De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden"

Transkript

1 De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden

2 Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv. Andre gør det i fællesskaber, som rækker ud over deres eget netværk. Her i bogen kan du læse om 21 personer, som bidrager til fællesskabet med frivilligt arbejde og gode gerninger. Folk hjælper hinanden af mange forskellige årsager, men ofte starter det simpelthen bare med et ønske om at gøre en forskel, fordi man selv kan få brug for hjælp en gang i mellem. Det giver en masse små personlige succeser i hverdagen og fylder godt på selvværdskontoen. Frivilligcenter Ikast-Brande og Ikast-Brande Kommune har et godt samarbejde og samspil. Det bygger på en fælles anerkendelse af ligeværdighed. Vi har en fælles ambition om at understøtte vores aktive borgere, så de kan udvikle gode fællesskaber. En stor tak til alle de medvirkende! Ord og foto: Brian Møller Nielsen (dog privatfoto på side 8, 21 og 24) Grafisk opsætning: Marianne Heidemann Det er en fælles ambition for kommunen og frivilligcenteret at give frivillige de bedst mulige vilkår. For vi ved, at frivilligt arbejde styrker lokalsamfundet og giver et større netværk, og det kan være et dejligt modspil til en globaliseret hverdag. Hvis vi alle sammen hjælper hinanden lidt, får vi en masse igen. Velkommen til de gode gerningers sted. Med venlig hilsen Produceret sommeren 2014 for Frivilligcenter Ikast-Brande Henning Hansen Kommunaldirektør Thomas N. Juul Bestyrelsesformand, Frivilligcenter Ikast-Brande

3 1 Frivillighed har ingen alder Emil (16 år) var kun 11 år første gang, han arbejdede som frivillig. Det startede med små ting som at samle affald. Han henvendte sig selv og spurgte, om han måtte være med som frivillig til en lokal festival. Det var stemningen og sammenholdet blandt de frivillige, som trak i ham. Da vi møder ham, er det femte gang, han er med som frivillig, og han elsker det. Ikke bare fordi det giver halvanden dag fri fra skole. Han oplever at få mere ansvar og større opgaver efterhånden. Og at dømme ud fra de friske bemærkninger han får med på vejen fra de andre frivillige på pladsen, så er stemningen og sammenholdet 4 stadig en god grund til at give en hånd med. 5

4 2 Historien, kufferten og saftevandet Ib (68) læser højt for børn på biblioteket. Publikummet er nogle gange så ungt, at det knapt kan stå på benene. Det gør ikke noget. Ib har en stor kuffert med. I den er der mystiske ting, som sagtens kan fange opmærksomheden. De små gør store øjne, når Ib gør frø-handskedukken levende, og de så må made den. At lommelygten både kan lyse og lidt efter være mørk spreder også undren og nysgerrighed. Eventyret startede, fordi Ib som frivillig er med til at skabe liv i det lokale bibliotek. Der opstod en idé om, at børnehaven kunne kigge forbi og få en god historie læst højt. Nu tager Ib og andre frivillige en runde både forår og efterår. På 6 udvalgte dage er der historier og saftevand. Og nu ikke kun for børnehaven. Nej, der er også kommet små shows for dem fra 7 vuggestuen. Meningen er også, at børnene tidligt skal få et godt forhold til biblioteket, og lære at det er et rart sted at besøge. Ib peger på, at det er lidt tankevækkende, at han er gået fra at undervise voksne til at underholde børn, men der er vist ingen tvivl om, at børnene får glæde af hans evner til at formidle. Det er simpelthen så sjovt, siger Ib og klukgriner på en måde, så man ved, at det ikke kun er børnene, som hygger sig på biblioteket. ( Ib )

5 3 Hjælpsom i sommerferien En lærer fik ideen at male byens triste tunnel. En flok skolepiger blev spurgt, hvad de skulle lave i sommerferien. Pigerne gik til angreb på tunnelen bevæbnet med pensler og maling, som en lokal maler gav til formålet. En mand gav pigerne en kasse sodavand, da han kom forbi og så dem knokle i varmen. Et madsted gav kage til indvielsen af den nymalede tunnel. Pigerne gik til og fra projektet i deres seks ugers sommerferie. Hver af pigerne havde valgt deres måde at male på, så det var også spændende at se, hvordan det hele kom til at se ud samlet. I de næste mange år kan folk fryde sig over tunnellens farver og motiver. Når pigerne bliver bedt om at tænke over, hvad de fik ud af deres hjælpsomhed, så lyder det, at det var sjovt og hyggeligt at have noget 8 at lave i ferien. Ferien i tunnellen er noget, de vil huske længe. 9 En anderledes og hyggelig måde at være sammen på. Det er en god følelse at give noget til andre, som de kan glæde sig over. ( Piger ne)

6 4 Takker de gamle med god mad I stedet for at sponsorere en fodboldklub lukker Tommy (43) butikken en hel dag engang i mellem. Han tager personalet og god mad med og triller varevognen ud til et plejehjem. Det startede for fem år siden, da Tommys slagterbutik var ude og lave pattegris til en fest på et plejecenter. Han har siden været bidt af at tage ud til ældre og lave mad til dem. Hans kunder har accepteret de dage, hvor de kommer til en lukket butik, og en seddel på døren fortæller dem, at han er ude ved de gamle. Kunderne ved, at det er vigtigt for Tommy at gøre det. Han nyder de ældres selskab, deres gode historier fra et langt liv. Det gør ham glad. For ham er det også en måde at sige tak til de ældre på. Hans unge ansatte er også vilde med at tage ud en hel dag 10 også selv om de ikke får løn for det. 11 Tommy vil også gerne have besøg. Otte ældre herrer fra et lokalt plejecenter stråler stadig, når de taler om besøget hos Tommys butik. Det var en dejlig dag, hvor der blev taget godt i mod dem af Tommy, hans familie og personale samt geden Bertha og de to hunde. Der var god gammeldaws flæskesteg med brun sovs og kartofler på bordet ude i gårdhaven. Da det begyndte at regne, blev de inviteret indenfor i privaten til en god snak og hjemmelavede hindbærsnitter. Vi vil gerne give de gamle en god dag og vise dem respekt. Det er også en tak. Det er jo dem, der har været med til at knokle for, at vi har det godt i dag. ( Tommy )

7 5 Vil gerne sende unge på god kurs Murat (32) kunne godt have brugt sådan et sted, da han var ung. Så kunne han måske have haft en uddannelse nu. Han hjælper til i en forening, som sørger for, at unge har et godt sted at være i stedet for at hænge ud på gadehjørnet. Inspirerende og trygge rammer for de unge. Forældrene i området efterlyste sådan et sted. Beskedent nævner Murat, at han ikke gør så meget i forhold til stedets otte mentorer. De er nogle år yngre end ham. Han roser dem for at være gode og dygtige rollemodeller for de 35 unge i alderen 8-16 år. Alle er velkomne, men indtil videre er det børn og unge med kurdisk og tyrkisk baggrund, der møder op dem stifterne kender fra deres eget netværk. Jeg har tit gået og ærgret mig over, at jeg ikke fik taget en uddannelse, da jeg var yngre. Jeg vil gerne være med til at bidrage, så de unge får den mulighed og kommer på god kurs, så de kan bidrage til samfundet. ( Murat ) Murat har erfaring med at starte et lignende sted op i en anden by. 12 Han vil gerne dele sine erfaringer. Han vil gerne, at de unge skal lære af hans erfaringer, så de får taget en uddannelse. Murat skal selv først 13 til at starte på en nu.

8 6 Tilde logrer minderne frem Det var lidt af en tilfældighed, at Tilde blev besøgshund. Naboen foreslog, at nogle af lufteturene gik forbi plejecenteret, da han havde lagt mærke til Tildes glæde ved at blive nusset. Der kommer glimt i øjnene, når Tilde, som er fire år, kommer på besøg. Blandingshunden har nu i nogle måneder været besøgshund på et plejecenter, hvor mange af beboerne er demente. Beboerne husker pludselig, hvordan de har levet med dyr i deres liv, både som børn og senere hen. Det giver næring til samtaler mellem dem og Tildes ejer, mens hunden logrende og med tungen ud af munden lunter fra rum til rum og lokker smilene frem. En tur forbi de ældre tager let flere timer, for de fleste vil rigtig gerne tale med Tilde, klappe hende og give en godbid eller to. Derfor er 14 det også kun, når der er god tid, at turen går hen til alle de mange nye venner Tilde trisser træt hjem efter besøgene. Hundens ejer går 15 opløftet hjem efter at være blevet mødt med gæstfrihed og have lyttet til mange forskellige fortællinger. Ejeren ser besøgene som træning for Tilde. Hunden er også er ved at lære, at køkkenet og andre steder med mad ikke er steder, hvor den skal snuse rundt. Der er ingen tvivl om, at Tilde gør dagen bedre for de ældre, og hun ser også selv ud til at nyde omsorgen og opmærksomheden.

9 7 Vi har jo altid hjulpet hinanden En mand (73) hopper op på cyklen og kører en tur med de ældre. Hver mandag møder han op på daghjemmet. Så spørger han, hvem der vil med på den specielle cykel med plads til to. Det var hans kone, som spurgte om han havde lyst. Hun er med i brugerrådet i Aktivitetshuset. Det er en stor hjælp, at han frivilligt stiller op for personalet. De har nemlig svært ved at finde tid til cykelturene. Han har ikke lyst til at få opmærksomhed for sin gerning. Han ser det som en selvfølge, at vi hjælper hinanden. Han synes faktisk, at det er lidt morsomt, at der bliver skrevet en bog om at hjælpe hinanden. Det har vi jo faktisk altid gjort. Især alle dem der kender noget til foreningslivet og har ydet en stor indsats der Brugerne synes, det er noget særligt og en god oplevelse, når han giver en tur. Han er nemlig også fantastisk god at snakke med. Jeg ser det altså ikke som noget særligt. Det er noget enhver kan gøre. (Anonym mand )

10 Det er bare sådan noget, man gør. Jeg håber, at det gør nytte på en eller anden måde. ( Pia ) 8 Det gør man da bare Pia (33) giver tøj til genbrug. Hun har gjort det nogle gange. Denne gang er det en masse børnetøj. Hun er lidt flov over lige at blive tilfældigt stoppet denne dag, mens hun står og fylder tøj i containeren. Hun har nemlig ikke puttet tøjet i poser, som man helst skal gøre, når det afleveres. Alligevel siger hun ja til at fortælle lidt om, hvorfor hun giver tøjet væk. Hun har tidligere gemt tøj i tilfælde af, at hendes næste barn kunne bruge det. Hun vil ikke have flere børn, så nu kan det brugte tøj foræres til venner eller genbrug. Hun synes, at det er bedre end at smide tøjet ud. Hun bruger også Facebook til at sælge lidt tøj, men sælger mest legetøj der. 18 Hun er selv første barn i en flok på seks. I hendes familie er tøjet altid 19 gået i arv. Pia føler sig bestemt ikke som en helt, fordi hun giver tøj væk til butikker med genbrug.

11 9 Decemberhygge på børnehospitalet Er det jer, der skal bage med os? Jeg har glædet mig lige siden, jeg blev indlagt, løber den lille pige hen for at spørge Mette (17) og hendes tre veninder om. Mette er netop trådt ind på børneafdelingen med en indkøbspose i hånden. Pigen får øje på hende, smiler og sætter i løb med sin medicin hængende på et stativ, som hun troligt slæber efter sig. Bagning, juleklip og bordfodbold er nogle af de aktiviteter, Mette, Siya, Emina og Josefine fra gymnasiet har stået for på børneafdelingen hver fredag i december. Pigerne har selv fået ideen, fordi de har lyst til at gøre en forskel. De tog kontakt til børneafdelingen, som er med på, at pigerne gør december lidt hyggeligere for de indlagte børn Pigerne kommer på besøg igen i år og meningen er, at det skal blive en tradition, som andre gymnasieelever kan overtage. Mette synes, det er en af de bedste fornemmelser, man kan få, når man gør et andet menneske glad ved bare at dukke op. At en omgang julesmåkager kan glæde sådan en størrelse gør mig utrolig glad. ( Mette venstre foto )

12 10 Flytter fokus fra børnene Mette (34) hygger juleaften om beboerne på et ældrecenter. Mette er skilt og er rigtig ked af det juleaften hvert andet år, hvor hun ikke har sine børn. Hun var træt af at sidde og have ondt af sig selv. Derfor søgte hun på nettet, om der ikke var noget frivilligt arbejde, hun kunne hjælpe med 24. december. Hun fandt frem til Frivilligcenter Ikast-Brande og hørte nærmere om mulighederne og var med til et møde. Hun blev så kontaktet af et ældrecenter, som kunne bruge hendes hjælp. Hun var med på et personalemøde ugen før juleaften. Hun fik her at vide, at hendes opgave var at skabe god stemning. Faktisk passede det hende perfekt at hygge og snakke med beboerne. 22 Det er nemlig også noget, hun gør til dagligt i den butik, hvor hun arbejder. 23 Juleaften sad hun til bords med et ægtepar. Her fik hun en masse fantastiske historier fra de to elskelige mennesker. Hun dansede også om juletræ med nogle af beboerne. Da festen var slut, blev hun og hjalp med at rydde op. Selvom hun havde savnet sine børn, havde hun det rigtig godt, da hun sagde tak for i aften til personalet. Det er ikke sidste juleaften, at hun vil være frivillig. Jeg gik hjem med den vildeste følelse. Jeg synes, det var så fedt. ( Mette )

13 11 Computer-nørder gjorde naboer klogere To yngre beboere i Bomidtvests almene boliger stod for et computerkursus. De to fyre var med i et udvalg omkring aktiviteter for beboerne. Her hørte de, at flere af især de ældre ikke kunne finde ud af at bruge en computer og havde helt ondt i maven over at tænke på digitalisering. Fyrene har selv godt styr på det med computere. De tilbød at lave et lille kursus. Boligselskabet købte seks bærbare computere, da flere af beboerne ikke har deres egen. De to fyre hjalp med at klargøre computerne. De lavede også materiale til kurset og forventede kun, at der skulle 24 være et hold med seks deltagere. Det endte med 20 interesserede fordelt på fire hold. Hvert hold blev undervist over tre aftener. 25 Der sker rigtig meget frivilligt arbejde i de almene boliger. Mange folk bruger masser af timer på det, men det er sjældent noget, andre hører om. (Lisa ) De to fyre endte med at bruge meget tid på projektet. Til gengæld høstede de en masse positive oplevelser og fik et tættere forhold til folk omkring dem. De fik et helt andet forhold til det sted, de boede, og de havde det samtidig rigtig hyggeligt med at stå for kurset, fortæller Lisa, som er ansat i boligselskabet.

14 12 Virkeligheden overgik drømmen Det var slet ikke meningen, at det skulle blive Danmarks største bane af sin slags, da Christian (17) skrev sin drøm ned og sendte ansøgningen til kommunen. Efter flere afslag og to års tålmodig venten fik han endeligt lov til at opføre banen. Idéen var, at der i løbet af et par uger skulle bygges en mindre bane til cykler. Sådan gik det ikke helt, da Christian og vennerne først gik i gang med gravkoen og en masse tons jord. Landskabet formede sig til bakker og sving i en strækning på knap 1 kilometer. Nu er det Danmarks første og dermed største Four Crossbane en meget bakket jordbane fyldt med sving og hop. Det er fedt at få noget i gang, som både kan glæde mig selv og andre, og som kan sætte vores område på landkortet. Jeg drømmer om, at vi kan holde et uofficielt DM på banen. ( Christian ) 26 Christians drøm er blevet til virkelighed i en grad, han slet ikke havde drømt om. Han er glad for at have gjort noget aktivt for, at han og 27 områdets unge kan få perfekte rammer til at dyrke deres lidenskab på to hjul. Som en bonus lærer han også en masse af at opføre banen. Det kan måske bruges til et eller andet, når han senere vil læse videre til ingeniør.

15 Man kan vel kalde mig fuldtidsfrivillig. Det har altid ligget til mig at gøre noget for andre. ( Elsa ) 13 Tilflytteren kan bare ikke lade være Elsa (80) har travlt. Faktisk så travlt, at hun næsten ikke har tid til at blive fotograferet. Kan du ikke bare sende en mail. Jeg ved ikke lige, hvornår jeg er hjemme, svarede hun til, hvornår hun kunne træffes ved telefonen for at aftale nærmere. Selvom hun har kunnet kalde sig folkepensionist i 15 år og får hjælp af rollatoren til at holde balancen, så har hun helbred og lyst til at gøre noget for de ældre i området. Inden Elsa for 11 år siden flyttede hertil, undersøgte hun, om der var et plejehjem, hun kunne komme og lave kaffe på. Det var der, og så tænkte hun, at det nok skulle gå med den flytning. 28 Det har lidt efter lidt grebet om sig og er blevet til meget mere end at lave kaffe. Hun synes, det er sjovt at hjælpe andre, og efterhånden har 29 hun næsten mere travlt nu, end da hun arbejdede. Hun er blandt andet med til at arrangere banko, gymnastik, julemarked og andre aktiviteter året rundt. Hun bager kager og går ærinder for folk, der er syge. Hun hjælper også folk til at komme mere ud, når de sidder lidt for meget for sig selv.

16 14 Byens bedste post Byens bedste post står der bag på Pouls gule vest. Hans hænder løfter sig ofte til hilsen på ruten gennem byen. Friske bemærkninger flyver gennem luften, for han er blevet et kendt ansigt i løbet af sine tre år med tjansen som frivillig post. Den gule vest er en gave fra en af de ti forretninger i byen, som han dagligt hjælper med breve og banksager. For butikken skal jo passes, og når det er fyraften, har bank og posthus lukket. Poul er en stor hjælp, fortæller folk rundt om på hans rute. Der er ingen tvivl om, at begge parter får noget ud af samarbejdet og ville have svært ved at undvære hinanden i dagligdagen. Det startede for nogle år siden med, at de tidligere ejere af en fotoforretning spurgte, om han kunne gøre dem en tjeneste og tage 30 breve med på posthuset. Siden begyndte han at tilbyde andre forretninger sin hjælp. 31 Poul er født spastiker. Hænderne ryster og har altid gjort det. Selvom han nu kan kalde sig pensionist, har han brug for at holde sig i gang med sin rute. Den giver dagene indhold og mening. To gange om dagen, formiddag og eftermiddag, kigger han forbi for at høre, om nogle af butikkerne skal have noget med på posthuset. Du kan tro, jeg er glad for det. Det holder mig i gang, siger Poul (69) flere gange, mens journalisten forsøger at følge de hurtige og målrettede skridt på vej gennem hans daglige rute. ( Poul )

17 15 Hun er der for de levende og døende Lilly (71) glemmer aldrig den dag for over 30 år siden. Glæden hendes svigerforældre oplevede ved, at nogen interesserede sig for dem. Det var hjemmesygeplejersken, som kiggede forbi for at høre, hvordan de havde det - ikke fordi hun var bestilt til det, men fordi hun havde lyst til det. Glæde og forventning ville Lilly også gerne være med til at skabe. Derfor blev hun besøgsven, da hun var 42 år. Nu har hun rundet de halvfjerds og bliver ved. Hun ler hjerteligt, så tårerne triller, når hun tænker på oplevelser med sine besøgsvenner. En fik skrevet et digt for at hylde hende og forsøgte sig med madlavning for første gang i sit liv, fordi Lilly skulle forkæles. Vi har det bare så sjovt. Men min besøgsven ser jo programmet Deadline, så jeg bliver nødt til at være oppe på Hendes nuværende besøgsven på næsten 90 år, besøger hun en gang om ugen i et par timer. Samværet kræver, at Lilly gør sig umage, 32 da hendes besøgsven følger med i nyhederne. Det ser hun dog kun som en bonus. 33 Lilly valgte også for et par år siden at blive vågekone. Her aflaster hun familier med en døende. Hun sidder ved den døende 3-4 timer ad gangen. Nogle gange har hun sit strikketøj med. Hun vil gerne hjælpe familierne, så de kan få hvilet sig lidt i den hårde tid, og hun vil også gerne gøre den sidste tid så tryg som muligt for den døende. dupperne for at kunne snakke med om det der politik. ( Lilly )

18 Det giver jo os en vis tilfredsstillelse at hjælpe hinanden. Det giver et godt sammenhold, og vi skændes aldrig her. Og vi er stort set altid fuldtallige, når vi ses til komsammen. ( Svend Erik ) 16 Hvem skal have noget med på lossepladsen? Bag den lange, grønne hæk, kigger femten huse af røde mursten frem. En af beboerne hedder Svend Erik (70). Han er gået med til at fortælle lidt om, hvordan hjælpsomheden altid har blomstret i kvarteret. Han synes, at alle beboerne skal fremhæves i denne historie. Når den meget lange hæk skal klippes, så går nogle af mændene i gang med hækkeklipperne. Bagefter river deres hustruer affaldet sammen, og så kører de grenene på lossepladsen. De beboere, som ikke selv kan klippe hæk ved deres grund, får også hjælp. Når carportene skal have en gang maling, så går de nogle stykker sammen om arbejdet. Dem der ikke kan male, holder stigen eller 34 bager kringle. Om aftenen hygger de sig med en grillpølse eller to, hvis vejret er til det. 35 Svend Erik nævner, at han også lige går rundt og spørger de andre, om de skal have noget med på lossepladsen. Det kan han ligeså godt, når nu han har mere plads i traileren efter arbejdet i haven og alligevel skal ud at køre.

19 drømmekager og meget mere Lisbeth (66) bager verdens måske bedste drømmekage. Det har de unge i Ikast Skate- og Musikhus haft glæde af i over 20 år. Det er blevet til mange drømmekager og chokoladekager gennem årene, men det er snart det mindste af den fantastiske historie om Lisbeths engagement i huset. Det startede med, at hun tilbage i 1993 meldte sig som frivillig medarbejder og bestyrelsesmedlem, da hendes datter spillede i et pigeband på stedet. Hun forsatte længe efter datteren var flyttet fra byen. Hun kunne se, at der var brug for hendes hjælp og kunne mærke, at hun gjorde en forskel for de unge. For nogle har hun nok været noget af det mest stabile i deres ungdomsliv. Det er en tilfredsstillelse at være noget for andre. ( Lisbeth ) 36 Lisbeth er uddannet pædagog og billedkunstlærer. Det har hun kunnet 37 bruge i sin store frivillige indsats med de unge. Listen, over hvad hun har gjort for huset, er imponerende lang og ville fylde for meget at remse op her. Det har været en svær beslutning, men Lisbeth har i 2014 valgt at pensionere sig selv fra Ikast Skate- og Musikhus. Hun vil gerne have mere tid til andre ting. Hun har regnet ud, at hun har stået hjemme i køkkenet og bagt omkring 117 bradepander med drømmekage, som hun har haft med til den månedlige kageaften i huset.

20 18 Startede gymnastikhold for sin egen skyld Knud (76) manglede et sted at forsætte med motionen, efter han var færdig på et kursus for KOL-patienter. Han vidste, at helbredet hurtigt kunne blive dårligere igen, hvis han ikke forsatte med at røre sig. Han vidste også, at han ikke ville få det gjort, hvis han selv skulle stå for det. Sammen med en fra kurset besluttede han sig for selv at gøre noget, da de ikke kunne finde et sted med det rette tilbud til dem. De fik fundet et lokale og fik hjælp til at skrive en pressemeddelelse, så de kunne fortælle folk om deres nye tiltag. Nu findes der et lokalt tilbud til folk, som af den ene eller anden grund 38 har problemer med at trække vejret, og som har brug for en mere skånsom tilrettelagt motion. 39 Der trænes mandag og onsdag. Samværet, grinene og kaffen bagefter er en vigtig del af det. På holdet er der for tiden 12 deltagere, når de er flest. Det er både mænd og kvinder i alderen 60 til 80 år. Knud tænker ikke så meget over, at han har været med til at starte tilbuddet. Han kommer for sin egen skyld, og så giver han andre noget også. Det må de tage imod, hvis de vil. Motionen har også betydet, at han i dag har brug for mindre medicin end tidligere. Hvis ikke jeg havde fået holdet startet op, er det ikke sikkert, at jeg kunne holde til ret meget i dag. ( Knud )

21 19 Handyman og buschauffør Niels Peter (66) er stille og roligt blevet viklet ind i flere ting, efter han er stoppet som VVS-montør. Han er blandt de otte frivillige chauffører, som kører ældre rundt i bus, når der skal handles eller turen går ud i det blå. Til arrangementet Frivillig Fredag blev Niels Peter spurgt, om det ikke var noget at blive handyman hos organisationen HOME-START, som hjælper pressede børnefamilier. Niels Peter har godt styr på hammer, skruetrækker og andet værktøj, hvilket er en stor hjælp de steder, hvor et par eller en enlig står med noget, de ikke selv kan eller har overskud til at lave. De der små ting med et løst håndtag, en dryppende vandhane, at samle et skab eller sætte en hylde eller billede op på væggen Han har indtil videre kun været ude et par steder, så det tager ikke så meget af hans tid. En enlig mor havde noget med en barnevogn, hvor selebeslaget ikke sad rigtigt. Hun havde også en skabslåge, som næsten var faldet af og et utæt afløb, der blev fikset. Når jeg kører de gamle op for at handle, er de jo så glade for det. Det takker de for hver gang, og det giver da noget igen. ( Niels Peter ) Et andet sted vejledte han om, hvad familien kunne gøre ved en dyr varmeregning. Han vil dog også have lov til at sige nej til opgaver som at klippe hæk, understreger han med et grin.

22 20 Deler sine fribilletter med vennerne Alexander (19) tager imod billetter, lukker folk ud og hjælper med rengøringen. Han er frivillig i biografen. Som regel hjælper han til mindst tre gange om ugen. Alexander gør det for at være med til at holde biografen kørende. Han kan også godt lide, at nogen kan bruge hans hjælp. Han får fribilletter til film for sin indsats. Billetterne deler han gerne med kammeraterne. De er en gruppe af unge, som tager ud og laver forskellige ting sammen. Jeg bruger nogle af mine billetter, så vi kan få en god aften. Så sparer vi jo Alexander må bruge tre fribilletter ad gangen ud over den til sig selv. Sådan er reglerne for de frivillige i biografen. Alt efter antallet af kammerater, der er med i biffen, finder de andre ud af at splejse om beløbet, som mangler, for at alle kan komme ind og se film. 42 også nogle penge, som vi kan bruge 43 på andre ting. ( Alexander )

23 21 Det kan simpelthen ikke passe! Dorte (49) havde egentligt nok at se til, men da hun erfarede, at der ikke var AA-møder (Anonyme Alkoholikere) i kommunen, følte hun for at gøre noget. Det kan simpelthen ikke passe, at der ikke findes AA-møder i en hel kommune, da der jo også er et behov for det her! Nogle har været så langt ude i et misbrug, og det er møderne, der får livet til at hænge sammen. Og nogle har kun en scooter, så de kører ikke til møderne, der er i nabokommunerne, tænkte Dorte, som tidligere selv har været i et misbrug. Hun skred til handling og henvendte sig til frivilligcenteret og fik med det samme en aftale om at kunne holde møder i centeret. Det er genialt, at frivilligcenteret tager ildsjælene ind og lytter til, hvad de vil. ( Dorte ) Deltagerne skiftes til at være mødeleder og Dorte tager også tjansen 44 engang i mellem. Andre er ikke så vilde med at lede møderne, men hjælper i stedet med at lave kaffe og vaske op eller tager en snak 45 med en, der måske har behov for det før eller efter møderne. Andre bidrager ved bare at være tilstede, som er det vigtigste. Dorte er begejstret for frivilligcenteret og kommunens måde at hjælpe dem, som brænder for en idé.

24 Bonus beretninger Vi har også hørt om: En gruppe kvinder synes, deres by er så flot, at de frivilligt går i gang med at fjerne hundelorte fra et område, hvor hundeejerne ikke altid selv husker det. En mand hygger sig med at gå rundt i parken og tilbyde hundekiks til menneskets bedste ven. En pige donerer sit lange hår til børn og unge, der har en sygdom, hvor de har mistet håret (hun gav det til en organisation, der samler hår ind til parykker). En ældre mand falder på busstationen og slår hul i hovedet. To unge gutter skynder sig hen til ham, ringer efter ambulancen og bliver hos 46 manden, indtil han bliver hentet 45 minutter senere. 47 En fyr er på vej ned på tanken, da han ser en gammel dame. Hun har dårlig skulder og kan ikke løfte dunken med benzin. Han hjælper hende med at fylde dunken og med at komme op på scooteren. Hun bliver meget glad for hjælpen Tak fordi du læste med og husk: Frivillighed er bare et ord du får det til at give mening.

25 Frivillighed er bare et ord du får det til at give mening og TAK for det!

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Hvad er det gode seniorliv? Simon Meggers Matthiesen, Center for Sund Aldring

Hvad er det gode seniorliv? Simon Meggers Matthiesen, Center for Sund Aldring Hvad er det gode seniorliv? Simon Meggers Matthiesen, Center for Sund Aldring 01-09-2017 2 Feltarbejde i Thisted, Faaborg- Midtfyn og Horsens kommune Hvor? Hvem? Private hjem Sognets Dagligstue Vandregruppen

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25)

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 4 Nu kan jeg se! Ugens tekst og referencer: Joh 9,1-38. Den store Mester, kap. 51. Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) Hovedformålet er,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS!

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS! FOR FANDEN, JENS! 31 En personlig beretning af Jens Rønn om faglige ambitioner og angsten for at blive syg igen. Af Jens Rønn Jeg hører sjældent musik. Ja, det er ikke mange gange i mit liv, jeg har hørt

Læs mere

DUSØR FOR ORANGUTANG

DUSØR FOR ORANGUTANG Biffer Alle kaldte ham Biffer, men hans rigtige navn var Birger. Det er et vildt gammeldags navn. Der er stort set ingen drenge, der hedder Birger i dag. Men Biffers forældre var ret gamle, og de var også

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt 6. december Den store 8-værelses lejlighed lå lige ved Strøget. Meget centralt og meget støjende i weekender, hvor fulde mennesker bar deres brandert hjem. De 230 kvadratmeter lå øverst i bygningen på

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang.

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang. Der kom flere end 100 nye pigespillere, da Mette Littau, tidligere elitespiller, og Mejrup GU inviterede til den nye sæson, så nu har klubben ni hold i turnering, og de bør have to hold mere Mette Littau

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus profil for ægtemænd 1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus 2. Jeg kan godt lide at være alene med min kone Jeg føler mig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere