Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm."

Transkript

1 Fredag d. 23/ Dagens etape Spårö Figeholm. Gråvejr og diset. Vi har sejlet for motor og storsejl en hel del af dagen jeg har igen været styrmand, så det er Freddy, der har fotograferet. Vejrudsigten lover blæst og regn, så vi har besluttet, at vi skal i havn mens det står på. Vi er derfor sejlet til Figeholm, hvor ingen af os har været før. Der er havn flere steder i Figeholm, men vi ville gerne længst muligt ind for at ligge helt i læ, og vi var heldige at finde en tom plads den var desværre bare rød. Vi lagde os derind alligevel, og det begyndte at regne meget. Lidt efter kom Eureka vi havde fundet en plads til dem ved siden af en motorbåd der stod et skilt hvoraf det fremgik, at der var lavt pga. en sten, så man skulle den forkerte vej rundt om ankerbøjen bag motorbåden. Henning mente han tog bunden og ville ikke sejle ind, med sejlede ud til en bro længere ude væk fra byen. Vi blev i mellemtiden oplyst om, at ham der ejede den plads vi lå på ville komme hjem fra ferie inden aften, så vi måtte pænt fortrække fra den gode plads. Vi sejlede så selv om til pladsen ved stenen. Freddy prøvede at sejle ret om i meget lav fart, og vi bankede på stenen. Så måtte vi smyge os ind langs motorbåden fruen der var så venlig at komme ud iført paraply og hjælpe os. Nu da vi er fortøjet ligger vi godt og kan kigge op af åen. Her er et nydeligt klubhus, og det er sejlklubben, der passer havnen. Her ligger et mærkværdigt monstrum af en ponton-motorbåd. Den hedder Holger, og er designet til at tage pensionister og handicappede med på sejltur, så de kan komme ud og nyde skærgården fed idé! Her ligger også et lille søfartsmuseum. Det vil vi gå hen og kigge på i morgen, for med den vejrudsigt vi har set, må vi nok indstille os på, at blive her et par dage. Dagens distance blev 27,19 sømil. Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm.

2 Ved Ekö. Ved Ekö.

3 Ved Ekö. Ved Ekö.

4 Ved Ekö. Ved Ekö.

5 Kirsten er styrmand. Ved Ekö. Overensmærker ved Ekö.

6 Modgående færdsel. Grøn sideafmærkning med baggrund!

7 Simpevarp atomkraftanlæg med truende skyer. Freddy har overtaget roret Simpevarp i baggrunden.

8 Himmel og hav og en enkelt sejlbåd i det fjerne. Truende skyer og skær sydvest for Simpevarp.

9 På vej ind mod Figeholm mon vi når det i tørvejr? Lørdag d.24/ Overliggerdag i Figeholm. Det regner det meste af tiden, så vi tager den med ro og hygge nede om læ. Havnekontoret passes af nogle ældre mennesker fra sejlklubben de er meget venlige og imødekommende, så det er den rene fornøjelse at gå op og betale sine havnepenge. Vi fik i løbet af dagen besøg fra Eureka, og vi aftalte, at vi ville gå ud og spise her til aften, men først besøge det lille søfartsmuseum, der ligger lige ved havnen. Toiletter, bad og vaskemaskine ligger lidt langt væk fra os man skal rundt om en lille vig men det er endnu længere for Eurekas besætning, for de ligger noget længere ude end os. Hvis man forstørrer detaljekortet over havnen, som jeg satte ind i går, kan man se en stor lys tange lige hvor ruten drejer ind i havnen, og hvor der står Vasakajen det er her de ligger. Jeg har været ude at gå luftetur og er lige som i går blevet gennemblødt, så jeg har overvejet at lægge billet ind på tørretumbleren eller rettere skrive mig op i den lange kø i vaskebogen, men det kan jo være, Magdas oliefyr har kunnet klare tørringen, inden det bliver min tur. Når man skal til købmanden går man langs åen, i hvis munding vi ligger fortøjet. Der er et anlæg med broer, og åen slår en krølle. Der er fyldt med ænder. Der ligger to små træjoller fortøjet de ser nye og meget flotte ud. Det lille museum var en meget interessant oplevelse jeg fordybede mig længe i beskrivelser af gamle skibe, mennesker og især i en samling gamle sømandssange. Dem kunne det have været sjovt at få nogle kopier af! Spisestedet her i byen er et Pizzaria, som jo normalt ikke lige er vores og i alt fald ikke Freddys kop te, men de havde heldigvis et ret varieret menukort, og vi fik noget rigtig god mad. Aftenen blev sluttet af med hygge-planlægnings-komsammen i samme gode kvalitet som vanligt. Vi regner med at tage endnu en dag her, for vejrudsigten siger regn, regn og atter regn!

10 Indendørs afslapning på en regnvejrsdag. Fine små træbåde i åen, Figeholm.

11 Bådene i nærbillede det er flot håndværk!

12 Kig ud af åen til Magda i baggrunden. Gamle lokale både på det lille museum.

13 Fra Figeholms lille søfartsmuseum. Freddy ser sig om på Figeholms lille søfartsmuseum.

14 Fra Figeholms lille søfartsmuseum. Bemærk de store blokke til venstre. Fra Figeholms lille søfartsmuseum. Det er svært at få hele båden med.

15 Søndag d. 25/ Ja, det blev så til endnu en overliggerdag med regnvejr. Uanset vejret daffer vi af i morgen, for nu har vi været i Figeholm længe nok. Vi var en tur til købmanden og købe ind om formiddagen. Til kaffetid kom Inger Lis og Henning på besøg medbringende kage det var lækkert. Henning fortalte, at han havde fået lov til at hæve lidt penge over beløbet på sit Mastercard oppe hos købmanden. Det syntes jeg lød rigtig godt jeg plejer ikke at kunne hæve mere, end det, der skal betales på mit Visa-kort, og lige nu var jeg i bekneb for kontanter og manglede 50 kr. i at kunne betale dagens havnepenge man kan nemlig ikke betale med kort på havnekontoret. Jeg ville ellers have spurgt Henning, om jeg kunne låne af ham, inden han begav sig tilbage til Vasakajen, men det behøvede jeg altså ikke troede jeg. Sidst på eftermiddagen, hvor det var tid til at betale havnepenge, gik jeg til købmanden købte et lille blomkålshoved, og ville gerne have 100 kr. over beløbet men næh, nej den gik ikke! Den unge mand ved kassen der som andre unge svenskere havde svært ved at forstå dansk (alle over 50 kan sagtens?!) og derfor talte engelsk til mig, forklarede mig, at det kunne jeg ikke, og hvis Henning havde kunnet, så var det fordi, der var forskel på Master- og Visakort! ØV der var intet at gøre, og jeg måtte gå tilbage til havnekontoret og klage min nød til de flinke pensionister. Her fik jeg den besked, at jeg jo ikke prøvede på at snyde, og de vidste godt, at det var et problem, at der ikke var en hæveautomat i byen, og vi havde jo ligget her i flere dage, så jeg kunne godt få lov at betale en særlig rabatpris i dag! Skønt at der findes flinke og forstående mennesker i Sverige også! Figeholm. Vores udsigt ud af vinduet i salonen.

