Nyhedsbrev ESCO Adfærd - december 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev ESCO Adfærd - december 2012"

Transkript

1 Nyhedsbrev ESCO Adfærd - december 2012 Bevilling fra Velux Fonden ESCO Adfærd har modtaget 5 millioner kroner i støtte fra Velux Fonden. Bevillingen understreger, at ESCO projektet er banebrydende og ambitiøst i både i form og løbetid. Et af hovedargumenterne for støtten er projektets ambitiøse mål om, at 1/3 af de forventede besparelser skal indhentes gennem ændrede vaner og rutiner blandt skolens brugere. Det er et ambitiøst men realistisk mål. Læs mere om baggrunden for Velux-fondens beslutning om at støtte ESCO i Rudersdal Kommune på under ESCO historier i november måned. Brugerundersøgelse Igen i år har en udvalgt elevgruppe svaret på ESCO projektets brugerundersøgelse. Det er anden gang, brugerundersøgelsen gennemføres, og det betyder, at vi for første gang kan aflæse en udvikling i elevernes besvarelser. Topscoren i positive ændringer finder vi på Bistrupskolen. Her har den nuværende 8. klasse ændret ikke kun viden, men også holdning og adfærd i forhold til vand. Viceskoleleder Karsten Degn mener, forklaringen skal findes i et stort projekt om netop vand og vandkredsløb, som 8. klasse har arbejdet med i biologi. En anden, mindre positiv, konklusion fra brugerundersøgelsen er, at elevernes kendskab til arbejdsgrupperne er begrænset. Til spørgsmålet Ved du, hvem du skal henvende dig til, hvis du har en god ide? svarer overraskende mange elever, nej. Det svar vil projektgruppen meget gerne have ændret til et klart, Ja! I løbet af næste år. Der findes naturligvis mange andre spændende konklusioner på brugerundersøgelsen. Hele rapporten om elevernes udvikling i holdning, viden og adfærd finder du på

2 Er du interesseret i yderligere information om brugerundersøgelsens resultater, så kontakt Adfærdspsykolog Bente Andersen-Ledet på mail: bente@andersen-ledet.dk Fortæl og Vind Konkurrence Fortæl og Vind konkurrencen er desværre aflyst, fordi overraskende få skoler valgte at deltage. På baggrund af de flotte pengepræmier der var på højkant, vurderede projektgruppen, at der ikke var et tilstrækkeligt grundlag til at udvælge tre vindere. De få skoler som har lagt et stort arbejde i deres konkurrencebidrag har modtaget en symbolsk pengepræmie som belønning. Alle konkurrencebidrag vil snarest kunne findes i inspirationsmaterialet på Projektgruppen ønsker følgende klasser tillykke med præmien på kr. Alle disse bidrag indgår naturligvis i Fortæl og Vind konkurrencen som gentages i Høsterkøb Skole, 4.b Ny Holte Skole, 6.y Ny Holte Skole, 6.x Ny Holte Skole, 6.z Nærum Skole, Indskolingen Skovlyskolen, 8.a og b Skovlyskolen, 8.a og b Skovlyskolen, 8.a og b Vangeboskolen, 5.a Vedbæk Skole, 8.c ESCO Pulje Aflysning af Fortæl og Vind konkurrencen betyder, at projektgruppen nu råder over en pulje på kr Puljen skal bruges til ESCO relaterede aktiviteter, som kan være med til at drive ESCO projekter videre på skolerne. Puljebidragene kan uddeles til mange forskellige formål afhængige af, hvilke behov skolerne eller arbejdsgrupperne har. Det kan være tilskud til opkvalificering af nøglepersoner, bidrag til ekskursioner, indkøb af specialmaterialer eller eventuelt indkøb af mere lærer-tid til udarbejdelse af undervisningsmateriale % af projektet skal være egenfinansieret 2. Projektet skal beskrives med inddragelse af nedenstående områder, i det omfang det er relevant. Aktivitet Varighed Fag Klassetrin Antal elever Formål Specifikation af udgifter/regnskab Succeskriterier 3. Projektet skal dokumenteres så det kan præsenteres på hjemmeside og skærm. Boksen viser de kriterier som puljeansøgningerne skal overholde: HUSK: Projektgruppen skal have ansøgningerne inden vinterferien senest fredag d. 8. februar Ansøgningerne skal sendes til heca@rudersdal.dk.

3 Opfølgning på ESCO event Den 7. februar 2013 fra følges op på ESCO-eventen. Det sker i Storesal på Stationsvej 36 i Birkerød. Omegasystemet har været i drift siden september måned, og skolernes medarbejdere har haft god mulighed for at teste systemet. Derfor bruger projektgruppen og arbejdsgrupperne et par timer på at sikre erfaringsudveksling skolerne imellem. Modsat eventen bliver det skolerne selv, der står for underholdningen. Vi skal høre fra ledere, teknisk servicepersonale og lærere. Hver gruppe giver et indblik i, hvordan de har brugt Omegasystemet, og hvad de har fået ud af det. Der lægges op til åben snak og spørgsmål i plenum. Projektgruppemøder på skolerne Projektgruppen vil gerne sikre et tættere samarbejde med skolerne i Derfor bliver projektgruppemøder til næste år afholdt ude på skolerne. Formålet er at sikre en bedre mulighed for sparring og ideudvikling, samt en øget involvering af arbejdsgrupperne i forhold til de centrale ESCO begivenheder. Sparometre på Info-skærmene Sparometrene har fået nyt design og nye tal. Fremover kan elever, lærere og andre interesserede følge med i energiforbruget på skolernes Info-skærme. Tre centrale tal kommer til at fremgå helt tydeligt. Hvor meget har skolen sparet siden januar 2012 Hvor meget forventer man, at skolen kan spare? Hvor meget har skolen sparet i forhold til det forventede? Det sidste tal, som viser besparelser over det forventede niveau, er det helt centrale i forhold til den kommende energikonkurrence. De tre skole som har sparet mest over det forventede niveau vinder nemlig energikonkurrencen.

4 Energikonkurrencen Skolernes energiforbrug er blevet målt i et helt år, og snart er det tid til at gøre status. Hvem har sparet mest gennem ændrede vaner og rutiner? Hvem vinder de flotte pengepræmier? For at gøre konkurrencen fair har projektgruppen fra start defineret forskellige forventninger til skolerne. Nogle skoler har haft mulighed for at spare rigtig meget på energien, mens andre, allerede inden ESCO-projektet, havde fokuseret på at nedbringe energiforbruget. Nogle 1. præmie på kr. skoler har store energislugende svømmehaller, 2. præmie på kr. mens andre slet ikke har aften-aktivitet. 3. præmie på kr. Energikonkurrencen, som afgøres til februar 2013, baserer sig alene på, hvor meget skolerne har sparet ud over det forventede niveau. Læs mere om tallene bag konkurrencen på Michael Edsberg fra NCC har brugt den seneste måned på at korrigere alle skolernes energital, så udefrakommende faktorer ikke påvirker skolernes resultater. Ekstra energiforbrug kan være opsætning af varmeblæsere eller energi-omkostninger til håndværkere. For at sikre at alle afvigelser fremover registreres korrekt er projektgruppen, i samarbejde med Tekniske Serviceleder Mogens Slotved Nielsen, i gang med at udarbejde et skema til registrering af uregelmæssigheder. ESCOs Julenisse I december måned kommer ESCOs julenissen på besøg på alle skolerne. Arbejdsgrupper, elever eller andre frivillige tager billeder af julenissen, som gemmer sig steder, hvor der er el, vand eller varme forbrug. Nissens udskejelser vises på Info-skærmene i hele julemåneden. Tre gange i december uddeles en julehyggekurv til den skole, der har taget det bedste billede. Nissens rundtur er desuden illustreret på i ESCO Historien fra december måned.

5 Spørg projektgruppen Projektgruppen får mange forskellige henvendelser fra arbejdsgrupper, elever og tekniske personale. Derfor har vi valgt at introducere en mini brevkasse her i nyhedsbrevet, så alle interesserede får samme svar. Hvorfor sætter man en energislugende skærm op, når vi skal spare på energien, og hvorfor slukker den ikke om natten? Dette spørgsmål har projektgruppen modtaget fra flere forskellige skoler, hvor kvikke og observante elever undrer sig. Projektgruppen har valgt at introducere Info-skærmen fordi den giver en fleksibilitet ingen andre medier har. Michael Edsberg fra NCC forklarer. Hvis vi havde lavet plakater, for hver af de spots som vises på Info-skærmen, så havde det ikke alene været tidskrævende, men også meget energitungt. Produktion af plakater, koster både papir, strøm til computer og energi til trykkeri og transport. Michael fortæller, at Info-skærmen er særligt udvalgt til dette projekt, fordi den er den mest energivenlige på markedet. Vi gør dog, hvad vi kan for at spare på energien forklarer han. Computeren bag skærmen slukker automatisk hver eftermiddag. Info-skærmene derimod går kun i dvale, fordi den ikke kan gemme de indstillinger, den er sat op med. Hvis skærmen slukkede hver eftermiddag, skulle den genindstilles hver morgen. Michael slutter af med at fortælle, at skærmen bruger 280 W, når den er tændt, i dvale er det ca.10 %. I løbet af et år bliver det til kroner, når skærmen skifter mellem 12 timers tændt og 12 timers dvale. Er det muligt at få forskellige koder til Omegasystemet? Der er ikke begrænsninger på, hvor mange personlige logind en skole kan få til omega. Med et personligt logind har man mulighed for at få tilsendt rapporter direkte til sin egen . Hvis man er interesseret i et personligt login, skal man kontakte Søren Hansen på SOHA@rudersdal.dk. Han skal bruge navn, bygning og for at oprette en profil. Det er dog ikke nødvendigt at have et personligt logind for at trække grafer fra Omega. Alle skoler har fået et fælles logind, som er blevet udleveret til arbejdsgruppen sammen med en kort brugermanual. Arbejdsgrupperne opfordres til at videregive denne til alle interesserede. Manualen ligger på under ESCO teknik. Her finder du også et direkte link til omega-portalen. Der er desuden oprettet et offentligt login, som alle kan benytte, det kræver ingen adgangskode. Man skal blot skrive Skoleescorudersdal som brugernavn.

6 Hvordan læser man graferne fra Omegasystemet? Alle arbejdsgrupper som er interesseret i at få genopfrisket, hvordan man læser graferne i omegasystemet opfordres til at kontakte Michael Edsberg fra NCC på men@ncc.dk. Han besøger gerne skolerne. God jul og godt energivenligt nytår til alle Projektgruppen

Nyhedsbrev ESCO Adfærd september 2012

Nyhedsbrev ESCO Adfærd september 2012 Nyhedsbrev ESCO Adfærd september 2012 Møderunde og Handleplaner Inden sommerferien afsluttede projektgruppen en inspirerende møderunde med alle arbejdsgrupperne på skolerne. Møderne er nu evalueret, og

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2014

Nyhedsbrev februar 2014 Nyhedsbrev februar 2014 I dette nyhedsbrev afsløres vinderne af energisparekonkurrencen, og du kan i forlængelse af det læse om de nye konkurrenceparametre i energisparekonkurrencen. Derudover kan du blive

Læs mere

ESCO projektet for klimaet, miljøet og bedre ressourceanvendelse

ESCO projektet for klimaet, miljøet og bedre ressourceanvendelse ESCO projektet for klimaet, miljøet og bedre ressourceanvendelse ESCO Event Tirsdag den 11. september 2012 kl. 12.30-16.30 Store sal - Birkerød administrationscenter Dagens program 12.30 Velkommen v/ Martin

Læs mere

Statistisk rapport Brugerundersøgelse Rudersdal Kommune 2011 og 2012

Statistisk rapport Brugerundersøgelse Rudersdal Kommune 2011 og 2012 Atlas Performance Solutions GmbH Hofstrasse 64 8032 Zürich Schweiz Statistisk rapport Brugerundersøgelse Rudersdal Kommune 2011 og 2012 Denne rapport indeholder en teknisk og statistisk oversigt over resultaterne

Læs mere

ESCO projektet for klimaet, miljøet og bedre ressourceanvendelse

ESCO projektet for klimaet, miljøet og bedre ressourceanvendelse ESCO projektet for klimaet, miljøet og bedre ressourceanvendelse Dagens program Kick-off-seminar ESCO-projekt- adfærdsdelen Tirsdag den 13. september 2011 kl. 12.30-16.30 Toftevangskolens store festsal

Læs mere

Prisværdig energiadfærd projekter der sparer energi Indsendelse af kandidater til Energiforum Danmarks pris for Prisværdig energiadfærd

Prisværdig energiadfærd projekter der sparer energi Indsendelse af kandidater til Energiforum Danmarks pris for Prisværdig energiadfærd Titel (en overskrift der fortæller lidt om projektet) Organisation/ Virksomhed ESCO Den bæredygtige skole ESCO Den bæredygtige skole er et Offentligt Privat Partnerskab (OPP) indgået af Rudersdal kommune

Læs mere

OMEGA-opgave for indskoling

OMEGA-opgave for indskoling OMEGA-opgave for indskoling Tema: Vandforbrug Vand der kommer i vores vandhaner kommer nede fra jorden. Det er undervejs i lang tid og skal både renses, pumpes og ledes bort i kloakken bagefter igen. Billede:

Læs mere

Når du skal demonstrere SparOmeteret, kan du starte med at beskrive de grundlæggende funktioner således:

Når du skal demonstrere SparOmeteret, kan du starte med at beskrive de grundlæggende funktioner således: Kend dit elforbrug Lærer vejledning Baggrund: I Klimahandlinger på dit værelse skal eleverne lære at måle apparaters elforbrug og finde ud af hvor stort et elforbrug de har på deres værelse. Formål: Målet

Læs mere

Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal

Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal Side 1 af 18 Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune Opdateret den 02.10.17 Denne manual skal hjælpe dig igennem 18-ansøgningsprocessen

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

MANUAL FORÆLDREINTRA TIL. Brøndenvej 3 9750 Østervrå Telefon 96 89 20 10 Telefax 98 95 19 97 E-mail: torslev.847007@torslev-skole.

MANUAL FORÆLDREINTRA TIL. Brøndenvej 3 9750 Østervrå Telefon 96 89 20 10 Telefax 98 95 19 97 E-mail: torslev.847007@torslev-skole. MANUAL TIL FORÆLDREINTRA Hvordan logger jeg på 1. gang? Når I har åbnet jeres computer og Internettet skriver du i din browser i adressefeltet www.torslev-skole.dk Derpå får I dette skærmbillede og klikker

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet.

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet. Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 287 Offentligt TIL ELEVER OG FORÆLDRE certifiedkid.dk ONLINE SECURITY FOR KIDS 9 16 POWERED BY TELENOR Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år.

Læs mere

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem 1. Login... 2 2. Administrationens opbygning... 2 3. Kalendere... 3 3.1 Ret arbejdstid... 3 3.2 Kalender oversigt... 4 3.2.1 Månedskalender... 5 3.2.2 Uge kalender... 5 3.2.3 Dagskalender... 6 3.2.4. Bookning

Læs mere

Introduktion til IT på IVA

Introduktion til IT på IVA Introduktion til IT på IVA Logge på IVA s computere... 2 Mappen Dokumenter... 3 Email... 4 Studienet... 6 Print... 7 Logge af computeren... 8 Huskeliste... 9 Brug for hjælp... 9 (Denne guide er baseret

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Quickguide til skoleadministrator Skriftsproglig udvikling. Administrators rolle. Kom godt i gang

Quickguide til skoleadministrator Skriftsproglig udvikling. Administrators rolle. Kom godt i gang Quickguide til skoleadministrator Skriftsproglig udvikling Denne quickguide gennemgår de vigtigste trin, du som skoleadministrator skal igennem, når du benytter Skoleportalen til afvikling af prøver i

Læs mere

Brugermanual til brug af online madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken

Brugermanual til brug af online madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken Brugermanual til brug af online madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken Senest revideret 19-02-2019 Indhold Indledning... 2 1. Log ind/oprettelse af bruger... 3 1.1 Log ind med eksisterende

Læs mere

Åben Skole. Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2018/19

Åben Skole. Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2018/19 Åben Skole Rudersdal Konceptbeskrivelse 2018/19 1 Indhold Baggrund... 3 Formål...3 Organisering af Åben Skole Rudersdal...4 Finansierings- og betalingsmodel... 4 Kulturområdet... 4 Åben Skole tovholdere...

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/2018 KOMMUNERAPPORT

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/2018 KOMMUNERAPPORT DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2017/2018 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 1 Om rapporten Trivselsmålingen består af 40 spørgsmål for elever i 4.-9. klasse og 20 spørgsmål for elever i 0.-3. klasse. Denne rapport

Læs mere

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen

Vejledning til læreren. MG/FG - Skoleportalen 1 Vejledning til læreren MG/FG - Skoleportalen Indholdsfortegnelse Kom godt i gang... 3 Opret en prøve der er taget på papir med netscoring... 4 Indtastning... 5 Internetudgave... 7 Internetudgave med

Læs mere

LDD.DK EXTRANET. Opret forbindelse, login ændring af brugernavn og kode. LANDSORGANISATIONEN DANSKE DAGINSTITUTIONER Hejrevang 11 3450 Allerød

LDD.DK EXTRANET. Opret forbindelse, login ændring af brugernavn og kode. LANDSORGANISATIONEN DANSKE DAGINSTITUTIONER Hejrevang 11 3450 Allerød LDD.DK EXTRANET Opret forbindelse, login ændring af brugernavn og kode INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE NR. Indholdfortegnelse... 2 Forord... 3 Krav til pc og bruger for at kunne oprette forbindelse... 4 Oprettelse

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler

Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler Side 1 af 11 Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune Opdateret den 1.8.18 Denne manual skal hjælpe dig igennem 18-ansøgningsprocessen trin for

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT. Rudersdal Kommune, klassetrin

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT. Rudersdal Kommune, klassetrin DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 4 1.4 Vejledning og inspiration til det videre

Læs mere

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge

Få mere ud af fjernvarmen. og spar penge Få mere ud af fjernvarmen og spar penge 1 2 Udnyt fjernvarmen bedst muligt og få fradrag i prisen Ny motivationstarif fra 2017 Fra 1. januar 2017 bliver din varmeregning reguleret af en ny motivationstarif,

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Om adgang til skolens netværk, FC Marselis, Lectio og Systime

Om adgang til skolens netværk, FC Marselis, Lectio og Systime Side 1 Om adgang til skolens netværk, FC Marselis, Lectio og Systime Det er vigtigt, at du gennemfører nedenstående punkter inden tirsdag 12. august for at sikre, at du kan bruge alle skolens it-faciliteter

Læs mere

Brugermanual til brug af elektronisk madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken

Brugermanual til brug af elektronisk madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken Brugermanual til brug af elektronisk madbestilling for borgere, der får mad fra Byens Køkken Senest revideret 12-09-2018 Indhold Indledning... 2 1. Startsiden... 3 1.1. Opret ny bruger med engangskode...

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Vejledning til elevplan for elever

Vejledning til elevplan for elever Det her er en introduktion til, hvordan du som elev bruger Elevplan. Det er vigtigt at du øver dig dagligt i at logge på Elevplan, så du bliver fortrolig med at bruge den. I denne vejledning kan du få

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

BASISPAKKE Dit valg, din service

BASISPAKKE Dit valg, din service BASISPAKKE Dit valg, din service VELKOMSTGAVE ADGANG TIL MIN SIDE SKRIFTLIG KUNDESERVICE MÅNEDLIG FAKTURERING BAGUD OVERSIGT OVER ALLE DINE FORDELE ADGANG TIL MIN SIDE SKRIFTLIG KUNDESERVICE VELKOMSTGAVE

Læs mere

GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015

GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015 GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015 Dette skal du gøre: 1) Opret bruger: Har du ikke oprettet dig som bruger, skal du først oprette dig: (Når man herefter er oprettet kan man efterfølgende

Læs mere

Elektronisk ansøgningsskema

Elektronisk ansøgningsskema Den gode ansøgning Elektronisk ansøgningsskema Ansøgningsskema - login Hvis det er første gang du logger på, angiver du e-mail og klikker herefter Opret bruger. Du vil herefter modtage en e-mail med et

Læs mere

Indhold HTC Desire S... 1

Indhold HTC Desire S... 1 HTC Desire S Her er en guide til softwareopdatering af HTC Desire S, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold HTC

Læs mere

VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA. (Puljen til lokale projekter)

VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA. (Puljen til lokale projekter) VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA (Puljen til lokale projekter) Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (Puljen til lokale projekter) Inden du går i gang med at udfylde ansøgningsskemaet, bør du

Læs mere

Manual til www.skoleskibet-danmark.dk s forum

Manual til www.skoleskibet-danmark.dk s forum Manual til www.skoleskibet-danmark.dk s forum Her gennemgås de mest almindelige funktioner i dette forum. Instillinger: Hvordan registrer jeg mig som bruger? (side 2) Hvordan logger jeg ind? (side 3) Hvordan

Læs mere

www.evalueringssystem.dk

www.evalueringssystem.dk Brugervejledning Indledning... 3 Log på evalueringssystemet... 4 Afprøv en evaluering... 8 Åbn en evaluering eller en øvelse... 10 Gennemfør en evaluering og en øvelse... 13 Luk en evaluering... 15 Se

Læs mere

Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient

Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient Indhold 1. Øvelse 1: Din læge beder dig indberette målinger og svar fra eget hjem... 2 2. Øvelse 2: (PC) Modtager besked og logger ind i WebPatient...

Læs mere

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf.

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. 5618 2600 Forældreintra 1 September 2007 Vejledning for forældre ForældreIntra

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

Vejledning til elevplan for elever / side 1

Vejledning til elevplan for elever / side 1 Vejledning til elevplan for elever / side 1 Det her er en introduktion til, hvordan du som elev bruger Elevplan. Det er vigtigt, at du øver dig dagligt i at logge på Elevplan, så du bliver fortrolig med

Læs mere

Fakta om skolerne i Rudersdal Kommune. Styrket skolestruktur og udskoling

Fakta om skolerne i Rudersdal Kommune. Styrket skolestruktur og udskoling Fakta om skolerne i Rudersdal Kommune Styrket skolestruktur og udskoling Indhold Forventet udvikling i antal 6-15 årige... 3 Forventet udvikling i antal almenelever i Rudersdal Kommune... 4 Skolernes placering

Læs mere

Kursistvejledning til LUDUS Web

Kursistvejledning til LUDUS Web Kursistvejledning til LUDUS Web LUDUS Web er et kommunikationssystem I LUDUS Web kan du bl.a.: Se dit skema Melde dig syg Tjekke dit fravær Få en oversigt over dine lektier Hente elektroniske materialer

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

SparOmeter-forløb. Opbygning af SparOmeter-forløb

SparOmeter-forløb. Opbygning af SparOmeter-forløb SparOmeter-forløb Opbygning af SparOmeter-forløb Introduktion til målinger Målinger apparatforbrug Målinger apparatforbrug Sparekampagne Elevundersøgelserne veksler mellem arbejde på skolen og målinger

Læs mere

PRIORITETSPAKKE Dit valg, din service

PRIORITETSPAKKE Dit valg, din service PRIORITETSPAKKE Dit valg, din service VELKOMSTGAVE ADGANG TIL MIN SIDE SKRIFTLIG OG TELEFONISK MÅNEDLIG FAKTURERING BAGUD OVERSIGT OVER ALLE DINE FORDELE TILBAGEKALD FRA Ved kø tilbyder vi dig altid at

Læs mere

Bispehaven. Kære beboer. Se her. -udnyt chancen nu! Energiambassadørerne Www.Bispehaven.dk

Bispehaven. Kære beboer. Se her. -udnyt chancen nu! Energiambassadørerne Www.Bispehaven.dk Se her DU kan også blive energiambassadør: Meld dig på et gratis kursus: du lærer om at spare på varme, el og vand og om indeklima. Du lærer også at fortælle andre om at spare. Vi besøger bl.a. AffaldsCentret

Læs mere

Skole/hjem-samarbejde på internettet

Skole/hjem-samarbejde på internettet Skole/hjem-samarbejde på internettet Sakskøbing Skole 2009 Forord Guldborgsund kommune har vedtaget at indføre intranet på skolerne. Som system er valgt SkoleIntra, som består af 4 dele: 1. LærerIntra

Læs mere

GUIDE TIL IT-SYSTEMET RAMBØLL RESULTS

GUIDE TIL IT-SYSTEMET RAMBØLL RESULTS GUIDE TIL IT-SYSTEMET RAMBØLL RESULTS Denne guide beskriver de redskaber, skoleledere har mulighed for at benytte i Rambøll Results. På de følgende sider finder du bl.a. svar på disse spørgsmål: Hvordan

Læs mere

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login

Import-vejledning Fra regneark til UNI Login Import-vejledning Fra regneark til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 4. udgave, januar 2007 UNI C 2007 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Oprettelse af regneark med persondata...

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Vejledning. Boformer for hjemløse

Vejledning. Boformer for hjemløse Vejledning Boformer for hjemløse Indhold 2 Hvad er BINDEKS?... 3 Hvordan ser BINDEKS ud?... 3 Hvad kan BINDEKS?... 3 Før I måler... 4 Måling... 5 Udvikling... 5 Måling igen... 5 Fastholdelse... 6 Handleplan...

Læs mere

Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen)

Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen) Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen) Inden du går i gang med at udfylde ansøgningsskemaet, bør du læse denne vejledning og puljens retningslinjer igennem. Vær opmærksom på, hvornår der

Læs mere

Sætter du pris på din bolig

Sætter du pris på din bolig Sætter du pris på din bolig Program 19.30 Velkomst, v. MZ (5 min) 19.35 Program og lidt om det praktiske, v. Steen Olesen (5 min) 19.40 Lidt om hvad Høje-Taastrup Kommune har gennemført, v. MZ (10 min)

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Introduktion til Lectio

Introduktion til Lectio Vigtige links SLAGELSE GYMNASIUM Slagelse Gymnasium It-afdelingen Skolens printerportal Nyttige links Gymnasiets biblioteksbase Introduktion til Lectio SLAGELSE GYMNASIUM LINK TIL LECTIO Introduktion til

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING Ejer/administrator. Techem Beboer App - Forbrugsmål. Giv dine lejere/beboere adgang til forbrugsmål. Focus på ressourcer

BRUGERVEJLEDNING Ejer/administrator. Techem Beboer App - Forbrugsmål. Giv dine lejere/beboere adgang til forbrugsmål. Focus på ressourcer BRUGERVEJLEDNING Ejer/administrator Techem Beboer App - Forbrugsmål Giv dine lejere/beboere adgang til forbrugsmål Focus på ressourcer Forbrugsmål Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Administrator Log

Læs mere

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, ,

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn,  , Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, e-mail, brugernavn eller kode... 3 Opret aktivitet... 4 Grundlæggende

Læs mere

Opdateret den Trin for trin-manual til 18 ansøgninger. Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune.

Opdateret den Trin for trin-manual til 18 ansøgninger. Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune. Trin for trin-manual til 18 ansøgninger. Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune. Denne manual skal hjælpe jer igennem 18 ansøgningsprocessen trin for trin. I manualen vil du finde beskrivelser

Læs mere

Vejledning ved ansøgning til Den ordinære Pulje. under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond

Vejledning ved ansøgning til Den ordinære Pulje. under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Vejledning ved ansøgning til Den ordinære Pulje under Region Sjællands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Elektronisk ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder

Læs mere

Instant Spam Control

Instant Spam Control Instant Spam Control - den nemme guide til jeres antispam-løsning Instant Spam Control er nemt at arbejde med eller lade arbejde for sig. 97% af al spam bliver automatisk sorteret fra. De sidste 3% kan

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Formål: * Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvad vil vi

Læs mere

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub er mennesker med overskud, der går op i deres børns engagement i klubben. De kommer

Læs mere

Baggrundsnotat om Befolkningsprognose

Baggrundsnotat om Befolkningsprognose Økonomi Budget og Regnskab Baggrundsnotat om Befolkningsprognose 2016 2028 Tlf. 46 11 20 15 lone@rudersdal.dk Sagsnr.: 16/27 Med udgangspunkt i Danmarks Statistiks indbyggertal for Rudersdal Kommune pr.

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Gode råd til brug af Min Side

Gode råd til brug af Min Side Side 1 Gode råd til brug af Min Side Nappedam Kajak Indholdsfortegnelse Login til Min Side... 1 Brugernavn til Min Side... 1 Glemt password... 2 Hjælp til login til Min Side... 2 Sådan deler du dine kontaktoplysninger

Læs mere

Projekt Sluk efter brug. Proces

Projekt Sluk efter brug. Proces 3B /HO Projekt Sluk efter brug Hareskov Skole december 2011 - januar 2012 Proces Fase 1 Faglig introduktion til projektet 1. Hvorfor laver skolen et projekt om dette emne? (spare på energi/udgifter til

Læs mere

Varmepumpe og elopvarmning. Optimér dit elforbrug udfra prissignaler.

Varmepumpe og elopvarmning. Optimér dit elforbrug udfra prissignaler. Varmepumpe og elopvarmning Optimér dit elforbrug udfra prissignaler. Konfigurer din varmepumpe og elopvarmning EcoHome kan hjælpe dig med at styre elforbruget for din varmepumpe og din elopvarmning ud

Læs mere

Ørslev Skole MINIMANUAL TIL FORÆLDREINTRA

Ørslev Skole MINIMANUAL TIL FORÆLDREINTRA Ørslev Skole MINIMANUAL TIL FORÆLDREINTRA Hvordan logger jeg på 1. gang I din browser skrives i adressefeltet: www.orslevskole.dk Nedenstående side dukker op Klik på forældreintra Klik på log ind 2 Skriv

Læs mere

El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik

El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik El kredsløb Undervisningsforløb til Natur/Teknik Side 1 af 25 Første lektion ca. 90 min. Undervisningsrummet Træningsrummet Studierummet Som indledning tales der med eleverne om el/strøm Se punkt 1 i vejledning

Læs mere

EG Clinea Patientportal

EG Clinea Patientportal EG Clinea Patientportal side 1 af 14 Indledning EG Healthcare's Patientportal understøtter visning på såvel PC/MAC, tablet som mobil. Der er en begrænsning i forhold til oplysningsskemaer, som på nuværende

Læs mere

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Denne manual skal hjælpe dig igennem lokaletilskuds ansøgningsprocessen trin for trin. I manualen vil du finde beskrivelser og billeder,

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: December Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

For at bruge Padlet, skal du oprettes som bruger. Se nedenfor, hvor vi beskriver en række muligheder.

For at bruge Padlet, skal du oprettes som bruger. Se nedenfor, hvor vi beskriver en række muligheder. Padlet På Dmjx Padlet er et online site, hvor du kan samarbejde med dine kolleger/studerende/medstuderende/eksterne brugere. Fordelen ved programmet er, at du kan forberede materiale, hvorefter i sammen

Læs mere

Herefter skal du blot klikke på knappen Tilmeld mig. Efter få minutter vil du modtage et kodeord, som du skal bruge til at logge ind på siden. Kodeord

Herefter skal du blot klikke på knappen Tilmeld mig. Efter få minutter vil du modtage et kodeord, som du skal bruge til at logge ind på siden. Kodeord Fisketips.dk Du har valgt at downloade dette dokument fra Danmarks mest populære webside om lystfiskeri. I skrivende stund har siden været på nettet i godt et halvt år, alligevel hører den til blandt de

Læs mere

Forældreintra2. Skole/hjem-samarbejde på internettet

Forældreintra2. Skole/hjem-samarbejde på internettet Forældreintra2 Skole/hjem-samarbejde på internettet Forord Vi anvender SkoleIntra, der består af 4 dele: 1. LærerIntra (PersonaleIntra), som bruges til samarbejde mellem skolens personale. 2. Skolens hjemmeside.

Læs mere

Navn på forløb; Er det nu også nødvendigt? en opmærksomhedskampagne omhandlende reduktion af el, vand og varmeforbrug!

Navn på forløb; Er det nu også nødvendigt? en opmærksomhedskampagne omhandlende reduktion af el, vand og varmeforbrug! Klasse; 6.y. Ny Holte skole. Lærer; Bjarke Lundholm, Natur & Teknik. Navn på forløb; Er det nu også nødvendigt? en opmærksomhedskampagne omhandlende reduktion af el, vand og varmeforbrug! Tema; Modsat

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Adgang til det elektroniske ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Instruktion til Ungdomsskoleweb

Instruktion til Ungdomsskoleweb Instruktion til Ungdomsskoleweb SMS modul Version 1.02 2 Indholdsfortegnelse SMS-MODUL... 4 VÆLG HOLD... 4 Send SMS til hold... 5 SEND SMS TIL ALLE HOLDELEVER (NYT I VERSION 1.02)... 6 Administrere SMS

Læs mere

Vi støtter dit projekt - Vejledning

Vi støtter dit projekt - Vejledning Vi støtter dit projekt - Vejledning 1. Råd om ansøgning Hjælp til ansøgning For at Det lokale beskæftigelsesråd kan udvælge de bedste projekter er det vigtigt, at projektansøgningerne er så præcise og

Læs mere

Svarnøgle til spørgsmål: www.elevplan.dk?

Svarnøgle til spørgsmål: www.elevplan.dk? Svarnøgle til spørgsmål: www.elevplan.dk? Elevnavn: Kontaktlærer: Dette skema skal hjælpe dig med at få overblik over, om du kan alt det i elevplan, som er nødvendigt for, at elevplan kan være et godt

Læs mere

Udkast til printstrategi for Faxe Kommune

Udkast til printstrategi for Faxe Kommune Udkast til printstrategi for Faxe Kommune 1 Formål Faxe Kommune er klimakommune og sætter derfor fokus på kommunens energiforbrug og arbejder til stadighed på at udnytte energien bedre og reducere CO2

Læs mere

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Registrering på forum Ved første besøg på Abildgaardkredsens forum møder

Læs mere

Handleplan for ESCO for Høsterkøb Skole

Handleplan for ESCO for Høsterkøb Skole Handleplan for ESCO for Høsterkøb Skole Formål På lang sigt: At alle børn og voksne er miljøbevidste og har indarbejdet gode energivaner På kort sigt: Energiforbruget er nedbragt, hvorved vi har medvirket

Læs mere

Vejledning til indberetningsløsning for statslige aktieselskaber m.v. www.offentlige-selskaber.dk

Vejledning til indberetningsløsning for statslige aktieselskaber m.v. www.offentlige-selskaber.dk Vejledning til indberetningsløsning for statslige aktieselskaber m.v. www.offentlige-selskaber.dk 1 Offentlige-selskaber.dk s startside giver direkte adgang til at foretage en indberetning. Som en service

Læs mere

Kursistvejledning til Ludus Web

Kursistvejledning til Ludus Web Kursistvejledning til Ludus Web Ludus Web er et kommunikationssystem. I Ludus Web kan du bl.a.: Se dit skema/din undervisers skema Melde dig syg Tjekke dit fravær Se aflysning af timer Sende beskeder bl.a.

Læs mere

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Denne manual skal hjælpe dig igennem lokaletilskuds ansøgningsprocessen trin for trin. I manualen vil du finde beskrivelser og billeder,

Læs mere

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE Hvordan foregår Idékonkurrencen?... 1 Hvordan bedømmes Idékonkurrencen?... 3 Regler for deltagelse i Idékonkurrencen... 4 Kontakt... 5 Tilmeldingsguide:

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

Baggrundsnotat om Befolkningsprognose

Baggrundsnotat om Befolkningsprognose Økonomi Budget og Regnskab Baggrundsnotat om Befolkningsprognose 2015 2027 Tlf. 46 11 20 15 lone@rudersdal.dk Sagsnr.: 14/34068 Med udgangspunkt i Danmarks Statistiks indbyggertal for Rudersdal Kommune

Læs mere