METRONYT 1 OKT år med Metroen. På sporet af Metroen side 13. AOK side 8 + 9

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "METRONYT 1 OKT2012. 10 år med Metroen. På sporet af Metroen side 13. AOK side 8 + 9"

Transkript

1 METRONYT OKT2012 METRONYT 1 10 år med Metroen På sporet af Metroen side 13. AOK side 8 + 9

2 Bestil online EFTERÅR PÅ THE LODGE! Nyd det på toppen af Skåne! Til dig som ikke vil gå glip af hygge og afslapning, giver vi dig her en kort oversigt over, hvad vi kommer til at tilbyde i efterårsvinden og den kolde vinter HALLOWEEN AT THE LODGE! Fra d. 22. oktober til d. 4. november tilbyder vi et (u)hyggeligt ophold til dig som vil forkæle dig selv lidt ekstra midt i efterårsrusket! GOOSE ON THE LOOSE! Fra d. 5 november til d. 18. november kan du på The Lodge nyde vores traditionelle gåsemiddag, som bliver serveret lidt Less Ordinary. CHRISTMAS LESS ORDINARY! Fra d. 19 november til d. 22 december er det jul på The Lodge - oplev en julestemning helt i top! Nyd en fantastisk julemiddag, der omfatter alle de trationelle julesmage, serveret på en utraditionel måde. Derpå følger en All-You-Can-Eat dessert buffet, som består af flere lækre desserter. Vores mål er at give dig en oplevelse du aldrig vil glemme - en Christmas Less Ordinary! Pris på ovenstående pr person/nat i dobbeltværelse: Mandag-Torsdag: 1895 SEK, Fredag: 1995 SEK, Lørdag: 2295 SEK Inkluderer: Delikatesse tallerken (lørdag: Aftenoon Tea), 2 timers adgang til Spa, en velsmagende middag om aftenen, indkvartering i dobbeltværelse og dejlig morgenmad dagen derpå. Helt fantastisk, luksuriøst og kun 1 time fra København! For mere information, følg QR-koden, klik på eller ring os på Central reservations: +46 (0)

3 METRONYT 3 Af Anne Sofie Hvenegaard, Glemmer du, så husker vi Metroen åbnede i 2002, året hvor euroen blev født, mobilen var en Nokia 3310, og Punk Royal-bukser var det nye sort. Tag med Metronyt på tidsrejse tilbage til Foto: Scanpix Cykeltaxa til hovedstaden Miljøvenlige transportformer hittede i Ligesom Metroen fik Cykeltaxaen også sin debut i København. Her fandt to dataloger på at åbne firmaet Copenhagen Rickshaw, et grønt transporttilbud til turister og travle københavnere. Opfinderne var inspirerede af den populære indiske hyrevogn, en såkaldt rickshaw. Det er en vakkelvorn cykelvogn, som transporterer folk rundt udelukkende ved pedalkraft. En indisk cykelfabrik stod for leveringen til Danmark, og de to danske opfindere forvandlede hurtigt cyklerne til sikre, moderne køretøjer med gear og fungerende bremser. Nordkraft blev en succes Den nu afdøde danske forfatter Jakob Ejersbo fik i 2002 sit helt store gennembrud med romanen og anmelder-darlingen Nordkraft, en fortælling om narko-miljøet i Aalborg i første halvdel af 1990 erne. Læseren drages ind i både weekend-junkiens univers med nysgerrige rejser væk fra hverdagens stress og jag foruden den mere brutale og afstumpede kerne af miljøet med tæsk, frygt og afhængighed. Udgivelsen af Nordkraft indbragte Ejersbo De Gyldne Laurbær, og i 2005 valgte Ole Christian Madsen at filmatisere den populære roman. En prins til Danmark Metroen er ikke den eneste kendis, der fejrer 10 års fødselsdag i år. Felix Henrik Valdemar Christian var nemlig det navn, præsten remsede op den 4. oktober 2002 i Møgeltønder Kirke. Her blev Prins Joachim og daværende Prinsesse Alexandras yngste søn døbt. Helt præcist blev prinsen født den 22. juli, så han er lige et par måneder ældre end Københavns førerløse Metro. Prins Felix, som han kaldes, er nummer otte i arvefølgen til den danske trone. Foto: Scanpix Ny valuta til EU-lande De fleste med interesse for politik husker den 1. januar 2002, hvor 12 EU-lande kunne bryste sig af at have fået ny valuta, nemlig euroen. Belgien, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Luxemburg, Portugal, Spanien, Tyskland og Østrig takkede ja til tilbuddet om den fælles mønt, mens danskerne forholdt sig mere skeptiske. I 2000 var den omdiskuterede fælles mønt til folkeafstemning, og her stemte 53,2 procent af de danske vælgere imod, mens 46,6 procent stemte for.

4 PROFESSIONEL TANDPLEJE OG SPECIALBEHANDLINGER: Almindelig undersøgelse og tandrensning Kroner og broer i porcelæn Implantater og proteser Plastfyldninger Tandblegning Rodbehandling Paradontosebehandling Laserbehandling Narkose og lattergas Smertefri behandling Konkurrence-dygtige priser Porcelænskroner fra kr. Implantat m. porcelænskrone fra kr. TÅRNBY SUNDHEDSHUS Kamillevej 4, 1. sal 2770 Tårnby TLF: Frederiksberg Hostrups Have Frederiksberg C Tlf: TANDPINEVAGT.dk Lørdag & Søndag kl NB: Kun Frederiksberg

5 METRONYT 5 Foto: Scanpix Trommer var hot Måske siger Played-A-Live (The Bongo Song) dig ikke så meget. Men hører du de første fire takter i det fængende pop-nummer, så er der ingen tvivl var året, hvor Safri Duo tog Danmark med storm. Den danske tromme-duo bestående af Uffe Savery og Morten Friis høstede ikke mindre end syv priser ved Danish Music Award. Albummet Episode II blev hyldet som Årets Album og Årets Danske Hit. Savery og Friis er begge uddannet fra musikkonservatoriet i København. Bukserne var Punk Royal De var army-grønne. De måtte også gerne hænge lidt, og hen over bagen var de påtrykt de hvide gotiske bogstaver: Punk Royal. Punk Royal-bukserne har i dag i bedste fald plads bagerst i klædeskabet, hvis ikke de for længst har måttet vige pladsen for nye trends. Men i 2002 var de i den grad in og noget af det mest hotte, du overhovedet kunne have på. Designerne bag var tre unge københavnere. På rekordtid forvandlede deres buksesalg sig fra at være et lille hippieforetagende med salg af gammelt militærtøj til et stort eksporteventyr med eksport til størstedelen af Europa. Mediernes borgmester-jagt Én mand, der næppe glemmer året 2002, er Peter Brixtofte. I februar indledte formiddagsavisen B.T. en række afslørende artikler, der anklagede den daværende borgmester i Farum Kommune for mandatsvig og embedsmisbrug. Den rødvins- og rejseglade borgmester havde påført kommunen et milliontab ved at misbruge de kommunale finanser. Jagten på Brixtofte spredte sig i medierne, og før daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen nåede at suspendere Brixtofte, trak han sig som borgmester. Foto: Scanpix Arkitektur i vandet Det er svært at forestille sig Islands Brygge uden det populære havnebad, der hver sommer lokker tusindvis af turister og københavnere i det kølige hav. Men faktisk kunne København først bryste sig af at have en strand midt i byen, da Havnebadet Islands Brygge åbnede i Men allerede et år senere blev det nyanlagte havnebad sejlet over til Havneholmen ved Fisketorvet. Nu skulle københavnerne nemlig have et endnu større havnebad. Havnebadet er bygget i træ og byder både på motionsbassin, legebassin og et fem meter højt udspringstårn. Foto: Scanpix Det skete også i 2002 Øl og sodavand på dåse fandt vej til supermarkedets hylder. Anders Fogh Rasmussen holdt sin første nytårstale som statsminister. DR s hverdagsserie Nikolaj og Julie lagde Danmark øde søndag aften. Brøndby IF blev danske fodboldmestre, og Brasilien vandt VM i fodbold. Sofie og Mikkel toppede listen over mest populære navne.

6 6 METRONYT Af Anne Sofie Hvenegaard, Kend din Metrohistorie Foto: Dasburo.dk Marie Wangers søn med den sorte pony Vidste du, at over 415 millioner passagerer har kørt med Metroen siden åbningen i år 2002? Og vidste du, at en pony også har taget en tur i det førerløse tog? Læs sjove historier og finurlige facts om den 10 år gamle Metro. En pony med trætte ben tog Metroen Det var egentlig en helt almindelig hverdag, da en Metro Steward i sensommeren 2003 måtte stoppe op i Metroen og knibe sig selv i armen. Og lige meget hjalp det. Inde i Metrotoget nær klapstolene stod stadig en lille udmattet shetlandspony med en næsten lige så udmattet ejer ved sin side. Den dengang 32-årige Marie Wanger havde netop købt den sorte pony til sin søn. Sammen skulle de nemlig på vandretur senere på året. Planen var, at ponyen skulle trække en lille vogn med den 2-årige dreng. Men gåturen fra ponyens gamle hjem til det nye på Islands Brygge var en lidt for stor mundfuld for det nye makkerpar. - Der var 12 km fra det sted, hvor jeg købte ponyen, til den stald, hvor den skulle bo. Og på det tidspunkt var ingen af os rigtig i form. Det var en varm dag, og da vi havde gået 7,5 km, var vi begge rigtig trætte. Vi stod på Bella Center station, og jeg tænkte, at hvis han kunne klare elevatoren op til perronen, så kunne han også klare en tur med Metroen, fortæller Marie Wanger. Noget af en overraskelse At møde en pony i Metroen var i sig selv en overraskelse for Metro Stewarden. Men det var ikke den eneste overraskelse, han fik. Betænksomme Marie Wanger havde nemlig købt en billet til hende selv og en børnebillet til ponyen, ligesom man gør med store hunde, for der findes ingen regler om heste i Metroen. Metro Stewarden og de andre passagerer var ikke de eneste, der fik sig en overraskelse denne dag. Den nye hesteejer fik selv lidt af en overraskelse, da den lille pony lagde en hestepære lige midt i Metroen. - Jeg husker det meget tydeligt. Pludselig lagde den en klat på gulvet, og jeg måtte skynde mig at samle det hele op. Der var ingen gratisaviser i nærheden, så jeg måtte skovle hestepærerne op i min røde uldtrøje, som jeg havde om livet, og bære det ud til en skraldespand. Det var ret pinligt. Og selvom Marie Wanger mener, at mange hverdage kunne gøres en smule sjovere, hvis flere mennesker tog deres dyr med i Metroen, så har hun ikke selv haft sin lille sorte pony med siden. For en god ordens skyld skal det nævnes, at det ikke er tilladt at tage hverken heste eller ponyer med i Metroen.

7 METRONYT 7 Bryllup 35 meter under jorden Nogle drømmer om et romantisk kirkebryllup i det helt store skrud, mens andre er mere til en uhøjtidelig vielse på rådhuset. For Julie Dufour Wiese blev det ingen af delene. Hvis hun skulle giftes, så skulle det være 35 meter under jorden ved tunnelskakten mellem Kongens Nytorv og Nørreport station altså lige dér, hvor Metro-arbejdere dengang i 1999 var i gang med at bygge Købehavns første Metrostrækning. Beslutningen tog hun, da hun første gang så de nyudgravede skakter under jorden i forbindelse med sin daværende stilling i det forhenværende Ørestadsselskabet, der stod for anlæggelsen af Metroen. - Jeg fik min kæreste med på ideen, og vi blev viet den 20. november 1999 i en cross-over, et stort underjordisk rum med Metroskiftespor lige ved Sjæleboderne tunnelskakt. Det specielle ved det her rum var, at det nærmest lignede en underjordisk katedral. Det var så utroligt smukt. Og tanken om, at det blev bygget i Københavns 60 millioner år gamle kalkundergrund, var noget ganske særligt, siger Julie Dufour Wiese. Intet var overladt til tilfældighederne, da parret sagde ja til hinanden i undergrunden. Alle 50 gæster fik sikkerhedshjelme, sikkerhedsveste og sikkerhedsstøvler på et sikkerhedskrav, når man opholder sig på en byggeplads. Heller ikke brudens kjole var særlig traditionel, fortæller Julie Dufour Wiese. - Som så mange andre brude fik jeg min kjole specialdesignet til lejligheden. Men på grund af kulden var min kjole mere en forret lang frakke end en egentlig kjole. Og så var den selvfølgelig syet af samme materiale, som sikkerhedsudstyr sys af. Den var skrigende orange med reflekser på. Den passede til min brudebuket, der bestod af blomster og finurlige byggepladsmaterialer. Den uforglemmelige dag er helt unik. Julie Dufour Wiese og Christoph Wiese er de eneste, der er blevet viet i Metroen. Sådan åbnede Metroen Hendes Majestæt Dronningen erklærede Metroen for åben den 19. oktober kl på Kongens Nytorv. Efter den officielle åbning fik de første passagerer mulighed for at køre med den nyåbnede Metro. Særlige adgangstegn blev solgt til åbningsweekenden. Et halvmaratonløb blev skudt i gang på Kongens Nytorv og førte løberne forbi samtlige nye Metrostationer. Åbningen blev flere steder i byen markeret med forskellige temaer, blandt andet Metro-tema, Storbyliv-tema og Historiefortællingtema. Metroens passagerer 415,4 millioner passagerer har kørt med Metroen i de første 10 år. Det svarer til, at hver eneste dansker har kørt med Metroen 74 gange. Kørte kilometer 43,5 millioner kilometer har Metroen kørt siden 2002, altså samme distance som at køre 1085 gange rundt om jorden eller omkring 58 gange til månen tur/retur. Kuriøst hittegods Mangler du dit gebis? Måske har du glemt det i Metroen. Gebis, en dildo og en kunstig arm er nogle af de ting, der er blevet glemt i Metroen. Foto: Ole Ziegler De sjove indslag Copenhagen Cooking, DR s symfoniorkester, fastelavn og catwalk er en håndfuld af de events, der har fornøjet passagererne i Metroen de første 10 år.

8 8 METRONYT OOOGuide: De bedste oplevelser Scene»Macbeth«i Det Røde Rum udstilling Foto: Miklos Szabo Bloddryppende Shakespeare»Macbeth«i Det Røde Rum! Kunne det være mere passende? I hvert fald, hvis vi skal være lidt morbide: For Shakespeares tragedie om krigsherren Macbeths bratte opstigning og ligeså hurtige fald er ikke bare forfatterens korteste, men også hans blodigste. Sidst vi så klassikeren var i Katrine Wiedemanns stort udfoldede, men ikke synderligt vellykkede version på Østre Gasværk Teater. Stor i slaget, mindre i sin virkning I Det Kongelige Teaters eksperimentalafdeling går man den modsatte vej og skruer ned for blusset mens man forhåbentlig stiller ind på det skræmmende drama: Her er det Nicolai Dahl Hamilton, der spiller titelrollen den både brutale og vege Macbeth, der lokkes af kræfter indre og ydre? til at tilrane sig magten og holde stædigt fast på den med alle midler. Maria Rossing er hans ærgærrige hustru, mens alle de øvrige roller er lagt i hænderne på tre skuespillere, Thomas Hwan, Johanne Louise Schmidt og Mikkel Arndt. Rune David Grue, den ene af Det røde Rums to faste instruktører, tager sig af iscenesættelsen. Hvad: Macbeth Hvor: Det Kongelige Teater, Det Røde Rum Skuespilhuset, Kvæsthusbroen, København K Hvornår: 21. september december. Udvalgte spilledatoer Kongens Nytorv Den kinesiske forbindelse Faurschou Foundation åbner en soloudstilling af Cai Guo-Qiang Åbningen af Faurschou Foundation, en privat kunsthal i Frihavnen, er en interessant kunstbegivenhed. Luise og Jens Faurschou har i en årrække drevet et kvalitetsgalleri i København de har også arrangeret adskillige udstillinger i Kina og den første kunstner med en soloudstilling i Faurschou Foundation bliver Cai Guo-Qiang. Cai Guo-Qiang arbejder stedsspecifikt og har også i København taget udgangspunkt i»danmarks historiske og kulturelle tilknytning til havet,«som det hedder i indbydelsen. Blandt de udstillede værker er en gammel båd, Cai Guo- Qiang udgravede på en strand i Japan i 2004 og efterfølgende blandt andet har fyldt med kinesisk porcelæn. Af andre bidrag kan fremhæves Cai Guo-Qiangs såkaldte gunpowder drawings; tegninger der er lavet ved hjælp af krudteksplosioner på papir. Også denne serie tager afsæt i dansk natur, kultur og historie. Hvad: Cai Guo-Qiang Hvor: Faurschou Foundation, Klubiensvej 11, København Ø Hvornår: Tirsdag-fredag kl indtil 7. december

9 METRONYT 9 udstilling De 8 gode sushi barer Disappearing into the Past Af Astrid la Cour Se Astrid Kruse Jensens eventyrlige fotografier hos Martin Asbæk Gallery. Astrid Kruse Jensen der gennem det sidste årti er blevet kendt for sine stemningsmættede skumrings- og nattefotografier hører til blandt de allermest interessante fotografer herhjemme. I hendes seneste serie, som man nu kan opleve hos Martin Asbæk, er hun gået nye veje. Her hviler et eventyrligt skær over rum og landskaber, men de umiddelbare erindringsglimt forstyrres af ujævne plamager. Hvad: Astrid Kruse Jensen: Disappearing into the Past Hvor: Martin Asbæk Gallery, Bredgade 23, København K Hvornår: Tirsdag-fredag kl , lørdag kl indtil 20. oktober Kongens Nytorv Scene Strindberg i bokseringen Flemming Enevold og Paprika Steen fører an, når Betty Nansen Teatret spiller»tribadernes nat«i anledning af 100-året for Strindbergs død. Svenske Per Olov Enquists debutdrama»tribadernes nat«blev en stor international teatersucces efter premieren i 1975, og det har holdt sig på repertoiret. Nu spiller Betty Nansen Teatret stykket i anledning af 100-året for Strindbergs død, og teaterchef Peter Langdal har valgt selv at sætte i scene. Hovedpersonerne i stykket er den svenske forfatter August Strindberg og hans kone, skuespillerinden Siri von Essen, som nu har forladt ham, men som han konfronteres med og hvilken konfrontation! på teaterscenen, hvor Strindberg uventet dukker op til en prøve på sit eget skuespil»den stærkeste«. Det giver anledning til et voldsomt opgør, der spejler Strindbergs komplicerede forhold til kvindekønnet snart tiltrukket, snart frastødt. Bedre bliver det naturligvis ikke af, at Siris unge kollega, den lesbiske Marie David, som Siri har haft en kærlighedsnat med, mens hun var gæst i parrets hus, også er til stede. Flemming Enevold og Paprika Steen skal slå gnister af hinanden i hovedrollerne. Hvad: Tribadernes nat Hvor: Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, Frederiksberg Hvornår: 22. september - 3. november. Mandag-fredag kl. 20. Lørdag kl. 17. Frederiksberg Foto: Scanpix Sefish Take Away Elmegade København N Sticks n Sushi Farimagsgade Øster Farimagsgade 16 B 2100 København Ø Umami Store Kongensgade København K Sanshin Sushi Smallegade Frederiksberg Sushiya Thorshavnsgade København S Go Away Amagerbrogade København S Green Sushi i Jægersborggade Jægersborggade København N Sushi Stop Vesterbrogade Frederiksberg C