16 Figeholm. Inger Lis og Henning er kommet til eftermiddagskaffe med kage. Lækkert! Figeholm. Det lille søfartsmuseum.

17 Figeholm. Vejen op langs åen tilkøbmanden. Figeholm. Det lille søfartsmuseum med Magda i baggrunden.

18 Mandag d. 26/ Så kom vi endelig af sted fra Figeholm. Vejret var stadig mørkt og fugtigt, selv om det ikke regnede. Vi havde bestemt os for at sejle til Borgholm på Öland, hvor vi aldrig har været. Freddy og jeg var blevet enige om ikke at sejle direkte skråt over Kalmarsund, så snart vi kom fri af skærgården, men derimod sejle ned forbi Oskarshamn og ind gennem den snoede rute gennem den lille skærgård ved Näset og videre forbi Påskallavik og ud ved den kæmpestore fabrik Mönsterås Bruk ved Jättersön mest fordi jeg så godt kan lide den tur, og fordi jeg lige skulle se til mit hus. Som bestemt, så gjort. Da vi nærmede os Jättersön, kunne vi se flere store skibe, der lå i kø og ventede på at komme ind til fabrikken. Fra Jättersön tog vi den på skrå over mod Öland. Undervejs stoppede vi et par gange, og prøvede, om vi kunne fange en fisk til aftensmaden, men vi havde ikke rigtig heldet med os. Ca. trekvart over, stak en sæl pludselig hovedet op af vandet, og stod længe og gloede på os. Da vi kom til Borgholm, var Eureka ankommet og havde lagt sig ved en bro, hvor der stod min. 35 fod, men det kunne vi ikke tage os af, så vi lagde til ved siden af dem især fordi vi kunne se, at der lå flere andre både, der var mindre end Magda. Der var et par af de andre både, der var i heftig aktivitet med at klistre store startnumre på deres fribord, og vi fandt ud af, at der skal starte en kapsejlads Öland Rundt i morgen. Det er tydeligt, når man går rundt i nærheden af havnen, at det har regnet meget voldsomt her for nylig omkring 90 mm i lørdags, er der nogen, der siger! Jeg har været oppe i byen og finde en bank-automat, og har hævet kontanter jeg vil ikke risikere at komme i bekneb for penge igen. Det er en meget turistet by, men pæn og hyggelig. Her til aften, har vi været en gåtur op til slotsruinen sammen med Bellman. Det blev ingen succes når Freddy er med, bliver Bellman fuldstændig overgearet af lykke, hopper op og ned og vuffer, og Freddy bliver mere end irriteret på os! Det var for sent til at komme ind på området, så da vi har tænkt os, at blive her i morgen også, vil vi pakke cyklerne ud og cykle derud igen uden hund! Vi håber, vi så kan finde en anden rute, fordi vi var nødt til at forcere en meget stejl og fedtet trappe/sti, det sidste stykke op til borgen. Vi kom til at gå forkert på hjemvejen, og måtte ned gennem byen for at komme tilbage til havnen. Detaljekort den smalle og snoede rute med og mit hus.

19 Figeholm klubhus og pensionist-udflugts-ponton-motorbåden Holger! Det var, hvor båden med blå sprayhood ligger, vi først lagde til i Figeholm. Servicebygningen bagved t. v..

20 Klubhus og havnekontor, Figeholm. Figeholm bro i baggrunden.

21 Farvel til Figeholm. Den Blå Jomfru.

22 Mit hus!

23 Det gamle stenbrud ved Näset.

24 Freddy fisker. Mönsterås bruk, Jättersön.

25 Sælen gloede nysgerrigt på os i lang tid.

26 Borgholm havn og slotsruin i sigte.

27 Torvet med den smukke kirke i Borgholm. Magda i Borgholm.

28 Mærkværdig passagerbåd. Borgholm. Her er mere stejlt, end det ser ud til! På vej op til Borgholm Slotsruin.

29 Skrænterne op til slottet er fyldt med mosgroede rullesten. Borgholm. Hertil og ikke længere vi må komme igen i morgen. Borgholm slotsruin.

30 Hertil og ikke længere vi må komme igen i morgen. Borgholm slotsruin.

31 Aftenhimmel, Borgholm.

32 Aftenhimmel, Borgholm. Tirsdag d. 27/7 Overliggerdag i Borgholm. Inger Lis og jeg har researchet lidt på Öland Rundt, som starter i dag vi troede det var en stor kapsejlads a la Fyn Cup, men der er i alt 9 startende både. Vi fik pakket cyklerne ud og tog på cykeltur til Slotsruinen. Inger Lis og Henning gik derop, og ville følge en guidet tur vi ville se os omkring på egen hånd. Vi fik cyklet noget rundt på stisystemet i forsøget på at finde en rute, hvor vi undgik trapper. Til sidst fandt vi en låge, med en trappeløs sti, som tydeligt var en bagvej, og der mosede Freddy op ad, så jeg måtte pænt følge med. OK der var ingen trappe, men enormt stejlt og fedtet og med en cykel på slæb jeg var mere død end levende, da jeg nåede op, hvor der var til at cykle igen. Vi kørte bag om slottet og stoppede et par gange for at fotografere. Da vi var kommet op på parkeringspladsen, og skulle låse cyklerne med vores kædelås, som havde ligget på Freddys bagagebærer ja så var den væk. Jeg løb tilbage af stien, og mødte en familie, der kunne fortælle mig, at låsen lå ca. 300 m. tilbage, og den var der heldigvis endnu, da jeg nåede frem. Så traskede jeg tilbage, og vi kunne endelig komme ind på slottet. Den kæmpestore ruin er flot og imponerende og meget skulpturel, så vi fotograferede i et væk. Vi så bueskytter, bagerbod med betjening i middelaldertøj og meget mere. Da vi på et tidspunkt var oppe i resterne af en riddersal, mødte vi Inger Lis og Henning, der var lidt trætte af deres unge svenske guide, så de stod diskret af fra rundturen, og vi tog os en øl sammen (Freddy havde været forudseende og havde medbragt proviant). Vi fotograferede startfeltet til Öland Rundt oppe fra ruinen. Vi skiltes fra Inger Lis og Henning og cyklede ud omkring kongeslottet Solliden. Der var mange mennesker og der skulle betales entré, så vi valgte kun at køre gennem udkanten af parken og hjem til havnen. Da vi sad i cockpittet her til aften og nød endnu en smuk aften, kom en motorbåd, og ville lægge til på en tom plads ved siden af en tysk sejlbåd. Motorbådens fører foretog sig nogle mærkværdige manøvrer med brølende bovpropel, men kunne ikke komme ind prøvede et par gange og sejlede så væk. Freddy og

33 Henning sad og fortalte hinanden, at motorbådsmanden havde brugt bovpropellen modsat af, hvad han skulle gøre, da motorbåden kom tilbage uden i øvrigt at have fortøjninger eller noget parat og uden at råbe noget eller bede om hjælp og sejlede direkte ind i siden på den tyske sejlbåd, med en meget bekymrende krasch og knaselyd til følge. Motorbådsmanden så ud, som om han var i en helt anden verden, og der bredte sig en vred lynchstemning i havnen. Drukkenbolt og ring efter politiet svirrede i luften. Et par andre sejlere sprang til medbringende noget tovværk og fik fortøjet båden og en meget myndig herre konfiskerede nøglerne og gav dem til tyskerne, mens andre ringede til politiet. Motorbådsmanden så fuldstændig udtryksløs ud sagde noget om, at han havde vrøvl med motoren og forsvandt ned i båden uden at forklare eller undskylde yderligere. Efter noget tid kom han op igen og Freddy så, at han kastede et eller andet i vandet. Så kom politiet og optog rapport og alko-testede motorbådsmanden. Den viste, at han ikke var fuld, men vi har spekuleret en del på, om det er rigtigt, det bare var på grund af motorproblemer. Dels undrer vi os over, at han ikke havde fortøjninger parat og dels over, at han ikke prajede nogen af de mange mennesker, der sad i cockpitterne rundt omkring for at få hjælp. Han kan selvfølgelig have været i chok, men han virkede fuldstændig ligeglad. Han kan jo have været påvirket af andet end alkohol og vi kan ikke lade være med at tænke på, om grunden til, at han forsvandt og kom tilbage og smed noget i vandet, var fordi han ville sørge for, at der virkelig var noget galt i motoren, hvis nogen skulle se efter! Den tyske sejlbåd har fået en revne i fribordet lige ved et scepter og holderen er knækket af. Det er nådigt sluppet i forhold til den lyd, der kom. Også heldigt, at den tyske kone ikke kom til skade hun prøvede nemlig at tage i mod motorbåden, for at beskytte sin egen båd det kunne være gået rigtig galt! Borgholm Slotsruin.

34 Borgholm Slotsruin.

35 Borgholm Slotsruin.

36 Freddy i Borgholm Slotsruin.

37 En lille gut forsøger sig som bueskytte. Middelalderlig bager-bod.

38 Freddy i en vinduesniche, Borgholm Slotsruin. Buer Borgholm Slotsruin Freddy i Riddersalen, Borgholm Slotsruin. Flot gulv, Borgholm Slotsruin. Trappe, Borgholm Slotsruin.

39 Borgholm Slotsruin.

40 Borgholm Slotsruin.

41 Borgholm Slotsruin.

42 Udsigt til havnen fra Borgholm Slotsruin. Startfeltet til kapsejladsen Öland Rundt.

43 Borgholm Slotsruin Borgholm Slotsruin.

44 Buer, buer og flere buer. Borgholm Slotsruin. Der lyttes til guiden vi blev siddende bagefter og drak os en øl! Borgholm Slotsruin.

45 Modeller af Borgholm Slot fra forskellige tidsaldre. Modeller af Borgholm Slot fra forskellige tidsaldre. Modeller af Borgholm Slot fra forskellige tidsaldre. Kanon. Kunsthåndværksudstilling, Borgholm Slot. Inger Lis og Freddy på kunstudstilling, Borgholm Slot.

46 Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin. Frøer. Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin. Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin. Inger Lis. Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin.

47 Borgholm Slotsruin set fra landevejen. Velkomstskilt ved det kongelige sommerslot.

48 Mindesmærke for Dronning Victoria.

49 En af Ölands mange stubmøller. Endnu en smuk aften i Borgholm.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Uge 5. havde en interessant dag

Uge 5. havde en interessant dag Uge 5 Søndag d. 30. juli 2006: Overliggerdag på Læsø. Der var sejlet en båd længere oppe af rækken hvor kunne vi ikke rigtigt se med den virkning, at vi i stedet for at ligge med hækken klemt op af pælen,

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can!

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can! Torsdag d. 24. juli: Efter morgenkaffen vaskede Freddy sokker og jeg prøvede at vaske nogle af de mange sorte fod- og poteaftryk af fordækket. Så sejlede vi ud og lå for svaj samme sted som i går. Solen

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Vi havde fået gæster i masten på morgenkvisten.

Vi havde fået gæster i masten på morgenkvisten. Tirsdag d. 3. juli 2012 Freddy var en tur i marineshoppen, men de kunne ikke hjælpe os med årer. Det var sol og vind under 5 fra SØ, så vi sejlede stille og roligt for sejl til Vinga. Det var en tur på

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Fjordager Cyklings tur til Bornholm 2018

Fjordager Cyklings tur til Bornholm 2018 Fjordager Cyklings tur til Bornholm 2018 Afgang fra Fjordagerhallen Gruppen består af: Solveig, Susanne, John A, Hans, Poul, Holger, Karsten, Peder, René, Ole Steen, John D, Jens, Rollo, FredeK og Jan

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1

Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Rolfsted Brugs starter i Rolighedsgården 1896 2010/1 Siden sidst. Lørdag d. 26/9/09 var Lokalhistorisk Forening på udflugt til Hjelholts Uldspinderi, Langå Vi blev guidet rundt af indehaveren og fik fortalt

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL 2016 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Nu sad de der så igen. Det var det samme sted. Men det var så også det

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Det gode skib Freja Hvor har vi glædet os til dette års sommerferie, hvor vi rigtig skulle lære den nye båd at kende. Lørdag den 30. juli var det blevet

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om

Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om at gå igen. Eureka ville sejle til Aalborg, men vi ville

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere