Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm."

Transkript

1 Fredag d. 23/ Dagens etape Spårö Figeholm. Gråvejr og diset. Vi har sejlet for motor og storsejl en hel del af dagen jeg har igen været styrmand, så det er Freddy, der har fotograferet. Vejrudsigten lover blæst og regn, så vi har besluttet, at vi skal i havn mens det står på. Vi er derfor sejlet til Figeholm, hvor ingen af os har været før. Der er havn flere steder i Figeholm, men vi ville gerne længst muligt ind for at ligge helt i læ, og vi var heldige at finde en tom plads den var desværre bare rød. Vi lagde os derind alligevel, og det begyndte at regne meget. Lidt efter kom Eureka vi havde fundet en plads til dem ved siden af en motorbåd der stod et skilt hvoraf det fremgik, at der var lavt pga. en sten, så man skulle den forkerte vej rundt om ankerbøjen bag motorbåden. Henning mente han tog bunden og ville ikke sejle ind, med sejlede ud til en bro længere ude væk fra byen. Vi blev i mellemtiden oplyst om, at ham der ejede den plads vi lå på ville komme hjem fra ferie inden aften, så vi måtte pænt fortrække fra den gode plads. Vi sejlede så selv om til pladsen ved stenen. Freddy prøvede at sejle ret om i meget lav fart, og vi bankede på stenen. Så måtte vi smyge os ind langs motorbåden fruen der var så venlig at komme ud iført paraply og hjælpe os. Nu da vi er fortøjet ligger vi godt og kan kigge op af åen. Her er et nydeligt klubhus, og det er sejlklubben, der passer havnen. Her ligger et mærkværdigt monstrum af en ponton-motorbåd. Den hedder Holger, og er designet til at tage pensionister og handicappede med på sejltur, så de kan komme ud og nyde skærgården fed idé! Her ligger også et lille søfartsmuseum. Det vil vi gå hen og kigge på i morgen, for med den vejrudsigt vi har set, må vi nok indstille os på, at blive her et par dage. Dagens distance blev 27,19 sømil. Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm.

2 Ved Ekö. Ved Ekö.

3 Ved Ekö. Ved Ekö.

4 Ved Ekö. Ved Ekö.

5 Kirsten er styrmand. Ved Ekö. Overensmærker ved Ekö.

6 Modgående færdsel. Grøn sideafmærkning med baggrund!

7 Simpevarp atomkraftanlæg med truende skyer. Freddy har overtaget roret Simpevarp i baggrunden.

8 Himmel og hav og en enkelt sejlbåd i det fjerne. Truende skyer og skær sydvest for Simpevarp.

9 På vej ind mod Figeholm mon vi når det i tørvejr? Lørdag d.24/ Overliggerdag i Figeholm. Det regner det meste af tiden, så vi tager den med ro og hygge nede om læ. Havnekontoret passes af nogle ældre mennesker fra sejlklubben de er meget venlige og imødekommende, så det er den rene fornøjelse at gå op og betale sine havnepenge. Vi fik i løbet af dagen besøg fra Eureka, og vi aftalte, at vi ville gå ud og spise her til aften, men først besøge det lille søfartsmuseum, der ligger lige ved havnen. Toiletter, bad og vaskemaskine ligger lidt langt væk fra os man skal rundt om en lille vig men det er endnu længere for Eurekas besætning, for de ligger noget længere ude end os. Hvis man forstørrer detaljekortet over havnen, som jeg satte ind i går, kan man se en stor lys tange lige hvor ruten drejer ind i havnen, og hvor der står Vasakajen det er her de ligger. Jeg har været ude at gå luftetur og er lige som i går blevet gennemblødt, så jeg har overvejet at lægge billet ind på tørretumbleren eller rettere skrive mig op i den lange kø i vaskebogen, men det kan jo være, Magdas oliefyr har kunnet klare tørringen, inden det bliver min tur. Når man skal til købmanden går man langs åen, i hvis munding vi ligger fortøjet. Der er et anlæg med broer, og åen slår en krølle. Der er fyldt med ænder. Der ligger to små træjoller fortøjet de ser nye og meget flotte ud. Det lille museum var en meget interessant oplevelse jeg fordybede mig længe i beskrivelser af gamle skibe, mennesker og især i en samling gamle sømandssange. Dem kunne det have været sjovt at få nogle kopier af! Spisestedet her i byen er et Pizzaria, som jo normalt ikke lige er vores og i alt fald ikke Freddys kop te, men de havde heldigvis et ret varieret menukort, og vi fik noget rigtig god mad. Aftenen blev sluttet af med hygge-planlægnings-komsammen i samme gode kvalitet som vanligt. Vi regner med at tage endnu en dag her, for vejrudsigten siger regn, regn og atter regn!