10 Kære Metro passager, vil du komme til min 10 års fødselsdag fredag d. 19. oktober fra kl. 8-18? Glæder mig til at se dig! Mange hilsner Metroen Se program her! kl Lufthavnen Hilton og Ni Mat Spa fejrer dagen med lækkerier Kl Kgs. Nytorv Overraskelser fra Det Kongelige Teaters nye balletkompagni Corpus Kl Nørreport Kom og smag på Torvehallerne kl Ørestad Mød Master Chief i Fields og vind en Xbox 360 kl Vanløse Nyd jazztonerne fra CPH Jazz på flere stationer Læs mere om fødselsdagen på m.dk/10aar Fejres i samarbejde med Det Kongelige Teater, DR, Field s, Torvehallerne Kbh, Ni mat Spa og Hilton Copenhagen Airport

11 Hvorfor skal jeg vælge rejsekort METRONYT 11 Hvad er rejsekort? Rejsekort er din nye nemme billet til Metro, tog og bus. Du kender måske systemet fra andre lande, fx Oyster Card i London. Hvor kan jeg bruge rejsekort? Du kan bruge rejsekort i Hovedstadsområdet og på hele Sjælland. Rejsekort kan desuden bruges i alle DSB-tog i hele landet. Hvordan får jeg penge på rejsekort? Det er nemmest med en Tank-op-aftale, hvor der automatisk bliver overført penge fra din konto, så der altid er penge på dit rejsekort. Det er en fordel, hvis du i dag bruger klippekort eller enkeltbilletter Du samler alle dine rejser på ét kort Du slipper for at tælle zoner, for det gør rejsekortet automatisk Du kan få en Tank-opaftale, så der altid er penge på kortet, hvis du impulsivt vil hoppe på Metro, tog eller bus I Hovedstadsområdet svarer prisen til klippekortpriser Hvordan bruger jeg rejsekort? Du skal checke ind, når din rejse begynder og ind igen, hvis du skifter transportmiddel, fx fra Metro til bus. Du skal checke ud, når rejsen slutter. Hvor køber jeg et rejsekort? Det gør du på rejsekort.dk, hvor du også kan tilmelde dig en Tank-op-aftale. Læs mere om rejsekort på m.dk/rejsekort Kender du din Metro Steward? Du kender dem fra Metrotog og -stationer. Metro Stewarderne. Og de kan mere end kontrollere billetter. De er i Metroen hele døgnet for dig og din sikkerhed. Brug Metro Stewarden til Spørgsmål om Metroen, stationer og billetter Hjælp hvis du er gangbesværet eller svagtseende Sikring af længere døråbningstid hvis du rejser med mange børn Det kan Metro Stewarden Skabe tryghed i Metroen Køre toget til perron hvis styresystemet skulle sætte ud Hjælpe med at forhindre ulykker Assistere redningsmandskab i tilfælde af ulykker

12 SPAR 25% på alle produkter* *Hvis man medbringer denne annonce - dog ikke gældende ved i forvejen nedsatte produkter/tilbud samt GHD glattejern. KØBENHAVN ÅRHUS VIBORG Frisør ID4U i Field s - os med de jyske priser BOOKING Dame klip tidsbestilt 395,- Herre klip tidsbestilt 350,- Børne klip tom. 12 år tidsbestilt 250,- Baby klip u/2 år 190,- Studierabat tjek vore hjemme side Hel farve fra 425,- Reflekser fra 380,- ID4U er en jysk frisør kæde som også har saloner i Bruuns Galleri i Århus og Sct. Mathias Centret i Viborg. Alle vores assistenter har gennemgået den 4-årige uddannelse - vi mener ikke man kan blive frisør på blot et år. Book online din næste frisør tid på: eller på tlf.: Drop in Vælger du dette koncept, så får du også din klipning billiger*. Konceptet er blot du kommer ind fra gaden uden, at have en tid hvor du så trækker et nummer i køen. Dame klip uden tidsbestilling drop in pris 295,- Herre klip uden tidsbestilling drop in pris 275,- Børne klip uden tidsbestilling drop in pris 210,- På gensyn i salonen. Team ID4U Field s, Plan 1 METROEN går LIGE TIL VORES DØR Åbningstider: Mandag til fredag 10:00-20:00 Lørdag 10:00-18:00. 1 samt sidste søndag i mdr. Ved drop in må der forventes ventetid I udentid/ Drop inn må der påregnes ventetid hvilket jo så også gør prisen er billigere.

13 METRONYT 13 Flere afgange i myldretiden Nu skal Metroens overjordiske stationer have perrondøre, som det kendes fra de underjordiske stationer. Det blev besluttet i regeringens trafikforlig i juni sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Med perrondørene bliver togdriften mere stabil, hvilket betyder, at antallet af afgange i myldretiden kan øges. I dag er der 120 sekunder mellem to afgange i myldretiden. Når perrondørene er oppe, kan togene køre hvert 100. sekund. Mød Metroen på Kulturnatten Igen i år kan du møde Metroen på Kulturnatten fredag den 12. oktober. Metroen finder du to steder i byen. Kom forbi Rådhuspladsen, hvor Metroens nye, interaktive udstilling På sporet af Metroen åbner. Her kan du få indblik i det store Metrobyggeri og prøve at råbe om kap med byggeriet. På byggepladshegnet på Rådhuspladsen kan du se udvalgte kunstværker skabt til Byen Hegn. Du kan stemme på dit favoritværk og være med til at sikre det publikumsprisen i Metroens kommende prisuddeling. Kig også forbi Transportministeriet og hør, hvordan de nye Metrostationer kommer til at se ud, når Metroselskabets chefarkitekt Lise Lind fortæller. I et billedshow kan du komme med på en tidsrejse og genopleve de første 10 år med Metroen. Børnene kan tegne et Metrotog og deltage i konkurrencen om 10 Metrosæt fra Brio. Husk at dit Kulturpas også gælder som billet i Metro, bus og tog på Kulturnatten. Bro over Sortedamssøen Fremover bliver løbeturen eller søndagsturen rundt om Sortedamssøen 700 meter kortere. En del af søen skal nemlig inddæmmes til en Metrobyggeplads, en såkaldt tunnelbyggeplads, der skal bruges til byggeriet af både Cityringen og Metrolinjen til Nordhavnen. For at du fortsat kan komme rundt om søen på Østerbro, er der bygget en flydende gangbro over søen. Når den nye Metro er færdigbygget, bliver søen genetableret og broen fjernet. På sporet af Metroen Nu åbner Metroens nye interaktive udstilling om byggeriet af Cityringen. Indtil 2018 vil udstillingen stå placeret rundt omkring i byen. Den starter på Rådhuspladsen, hvor den kan opleves fra den 12. oktober og på Frederiksberg Rådhusplads fra den 24. oktober. Metrobyggeriet er med sine 21 byggepladser ganske synlig i byen. Nu kan du blive klogere på det store anlægsbyggeri på en sjov og interaktiv måde. Ved du fx, hvor mange kilometer forsyningsledninger, der er blevet omlagt? Eller hvor meget jord, der bliver gravet op af undergrunden? Du kan sætte dig i naboernes sted og råbe om kap med maskinerne. Hvem kan støje mest? Eller tage en tur i tidsmaskinen og træde ind i Metroen anno Her kan du se, hvor nemt og hurtigt du kan komme rundt i byen. Den nye udstilling På sporet af Metroen henvender sig til både børn og voksne. Udstillingen vil i formiddagstimerne være forbeholdt skoleklasser, mens den om eftermiddagen er åben for alle. Metroudstillingen er gratis og er udviklet i samarbejde med Experimentarium. Bliv klogere på Metroen på den sjove måde Værd at vide Hvornår: Onsdag-torsdag kl , fredag kl og lørdag kl Hvor: Hvem: Københavns Rådhusplads fra den oktober og Frederiksberg Rådhusplads fra den 24. oktober - 3. november Børn og voksne Skolebesøg: Primært klasse Book skolebesøg og læs mere om udstillingen og dens placering i byen på m.dk/metroudstilling Metronyt udgives af Metroselskabet i samarbejde med Partner Publishing, en del af Berlingske Media. Oplag: stk., distribueret i Metroen. Metroen og livet i byen er vigtige for hinanden, og derfor kan du møde aktuelle københavnere i bladet, læse Berlingskes bylivsstof fra AOK og naturligvis blive opdateret på, hvad der sker i og omkring Metroen og den kollektive trafik. Har du kommentarer, idéer, ris eller ros til bladet, så kontakt os på Ansvarshavende redaktør: Suna Haugaard, Metroselskabet. Redaktør: Jung Heidi Moeslund, Metroselskabet. Produktionsledelse: Lasse Juhl Hansen, Berlingske Media. Design: Gitte Bengtsson, Kreativt Team, Berlingske Media. Annoncesalg: Partner Publishing,

14 14 METRONYT En rustning i køkkenaffaldet Af Anne Lundgaard, Københavns Museum Foto: Københavns Museum Arkæologerne er egentlig ved at pakke sammen og lukke ned på Rådhuspladsen. De sidste områder skal lige kigges igennem, inden udgravningerne er endeligt forbi. I sidste øjeblik, mellem potteskår og andet småt husholdningsaffald, falder blikket på noget uventet. En stor, massiv brystplade fra en rustning kommer til syne. Brystpladen er 50 cm lang, 30 cm bred og cirka 1 cm tyk. Midt på pladen er en højderyg, som beskytter maven og kroppen i kamp. Pladen er næsten intakt. Der er kun et enkelt hul i den, et hul som måske skyldes de mange år i jorden. Byens forsvarsværk Brystpladen fra rustningen vidner om Rådhuspladsens dramatiske fortid som en vigtig del af Københavns forsvarsværk. En scene anno 1536 under borgerkrigen Grevens Fejde kunne se således ud: Juli Der er borgerkrig i landet. København har været belejret af Christian den 3.s soldater i næsten et år. Foran byporten Vesterport møder en gruppe af kongens lejesvende en gruppe fra borgerværnet. De kæmper frem og tilbage på broen over voldgraven. En af de kæmpende soldater rammes af et hug, der får de sidste dele af lædersnorene, som holder hans brystpanser sammen, til at briste. Brystpladen falder af og ryger i voldgraven. Alt af værdi genanvendes Det er et ganske særligt fund. En intakt og relativt dyr genstand som en brystplade i en gammel voldgrav er usædvanligt. Sådan én blev der passet på, eller også blev den genbrugt til andre formål. Den blev under ingen omstædigheder smidt ud. Borgerkrigen varede fra 1535 til juli 1536, og det er muligt, at brystpladen er faldet i voldgraven i dette tidsrum. Hvem var ejeren? Brystpladen er nu sendt til konservering. En nærmere analyse af dekoration, design og materiale kan måske give bud på, hvor den er lavet. Og måske også svare på, hvem ejeren var og om den virkelig stammer fra belejringen af København i første halvdel af 1500-tallet. Fra slutningen af december kan brystpladen ses på Københavns Museum. Her åbner museet en udstilling, hvor udvalgte fund fra Metroudgravningerne udstilles.

15 DANMARKS BEDSTE GOKART OPLEVELSE! Kør gokart fra 100 kr. pr. person Åbent alle dage fra kl. 10:00 22:00 Hver torsdag, fredag og lørdag er der happy hour fra kl Siden april 2010 har målet været, at skabe Danmarks bedste gokart - oplevelse... Og så er det oven i købet i hjertet af København. Med en beliggenhed der er helt unik i historiske rammer og samtidig tæt på Enghave Station, er faciliteterne i orden og Sjællands største og nyeste indendørs gokartbane en realitet. Det skal være sjovt, der skal være fart på og for alle med benzin i blodet er der nu mulighed for at køre race sammen med venner, kollegaer eller forretningsforbindelser. Som den eneste bane på Sjælland er GoRacing godkendt af Teknologisk Institut - uden anmærkninger! Samtidig stiller vi med de nyeste Dino Gokarts, professionelt tidtagningsgrej og bygger et helt univers af hygge, spænding, samvær og teambuilding omkring GoRacing.dk. GoRacing ejes af Michael Lindqvist, Jan Grye Pedersen & Hans Henrik Bruus. Pasteursvej København V. Tlf

16 16 METRONYT Næste stop Kongens Nytorv! TRÆT AF BRILLER OG LINSER? Danmarks eneste øjenlaseroperation uden at røre og skære i øjet Går du med tanker om at få en laseroperation, der styrker dit syn? Så er du tættere på en unik løsning, end du måske er klar over. I Bredgade, blot 5 minutters gåtur fra Kgs. Nytorv, finder du Vårda Øjenklinik. Som de eneste i landet udfører vi den sikre og yderst skånsomme øjenlaseroperation, NoCut TM hvor dine øjne forbliver uskåret! Her vægtes kvalitet, sikkerhed og ærlige samtaler højest kig på vores hjemmeside eller kom forbi Bredgade, og få svar på dine spørgsmål. FAST PRIS! ,- for begge øjne SMS nocut til 1272 så ringer vi dig op på et bedre tidspunkt og kan svare på alle dine spørgsmål* NoCut TM ejes og udføres kun af Vårda Øjenklinik Bredgade 31 B, 3. sal 1260 København K Tel: *koster kun alm. SMS takst

Se de nye metrostationer

Se de nye metrostationer METRONYT JUN2013 Se de nye metrostationer Designet af stationerne på den nye metrolinje, Cityringen, ligger nu klar. VI KENDER ET STED Let og Smagfuld Sommermad med super sunde proteiner TV kok Claus Holm

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt Velkommen i Metroen Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt på en bæredygtig måde. Billetter

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Som noget af det første bestilte vi derefter vores bryllupsfotograf. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi ønskede, at Vores Store Dag skulle

Som noget af det første bestilte vi derefter vores bryllupsfotograf. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi ønskede, at Vores Store Dag skulle Julebryllup på Holckenhavn Slot Hvordan skaber man sit eget drømmebryllup, når ens dagligdag er fyldt med bryllupsinspiration og gode idéer? Betina og Rasmus er ejere af firmaet Maid of Honour, som er

Læs mere

Valencia den maj

Valencia den maj Valencia den 19. - 21. maj Velkommen til Passione Ferrari Superbiler, race og passionen for køreglæde. Det er hjertet i Passione Ferrari. Her kan du opleve den mest spændende side af motorsporten, nemlig

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online This text is a preheader which elaborates on the content in the news letter View the news letter online Nyhedsbrev juni 2013 "HUSET" Det er med meget stor glæde, at vi kan fortælle jer en helt særlig nyhed

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm Oven over skyerne..! Du skal lære mennesker, steder og ting ude i rummet og på jorden hvor du bor Du skal lære om stjernetegnene Du skal lave din egen planet-rap Du skal skrive et brev fra Månen Du skal

Læs mere

ta med Me troens maga sin Oplev metroen blive til Under København Se hvad der sker på metrobyggeriet

ta med Me troens maga sin Oplev metroen blive til Under København Se hvad der sker på metrobyggeriet ta med Me troens maga sin O K T. - N O V. 2 0 14 G U I D E Oplev metroen blive til Under København Se hvad der sker på metrobyggeriet TIL IN F OR M ATION Metromagasinet Til byen guider dig til oplevelser

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

SPILLEFILM PÅ FANØ. INFO OM PROJEKTET (Fortroligt) 27. September 2017

SPILLEFILM PÅ FANØ. INFO OM PROJEKTET (Fortroligt) 27. September 2017 SPILLEFILM PÅ FANØ INFO OM PROJEKTET (Fortroligt) 27. September 2017 KÆRE LÆSER På de følgende sider kan du læse diverse information om den spillefilm vi planlægger at optage på Fanø i begyndelsen af 2018.

Læs mere

Onsdag den 23. januar 2013

Onsdag den 23. januar 2013 1 METROSELSKABET Cityringen Informationsmøde for Onsdag den 23. januar 2013 2 Dagsorden 1. Velkommen Metroselskabet 2. Cityringen Metroselskabet 3. Regler Metroselskabet 5. Anlægsarbejdets faser CMT 6.

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.1/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 9. januar 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Tegneserier, tegneseriefigurer

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 3 - marts 2014 Helenenyt Nr. 3 (marts - årgang 25) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: MGr@ok-fonden.dk

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn Produktionsnr.

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med?

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? STØTTET AF TILMELD DIG TIL COOL CAMP 2016 - EN CAMP FOR SØSKENDE TIL KRÆFTRAMTE Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? Cool Camp er en camp for 20 søskende til kræftramte

Læs mere

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen?

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen? 14 Hvor skal vi hen? 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre Julia: Har du været i Skagen? Luis: Hvor ligger det henne? Julia: Oppe i Nordjylland. Luis: Har du været der? Julia: Næ, men jeg

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski! Januar Nytårsfest. I fritidsklubben markeres det nye års begyndelse med nytårs sjov og diskotek den første fredag i det nye år. Klubben byder på kransekage og saft, og der er festlige konkurrencer med

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Landsmøde Unge & kræft 2014

Landsmøde Unge & kræft 2014 Landsmøde Unge & kræft 2014 Er du ung? Har du kræft? Du er ikke alene! Så er det tid til DRIVKRÆFTENS Landsmøde Unge og kræft 2014! Og du er inviteret! Kom med og få ny inspiration, energi og selvfølgelig

Læs mere

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de Program for underholdningen i de forskellige årtier ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de første år i bibliotekets

Læs mere

Nr.10,5 december/januar 2011/2012! 11.årgang! OK-Hjemmet Thea! Protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte

Nr.10,5 december/januar 2011/2012! 11.årgang! OK-Hjemmet Thea! Protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte EKSTRA JUL Nr.10,5 december/januar 2011/2012! 11.årgang! OK-Hjemmet Thea! Protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte Sætternissen har været på spil!! Ninas fine artikel om Psykiatrien s Dag

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år.

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. Af Villy Guldbrand Jensen Mange borgere har i tidens løb ringet

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6 30 juni 2016 Nr. 6-30. juni 2016. Nr. 6 ET JOB I OPLYSNINGENS TJENESTE har været på besøg på Københavns Rådhus og talt med to seniorjobbere om deres job i Rådhusoplysningen i stuen på det berømte og prægtige

Læs mere

En letbane på tværs af København?

En letbane på tværs af København? En letbane på tværs af København? Besøg Københavns Amts vandreudstilling om letbanen langs Ring 3. Udstillingen åbner 11. april på Amtssygehuset i Herlev. Herefter går turen videre til Glostrup, Gladsaxe,

Læs mere

Kunst og Symboler kort udgave

Kunst og Symboler kort udgave 1 Gravsten som nabo til Rådhuset? Gravsten som nabo til Rådhuset? Den er god nok. Rådhuset og rådhusparken blev anlagt på den gamle Søndre Kirkegård, der havde eksisteret siden 1818. Her blev den sidste

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence!

Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! EFTERÅRSFERIE PÅ HASLEV MUSEUM 12-18. oktober 2015 Gamle lege, knipling og papirfoldning for børnene - og så er der Peberkagehuskonkurrence! GRATIS ADGANG Se mere inde i folderen PROGRAM FOR HASLEV MUSEUMS

Læs mere

Intermezzo. God fornøjelse Frederik Berg Olsen

Intermezzo. God fornøjelse Frederik Berg Olsen Metode Kære Læser, Et novellescenarie af Frederik Berg Olsen til Orkons Højhus-koncept Natural Born Holmers København 2002 Velkommen Hvis du har modtaget dette som en række A4-ark, så er det meningen,

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Featuring Borgerscenen JERNBANEGADE 9-9000 AALBORG Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANSFORMATOR ER AALBORG TEATERS EKSPERIMENTE-

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 03. maj 2012. Uge 19, torsdag 10. maj 2012 10/05/2012 14:35. 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 03. maj 2012. Uge 19, torsdag 10. maj 2012 10/05/2012 14:35. 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode Side 1 Uge 19, torsdag 10. maj 2012 09:30 Drivhusdrømme (3:6) Ny episode Mange drømmer om deres eget drivhus, hvor de kan trodse det kølige danske klima og pusle med planter eller nyde en kop kaffe - fra

Læs mere

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2012 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 4. oktober 5. oktober 8. oktober 9. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere