Energieffektivitet. med integreret bygningsstyring 01 I 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energieffektivitet. med integreret bygningsstyring 01 I 2009"

Transkript

1 Energieffektivitet Ronny Scherf Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 01 I 2009 Hvis man ser på anlægsteknikken i en bygning, findes der to angrebspunkter til at reducere driftsomkostningerne: For det første gælder det om at optimere styrings- og regule rings funk tionerne i delanlæggene, og for det andet om - system- og dermed også produ centrelateret - at op timere hele anlægget. Et typisk eksempel på en sådan systemintegration præsenteres i følgende praksisbaserede beskrivelse. I supermarkeder, hvor der ikke kun anvendes systemer til opvarmning og ventilation, men også til køling inklusive dybfrysere og kølereoler finder man anlæg, der består af mange forskellige under systemer. Disse undersystemer er for det meste enkeltstående løsninger, som er udstyret med kommu ni kationssnitflader, men som ikke understøtter nogen ensartet standard. Typiske system omfattende optimeringsfunk tioner som f.eks. centrale tidsprogrammer eller simpel videretrans mission af set punkter fra et delsystem til det andet er enkle, men særdeles effektive omkostnings- og energi bespa rende foranstaltninger. Også en systemomfattende registrering af måledata er et uund værligt værktøj i forbindelse med et anlægs forbrugsoptimering. Med CentraLine AX er det muligt at realisere en sådan total systemintegration. Integrationsplatformen HAWK fungerer her som multi lingual oversætter med et utal af ekstra funktioner.

2 Hvor opstår omkostningerne? For at kunne reducere driftsomkostningerne gælder det om at vide, hvor størstedelen af omkost nin gerne opstår, og hvilke af disse omkostninger det er muligt at reducere ved hjælp af et system- og producentrelateret netværk. Den systemomfattende registrering og evaluering af måledata er et væ sent ligt element i analysen af driftsomkostningerne og de efterfølgende energistyringstiltag. Væsentlige omkostningsfaktorer er driftsomkostningerne samt idriftsætnings-, vedligeholds- og serviceomkostninger. Sidstnævnte er i væsentlig grad afhængige af faktoren arbejdstid inklusive transport. Hvis anlægsteknikken giver mulighed for fjerntilgang, kan disse omkostninger redu ceres ganske betydeligt. Det er hermed muligt at realisere funktioner lige fra programmeringen og til kommissioneringen. Vedligeholdsopgaver udløses automatisk og videresendes via eller SMS til servicefirmaet. Den centrale fjerntilgang til systemer fra forskellige producenter giver helt nye vedligeholds- og servicemuligheder for alle implicerede parter. Hjernen i bygningen : CentraLine AX De forskellige systemer i en bygning arbejder hyppigt med forskellige kommunikationsprotokoller: Opvarmning og ventilation med BACnet, enkeltrumsregulering med LON, køling med ModBus, målere med M-Bus, for blot at nævne de mest almindelige eksempler. Med CentraLine AX er det muligt at integrere de forskellige protokoller med et og samme programme rings værktøj. Medens integrationsproblemer i dag typisk løses via gateways, kan én og samme hardware fra CentraLine AX erstatte flere gateways og desuden også overtage centrale funktioner som måle værdi registrering og lagring, alarmhåndtering samt fungere som grafisk operatørsnitflade for bru geren. (1) Hjernen i bygningen : CentraLine AX omfatter integrationsplatformen HAWK, den optionale betjeningscentral ARENA AX for netværksinstallationer og konfigurationssoftwaren Coach AX.

3 Hvordan fungerer det så? Integrationsplatformen HAWK fungerer som decentralt informations knudepunkt og indlæser via drivere informationer fra forskellige undersystemer, som benytter forskellige kommunikationsprotokoller. CentraLine AX understøtter som standard allerede mange protokoller (LON, BACnet, EIB/KNX, ModBus, M-Bus, OPC og mange flere.) Til kundespecifikke protokoller kan der implementeres egne drivere. Uafhængigt af undersystemet står alle informa tioner i HAWK således til rådighed for viderebehandling. Knudepunkterne (HAWKs) kan forbindes med hinanden i et netværk og opkobles på centralen ARENA AX. Hvert knudepunkt råder selv over funktioner, som muliggør direkte web-tilgang og dermed også fjernserviceringsscenarier. Helt frem til kommissioneringen af et LON-netværk kan alt foretages via fjerntilgang. Som standard understøtter HAWK registrering af måledata, videretransmission af alarmer via SMS eller og meget mere. (2) Problemet (til venstre) og løsningen (til højre)) med CentraLine AX Den centrale dataarkivering (MSSQL, MvSQL, Oracle osv.) i en database overtages af ARENA AX. Både HAWK og ARENA AX er udstyret med snitflader for energistyringssystemer. Aktuelt eksempel En stor norsk detailhandelskæde har med succes introduceret CentraLine AX i mere end 50 super markeder, som er nyindlemmet i virksomheden. De nødvendige ombygningsforanstaltninger, der blev foretaget med henblik på integreringen af de nye supermarkeder i dette system, skulle også udnyttes til en række effektivitetsforbedrende funktionsudvidelser. I supermarkeder ligger en del af kapitalen så at sige i kølereolen, og det drejer sig derfor om at tage bedst muligt vare på denne kapital. Derfor videretransmitteres systemalarmer fra køleaggregaterne til en central servicevirksomhed for nærmere analyse. Dette eksisterende alarmsystem skulle nu inte gre res i det nye system. Operatørens samlede krav til indførelsen af CentraLine AX var følgende:

4 Integration af de nye supermarkeder i det eksisterende alarmsystem med maksimal udnyttelse af eksisterende installationer med henblik på sikring af driftssikkerheden. System- og producentomfattende registrering af måledata (temperaturer, energiforbrug, indstillingssignaler etc.) med henblik på driftsomkostningsanaly ser og benchmark til minimering af driftsomkostningerne. Maksimal service-dækning via fjerntilgang for at minimere serviceomkostninger. Fjerntilgang er en nøgle til effektivitet. Når man betragter antallet af de integrerede super markedsafde linger og deres indbyrdes afstand, bliver det indlysende klart, at der med fjern tilgang kan spares rejseudgifter i et enormt omfang. En yderligere fordel ved fjerntilgang er, at man kun har brug for én ekspert, som holder opsyn med systemet og i nødstilfælde udlø ser tilsvarende handlinger. Automatiske meddelelser til de aktuelle kontaktpersoner via SMS og er standardfunktioner, som er omfattet af systemet. For servicefirmaet er tilgang til parametrene via internettet ikke blot bekvemt, men også omkostningsmæssigt fordelagtigt. Systemet skulle altså også kunne benyttes til disse serviceopgaver. Realisering af forskellige tilgangsniveauer for forskellige brugere (ejere, viceværter, teknikere etc.). Operatørerne af supermarkederne kan med en normal browser holde opsyn med og påvirke de tekniske systemer i deres supermarkeder (køle- og dyb frostaggregater, varme/ventilation, energiforbrug, lysstyring etc.). Naturligvis ønsker man også fra hovedkontoret af have til gang til alle supermarkederne for at sikre driftssikkerheden. Derfor skal der være både tekniske og mere enkle brugerniveauer til rådighed. Minimale installationsomkostninger. Netværkssikkerhed. Nyeste sikkerhedsstandarder skal understøttes.

5 Der stilles derfor følgende tekniske krav til systemet: Operatørens krav Integration i et eksisterende alarmsystem System- og producentomfattende registrering af måledata, med mulighed for fremtidige udvidelser. Fjerntilgang Forskellige tilgangsniveauer Tekniske krav Udvikling af en producentspecifik driver til integration i det eksisterende alarmsystem Fleksibel integrationsplatform, der skal kunne udbygges, og som har funktioner til måledata arkivering og understøtter forskellige standarder som BACnet, ModBus, LON, M-Bus, EIB etc, men også tillader yderligere driver-udviklinger. Anvendeligt til internettet. Tilgang til applikationer, datapunkter, parametre, tidsprogrammer etc. i undersystemer. Understøtning af et stort antal frit definérbare brugerniveauer med forskellige betjeningsover flader og forskellig funktionskompleksitet. Minimale installationsomkostninger Et centralt kommunikationsknudepunkt (M2M, Enterprise), følgelig minimalt hardware-omfang. Fjerntilgang til understøtning af væsentlige idrifttagningsfunktioner så 00som program mering og kommissionering. Indretning og idrifttagning skal være muligt både online og offline. Et software-værktøj for hele systemet lige fra integrationsniveau og til grafik. Bekvem og effektiv oprettelse lige fra integrationsniveau og til visualisering. Netværkssikkerhed Systemet skal understøtte internetstandarder som https og skal følgelig kunne integreres i en typisk it-infrastruktur.

6 Løsningen (3) Overblik over et CentraLine AX integrationsprojekt i Norge 1. Virksomhedens hovedkontor, Oslo 2. Servicevirksomheder (central alarmregistrering og -videretransmission, fjernservicering og -engineering med henblik på minimering af serviceomkostninger (også fjernkommissionering af LON), fjerntilgang for servicefirmaer. Den norske CentraLine samarbejdspartner udstyrede de udvalgte supermarkeder med integrations platformen CentraLine AX, som levede op til alle aktuelle udfordringer og målsætninger. Centra Line AX udvidede det eksisterende anlæg som projekteret og oprettede visualiseringer, som muliggør browser-tilgang til et system for fjernovervågningsformål, videretransmitterer alarmer fra for skellige systemer til den centrale servicevirksomhed samt understøtter den centrale måledataregistrering af alle vigtige informationer. Både supermarkedsoperatøren og hovedkontoret samt service partneren har specifik online-tilgang til alle for dem relevante data og kan således hurtigt og omkostnings fordelagtigt reagere på enhver forekommende situation. Netværkssammenkoblingen af de enkelte supermarkeder er et ideelt integrations- og fortrinligt anvendelseseksempel på CentraLine AX.

7 Opbygningen ser i de enkelte supermarkeder ud som følger: (4) Strukturen i de enkelte supermarkedsafdelinger 1. PC med internet-browser i supermarkedet 2. Systemspecifik alarmprotokol 3. Alarm-transmissionssystem 4. Systemspecifik BUS 5. Måleudstyr til energiforbrug 6. Temperaturer i dybfrysere, lysstyring, ventilationsregulering etc. 7. Styrings- og reguleringsudstyr til dybfrost- og kølediske CentraLine AX muliggjorde i kraft af sin integrationsplatform HAWK kommunikation mellem de forskellige systemsprog og forenklede således overvågningen af de enkelte komponenter samt service og vedligehold. Ud over de mulige store energibesparelser kan der med fjerntilgangen desuden spares 40% på de hidtidige rejseomkostninger, hvilket især gjorde sig bemærket ved idrifttagningen. Installationen af CentraLine AX har altså betalt sig i dobbelt forstand og kan tjene som forbillede for andre integrationsprojekter.

8 Kildehenvisninger (1) Foto: CentraLine (2) Grafik: CentraLine (3) Grafik: Ronny Scherf, CentraLine (4) Grafik: Ronny Scherf, CentraLine Forfatter: Ronny Scherf Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH Se flere detaljer og relaterede artikler om energibesparelser på Centralines hjemmeside eller kontakt os direkte. CentraLine Honeywell A/S Strandvejen Hellerup Tel

Energieffektivitet. med intelligent bygningsautomatik 05 I 2011

Energieffektivitet. med intelligent bygningsautomatik 05 I 2011 Energieffektivitet Ronny Scherf Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 05 I 2011 Hvis man ser på de tekniske installationer i en bygning, er der to måder at reducere driftsomkostningerne på. For

Læs mere

Intelligente løsninger til integrering af tekniske installationer i hospitalsbygninger 2011-1. Ronny Scherf

Intelligente løsninger til integrering af tekniske installationer i hospitalsbygninger 2011-1. Ronny Scherf 2011-1 Ronny Scherf Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH Intelligente løsninger til Bygningsmassen i Europa står for 40 % af det samlede energiforbrug. Hospitaler har et særligt stort

Læs mere

Energieffektivitet. ...på hoteller 10 I 2008. Hotelgæster kan godt lide komfort.

Energieffektivitet. ...på hoteller 10 I 2008. Hotelgæster kan godt lide komfort. Energieffektivitet Hannes Lütz Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 0 I 2008 Hotelgæster kan godt lide komfort. De betaler jo til syvende og sidst for deres værelse. Til gengæld forventer de varmt

Læs mere

Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX

Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX Sikkerhed Sov godt. Rejse uden bekymringer. Stol på KNX. Observant installation KNX er altid på vagt om natten og når du er ude at rejse. Den intelligente installation

Læs mere

TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME

TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME MED TANKE FOR HELHEDEN FUGMANNs stærke tekniske kompetencer er samlet i afdelingen Teknik, Brand & Sikring.

Læs mere

Vi præsenterer det nye COOL THINKING. Sunde og bæredygtige supermarkeder

Vi præsenterer det nye COOL THINKING. Sunde og bæredygtige supermarkeder Vi præsenterer det nye Danfoss-system AK-SM 850 & AK-EM 800 COOL THINKING Sunde og bæredygtige supermarkeder Mød Næste generations Kølesystem fra DANFOSS Danfoss har brugt fire år og 200.000 mandetimer

Læs mere

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Ved Henrik Schledermann Fag-ansvarlig for Bygningsautomatik Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Indholdsfortegnelse.

Læs mere

Energieffektivitet...

Energieffektivitet... Michael Rader Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 05 I 2008 Beboelses- og erhvervsbygninger tegner sig i Europa for mere end 40% af det totale primær energiforbrug. For på den ene side

Læs mere

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på Alarms Manager er et system der overvåger, styrer og alarmerer fra alle tænkelige hændelser og fra et utal af forskellige systemer. Alarms Manager kan erstatte, eller supplere alle typer systemer og tekniske

Læs mere

OVERVÅGNINGSSYTEM. Fjernovervågning på el-sikringer. Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system ENERGILØSNINGER

OVERVÅGNINGSSYTEM. Fjernovervågning på el-sikringer. Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system ENERGILØSNINGER OVERVÅGNINGSSYTEM ENERGILØSNINGER Fjernovervågning på el-sikringer Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system Sådan virker din løsning Webbaseret adgang til etactica databasen

Læs mere

BA Systems ApS. Anno 2016

BA Systems ApS. Anno 2016 BA Systems ApS Anno 2016 BA Systems, historien Historien Produktområder Installationstyper Kompetencer BA Systems anno 2016 Produkter Reference liste BA Systems, historien BA Systems ApS er 100 % danskejet

Læs mere

Seminar KNX Intelligente bygningsinstallationer

Seminar KNX Intelligente bygningsinstallationer Invitation til seminar KNX Intelligente Bygningsinstallationer 30. november - 2. december 2014 Seminar KNX Intelligente bygningsinstallationer Vi inviterer dig hermed til at deltage i ABB s seminar om

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale...

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... Enkel projektering... Enkel idrifttagning... Lavt energiforbrug... Næste generations VAV-system Efterspørgslen

Læs mere

MT Højgaards landbrugsbyggeri. Copyright 2008 MT Højgaard a/s

MT Højgaards landbrugsbyggeri. Copyright 2008 MT Højgaard a/s MT Højgaards landbrugsbyggeri 1 MT Højgaard a/s Lokal og landsdækkende Med 19 lokalkontorer og et hovedkontor dækker MT Højgaard hele landet. Landbrugsbyggeri Danmarks største bygge- og anlægsvirksomhed

Læs mere

Præsenterer: Bygningsteknologi. Fremtidens Intelligente bygninger. ved:

Præsenterer: Bygningsteknologi. Fremtidens Intelligente bygninger. ved: Præsenterer: Bygningsteknologi Fremtidens Intelligente bygninger ved: Sven Hjalholt HJALHOLT Gira Danmark Ingolf Pennerup WAGO Denmark A/S Facts: September 2009/ Oktober 2015 September 2009 170 16.470

Læs mere

Energieffektivitet. ... via regulerbare motorer med frekvensomformere. Energibesparelse ved FO-omdrejningsregulering

Energieffektivitet. ... via regulerbare motorer med frekvensomformere. Energibesparelse ved FO-omdrejningsregulering ... via regulerbare motorer med frekvensomformere Tomi Ristimäki Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 08 I 2008 Som følge af de konstant stigende energipriser tvinges virksomheder oftere og oftere

Læs mere

Desigo CC den nye måde at styre bygninger på! Multidisciplinsystem til effektiv drift af bygninger og alle tekniske discipliner.

Desigo CC den nye måde at styre bygninger på! Multidisciplinsystem til effektiv drift af bygninger og alle tekniske discipliner. Desigo CC den nye måde at styre bygninger på! Multidisciplinsystem til effektiv drift af bygninger og alle tekniske discipliner. www.siemens.dk/desigocc Desigo CC sætter ny standard for styring af bygninger

Læs mere

Dagsorden. Velkomst. - Introduktion. - CTS markedet. - Systemopbygning - Integration i CTS anlæg - Entreprisegrænser tekniske installationer

Dagsorden. Velkomst. - Introduktion. - CTS markedet. - Systemopbygning - Integration i CTS anlæg - Entreprisegrænser tekniske installationer Velkomst Dagsorden - Introduktion. - CTS markedet. - Systemopbygning - Integration i CTS anlæg - Entreprisegrænser tekniske installationer - Løbende spørgsmål - CTS/BMS marked BMS marked 1.0 1.3 milliard

Læs mere

Ventilation med ECL Comfort 310

Ventilation med ECL Comfort 310 Ventilation med ECL Comfort 310 Én løsning til styring og overvågning Med ECL Comfort 310 kan I samle styring og overvågning af alle jeres anlæg ét sted. Udvid eksempelvis en eksisterende varme- og brugsvandsløsning

Læs mere

NetNordic 365. Dine netværks- og integrationsløsninger i trygge hænder C L O U D D R I F T SUPPORT KONSULENT

NetNordic 365. Dine netværks- og integrationsløsninger i trygge hænder C L O U D D R I F T SUPPORT KONSULENT 365 Dine netværks- og integrationsløsninger i trygge hænder C L O U D D R I F T SUPPORT KONSULENT At være kundens «Best Companion» forpligter Det indebærer blandt andet at vi tilbyder «best-of-breed» løsninger

Læs mere

CleverHouse. SOFTCONTROL - CleverHouse. Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. Online styring af boliger!

CleverHouse. SOFTCONTROL - CleverHouse. Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. Online styring af boliger! Online styring af boliger! SOFTCONTROL - Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. SoftControl Gør dit liv mere sikkert, komfortabelt, og effektivt, mens du sparer penge SoftControl er en platform

Læs mere

Der er god økonomi og sund fornuft i at vælge energibesparende løsninger i det moderne kontorbyggeri.

Der er god økonomi og sund fornuft i at vælge energibesparende løsninger i det moderne kontorbyggeri. Løsninger til energibeelse i erhvervs- og administrationsbyggeri 50% 70% 60% Der er god økonomi og sund fornuft i at vælge energibeende løsninger i det moderne kontorbyggeri. Denne brochure giver eksempler

Læs mere

BAS 914S/929S Datablad

BAS 914S/929S Datablad BAS 914S/929S BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 914S/929S tilhører en familie af programmerbare kontrollere der er målrettet til mindre samt medium størrelse installationer.

Læs mere

Udviklingen fra 1945 til 2011

Udviklingen fra 1945 til 2011 Udviklingen fra 1945 til 2011 Hvorfor fokuser på pumpers energiforbrug? Energi forbrug (El) Hvor meget af Danmarks elforbrug bruges af pumper? Ca. 20 % til pumpedrift Vandværkernes energiforbrug Hvor meget

Læs mere

Novenco Climaster powered by ZerAx. Luftbehandlingsaggregat LAND PRODUCTS & SYSTEMS

Novenco Climaster powered by ZerAx. Luftbehandlingsaggregat LAND PRODUCTS & SYSTEMS Novenco Climaster powered by ZerAx Luftbehandlingsaggregat LAND PRODUCTS & SYSTEMS Novenco Climaster powered by ZerAx Spar energi, plads og penge... hvem vil ikke gerne det? der er masser af fordele ved

Læs mere

Introduktion. IQ3xCite systemet

Introduktion. IQ3xCite systemet IQ3xcite systemet Introduktion til IQ3xcite systemet Moderne bygninger bliver mere og mere komplicerede, og det stiller store krav til styring af, og kontrol med, driften. En bygnings CTS-anlæg (CTS =

Læs mere

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet Vejen til bedre og billigere energirapporter ENERGIOPTIMERING Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL En strøm af kvalitet R&M-EL Energioptimering Nyt koncept sikrer bedre og billigere energirapporter

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma, der

Læs mere

FarmOnline. klima for vækst

FarmOnline. klima for vækst FarmOnline klima for vækst Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og har mere end 40 års

Læs mere

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg?

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg? Nilan Calculator Passiv forvarmeveksling af luften via indbygget Heat-pipe, baseret på miljøvenligt kølemiddel Stort tilbehørs- og udvidelsesprogram Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling

Læs mere

ACTIVE WORKFLOW. Elektronisk bilagshåndtering i Microsoft Dynamics NAV. Optimeret økonomistyring. Tidsbesparende bilagssøgning og godkendelse

ACTIVE WORKFLOW. Elektronisk bilagshåndtering i Microsoft Dynamics NAV. Optimeret økonomistyring. Tidsbesparende bilagssøgning og godkendelse 1 Elektronisk bilagshåndtering i Microsoft Dynamics NAV Optimeret økonomistyring Tidsbesparende bilagssøgning og godkendelse Minimering af fejl og automatiseret opfølgning Scanning og behandling af bilag

Læs mere

Valg af BMS/CTS-system. - fra planlægning og projektering til drift

Valg af BMS/CTS-system. - fra planlægning og projektering til drift Valg af BMS/CTS-system - fra planlægning og projektering til drift Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Ved Henrik Schledermann Chefrådgiver og fagleder for Bygningsautomation, Alectia A/S Alectia

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg

Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg Skaber nemt og hurtigt overblik over data fra automatiserede anlæg SIA platformen er et unikt og innovativt produkt, der tilbyder data og værktøjer til at give overblikket over automatiserede anlæg En

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER 2.3. HSYCO/ALARMS MANAGER - INSTALLATION IONO ENHEDER IONO enheder er sensor kontrolenheder beregnet

Læs mere

CTS Drift og strategier. Kristian Kærsgaard Hansen Energi og Klima

CTS Drift og strategier. Kristian Kærsgaard Hansen Energi og Klima CTS Drift og strategier Kristian Kærsgaard Hansen Energi og Klima Varme-, brugsvands-, ventilation- og køleregulering med passende automatik Ved hjælp af moderne reguleringsudstyr kan man "skræddersy"

Læs mere

Byg på Uponor med Smatrix PRO

Byg på Uponor med Smatrix PRO Byg på Uponor med Smatrix PRO Vores nye kontrolsystem til gulvvarme og køling kan kommunikere med bygningens CTS-system og optimerer derfor både drift og komfort samt minimere energiforbruget uanset bygningstype.

Læs mere

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Basic Modul 1 Software Kursus K120101 K120102 K120103 K120104 K120105 K120106 Dato 31.1-1.2.12 6.-7.3.12 8.-9.5.12 21.-22.8.12 2.-3.10.12 20.-21.11.12 Modul

Læs mere

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg et driftsikkert valg - et driftsikkert valg Hospitalerne står over for store investeringer. 40 milliarder kroner skal bruges på at renovere hospitaler og bygge nye superhospitaler. Derfor gælder det om

Læs mere

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet Varmestyringsmodulet, der kontrolleres fra EG Brandsoft kalenderen,

Læs mere

BMS v/bent Ole Jonsen. Kontorhus Energiklasse 1 Energiberegning Besparelser Integreret løsning Tilbagebetalingstid Explorium

BMS v/bent Ole Jonsen. Kontorhus Energiklasse 1 Energiberegning Besparelser Integreret løsning Tilbagebetalingstid Explorium 76 BMS BMS v/bent Ole Jonsen Kontorhus Energiklasse 1 Energiberegning Besparelser Integreret løsning Tilbagebetalingstid Explorium 77 Kontorhus som energiklasse 1 Hvordan har vi gjort det 78 Eksempel på

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 3 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Indhold Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma,

Læs mere

Smart Panel. Den intelligente fordelingstavle. Thordur Svanbergsson Michael Thode Sørensen Jens Søndergaard

Smart Panel. Den intelligente fordelingstavle. Thordur Svanbergsson Michael Thode Sørensen Jens Søndergaard Smart Panel Den intelligente fordelingstavle Thordur Svanbergsson Michael Thode Sørensen Jens Søndergaard Krav om øget energieffektivitet EPBD (European Performance of Buildings Directive): Her kræver

Læs mere

Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus. Fase 1 Projektbeskrivelse

Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus. Fase 1 Projektbeskrivelse Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus Fase 1 Projektbeskrivelse Udarbejdet august 2012 Projektbeskrivelse Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus For at gøre projektet

Læs mere

Nu med AKTIV styring!

Nu med AKTIV styring! Introduktion til MinEnergi I/O Siden 1998 markedsleder inden for internetbaseret energistyring - spar op til 40 % på energiforbruget... med besparelsesgaranti! Nu med AKTIV styring! Sidste skud på stammen

Læs mere

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket Med ECL Comfort 310 er kontrollen over jeres varme- og brugsvandsanlæg samlet i én intuitiv og letanvendelig løsning. Det giver tryghed blandt

Læs mere

nilan multi link NILAN MULTILINK INNOVATION BY NILAN Få overblik og spar på driften

nilan multi link NILAN MULTILINK INNOVATION BY NILAN Få overblik og spar på driften NILAN MULTILINK INNOVATION BY NILAN nilan multi link Få overblik og spar på driften Nilan MultiLink giver mulighed for at opnå besparelser på driften af f.eks. boligblokke, hoteller, plejehjem, skoler,

Læs mere

e-sense Motion Trådløs bevægelsesstyring til aktive udendørsmiljøer

e-sense Motion Trådløs bevægelsesstyring til aktive udendørsmiljøer e-sense Motion e-sense Motion Trådløs bevægelsesstyring til aktive udendørsmiljøer Fordele Hurtig og nem installation Alle funktioner er integreret i stolpearmaturerne, og lyset reguleres automatisk via

Læs mere

Energieffektivitet...

Energieffektivitet... Michael Rader Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 4 I 28 Konstant stigende energipriser samt stadig flere lovbestemmelser er årsag til, at emnet Energieffektivitet i bygninger indtager

Læs mere

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Trådløse teknologier kommer buldrende Nye trådløse teknologier introduceres i et tempo som aldrig før Trådløse teknologier gør installation meget enklere.

Læs mere

KEYWATCHER TOUCH. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé DK-2610 Rødovre Telefon KeyWatcher Touch - Version

KEYWATCHER TOUCH. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé DK-2610 Rødovre Telefon KeyWatcher Touch - Version KEYWATCHER TOUCH KeyWatcher Touch er et netværksbaseret modulært og skalerbart intelligent nøglestyringssystem. Hver enkelt nøgle er overvåget med total kontrol over, hvem der må fjerne nøglen samt hvem,

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - TELEGRAM MESSENGER

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - TELEGRAM MESSENGER Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - TELEGRAM MESSENGER 2.7. HSYCO/ALARMS MANAGER - INSTALLATION TELEGRAM MESSENGER Som supplement til at modtage

Læs mere

Spar tid og penge med SERTICA Maintenance

Spar tid og penge med SERTICA Maintenance Tid til optimering Spar tid og penge med SERTICA Maintenance D Frigør ressourcer i den tekniske afdeling, og forlæng levetiden på dit udstyr med SERTICA - et fleksibelt softwaresystem, der administrerer,

Læs mere

CTS konference: Tag bussen til første. stop.

CTS konference: Tag bussen til første. stop. 1 CTS konference: Tag bussen til første John Olsen 2014-09-11 stop. Copyright 2012 Grontmij A/S Brugerflader Mange muligheder Åbne standarder eller proprietærer. Forskellige forretnings modeller. Hovedstation

Læs mere

Før valg af adgangskontrol - kundekrav. Krav kunden bør stille til sit adgangskontrolsystem

Før valg af adgangskontrol - kundekrav. Krav kunden bør stille til sit adgangskontrolsystem Krav kunden bør stille til sit adgangskontrolsystem Her er opstillet en række krav, det er vigtigt og relevant, at kunden stiller til sit kommende adgangskontrolsystem. Et forkert valg kan medføre, at

Læs mere

Remote Telecom Sites. Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele. Mogens G. Nielsen

Remote Telecom Sites. Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele. Mogens G. Nielsen Remote Telecom Sites Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele Mogens G. Nielsen Remote Telecom Sites (RTS) Formål Optimere energiforsyningen til Remote Telecom

Læs mere

Kom fremtiden nærmere

Kom fremtiden nærmere 01 DK Kom fremtiden nærmere Smart Flow Management Digital platform til trykluftskompressorer Real-time data giver dig det kølige overblik iconn giver ro i sindet Hos CompAir er effektivitet i højsædet;

Læs mere

Brunata DriveBy. mobil fjernaflæsning af målere

Brunata DriveBy. mobil fjernaflæsning af målere Brunata DriveBy Pr netveint rsio A4 n Brunata DriveBy Til dem, der ikke vil bruge tiden på måleraflæsning Langt de fleste varmemålere aflæses i dag manuelt ved et besøg af en aflæser. Den metode kræver

Læs mere

Optimal performance. Scanvaegt Service FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE

Optimal performance. Scanvaegt Service FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE Scanvaegt Service Optimal performance FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE Scanvaegt Systems er en stærk servicepartner, der yder forebyggende vedligehold det forhindrer produktionsstop

Læs mere

Fairford Synergy Energi optimerende softstarter.

Fairford Synergy Energi optimerende softstarter. Fairford Synergy Energi optimerende softstarter. MTO electric introducerer nu Fairfords nye Synergy Soft Starter på det danske marked. Soft Starteren anvender den nyeste digitale teknologi og tilbyder

Læs mere

For at en virksomheds hovedformål og drift kan fungere optimalt, er der en lang række af underliggende servicefunktioner der skal være på plads.

For at en virksomheds hovedformål og drift kan fungere optimalt, er der en lang række af underliggende servicefunktioner der skal være på plads. Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com ALARMS MANAGER HVORFOR ANSKAFFE ALARMS MANAGER? Alle virksomheders eksistensgrundlag er deres kunder. Dette uanset hvilken type virksomhed vi taler

Læs mere

Må en varmemåler se lækker ud?

Må en varmemåler se lækker ud? Må en varmemåler se lækker ud? Brunata Futura+ sætter nye standarder for boligindretning og forbrugsmåling I halvdelen af alle danske hjem sidder der lovpligtige varmemålere på radiatorerne. De skal sikre

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA 2.6. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION AXIS KAMERAER Team Mobbis anbefaler AXIS som leverandør af

Læs mere

PACOM UNISON SIKKERHEDSSTYRING PÅ EN NEM MÅDE

PACOM UNISON SIKKERHEDSSTYRING PÅ EN NEM MÅDE PACOM UNISON SIKKERHEDSSTYRING PÅ EN NEM MÅDE Hospitaler Den åbne, integrerede platform for sikkerhedsstyring. PACOM Unison er en åben og integreret sikkerhedsstyringsplatform, der giver dig mulighed for

Læs mere

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen Fremtidens belysning, mere end blot lys Kim Hardi Nielsen 1 Vi ser et øget behov for energibesparende belysningsløsninger Næsten 20% af vores elforbrug anvendes til belysning 2 75% af det samlede energiforbrug

Læs mere

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 1, maj 2010

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 1, maj 2010 Klimakommunehandlingsplan 2009-2012 Udgave 1, maj 2010 Indhold Indledning... 3 Projekter og tiltag til realisering af reduktionsmål... 4 EPC på skoler... 4 Tiltag... 4 Reduktionspotentiale... 5 Tidspunkt

Læs mere

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS 1 Hvem er Dansk Varmepumpe og vores partnere DANSKVARMEPUMPE.DK er en del af den efterhånden store familie hvor også DANSKSOLVARME.DK og

Læs mere

KeyWatcher Illuminated

KeyWatcher Illuminated er et modulært og skalerbart intelligent nøglestyringssystem. Hver enkelt nøgle er overvåget med total kontrol over, hvem der må fjerne nøglen samt hvem, hvornår og hvor der reelt er fjernet en nøgle samt

Læs mere

ecocirc XL and XLplus HØJ EFFEKTIVE SINGLE OG DOBBELT CIRKULATIONSPUMPER I STØBEJERN ELLER BRONZE TIL VARME OG KOLDE HVAC APPLIKATIONER

ecocirc XL and XLplus HØJ EFFEKTIVE SINGLE OG DOBBELT CIRKULATIONSPUMPER I STØBEJERN ELLER BRONZE TIL VARME OG KOLDE HVAC APPLIKATIONER ecocirc XL and XLplus HØJ EFFEKTIVE SINGLE OG DOBBELT CIRKULATIONSPUMPER I STØBEJERN ELLER BRONZE TIL VARME OG KOLDE HVAC APPLIKATIONER Præcis hvad du har brug for, fra en cirkulationspumpe. Lave driftomkostninger.

Læs mere

Intelligente løsninger levering, installering og servicering af intelligent bygningsautomatik

Intelligente løsninger levering, installering og servicering af intelligent bygningsautomatik Intelligente løsninger levering, installering og servicering af intelligent bygningsautomatik 2 JYSK CTS BYGNINGSAUTOMATIK Vores opgave er at levere den bedste løsning Jysk CTS A/S er grundlagt på viden,

Læs mere

KeyWatcher Touch. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé 125-127 DK-2610 Rødovre Telefon +457010 5588. Version 150411

KeyWatcher Touch. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé 125-127 DK-2610 Rødovre Telefon +457010 5588. Version 150411 er et netværksbaseret modulært og skalerbart intelligent nøglestyringssystem. Hver enkelt nøgle er overvåget med total kontrol over, hvem der må fjerne nøglen samt hvem, hvornår og hvor der reelt er fjernet

Læs mere

SmartStruxure. Enkelt. Smart. Effektivt. Integreret bygningsautomatik. Make the most of your energy SM

SmartStruxure. Enkelt. Smart. Effektivt. Integreret bygningsautomatik. Make the most of your energy SM SmartStruxure Enkelt. Smart. Effektivt. Integreret bygningsautomatik Make the most of your energy SM Enkelt. Smart. Effektivt. > Optimer dit energiforbrug, bevar et sundt og produktivt indeklima, opdater

Læs mere

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby

Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby Danmarks Tekniske Universitet Campus Service - Lyngby Standard for fieldbus Gældende fra: 12. Juni 2014 Campus Service DTU Nils Koppels Allé DTU, Bygning 413 DK-2800 Kgs. Lyngby Lyngby Tlf +45 45 25 25

Læs mere

Komplet Scotte pillefyr sæt 10 Kw - kedel med selvrensende røgkøl (Blackstar BS1016)

Komplet Scotte pillefyr sæt 10 Kw - kedel med selvrensende røgkøl (Blackstar BS1016) Komplet Scotte pillefyr sæt 10 Kw - kedel med selvrensende røgkøl (Blackstar BS1016) Næste generations pillefyr. Black Star (BS1016) med selvrensende røgkøler. Moderne pillefyr med automatisk rens af

Læs mere

Smart cabinet med RFID teknologi

Smart cabinet med RFID teknologi Smart cabinet med RFID teknologi Hvad er et DYANE smartcabinet? Et DYANE smartcabinet er et skabssystem baseret på RFID teknologi, hvor adgangen er begrænset til håndtering af kostbare produkter eller

Læs mere

DEFA introducerer verdens mest

DEFA introducerer verdens mest DEFA introducerer verdens mest intelligente bilalarm? DVS90 alarm fra DEFA sætter en ny standard for alarmsystemer for køretøjer Alarmen tilpasses køretøjet ved montering DVS90 er konstrueret på en fleksibel

Læs mere

Klima-, energi- og bygningsministerens redegørelse til Folketinget om energipolitikken. 12. december 2013

Klima-, energi- og bygningsministerens redegørelse til Folketinget om energipolitikken. 12. december 2013 Klima-, energi- og bygningsministerens redegørelse til Folketinget om energipolitikken 12. december 2013 Hvad er der ellers BR 2010 snart revideret og opstrammet til BR 2015 og så BR 2020 DS 447 Ventilation

Læs mere

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere.

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere. C-WEB Byggeprojekt.dk og C-WEB leverer mobile og webbaserede digitale byggerier i skyen. IT-infrastrukturen er skræddersyet efter specifikke behov og til udveksling af kvalitetssikrede byggeinformationer

Læs mere

Type EM-BAC-MOD BACNET- OG MODBUS-INTERFACE TIL EASYLAB REGULATORER OG ADAPTERMODULER

Type EM-BAC-MOD BACNET- OG MODBUS-INTERFACE TIL EASYLAB REGULATORER OG ADAPTERMODULER Hjemmeside > Produkter > Styresystemer > Styresystem EASYLAB og TCU-LON-II - LABCONTROL > Udvidelsesmoduler > Type EM-BAC-MOD Type EM-BAC-MOD BACNET- OG MODBUS-INTERFACE TIL EASYLAB REGULATORER OG ADAPTERMODULER

Læs mere

Brugervenlig og kommunikativ!

Brugervenlig og kommunikativ! Brugervenlig og kommunikativ! Altivar 312 Frekvensomformer til tre-faset asynkrone motorer, 0,18 til 2,2 kw en-faset 240V 0,18 til 15kW tre-faset 200-600V Specielle funktioner til alle typer af maskiner

Læs mere

WITTMANN BATTENFELD med innovative produkter og processer på Fakuma 2011

WITTMANN BATTENFELD med innovative produkter og processer på Fakuma 2011 Juli 2011, Kottingbrunn/Østrig PRESSEMEDDELELSE WITTMANN BATTENFELD Fakuma WITTMANN BATTENFELD med innovative produkter og processer på Fakuma 2011 På Fakuma, den internationale fagmesse for plastforarbejdning,

Læs mere

InfoPro 2i. Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro.

InfoPro 2i. Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro. InfoPro 2i Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro. Mission MaCom's mission er at sikre og skabe struktur i vores kunders

Læs mere

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion

FarmOnline. Farm Management til fjerkræproduktion FarmOnline Farm Management til fjerkræproduktion Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og

Læs mere

Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server. 1 Danfoss Group IT

Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server. 1 Danfoss Group IT Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server 1 Danfoss Group IT Carsten Davidsen Global MFG Solution Manager Nordborgvej 81 DK-6430 Nordborg Direct: +45 7488 6261 Mobile: +45 2949 5051 E-mail:

Læs mere

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL Styringssystemer Effektiv rumstyring AIRCONTROL AIRCONTROL Tilstedeværelse Fugtighed Temperatur Luftkvalitet 2 Behovsstyrede rumstyrings-strategier Effektiv rumstyring med X-AIRCONTROL Stadig strengere

Læs mere

Nyhed! Få det totale overblik over din vindmølles drift her og nu hvor som helst når som helst!

Nyhed! Få det totale overblik over din vindmølles drift her og nu hvor som helst når som helst! Nyhed! Få det totale overblik over din vindmølles drift her og nu hvor som helst når som helst! Prøv Wingmaster med Momentum CashFlowModule gratis i 4 uger. Kære vindmølleejer, Momentum Gruppen A/S kan

Læs mere

ØGET FOKUS PÅ SIKKERHED

ØGET FOKUS PÅ SIKKERHED white paper ØGET FOKUS PÅ SIKKERHED er et varslings- og krisehåndteringssystem udviklet af Magenta. Der er et stigende behov for at have systemer, der kan give øget tryghed og sikkerhed på arbejdspladser,

Læs mere

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Den grønne kontakt til din virksomhed Kontakt med omtanke for miljø og økonomi En slukket stikkontakt kan mærkes på bundlinjen I dag stilles der mange krav til lysstyring i erhvervsbygninger gennem lovgivningen.

Læs mere

Elforsk programmet prioriterer at:

Elforsk programmet prioriterer at: Elforsk programmet prioriterer at: Styrke indsatsen for energieffektivisering set i lyset af den europæiske CO2 kvoteregulering Styrke integrationen af design, funktionalitet, brugervenlighed og omkostningseffektivitet

Læs mere

Optimer din løsning med 360 energieffektivitet

Optimer din løsning med 360 energieffektivitet Danfoss-løsninger til varmepumper Optimer din løsning med 360 energieffektivitet Oplev styrken ved 360 effektivitet med vores markedsførende ekspertise og brede produktportefølje til varmepumper til hjemmet

Læs mere

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi WiFi Mere komfort, mere kontrol og mindre energi - den smarteste måde at opvarme hjemmet på 2 Komfort og kontrol 3 evohome systemet for intelligent zonekontrol

Læs mere

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker

enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker enkelt robust driftsikkert erfaringen har vist os, at det virker Effektive rengøringsløsninger fra System Cleaners optimerer både kvalitet og produktionstid. Ideen bag navnet System Cleaners, som blev

Læs mere

Change management og automatisk backup. Har du styr på din backup?

Change management og automatisk backup. Har du styr på din backup? Change management og automatisk backup Har du styr på din backup? Håndterer du data manuelt? Håndterer du stadigvæk dine software programmer og data manuelt? (PLC, SCADA, robotter, CNC...) I så fald kender

Læs mere

Remote Video Solutions. fremtidens sikkerhedsløsninger

Remote Video Solutions. fremtidens sikkerhedsløsninger Remote Video Solutions fremtidens sikkerhedsløsninger Remote Video Solutions fremtidens sikkerhedsløsning Forøg dit sikkerhedsniveau ved at kombinere intelligent videoovervågning med vagtsomme vagtoperatører

Læs mere

RÅDGIVNING. Avanceret el-rådgivning. Vælg rådgivning der er baseret pa faktuelle data og fjernovervågning ENERGILØSNINGER

RÅDGIVNING. Avanceret el-rådgivning. Vælg rådgivning der er baseret pa faktuelle data og fjernovervågning ENERGILØSNINGER RÅDGIVNING ENERGILØSNINGER Avanceret el-rådgivning Vælg rådgivning der er baseret pa faktuelle data og fjernovervågning Specialisering i elektrisk sikkerhed og energibesparelser Powena s rådgivningsservice

Læs mere

Spar tid og penge med Sertica Maintenance

Spar tid og penge med Sertica Maintenance Tid til optimering Spar tid og penge med Sertica Maintenance D Frigør ressourcer i den tekniske afdeling, og forlæng levetiden på dit udstyr med Sertica - et fleksibelt softwaresystem, der administrerer,

Læs mere

Interoperabilitet - hvor dybt

Interoperabilitet - hvor dybt Interoperabilitet - hvor dybt stikker det? Hvilken arkitektur er nødvendig for at skabe interoperabititet på nationalt plan? Esben Dalsgaard Chef IT-arkitekt, Digital Sundhed Indledende betragtninger Den

Læs mere

RS PRO - The Interior Sensor System

RS PRO - The Interior Sensor System RS PRO 500 RS PRO 1000 RS PRO SYSTEM - vores højfrekvens-teknologi, er konsekvent udviklet til professionelle krav RS PRO SYSTEM lys når der er brug for det, decentrale lysstyring nyeste højfrekvens teknologi

Læs mere

Langsigtet bæredygtighed

Langsigtet bæredygtighed Langsigtet bæredygtighed Vores filosofi Hos Savosolar udvikler vi termiske solvarmeløsninger til professionelle. Vi tror på at kvalitet er den bedste investering, via en pålidelig energiproduktion og den

Læs mere