10 Indendørs afslapning på en regnvejrsdag. Fine små træbåde i åen, Figeholm.

11 Bådene i nærbillede det er flot håndværk!

12 Kig ud af åen til Magda i baggrunden. Gamle lokale både på det lille museum.

13 Fra Figeholms lille søfartsmuseum. Freddy ser sig om på Figeholms lille søfartsmuseum.

14 Fra Figeholms lille søfartsmuseum. Bemærk de store blokke til venstre. Fra Figeholms lille søfartsmuseum. Det er svært at få hele båden med.

15 Søndag d. 25/ Ja, det blev så til endnu en overliggerdag med regnvejr. Uanset vejret daffer vi af i morgen, for nu har vi været i Figeholm længe nok. Vi var en tur til købmanden og købe ind om formiddagen. Til kaffetid kom Inger Lis og Henning på besøg medbringende kage det var lækkert. Henning fortalte, at han havde fået lov til at hæve lidt penge over beløbet på sit Mastercard oppe hos købmanden. Det syntes jeg lød rigtig godt jeg plejer ikke at kunne hæve mere, end det, der skal betales på mit Visa-kort, og lige nu var jeg i bekneb for kontanter og manglede 50 kr. i at kunne betale dagens havnepenge man kan nemlig ikke betale med kort på havnekontoret. Jeg ville ellers have spurgt Henning, om jeg kunne låne af ham, inden han begav sig tilbage til Vasakajen, men det behøvede jeg altså ikke troede jeg. Sidst på eftermiddagen, hvor det var tid til at betale havnepenge, gik jeg til købmanden købte et lille blomkålshoved, og ville gerne have 100 kr. over beløbet men næh, nej den gik ikke! Den unge mand ved kassen der som andre unge svenskere havde svært ved at forstå dansk (alle over 50 kan sagtens?!) og derfor talte engelsk til mig, forklarede mig, at det kunne jeg ikke, og hvis Henning havde kunnet, så var det fordi, der var forskel på Master- og Visakort! ØV der var intet at gøre, og jeg måtte gå tilbage til havnekontoret og klage min nød til de flinke pensionister. Her fik jeg den besked, at jeg jo ikke prøvede på at snyde, og de vidste godt, at det var et problem, at der ikke var en hæveautomat i byen, og vi havde jo ligget her i flere dage, så jeg kunne godt få lov at betale en særlig rabatpris i dag! Skønt at der findes flinke og forstående mennesker i Sverige også! Figeholm. Vores udsigt ud af vinduet i salonen.

16 Figeholm. Inger Lis og Henning er kommet til eftermiddagskaffe med kage. Lækkert! Figeholm. Det lille søfartsmuseum.

17 Figeholm. Vejen op langs åen tilkøbmanden. Figeholm. Det lille søfartsmuseum med Magda i baggrunden.

18 Mandag d. 26/ Så kom vi endelig af sted fra Figeholm. Vejret var stadig mørkt og fugtigt, selv om det ikke regnede. Vi havde bestemt os for at sejle til Borgholm på Öland, hvor vi aldrig har været. Freddy og jeg var blevet enige om ikke at sejle direkte skråt over Kalmarsund, så snart vi kom fri af skærgården, men derimod sejle ned forbi Oskarshamn og ind gennem den snoede rute gennem den lille skærgård ved Näset og videre forbi Påskallavik og ud ved den kæmpestore fabrik Mönsterås Bruk ved Jättersön mest fordi jeg så godt kan lide den tur, og fordi jeg lige skulle se til mit hus. Som bestemt, så gjort. Da vi nærmede os Jättersön, kunne vi se flere store skibe, der lå i kø og ventede på at komme ind til fabrikken. Fra Jättersön tog vi den på skrå over mod Öland. Undervejs stoppede vi et par gange, og prøvede, om vi kunne fange en fisk til aftensmaden, men vi havde ikke rigtig heldet med os. Ca. trekvart over, stak en sæl pludselig hovedet op af vandet, og stod længe og gloede på os. Da vi kom til Borgholm, var Eureka ankommet og havde lagt sig ved en bro, hvor der stod min. 35 fod, men det kunne vi ikke tage os af, så vi lagde til ved siden af dem især fordi vi kunne se, at der lå flere andre både, der var mindre end Magda. Der var et par af de andre både, der var i heftig aktivitet med at klistre store startnumre på deres fribord, og vi fandt ud af, at der skal starte en kapsejlads Öland Rundt i morgen. Det er tydeligt, når man går rundt i nærheden af havnen, at det har regnet meget voldsomt her for nylig omkring 90 mm i lørdags, er der nogen, der siger! Jeg har været oppe i byen og finde en bank-automat, og har hævet kontanter jeg vil ikke risikere at komme i bekneb for penge igen. Det er en meget turistet by, men pæn og hyggelig. Her til aften, har vi været en gåtur op til slotsruinen sammen med Bellman. Det blev ingen succes når Freddy er med, bliver Bellman fuldstændig overgearet af lykke, hopper op og ned og vuffer, og Freddy bliver mere end irriteret på os! Det var for sent til at komme ind på området, så da vi har tænkt os, at blive her i morgen også, vil vi pakke cyklerne ud og cykle derud igen uden hund! Vi håber, vi så kan finde en anden rute, fordi vi var nødt til at forcere en meget stejl og fedtet trappe/sti, det sidste stykke op til borgen. Vi kom til at gå forkert på hjemvejen, og måtte ned gennem byen for at komme tilbage til havnen. Detaljekort den smalle og snoede rute med og mit hus.

19 Figeholm klubhus og pensionist-udflugts-ponton-motorbåden Holger! Det var, hvor båden med blå sprayhood ligger, vi først lagde til i Figeholm. Servicebygningen bagved t. v..

20 Klubhus og havnekontor, Figeholm. Figeholm bro i baggrunden.

21 Farvel til Figeholm. Den Blå Jomfru.

22 Mit hus!

23 Det gamle stenbrud ved Näset.

24 Freddy fisker. Mönsterås bruk, Jättersön.

25 Sælen gloede nysgerrigt på os i lang tid.

26 Borgholm havn og slotsruin i sigte.

27 Torvet med den smukke kirke i Borgholm. Magda i Borgholm.

28 Mærkværdig passagerbåd. Borgholm. Her er mere stejlt, end det ser ud til! På vej op til Borgholm Slotsruin.

29 Skrænterne op til slottet er fyldt med mosgroede rullesten. Borgholm. Hertil og ikke længere vi må komme igen i morgen. Borgholm slotsruin.

