur som den synlige naturen lige udenfor. Endelige kunne man i sommerperioden opleve et pust fra den store verden i form af Billeder fra Iran II, hvor godt 30 iranske børnebogsillustratorer blev præsenteret med hver et par originalillustrationer. Om efteråret kunne man både se skulptur i bronze og få indblik i de tekniske processer, som ligger bag, med udstillingen Nordisk Bronze: Cire Perdue, som billedhuggerne Bodil Dam, Jytte Høeg og Stinne Teglhus stod bag. I vestfløjen satte vi igen specielt fokus på grafik idet den lokale kunstner Peter Lundberg (f. 1955) her for første gang viste et stort udvalg af sine tegninger. Hele stueetagen plus nogle rum på 1. sal var dedikeret til det internationale samarbejde omkring præsentationen af ARTAPESTRY4, som er en International gobelin-triennale med deltagelse af vævere og kunstnere fra hele Europa, udvalgt af en jury, også et projekt som gav omtale i brede medier. De små skæve De caféudstillinger med kun ét eller få værker af en given kunstner blev der fire af i Først en serie fotos fra Ghana ved Ulrik Tofte, så Rejnert/Ingvartsens fotodokumentation for Lise Seier Petersen projekt 99 lerkar til Heraklit, derefter den hollandske udstilling Locker og til sidst KK44s udstilling Kamp må der til med Mette Mailund Strong.

3 Skulpturparken Som hvert år blev skulpturerne i parken gennemgået i foråret med vedligeholdelsesøjne. I årets første del blev også med god opbakning lokalt indsamlet midler til at støbe en ny Vann Mann, da den gamle var slidt op efter 12 år. Den nye stod flot sommeren over, men måtte vinternedtages før tid pga. en skade som skal udbedres. I september sendte vi Hagbart Solløs granitskulptur Livshjulet retur til Norge efter en låneperiode på ét år. Et ny guidebog om skulpturparken blev publiceret ved årsskiftet. Publikationer og nyhedsblade KunstCentet Silkeborg Bad udgav formidlende og dokumenterende kataloger i forbindelse med tre udstillingsproduktioner: Anna Klindt Sørensen, Sanatorium og Vidunderlig hverdag: Heerup og Sylvester. Til Kunst-og dialogprojektet Abrahams Børn blev det prioriteret at producere et gratis hæfte på en lang række sprog, så ingen gæst skulle opleve sig udelukket fra information. I tillæg har institutionen formidlet og solgt kataloger og bøger, produceret af vore samarbejdspartnere vedr. Søren Hjorth Nielsen, Billeder fra Iran II, Jens Galschiøt, Artapestry4 og Peter Lundberg. Dertil har der været indhentet andre relevante varer og litteratur til butikken i de givne udstillingsperioder, dels som formidlingstilbud, dels som salgsemner. Det trykte blad Nyt til Silkeborg Bads Venner udkom med to numre i Det bliver altid godt modtaget. Samarbejdspartnere Udstillingsprogrammet i 2015 involverede ud over de bidragende kunstnere en lang række samarbejdspartnere på den faglige side, institutioner såvel som enkeltpersoner: Rønnebæksholm, leder Dina Vester Feilberg, kunsthistoriker Troels Andersen, Ghana Venskabsgrupperne, phd. Jacob Rosendal fra Aarhus Universitet, Museum Jorn, Clausens Kunsthandel, biskop Henrik Stubkjær, Silkeborg Højskole, dialogforeningen Danmission IKON, journalist Steffen Larsen, forfatter Bent Rasmussen, Heerup Museum, museumsleder Anni Lave Nielsen, billedkunstner Steen Rasmussen, KK44 Silkeborg, kunstformidler Trine Rytter Andersen, væver Lise Frølund. Dertil kommer de mange eksterne samarbejdspartnere vedr. særarrangementerne, herunder kor, musikgrupper, foredragsholdere, lokale medarrangører med flere. Finansielle samarbejdspartnere er nævnt i et andet afsnit. Nationale relationer KunstCentret Silkeborg Bad er medlem af Foreningen af Kunsthaller i Danmark ( FKD har det forgange år været sædeles aktiv i det politiske lobbyarbejde i Kbh. for at synliggøre medlemmernes bidrag på samtidskunstscenen. Dertil har FKD arrangeret flere internationale og lokale seminarer om kunsthallernes særlige virkefelt og udfordringer og publiceret en benchmarkingrapport.

4 Udvikling Den primære udvikling finder sted gennem udstillingsaktiviteten og formidlingen, hvorved gradvist flere publikumsgrupper med forskellige interesser inviteres indenfor. Et særligt pejlemærke i 2015 var livtaget med kunst- og dialogprojektet Abrahams Børn. Open air udstillingen SES er et kommende nyt tiltag, som er blevet forberedt i 2015 og for første gang vil kunne opleves i august-september Hermed sættes på en folkelig måde mere fokus på skulpturen som kunstnerisk udtryk, baseret på en strategi hvori også indgår projektudviklingen omkring en fremtidig permanent indendørs skulptursal. Lokalt er KunstCentret Silkeborg Bad siden 2014 gået aktivt ind i samarbejdet med kommunes øvrige store kulturinstitutioner om udviklingen af FACE, som også støttes af Silkeborg Kommune, og som forventes realiseret over et halvt år i Sammen med Museum Silkeborg udgør KunstCentret Silkeborg Bads engagement den ene af de to markante bidrag til projektet. Institutionen forbereder ligeledes programindhold til den europæiske kulturhovedstad Aarhus 2017, dels med internationale navne i institutionens program, dels en videreudvikling af open air SES i Kulturpolitik og Silkeborg kommunes handleplan I relation til Silkeborg kommunes kulturpolitik og handleplan, hvor nye lokale samarbejder mellem kulturinstitutioner, uddannelse og erhverv ønskes opprioriteret, blev det i 2015 til fortsættelse af samarbejde med Silkeborg Højskole, med KK44 og med Silkeborg Business College. Endvidere deltager KunstCentret aktivt i samarbejdet om forbedret fælles markedsføring af de store kulturinstitutioner i kommunen, i 2015 fortsatte den nedsatte arbejdsgruppe med at forberede projektet FACE, hvortil 6 store kulturinstitutioner i Silkeborg vil bidrage med udstillinger og aktiviteter i KunstCentret Silkeborg Bad har i 2015 forsøgt at være repræsenteret i samtlige udviklingsmøder, igangsat af Kulturafdelingen, Skoleafdelingen/BørnekulturSilkeborg, VisitSilkeborg, Kulturrådet, m.fl. Men det kan af og til knibe med mødeaktiviteten, da den meget lille medarbejdergruppe nødvendigvis må prioritere produktionen af kunstcentrets primære aktiviteter, formidling og servicering af gæsterne på stedet. Tilbud om aktivitet på børnekulturdagen i marts og igen billedkunstværksted før børn i den første uge af sommerferien blev begge gennemført med fin tilslutning. Den 4. maj arrangerede vi i samarbejde med Silkeborg Motetkor i anledning af 70-året for befrielsen en erindringsaften i skulpturparken, ligesom fortællefestival blev for tredje gang afviklet i skulpturparken en søndag i juni måned.

5 Samarbejde med erhvervslivet Arbejdet med at pleje sponsorsamarbejder med erhvervslivet fortsatte i årets løb. Der afholdes hvert år februar et ledermøde med de faste sponsorer, ligesom der holdes sommerfest i august/september. At finde nye sponsorer er yderst vanskeligt, men der gøres løbende forsøg på at udvide kredsen. Ved udgangen af 2015 havde KunstCentret således 14 kunstsponsorer + 2 specialaftaler med sponsorer samt 33 firmamedlemmer af Silkeborg Bads Venner, hvilket er omtrent som året før. Sponsor/samarbejdet med virksomheder repræsenterer en økonomisk værdi på kr. I tillæg bringer det andre kredse af mennesker hertil samt indtægter til cafeen, når sponsorer vælger at afholde deres egne arrangementer i samarbejde med KunstCentret. Der er en fast kerne af meget trofaste kunstsponsorer, som løbende bakker op om stedet, mens andre blot er med i kredsen ét eller to år. Besøgstal Besøget i 2015 var gæster. De foregående 4 år til sammenligning: 2011: ; 2012: ; 2013: ; 2014: gæster. Ud over indendørs-besøgstallene kan man regne de mange brugere, anslået yderligere mennesker, som løbende benytter hele området i forbindelse med forskellige aktiviteter: Gæster i Søvilla, Bunkermuseet, de almindelige skov- og kildegæster i området, brugere af den stedlige børnehave og vuggestue Granly og brugere af Det ny Teater i Hovedbygningen, gæster i værelserne på 1. sal., og ikke mindst de mange som går tur i det område, hvor skulpturparken er det naturlige startsted. Det er vigtigt at være klar over, at der både er ydre og indre faktorer, der påvirker besøgstallet. Helt afgørende er naturligvis tilstrækkelige grundinvesteringer i aktivitetsprogrammet. Her kunne en mere solid basis være ønskelig, fremfor en projektorienteret økonomi. Det påvirker også besøgstallet et givent år, hvilke andre tilbud, der er til kulturpublikummet i Aarhus, Silkeborg, m.fl. På de indre linjer kan valget af udstillinger og det samlede volumen af særarrangementer i nogle tilfælde påvirke publikums adfærd/ beslutning om netop at aflægge besøg her. Vi ved fra undersøgelser, at ca. halvdelen af gæsterne vælger at komme til netop en specifik udstilling og den anden halvdel kommer uden at vide hvad som er på tapetet, dvs. på baggrund af renommé alene. Arrangementer, grupper og statistik i øvrigt Der blev afholdt 30 offentlige omvisninger. Der er altid publikum til disse omvisninger, som er en nøglefaktor i god formidling. Dertil kan KunstCentrets omviserhold året igennem imødekomme stort set enhver gruppeforespørgsel om omvisninger med et professionelt tilbud. Der har i 2015 været 80 gruppebesøg til udstillingerne, hvoraf 54 grupper bestilte særomvisning i en aktuel udstilling. Dertil en særlig aftale med Nørgaards og Rude Strand højskoler, for hvem der isoleret ved en række besøg over året blev ydet 60 omvisninger. Yderligere var her 119 var skolebesøg, heraf fik 58

6 omvisninger og igen 35 af disse var omkring Abrahams Børn. Øvrige klasser klarede sig på egen hånd. Der blev afholdt 4 lærerintros/møder for lærere. Vi tilrettelagde og gennemførte i alt 43 arrangementer i 2015 i samarbejde med kor, foredragsholdere, musikere, m.fl. Særarrangementer er også en vigtig del af stedets kulturelle profil og en del gæster kan lide at komme her som del af en større publikumsgruppe. I 2015 blev fire gange tilbudt et særligt arrangement Kur uden ord Badet i lyd, som publikum har været særdeles glade for, men som ikke er økonomisk bæredygtigt. Dertil friluftsgudstjeneste 2. pinsedag, stort set arrangeret af sognene i Silkeborg, og den traditionsrige Julesøndag for familier i december, arrangeret af institutionen selv og gennemført i samarbejde med op mod 40 frivillige og medarbejdere. I forbindelse med alle elleve udstillinger blev der på lørdage afholdt offentlige ferniseringsarrangementer med fin publikumsdeltagelse. Cafe og udlejning Café Ørnsø har i 2015 haft 61 anmeldte gruppebesøg med flere end 20 deltagere, 45 med under 20 deltagere og har i øvrigt betjent stedets gæster til disses tilfredshed, også når der af og til blev gjort brug af underleverandør på madsiden. Udlejning af selskabslokalet i Søvilla har omfattet 67 udlejninger, fortrinsvis til private selskaber, som klarer sig selv og trækker nye gæster til området. Endvidere har cafeen serviceret ved ferniseringer og pleje af frivilligkredsen. Der har i 2015 været 23 enkeltstående aftaler med sponsorer, offentlige myndigheder, firmaer og organisationer om indtægtsgivende udlejning af mødefaciliteter og lokaler på KunstCentret i og udenfor almindelig åbningstid, en pæn fremgang i forhold til året før. Silkeborg Bads Venner Medlemskredsen Silkeborg Bads Venner bestod i 2015 af enkeltmedlemskaber og 294 familiemedlemskaber (dækker over flere personer). I forhold til året før skete en fremgang på 222 private medlemskaber. I 2015 havde vi 33 firmamedlemmer, hvilket er en smule flere end året før. Ejendomsdrift 2015 har på de fleste punkter været et almindeligt år med hensyn til det udvendige vedligehold af bygningerne og parkområdet. Det vil sige, at de arbejder, som skulle udføres jf. den vedligeholdelsesplan som er udarbejdet i samarbejde med Silkeborg kommunes ejendomsafdeling, er udført. Det ABA-anlæg som det i 2014 blev akut nødvendigt at installere, blev færdiggjort, testet og taget i brug i Silkeborg kommune påtog sig at udligne udgiften. Af andre større opgaver kan nævnes håndtering af reparationer efter vandskade i Hovedbygningen (forsikringssag), en del arbejde som endnu pågår med at rydde op i væltede træer efter flere større storme, indledende intern mødeaktivitet mv. i relation til forlængelse af driftsaftale, påbegyndt fundraising proces vedr. nødvendig forestående renovering/ udskiftning af pergola i parken, drøftelser med Naturstyrelsen og

7 Silkeborg kommune vedr. forbindelsen mellem KCSBs område og det grønne område for enden af Ørnsø, udbedring af sammenstyrtet kloak samt fugtproblemer ved trappehale/ kælder i Hovedbygning. Efter aftale gennemgås træerne løbede med Naturstyrelsen og parkanlægget i udvalgte år med Holscher & Nørgaard landskabsarkitekter, således i 2015, og dette gav god basis for det videre løbende vedligehold af parkområdet. Ved slutningen af 2015 påbegyndtes en proces med større udskiftning af rørsystemer i Hovedbygningens (Societetsbygningens) kælder. Løbende samarbejde med frivillige De 85 frivillige vagter udgør fortsat en meget vigtig del af hverdagen, hvor disse indgår i vagtplaner, undergrupper som praktisk hold, cafehold, miniguider mm. De frivillige passes og plejes gennem året med 2-3 aftenarrangementer og en heldags busudflugt i efteråret. De er på én gang fremragende ambassadører for stedet og en aktiv del af det kulturelle Silkeborg. Der er ingen tvivl om, at disse, fortrinsvis ældre borgere fra hele kommunen, finder stor værdi i at være engageret i en institution, som er så markant i byens kulturliv og renommé som KunstCentret Silkeborg Bad. Bestyrelse Der blev i 2015 afholdt fem ordinære bestyrelsesmøder med fokus på driftsmæssige spørgsmål. Dertil er afholdt regelmæssige driftsmøder mellem bestyrelsesformand Lars Kruse og direktør Iben From. Bestyrelsen bestod i 2015 af formand Lars Kruse, næstformand Kirsten Lindahl (Realdanmark), Ivan Greve (Silkeborg kommune), Martin Jacobsen (Silkeborg kommune), John Borghus (Håndværkerforeningen) og Anni Helene Kanstrup (Turist- og Regattaforeningen). De fem af de seks nævnte var/er udpeget af stifterne, som er nævnt i parentes. Dertil er Jørn Würtz, Vibeke Juhl, Jørn Rye Rasmussen medlemmer af bestyrelsen. Sidst på efteråret var bestyrelsen på besøg hos billedhugger Erland Knudssøn Madsen i Thy. Medarbejdere Medarbejderstaben, ejendomsdriften inklusive, androg i 2015 elleve fastansatte, heraf dog kun seks på fuld tid (direktør, caféansvarlig, udstillingstekniker, rengøringsassistent, driftschef og parkforvalter), samt en kommunikationsmedarbejder 32 timer, bogholder 21 timer, receptionist 29 timer, en fleksjobansat cafémedhjælper 20 timer, samt syv timelønnede afløsere i publikumsreceptionen og tre i cafeen. Dertil gøres periodisk brug af eksterne formidlere og håndværkere. Også i 2015 har der løbende været tilknyttet praktikanter og jobtræningspersoner i forløb på 1-3 mdr. Der burde på længere sigt, evt. på deltid, tilknyttes såvel en faguddannet formidler/ projektkoordinator samt faguddannet gartnerbistand i vækstsæsonen. Nu værende stab er således stadig en minimumsbemanding. Sidst på efteråret blev en medarbejder for anden gang syg med stress og en påbegyndt APV peger på delvis manglede trivsel i dele af organisationen.

8 Fonde Følgende private fonde, offentlige puljer og organisationer har efter ansøgning støttet udstillinger og andre øremærkede aktiviteter på KunstCentret i 2015 med i alt kr.: Tuborgfondet, Statens Musikråd, Biblioteks- og Mediestyrelsen, Ny Carlsbergfondet, Anna Kindt Sørensens Fond, Nykredits Fond (til bogen Vidunderlig Hverdag, indgår ikke i ovennævnte beløb, da fælles ansøgning og økonomi omkring produktionen blev styret af Heerup Museum), KK44 (fortællefestival), Silkeborg kommune (tilskud udvikling af skulptursal), Fonden Aahus2017 (udvikling af SES til 2017), Jyske Banks Almennyttige Fond, Håndværkerforeningen, Reimar Nielsens Fond, John Grosbøl, Bjørn Momsen og Annette Brændstrup samt en række anonyme givere. Dertil har nogle af de kunstnere som har været en del af udstillingsprogrammet selv søgt og modtaget støtte udefra i forbindelse med udstillinger på KunstCentret Silkeborg Bad, således fra Statens Kunstfond, 15. juni Fonden, Billedhuggeren Gotfred Eickhoff og hustrus Fond, Erling og Ruth Dahlers Fond, m.fl. Fundraising i nationale fonde til etablering af skulptursal har i 2015 foreløbig ikke givet resultat. Ved årets afslutning modtoges en uopfordret ikke øremærket donation kr. fra LC Lauritzens Fond. Sponsorer I alt 16 virksomheder har i 2015 ydet sponsorstøtte på samlet kr. ved tegning af årskontrakter med en række modydelser. Følgende virksomheder med i 2015: AVK Holding, Deloitte, Silkeborg Bogtryk l Skabertrang, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Nykredit, Jyske Bank, BDO, Elfac, Nordea, Danske Bank, Årstiderne Arkitekter, Herm. Rasmussen, Fimo Center A/S, Midtjyllands Avis (materiale-sponsorat), Skærbæk Holding a/s og Silkeborg Business College. Budgetforventningen vedr. sponsormidler i 2015 blev lige knapt opfyldt (budget: kr.). Der arbejdes løbende på at pleje og udvide kredsen af sponsorer. Det er dog vanskeligt, idet det er meget relationsafhængigt (læs: tidkrævende) og sponsorerne naturligt også hele tiden overvejer deres aktiviteter. Økonomisk resultat og disponering Økonomisk resulterede 2015 i et overskud, i alt kr. efter afskrivninger. En positiv afvigelse på kr. i forhold til budgetteret balance på 245 kr. Overskuddet skyldes primært den øgede publikumstilstrømning og deraf følgende merindtægter på forskellige områder.

9 Resultat 2015, kr., henføres til en ny pulje under egenkapitalen, øremærket aktivering til specifikke formål i 2016, som bestyrelsen har godkendt i løbet af 2015: Vedtaget af bestyrelsen d Skulturevent 2016 (SES) kr. Skulpturevent 2016 (SES) kr. Færdigaftalt på bestyrelsesmøde : Skulptursal (yderligere hensættelse/øremærkning) kr. Pergola (tilskud til renovering) kr. Færdigaftalt på bestyrelsesmødet : Rørudskiftninger i Hovedbygningen v. firma Ole K Hansen kr. Hensættes udspecificeret til Udstillinger kr. Bestyrelsesmøde : Øremærkning til ny skulptur Skymåler kr. Rest til løn Dorte Kirkeby, Skulptursal kr. Øremærkning af rest. overskud til Jubilæumspulje kr. Egenindtægter KunstCenter-delens egenindtægter blev i 2015 på i alt kr. (2014: kr.). Det er især øget entreindtægt og salg i cafe som følge af kraftigt øget publikumsvolumen som gør forskellen. Siden 2010, hvor egenindtægten var kr., har der på en række fronter været sat skibe i søen for at styrke egenindtægten indenfor rammerne af personalebesætningen, og det er lykkedes et godt stykke af vejen, men det vil være urealistisk at forvente, at der nu - uden tilførsel af medarbejderresurser eller investering i markante udstillinger, der tiltrækker et større publikumsvolumen - kan rykkes meget mere ved balancen mellem Silkeborg Kommunes tilskud og institutionens egenindtægt. Det er nødvendigt at være opmærksom på, at besparelsen - godt 15 % - i det faste kommunale driftstilskud siden 2011, pga. den lange planlægningshorisont i institutionens aktiviteter, først slog helt igennem i Trods gode publikumsindtægter i 2015 er institutionens økonomi sårbar i en grad, så selv helt små udsving i udgifterne vil kunne vælte budget og aktiviteter. Det gælder også evt. besparelser som måtte belaste institutionen med mindre en 2 fremadrettede budgetårs varsel. Konklusion & formålsopfyldelse 2015 Silkeborg kommune har med KunstCentret Silkeborg Bad en velanset institution, som byder på gode oplevelser for borgere og turister. Den høje kvalitet omkring KunstCentret Silkeborg Bads aktiviteter af ganske væsentlig betydning for kommunens kulturelle image. Dertil er der stor lokal opbakning. Programpræstationen er sammenfattende beskrevet i det indledede afsnit.

10 Hovedkonklusionerne omkring det særlige initiativ med Abrahams Børn er, at det lykkedes at formidle et ganske udfordrende projekt på en relevant måde, at projektet og samarbejdet med den formidlingsinteresserede kunstner bag tiltrak mange besøgende ( i perioden) og dermed åbnede fleres øjne for KCSB, der også derefter var i en slags 2.0-situation med forøget tilstrømning. Der har ikke været så massiv pressedækning siden indvielsen af Kurbygningen med udstillingen Fuglefri. Det var blot ikke kunstpressen som rørte på sig, men alle mulige andre skrivende og medier. Der kom kun få nye gæstetyper, men altså betydeligt flere af den samme type kulturgæster. Det har givet positiv omtale af KCSB, at institutionen som en del af programmet i 2015 har lagt hus til et debatprojekt, hvor også grænserne mellem, hvad der er kunst og hvad der er noget andet, udfordres. Institutionen varetager også drift og vedligehold af parkområde og bygninger på hele området Silkeborg Bad og sørger som en integreret del af publikumsaktiviteterne for at formidle fortællingen om det - i dansk sammenhæng - helt unikke historiske kulturmiljø fra det tidligere kursted. KunstCentret besøges forsat af mange gæster fra såvel hele landet som lokalområdet og i turistsæsonen også fra udlandet og har et godt renommé. Institutionen har siden 2010 været inde i en god udvikling på publikumsfronten. Udfordringen er fremadrettet, hvordan det i nødvendigt omfang kan lade sig gøre at sikre grundfinansiering af udstillingsaktiviteten. Visse af de bærende udstillinger har vældig klemte budgetter, og vi presser vore samarbejdspartnere til det yderste, grænsende til det urimelige og kunstpolitisk betænkelige. Udvikling koster penge. Som i har KunstCentret også i løbet af 2015 søgt at gøre sig gældende i regi Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad, hvilket i september 15 resulterede i to kontrakter. Et andet fremadrettet tiltag er at udvikle en permanent indendørs skulptursal, og vi er meget glade for Silkeborg kommunes opbakning til udvikling af dette tiltag. Det er vigtigt lokalt fortsat at sikre, at KunstCentret Silkeborg Bad kan drives og udvikles med den kvalitetsnorm, der har været gældende siden stiftelsen i Dermed kan institutionen forsat bidrage positivt til Silkeborg Kommunes image og på turismesiden stå som en unik attraktion, hvor kvalitet og et seriøst publikumstilbud er i front. Institutionen er inde i en god udvikling. Iben From Direktør, cand.mag., MMU.

Den selvejende institution KunstCentret Silkeborg Bad Ledelsesberetning 2014

Den selvejende institution KunstCentret Silkeborg Bad Ledelsesberetning 2014 Den selvejende institution KunstCentret Silkeborg Bad Ledelsesberetning 2014 Aktivitet og formidling Der blev over året vist ni udstillinger, fordelt i tre hovedperioder, vinter/forår, sommer og efterår.

Læs mere

Ledelsesberetning 2013

Ledelsesberetning 2013 Den selvejende institution KunstCentret Silkeborg Bad Ledelsesberetning 2013 Aktivitet I 2013 blev præsenteret 9 kunstudstillinger, som samlet set gav et program med såvel internationale som danske og

Læs mere

SPONSORSAMARBEJDE KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD PRÆSENTATION. KONTAKT Direktør Iben From, direkte: 38410945, mail: from@silkeborgbad.

SPONSORSAMARBEJDE KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD PRÆSENTATION. KONTAKT Direktør Iben From, direkte: 38410945, mail: from@silkeborgbad. SPONSORSAMARBEJDE PRÆSENTATION KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD KONTAKT Direktør Iben From, direkte: 38410945, mail: from@silkeborgbad.dk Driftschef Ole Dahl, direkte: 38410940, mail: oledahl@silkeborgbad.dk

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

BESTYRELSESMØDET ONSDAG D. 24. JANUAR 2018 PÅ NORDEX FOOD. (referat i kursiv)

BESTYRELSESMØDET ONSDAG D. 24. JANUAR 2018 PÅ NORDEX FOOD. (referat i kursiv) BESTYRELSESMØDET ONSDAG D. 24. JANUAR 2018 PÅ NORDEX FOOD. (referat i kursiv) Dagsorden: 1) godkendelse af referat fra mødet d. 13/12 2017. Godkendt uden kommentarer. 2) meddelelser - mundtlig orientering

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 Jens Galschiøt 28. juni - 31. august 201 4 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Jens Galschiøt lørdag den 28.juni

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

2011-2012 Udgifter Egenfinanciering

2011-2012 Udgifter Egenfinanciering BUDGET FOR FESTIVAL FOR SAMTIDSKUNST 2012 2011-2012 Udgifter Egenfinanciering Festivalsekretariat Festivalleder 950.000 Administration og controlling 406.000 Koordinator af fundraising og sponsorater 406.000

Læs mere

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 8. februar 2010 Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus 1. Resume Århus lagde i 2009

Læs mere

Fuglsang Kunstmuseum Buget 2015 Ændrede konti er markeret med fed Budget 2015

Fuglsang Kunstmuseum Buget 2015 Ændrede konti er markeret med fed Budget 2015 Fuglsang Kunstmuseum Buget 2015 Ændrede konti er markeret med fed Note Konto Budget 2015 Udgifter Indtægter Drift Drift 1 22. Personale 3.641.996 229.000 2 28. Lokaler 1.134.750 3 32. Samlingen 60.000

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm.

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm. Stabil fremgang i medlemstallet Støtteforeningen Hirtshals Fyr bag en lang række aktiviteter i 2013 398 medlemmer i Støtteforeningen Hirtshals Fyr ved årsskiftet, og det skulle være mærkeligt, hvis ikke

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for driftstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Driftstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er dynamisk

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2017

Bestyrelsens beretning 2017 Bestyrelsens beretning 2017 I år er bestyrelsens beretning delt op i to afdelinger Den første halvdel omhandler året, der er gået dvs. 2016 medens den anden halvdel omhandler de udfordringer, vi som klub

Læs mere

Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter

Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter Ansøgning om tilskud til nye kulturelle udviklingsprojekter Kulturrådets udviklingspulje støtter nye kulturelle udviklingsprojekter med et kommunalt tilskud, som startkapital for supplerende tilskud fra

Læs mere

Kultur og erhvervsseminar

Kultur og erhvervsseminar KULTURRÅDET INVITERER 16.APRIL 2013 Kultur og erhvervsseminar Udarbejdet af Sarah Kloster 2013 Med kulturen i centrum KAPITEL 1 Forord Ved Marianne Folkersen, Odder bibliotek Kulturrådet er et af de fire

Læs mere

Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER

Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER Kunst i AALBORG KONGRES & KULTUR CENTER Forpladsen MUR MED TÅRNE Vandkunst af Anita Jørgensen Skænket af Statens Kunstfond og Aalborg Kommunes Kunstfond. Afsløret ved 40 års jubilæet 15. januar 1993. FRA

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg

Rammeaftale. mellem. Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg Kultur- og Fritidsafdelingen 13. maj 2013 Forslag Rammeaftale mellem Silkeborg Kommune og Fonden Musik- og Teaterhuset, Silkeborg som grundlag for kommunalt tilskud til drift af Jysk Musik & Teaterhus,

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT. Kunsten

ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT. Kunsten ANSØGNING PROJEKTMODNING: CARSTEN HÖLLER - THE AALBORG SLIDE PROJECT Kunsten ANSØGNING Kunsten Museum of Modern Art Aalborg er et museum i rivende udvikling. Den præmierede museumsarkitektur tegnet af

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Børnebondegård Horsens

Resultatkontrakt. Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Børnebondegård Horsens Resultatkontrakt Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Børnebondegård Horsens Kontraktens start: 5. april 2011 Kontraktens slut: 1. juli 2014 Journalnummer: 13376231510 Kontraktens parter Region: Region

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012 Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune Frederiksværk d. 30.03.2012 Ansøgning vedr. sommerudstilling i Gjethuset: Sommerens store udstilling i Gjethuset,

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. 6. juni 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 7 Mødedato: 28.05.2014 Tidspunkt: Kl. 10.00-16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Jakob Tækker. < > Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 10 Mødedato: 4.09.014 5.09.014 9.09.014 30.09.014 Tidspunkt: Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 13-1 3. sal (ved direktionssekretariatet) REFERAT

Læs mere

Ansøgning om tilskud til kulturelle arrangementer/aktiviteter i Vesthimmerlands Kommune

Ansøgning om tilskud til kulturelle arrangementer/aktiviteter i Vesthimmerlands Kommune Ansøgning om tilskud til kulturelle arrangementer/aktiviteter i Vesthimmerlands Kommune Ansøger: Fornavn: FinnThybo Arrangør:Nørrekærbiennalen Efternavn: Andersen CVR nr.:34652473 Adresse: Vesterkærsvej

Læs mere

Vores første opgave var at finde, istandsætte, renovere og bemande, skaffe tøj og udstyr til en butik med indvielse sidst i oktober 2016.

Vores første opgave var at finde, istandsætte, renovere og bemande, skaffe tøj og udstyr til en butik med indvielse sidst i oktober 2016. Bestyrelsens beretning 2016 På initiativ af Fonden Mødrehjælpen blev vi etableret ved en stiftende generalforsamling d. 8. juni 2016, det vil sige for kun ni måneder siden. En bestyrelse på syv medlemmer

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019.

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019. Kultur- og Fritidsudvalget Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for tilskud gældende pr. 1. januar 2019. Indhold Baggrund...2 Prioriterede fokusområder, som du skal forholde dig til i ansøgningen...3

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Børnebondegård Horsens

Resultatkontrakt. Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Børnebondegård Horsens Resultatkontrakt Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Børnebondegård Horsens Kontraktens start: 5. april 2011 Kontraktens slut: 1. juli 2014 Journalnummer: 13376231510 Kontraktens parter Region: Region

Læs mere

FORMANDENS BERETNING 2015

FORMANDENS BERETNING 2015 FORMANDENS BERETNING 2015 Tiden ikke bare går stærkt - den løber afsted. Og det skyldes jo heldigvis oftest, at der sker så meget interessant dag efter dag, at man helt glemmer tiden. Ihvertfald føler

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Kære kollegaer. Kjul 11.august.2019

Kære kollegaer. Kjul 11.august.2019 Kjul 11.august.2019 Kære kollegaer Vi håber I nyder sommeren, lidt eller megen ferie og på vej til nye værker, inspirationer, planer eller faktisk igangværende arbejder. Planlægningen af DBS kommende arrangementer

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

EN SAMLING SURREALISME

EN SAMLING SURREALISME MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Generalforsamlingens 176 fremmødte afspejlede på fornemste vis tendensen fra året 2014, hvor foreningen med en stigning i medlemstallet på 355 kom op på 1315 medlemmer og dermed

Læs mere

1 af :50

1 af :50 1 af 5 30-01-2017 13:50 Indhold i nyhedsbrevet: Vi vil udvikle en ny finansieringsmodel med art Crowdfunding - Vi tester med den store skulptur Unbearable i Paris - Om det lykkes ved vi ikke, men det er

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål for Copenhagen Jazz Festival 2017-2019 1. Aftalens formål

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for aktivitetstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Aktivitetstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

METTE KLINGSTEN ADVOKATFIRMA

METTE KLINGSTEN ADVOKATFIRMA Referat af 4. ordinære generalforsamling i Foreningen L.A. Rings Venner den 10. april 2018 Formanden Jan Mejding bød velkommen til forsamlingen, som talte 30 personer. Herefter begyndte generalforsamlingen.

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014

Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014 Blad nr. 2982 Menighedsrådets ordinære møde torsdag den 25. september 2014 : Anne Rosendal, Jens Arendt, Ulla Thorbjørn Hansen, Elisabeth Fogh Hansen, Annie Larsen, Susanne Malmstrøm, Kirsten Christiansen,

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4 Jacoob Mathias Knud Verner Knudsen Udstiller i Kunstforeningen i perioden 29. marts - 4. maj 201 4 Næstved Kunstforening inviterer

Læs mere

KULTURHUSLEDER. Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune. København september Jobprofil. gør god ledelse bedre

KULTURHUSLEDER. Kulturhus Trommen. Hørsholm Kommune. København september Jobprofil. gør god ledelse bedre København september 2018 Jobprofil KULTURHUSLEDER Kulturhus Trommen Hørsholm Kommune GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258 1. Baggrund Stillingen

Læs mere

Samsø Billedkunstråd

Samsø Billedkunstråd Samsø Billedkunstråd Antoni Tapies: collage amb sobre, 1966, 30x36 cm. Samsø Kommunes Billedkunstråd Samsø Billedkunstråds hovedformål er at fremme den professionelle billedkunsts potentiale lokalt og

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Lock-out Bestyrelsen følger udviklingen nøje og drøfter løbende situationen.

Lock-out Bestyrelsen følger udviklingen nøje og drøfter løbende situationen. Orientering fra bestyrelsesmødet onsdag den 12. juni 2013 Meddelelse fra bestyrelsesformanden Bestyrelsesmedlem Mette Thorsen udtræder af skolebestyrelsen, da hun fraflytter Aarhus. Ib Kimose, der er valgt

Læs mere

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE Litteratur, teater, dans, billedkunst og musik FFB - FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR 2008 FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR Fagligt Forum for Børnekultur er et fagligt netværk

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger)

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Fredericia Bibliotek, 4. sal Mødetidspunkt: Kl. 15:30-18:30 Medlemmer: Formand: Lars Ejby Pedersen

Læs mere

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS)

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) 26. april 2013 kl. 15.00 18.20 på Dyssekilde Deltagere: Leif, Thorkild, Catalina, Ib, Elsebeth, Leif, Henny, MaiBritt, Leanne, Claudio, Birgitte,

Læs mere

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Af Lars Christian Nørbach Mangt og meget er blevet sagt om besøgstal egnethed eller mangel på samme til at vurdere den ene eller anden kulturinstitutions

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Æblefestival Assens Kommune. Hermed fremsendes ansøgning til Æblefestival Assens Kommune 2015

Ansøgning om tilskud til Æblefestival Assens Kommune. Hermed fremsendes ansøgning til Æblefestival Assens Kommune 2015 Assens Kommune Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget att.: Thomas Barfoed Assens, den 27. april 2015 Ansøgning om tilskud til Æblefestival Assens Kommune. Hermed fremsendes ansøgning til Æblefestival Assens

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

Teatret Svalegangens vision og strategi for

Teatret Svalegangens vision og strategi for Teatret Svalegangens vision og strategi for 2019-2029 MISSION Teatret Svalegangen sætter tidens tanker og følelser i bevægelse HVORFOR? Vi tror på at kunst, der reflekterer og debatterer vores samtid nedbryder

Læs mere

Velkommen! Ordinær generalforsamling Jyllingehallerne Tirsdag den 29. april 2014

Velkommen! Ordinær generalforsamling Jyllingehallerne Tirsdag den 29. april 2014 Velkommen! Ordinær generalforsamling Jyllingehallerne Tirsdag den 29. april 2014 29.04.2014 / 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse og godkendelse af det reviderede

Læs mere

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx Memo stillingen som Event- og Marketingkoordinator Baggrund Tønder Erhvervsråd og Tønder Handelsstandsforening har indgået en aftale om tilpasning af den eksisterende bycenterchefstilling til de behov

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218

Aalborg Kommunes Kunstfond. Beretning Tlf Fax Godthåbsgade Nørresundby. KUNSTFONDEN Postboks 218 Aalborg Kommunes Kunstfond Beretning 2011 KUNSTFONDEN Postboks 218 Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf. 9931 4000 Fax 9931 4153 www.aalborgkommune.dk kultur-fritid@aalborg.dk Indhold: Side Bestyrelse og

Læs mere

KULTURPILOTER i en dansk forstad

KULTURPILOTER i en dansk forstad KULTURPILOTER i en dansk forstad Nordisk Kulturforum, Oslo den 11. maj 2011 Hvem er jeg? Anne Sophie Madsen Chefkonsulent i Pluss Leadership Cand.scient.pol. Arbejder med evalueringer, processer og projekter

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 11.00 Medlemmer: Anne Sofie Meldgaard Ben Woodhams Dorthe Fink Erling Risager Heidi Hentze

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Baggrund. Billedværkstederne

Baggrund. Billedværkstederne Baggrund Mols og Djursland rummer en storslået natur og en perlerække af historiske vidnesbyrd med spændende historier, der fortjener at blive fortalt, fordi de bidrager til vor fælles kulturforståelse,

Læs mere

AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN

AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK 23-24 MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN 1 REFERAT For tredje gang blev der afholdt fælles weekend for FN-forbundets kredse og netværk. Som

Læs mere

Ansøgningsskema Mærk Næstved

Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes som e-mail til: Mærk Næstved, Center for Strategi og Innovation Mrk: Ansøgning Mærk Næstved Mail: maerk@naestved.dk Har du spørgsmål

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Du har indsendt følgende ansøgning om tilskud fra Start- og Udviklingspuljen.

Du har indsendt følgende ansøgning om tilskud fra Start- og Udviklingspuljen. -----Oprindelig meddelelse----- Fra: Roskilde Kommune [mailto:kommunen@roskilde.dk] Sendt: 12. september 2017 16:11 Til: Postkasse Kultur og Idræt Emne: Ansøgning om tilskud fra Start- og Udviklingspuljen

Læs mere

REGION NORDJYLLAND. Museer

REGION NORDJYLLAND. Museer REGION NORDJYLLAND Museer FREDERIKSHAVN: Frederikshavns Kunstmuseum Parallelvej 14 9900 Frederikshavn T: 9845 9080 kunstmuseum@frederikshavn.dk http://www.frederikshavnkunstmuseum.dk/index.php/ HJØRRING:

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Forord Kulturlivet

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Rune Gade (formand), Jette Gejl Kristensen (næstformand), Kristina Ask, Lars Mathisen, Inge Merete Kjeldgaard.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Rune Gade (formand), Jette Gejl Kristensen (næstformand), Kristina Ask, Lars Mathisen, Inge Merete Kjeldgaard. 9. november 2011 Jour.nr.: Statens Kunstråds Billedkunstudvalg Møde nr. 6 Mødedato: 05 07.10.2011 Tidspunkt: 05.10 Kl. 10.00-16.00 06.10 Kl. 09.00 16.00 07.10 Kl. 09.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til

Læs mere

Skulpturen på Havnepladsen

Skulpturen på Havnepladsen Skulpturen på Havnepladsen Det startede ca. marts 1991, hvor Broager Kommune havde planer om at opføre noget kunst på Havnepladsen i Egernsund. Borgerforeningen tog affære, og et udvalg - sammen med en

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Gladsaxe Jazzfest

Gladsaxe Jazzfest Unge og mere erfarne musikere optræder hvert år side om side under Gladsaxe Jazzfest. Birgitte Soojin Band underholdt i 2014 på Pladsen i Søborg. 01-10- 2014 Evaluering af rammeaftalen mellem: Gladsaxe

Læs mere

VALG AF KANDIDAT TIL DEN FYNSKE KULTURPRIS Hvorfor skal kandidaten indstilles til Den Fynske Kulturpris 2019?

VALG AF KANDIDAT TIL DEN FYNSKE KULTURPRIS Hvorfor skal kandidaten indstilles til Den Fynske Kulturpris 2019? VALG AF KANDIDAT TIL DEN FYNSKE KULTURPRIS 2019 Navnet på kandidaten Hvorfor skal kandidaten indstilles til Den Fynske Kulturpris 2019? Kultur på Recept Kultur på Recept er et unikt tilbud for Nyborg Kommunes

Læs mere

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Januar 2011 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Tidligere handlingsplaner fra Markedsføringsgruppen har kun været 1-årige. Denne handlingsplan

Læs mere

Sculpture Experiment Silkeborg

Sculpture Experiment Silkeborg Sculpture Experiment Silkeborg 20.08 25.09 2016 / Skulpturparken på KunstCentret Silkeborg Bad / Art Centre Silkeborg Bad Gratis adgang / free entrance til S.E.S. i Skulpturparken. Åbent alle døgnets timer

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 22. april 2015

Referat fra generalforsamling den 22. april 2015 Referat fra generalforsamling den 22. april 2015 1. Indledning med andagt v/dagmar Bjerregaard 2. Valg af dirigent a. Kaj Ove Søe blev valgt. 3. Bestyrelsens beretning og visioner i punktform a. Året der

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012 Dagens program: Formanden bød velkommen til de fremmødte. En særlig velkomst til overlæge Peter Kramp, der holdt dagens foredrag samt til

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra Hjørring Kommune i 2018.

Ansøgning om tilskud fra Hjørring Kommune i 2018. Hjørring den 30. oktober 2017 Til Hjørring Kommune, Fritid og kultur. Att.: Leif Lund Jakobsen Ansøgning om tilskud fra Hjørring Kommune i 2018. Lønstrup Café Bio (LCB) er inde i en gunstig udvikling.

Læs mere

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen.

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen. 12.03.2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 3 Mødedato: 19. 21.03.2014 Tidspunkt: 19.03.2014: Kl. 09.00-16.00 20.03.2014: Kl. 08.00 17.00 21.03.2014: Kl. 08.00 19.00 Sted

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere