Kvalitetsrapport for driftssår

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kvalitetsrapport for driftssår"

Transkript

1 BIDRAG Samarbejdskoordinator & Driftsleder, OKN Kvalitetsrapport for driftssår (Nedenstående er uddrag af Kontraktbilag i kontrakten mellem OKNygaard og Solrød Kommune om udførelse af Kontrakt på drift af vej og parkområdet i Solrød Kommune ) Kvalitetsrapport og bidragsydere Én gang årligt udarbejdes en kvalitetsrapport, der behandles i Kontrakt- og Styregruppen. Rapporten udarbejdes ved, at både samarbejdskoordinatoren og driftslederen giver bidrag til rapporten. Samarbejdskoordinatoren har ansvaret for udarbejdelsen af rapporten. Rapporten skal godkendes i kontrakt- og styregruppen. Det er ikke meningen, at rapporten skal være omfattende, men den skal danne grundlag for en dokumentation for året og for samarbejdets kvalitet. Indholdet / emnerne i kvalitetsrapporten kan ændres og justeres efter aftale parterne imellem, første gang i implementeringsperioden. Således er denne første kvalitetsrapport godkendt af Kontrakt- og Styregruppen. De anførte emner fra 1-9 er i overensstemmelse med de i kontraktbilag angivne forslag for emner i kvalitetsrapporten. Ansvarlige bidragsydere er angivet i den lodrette kolonne til højre. Hovedleverencen (periode fra 1.oktober 201 til 1. december 201) 1. Status på Mobil app anmeldelser/registreringer og anvendelsen af telefonen som indberetning: Borgertip/mobil app en på smartphones og pc, har været igangsat siden 1. marts 201. I perioden frem til 1. december har der været i alt 789 borgerindberetninger på Borgertip, heraf 77 på PC. Til sammenligning, har administrationen i selvsamme periode udført ca 0 indberetninger på diverse kategorier. Der har i det pågældende forløb ikke været behov for udført vinterberedskab af betydning. I nedenstående diagram, ses alle borgerindberetninger fordelt på kategorier: Veje Affald Natur og grønne områder Lys og Signal 1 Byudstyr Glatføre Borgertilfredshedsundersøgelse 201: I forbindelse med borgertilfredshedsundersøgelsen 201, blev der undersøgt på tre forhold, som er relateret til kommunens kontrakt med OKNygaard.

2 Driftsleder, OKN Der er om forholdet Renholdelse af gader og veje givet udtryk for % tilfredshed, hvilket er samme tilfredshed som udtrykt i Om forholdet Vedligeholdelse af gader og veje er borgertilfredsheden 0 %, hvilket også er tilsvarende tilfredsheden opgjort i Borgertilfredsheden med Vedligeholdelsen af de grønne områder er % i 201, hvilket er en stigning fra 2011, hvor tilfredsheden blev opgjort til 6%. Der har i 201 været mulighed for borgerne til at komme med bemærkninger til borgertilfredshedsundersøgelsen, og bemærkninger som ligger inden for OKNygaards kontraktarbejde inden for Vej og Park, er for interessens skyld - samlet i samme kategorier som ovenstående opdeling af Borgertiphenvendelser. Det skal bemærkes, at vinterberedskabet ikke figurerer i borgertilfredshedsundersøgelsen formentlig fordi undersøgelsen blev foretaget om sommeren. Opdelingen på kategorier, ses alle borgerbemærkninger fordelt som på nedenstående diagram: Veje Affald Natur og grønne områder 10 Lys og Signal 1 Byudstyr Glatføre Der ses en god overensstemmelse i de to opgørelser på fordelingen af borgerhenvendelser/ fokusområder inden for de 6 områder. 2. Status på ruteafviklinger: Græsruter: Der er i foråret blevet justeret i græsklipningen, da det viste sig svært at nå målene i den del af sæsonen hvor væksten er kraftigst. Der er skærpet opmærksomhed omkring dette til næste forår, idet bl.a. en privat operatør står klar ved spidsbelastning. OKN oplyser at der ofte er kommet positive tilkendegivelser vedr. græsklipningen. Vejsynsruter: der kommet fint styr på de kørte vejsyn på vejene jf. kontraktmål, der er dog fortsat efterslæb på stierne. Det er hertil besluttet mellem parterne, at der ved de kørte vejsyn, skal indberettes alle forhold ved vejen/vejudstyr som kræver genopretning og dermed aktion. Sneruter: Der er ingen tanker på ændringer til de eksisterende sneruter/entrepriser. Der skal dog i vinteren igen justeres midlertidigt i forhold til igangværende vejarbejder pga. bl.a. nationale anlægsarbejder på kommunens veje/stier.

3 Driftsleder, OKN. Dokumentation for kvalitetskrav: Hvis der viser sig at være (på baggrund af en indberetning fra borger eller andre) afvigelser fra tilstandskrav, er det den del som bliver registreret hos driftslederen, og som der således er fokus på at få genoprettet. Afvigelser viser sig i opgavekvitteringen og kvalitetssikres ved eksempelvis borgerhenvendelser. De registrerede timer på tilstands- og udførelseskrav er vedlagt for den samlede opgave dog uden vinteropgaven. Første driftsår er gået, og vi har gjort os en del erfaringer, som vi vil drage nytte af til næste driftsår 201. Der er anvendt timer mod estimeret (Opgaver tilstandskrav/udførselskrav anlæg ved rådhus 600 timer) Der har selvfølgelig været en del indkøring og læring i den første driftssæson. Vi har i første driftssæson anvendt mange timer på renhold og badebroer, som vi forventer at kunne optimere på næste år. Der har i år været en del udskiftning af byskilte og skilte langs berlinercykelruten (N9). Det er arbejder, som ikke kommer igen næste år, men det kan jo være at der kommer noget andet, som vil tage en god del af vores tid. I år har været en lang driftssæson på græs, vi startede tidligt, og vi har klippet græs ind i december. Som alle andre steder, er græsrabatterne meget kraftige og seje, så vi kan ikke klippe så hurtigt som sædvanligt. Det samme gør sig gældende mht. ukrudt og lugning, dette startede tidligt og fortsætter også med at gro. Vedr. renhold. Pt. anvender vi ca. 2-2, dage pr. uge på at hapse affald, som ligger ved siden af skraldespandende. Dette udgør på årsplan ca. 860 timer. Hvis der ikke lå affald ved siden af skraldespandene, ville vi kunne spare disse timer. Måske der skal tænkes på en form for kampagne, som kan motivere borgerne til at rydde mere op efter sig selv ude i byrummet. Desuden har vi fået godt overblik over de asfaltarbejder, der må komme i det næste år. Første år var der en hel del meget gamle skader som vi har fået udbedret, så der i den kommende driftssæson kun vil blive reparation af skader på asfalten efter vinteren 1/1. Året har budt på ekstremhændelser (særligt stormen i oktober 201) som har resulteret i, at kontraktens incitaments-model ikke kommer i spil på grund af overforbruget af timer. Men alt i alt er første år gået som forventet, og vi vil lægge en plan for hvordan vi næste år kan optimere timer. Vi forventer at ændre planlægningen af gadefejning og rabatklipning, som skulle kunne give en optimering til mulig løsning af andre opgaver.