30 Hertil og ikke længere vi må komme igen i morgen. Borgholm slotsruin.

31 Aftenhimmel, Borgholm.

32 Aftenhimmel, Borgholm. Tirsdag d. 27/7 Overliggerdag i Borgholm. Inger Lis og jeg har researchet lidt på Öland Rundt, som starter i dag vi troede det var en stor kapsejlads a la Fyn Cup, men der er i alt 9 startende både. Vi fik pakket cyklerne ud og tog på cykeltur til Slotsruinen. Inger Lis og Henning gik derop, og ville følge en guidet tur vi ville se os omkring på egen hånd. Vi fik cyklet noget rundt på stisystemet i forsøget på at finde en rute, hvor vi undgik trapper. Til sidst fandt vi en låge, med en trappeløs sti, som tydeligt var en bagvej, og der mosede Freddy op ad, så jeg måtte pænt følge med. OK der var ingen trappe, men enormt stejlt og fedtet og med en cykel på slæb jeg var mere død end levende, da jeg nåede op, hvor der var til at cykle igen. Vi kørte bag om slottet og stoppede et par gange for at fotografere. Da vi var kommet op på parkeringspladsen, og skulle låse cyklerne med vores kædelås, som havde ligget på Freddys bagagebærer ja så var den væk. Jeg løb tilbage af stien, og mødte en familie, der kunne fortælle mig, at låsen lå ca. 300 m. tilbage, og den var der heldigvis endnu, da jeg nåede frem. Så traskede jeg tilbage, og vi kunne endelig komme ind på slottet. Den kæmpestore ruin er flot og imponerende og meget skulpturel, så vi fotograferede i et væk. Vi så bueskytter, bagerbod med betjening i middelaldertøj og meget mere. Da vi på et tidspunkt var oppe i resterne af en riddersal, mødte vi Inger Lis og Henning, der var lidt trætte af deres unge svenske guide, så de stod diskret af fra rundturen, og vi tog os en øl sammen (Freddy havde været forudseende og havde medbragt proviant). Vi fotograferede startfeltet til Öland Rundt oppe fra ruinen. Vi skiltes fra Inger Lis og Henning og cyklede ud omkring kongeslottet Solliden. Der var mange mennesker og der skulle betales entré, så vi valgte kun at køre gennem udkanten af parken og hjem til havnen. Da vi sad i cockpittet her til aften og nød endnu en smuk aften, kom en motorbåd, og ville lægge til på en tom plads ved siden af en tysk sejlbåd. Motorbådens fører foretog sig nogle mærkværdige manøvrer med brølende bovpropel, men kunne ikke komme ind prøvede et par gange og sejlede så væk. Freddy og

33 Henning sad og fortalte hinanden, at motorbådsmanden havde brugt bovpropellen modsat af, hvad han skulle gøre, da motorbåden kom tilbage uden i øvrigt at have fortøjninger eller noget parat og uden at råbe noget eller bede om hjælp og sejlede direkte ind i siden på den tyske sejlbåd, med en meget bekymrende krasch og knaselyd til følge. Motorbådsmanden så ud, som om han var i en helt anden verden, og der bredte sig en vred lynchstemning i havnen. Drukkenbolt og ring efter politiet svirrede i luften. Et par andre sejlere sprang til medbringende noget tovværk og fik fortøjet båden og en meget myndig herre konfiskerede nøglerne og gav dem til tyskerne, mens andre ringede til politiet. Motorbådsmanden så fuldstændig udtryksløs ud sagde noget om, at han havde vrøvl med motoren og forsvandt ned i båden uden at forklare eller undskylde yderligere. Efter noget tid kom han op igen og Freddy så, at han kastede et eller andet i vandet. Så kom politiet og optog rapport og alko-testede motorbådsmanden. Den viste, at han ikke var fuld, men vi har spekuleret en del på, om det er rigtigt, det bare var på grund af motorproblemer. Dels undrer vi os over, at han ikke havde fortøjninger parat og dels over, at han ikke prajede nogen af de mange mennesker, der sad i cockpitterne rundt omkring for at få hjælp. Han kan selvfølgelig have været i chok, men han virkede fuldstændig ligeglad. Han kan jo have været påvirket af andet end alkohol og vi kan ikke lade være med at tænke på, om grunden til, at han forsvandt og kom tilbage og smed noget i vandet, var fordi han ville sørge for, at der virkelig var noget galt i motoren, hvis nogen skulle se efter! Den tyske sejlbåd har fået en revne i fribordet lige ved et scepter og holderen er knækket af. Det er nådigt sluppet i forhold til den lyd, der kom. Også heldigt, at den tyske kone ikke kom til skade hun prøvede nemlig at tage i mod motorbåden, for at beskytte sin egen båd det kunne være gået rigtig galt! Borgholm Slotsruin.

34 Borgholm Slotsruin.

35 Borgholm Slotsruin.

36 Freddy i Borgholm Slotsruin.

37 En lille gut forsøger sig som bueskytte. Middelalderlig bager-bod.

38 Freddy i en vinduesniche, Borgholm Slotsruin. Buer Borgholm Slotsruin Freddy i Riddersalen, Borgholm Slotsruin. Flot gulv, Borgholm Slotsruin. Trappe, Borgholm Slotsruin.

39 Borgholm Slotsruin.

40 Borgholm Slotsruin.

41 Borgholm Slotsruin.

42 Udsigt til havnen fra Borgholm Slotsruin. Startfeltet til kapsejladsen Öland Rundt.

43 Borgholm Slotsruin Borgholm Slotsruin.

44 Buer, buer og flere buer. Borgholm Slotsruin. Der lyttes til guiden vi blev siddende bagefter og drak os en øl! Borgholm Slotsruin.

45 Modeller af Borgholm Slot fra forskellige tidsaldre. Modeller af Borgholm Slot fra forskellige tidsaldre. Modeller af Borgholm Slot fra forskellige tidsaldre. Kanon. Kunsthåndværksudstilling, Borgholm Slot. Inger Lis og Freddy på kunstudstilling, Borgholm Slot.

46 Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin. Frøer. Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin. Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin. Inger Lis. Kunstudstilling, Borgholm Slotsruin.

47 Borgholm Slotsruin set fra landevejen. Velkomstskilt ved det kongelige sommerslot.

48 Mindesmærke for Dronning Victoria.

49 En af Ölands mange stubmøller. Endnu en smuk aften i Borgholm.

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Bilag 3. Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde.

Bilag 3. Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde. Bilag 3 Følgende bilag indeholder feltnoter, som blev nedskrevet individuelt af alle gruppemedlemmer efter ethvert feltarbejde. Feltnoter for Julie Bergdal Kolath: Feltnoter for mandag d. 07.04.14: Københavns

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Beretning. Glyngøre-Stockholm-Götakanal 2003 F DEN 720 Pauline

Beretning. Glyngøre-Stockholm-Götakanal 2003 F DEN 720 Pauline Beretning Glyngøre-Stockholm-Götakanal 2003 F DEN 720 Pauline Et familieprojekt Vi havde i mange år snakket om, at vi skulle på en rigtig lang sejltur i vores båd. Det skulle være et familieprojekt, og

Læs mere

Nimbus, - skrevet af Arne Raundahl, maj 1974.

Nimbus, - skrevet af Arne Raundahl, maj 1974. Om at Anskaffe sig en Nimbus Nimbus, - skrevet af Arne Raundahl, maj 1974. Hvad er det, der skaber den helt specielle atmosfære omkring en Nimbus? Ja, det kan selvfølgelig være ret individuelt, hvad man

Læs mere

Fredag den 22. august Helsinge.

Fredag den 22. august Helsinge. Fredag den 22. august Helsinge. Efter at campingvognen var pakket færdig, gik turen mod Tyskland, hvor vi startede med et kabe-træf på Camping Medelby i Nordtyskland. Tyskland Camping Medelby (Mitte) Straks

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Fra Svendborg til Prag.

Fra Svendborg til Prag. 1 Cykeltur. Fra Svendborg til Prag. Fra torsdag d. 15. juli til lørdag d. 24. juli 2010. Jeg havde planlagt årets cykeltur igennem foråret inde i mit hoved, både i min fritid, på træningsturene og på mit

Læs mere

I Sverige igen. Hjemturen

I Sverige igen. Hjemturen I Sverige igen En rejsebeskrivelse af Birgit og Henrik fra deres sejltur i Albin Balladen Viva i perioden 04. juni 2008 til 13. september 2008 op langs den Svenske østkyst og tilbage igen Hjemturen -1-

Læs mere

Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010

Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010 Ferie til Tyskland og Tjekkiet 3.september til 22. september 2010 Feriestart: fredag den 3. september 2010. klokken 10.30 Kilometertæller hjemmefra 177128 Det var fint vejr med solskin og frisk vind. Vi

Læs mere

Søndag d. 10. august

Søndag d. 10. august Dagbog for Sicilien turen 2008 gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Italien til Sicilien. På tur med Lis & Bjarne (2459, Marie & Preben (1721). Asta & Jørn (2234) tlf.: 75 68 39 14 Onsdag

Læs mere

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli.

Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. 28 Pretzien - Togau Tirsdag d. 20. juli. Dagen startede som den plejede med et morgenbad, derefter var der Früstück nede i hotellets kælder, hvor maden var stillet frem til os, den var lidt spartansk,

Læs mere

2011 Cykelferie langs Rhinen

2011 Cykelferie langs Rhinen Torsdag, den 16. juni: Turstart på en regnvejrsdag Fri fra arbejde kl. 15 og det er tid til at pakke bilen med cykler og bagage. Vi startede turen mod Padborg lidt i 18 og forventningerne var høje. Aftensmaden

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp.

2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. 2015 Ekspedition Vestnorge til Nordkapp. Sig nærmer tiden, hvor vi stopper på arbejdsmarkedet. Jeg for at gå på pension, og Karin for at gå på efterløn med udgangen af august 2015. Med ferie og seniordage

Læs mere

Dagbog Rom 2/4 10/4 2007. Side 1 af 57

Dagbog Rom 2/4 10/4 2007. Side 1 af 57 Dagbog Rom 2/4 10/4 2007 Side 1 af 57 Mandag 2/4 2007 Vi stod tidligt op og kørte i lufthavnen. Medens Erik parkerede bilen fandt Ida, Lise og jeg mor i indenrigslufthavnen. Hun landede kl. 7:10. Hurtigt

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

Fladjerns Nyt. Nr.5 Juni 2013

Fladjerns Nyt. Nr.5 Juni 2013 Fladjerns Nyt Nr.5 Juni 2013 Fladjerns Nyt Fladjerns Nyt er et blad for dem, som kan lide at komme ud at køre Nimbus. Bladet bliver sendt på e-mail. Så kan man selv printe bladet ud. Vi vil meget gerne

Læs mere

Pilgrimsruten Nordspanien

Pilgrimsruten Nordspanien 1 Pilgrimsruten Nordspanien Fra Pamplona til Santiago de Compostella August - september 2010 Af: Tommy Nylandsted Andersen Mit pilgrimsbevis 2 3 Pilgrimsruten på cykel 2010. Fredag 20. august. Så skulle

Læs mere

TORNEROSE var et vakkert barn

TORNEROSE var et vakkert barn TORNEROSE var et vakkert barn - en beretning om angst og forvandling HANNE BOM 1 Indholdsfortegnelse. 1. Når livet bryder samen 3 2. Et barndoms-eventyr 7 3. Voksen i Danmark 30 4. 3 måneder på Montebello

Læs mere

Introduktion til interview med Svend Billesbølle:

Introduktion til interview med Svend Billesbølle: Introduktion til interview med Svend Billesbølle: På Cypern havde jeg en Albin Vega 27 og drømte om at sejle ud på de store oceaner. Da jeg kom til Danmark, blev jeg forelsket i en Junker 22 og sagde til

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger

Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger Turen går til Østeuropa Af Eva Klintø (1031) 9 lande på 4 uger I foråret 2005 er vi nogle autocampere, som kører ned gennem Østeuropa. Vi har lyst til at se, hvordan vores nye EU lande ser ud. Vi besøger

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

EN JÄVLA LANG KANOT!!

EN JÄVLA LANG KANOT!! EN JÄVLA LANG KANOT!! Velkommen til en beretning om 2½ uges roning på søer, kanaler og elve i broderlandet mod øst, nærmere bestemt ruten Göteborg Vänern Dalslandskanalen i Sverige. Deltagere: (Hele turen)

Læs mere