4 Samarbejdskoordinator Samarbejdskoordinator & Driftsleder, OKN. Udførelseskrav: Udførelseskrav anvendes inden for mange forskellige opgaver i sammenhæng med kontrakten. Der er 100 % digital registrering og dermed automatisk kontrol af både bestiller -teamet og udfører -teamet af alle udførelseskrav. Evt. afvigelser kontrolleres tilmed, hvis der eksempelvis kommer borgerhenvendelser på samme emne/opgave. I forhold til udførelseskrav for naturgræs, har det vist sig, at plejeniveauet har været for lavt, og derfor er det indarbejdet i kontrakten at få slået naturgræs 2 gange årligt i stedet for kun 1 gang som beskrevet i kontrakten. Der er ikke øvrige områder, som er blevet justeret i forhold i forhold til det udbudte service niveau med udførelseskrav. Det skal dog bemærkes at strandvejen får renoveret store dele af beplantningen, for at kommunen kan få gavn af det høje udbudte serviceniveau. Denne nye beplantning skulle gerne komme til sin ret og give borgerne en smukkere strandvej i Kontrakttillæg: Der har ikke været behov for at udføre kontrakttillæg i det forgangne år inden for det driftsmæssige kontraktaftalegrundlag. Der har dog været særskilte anlægsarbejder - f.eks. kvalitetscases og andre arbejder som har været bestilt særskilt - som OKNygaard udfører ud over kontrakten. Her skal begge parter være mere præcise i de aftalegrundlag som går forud, for at sikre korrekt afstemning af forventningerne hos alle parter! Hertil er der i øvrigt konstrueret en praktisk og nødvendig plus/minus liste i tillæg til det elektroniske administrationsværktøj. Denne liste tages i anvendelse ved nødvendig justering i arbejder alligevel skal udføres/ikke udføres som en naturlig del af kontrakten men som ikke har været registreret korrekt. Listen er relateret til kontraktens aftale om, at op til 2 % af entreprisetimerne justeres op eller ned, før der kræves særskilt afregning. Indholdet af listen kan tages op af begge parter, hvis der er ønske om at prissætte de noterede justeringer af arbejdsopgaverne.

5 Samarbejdskoordinator & Driftsleder, OKN 6. Handlingsplan vedr. utilfredsstillende resultater: Sommerarbejder: Solrød Kommune har i foråret i to omgange - på formel vis - gjort opmærksom på manglende græsslåning, i henhold til kontraktens vilkår. OKN har efterfølgende kunne genoprette den manglende græsslåning i henhold til kontraktens frister. Således ikke foreløbig behov for alternativ handlingsplan. Vinterarbejder: OKN har i den forgangne vinter oplyst om for høje driftsomkostninger i forhold til resultatet på bundlinjen i forbindelse med vintertjeneste. Derfor har OKN - forsøgsvis - ønsket at ændre på udførelsen af Entreprise 1 og 2 i den vintersæson , hvor lastbilkørsel udskiftes med traktor. Det kan være uhensigtsmæssigt at anvende en lettere traktor med lav hastighed som alternativ til en tung lastbil med højere hastighed, når der er meget sne at flytte hvilket kan få indflydelse på kvaliteten af den udførte snerydning Styregruppen har således godkendt, at vinteren bliver et foreløbigt prøve-år, hvorefter resultatet efterfølgende kan vurderes. Først herefter tages der stilling til en alternativ håndtering af vinteren for så vidt angår Entreprise 1 og 2, og det ændrede materiel. Inden vintersæson start, har der været behov for en handlingsplan i forhold til at dokumentere værdi/stand af kommunens snemateriel, da OKN mener, at der er behov for at udskifte noget af kommunens vinterudstyr (saltefterløberne) på grund af store oplevede vedligeholdelsesudgifter i den forgangne periode. OKN har haft ønske om selv at indkøbe nyt materiel, hvilket vil medføre en opskrivning af kontraktsummen, jf. kontrakten, på de pågældende sneruter, hvor kommunen således ikke længere kan stille snemateriel til rådighed. Idet OKN selv har ønske om at indkøbe udstyr til formålet, er det den øjeblikkelige holdning, at kommunen ikke vil investere yderligere i vinterudstyr, men i stedet ønsker at afregne vinterydelsen med kontraktens takst jf. Entreprenørens materiel i de tilfælde det kan dokumenteres, at kommunens vintermateriel ikke længere kan stilles til rådighed.

6 Samarbejdskoordinator 7. Klager: Borgerklager i relation til OKNygårds kontraktarbejde på vej og parkområdet, håndteres ved at samarbejdskoordinatoren kontrollerer den forventede og obligatoriske digitale registrering, som skal finde sted ved udførte kontraktarbejder. Såfremt klagen er berettiget enten fordi der ikke findes digital dokumentation for udførelse eller arbejdet er udført mangelfuldt, aftales udbedring hurtigst muligt. Jf. punkt 1, er der udført i alt 120 indberetninger på mobil app en i den forgangne periode indberetninger som oftest er udtryk for manglende udført arbejde/opgaver. I den perfekte verden kunne indberetninger være overflødige hvis alt aftalt kontraktarbejde blev udført som beskrevet i kontraktmaterialet. Imidlertid er det erfaringsmæssigt ikke realistisk, og således er det administrationens oplevelse, at det indtil videre fungerer tilfredsstillende at få klager og henvendelser håndteret i samarbejde med OKNygaard.

7 Samarbejdskoordinator & Driftsleder, OKN 8. Samarbejde/Læring: OKN oplyser at ca. 2 min i gennemsnit pr. medarbejder (svarende til % af tiden) går med kvalitetssikring/registrering. Der er enighed om, at kvalitetssikringen har en meget vigtig funktion i samarbejdet og at der kræves gode argumenter for at ændre systemet. OKN oplyser at der generelt en god dialog om det daglige drift/arbejde, og oplevelsen er at samarbejdet er meget positivt og i høj grad formentlig sikret af den kvalitetssikring, som ligger i den elektroniske registrering, der giver en grundlæggende højt niveau for udførelse. Kommunens oplevelse er at der er fundet et passende niveau for arbejdsfordeling, og at der er enighed om oplevelsen af et overordnet fint samarbejde. Ved kommunens indhentning af tilbud på ekstra-arbejder - udover kontrakten - har der været en oplevelse af manglende præcis formulering og beskrivelse af formuleringer og forventninger. Dette er noget som OKN fremtidigt vil have meget fokus på for at sikre det bedst mulige samarbejde. I henhold til kontrakten skal der i denne Kvalitetsrapport gives fælles karakterer for kvaliteten af samarbejde. 21 fastlagte spørgsmål i kontraktbilag skal besvares med karakterer fra 1-, hvor er bedst. Af bilag 2 ( bilag) ses årets gennemsnitlige besvarelser på hvert af de 21 spørgsmål inden for henholdsvis: -Vej og Park -Vandløb -Natur -Renovation (opgaven omhandler håndtering af genbrugscontainere) Samarbejdstilfredsheden målt som gennemsnit af de givne karakterer er størst på vej og parkområdet:, og lavest på vandløbsopgaverne: 2,8. Samarbejdstilfredsheden på naturopgaverne er:,2 og på renovationssamarbejdet:,.

8 Samarbejdskoordinator & Driftsleder, OKN 9. Sammenfatning, herunder handlingsplan og forslag til ændringer i det kommende driftsår: Vinterberedskab/sneruter: Jf. afsnit 6, er der aftalt et forløb, hvor der på prøve udskiftes til andet snerydningsudstyr, end det kontrakten foreskriver. Entreprenøren forventer bedre økonomi, og aftalen er at Solrød Kommunes borgere får bedre service i form af bedre snerydning, og at forventningen til en bedre service skal underbygges af kontraktens muligheder for at håndhåve den aftalte kvalitet. Dialogværktøjet, vedr. snowpatrol/sneruter: det skal undersøges hos LE, om der kan justeres i bestillerfunktionen hos vintervagten, således at chaufføren på den bestilte snerute, ikke selv skal vælge mellem muligheder indenfor den pågældende rute Dialogværktøjet, udbygning af app en (med en diverse-pind) på lokaliteter, så der er mulighed for at få en mere præcis elektronisk registrering af udførte opgaver på eksempelvis naturområdet Det er aftalt, at de aftalte prioriteter ved indberetning af opgaver til udførelse, skal justeres således, at: Høj prioritet: 2 dage (svarende til tidligere) Mellem prioritet: dage (svarende til tidligere) Lav prioritet: ved hensigtsmæssig udførelse (NYT! tidligere 10 dage)

9 Bilag1: Timeregistrering, OKN, 1. driftsår (kategoriseret i overensstemmelse med Kontraktbilag 1)

10 Bilag 2.1: Vej og Park Disse spørgsmål kan belyse samarbejdsrelationen, optimering og læring. Spørgsmålene besvares på en skala fra 1- (fra ikke tilfredsstillende til meget tilfredsstillende). Resultatet skal indgå i kvalitetsrapporten og er efter de år et bidrag til kommunens vurdering af samarbejdet: 1. Hvordan er det gensidige informationsniveau? 2. Hvordan er viljen til at informere hinanden også om de ubehagelige ting?. Hvordan er mødernes effektivitet?. Hvordan er mødernes fokus på de væsentlige udfordringer?. Hvordan er antallet af møder - set hen over året? 6. Hvordan er begge parters kompetencer i spil? 7. Hvordan er ansvars- og rollefordelingen? 8. Hvordan er ansvars- og rollefordeling mellem Samarbejdsgruppen og Kontrakt- og Styregruppen? 9. Hvordan løser Samarbejdsgruppen sine udfordringer og problemstillinger? 10. Hvordan fungerer driftsleder/stedfortræder og samarbejdskoordinator/stedfortræder som et godt team? 11. Hvordan løses konflikter? 12. Hvordan samarbejdet sikrer en løbende udvikling og optimering af opgaveløsningen? 1. Hvordan er kommunens ressourceindsats i forhold til opfølgning på det elektroniske registreringssystem? 1. Hvordan er kontakten mellem kontrakt- og styregruppe og samarbejdsgruppen? 1. Hvordan er niveauet for driftsmedarbejdernes bidrag med ideer og forslag? 16. Hvordan er niveauet for medarbejdernes evne til at skabe gode resultater til glæde for borgerne? 17. Hvordan er niveauet for medarbejdernes ejerskab, initiativer og virkelyst, i forhold til at se opgaveløsningen gennem borgernes og Solrød Kommunes øjne? 18. Hvordan går det med samarbejdet om udvikling af opgaveløsningen? 19. Hvordan er problemstillingerne fra sidste kvalitetsrapport implementeret? 20. Hvordan er niveauet for opgaveløsningen i forhold til det ønskede kvalitets- og serviceniveau?

11 Bilag 2.2: Vandløb Disse spørgsmål kan belyse samarbejdsrelationen, optimering og læring. Spørgsmålene besvares på en skala fra 1- (fra ikke tilfredsstillende til meget tilfredsstillende). Resultatet skal indgå i kvalitetsrapporten og er efter de år et bidrag til kommunens vurdering af samarbejdet: 1. Hvordan er det gensidige informationsniveau? 2 2. Hvordan er viljen til at informere hinanden også om de ubehagelige ting?. Hvordan er mødernes effektivitet?. Hvordan er mødernes fokus på de væsentlige udfordringer?. Hvordan er antallet af møder - set hen over året? 6. Hvordan er begge parters kompetencer i spil? 7. Hvordan er ansvars- og rollefordelingen? 8. Hvordan er ansvars- og rollefordeling mellem Samarbejdsgruppen og Kontrakt- og Styregruppen? 9. Hvordan løser Samarbejdsgruppen sine udfordringer og problemstillinger? 10. Hvordan fungerer driftsleder/stedfortræder og samarbejdskoordinator/stedfortræder som et godt team? 11. Hvordan løses konflikter? 12. Hvordan samarbejdet sikrer en løbende udvikling og optimering af opgaveløsningen? 2 1. Hvordan er kommunens ressourceindsats i forhold til opfølgning på det elektroniske registreringssystem? 1. Hvordan er kontakten mellem kontrakt- og styregruppe og samarbejdsgruppen? 1. Hvordan er niveauet for driftsmedarbejdernes bidrag med ideer og forslag? Hvordan er niveauet for medarbejdernes evne til at skabe gode resultater til glæde for borgerne? 17. Hvordan er niveauet for medarbejdernes ejerskab, initiativer og virkelyst, i forhold til at se opgaveløsningen gennem borgernes og Solrød Kommunes øjne? 18. Hvordan går det med samarbejdet om udvikling af opgaveløsningen? Hvordan er problemstillingerne fra sidste kvalitetsrapport implementeret? 20. Hvordan er niveauet for opgaveløsningen i forhold til det ønskede kvalitets- og serviceniveau?

12 Bilag 2.: Natur Disse spørgsmål kan belyse samarbejdsrelationen, optimering og læring. Spørgsmålene besvares på en skala fra 1- (fra ikke tilfredsstillende til meget tilfredsstillende). Resultatet skal indgå i kvalitetsrapporten og er efter de år et bidrag til kommunens vurdering af samarbejdet: 1. Hvordan er det gensidige informationsniveau? 2 2. Hvordan er viljen til at informere hinanden også om de ubehagelige ting?. Hvordan er mødernes effektivitet?. Hvordan er mødernes fokus på de væsentlige udfordringer?. Hvordan er antallet af møder - set hen over året? 6. Hvordan er begge parters kompetencer i spil? 7. Hvordan er ansvars- og rollefordelingen? 8. Hvordan er ansvars- og rollefordeling mellem Samarbejdsgruppen og Kontrakt- og Styregruppen? 9. Hvordan løser Samarbejdsgruppen sine udfordringer og problemstillinger? 10. Hvordan fungerer driftsleder/stedfortræder og samarbejdskoordinator/stedfortræder som et godt team? 11. Hvordan løses konflikter? 12. Hvordan samarbejdet sikrer en løbende udvikling og optimering af opgaveløsningen? 1. Hvordan er kommunens ressourceindsats i forhold til opfølgning på det elektroniske registreringssystem? 1. Hvordan er kontakten mellem kontrakt- og styregruppe og samarbejdsgruppen? 1. Hvordan er niveauet for driftsmedarbejdernes bidrag med ideer og forslag? 16. Hvordan er niveauet for medarbejdernes evne til at skabe gode resultater til glæde for borgerne? 17. Hvordan er niveauet for medarbejdernes ejerskab, initiativer og virkelyst, i forhold til at se opgaveløsningen gennem borgernes og Solrød Kommunes øjne? 18. Hvordan går det med samarbejdet om udvikling af opgaveløsningen? 19. Hvordan er problemstillingerne fra sidste kvalitetsrapport implementeret? 20. Hvordan er niveauet for opgaveløsningen i forhold til det ønskede kvalitets- og serviceniveau?

13 Bilag 2.: Renovation (delopgave med håndtering af affaldscontainer) Disse spørgsmål kan belyse samarbejdsrelationen, optimering og læring. Spørgsmålene besvares på en skala fra 1- (fra ikke tilfredsstillende til meget tilfredsstillende). Resultatet skal indgå i kvalitetsrapporten og er efter de år et bidrag til kommunens vurdering af samarbejdet: 1. Hvordan er det gensidige informationsniveau? 2. Hvordan er viljen til at informere hinanden også om de ubehagelige ting?. Hvordan er mødernes effektivitet?. Hvordan er mødernes fokus på de væsentlige udfordringer?. Hvordan er antallet af møder - set hen over året? 6. Hvordan er begge parters kompetencer i spil? 2 7. Hvordan er ansvars- og rollefordelingen? 8. Hvordan er ansvars- og rollefordeling mellem Samarbejdsgruppen og Kontrakt- og Styregruppen? 9. Hvordan løser Samarbejdsgruppen sine udfordringer og problemstillinger? 10. Hvordan fungerer driftsleder/stedfortræder og samarbejdskoordinator/stedfortræder som et godt team? 11. Hvordan løses konflikter? 12. Hvordan samarbejdet sikrer en løbende udvikling og optimering af opgaveløsningen? 1. Hvordan er kommunens ressourceindsats i forhold til opfølgning på det elektroniske registreringssystem? 1. Hvordan er kontakten mellem kontrakt- og styregruppe og samarbejdsgruppen? 1. Hvordan er niveauet for driftsmedarbejdernes bidrag med ideer og forslag? 16. Hvordan er niveauet for medarbejdernes evne til at skabe gode resultater til glæde for borgerne? 17. Hvordan er niveauet for medarbejdernes ejerskab, initiativer og virkelyst, i forhold til at se opgaveløsningen gennem borgernes og Solrød Kommunes øjne? 18. Hvordan går det med samarbejdet om udvikling af opgaveløsningen? 19. Hvordan er problemstillingerne fra sidste kvalitetsrapport implementeret? 20. Hvordan er niveauet for opgaveløsningen i forhold til det ønskede kvalitets- og serviceniveau?

Offentligt privat samarbejde

Offentligt privat samarbejde Kontraktbilag 4 Offentligt privat samarbejde Begrænset udbud Tilbudsfrist: 15. maj 2013 kl. 12 Indhold 4.1 Indledning... 2 4.1.1 Fælles principper for samarbejdet... 2 4.2 Organisering... 2 4.2.1 Kontrakt-

Læs mere

Kvalitetsrapport for driftssår

Kvalitetsrapport for driftssår BIDRAG Samarbejdskoordinator & Driftsleder,OKN Kvalitetsrapport for driftssår 2014-2015 (Nedenstående er uddrag af Kontraktbilag 4 i kontrakten mellem OKNygaard og Solrød Kommune om udførelse af den samlede

Læs mere

Kvalitetsrapport for driftssåret 2016

Kvalitetsrapport for driftssåret 2016 BIDRAG Samarbejdskoordinator & Driftsleder, OKN Kvalitetsrapport for driftssåret 2016 (Nedenstående er uddrag af Kontraktbilag 4 i kontrakten mellem OKNygaard og Solrød Kommune om udførelse af den samlede

Læs mere

Dagsorden i det følgende er sammensat i overensstemmelse med årshjul, og denne måneds møde har følgende dagsorden:

Dagsorden i det følgende er sammensat i overensstemmelse med årshjul, og denne måneds møde har følgende dagsorden: [Referat af Koordineringsmøde 12 - Afholdt 12. maj 2015] Dagsorden i det følgende er sammensat i overensstemmelse med årshjul, og denne måneds møde har følgende dagsorden: Fælles kvalitets- og evalueringsmøde

Læs mere

Kvalitetsrapport for driftssåret 2017

Kvalitetsrapport for driftssåret 2017 BIDRAG Samarbejdskoordinator & Driftsleder, OKN Kvalitetsrapport for driftssåret 2017 (Nedenstående er uddrag af Kontraktbilag 4 i kontrakten mellem OKNygaard og Solrød Kommune om udførelse af den samlede

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København DATO : 14. november 2005 TIL : Bygge- og Teknikudvalget FRA : Direktør Ole Bach og direktør Pernille Andersen VEDR. : Status for forberedelserne til vintertjenesten 2005/06 Nærværende notat er i fællesskab

Læs mere

Overordnede rammer og afgrænsninger for Konkurrenceudsættelse af Materielgården

Overordnede rammer og afgrænsninger for Konkurrenceudsættelse af Materielgården Overordnede rammer og afgrænsninger for Konkurrenceudsættelse af Materielgården. 18.03.2015 Sagen har været til behandling i MPU den 27.11.2014 og i ØU den 04.12.2014 og derefter på ny i MPU den 26.02.2015

Læs mere

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl BELLAHØJ FÆLLES HAVE Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer 18.04.2016 Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl 1. Møde med driftspersonale for gennemgang af processen 2. Gennemgang af

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: februar År: Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet Egenkontrol 75 5 5 Godkendte elementer i % Godkendte områder i% Der er i februar måned foretaget egenkontrol på 47 projektområder*.

Læs mere

Vintersæsonen

Vintersæsonen Vintersæsonen 2016-17 Indledning Dette notat indeholder en kort beskrivelse af vintervejret, aktivitetsniveauet samt de største begivenheder i sæsonen. Notatet er det første i en årligt tilbagevendende

Læs mere

PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE

PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE SVENDBORG KOMMUNE, TRAFIK OG INFRASTRUKTUR PARTNERINGAFTALE FOR VEDLIGEHOLD AF KOMMUNALE VEJE Udbud September 2016 1. Aftalens baggrund og overordnede formål Partneringaftalens formål er at skabe de bedst

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Administrationens bemærkninger til høringssvar til politisk beslutningsoplæg for udbudsbetingelser, kontraktudkast og kontraktbilag for udbud af driften

Læs mere

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Dato 05/05-2011 Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Indhold Borgerhenvendelser...3...3...3 Økonomi...4...4...4 Udførelse...5...5...5 Salt / grus...6...6...6 Materiel...7...7...7 Borgerhenvendelser Svendborg

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2018 Undersøgelsesmåned: Juni 2018 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Erfaringer fra Vejdirektoratets Matrixudbud 2012. Jens Kofoed, Projektleder for Vejdrift, Vejdirektoratet

Erfaringer fra Vejdirektoratets Matrixudbud 2012. Jens Kofoed, Projektleder for Vejdrift, Vejdirektoratet Erfaringer fra Vejdirektoratets Matrixudbud 2012 Jens Kofoed, Projektleder for Vejdrift, Vejdirektoratet Forudsætninger for udbuddet Driftsstrategianalyse i 2009: Kvalitetsniveauer - Sikkerhed, 100% -

Læs mere

INDHOLD. Baggrund og historik. Samlet Driftsudbud 2012. Udgangspunkt. Bedre mængdeopgørelser. Effekter. Bedre og billigere drift Bestillerstrategi

INDHOLD. Baggrund og historik. Samlet Driftsudbud 2012. Udgangspunkt. Bedre mængdeopgørelser. Effekter. Bedre og billigere drift Bestillerstrategi VEJMAN.DK I UDVIKLING ET GRUNDLAG TIL EFFEKTIV OG BILLIGERE DRIFT AF VEJNETTET DRIFTSSOUSCHEF MICHAEL EBBESEN, VEJDIREKTORATET INDHOLD Baggrund og historik Samlet Driftsudbud 2012 Udgangspunkt Bedre og

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Oktober 2017 Undersøgelsesmåned: September 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: januar 2017 År: 2016 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec godkendte elementer 2017 godkendte

Læs mere

TMU-møde d. 21.10.2014

TMU-møde d. 21.10.2014 1 Indledning Intern Drift består af en park-, vej-, rengørings-, service- og kørsel/værkstedssektion. I det følgende vil der være en beskrivelse af, hvad hver sektion beskæftiger sig med samt en tanke

Læs mere

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne )

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Kontrakt mellem [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] og [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Opdateres løbende efterhånden som Naturstyrelsen modtager bemærkninger

Læs mere

Nyt drifts set-up Arealer og udstyr Driftssouschef Michael Ebbesen

Nyt drifts set-up Arealer og udstyr Driftssouschef Michael Ebbesen Vejforum 2010 NVF årsmøde samt driftsstrategi Nyt drifts set-up Arealer og udstyr Driftssouschef Michael Ebbesen Driftsstrategianalyse 2009 bistået af McKinsey Driftsstrategianalysen resulterede i yderligere

Læs mere

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp NOTAT 7. april 2014 Indledning I Frederikssund Kommune gennemføres tilsyn med leverandører af 83 ydelser af visitationen som myndighedsafdeling. Journal

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Drift og vedligeholdelse af: Veje og stier Renovering af fortove Parker og grønne områder Idrætsanlæg Legepladser Udearealer på skoler og institutioner Gade- og

Læs mere

Samarbejde om Vejdrift - Partnering, Pris og Udvikling

Samarbejde om Vejdrift - Partnering, Pris og Udvikling Artikel Vejforum 2011 Samarbejde om Vejdrift - Partnering, Pris og Udvikling Forfattere: Thomas B. Randrup, Forretningsudvikler, HedeDanmark A/S (thra@hededanmark.dk) Søren Gludsted, Ingeniør Vejdrift,

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2017 Undersøgelsesmåned: Juni 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Driftsenheden. Kontrakt 2013-14. Indledning. Mølledamsvej 3-5 9530 Støvring

Driftsenheden. Kontrakt 2013-14. Indledning. Mølledamsvej 3-5 9530 Støvring Kontrakt 2013-14 Driftsenheden Mølledamsvej 3-5 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror

Læs mere

Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver

Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver Erfaringer med partnering ved vejdriftsopgaver Bygherreforeningens temamøde om nye samarbejdsformer v/driftssouschef Michael Ebbesen, Vejdirektoratet Fakta Ca. 3.800 km statsveje, svarende til 5 % af det

Læs mere

Vinter Tilsyn med praktisk hjælp 2013 K O L D I N G K O M M U N E

Vinter Tilsyn med praktisk hjælp 2013 K O L D I N G K O M M U N E Vinter Tilsyn med praktisk hjælp 2013 KOLDING KOMMUNE 1. Rammerne for tilsynet Tilsynspolitikken omfatter retningslinjer og procedurer for, hvordan der føres tilsyn med kommunens leverandører og med hjælpens

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: juli År: 16 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 1 9 8 7 6 1 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec godkendte elementer 1 godkendte elementer 16 Ovennævnte diagram

Læs mere

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 Referat Møde den: 28. april 2011 Afholdt hos: Helle Til stede: Mads, Helle og Jørgen Afbud: Peter, Thomas og Christina Referent: Jørgen Til mødet var der udsendt følgende dagsorden: 1) Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2014

Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2014 Vinter Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2014 1. Rammerne for tilsynet Tilsynspolitikken omfatter retningslinjer og procedurer for, hvordan der føres tilsyn med kommunens leverandører og med hjælpens

Læs mere

Marts Paradigme for kontrakt

Marts Paradigme for kontrakt 10. Paradigme for kontrakt UDBUDSMATERIALE for udførelse af vintertjenesten 2018 2022. Indholdsfortegnelse 1 PARTERNE 3 2 OPGAVEN 3 3 AFTALEBERETTIGEDE 3 4 UNDERENTREPRENØRER 4 5 KONTRAKTGRUNDLAG 4 6 KONTRAKTSUM

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: november-december År: 21 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 1 9 8 7 6 4 3 2 1 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec godkendte elementer 214 godkendte elementer

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse Kommunerapport April 2010 Netop at tage fat i trivselsarbejdet er et kodeord. For hvis undersøgelsen står alene og ikke bliver fulgt op på, er den stort set værdiløs. Derfor er der

Læs mere

Kontrakt. mellem. Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79

Kontrakt. mellem. Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79 Kontrakt mellem Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79 og Ringsted Kommune Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted CVR-nr.: 18 95 79 81 i henhold til bekendtgørelse nr. 1431 af

Læs mere

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Januar 2019 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger

Læs mere

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED JULI 2014 BRØNDERSLEV KOMMUNE INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED UDBUD AF SNERYDNING 2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2014

Læs mere

MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen)

MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen) MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen) Aftale Varetagelse af kørselsadministrationen for fælles kørsel af elever og brugere til specialskoler og diverse dag-

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

RETTELSESBLAD NR

RETTELSESBLAD NR Spørgsmål/svar og rettelsesblad nr. 1 af 22.07.2010 Spørgsmål TAG s. 4: Incitamentspuljen: Øverst på siden er der følgende tekst: De udførte arbejder og aktuelle mængder incl. arbejderne på tilstandskrav

Læs mere

Bilag 7. Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1

Bilag 7. Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1 HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1 Bilag 7 Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen 7.1 Hovedprincipper og anvendelse... 2 7.1.1 Kvalitetsstyringssystemets hovedprincipper... 2 7.1.2 Grundlaget

Læs mere

Vejforum 2018 Session E1. Driftsudbud Samlet eller opdelt udbud af kommunale driftsopgaver?

Vejforum 2018 Session E1. Driftsudbud Samlet eller opdelt udbud af kommunale driftsopgaver? Vejforum 2018 Session E1. Driftsudbud Samlet eller opdelt udbud af kommunale driftsopgaver? v./ Erling Kristiansen, v./ Erling Kristiansen MOE Rådgivende ingeniører og Anne Amalie Høegh-Guldberg Fenger,

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: April År: 213 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet Egen kontrol 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec godkendte projekter 211 godkendte projekter

Læs mere

Status for kørselsadministrationen i Aalborg Kommune 2. halvår 2013 og 1. halvår 2014

Status for kørselsadministrationen i Aalborg Kommune 2. halvår 2013 og 1. halvår 2014 Dato: 14-10-2014 Status for kørselsadministrationen i Aalborg Kommune 2. halvår 2013 og 1. halvår 2014 Nøgletal for Kørselskontorets aktiviteter I det følgende fremgår nøgletal for Kørselskontorets aktiviteter,

Læs mere

Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune Rottehandlingsplan 2013-2015

Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune Rottehandlingsplan 2013-2015 Miljø- og Teknikforvaltningen Rottehandlingsplan 2013-2015 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk mtf@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 SIDE 2 Indhold Indledning...

Læs mere

For de KPI er, hvor Koncernservice ikke opfylder målet, eller hvor der forekommer en særlig udvikling, gives en kort forklaring.

For de KPI er, hvor Koncernservice ikke opfylder målet, eller hvor der forekommer en særlig udvikling, gives en kort forklaring. KØBENHAVNS KOMMUNE Koncernservice Ledelsessekretariatet NOTAT Koncernservices virksomhedskontrakt KPI er Status august 2014 på Koncernservices KPI er Økonomiudvalget modtager to gange årligt en status

Læs mere

CENTER FOR PARK & VEJ juni Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Tilbuds- og afregningsgrundlag

CENTER FOR PARK & VEJ juni Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Tilbuds- og afregningsgrundlag FREDERIKSHAVN KOMMUNE SAG EMN-2017-00902 CENTER FOR PARK & VEJ juni 2017 Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune 1. GENERELT et (TAG) angiver retningslinjer ved ændring af arbejdet, prisregulering og betaling.

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg

Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg GPS på maskiner GPS monteres på enkelte større maskiner og køretøjer til brug som dokumentation af kørsel og som sikring ved tyveri Alle maskiner kan følges når de arbejder. Vi kan dokumentere, hvornår

Læs mere

Drift - Areal og udstyr

Drift - Areal og udstyr Areal og udstyr: Omfatter drift og vedligeholdelse af arealer og udstyr inden for vejskel - bortset fra asfaltbelægninger, bygværker, vintertjeneste og (trafik)systemer som signalreguleringer, ITS mv.

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Sekretariatet

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Sekretariatet Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Sekretariatet Tlf.: 33 66 35 01, Fax: 33 66 71 05, E-mail: obach@btf.kk.dk Baggrund I forbindelse med vedtagelsen af budget 2004 (BR 367/03),

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Borgerservice centret God borgerservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres Borgerservice, og borgernes vilje

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune Evaluering af Materielgården 2014 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Snerydning, saltning og asfalt 3. Fejning, bekæmpelse af ukrudt

Læs mere

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune 1 Parterne Mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenå CVR: 29 18 99 86 (herefter: Ordregiveren) og [Leverandør] [Adresse]

Læs mere

Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004

Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004 20. oktober 2004 Partneringmodeller i moderne vejforvaltning indlæg på Vejforum, december 2004 Forfatter Manchet Driftschef Niels Christian Skov Nielsen, mail: nsn@vd.dk I artiklen omtales generelt partnering

Læs mere

By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse

By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse By- og Boligområder Mål i årsager Antallet af boliger med utidssvarende bade- og toiletforhold skal nedbringes fra i 2010 at udgøre 4.272 uden bad (enkelt

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Borgerservice centret God borgerservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres Borgerservice, og borgernes vilje

Læs mere

Vintertjeneste prisskøn - resumé

Vintertjeneste prisskøn - resumé Vintertjeneste prisskøn - resumé NB! Vinteren 2017/2018 var forholdsvis mild. Får vi en hårdere vinter med f.eks. 50% hørere aktivitetsniveau, vil forøgelsen af prisen for et højere serviceniveau også

Læs mere

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Gravetilladelses Vilkår for Odense Havn (OH) Godkendelse: Al arbejde i havnens gader og veje skal skriftligt anmeldes til OH mindst 5 dage før arbejdets påbegyndelse. Arbejdet må

Læs mere

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Referat fra ekstraordinært møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 18.00 i F 7 Mødet slut kl. 19.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (C) Jens Ross Andersen (V) Jesper Wittenburg

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Bilag 1 Status for første vækstsæson med HedeDanmark fra 1.5.2012 samt plan for 2013.

Bilag 1 Status for første vækstsæson med HedeDanmark fra 1.5.2012 samt plan for 2013. Bilag 1 Status for første vækstsæson med HedeDanmark fra 1.5.2012 samt plan for 2013. Statusplan HedeDanmark, havde kun én måned til at starte op i efter kontrakt indgåelse. Det betød at HedeDanmark fik

Læs mere

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning 2017-2021, Jammerbugt Kommune 1 Parterne Mellem Jammerbugt Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Sigsgårdsvej 14 9490 Pandrup CVR: 29 18 94 39

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: april År: 6 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 9 8 7 6 godkendte elementer godkendte elementer Ovennævnte diagram viser den procentvise godkendelse af de enkelte elementer,

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014 1 af 5 Entreprisekontrakt,,. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Kultur- og Fritidsforvaltningen Helsingør Ejendomme ved kontaktperson: Lars Schou Pedersen,. Direkte tlf.: 26 73 43 26 i det følgende kaldet

Læs mere

udviklingen i forhold til Færdselssikkerhedskommissionens

udviklingen i forhold til Færdselssikkerhedskommissionens Dato 26. januar Sagsbehandler Jesper Hemmingsen Mail JEH@vd.dk Telefon +45 7244 3348 Dokument /6-1 Side 1/23 Udvikling i forhold til Færdselssikkerhedskommissionens målsætning Opfølgning på udviklingen

Læs mere

Netværksmåling - Samarbejdspartnere

Netværksmåling - Samarbejdspartnere Netværksmåling - Samarbejdspartnere Juni 211 Svarprocent: 45% (133 svar ud af 294 mulige) Netværksrapport Indhold Indhold Overordnet vurdering Vurdering af den overordnede tilfredshed 4 Specifikke spørgsmål

Læs mere

Entreprenørs månedsrapport

Entreprenørs månedsrapport Entreprenørs månedsrapport Måned: August-september År: 216 Udarbejdet af: Jørn Madsen Kvalitet 1 9 8 7 6 4 3 2 1 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec Ovennævnte diagram viser den procentvise

Læs mere

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr.

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr. NOTAT SUOC - Team Udvikling 17. marts 2015 Uanmeldt kommunalt tilsyn Din Fleksible Service 1. december 2014 Tilsynsrapport Endelig version Indledning Kommunerne har efter Lov om Social Service (SEL) 151

Læs mere

Notat. Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. Reference Nr. Spørgsmål / svar RETTELSESBLAD NR. 3

Notat. Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. Reference Nr. Spørgsmål / svar RETTELSESBLAD NR. 3 Notat Viborg Kommune Drift og vedligeholdelse af grønne områder, veje m.v. 24. april 2013 RETTELSESBLAD NR. 3 Reference Nr. Spørgsmål / svar ØV pkt. 4.4 72 Spørgsmål: Følgende vilkår er gældende for entreprenøren.

Læs mere

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06

IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 2015-12-06 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver. Vejforum session A7 1 IT-værktøjer ved konkurrenceudsættelse af Vej & Park opgaver Indlæg ved: Thomas Klint Martinsen, Odsherred Kommune Helge

Læs mere

Undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland Jord og Råstoffer

Undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland Jord og Råstoffer Region Midtjylland Jord og Råstoffer Undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland Jord og Råstoffer Spørgeskemaundersøgelse November 2011 Indhold 1 2 3 4 Introduktion 3 Målgruppe

Læs mere

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E G R U N D E J E R F O R E N I N G E N SØHOLM Udarbejdet af Haraldshus as i samarbejde med Ai-gruppen A/S G R U N D E J E R F O R E N I N G E N S Ø H O L M

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

BESTILLERUNDERSØGELSE 2013 MIDTTRAFIK

BESTILLERUNDERSØGELSE 2013 MIDTTRAFIK BESTILLERUNDERSØGELSE 2013 MIDTTRAFIK 29/11/2013 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 1.1 Baggrund og metode 3 1.2 Læsevejledning 3 2. SAMMENFATNING 4 3. TILFREDSHED BLANDT SAGSBEHANDLERE 5 3.1 Økonomi 5 3.2 Køreplanlægning

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2017

Bestyrelsens beretning for 2017 Bestyrelsens beretning for 2017 Mødefrekvens Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling holdt 5 bestyrelsesmøder. Træfældning på Højager og Hvesager. I de første måneder af 2017 var fokus rettet mod

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 29. september 2010, uanmeldt

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Borgerservice centret Hvad er vigtigt for kunderne, for en positiv oplevelse af kontakten til Kundeservice? RECORDIT: Selv om det er medarbejdernes kompetencer,

Læs mere

Forebyggelse af ulykker og materielle skader ved afprøvning af systemet I_Site på Tulip Vejle Nord K Ø D I N D U S T R I E N

Forebyggelse af ulykker og materielle skader ved afprøvning af systemet I_Site på Tulip Vejle Nord K Ø D I N D U S T R I E N Forebyggelse af ulykker og materielle skader ved afprøvning af systemet I_Site på Tulip Vejle Nord K Ø D I N D U S T R I E N Indledning Med henblik på at forebygge ulykker og materielle skader i den interne

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Langeland Spildevand ApS Att.: Jørgen Ahlman Jensen Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00221 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste

Læs mere

Overtagelse af veje i private udstykninger juridisk notat

Overtagelse af veje i private udstykninger juridisk notat Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.00.00-P19-44-13 Ref.: Lea Liv Pedersen Dato: 22-11-2017 Overtagelse af veje i private udstykninger juridisk notat Indledning Dette notat beskriver Rebild Kommunes

Læs mere

Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet "Vintertjeneste" Fagområde "Vintertjeneste på kørebaner" Rettelsesblad nr. VIN-VKØR-5

Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet Vintertjeneste Fagområde Vintertjeneste på kørebaner Rettelsesblad nr. VIN-VKØR-5 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. juni 2012 KBP KBP@vd.dk Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet "Vintertjeneste" Fagområde "Vintertjeneste på kørebaner" Rettelsesblad nr. VIN-VKØR-5 Tidligere

Læs mere

KODEKS FOR SAMARBEJDE

KODEKS FOR SAMARBEJDE OLLER, ESPEKT G TILLID BAGGRUND Organisationsbestyrelsen nedsatte i efteråret 2016 opgavegruppen Roller, respekt og tillid. Opgaven for gruppen var at udarbejde en beskrivelse af beboeres, afdelingsbestyrelsers

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

Bilag 2: Notat vedrørende høringssvar

Bilag 2: Notat vedrørende høringssvar KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg NOTAT 03-09-2013 Bilag 2: Notat vedrørende høringssvar Sundheds- og Omsorgs- og Socialforvaltningen har fra den 21. juni til 4. juli

Læs mere

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM VEJ OG PARK

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM VEJ OG PARK OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM VEJ OG PARK September 2013 Dokument nr. 2013-2 Revision nr. 00 Udgivelsesdato 04.09.2013 Udarbejdet:BDC Offentlig-privat samarbejde om Park og vej Bilag 2, Samarbejde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Haderslev Kommune Voksen og Sundhedsservice Medarbejder. Antal besvarelser: Svarprocent: 73. Colourbox.com

Haderslev Kommune Voksen og Sundhedsservice Medarbejder. Antal besvarelser: Svarprocent: 73. Colourbox.com Haderslev Kommune Antal besvarelser: 1.013 Svarprocent: 73 Colourbox.com RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultatet af trivselsundersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat

Læs mere

Haderslev Kommune Børne- og Familieservice Medarbejder. Antal besvarelser: Svarprocent: 73. Colourbox.com

Haderslev Kommune Børne- og Familieservice Medarbejder. Antal besvarelser: Svarprocent: 73. Colourbox.com Antal besvarelser: 1.261 Svarprocent: 73 Colourbox.com RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultatet af trivselsundersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af flere enkeltspørgsmål,

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej.

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej. PILOT FYN 2010 - vejdrift side 1 af 10 GENERELT I tilbudsliste-filen er kun følgende faner egentlig tilbudsliste: TBL-FORSIDE TBL-Styring Tilstandskrav-strækninger tilstandskrav-sideanlæg Udførelseskrav-Regningsarb

Læs mere

OPFØLGNINGSREDEGØRELSE- KVALITETSKONTRAKT Teknisk Forvaltning

OPFØLGNINGSREDEGØRELSE- KVALITETSKONTRAKT Teknisk Forvaltning OPFØLGNINGSREDEGØRELSE- KVALITETSKONTRAKT 2011-2012 Teknisk Forvaltning Klimaog Miljøud valget Affalds-afhentning hos borgerne - Fastholdelse af en høj kvalitet. Ringsted Kommune har opstillet konkrete

Læs mere

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB INDHOLD Afsnit 1 Introduktion Side 02 Afsnit 2 Sammenfatninger Side 04 Afsnit 3 Resultater dagtilbud Side 08 Afsnit 4

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 I

Læs mere

Socialtilsyn Midt Tilfredshedsundersøgelse 2017

Socialtilsyn Midt Tilfredshedsundersøgelse 2017 Socialtilsyn Midt Tilfredshedsundersøgelse 2017 Indholdsfortegnelse Resume... 2 1.0 Socialtilsyn Midts tilfredshedsundersøgelse 2017... 3 2.0 Tilfredshedsundersøgelsen for 2016 og 2017... 4 3.0 Hvor tilfreds

Læs mere

Notat om. opgaver, serviceniveau mv. i forbindelse med udbud. af veje/grønne områder

Notat om. opgaver, serviceniveau mv. i forbindelse med udbud. af veje/grønne områder Notat om opgaver, serviceniveau mv. i forbindelse med udbud af veje/grønne områder 1. Omfang af udbuddet Plan og Teknikudvalget besluttede på mødet den 27. marts 2013 at gennemføre udbud af Drifts opgaver

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 29. marts 2011

Referat af generalforsamlingen den 29. marts 2011 Hornslet den 13. april 2010 Referat af generalforsamlingen den 29. marts 2011 Til årets generalforsamling var mødt 19 personer, der repræsenterede 16 husstande. Formanden bød velkommen. Dagsorden; 1. Valg

Læs mere